Bachfest Ankara BACHFEST

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bachfest Ankara BACHFEST"

Transkript

1

2 Bachfest Ankara 2 Başta Johann Sebastian Bach olmak üzere barok dönem bestecilerinin eserlerini dünyanın önde gelen yorumcularından dinleme keyfini tüm bir yıla yaydığımız festivalimizin dördüncü konserinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 14 Ocak ta Emma Kirkby, Ingrid Seifert ve İzmir Barok konseri ile başlayan yolculuğumuz Şubat ayında Berlin Filarmoni nin dönem enstrümanlı üyelerinden oluşan Concerto Melante nin Bach ın anıtsal eseri Müzikal Sunu nun Ankara prömiyerini yaptığı konserle devam etti. Mart ayında ise her biri kendi enstrümanlarının en önde gelen yorumcularından olan viola da gambacı Hille Perl, lavtacı Lee Santana ve klavsenci Michael Behringer, Bach eserlerini seslendirdikleri konserde bize unutulmaz bir akşam yaşattılar. Bu son derece yüksek profilli ve deneyimli sanatçılar Ankara seyircisinin dikkatinden, yüksek katılımından ve coşkulu alkışlarından ne kadar etkilendiklerini cömertçe dile getirdiler. Sanatçılarımızın bizi yüreklendiren izlenimlerine olduğu gibi seyircilerimizin ilgisine, görüş ve eleştirilerine de müteşekkiriz. Nisan ve Mayıs aylarının Ankara da festivallerle dolu olduğunun bilinciyle kısa bir ara veren konser dizimize bu kez İsveçli sanatçılardan oluşan Ensemble Flautino ile devam ediyoruz. Köklü bir müzik geleneğinin genç ve dinamik temsilcileri olan konuklarımız barok dönemin farklı bestecilerinin eserlerinden oluşan bir repertuvarla bu güzel yaz akşamını renklendirecekler. Siz değerli seyircilerimize iyi dinletiler dileriz. Bachfest Ankara Festival Ekibi

3 Konser ProgramI 3 Antonio Vivaldi ( ) La Minör Trio, RV86 5 Largo - Allegro Johann Sebastian Bach ( ) Flüt ve Sürekli Bas İçin Sonat, Mi Majör, BWV1035 (Transkripsiyon: Fa Majör) 12 Adagio ma non tanto - Allegro - Siciliano - Allegro assai Francesco Geminiani ( ) Çello ve Sürekli Bas İçin Sonat, Re Minör, Op.5 No:2 5 Andante - Presto Francesco Barsanti ( ) Eski İskoç Ezgileri Üzerine Düzenlemeler 7 Lord Cumberland - Logan Water - The Birks of Evermay ARA François Couperin ( ) Cinquieme Prelùde 3 Jaques Duphly ( ) Allemande - Courante - La Vanlo 15 François Couperin ( ) Les Concert Royaux - Second Concert 15 Prelude - Allemande Fuguée - Air Tendre - Air Contre Fugué - Échos Johann Sebastian Bach ( ) Flüt ve Sürekli Bas İçin Sonat, Mi Minör, BWV1034 (Transkripsiyon: Sol Minör) 13 Adagio ma non tanto - Allegro - Andante - Allegro

4 Ensemble Flautino ve 16. yüzyıl oda müziği repertuarı üzerine yoğunlaşan Ensemble Flautino, kurulduğu 2012 yılından bu yana sadece İsveç in erken müzik dünyasında değil; bütün İskandinav yarımadasında performansları ve etkinlikleriyle dikkat çeken bir oda müziği topluluğu olmuştur. Ung&Lovande 2013, Nordem Early başta olmak üzere pek çok erken müzik yarışmasında finalist olan topluluk, 2013 yılında İsveç Kraliyet Müzik Akademisi nin Oda Müziği Bursu nu almaya hak kazanmıştır. Kristine West Falun Konservatuarı ndaki flüt eğitiminin ardından, Stokholm Kraliyet Müzik Koleji nde Dan Laurin, Björg Ollén ve Clas Pehrsson ile birlikte lisans ve yüksek lisans blokflüt ve barok flüt eğitimini tamamlayan West, eğitimi süresince Rikskonserter ve Draottningsholms Barockensemble gibi çeşitli orkestralarda solist olarak çalmıştır yılında Stokholm Uluslararası Müzik Yarışması nda birinci ve Yamaha İskandinavya Nefesli Çalgılar Yarışması nda da finalist olan sanatçı, Ensemble Flautino nun yanı sıra ReCorda adlı klasik ve romantik dönem eserlerine yoğunlaşan bir oda müziği dörtlüsünün de üyesidir.

5 Stina Petersson 5 Stokholm Kraliyet Müzik Koleji nde çello eğitimini tamamlayan Petersson, barok müziğe olan ilgisinin izinde 2009 yılından bu yana aynı okulda Yamahiro Brinkmann ve Bremen Sanat Yüksekokulu nda Viola de Hoog ile barok çello çalışmalarına devam etmektedir. Barok çello ile yer aldığı Ensemble Flautino nun yanı sıra, Brustna Hjärtan Barock adlı bir kuartet ile Birkedalkvartetten adlı bir yaylı çalgılar dörtlüsünün de üyesi olan sanatçı, Freiburg Barok Orkestrası ve Vadstena Akademi ile çeşitli konser projelerinde yer almıştır. Marcus Mohlin Küçük yaşta piyano ile başlayan müzik eğitiminin ardından Stokholm Kraliyet Müzik Koleji nde klavsene yoğunlaşan ve bir yandan eğitimine devam ederken diğer yandan da barok keman öğrenmeye başlayan Mohlin, aynı okulda klavsen bölümünün ardından barok keman bölümünü tamamlamak üzere çalışmalarına devam etmektedir. İsveç in üstün yetenekli müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Mohlin, Trevor Pinnock, Lars Ulrik Mortensen ve Concerto Copenhagen ile birlikte Bach ın klavsen konçertolarını kaydetmiş ve İskandinavya nın önemli orkestralarıyla ve Avrupa nın önemli erken müzik yorumcuları Alfredo Bernadini, Rachel Podger ve Peter Spissky birlikte konserler vermiştir. Ensemble Flautino nun yanı sıra Barocco Incantato, Kungsangens Baroque Trio, Kes Badines ve Games Wild adlı oda müziği topluluklarında da keman/klavsen sanatçısı olarak yer almaktadır.

6 Program NotlarI 6 Antonio Vivaldi ( ) Barok dönemin en önemli kemancılarından ve bestecilerinden biri olan Vivaldi, profesyonel bir kemancı olan babasından ilk keman derslerini almış ve yine babası tarafından kurulan ve dönemin önde gelen müzik derneklerinden biri olan Sovvegno dei musicisti di Santa Cecilia nın üyelerinden kompozisyon dersleri almıştır. 15 yaşında papazlık eğitimine başlayan Vivaldi, eğitimi süresince keman çalmaya ve sayıca az da olsa besteler yapmaya devam etmiştir yılında papaz olarak çalışmaya başlayan besteci yine aynı yıl Ospedale della Pieta adlı yetimhaneye keman hocası olarak atanmıştır. Bu süreçte, çok sayıda keman konçertosu ve egzersizler bestelemiş ve kısa bir dönem yetimhanedeki görevine ara vermiş olsa da 1740 yılına kadar aktif olarak çalışmıştır yılları arası Philips van Hessen-Darmstadt sarayına oda müziği yöneticisi olarak atanan besteci, bu dönemde kendisine Avrupa çapında ün kazandıran sonradan Dört Mevsim adlı keman konçertoları da dâhil çok sayıda opera, kantat ve oda müziği eseri bestelemiştir yılından itibaren Teatro San Angelo operasının başına geçmiş ve 90 ı aşkın (50 kadarı günümüze ulaşmıştır) operasını sahneleme imkânı bulmuştur. Vivaldi nin müziği özellikle konçerto formunun ritmik ve yerleşik yapısının üzerine getirdiği armonik zıtlıklar, tematik düzenlemeler ve enerjik ve heyecan dolu olarak karakterize edilebilecek melodi zenginliği içerdiğinden bu özellikleriyle J.S. Bach dâhil pek çok çağdaşı besteciyi de etkilemiştir. Vivaldi nin eserleri RV (Répertoire des oeuvres d Antonio Vivaldi) numaralandırma sistemi ile sınıflandırılmaktadır. La Minor Trio, RV86 Soprano blokflüt, fagot ve sürekli bas için yazılan bu trio, eser için seçilen enstrümanlarıyla oldukça sıradışı bir yapı sergiler. Vivaldi bu eserde iki adet birbirinden farklı frekanslarda ve farklı ses genişliklerine sahip olan melodik enstrümanı ilk defa tam bir sonat formunda bir araya getirmiştir. Sonata di chiesa* formunda yazılan bu sonat, Largo bölümünde soprano blokflütün dramatik bir bir melodisiyle başlar. Melodi fagot partisinde (bu konser için viyolonsel) tekrarlanarak geliştirilir. Allegro bölümü neşeli kıvrak bir şekilde başlar, özellikle blokflütün hareketli pasajları ile dikkat çeker. *Sonata di chiesa: İtalyanca kilise sonatı anlamına gelen terim, bölümlerin yavaş-hızlı-yavaş-hızlı olarak sıralandıkları bir sonat formunu anlatır. Kelime anlamının aksine bu formu taşıyan pek çok eser dini seromonilerde çalınmak üzere yazılmamıştır.

7 7 Program NotlarI Johann Sebastian Bach ( ) 1685 te Eisenach da doğan besteci, küçük yaştan itibaren kuşaklar boyu müzisyen yetiştirmiş ailesinin desteğiyle köklü bir müzik eğitimi almış ve 14 yaşından sonra müzik çalışmalarını Lüneburg Michaelis Müzik Okulu nda sürdürmüştür. Daha sonra Weimar, Arnstadt ve Mühlhausen de org ve klavsen sanatçısı olarak çalışan besteci, erken dönem yapıtlarında belirgin bir etkisi bulunan Dieterich Buxtehude ile tanışmıştır yılında Weimar a geri dönen besteci altı yıl sonra saraya konzertmeister olarak atanmış ve iyi eğitimli profesyonel müzisyenlerle çalışma fırsatı bulmuştur. Bu dönemde yazdığı eserlerinde İtalyan esintileri gözlenmektedir yılında Anhalt-Köthen Prensi nin davetiyle Kapellmeister (müzik direktörü) olarak Köthen e gelmiş ve burada geçirdiği 4 yıl boyunca en önemli eserleri arasında yer alan solo çello için altı süit, solo keman için sonatlar ve partitalar, Brandenburg Konçertoları ve orkestral suitleri bestelemiştir te Leipzig deki Thomas Kilisesi ne bağlı okulun kantorluğuna atanan Bach, ölümüne dek oldukça prestijli olan bu görevi sürdürmüştür. Bu dönemde, kantatlar bestelemiş ve 1729 da Leipzig şehir hayatında önemli bir yeri olan Collegium Musicum adlı müzik cemiyeti direktörlüğü görevini üstlenmiştir. Yaşamının son yıllarında görme yetisini kaybeden besteci, kendinden sonra gelen bütün besteciler için bir esin kaynağı olmuştur. Flüt ve Sürekli Bas İçin Sonat, Mi Majör : BWV 1035 (Transkripsiyon: Fa Majör) Eserin 19.yy dan kalma bir kopyasının üzerindeki nota dayanarak Bach ın 1741 yılına tarihlenen bu sonatı Kral Büyük Frederich in hizmetindeki flüt sanatçısı Michael Gabriel Fredersdorff için yazdığı düşünülmektedir. Barok flüt için oldukça zor parmak pozisyonları içeren Mi Majör sonat, sonata di chieasa formunda olup 4 bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm olan Adagio ma non tanto, dışavurumcu ifadeselliği ile 18.yy da baroğun yoğun süslemeli formlarına karşı gelişen İçli Alman stilini (Empfindsamer Stil) çağrıştırır. Rigaudon* formundaki ikinci bölüm Allegro, yorumcunun nefes kontrolüne meydan okuyan neşeli ve hızlı bir bölümdür. Aryayı andıran üçüncü bölümde, Siciliana, flüt melodisi armonik değişikliklerle bezenmiş şekilde bas partisinde yankılanır. Do diyez minör tonunda olan bu bölüm aslında biraz yavaş bir gigue** olarak kabul edilmektedir. Eser parmak ve dil ajilitesi isteyen Allegro assai bölümü ile biter. *Rigaudon : Canlı ikilik ritimdeki Fransız barok dönem dansı **Gigue : İngiliz asıllı jigden esinlnemiş ve barok dönemde oldukça yaygınlaşmış, çoğunlukla kontrpuan özellikleri taşıyan dans formu Flüt ve Sürekli Bas İçin Sonat, Mi Minör : BWV1034 (Transkripsiyon: Sol Minör) Bach ın, enstrümantal müziğinin büyük bölümünü 1723 te Leipzig deki St. Thomas Kilisesi nin kantoru olarak görev yapmaya başladığı dönemde bestelediği düşünülmektedir. Eser, bestecinin farklı bir müzikal bakış açısı kazanmaya başladığı yıllarda ortaya çıkmış olması yönüyle diğer sonatlardan ayrılmaktadır. Bestecinin mi minör sonatı yazdığı dönemde çapraz flüt/alman flütü ton, ses aralığı gibi teknik üstünlükleri nedeniyle hızla blokflütün (recorder) yerini almaktaydı. Fakat, yine de bu flüt, teknik yapısı nedeniyle blokflüt ile benzer şekilde, icrada özel teknikler kullanılmasını gerektiren bir enstrümandır. İlk bölüm olan Adagio ma non tanto hüzünlü bir melodi ile başlar, dramatik gerilim bölüm ortasında flütün haykırışının ardından azalır, ikinci tekrar biraz daha sakin geçer. Allegro bölümü ritmik bir şekilde üç enstrümanın da dengeli bir şekilde paylaştıkları melodiyle devam eder. Özellikle, Bach ın bu eserinin flütçü için tam bir deneyim olduğu söylenebilir zira bu bölümde yer alan bir geçişte icracının yüz ardışık onaltılık notayı durmaksızın çalması gerekmektedir. Üçüncü bölüm olan Andante klavsen ve çellonun düetiyle başlar. Flütün de katılımıyla ana tema geliştirilmeye başlanır. Eserin en uzun bölümü olan son bölümde, Allegro, enstrümanlar arasındaki diyalog bir kanon formunu çağrıştırır.

8 8 Program NotlarI Francesco Geminiani ( ) Besteciliğinin yanı sıra dönemin önemli bir kemancısı ve müzik teorisyeni olarak da bilinen İtalyan asıllı Geminiani, Scarlatti den temel müzik eğitimi dersleri ve Lonati den ve Corelli den keman dersleri almıştır. 20 yaşında Lucca Cappella Palatina ya şef olmuş, birkaç sene sonra bir yandan Napoli Opera Orkestrası na konzertmeisterlik yaparken İngiliz Kralı George I in huzurunda Handel in klavsen eşliğinde verdiği konser, Avrupa da tanınmasına ön ayak olmuş ve Fransa ve İrlanda saraylarında da keman virtüözü olarak kendi bestelerini de seslendirme olanağı bulduğu sayısız konserler vermiştir yılında yayınladığı ve 18.yy İtalyan keman tekniğini anlatan Keman Çalma Sanatı (The Art of Violin Playing) geç barok dönem icra çalışmaları için halen önemli bir kaynak olarak kullanılmaktadır. Kemanın bütün incelikleri ile ön plana çıkarıldığı, solo eserleri, keman konçertoları ve 12 adet keman triolarının yanı sıra Guida Harmonica, Klavsen ve Org İle Eşlik Sanatı, Klavsen İçin Dersler ve Gitar Çalma Sanatı gibi pek çok kitap da yazmıştır. Çello ve Sürekli Bas İçin Sonat, Re Minör, Op.5 No:2 D Ardore Prensi ne adanan Geminiani nin 6 çello sonatından ikincisi olan bu eser ilk kez 1746 yılında Paris te yayınlanmıştır. Fransız müzik dünyasının İtalyan kültürüne ve müzikal geleneğine olan antipatisinin kırılmaya başladığı 1730 lu yıllar ve sonrasında, pek çok İtalyan çellistin Paris orkestralarında ve oda müziği topluluklarında çalmaya başladığı ve pek çok Fransız viola da gambacının da İtalya da dersler almaya gittiği bilinmektedir. Böyle yoğun bir etkileşim döneminde yayınlanan Op.5 çello sonatlarında İtalyan netliği ve kontrpuanı ile Fransız dışavurumcu ifadeselliğinin dengeli ve etkileyici bir sentezi gözlenmektedir. İlk bölüm olan Andante Fransız viola da gamba repertuarından doğmuş gibidir. Besteci çello ve bas partisi arasındaki diyalogda partileri tek bir seste birleştirme ve sonrasında kontrpuanla müziği ileri taşıma yolunu seçmiştir. Presto bölümü neşeli ritmik bir melodiyle başlar ve her iki enstrümanda da temanın armonik olarak işlenmesi ve geliştirilmesiyle devam eder. Francesco Barsanti ( ) Geminiani gibi Lucca doğumlu olan besteci, Padova Üniversitesi nde aldığı müzik eğitimin ardından Londra ya yerleşmiş ve İtalyan opera temsillerinde flüt ve obua sanatçısı olarak çalışmıştır. Bestelerinin büyük bir çoğunluğunu İskoçya da tamamlamış ve pek çok İskoç halk şarkısını belirgin bir İtalyan stilinde derlemesiyle ün kazanmıştır. Özellikle concerto grossi ve uvertürleriyle ön plana çıkan bestecinin blokflüt için de oldukça çok sayıda eser bestelediği bilinmektedir. Eski İskoç Ezgileri Üzerine Düzenlemeler Barsanti, Edinburgh da yaşadığı dönemde yazdığı geleneksel İskoç ezgileri koleksiyonunu Erskine Lordu John Erskine nin kızı olan Margaret Erskine e adamıştır. Besteci, kitabın önsözünde tamamının antik dönemlerden günümüze kadar uzanan ve o dönemlerin müzik dehalarınca yaratılmış pek çok besteyle eşdeğer incelikte ve çeşitlilikte olan bu İskoç ezgileri üzerine yaptığı düzenlemelerde büyük bir özenle melodiyi koruduğunu ve geleneksel armonileri göz önüne alarak eşlik partilerini yazdığını belirtir. 28 ezgiden oluşan koleksiyon, İskoç müzik geleneğinin önemli derlemelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

9 9 Program NotlarI François Couperin ( ) Müzisyen bir ailede yetişen Couperin, henüz 17 yaşındayken Saint Gervais kilisesinin orgcusu olarak müzik kariyerine başlamış ve 1693 yılında Kraliyet Şapeli nde (Chapelle Royale) Kral ın Orgcusu görevine atanıncaya kadar bu görevini sürdürmüştür yılında 14. Louis in himayesinde çalışmaya başlayan Couperin, ölümüne dek bu görevi sürdürmüştür. Bestecinin 1713, 1717, 1722 ve 1730 yıllarında dört cilt halinde yayınlanan ve 200 ü aşkın klavsen solo ve klavsen eşlikli oda müziği eserleri, çağdaşı olan J.S Bach dahil pek çok besteciye ilham olmuştur. Johannes Brahms ın bütün Couperin klavsen eserlerini yorumladığı konserler verdiği ve 19.yy Almanyası nda erken müzik uyanışına farklı bir bakış açısı getirdiği bilinmektedir. Bunun yanı sıra, Richard Strauss ve Maurice Ravel de Couperin in eserleri üzerine düzenlemeler ve orkestrasyonlar yapmıştır. Org eserleri Pièces d orgue Consistantes en Deux Messes adlı koleksiyon Couperin den günümüze kalabilen tek org eserleridir. Bestecinin 1716 tarihli Klavsen Çalma Sanatı (L art de Toucher le Clavecin) adlı tuşe, süsleme ve pek çok diğer tuşlu çalgı teknikleri ile ilgili önerilerini paylaştığı bir kitabı bulunmaktadır. Cinquieme Prelùde Klavsen Eserleri serisinin ikinci kitabını çıkarmadan hemen önce 1716 yılında yayınlanan Klavsen Çalma Sanatı adlı bu kitap, kısa sürede barok dönemin en önemli incelemelerinden biri olarak kabul edilmiş ve tuşlu çalgıların parmak kullanım yöntemleri konusunda önemli bir kaynak haline gelmiştir. Kitap, yeni başlayan çocuklar için basit egzersizler ve tavsiyeler, parmak kullanma teknikleri ve süsleme detayları, yeni parmak tekniğinin gerekçeli açıklamaları ve tril çalışmaları gibi teknik uygulamaları içermesinin yanı sıra 8 prelüd ve 1 allemande içermektedir. Sol diyez minör tonundaki beşinci prelüdde (cinquieme prelude) lirik melodi çizgisi içerisinde özellikle 16 lık notaların süsleme amaçlı kullanımı gözlenir. Concerts Royaux- Deuxième concert Fransa Kralı 14. Louis için yazılan ve bu nedenle royaux (kraliyet) eserleri olarak tanımlanan bu konserler serisi, yıllları arasında yazılmasına ve çalınmasına rağmen, 1722 yılında Couperin in üçüncü klavsen eserleri kitabının arkasında ek olarak hiçbir enstrüman önerisi olmadan basılmıştır. Dolayısıyla, yorumculara bırakılan karar eserin çok farklı şekillerde yorumlanmasına ve yapılan her kaydın esere yeni bir soluk getirmesine ön ayak olmuştur. Eser, dönemin popüler dans formlarından oluşmaktadır. Her konser Prelüde ile başlayıp Allemande ile devam etmektedir. Sonrasında Sarabande, Gavotte, Gigue, Menuet, Air tendre, Air contrefugue, Echos, Musette, Rigaudon ve Farlane gibi danslar gelmektedir. Jaques Duphly ( ) Yaklaşık 200 yıl kadar süren Fransız klavsen okulunun son temsilcisi olarak kabul edilen Duphly, kariyerine Rouen de orgcu olarak başlamış ve Paris e geçmesinin ardından klavsene yönelmiştir. Paris te serbest müzisyen ve klavsen öğretmeni olarak çalışan bestecinin, 1744, 1748, 1756 ve 1768 yıllarında 4 kitap halinde yayınladığı klavsen eserleri, Fransız baroğunun özenle işlenmiş danslarından 1750 sonrasında müzik dünyasını etkisi altına alan Rokoko stiline kadar geniş bir yelpazede 46 ayrı eserden oluşmaktadır. Üçüncü kitap, solo klavsen eserlerinin yanı sıra Mondonville in başlattığı ve Rameau nun 1741 de yayınladığı Pièces de Clavecin en Concert de de görülen yaygın bir uygulama ile keman ve klavsen düetleri de içermektedir. Klavsen Eserleri- 1. Kitap 1744 yılında yayınlanan bu kitap toplam 15 eserden oluşmaktadır. Re minör Allemande de yalın bir melodi incelikli bir şekilde işlenir. Devamında gelen ve yine aynı tonda olan Courante bölümü ritmik yapı açısından oldukça farklılık gösterir. La Vanlo ise neşeli bir melodiyle başlar ve eser sonuna kadar bu ifade korunur.

10 Besteciler 10 Johann Sebastian Bach ( ) Antonio Vivaldi ( ) François Couperin ( ) Francesco Geminiani ( )

11 Destek Verenler 11 Hazırlayanlar : Bilge Küçükdoğan, Sami Yenice, Hasan Keleşoğlu, Pınar Özkeserli

12 /bachfestankara

Bachfest Ankara BACHFEST

Bachfest Ankara BACHFEST Bachfest Ankara 2 2014 yılının ocak ayında başlayan serüvenin ilk konserinde Emma Kirkby, İngrid Seifert ve İzmir Barok topluluğu bizlerle birlikteydi. Coşku ve keyif içerisinde geçen konser sonrasında

Detaylı

Bachfest Ankara BACHFEST

Bachfest Ankara BACHFEST Bachfest Ankara 2 Büyük bir heyecanla başladığımız, keyfine doyamayıp bir yıla yaydığımız festivalimizin üçüncü konserini yapıyor olmanın mutluluğunı yaşıyoruz. Heyecandan geceyi gündüzü şaşırdığımız,

Detaylı

Antonio VIVALDI. 4 Mart 1678; Venedik - 28 Temmuz 1741, Viyana.

Antonio VIVALDI. 4 Mart 1678; Venedik - 28 Temmuz 1741, Viyana. Antonio VIVALDI 4 Mart 1678; Venedik - 28 Temmuz 1741, Viyana. İtalyan barok klasik müzik bestecisi, virtüöz kemancı ve rahip. "Kızıl rahip" lakabıyla tanınan Vivaldi, beş yüzden fazla konçerto bestelemiştir

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI ONAYLAYAN SÜRÜM NO SAYFA NO 1. TALİMAT DAYANAĞI: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı. tarihli Konservatuvar Kurulu Kararı. 2. AMAÇ VE KAPSAM: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı

Detaylı

KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ. Kazım ÇAPACI

KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ. Kazım ÇAPACI Kazım ÇAPACI KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ 1750-1827 Klasik dönemin evreleri Müzikte klasisizm, XVIII. yüzyılın ikinci yarısı ile XIX. yüzyılın başlarını kapsayan dönem müziğini karakterize eden estetik eğilimi

Detaylı

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar)

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, (2013-2014/Bahar) 1 İçindekiler Sayfa Nr. Bale Anasanat Dalı Koreoloji Yüksek Lisans Programı

Detaylı

Yardımcı Piyano OPE 162 Çalışma incelemesi H. Lemoine ( ) Etüt Re majör

Yardımcı Piyano OPE 162 Çalışma incelemesi H. Lemoine ( ) Etüt Re majör Yardımcı Piyano OPE 162 Çalışma incelemesi H. Lemoine (1786-1854) Fransız besteci, eğitimci, piyanist, editördür. Eğitimci olarak tanınmış bestecinin çok sayıda piyano pedagojik repertuvarından sonatları,

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI 1. TALİMAT DAYANAĞI: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı tarihli Konservatuvar Kurulu Kararı. 2. AMAÇ VE KAPSAM: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Ana Sanat

Detaylı

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti.

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. On5yirmi5.com Fazıl Say kimdir? Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma (oluşturma : 1/26/2017) Üç yaşındayken Ali Kemal

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER

HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER 20 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:30 HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER PETROF PİYANOLU TRIO Jan Schulmeister keman Kamil Žvak viyolonsel Martina Schulmeisterová piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi

Detaylı

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE 13 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:30 KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE KARŞIYAKA ODA ORKESTRASI (KODA) şef Rengim Gökmen Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden bir tanesi: Op. 10 no: 1, 2, 4, 7,

Detaylı

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF Kazım Çapacı Sergei Vasilievich RACHMANINOFF 1 Nisan 1873, Semionova, Rusya 28 Mart 1943 Beverley Hills, California, ABD. Tatar Kökenli Rus besteci, orkestra şefi, piyanist. XX.yy ın en büyük piyanist

Detaylı

3. Rönesans Müziğini Oluşturan Ekoller 4. Rönesans ta Toplu Müzik Yapma Anlayışı

3. Rönesans Müziğini Oluşturan Ekoller 4. Rönesans ta Toplu Müzik Yapma Anlayışı 3. Rönesans Müziğini Oluşturan Ekoller 4. Rönesans ta Toplu Müzik Yapma Anlayışı İçerik Rönesans Müziğini Oluşturan Ekoller Rönesans ta Toplu Müzik Yapma Anlayışı Rönesans Döneminde Başlıca Müzik Türleri

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ne 2016-2017 öğretim yılında Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Kutup Ata Tuncer Doğum Tarihi: 22/02/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sanatta Yeterlik/Doktora Türk Müziği Haliç Üniversitesi Tez Aşaması Yüksek Lisans Eğitim

Detaylı

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM Bodrum Belediyesi nin etkinlik takviminde yerini alan ve yedincisi gerçekleşen olan Karsanat Barok Müzik Festivali, bu yıl da Antik Tiyatro da 9 ve 10 Eylül de halka açık ve

Detaylı

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 4.SINIF VII. YARIYIL MZ401A - Piyano VII* (1-0-1) Paralel üçlü, altılı, onlu diziler

Detaylı

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI MÜZİK AMAÇ Piyano, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ve şan ana sanat dallarından oluşan Müzik Programı orkestra enstrümanlarının hemen hemen bütün dallarında eğitim öğretim vermektedir. Batı

Detaylı

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL ZORUNLU DERSLER

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL ZORUNLU DERSLER T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL YCA101 Enstrüman I [A] [B] [C] [D] 4 7 Öğrencinin var olan müzikal ve teknik

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü. GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ ÇELLO DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü. GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ ÇELLO DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ ÇELLO DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar Ankara 2016 2015 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...3 ÇELLO DERSİ ÖĞRETİM

Detaylı

JOHANN SEBASTIAN BACH IN KLAVSEN ESERLERİNDE ANLATIM ÜSLUBU

JOHANN SEBASTIAN BACH IN KLAVSEN ESERLERİNDE ANLATIM ÜSLUBU ISSN: 1309-9876 E-ISSN: 1309-9884 Cilt/Vol. 6 Sayı/No.13 (2016): 211-233 JOHANN SEBASTIAN BACH IN KLAVSEN ESERLERİNDE ANLATIM ÜSLUBU Banu Mustan Dönmez 1*, Akiset Atan 1 1 : İnönü Üniversitesi, Güzel Sanatlar

Detaylı

JOHANN SEBASTİAN BACH IN Mİ MİNÖR FLÜT SONATININ TEKNİK ANALİZİ VE İCRAYA YÖNELİK YAZILABİLECEK ETÜTLERLE İLGİLİ ÖNERİLER

JOHANN SEBASTİAN BACH IN Mİ MİNÖR FLÜT SONATININ TEKNİK ANALİZİ VE İCRAYA YÖNELİK YAZILABİLECEK ETÜTLERLE İLGİLİ ÖNERİLER DOI: 10.7816/idil-06-39-23 idil, 2017, Cilt 6, Sayı 39, Volume 6, Issue 39 JOHANN SEBASTİAN BACH IN Mİ MİNÖR FLÜT SONATININ TEKNİK ANALİZİ VE İCRAYA YÖNELİK YAZILABİLECEK ETÜTLERLE İLGİLİ ÖNERİLER Ferhat

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr AASSM KASIM KONSERLERİ İZDSO & İZDOB KOROSU / ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ SARI ZEYBEK SAHNE KANTATI 10 KASIM 2017, CUMA Saat: 20:30 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK

Detaylı

PİYANO ANASANAT DALI PİYANO SANAT DALI 11. SINIFA NAKİL VE GEÇİŞ SINAVLARI

PİYANO ANASANAT DALI PİYANO SANAT DALI 11. SINIFA NAKİL VE GEÇİŞ SINAVLARI DEÜ. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PİYANO ANASANAT DALI PİYANO SANAT DALI 11. SINIFA NAKİL VE GEÇİŞ SINAVLARI FARK DERSLERİ MÜFREDATLARI Konservatuvarlar arası geçiş sınavı için öğrenciler sadece

Detaylı

AASSM KONSERLERİ ÖZGÜR AYDIN & NAOKO SHIMIZU PİYANO VE VİYOLA RESİTALİ. 3 NİSAN 2017, PAZARTESİ Saat: 20:00

AASSM KONSERLERİ ÖZGÜR AYDIN & NAOKO SHIMIZU PİYANO VE VİYOLA RESİTALİ. 3 NİSAN 2017, PAZARTESİ Saat: 20:00 AASSM KONSERLERİ ÖZGÜR AYDIN & NAOKO SHIMIZU PİYANO VE VİYOLA RESİTALİ 3 NİSAN 2017, PAZARTESİ Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / KÜÇÜK SALON PROGRAM J.S. Bach / Süit No. 1 J. Brahms / Viyola

Detaylı

KEMAN SANAT DALI 9. SINIF MÜFREDATI

KEMAN SANAT DALI 9. SINIF MÜFREDATI 9. SINIF MÜFREDATI 1-TEKNİK ÇALIŞMA-GAM-ETÜD Yay çalışmaları, Dinamik, Entonasyon, Ton ve Tril çalışmaları yapılır. Tüm 3 oktavlı Gamlar, Arpejleri ile çalışılır. GAM: A. Gregorian Gam kitabı EGZERSİZ:

Detaylı

JOHN STANLEY İN OP.1 SEKİZ SOLO FLÜT ESERLERİNİN İNCELENMESİ

JOHN STANLEY İN OP.1 SEKİZ SOLO FLÜT ESERLERİNİN İNCELENMESİ EKEV AKADEMİ DERGİSİ Yıl: 18 Sayı: 59 (Bahar 2014) 505 JOHN STANLEY İN OP.1 SEKİZ SOLO FLÜT ESERLERİNİN İNCELENMESİ İzzet YÜCETOKER (*) Hazan KURTASLAN (**) Öz İngiltere, barok dönem müziğinde çok sayıda

Detaylı

Gümüşlük te genç kemancılardan konser

Gümüşlük te genç kemancılardan konser Gümüşlük te genç kemancılardan konser Bosch un eğitim sponsorluğunu üstlendiği Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında gerçekleştirilen keman ustalık sınıfına katılan 11 genç müzisyen, Toprak Ev de verdikleri

Detaylı

1. Sınıf Piyano Eğitiminde Birinci Yıl

1. Sınıf Piyano Eğitiminde Birinci Yıl 1. Sınıf Piyano Eğitiminde Birinci Yıl prensipler doğrultusunda değerlendirilir, sınav notu dersin öğretim elemanı tarafından gösterdiği dikkat, çalışması, İkinci Vize - 11. Hafta Üçüncü Vize - 14. Hafta

Detaylı

müziği bestekârlarındandır? sesliliğin adıdır?

müziği bestekârlarındandır? sesliliğin adıdır? A A 1 Doğal minör moddaki bir dizinin 7. Derecesi üzerine kurulacak bir uygu (akor) hangi nitelikte olur? 33954 A ) Majör B ) Minör C ) Artık D ) Eksik E ) Dominant 4 Geleneksel Türk Sanat Müziği'nde fasıl

Detaylı

MUS 144 Piyano J.Haydn ( ) Sonate mi minör (Hob.XVI/34) Çalışma incelemesi Avusturyalı besteci Haydn, 104 senfoni, 83 kvartet, 52 sonat, 24

MUS 144 Piyano J.Haydn ( ) Sonate mi minör (Hob.XVI/34) Çalışma incelemesi Avusturyalı besteci Haydn, 104 senfoni, 83 kvartet, 52 sonat, 24 MUS 144 Piyano J.Haydn (1732-1809) Sonate mi minör (Hob.XVI/34) Çalışma incelemesi Avusturyalı besteci Haydn, 104 senfoni, 83 kvartet, 52 sonat, 24 opera vs. yapıtları vardır. Uzun bir ömür yaşamış olan

Detaylı

DÜZENLEME Ders Notu - 1

DÜZENLEME Ders Notu - 1 DÜZENLEME Ders Notu - 1 Doç. Server ACİM Aralık 2011 - MALATYA İçindekiler 1 Giriş 2 2 Gerekli Temel Bilgiler 2 3 Yaylı Çalgılar Ailesi 2 3.1 Keman........................................ 2 3.1.1 Viyola.....................................

Detaylı

JOHANNES BRAHMS IN OP. 38 Mİ MİNÖR VİYOLONSEL - PİYANO SONATI BİRİNCİ BÖLÜMÜNÜN MÜZİKAL ANALİZİ *

JOHANNES BRAHMS IN OP. 38 Mİ MİNÖR VİYOLONSEL - PİYANO SONATI BİRİNCİ BÖLÜMÜNÜN MÜZİKAL ANALİZİ * İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM DERGİSİ Inonu University Journal of Art and Design ISSN: 1309-9876 E-ISSN: 1309-9884 Cilt/Vol.1 Sayı/No.3 (2011): 307-324 Yıllık Özel Sayı/ Annual Special Issue JOHANNES

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden bir tanesi: Op. 10 no: 1, 2, 4, 7,

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

İPEK ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU İPEK ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Sınava Başvuru Koşulları 1. I pek U niversitesi Konservatuvarı Müzik Bo lümünün Özel Yetenek Sınavlarına, 2016

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Mete Sungurtekin. Yrd.Doç.Nesrin Öz Yrd.Doç.Nejdet Kalender. E-posta: Tel: Görükle, Bursa 16059

Yrd.Doç.Dr. Mete Sungurtekin. Yrd.Doç.Nesrin Öz Yrd.Doç.Nejdet Kalender. E-posta: Tel: Görükle, Bursa 16059 ANADAL EĞİTİMİ ve ÖĞRETİMİ 1 Ders Adi: ANADAL EĞİTİMİ ve ÖĞRETİMİ 2 Ders Kodu: MUZ5102 3 Ders Türü: Zorunlu 4 Ders Seviyesi Yüksek Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 1 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 2 7 Dersin

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi(1),(2),(3)

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi(1),(2),(3) T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi(1),(2),(3) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1-(1) Bu

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 3.SINIF VI. YARIYIL MZ302A - Müziksel Ġşitme Okuma Yazma VI (2-0-2) Akts Kredisi:

Detaylı

6. SINIF NAKİL GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI

6. SINIF NAKİL GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NAKİL GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAV İÇERİĞİ 6. SINIF NAKİL GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI 1) SOLFEJ OKUMA PARÇALARI: 1. Kategori:

Detaylı

Müziğin Alfabesi Notalardır. =

Müziğin Alfabesi Notalardır. = TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ Müziğin Alfabesi Notalardır. = Nota: Seslerin yüksekliklerini (incelik/kalınlık) ve sürelerini göstermeye yarayan işaretlerdir. Müziğin alfabesini, yani notaları öğrenmek için çeşitli

Detaylı

Bachfest Ankara BACHFEST

Bachfest Ankara BACHFEST Bachfest Ankara 2 Büyük besteci Johann Sebastian Bach ın eserlerinin Ankara dinleyicisi ile buluşacağı Bachfest Ankara, 2014 yılı boyunca her ay bir konser mottosuyla başlıyor. Dünyanın pek çok şehrinin

Detaylı

İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması

İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması ifd2018şn01r3 İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması I. GENEL KURALLAR 1. Bu yarışma İstanbul Filarmoni Derneği (İFD) tarafından düzenlenmektedir. 2. Yarışma tarihi: 4-10 Mart

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/PİYANO GİTAR ANASANAT DALI (DR)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/PİYANO GİTAR ANASANAT DALI (DR) HANDE CANGÖKCE DOÇENT E-Posta Adresi : hande.gokce@nisantasi.edu.tr Telefon (İş) : Telefon (Cep) : Faks : Adres : Öğrenim Bilgisi Sanatta Yeterlik 2010 Haziran/2014 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER

Detaylı

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program - 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine - 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine - 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School, Yakova - 15 Nisan 2016:

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI JOHANN SEBASTIAN BACH IN EŞLİKLİ KONÇERTOLARININ İNCELENMESİ VE KAYIP KONÇERTOLARIN KEMAN İÇİN YENİDEN DÜZENLENMESİ

Detaylı

HAZIRLIK 1. SINIF. * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça

HAZIRLIK 1. SINIF. * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça PİYANO PROGRAMI DERS MÜFREDATI HAZIRLIK 1. SINIF * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça *CZERNY Op. 599 No 18 e kadar 1 Etüd *Serbest bir Parça *GAM Do, Sol, Re, La, Mi, Fa Majör

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

Bilkent. Senfoni Orkestrası. Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon

Bilkent. Senfoni Orkestrası. Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon P.I. Tchaikovsky Bir Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler, Op.33 N. Rimsky-Korsakov Trombon Konçertosu

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden 1 tanesi: Op.l0 no: 1,2, 4, 7,

Detaylı

12. Yürüyüşler 1. İng. sequence; Alm. Sequenz; Fr. marche. Türkçede sekvens ve marş isimleri ile de ifade edilir.

12. Yürüyüşler 1. İng. sequence; Alm. Sequenz; Fr. marche. Türkçede sekvens ve marş isimleri ile de ifade edilir. 12. Yürüyüşler 1 Tonal müziğin en önemli araçlarından biri olan yürüyüş 2, melodik ya da armonik bir modelin farklı bir perde üzerinde tekrar edilmesine verilen isimdir. Tekrar edilen bu model kısa bir

Detaylı

KUZEY DENİZİNDEN BRAHMS TRIO

KUZEY DENİZİNDEN BRAHMS TRIO 21 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 KUZEY DENİZİNDEN BRAHMS TRIO Natalia Rubinstein piyano Nikolai Sachenko keman Kirill Rodin viyolonsel Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini

Detaylı

BAROK DÖNEMDE MÜZİK. Kazım ÇAPACI

BAROK DÖNEMDE MÜZİK. Kazım ÇAPACI Kazım ÇAPACI BAROK DÖNEMDE MÜZİK B arok Dönem, Rönesans Döneminin toplumsal ve ekonomik bunalımına karşı, soyluların kültürel ve sanatsal alanda egemenliğini ilan ettiği bir dönemdir. Dönem, adını Portekizce

Detaylı

MÜZĐK ÖĞRETMENĐ (MTÖD) Yarışma Sınavı. 4 Müzikte, sforzando (Sf) işareti ne anlama

MÜZĐK ÖĞRETMENĐ (MTÖD) Yarışma Sınavı. 4 Müzikte, sforzando (Sf) işareti ne anlama 1 Çoğunlukla iki, ender olarak üç ölçüyü dolduran, en az iki sesi ve bir kuvvet merkezi bulunan ezgi tartım ve çokseslilik özelliklerini taşıyan en küçük müzik fikrine ne ad verilir? ) Dönem B ) Periyod

Detaylı

6 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 GÜLSİN ONAY ÇALIYOR. Gülsi n Onay piyano

6 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 GÜLSİN ONAY ÇALIYOR. Gülsi n Onay piyano 6 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 GÜLSİN ONAY ÇALIYOR Gülsi n Onay piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na

Detaylı

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ 2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ Konser 15 Ocak 2015 15 Ocak 2015 Antalya Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Dönem sonu konseri gerçekleştirdi. Konser 16 Ocak 2015 16 Ocak

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

ADNAN SAYGUN UN KEMAN VE PİYANO SÜİTİNDE TÜRK HALK MÜZİĞİ

ADNAN SAYGUN UN KEMAN VE PİYANO SÜİTİNDE TÜRK HALK MÜZİĞİ ADNAN SAYGUN UN KEMAN VE PİYANO SÜİTİNDE TÜRK HALK MÜZİĞİ TURKISH FOLKLORIC MUSIC IN ADNAN SAYGUN'S VIOLIN AND PIANO SUITES ТУРЕЦКАЯ НАРОДНАЯ МУЗЫКА В СЮИТЕ ДЛЯ СКРИПКИ И ПИАНИНО АДНАНА САЙГУНА Samir GÜLAHMEDOV

Detaylı

RESİM İŞ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

RESİM İŞ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ RESİM İŞ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Temel Tasarım I (4-4-6) Sanat eserini düzenleyen elemanlar (çizgi, doku, form, şekil, mekan) ve ilkeler (ritim, hareket, denge, vurgu, kontrast,

Detaylı

KLAVSEN ve DÜNYA MÜZİĞİ ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ. Doç. Dr. Barbara Maria WILLI. Hazırlayan Buğra Gültek bugragultek@piyanoegitimi.com

KLAVSEN ve DÜNYA MÜZİĞİ ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ. Doç. Dr. Barbara Maria WILLI. Hazırlayan Buğra Gültek bugragultek@piyanoegitimi.com KLAVSEN ve DÜNYA MÜZİĞİ ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ Doç. Dr. Barbara Maria WILLI Hazırlayan Buğra Gültek bugragultek@piyanoegitimi.com www.muzikegitimcileri.net (Lütfen kaynak göstermeksizin alıntı yapmayınız,

Detaylı

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir.

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 1 NEYZEN ERCAN IRMAK 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 2 Müzik tutkusu, çocukluk yıllarında kaval çalarak başladı. Bu tutku onun önce Bursa ya, sonra İstanbul a yerleşmesine

Detaylı

J.S. BACH TARAFINDAN FLÜT ve KLAVSEN İÇİN YAZILAN Sİ MİNÖR (BWV 1030) SONAT IN FORM, ANALİZ ve İCRA YÖNÜNDEN İNCELENMESİ

J.S. BACH TARAFINDAN FLÜT ve KLAVSEN İÇİN YAZILAN Sİ MİNÖR (BWV 1030) SONAT IN FORM, ANALİZ ve İCRA YÖNÜNDEN İNCELENMESİ J.S. BACH TARAFINDAN FLÜT ve KLAVSEN İÇİN YAZILAN Sİ MİNÖR (BWV 1030) SONAT IN FORM, ANALİZ ve İCRA YÖNÜNDEN İNCELENMESİ Hazırlayan: Burcu COŞKUN Danışman: Doç. Ali AKPEROV Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve

Detaylı

BAROK DÖNEM FLÜTÇÜSÜ JACQUES-MARTIN HOTTETERRE ÜZERİNE BİR İNCELEME. A Survey on Baroque Flautist Jacques-Martin Hotteterre

BAROK DÖNEM FLÜTÇÜSÜ JACQUES-MARTIN HOTTETERRE ÜZERİNE BİR İNCELEME. A Survey on Baroque Flautist Jacques-Martin Hotteterre BAROK DÖNEM FLÜTÇÜSÜ JACQUES-MARTIN HOTTETERRE ÜZERİNE BİR İNCELEME A Survey on Baroque Flautist Jacques-Martin Hotteterre Özlem KOÇYİĞİT ÖZET Bu çalışmada; Fransız flütçü, besteci, enstrüman yapımcısı,

Detaylı

MURAT DEVRİM BABACAN, ZEHRA SEÇKİN GÖKBUDAK,

MURAT DEVRİM BABACAN, ZEHRA SEÇKİN GÖKBUDAK, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PİYANO II Ders No : 0310330076 Teorik : 1 Pratik : 0 Kredi : 1 ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden bir tanesi: Op. 10 no: 1, 2, 4, 7,

Detaylı

MÜZİK EĞİTİMİ GİRİŞ UZAK HEDEFLER. Dersin amacı:

MÜZİK EĞİTİMİ GİRİŞ UZAK HEDEFLER. Dersin amacı: MÜZİK EĞİTİMİ haftalık 1, yıllık toplam 37 ders saati GİRİŞ Müzik insan hayatının sürekli gereksinim ve kültürel gelişiminin bir parçası ve de ihtiyacıdır. O, insanoğlu kimliği ve etkisi ile doğrudan ve

Detaylı

MOZART IN AVUSTURYA KEMAN OKULU NA KATKILARI VE KEMAN ESERLERİ. Hüseyin Bülent AKDENİZ

MOZART IN AVUSTURYA KEMAN OKULU NA KATKILARI VE KEMAN ESERLERİ. Hüseyin Bülent AKDENİZ MOZART IN AVUSTURYA KEMAN OKULU NA KATKILARI VE KEMAN ESERLERİ Hüseyin Bülent AKDENİZ SANATTA YETERLİK TEZİ Müzik Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Burcu Evren TUNCA Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 "MOZART İLE MERHABA" Sasha Rozhdestvensky keman Josiane Marfurt piyano

17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 MOZART İLE MERHABA Sasha Rozhdestvensky keman Josiane Marfurt piyano 17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 "MOZART İLE MERHABA" Sasha Rozhdestvensky keman Josiane Marfurt piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz

Detaylı

Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor

Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor On5yirmi5.com Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor Bu yıl "Türkiye'de Çin Kültür Yılı"olması da dikkate alınarak, festival "Aslan" ve "Ejderha" sokak gösterileriyle başlıyor... Yayın Tarihi

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖZEL YETENEK KULAK SINAVI İÇERİKLERİ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖZEL YETENEK KULAK SINAVI İÇERİKLERİ 1 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖZEL YETENEK KULAK SINAVI İÇERİKLERİ İlkokul 1 1 ses, 2 ses, 2/4 lük iki ölçü ezgi ve ritim (sekizlik, onaltılık, terazi) (ikinci

Detaylı

HAÇATURYAN KEMAN KONÇERTOSU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

HAÇATURYAN KEMAN KONÇERTOSU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Mayıs 2010 Cilt:18 No:2 Kastamonu Eğitim Dergisi 607-612 HAÇATURYAN KEMAN KONÇERTOSU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Selçuk BİLGİN, Mehmet EFE Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü,

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Mete Sungurtekin. Yrd.Doç.Nesrin Öz Yrd.Doç.Nejdet Kalender. E-posta: Tel: Görükle, Bursa 16059

Yrd.Doç.Dr. Mete Sungurtekin. Yrd.Doç.Nesrin Öz Yrd.Doç.Nejdet Kalender. E-posta: Tel: Görükle, Bursa 16059 ANADAL EĞİTİMİ 1 Ders Adi: ANADAL EĞİTİMİ 2 Ders Kodu: MUZ5101 3 Ders Türü: Zorunlu 4 Ders Seviyesi Yüksek Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 1 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 1 7 Dersin AKTS Kredisi: 5.00 8 Teorik

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 19.07.2018 Karar Sayısı: 532 19.07.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Hacettepe Üniverstesi Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Müzik Bölümü Yaylı

Detaylı

KANUN VE PİYANO İKİLİSİ

KANUN VE PİYANO İKİLİSİ KANUN VE PİYANO İKİLİSİ ESRA BERKMAN (KANUN) & NAZLI IŞILDAK (PİYANO) www.esraberkman.com/kanunpiyano Esra Berkman (kanun) tarafından 2008 yılında kurulan Kanun Piyano İkilisi nin öncelikli amacı, Ermeni

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 410 11.01.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano ve Arp Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programları Yönergesi'nin güncellenmesi hakkındaki

Detaylı

françoıs couperın in

françoıs couperın in MÜZ K TAR H müzikte bir oryantalizm örneği françoıs couperın in SULTANA sı prof. dr. ömer eğecioğlu ölümünden sonra kitaplığında Kuran, Osmanlı İmparatorluğunun Tarihi ve Türk lerin Tarihi gibi kitapların

Detaylı

VİYOLONSEL ÖĞRETİMİ METODU

VİYOLONSEL ÖĞRETİMİ METODU Makamsal Ezgiler ve Okul Şarkılarıyla Desteklenmiş VİYOLONSEL ÖĞRETİMİ METODU 1-1- E. Erdem KAYA Sanat ve Dil Araştırmaları Enstitüsü www.sada.org.tr Tüm Hakları Yazara Aittir ISBN: 978-605-63945-0-8 2

Detaylı

Jerfi Aji. Piyanist. Johns Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuarı Doktora (D.M.A.), Piyano 2007 2011

Jerfi Aji. Piyanist. Johns Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuarı Doktora (D.M.A.), Piyano 2007 2011 JERFİ AJİ 1976 yılında İstanbul da doğdu. Lisans eğitimini İTÜ Makina Fakültesi Tekstil Mühendisliği bölümünde, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Piyanoya

Detaylı

1920 VE 1950 YILLARI ARASINDA MODERN GİTAR MÜZİĞİNE YÖN VEREN BESTECİLER **

1920 VE 1950 YILLARI ARASINDA MODERN GİTAR MÜZİĞİNE YÖN VEREN BESTECİLER ** 1920 VE 1950 YILLARI ARASINDA MODERN GİTAR MÜZİĞİNE YÖN VEREN BESTECİLER ** Arş. Gör. Emre ÜNLENEN* ÖZET Andres Segovia nın etkisiyle büyük bir sıçrama yaşayan gitar repertuvarı, 20. yüzyılın ilk yarısında,

Detaylı

ÇALGI EĞİTİMİ VİYOLA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar

ÇALGI EĞİTİMİ VİYOLA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ VİYOLA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar Ankara, 2015 2016 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...3 VİYOLA DERSİ

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr FLÜT - ARP RESİTALİ 6 ARALIK 2016, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / KÜÇÜK SALON PROGRAM Bach Sonat Sol minör, BWV 1020 Allegro Adagio Allegro Faure

Detaylı

SERTİFİKA PROGRAMLARI PİYANO PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF. * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça

SERTİFİKA PROGRAMLARI PİYANO PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF. * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça SERTİFİKA PROGRAMLARI PİYANO PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça Op. 599 No 18 e kadar 1 Etüd *Serbest bir Parça *GAM Do, Sol, Re, La, Mi, Fa Majör

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 1. SINIF II. YARIYIL MZ102A - Müziksel Ġşitme Okuma Yazma II (2-2-3) Akts Kredisi:

Detaylı

10 Mar 20 Jun 30 Sep 10 Jan 22 Apr 2 Aug 12 Nov 22 Feb 4 Jun 14 Sep 25 Dec. Avg. Time on Site 00:02:15 Site Avg: 00:02:21 (-4.05%)

10 Mar 20 Jun 30 Sep 10 Jan 22 Apr 2 Aug 12 Nov 22 Feb 4 Jun 14 Sep 25 Dec. Avg. Time on Site 00:02:15 Site Avg: 00:02:21 (-4.05%) www.muzikent.net Keywords 10 Mar 2008-9 Apr 2011 Comparing to: Site Visits 60 60 30 30 0 0 10 Mar 20 Jun 30 Sep 10 Jan 22 Apr 2 Aug 12 Nov 22 Feb 4 Jun 14 Sep 25 Dec Search sent 10,970 total visits via

Detaylı

Doçentlik Sınav Yönetmeliğinin 4. maddesinin 2/c hükmü yanı sıra aşağıdaki koşullar aranır.

Doçentlik Sınav Yönetmeliğinin 4. maddesinin 2/c hükmü yanı sıra aşağıdaki koşullar aranır. Tablo 4. Güzel Sanatlar Temel Alanı Not: Bu tablo ile ilgili koşullar (41, 42, 43,44, 45, 46), kısaltmalar ve tanımlar dokümanın sonunda yer almaktadır. Kod Bilim Alanı Koşul 41 No 401 Müzik 42 402 Sahne

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Tuğçe RENDA. Doğum Tarihi ve Yeri : 3.06.198 - Ankara 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Keman Ana Sanat

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU NUN Karar Tarihi : Toplantı Sayısı : 501 Karar Sayısı : 4319

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU NUN Karar Tarihi : Toplantı Sayısı : 501 Karar Sayısı : 4319 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU NUN Karar Tarihi : 20.07.2018 Toplantı Sayısı : 501 Karar Sayısı : 4319 Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Giriş Özel Yetenek

Detaylı

9 OCAK SALI ZÜRİH ODA ORKESTRASI RICHARD GALLIANO akordeon LETICIA MORENO keman

9 OCAK SALI ZÜRİH ODA ORKESTRASI RICHARD GALLIANO akordeon LETICIA MORENO keman 2018 9 OCAK SALI 20.30 RICHARD GALLIANO akordeon LETICIA MORENO keman RICHARD GALLIANO akordeon LETICIA MORENO keman PROGRAM J. S. Bach Keman Konçertosu, La Minör, BWV 1041 12 R. Galliano Opal, Bandoneon

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL 'T7 Ç>e T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL MÜZİK BALE TİYATRO RESİM EL SANATLARI GÜZEL KONUŞMA Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Meşelik Sokak Dünya Han 18 / 20 Kat: 4-5 Beyoğlu -TAKSİM / İSTANBUL TELEFON :

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden 1 tanesi: Op.l0 no: 1,2, 4, 7,

Detaylı

MELİHA DOĞUDUYAL, İstanbul da müzisyen bir ailede doğdu. Müziğe üç yaşında babasıyla başlayan Doğuduyal, önce İstanbul Belediye Konservatuarı nda

MELİHA DOĞUDUYAL, İstanbul da müzisyen bir ailede doğdu. Müziğe üç yaşında babasıyla başlayan Doğuduyal, önce İstanbul Belediye Konservatuarı nda MELİHA DOĞUDUYAL, İstanbul da müzisyen bir ailede doğdu. Müziğe üç yaşında babasıyla başlayan Doğuduyal, önce İstanbul Belediye Konservatuarı nda yarı zamanlı piyano öğrencisi olmuş, lise eğitiminin ardından

Detaylı

KARSANAT BAROK MÜZİK FESTİVALİ

KARSANAT BAROK MÜZİK FESTİVALİ KARSANAT BAROK MÜZİK FESTİVALİ Karya Kültür ve Sanat Derneği nin (KARSANAT) düzenlediği VII. KARSANAT BAROK MÜZİK FESTİVALİ bu yıl ilk kez Kontrtenor Kaan Buldular ın Sanat Yönetmenliği nde, değerli sponsorlarımız

Detaylı

Tablo 4 Güzel Sanatlar Temel Alanı

Tablo 4 Güzel Sanatlar Temel Alanı Kod Bilim Alanı/Sanat Dalı Koşul No 411 Geleneksel Türk Sanatları 41 1 Müzik 42 4 Plastik Sanatlar 41 2 Sahne Sanatları 43 412 Sinema 41 6 Tasarım 41 413 Taşınabilir Kültür Varlıkları / Sanat Eserleri

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

NECDET LEVENT ĠN 1 NUMARALI KEMAN KONÇERTOSU NUN KEMAN ÖĞRETĠMĠNDEKĠ TEMEL DAVRANIġLARA YÖNELĠK ĠÇERĠK ANALĠZĠ a

NECDET LEVENT ĠN 1 NUMARALI KEMAN KONÇERTOSU NUN KEMAN ÖĞRETĠMĠNDEKĠ TEMEL DAVRANIġLARA YÖNELĠK ĠÇERĠK ANALĠZĠ a ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ SANAT VE TASARIM DERGĠSĠ Inonu University Journal of Art and Design ISSN: 1309-9876 E-ISSN: 1309-9884 Cilt/Vol. 2 Sayı/No.5 (2012): 187-200 NECDET LEVENT ĠN 1 NUMARALI KEMAN KONÇERTOSU

Detaylı