I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA *

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA *"

Transkript

1 I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA * 5 Uzaktan kumandalar. Uzaktan kumandalar, aşağ daki avantajlara sahip yüksek frekansl vericilerle çal ş r: - vericiyi arac n içindeki al c ya yöneltmenize gerek yoktur. - her türlü malzeme gerisinden işler (paneller, yük vs.) - çok uzun menzili vard r. Uzaktan kumandal merkezi kilitleme sistemi. Uzaktan kumanda kap lar n ve arka kapağ n kilitlenmesini veya kilidinin aç lmas n sağlar. Kilitlemek için A kumandas na, kilidi açmak için B kumandas na bir kez bas n. A B Sonuç alamama durumunda bir daha bas n. Bu işlemlerin gerçekleşmesi, sinyal lambalar n n yan p sönmesi ile görüntülenir: - Kilitleme = 2 saniyeye yak n yanarlar - Açma = H zl yan p sönerler Kap lardan biri aç ksa veya tam kapanmam şsa, merkezi kilitleme gerçekleşmez. Düğmeye sürekli basman za gerek yoktur. İşleyişde bir bozukluk olduğu taktirde, uzaktan kumanday baştan başlatma işlemini uygulay n z. Hemen ilerideki Uzaktan kumandan n pillerinin değiştirilmesi bölümüne bak n z. Uzaktan kumanda kaybolduğunda veya ar zaland ğ nda, kap lar anahtarla da aç labilir. Uzaktan kumanda, anahtar ndan ayr labilecek şekilde tasarlanm şt r. Dizin yaralanmas n önlemek için gerektiğinde, anahtar ayr lacakt r. Kilidin aç lmas, tavan lambalar n n yanmas na yol açar. Elektronik marş önleyici anahtar ELEKTRONİK MARŞ ÖNLEYİCİ tertibat motorun beslenme sistemini kilitler. Anahtar kontaktan ç kart ld ğ zaman, sistem otomatik olarak devreye girer. Bütün anahtarlar elektronik bir tertibata sahiptir. Sadece sizin anahtarlar n z arac n z çal şt rabilir Anahtar n z kontağa sokunuz. Kontağ açt ktan sonra, anahtar ile elektronik marş önleyici tertibat aras nda bir diyalog kurulur. Eğer anahtar tan nmazsa marş mümkün olmaz. NOT : yüksek frekansl başka cihazlar n (cep telefonlar, alarmlar..) ayn anda kullan lmas, geçici olarak uzaktan kumandan n çal şmas n bozabilir. Sürekli işleyiş bozukluğu durumunda, uzaktan kumanday baştan başlatma işlemini uygulay n z. Uzaktan kumandan n pillerinin değiştirilmesi bölümüne bak n z. *Versiyona veya ülkeye göre.

2 I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA * 7 Marş önleme tedbirleri Arac n z terketmeden önce : - Bütün camlar tam olarak kapat n, görünür hiç bir eşya b rakmay n. - Kontak anahtar n ç kart n, direksiyonu ve bütün kap lar kilitleyin. Uzaktan kumanda pillerinin değiştirilmesi Pillere erişmek için, pil kapağ n aç n. İki pil vard r, ref. no.: CR V. Pilleri değiştirdikten sonra, uzaktan kumanday tekrar baştan başlatmak gerekir. Bunun için, kontağ aç n ve uzaktan kumandan z harekete geçirin. *Versiyona göre. KULLANILMIŞ PİLLERİ ÇÖPE ATMAYIN. BUNLARI MARKANIN TEMSİLCİLERİNE YA DA ONAYLI TOPLAMA NOKTALARINA TESLİM EDİN. (fotoğrafç, vs.)

3 6 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA * I-1 KOD kart Özel bir kart size araç ile birlikte verilir. Bu kartta, marka bayi teşkilat n n elektronik marş önleyici tertibat n bak m n yapabilmesini sağlayan gizli bir erişim kodu bulunur. Arac n sahibinin değişmesi durumunda, yeni sahibin KOD kart na da sahip olmas şartt r. Bu kart emin bir yerde saklay n z. Kart hiç bir zaman arac n içinde b rakmay n z. Gizli bölgeyi kaz may n z. bu bölgenin dokunulmam şl ğ elektronik marş önleyici tertibat n z n güvenirlik garantisidir. Kay p olmas, elektronik marş önleyici tertibat n z n güvenilirliğini garanti etmez. Tavsiye Anahtarlar n ve uzaktan kumandan n numaralar n titizlikle kaydediniz. Elektronik Marş Önleyici anahtar n, size verilen özel kodu içeren gizli kart n özenle emin bir yerde saklay n z (hiç bir zaman arac n içerisinde değil). Anahtarlar n z veya uzaktan kumanday kaybetmeniz halinde, marka bayi teşkilat bu numaralar sayesinde size bunlar n yenilerini verebilecektir. Bütün anahtar değişiklikleri için (ekleme, iptal veya değiştirme), size özel kart n zla birlikte marka bayi teşkilat na başvurman z zorunludur. *Versiyona veya ülkeye göre. DİKKAT Hiç bir durumda, Elektronik Marş Önleyicinin elektrik devresinde bir değişiklik yapmay n, çünkü bu arac n çal şmas n imkans z hale getirebilir. Size verilen kart n kaybedilmesi, marka bayi teşkilat taraf ndan büyük bir müdahale gerektirir.

4 4 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA * I-1 Ana anahtar Kap kilitlerini, yak t deposu kapağ n kumanda etmeyi, yolcu taraf hava yast ğ n *devreye sokmay veya devreden ç karmay, direksiyon kilidini açmay, kontağ açmay ve marşa basmay sağlar. Anahtarla merkezi kilitleme* Uzaktan kumandaya bağl anahtar, ön kap lardan bütün kap lar n kilitlenmesini ve aç lmas n sağlar. Ön kap lardan biri aç ksa veya tam kapanmam şsa merkezi kilitleme sistemi çal şmaz. Arac n z uzaktan kilitlemeye ve açmaya olanak veren oldukça geniş bir çal şma menzili vard r. Uzaktan kumanda ünitesi ile cebinizde oynaman z, vs. kap lar n yanl şl kla aç lmas na neden olabilir. *Versiyona göre.

5 8 AÇILIR BÖLÜMLER I-2 ÖN KAPILAR D şar dan açmak için Ön kap lardan herhangi birinin kilidini açmak için anahtar kilide tam olarak soktuktan sonra, arac n ön k sm na doğru çevirin ya da kilidi uzaktan kumandayla aç n. Kap kolunu kendinize doğru çekin. İçeriden açmak için Kap kilitli olsun veya olmas n, kolu kendinize doğru çekin. İçeriden kilitlemek için Sürücü kap s n n kilit düğmesine basarak ön kap lar kapal yken merkezi kilitlemeyi kumanda etmek mümkündür.

6 I-2 AÇILIR BÖLÜMLER 9 SÜRGÜLÜ YAN KAPILAR* D şar dan açmak için Sürgülü kap n n kilidini uzaktan kumanda ile aç n. Kap y açmak için, kolu arac n arkas na doğru itin ve kap y tutma dayanağ na kadar kayd r n. Sürgülü kap yokuşta durulduğunda kendi kendisine kilitlenir ve kapanmaz. Kapatmak için, kolu arac n ön taraf na doğru itin ve kap y kayd r n A İçeriden açmak için Açmak için, kolun üzerinde bulunan A kilit açma düğmesine bas n ve kap y arac n arkas na doğru kayd r n. Kapatmak için, ayar dayanağ n n kilidini açmak için A düğmesine bas n ve kap y arac n ön taraf na doğru kayd r n. Hiçbir zaman yan kap lar aç kken seyir etmeyin. *Donan ma veya ülkeye göre

7 10 AÇILIR BÖLÜMLER I-2 SÜRGÜLÜ YAN KAPILAR* Çocuk güvenlik sistemi Sürgülü kap n n içeriden aç lmas n engeller, Kontak anahtar vas tas yla kumanday çeyrek tur çevirin. Bu tertibat, merkezi kilitleme sisteminden bağ ms zd r. İçeriden kilitleme A kumandas n bast rarak ya da kald rarak yan kap y içeriden kilitlemek veya kilidini açmak mümkündür. A Sürgülü yan kap lardan herhangi birisi aç k olarak asla seyir etmeyin UYARI : Eğer yak t depo kapağ aç ksa, sağ sürgülü kap aç lmaz.

8 I-2 AÇILIR BÖLÜMLER 11 Arka kapağ n aç lmas * Arka kapağ n aç lmas * Arka kapağ açmak için anahtar kilide sokun ve kolu kald r n. Arac n z n üzerindeki mevcut yüksekliğe dikkat ediniz. *Versiyona göre.

9 12 AÇILIR BÖLÜMLER I-2 Arka kap lar n d şar dan aç lmas A B Sağ arka kap Arka kap kilidini açmak için, anahtar çevirin (sağa doğru) veya uzaktan kumanday kullan n. Kap kolunu kendinize doğru çekin. Arka kap lar n 90 aç lmas Kap lar n düzgün şekilde kilitlenmiş olmas na dikkat edin. Sol arka kap A kolunu çekerek kap kilidini aç n. Arka kap lar n 180 aç lmas Kap lar araland ğ nda kap gergisini B kendinize doğru çekerek yerinden ç kar n. Kap kapat ld ğ nda gergi, otomatik olarak kendiliğinden yerine geçecektir.

10 I-2 AÇILIR BÖLÜMLER 13 Arka kap lar n içeriden aç lmas B B 1 2 B kap kolunu kald rarak kap y aç n. KAPILARI KAPATIRKEN, ÖNCE 1. KAPIYI SONRA 2. KAPIYI KAPATIN. DİKKAT Arac n z yüklerken, kap lar n sağ ve sol kap gergilerinin hareket menzilinin serbest kalmas na dikkat edin.

11 14 AÇILIR BÖLÜMLER I-3 Motor kaputu 1 Kaputun kilidini açmak için, gösterge panelinin en solunda bulunan k rm z kumanday kendinize doğru çekin. Elinizi kaputun alt na, orta noktan n hafif soluna sokun. Kaputun alt nda bulunan 1 t rnağ n sağa doğru itin. Kaputu kald r n. Kaputu aç k tutmak için, resimde gösterilen destek çubuğunu kullan n. Kaputun kapat lmas Kaput destek çubuğunu tespit parças na yerleştirdikten sonra iyice bast rarak oturtun. Kaputu biraz indirdikten sonra b rakt ğ n zda kapanacakt r. Kilit mandal n n tam olarak kapand ğ ndan emin olun. UYARI: Kaput, ses yal t m malzemesi ile kapl olduğundan ağ rd r. Kapat rken DİKKAT EDİN.

12 I-4 AÇILIR BÖLÜMLER 15 A Arka tavan kapağ * Arka tavan kapağ n açmak için, A kolunu çekin. B Arka tavan kapağ kapak direnme noktas n aşana ve B gergi kollar kendiliğinden kilitlenene dek kald r n. Kapatmak için, destek çubuğunun yerine tam olarak oturup oturmad ğ n kontrol edin (bak n z Uzun yük destek çubuğu). Arka tavan kapağ n kilitlemek için, kapal konuma indirin. *Versiyona veya donan ma göre.

13 16 AÇILIR BÖLÜMLER I-4 Uzun yük destek çubuğu A Uzun yüklerin arka tavan kapağ ndan geçirilerek taş nabilmesi için araçta bir destek çubuğu vard r. Yükün ağ rl ğ bu çubuğa verilmelidir. Kol A kald r larak, çubuk aşağ ya katlanabilir. Çubuğu, kap dikmesine inene dek yönlendirin. Çubuk bir ucundan bağl olarak kal r. Bu da uzun yükleri bir elinizle tutup, çubuğu diğer elinizle ayarlaman za olanak verir. Çubuğun yerine tam sabitlenmesine dikkat edin. Yükü asla doğrudan doğruya kap lara dayamay n. Yandaki delikler, bağlant noktas olarak kullan labilir. Arka tampon, basamak olarak kullan labilecek şekilde tasarlanm şt r. DİKKAT Destek çubuğu yerine oturtulmadan arac asla kullanmay n. Destek çubuğu yerine oturtulmadan arka kap lar tam kapat lamaz. Arka tavan panjuru aç k olarak arac kullan rken, alt ndan geçeceğiniz yerlerin yüksekliğine dikkat etmeniz gerekir. Arac n zdan 1 metreden fazla d şar uzanan tüm yüklere bir uyar bayrağ as n.

14 I-5 YAKIT DOLDURULMASI 17 Anahtarla kilitlenen yak t deposu kapağ Açmak için, anahtar çeyrek tur arac n arka taraf na doğru çevirin. Dikkat Yak t deposu kapağ, araç gövdesinin eğimine uygun olarak dizayn edilmiştir. Kapağ resimdeki gibi yerleştirin. Eğer yak t t pas ç kart lm şsa, sağ sürgülü kap * aç lmaz. Yak t deposu kapasitesi : yaklaş k 55 litre benzin. yaklaş k 60 litre mazot. YAKIT KALİTESİ * Yak t doldurma deliğinin yan na yap şt r lm ş bir etiket size izin verilen yak tlar bildirir. MAZOT KURŞUNSUZ BENZİN Benzinli motorlar RON 95 yak tla çal şmak üzere tasarlanm şt r, bununla birlikte daha iyi bir sürüş için (benzinli motorlar), RON 98 yak t kullanman z tavsiye ederiz. *Donan ma veya ülkeye göre. DİKKAT : Depoya arac n z n motor tipine uygun olmayan yak t doldurulmuşsa, motor çal şt r lmadan önce yak t deposu boşalt lmal d r.

15 18 KOLTUKLAR I-6 Koltuk s rt n n aç s * Koltuk s rt aç s n ayarlamak için, (koltuklar n iç taraf nda bulunan) kumanda kolunu istenilen eğim elde edilinceye kadar arkaya doğru çekin. Koltuk başl ğ Kayd rarak yükseklik ayar. Koltuk başl klar kilit sistemiyle donat lm şt r Başl ğ koltuktan ay rmak için, sonuna kadar yukar doğru çekin ve sonra kilidi açma mandallar na bas n. Arka koltuklara erişim Bak n z, ARKA KOL- TUKLARA ERİŞİM İleri-geri ayar Sol taraftaki kolu kald r n ve koltuğu istenen konuma ayarlay n. *Versiyona veya ülkeye göre Araç evrak bölmesi Bu bölme, sürücü koltuğunun alt ndaki çekmecenin üzerinde yer al r. Sürücü koltuğu alt ndaki çekmece Açmak için, çekmeceyi hafifçe kald r n ve öne çekin. Is tmal koltuklar* (Bak n z SÜRÜCÜ MAHALİ)

16 20 HAVA YASTIĞI SİSTEMİ * I-8 Yolcu hava yast ğ bulunan araçlarda ön yolcu koltuğuna, hiç bir zaman çocuk koltuğu yerleştirmeyin. Donan ma göre, ön yolcu hava yast ğ devreden ç kart labilir (aşağ daki bölüme bak n z). A Yolcu hava yast ğ n n devreden ç kart lmas * - Kontak kapal yken anahtar, A anahtar na sokun. - Anahtar OFF pozisyonuna getirin, yolcu hava yast ğ devreden ç km şt r. - Kontak aç ld ğ nda, kombinedeki gösterge lambas sabit olarak yanar (uyar lambas n n yan p sönmesi, ar za olduğunu bildirir.) Ön yolcu hava yast ğ n tekrar işlevsel hale getirmek için - Hava yast ğ işlevini yeniden devreye sokmay unutmay n, bunun için, kontak kapal yken : - Anahtar sokun ve ON pozisyonuna getirin, yolcu hava yast ğ devrededir. - Kontak aç ld ğ nda, kombinedeki gösterge lambas alt saniye boyunca yanar. *Donan ma göre Emniyet kemerlerinin tak lmas zorunludur ve ön hava yast ğ ile birlikte güvenliği sağlarlar. Yolcu bulunmas durumunda yolcu hava yast ğ n kesinlikle devreden ç karmay n z. (S rt yola dönük çocuk koltuğu monte edilmesi durumu hariç)

17 22 ARKA KOLTUKLARA ERİŞİM I-10 B Konum haf zal koltuklar* Ön koltuklar, arkaya geçişe izin verdikten sonra ilk konumlar na dönmelerini sağlayan bir tertibat ile donat lm şt r. Arka koltuklara erişim* A kolunu kald r n ya da B kolunu öne doğru itin, koltuk s rt n öne yat r n ve koltuğu ileri doğru kayd r n. A Koltuğun ve koltuk s rt n n normal konumlar nda doğru şekilde sabitlendiğini kontrol edin. *Donan ma veya ülkeye göre

18 I-11 ARKA BANKET* 23 A B A Arka banket* Herhangi bir şey yapmadan önce Orta emniyet kemerine bir hasar verilmesini önlemek için kemeri koltuk s rt nda bulunan bölmesine yerleştirin (yandaki şemaya bak n z). - Koltuk başl ğ n ç kart n. (bak n z, KOLTUKLAR) - A koluna bast rarak koltuk s rt n serbest b rak n. - K rm z bandanan n silinmesi koltuğun iyi kilitlendiğini belirtir. Koltuk taban n serbest b rakmak için koltuk s rt n tamamen öne yat r n. Bu işlem tespit kancalar n n kalkmas n sağlayacakt r (yandaki şemaya bak n z). Koltuk ilk konumuna geri getirildikten sonra tespit noktalar n n aç k olduğunu ve koltuğun doğru şekilde konumland r lmas n engelleyen hiçbir şey olmad ğ n kontrol edin. Bagaj döşemesinde alt adet B bağlant halkas bulunmaktad r (iç boyutlar için BOYUTLAR bak n z, Arac n za uygun yük tespit sistemleri kullan n ( zgara, file vb.). Not Başl klar, başl k çubuklar n koltuk s rt ile katlanan arka koltuk taban n n aras na kayd rarak saklayabilirsiniz. Güvenlik aç s ndan, yüklerin nakliye için daima iyi sabitlenmiş olmas na dikkat edin. *Donan ma veya ülkeye göre

19 24 BAGAJ ÖRTÜSÜ* I-12 A A A B Bagaj örtüsü Makaral bagaj örtüsü yük bölmesinin içinin gizlenmesini sağlar. Kendinize doğru çekin. Soldaki ve sağdaki bağlant halkalar n A kancalar na tak n. Sarmak için Örtüyü hafifçe kendinize doğru çekin, kald r n ve otomatik olarak sar l rken yönlendirin. Bagaj örtüsünün ç kart lmas Makaran n bir ucunu içeriye doğru bast r n. Kald rarak ç kart n. Yük örtüsü ağ ile birlikte kullan labilir. Ağ ile birlikte kullan ld ğ nda B noktas nda konumland r lmal d r. * Versiyona göre.

20 I-13 KORUYUCU AĞ* 25 Elbise ask s braketindeki kapağ aç n. İlk olarak çubuğu çeyrek tur döndürdükten sonra ağ n üst k sm n 1 çentiklerine sabitleyin. Çubuğun uç k sm n n yuvas ndaki metal k sma doğru şekilde oturmuş olduğunu kontrol edin. Döşemede mevcut halkalar kullanarak bantlar sabitleyin. Bantlar (2) kullanarak ağ gerdirin. Ağ arka koltuğun dik ya da katlanm ş konumda olmas na göre iki farkl şekilde sabitlenebilir. * Versiyona göre

21 I-9 ÇOCUK GÜVENLİK SİSTEMLERİ* 21 * Çocuk koltuklar için "ISOFIX" fiksasyon : Arka sağ koltukta (ASK) bulunan "ISOFIX" fiksasyonlar, bayi marka ağ nda pazarlanan araçlar için UTAC taraf ndan onaylanm ş özel çocuk koltuğunu monte etmeyi mümkün k larlar. Çocuk koltuğunda bulunan sürgüler, ISOFIX fiksasyonlar na oturtulur ve bu şekilde güvenilir, s k ve h zl bir montaj sağlan r. "Yüzü yola doğru dönük" şekilde monte edilmiş bir çocuk koltuğu için emniyet kemeri ile birlikte kullan m zorunludur. Koltuğun arka tarafa "ISOFIX" ile montaj için tavsiye : Ön sağ koltuk, EN GERİ POZİSYONDA, SIRTLIK DİK halde olmal d r. *Donan m ya da ülkeye göre.

22 I-7 DİREKSİYONUN AYARLANMASI 19 Direksiyonun yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. Araç hareketsiz durumdayken, önce koltuğunuzu en uygun pozisyona ayarlay n. Kumanday öne doğru iterek direksiyon kilidini aç n. Direksiyonu istenen yüksekliğe ayarlay n, ard ndan kumanday sonuna dek kendinize doğru çekerek sabitleyin. Gösterge panelindeki kadranlar n ve gösterge lambalar n n rahatl kla görülebiliyor olmas na dikkat edin. ÖNEMLİ: Güvenlik nedeniyle, bu işlemleri araç hareket halindeyken yapmay n.

23 28 SÜRÜCÜ MAHALİ* I

24 I-16 SÜRÜCÜ MAHALİ* 29 1 Sol yan havaland rma 2 Sol hoparlör 3 Kumandalar: Korna Ayd nlatma Sinyaller Arka sis lambas 4 Gösterge paneli kombinesi 5 Kumandalar: Ön cam sileceği Arka cam sileceği Cam y kay c 6 Orta havaland rmalar 7 Radyo teyp / CB, telsiz telefon yeri 8 Kumandalar: Elektrikli camlar Arka cam n buzunu çözdürme / D ş dikiz aynas Klima Flaşör Is t c l koltuklar 9 Radyo teyp yuvas veya boş gözler 12 Sağ hoparlör 13 Sağ yan havaland rma 14 Alt torpido gözü 15 Park freni 16 Küllük 17 Vites kolu 18 Çakmak 19 Direksiyon kilidi - kontak 20 Sürücü hava yast ğ 21 Direksiyon ayar 22 Sigorta kutusu kapağ 23 Kumandalar : Yolcu taraf elektrikli dikiz aynas Far ayar 24 Anahtarl kontak : Yolcu hava yast ğ n devreye sokma/devreden ç kartma 25 Tavan lambas 10 Is tma kumandas 11 Üst torpido gözü veya yolcu hava yast ğ *Versiyona göre

25 30 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* I-17 Ekran : Bak m göstergesi. Motor yağ seviye göstergesi (Dizel). Toplam kilometre sayac. Günlük kilometre sayac Say sal saat Devir sayac Soğutma suyu s cakl k göstergesi Yak t göstergesi Ekran kumandas Toplam kilometre sayac Günlük kilometre sayac Günlük kilometre sayac n n s f rlanmas *Versiyona veya ülkeye göre Gösterge tablosunu ayd nlatma reostas Bak n z, I-17 Saat ayar Bak n z, I-17

26 I-17 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* 31 Soğutma suyu s cakl k göstergesi. 100 C'ye varan s cakl k gösterir. Ağ r kullanma koşullar nda, s cak havada, k rm z işaretlere yaklaşabilir. İbre k rm z noktaya girer ve STOP gösterge lambas yan p sönerse, arac derhal durdurun, kontağ kapat n, fan bir süre daha çal şmaya devam edebilir, bölüm - Bak m - Seviyeler, kontrollar da belirtilen önlemleri alarak motorun soğumas n bekleyin. Bu aş r s nman n çeşitli nedenleri olabilir. En yak n marka bay teşkilat temsilcisine haber verin. Yak t göstergesi Düz yolda giderken asgari gösterge lambas sürekli yan yorsa, depoda yaklaş k 7 litre yak t kalm ş demektir. Yak t deposu kapasitesi (litre) : Benzin : 55 Dizel : 60 *Versiyona veya ülkeye göre

27 32 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* I-17 Çok İşlevli Ekran Kontak aç ld ğ nda ekran s ras yla aşağ dakileri gösterir : - Bak m göstergesi Bak m karnesindeki bak m plan na göre gerçekleştirilecek bir sonraki ilk revizyona ne kadar kald ğ n size bildirir. İşleyişi : Kontak aç l r aç lmaz, toplam kilometre ekran size bir sonraki ilk revizyon için kaç kilometre kald ğ n belirtir. Örnek : bir sonraki ilk revizyondan önce daha katedilecek 4800 km var. Bir sonraki ilk revizyona kadar kalan kilometre km'den az. Örnek : bir sonraki ilk revizyondan önce katedeceğiniz mesafe : 900 km. Kontak aç ld ktan beş saniye sonra toplam kilometre sayac normal çal şmas na geri döner ve bak m anahtar yan k kal r. Revizyon zaman aş ld. Her kontak aç ld ğ nda ve beş saniye boyunca, bak m anahtar ve kaç kilometre aş ld ğ yan p söner. Örnek : revizyon zaman n 300 km aşt n z. Hemen arac n z revizyona sokmal s n z. Kontak aç ld ktan beş saniye sonra toplam kilometre sayac normal çal şmas na geri döner ve toplam veya günlük kilometreyi gösterir. Bu size yak nda gerçekleştirilecek bir revizyon olduğunu haber verir. Ekran, toplam veya günlük kilometreyi gösterir. Kontak aç ld ktan beş saniye sonra toplam kilometre sayac normal çal şmas na geri döner ve bak m anahtar yan k kal r.

28 I-17 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* 33 Bak m s kl ğ Arac n z çok zor koşullar alt nda kullanman z durumunda, daha yak n bak m dönemlerini içeren özel koşullar bak m plan na başvurman z gerekir (bak m karnesine bak n z). Uyar : iki boşaltma aras ndaki azami süreye, kilometre s n r ndan önce ulaş ld ğ taktirde, bak m anahtar yanar. Bak m s kl ğ n değiştirmek için : - Kontağ kapat n. - 1 düğmesine bas n ve bas l tutun. - Kontağ aç n. - Bir sonraki ilk revizyona kadar kalan kilometre yan p söner. - Hemen düğmeyi b rak n. - Bak m peryodunu gökülmesi. - 1 düğmesine her bas ş bak m s kl ğ n değiştirmeyi sağlar. 1 - Seçilen bak m s kl ğ ekrana geldiğinde, onaylamak için 1 düğmesine 10 saniye boyunca bas n (seçilen bak m s kl ğ on saniye boyunca yan p söner). Ekran yan p sönmeyi bitirir bitirmez, onaylamak için düğmeyi b rak n. S f rlama Marka bayi teşkilat temsilciniz her revizyondan sonra bu işlemi gerçekleştirir. Bununla birlikte, revizyonunuzu bizzat kendiniz yap yorsan z, s f rlama prosedürü şu şekildedir : - Kontağ kapat n. - 1 düğmesine bas n ve bas l tutun. - Kontağ aç n. - Bir sonraki ilk revizyona kadar kalan kilometre yan p söner. - 1 düğmesini 10 saniye boyunca bas l tutun - Ekranda =0 sergilenir ve bak m anahtar kaybolur. 1 1 *Versiyona veya ülkeye göre

29 34 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* I-17 Kontak aç ld ğ nda ekran s ras yla aşağ dakileri gösterir : - Bak m göstergesi - Motor yağ seviye göstergesi (Dizel). - Toplam kilometre sayac. - Saat göstergesi Çok İşlevli Ekran Motor yağ seviye göstergesi (Dizel) Kontak aç ld ğ nda, bak m göstergesi birkaç saniye boyunca ekrana gelir ve sonra motor yağ seviyesi yaklaş k 10 saniye boyunca belirtilir. Azami Asgari Manüel yağ gösterge çubuğu ile kontrol edin. Kontrolu düz bir zeminde ve motor en az on dakikadan beri stop edilmiş vaziyetteyken yap n. Yağ eksikliği (çizgilerin yan p sönmesi) Mutlaka seviyeyi tamamlay n. Motora zarar verme riski. *Versiyona veya ülkeye göre. Göstergenin bir defa yan p sönmesi işleyişte bir aksakl k olduğunu göstermektedir. Marka temsilcisine başvurun.

30 I-17 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* 35 Toplam kilometre sayac & günlük sayaç A A A A düğmesine bir bas ş, ekrana toplam kilometre sayac yerine günlük sayac n gelmesini sağlar. Günlük sayac n s f rlanmas A düğmesine uzun bir bas şta, ekran üç defa yan p söner ve 0' gösterir. *Versiyona veya ülkeye göre

31 36 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* I-17 Say sal saat B 1 - Saat ayar, kontak aç k ve motor stop edilmiş durumdayken B düğmesine üç saniyeden fazla bir süre basarak yap l r, saatler yan p sönmeye başlar. Saat ayar 2 - B'ye k sa bas ş, yavaş ilerleme. Uzun bas ş, h zl ilerleme. Düğmeye beş saniye içinde bas lmad ğ taktirde : saat haf zaya kaydolunur, dakikalar yan p sönmeye başlar. Dakika ayar 3 - B'ye k sa bas ş, yavaş ilerleme. Uzun bas ş, h zl ilerleme. Düğmeye beş saniye içinde bas lmad ğ taktirde : dakika haf zaya kaydolunur. Not : saat göstergesi, sürücü kap s n n aç lmas ile başlar ve kapanmas ndan bir dakika sonra sona erer. Sürücü kap s aç k kald ğ taktirde, saat ekran on dakika sonra kararacakt r. *Versiyona veya ülkeye göre.

32 34 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* I-17 Kontak aç ld ğ nda ekran s ras yla aşağ dakileri gösterir : - Bak m göstergesi - Motor yağ seviye göstergesi (Dizel). - Toplam kilometre sayac. - Saat göstergesi Çok İşlevli Ekran Motor yağ seviye göstergesi (Dizel) Kontak aç ld ğ nda, bak m göstergesi birkaç saniye boyunca ekrana gelir ve sonra motor yağ seviyesi yaklaş k 10 saniye boyunca belirtilir. Azami Asgari Manüel yağ gösterge çubuğu ile kontrol edin. Kontrolu düz bir zeminde ve motor en az on dakikadan beri stop edilmiş vaziyetteyken yap n. Yağ eksikliği (çizgilerin yan p sönmesi) Mutlaka seviyeyi tamamlay n. Motora zarar verme riski. *Versiyona veya ülkeye göre. Göstergenin bir defa yan p sönmesi işleyişte bir aksakl k olduğunu göstermektedir. Marka temsilcisine başvurun.

33 I-17 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* 35 Toplam kilometre sayac & günlük sayaç A A A A düğmesine bir bas ş, ekrana toplam kilometre sayac yerine günlük sayac n gelmesini sağlar. Günlük sayac n s f rlanmas A düğmesine uzun bir bas şta, ekran üç defa yan p söner ve 0' gösterir. *Versiyona veya ülkeye göre

34 32 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* I-17 Çok İşlevli Ekran Kontak aç ld ğ nda ekran s ras yla aşağ dakileri gösterir : - Bak m göstergesi Bak m karnesindeki bak m plan na göre gerçekleştirilecek bir sonraki ilk revizyona ne kadar kald ğ n size bildirir. İşleyişi : Kontak aç l r aç lmaz, toplam kilometre ekran size bir sonraki ilk revizyon için kaç kilometre kald ğ n belirtir. Örnek : bir sonraki ilk revizyondan önce daha katedilecek 4800 km var. Bir sonraki ilk revizyona kadar kalan kilometre km'den az. Örnek : bir sonraki ilk revizyondan önce katedeceğiniz mesafe : 900 km. Kontak aç ld ktan beş saniye sonra toplam kilometre sayac normal çal şmas na geri döner ve bak m anahtar yan k kal r. Revizyon zaman aş ld. Her kontak aç ld ğ nda ve beş saniye boyunca, bak m anahtar ve kaç kilometre aş ld ğ yan p söner. Örnek : revizyon zaman n 300 km aşt n z. Hemen arac n z revizyona sokmal s n z. Kontak aç ld ktan beş saniye sonra toplam kilometre sayac normal çal şmas na geri döner ve toplam veya günlük kilometreyi gösterir. Bu size yak nda gerçekleştirilecek bir revizyon olduğunu haber verir. Ekran, toplam veya günlük kilometreyi gösterir. Kontak aç ld ktan beş saniye sonra toplam kilometre sayac normal çal şmas na geri döner ve bak m anahtar yan k kal r.

35 I-17 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* 33 Bak m s kl ğ Arac n z çok zor koşullar alt nda kullanman z durumunda, daha yak n bak m dönemlerini içeren özel koşullar bak m plan na başvurman z gerekir (bak m karnesine bak n z). Uyar : iki boşaltma aras ndaki azami süreye, kilometre s n r ndan önce ulaş ld ğ taktirde, bak m anahtar yanar. Bak m s kl ğ n değiştirmek için : - Kontağ kapat n. - 1 düğmesine bas n ve bas l tutun. - Kontağ aç n. - Bir sonraki ilk revizyona kadar kalan kilometre yan p söner. - Hemen düğmeyi b rak n. - Bak m peryodunu gökülmesi. - 1 düğmesine her bas ş bak m s kl ğ n değiştirmeyi sağlar. 1 - Seçilen bak m s kl ğ ekrana geldiğinde, onaylamak için 1 düğmesine 10 saniye boyunca bas n (seçilen bak m s kl ğ on saniye boyunca yan p söner). Ekran yan p sönmeyi bitirir bitirmez, onaylamak için düğmeyi b rak n. S f rlama Marka bayi teşkilat temsilciniz her revizyondan sonra bu işlemi gerçekleştirir. Bununla birlikte, revizyonunuzu bizzat kendiniz yap yorsan z, s f rlama prosedürü şu şekildedir : - Kontağ kapat n. - 1 düğmesine bas n ve bas l tutun. - Kontağ aç n. - Bir sonraki ilk revizyona kadar kalan kilometre yan p söner. - 1 düğmesini 10 saniye boyunca bas l tutun - Ekranda =0 sergilenir ve bak m anahtar kaybolur. 1 1 *Versiyona veya ülkeye göre

36 36 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* I-17 Say sal saat B 1 - Saat ayar, kontak aç k ve motor stop edilmiş durumdayken B düğmesine üç saniyeden fazla bir süre basarak yap l r, saatler yan p sönmeye başlar. Saat ayar 2 - B'ye k sa bas ş, yavaş ilerleme. Uzun bas ş, h zl ilerleme. Düğmeye beş saniye içinde bas lmad ğ taktirde : saat haf zaya kaydolunur, dakikalar yan p sönmeye başlar. Dakika ayar 3 - B'ye k sa bas ş, yavaş ilerleme. Uzun bas ş, h zl ilerleme. Düğmeye beş saniye içinde bas lmad ğ taktirde : dakika haf zaya kaydolunur. Not : saat göstergesi, sürücü kap s n n aç lmas ile başlar ve kapanmas ndan bir dakika sonra sona erer. Sürücü kap s aç k kald ğ taktirde, saat ekran on dakika sonra kararacakt r. *Versiyona veya ülkeye göre.

37 I-17 ARAÇ GÖSTERGE TABLOSU* 37 Ayd nlatma reostas B Ayar, motor çal ş r durumda ve park lambalar yan kken, B kumandas na basarak yap lmal d r. - Arka arkaya bas şlarda, kombinenin ş ğ yavaş yavaş değişir. - Sabit bas şta, ş k seviyesi h zla değişir. *Versiyona veya ülkeye göre

38 38 UYARI LAMBALARI* I-18 Sol sinyal Bak n z, SİNYAL SİSTEMİ. Sağ sinyal Bak n z, SİNYAL SİSTEMİ. Flaşör çal şt r ld ğ nda, her iki sinyal ayn anda çal ş r. K sa far Bak n z, SİNYAL SİSTEMİ. Uzun far Bak n z, SİNYAL SİSTEMİ. Arka sis lambas Bak n z, SİNYAL SİSTEMİ. *Versiyona veya ülkeye göre ABR sistemi Bak n z, FRENLER. Dizel motor ön s tma gösterge lambas Bak n z, Motorun Çal şt r lmas (Bak n z, MOTORUN ÇALIŞTIRILMASI).

39 I-18 UYARI LAMBALARI* 39 Soğutma suyu asgari seviye gösterge lambas Uyar lambas yanarsa, arac mutlaka durdurman z gerekir. Belirtilen önlemleri alarak su seviyesini kontrol edin (bak n z, SEVİYE VE KONTROLLAR). Akü şarj gösterge lambas Motor çal ş rken yanmamal d r. Sürekli yan yorsa, en yak n marka bayi teşkilat temsilcisine haber verin. Zorunlu durma gösterge lambas Bir başka uyar gösterge lambas ile birlikte veya soğutma suyu azami s cakl ğ na ulaşt ğ taktirde yanar. Park freni ve hidrolik fren yağ seviyesi lambas Park freninin çekili veya tam indirilmemiş olduğunu gösterir. Ayr ca hidrolik seviyesinin yetersiz olduğunu da gösterir. Bak n z, FRENLER, SEVİYE VE KONTROLLAR. Gösterge ayr ca elektronik fren dağ t c s nda bir ar za bulunduğunu da bildirebilir. Motor çal şma gösterge lambas (otomatik diagnostik) Bu lamban n yan p sönmesi veya sürekli yanmas, enjeksiyon veya ateşleme veya hava kirliliğine karş tl k (ülkeye göre) sisteminde ar za anlam na gelir. Hemen en yak n marka bayi teşkilat na başvurun. Kap aç k gösterge lambas Kontak aç ld ğ nda yanar. Bütün kap lar düzgün bir şekilde kapat ld ğ zaman söner. Elektronik anahtar gösterge lambas Eğer anahtar tan nmazsa, kontak aç lma s ras nda yanar. Motor yağ bas nc gösterge lambas Araç hareket halindeyken yanarsa, motoru durdurun ve yağ seviyesini kontrol edin (Bak n z, SEVİYE VE KONTROLLAR). Yağ seviyesi normalken lamba yanmaya devam ederse, en yak n marka bayi teşkilat temsilcisine haber verin. AIRBAG (hava yast ğ )n çal şt rma gösterge lambas Bak n z HAVA YASTIĞI SİSTEMİ. *Versiyona veya ülkeye göre

40 40 SİNYAL SİSTEMİ I-19 Korna Kolun ucuna bas n. Far selektörü Kolu hafifçe kendinize çekin. Kontak kapal yken de selektörler çal şt r labilir. Sinyaller Sol: Kolu aşağ ya indirin. Sağ: Kolu yukar ya kald r n. Yön sinyali vermek için kolu hareket ettirin. Direksiyon ters yöne çevrildiğinde, sinyal otomatik olarak duracakt r. Flaşör Sinyallerin tümünü ayn anda çal şt r r. Sadece tehlike an nda kullan n (olağand ş durma veya sürüş koşullar nda). Kontak kapal yken de çal ş r. Arac dörtlü flaşörler yanar durumdayken kullan rsan z, yön sinyali veremezsiniz.

41 I-19 SİNYAL SİSTEMİ* 41 AYDINLATMA KUMANDASI (A halkas ) Tüm farlar kapal A halkas n ok yönünde çevirin. A Park lambalar Kombine lambalar yanar. A halkas n ok yönünde çevirin. K sa far/uzun far K sa ve uzun far aras nda geçiş yapmak için kolu sonuna dek kendinize doğru çekin. "Farlar aç k" sesli uyar c s Kontak kapal yken kap lar aç ld ğ nda çalarak, farlar n aç k kald ğ n haber verir. Kap lar kapat ld ğ nda, farlar söndürüldüğünde veya kontak aç ld ğ nda susar. Farlar n zamanlamal olarak yanmas Kontak kapat ld ğ nda, kolu kendinize doğru çekerek farlar yakabilirsiniz, bir dakika sonra otomatik olarak sönerler ve size örneğin pek ayd nlat lmam ş bir parktan ç kma imkan sağlarlar. *Versiyona göre

42 42 SİNYAL SİSTEMİ* I-19 Arka sis lambas Arka sis lambas kapal B B halkas n ok yönünde çevirin. Arka sis lambas aç k Gösterge lambas yanar. Arka sis lambas, k sa veya uzun farla birlikte çal ş r. Farlar söndürüldüğünde, otomatik olarak kapan r. Hat rlatma Arka sis lambas sadece sisli veya kar yağ şl havalarda kullan lmal d r. *Versiyona göre.

43 44 GÖRÜŞ AÇISI I-20 Farlar n ayarlanmas * Arac n z n yüküne göre, farlar ayarlaman z tavsiye edilir. Diğer sürücülerin gözlerini kamaşt rmamak ve iyi de bir ayd nlatma sağlamak için düşünülmüş bir sistem far ayar yapma imkan tan r. Elektrikli ayar* Kumandas gösterge tablosunda, sürücüye göre sol taraftad r. 0 pozisyonu : tek baş na sürücü veya 1 yolcu ile birlikte. Ara pozisyonu : sürücü + 2 yolcu. 1 pozisyonu : sürücü + 4 yolcu 2 pozisyonu : sürücü + 4 yolcu ve bagajda bagajlar 3 pozisyonu : tek baş na sürücü + arkada azami yük *Versiyona veya ülkeye göre

44 I-20 GÖRÜŞ AÇISI Ön cam sileceği 0 Stop 1 Fas lal çal şma 2 Normal h zda çal şma 3 H zl çal şma 4 Tek tur siliş Aşağ ya doğru bas n Ön cam y kama Kolu kendinize doğru çekin. Bu, zamanlamal silme işlemini başlat r. Not : - Pozisyon 1 : sileceğin çal şma aral ğ n n ritmi otomatik olarak arac n h z na göre ayarlan r. - Pozisyon 1, 2 veya 3 : durma halinde sileceğin ritmi otomatik olarak düşer. - ön cam sileceği çal ş r durumdayken, geri vitese tak lmas halinde, arka cam sileceği çal şmaya başlar. 5 Arka cam sileceği Fas lal çal şma için, kumanday öne çevirin. 6 Arka cam y kama Arka cam silme ve y kama için, kumanday ileriye doğru çevirin. B rakt ğ n zda : Yaklaş k dört silişten sonra duracakt r. Elektrikli buğu çözücü* Arka camlar veya yan dikiz aynalar veya her ikisine birden kumanda eden elektrikli buğu çözücüsü arac n teknik özelliğine bağl d r. Aş r elektrik tüketimini önlemek için buğu çözücü yaklaş k 12 dakika sonra kendiliğinden kapan r. Buğu çözme işlevini durdurmak için düğmeye bir kez bas n. 12 dakika daha çal şt rmak için bir kez daha bas n. Elektrikli buğu çözücü sadece motor çal ş rken devreye girecektir. *Versiyona veya ülkeye göre.

45 26 CAM AÇMA I-14 A B Manüel kumanda Camlar aç p kapatmak için kolu çevirin. Elektrikli kumanda* Ön paneldeki A ve B anahtarlar sürücü ve yolcu camlar n n kapat lmas ve aç lmas için kullan l r (kontak aç kken veya kontak kapat ld ktan sonra 1 dak içinde). Tek bas şta açma/kapama kumandas Sürücü cam n istenen konuma getirmek için A düğmesine basarak aç p kapatabilirsiniz. Sürücü cam n tam kapatmak veya açmak için düğmeye daha s k bas n ard ndan serbest b rak n. Yan camlar aralamak için kolu çekip cam itin. Kapatmak için kolu çekip bast r n. DİKKAT Bir güvenlik önlemi olarak (çocuklar için), araçtan k sa bir süre için inmiş olsan z dahi kontak anahtar n ç kart n. * Versiyona göre. Camlar çal şt r rken çocuklar n tehlikede olmamas na dikkat edin.

46 I-15 DİKİZ AYNALARI 27 C İç dikiz aynas Gece göz kamaşmas n önleme konumu. Kumanday kendinize doğru yat r n. İşaret okuma* Is geçirmez ön cam dikiz aynas n n üzerinde giriş işaretlerini optik olarak okumaya olanak tan yan bir C bölgesi bulunmaktad r (örneğin OGS). D ş dikiz aynalar Aynan n manüel kumandas İçeriden dört farkl yönde ayarlay n Park halinde aynan n katlanmas Dikiz aynalar d ş taraftan manüel olarak katlanabilir. Aynan n katlanmas, aç ld ğ nda tekrar eski konuma gelmesini etkilemez. Elektrik kumandal Yolcu taraf dikiz aynas Sürücü koltuğundan yön düğmesi ile oynayarak dört farkl yönde ayarlay n. Yan dikiz aynalar ndaki buzlanma, gösterge panelinin ortas nda yer alan arka cam n buzunu çözdürme düğmesine bas larak yok edilir. *Versiyona veya ülkeye göre

47 V-1 1.1i -1.4i MOTORLARI* 87 1 *Versiyona göre

48 İ 16 V MOTORU* V-1 1 *Versiyona göre

49 V D MOTORU * *Versiyona göre

50 HDI MOTORU* V-1 1 * Versiyona göre

51 V-3 DİZEL ENJEKSİYON SİSTEMİ 95 Devreye tekrar debi sağlamak Dizel yak t bittikten sonra devrenin boşluğunun al nmas : - Araç mümkün olduğunca düz bir zeminde park etmiş durumdayken depoya asgari beş litre mazot koyun. - Bir direnç hissedene kadar el pompas n çal şt r n. - Motor çal şana kadar hafif gaz vererek marşa bas n. Motor ilk denemede çal şmazsa, 15 saniye bekleyin ve yeniden deneyin. Bir kaç kez denedikten sonra da motor çal şm yorsa, işlemi en baştan yineleyin. Motor rölantide çal ş rken, devrede hava alma işlemini tamamlamak için hafif gaz verin. 1,9 Dizel motor, motor kalafat n n sökülmesi A - A tespit kancas n arac n ön taraf na doğru çekin. - Yağ göstergesini ç kart n. - B vidas n gevşetin ve ç kart n. - Kalafat ç kart n - Devreye tekrar debi sağlama işlemini gerçekleştirin. - Motor stop edilmiş durumdayken kalafat yerine tak n. B

52 96 YAKIT BESLEMESİNİN KESİLMESİ* V-4 Arac n z bir yak t beslemesini kesme tertibat ile donat lm ş olduğu taktirde, önden ya da arkadan gelecek darbelerde ek bir güvenlik sağlanm ş olur. Yak t besleme anahtar Bu anahtar motor kaputunun alt nda sağ tarafta bulunur. Yak t beslemesinin kesilmesinden sonra tekrar yak t ak ş sağlamak için anahtara şekildeki gibi bas n. *Versiyona veya ülkeye göre. Kontağ açmadan önce, herhangi bir yak t s z nt s veya yak t kokusu olmamas na dikkat edin.

53 86 SEVİYELER V-1 Hidrolik direksiyon haznesi Seviye: Bak n z, SEVİYE VE KON- TROLLAR Motor yağ doldurulmas Bak n z, KAPASİTELER 1 Hava filtresi Servis Karnesindeki talimatlar uygulay n. Ön ve arka cam y kama ve far y kama* haznesi Bak n z, KAPASİTELER Motor soğutma suyu seviyesinin tamamlanmas Bak n z, SEVİYE VE KONTROLLAR Not: Soğutma suyu seviyesinin s k s k tamamlanmas gerekiyorsa, bir ar za var demektir ve en k sa sürede kontrol edilmesi gerekir. Yağ ilave etmeden önce, manüel çubuk ile yağ seviyesini kontrol edin. Tavsiye Motor kaputu alt nda herhangi bir müdahale s ras nda, motor s cakken, stop edilmiş ve kontak kapal bile olsa, motor fan her an çal şabilir. Periyodik bak m ziyaretleri aras nda ve uzun seyahatlerden önce, üreticinin tavsiyesi olarak, s k s k motor yağ seviyesini kontrol edin. Fren yağ n n doldurulmas Bak n z, SEVİYE VE KONTROLLAR Akü 2 Manüel boşluk alma pompas (Bkz. DİZEL ENJEKSİYON SİSTEMİ) Manüel motor yağ seviye çubuğu Düz zeminde, motorun stop edilmesinden itibaren en az on dakika sonra kontrol edin. Hiç bir zaman azami seviyeden fazla doldurmay n. Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol edin. Azami Bak n z, AKÜ Asgari

54 V-2 SEVİYE VE KONTROLLAR* 91 Motor soğutma suyunun tamamlanmas Motor soğukken: Soğutma suyu seviyesi ASGARİ ve AZAMİ işaretleri aras nda olmal d r. Motor s cakken: 15 dakika bekleyin, Soğutma suyu s cakl ğ 100 C'nin alt nda olmal d r. Elinizi bez veya benzeri bir malzeme ile koruyarak, kapağ emniyet t rnağ na kadar yavaşça açarak bas nc düşürün. Seviye: Seviyeyi tamamlay n. Eklenen miktar 1 litreden fazla ise, soğutma devresini bir marka bayi teşkilat temsilcisine kontrol ettirin. Kapağ n ikinci t rnağa geçerek yerine tam oturmuş olmas na dikkat edin. S k s k su eklenmesi gerekiyorsa, en k sa sürede kontrol edilmesi gereken bir ar za söz konusu olabilir. *Versiyona göre Bu hassas işlem mutlaka bir marka bayi teşkilat noktas nda gerçekleştirilmelidir.

55 92 SEVİYE VE KONTROLLAR* V-2 Benzinli motor Dizel motor Radyatör - motor soğutma suyu Soğutma suyu seviyesi, ancak motor soğukken kontrol edilmelidir. Seviye, benzinli araçlarda radyatörün dikey taraf nda (su deposu kapak taraf ), dizel araçlarda ise depo ağz nda yeralan ASGARİ ve AZAMİ işaretleri aras nda olmal d r. Soğutma suyunun içeriğindeki antifiriz sayesinde su düşük (orijinal koruma s n r -37 C) ve yüksek s cakl klara karş dayan kl l k kazan rken, bunun yan s ra paslanmaya karş da koruma sağlan r. *Versiyona göre

56 V-2 SEVİYE VE KONTROLLAR* 93 Fren yağ deposu Hidrolik seviyesini düzenli olarak kontrol edin. Sürüş s ras nda uyar lambas yanarsa, arac hemen durdurun ve bir marka bayi teşkilat temsilcisine başvurun. Sentetik fren yağ, kullan m koşullar ndan bağ ms z olarak doğru frenleme özelliklerinin korunmas n sağlaman n yan s ra paslanmay önleyici özelliklere de sahiptir, bu yüzden sadece üreticinin onaylad ğ yağ kullan n (her iki y lda bir değiştirilmelidir). Uyulmas gereken bu talimatlar, arac n z n bak m talimatlar belgesinde verilmektedir. Kalite: Bak n z, KULLANILMASI ÖNERİLEN ONAYLI YAĞLAR. *Versiyona göre.

57 94 SEVİYE VE KONTROLLAR* V-2 Hidrolik direksiyon * Seviyeyi motor stop edilmiş durumdayken kontrol edin. Depodaki seviye, ASGARİ işaretinin üstünde, AZAMİ işaretinin alt nda olmal d r. Direksiyon pompas, yağ yokken kesinlikle çal şt r lmamal d r (tutukluk yapma riski). Yağ kalitesi: Bak n z, KULLANILMASI ÖNERİLEN ONAYLI YAĞLAR. Ön ve arka cam y kama ve far y kama hazneleri En iyi temizlik kalitesi ve güvenliğiniz için, cam y kama devrenizin zarar görmesinden kaç nmak için tercihen imalatç taraf ndan tavsiye edilen ürünleri kullan n z. S v y tamamlarken, optimum sonuç almak için, yavaşça doldurun. Depo seviyesi Deponun şeffaf bir borusu vard r (far y kama opsiyonlu). S v seviyesini görmek için, aç k hava deliğini parmağ n zla t kay n. Parmağ n zla deliği t kamay sürdürürken kapağ ç kart n. Seviye borudan görülecektir. *Versiyona göre.

58 V-5 KAPASİTELER* 97 Arka cam y kama ve far y kama* deposu : 3,5 veya 7 litre Motor tipi Yağ kapasitesi (litre) (1) Klimas z Klimal 1.1i Motor 3,50 1.4i Motor 3,50 3,50 1.6i 16V Motor 3,50 3,50 1.9D Motor 4,75 4,50 2.0Hdi Motor 4,50 4,25 (1) Kartuş değişimi dahil * Versiyona göre

59 68 DİREKSİYON KİLİDİ - KONTAK - MARŞ III S : Direksiyon kilidi Direksiyon kilidini açmak için, direksiyonu zorlamadan oynat p ayn zamanda da anahtar çevirin. A : Aksesuarlar Baz elektrikli aksesuarlar n (radyo, elektrikli camlar, tavan lambalar vs.) kullan m na olanak verir. Bu durumda akü şarj lambas yanar. M : Kontak aç k Kontak aç kken yanmas gereken uyar lambalar * şunlard r : ABS, ön s tma (dizel), akü şarj,stop lambas,yağ bas nc,el freni ve fren yağ seviyesi,otomatik motor diagnostiği, hava yast ğ, kap lar n kapanmas. Bu uyar lambalar yanm yorsa, ar za var demektir. D : Marş Motor çal ş r çal şmaz anahtar serbest b rak n. Asla motor çal ş rken marşa basmay n (Bak n z, MOTORUN ÇALIŞTIRILMASI) Bu uyar lambalar anahtar kontakta ve M konumundayken test edilir. *Versiyona veya ülkeye göre

60 III-1 DİREKSİYON KİLİDİ - KONTAK - MARŞ 69 Direksiyon kilidi S Anahtar ç kart lm ş ve direksiyon kilitlenmiş durumdayken, direksiyon hareket etmez ; direksiyon farkl konumlarda kilitlenebilir. Kontak anahtar ancak S konumundayken ç kart labilir. A Direksiyon kilidi aç l r (anahtar A konumuna getirilip, gerekiyorsa direksiyon hafifçe oynat larak). M Sürüş konumu. D Marş konumu. s A M D Motorun çal şmas ve stop edilmesi (Bak n z, MOTORUN ÇALIŞTIRILMASI). DİKKAT ARAÇ TAM OLARAK DURMADAN ASLA KONTAK ANAHTARINI ÇIKARTMAYIN. FREN YAPABİLMENİZ VE DİREKSİYONU ÇEVİREBİLMENİZ İÇİN, ARAÇ HAREKET HALİNDE İKEN MOTORUN ÇALIŞIR DURUMDA OLMASI ŞARTTIR (Motor çal şm yorken direksiyon kilidi yanl şl kla devreye girebilir ve güvenlik sistemleri çal şmayabilir). Direksiyon kilidini kontrol etmek için, anahtar ç kartt ktan sonra gerekirse direksiyon simidini hafifçe çevirin.

61 70 MOTORUN ÇALIŞTIRILMASI III-2 Vitesin boşta olmas na dikkat edin. BENZİNLİ MOTOR Motorun soğukken çal şt r lmas Gaz pedal na basmay n. Motor çal şana dek marşa bas n (10 saniyeyi aşmamak kayd yla). Çok düşük s cakl klarda, motorun çal şmas n kolaylaşt rmak için marşa basarken ayn zamanda debriyaj pedal na bas n, ard ndan ayağ n z yavaşça kald r n. DİZEL MOTOR Motorun soğukken çal şt r lmas Kontak anahtar n M (marş, s tma, ön s t c ) konumuna getirin ve ön s t c uyar lambas sönene dek bekleyin. Ard ndan motor çal şana dek marşa bas n. Çok düşük s cakl klarda, motorun çal şmas n kolaylaşt rmak için marşa basarken ayn zamanda debriyaj pedal na bas n, ard ndan ayağ n z yavaşça kald r n. Not: Motoru çal şt r rken gaz pedal na basmay n. Motorun s cakken çal şt r lmas Marşa bas n. İlk girişimde motor çal şmazsa, ön s t c y kullanarak tekrar deneyin. Her durumda, motor ilk girişimde çal şmazsa veya durursa, tekrar marşa basmadan önce birkaç saniye bekleyin. Not: Motor s cakken, ön s t c uyar lambas yanmaz. Tavsiye : Kalk ştan önce motorun s nmas n beklemenin yarar yoktur. İlk kilometrelerde, l ml bir sürüşü tercih edin. DİKKAT Motoru, kapal veya havaland rmas yetersiz bir yerde çal şt rmay n.

62 III-3 FRENLER 71 El freni El freni, kolun yukar ya çekilmesi ile devreye girer. Yolun eğimi ne kadar fazlaysa, kolu da o kadar kuvvetli çekmeniz gerekir. El freni kolunun çal şmas n kolaylaşt rmak için, ayn anda fren pedal na da basman z önerilir. Güvenlik önlemi olarak, her durumda kontak kapal yken araç birinci viteste b rak lmal d r. Dik rampalarda, ayr ca tekerlekleri kald r ma doğru çevirmeniz gerekir. El frenini b rakmak için, kolu yukar ya doğru çekerken düğmeye bas lmal d r. Ard ndan kol sonuna kadar aşağ ya indirilir. Kontak aç ld ğ nda, el freni çekiliyse veya tam indirilmediyse, uyar lambas yanar. ABS sistemi* Sert frenleme ya da yol tutuşunun zay f olmas gibi durumlarda, tekerleklerin kilitlenmesini önleyen bu sistemle güvenlik artt r lm ş olur. Sürücünün direksiyon hakimiyetini korumas n sağlar. ABS sisteminin tüm önemli elektrikli aksam n n çal şma kapasitesi hem sürüş s ras nda hem de öncesinde bir elektronik denetleme sistemiyle kontrol edilir. Kontak aç ld ğ nda yanan ABS lambas, yaklaş k iki saniye sonra sönmelidir. Sönmüyorsa, bir ar za nedeniyle ABS bağlant s kesilmiş demektir. Ayn şekilde, araç hareket halindeyken lamban n yanmas da ABS sisteminin çal şmad ğ n gösterir. Her iki durumda da normal fren sistemi aynen ABS'siz bir araçtaki gibi çal şmaya devam edecektir. Ancak bilinmeyen sonuçlar doğurabilecek başka ar zalar n da ortaya ç kmas n önlemek için, ABS sistemi en k sa sürede bir marka bayi teşkilat temsilcisi taraf ndan kontrol edilmelidir. Ancak yine de, arac n kaygan zeminlerde (çak ll, karl, buzlu, vs.) dikkatli kullan lmas gerekir. *Versiyona veya ülkeye göre

63 72 VİTES KOLU III-4 Vites kolu Beş vitesli şanz man Geri vites Araç tamamen durmad kça vites geriye tak lmamal d r. Geri vitese takarken ses ç kmamas için vites kolu yavaş bir hareketle geçirilmelidir.

64 74 HAVALANDIRMA IV-1 Hava girişi Ön cam n alt nda bulunan d ş hava giriş zgaras n n ve kolektörün temiz olmas na özen gösterin (kuru yapraklar, kar). Arka koltuklar n etkili bir şekilde s t lmas n sağlamak için, ne ön koltuk altlar n ve ne de arac n arkas ndaki ç kart c lar t kay n. Daima belirli bir hava debisini korumak tavsiye edilir. Havaland rmalar Havaland rmalarda hava debisini artt rmak ya da k smak için mazgallar ve hava ak m n yönlendirmek için (yukar -aşağ, sağ-sol) zgaralar mevcuttur. Hava dolaş m En üst düzeyde konfor için, sürücü mahalinin hem ön hem de arka taraf nda iyi bir hava dolaş m sağlanmal d r.

65 IV-1 ISITMA 75 1 Hava fan Hava fan h z ayar. Bu fonksiyon d şar daki kötü koku ve duman n içeriye girmesini engeller. 2 Üflenen hava s cakl ğ n n ayar 3 Sürücü mahalinde hava dağ l m Havaland rma debisi Ayaklara Ayaklara ve ön cama Ön cama Buğu/buz giderme İlave s tma (HDi motor opsiyonuna göre) HDi motor ile donat lm ş araçlara, konforunuzu artt rmak için ilave otomatik bir s tma sistemi tak labilir. Özellikle motor rölantide çal ş r ve araç dururken, biraz duman ve koku ç kmas normaldir.

66 76 KLİMA* IV-2 Klima* Klima sistemi sadece motor çal ş rken devreye sokulabilir. Çal şt rmak için ön gösterge panelindeki düğmeye bas n. Sistemin çal şmakta olduğunu gösteren lamba yanar. Tam etkili olmas için, sistem sadece camlar kapal yken çal şt r lmal d r. Optimum konfor için, klima s cakl ğ n ayarlamak üzere 2 no.'lu kumanday kullan n. İç hava dolaş m Çok s cak havalarda klima verimliliğini artt rmak veya d şar daki kötü kokular n yolcu bölmesine girmesini önlemek için, iç hava dolaş m özelliğinden yararlan n. Fan kumandas n (1) sola çevirerek h z n ayarlay n. Ayar bu konumda mümkün olduğunca k sa tutun, böylece yolcu bölmesine temiz hava gelebilir. Ancak uzun bir duruştan sonra arac n içi çok s n rsa, klimay çal şt rmadan önce birkaç dakikal ğ na camlar aç p, yolcu bölmesini havaland r n. *Versiyona veya ülkeye göre

67 IV-2 KLİMA* 77 D ş hava D ş havan n emilmesi: Fan kumandas n (1) sağa çevirerek fan h z n ayarlay n. Sürücü mahalinin s cakl ğ istenen hava ak ş na göre çok soğuksa, (2) kumandas n kullanarak istenen konfor ortam n sağlay n. H zl buğu çözme Klimay çal şt r n. (1) kumandas n d ş hava ve maksimum konumuna getirin. (2) kumandas n maksimum s cakl ğa ayarlay n. (3) hava dağ t m kumandas n buğu çözme konumuna getirin. Klima sistemi, havadaki nemi ald ğ ndan k ş n da yararl d r. Kliman n yanlar nda yoğunlaşan su, bu amaçla b rak lm ş bir delikten d şar ya at l r, bu da araç park edildiğinde alt nda bir su birikintisi oluşmas na neden olabilir. Kompresörün s zd rmazl ğ n korumak için, kliman n en az ayda bir çal şt r lmas şartt r. Klima sistemi düzgün çal şmazsa durdurun ve marka bayi teşkilat na başvurun. Polen filtresi Arac n z toz, polen ve hatta baz bakterilerin araca girmesini engelleyen bir filtre ile donat lm şt r. Bu filtre, bak m kay tlar na göre değiştirilmelidir.

68 IV-3 KONFOR* Güneşlik Ön camdan gelen güneş ş ğ n n gözünüzü almas n engellemek için güneşliği aşağ doğru aç n. Güneşin yan kap camlar ndan gelmesi durumunda ise, güneşliği iç taraftaki bağlant noktas ndan kurtararak, yana doğru çevirin. Okuma spotlar * Tavan konsolundad r. Açmak için düğmeyi sağa ya da sola çevirin. Orta konumdayken kapal d r. Ön tavan lambas Lamba anahtar n n üç konumu vard r: 1 Kapal 2 Ön kap lar n aç lmas veya kontak anahtar n n çekilmesi veya kumanda ile kilit açma ile kumanda edilen ş kland rma. 3 Sürekli yanar Arka tavan lambas Lamba anahtar n n üç konumu vard r: 1 Kapal 2 Ön kap lar n aç lmas veya kontak anahtar n n çekilmesi veya kumanda ile kilit açma ile kumanda edilen ş kland rma. 3 Sürekli yanar Ön ve arka tavan lambas arac n kap lar ndan birisi aç ld ğ nda yanacak şekilde ayarlanabilir. *Versiyona göre.

69 78 KONFOR IV-3 Küllük Boşaltmak için, kilit t rnağ n bast r n ve küllüğü kendinize doğru çekin. Yerine geri iterek tak n. Çakmak İçeri bast r n ve k sa bir süre bekleyin. Çakmak kendiliğinden atacakt r. Küçük eşya bölmeleri ve şişe yuvas (içinde 1,5 litre + 33 cl'lik içecek için bir bardakl k yeri). Pandizot * Pandizotun içi bölmelidir. Uzun eşyalar n saklanmas için kullan l r. Buraya, araçta bulunanlar için tehlike oluşturacak eşyalar koymay n z. Çocuklara DİKKAT EDİN, çakmak kontak kapal olduğunda da çal şmaktad r ( bkz. sigorta F23 - F23B). *Versiyona göre

70 IV-3 KONFOR* Güneşlik Ön camdan gelen güneş ş ğ n n gözünüzü almas n engellemek için güneşliği aşağ doğru aç n. Güneşin yan kap camlar ndan gelmesi durumunda ise, güneşliği iç taraftaki bağlant noktas ndan kurtararak, yana doğru çevirin. Okuma spotlar * Tavan konsolundad r. Açmak için düğmeyi sağa ya da sola çevirin. Orta konumdayken kapal d r. Ön tavan lambas Lamba anahtar n n üç konumu vard r: 1 Kapal 2 Ön kap lar n aç lmas veya kontak anahtar n n çekilmesi veya kumanda ile kilit açma ile kumanda edilen ş kland rma. 3 Sürekli yanar Arka tavan lambas Lamba anahtar n n üç konumu vard r: 1 Kapal 2 Ön kap lar n aç lmas veya kontak anahtar n n çekilmesi veya kumanda ile kilit açma ile kumanda edilen ş kland rma. 3 Sürekli yanar Ön ve arka tavan lambas arac n kap lar ndan birisi aç ld ğ nda yanacak şekilde ayarlanabilir. *Versiyona göre.

71 80 KONFOR IV-4 Üst torpido gözü* Kapak aç ld ğ nda, iki fincan ve iki kalem yuvas ile bir tepsi görevi görür. Güvenlik aç s ndan, seyir halindeyken torpido gözünü kapal tutmay unutmay n. Eşya gözleri İki göz haznesi yerde ön ve arka koltuklar aras nda hizmetinizdedir. Ulaşmak için kapağ kald r n z. *Donan ma göre

72 78 KONFOR IV-3 Küllük Boşaltmak için, kilit t rnağ n bast r n ve küllüğü kendinize doğru çekin. Yerine geri iterek tak n. Çakmak İçeri bast r n ve k sa bir süre bekleyin. Çakmak kendiliğinden atacakt r. Küçük eşya bölmeleri ve şişe yuvas (içinde 1,5 litre + 33 cl'lik içecek için bir bardakl k yeri). Pandizot * Pandizotun içi bölmelidir. Uzun eşyalar n saklanmas için kullan l r. Buraya, araçta bulunanlar için tehlike oluşturacak eşyalar koymay n z. Çocuklara DİKKAT EDİN, çakmak kontak kapal olduğunda da çal şmaktad r ( bkz. sigorta F23 - F23B). *Versiyona göre

SÜRÜCÜ MAHALLİ

SÜRÜCÜ MAHALLİ 4 - ELE ALIŞ SÜRÜCÜ MAHALLİ 1. Hız sabitleyici / sınırlayıcı kumandası. 2. Direksiyon ayarlama kumandası. 3. Aydınlatma ve sinyal lambaları kumandası. 4. Gösterge tablosu. 5. Sürücü Airbag'i. Korna. 6.

Detaylı

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT 15:13 Pagina 1 ÖN PANEL 1 Sol kumanda kolu: d ş ayd nlatma kumandas - 2 Gösterge paneli - 3 Sağ kumanda kolu: ön cam silecek kumandas, yol bilgisayar 4 Ses sistemi - 5 Torpido gözü - 6 Ön panel kumandalar

Detaylı

I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA * A B

I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA * A B I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA * 5 Uzaktan kumandalar. Uzaktan kumandalar, aşağ daki avantajlara sahip yüksek frekansl vericilerle çal ş r: - vericiyi arac n içindeki al c ya yöneltmenize gerek yoktur.

Detaylı

Aracın tüm kilitlerinin açılması. Aracın tüm kilitlerinin kapatılması. 2b. : başlık simgesi. : sayfa simgesi

Aracın tüm kilitlerinin açılması. Aracın tüm kilitlerinin kapatılması. 2b. : başlık simgesi. : sayfa simgesi Dış Anahtar - Uzaktan kumanda 2a 6 Aracın tüm kilitlerinin açılması. Aracın tüm kilitlerinin kapatılması. 2b 6b İşaretler : başlık simgesi 6a : sayfa simgesi Sürgülü yan kapı 2a 17 Kulpu önce kendinize

Detaylı

2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu

2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu 2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya baģlamadan önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. Ġleride referans olması için kullanma talimatını

Detaylı

4 SUNUM İLETİŞİM PEUGEOT HİZMETİNİZE BİR İNTERNET SİTESİNİ SUNAR. Başlıkların içerisinde işaretler, dikkatinizi sınıflandırılmış bir içeriğe çeker:

4 SUNUM İLETİŞİM PEUGEOT HİZMETİNİZE BİR İNTERNET SİTESİNİ SUNAR. Başlıkların içerisinde işaretler, dikkatinizi sınıflandırılmış bir içeriğe çeker: 4 SUNUM Bu kullanım kılavuzu, daha ilk kullanımından itibaren aracı tanıdık kılmak ve sık kullanılan işlevlerini öğretmek için tasarlanmıştır. Her biri kendine özel rengi sayesinde tanımlanan 10 başlıktan

Detaylı

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1560 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 185 / 1500 Maksimum hız (km/s) 162 0-100 km/s hızlanma

Detaylı

Vito Mixto/Kombi Donanım Özellikleri

Vito Mixto/Kombi Donanım Özellikleri Mixto 111 Mixto 114 Güvenlik ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı)

Detaylı

Vito Tourer Donanım Özellikleri

Vito Tourer Donanım Özellikleri Pro 114 / 116 114 ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı) EBD (Elektronik

Detaylı

Citroen C8 2.0 HDi SX Aut.

Citroen C8 2.0 HDi SX Aut. İlan no: 320356 Citroen C8 2.0 HDi SX Aut. Sahibinden İdeal aile aracı. 7 koltuklu otomobil ruhsatli. Konforlu. 42.500 TL İlan tarihi: 27 Ağustos 2016 İlan detayları İlan detayları İl İzmir, Selçuk Model

Detaylı

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V50 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir.

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V50 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. VOLVO V50 quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Hızlı Kılavuzu incelemeniz yeni Volvo nuzu onaylamak için gerekçelerinizi arttıracaktır. Detaylı bilgiler

Detaylı

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z!

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! SoloTel elero Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309400 Nr. 18 101.5401/0305 çerik Güvenlik

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8 Kullanım Kılavuzu İçindekiler İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3 MONTAJ o Koşullar 4 o Musluğa su bağlantısının yapılması 4 Kullanım o Kuru buhar ile temizleme

Detaylı

Sprinter Servis Donanım Özellikleri

Sprinter Servis Donanım Özellikleri Plus Plus Plus Model 516 ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil Adaptive ESP EBD (Elektronik Güç Dağılımı) Rüzgar savrulma asistanı

Detaylı

İçindekiler. Genel bakış. Genel Bilgiler. Kilitleme ve açma. Koltuklar ve emniyet kemerleri. Göstergeler ve kontroller. Çalıştırma ve kullanma

İçindekiler. Genel bakış. Genel Bilgiler. Kilitleme ve açma. Koltuklar ve emniyet kemerleri. Göstergeler ve kontroller. Çalıştırma ve kullanma İçindekiler Genel bakış Genel Bilgiler Kilitleme ve açma Koltuklar ve emniyet kemerleri Göstergeler ve kontroller Çalıştırma ve kullanma Konfor ve rahatlık Acil durumda Aracınızın korunması Bakım Teknik

Detaylı

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu Teknik özellikler 1.33 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort Extra 1.6 VVT-i Elegant Düz Vites Düz Vites Düz Vites Otomatik Vites Düz Vites Otomatik Vites ÖLÇÜLER Boy x En x Yükseklik mm 4545

Detaylı

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL 1.Kesinlikle alkollü olarak araç kullanmayınız ve kullandırmamaya çalışınız. 2. Eskimiş lastiklerle yola çıkmayınız. Kışın en az diş kalınlığı 3 mm yazın 2 mm olmalı

Detaylı

Vito Select Donanım Özellikleri

Vito Select Donanım Özellikleri Güvenlik ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı) EBD (Elektronik Güç

Detaylı

Kullanım kılavuzundan yararlanın

Kullanım kılavuzundan yararlanın İçindekiler Giriş... 2 Özet bilgiler... 6 Anahtar, Kapılar ve Camlar... 21 Koltuklar, Güvenlik Sistemleri... 39 Eşya saklama ve bagaj bölümleri... 57 Göstergeler ve kumanda birimleri... 67 Aydınlatma...

Detaylı

PRATİK BİLGİLER GEÇICI LASTIK TAMIRI KITI. Erişim. Alet listesi. Diğer aksesuarlar

PRATİK BİLGİLER GEÇICI LASTIK TAMIRI KITI. Erişim. Alet listesi. Diğer aksesuarlar 165 GEÇICI LASTIK TAMIRI KITI En yakın servise gidebilmeniz için lastiğin geçici olarak tamir edilmesini sağlayan ve bir kompresör ve bir delik tıkama ürününden oluşan tam bir sistemdir. Alet listesi Diğer

Detaylı

Ýliþikte sunulan Servis Rehberinde Fiat ýn servis listesi, Garanti kitapçýðýnda ise garanti þartlarý ve ilave hizmetler yer almaktadýr:

Ýliþikte sunulan Servis Rehberinde Fiat ýn servis listesi, Garanti kitapçýðýnda ise garanti þartlarý ve ilave hizmetler yer almaktadýr: 001-022 BRAVO GB.qxp 12.02.2008 16:37 Page 1 Deðerli Müþterimiz, Fiat ý tercih ettiðiniz için teþekkür eder, Fiat Bravo yu seçtiðiniz için sizi tebrik ederiz. Bu kitabý, yeni Fiat Bravo nuzun tüm özelliklerini

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

VOLVO S80 Quick Guide

VOLVO S80 Quick Guide VOLVO S80 Quick Guide yeni volvo'nuza hoşgeldiniz! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide okuduktan sonra yeni Volvo'nuzu çok daha fazla beğeneceksiniz. Ayrıntılı bilgileri Kullanıcı

Detaylı

Renault Latitude 1.5 dci 110 HP Euro 5 Executive

Renault Latitude 1.5 dci 110 HP Euro 5 Executive İlan no: 209121 Renault Latitude 1.5 dci 110 HP Euro 5 Executive Sahibinden 2012 MAYIS TRAFİĞE ÇIKIŞLI RENAULT LATİTUDE 58.500 TL İlan tarihi: 12 Ekim 2014 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Beylikdüzü,

Detaylı

Hyundai ix GDI 135 HP 6MT 4x2 Style Plus

Hyundai ix GDI 135 HP 6MT 4x2 Style Plus Hyundai ix35 1.6 GDI 135 HP 6MT 4x2 Style Plus İlan no: 413052 İlan detayları Sahibinden 66.500 TL 10 Eyl 2017 66.500 TL 30 Ağu 2017 65.500 TL Böylesi yok Full-Full-extralı sıfırdan farksız İlan tarihi:

Detaylı

Klimaanlage Klima Cihazı. Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 145. 12/2009 Ident Nr. 11114722A

Klimaanlage Klima Cihazı. Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 145. 12/2009 Ident Nr. 11114722A Klimaanlage Klima Cihazı Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 45 2/2009 Ident Nr. 4722A Lejant Kompresör 2 Kontrol Paneli 3 Tavan üstü klima cihazı Montaj için özel alet - Matkap 0 50 mm - Sac kesme aleti

Detaylı

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C70 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir.

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C70 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. VOLVO C70 quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Hızlı Kılavuzu incelemeniz yeni Volvo nuzu onaylamak için gerekçelerinizi arttıracaktır. Detaylı bilgiler

Detaylı

11/02 Tüm haklarý saklýdýr. Toyota nýn izni olmaksýzýn bu kitabýn tamamý veya bir kýsmý tekrar yazýlamaz ve kopya edilemez.

11/02 Tüm haklarý saklýdýr. Toyota nýn izni olmaksýzýn bu kitabýn tamamý veya bir kýsmý tekrar yazýlamaz ve kopya edilemez. TOYOTA PAZARLAMA VE SATIÞ A.Þ. Cumhuriyet Mahallesi E-5 Yan Yol No: 11 Yakacýk 34876, Kartal-Ýstanbul Tel : (0216) 453 53 53 Fax : (0216) 671 92 42 Ticaret sicil no : 444939-392521 11/02 Tüm haklarý saklýdýr.

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

www.hyundaiclubtr.com www.hyundaiclubtr.com TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

www.hyundaiclubtr.com www.hyundaiclubtr.com TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU A03A01A-GAT Çalýþtýrma Bakým Teknik Özellikler Tanýtma ve Kullanma Kýlavuzu içinde yer alan bütün bilgiler, yayýn tarihinde geçerlidir. Hyundai, yürütülmekte olan kesintisiz

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ2276 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 WDD2120401B239371 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-DB021 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 VF14SRA4450085381 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ RENAULT FLUENCE NEDEN RENAULT? 2 2 FLUENCE AYRINTILAR RENAULT FLUENCE KUSURSUZ AYRINTILAR KONFORLU KONFORU ARTTIRAN DONANIMLAR FAYDALI Renault eco 2 2 2 ALANI 18 > 19 Önde oturan her yolcunun kendisine

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

VOLVO C30 quick Guide

VOLVO C30 quick Guide VOLVO C30 quick Guide Yenİ volvo'nuza hoşgeldiniz! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide okuduktan sonra yeni Volvonuzu çok daha fazla beğeneceksiniz. Ayrıntılı bilgileri Kullanıcı

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Araç orijinal uzaktan sistemi Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz.

LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz. LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz. İleride referans olabilmesi için kullanma talimatını saklı tutunuz.

Detaylı

Konfor, ferahlık ve rahatlık

Konfor, ferahlık ve rahatlık Konfor, ferahlık ve rahatlık Pratik kapılar yana kayıp açıldığında geniş bir çalışma alanı sizi bekliyor. Geniş mesafe dolayısıyla rahat biniş-iniş ve esnek koltuk kapasitesi seçenekleri. 540mm Sınıfının

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

Ticari Fiyat Listesi Ocak 17

Ticari Fiyat Listesi Ocak 17 Ticari Fiyat Listesi Ocak 17 Yüksek Donanım Özellikleri ile Gelen Eşsiz Konfor Tourneo Courier Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü

Detaylı

Ticari Fiyat Listesi Mart 18

Ticari Fiyat Listesi Mart 18 Ticari Fiyat Listesi Mart 18 Yüksek Donanım Özellikleri ile Gelen Eşsiz Konfor Tourneo Courier Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz.

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure İlan no: 214982 Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure Sahibinden SIFIR AYARINDA 508 - EN DOLUSU - HATASIZ 70.000 TL İlan tarihi: 26 Kasım 2014 İlan detayları İlan detayları İl Ankara,

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT2179 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VSSZZZ5FZFR152817 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu. Ürünü kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz.

BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu. Ürünü kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. Tanıtım Oto güvenlik koltuğu vücut anatomisine uygun tasarımı ve fonksiyonları ile çocuğunuz içindeyken maksimum güvenlik ve konfor sağlar. BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto güvenlik

Detaylı

Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C30

Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C30 VOLVO C30 Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide'a bakarak en genel fonksiyonların bir kısmını hızlı ve kolay bir şekilde

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

X-Class Power Donanım Özellikleri

X-Class Power Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

HAUTAU ATRIUM HKS. sistemi.... ve Kap lar kolayl kla sürülür.

HAUTAU ATRIUM HKS. sistemi.... ve Kap lar kolayl kla sürülür. vasistas sürme HAUTAU ATRIUM HKS sistemi... ve Kap lar kolayl kla sürülür. İşi bilenler için mükemmel sistem: HAUTAU ATRIUM HKS Aksesuarlar kolayl kla monte edilebilir! Avantajlar Form Fonksiyon oluşturur

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

Fiyat Listesi Ocak 17

Fiyat Listesi Ocak 17 Fiyat Listesi Ocak 17 MİNİBÜS Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren

Detaylı

Renault Grand Scenic Toyota Verso. Renault Megan

Renault Grand Scenic Toyota Verso. Renault Megan Renault Grand Scenic Toyota Verso Renault Megan Ford C MAX diesle tekna Privilege Premium Mitsubishi ASX 2 sport tourer Titanyum (Glassroof+NC) Anahtar teslim fiyatları 51.900,00 TL 52.350,00 TL 49.000,00

Detaylı

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport Yakıt tüketim değerleri, ideal şartlarda ölçülmüş minimum tüketim değerleridir. Kullanım koşulları ve çevresel şartlara göre farklılık gösterebilir. DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir

Detaylı

A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA

A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA Sektörün en geniş kabini, yüksek verimli klima, maksimum konfor Traktörün ortasına yerleştirilmiş kabin Kullanımı son derece kolay kontrol paneli ve renkli

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-128184 Sayfa: 1 / 13 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JR5570 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-128184 Sayfa: 2 / 13 U5YEH813ADL041081 Araç Bilgileri

Detaylı

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1248 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 190 / 1750 Vites kutusu 5 ileri düz vites Uzunluk - Genişlik (mm)

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarm sistemi uzaktan kumandası Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

Chevrolet Lacetti V CDX

Chevrolet Lacetti V CDX Chevrolet Lacetti 1.6 16V CDX İlan no: 226364 İlan detayları Sahibinden 23.500 TL 07 Mar 2015 23.500 TL 01 Mar 2015 24.250 TL Chevrolet Lacetti (LPG, Özel Plaka, Döşeme, 4 lastik) İlan tarihi: 1 Mart 2015

Detaylı

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Bu Çocuk Güvenlik Koltuğunun Grup I (9-18kg), Grup II (15-25kg) ya da 9 ay ila 7 yaş arası çocuklar için uygun olduğunu unutmayınız. Kullanım kılavuzunu

Detaylı

Ýliþikte sunulan Servis Rehberinde Fiat ýn servis listesi, Garanti kitapçýðýnda ise garanti þartlarý ve ilave hizmetler yer almaktadýr

Ýliþikte sunulan Servis Rehberinde Fiat ýn servis listesi, Garanti kitapçýðýnda ise garanti þartlarý ve ilave hizmetler yer almaktadýr 001-031 LINEA 1ed it.qxp 21.04.2007 10:48 Page 1 Deðerli Müþterimiz, Fiat ý tercih edip, Fiat Linea yý seçtiðiniz için size teþekkür ederiz. Bu kitabý aracýnýzýn tüm özelliklerini tanýmanýza ve onu mümkün

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive İlan no: 322902 Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive Sahibinden 2015 Model 1,6 JTD Distincsive, HASARSIZ Servis Bakımlı 66.000 TL İlan tarihi: 23 Eylül 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO XC90 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir.

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO XC90 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. VOLVO XC90 quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. u Hızlı Kılavuzu incelemeniz yeni Volvo nuzu onaylamak için gerekçelerinizi arttıracaktır. Detaylı bilgiler

Detaylı

105 mm. 59 mm. 115 mm. 570 gr -> 17282 -> 17282

105 mm. 59 mm. 115 mm. 570 gr -> 17282 -> 17282 L1 L2 B1 B2 115 mm 59 mm 105 mm 570 gr C1 -> 17282 C2 -> 17282 9 A 2a 4 1a 2b 5 7 3 1b 6 8 D1 D2 2m E1 E2 Δ1 = X1 - Y1 Δ2 = X2 - Y2 Δ3 = X3 - Y3 E3 1 mm D3 F1 2m F2 F3 s > 5m > 16 2 3 ft F4 F5 TR Kullanma

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-115132 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ6993 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-115132 Sayfa: 2 / 9 VF1BZAL0E49168950 Araç Bilgileri

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN 2012 EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK ŞANZIMAN Sport Sport Plus Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön

Detaylı

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG İlan no: 302363 Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG Sahibinden Garantisi Devam eden, SEAT LEON 1.6 TDI 105 HP DSG S&S, 2013 64.000 TL İlan tarihi: 9 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl Adana,

Detaylı

X-Class Progressive Donanım Özellikleri

X-Class Progressive Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK 2012 EMİSYON SINIFI ŞANZIMAN MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK YAKIT TIPI Sport AT Sport Plus AT Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön yolcu

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-068236 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-SL2039 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-068236 Sayfa: 2 / 8 VF1RFB00656929310 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124642 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC5992 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124642 Sayfa: 2 / 8 VF1LZBS0553112878 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124200 Sayfa: 1 / 13 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KD1721 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124200 Sayfa: 2 / 13 VF7DD9HP0DJ761881 Araç Bilgileri

Detaylı

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler...3 2 Güvenlik ve çevre...4 2.1. Doküman hakkında...4 2.2. Güvenliği sağlama...4 2.3. Çevreyi koruma...5

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-064200 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 27-AAN386 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-064200 Sayfa: 2 / 10 NLHB251RAJZ439085 Araç Bilgileri

Detaylı

Renault Megane 1.6 16V Expression

Renault Megane 1.6 16V Expression Renault Megane 1.6 16V Expression İlan no: 269102 İlan detayları Sahibinden 35.250 TL 17 Şub 2016 35.250 TL 10 Şub 2016 35.500 TL 05 Şub 2016 35.750 TL 05 Şub 2016 36.500 TL sahibinden FULL Renault Megane

Detaylı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü 74.5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı 8400-10 900 kg Beko Kazı Derinliği Uzatmalı Stik (SAE) 4353-5330 mm 434F2 Çalışma ağırlığı ve diğer özellikler makina konfigürasyonuna göre

Detaylı

Ford Fiesta Kullanýcý El Kitabý. Feel the difference

Ford Fiesta Kullanýcý El Kitabý. Feel the difference Ford Fiesta Kullanýcý El Kitabý Feel the difference Bu yayýnda bulunan bilgiler, yayýnýn baskýya hazýrlandýðý tarih itibariyle doðrudur. Geliþtirmeler yapýlabilmesi bakýmýndan, özellikleri, tasarýmý ya

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-123662 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RZC13 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-123662 Sayfa: 2 / 9 VF1BZAL0E49925202 Araç Bilgileri

Detaylı

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir.

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir. Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Bu kitab n kapsamad ğ diğer bilgiler için, kitap ile birlikte verilen Kullan c El Kitab na bak n z.

Bu kitab n kapsamad ğ diğer bilgiler için, kitap ile birlikte verilen Kullan c El Kitab na bak n z. 530.07.104 500L ING 1a Ed 23.01.2014 09:00 Sayfa 1 Bu ilave kitap, Dualogic elektronik kontrollü vites kutusunun kullan lmas ile ilgili talimatlar aç klamaktad r. Şanz man n doğru kullan m için bu kitab

Detaylı

Beklentilerinizi Yükseltmenin Zaman Geldi

Beklentilerinizi Yükseltmenin Zaman Geldi Sahip Olduðunuzla Gurur Duyacaks n z... Beklentilerinizi Yükseltmenin Zaman Geldi Farmall U ve Farmall U Pro Güç ve Konfor Bir Arada 2 ayrı beygir seçeneði bulunan Farmall U ve Farmall U Pro serisi gücün,

Detaylı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Sahibinden Ford Focus 1.6 TDCi 115 İlan no: 186963 İlan detayları 72.000 TL 17 Şub 2014 72.000 TL 15 Şub 2014 75.000 TL HP Titanium 4 Kapı (2013) İlan tarihi:

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124855 Sayfa: 1 / 13 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT1741 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124855 Sayfa: 2 / 13 VF1LZLF0E52985218 Araç Bilgileri

Detaylı

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-027218 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JB9248 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-027218 Sayfa: 2 / 11 WVWZZZ6RZCY207610 Araç Bilgileri

Detaylı