T.C. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı... CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞINA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı... CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞINA"

Transkript

1 T.C. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sayı : B.03.0.BİD /2608/6617 Konu : İcra Dairelerinde Online Takip Açılması 29/09/ CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞINA Anayasanın 141'nci maddesinde öngörüldüğü gibi, adalet hizmetlerinin hızlı, güvenilir, etkin ve ekonomik olarak yürütülmesi yargının görevidir. Bu görevin en az maliyetle ve mümkün olan süratle sonuçlandırılması için mahkemelerin, Cumhuriyet başsavcılıklarının ve diğer yardımcı birimlerin çağın en son teknolojik imkanlara kavuşturulması gerekmektedir Teknolojik ve ekonomik gelişmelere paralel olarak, işlem yoğunluğunun önümüzdeki yıllarda çok daha fazla artabileceği de dikkate alındığında; bu işlemlerin günümüz bilgisayar teknolojilerinden yararlanılarak daha kolay, güvenilir ve hatasız bir şekilde yapılması, emek ve zamandan tasarruf sağlanarak işlemlerin hızlanması, kırtasiyeciliğin önlenmesi, milli servetin doğru kullanılması için tedbirler alınması zorunluluk haline gelmiştir. Başkanlığımız tarafından bu hususlar gözönünde tutularak fiziki işlemlerin asgariye indirilmesi, işlemlerin portallar ve UYAP üzerinden online olarak yapılabilmesi çalışmaları kapsamında önceki dönemlerde avukatlara Avukat Portalı üzerinden hukuk davaları açılabilmesi sağlanmıştır. Projenin bir diğer ayağı olan icra dairelerine gitmeksizin avukatların bürolarından online takip başlatabilmesi yönündeki çalışmalar da tamamlanmış bulunmaktadır. Bu konuda uygulamaya koyulan benzer projelerle işlemlerin hızlanması sağlandığı gibi ülke ekonomisine de yüklü miktarda katkıda bulunulmuştur. Örneğin bir kişinin tapuda kayıtlı taşınmazının olup olmadığının araştrılması istendiğinde; Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tüm birimleri ile yazışma yapması gerektiğinden yaklaşık 2.000;00 TL civarında posta masrafı ödenmesi gerekmektedir. UYAPTAKBİS entegrasyonunun uygulamaya koyulması ile bu işlem, herhangi bir masraf gerekmeden çok kısa bir sürede yapılabilmektedir. Elektronik ortamda takip açılması projesi ile; avukatların adliyeye gitmeden bürolarından icra takibi açması ile buna ilişkin mütevellit harç ve masrafların yatırılabilmesi, icra dairelerinde meydana gelen iş ve insan yoğunluğunun asgariye indirilmesi, icra dairelerinde işlem yaptırmak için bekleyen insan sayısının azaltılması ve icra dairesindeki takip açılış sürecinin bu yolla asgariye indirilerek icra dairesindeki personelin bu iş için harcamış olduğu emek ve mesaisinin başka işlere kanalize edilmesi hedeflenmektedir. İlk aşamada Vakıfbankta hesabı bulunan icra dairelerinde Genel Haciz Yoluyla Takip (Örnek 7 İlamsız Takip) uygulamaya konulacaktır. Bu bağlamda; UYAP Avukat Portal üzerinden açılacak icra takiplerinin harç ve masraflarının tahsil edilebilmesi için yapılacak işlemlerin yer aldığı ekteki duyuru metninin merkez ve mülhakat icra dairelerine tebliği ile gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda;

2 Bilgi ve gereği rica olunur. Mesut ORTA Hâkim Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Eki: 1- Duyuru Metni PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILABİLMESİ İÇİN HESAP NUMARASI TANIMLANMASINA İLİŞKİN DUYURU Başkanlığımız tarafından yürütülen internet üzerinden online takip açılabilmesine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. Bu aşamada sadece Vakıfbank hesabı bulunan icra dairelerinde online takip açılabileceğinden Vakıfbank ile çalışan icra dairelerinin mevcut vadesiz hesaplarının yanında Vakıfbank ta ayrı bir harç hesabı açtırmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden açılan takiplere ilişkin masrafların ve harçların yatırılabileceği hesaplara ilişkin tanımlamanın UYAP ekranları üzerinden icra dairesine ait vadesiz hesaplarını Vakıfbank ta tutan icra dairesinin Harç ve Kasa / Banka Hesap İşlemleri / Portal İçin Banka Birim Ekleme menüsünden online açılan takiplere ilişkin masrafların yatırılacağı vadesiz hesaplarının ve yeni açtıracakları harç hesaplarının sisteme manuel olarak tanımlanması gerekmektedir. Böylece adliyeye gitmeye gerek kalmadan avukatlarca bürolarından icra takibi (bu aşamada Genel Haciz Yoluyla İlamsız Takip, Örnek-7) açabilecektir. Avukat bürosundan takip açtığı zaman harç giderini internet harç hesabına, masraf giderleri ise internet masraf hesabına otomatik olarak sistem tarafından gönderilecektir.. Ancak bu işlem için takip açılacak olan icra dairelerince hesap numaralarının tanımlanması gerekmektedir. Hesap numarası tanımlanmayan birimlerde uyarı alınacak ve takip açılamayacaktır. Sistem üzerinden paraların otomatik olarak tanımlanacak hesaplara aktarılacağından tanımlanacak Hesap Türleri, Şube Kodu ve Hesap Numarasının titizlikle girilmesi gerekmektedir.

3

4 ONLİNE TAKİP AÇILIŞINDA İCRA EKRANLARI ÜZERİNDEN YAPILACAK İŞLEMLER 1-Avukat portal üzerinden açılan icra takibi sistem tarafından tevzisi yapılarak numara almış vaziyette ödeme emri hazırlanması için ilgili icra dairesinin icra müdürü rolüne iş olarak düşmektedir. (Şekil 1) 2-İş listesine düşen iş seçildikten sonra Başlat butonu kullanılarak (Şekil 2) Tebliğ edilecek evrakların hazırlanması ekranı açılacaktır. (Şekil 3) 3-Açılan sayfada Dosya Evrak Bilgileri sekmesi tıklanarak portal üzerinden hazırlanmış evraklara erişebilme ( harç masraf makbuzu, tahsilat makbuzu, avukat tarafından hazırlanmış eimzalı takip talebi, avukat tarafından taranmış takibe ilişkin vs. evraklar) ve fiziki dosya oluşturulabilmesi için bunların çıktısını alma imkanı bulunmaktadır. (Şekil ) 4-Takibe ilişkin evrakların çıktısı alındıktan sonra ödeme emri hazırlama işlemi için ilgili kişiler ve onaylayacak kişi seçimi yapılmalı ve (bu kısım normal takip açılışındaki ödeme emri hazırlama ile aynı şekildedir.) Kaydet butonuna basılmalıdır. (Şekil 8-9) 5-Tebliğ edilecek evrakların hazırlanması ekranından Belge Düzenle butonu tıklanarak hazırlanan ödeme emri bilgileri kontrol edilerek e-imza kullanmak suretiyle ödeme emri imzalanmalı ve evrak onaylanmalıdır. (Şekil ) 6-Ödeme emri hazırlandıktan sonra tebligat hazırla butonu tıklanarak ödeme emri tebliğ edilecek kişi, tebliğ edilecek evrak ve tebligat şerhi yazıldıktan sonra Zarf Davetiye Hazırla butonu tıklanarak tebligat mazbatası oluşturulur. (Bu kısım genel tebligat hazırlama ekranlarıyla aynıdır) (Şekil 13) 7-Harç ve Kasa/Harç- Kasa ve Sorgu Raporlama/İcra Müdürlüğü Harç ve Kasa Raporları ekranı kullanılarak portaldan yatırılan harç ve masraflar genel raporlarda görüntülenebilmektedir. (Şekil 14,15,16,17,18,19,20,)

5 Şekil 1 Şekil 2

6 Şekil 3 Şekil 4

7 Şekil 5

8 Şekil 6 Şekil 7

9 Şekil 8 Şekil 9

10 Şekil 10 Şekil 11

11 Şekil 12 Şekil 13

12 Şekil 14 Şekil 15

13 Şekil 16 Şekil 17

14 Şekil 18 Şekil 19

15 Şekil 20

16 PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILABİLMESİ İÇİN HESAP NUMARASI TANIMLANMASINA İLİŞKİN DUYURU Başkanlığımız tarafından yürütülen internet üzerinden online takip açılabilmesine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. Bu aşamada sadece Vakıfbank hesabı bulunan icra dairelerinde online takip açılabileceğinden Vakıfbank ile çalışan icra dairelerinin mevcut vadesiz hesaplarının yanında Vakıfbank ta ayrı bir harç hesabı açtırmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden açılan takiplere ilişkin masrafların ve harçların yatırılabileceği hesaplara ilişkin tanımlamanın UYAP ekranları üzerinden icra dairesine ait vadesiz hesaplarını Vakıfbank ta tutan icra dairesinin Harç ve Kasa / Banka Hesap İşlemleri / Portal İçin Banka Birim Ekleme menüsünden online açılan takiplere ilişkin masrafların yatırılacağı vadesiz hesaplarının ve yeni açtıracakları harç hesaplarının sisteme manuel olarak tanımlanması gerekmektedir. Böylece adliyeye gitmeye gerek kalmadan avukatlarca bürolarından icra takibi (bu aşamada Genel Haciz Yoluyla İlamsız Takip, Örnek-7) açabilecektir. Avukat bürosundan takip açtığı zaman harç giderini internet harç hesabına, masraf giderleri ise internet masraf hesabına otomatik olarak sistem tarafından gönderilecektir.. Ancak bu işlem için takip açılacak olan icra dairelerince hesap numaralarının tanımlanması gerekmektedir. Hesap numarası tanımlanmayan birimlerde uyarı alınacak ve takip açılamayacaktır. Sistem üzerinden paraların otomatik olarak tanımlanacak hesaplara aktarılacağından tanımlanacak Hesap Türleri, Şube Kodu ve Hesap Numarasının titizlikle girilmesi gerekmektedir.

17 ONLİNE TAKİP AÇILIŞINDA İCRA EKRANLARI ÜZERİNDEN YAPILACAK İŞLEMLER 1-Avukat portal üzerinden açılan icra takibi sistem tarafından tevzisi yapılarak numara almış vaziyette ödeme emri hazırlanması için ilgili icra dairesinin icra müdürü rolüne iş olarak düşmektedir. (Şekil 1) 2-İş listesine düşen iş seçildikten sonra Başlat butonu kullanılarak (Şekil 2) Tebliğ edilecek evrakların hazırlanması ekranı açılacaktır. (Şekil 3) 3-Açılan sayfada Dosya Evrak Bilgileri sekmesi tıklanarak portal üzerinden hazırlanmış evraklara erişebilme ( harç masraf makbuzu, tahsilat makbuzu, avukat tarafından hazırlanmış eimzalı takip talebi, avukat tarafından taranmış takibe ilişkin vs. evraklar) ve fiziki dosya oluşturulabilmesi için bunların çıktısını alma imkanı bulunmaktadır. (Şekil )

18 4-Takibe ilişkin evrakların çıktısı alındıktan sonra ödeme emri hazırlama işlemi için ilgili kişiler ve onaylayacak kişi seçimi yapılmalı ve (bu kısım normal takip açılışındaki ödeme emri hazırlama ile aynı şekildedir.) Kaydet butonuna basılmalıdır. (Şekil 8-9) 5-Tebliğ edilecek evrakların hazırlanması ekranından Belge Düzenle butonu tıklanarak hazırlanan ödeme emri bilgileri kontrol edilerek e-imza kullanmak suretiyle ödeme emri imzalanmalı ve evrak onaylanmalıdır. (Şekil ) 6-Ödeme emri hazırlandıktan sonra tebligat hazırla butonu tıklanarak ödeme emri tebliğ edilecek kişi, tebliğ edilecek evrak ve tebligat şerhi yazıldıktan sonra Zarf Davetiye Hazırla butonu tıklanarak tebligat mazbatası oluşturulur. (Bu kısım genel tebligat hazırlama ekranlarıyla aynıdır) (Şekil 13) 7-Harç ve Kasa/Harç- Kasa ve Sorgu Raporlama/İcra Müdürlüğü Harç ve Kasa Raporları ekranı kullanılarak portaldan yatırılan harç ve masraflar genel raporlarda görüntülenebilmektedir. (Şekil 14,15,16,17,18,19,20,) Şekil 1

19 Şekil 2 Şekil 3

20 Şekil 4 Şekil 5

21 Şekil 6 Şekil 7

22 Şekil 8

23 Şekil 9 Şekil 10

24 Şekil 11 Şekil 12

25 Şekil 13 Şekil 14

26 Şekil 15 Şekil 16

27 Şekil 17 Şekil 18

28 Şekil 19 Şekil 20

AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ

AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ 1-Portal üzerinden sadece Vakıfbank hesabı bulunan icra dairelerinde takip açılabilecektir. (Ankara Adliyesi pilot bölge olarak seçilmekle ilk aşamada

Detaylı

2017 Haziran & Temmuz Yenilikleri

2017 Haziran & Temmuz Yenilikleri 2017 Haziran & Temmuz Yenilikleri Föy Ekranları 1- Gelişme girişlerinde Dava seçilebilmesi sağlanmıştır. Böylece dosyadaki hangi davaya ilişkin gelişme girildiği belirtilmiş olabilecek. Dava seçmek istenilen

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

T.C. AYDIN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

T.C. AYDIN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI T.C. AYDIN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI Sayı :PERASCL/ AYDIN Sicil No : Konu : Faaliyete Geçirilen Ön Büronun Çalışma Esasları Hk. İLGİLİ TÜM BİRİMLERE GÖNDERİLDİ MAHKEME

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı BARO BAŞKANLIĞI Ankara,24.07.2013 DUYURU N0:2013/61 Konu.'Adalet Bakanlığı ile yürütülen temaslar ve sonuçlan Sayın Adalet Bakanı ile yapılan görüşmelerimizde Bakanlık ile Türkiye Barolar Birliği arasında

Detaylı

Yenilikler. İcra Modülü

Yenilikler. İcra Modülü Yenilikler İcra Modülü İş Emri ile birlikte iş emrine bağlı otomatik görev tanımı oluşturulabilmesi sağlanmıştır. İş Emri oluşturulurken Görev Oluşturulacak işaretlendiğinde Görev ile ilgili seçenekler

Detaylı

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ 1- Kırtasiyeciliği engellemek ve taleplerin Genel Sekreterliğimize daha çabuk ulaşabilmesi amacıyla, atama talep formlarının ekli cetvelde belirtilen tarihe

Detaylı

2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ

2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ 2017 NİSAN AYI YENİLİKLERİ İcra Modülü 1- Alacak Grubu girildikten sonra Tamam düğmesine tıklanmasıyla birlikte otomatik olarak alacak kalemi penceresinin açılması ve girişi sağlanmıştır. 2- Tebliğ ekranında

Detaylı

İcraTeK Kullanım Kılavuzu

İcraTeK Kullanım Kılavuzu Türkiye Barolar Birliği İcraTeK Kullanım Kılavuzu Genel Olarak İcraTeK Nedir? İcraTeK Kullanım Kılavuzu İcraTeK KULLANIM KILAVUZU I. GENEL OLARAK A. İcraTeK Nedir? İcraTeK online icra otomasyonudur. İcraTeK

Detaylı

İADE İŞLEMLERİ. Şekil-1

İADE İŞLEMLERİ. Şekil-1 İADE İŞLEMLERİ Sigortalı işsizler tarafından çekilmeyerek Kurumumuz emanet hesabına aktarılan ödeneklerin ilgililere ödenmesi veya ilgililerin borcuna mahsup edilmesi işlemleri ile ilgili olarak PORTAL

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/6 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ

UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ UYAP VERİ AKTARMA MODÜLÜ İÇİNDEKİLER UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ... 3 Yeni Araç Aktarma... 3 UYAP İşlemleri (Yazışmaları) İçin İş Emri Düzenlemeleri... 4 Süreç Yönetimi... 5

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ 1- Kırtasiyeciliği engellemek ve taleplerin Genel Sekreterliğimize daha çabuk ulaşabilmesi amacıyla, atama talep formlarının ekli cetvelde belirtilen tarihe

Detaylı

AVUKATLARIN BÜROLARINDA ELEKTRONİK OLARAK HAZIRLAYARAK GETİRDİKLERİ DOSYALARIN SİSTEME AKTARILMASI

AVUKATLARIN BÜROLARINDA ELEKTRONİK OLARAK HAZIRLAYARAK GETİRDİKLERİ DOSYALARIN SİSTEME AKTARILMASI AVUKATLARIN BÜROLARINDA ELEKTRONİK OLARAK HAZIRLAYARAK GETİRDİKLERİ DOSYALARIN SİSTEME AKTARILMASI Bu takipler avukatlar tarafından Exchange ismindeki bir program aracılığı ile UYAP sistemine uyarlı olarak

Detaylı

Uyapı Veri Aktarma İşlemleri

Uyapı Veri Aktarma İşlemleri Uyapı Veri Aktarma İşlemleri Uyap Veri Aktarma Modülü İÇİNDEKİLER UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ... 3 Yeni Araç Aktarma... 3 UYAP İşlemleri (Yazışmaları) İçin İş Emri Düzenlemeleri... 4 Süreç Yönetimi...

Detaylı

2018 Ocak & Şubat Yenilikleri

2018 Ocak & Şubat Yenilikleri Arabuluculuk Modülü 2018 Ocak & Şubat Yenilikleri Arabulucu belgesi olan avukatlar için Arabuluculuk Dosya türü oluşturulmuş ve bu dosyaların girişi ve takibi için düzenlemeler yapılmıştır. Dava dosyalarında

Detaylı

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu,

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o taşınmazın maliki

Detaylı

Yenilikler. İcra Modülü

Yenilikler. İcra Modülü İcra Modülü Yenilikler Alacaklar ekranına "İpoteği/Rehni Aşan Takip" seçeneği eklenmiştir. Bu seçenek işaretlendiğinde, Rehin Açığı takiplerinde borçlu sorumluluk tutarları girilebilecektir. Böylece "İpoteği/Rehni

Detaylı

2017 Kasım & Aralık Yenilikleri

2017 Kasım & Aralık Yenilikleri Çağrı Merkezi 2017 Kasım & Aralık Yenilikleri CallTurk ve Infoline numara sorgulama servisi ile yapılan sorgulama sonucundaki telefon numaralarının anında Aranabilmesi için telefon numaralarının yanına

Detaylı

Lega Tahsilat Odaklı Yasal Takip Sistemi

Lega Tahsilat Odaklı Yasal Takip Sistemi Lega Tahsilat Odaklı Yasal Takip Sistemi BİR TÜRK TELEKOM İŞTİRAKİ 36milyon+ abone $6 milyar+ gelir Türk Telekom, müşterilerine sabit telefon, mobil telefon, veri, internet ve yenilikçi yakınsama teknolojilerine

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/5 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü UYAP Sorgu Modülü Uyap Sorgu Modülü İÇİNDEKİLER UYAP Sorgu Modülü... 3 Menü Yetkisinin Verilmesi... 3 1- Uyap Portalına Hukuk Partner üzerinden Bağlanmak... 3 2- Uyap Duruşma Sorgusu... 4 3- Hukuk Partner

Detaylı

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve Yazılım paket programlarından, e-fatura gönderim ve alım işlemlerinin yapılabilmesi için iki farklı e-fatura paketi mevcuttur. 1- Zirve e-fatura Entegratör

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ

2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ 2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ FÖY EKRANLARI 7 ve 10 Örnek Takipler için Alacak Ekranına Yetkili Mahkeme sahası eklenmiştir. 10 örnek Föy ekranı dava sekmesi sağ tık menüsüne "Takibe/İmzaya İtiraz davası Oluştur"

Detaylı

UYAP AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN E-DAVA AÇILMASI HAKKINDA BİLGİ NOTU A-)

UYAP AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN E-DAVA AÇILMASI HAKKINDA BİLGİ NOTU A-) UYAP AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN E-DAVA AÇILMASI HAKKINDA BİLGİ NOTU A-) Genel Bilgi: Bu yazıda, UYAP, Avukat Portal tanımı ve kullanımı ile NES (Nitelikli Elektronik Sertifika) tanımı, fonksiyonları, kullanım

Detaylı

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır.

Detaylı

Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı

Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı Krm.MobilTAPU, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol şartlarını sağlayan resmi kurumların güncel tapu ve kadastro verilerine Android ve IOS tabanlı cep telefonlarından

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.19.5.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 27

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.19.5.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 27 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır butonuna basılır MERNİS de kayıtlı

Detaylı

İNTİFA HAKKI, bir kişinin taşınmazından bir başkasının en fazla hayatı boyu olmak üzere tamamıyla yararlanma ve kullanma hakkıdır.

İNTİFA HAKKI, bir kişinin taşınmazından bir başkasının en fazla hayatı boyu olmak üzere tamamıyla yararlanma ve kullanma hakkıdır. İNTİFA HAKKI, bir kişinin taşınmazından bir başkasının en fazla hayatı boyu olmak üzere tamamıyla yararlanma ve kullanma hakkıdır. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Taşınmaz sahibi veya yetkili

Detaylı

TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir.

TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir. TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Firma temsilcisi

Detaylı

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri İÇİNDEKİLER Yeni Adrese Tebligat Gönderilme Aşamaları (Barkodsuz)... 3 YENİ ADRESE TEBLİGAT GÖNDERİLMESİ... 3 1- Tebliğ Durumu

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar.

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar. KREDİ MODÜLÜ İşletmelerin faaliyetlerini sürdürürken, karşılaştıkları finansal ihtiyaçların giderilmesinde sıklıkla başvurulan kredilerin sağlıklı takibi, gecikme veya erken ödeme gibi durumlarda ödenmek

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ MUTEMETLER TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1-

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

İçindekiler: Görseller:

İçindekiler: Görseller: İçindekiler: Sayfa No Amaç... 2 MKYS Kullanıcı Girişi... 2 MKYS Ana Sayfa... 2 Ulaşım Araçları Giriş... 3 Ulaşım Araçları Veri Sorgulama... 3 Ulaşım Araçları Veri Girişi... 4 Detay Bilgileri Girişi...

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: ADALET PROGRAMI

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: ADALET PROGRAMI Ders İzlencesi 2016 2017 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: ADALET PROGRAMI Fakülte/MYO/Bölüm Adı: Dersin adı: KALEM MEVZUATI VE ADLİ YAZIŞMA TEKNİKLERİ Dersin veriliş şekli: Yüz Yüze Dersin genel içeriği:

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü Sayı : 26660611-640-[15189]-4721 16/03/2015 Konu : Yazışma Usul ve Esasları ve Dosyalama İşlemleri İÇ GENELGE (2015/2) I - YAZIŞMALARDA

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 4 DAĞITIM YERLERİNE İlgi : a) 31.08.2012 tarihli Makam Oluru (E-Tahsilat). b) 26.06.2015 tarihli Protokol (TKGM ile Gelir İdaresi Başkanlığı). E-tahsilat uygulaması ile tapu işlemlerinde tapu harcı,

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER HAZIRLIK... 3 Kapak... 3 KİŞİLER... 3 Dava... 4 Karşı Taraf... 4 Duruşmalar... 4 Ön Duruşma... 4 Süreli İş... 5 Duruşma...

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

Yeni İşyeri Aktarma. Örnek Excel dosyası aşağıdaki gibi olmalıdır.

Yeni İşyeri Aktarma. Örnek Excel dosyası aşağıdaki gibi olmalıdır. Yeni İşyeri Aktarma Örnek Excel dosyası aşağıdaki gibi olmalıdır. Excel dosyası hazırlandıktan sonra Hukuk Partner e giriş yapın. Uyap İşlemleri menü başlığı altından Yeni İşyeri Aktarma menüsünü seçin.

Detaylı

Hukuk Müşavirliği Modülü Kullanım Kılavuzunu Giriş. E İçişleri Proje Ana Sayfasından kullanıcı adı ve şifresi girilerek giriş butonuna basılır.

Hukuk Müşavirliği Modülü Kullanım Kılavuzunu Giriş. E İçişleri Proje Ana Sayfasından kullanıcı adı ve şifresi girilerek giriş butonuna basılır. Hukuk Müşavirliği Modülü Kullanım Kılavuzunu Giriş Sisteme Giriş: E İçişleri Proje Ana Sayfasından kullanıcı adı ve şifresi girilerek giriş butonuna basılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra Hukuk Müşavirliği

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

Taşınmaz sahibi ile ipotek alacaklısının veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri

Taşınmaz sahibi ile ipotek alacaklısının veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri İPOTEK; doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. İpotek tesisinden sonraki bir zamanda ipotekle ilgili değişiklikler yapılabilir. Bu örnek işlem bedel

Detaylı

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Tıbbi Cihaz Firmalarının T.C TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU na Serbest Satış Sertifikası ve Kontrol Belgesi için elektronik başvuru yapabilmelerini sağlamak üzere TİTUBB sisteminde kayıtlı ve onaylı

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

İntifa hakkı sahibinin veya yetkili temsilcinin kimlik belgesi. 4-) Zorunlu deprem sigortası Bina nitelikli taşınmazlarda

İntifa hakkı sahibinin veya yetkili temsilcinin kimlik belgesi. 4-) Zorunlu deprem sigortası Bina nitelikli taşınmazlarda İNTİFADAN KANUNİ MİRASÇILAR DIŞINDAKİLERE FERAGAT; intifa hakkı sahibinin bu hakkından, kanuni mirasçısı olmayan kuru mülkiyet sahibi lehine belli bir bedelle ya da bedelsiz olarak feragat etmesidir. GEREKLİ

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU Amaç MADDE 1- Bu kılavuz Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ HARCAMA MODÜLÜ PERİYODİK ABONELİK ÖDEMELERİ Yetki ve Yetkililer Harcama modülü, harcama yetkilisi, muhasebe yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisi yetkilisinden oluşur. Modül Ekranları H-01 Abonelik Girişi,

Detaylı

YENİ KAYIT ÜCRET HESAPLAMA VE ONLINE ÖDEME YAPMA (TAKSİTLİ ÖDEMELER İÇİN)

YENİ KAYIT ÜCRET HESAPLAMA VE ONLINE ÖDEME YAPMA (TAKSİTLİ ÖDEMELER İÇİN) YENİ KAYIT ÜCRET HESAPLAMA VE ONLINE ÖDEME YAPMA (TAKSİTLİ ÖDEMELER İÇİN) 1-ÜCRET VERİLERİ (BURS VE İNDİRİMLERİN SEÇİLMESİ) İŞLEMLER SATIRINDA ÖDEME İŞLEMLERİ Nİ SEÇTİKTEN SONRA ÜCRET HESAPLA BUTONUNA

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

MGM GİB EMANET SORGULAMA VE MUHASEBELEŞTİRME KILAVUZU

MGM GİB EMANET SORGULAMA VE MUHASEBELEŞTİRME KILAVUZU MGM GİB EMANET SORGULAMA VE MUHASEBELEŞTİRME KILAVUZU Mart -2015 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi Kılavuzun Adı Güncelleme Tarihi MGM GİB EMANET SORGULAMA VE MUHASEBELEŞTİRME KILAVUZU 20.03.2015 AÇIKLAMA

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü. Sayı : / /04/2017 Konu ; Merkezi Takip Sistemi (MTS)

T.C. ADALET BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü. Sayı : / /04/2017 Konu ; Merkezi Takip Sistemi (MTS) T.C. ADALET BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü Sayı : 82084579/3892 28/04/2017 Konu ; Merkezi Takip Sistemi (MTS) TÜRKİYE BAROLAR BÎRLİĞÎ BAŞKANLIĞINA Özel hukuktan doğan alacaklann tahsili için infaz

Detaylı

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR?

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-18 1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Provizyon ekranındaki sağ üst köşedeki kriterlere(1) dikkat edilmek suretiyle Muayene

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birim Modülü

İÇİNDEKİLER. Birim Modülü Birim Modülü Birim Modülü İÇİNDEKİLER Birim Modülü Tanımlamaları... 3 1. Birim Menüsü Tanımlaması... 3 2. Birim Uygulaması Tanımlaması... 3 3. Kullanıcı bazında Yetkili Birimlerin tanımlanması... 4 4.

Detaylı

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri 2017 Eylül & Ekim Yenilikleri Uyap Sorgulama 1- Uyap Sorgu Safahat ve Duruşma sekmelerine Daralt/Genişlet butonu eklenmiştir. Listedeki kayıtlar durumuna göre gruplandığında butonlar görünecek ve liste

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir.

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. ODA/BORSA AÇILIŞI Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. 1. Birim Ağacı Yönetim menüsü altında bulunan

Detaylı

*Dava Kartına git tıklandığında

*Dava Kartına git tıklandığında *Dava Kartına git tıklandığında Dava kartında dava konusu, dava, taraf, tebligat bilgileri, ara kararlar, duruşma tarihleri bulunur. Dava sürecini yönetebileceğiniz yerdir. Dava Bilgileri Düzenle butonu

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

Sözleşmeli Personel Karşılıklı Yer Değişikliği Başvuru Kılavuzu

Sözleşmeli Personel Karşılıklı Yer Değişikliği Başvuru Kılavuzu Sözleşmeli Personel Karşılıklı Yer Değişikliği Başvuru Kılavuzu 1-Personel Uygulamalarına Giriş UYAP kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Personel Uygulamalarına" giriş yapınız. 2-Atanma

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURU VE TAKİP YARDIM KILAVUZU

YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURU VE TAKİP YARDIM KILAVUZU YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURU VE TAKİP YARDIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Aşağıdaki link ten YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREV BAŞVURU ve TAKİP ekranına Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Çevre ve Orman

Detaylı

BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI. Türk Standardları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Gıda Sektörü Belgelendirme Müdürlüğü

BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI. Türk Standardları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Gıda Sektörü Belgelendirme Müdürlüğü BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI Türk Standardları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Gıda Sektörü Belgelendirme Müdürlüğü GENEL AÇIKLAMALAR Türk Standardı bulunan konularda ( Örneğin:

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) 2018-2019 BAHAR DÖNEMİNDE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZ Kesin kayıt işlemlerinizi

Detaylı

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURU SÜRECİ

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURU SÜRECİ ELEKTRONİK İMZA BAŞVURU SÜRECİ İÇİNDEKİLER Elektronik İmza Başvuru Süreci 1. Kurum Başvuru Süreci 2. Başvuru Formu Erişim Parolası Alınması 3. Başvuru Sayfasını Açma 4. Başvuru Sayfasına Giriş 5. Sipariş

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt yapabilecekleri linkin duyurusunu yapmanız

Detaylı

Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı

Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA KREDİ KARTI MÖDÜLÜ Bilnex in standart programlarında işletmelerin müşterilerinden yapmış

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi

KolayOfis Başlangıç Rehberi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Kurulum ve Teknik Destek KolayOfis i Kullanmaya Nasıl Başlamalıyım Cari Ekleme Vekâlet Ekleme Dava Dosyası Ekleme İcra Dosyası Ekleme İletişim 4 5 7 9 12 16 19 26

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ A OKULU Mutemet Yardımcısı B OKULU Mutemet Yardımcısı C OKULU Mutemet Yardımcısı D OKULU Mutemet Yardımcısı E OKULU Mutemet Yardımcısı İl / ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutemet Muhasebe

Detaylı

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ I-KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

KolayOfisHukukOfis OtomasyonSistemleri

KolayOfisHukukOfis OtomasyonSistemleri KolayOfisHukukOfis OtomasyonSistemleri KulanıcıKılavuzu İcraİşlemleri TelifHakkıveLisans TelifHakkı2014NtMicroDestek Yazılım Bil.San.Tic.Ltd.Şti. Telifhakkıyasalarınınizin verdiğidurumlardışında, öncedenizinalınmadan

Detaylı

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi)

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) PORTAL KULLANMA KLAVUZU v.1.1 17 Ağustos 2018 1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve

Detaylı

ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ-II

ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ-II DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ-II KISA ÖZET

Detaylı

1- Mezuniyet İşlemleri:

1- Mezuniyet İşlemleri: UBYS üzerinden elektronik ortamda yürütülecek olan online ilişik kesme yapım süreci tamamlanmıştır. Bundan sonra ki süreçte mezuniyet işlemlerinin ve ilişik kesme işlemlerinin tamamlanması online ilişik

Detaylı

BİREYSEL KULLANICI KEP ADRESİ BAŞVURU KILAVUZU

BİREYSEL KULLANICI KEP ADRESİ BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU ADIMLARI 1. Başvuru yapılacak bilgisayarda üyenin daha önce kullanmış olduğu e-imzası takılı olmalıdır. Daha sonra TNB KEP internet sitesine ( www.tnbkep.com.tr) giriş yapılarak, sayfada yer alan

Detaylı

İADEM NEREDE KDV İade Takip Sistemini

İADEM NEREDE KDV İade Takip Sistemini İADEM NEREDE Bilindiği üzere, KDV iade taleplerine ilişkin kontrol ve analiz işlemlerinin merkezden elektronik ortamda yapılması ve bu sayede vergi dairelerinin iş yükünden kurtarılmasını sağlamak, vergi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

SATIŞ, bir malın mülkiyetinin belli bir bedel karşılığında bir başkasına devredilmesi işlemidir.

SATIŞ, bir malın mülkiyetinin belli bir bedel karşılığında bir başkasına devredilmesi işlemidir. SATIŞ, bir malın mülkiyetinin belli bir bedel karşılığında bir başkasına devredilmesi işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Taşınmaz sahibi ve alıcının veya yetkili temsilcilerinin

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAROKART. Tek Kartla, Çok Hizmet!

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAROKART. Tek Kartla, Çok Hizmet! TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAROKART Tek Kartla, Çok Hizmet! indirim fırsatı! Petrol Ofisi, Türkiye Barolar Birliği üyelerine özel kampanyasıyla akaryakıtta %3 indirim avantajı sunuyor. Yenilenmiş Avukat Kimlik

Detaylı

EK-1 KÖRFEZ MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmet sunum sürecinde. Hizmeti sunmakla görevli yetkili kurumların / Hizmetten yararlananlar

EK-1 KÖRFEZ MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmet sunum sürecinde. Hizmeti sunmakla görevli yetkili kurumların / Hizmetten yararlananlar EK-1 KÖRFEZ MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart dosya planı kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayandığı Mevzuatın adı Hizmetten yararlananlar Hizmeti sunmakla görevli

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ

Detaylı