OEM ürünleri. LMS Pratik bilgiler kitapçığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OEM ürünleri. LMS Pratik bilgiler kitapçığı"

Transkript

1 OEM ürünleri LMS Pratik bilgiler kitapçığı

2 LMS14 kazan kontrol kartlarında yapılması gereken pratik ayarlamalar 1- Mühendis sayfasına erişerek aşağıdaki ayarlamaları yaptığınızda, daha sağlıklı bir çalışma olacaktır. Mühendis sayfasına erişim için aşağıdaki adımları takip ediniz. A. ESC tuşuna basınız (Birkaç kez) B. Ana ekran karşınıza çıkacaktır.kaskad sıcaklığı görülecektir. C. 1 defa OK tuşuna basınız D. Çıkan ekranda info tuşuna basılı tutunuz (Yaklaşık 5-6 saniye) E. Çıkan ekranda yuvarlak düğmeyi çevirerek Mühendis satırını seçiniz. F. 1 defa OK tuşuna basınız G. Şu anda mühendis seviyesindesiniz

3 2- Doğru bir çalışma için öncelikle cihazın saat ve tarih bilgisini aşağıdaki gibi sırasıyla ayarlayınız. Bu, otomatik çalışma için gereklidir. 3- Mühendis à Konfigürasyon sayfasında 6110 no lu Bina zaman sabiti değerini 1 yapınız. Fabrika ayarı 15 tir. 4- Mühendis à Isıtma devresi 1 içinde 732 no lu parametreyi ---- olacak şekilde kapatınız. Fabrika ayarı olarak -3 tür. Düğmeyi sola doğru çevirerek bu işlemi yaptığınızda ---- sembolünü görebilirsiniz.

4 5- Eğer ikinci ve üçüncü ısıtma devreniz varsa Isıtma devresi 2 içinde 1032 ve Isıtma devresi 3 içinde de 1332 no lu parametreleri ---- olacak şekilde kapatınız. Fabrika ayarı olarak -3 tür. 6- Konfor sıcaklığını yükseltmenize rağmen ısınmakta bir zorluk yaşanıyorsa, ısıtma devrelerinin sayfasında Isıtma eğrisi parametresini yükseltiniz. Böylece, daha yüksek sıcaklıkta kazan suyu hazırlanacaktır. Bu hazırlık esnasında, dış hava ve konfor sıcaklığının da etkisi vardır. Örneğin 1,8 ya da karasal iklimin olduğu bölgelerde 2 yapabilirsiniz. Fabrika ayarı 1,5 tir. Isıtma eğrisi, Isıtma devresi 1, 2 ve P için ayrı olarak ayarlanabilir. Isıtma devresi 1 mevcut değer Isıtma devresi 1 yükseltilmiş değer Isıtma devresi 2 mevcut değer Isıtma devresi 2 yükseltilmiş değer

5 Isıtma devresi 3 mevcut değer Isıtma devresi 3 yükseltilmiş değer 7- LMS14... kazan kontrol cihazında bir adet üç yollu vanalı ısıtma devreniz varsa (karışım devresi), AVS ilave modül kullanılması gerekmektedir. LMS14... tek başına bir üç yollu vana kontrolü yapamamaktadır. Sadece direkt devre (pompa devresi) kontrolü yapabilmektedir. İlave modül, kart üzerinde X50 soketine bağlanmaktadır. Üç yollu vanalı ısıtma devresi için yapılması gereken ayarlar İlave modülün X50 konnektörü ile LMS14 kazan kontrol panelinin X50 konnektörüne bağlantı yapınız. Bunun için aşağıdaki resimleri inceleyiniz.

6 İlave modülü yukarıdaki şekilde bağladıktan sonra LMS14 ün Mühendis sayfasında aşağıdaki ayarları yapmanız gereklidir. Yapmamız gereken işlem, ilave modülün hangi amaçla kullanılacağını belirlemektir. Örneğin, 1 adet ilave modülümüz olsun. Mühendis sayfasından Konfigürasyon bölümüne geliniz no lu parametreyi Isıtma devresi 1 olarak ayarlayınız. Eğer birden fazla ısıtma devreniz bulunuyorsa, öncelikle bu devreleri de Konfigürasyon sayfasında Açık olarak ayarlamanız gereklidir. Fabrika ayarı olarak bu devreler Kapalı şekilde gelmektedir ve 5721 no lu parametreleri Açık konuma getirmeniz gereklidir. (Eğer birden fazla ısıtma devreniz bulunuyorsa)

7 Sonrasında, şayet üç yollu vanalı ısıtma devreleriniz bulunuyorsa, sırasıyla Konfigürasyon sayfasında ilave modül ayarlarını yapmanız gereklidir. Öncelikle 6021 no lu parametre ile Isıtma devresi 2 yi aktif ediyorsunuz. Bir adet daha ilave modül kullanıyorsanız, bu durumda da 6022 no lu parametre ile Isıtma devresi 3 ü aktif ediyorsunuz. Aksi takdirde menüde bu devreler görülmeyecektir. Birden fazla İlave modülün kullanıldığı durumda, modül üzerindeki dip sviçleri ayarlamamız gereklidir. Örneğin 1 adet ilave modülünüz var ise, birinci ilave modülün dip svicini yuvarlak içinde 1 rakamının bulunduğu şekilde ayarlayınız. Not: İkinci ilave modül olsaydı onun dip sivicini de yuvarlak içinde 2 rakamının bulunduğu şekilde ayarlanacaktı. Bu şekilde ilave modülü sisteme tanıtmış oldunuz. Bundan sonraki aşama, üç yollu vana ve pompanın elektrik bağlantıları olacaktır. İlave modül üzerindeki QX21= Üç yollu vana açma ucu İlave modül üzerindeki QX22= Üç yollu vana kapatma ucu İlave modül üzerindeki QX23= Üç yollu vana devresinin pompası İlave modül üzerindeki BX21= Üç yollu vana devresinin sensörü Artık, ısıtma devresinin parametrelerini ve gerekirse zaman programını ayarlayabilirsiniz.

8 NOT Üç yollu vanalı ısıtma devresini, yerden ısıtma olarak kullanacaksak burada yerden ısıtma için minimum ve maksimum sıcaklık değerlerini girmemiz gereklidir. Hangi devrede yerden ısıtma varsa, o devrenin parametre ayarlarına giriniz. Örneğin ısıtma devresi 1 için 740 (mínimum değer), 741 (maksimum değer) ayarlanmalıdır. Isıtma devresi 2 için 1040 ve 1041 Isıtma devresi 3 için 1340 ve 1341 no lu parametreler kullanılır.

9 8- Eğer info düğmesine bastığınızda ısıtma devreleri için Yaz çalışması yazıyorsa, sistemdeki dış hava sıcaklığını kontrol ediniz. Info düğmesine bastığınızda, dış havanın minimum ve maksimum sıcaklıklarını resetleyiniz. Mühendis sayfasında Tüketici tanımlama bölümüne gelip 8703 no lu parametreyi de resetleyiniz. Yaz çalışmasının sebebi, dış hava sıcaklığının ısıtma devresi içindeki 730 no lu parametreden yüksek olmasıdır. Bu parametre fabrika ayarı olarak 18 dir. Dış hava sıcaklığı 18 in üstünde olduğunda ısıtma devreleri kapanır.

10 9- Sıcak su tankında (Boyler ya da DHW tankı), haftanın belirli bir gününde, su sıcaklığının belirli bir sürede yüksek derecelere ulaşması planlanır (örneğin 65 derece) ve su içindeki virüslerin, bakterilerin ölmesi amaçlanır. Bu nedenle, lejyonella fonksiyonu kullanılılr. Bu fonksiyonun kullanımını Sıcak kullanım suyu menüsünde 1640 no lu parametre ile ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz periyodik olarak (3 günde bir ya da 4 günde bir şeklinde), dilerseniz haftanın sabit bir gününde lejyonella fonksiyonunu aktif edebilirsiniz. Eğer bu fonksiyonu kullanmak istemezseniz, 1640 no lu parametreden kapatabilirsiniz. Fabrika ayarı olarak, bu fonksiyon haftanın belirli bir günü açık olarak gelir. Bu günde, lejyonella sıcaklığına (1645 no lu parametre), ayarlanmış süre içinde (1646 no lu parametre) ulaşılamadığı takdirde 127 no lu hata ile karşılaşabilirsiniz. Boyler tankı (DHW ya da sıcak kullanım suyu tankı) içinde yeterli derecede sirkülasyon varsa Lejyonella fonksiyonunu kapalı konuma getirebilirsiniz no lu parametre ile bunu yapabilirsiniz. Aksi takdirde, fabrika ayarı olarak, sabit bir günde sıcak su tankınız yüksek sıcaklığa ulaşıp, içindeki virüslerin ölmesini sağlayacaktır. Su tankı içinde yeteri derecede sirkülasyon olmadığı yerlerde lejyonella fonksiyonu kullanılması gereklidir. Sağlık açısından kullanımı tavsiye edilen bir fonksiyondur.

11 10-Zaman programı ayarının yapılmasında aşağıdakilere dikkat ediniz. Mühendis sayfasında, zaman programı ısıtma devresi 1 i seçiniz. Sonrasında 500 no lu parametreden hangi gün çalışma olacağını seçiniz. NOT: Çalışma günleri konusunda fabrika ayarı olarak Cumartesi ve Pazar günleri Açık olarak gelmektedir. Eğer bugünlerde çalışma olmasını istemiyorsanız, aşağıdaki gibi öncelikle 500 no lu parametreden Cumartesi-Pazar ı seçiniz. 501 ile 506 arasındaki parametrelerin hepsinin olacak şekilde kapalı ayarlayınız. Sonrasında tekrar 500 no lu parametreden hangi gün çalışma olacağını seçiniz. Burada 4 farklı seçenek bulunmaktadır. 1. Pazartesi-Pazar (Bütün hafta) 2. Pazartesi-Cuma (Hafta içi) 3. Cumartesi-Pazar (Hafta sonu) 4. Pazartesi...Cuma (Her gün için ayrı ayrı) Zaman programında gün içinde 3 defa aç, 3 defa kapat yaptırabilirsiniz. 501: Birinci aç saati 502: Birinci kapat saati 503: İkinci aç saati 504: İkinci kapat saati 505: Üçüncü aç saati 506: Üçüncü kapat saati

12 Aşağıda örnek zaman programı ayarını inceleyebilirsiniz. NOT: Eğer bulunduğunuz yerde örneğin Pazar günü hariç diğer tüm günlerde zaman programı ayarı yapmak isterseniz, bu seçenek parametrelerde bulunmadığı için her günü ayrı olarak ayarlamanız gereklidir. Örneğin Pazartesi den Cumartesine kadar bir zaman programı yapılması istenirse, bunun için öncelikle 500 no lu parametreden Pazartesi ni seçiniz. 501 ile 506 no lu parametreler arasında çalışma saatlerini ayarlayınız.

13 Sonrasında, bütün günlerdeki çalışma saati aynıysa kopyala seçeneğini kullanarak 515 no lu parametreden hangi günlere kopyalama yapmak istedeğinizi girerek OK tuşuna bastığınızda diğer günleri de aynı şekilde ayarlamış olursunuz. 11-LMS14... cihazında kaskad sensör bağlantılarının ayarlarının yapılması ve sensörlerin kaydedilmesi Kaskad gidiş sensörü B10 dur. Uygun olan BX sesnör girişine ataması yapılır. Firma tarafından belirlenen BX sensör giriş yeri kullanılır. Mühendis sayfasından Konfigürasyon a gelip aşağıdaki şekilde atama yapılır. Eğer sensör ataması firma tarafından yapılmışsa, herhangi bir atama yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Sadece kaskad sensörü olarak gösterilen yere sensör bağlantısını yapınız. 12-Sistemdeki tüm sensör bağlantılarının yapılmasından sonra Mühendis sayfasından Konfigürasyon a gelip 6200 no lu parametreyi Evet olarak seçip OK tuşuna basınız. Parametre otomatik olarak tekrar Hayır a dönecektir.

14 13-Kaskad sistemde, her bir kazanın adreslemesinin doğru biçimde yapılması gereklidir. Aksi takdirde 82 no lu Adres çakışması hatasını görebilirsiniz. Adresleme için her bir kazanda Mühendis sayfasında LPB bölümüne geliniz. Burada ana kazan hangisiyse onun adresi her zaman 1 olmalıdır no lu parametrenin ana kazanda 1 olduğunu kontrol ediniz. Dış hava ve kaskad sensörünün bağlı olduğu kazan ana kazandır. Diğer kazanların adreslemesi de sırasıyla 2, 3, 4, 5... şeklinde yapılmalıdır. 14- Sistemde karşılaştığınız hatalarda Mühendis sayfasında Hata bölümüne gidiniz. Burada meydana gelen hata numarası ve bu hataya ilişkin bir kod bulunmaktadır. Bu kodu firmaya ileterek hataya ait detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu kodlara aşağıdaki resimleri inceleyerek ulaşabilirsiniz. Öncelikle Mühendis sayfasından Hata bölümüne geliniz.

15 Sonrasında tarihçe 1 den itibaren hafızada kayıtlı olan en son 20 adet hatayı inceleyebilirsiniz. Aşağıdaki örneğimizde Tarihçe 1 en güncel hatadır no lu parametre ile en son hatanın numarasını, 6805 no lu parametre ile de bu hataya ait detaylı arıza kodunu bulabilirsiniz. Örneğimizde hata kodu 20 Kazan Sensörü dür. Hataya ait detaylı kod da 440 tır. Bu hatanın sebebi karta bağlı olmayan bir kazan sensörüdür. Bu bilgileri firmaya ileterek hataya ait detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Örneğin Tarihçe 2 deki hataya da aşağıdaki parametre numaraları ile ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki örneğimizde de hata kodu 133 Emniyet zamanı aşıldı dır. Bu hataya ait detaylı kod da 625 tir. Bu hatanın sebebi de yanmanın gerekli emniyet süresi içerisinde başlayamamasıdır. 15-Sıcak kullanım suyu ayarında dikkat edilmesi gereken parametreleri de aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz. Öncelikle Mühendis sayfasında Kullanım suyu bölümüne geliniz.

16 Kullanım suyu menüsünde, 1610 no lu parametre ile boylerinizde (sıcak su depolama tankı) kaç derece su olmasını istediğiniz değeri giriyorsunuz no lu parametrede ise sıcak su tankınızın çalışma prensibini ayarlıyorsunuz. Burada 3 farklı seçenek bulunmaktadır. a. Boylerinizi, ısıtma devrelerinizin zaman programına göre çalıştırmak (Zaman programı I.D) b. Boylerinizi, bağımsız bir zaman programına göre çalıştırmak (Zaman programı 4 DHW) c. Boylerinizi 24 saat süreyle sıcak tutacak şekilde çalıştırmak (24 saat / gün) Eğer sıcak suya devamlı ihtiyacınız varsa 24 saat/gün seçeneğini kullanabilirsiniz no lu parametrede ise sıcak su tankınız (boyler) için öncelik ayarı yapabilirsiniz. Burada da 4 farklı öncelik bulunmaktadır. a. Mutlak (Tam), boyler ısınmadan hiçbir ısıtma devresine su verilmez. b. Değişken (Öteleme), ısıtma devrelerine de su gider ancak boyler ısınmadığı takdirde ısıtma devresi kapanır. c. Hiçbiri, ısıtma devresi ve boyler birlikte çalışır. d. Krş.dev.değişken, Pmp.Dv Mutlak, eğer tesiste hem karışım vanalı ısıtma devresi hem de direkt ısıtma devresi (pompa devresi) varsa, ilk etapta pompa devresi boyler ısıtılana kadar kilitli kalır, bu sırada karışım vanalı devre açıktır. Fakat boyler ısıtılamazsa, karışım devresi de kapatılır. Tamamen boylere öncelik verilir. Yukarıdaki önceliklerden hangisi sizin için uygunsa tercihinizi bu yönde yapınız.

17 Örneğin aşağıdaki seçimde, hem ısıtma devresi hem de sıcak kullanım suyu devresi birlikte çalışmaktadır. 16-Isıtma devrelerinde zaman programına göre çalışmada dikkat edilecek hususlar aşağıdaki gibidir. Zaman programına göre çalışmada, cihazın açık olduğu sürede 710 no lu parametrede girilen sıcaklık değerine göre çalışma gerçekleşir. Bu parametre Konfor sıcaklığı dır Cihazın kapalı olduğu sürede de 712 no lu parametreye göre çalışma olur. Bu paremetre de Ekonomi sıcaklığı dır. Zaman programına göre çalıştığınız durumlarda, cihaz ekonomiye geçtiği takdirde çalışmaya devam ediyorsa ve siz o sürede hiç çalışmasını istemiyorsanız, 712 no lu parametreyi minimum değere çekiniz.

18 712 no lu parametreye çekebileceğiniz minimum değer 714 no lu parametredir (Donma koruması sıcaklığı). Eğer ekonomi korumasını daha da düşük değere çekmek isterseniz, öncelikle 714 no lu parametreyi minimuma çekiniz, sonrasında da 712 yi de minimuma çekiniz. Aşağıdaki örneği dikkatle inceleyiniz. Fabrika ayarı olarak çalışma sıcaklıkları aşağıdaki şekilde sizlere ulaşır. 710 no lu parametre (Konfor sıcaklığı) = 20 C 712 no lu parametre (Ekonomi sıcaklığı) = 16 C 714 no lu parametre (Donma koruma sıcaklığı) = 10 C Bu koşullarda, konfor sıcaklığı 16 C nin altına inmez. Ekonomi sıcaklığı 10 C nin altına inmez. Bu sıcaklık değerleri birbirine bağlıdır. Donma korumasının inebileceği minimum değer 4 C dir. Eğer 714 ü 4 C ye indirirseniz, 712 yi de 4 C ye çekebilirsiniz. Dolayısıyla, ekonomi modunda hiç çalışma istemeyen müşteriler için 712 no lu parametre 4 C olarak ayarlanabilir. Ayrıca Isıtma devrelerinin içinde 780 no lu parametreyi Donma korumasına doğru aşağı şekilde ayarlayabilirsiniz.

19 Sık sorulan sorular kitapçıklarımızı lütfen temin ediniz o Haziran 2014 o Temmuz 2014 o Ağustos 2014 o Eylül 2014 o Ekim 2014 Döküman, program ve video temini için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz. cozumler/bina_teknolojileri/urun_ve_sistemler/oem_urunleri Web server devreye alma kitapçığımız ve videoları inceleyebilirsiniz.

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 5

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 5 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 5 İçindekiler 1- LMS14 kazan kontrol panelinde üç yollu vana, güneş enerjisi ve boyler sisteminin kullanılması 2- LMS14 kazan kontrol sisteminde dönüş sensörü hatası

Detaylı

LMS14... DEVREYE ALMA KİTABI

LMS14... DEVREYE ALMA KİTABI LMS14... DEVREYE ALMA KİTABI 05.12.2014 2 İçindekiler Menülere erişim.... 5 Mühendis sayfasına girilmesi ve ayarların yapılması.... 6 Mühendis parametrelerinin ayarlanması.. 7 Gün, zaman saati ayarı. 7

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 2

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 2 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 2 For internal use only Boyler, radyatör devresi ve güneş enerjisinden oluşan bir sistemimiz var. Burada, boyler yeterli sıcaklığa ulaştığında, güneş enerjisinden

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Ağustos 2014

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Ağustos 2014 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Ağustos 2014 For internal use only Soru: 3 adet çelik kazanlı kaskad sistemimiz var. Burada, kazanların gidiş hattı üzerinde yoğuşmayı önlemek için 3 yollu vana ile geri

Detaylı

RVS DEVREYE. 07.Mart.2013 ALMA KİTABI

RVS DEVREYE. 07.Mart.2013 ALMA KİTABI RVS DEVREYE 07.Mart.2013 ALMA KİTABI İçindekiler Menülere erişim.... 1 Mühendis sayfasına girilmesi ve ayarların yapılması.... 3 Mühendis parametrelerinin ayarlanması.. 3 Gün, zaman saati ayarı. 3 Operatör

Detaylı

Komple sistem çözümleri. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri. Ürün Seçimleri

Komple sistem çözümleri. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri. Ürün Seçimleri Not Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri Siemens, kazan kontrol ürünleri alanında uzun yıllara dayanan deneyimini kullanarak tanınmış müşterileriyle yakın ilişki içinde ısıtma kontrol sistemlerinde

Detaylı

RVS63.283 Kazan kontrol ünitesi

RVS63.283 Kazan kontrol ünitesi RVS63.283 Kazan kontrol ünitesi 1. Zaman programı ile sisteminizi kontrol edebilir, gün içinde 3 defa cihazı aç kapa yaptırabilirsiniz. Çalışmasını istediğiniz saatlerde cihazınız belirlediğiniz konfor

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 4

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 4 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 4 For internal use only İçindekiler 1- RVS kazan kontrol cihazında 127 no lu Lejyonella hatasının giderilmesi 2- Brulörlü kazanlarda brulörün 1inci kademe çıkışının

Detaylı

Sık sorulan sorular? Haziran 2014

Sık sorulan sorular? Haziran 2014 Sık sorulan sorular? Haziran 2014 Boyler i 50 dereceye ayarlıyorum. Bu sıcaklığa ulaşıyor ancak kazan çalışmaya devam ediyor. 3 yollu vanalı bir sistem var. Sistem boyler için çalıştığında, ısıtma devresinde

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 6

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 6 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 6 İçindekiler 1- A serisi LMS14 kazan kontrol kartında, modülasyonlu pompa kontrolünü nasıl yapabiliriz? 2- AVS75.390 ilave modül ile üç yollu vana kontrolü yapıyoruz.

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 7

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 7 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 7 İçindekiler 1- LMS14 kazan kontrol kartında hava atma fonksiyonunu nasıl kullanabilirim? 2- LMS14 kazan kontrol kartında tesisattaki su basıncını 8327 no lu parametre

Detaylı

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 İÇİNDEKİLER 1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK... 5 2.1.Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 3.TARİH ve ZAMAN AYARI...6 4.SICAKLIĞIN DÜŞÜRÜLME DÖNEMLERİ...8

Detaylı

Çalışma Sayfası1. Parametre Tanım Ayar aralığı/ayar değerleri Fabrika Ayarı Ayar 1 Hidrolik şema 0,0101,0102, n 0

Çalışma Sayfası1. Parametre Tanım Ayar aralığı/ayar değerleri Fabrika Ayarı Ayar 1 Hidrolik şema 0,0101,0102, n 0 Hidrolik Menü 1 Hidrolik şema 0,0101,0102, n 0 2 KSS pompası çıkışı ( KSS:kullanım sıcak suyu ) OFF KULLANILMIYOR 1 1 KSS sirkülasyon pompası 4 KSS resirkülasyon pompası (Z pompa) 5 KSS elektrikli ısıtıcı

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler. Giriş

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler. Giriş İçindekiler Giriş... 1 Ana işlemler...2 Ana menü yapısı...3 Zaman programı menüsü...3 Ayarlar menüsü...4 Raporlar menüsü...5 Saat/Tarih ayarlama menüsü...6 Giriş, dış hava denkleştirmeli ısıtma sistemlerinin

Detaylı

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009 Smile Dijital Kontrolör Evrim Olçum 2009 SDC Nedir? Smile Digital Controller (SDC) Farklı sistemlere uyarlanabilen, enerji verimli, ısıtma sistemi kontrolörü. Basit yapılandırma, hızlı montaj, kolay kullanım

Detaylı

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin................................. 3 1.1

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200 3/2006 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

Güvenlik Okuyun ve saklayın. İşaret açıklaması,,,... = İş adımı = Bilgi

Güvenlik Okuyun ve saklayın. İşaret açıklaması,,,... = İş adımı = Bilgi 10.1.3.6 Baskı 07.10 TR Pratik Kullanma Kılavuzu Kaskad Kontrol Olarak Merlin 5064 V3 Sistem Yöneticisi Orijinal Kullanma Kılavuzu 2008 2010 Elster GmbH Güvenlik Okuyun ve saklayın Bu kılavuzu montaj ve

Detaylı

KULLANIM TALIMATI NIBE SPLIT ACVM , AMS 10

KULLANIM TALIMATI NIBE SPLIT ACVM , AMS 10 NIBE SPLIT KULLANIM TALIMATI NIBE SPLIT ACVM 10-270, AMS 10 LEK KLE LEK Genel iç hava sıcaklığı birçok faktörden etkilenir. Güneşten, insanlardan ve beyaz eşyalardan gelen ısı genelde yılın sıcak dönemlerinde

Detaylı

1. SE5000 Dijital Takografta Kontak Kapandığında Otomatik Dinlenmeye Geçiş Ayarı

1. SE5000 Dijital Takografta Kontak Kapandığında Otomatik Dinlenmeye Geçiş Ayarı 1. SE5000 Dijital Takografta Kontak Kapandığında Otomatik Dinlenmeye Geçiş Ayarı Stoneridge SE5000 Exact Duo dijital takografta, kontak kapatıldığı zaman otomatik olarak dinlenme durumuna geçiş ayarlanabilir.

Detaylı

MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU

MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU İçindekiler Bağlantı... 3 İlk Ayar... 4 MCX kontrol kartı ayarı... 4 Uzak ekranın ayarı... 5 Kontrol... 6 Son Ayar... 7 Hata kodları & Çözümleri... 9 Bağlantı MCX kontrol

Detaylı

SMILE KONTROL PANELLER

SMILE KONTROL PANELLER ÖZELLKLER SMILE KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA Smile Smile serisi, serisi, farklı farklı modellerde modellerde kontrol kontrol panellerinden oluur. panellerinden Paneller röle oluur. sayısı

Detaylı

63006100 02/00. Kullanma kılavuzu. Kontrol ünitesi Logasol DBS 2.3-5 ve DBS 2.3-10. Lütfen saklayınız! Buderus Grubu

63006100 02/00. Kullanma kılavuzu. Kontrol ünitesi Logasol DBS 2.3-5 ve DBS 2.3-10. Lütfen saklayınız! Buderus Grubu 63006100 02/00 Kullanma kılavuzu Kontrol ünitesi Logasol DBS 2.3-5 ve DBS 2.3-10 Lütfen saklayınız! İçindekiler 1. Giriş...3 2. Geri Toplama kablı sistem şeması...3 3 Kumanda modülüne ait bilgiler...4

Detaylı

Üfleme Havası Kontrolü Uygulamaları

Üfleme Havası Kontrolü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Üfleme Havasından Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...3 Dijital Giriş Parametreleri...4 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...4 Kontrol Tanımı Parametreleri...5

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Sensör Bağlantı Şekilleri 3. Sensör Tipi Seçimi 4. Kontrol Metodunun PID Olarak Ayarlanması 5. Auto-Tuning Yapılması 6. Alarm Tipinin Değiştirilmesi

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

Saha ayarları tablosu

Saha ayarları tablosu /7 [6.8.] =... ID43/46 İlgili iç üniteler *GSQHS8AA9W ThermaliaC* Notlar - 4P3938-D -. /7 nden farklı montajcı Kullanıcı ayarları Ön ayar değerleri Oda sıcaklığı 7.4.. Konfor (ısıtma) R/W [3-7]~[3-6],

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM456 FM457 Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF 99 Kanal Kumanda Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Kumanda Paneli... 4 2.2 Kumanda Tanıtmak...

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

CM727 KULLANIM KILAVUZU

CM727 KULLANIM KILAVUZU CM727 KULLANIM KILAVUZU 1 CM 727 KULLANIM KILAVUZU Tanım CM727, ısıtma sistem verimliliğini kontrol etmek,siz evdeyken ve dışarıdayken konfor sıcaklıklarını sağlamak amacıyla dizayn edilmiş bir programlanabilir

Detaylı

SOLAR 42. Kurulum Kılavuzu SOLAR 42 NIBE F1145/F1345 IHB 1218-2 031887 LEK

SOLAR 42. Kurulum Kılavuzu SOLAR 42 NIBE F1145/F1345 IHB 1218-2 031887 LEK SOR EK TR Kurulum Kılavuzu SOR NIE F/F IH - 0 G Kurulum Kılavuzu - SOR ileşenlerin yerleşimi Genel SOR, sadece F ve F ile uyumludur. Özellikleri; VPS solar destekli boyler sıcak su dolumu için kullanılabilir.

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU 1. MAKĐNA ÖZELLĐKLERĐ Makine otomatik bant kalkmalıdır. Lastik otomatıyla beraber otomatik çalışır. Dokunmatik ekran ve Türkçe menüyle kolay kullanım. Üst bant alt

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

Merkezi Isıtma Sistemleri

Merkezi Isıtma Sistemleri Merkezi Isıtma Sistemleri De Dietrich - Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar MCA Serisi Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar Ürün Kodu Ürün Açıklaması Isıtma Kapasitesi (kw) 1000136040 * MCA 35 35 kw 2,600.00 9052000000

Detaylı

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU EPA100 cihazınızı USB ile bilgisayarınıza bağlayarak çeşitli ayarlar yapabilir, okunan değerlerin grafiğini çıkartabilir, cihaz üzerinde yaptığınız bütün fonksiyonlara

Detaylı

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi Zed M4... Kullanım Kılavuzu Tr 1 Zed M4 Kontrol Sistemi Hakkında Led Kontrol Sistemi Nedir? Led kontrol sistemi, led lerin istenilen zamanda istenilen parlaklıkta

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

AX5000 KONTROL PANELLER

AX5000 KONTROL PANELLER AX5000 KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA AX5000 serisi, farklı modellerde kontrol panellerinden oluur. Bazı AX5000 panelleri tek baına ya da bir haberleme aı içinde baka panellerle kullanılabilirler.

Detaylı

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır)

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır) AYARLAR(Giriş ekranında üzerine basılarak ulaşılır) Sulama ve gübreleme birlikte seçilirse vana kontrolü ve dozlama birlikte yapılır. Sulama ve gübreleme ayrı seçilirse vana kontrolü ve dozlama ayrı yapılır.

Detaylı

Dönüş Havası Kontrölü Uygulamaları

Dönüş Havası Kontrölü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Dönüş (Mahal) Havasından Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...3 Dijital Giriş Parametreleri...4 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...4 Kontrol Tanımı

Detaylı

Saha ayarları tablosu

Saha ayarları tablosu 1/8 İlgili iç üniteler *HVZ4S18CB3V *HVZ8S18CB3V *HVZ16S18CB3V Notlar (*5) *4/8* (*6) *16* 4P41673-1 - 215.4 2/8 3/8 Kullanıcı ayarları Ön ayar değerleri Oda sıcaklığı 7.4.1.1 Konfor (ısıtma) R/W [3-7]~[3-6],

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

TEK ÜRÜN İLE HER UYGULAMAYA ÇÖZÜM ECL Kontrol Panel Serisi ile İşin Sırrı Kartlarda...

TEK ÜRÜN İLE HER UYGULAMAYA ÇÖZÜM ECL Kontrol Panel Serisi ile İşin Sırrı Kartlarda... KAZAN OTOMASYONU 11 TEK ÜRÜN İLE HER UYGULAMAYA ÇÖZÜM ECL Kontrol Panel Serisi ile İşin Sırrı Kartlarda... ECL serisi paneller ısıtma ve kullanım sıcak suyu için yüksek konfor seviyesi ve optimum enerji

Detaylı

1. GİRİŞ Bu bölümde; Kartlı Geçiş Kontrol ve Personel Devam Kontrol terminallerinin temel içeriği ve kart tanımlama hakkında önbilgi verilecektir.

1. GİRİŞ Bu bölümde; Kartlı Geçiş Kontrol ve Personel Devam Kontrol terminallerinin temel içeriği ve kart tanımlama hakkında önbilgi verilecektir. 1. GİRİŞ Bu bölümde; Kartlı Geçiş Kontrol ve Personel Devam Kontrol terminallerinin temel içeriği ve kart tanımlama hakkında önbilgi verilecektir. Tuştakımı Tuştakımı İşlemi onlaylar Menü girişi Çıkış

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

Merkezi Isıtma Sistemleri

Merkezi Isıtma Sistemleri Merkezi Isıtma Sistemleri De Dietrich - Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar MCA Serisi Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar Ürün Kodu Ürün Açıklaması Isıtma Kapasitesi (kw) Peşin Fiyat ( /Adet) 1000136040 * MCA 35

Detaylı

AQ2000 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ

AQ2000 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ Honeywell AQ00 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ ÖZELLİKLER ÜRÜN SPESİFİKASYONU Kolay kullanımı sağlayan dijital kontrol teknolojisi. Isıtma sistemlerinde dış hava kompanzasyonu. Çeşitli sistem uygulamaları.

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ 1-ÇİFT TERMOSTATLI KAZAN PANELİ Brülör 1. ve 2. kademeye kumanda eder. Kazan suyu sıcaklığını gösterir. Kazan basıncını gösterir. Ayarlanan limit sıcaklıkta sistemi kitler.

Detaylı

YABİL. Sınav Planlama Programı İş Adımları. Ağustos - 2015

YABİL. Sınav Planlama Programı İş Adımları. Ağustos - 2015 YABİL Sınav Planlama Programı İş Adımları Ağustos - 2015 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR Gsm: 0-532-7444599 / 0-545-2533545

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

HT 300 ODA TERMOSTATI

HT 300 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

Proteus Plus Blue

Proteus Plus Blue www.eca.com.tr Proteus Plus Blue PROTEUS PLUS BLUE Konvansiyonel kombiler için geliştirilmiş en yüksek teknolojilere sahip Proteus Plus Blue; yüksek verim oranı ile yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Proteus

Detaylı

FİYAT LİSTESİ. Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa

FİYAT LİSTESİ. Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa FİYAT LİSTESİ Duvar Tipi lar Viwa 50-150 Viwa 90-115-125-150 kw Viwa 50-65 kw Duvar Tipi lar KM0950000201004001 Viwa 50 Duvar Tipi 50 kw Kapasiteli, Premix ve Gaz Adaptif Sistemli 1.886 Eur KM0965000201004001

Detaylı

1.1 KULLANICI YÖNETİMİ

1.1 KULLANICI YÖNETİMİ X7 KULLANIM KLAVUZU 1.1 KULLANICI YÖNETİMİ 1.2 Yönetici Doğrulama İşlemleri Yönetici Şifresini Doğrulama Önce * tuşuna ardından # tuşuna basılır. 1234 fabrikasyon şifresi girilir. Doğrulama başarılı olacak

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTRONIC 200. Sistem işleticisi için. Isı pompası kontrol paneli Vitotronic 200, Tip WO1B

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTRONIC 200. Sistem işleticisi için. Isı pompası kontrol paneli Vitotronic 200, Tip WO1B Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Isı pompası kontrol paneli Vitotronic 200, Tip WO1B VITOTRONIC 200 2/2011 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

VS-MBC 37. Parmak Okuma Cihazı. Parmak okuma, Kart okuma ve şifreleme.

VS-MBC 37. Parmak Okuma Cihazı. Parmak okuma, Kart okuma ve şifreleme. Parmak Okuma Cihazı Parmak okuma, Kart okuma ve şifreleme. VS-MBC 37 Parmak Okuma Cihazı Menu 1. Kullanıcı Kullanıcı kayıt ; Kullanıcı kaydetmek için kayıt menusune gelip kullanıcı ID sini giriyoruz. Sonrasında

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

Saha ayarları tablosu

Saha ayarları tablosu 1/8 İlgili iç üniteler *GSQH1S18AA9W ThermaliaC12* Notlar - *GSQH1S18AA9W / ThermaliaC12* 4P359382-1C - 214.3 2/8 3/8 Kullanıcı ayarları Ön ayar değerleri Oda sıcaklığı 7.4.1.1 Konfor (ısıtma) R/W [3-7]~[3-6],

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM458 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet............................. 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

United Security. Alarm Tetikleme

United Security. Alarm Tetikleme Alarm Tetikleme Bu bölümde anlatılan özellikler, sadece Alarm Giriş özelliği olan, yani cihazın arkasında alarm giriş soketleri {Resim 40} bulunan cihazlar için geçerlidir. 8 7 6 5 G 4 3 2 1 G SENSOR ALARM

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

KAZAN KONTROL PANELLERİ KONTROL PANELİ ODA ÜNİTESİ ODA ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU

KAZAN KONTROL PANELLERİ KONTROL PANELİ ODA ÜNİTESİ ODA ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU KAZAN KONTROL PANELLERİ AVS.37 KONTROL PANELİ QAA75 /QAA78 ODA ÜNİTESİ QAA55 ODA ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU 1. Özet Bu kullanım kılavuzu aşağıdaki tabloda gösterilen ürünlerin montaj, kurulum ve devreye

Detaylı

KOMBİ & KAZAN GRUBU FİYAT LİSTESİ. Ocak

KOMBİ & KAZAN GRUBU FİYAT LİSTESİ. Ocak KOMBİ & KAZAN GRUBU FİYAT LİSTESİ Ocak 2018 www.termoteknik.com 1 Termo Teknik Çorlu Üretim Tesisleri 2 Termo Teknik, uluslararası ısı devi Stelrad Radiators Group un Türkiye iştiraki ve Türkiye ile Avrupa

Detaylı

DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF. Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ.

DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF. Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ. DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ. Bu termostatı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu ısıtma kontrol cihazı, doğru kullanım

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4 AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFR/PSI GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.4 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17/B Tuzla-İstanbul / Türkiye

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

Gaz musluğu kapalı : Gaz dağılımı yoktur. Maksimum kapasite : Maksimum gaz dağılımı

Gaz musluğu kapalı : Gaz dağılımı yoktur. Maksimum kapasite : Maksimum gaz dağılımı OCAĞIN KULLANIMI Gaz Bekleri Gazın beklere dağılımı, şekil 3 de gösterildiği gibi, düğmelerin çevrilmesi suretiyle gerçekleştirilir. İlgili semboller, modellere göre değişmekle birlikte, düğmelerin üzerinde

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

Karışım devresi 1 (MC1) çıkışı

Karışım devresi 1 (MC1) çıkışı Hidrolik Menü Hidrolik şema 0,00,00, n 0 3 KSS pompası çıkışı ( KSS:kullanım sıcak suyu ) Karışım devresi (MC) çıkışı KULLANILMIYOR KSS sirkülasyon pompası 4 KSS resirkülasyon pompası (Z pompa) 5 KSS elektrikli

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ MERKEZİ ISITMA SİSTEMİ DENEYİ Kars - 2017 1 MERKEZİ ISITMA EĞİTİM SETİ ÇALIŞMA

Detaylı

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1. TUŞLAR : ENTER - ESC - YUKARI/AŞAĞI : 1 Cihaza yeni değer girişlerinde, kullanılır. YUKARI ve AŞAĞI tuşları ile değer girişi yapılır. ENTER tuşu

Detaylı

Ev aletinizi geleceğe bağlayın.

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Hızlı Başlangıç Kılavuzu DE_PLC_Wascher_Trockner_SE_tr-TR_V002_STAR.indd 1 05.12.16 14:23 Gelecek şimdiden evinize geliyor! Home Connect kullanıyor olmanız ne güzel * Geleceğin

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

Kullanma Kılavuzu BOYLER 1 54 C. Parametrelerin Ayarlanması Kumanda Paneli KR 0205. 6302 1331 07/2000 TR Yetkili Servis için

Kullanma Kılavuzu BOYLER 1 54 C. Parametrelerin Ayarlanması Kumanda Paneli KR 0205. 6302 1331 07/2000 TR Yetkili Servis için 6302 1331 07/2000 TR Yetkili Servis için Kullanma Kılavuzu Parametrelerin Ayarlanması Kumanda Paneli KR 0205 1 Tmax. 2 Tmax. 1 2 3 BOYLER 1 54 C Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

Confeo Plus

Confeo Plus www.eca.com.tr Confeo Plus CONFEO PLUS Dicom, Digitally Controlled Combustion kelimelerinin kısaltmasıdır. Dicom, konvansiyonel (yoğuşmasız) kombiler için geliştirilmiş bir elektronik kontrol sistemidir.

Detaylı

Solar kontrolör RWD32S

Solar kontrolör RWD32S Solar Kontrolör Solar kontrolör RWD32S. Solar termal market 07 Kullanılan Solar kollektörler 2007* Dünya da Avrupa da *Source: ESTIF 2008 Sayfa 2 Mayis, 2010 Solar market trendi-2007 İşletilen Solar termal

Detaylı

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Parametre ayarları Lawa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE ve RESET Çevirme düğmeli

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı

Mini CRD MONTAJ & KULLANIM KILAVUZU. Program Saatli Dijital Oda Termostatı. Ürün Kodu : 3.020167

Mini CRD MONTAJ & KULLANIM KILAVUZU. Program Saatli Dijital Oda Termostatı. Ürün Kodu : 3.020167 Mini CRD Program Saatli Dijital Oda Termostatı MONTAJ & KULLANIM KILAVUZU Ürün Kodu : 3.020167 G E N E L Ö Z E L L İ K L E R İki sıcaklık seviyeli oda termostatı, Kalorifer Devresi için haftalık program

Detaylı

SMILE KULLANMA KLAVUZU

SMILE KULLANMA KLAVUZU SMILE KULLANMA KLAVUZU 0312 473 64 06 RMZ Kullanma klavuzu 1 İÇİNDEKİLER SDC OTOMATİK KONTROL ÜNİTESİ Güvenlik uyarıları 3 Kontrol panelinin çalıştırılması 4 Genel Tanımlar 5 Kontrol Ünitesi Ekranı 5 Kontrol

Detaylı

Saha ayarları tablosu

Saha ayarları tablosu 1/9 İlgili iç üniteler *HBH4CB3V *HBH8CB3V *HBH11CB3V *HBH16CB3V *HBX4CB3V *HBX8CB3V *HBX11CB3V *HBX16CB3V *HBH8CB9W *HBH11CB9W *HBH16CB9W *HBX8CB9W *HBX11CB9W *HBX16CB9W *HVH4S18CB3V *HVH8S18CB3V *HVH11S18CB3V

Detaylı