ISIYA DAYANIKLI YANGIN KAPISI TASARIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ISIYA DAYANIKLI YANGIN KAPISI TASARIMI"

Transkript

1 T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ISIYA DAYANIKLI YANGIN KAPISI TASARIMI BİTİRME PROJESİ ŞEYDA TÜRKÖLMEZ Projeyi Yöneten Prof. Dr. SAMİ AKSOY Ocak, 2005 İZMİR

2 BÖLÜM BİR GİRİŞ 1. Materyal ve Metod 1.1 Materyaller Uludağ Göknarı (Abies bornmülleriana mattf.) Meşhur botanikçi Bornmüller in ismini taşıyan bu tür tamamen Türkiye ye has bir göknardır. Pinaeceae familyasına dahil olan bitkilerin çoğu boylu ağaç, bazıları da ağaçcık halindedir. Coniferae sınıfının Çam, Ladin, Göknar, Sedir gibi orman ağaçlarını içerisine alan bu familya, gerek çok çeşitli cins ve türlere sahip bulunması, gerkse bu ağaç türlerinin dünya üzerinde geniş ormanlar teşkil etmeleri sebebiyle, Coniferae sınıfının, hatta bütün Gymnosperm lerin en mühim familyasını teşkil eder. Çoğunlukla metreye kadar boylanabilen birinci sınıf orman ağaçlarımızdandır. Doğu Karadeniz Göknar ına çok benzer. Ancak ondan genç sürgünlerin çıplak tomurcuklarında reçinesi olması ile ayırt edilir. İğne yaprak, kozalak gibi diğer morfolojik özellikler birbirine benzer. Yalnız iğne yapraklardan bazılarının üst yüzeylerinin uç kısmında da beyaz stoma lekeleri görülür. Erkek çiçekleri ve kozalakları ilkbaharda ve olgunlaşma mevsimi olan sonbaharda renkleriyle birbirinden kolayca ayrılabilen yeşil ve kırmızı renkli fertleri vardır. Bu özelliklerinin irsel olduğu düşünülmektedir. Benzer özellikler Kaz Dağı Göknarı nda da bulunmaktadır. Göknarların kozalakları dik durur, olgunlaşınca dağılır. Uludağ Göknarı nın yayılış sahası Kızılırmak ın denize döküldüğü yer ile Uludağ arasındaki Batı Karadeniz Bölgesi ve Kocaeli Havzası dır. Doğuda görüldüğü en ileri yer Bafra da Büyük Çay Mevkii dir. Bu mıntıkada dağlar Doğu Karadeniz de olduğu gibi tipik sıradağlar karakterinde olmadığından yayılışı sürekli

3 değil yer yer ayrılmış vaziyettedir. Bazen saf, bazen de Sarıçam ve Kayın ile karışıklıklar yapar. Bu yörelerde 2000 metreye kadar çıkabilmektedir. Doğu Karadeniz Göknarı ndan çok daha geniş alanlarda yayılmış bulunmaktadır. Anatomik Özellikleri: Uludağ Göknarı nın odunu sarımsı veya kırmızımsı beyaz renkte olup tam kuru özgül ağırlığı 0.40 g/cm³, hava kurusu özgül ağırlığı 0.43 g/cm³, daralma yüzdesi liflere paralel yönde % 0.2, radyal yönde % 3.5, teğet yönde % 8.5 ve hacim daralması ise % 12.2 olarak bulunmuştur. Hacim ağırlık değeri 359 kg / m³ tür. öz ışınlarının odun dokusuna katılım oranı hacmen ve ortalama olarak % 9.15 tir. Ortalama yıllık halka genişliği mm. dir. Boyuna traheid çeperlerinde krasüle rastlanır. Geçit çifti sayısı dörttür. Geçitler Cupressoid ve en fazla üç adettir. Boyuna paranşim yoktur. Öz ışınların yüksekliği 34 hücredir. Ortalama traheid uzunluğu mm., genişliği ise mikrondur. Kullanım Yerleri: Göknar türlerinin odunlarının çok geniş kullanım alanları vardır. Küçük gövdeli odunlar maden direği, tarım aletleri, telefon direği gibi yerlerde kullanılmaktadır cm çapındakiler sütun, bıçkı ve marangozlukta, çatı yapımında kullanılır. Müzik aletleri, ambalaj sandıkları, mobilyacılık, inşaat kerestesi, kağıt ve selüloz odunu olarak oldukça aranan bir oduna sahiptirler. Ayrıca lif levha, yonga levha ve kontrtabla sanayi gibi birçok sanayi dalında kullanılabilmektedir. Yağlıboya kapılarda, kapı seren ve kasasında, lambri alt karkaslarında kullanılır Orta Yoğunlukta (MDF) ve Sert (HDF) Lif Levhalar Lif levhalar; odun veya lignoselüloz içeren odunlaşmış hammaddelerin liflerinin, doğal yapılaşma veya keçeleşme özelliğinden faydalanarak veya içersine yapıştıtcılar katarak elde edilen taslağın, yüksek basınç ve sıcaklık altında sıkıştırılması sonucu elde edilen levhalardır. Pratihte daha çok İngilizce adını (Medium Density Fiberboard) baş harfleri ile MDF olarak anılmaktadır. MDF nin kalınlığı mm, yoğunluğu ise genelde gr / cm³ arasında değişmektedir. Ancak MDF levhaları, yoğunluk bakımından kendi içinde üç gruba ayırabiliriz. Birincisi standart MDF ( gr / cm³), ikincisi hafif MDF ( gr / cm³) ve

4 üçüncüsü çok hafif MDF ( gr / cm³). Bu yoğunluklarda yaş yöntemle de lif levha üretilebilir, ancak MDG denildiği zaman kuru yöntemle üretilmiş ve yukarıda belirtilen yoğunluklarda olan lif levhalar anlaşılmalıdır. Aynı yöntemle elde edilen HDF (High Density Fiberboard) yüksek yoğunluk lif levhaların yoğunlığu 800 kg / m³ ten fazladır. MDF nin Özellikleri ve Kullanım Yerleri: Fiziksel ve mekanik özellikleri masif ağaç malzemeye yakın olduğu için pek çok kullanış yerinde masif ağaç malzemeye alternatif olarak kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Liflerin kullanılmasıyla yüzey yoğunluğu yüksek ve nispeten a pürüzlü olmakta, bunun sonucu olarak levha yüzeylerine her çeşit lake, vernik, boya gibi sıvı yüzey işlemleri uygulanabilmektedir. MDF levhaların yüzeyleri her çeşit laminat, reçine, emdirilmiş kağıt, folyo ve ahşap kaplama ile kaplanabilir. Yüzeylerin yonga levhaya oranla çok daha az pürüzlü olması özellikle ince yüzey kaplama malzemelerinin başarılı bir şekilde kaplanmasına imkan vermektedir. MDF nin kenarları son derece düzgün ve sıkı olup, masif çatı yapıştırılmadan lamba zıvana açılabilmekte ve her türlü profil verilebilmektedir. Ayrıca, levha yüzeylerinde de çeşitli profiller açılarak dekoratif görünüşler elde edilebilmektedir. MDF ve HDF lif levhaların yonga levhalara göre elastikiyet modülü, eğilme direnci, vida ve çivi tutma gücü, kenar cumbalarında freze işleminde daha yüksek performans gösterirler. MDF ve HDF lif levhalar yoğunluğunun yüksek olması nedeniyle yüzey ve cumba işlemleri için elmas uçlu testere, profil bıçakları ya da matkap istemelerine rağmen masife daha çok ikame edilebilen bir malzemedir. HDF ler endüstriyel raflardan çalışma tezgahları, yer parkesi, merdiven basamak ve rıhtlarında, kapı yüzeyi, torna ve oymacılık işleri gibi birçok yerde kullanılabilirler.

5 1.1.3 Alçıpan Plaka Üretim Teknolojisi : Fiziksel Özellikleri : (Tepe Knauf Alçıpan dan) Yoğunluğu : 835 kg / m³ Isı İletkenlik Katsayısı : 0.20 W / mk Ses Yalıtımı : Duvar kalınlığına göre db yapıştırma, duvar sistemlerinde ise db arasındadır. Alçıpan ın kalınlığı ve yalıtım malzemesine göre bu değerler değişmektedir. Tablo 1.1 de ölçüler verilmiştir. Not: Belirtilen teknik özellikler uygulama şartları ve alçıpan kalınlıklarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Tablo 1.1 Ölçüler (Tepe Knauf Alçıpan dan) Kalınlık (mm) Genişlik (mm) Uzunluk (mm) Ağırlık (kg / m²) Palet Adedi 9.5 Min Mak Standart

6 1.1.4 İç Dolgu Alçıpan, Dış Yüzey Kaplama HDF Kapı Kanadı 35 x 45 mm kesitindek, göknar serenler U çiviler yardımıyla birleştirilerek kanadın karkası oluşturulmuştur. Karkas boşluğu iç ölçüsüne göre 2 x 18 mm Alçıpan (Tepe Knauf) kesilip U çivilerle karkasa sabitlenmiş ve her iki yüze üre formaldehit tutkalı sürülerek, kanat ölçüsünde kesilen 4 mm kalınlıktaki HDF (Yongapan) 120 º C ısı ve 6 atü / cm² basınç altında preslenmiştir. Kaba ölçüsündeki kanat en ve boyu çift taraflı ölçülendirme makinasında net ölçüsüne getirildikten sonra 120 kum zımpara ile bant zımparada zımpara yapılarak verniklemeye hazır hale getirilmiştir. Zımparalandıktan sonra tozları fırça ile temizlenip verniklemeye hazır hale gelen numuneleri ilk olarak 150 gr / m² olacak şekilde tabanca ile 1. kat kompenantlı renkli lake astar boya tabanca ile tatbik edilmiştir. Daha sonra ortam sıcaklığı 20 º C derecede 12 saat bekletilerek elle 220 kum zımpara ile zımpara yapıldıktan sonra aynı şartlar altında 100 gr / m² olacak şekilde Sonkat kompenantlı renkli lake boya, tabanca ile tatbik edilmiştir. Daha sonra 20 º C derece ± 2 º C sıcaklık ve % 60 ± 5 nispi nemli şartlarında tozsuz ortamda 24 saat kurumaya bırakılmıştır. Deneyler üst yüzey uygulamasından 7 gün sonra yapılmıştır.

7 BÖLÜM İKİ ANSYS 7.0 İLE TASARLANAN KAPININ TERMAL ANALİZİ Ansys programında ilk önce girilmesi gereken bilgiler analiz tipi ve ölçü birimidir. Analiz tipi; 2.1 Preferences > Thermal seçilir. Şekil 2.1

8 2.2 Preprocessor > Element Type > Add / Edit / Delete > Add > Thermal Mass > Solid Tet 10node 87 > OK Şekil 2.2 Eleman tipi seçimi

9 2.3 Preprocessor > Material Props > Material Library > Select Units > User> OK Şekil 2.3 Birim sisteminin seçilmesi

10 2.4 Preprocessor > Material Props > Material Models Şekil 2.4 Malzeme özelliklerinin girilmesi Material Models ten seçtiğimiz Isothropic 6 tane malzemenin ısı iletim katsayıları girilir. 1.5 cm lik HDF malzemenin ısı iletim katsayısı 0.17 W / mk dir.

11 Şekil 2.5 Malzeme özelliklerinin girilmesi

12 Şekil 2.6 Malzeme özelliklerinin girilmesi HDF plakanın üzerine yerleştirilen alçıpan malzemenin ısı iletim katsayısı 0.2 W / mk olarak girilir.

13 Şekil 2.7 Malzeme özelliklerinin girilmesi Orta kısma yerleştirilen 2 mm lik göknarın ısı iletim katsayısı 0.11 W / mk olarak girilir.

14 Şekil 2.8 Malzeme özelliklerinin girilmesi 2 mm lik göknarın üzerine yerleştirilen 10 mm lik alçıpanın ısı iletim katsayısı 0.2 W / mk olarak girilir.

15 Şekil 2.9 Malzeme özelliklerinin girilmesi 10 mm lik alçıpan üzerine yerleştirilen HDF plakanın ısı iletim katsayısı 0.17 olarak girilir.

16 Şekil 2.10 Malzeme özelliklerinin girilmesi Kapı üzerindeki düz camın (Soda, kireç) ısı iletim katsayısı 1.4 W / mk olarak girilir.

17 Şekil 2.11

18 2.12 Preprocessor > Modeling > Create> Volumes > Block > By 2 Corners & Z Şekil mm lik birinci (HDF) plaka

19 2.13 Workplane > Offset by Increments Şekil 2.13 Koordinat düzleminin taşınması Offset WP den koordinat düzlemi plakanın üzerine taşınır. Daha sonra her aşamada koordinat düzlemi eklenen plakanın üzerine taşınır.

20 2.14 Preprocessor > Modeling > Create> Volumes > Block > By 2 Corners & Z Şekil mm lik ikinci (Alçıpan) plaka

21 2.15 Preprocessor > Modeling > Create> Volumes > Block > By 2 Corners & Z Şekil mm lik üçüncü (Göknar) plaka

22 2.16 Preprocessor > Modeling > Create> Volumes > Block > By 2 Corners & Z Şekil mm lik dördüncü (Alçıpan) plaka

23 2.17 Preprocessor > Modeling > Create> Volumes > Block > By 2 Corners & Z Şekil mm lik beşinci plaka

24 2.18 Plot > Pan / Zoom / Rotate Şekil 2.18 Tasarlanan kapının üç boyutlu görünüşü

25 2.19 Preprocessor > Modeling > Create> Volumes > Block > By 2 Corners & Z Şekil 2.19 Pencerenin oluşturulması

26 Şekil 2.20 Pencere alanının çıkartılması

27 2.21 Preprocessor > Meshin > Mesh Attributes > Default Attribs Şekil 2.21 Isı iletim katsayılarının plakalara atanması Her bir plaka numaralanarak sırasıyla tanımlanır.

28 Şekil 2.22 Her bir plaka tanımlandıktan sonra camın çizilmesi işlemine geçilir

29 2.23 Preprocessor > Modeling > Create> Volumes > Block > By 2 Corners & Z Şekil W / mk lik camın oluşturulması

30 2.24 Preprocessor > Modeling > Operate > Booleans > Glue > Volumes Şekil 2.24 Plakaların yapıştırılması

31 2.25 Preprocessor > Meshing > Mesh Tool Şekil 2.25 Birim eleman boyutunun girilmesi Global den Set tıklanarak birim elema boyutu 40 olarak ayarlanarak Mesh işlemi gerçekleştirilir.

32 Şekil 2.26 Mesh lenmiş kapının ekranda görüntüsü

33 2.27 Solution > Define Loads > Apply > Thermal > Convections > On Areas Şekil 2.27 Tasarlanan kapının dış kısmındaki havanın sıcaklık değeri ve ısıl taşınım direnci Kapının dışa bakan tarafındaki havanın sıcaklık değeri 50 F dır. Isıl taşınım direnci h = 10.5 Btu / hr.ft² dir. On Areas komutu ile kapının dış yüzeyi seçilir ve bu değerler girilir. Yine kapının odaya bakan kısmındaki havanın sıcaklık değeri 70 F ısıl taşınım direnci ise h = 1.46 Btu / hr.ft² dir.

34 Şekil 2.28

35 2.29 Solution > Solve > Current LS > OK Şekil 2.29 Çözüm aşaması

36 2.30 Solution > General Postproc > Plot Results > Vector Plot > Predefined Şekil 2.30 Vektörel termal analiz (T.Fahrenheit)

37 2.31 Solution > General Postproc > Plot Results > Vector Plot > Predefined Şekil 2.31 Vektörel termal analiz (T.Gradyan)

38 2.32 Solution > General Postproc > Plot Results > Vector Plot > Predefined Şekil 2.32 Deformasyon analizi (T.F.)

39 2.33 Solution > General Postproc > Plot Results > Vector Plot > Predefined Şekil 2.33 Deformasyon analizi (T. G.)

BİTKİ TANIMA I. Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR

BİTKİ TANIMA I. Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR BİTKİ TANIMA I Yrd. Doç. Dr. Taki DEMİR 1 PEP101_H02 Abies (Göknar); A. pinsapo (İspanyol Göknarı), A. concolor (Gümüşi Göknar, Kolorado Ak Gökn), A. nordmanniana (Doğu Karadeniz-Kafkas Göknarı), A. bornmülleriana

Detaylı

TAXUS : (Porsuklar) (8 Türü var) Taxus baccata L. (Adi Porsuk)

TAXUS : (Porsuklar) (8 Türü var) Taxus baccata L. (Adi Porsuk) TAXUS : (Porsuklar) (8 Türü var) Taxus baccata L. (Adi Porsuk) Çoğunlukla boylu çalı ender 20 m boy, sık dallı, yuvarlak tepeli, kırmızı_kahverengi kabuk gelişi güzel çatlar ve dökülür İğne yapraklar 1-2.5

Detaylı

PİM-PLAK BAĞLANTILARINDA GERİLME ANALİZİ

PİM-PLAK BAĞLANTILARINDA GERİLME ANALİZİ T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PİM-PLAK BAĞLANTILARINDA GERİLME ANALİZİ BİTİRME PROJESİ Sinan YILDIZ Projeyi Yöneten Prof.Dr.Sami AKSOY 1 ÖZET Günümüzde bilgisayar

Detaylı

Pinus halepensis te Glaf (Kın)

Pinus halepensis te Glaf (Kın) Pinus (Çam) Bu cins Gymnospermler içerisinde en fazla türe sahip olandır. 112 türle temsil edilmektedir. Herdemyeşildir. Hem uzun hem de kısa sürgünleri vardır. Pinus (Çam) Sürgünler: Uzun sürgünlerle

Detaylı

Doç.Dr.Reyhan ERDOĞAN

Doç.Dr.Reyhan ERDOĞAN Doç.Dr.Reyhan ERDOĞAN AHŞAP Ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen, ve anizotrop bir dokuya sahip organik esaslı bir yapı malzemesidir. Ahşap, en eski yapı malzemelerinden

Detaylı

Porsuk. Şube : Gymospermae Sınıf : Coniferae Takım : Taxoideae Familya : Taxaceae Cins : Taxus L. Tür : Taxus baccata L.

Porsuk. Şube : Gymospermae Sınıf : Coniferae Takım : Taxoideae Familya : Taxaceae Cins : Taxus L. Tür : Taxus baccata L. Porsuk Şube : Gymospermae Sınıf : Coniferae Takım : Taxoideae Familya : Taxaceae Cins : Taxus L. Tür : Taxus baccata L. Genel olarak 15-20 m boylanır. 2-2.5 m çap yapabilir. Yenice - Karakaya (Karabük)

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

Ahşap. İnsanlığın ilk yapı malzemelerinden. olan ahşap, canlı bir organizma olan. ağaçtan elde edilen lifli, heterojen

Ahşap. İnsanlığın ilk yapı malzemelerinden. olan ahşap, canlı bir organizma olan. ağaçtan elde edilen lifli, heterojen BÖLÜM 11 AHŞAP Ahşap İnsanlığın ilk yapı malzemelerinden olan ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen ve anizotrop bir yapı malzemesidir. Ahşap 2 Ahşabın Yapıda Kullanım Alanları

Detaylı

ANSYS 5.4 İLE ÇELİK KAPI TASARIMI

ANSYS 5.4 İLE ÇELİK KAPI TASARIMI T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ANSYS 5.4 İLE ÇELİK KAPI TASARIMI BİTİRME PROJESİ Arda ULUSELLER 1999485048 Projeyi Yöneten Prof. Dr. Sami AKSOY Ocak, 2005

Detaylı

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 AQUAPANEL UNIVERSAL 8mm PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 2 A- SİSTEM TANIMI: Mevcut duvar sistemlerinin

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 A- SİSTEM TANIMI: Konutların, otellerin, spor merkezlerinin, stadyumların, alış veriş merkezlerinin,

Detaylı

Özellikler ve Performans. Johann BERGER

Özellikler ve Performans. Johann BERGER Özellikler ve Performans Johann BERGER Orijinal Yenilik ve DendroLight Konsepti Materyal Üst Tabaka: Avrupaladini, kıyı, orta yoğunlukta lif levha Orta Tabaka: Cam yüzeyi levhaları (Düşük ham madde maliyeti)

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

SERT LİF LEVHALARIN FİZİKSEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNE SICAKLIK VE BASINCIN ETKİSİ

SERT LİF LEVHALARIN FİZİKSEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNE SICAKLIK VE BASINCIN ETKİSİ SERT LİF LEVHALARIN FİZİKSEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNE SICAKLIK VE BASINCIN ETKİSİ Abdullah İSTEK ZKÜ Bartın Orman Fakültesi, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü ÖZET Bu araştırmada, Kuru Yöntemle sert lif

Detaylı

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI Reflectra markalı reflektif trafik levhalarımız trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Türkiye de 81 şehirde ve Dünya da 50 den fazla ülkede Reflectra

Detaylı

GYMNOSPERMAE. (Açık Tohumlular)

GYMNOSPERMAE. (Açık Tohumlular) GYMNOSPERMAE (Açık Tohumlular) PINACEAE ***** -Bu familya yaşayan gymnospermlerin en zengin ve en geniş alanı oluşturan familyasıdır. -Bu familya da, boylu ağaç, ağaç, ağaççık, boylu çalı, çalı formunda

Detaylı

Kereste ile ilgili yürürlükteki Standardlar

Kereste ile ilgili yürürlükteki Standardlar Sıra No 1 2 3 4 5 TS EN 13556 Kereste ile ilgili yürürlükteki Standardlar 27.03.2017 TS No Açıklamalar Yuvarlak ve biçilmiş yapacak odun (kereste) - Avrupa da keresteleri kullanılan ağaçların terminolojisi

Detaylı

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI Lignoselülozik Materyallerin Kimyasal Analizleri AÇIKLAMA YÖNTEM ÜNİVERSİTE

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

2016 Rusya Gagarin de MDF üretiminin başlaması

2016 Rusya Gagarin de MDF üretiminin başlaması Egger MDF Gagarin 2 2016 Rusya Gagarin de MDF üretiminin başlaması 3 EGGER Grubu Rusya daki tesislerinin genişletilmesine ve modernizasyonuna sürekli olarak önemli yatırımlar yapıyor. 2016 BAHARINDA, mobilya

Detaylı

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA alçı levha ile Mevcut duvar yüzeyine, COREX in ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY ANA ÖZELLİKLER Mevcut yapı duvarlarının, son

Detaylı

Kırmızı COREX. Bordo COREX A H1 / H2 F FH1 / FH2. levha oranı dayanımı artırılmış ve su. levha EI60 EI60 EI120 EI120 EI120 EI120 ÖLÇEK: REVİZYON:

Kırmızı COREX. Bordo COREX A H1 / H2 F FH1 / FH2. levha oranı dayanımı artırılmış ve su. levha EI60 EI60 EI120 EI120 EI120 EI120 ÖLÇEK: REVİZYON: İÇ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ BÖLME DUVAR ÇİFT İSKELET ÇİFT KAT COREX (BAĞLANTILI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: DC - PROFİL TİPİ (mm) 50 47 47 ET KALINLIĞI (mm) 0,6 AKS ARALIĞI 60 YÜKSEKLİK

Detaylı

Çeşitli Sentetik Yüzey Kaplamalarının Lif levhanın Isı İletkenliği Üzerine Etkisi

Çeşitli Sentetik Yüzey Kaplamalarının Lif levhanın Isı İletkenliği Üzerine Etkisi Ormancılık Dergisi 8(2) (2012) 1-8 Çeşitli Sentetik Yüzey Kaplamalarının Lif levhanın Isı İletkenliği Üzerine Etkisi Cebrail AÇIK¹, Ahmet TUTUŞ ² Bu çalışmada, PVC, melamin reçineli dekor kâğıdı ve yüksek

Detaylı

İKİ KATMANLI TENCERE TABANININ ISIL ANALİZİ VE TASARIMI

İKİ KATMANLI TENCERE TABANININ ISIL ANALİZİ VE TASARIMI T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İKİ KATMANLI TENCERE TABANININ ISIL ANALİZİ VE TASARIMI BİTİRME PROJESİ MEHMET ALİ CANPOLAT SERHAT SAĞLAMCA Projeyi Yöneten

Detaylı

GENUS: ABİES (GÖKNARLAR)

GENUS: ABİES (GÖKNARLAR) Bitki tanıma I 1 GENUS: ABİES (GÖKNARLAR) Yaklaşık 35-40 türü bulunur. Ülkemizde doğal olarak 4 türü yetişir. Herdem yeşildir. Dallar gövdeye çevrel dizilir. Kabuk gençlerde düzgün yaşlılarda çatlaklıdır.

Detaylı

BANDLI İLETİM SİSTEMLERİNDEKİ TANBUR MİLİNDE OLUŞAN GERİLMELERİN ANALİZİ

BANDLI İLETİM SİSTEMLERİNDEKİ TANBUR MİLİNDE OLUŞAN GERİLMELERİN ANALİZİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BANDLI İLETİM SİSTEMLERİNDEKİ TANBUR MİLİNDE OLUŞAN GERİLMELERİN ANALİZİ BİTİRME PROJESİ Işık DURSUN Projeyi Yöneten Doç.

Detaylı

reflectra REFLECTRA Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır

reflectra REFLECTRA Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır REFLECTRA reflectra R e f l e k t i f T r a f i k L e v h a l a r ı 2 2018 www.asyatrafik.com.tr Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. ÜRÜN KATALOĞU 2018 REFLECTRA R e f l e k t i f T r a f i k L

Detaylı

Fabrikamız Ankara nın Akyurt Sanayi bölgesinde m2 gibi bir alana kurulu şekilde faaliyet göstermektedir. Ürünlerimizin tamamı modern kurutma

Fabrikamız Ankara nın Akyurt Sanayi bölgesinde m2 gibi bir alana kurulu şekilde faaliyet göstermektedir. Ürünlerimizin tamamı modern kurutma www.kapim.com.tr Fabrikamız Ankara nın Akyurt Sanayi bölgesinde 24.000 m2 gibi bir alana kurulu şekilde faaliyet göstermektedir. Ürünlerimizin tamamı modern kurutma fırınlarımızda kurutulup işlenerek

Detaylı

: 12,5 mm. alçıpan üzeri vinil(paperback/textileback) kaplama

: 12,5 mm. alçıpan üzeri vinil(paperback/textileback) kaplama MBD 70 OMEGALI BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ Aspen mamulü MBD 70 Demonte Bölme Duvar Sistemi ; alüminyum bitiş profilleri, galvaniz çelik taşıyıcı konstrüksiyon profiller ile dolu modül, sisteme uygun monoblok

Detaylı

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI BLOK DUVAR Alçı panel, alçının belirli oranda suyla karıştırılıp

Detaylı

Sarıçam dan Üretilen Masif Panellerin Bazı Özellikleri

Sarıçam dan Üretilen Masif Panellerin Bazı Özellikleri II. ULUSAL AKDENİZ ORMAN VE ÇEVRE SEMPOZYUMU Akdeniz ormanlarının geleceği: Sürdürülebilir toplum ve çevre 22-24 Ekim 2014 - Isparta Sarıçam dan Üretilen Masif Panellerin Bazı Özellikleri Süleyman KORKUT

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 02/2016 İçindekiler Aquapanel Dış Cephe Plakası... 2 Aquapanel İç Cephe Plakası... 2 Aquapanel Tavan Plakası SkyLite... 3 Aquapanel Universal... 3 Aquapanel

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMALAR. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız.

AHŞAP DOĞRAMALAR. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. AHŞAP DOĞRAMALAR 1. Menteşeler markalanırken üstten ortalama olarak kaç cm mesafe bırakılır? A) 15 cm B) 20 cm C) 25 cm D) 23 cm 2. Lambalı menteşelerde binme boşluğu olarak ne kadar tolerans bırakılır?

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 39,51 İLAVE YALITIMLI

D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 39,51 İLAVE YALITIMLI D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1.

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1. www.akindemir.com İNŞAAT DEMİRİ 8-32 mm. arası inşaat demirleri Anma çapı (D) (mm) TS BS ASTM AFNOR ELOT DIN Çevre Uzunluğu (U) (mm) Kesit Alanı (F) (mm2) Anma Kütlesi (G) (Kg/m) 8 25,10 50,2 0,395 10

Detaylı

D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 60 cm AKS kg.

D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 60 cm AKS kg. D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

Sandstone - Design. Mantolama Sistemleri 02/2016

Sandstone - Design. Mantolama Sistemleri 02/2016 Sandstone - Design Mantolama Sistemleri 02/2016 İçindekiler Sandstone-Design Plaka...4 Sandstone-Design Kleber...4 Sandstone-Design Grund...5 Sandstone-Design Versiegelung...5 Sandstone-Design Plaka Knauf

Detaylı

AHŞAP KAPILAR 12.10.2011. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL

AHŞAP KAPILAR 12.10.2011. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL AHŞAP KAPILAR Öğr. Grv. Mustafa KAVAL KAPI KASASI Kapı Kasa Doğrama Elemanlarını Birleştirme Kapı elemanlarının duvara bağlantısını sağlayan, duvardaki boşluk içinde çerçeve şeklinde yapılan kısma kapı

Detaylı

Durusu Park Çatı Strüktürü. Yapısal Lamine Ahşap...

Durusu Park Çatı Strüktürü. Yapısal Lamine Ahşap... Durusu Park Çatı Strüktürü Yapısal Lamine Ahşap... Ahşap Kubbe - Türkmenistan Tarihi Eser - Sultantepe, Üsküdar Yapısal Lamine Ahşap Yüksek teknoloji ürünü Yapısal lamine ahşap, büyük budaklar, reçine

Detaylı

KOMPOZİT MALZEMELERİN TERMAL ANALİZİ

KOMPOZİT MALZEMELERİN TERMAL ANALİZİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMPOZİT MALZEMELERİN TERMAL ANALİZİ Bitirme Projesi Orkun Övez Nalçacı Projeyi Yöneten Yrd. Doç. Dr. Dilek Kumlutaş Haziran

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri Kuru Yapı Sistemleri 10/2015 Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri Zemin Plakaları Vidipan Zemin Plakası Yüksek değerlerde ses yalıtımı sağlayan, fiber alçı teknolojisi

Detaylı

Tavan. 4 Kenarı Pahlı COREX

Tavan. 4 Kenarı Pahlı COREX Tavan 4 Kenarı Pahlı COREX Tavan 4 Kenarı Pahlı COREX Teknik Özellikler Asma Tavan Uygulamaları Bölme Duvar Uygulamaları Derz Dolgu İşlemi Teknik Özellikler 2 3 6 6 7 4 Kenarı Pahlı COREX İzsiz birleşim

Detaylı

Schlüter -KERDI-BOARD

Schlüter -KERDI-BOARD 2009 Resimli Fiyat Listesi KB 9 Türkiye Geçerlilik tarihi 1 temmuz 2009 Schlüter -KERDI-BOARD P R O F İ L İ L E İ N O V A S Y O N Schlüter -KERDI-BOARD Evrensel fayans döșeme zemini Noktayı koymak! İster

Detaylı

Kırmızı COREX. Bordo COREX A H1 / H2 F FH1 / FH2. levha oranı dayanımı artırılmış ve su. levha ÖLÇEK: REVİZYON:

Kırmızı COREX. Bordo COREX A H1 / H2 F FH1 / FH2. levha oranı dayanımı artırılmış ve su. levha ÖLÇEK: REVİZYON: İÇ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ BÖLME DUVAR TEK İSKELET SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: DC - PROFİL TİPİ (mm) 50 47 47 ET KALINLIĞI (mm) 0,5 0,6 AKS ARALIĞI 60 40 60 40 YÜKSEKLİK (h)

Detaylı

D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 60 cm AKS kg.

D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 60 cm AKS kg. D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45 VİDA VE DÜBELLER borazan vida 25 Alçı levhaları, 0,50-0,70 mm arasındaki kalınlıklardaki galvanizli profillere sabitlemede kullanılır. 25 mm uzunluğunda sivri uçlu vidadır. Vida Boyu Adet / Kutu Adet /

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ 2017 1. Genel Hükümler 1.1.Kapsam Bu rehber Kocaeli 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Plan Hükümlerine ilave

Detaylı

D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 34,08 kg.

D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 34,08 kg. D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ ÇİFT İSKELETLİ SİSTEM LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 31,68 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 31,68 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis D_TI_100_40AKS (BX + DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ TEK İSKELET DIŞ CEPHE SİSTEMİ (İLAVE YALITIMLI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

ÜRÜN BİLGİLERİ EGGER LAMİNATE FLEX

ÜRÜN BİLGİLERİ EGGER LAMİNATE FLEX ÜRÜN BİLGİLERİ EGGER LAMİNATE FLEX EGGER Esnek Laminat, reçine bazlı dekoratif bir laminattır. Laminat birden fazla katmanın birleştirilmesiyle elde edilir ve melamin reçinesi emdirilmiş dekor kâğıdı ile

Detaylı

KAPLAMALI MALZEMELERDE SICAKLIĞA BAĞLI GERİLME ANALİZİ

KAPLAMALI MALZEMELERDE SICAKLIĞA BAĞLI GERİLME ANALİZİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KAPLAMALI MALZEMELERDE SICAKLIĞA BAĞLI GERİLME ANALİZİ BİTİRME PROJESİ Ender GÖNEN Projeyi Yöneten Prof. Dr. Onur SAYMAN Aralık,

Detaylı

CORYLACEAE 1C 1 E. Anemogam, kışın yaprağını döken odunsu bitkilerdir. Gövde kabukları çatlaksız ya da boyuna çatlaklıdır. Tomurcuklar sürgüne

CORYLACEAE 1C 1 E. Anemogam, kışın yaprağını döken odunsu bitkilerdir. Gövde kabukları çatlaksız ya da boyuna çatlaklıdır. Tomurcuklar sürgüne CORYLACEAE 1C 1 E. Anemogam, kışın yaprağını döken odunsu bitkilerdir. Gövde kabukları çatlaksız ya da boyuna çatlaklıdır. Tomurcuklar sürgüne almaçlı dizilmiştir. Tomurcuklar çok pullu, sapsız, sürgüne

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Alçıpan Çeşitleri 02/2016

Kuru Yapı Sistemleri. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Alçıpan Çeşitleri 02/2016 Kuru Yapı Sistemleri Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Alçıpan Çeşitleri 02/2016 İçindekiler Flex Alçıpan (FX)...4 Suya Dayanıklı Alçıpan (Wr)...4 4 Pahlı Tavan Alçıpan ı (FX 4P)...5

Detaylı

Kırmızı COREX. Bordo COREX A H1 / H2 F FH1 / FH2. levha oranı dayanımı artırılmış ve su. levha EI30 EI30 EI60 EI60 EI60 EI60 ÖLÇEK: REVİZYON:

Kırmızı COREX. Bordo COREX A H1 / H2 F FH1 / FH2. levha oranı dayanımı artırılmış ve su. levha EI30 EI30 EI60 EI60 EI60 EI60 ÖLÇEK: REVİZYON: İÇ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ BÖLME DUVAR TEK İSKELET SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: DC - PROFİL TİPİ (mm) 100 47 47 ET KALINLIĞI (mm) 0,6 AKS ARALIĞI 60 40 YÜKSEKLİK (h) TEK C PROFİL

Detaylı

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ EXTRÜDE POLİSTREN LEVHA. 600x1250 TR200 TS EN 1607 < 5 (2) CS(10/Y)100 TS EN 826

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ EXTRÜDE POLİSTREN LEVHA. 600x1250 TR200 TS EN 1607 < 5 (2) CS(10/Y)100 TS EN 826 Malzeme XPS Tip 1500 Kenar Profili Kare, Lambalı Yüzey Şekli Düz Yoğunluk d kg/m 3 min. 30 min. 24 min. 22 min. 23 min. 30 min. 30 Kalınlık T mm 20 25 30 40 50 60 70 80 90 100 T1/T2/T3 TS EN 823 Yangına

Detaylı

Kırmızı COREX. Bordo COREX A H1 / H2 F FH1 / FH2. levha oranı dayanımı artırılmış ve su. levha ÖLÇEK: REVİZYON:

Kırmızı COREX. Bordo COREX A H1 / H2 F FH1 / FH2. levha oranı dayanımı artırılmış ve su. levha ÖLÇEK: REVİZYON: İÇ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ BÖLME DUVAR TEK İSKELET ASİMETRİK KAT SİSTEMİ (3+2) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: DC - PROFİL TİPİ (mm) 50 47 47 ET KALINLIĞI (mm) 0,5 0,6 AKS ARALIĞI 60 40

Detaylı

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) ISI

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Alçıpan Çeşitleri

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Alçıpan Çeşitleri Kuru Yapı Sistemleri 10/2015 Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Alçıpan Çeşitleri FLEX ALÇIPAN (FX) Düzgün yüzeyli, esnek ve hafif Alçıpan çeşididir. Ön yüzü fildişi, arka yüzü gri

Detaylı

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar Giydirme Sisteminde Metal Konstrüksiyon, Duvar U (DU) ve sadece 75mm ve 100mm Duvar U ve Duvar C profiller

Detaylı

Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma

Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma Adexsi Grubu, 2013 yılı itibariyle 1.8 milyar Euro cirosu olan Fransa merkezli Soprema'ya aittir. Adexsi içinde

Detaylı

ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde

ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde kullanılan ve sistemi tamamlayan profil çeşitleri markasıdır.

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

04.K21 Normal beyaz afyon mermer. 85,00 TL/m2 (2 cm kalınlıkta) 04.K22 Normal beyaz afyon mermer

04.K21 Normal beyaz afyon mermer. 85,00 TL/m2 (2 cm kalınlıkta) 04.K22 Normal beyaz afyon mermer 01.K01 Mütehassıs usta 13,09 TL/sa 01.K02 Mütehassıs usta yardımcısı 6,16 TL/sa 04.K01 Çam kereste 1.sınıf 875,00 TL/m3 04.K02 Çam kereste 2.sınıf 700,00 TL/m3 04.K03 Çam kereste 3.sınıf 435,00 TL/m3 04.K04

Detaylı

CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS

CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKET OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ

Detaylı

PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER

PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER Promanto Isı Yalıtım Levhası Yapıştırma Harcı Shapemate IB Isı Yalıtım Levhası Promanto Isı Yalıtım Levhası Sıva Harcı Kale Silastar Promanto Dübel Promanto

Detaylı

W152 Diamant Bölme Duvar

W152 Diamant Bölme Duvar W152 Diamant Bölme Duvar DC Profili Duvar C Profiller, Tavan ve Taban DU Profili ne monte edilir. Diamant Kaplama Derz ve Dolgu Knauf Uniflott ve Knauf Fugagips kullanılarak eksiz yüzeyler elde edilir.

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

Master Panel 1000 R5T Çatı

Master Panel 1000 R5T Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R5T Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen

Detaylı

Vip Kalitesinde Ücretsiz Mühendislik Paylamlari www.vipmuhendislik.com

Vip Kalitesinde Ücretsiz Mühendislik Paylamlari www.vipmuhendislik.com Vip Kalitesinde Ücretsiz Mühendislik Paylamlari www.vipmuhendislik.com ÖNSÖZ Sevgili Öğrenciler; Mühendislik problemlerinin bilgisayar destekli çözümünde sonlu elemanlar yöntemi vazgeçilmez bir hale gelmiş

Detaylı

W625-W626 Duvar Giydirme Sistemi (Duvar C Profilli)

W625-W626 Duvar Giydirme Sistemi (Duvar C Profilli) W625-W626 Duvar Giydirme Sistemi (Duvar C Profilli) Knauf DU Profili Knauf DU Profiller tavana dübel+vida ile monte edilir. Knauf DC Profili Knauf TC Profiller tavan ve taban DU Profillere geçirilir. Alçıpan

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1- Çatı örtüsü 2- Nefes alan su yalıtım örtüsü 3- Çatı tahtası 4- Havalandırılan çatı arası boşluğu 5- Isı yalıtımı 6- Buhar dengeleyici

Detaylı

D_DC_50_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

D_DC_50_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. D_DC_50_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC75) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası Mobil servis arabası Mobil yardımcı Mobil servis arabası Son derece pratik: Bu tekerlekli araba ihtiyaç anında daima oradadır ve her şey için fazlasıyla yer sunar. 1 Giriş Mutfağınızda harikalar yaratmak

Detaylı

Pistacia terebinthus L. (Menengiç)

Pistacia terebinthus L. (Menengiç) Pistacia terebinthus L. (Menengiç) Genel coğrafi dağılışı batıda Kanarya adalarından başlayarak doğu Akdeniz ve Anadolu ya ulaşır. Türkiye de özellikle Batı ve Güney Anadolu daki maki formasyonu içerisinde

Detaylı

Agraflı Duvar Giydirme Sistemi

Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Agraflı Duvar Giydirme Sistemi TU Profili TU Profiller tavana dübel+vida ile monte edilir. TC Profili TC Profiller agraflara sabitlenerek tavan ve taban U Profillere geçirilir. Alçıpan Kaplama Alçıpan

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir?

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir? FIBERCEMENT 1. Fibercement Nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır.

Detaylı

BETULACEAE. Alnus cinsleri vardır.

BETULACEAE. Alnus cinsleri vardır. BETULACEAE Jeolojik devirlerde daha fazla sayıda cins ve türlere sahip olan bu familyanın, bugün 6 cins ve bu cinslerin kışın yaprağını döken 100 kadar türü, Kuzey Yarımkürenin ılıman ve serin bölgelerinde

Detaylı

Master Panel NOVA 5TM Çatı

Master Panel NOVA 5TM Çatı Master Panel NOVA 5TM Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen binalarda güvenle kullanılırken beş hadveli formuyla geniş açıklıkların güvenle geçilmesini

Detaylı

Kayın Panel. Kalınlıklar : 15 mm - 50 mm. Enler : 1250 mm ve altı. Boylar : 4500 mm ve altı

Kayın Panel. Kalınlıklar : 15 mm - 50 mm. Enler : 1250 mm ve altı. Boylar : 4500 mm ve altı Kayın Panel Genellikle mobilya yapımında kullanılan bir ağaç türüdür. İstimlenerek ( buhar işlemine tabi tutularak ) kullanımı önerilir. Özü ağacın dikili iken korunmasını sağlayan hafif asitli bir yapıya

Detaylı

Master Panel 1000 WT Cephe

Master Panel 1000 WT Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 WT Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

AHŞAP BİR KÜLTÜRDÜR GRILL SİSTEM LİNEER SİSTEMLER TAVAN PANEL SİSTEMLERİ OPEN CELL SİSTEM CANOPY SİSTEMLER ÖZEL ÇÖZÜMLER PERFORASYON RENKLER

AHŞAP BİR KÜLTÜRDÜR GRILL SİSTEM LİNEER SİSTEMLER TAVAN PANEL SİSTEMLERİ OPEN CELL SİSTEM CANOPY SİSTEMLER ÖZEL ÇÖZÜMLER PERFORASYON RENKLER 04 GRILL SİSTEMLER LİNEER SİSTEMLER 08 GRILL SİSTEM 12 14 KAPALI LİNEER SİSTEM AÇIK LİNEER SİSTEM TAVAN PANEL SİSTEMLERİ 18 T-24 TAŞIYICI SİSTEM 20 22 T-24 GİZLİ SİSTEM KANALLI TAŞIYICI SİSTEM OPEN CELL

Detaylı

GYMNOSPERMAE. (Açık Tohumlular)

GYMNOSPERMAE. (Açık Tohumlular) GYMNOSPERMAE (Açık Tohumlular) PINACEAE ***** Bu familyanın cinsleri şunlardır: Yalnızca uzun sürgün Uzun sürgünü + Kısa Sürgün Abies Pinus Keteleria Cedrus Pseudotsuga Larix Tsuga Pseudolarix Picea Cathaya

Detaylı

W611 Alçıpan Kuru Sıva Duvar Giydirme Sistemi

W611 Alçıpan Kuru Sıva Duvar Giydirme Sistemi W611 Kuru Sıva Duvar Giydirme i (Yapıgips + tek kat ) W611 Kuru Sıva Duvar Giydirme, en az 9,5 mm kalınlıkta tek kat ın Yapıgips Yapıştırma Alçısı kullanılarak mevcut duvarlara uygulanması ile oluşturulan

Detaylı

teknik uygulama detayları

teknik uygulama detayları teknik uygulama detayları içindekiler Panel Detayları Betonarme Hatıl-Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...03 Çelik Konstrüksiyon -Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...04

Detaylı

= 4 olan duvarın 10 m lik

= 4 olan duvarın 10 m lik Bir Duvarda İletim ile Isı Geçişinin ANSYS ile Analizi : Problem Tanımı ( Incropera Ornek 2.2) : 1 m kalınlığındaki bir duvarda belirli bir andaki sıcaklık dağılımı T(x) = a + bx + cx olarak verilmektedir.

Detaylı

CO_DC75_Ω_DCC75_40AKS (BX + DCC75+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS İLAVE YALITIMLI

CO_DC75_Ω_DCC75_40AKS (BX + DCC75+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS İLAVE YALITIMLI CO_DC75_Ω_DCC75_40AKS (BX + DCC75+Ω+DC75 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKET OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h)

Detaylı

Birim Fiyat Analizleri

Birim Fiyat Analizleri 1-AHŞAP İMALATLAR A-KARKAS, TAVAN, DÖŞEME VE DUVAR İŞLERİ 3000 AHŞAP KİRİŞLEME VE KARKAS KISIMLARDA DEĞİŞMESİ GEREKLİ ELEMANLARIN SÖKÜLMESİ 01.017 Dülger ustası 1,50 sa x 6,40 TL/sa = 9,60 TL 01.501 Düz

Detaylı

energeto Siradişi Pencere

energeto Siradişi Pencere 1 energeto Siradişi Pencere Bir pencerenin enerji etkinliği için belirleyici olan şey U w -değeridir. Isı transfer katsayısı (U w ) ne kadar düşük ise, bir pencerenin enerji etkinliği o kadar yüksektir.

Detaylı

W112 Bölme Duvar. DC Profili Duvar C Profili, Tavan ve Taban DU Profili ne monte edilir. Alçıpan Kaplama

W112 Bölme Duvar. DC Profili Duvar C Profili, Tavan ve Taban DU Profili ne monte edilir. Alçıpan Kaplama W112 Bölme Duvar DC Profili Duvar C Profili, Tavan ve Taban DU Profili ne monte edilir. Alçıpan Kaplama Derz ve Dolgu Knauf Uniflott ve Knauf Fugagips kullanılarak eksiz yüzeyler elde edilir. Taban DU

Detaylı

1. Tabakalı Ağaç Malzeme Üretimi. Öğr.Gör. Emre BİRİNCİ - Orman Ürünlerinden Faydalanma

1. Tabakalı Ağaç Malzeme Üretimi. Öğr.Gör. Emre BİRİNCİ - Orman Ürünlerinden Faydalanma 1. Tabakalı Ağaç Malzeme Üretimi 1 Öğr.Gör. Emre BİRİNCİ - Orman Ürünlerinden Faydalanma Kaplama, ağacın belirli kısımlarından elde edilmiş prizmalardan biçme, kesme ve soyma yöntemleri ile elde edilen,

Detaylı

Birim Fiyat Analizleri

Birim Fiyat Analizleri 3000 Ahşap kirişleme ve karkas kısımlarda değişmesi gerekli elemanların sökülmesi m² 01.017 Dülger ustası Saat 1,5 10,10 15,15 01.501 Düz işçi Saat 1 7,40 7,4 Kâr ve genel giderler hariç toplam 22,55 Kâr

Detaylı

Ahşap Malzeme Bilgisi

Ahşap Malzeme Bilgisi Ahşap Malzeme Bilgisi 2. Ağaç Mazlemenin Fiziksel Özellikleri Ahşap Malzeme Bilgisi - Öğr.Gör. Emre BİRİNCİ 1 Odunun Fiziksel Özellikleri 1. Odun Su İlişkileri 2. Ağırlık Hacim İlişkileri 3. Termik, Elektriksel

Detaylı

K131 Safeboard Bölme Duvar

K131 Safeboard Bölme Duvar K131 Bölme Duvar DC Profili Duvar C Profiller, Tavan ve Taban DU Profili ne monte edilir. Taban DU Profili Duvar U Profili arka yüzüne yapıştırılarak tabana monte edilir. Alçıpan Kaplama Derz ve Dolgu

Detaylı

7. BÖLÜMLE İLGİLİ ÖRNEK SORULAR

7. BÖLÜMLE İLGİLİ ÖRNEK SORULAR 7. BÖLÜMLE İLGİLİ ÖRNEK SORULAR 1) Denver, Colorao da (rakım 1610 m) yerel atmosfer basıncı 8.4 kpa dır. Bu basınçta ve 0 o C sıcaklıktaki hava, 120 o C sıcaklıkta ve 2.5m 8m boyutlarında düz bir plaka

Detaylı

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÖZET Donatılı gazbeton çatı panellerinin çeşitli çatı taşıyıcı sistemlerinde

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı