YENi GELECEK. iyi GELECEK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YENi GELECEK. iyi GELECEK"

Transkript

1 YENi GELECEK iyi GELECEK

2

3 YENi GELECEK iyi GELECEK nevokul.com

4 Misyonumuz Yeni Türkiye'nin vizyonuna ulaşmasını sağlayacak, Çağın gereklerini, değer yargılarıyla yorumlayarak, içinde yaşadığı dünyaya ve kişisel gelişimine en üst düzeyde katkı sağlamak adına kendini yönetebilecek, Mensubu olduğu topluma örnek olup yön verebilecek, Karşılaştığı sorunları çözme becerisi ve iradesi gösterebilecek, misyon sahibi bireyler yetiştirir.

5 Vizyonumuz Geniş kitlelere, yüksek standartlarda, nitelikli eğitime erişim imkanı sunarak, Bireylerin potansiyellerini en üst düzeyde ortaya çıkararak, Kendilerine, yaşadıkları topluma ve insanlığa maksimum fayda üretmelerini sağlayan, vizyon sahibi bireyler yetiştirmek. iyi gelecek...

6 Eğitim Felsefemiz Tüm beklentilerin, arzuların, hırsların, projelerin savurduğu öğrenciyi; odağa çekerek, tüm bu süreçlerin, öğrencimiz adına kontrol edildiği bir eğitim ortamı oluşturmak için yola çıktık. Doğru kumaşı ve materyalleri kullanarak, bedene en uygun kıyafeti dikmeyi başarmak eğitim felsefemizin temelidir. Öğretim Felsefemiz Doğru bir öğrenme sürecinin 3 kaynaktan beslendiğine inanıyoruz. Bu kaynakları sıralarsak: Düşünebilmek (Felsefe) Sistematikleştirmek (Matematik) Doğru İletişim Kurabilmek (Ana Dil Eğitimi) Öğrencilerimizin, bu bakış açısıyla; öğrenmeyi öğrenen, potansiyelini keşfeden bireyler olmalarını hedefliyoruz.

7 iyi gelecek...

8 Eğitim Modelimiz NevOkul; Ahlaki ve Manevi Akademik ve Pedagojik Sosyal ve Sportif Kültürel ve Entellektüel olguları harmanlayan, Hak ve Sorumluluklardan hareketle, öğrenci odaklı bir eğitim anlayışıyla yola çıktı. Öğrenci odaklı eğitim anlayışı, Tüm eğitim sürecini kapsayan Ahlak Eğitimini ve Din Öğretimi Öğrenciden, veliye uzanan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Eğitimini Mevcut müfredatı zenginleştiren Akademik Öğretimi Yaşayarak ve uygulamalı öğreten Hayat Atölyesini Öğrencinin yeteneklerini ve yatkınlıklarını göz önüne alarak, belirli bir alanda uzmanlaştıran, ona yeni bir dünya açan Sanatsal ve Sportif Eğitimi kapsar.

9 Öğrendikleri ile üretebilen bireyler... iyi gelecek...

10 iyi gelecek...

11 Yarın, bugünden başlar... Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için süreçlerimiz baştan planlıdır; öğrenci, veli ve öğretmen için sürprizlere yer bulunmamaktadır. Sistemin işleyişi içerisinde herkesin yeri ve rolü belirlidir. Olaylara soğukkanlı ve çok yönlü yaklaşarak, mevcut durumu doğru adımlarla doğru şekilde analiz ederek, tüm tarafların kendi paylarına kazanım elde ettikleri süreçler olarak ele alıyoruz.

12 Davranış Değerlendirme Süreçleri NevOkul olarak, öğrenci davranışlarını bir bütün olarak değerlendirmeyi son derece önemsiyoruz. Doğrular ile yanlışlar, artılar ve eksiler, birlikte değerlendirildiğinde anlam ifade eder ve kişilik gelişim sürecinde eğitimcilere yol gösterir. Bu doğrultuda, doğru davranışları özendirme ve pekiştirmenin yanında, hatalı davranışlarda öğrenci, öğretmen, yönetici, PDR ve aileyi içine alan uygulama aşamaları ile farkındalık oluşturuyor, sorumlulukları hatırlatıyoruz. Öğretmen Eğitimine Verdiğimiz Önem Bütün çocukların okula "gönderildiklerini", fakat okula "gitmek istemelerinin" öğretmenin elinde olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, eğitim kadromuzu, vizyonumuza, misyonumuza ve kültürel değerlerimize uygun öğretmenlerden oluşturuyoruz. Sınıfın kapısı kapandıktan sonra, tüm sözlerimizin karşılığının "öğretmenimiz" olduğunu biliyor ve öğrencimizi bir günü daha "diğerlerinden farklı" bitirmiş olmasının keyfi ile eve gönderiyoruz. İş Akışlarındaki Hassasiyetimiz Sistemin işleyişi içerisinde sürprizlere yer vermemek adına, süreçlerin baştan planlanmasını, herkesin yerinin ve rolünün belirlenmesini, karmaşanın minimuma indirilerek çıkabilecek sorunlara en hızlı çözümlerin üretilmesini hedefliyoruz.

13 iyi gelecek...

14 Ahlâki değerlerini bilen bir nesil iyi gelecek...

15 Ahlak Eğitimi ve Din Öğretimi NevOkul da Ahlak Eğitimi ve Din Öğretimi, tüm eğitim modelinin temelini oluşturan, Ahlak Eğitimi ve özelde Din Öğretimi olmak üzere iki farklı başlık altında incelenir. Ahlak Eğitimi Hak ve sorumlulukları temel alarak, yönergeler ve davranış değerlendirme çalışmalarıyla tüm eğitim sürecini kapsar. Rol model öğretmenler öncülüğünde, okul kültürü öğrenciye verilmeye çalışılır. Din Öğretimi Kur an Kur an Algısı ve Kur an Bilgisi Siyer İlmihal Din öğretimi, kademeler arası farklılık gösteren anlatım yöntemleri ve uygulamalarla Kur an öğretiminden başlayarak Kur an algısı ve Kur an bilgisi üzerinden şekillenir. Siyer ve ilmihal öğretimiyle de Peygamber sevgisi, ahlakı ve ibadet bilinci kazandırmaya yönelik çalışmalar yapılır.

16 iyi gelecek...

17 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Çalışmaları "İlim, ilim bilmektir. İlim, kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen. Bu nice okumaktır." NEVOkul da; Kendini ve çevresini tanımayan bir bireye yüklenen misyonun ileride yaratacağı hayal kırıklıklarının farkındayız. Nerede koşacağını, nasıl yürüyeceğini, ne zaman duracağını bilen bir neslin profesyonelce tanılama süreçlerinden geçmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu bağlamda, eğitim modelimizin temellerinden bir diğerini oluşturan rehberlik çalışmaları, uygulamada Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik olmak üzere birbirinden ayrılır. Psikolojik Danışmanlık uygulamaları, Ruhsal Gelişim ve Karakter Gelişimi Tanılama Sistemi olmak üzere iki alt başlıkta hayat bulur. Rehberlik ise, Tüm kademelerde etkin bir akademik yönlendirme çalışması Teog ve Lys sürecine özel ekstra destek hizmetleri olmak üzere iki alt başlıkta, öğrenciyi ve veliyi doğru yönlendirmeyi hedefler.

18

19 Akademik Öğretim Bilginin doğru işlenmesini temel almış bir akademik anlayışa sahibiz. Branşlar arası bilgi akışlarının öğrenme süreçlerinin niteliğini ve keyfini arttıracağının farkındayız. Öğretmenlerimizin aktarımlarının öğrencilerimizdeki karşılığının doğru takip edilmesi ve gerektiğinde doğru müdahalelerin/takviyelerin yapılması temel yaklaşımımızdır. Sorumluluklarımız çerçevesinde aktarılması gereken bilginin ötesinde öğrencilerimizin potansiyelleri ile orantılı olarak ekstra bilgilerle zenginleştirilmesi öğrenmenin keyfi adına önemli bir tercihimizdir. Ana Dil Odaklı Akademik Öğretim Müfredat Çalışmaları Teknolojik Alt Yapı iyi gelecek...

20

21 Sanatsal ve Sportif Çalışmalar Öğrencinin bugün ve bir yetişkin olduğunda, yarın kendisiyle baş başa kalabileceği zamanlarda ihtiyaç duyacağı şeyleri iyi biliyoruz. Görsel sanatlar ve müzik eğitimine bu pencereden bakıyor ve gündelik koşuşturmasının içinde bir parça durup dinlenme imkanı sağlamayı amaçlıyoruz. Böylece, çocuğun içindeki başarı potansiyelinin ortaya çıkmasına, kendine ve çevresine faydalı bir birey olmasına yardımcı oluyoruz. Sporu; enerjinin yönlendirildiği, bedenin eğitildiği bir yöntem olmanın yanı sıra; evrensel spor dilinin ve kültürünün de kazandırıldığı bir alan olarak görüyoruz. *Müzik Yan Flüt Keman Bateri Ney Ut Davul Zil Bağlama Darbuka Gitar Mandolin... *Spor Voleybol Basketbol Eskrim Aikido Okçuluk Futbol Yüzme Tenis... *Görsel Sanatlar Karakalem Ebru Hat Yağlı Boya Tezhip Seramik... * Öğrencilerimizin de katkısı ile 5 branşta uygulanacaktır.

22 Atölye çalışmaları ile hayata hazırlıyoruz.

23 Hayat Atölyesi Öğrencinin akademik öğrenimlerinin hayat bulmasını ve hayatın kendisi ile buluşmasını sağlayarak, sosyal yönlerinin gelişmesine yardımcı oluyoruz. Hayat Atölyesi Mutfak Sanatları Atölyesi 112 Hizmetleri Atölyesi Tekstil Atölyesi Tamir Bakım Atölyesi... Akademik Öğrenmelerin Hayat Bulması Ritim Atölyesi İngilizce Drama Düşünme Becerileri Atölyesi Masal Evi Atölyesi Rengarenk Atölyesi Deneyim Atölyesi

24 Yabancı dil derste değil, yaşaya yaşaya öğrenilir. iyi gelecek...

25 Yabancı Dil Dilin bir ders veya ayrıcalık değil de yaşamın bir parçası olduğu bilinciyle; Yabancı dile bir ders olarak değil, hayatın olağan akışı içinde öğretiyoruz. Amacımız; uluslararası geçerliliği olan sınavların da desteğiyle, kendilerini sadece ana dillerinde değil farklı dillerde de ifade edebilme becerisine sahip yaşam boyu öğrenen bireyler yetiştirmektir.

26 Ölçme - Değerlendirme Sadece sorulara cevap verilerek, gerçekçilikten uzak, öğrencinin gelişim sürecini, çalışma becerilerini ve tutumunu, yetenek ve motivasyonunu ihmal eden bir ölçmedeğerlendirme yöntemine karşı çıkıyoruz. Üretkenliğin ve özgünlüğün temel kriter olduğu; yerine göre bireyselliği, yerine göre de ekip çalışmasını inceleyen değerlendirme süreçlerinin, başarının gerçek boyutlarını ön plana çıkaracağına inanıyoruz. Değerlere Bağlı Eğitim Değerlerin okul iklimi ve kültürünün bir katkısı olduğu bilinciyle Değerler Eğitimini, "Değerler Öğretimi" kıskacından kurtarıyoruz. NevOkul'da değerler anlatılarak değil yaşayarak kazandırılır. Ödevlendirme NevOkul, ödev vermekteki asıl amacın, öğrenciye sorumluluk bilinci kazandırmak olduğunun farkındadır. Ödev; öğrencimize, araştırmanın, araştırarak öğrenmenin lezzetini kazandıracak yolculuğun biletinden ibarettir. İnternetten, hazır kopyala yapıştır ödevlerin yerine, emeğin başrolde olduğu, bittikten sonra "bir iş yapmış olmanın huzurunu" hissettirecek ödevler çocuklarımıza özgüven aşılayacaktır.

27 iyi gelecek...

28 iyi gelecek...

29 Yemek Hizmetleri Gerek derste zihinsel, gerekse teneffüslerde fiziksel olarak enerji harcayan çocuklarımıza, gelişimlerine uygun, hijyenik, sağlıklı ve lezzetli öğünler sunuyoruz. Yemekhanemizde, Yemekler gıda mühendislerinin denetiminde ve yerinde yapılır. Şartnamemiz gereği belirli markalar kullanılır. Bu markalar dışında başka bir marka kullanılmaz. Günlük ve haftalık depo kontrolleri yapılır. Diyetisyenler tarafından yaş gruplarına uygun kalorilerde menü hazırlanır. Sağlık Hizmetleri Öğrencinin okul içerisinde karşılaşacağı her türlü olumsuzluk karşısında hazır olan sağlık personelimiz, çocuklarımızın ilk müdahalesini gerçekleştirir ve gerekli durumlarda ilgili birimlere sevk edilmesini sağlar.

30 Güvenlik Hizmetleri NevOkul olarak hassasiyetlerimizden biri de çocuklarımıza güvenli ve huzurlu bir ortam sağlamaktır. Çocuklarımızın her biri için ayrı ayrı özen göstererek güvenlik hizmetlerimizi en üst düzeyde tutmaktayız. Okulumuzda, Profesyonel güvenlik ekibi, çalışmalarını titizlikle sürdürür. Okula giren araçlar kontrol edilir. Ziyaretçiler gerekli kontrollerden geçerek okula giriş yapar. Öğrenci, velisi veya velinin yönetime bildirdiği kişi dışında hiç kimseyle okuldan ayrılamaz. 7/24 kamera sistemiyle sınıflar dışında her yer kayıt edilir. Temizlik Hizmetleri Sınıflarda, koridorlarda, bahçede kısacası okulumuzun tüm kullanım alanlarımızda, öğrencilerimize sağlıklı ve hijyenik bir ortam sağlamak amacıyla, deneyimli ve özverili bir ekiple çalışıyoruz. Okulumuzda doğaya zarar vermeyen ve kimyasal kalıntılar bırakmayan ürünler kullanılır. Temizlik personelimiz, hijyen, temizlik ekipmanı, ürünlerin doğru ve işlevsel kullanımı gibi konularda sık sık bilgilendirilir. Eğitim öncesi ve eğitim sonrası standart temizliği profesyonel ekip tarafından yapılır. Islak zemin temizliği her teneffüsten sonra yapılır.

31 Servis Hizmetleri NevOkul da öğrencilerimizin güvenliği ve huzuru servis içinde de sağlanmaya devam edilir. Çocuklarımızın, güvenli bir şekilde, her sabah belirtilen saatte adreslerinden alınması ve okul çıkışında adreslerine bırakılması, özenle seçilmiş, trafik kurallarına hakim, çevreye saygılı ve alanında eğitimli servis personelleri tarafından sağlanır. Servis araçlarımızda ve personelimizde dikkat ettiğimiz hususlar: İdari amir, servis bakımı, lastik kontrolleri ve personel denetimlerini rutin olarak yapar. 1 ila 5 yıllık araçlar kullanılır. GPS uygulaması üzerinden servis takibi yapılır. Anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerine sınıflarına kadar servis hostesleri eşlik eder. iyi gelecek...

32 YENi GELECEK iyi GELECEK iyi gelecek... facebook.com/nevokul twitter.com/nevokul Başak Mahallesi 5. Etap Ertuğrul Gazi Caddesi No:17 Başakşehir/İSTANBUL

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

Bir okuldan daha fazlası...

Bir okuldan daha fazlası... Bir okuldan daha fazlası... Fakülte Koleji açılıyor www.fakultekoleji.com ÖĞREN KAVRA DEĞİŞ Kolejimizde eğitim öğretim süreci, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin gerçek performanslarını ortaya çıkarmayı

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

YENİDOĞU EĞİTİM KURUMLARI

YENİDOĞU EĞİTİM KURUMLARI YENİDOĞU EĞİTİM KURUMLARI BÜTÜNSEL EĞİTİM SİSTEMİ (BES) Sırasıyla İNSAN, TOPLUM ve BİLGİ yi geliştirmeyi amaçlayan felsefesiyle, eğitim süreçlerindeki tüm bileşenlere yönelik modeller oluşturup bu modelleri

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz.

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz. EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ Öğrencilerimiz yaşamlarının en hızlı gelişim dönemindeler. Bu dönemi en güzel şekilde geçirmeleri için onların fiziksel, duygusal ve akademik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri

Detaylı

Irmak Neden Farklıdır? >> 20. Eğitim Yılımızı Tamamlarken...

Irmak Neden Farklıdır? >> 20. Eğitim Yılımızı Tamamlarken... > 20. Eğitim Yılımızı Tamamlarken... «IRMAK NEDEN FARKLIDIR?» 20. Eğitim Yılımızı Tamamlarken Değerli Irmak Ailesi; 20. Eğitim yılımızı tamamlarken kurumumuzun geldiği farklı

Detaylı

İrfan URHAN Okul Müdürü

İrfan URHAN Okul Müdürü 02.10.2014 Sayın Veli, 18 Ekim 2014 tarihi itibari ile okulumuz bünyesinde belirtilen branşlarda uzman öğretmenler ve antrenörler eşliğinde hafta sonu Cumartesi günleri Spor &Sanat &Müzik Okulları düzenlenecektir.

Detaylı

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları;

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları; NEDEN ÇiZGi OKULLARI Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü Çünkü Çizgi Okulları; Özgün çizgisiyle bireyselleştirilmiş eğitim programı uygulayan bir okuldur. Öğrenci kalabalıkta kaybolmaz. Başarı için bütün

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI BAŞARININ ANAHTARI ARMADA OKULLARI Armada okullarında her sınıf seviyesine uygun MEB program standartlarına dikkat edilerek eğitim ve öğretim yöntemleriyle de zenginleştirilmiş uygulamalar ve teknolojik

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

Yukarı Dudullu Mah. B3 Kapısı Karşısı Metanet Sokak No:6 / Ümraniye

Yukarı Dudullu Mah. B3 Kapısı Karşısı Metanet Sokak No:6 / Ümraniye www.erseegitim.com.tr 0538 931 30 33 Yukarı Dudullu Mah. B3 Kapısı Karşısı Metanet Sokak No:6 / Ümraniye Çekmeköy Kampüsü Madenler Mah. Halid Sok. No:2 Madenler / Ümraniye / İstanbul Esenşehir Kampüsü

Detaylı

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi Vizyonumuz Yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsemiş çalışanları ile; yenilikçi, uluslararası alanda sayılan, yaşamın içinde var olan ve etkin eğitim-öğretim standartlarına sahip bir kurum olmaktır. Misyonumuz

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İMAM HATİP LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2014-2015 YILINDA 11. SINIFLARDA UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ ORTAK DERSLER İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 11. SINIF DİL VE

Detaylı

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Hakkımızda İstaş Turizm şehir içi personel ve öğrenci taşımacılığı, toplu taşımacılık sektörlerinde faaliyetini gerçekleştirmektedir. Misyonu sektöründe ayrıcalıklı,

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKLANLIĞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKLANLIĞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKLANLIĞI ORTAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (2018-2019 Eğitim Öğretim Yılından itibaren tüm sınıf düzeylerinde uygulanacaktır.) 9. 10. 11. TÜRK DİLİ EDEBİYATI 5

Detaylı

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Mustafa Kemal ATATÜRK VİZYONUMUZ

Detaylı

NOSAB İLKÖĞRETİM OKULU. 24 Mayıs 2011 KALDER PAYLAŞIM TOPLANTISI

NOSAB İLKÖĞRETİM OKULU. 24 Mayıs 2011 KALDER PAYLAŞIM TOPLANTISI NOSAB İLKÖĞRETİM OKULU 24 Mayıs 20 KALDER PAYLAŞIM TOPLANTISI Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Heraklitos Okulumuz; Esentepe Mahallesinde 4500m2 arsa üzerine zemin+2 kat olarak inşa edilerek 4

Detaylı

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR Okan Anaokulu olarak akademik ve sosyal becerilerinin denge ve uyum içinde olduğu bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğlenirken öğrenen, çağın gerektirdiği yeniliklere

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Rehberlik MB 403 7 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

Kalite doğru ürün yada hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. Charles A. Mills

Kalite doğru ürün yada hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. Charles A. Mills CATERING16:Layout 1 12/15/15 1:02 PM Page 1 Kalite doğru ürün yada hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. Charles A. Mills CATERING16:Layout 1 12/15/15 1:02 PM Page 2 02 CATERING16:Layout

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33 (0 324) 224 13 35 Web Adresi: www.odtugvo.k12.tr ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI

Detaylı

Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu dönemleri: www.cekmekoyyazokul.com. Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır!

Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu dönemleri: www.cekmekoyyazokul.com. Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu dönemleri: www.cekmekoyyazokul.com Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 1 / 18 2015 Yaz okulu dönemleri: 1. Dönem: 22 Haziran-19 Temmuz 2. Dönem: 20 Temmuz-16

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir.

Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir. kokul ve Ortaokulu Vizyonumuz Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir. Misyonumuz Milli Eğitim Bakanlığımız ın müfredatını, üstün zekalı

Detaylı

Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu dönemleri. Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu dönemleri:

Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu dönemleri. Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu dönemleri: Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu dönemleri Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu dönemleri: 1 / 18 www.cekmekoyyazokul.com Yaz okulu kayıtlarımız başlamıştır! 2015 Yaz okulu

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Medya ve Toplum Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN.

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. Başarılarla dolu 13 yıl... 3 4 Başarılarla dolu 13 yıl... Modern ve yeni kampüsümüzdeyiz Mutlu ve başarılı kuşaklar için Çocuklarımızın sosyal, sportif, kültürel,

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 21 Belirli Gün Ve Haftalar 25 Kulüp Çalışmaları 29 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları

Detaylı

ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI DRAMA

ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI DRAMA ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI DRAMA ETKİN ÖĞRENCİ REHBER ÖĞRETMEN AKADEMİK BAŞARI ARS TRAINING OLARAK AMACIMIZ; MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATINA UYGUN OLARAK GELİŞTİRİLEN YARATICI DRAMA PROGRAMINI, UYGUN ÖĞRENME YAŞANTILARI

Detaylı

ENSAR VAKFI EĞİTİM PLATFORMU (EVEP) SEMİNER ATÖLYESİ ITESTPLUS EĞİTİM PLATFORMU - IT+# !!!!!!!!!!! TEOG - YGS-LYS NEDİR?GS-LYS Nedİr?

ENSAR VAKFI EĞİTİM PLATFORMU (EVEP) SEMİNER ATÖLYESİ ITESTPLUS EĞİTİM PLATFORMU - IT+# !!!!!!!!!!! TEOG - YGS-LYS NEDİR?GS-LYS Nedİr? TEOG - YGS-LYS NEDİR?GS-LYS Nedİr? TEOG & YGS- LYS Dedikleri Bu seminerimizle TEOG & YGS- LYS sisteminde yapılan son değişiklikleri sizlere aktarıyoruz. Örneğin, A) Sınava toplam kaç başvurunun olduğu,

Detaylı

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ MESLEK DERSLERİ ORTAK DERSLER MİLLÎ EĞİTİM BAKLANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 9. 10. 11. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 5 5 5 5 TARİH 2 2 - - T.C.

Detaylı

www.bilgiokullari.com.tr Tokat ın Karakter Gelişim Eğitimi veren tek okulu SUNUM Bilgi Eğitim Kurumları sürekli gelişim ve yenileşmeyi bir ülkü olarak benimsemiştir. Bu anlayıştan hareketle yaptığımız

Detaylı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL Ders Adı

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının 9-10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır. Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ 1999 İstanbul Okan Üniversitesi Anayasası, İstanbul Okan Üniversitesi nin kimliğini, vizyonunu, tüm paydaşlarının benimsediği ve özümsediği değerleri ve temel ilkeleri belirler. BİZ OKAN ÜNİVERSİTELİLER...

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

Eğitime Doğru Yerden Başlayın... Güçlü Gelenek... Gerçek Eğitim...

Eğitime Doğru Yerden Başlayın... Güçlü Gelenek... Gerçek Eğitim... Eğitime Doğru Yerden Başlayın... Güçlü Gelenek... Gerçek Eğitim... Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (KALEV) 1985 yılından beri eğitimle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Bizler, Kadıköy Anadolu Lisesi

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 25 Belirli Gün Ve Haftalar 29 Kulüp Çalışmaları 33 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları 48 Veli

Detaylı

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ Okulumuz 26.08.1996 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz 26.08.1996 yılında Çankaya İlçesi, Yıldız semtinde Yıldız Anadolu Lisesi adı altında eğitimöğretime

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretim Tek. Ve Mat.Tasarımı MB 202 4 2+2 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretim Tek. Ve Mat.Tasarımı MB 202 4 2+2 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Öğretim Tek. Ve Mat.Tasarımı MB 202 4 2+2 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER SEÇMELİ ORTAK ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 9. 10. 11. 12. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 5 5 5 5 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 2 2 2 TARİH 2 2 2 - T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK - - - 2 COĞRAFYA

Detaylı

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2004 yılında Hükümet konağının 5. katında 4 oda tahsis edilerek kurulmuştur.

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME ve GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMENLERİN 2018 HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA-2018 İÇİNDEKİLER Genel Açıklamalar... 3 Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 9. 10. 11. SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

Temel Fransızca becerisi kazandırmak. Temel Fransızca konuları

Temel Fransızca becerisi kazandırmak. Temel Fransızca konuları DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Fransızca I BİS 311 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

NİÇİN KAMP. Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması,

NİÇİN KAMP. Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması, NİÇİN KAMP Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması, Özgüvenin kazanılması Paylaşım ve katılımcı olmanın erdemlerine

Detaylı

En Büyük Yetenek, Yeteneği Keşfetmek

En Büyük Yetenek, Yeteneği Keşfetmek En Büyük Yetenek, Yeteneği Keşfetmek Başkanın Mesajı Değerli Veliler Sevgili Öğrenciler, En büyük görevimiz, ülkemiz için kalıcı değerler yaratmak... Eğitim, modern dünyanın en önemli parametreleri arasında

Detaylı

"Köklü geçmişimize yakışır, Asil bir gelecek için..." Kulübümüz ASİLDER in faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Köklü geçmişimize yakışır, Asil bir gelecek için... Kulübümüz ASİLDER in faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. "Köklü geçmişimize yakışır, Asil bir gelecek için..." Kulübümüz ASİLDER in faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. İyi İnsan yetiştirme yarışında siz değerli gönüllülerimizin de bir tuzu olsun istedik.

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Sağlığın Geliştirilmesi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan

Detaylı

18. Milli Eğitim Şurası Kararları. Komisyon: İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ, ORTAÖĞRETİME ERİŞİMİN SAĞLANMASI

18. Milli Eğitim Şurası Kararları. Komisyon: İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ, ORTAÖĞRETİME ERİŞİMİN SAĞLANMASI 18. Milli Eğitim Şurası Kararları Komisyon: İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ, ORTAÖĞRETİME ERİŞİMİN SAĞLANMASI Madde 2 (1+4+4+4) Zorunlu eğitim öğrencilerin yaş grupları ve bireysel farklılıkları

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

28 Ekim, 11 Kasım ve 25 Kasım 2017 tarihlerinde kurslar yapılmayacaktır.

28 Ekim, 11 Kasım ve 25 Kasım 2017 tarihlerinde kurslar yapılmayacaktır. ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI OKUL ve ÖĞRENCİLERİ KORUMA DERNEĞİ Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:5 06800 ODTÜ - ANKARA Tel/Fax :(0312) 210 1434 Kod No :06-210-878 Tarih : 18.09.2017

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Kendini Tanıma ve İletişim Yönetimi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X)

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ?

NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ? ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ? 4. ve 8.sınıfı başarıyla bitiren sevgili öğrenciler ve saygıdeğer veliler, eğitim-öğretim yılı sona

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Eğitim, dış dünyadan aldığı dönütler doğrultusunda kendisini değiştirerek yenileyen açık bir sistemdir. Günümüz eğitiminin vizyonu, kabul görmüş düşünceleri

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Televizyonda yapım ve uygulamalara giriş Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

yaz okulu programı 2017

yaz okulu programı 2017 yaz okulu programı 2017 Free Steps School olarak; çocuklarımıza hem eğlenecekleri, hem de öğrenecekleri dopdolu bir yaz okulu programı hazırladık. Branşlarında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde yapılacak

Detaylı

Geçmişten. geleceğe. ilklerle dolu. yolculuktur. bir

Geçmişten. geleceğe. ilklerle dolu. yolculuktur. bir Geçmişten geleceğe ilklerle dolu bir yolculuktur Bir servis düşleyin..! Nelerin olmasını isterdiniz? Düşüncesiyle yola çıktık. 1986 yılından bugüne önce güvenlik ve kalite, sonra yenilik ve gelişim vazgeçemediğimiz

Detaylı

TED İZMİR KOLEJİ SPOR & SANAT OKULLARI

TED İZMİR KOLEJİ SPOR & SANAT OKULLARI TED İZMİR KOLEJİ SPOR & SANAT OKULLARI Sayın Veli; 17 Ekim 2015 tarihi itibari ile okulumuz bünyesinde belirtilen alanlarda uzman öğretmenler ve antrenörler eşliğinde hafta sonu Spor &Sanat okulları düzenlenecektir.

Detaylı

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN Yakın Geçmiş... 1990 Eğitimi Geliştirme Projesi Dünya Bankası nın desteği - ÖME 1997 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim 2000 Temel Eğitime

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İleri Dilbilgisi Çalışmaları II BIS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İleri Dilbilgisi Çalışmaları II BIS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İleri Dilbilgisi Çalışmaları II BIS302 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI 2012-2013 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : Osmangazi Ortaokulu Müdürlüğü İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar ADRES

Detaylı

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Neden M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça, İngilizce ve Rusça hazırlık sınıfı olan, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı uygulayan Türkiye nin en seçkin

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Eskrim. Voleybol

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Eskrim. Voleybol SPORTİF Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla

Detaylı

İç ve dış mekanı, özel güvenlik kameralarıyla donatılmış çocuklar için her türlü güvenlik önlemleri alınmış, 600m 2 net kullanım alanlı okul binamız

İç ve dış mekanı, özel güvenlik kameralarıyla donatılmış çocuklar için her türlü güvenlik önlemleri alınmış, 600m 2 net kullanım alanlı okul binamız www.okeanaokulu.com İç ve dış mekanı, özel güvenlik kameralarıyla donatılmış çocuklar için her türlü güvenlik önlemleri alınmış, 600m 2 net kullanım alanlı okul binamız Tamamı doğal ağaçtan imal edilmiş

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIŞ OKULU KATILIM BİLGİLERİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIŞ OKULU KATILIM BİLGİLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIŞ OKULU KATILIM BİLGİLERİ Sayın veli, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında kış okulunu açmamızdaki temel sebep öğrencilerimizin hafta içi aldıkları laboratuvar çalışmaları,

Detaylı

BİREYLERE YÖNELİK HİZMETLER

BİREYLERE YÖNELİK HİZMETLER EKİBİMİZ Altis; 1989 yılında Dr. Bülent Madi tarafından nöroloji ve sanat çalışmalarının birlikteliği amacıyla kurulmuştur. İki yıl süren çalışmalarının ardından 1991 yılında diğer bilim dalları ile interdisipliner

Detaylı

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ Marmara Evleri Anaokulunda Rehberlik Hizmetleri (3 6 yaş) Okulumuzdaki tüm öğrencilerin her yönüyle sağlıklı gelişmeleri, okul ortamına uyum sağlamaları ve kapasitelerini

Detaylı

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ Tebliğler Dergisi : EKİM 1999/2505 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler TEOG Modelinin Amaçları TEOG Modelinin Uygulanması TEOG Modelinde

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI GÜNCELLENMİŞ TEZ KONULARI LİSTESİ

MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI GÜNCELLENMİŞ TEZ KONULARI LİSTESİ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI GÜNCELLENMİŞ TEZ KONULARI LİSTESİ (Not: Tez konuları listesi 25 yeni tez konusu da ilave edilerek güncellenmiştir.) 1. Öğretmen yetiştirme sisteminde mevcut durum analizi

Detaylı

Eğitim, Sanat ve Sporla; Güçlü, Özgür, Erdemli bir toplum hedefi ile hazırlanan projelerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ün izinden giden kurumsallaşma ve

Eğitim, Sanat ve Sporla; Güçlü, Özgür, Erdemli bir toplum hedefi ile hazırlanan projelerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ün izinden giden kurumsallaşma ve Eğitim, Sanat ve Sporla; Güçlü, Özgür, Erdemli bir toplum hedefi ile hazırlanan projelerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ün izinden giden kurumsallaşma ve akademikleştirme yolu ile kalıcı temeller üzerine kurulmaktadır.

Detaylı