2016 Yılı Aralık Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2016 Yılı Aralık Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler:"

Transkript

1 2016 Yılı Aralık Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: tarihlerinde Oda ve Borsaların kişisel ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve bireysel becerilerini artırabilmeleri maksadıyla, TOBB Sosyal Tesislerinde düzenlenen Yönetici Asistanlığı eğitimine Borsamız Genel Sekreteri Hüseyin EKER ve Özel Kalem Özlem KIŞLACIKLI katıldı. İnsan Kaynakları Uzmanı Özlem Yurdanur tarafından verilen ve iki gün süren eğitimlerde Ofis Yönetimi, İş Takibi ve İletişim, Toplantı Organizasyonu Yapmak ve Protokol Kuralları konuları anlatıldı.

2 tarihinde TOBB İkiz Kuleler de düzenlenen Ege Bölgesi İstişare Toplantısına Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı, Genel Sekreter Hüseyin Eker, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tabak, Meclis Başkanı Abdülkadir Özkal, Bolvadin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Boyar, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Meclis Başkanı Ahmet Acar, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer, Meclis Başkanı İbrahim Özer, Sandıklı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Şahin ve Oda/ Borsa Genel Sekreterleri katıldı. Ege Bölgesi İstişare Toplantısı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliği ve başkanlığında gerçekleştirildi. Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada terör saldırılarına işaret ederek, zor günlerden geçerken birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, Camia olarak tam dayanışma içinde olmalıyız. Bir ve beraber olma günündeyiz. Dünya görüşü, fikri, zikri ne olursa olsun birlikte hareket etmeliyiz dedi. Oda ve borsaların faaliyetlerine ilişkin Bu odalar ne iş yapıyor? şeklinde bir algı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, üyeleri için yaptıkları çok sayıda hizmet bulunduğunu ifade etti. Toplantıda, başvuruları başlayan Nefes Kredisi hakkında bilgilendirmede bulunulurken, Ekonomik Koordinasyon Kurulu nun tedbir paketindeki konular istişare edildi. Ayrıca TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) ne ilişkin sunumlar yapıldı.

3

4 tarihinde İl Emniyet Müdürü Fahrettin ŞEN ve Banaz Belediye Başkanı Zafer ARPACI, Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MÜHSÜRLER i ziyaret etti. ATB Canlı Hayvan Borsası Aralık Ayında Yapılan Çalışmalar: Canlı Hayvan Borsası nda dezenfeksiyon ünitesi giriş ve çıkışlarına sağ ve sollu olmak üzere 100 m büyüklüğünde saçtan mazgal yapılmıştır. Büyükbaş hayvan indirme rampaları 45 m uzunluğunda, 30 cm genişliğinde lama ızgara ile döşenmiştir. İki ve üç katlı büyükbaş hayvan tırlarının indirme ve bindirme rampalarına 30 m uzunluğunda, 1,5 m yüksekliğinde hayvan sevk yolu eklenmiştir. Büyükbaş hayvan indirme rampasının yan tarafındaki bina büyütülmüş olup, evrak-kontrol, veteriner hekim odası ve kantin-büfe olarak, küçükbaş hayvan indirme rampasının yan tarafındaki bina da büyütülerek, tescil ve kantin-büfe olarak bölümlendirilmiştir. 28x11 m ve 20x11 m büyüklüğünde iki adet büyükbaş hayvan otellerinin sağ ve sollu olmak üzere hayvan bağlama yerleri, yemlik ve sulukları ile 7x11m büyüklüğündeki karantina bölümü hayvan bağlama yerleri, yemlik ve sulukları hazır hale getirilmiştir. Gübre çukurunun olduğu bölge, kazalara sebebiyet vermemesi için 1,5 m yüksekliğinde borularla çevrilmiş olup, karıştırıcı pompası, drenaj pompası ve iki adet pano emniyeti alınmıştır. Büyükbaş hayvan müzayede salonunun giriş ve çıkış bölümlerine 1,5x2,5 m büyüklüğünde iki adet kantar konulmuştur. Ayrıca büyükbaş hayvan salonunun dış cephe saçaklarına 100 m uzunluğunda yağmur oluğu eklenmesi çalışmaları da devam etmektedir.

5 Küçükbaş hayvan oteli 5,5x5 m ebadında 10 tane küçükbaş padokları olarak ayrılmıştır.

6

7 Afyonkarahisar Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Girişimcilik Eğitimi ne katılan Mehmet TOKAÇ, sertifikasını alarak hazırladığı projesiyle birlikte KOSGEB e başvurarak kendi işini kurdu ve devlet hibelerinden yararlanma şansına sahip oldu. Eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu süreçte yaşamış olduklarını başarı hikayesiyle dile getirdi. Mehmet TOKAÇ Ela Ayakkabı 1983 Afyonkarahisar doğumluyum. İlköğretim mezunu ve iki çocuk babasıyım. İlköğretimi bitirdikten sonra ayakkabı sektöründe çalışmaya başladım ve 20 yıl bu sektörde çalışmaya devam ettim. Daha sonra edindiğim tecrübeler, müşterilerimden gelen talep, çevremdekiler ve devlet tarafından girişimcilere verilen hibe desteği hayalimi gerçekleştirmemde büyük etken oldu. İlk zamanlar model çeşitliliği ve müşteri memnuniyeti yönünden sıkıntılarım oldu. Bu sektörde yıllarca çalışmam sebebiyle kazanmış olduğum tecrübelerim ile sıkıntılarımı daha kolay atlattım. İşin sırrını; özenli, güler yüzlü ve sabırlı olmakta buldum. Avm mağazacılık kadar cadde mağazacılığın da ilimizde önemli olduğunu düşünüyorum. Kendi iş yerini açanlara öncelikli tavsiyem, başarıya ulaşırken hiçbir zaman pes etmemelidirler. Müşteri memnuniyeti dikkate alınması gereken önemli ayrıntı. Başarıyı bazen gözümüzde öyle çok büyütürüz ki başaramayacağımıza, başarmanın imkansız olduğuna çoktan inandırmışızdır kendimizi, ama asıl başaramadığımız nokta inanmayı ve azmetmeyi bilmemektir. Ne zaman zor bir durumla karşılaşsak bunu karşımızda bir engel olarak görme yolunu tercih etmiş ve bahanelerin arkasına sığınmışızdır. Azimle, sabırla ve inançla çok büyük hatta imkansız denilebilecek başarılar kazanılmıştır. Başarıya ulaşmada karşımıza çıkan hiçbir şey engel değildir. İlerdeki hedeflerim arasında model çeşitliliğini ve satış şube sayımı arttırmak olacak. Dürüstçe davranarak ve kurstaki bilgileri kullanarak düzenli ve titizlikle işimi yürüttüğümü belirtmek isterim. Aklında iş fikri olan kişilere iş kurma konusunda yardımcı olmayı hedefleyen girişimcilik eğitimi sonunda sertifika alan girişimci olarak, bu süreçteki desteklerinden dolayı Afyonkarahisar Ticaret Borsası na teşekkür ediyorum.

8 Üyelik İşlemleri : 2016 Aralık ayında 1 üyenin kaydı silinmiştir sonu itibariyle faal olan üye sayımız 449 olmuştur. Kaydı silinen üyemize Borsamıza katmış oldukları değer için teşekkür ederiz. Sicil No 2016/ARALIK AYINDA BORSAMIZDAN KAYDI SİLİNEN ÜYEMİZ Ünvanı Adresi İli İlçesi 907 FAİK BAYDEMİR TATARLI KASABASI AFYONKARAHİSAR DİNAR Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde 2 Aralık Cuma günü protokol imzalanmış olup, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere; TOBB NEFES KREDİSİ adı altında brüt faiz oranı aylık %0,825, yıllık %9,90 olan bankalar tarafından sadece 250 TL masraf ve Hazine Müsteşarlığı nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli dışında masraf ve komisyonu olmayan krediden, üyelerimiz 12 Aralık 2016 Pazartesi tarihinden itibaren TL ye kadar yararlanabilecektir. TOBB Nefes Kredisi ne başvurabilmek için öncelikle Borsamızdan, TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir. ibareli faaliyet belgesi almaları yeterli olacaktır.

9 TL TL Tescil İşlemleri: 2016 Aralık ayında; TL lik tescil işlem hacmine ulaşılmıştır Aralık ayına göre % 19,95 lik bir artış gerçekleşmiştir. Aşağıdaki grafikte, 2015 ile 2016 yıllarının Aralık ayında gerçekleşen işlem hacimlerimizin karşılaştırması yapılmıştır , , , , , , ,00 0, Aylık Tescil İşlem Hacmi Karşılaştırması Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmu z Ağusto s Eylül Ekim Kasım Aralık 2015 Yılı Yılı Değişim % -2,45-21,81-1,66-13,76 6,34-7,35-2,49-2,77-8,79 2,28 11,96 19,95 Aşağıdaki grafikte; 2015 ile 2016 yıllarının ilk 12 aylık toplam tescil işlem hacimleri karşılaştırması yapılmış ve 2015 yılının aynı dönemine göre %- 2,24 lük bir azalışın olduğu görülmektedir , Yılları İlk 12 Ay İşlem Hacmi Karşılaştırmaları , , , , , ,00 0, Değişim Oranı% İşlem Hacmi (TL) , ,40-2,24

10 TL Aşağıdaki grafikte; son 5 yılın Aralık aylarında gerçekleşen işlem hacmi tutarları ile bir önceki yılın Aralık ayına göre artış oranları verilmiştir ,00 Son 5 Yıl Aralık Ayları İşlem Hacmi Karşılaştırması , , , , , ,00 0, Yılı 2013 Yılı 2014 Yılı 2015 Yılı 2016 Yılı İşlem TL , , , , ,48 Değişim% -7,49 6,37 59,99-6,43 19,95 Aralık/2016 ayında üyelerimizin gerçekleştirmiş olduğu işlem hacimlerine göre ilk 10 sırada yer alan firmalar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. 2016/ARALIK AYINDA YÜKSEK İŞLEM HACMİ GERÇEKLEŞTİREN ÜYELERİMİZ SIRA FİRMA ÜNVANI FAALİYETİ 1 ORUÇOĞLU YAĞ SAN. VE TİC. A.Ş. BİTKİSEL YAĞ İMALATI 2 S.S.BAŞMAKÇI 2 NOLU TAVUKÇULUK TARIM. KALK. KOOP. YUMURTA TİCARETİ 3 TARIM KREDİ YEM SAN. VE TİC. A.Ş.-DAZKIRI ŞUBESİ YEM İMALATI 4 TINAZTEPE UN VE GIDA SAN.TİC.A.Ş. UN İMALATI 5 AFYON YUMURTA İTHALAT İHRACAT VE TİC. A.Ş. YUMURTA TİCARETİ 6 AYGÜN ET VE ET ÜRÜN. YEM GIDA İNŞ. TEM. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ET VE ET ÜRN.TİC. 7 İŞLEK GIDA SAN. TİC. VE PAZARLAMA LTD.ŞTİ. YUMURTA VE BEYAZ ET ÜRT. 8 ÇİFTÇİLER YAĞ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. BİTKİSEL YAĞ İMALATI 9 ORUÇOĞLU YEM SAN. VE TİC. A.Ş. YEM İMALATI 10 RAMAZAN ÖZDİLEK CANLI HAYVAN TİCARETİ Aşağıda Borsamızda önemli miktarda işlem gören İnek Sütü nün 2010/Aralık ayından 2016/Aralık ayına kadar aylık ortalama fiyatı ile işlem miktarı tablosu verilmiştir.

11 Oca.11 Mar.11 May.11 Tem.11 Eyl.11 Kas.11 Oca.12 Mar.12 May.12 Tem.12 Eyl.12 Kas.12 Oca.13 Mar.13 May.13 Tem.13 Eyl.13 Kas.13 Oca.14 Mar.14 May.14 Tem.14 Eyl.14 Kas.14 Oca.15 Mar.15 May.15 Tem.15 Eyl.15 Kas.15 Oca.16 Mar.16 May.16 Tem.16 Eyl.16 Kas.16 TL BORSAMIZDA TESCİL EDİLEN İNEK SÜTÜ İSTATİSTİKLERİ Aylık İşlem Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Yıllık İşlem ORT.TL 0,668 0,750 0,726 0,654 0,631 0,636 0,640 0,658 0,664 0,674 0,672 0,669 0,670 MİK.(TON) ORT.TL 0,672 0,663 0,580 0,573 0,565 0,555 0,569 0,564 0,545 0,669 0,689 0,697 0,612 MİK.(TON) ORT.TL 0,722 0,729 0,721 0,699 0,683 0,686 0,690 0,723 0,722 0,739 0,799 0,805 0,726 MİK.(TON) ORT.TL 0,802 0,817 0,806 0,800 0,798 0,792 0,793 0,806 0,845 0,922 0,912 0,924 0,835 MİK.(TON) ORT.TL 0,929 0,928 0,968 0,964 0,971 0,972 0,974 1,047 1,067 1,067 1,070 1,072 1,002 MİK.(TON) ORT.TL 1,072 1,081 1,074 1,074 1,071 1,073 1,073 1,075 1,068 1,081 1,080 1,072 1,075 MİK.(TON) ORT.TL 1,071 1,043 1,002 0,984 1,006 1,017 0,997 0,999 0,996 0,993 0,991 0,989 1,007 MİK.(TON) Aşağıdaki grafikte İnek Sütü nün 2011 yılından 2016 yılı Aralık ayına kadar Borsamızda işlem gördüğü aylık ortalama fiyat grafiği verilmiştir. 1,200 Son 5 Yıl İnek Sütü Ortalama Fiyat Grafiği 1,000 0,800 0,600 0,400 0,200 0,000 Aralık ayı içerisinde 84 çeşit ürünün tescil işlemi gerçekleştirilmiş, tutar bakımından ilk 10 sırada yer alanlar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

12 ARALIK/2016 İLK 10 MADDE İŞLEM TUTARI (TL) İŞL.HAC.PAYI 1 Yumurta ,02 25,70 2 B.Baş Canlı Hayvan ,96 12,47 3 B.Baş Et ,08 10,05 4 Yem ,90 9,50 5 Ayçiçek Yağı ,89 5,87 6 Un ,97 5,65 7 Buğday ,70 4,85 8 İnek Sütü ,24 2,93 9 K.Baş Canlı Hayvan ,35 2,29 10 Haşhaş Tohumu ,00 2,21 11 Diğer Ürünler ,37 18,48 TOPLAM ,48 100,00

2016 Yılı Haziran Ayı Bülteni

2016 Yılı Haziran Ayı Bülteni 2016 Yılı Haziran Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.06.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Genel

Detaylı

2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler:

2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 14-15 Mart 2017 tarihlerinde Afyonkarahisar Ticaret Borsası konferans salonunda yapılan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim

Detaylı

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.05.2015 tarihinde düzenlenen TOBB 71. Genel Kuruluna Meclis Başkanımız Fahrettin ZOBALI, Yönetim Kurulu Başkanımız

Detaylı

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU nun Afyonkarahisar Ziyaretine geldiği sırada Yön. Kur. Bşk.

Detaylı

2015 Ekim Ayı Bülteni

2015 Ekim Ayı Bülteni 2015 Ekim Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.10.2015 tarihinde Borsamız, TE - TA Teknik Tarım aracılığıyla Üyelerimize ve Bölgedeki Sektör ilgililerine hitaben " Hayvancılıkta

Detaylı

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 4 Nisan 2015 tarihinde ATSO da düzenlenen Güneş Enerjisi Bilgilendirme Semineri Borsamızı temsilen Egemen ARSLANKIRAY

Detaylı

2015 Yılı Mart Ayı Bülteni

2015 Yılı Mart Ayı Bülteni 2015 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 8 Mart 2015 tarihinde Kadınlar Günü olması vesilesiyle Borsamızda Nedim SABAN ın konuşmacı olarak katıldığı ve Etkili

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 04.05.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Genel

Detaylı

2015 Temmuz Ayı Bülteni

2015 Temmuz Ayı Bülteni 2015 Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 08.07.2015 tarihinde AFSİAD ın düzenlediği iftar yemeğine Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MÜHSÜRLER katılım

Detaylı

2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI TOBB KALİTE AKREDİTASYON BELGESİNİ ALDI. 03.02.2016 tarihinde Afyonkarahisar Ticaret Borsasının

Detaylı

2017 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2017 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2017 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.04.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Erenler de düzenlenen

Detaylı

2016 Yılı Eylül Ayı Bülteni

2016 Yılı Eylül Ayı Bülteni 2016 Yılı Eylül Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 06.09.2016 tarihinde Borsamız meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda; 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren,

Detaylı

2015 Eylül Ayı Bülteni

2015 Eylül Ayı Bülteni 2015 Eylül Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.09.2014 tarihinde B20 Türkiye Konferansı, B20 Türkiye ve TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı

Detaylı

2016 Yılı Kasım Ayı Bülteni

2016 Yılı Kasım Ayı Bülteni 2016 Yılı Kasım Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 10.11.2016 tarihinde TOBB Kalite ve Akreditasyon sistemi çerçevesinde Karaman Ticaret Borsası ev sahipliğinde Borsalar

Detaylı

2015 Haziran Ayı Bülteni

2015 Haziran Ayı Bülteni 2015 Haziran Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 02.062015 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

Detaylı

2017 Yılı Ocak Ayı Bülteni

2017 Yılı Ocak Ayı Bülteni 2017 Yılı Ocak Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 02.01.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri

Detaylı

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni 2016 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.03.2016 tarihinde Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Anonim Şirketi nin 2013-2014 ve 2015

Detaylı

BASIN BÜLTENİ 30 EYLÜL 2018

BASIN BÜLTENİ 30 EYLÜL 2018 TARAFINDAN DÜZENLENEN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN DOKUZUNCUSU SONA ERDİ Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından 17-20 Eylül 2018 tarihlerinde bu sene dokuzuncusu

Detaylı

2016 Yılı Temmuz Ayı Bülteni

2016 Yılı Temmuz Ayı Bülteni 2016 Yılı Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 06.07.2016 tarihinde Ramazan Bayramı münasebetiyle Valilik tarafından düzenlenen BayramlaĢma programına Borsamız Genel

Detaylı

2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni

2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni 05.11.2015 tarihinde Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ve beraberindeki heyet borsa idari binamızı

Detaylı

2017 Yılı Temmuz Ayı Bülteni

2017 Yılı Temmuz Ayı Bülteni 2017 Yılı Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 04.07.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Oruçoğlu Termal Resort

Detaylı

BURSA TİCARET BORSASI

BURSA TİCARET BORSASI Özer Matlı; Kadın Girişimcileri Cesaretlendirmek İçin Elimizden Geleni Yapacağız... Bursa Ticaret Borsası nın (BTB) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry KASIM 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 KASIM / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2017/1 Aralık/2016 Finansmana Erişim Kolaylaşıyor

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2017/1 Aralık/2016 Finansmana Erişim Kolaylaşıyor Finansmana Erişim Kolaylaşıyor Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Türkiye`de gelişen şartlar doğrultusunda KGF nin üzerine düşeni

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2016/3 Kasım/2016 BTB Oda, Borsa Genel Sekreterlerini Ağırladı

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2016/3 Kasım/2016 BTB Oda, Borsa Genel Sekreterlerini Ağırladı BTB Oda, Borsa Genel Sekreterlerini Ağırladı Bursa ilindeki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaların genel sekreterleri, Bursa Ticaret Borsası nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Bursa Ticaret

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (22.11.2018-27.12.2018) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ÜYE İSTATİSTİKİ 22.11.2018-27.12.2018 tarihleri arasında Odamıza; 54 yeni üye kaydedilmiş, 89 üyenin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.07.2017-24.08.2017) Oda Meclisimizin 24 Ağustos 2017 tarih ve 54 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.07.2017-24.08.2017

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

2017 Yılı Eylül Ayı Bülteni

2017 Yılı Eylül Ayı Bülteni 2017 Yılı Eylül Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 11.09.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Toprak Koruma ve Arazi

Detaylı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı Akdeniz Bölgesi ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, ekonomide

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Başkanlardan Birlik Mesajı. 2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU 02.08.2017 tarihinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Antalya Ticaret Borsası(ATB), Alanya Ticaret ve Sanayi

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.04.2017-25.05.2017) Oda Meclisimizin 25 Mayıs 2017 tarih ve 51 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.04.2017-25.05.2017

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BİRLİĞİ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu,

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

2016 Yılı Ekim Ayı Bülteni

2016 Yılı Ekim Ayı Bülteni 2016 Yılı Ekim Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.10.2016 tarihinde Borsamız ev sahipliğinde, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Çay Ticaret ve Sanayi Odası, Bolvadin

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/8 01 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ GÜNÜ, İLK ÜRÜN AYÇİÇEĞİ SATIŞ SEANSI GERÇEKLEŞTİ. DOLUKÖY MAHALLEMİZDEN MEHMET KOŞAR IN GETİRDİĞİ AYÇİÇEĞİ BEŞERLER TARIM ÜRÜN. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. HÜSEYİN BEŞER TARAFINDAN

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI AKHİSAR TİCARET BORSASI 2014 YILI RAPORU HAZIRLAYAN: GÖKBEN DİKİLİ ALTAŞ / GENEL SEKRETER ÜYELİK FAALİYET ALANI ÜYE SAYISI (2014 Yılı) %DAĞILIM Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda et perakende

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI 02 No.lu Meclis Toplantısı 1 Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.03.2018-26.04.2018) Oda Meclisimizin

Detaylı

KOBİ ler. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler. KOBİ ler Önemlidir! Çünkü:

KOBİ ler. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler. KOBİ ler Önemlidir! Çünkü: KOBİ ler OECD ülkelerindeki KOBİ ler işletmelerin % 85 lik kısmını, istihdamın ise %70 ini oluşturmaktadır. Güçlü ve sürdürülebilir kalkınmanın yolu, KOBİ lerin güçlendirilmesinden geçmektedir. OECD Kalkınma

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI 9 Nolu Meclis Toplantısı AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY 1 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (26.10.2018-22.11.2018)

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı 12 Eylül 2017 DÜNYA DÖNÜŞÜYOR ÜRETİM DÖNÜŞÜMÜ DİJİTAL DÖNÜŞÜM DÜNYA DÖNÜŞÜYOR EĞİTİM DÖNÜŞÜMÜ İŞGÜCÜ

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/10 06 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB ODA BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ NE KATILDIK. 07 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI NA MECLİS BAŞKANIMIZ

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MAYIS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI A Y L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S A Y I - 3 ( M A Y I S 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

2018 Yılı Ocak Ayı Bülteni

2018 Yılı Ocak Ayı Bülteni 2018 Yılı Ocak Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 09.01.2018 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Kocatepe Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası,

Detaylı

NİĞDE TİCARET BORSASI

NİĞDE TİCARET BORSASI NİĞDE TİCARET BORSASI 2015 FAALİYET RAPORU 1 Efendiler! Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışmasını yeni ekonomik tedbirlerle son hadde eriştirmeliyiz. Köylünün çalışmasının neticeleri ve

Detaylı

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni 2016 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.03.2016 tarihinde Afyonkarahisar Avrupa Birliği ĠĢ GeliĢtirme Merkezi (ABĠGEM) Anonim ġirketi nin 2013-2014 ve 2015

Detaylı

Borsa gıda yardımını sürdürüyor

Borsa gıda yardımını sürdürüyor Borsa gıda yardımını sürdürüyor Burdur Ticaret Borsası (BTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)un katkılarıyla geleneksel hale getirdiği Ramazan yardımlarını, bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.01.2019-27.02.2019) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ÜYE İSTATİSTİKİ 24.01.2019-28.02.2019 tarihleri arasında Odamıza; 35 yeni üye kaydedilmiş, 95 üyenin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry OCAK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 ARALIK / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 17.03.2009 Sayı: 09/03 ODA AİDATLARININ GECİKME ZAMLARINA AF YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK KRİZE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER PAKETİ

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Bültenimizin bu sayısında ETTOM olarak yürütmüş olduğumuz faaliyetlerden verdiğimiz eğitimlere kadar geride bıraktığımız dönemdeki

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/8 10 MART 2017 TARİHİNDE, CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ FAİK ÖZTRAK VE BELEDİYE BAŞKANI ULAŞ YURDAKUL İLE CHP MALKARA İLÇE YÖNETİCİLERİ BORSAMIZI ZİYARET ETTİ. Sayfa 2/8 11 MART 2017 TARİHİNDE TEKİRDAĞ

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2016 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Ocak 2017 2017 YILINA TERÖRLE GİRİŞ KAHRAMAN ŞEHİDİMİZ İÇİN TEK YÜREK ODAMIZ YARDIM KAMPANYASI (20.01.2017-08.02.2017) Ziraat Bankası - 2616

Detaylı

YILLIK FAALİYET RAPORU 2013

YILLIK FAALİYET RAPORU 2013 BALIKESİR TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU YILLIK FAALİYET RAPORU 2013 Borsamız Yönetim Kurulu; 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ve buna bağlı yönetmeliklere göre Borsamızın, üyelerimizin,

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI 215 YILI İSTATİSTİK VERİLERİ 215 Yılı İstatistik Veriler Sayfa 1 Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı

Detaylı

BURSA TİCARET BORSASI

BURSA TİCARET BORSASI BURSA TİCARET BORSASI Bakan Ahmet Eşref FAKIBABA ya Hayırlı Olsun Ziyareti Bursa Ticaret Borsası olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EKİM 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI 214 YILI İSTATİSTİK VERİLERİ 214 Yılı İstatistik Veriler Sayfa 1 Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı

Detaylı

2018 YILI FAALİYET RAPORU

2018 YILI FAALİYET RAPORU 2018 YILI FAALİYET RAPORU Tarım Kredi Yem Sanayi A.Ş olarak, başarılı bir yılı geride bırakmış bulunuyoruz. 2018 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçi ortaklarımızdan 258 Bin ton arpa, buğday ve mısır

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI AY L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S AY I - 7 ( E Y L Ü L 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ Telefon:

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BİRLİĞİ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu,

Detaylı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

2006 2012 YILLARI ARASINDA AFYONKARAHİSAR İLİNDE UYGULANAN 7 ETABA AİT PROJE BİLGİLERİ

2006 2012 YILLARI ARASINDA AFYONKARAHİSAR İLİNDE UYGULANAN 7 ETABA AİT PROJE BİLGİLERİ 2006 2012 YILLARI ARASINDA AFYONKARAHİSAR İLİNDE UYGULANAN 7 ETABA AİT BİLGİLERİ NO ETAP KONUSU YATIRIMCI ADI/ÜNVANI MİK. 1 2 AFYON MERKEZ Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi Dehşetiler Yem Gıda ve Süt Ürünleri

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 AĞUSTOS EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORU

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 AĞUSTOS EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 AĞUSTOS 2017 21 EYLÜL 2017 FAALİYET RAPORU 25 AĞUSTOS 2017 TARİHİNDEN BUGÜNE ODAMIZA, 50 ADET FİRMA KAYIT OLMUŞ, 27 ADET FİRMA KAYDINI KAPATMIŞTIR. 50 ADET FİRMANIN; 3

Detaylı

1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi

1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi DÜNYA: FAO 2011 yılı verilerine göre Dünya da Sığır sayısı bakımından birinci sırada 213 milyon hayvan sayısı ile Brezilya gelmektedir.

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI AKHİSAR TİCARET BORSASI 2013 YILI DÖNEM RAPORU HAZIRLAYAN: GÖKBEN DİKİLİ ALTAŞ/GENEL SEKRETER FAALİYET ALANI ÜYE SAYISI (2013 Yılı) %DAĞILIM Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda et perakende ticareti

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (26.05.2017-22.06.2017) Oda Meclisimizin 22 Haziran 2017 tarih ve 52 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 26.05.2017-22.06.2017

Detaylı

ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN EYLÜL 2016 HAZIRLAYAN H.H.Naim HARPUTLUOĞLU Genel Sekreter Sayfa 1 ADIYAMAN TSO ÜYE İSTATİSTİKLERİ A) KURULAN FİRMA SAYILARI (2015/2016 OCAK-EYLÜL) Adıyaman

Detaylı

2009 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ AÇILAN KAPANAN FİRMA İSTATİSTİKLERİ İL ADI SAMSUN TÜRKİYE Samsun Pay(%)

2009 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ AÇILAN KAPANAN FİRMA İSTATİSTİKLERİ İL ADI SAMSUN TÜRKİYE Samsun Pay(%) 29 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ AÇILAN KAPANAN FİRMA İSTATİSTİKLERİ İL ADI SAMSUN TÜRKİYE Samsun SAMSUN Değişim TÜRKİYE Değişim ŞİRKET 165 21,469,77% -27,9% -24,1% AÇILAN KOOP. 5 557,9% -44,4% -31,6% 29 OCAK- HAZİRAN

Detaylı

AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ Tarih : 27.01.2012 : Dönem Sonu İşlemleri Eğitmen : Vergi Müfettişi(Hesap Uzmanı) Nusret BULUT

Detaylı