EGEMEN BAĞIŞ: SAĞLIKLI BİR TOPLUMUN YOLU ECZANELERDEN GEÇİYOR.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EGEMEN BAĞIŞ: SAĞLIKLI BİR TOPLUMUN YOLU ECZANELERDEN GEÇİYOR."

Transkript

1 EGEMEN BAĞIŞ: SAĞLIKLI BİR TOPLUMUN YOLU ECZANELERDEN GEÇİYOR. Bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atan Girişimci Eczacılar Derneği (PGED), Geleceğin E Hali En Büyük Eczacılık Buluşmasının tarihlerini 23, 24, 25 Mart 2012 olarak açıkladı. Büyük Buluşma da özellikle daha sağlıklı bir yaşam için tüm sağlık sektörü bileşenlerinin gelecekte üsteleneceği roller, sorumluluklar, koruyucu ve danışman eczacılık ele alınacak, ilaç, dermokozmetik, OTC ve kişisel bakım kategorilerinin yönetimi gibi konularla ilgili uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecektir. Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) Başkanı Ecz.Adile Özdağ, kongrenin açılışını da yapacak olan T.C. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile kongre öncesi bir araya gelerek, yeni yasal düzenlemelerin sektöre yansımaları ve yenilikler ile ilgili olarak merak edilen soruları yöneltti. Ayrıntılı bilgi ve özel röportaj talepleriniz için: Doğuş Erdal dogus@sportspeopleturkey.com

2 EGEMEN BAĞIŞ ADİLE ÖZDAĞ SÖYLEŞİ Adile Özdağ: Sayın Bakanım, ilk sorumu, önce sade vatandaş Egemen Bağış a yöneltmek istiyorum. Eczacılık yapılan araştırmalarda, ülkemizde en güvenilen 3. meslek konumunda. Katılıyor musunuz, böyle hissediyor musunuz? Sizin özelinizde bu durum, hissiyatınız nedir? Eczacılarla ilgili düşünceleriniz, hayatınızdaki yeri? Var mı bize aktarabileceğiniz eczacılarla yaşadığınız bir anınız? Egemen Bağış: Öncelikle şunu belirtmem lazım Allah kimseyi eczane kapısına düşürmesin ama eczanesiz de bırakmasın. Gerçekten eczaneler milletimiz nezdinde sıkıştıkları zaman başvurabilecekleri, şifa aradıkları mekanlar olarak çok kıymetli bir vazife görüyor. Ben özellikle eczanelerin toplumun damarlarına kadar inmesini çok önemsiyorum. Bir eczacı, bir eczacı kalfası her zaman milletin içinde, milletle birlikte olmak durumundadırlar. Eczanelerin aynı zamanda bir esnaf, bir ticari işletme hüviyetleriyle milletimize en iyi şekilde hizmet vermenin de arayışı içinde olduklarından bu onları ayrıcalıklı kılıyor.

3 Eczacılarımız yeri geldiğinde sağlık uzmanı, yeri geldiğinde de halka ilişkiler uzmanıdır. Hastanın halinden kimi zaman en iyi anlayan insandır. Başı sıkışan vatandaşımızın güvenle ve rahatlıkla başvurabileceği bir adres olarak eczanelerin bu sıcak yüzü gerçekten de takdire şayan. Ben bu sebeple eczanelerin sosyolojik olarak da çok önemli bir vazife gördüklerine inanıyorum. Sadece millete şifa dağıtan mekanlar olarak değil, milletimizle dertleşen, milletle bütünleşen yönüyle de eczanelerimizin sosyolojik boyutu bana göre incelenmeye değer. Biz esasen eczanelerin bu boyutunun da dikkatle irdelenmesini düşünen bir hükümet olarak son 9 yılda bu alanda tarihi reformlara imza attık. Bakınız önceden milletimiz istediği eczaneden gidip ilacını alamıyordu. Saatlerce eczane kuyruklarında bekleyen insan manzaraları çok eskiye gitmiyor. İlaç kuyruklarında sabahlayan, günlerce ilacını almayı bekleyen hastaların olduğu bir Türkiye vardı daha 9 yıl öncesine kadar. İlaç almak bile çoğu zaman bir hastalık sebebi haline geliyordu. Ama biz bunu her şeyden önce insan onuruna ve eczanelerin geleneksel misyonuna aykırı bir durum olarak gördük ve herkese istediği eczaneden ilacını alma imkanını getirdik. Sadece bu icraatımızdan dolayı bile milletimizin ettiği hayır duaları bunun ne denli önemli bir adım olduğunu gösteriyor ve bizleri mutlu ediyor. Öte yandan, ilaçların rastgele kullanımı ülkemizde büyük bir sorundu. Çünkü vatandaşımız için eczane, daha önce çile kapısı olarak görüldüğü için herkes kendi reçetesini kendi yazıp, ezbere ilaç kullanabiliyordu. Ama şimdi eczanelerin birleşmesiyle bunun da ben tamamen ortadan kalkacağını düşünüyorum. Çünkü artık eczanelerin kapısı da eczacıların kapısı da herkese sonuna kadar açıktır. Bütün bunları bir araya getirdiğimde ben şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum SAĞLIKLI BİR TOPLUMUN YOLU ECZANELERDEN GEÇİYOR. Milletimize de buradan bir çağrı yapmak istiyorum Lütfen ilaç kullanırken eczacımıza danışalım, sağlığımız ve hayatımızla oynamayalım.

4 A.Ö: Peki eczanenizin nasıl olmasını istersiniz? Sizin (yine sade vatandaş Egemen Bey olarak) gönlünüzden geçen geleceğin eczanesini bize tarif eder misiniz? Hangi hizmet ve ürünlerle buluşmak istersiniz eczanenizde? E.B: Tabii bir vatandaş olarak bir eczaneden en öncelikli beklenti ilacını en hızlı şekilde temin edebilmektir. Biz bu alanda da çok önemli iyileştirmeler getirdik. Bürokrasiyi azalttık. Artık vatandaşımız ister özel olsun, ister devlet olsun hangi hastaneden reçetesini alırsa alsın hemen istediği eczaneye gidip tıpkı doktora muayene olurken yaptığı gibi sadece T.C. Kimlik Numarasıyla anında ilacını alabiliyor. Şimdi bu hızı eczanelerimiz daha da artırmak için büyük bir özveri gösteriyor. Artık her şeyin elektronikleştiği, her şeyin başında E harfinin koyulduğu bu dijital çağda, kapısında E simgesi zaten mevcut olan eczanelerimizin de bu çağın gerisinde kalması düşünülemez. Ben bu bakımdan önümüzdeki dönemde eczanelerin bu anlamda da millete en hızlı şekilde hizmet vermenin gayreti içerisinde olacaklarına inanıyor ve bunu samimiyetle arzuluyorum. A.Ö: Biliyorsunuz insan ömrü uzuyor. Ve bu değişim makro düzeyde yaşamın her alanında radikal değişiklikler tarifliyor. Zirve konuşmacılarımızdan Fütürist Ramez Naam bu konulardan detaylıca bahsedecek hatta bize gelecekte birlikte yaşayacağımız, hatta rekabet edeceğimiz insandan öte türlerden de bahsedecek. ABD de 2018 yılında, 65 yaş üstü insan sayısının, 5 yaşındaki çocukların sayısını aşacağı bekleniyor. 65 yaş ve üzeri nüfusun toplam nüfusumuz içindeki payı 1945 de % 3,5 iken 2009 yılında ise % 8 e yaklaşmıştır. Genç nüfusu daha fazla olduğu için diğer ülkelere gore daha şanslı durumda görünen ülkemiz, 2030 senesinde dünyada yaşlı yükü en fazla iki ülkeden biri olmaya adaydır (diğeri Endonezya). Sizin bu konudaki Avrupa özelinde ve makro ölçekte paylaşmak istediğiniz bilgileriniz, düşünceleriniz, öngörüleriniz nedir? Ekonomik ve yaşamsal olarak neleri dikkate almalıyız?

5 E.B: Ramez Naam, alanında dünyaca ün yapmış ve birbirinden değerli çalışmaları olan önemli bir isimdir. More Than Human adlı kitabında da çarpıcı konulara değinmiştir. Açıkçası bahsedeceği konuları da dinlemek isterdim. Kendisine buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Verdiğiniz istatistikler oldukça önemli ve hayatımızın gerçeği. Özellikle genç nüfusu daha fazla olduğu için diğer ülkelere göre daha şanslı durumda görünen ülkemizin bundan 18 sene sonra dünyada yaşlı yükü en fazla iki ülkeden biri olacağından bahsettiniz. İşte bu noktada Sayın Başbakanımızın en az üç çocuk çağrısını dikkate almamız çok önemli. Başbakanımız bu çağrıyı yaparken mutlaka bir bildiğinin olduğu aşikar. Nitekim sizin verileriniz de bunu doğruluyor. Biz en az üç çocuk yapılmalı diyoruz, bu konuyu da her fırsatta dile getiriyoruz. Çünkü Türkiye nin artan gücünü ve Türk milletinin devamını isteyen her bir vatandaşımız sizin az önce bahsettiğiniz verileri de hesaba katarak bu çağrımızı dikkate almalıdır. Ülkemiz, yaş ortalaması 29,7 olan, 73 milyonu aşkın genç ve dinamik bir nüfusa sahiptir. Toplam nüfusumuzun %67,2 si çalışma yaşındadır. Yaklaşık 25,7 milyon kişiden oluşan aktif iş gücümüz ile ülkemiz, Avrupa nın 4. en büyük iş gücü piyasasına sahiptir. AB nüfusunun şu anki ortalama yaşı ise 40 ın üzerindedir ve gelecekte çok az artacak nüfusun ortalama yaşının daha da yüksek olacağı tahmin edilmektedir yılı itibarıyla, AB nüfusunun %21,7 sinin 65 yaşın üzerinde olması bekleniyor. Avrupalıların ortalama doğurganlık ortanı düşerken ortalama yaşam süresi artmaktadır. Sonuç olarak AB, 2050 yılı itibarıyla, çalışma yaşında olan nüfusundan 32 milyon kişiyi kaybedecektir. Biz bu konuda da genç, dinamik, eğitimli ve vizyoner nüfus gücümüzle Avrupa için kilit bir noktada bulunuyoruz. Bu avantajımızı korumak için ben bir kez daha milletimize sizin aracılığınızla Sayın Başbakanımızın üç çocuk çağrısını hatırlatmak istiyorum.

6 A.Ö: Yapılan araştırmalara göre ülkemizde insanların sağlık harcamalarının %90 ı ölümünden önceki son altı ayda gerçekleşiyor. Bu durum son yıllarda ülkemizdeki sağlık hizmetlerine ve ilaca erişimi kolaylaştıran politikalarla kuşkusuz iyileşmiştir. Ancak hala Avrupa da geçerli olan, sağlık bütçesinin 65 Yaşına kadar % 70 ini, kalan ömründe de % 30 unu harcama oranından çok uzak olduğunu düşünüyoruz. İşte bu noktada daha sağlıklı bir yaşam yani daha iyi bir gelecek için biz kendimizi sağlık danışmanı olarak konumlandırıyoruz. İyi yapıyor muyuz? Avrupa da nasıl durum? Hem ekonomik, hem yapılanma açısından geleceğe dair önerileriniz, paylaşmak istedikleriniz. Halk sağlığı ve akılcı ilaç kullanımıyla ilintili bu konuda siz neler söyleyeceksiniz, paylaşmak istedikleriniz? E.B: Kesinlikle daha sağlıklı bir yaşam, yani bahsettiğiniz daha iyi bir gelecek için siz değerli eczacılarımız sağlık danışmanı hatta başta belirttiğim gibi sağlık uzmanı olarak vatandaşlarımız için elinizden geleni yapmalısınız. Üstlendiğiniz bu sorumluluk, takdir edilecek bir davranıştır. Bildiğiniz gibi Avrupa Birliği nde eczacılık uygulamaları ve düzenlemelerinde standart bir model bulunmamaktadır. Birlikteki ülkeler, kendi durumlarına göre, mesleği ve vatandaşlarının sağlığını korumak için düzenlemeler yapmışlar ve önlemler almışlardır Toplum olarak eşimizden dostumuzdan en ufak bir ağrımızda veya sızımızda ağrı kesici olarak bilinen ilaçları alan, ya da bilinçsizce anti-biyotik tüketen bir yapımız vardır. Son dönemlerde reçetemizde yazan ilaçların bizlere özel olduğunu, ve bir kişinin tavsiyesi üzerine ilaç içme anlayışından sıyrılmaya başladığımızı düşünüyorum. Çünkü gelişen teknoloji ve bilgi sistemleri dahilinde artık insanlar bu denli hayati konularda işi uzmanından birebir duyarak yapma taraftarı olmuştur. Zaten doğru olanı da buydu. Dolayısıyla doğru ilacı, doğru zamanda, doğru şekilde kullanmak için eczacılarımıza başvurmanın, ilaçla tedavi sürecinde en verimli yol olduğunu bir kez daha buradan hatırlatmak istiyorum.

7 A.Ö: Var mı bize içeriden (hükümet kanadından, bakanlar kurulundan vb) vereceğiniz tüyolar, haberler, tavsiyeler? Eczacılar, ilaç, sağlık sektörünü bekleyen iyi-kötü sürprizler? Hazırlanalım E.B: Biz hiç bir vatandaşımız ve hiç bir meslek grubumuz için kötü sürpriz vermeye niyetli değiliz, olmadık da. Kaldı ki daha demin de söz ettiğim gibi bu denli hayati bir alanda, yapacağımız her şey halkımızın refahı, mutluluğu ve sıhhatli günleri için olmaya devam edecektir. Hükümet olarak bizim 9 yıldan bu yana Türkiye de gerçekleştirdiğimiz tarihi nitelikteki reformlar aslında başlı başına büyük bir eczacılık başarısıdır. Bizim dönemimizde nasıl millete kapılarını kapatan, milleti sınıflara göre ayıran eczane anlayışı son bulduysa, AK Parti Hükümetiyle birlikte milletine kapılarını kapatan siyaset anlayışı da tarihe karışmıştır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın liderliğinde Türkiye yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı gaye edinmiş Hükümetimiz Türkiye nin meselelerine en doğru ilaçlarla çözüm bulmaya başlamıştır. Türkiye de artık Bakanlar Kurulu nu bile aylarca toplayamayan, Bakanlar Kurulu nu hastanelerde toplamayı tartışan bir Hükümet değil, tıpkı NÖBETÇİ ECZANE gibi 24 saat halkının hizmetinde olan bir Hükümet işbaşındadır. Özellikle AB sürecine bu noktada bir kez daha vurgu yapmakta fayda görüyorum. Ben AB sürecini her zaman Türkiye için diyetisyene benzetiyorum. Türkiye nin fazlalıklarından kurtularak daha dinamik ve aktif bir ülke haline gelmesi için Avrupa Birliği her zaman en doğru reçeteyi sağlamıştır, sağlamaya da devam ediyor. Bugün o diyetisyenin sağlığının bozuk olması veya kilo problemleri yaşaması asla o reçetenin de yanlış olduğunu göstermez. Aksine, Avrupa Birliği kendi reçetesine uymadığı için bugün bazı kronik sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Ama biz Avrupa Birliği nin yaptığı hatayı ne sahiplenebiliriz ne de tekrarlayabiliriz.

8 Biz bu doğru ve etkili reçeteyi kararlılıkla uygulamaya, o reçetede yazan ilaçları kullanmaya devam edeceğiz. Bakınız, Türkiye 19 uncu yüzyılda Avrupa nın hasta adamı olarak nitelendiriliyordu. Ama bugün hamdolsun, o hasta adam artık tam anlamıyla sağlığına kavuştu, ayağa kalktı ve dimdik bir şekilde bugün dünyanın sorunlarına da çözüm reçeteleri sunan bir ülke haline geldi. Ben o yüzden İstanbul da GELECEĞİN E HALİ temasıyla böyle bir zirvenin düzenlenmesini önemsiyor ve zirvede emeği geçenleri tebrik ediyorum. ZİRA İSTANBUL İNSANLIĞIN BÜTÜN DERTLERİNE DEVA OLACAK, DÜNYANIN EN GENİŞ ECZA VE ŞİFA DEPOSUDUR. Tüm eczacılarımızın emeklerine ve yüreklerine sağlık. Sağolun, varolun, sağlıcakla kalın. Ayrıntılı bilgi ve özel röportaj talepleriniz için: Doğuş Erdal dogus@sportspeopleturkey.com

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -2008 YILINDA TOPLAM 10 MİLYAR 717 MİLYON LİRA OLAN İLAÇ HARCAMALARI 2013 YILINDA YÜZDE 46 ORANINDA

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

Destek Personeli Eğitimleri

Destek Personeli Eğitimleri 2.Dönem eczane çalışanlarının Destek Personeli Eğitimleri 28 Aralık 2009 tarihinde başladı 9 Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK 15 Aralık 2009 tarihinde Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.. İstanbul Ecza Koop'la

Detaylı

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU 23.11.2017 Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, ve MÜSİAD Dostları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve

Detaylı

görkemli ve büyük Eczacılık Buluşması olan Geleceğin E hali gerçekleştirildi Pharmetic Geleceğin Eczanesi nin açılışını yaptı!

görkemli ve büyük Eczacılık Buluşması olan Geleceğin E hali gerçekleştirildi Pharmetic Geleceğin Eczanesi nin açılışını yaptı! 26 Mart 2012 (PGED) tarafından düzenlenen organizasyon ile 23-24-25 Mart tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi nde, bugüne kadar yapılmış en görkemli ve büyük Eczacılık Buluşması olan Geleceğin E hali

Detaylı

ULUSLARARASI GELECEĞİN E HALİ KONGRESİ

ULUSLARARASI GELECEĞİN E HALİ KONGRESİ ULUSLARARASI GELECEĞİN E HALİ KONGRESİ LANSMAN TOPLANTISI BASIN BİLGİ NOTU 18.01.2018, İstanbul PHARMETİC GİRİŞİMCİ ECZACILAR DERNEĞİ (PGED) 2004 yılında kurulan Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED),

Detaylı

D DOĞAL ÜRÜNLERİN ECZANEDEKİ YERİ DR.ECZ.CANAN ERİŞ

D DOĞAL ÜRÜNLERİN ECZANEDEKİ YERİ DR.ECZ.CANAN ERİŞ D DOĞAL ÜRÜNLERİN ECZANEDEKİ YERİ DR.ECZ.CANAN ERİŞ eczacıların doğal sağlık ürünü rolleri ve sorumlulukları konusunda bir araştırma Kanada da eczane ve paydaş liderlerin (eczacılar,alternatif tedavi

Detaylı

2013 YILI Faaliyet Raporu

2013 YILI Faaliyet Raporu 222 YILI Raporu YILI YILI R a proayili rpuo r u 223 İçindekiler 8 Mar t Dünya Emekçi Kadınlar Günü 10 Kasım Atatürk ü Anma G ı d a G ü v e n l i ğ i Pa n e l i ( 1 9 O c a k 2 0 1 3 ) P l a s t i k K a

Detaylı

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU. bilgilendirme dökümanı

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU. bilgilendirme dökümanı YETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU bilgilendirme dökümanı 2 o Yetkinlik Değerlendirme Formu (YDF) nun eczanemizdeki her bir çalışanımız için ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir. o YDF larının üzerine çalışanımızın

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin Türkiye İstişare Toplantısı Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye Mersin 27.01.2018 1 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı, İş ve Siyaset Dünyasının

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı. Kemalettin Akalın 05 Mayıs 2007, Cumartesi

Akılcı İlaç Kullanımı. Kemalettin Akalın 05 Mayıs 2007, Cumartesi Akılcı İlaç Kullanımı Kemalettin Akalın 05 Mayıs 2007, Cumartesi Dünya nüfusu yaşlandıkça, geri ödeme kapsamına giren nüfus da buna paralel olarak yükselmektedir. Bu durumda, sağlık harcama maliyetleri

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

On Combatting Youth Unemployment in Accession Countries: Common Problems, Common Solutions

On Combatting Youth Unemployment in Accession Countries: Common Problems, Common Solutions On Combatting Youth Unemployment in Accession Countries: Common Problems, Common Solutions SARIYER MUNICIPALITY Şükrü GENÇ Mayor of Sarıyer DEĞERLİ ARKADAŞLAR, 20 li yaşlarımdan bu yana, hem öğrencilik

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ Radyo Başkent e muayene ücretleri ile ilgili canlı yayına bağlandı.

Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ Radyo Başkent e muayene ücretleri ile ilgili canlı yayına bağlandı. 2 EKİM 2013 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, 2010 yılında sahte Glıvec raporu karşılayan meslektaşlarımıza SGK Protokolün 6.3 maddesi gereği reçete tutarının 5 katı tutarında cezai işlem uygulanması ile

Detaylı

Hepinizi Şahsım, Yönetim Kurulum ve etkinliğe emeği geçenler adına selamlıyorum.

Hepinizi Şahsım, Yönetim Kurulum ve etkinliğe emeği geçenler adına selamlıyorum. 1.İZMİR KOBİLER VE BİLİŞİM KONGRESİ TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI RAHMİ AKTEPE NİN AÇILIŞ KONUŞMASI 3 KASIM 2018/İZMİR Sayın İzmir Sanayi Odası Başkanım, Sayın Ege Bölgesi Sanayi Odası 2.Başkanım,

Detaylı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -EMEKLİLERİMİZİN, EMEKLİLİK HAKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANABİLMELERİ DEVLETİN ÖNDE GELEN GÖREVLERİ ARASINDADIR -EMEKLİLERİMİZ

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

SayınBakanım, Sayın Valim, Sayın TK Başkanım, Sayın Büyük Şehir Belediye başkanım, Sayın Rektörüm, DeğerliMeslektaşlarım Sayın Basın Mensupları, Ve Sevgili Konuklar, Yıldız Teknik Üniversitesi çatısı altında

Detaylı

Beykoz Yerel Basını: Yılın Öğretmen Çifti, Adife& Bayram YILDIZ - Özgün Haber

Beykoz Yerel Basını: Yılın Öğretmen Çifti, Adife& Bayram YILDIZ - Özgün Haber Beykoz Yerel Basını: "Yılın Öğretmen Çifti, Adife& Bayram YILDIZ" Tüm Ülkede kutlanan Öğretmenler Günü Beykoz'da da coşkuyla kutlanırken, bu özel günde öğretmenlerimiz için çeşitli etkinlikler ve ziyaretler

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017 Türkiye İstişare Toplantısı Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD 10-11 Kasım 2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, İş ve Siyaset Dünyasının Değerli Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

BASIN BÜLTENİ Bilgi için: Sevil Utku Telefon: 0 212 267 16 00 Email: sevil.utku@aifd.org.tr

BASIN BÜLTENİ Bilgi için: Sevil Utku Telefon: 0 212 267 16 00 Email: sevil.utku@aifd.org.tr BASIN BÜLTENİ Bilgi için: Sevil Utku Telefon: 0 212 267 16 00 Email: sevil.utku@aifd.org.tr GfK Türkiye ülke çapında araştırdı TÜRK HALKI HASTALARIN YENİ İLAÇLARA DAHA KOLAY ERİŞMESİNİ İSTİYOR Halkın %69

Detaylı

Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik

Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -TEMEL PARAMETRELERE BAKTIĞIMIZ ZAMAN SOSYAL GÜVENLİK TÜRKİYE AÇISINDAN RİSK OLMAKTAN ÇIKTI -EMEKLİLERİMİZİN YÜZLERİNİN GÜLMESİ

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Kurumsal Yönetim Zirvesi ne hoş geldiniz.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Kurumsal Yönetim Zirvesi ne hoş geldiniz. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem Yılmaz Zirve Açılış Konuşması 15 Ocak 2013, 09.30 09.45 Sermaye Piyasası Kurulumuzun Saygıdeğer Başkanı, Sayın İstanbul Menkul

Detaylı

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti.

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti. 03 MART 2015 CHP Adana İl Başkanlığı görevine atanan Oda Eski Başkanımız Sayın Ecz. Burhanettin BULUT ve CHP Adana İl Yönetimi, Odamızı ziyaret etti. Yapılan ziyarette; yaklaşan genel seçimlerle ilgili

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

24 MAYIS 2015 DEMOKRATİK SOL PARTİ Adana Milletvekili adayları yaklaşan genel seçimler öncesi Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.

24 MAYIS 2015 DEMOKRATİK SOL PARTİ Adana Milletvekili adayları yaklaşan genel seçimler öncesi Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti. 1 MAYIS 2015 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta Adana Eczacı Odası olarak Adana Eczane Teknisyenleri Derneği üyeleriyle birlikte alanlardaydık. 4 MAYIS 2015 Oda Başkanımız

Detaylı

"Kentsel Dönüşümün Anahtarı Kooperatiflerde"

Kentsel Dönüşümün Anahtarı Kooperatiflerde "Kentsel Dönüşümün Anahtarı Kooperatiflerde" 16 Ağustos 2014 Haber Linki: http://www.egemetropolgazetesi.com/haber/kentsel-donusumun-anahtari-kooperatiflerde-17554.html S.S. Batı Anadolu Konut Yapı Kooperatifleri

Detaylı

ECZANELER DURUM ANKETİ

ECZANELER DURUM ANKETİ ECZANELER DURUM ANKETİ Anketin yapıldığı il veya ilçe: Eczacının cinsiyeti: Eczacının kaç yıldır serbest eczacılık yapmakta olduğu: Varsa eczacının eczacılık eğitimi dışında aldığı eğitimler: 1- Yıllık

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı

Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı Haziran 17, 2016-1:22:00 Başbakan Yıldırım, "Terör örgütünün telkinlerine gençlerimiz asla ve asla itibar etmesinler. Onlar bizim

Detaylı

ÖMER GÜNEY CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI

ÖMER GÜNEY CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI 1 26 EYLÜL 2013, Saygıdeğer Menemen Halkımla, Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıkladığım o güzel gündeki konuştuklarımı ölümsüzleştirmek istedim. Sevgi ve Saygılarımla 2 Kıymetli Büyüklerim, Partimizin

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti Ekim 01, 2016-1:20:00 Başbakan Binali Yıldırım, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Seyranbağları Huzurevi

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kılıçdaroğlu: İş adamı konuşuyor tehdit, gazeteci konuşuyor tehdit, belediye başkanı konuşuyor tehdit, ne olacak tehditlerin sonu? Tarih : 04.06.2011 -BATMAN MİTİNGİ- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,

Detaylı

DEMOGRAFİK DÖNÜŞÜMLE YAŞLANAN NÜFUS TÜRKİYE. Prof. Dr. Nükhet HOTAR AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı

DEMOGRAFİK DÖNÜŞÜMLE YAŞLANAN NÜFUS TÜRKİYE. Prof. Dr. Nükhet HOTAR AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı DEMOGRAFİK DÖNÜŞÜMLE YAŞLANAN NÜFUS TÜRKİYE Prof. Dr. Nükhet HOTAR AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı 30.09.2013 İçinde bulunduğumuz dönemde Türkiye orta yaş ve yaşlanmakta olan bir nüfus yapısına sahiptir.

Detaylı

İLACIM NE EKSİK, NE FAZLA! M.Ümit Uğurlu MÜTF Genel Cerrahi Ad.

İLACIM NE EKSİK, NE FAZLA! M.Ümit Uğurlu MÜTF Genel Cerrahi Ad. İLACIM NE EKSİK, NE FAZLA! M.Ümit Uğurlu MÜTF Genel Cerrahi Ad. 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 25.maddesi; "1. Herkesin kendisinin ve ailesinin sağlık ve refahı için beslenme,

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ KLİNİK ECZACILIK

ECZACILIK FAKÜLTESİ KLİNİK ECZACILIK ECZACILIK FAKÜLTESİ KLİNİK ECZACILIK PROGRAM KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Rümeysa DEMİRDAMAR, rdemirdamar@neu.edu.tr YÜKSEK LİSANS DERSLERİ EKE 600 Uzmanlık Alanı Dersi Z 4 0 4 EKE 601 Klinik Eczacılık I S 5

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı

MİLLİ İTTİFAK BASIN'LA BİR ARAYA GELDİ

MİLLİ İTTİFAK BASIN'LA BİR ARAYA GELDİ MİLLİ İTTİFAK BASIN'LA BİR ARAYA GELDİ Milli İttifak milletvekili adayları basınla bir araya geldi. 7 haziran 2015 yılında yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ortak giren Saadet Partisi

Detaylı

TABLO-2: NÜFUSUN YERLEŞİM YERİNE GÖRE DAĞILIMI, 2008 TABLO-3: İSTATİSTİKÎ BÖLGE BİRİMLERİ SINIFLAMASI'NA (İBBS) GÖRE NÜFUS

TABLO-2: NÜFUSUN YERLEŞİM YERİNE GÖRE DAĞILIMI, 2008 TABLO-3: İSTATİSTİKÎ BÖLGE BİRİMLERİ SINIFLAMASI'NA (İBBS) GÖRE NÜFUS TABLO DİZİNİ TABLO-1: DEMOGRAFİK ÖZELLİKLER, 2008 TABLO-2: NÜFUSUN YERLEŞİM YERİNE GÖRE DAĞILIMI, 2008 TABLO-3: İSTATİSTİKÎ BÖLGE BİRİMLERİ SINIFLAMASI'NA (İBBS) GÖRE NÜFUS DAĞILIMI TABLO-4: YILLARA GÖRE

Detaylı

Türkiye, Avrupa nın en girişimci ülkesi

Türkiye, Avrupa nın en girişimci ülkesi Amway Avrupa nın Dünya Girişimcilik Haftası na özel 12 Avrupa ülkesinde yaptırdığı Girişimcilik Anketi sonuçları açıklandı! Türkiye, Avrupa nın en girişimci ülkesi Amway Avrupa tarafından yaptırılan 2011

Detaylı

Fotoğraflar: TOBB Fotoğraf Servisi EKONOMİK FORUM

Fotoğraflar: TOBB Fotoğraf Servisi EKONOMİK FORUM KAPAK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB tarafından düzenlenen "İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni"nde Ocak 2017 den

Detaylı

Türkiye de ilaç sanayisinde çalışanların yaklaşık %1 i eczacıdır. Akademisyen sayısı ise 900 civarındadır (6).

Türkiye de ilaç sanayisinde çalışanların yaklaşık %1 i eczacıdır. Akademisyen sayısı ise 900 civarındadır (6). SAYISAL AÇIDAN TÜRKİYE DE ECZACILIK EĞİTİMİ TRENDİ: GERÇEKTEN İŞSİZ ECZACILAR OLACAK MI? Zekeriya AKTÜRK zekeriya@atauni.edu.tr Eczacılık fakültelerine 28 yılında ilk 1 bine giren öğrenciler yerleştirilirken

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

POLİKLİNİK ECZANESİ PERFORMANS ÖLÇME ÇALIŞMASI

POLİKLİNİK ECZANESİ PERFORMANS ÖLÇME ÇALIŞMASI POLİKLİNİK ECZANESİ PERFORMANS ÖLÇME ÇALIŞMASI Nesrin GÜREL KÖPRÜLÜ *, Yıldırım GÜLHAN ** SSKB Göztepe Eğitim Hastanesinde ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları gereği yapılan poliklinik hasta

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2012 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2012 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2012 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu OCAK 2013 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

KAMU YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR

KAMU YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. KAMU YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2011 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2011 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 Yılı Çalışan Memnuniyeti Anket Raporu ARALIK 2011 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

Sizleri şahsım ve TOBB adına saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz başkasına gönderilen selam kişinin üzerine emanettir.

Sizleri şahsım ve TOBB adına saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz başkasına gönderilen selam kişinin üzerine emanettir. Sayın Sizleri şahsım ve TOBB adına saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz başkasına gönderilen selam kişinin üzerine emanettir. Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu TUSAF yönetimi başta olmak üzere, kongremizin

Detaylı

Prof. Dr. H. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. H. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Araştırma Serisi 9-2011 1 AİK- DSÖ TANIMI Hastaların ilaçları klinik ihtiyaçlarına uygun şekilde,

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır www.mevzuattakip.com.tr Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika, bizim için büyük önem arz eden bir kıta olmuştur.

Detaylı

Ek 2: Türk Eczacıları Birliği Türkiye'de Aile Hekimliği Uygulamaları ve Eczacıya Yansımaları Soru Formu

Ek 2: Türk Eczacıları Birliği Türkiye'de Aile Hekimliği Uygulamaları ve Eczacıya Yansımaları Soru Formu Ek 2: Türk Eczacıları Birliği Türkiye'de Aile Hekimliği Uygulamaları ve Eczacıya Yansımaları Soru Formu Ek 2: Türk Eczacıları Birliği Türkiye'de Aile Hekimliği Uygulamaları ve Eczacıya Yansımaları Soru

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri

Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri Ali Çarkoğlu 5 Mayıs 2015 S. Erdem Aytaç Koç Üniversitesi Saha Araştırmaları Merkezi Araştırmanın Künyesi 49 ilde 2201 katılımcı ile yüz yüze görüşme

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI 22 Mart 2016 İstanbul, Sheraton Hotel&Convention Center

Detaylı

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ Bu yıl 2.'si düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Etkinlikleri muhteşem bir açılışa tanıklık etti. Geçen yıl 3 gün süren etkinliklere 15 binden fazla katılımcı ilgi gösterirken,

Detaylı

SGK Protokolü Çalıştayı Başladı

SGK Protokolü Çalıştayı Başladı SGK Protokolü Çalıştayı Başladı DOMPDF_ENABLE_REMOTE is set to FALSE http://teb.org.tr/uploads/protokol1.jpg 3-4 Nisan 2015 tarihlerinde Ankara Plaza Otel ᤀ 搀 攀 gerçekleşen ᰀ 匀 䜀 䬀 Protokolü Çalışta Çalıştay

Detaylı

Üç nesil Anneler Günü

Üç nesil Anneler Günü Üç nesil Anneler Günü Mayıs 10, 2015-11:45:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, siyasete başladığında 1,5 yaşında olan ve adeta "parti içinde büyüyen" 15 yaşındaki kızı Ayşe ve her zaman kendisine

Detaylı

GELENEKSEL BİTKİSEL TIBBİ ÜRÜNLER NEDEN ECZANEDE OLMALI?

GELENEKSEL BİTKİSEL TIBBİ ÜRÜNLER NEDEN ECZANEDE OLMALI? GELENEKSEL BİTKİSEL TIBBİ ÜRÜNLER NEDEN ECZANEDE OLMALI? Asıl başlık stili için tıklatın Ecz. Armağan Ener Armağan Eczanesi, İstanbul Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği, Firma İletişim Komisyonu Başkanı

Detaylı

5 Dk. Ülke Ile Ilgili Giriş Konuşması. Değerli katılımcılar hepinizi ülkem adına saygıyla selamlıyorum,

5 Dk. Ülke Ile Ilgili Giriş Konuşması. Değerli katılımcılar hepinizi ülkem adına saygıyla selamlıyorum, 5 Dk. Ülke Ile Ilgili Giriş Konuşması Değerli katılımcılar hepinizi ülkem adına saygıyla selamlıyorum, Beşinci yılını dolduran Suriye Krizi, küresel bir meseledir doğudan batıya; güneyden kuzeye hepimizi

Detaylı

İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ. İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com

İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ. İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ 9 10 11 Aralık 2011 İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com İsa ELGİN 0544 675 03 28 isaelgin@gmail.com İU ECZACILIK

Detaylı

(09-11 Mayıs 2016, Ankara) Kıymetli İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Temsilcileri, Değerli Katılımcılar,

(09-11 Mayıs 2016, Ankara) Kıymetli İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Temsilcileri, Değerli Katılımcılar, SESRİC-GED İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Mesleki Eğitimin Modernizasyonu Projesi Hazırlama Amacı ile Yapılacak Çalıştay da Sayın Bakanımızın yapacağı konuşma (09-11 Mayıs 2016, Ankara) Kıymetli

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI 3 Aralık 2015 Ankara Sayın Başbakan Yardımcım, Sevgili Tuncay Bey, Değerli Divan Üyeleri, Sevgili

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin

Detaylı

Bas nda TEB. Gaye SARIKAYA NTV ÖĞLE BÜLTENİ 11.05.2010 BLOOMBERG EKONOMİ SORUYOR 14.05.2010

Bas nda TEB. Gaye SARIKAYA NTV ÖĞLE BÜLTENİ 11.05.2010 BLOOMBERG EKONOMİ SORUYOR 14.05.2010 Bas nda TEB Gaye SARIKAYA NTV ÖĞLE BÜLTENİ 11.05.2010 BLOOMBERG EKONOMİ SORUYOR 14.05.2010 Canlı yayına konuğu olan TEB Genel Sekreteri Ecz. Özgür Özel, bu sene 14 Mayıs haftasını Akılcı İlaç Kullanımı

Detaylı

81 İl Müdürü Ankara da (1)

81 İl Müdürü Ankara da (1) 81 İl Müdürü Ankara da (1) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -PERSONELİMİZ OLMADAN BİZİM GERÇEK BİR BAŞARIYA ULAŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL. PERSONELİMİZE DEĞER VERMEMİZ GEREKİYOR -CEZALANDIRMA,

Detaylı

Op. Dr. Tonguç SUGÜNEŞ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü

Op. Dr. Tonguç SUGÜNEŞ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Op. Dr. Tonguç SUGÜNEŞ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sağlıkta Dönüşüm Programı ve Sosyal Güvenlik Reformu Reform öncesi Türkiye de sağlıkta geri ödeme, 3 farklı sigorta sistemiyle

Detaylı

TABLO 27: Türkiye'deki İllerin 2006 Yılındaki Tahmini Nüfusu, Eczane Sayısı ve Eczane Başına Düşen Nüfus (2S34>

TABLO 27: Türkiye'deki İllerin 2006 Yılındaki Tahmini Nüfusu, Eczane Sayısı ve Eczane Başına Düşen Nüfus (2S34> 3.2.2. ECZANELER Osmanlı İmparatorluğu döneminde en eski eczane 1757 yılında Bahçekapı semtinde açılmış olan İki Kapılı Eczahane'dir. İstanbul'da sahibi Türk olan ilk eczahane ise "Eczahane-i Hamdi" adıyla

Detaylı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı Çalışma hayatında barış egemen olmalı Ocak 19, 2012-3:31:16 olduğunu belirtti. olduğunu belirterek, ''Bu bakış açısı çerçevesinde diyalog merkezli çalışmalarımızı özellikle son 7 aydır yoğun bir şekilde

Detaylı

GELECEĞİN MARKA ECZANESİ EKİBİ. EĞİTİMİ ve TARİHLERİ. Eczane Koçluğu Eczane Danışmanlığı Eczacı Koçluğu

GELECEĞİN MARKA ECZANESİ EKİBİ. EĞİTİMİ ve TARİHLERİ. Eczane Koçluğu Eczane Danışmanlığı Eczacı Koçluğu GELECEĞİN MARKA ECZANESİ EKİBİ EĞİTİMİ ve TARİHLERİ Eczane Koçluğu Eczane Danışmanlığı Eczacı Koçluğu o Eczanedeki Fırsatlar ve Tehditler Sektörel Gidişat ile ilgili Farkındalık Sağlamak, tehditlerimizi

Detaylı

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu..

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. 28 Nisan 2014 Basın Toplantısı Metni ; (Konuşmaya esas metin) Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. -- Silahlı Kuvvetlerimizde 3-4 yıldan bu yana Hava Kuvvetleri

Detaylı

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Açılış Tarihi Kapanış Tarihi Sona Eriş Nedeni 1 Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası 17.11.1924 05.06.1925

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı. Uzm.Dr.M.Bünyamin GÜCÜYENER 2015

Akılcı İlaç Kullanımı. Uzm.Dr.M.Bünyamin GÜCÜYENER 2015 Akılcı İlaç Kullanımı Uzm.Dr.M.Bünyamin GÜCÜYENER 2015 Akılcı İlaç Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin klinik bulgularına

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi

Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İLAÇ YÖNETİMİ Tüm ilaçlar tehlikelidir ama bazıları yararlıdır AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik

Detaylı

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan toplu konut projesinin temeli, Sağlık Bakanı

Detaylı

Sağlık Sektörünün Olmazsa Olmazı: Tıbbi Malzeme Alt Sektörü

Sağlık Sektörünün Olmazsa Olmazı: Tıbbi Malzeme Alt Sektörü Sağlık Sektörünün Olmazsa Olmazı: Tıbbi Malzeme Alt Sektörü Tıp sürekli ilerliyor sözündeki aslan payı bize göre; Tıbbi Malzeme Alt Sektörüne ait. Nitekim; tıbbi malzemeden yoksun sağlık sektörünün eli

Detaylı

Türkiye de Temel Sağlık Politikası Hedefleri Çerçevesinde Eczacılık: Bugün ve Yarın

Türkiye de Temel Sağlık Politikası Hedefleri Çerçevesinde Eczacılık: Bugün ve Yarın TEB 36. DÖNEM MERKEZ HEYETİ 3. BÖLGELERARASI TOPLANTISI 04 Temmuz 2009 Türkiye de Temel Sağlık Politikası Hedefleri Çerçevesinde Eczacılık: Bugün ve Yarın Prof.Dr.Levent Üstünes Ege Üniversitesi Eczacılık

Detaylı

KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ

KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ DEĞERLENDİRME NOTU: Yasemin KARADENİZ YILMAZ Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, İstatistikçi KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ 27.06.2014 DEĞERLENDİRME NOTU:

Detaylı

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği resmi açılış töreninin bir etabını da Artvin de yaptı. Valilik Meydanı

Detaylı

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013 Başkent Pekin Yönetim Şekli Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 Nüfus 1,35 milyar GSYH 8,2 trilyon $ Kişi Başına Milli Gelir 9.300 $ Resmi

Detaylı

İngiltere Kraliyet Tıp Derneği nin. Prof. Dr. Mehmet Haberal a Verildi. Prof. Dr. Babulal Sethia, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr.

İngiltere Kraliyet Tıp Derneği nin. Prof. Dr. Mehmet Haberal a Verildi. Prof. Dr. Babulal Sethia, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. İlk "Distinguished Fellowship" Ödülü Prof. Dr. Mehmet Haberal a Verildi İngiltere Kraliyet Tıp Derneği, 2008 yılında oluşturulan "Distinguished Fellowship" ödülünü, dokuz yıllık bir araştırma ve değerlendirmenin

Detaylı

ALMANYA DA SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ SEÇKİN KESGİN

ALMANYA DA SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ SEÇKİN KESGİN ALMANYA DA SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ SEÇKİN KESGİN Almanya; Orta Avrupa da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey denizi, Danimarka, ve Baltık denizi; doğusunda Polonya ve Çek cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre;

Detaylı

AK Parti Hükümetlerinin Yoksullukla Mücadele Performansı ve Sosyal Devlet

AK Parti Hükümetlerinin Yoksullukla Mücadele Performansı ve Sosyal Devlet AK Parti Hükümetlerinin Yoksullukla Mücadele Performansı ve Sosyal Devlet Türkiye yarım yüzyılı aşkın bir süredir Avrupa Birliği üyeliğine aday bir ülke. Ne var ki, son on yılda kat edilen büyük gelişmelere

Detaylı

IUA. Ortak yönetim kültürünü paylaşan ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasında bilgi birikimi ve. Uluslararası. İdareciler Birliği IUA

IUA. Ortak yönetim kültürünü paylaşan ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasında bilgi birikimi ve. Uluslararası. İdareciler Birliği IUA Uluslararası IUA İdareciler Birliği Ortak yönetim kültürünü paylaşan ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasında bilgi birikimi ve tecrübe paylaşımına zemin hazırlamak amacıyla 21-23 Kasım 2012 tarihlerinde

Detaylı

Eczacılara Yönelik. Akılcı İlaç Kullanımı

Eczacılara Yönelik. Akılcı İlaç Kullanımı Eczacılara Yönelik Akılcı İlaç Kullanımı 2 Akılcı İlaç Kullanımı T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ Eczacılara Yönelik Akılcı İlaç Kullanımı Ankara, Eylül 2013 Sahibi T.C. Sosyal Güvenlik

Detaylı

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK 20-21 Temmuz 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), bölgesel ve sektörel temelde faaliyet gösteren 60 İhracatçı Birliğini, 26 ihracatçı

Detaylı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Ayan YERENOV, Sayın Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı Mert SARI, Değerli Katılımcılar,

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIM REHBERİ

AKILCI İLAÇ KULLANIM REHBERİ AKILCI İLAÇ KULLANIM REHBERİ Neden Akılcı İlaç Kullanımı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bir insanlık hakkı olarak sağlık ve sağlığa erişmekte eşitlik ilkesinden hareketle, ilaca erişebilirliğin uzun vadeli

Detaylı

Herkes için Kaliteli, Koruyucu, Eşit Sağlık Hizmeti

Herkes için Kaliteli, Koruyucu, Eşit Sağlık Hizmeti Herkes için Kaliteli, Koruyucu, Eşit Sağlık Hizmeti EVDE BAKIM ve DESTEK HİZMETLERİ v Evde Doktor Muayene Hizmeti: Hekim ve hemşire tarafından hastanın evinde muayenesi, reçetesinin düzenlenmesi,tıbbı

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN " YAPISAL SORUNLAR PERSPEKTİFİNDEN VERİMLİLİK VE GIDA ENFLASYONU KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN  YAPISAL SORUNLAR PERSPEKTİFİNDEN VERİMLİLİK VE GIDA ENFLASYONU KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN " YAPISAL SORUNLAR PERSPEKTİFİNDEN VERİMLİLİK VE GIDA ENFLASYONU KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI 28 Eylül 2016 İstanbul, Tekfen Tower Sayın Bakanım, Sayın

Detaylı

VOLKAN BOZKIR. Eylül 2013 AYLIK FAALİYET BÜLTENİ. Haziran 2013 DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİ

VOLKAN BOZKIR. Eylül 2013 AYLIK FAALİYET BÜLTENİ. Haziran 2013 DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİ VOLKAN BOZKIR BÜYÜKELÇİ TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AYLIK FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2013 DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİ AYLIK FAALİYET BÜLTENİ TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU

Detaylı