AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU. www.avrupa.edu.tr"

Transkript

1 AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU

2 NEDEN AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU? Çalışma hayatı ile iç içe bir eğitim sunduğu için, Eğitimi teknik beceri ve anlayış geliştirmenin ötesinde kişilik ve vizyon geliştirme olarak gördüğü için, Alanında uzman akademik kadro ile yapılan eğitim için, Güvenli ve güzel bir kampüse sahip olduğu için, Bütün gücünü ve birikimini mesleki eğitime yoğunlaştırdığı için, Başarılı öğrenciyi desteklediği için, İstanbul un imkanlarını eğitime yönelik kullanma olanağı sunduğu için, Ulaşımı kolay olduğu için Avrupa Koleji Okulları ve Avrupa Eğitim Vakfı nın deneyim ve birikimine sahip olduğu için, Öğretim elemanı başına 12 öğrenci düştüğü için, Öğrencisine makul ücret ve vakıf desteği sunduğu için. AVRUPA MESLEK YÜKSEK OKULU Avrupa Meslek Yüksekokulu, Avrupa Eğitim Vakfı tarafından 2009 yılında kurulmuştur. Ülkemizde bir eğitim vakfına bağlı olan 7 meslek yüksekokulundan biridir. Yüksekokulumuzun eğitim hedefi, uluslararası niteliklere sahip bir mesleki eğitim sunmaktır. Bu hedefe ulaşabilmek için alanında uzman ve ülke çapında tanınmış akademisyenleri bünyesine katmıştır. İlgili sektör kollarıyla çözüm ortaklıkları kurulmuştur. Avrupa Meslek Yüksekokulu nda bütün yıla yayılan, uygulamalı eğitim verilmektedir. Uluslararası iş gücü dolaşımına katılabilmeleri için mezunlarına etkili bir eğitim vererek onları özgüvenleri yüksek şekilde çalışma hayatına hazırlamaktadır. Avrupa Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurumu nun öngördüğü norm ve standartlar çerçevesinde, kurumsal gelişme boyutunda önemli aşamalar katetmiştir. Başta Kent State Üniversitesi olmak üzere yurt içi ve dışındaki yüksek öğretim kurumları, kurum ve kuruluşları ile işbirliği sürecini başlatmıştır.

3 AVRUPA EĞİTİM VAKFI Avrupa Eğitim Vakfı, Talip Emiroğlu ve arkadaşları tarafından 2001 yılında İstanbul Kazlıçeşme de kurulmuştur. Avrupa Eğitim Vakfı, öğrencilerin 21. yüzyılın becerilerine uygun vizyon kazanmaları amacıyla Türkiye ve dünyanın seçkin bilim, düşünce ve sanat adamlarıyla çalıştaylar, sempozyumlar ve söyleşiler düzenlemektedir. Bu kapsamda günümüze kadar 9 ulusal ve uluslararası kongre düzenlemiş ve 12 bilimsel projeye destek olmuş, okullar ve sınıflar yaptırmıştır. İlk, orta ve yükseköğretim kademelerinde eğitim gören binlerce öğrenciye egitim desteği sağlamıştır. Avrupa Eğitim Vakfı, Avrupa Üniversitesi ni kurma sürecinin son aşamasındadır. KAMPÜS HAYATI SOSYAL KULÜPLER Avrupa Meslek Yüksekokulu, aidiyet duygusuna verdiği önem sebebiyle, öğrencilere mesleki ve akademik yetkinlik kazandırmak kadar sosyal faaliyet bilinci kazandırmanın da önemli olduğuna inanır. Öğrenci kulüpleri, üniversite öğrencilerinin mesleki ve meslek dışı birikimlerinin arttırılmasının yanında sosyal, kültürel, bedensel ve düşünsel alanlarda gelişmelerine; çağdaş, demokratik ve analitik düşünme alışkanlığı kazanmalarına yönelik tüm faaliyetlerinin desteklenmesini ve okul genelinde yaygınlaştırılmasını hedeflemektedir. Kampüs yaşamının atar damarı olan kulüp etkinlikleri, öğrencilerin çok yönlü düşünce anlayışını destekleyecek entelektüel bakış açısına sahip olmalarını ve yararlı ilişkiler kurmalarını sağlamaktadır. Avrupa Meslek Yüksekokulu bünyesinde, ortak zevkler, meraklar ve hayaller etrafında ilgi alanlarına hitap eden diğer öğrencilerle bir araya gelebileceği, dostluk kurabileceği ve beraber etkinliklere imza atabileceği 9 öğrenci kulübü bulunmaktadır.

4 STAJ VE MESLEKİ EĞİTİM İMKÂNLARI Ülkemizin mesleki eğitim anlayışına yeni bir bakış açısı getirmek amacıyla kurulan Avrupa Meslek Yüksekokulu nda, teorik bilgi ilke olarak uygulamadan ayrı tutulmaz. Öğrenciler, öğrenim sürelerinin tamamında mesleki uygulamaların içerisine dahil edilir. Öğrencilerimiz, öğrenime başladıkları ilk dönemden itibaren, uygulama yerlerine giderek, okulda aldıkları teorik eğitimi uygulamada deneme ve gözlemleme imkânı bulurlar. Yüksekokulumuz öğretim elemanları, öğrencilerimizin kişisel, mesleki ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, ulusal ve uluslar arası kongre, seminer, çalıştay, workshop, konser ve benzeri toplantılara katılmaları için destek vermektedir. İŞE YERLEŞTİṘME ORANI Avrupa Meslek Yüksekokulu mezuniyet aşamasındaki öğrencilerine, hedefleri ve yeteneklerine uygun iş bulabilmeleri için gerekli tüm desteği sağlamaktadır. Avrupa Meslek Yüksekokulu tüm öğrencilerine, öğretim görevlilerinin rehberliğinde, mesleki eğitim ve uygulama imkanı sağlamaktadır. Yapılan çalışmalar neticesinde öğrencilerimizin %91 lik bölümü mezuniyet sonrasında iş hayatına atılmaktadır. Öğrencilerimizin uluslararası mesleki platformların rekabet dinamiklerini tanıması ve bilgi ve deneyimlerini arttırması amacıyla yıl içinde çalışmalar yapmaktadır.

5 AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU BALIKLI HASTANESİ İŞBİRLİĞİ ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ Balıklı Hastanesi üç yüzyıllık tarihi ve birikimi ile ülkemizin köklü ve deneyimli sağlık kuruluşları arasında yer alır. Avrupa Meslek Yüksekokulu nda sağlık programları Balıklı Hastanesi ile yakın bir işbirliği içinde sürdürülmektedir. Balıklı Hastanesi ile birlikte Avrasya Hospital, Gaziosmanpaşa Hastaneleri, Bahçelievler Aile Hastanesi, Fatih Kamu Hastaneleri Birliği, Atasun Optik, Beylikdüzü Medicana Hastanesi, Dentram, Dentistanbul ve Avrupa Koleji Okulları öğrencilerimizin uygulamarını gerçekleştirdiği çözüm ortaklarımızdır.

6 ULAŞIM İMKÂNLARI Kampüsümüz, lokasyon olarak öğrencilerimizin günlük yaşamdan kopmadan, içinde yaşadıkları kentin sosyal, MEVCUT PROGRAMLAR kültürel ve tarihi dokusuyla iç içe yaşamalarını sağlamaktadır. Asrın projesi Marmaray ve Avrasya Tüneli kampüsümüze yürüme mesafesindedir. Öğrencilerimiz; Metro, Tramvay, Metrobüs, Belediye Otobüsleri ve minibüs hatları ile İstanbul un tüm ilçelerinden kampüsümüze rahatlıkla Ağız ve Diş Sağlığı Ameliyathane Hizmetleri ulaşabilmektedir. Fizyoterapi Avrupa Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sosyal ve kültürel eğitimlerine de önem verilmektedir. Öğrencilerinin, dünyanın önemli metropollerinden ve yükseköğretim bölgelerinden biri olan İstanbul un Anestezi olanaklarından en iyi şekilde yararlanması için çalışmaktadır.

7 MEVCUT PROGRAMLAR AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI * Programın amacı; diş hekimlerine yardımcı Çocuk Gelişimi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri olabilecek ve laboratuvar aşamalarını yürütebilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektir İş Alanları: Programdan mezun olan öğrenciler, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. -Sağlık İdaresi -Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tıbbi Laboratuvar Teknikleri İlk ve Acil Yardım -Sağlık Kurumları Yöneticiliği -Sağlık Yönetimi * Programın ikinci öğretimi mevcuttur.

8 AMELİYATHANE HİZMETLERİ * Programın Amacı; ameliyathanede bulunan tüm alet ve cihazları kullanabilen, ameliyathaneyi ameliyata hazırlayan ve ameliyata giren ekipte yer alan yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir. İş Alanları: Programdan mezun olanlar, kamu ve özel sektörde yer alan sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde bulunan ameliyathanelerde çalışabilirler. -Hemşirelik -Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri -Acil Yardım ve Afet Yönetimi ANESTEZİ * Programın Amacı; anestezide kullanılacak araç-gereci hazırlar, Hastanın ameliyathaneye alınmasını sağlar Hastayı ameliyata hazırlar, hastanın özelliğine göre uyutmadan önce cesaret iğnesi yapar, Anestezi uzmanı veya cerrahın kontrolünde hastanın yaşına, kilosuna ve sağlık durumuna göre uyutucu madde (Narkoz) vererek hastayı uyutur. Ameliyat sonrası hastanın ameliyathaneden yoğun bakım ünitesine usulüne uygun olarak, naklini sağlar ve hasta kendine gelene kadar onu gözlem altında tutar. İş Alanları: Programdan mezun olanlar, devlet hastanesi, özel hastane, doğumevi, üniversite hastaneleri, özel klinikler gibi ameliyat yapılan her türlü sağlık kurumunda rahatlıkla iş bulabilirler. -Hemşirelik -Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri -Acil Yardım ve Afet Yönetimi * Programın ikinci öğretimi mevcuttur. * Programın ikinci öğretimi mevcuttur.

9 FİZYOTERAPİ * Programın Amacı; fizik tedavi uygulama alanında gereksinim duyulan yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir. İş Alanları: Programdan mezun olanlar; kamu hastaneleri ve özel hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, okullar, endüstri alanları, spor kulüpleri, huzur evleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri, kaplıca merkezleri, termal oteller, engelli merkezleri, spor merkezleri vb. gibi çok geniş çalışma alanlarında iş bulabilirler. -Fizyoterapi ve Rehabilitasyon İLK VE ACİL YARDIM * Programın Amacı; hastane öncesi acil hizmetlerinin profesyonelce verilip ardından hasta ve yaralıların esas tedavisi yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde yaşam kurtarıcı ve kalıcı sakatlıkları önleyici tıbbi müdahale olanakları sağlayabilecek yardımcı sağlık personeli yetiştirmektedir. İş Alanları: Programdan mezun olanlar, devlet hastanelerinde veya özel ambulans şirketlerinde ve özel hastane acil servislerinde iş olanakları bulunmaktadır. -Hemşirelik -Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri -Acil Yardım ve Afet Yönetimi * Programın ikinci öğretimi mevcuttur. * Programın ikinci öğretimi mevcuttur.

10 TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ * Programın Amacı; hekim tarafından X ışınlarının, hastalıkların tanısında kullanılması için yürütülen çalışmalarda gereksinim duyulan yardımcı elemanları yetiştirmektir. İş Alanları: Radyoloji teknikeri, üniversite hastaneleri, kamu ve özel tedavi kurumları ile özel sektöre ait radyoloji ünitelerinde iş bulabilmektedirler. -Hemşirelik -Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ * Programın Amacı; hastalığın tanı, takip ve tedavisinde hekime ve hastaya yardımcı olma konusunda, doğruluk, netlik, tekrarlanabilirlik bakımından uygun güvenilir sonuçlar verebilen Laboratuvar Teknikleri yetiştirmektedir. İş Alanları: Laboratuvar Teknikerleri, hastanelerde, tıp fakültelerinde, özel tahlil laboratuvarlarında, diğer sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu laboratuvarlarında, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarında, gıda sanayii işletmeleri ile tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüten kurum ve kuruluşlarda iş bulabilmektedirler. -Biyoloji -Hemşirelik -Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri * Programın ikinci öğretimi mevcuttur. * Programın ikinci öğretimi mevcuttur.

11 ÇOCUK GELİŞİMİ * Programın Amacı; okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumlarında çalışacak destek insan gücü yetiştirmektir. Öğrenciler çocuk gelişimi, özel egitim, program geliştirme, yetişkin psikolojisi, iletişim, sanat ve yaratıcılık alanlarında teori ve uygulamanın iç içe olduğu bir eğitim anlayışı ile yetiştirilir. Başta Avrupa Koleji Ana Okulları olmak üzere İstanbul un en seçkin okul öncesi ve özel eğitim kurumlarında staj ve uygulama imkanı sunulur. İş Alanları: Bu programdan mezun olan öğrenciler okul öncesi eğitim krumlarında, çocuk yuvalarında, kreşlerde, özel eğitim kurumlarında iş imkanları bulmaktadır. -Anaokulu Öğretmenliği -Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği Radyoterapi YENİ AÇILACAK PROGRAMLAR Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik -Okul Öncesi Öğretmenliği Odyometri * Programın ikinci öğretimi mevcuttur.

12 Diyaliz YENİ AÇILACAK PROGRAMLAR Optisyenlik RADYOTERAPİ Programın Amacı; radyasyon onkolojisi merkezlerinde çalışabilecek ve radyoterapi uygulamalarında hekime yardımcı olabilecek nitelikte teknik elemanlar yetiştirmektir. Öğrencilere, makine ve ekipmanların kontrolünün yapımı, maske, hasta pozisyon kalıbı, kurşun blok, hastayı tedavi ve simülasyona hazırlama işlemleri, ışın tedavisi ve simülasyon yapma bilgi ve becerisi kazandırılmaktadır. Perfüzyon Teknikleri İş Alanları: Radyoterapi uygulamaları genellikle üniversite ve devlet hastanelerinin ilgili bölümlerinde gerçekleştirilmekte ve özel hastanelerde radyoterapiye ilişkin bölümler de yaygın olarak bulunmaktadır.mezunlar onkoloji bölümü olan bütün hastanelerde ve sağlık merkezlerinde çalışabilirler. -Hemşirelik -Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

13 TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK Programın Amacı; sağlık kurumlarında, sekretarya hizmetlerini yürütebilen; hastalıkların tanı, teşhis ve tedavileri ile ilgili kayıt işlemlerini yapabilen; tıbbi, idari ve istatistiki dokümanları hazırlayabilen; dokümanları düzenleyerek arşivleyebilen; arşiv düzenleyip, geliştirebilen; hasta kabul ve dosya işlemleri ile hastaları muayeneye hazırlayan; çalıştığı birimin yazılı ve sözlü iletişimini sağlayan sağlık teknikerlerini yetiştirmektir. İş Alanları: Sağlık teknikeri (tıbbi sekreter) unvanı ile mezun olan öğrencilerimiz, sektörün her alanında çalışabilme olanağına sahiptir. Programın iş bulma olanağı oldukça geniştir. Özel ve kamu sağlık kuruluşlarının çeşitli birimleriyle, yataksız tedavi kuruluşları, özel sağlık poliklinikleri, il sağlık müdürlükleri, tıbbi araştırma e-yayın şirketleri, tıbbi malzeme firmaları, dispanserler, görüntüleme merkezleri ve doktor muayenehaneleri de mezunlarımızın istihdam alanları içerisindedir. -İşletme -Sağlık İdaresi -Sağlık Kurumları İşletmeciliği -Sağlık Kurumları Yöneticiliği -Sağlık Yönetimi ODYOMETRİ Programın Amacı; işitme kaybı ve denge bozukluğu hastalarının tanısı konusunda bilimsel yöntemleri bilen ve kullanabilen, işitme ve denge testlerini uygulayabilen, alanındaki gelişmeleri izleyebilen, teknolojik gelişmeleri yetkinlikle uygulama becerisine sahip nitelikli sağlık teknikeri yetiştirmektir. İşitme cihazları ve koklear implant firmaları ile hastanelerin KBB servislerinin işitme ve denge bozuklukları hastalarının tanısında gerekli olduğu düşünülen, subjektif, objektif işitme ve denge testlerinin uygulanması, işitme cihazı ve koklear implantların çalışma şekilleri ve uyarlanması eğitimin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Ayrıca işitme engelli çocukların eğitimi de odyometrist eğitiminde önem taşımaktadır. İş Alanları: Program mezunları odyoloji uzmanı veya kulak burun boğaz hastalıkları uzmanının gözetim ve denetiminde, resmi veya özel hastanelerin odyoloji kliniklerinde çalışabilirler. Doğum kliniklerinde, yeni doğmuş bebeklere işitme testi uygulayabilir ve okullarda işitme tarama testi yapabilirler. Ayrıca işitme cihazı ve koklear implant distribütör firmalarının ve odyolojik tanı merkezlerinde çalışabilirler. -İşitme Engelliler Öğretmenliği -Odyoloji -Fizik

14 OPTİSYENLİK Programın Amacı; görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için dizayn edilmiş optik gereçleri tedarik eden ve hastaya uygulanmasını sağlayabilecek düzeyde eğitim görmüş yüksekokul mezunu elemanları yetiştirilmesidir. İş Alanları: Bu programdan mezun olan öğrenciler Optisyen unvanı ile kendi optik mağazalarını açabilecekleri gibi, optisyenlik müesseselerinde çalışabilirler. Optisyenler gözlük üreten ve satan işletmelerde de çalışabilirler. -Fizik DİYALİZ Programın Amacı; anatomi, fizyoloji, nefroloji, diyaliz, patoloji gibi meslek dersleri almış; nitelikli, profesyonel, çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış; araştırma, sorun çözme yeteneği gelişmiş, kültürel birikime ve iletişime sahip, el göz koordinasyonu gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, insan sağlığına ve etik değerlere önem veren, diyaliz teknikeri profesyonelleri olarak sağlık alanında topluma kaliteli hizmet verebilecek öğrenciler yetiştirmektir. İş Alanları: Mezun öğrenciler, tüm resmi ve özel hastanelerin diyaliz birimlerinde görev alabilirler. Sağlık Bakanlığı na bağlı kurum ve kuruluşlarda, devlet ve sosyal sigorta hastaneleri, üniversite hastanelerinde, diyaliz teknikerlerine ihtiyaç duyulmakta, ayrıca kamu kurumları dışında özel hastane ve poliklinikler bu program mezunları için ciddi bir istihdam alternatifi oluşturmaktadır. -Hemşirelik -Hemşirelik Sağlık Hizmetleri

15 PERFÜZYON TEKNİKLERİ Programın Amacı; kalp damar cerrahı AKADEMİK KADRO veya anestezist gibi bir uzman hekimin gözetiminde, kalp ameliyatlarında kullanılan kalp-akciğer makinesini, dolaşım veya solunum yetmezliklerinde kullanılan kalp-akciğer destek cihazlarını, böbrek yetmezliğinde kullanılan diyaliz cihazlarını, hemo-diyafiltrasyon ve ototransfüzyon cihazlarını hazırlayıp çalıştıracak ve takip edecek sağlık teknikerleri yetiştirilmesidir. İş Alanları: Mezunlar, devlet ve üniversite hastanelerinde ve özel hastanelerde Perfüzyon Teknikeri olarak çalışabilirler. : -Hemşirelik Prof. Dr Adil Çağlar Prof. Dr. Ö. Ayhan Kalyoncu Prof. Dr. Nail Kır Yard. Doç. Dr. Ghassan Issa Dr. Fatma Peker Yıldırım Dr. Macit Rahimi Dr. Hayati Öztürk Dr. Ayşe Apak Dr. Erdoğan Arslan Dr. Hasan Çetin Dr. Yakup Eroğlu Dr. Özgür Karlıklı Dr. Mazlum Kaya Dr. İlhan Cihat Gökçe Dr. Ümran Kaya Dr. Savaş Bayram Dr. Feridun Suat Gökçe Dr. Aylin Hande Gökçe Dr. Şerif Yinanç Dr. Nazan Yinanç Dr. Kamuran Özdoğan Dr. Ege Kahraman Dr. Pelin Demircan Dr. Özkan Uysal Dr. Mine Öztürk Dr. Alena Sarı Dr. Seçkin Demirci Dr. Betül Memik Dr. Zeynep Yazıcı Dr. Halit Togan -Hemşirelik Sağlık Hizmetleri

16 AKADEMİK KADRO Öğr.Gör. Barış Yılmaz Öğr.Gör. Serkan Y. Güney Öğr.Gör. Mustafa Fındıklıgil Öğr.Gör. Şükran İyikoçak Öğr.Gör. Filiz Öçkün Öğr.Gör. Aylin Bakıner Öğr.Gör. Burçin Vardarlı Öğr.Gör. Panayod Sarı * Öğr.Gör. Nilüfer Ahıska * Öğr.Gör. Haydar Atmaca * Öğr.Gör. Gökçe Gülen * Öğr.Gör. Vardar Çobanoğlu * Öğr.Gör. Hayrettin Çiftçi * Öğr.Gör. Ferit Pekgöz * Öğr.Gör. Gökhan Döner * Öğr.Gör. Oktay Sevinç * Öğr.Gör. İbrahim Yetiş * Öğr.Gör. Gözde Karslı * Öğr.Gör. Ayşe Balıbey Tanıl * Öğr.Gör. Esra Özgün * Öğr.Gör. Vildan Ünal * Öğr.Gör. Demet Durukan * Öğr.Gör. Nihan Öner * Öğr.Gör. Serdar Karabey * Öğr.Gör. Şengül Gezer * Öğr.Gör. Banu Gürün * Öğr.Gör. Seda Doğar * Öğr.Gör. Süheyla Herek * Öğr.Gör. Hakan Demirhan * Öğr.Gör. Sonay Akgün * * Kısmi zamanlı

17 Tercih Bursları %20 %10 Öğretmen ve öğretim elemanı çocuğu bursu, %10 Kardeş bursu, %10 Avrupa Meslek Yüksekokulunun faaliyet gösterdiği Zeytinburnu ilçesindeki orta öğretim kurumlarından mezun olan öğrenci bursu, %20 Avrupa Eğitim Vakfı Okullarından mezun öğrencilere (ilköğretim, lise) sağlanan burs Eğitime Destek Bursları %25 Milli sporcu bursu, %25 Şehit ve gaziler ile eş ve çocukları bursu, %30 Avrupa Meslek Yüksekokulu çalışanları eş ve çocukları bursu, Avrupa Eğitim Vakfı tüm bunlara ek olarak ekonomik desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize çeşitli oranlarda burs desteği sağlamaktadır. Ahmet Haşim Sk. No:8 / 1 (Abdi İpekçi Spor Salonu Yanı) Kazlıçeşme / İSTANBUL Tel: Faks: (0212) bilgiedinme@avrupa.edu.tr AvrupaMYO AvrupaMYO 5 AVRUPA KOLEJİ - Kazlıçeşme AVRUPA KOLEJİ - Çekmeköy AVRUPA KENT KOLEJİ - Kazlıçeşme ACIBADEM KAMPÜSÜ Prof. Muammer Aksoy Cad. No:10 (Abdi İpekçi Spor Salonu yanı) Kazlıçeşme / İSTANBUL Tel: Merkez Mah. Çavuşbaşı Cad. Kuşkonmaz Sok. No:3/2 Çekmeköy / İSTANBUL Tel: Ahmet Haşim Sok. No:6 (Abdi İpekçi Spor Salonu yanı) Kazlıçeşme / İSTANBUL Tel: Altunizade Mah. Atıf Bey Sok. No:12 Acıbadem / İSTANBUL Tel: (0216)

FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI AKADEMİK YILI DERS PROGRAM ÇİZELGESİ. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI AKADEMİK YILI DERS PROGRAM ÇİZELGESİ. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma 17.30-18.15 Mustafa Aydemir- S / Resul Şahin Esra Özgün, Vidan Ünal, Gözdecan Karslı Türk Derslik: Amfi TIBBİ TERMONOLOJİ FİZYOLOJİ Gözdecan Karslı Türk TIBBİ TERMONOLOJİ FİZYOLOJİ ŞUBE:F-1A ŞUBE:F-1A

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU www.avrupa.edu.tr Avrupa Meslek Yüksekokulu, eğitim müteşebbisi Talip Emiroğlu nun Başkanlığındaki Avrupa Eğitim Vakfı tarafından 2010 yılında kurulmuş bir Meslek Yüksekokuludur.

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI Avrupa Meslek Yüksekokulu, eğitim müteşebbisi Talip Emiroğlu nun Başkanlığındaki Avrupa Eğitim Vakfı tarafından 2010 yılında kurulmuş bir Meslek Yüksekokuludur.

Detaylı

Hedefinize bizimle yürüyün...

Hedefinize bizimle yürüyün... Ağız ve Diş Sağlığı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde, diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında hasta

Detaylı

08:30-09: :30 KİNEZYOLOJİ ERDOĞAN ARSLAN

08:30-09: :30 KİNEZYOLOJİ ERDOĞAN ARSLAN 10.10-10.55 FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI ŞUBE:F-1A KİNEZYOLOJİ ERDOĞAN ARSLAN FİZYOTERAPİ YÖNTEMLERİ-I ÜMRAN KAYA İLK YARDIM ERDOĞAN ARSLAN HİDROTERAPİ BURÇİN VARDARLI FİZYOTERAPİDE MASAJ UYGULAMALARI

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; 1989 yılında sağlık alanındaki nitelikli insan gücü açığının kapatılması amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI - AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ.SINIF.ÖĞRETİM DERS PROGRAM ÇİZELGESİ İLETİŞİM TIBBİ TERMİNOLOJİ FİGEN KADAKAL ERDOĞAN ASLAN TEMEL FİZİK DERSLİK : A 105 FİZYOTERAPİYE GİRİŞ M.ARİF

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde, diş hekimi klinik yardımcısı olarak diş hekiminin

Detaylı

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında yardımcı olan sağlık teknikeridir. Ağız

Detaylı

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BOU KAMPÜS BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU Sevgili Öğrenciler, Meslek seçimi, hayatınızın en önemli kararlarından biridir. Meslek seçiminde

Detaylı

FİZYOTERAPİ YÖNTEMLERİ FİRUZAN ALTUN A 109 ORTEZ PROTEZ UYGULAMALARI FİRUZAN ALTUN A 109 FİZYOTERAPİ YÖNTEMLERİ - I FİRUZAN ALTUN A 109

FİZYOTERAPİ YÖNTEMLERİ FİRUZAN ALTUN A 109 ORTEZ PROTEZ UYGULAMALARI FİRUZAN ALTUN A 109 FİZYOTERAPİ YÖNTEMLERİ - I FİRUZAN ALTUN A 109 FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI ŞUBE:F-1A KİNEZYOLOJİ ERDOĞAN ARSLAN FİZYOTERAPİDE MASAJ UYGULAMALARI İBRAHİM ABUHAMİD HİDROTERAPİ İBRAHİM ABUHAMİD MESLEK ETİĞİ SONGÜL YILDIRIM FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI

Detaylı

FİZYOTERAPİ YÖNTEMLERİ FİRUZAN ALTUN A 109 ORTEZ PROTEZ UYGULAMALARI FİRUZAN ALTUN A 109 FİZYOTERAPİ YÖNTEMLERİ - I FİRUZAN ALTUN A 109

FİZYOTERAPİ YÖNTEMLERİ FİRUZAN ALTUN A 109 ORTEZ PROTEZ UYGULAMALARI FİRUZAN ALTUN A 109 FİZYOTERAPİ YÖNTEMLERİ - I FİRUZAN ALTUN A 109 FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI ŞUBE:F-1A KİNEZYOLOJİ ERDOĞAN ARSLAN FİZYOTERAPİDE MASAJ UYGULAMALARI İBRAHİM ABUHAMİD HİDROTERAPİ İBRAHİM ABUHAMİD MESLEK ETİĞİ SONGÜL YILDIRIM FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI

Detaylı

FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAM ÇİZELGESİ ŞUBE:F-1A Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAM ÇİZELGESİ ŞUBE:F-1A Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI ŞUBE:F-1A KİNEZYOLOJİ ERDOĞAN ARSLAN FİZYOTERAPİDE MASAJ UYGULAMALARI İBRAHİM ABUHAMİD HİDROTERAPİ İBRAHİM ABUHAMİD FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI ŞUBE:F-1A İÖ KİNEZYOLOJİ

Detaylı

FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAM ÇİZELGESİ ŞUBE:F-1A Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAM ÇİZELGESİ ŞUBE:F-1A Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma 16.00-16:45 16.45-17.30 FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI ŞUBE:F-1A ÖĞR.GÖR. ERDOĞAN ARSLAN TEMEL FİZİK ÖĞR.GÖR. ŞENGÜL GEZER PROF.DR. NAİL KIR FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI ŞUBE:F-1A İÖ İLETİŞİM PROF.DR.

Detaylı

ŞUBE: CG-1A Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma ŞUBE: CG- 1B

ŞUBE: CG-1A Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma ŞUBE: CG- 1B ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI ŞUBE: CG-1A MATEMATİK Öğr. Gör: Mina Zorbaz ÖZEL EĞİTİM - I Öğr. Gö: Haydar Atmaca -A101 MÜZİK Öğr. Gö: Oktay Sevinç YABANCI DİL Derslik: L AMFİ Öğr. Gö: Burak Urucu Öğr.

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna 2009-2010 eğitim öğretim yılında öğrenci alınmıştır. İlk olarak Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Çocuk Gelişimi Programlarında

Detaylı

FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAM ÇİZELGESİ ŞUBE:F-1A Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAM ÇİZELGESİ ŞUBE:F-1A Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma FİZYOTERAPİ ÖNLİSANS PROGRAMI ŞUBE:F-1A MESLEK ETİĞİ EMİNE KARAKUŞ KİNEZYOLOJİ ERDOĞAN ARSLAN FİZYOTERAPİDE MASAJ UYGULAMALARI EBRU DÖNER HİDROTERAPİ EBRU DÖNER MESLEK ETİĞİ EMİNE KARAKUŞ HİDROTERAPİ YÖNTEMLERİ

Detaylı

PROGRAM ADI SINIF ÖĞR. ÖĞRETİM ELEMANI DERS ADI D. GÜNÜ DERS SAATİ DERSLİK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 1 ERGİN SARAR ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜ CUMARTESİ

PROGRAM ADI SINIF ÖĞR. ÖĞRETİM ELEMANI DERS ADI D. GÜNÜ DERS SAATİ DERSLİK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 1 ERGİN SARAR ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜ CUMARTESİ PROGRAM ADI SINIF ÖĞR. ÖĞRETİM ELEMANI DERS ADI D. GÜNÜ DERS SAATİ DERSLİK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 1 ERGİN SARAR ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜ CUMARTESİ 13.30-15.20 AMFİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 1 AYŞE APAK YILMAZ DİŞ

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ İlk ve Acil Yardım Programı Bu programın amacı; hastalık veya kaza sırasında ilk anda olay yerinde uygulanacak tedavi ve

Detaylı

Yüksek Okulumuz. "Tıbbi Hizmetler ve Teknikler" Bölümüne bağlı; "Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri" Bölümüne bağlı;

Yüksek Okulumuz. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı; Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümüne bağlı; Yüksek Okulumuz Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 2008 yılında kurulan yüksekokulumuz, Tıbbi Laboratuar ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programı ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Detaylı

ANESTEZİ TEKNİSYENİ TANIM

ANESTEZİ TEKNİSYENİ TANIM TANIM Her türlü ameliyatta hastanın uyutulması (anestezi) ile ilgili tıbbi yöntemleri hekimin talimatına göre uygulayan ve hekime yardımcı olan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN -

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

ODYOMETRİST TANIM A- GÖREVLER

ODYOMETRİST TANIM A- GÖREVLER TANIM İnsanların işitme bozukluğunun derecesini çeşitli testler yardımı ile saptayan ve hastanın durumuna göre işitme cihazı ihtiyacını belirleyen ve uygulayan, gerekli durumlarda konuşma tedavisi veren

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE ÖZEL DOSYA Özel ANADOLU ÖZEL DOSYA SAĞLIK MESLEK LİSESİ Geleceğin Mesleği eğitim kurumları İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE Özel DOSYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ: HEDEFLER; ÖZEL DOSYA Mezuniyette Hemen İş Gelecek

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Ders Günü ve Saati Derslik Acil Hasta

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Ders Günü ve Saati Derslik Acil Hasta 2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Ders Günü ve Saati Derslik Acil Hasta Bakımı I Lokman Semih Demirkaya drlokmansemihdemirkaya@gmail.com

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Acil Hasta Bakımı I Ülkü Yılmaz

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Acil Hasta Bakımı I Ülkü Yılmaz 2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Acil Hasta Bakımı I Ülkü Yılmaz ulku.yilmaz@nisantasi.edu.tr Acil Hasta Bakımı II Ülkü Yılmaz

Detaylı

ODYOLOG TANIM A- GÖREVLER İSTANBUL A 1.1 2015/II

ODYOLOG TANIM A- GÖREVLER İSTANBUL A 1.1 2015/II TANIM İnsanların işitme ve denge kontrolleri ile işitme bozukluğunun önlenmesi için çalışmalar yapan ve ilgili uzman tabibin teşhis ve tedavi için yönlendirilmesine bağlı olarak işitme ve denge bozukluğunun

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi İsmail KOYUNCU Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü

Dr. Öğr. Üyesi İsmail KOYUNCU Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü 0 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak hedefimiz, nitelikli akademik kadromuz, güçlü alt yapımız ve standartlar ile uyumlu laboratuvarlarımızla geleceğimizin teminatı olan gençleri en üst nitelik

Detaylı

Sevgili Öğrenciler. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SOYÖZ MÜDÜR

Sevgili Öğrenciler. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SOYÖZ MÜDÜR Sevgili Öğrenciler Yüksekokulumuz yeni ve genç bir yüksekokuldur. Alanlarında yetkin öğretim üyelerinin ve öğretim görevlilerinin, bir araya gelmesiyle oluşmuştur.. Genç ve tecrübeli bir ekiple yola çıkan

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA İLİŞKİN 17.04.2006 TARİHLİ VE 2006/10344 SAYILI BAKANLAR

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Ko ny a Sa ğl ık Hi zm et le ri M YO 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 İlk ve Acil Yardım Programı 3 4 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

En önemli yatırım eğitim ise kaynak İHTİSAS tır.

En önemli yatırım eğitim ise kaynak İHTİSAS tır. +90.312 527 50 50 www.ihtisaskoleji.com En önemli yatırım eğitim ise kaynak İHTİSAS tır. Bilgi ve hikmetin peşinden koşan sağlık kahramanları yetiştirmeye talibiz Zafer TARHAN Kurucu Saygı Değer Veliler

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ BİRİNCİ SINIF İKİNCİ ÖĞRETİM VİZE SINAV PROGRAMI (PAŞA KAMPÜS) Tarih Saat Ders Adı Program Öğretim Elemanı Derslik

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ BİRİNCİ SINIF İKİNCİ ÖĞRETİM VİZE SINAV PROGRAMI (PAŞA KAMPÜS) Tarih Saat Ders Adı Program Öğretim Elemanı Derslik 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ BİRİNCİ SINIF İKİNCİ ÖĞRETİM VİZE SINAV PROGRAMI (PAŞA KAMPÜS) Tarih Saat Ders Adı Program Öğretim Elemanı Derslik 23 KASIM 2015 PAZARTESİ 20.00 GENEL BİYOLOJİ AMELİYATHANE

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Fakültemizin Yeri Ege Ege Üniversitesi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kuruluş Tarihi: 1955 EGE ÜNİVERSİTESİNİN KURULUŞUNUNDA YER ALAN 3 EĞİTİM KURUMUNDAN BİRİDİR.. Ülkemizde ve Avrupa da HEMŞİRELİKTE

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Bi lim le rm YO Te kn ik BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı 3 4 Müdürün Mesajı Sevgili öğrenciler, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunuzun amacı,

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 19 İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitime Başladı İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitime Başladı 19 İstanbul

Detaylı

SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir?

SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir? SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir? 19.11.2014 tarihinden önce Tablo-1 de belirtilen sağlık önlisans programlarından

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ FİNAL I TARİHLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI YERİ FARMAKOLOJİ 05.01.2015 13:00 104 TÜRK DİLİ I 06.01.2015 10:00 301 ALET BAKIMI, KORUMASI VE ST. YÖN. 06.01.2015 13:00 104 DİŞ MORFOLOJİSİ 07.01.2015 13:00 104

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. IĞDIR Haziran

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. IĞDIR Haziran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü IĞDIR Haziran - 2017 1 Yüksekokulumuz Hakkında Sunum Planı 2 4 3 Bölüm ve Programlar Laboratuvarlar Öğretim Elemanları Bilgileri 5 Sağlık MYO Öğrenci Bilgileri

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 22.01.2015 14:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 YABANCI DİL I 22.01.2015 10:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 TÜRK DİLİ I 22.01.2015

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR FAKÜLTE / BİRİM BÖLÜM / PROGRAM ANABİLİM DALI / BİLİMDALI UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR KADRO UNVANI KADRO SAYISI Klinik

Detaylı

HEMODİYALİZ OPERATÖRÜ

HEMODİYALİZ OPERATÖRÜ TANIM Böbrek yetmezliği bulunan hastaların tedavisinde kullanılan hemodiyaliz makinesini sorumlu doktor nezaretinde veya kendi başına hazırlayan, hasta kayıtlarını tutan ve hemodiyaliz işlemlerini yapan

Detaylı

AMELİYATHANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ

AMELİYATHANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ TANIM: Ameliyathanede bulunan tüm alet ve cihazları kullanabilen, ameliyathaneyi ameliyata hazırlayan ve ameliyata giren ekipte yer alan yardımcı sağlık personelidir. A-GÖREVLER Ameliyathane Hizmetleri

Detaylı

ANESTEZİ TEKNİKERİ. EROL ERTAN Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D Baş Sağlık Teknikeri

ANESTEZİ TEKNİKERİ. EROL ERTAN Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D Baş Sağlık Teknikeri ANESTEZİ TEKNİKERİ EROL ERTAN Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D Baş Sağlık Teknikeri ANESTEZİ TEKNİKERİ- TEKNİSYENİ Anestezi teknikeri ve teknisyeni aynı işi icra ederler. Aralarındaki

Detaylı

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Kuruluş 14.07.2010 VİZYON Uluslararası ölçütlere uygun; Tıp eğitimi, Araştırma, Hizmet sunumu, Örnek bir Tıp Fakültesi; Yetiştirdiği hekimler Tıp bilimine

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokulumuz, Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 10 Eylül 1992 tarihinde imzalanan protokol ile açılmış,

Detaylı

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BESLENME ve DİYETETİK EBELİK HEMŞİRELİK HALİÇ SENİ BEKLİYOR FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON Fizyoterapistler insanların yaşam boyu maksimum fonksiyonel

Detaylı

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan çağdaş

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucumuz Sayın Ömer YILDIZ a SHMYO olarak MĠNNETTARIZ. Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2013-2014

Detaylı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Alanın Tanımı Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Amacı Çocuk Gelişimi

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU www.okan.edu.tr SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 444 OKAN 2 OKAN ÜNİVERSİTESİ Müdürden Mesaj Sevgili arkadaşlar, Tüm dünya ile paralel olarak Türkiye de de sağlık hizmetleri gün geçtikçe büyümektedir.

Detaylı

DİYALİZ TEKNİKERİ A- GÖREVLER

DİYALİZ TEKNİKERİ A- GÖREVLER TANIM Diyaliz tedavisi gerektiren hastalıklarda, hastanın diyaliz makinesine alınması, takibi ve tedavisi, diyaliz işlemlerinin sonlandırılması işlemlerini gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ TEKNİKERİ- (ERGOTERAPİ TEKNİKERİ)

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ TEKNİKERİ- (ERGOTERAPİ TEKNİKERİ) TANIM Hastalık, özür ve diğer sağlık nedenlerinden kaynaklanan hareket bozukluklarına, Fizyoterapist kontrolünde fizyoterapi ve rehabilitasyona yönelik tedavi programını uygulayan kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Amacı Büro Yönetimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları,

Detaylı

52 yıllık TARİH. Tarihçe

52 yıllık TARİH. Tarihçe Tarihçe Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi, eğitim-öğretim faaliyetlerine Aralık 1964 yılında Demirci İlköğretmen Okulu olarak başlar. Öğretmen yetiştirme politikalarının değişimi ile 1974 te Öğretmen

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİSİ

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİSİ TANIM Sağlık Kurumları İşletmecisi sağlık sektörü ile ilgili her türlü kamu ve özel kurum ve kuruluşunda idari işlemleri yöneten kişidir. A- GÖREVLER - İşletmenin sağlık politikasını oluşturur. - İşletmede

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

Ek-1 Eğitim Listesi. Ek-2 Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Denetleme Formu UYGULANACAK MÜEYYİDE. Evet --- Süresiz kapatılır. --- Hayır Uyarılır.

Ek-1 Eğitim Listesi. Ek-2 Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Denetleme Formu UYGULANACAK MÜEYYİDE. Evet --- Süresiz kapatılır. --- Hayır Uyarılır. Ek-1 Eğitim Listesi 1. Mevzuat eğitimi SM STE KDE 2. Tıbbi etik eğitimi SM STE KDE 3. Steril hizmet alanlarında çalışma eğitimi SM KDE 4. Radyasyon güvenliği eğitimi SM KDE SM: Sorumlu Müdür STE: Satış

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

Öğr. Gör. Sevinç GÖKSU Mikrobiyoloji (İNTİBAK DERSİ) :00 G 802 Öğr. Gör. Zeynep Mine COŞKUN

Öğr. Gör. Sevinç GÖKSU Mikrobiyoloji (İNTİBAK DERSİ) :00 G 802 Öğr. Gör. Zeynep Mine COŞKUN T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ I Dersin Adı Tarih Saat Sınıf Sorumlu Öğretim Gözetmen Türk

Detaylı

BOL DERSNO DERSAD TARİH SAAT OGRGOR DERSLİK 6703-TIBBİ LAB.TEK PARAZİTOLOJİ 11 Ocak 2016 Pazartesi 10:00 Öğr.Gör. İLKNUR KARALEZLİ D1, D2, D3

BOL DERSNO DERSAD TARİH SAAT OGRGOR DERSLİK 6703-TIBBİ LAB.TEK PARAZİTOLOJİ 11 Ocak 2016 Pazartesi 10:00 Öğr.Gör. İLKNUR KARALEZLİ D1, D2, D3 BOL DERSNO DERSAD TARİH SAAT OGRGOR DERSLİK 6703-TIBBİ LAB.TEK. 6703310 PARAZİTOLOJİ 11 Ocak 2016 Pazartesi 10:00 Öğr.Gör. İLKNUR KARALEZLİ D1, D2, D3 6703-TIBBİ LAB.TEK. 6703126 MESLEK ETİĞİ 11 Ocak 2016

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İKİNCİ SINIF BİRİNCİ ÖĞRETİM VİZE SINAV PROGRAMI (PAŞA KAMPÜS) Tarih Saat Ders Adı Program Öğretim Elemanı

2014-2015 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İKİNCİ SINIF BİRİNCİ ÖĞRETİM VİZE SINAV PROGRAMI (PAŞA KAMPÜS) Tarih Saat Ders Adı Program Öğretim Elemanı 2014-2015 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İKİNCİ SINIF BİRİNCİ ÖĞRETİM VİZE SINAV PROGRAMI (PAŞA KAMPÜS) Tarih Saat Ders Adı Program Öğretim Elemanı Derslik 13 Nisan 2015 Pazartesi 16.00 Periodontoloji Ağız

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 2 Sayı: 4 Haziran 2015

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 2 Sayı: 4 Haziran 2015 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Etkinlikler Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 2 Sayı: 4 Haziran 2015 İAÜ SHMYO Mezuniyet Töreni 13 14 Haziran 2015 Tarihinde Görkemli Bir Törenle Düzenlendi

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU FİNAL BÜTÜNLEME TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI FİNAL SINAVI TARİHİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU FİNAL BÜTÜNLEME TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI FİNAL SINAVI TARİHİ FİNAL TARİHLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI FİNAL I I 2 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 ANATOMİ 25.05.2015 09:00 104 10.06.2015 09:00 104 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 KONSERVATİF DİŞ TEDAVİSİ 26.05.2015 09:00 104 11.06.2015 09:00

Detaylı

DİYALİZ TEKNİKERİ KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN İZMİR A /I

DİYALİZ TEKNİKERİ KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN İZMİR A /I TANIM Diyaliz tedavisi gerektiren hastalıklarda, hastanın diyaliz makinesine alınması, takibi ve tedavisi, diyaliz işlemlerinin sonlandırılması işlemlerini gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER - Diyaliz

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

İŞARET DİLİ ÖĞRETİCİSİ VE TERCÜMANI

İŞARET DİLİ ÖĞRETİCİSİ VE TERCÜMANI TANIM İşitme engelli, dil ve konuşma bozukluğu olan bireylerin eğitim, iş, sağlık, çalışma, hukuki durumlar veya buna benzer hallerde çevreleri ile iletişimine yardımcı olan, Türk İşaret Dilinde (TİD)

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRETİM KARARLARI

YÜKSEK ÖĞRETİM KARARLARI YÜKSEK ÖĞRETİM KARARLARI UNVAN BİTİRDİĞİ OKUL SAYILAN BÖLÜM SAYILMAYAN BÖLÜM TARİH SAYI ÇOCUK GEL.VE EĞT. ÖĞRETM. (Mezunlarının Lisansiyer sayıldığı) 22.02.2010 6287 AMBULANS VE ACİL BAKIM TEKN. HEMŞİRELİK-

Detaylı

ANESTEZİ TEKNİKERİ TANIM

ANESTEZİ TEKNİKERİ TANIM TANIM Anestezi teknikeri; her türlü ameliyatta hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri anestezi uzmanı hekimin talimatına göre uygulayan, anestezi işlerinde hekime yardımcı olan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİSİ

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİSİ TANIM Kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarında ara kademe yönetimi üstlenebilecek işletmecidir. A-GÖREVLER - Hastane bilgi yönetim sistemlerini kontrol eder. -

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ I. PROGRAM PROFİLİ Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu,

Detaylı

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI TANIM Bankalar ve diğer mali kuruluşlar ile işletmelerin uluslar arası finansal hareketlerini planlama, uygulama ve kontrol işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. A-GÖREVLER Uluslararası

Detaylı

Odyolog. Bilimsel yayınlarda «odyoloji» ve «odyolog» kavramlarının kullanımı ilk 1946 yılına dayanır

Odyolog. Bilimsel yayınlarda «odyoloji» ve «odyolog» kavramlarının kullanımı ilk 1946 yılına dayanır ODYOLOJİ NEDİR? Odyoloji İşitme bilimi 1927 de ABD de işitme konuşma ile ilgili meslek sahipleri «American Academy of Speech Correction» adı altında örgütlenmişlerdir Aynı kuruluş 1947 yılında «American

Detaylı

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI 1 ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Sağlık hizmetlerinin görünen yüzü hastaneler ve hekimler olmakla birlikte, her ferdi

Detaylı

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU 2017 1. Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına yatkın ve mesleki

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME SINAV TARİHLERİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ I Türk Dili I 03.01.2011 13:45 G 101 Öğr. Gör. Dr. Osman ESİN Öğr. Gör. Dr. Birkan TAPAN Anatomi 05.01.2011 15:00 G 201 Öğr. Gör. Ayten ŞAHİN Öğr. Gör. Dr. Osman ESİN Mesleki Uygulamalar 06.01.2011

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ

ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ Mart 2014, Kocaeli Bilindiği gibi tıp fakültelerinin en önemli fonksiyonlarından birisi öğrenci eğitiminin yanı sıra ana dal ve yan dal uzmanlık

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; İstanbul

Detaylı

SINAV TARİHİ PROGRAM SINIF DERS

SINAV TARİHİ PROGRAM SINIF DERS PROGRAM SINIF DERS SINAV TARİHİ SINAV SAATİ DERSLİK AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Enfeksiyon Hastalıkları 05.07.2010 10:00 101 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Seçmeli Ders 06.07.2010 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Anatomi

Detaylı

8:00-9:00 9:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 17:00-18:00

8:00-9:00 9:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 17:00-18:00 Çocuk Gelişimi Programı 1.Sınıf /1. ve 2. Öğretim Çocuk Gelişimi-II Çocuk ve Müzik D.302 Aile Eğitimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Odyometri Programı 1. Sınıf İletişim Becerileri İşitme ve Ölçümü D.302

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

TIBBİ DOKÜMANTASYONCU VE SEKRETER

TIBBİ DOKÜMANTASYONCU VE SEKRETER TANIM Tıp ve sağlık teknolojisinin çeşitli dallarında yapılan bilimsel araştırmalarda elde edilen bulguların derlenmesi, düzene konması ve araştırıcıların hizmetine sunulması konularında çalışan kişidir.

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Radyoterapi Programına İlişkin Bilgiler

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Radyoterapi Programına İlişkin Bilgiler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Radyoterapi Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Radyoterapi Programı nın temel amacı; teçhizat ve ekipmanların kontrolünü yaparak, maske, hasta pozisyon kalıbı,

Detaylı

Radyoterapi Teknikerlerinin Eğitimi. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Radyoterapi Teknikeri Derya ÇÖNE

Radyoterapi Teknikerlerinin Eğitimi. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Radyoterapi Teknikeri Derya ÇÖNE Radyoterapi Teknikerlerinin Eğitimi Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Radyoterapi Teknikeri Derya ÇÖNE 1.Radyoterapi Teknikerleri Derneği Kongresi İSTANBUL 2013 Radyoterapi Teknikerlerinin Eğitimi Eğitimin

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı