Odamız üyelerinden arkadaşımız, Hülya TAŞCI (GÜMÜŞ) ü kaybettik.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Odamız üyelerinden arkadaşımız, Hülya TAŞCI (GÜMÜŞ) ü kaybettik."

Transkript

1 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: Faks: E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : BÜLTEN NO: 16 / EYLÜL - EKİM 2012 GENEL MERKEZ R. Petek ATAMAN Başkan gidamo@gidamo.org.tr MARMARA BÖLGE ŞUBE Sedat KURU Bölge Şube Başkanı marmarabolgesube@gidamo.org.tr EGE BÖLGE ŞUBE Hülya YILMAZ Bölge Şube Başkanı egebolgesube@gidamo.org.tr KONYA ŞUBE Ahmet ÜNVER Şube Başkanı konyasube@gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE Yusuf DEĞİRMENCİ Şube Başkanı mersinsube@gidamo.org.tr ACI KAYBIMIZ Odamız üyelerinden arkadaşımız, Hülya TAŞCI (GÜMÜŞ) ü kaybettik. Rahat uyu Hülya. Mekanın cennet olsun. Bir süredir mide CA teşhisi ile tedavi görmekte olan, 17 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi nde aktif olarak emek veren arkadaşımızın rahatsızlığının son dönemlerinde; heyet raporu ile tedavi görmekte iken yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde tayin işlemini gerçekleştiren; bir kez daha işe başlayamayacağı belli iken bu konudaki insani taleplerimizi dinlemeye dahi tenezzül etmeyen; Nisan ayından bu yana başvurularımıza dönüş yapmayan Sağlık Bakanı ve bürokratlarına artık söyleyecek sözümüz yok Ailesine, yakınlarına, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. DÜNYA GIDA GÜNÜNDE TARIMSAL KOOPERATİFLERİ, BİLGİ PAYLAŞIMINI VE GIDA FİYATLARINI KONUŞTUK, ALANLARDA TÜKETİCİLERLE BULUŞTUK 13 Ekim 2012 tarihinde TMMOB Kimya Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası ile ortaklaşa "Gıda Güvencesinin Yapı Taşları Tarımsal Kooperatifler Sempozyumunu düzenledik. BURSA ŞUBE Serkan DURMUŞ Şube Başkanı bursa@gidamo.org.tr ADANA ŞUBE Işıl VAR Şube Başkanı adana@gidamo.org.tr

2 ANTALYA ŞUBE Bülent ŞIK Şube Başkanı Aydın İl Temsilciliği Nilgün OLAN Balıkesir İl Temsilciliği Emel KOÇAK ŞATIR Bolu İl Temsilciliği Mehmet TOKMAK Denizli İl Temsilciliği Esin AYSAN Erzurum İl Temsilciliği M. Murat KARAOĞLU Eskişehir İl Temsilciliği İlkay ÖZEL Gaziantep İl Temsilciliği Ergün UĞURLUER Karaman İl Temsilciliği Erkan SUNAOĞLU Kayseri İl Temsilciliği Ergül TÜRKASLAN Kocaeli İl Temsilciliği Mehmet Akif ŞEN Malatya İl Temsilciliği Cem FİDAN "Gıda Hammaddesi Üretiminde Örgütlenme - Tarımsal Kooperatifler" ve "Uygun Olmayan Gıdaların Kamuoyuna Bildirilmesi" başlıklı iki oturum ve "Gıda Fiyatları Sorunsalı" konulu bir panelden oluşan ve alanında uzman akademisyenler, siyasetçiler ve sivil toplum örgütü yetkililerinin katıldığı Dünya Gıda Günü Sempozyumun açılış konuşmalarını, üç Oda Öğrenci Temsilcilikleri adına Ziraat Mühendisleri Odası Öğrenci Temsilcisi Ece İRİCE, üç Oda Başkanı adına Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Turhan TUNCER, TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI, FAO Temsilcisi Mustapha SINACEUR, Çankaya Belediye Başkanı Bülent TANIK, MHP Genel Başkan Yardımcısı Hamit AYANOĞLU ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan GÜNAYDIN yaptılar. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı sempozyumda; "Gıda Hammaddesi Üretiminde Örgütlenme - Tarımsal Kooperatifler" başlıklı oturumda, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül AKIN, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK, Köy-Koop Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup YILDIZ ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü temsilcisi Dr. Nezaket CÖMERT konuşmacı olarak yer aldılar. Uygun olmayan gıdaların üretiminde bulunan firmaların kamuoyuna bildiriminin, kamu politik analizi ve toplumsal algının yanında güvenilir olmayan gıdanın pazardan geri çekilmesini kapsayan bir bildirim sisteminin oluşturulma yöntemleri ve buna bağlı olarak tüketici sağlığının korunması noktasının da irdelendiği "Uygun Olmayan Gıdaların Kamuoyuna Bildirilmesi" başlıklı oturumda, Odamız Yönetim Kurulu 2.Başkanı Dr. Bediha DEMİRÖZÜ, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu temsilcisi İlknur MENLİK, TODAİE den Doç.Dr.A.Argun AKDOĞAN ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü yetkilisi Dr. Neslihan ALPER konuşmacı olarak yer aldılar. Sempozyumun son bölümünde yer alan "Gıda Fiyatları Sorunsalı" konulu panelde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Numan AKMAN, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah ÖKTEM, TÜRKİYEM-BİR Yönetim Kurulu Başkanı M. Ülkü KARAKUŞ, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan GÜNEŞ ve PANKOBİRLİK APK Müdür Yardımcısı Dr. F. Figen AR konuşmacı olarak yer aldılar. Üç Oda tarafından hazırlanan "Dünya Gıda Günü, "Açlık Günü" Olmasın!" başlıklı basın açıklamasına ulaşmak için tıklayınız.

3 Manisa İl Temsilciliği Kıvanç KURTASLANOĞLU Tekirdağ İl Temsilciliği Şakir ADA 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlediğimiz etkinlikler çerçevesinde TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak Şubelerimiz, Temsilciliklerimiz ve Öğrenci Temsilciliklerimizle birlikte Türkiye çapında açılan stantlarla halkımıza "Bilinçli Gıda Tüketimi" konusunda bilgilendirmelerde bulunduk, broşürler dağıttık. Ankara da Batıkent Metro son durak, Kızılay Yüksel Caddesi ve CEPA AVM de açtığımız stantlarımızla halkımızla buluştuk. Tokat İl Temsilciliği Kader ERDOĞAN Van İl Temsilciliği Emrullah ATIŞ Zonguldak İl Temsilciliği Tuğrul DERELİ BAŞKANIMIZ, YENİMAHALLE BELEDİYESİ NCE DÜZENLENEN DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİĞİ NİN AÇILIŞINDA BİR KONUŞMA YAPTI 15 Ekim 2012 tarihinde, Yenimahalle Belediyesi ve FAO ortaklığında "Yenimahalle Ragıp Tüzün Parkı"nda gerçekleştirilen "Tarım Kooperatifleri: Dünyayı Beslemenin Anahtarı" temalı Dünya Gıda Günü kutlamalarına katıldık. Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN etkinlikte üç Oda Başkanını temsilen bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Başkanımız konuşmasında, FAO tarafından bu yıl için belirlenen "Tarım Kooperatifleri: Dünyayı Beslemenin Anahtarı" temasının son derece yerinde olduğunu belirtti. 1 milyara yakın aç insanın bulunduğu dünyamızda, özellikle son dönemde Amerika ve Rusya da değişen iklim koşullarının tarımsal üretim ve gıda fiyatlarına olumsuz etkilerinin olduğunun altını çizerek, son yıllarda fiyat artışlarının önlenemez bir biçimde yükselmesinin gündemimizi işgal ettiğini, yine Dünya Bankası ve OECD nin yayınladığı raporlara göre bu yükselişin 10 yıl içinde yükselerek seyretmesinin öngörüldüğünü de aktardı.

4 Başkanımız konuşmasında, hayata geçirilmek üzere hazırlıkları yapılan yeni Belediye yasasına göre, köylerin mahallelere dönüştürülmesinin yolunun açılacağının ve bu kapsamda tarım alanlarının daralacağının, üretimin artık şart olduğu günümüzde köylünün üretimden uzaklaştırılacağının da altını çizerek, kooperatiflerin ve küçük üreticilerin ekonomik olarak kalkındırılmasının gerekliliğini ve üretmenin bir zorunluluk olduğunu bir kez daha vurguladı. Son olarak; açlık kadar güvenli gıdaya ulaşımın da son derece önemli olduğunu ifade ederek; resmi denetimlerin etkin ve gereği gibi yapılmasını sağlamak üzere denetim kadrolarının nicelik ve nitelik olarak tamamlanması gerektiğini; en çok eksikliğin bulunduğu Gıda Mühendislerinin ve ilgili tüm mesleklerin istihdamının bir zorunluluk olduğunu vurguladı. TÜGİS, FAO VE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI NIN DÜZENLEDİĞİ 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDIK Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Günü, TÜGİS tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve FAO Türkiye Temsilciliğinin işbirliği ile 16 Ekim 2012 Salı günü gerçekleştirilen etkinliğe Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN ve Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Fatmagül TUNCER katıldılar. SU VE YAŞAM RAPORUMUZU KAMUOYUNA TANITTIK Hayatın vazgeçilmezi olan SU ile ilgili söyleyecek sözü olan kuruluşlarla bir araya gelerek Su ve Yaşam raporunu yayınladık. Odamız, Ankara Tabip Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Tüketici Dernekleri Federasyonu, Tüketici Hakları Derneği, ASKİ-SUKA DER ve Halkevleri, tarafından oluşturulan "Su ve Yaşam" raporu 18 Ekim 2012 tarihinde Jeoloji Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında kamuoyuna sunuldu.

5 Suyun toplumsallaşan tarihi, Sağlığa uygun suyun önemi, Temel tanımlar, Dünyada ve Türkiye de su kaynaklarının durumu/rezervler, Su ve sağlık, Su ve gıda güvenliği, Sağlıklı ve güvenli su, Suyun insan sağlığı için önemi, Tarımda su ve kullanımı ve Su hakkı konusunda hukuki güvenceler başlıkları altında toplam 80 sayfadan oluşan bir kitapçık halinde hazırlanan "Su ve Yaşam" raporuna ulaşmak için tıklayınız. 7-9 KASIM 2013 DE 8.GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ NDE BULUŞMAK ÜZERE HAZIRLANIYORUZ 7-9 Kasım 2013 tarihlerinde Ankara da yapılacak olan 8.Gıda Mühendisliği Kongresine yönelik hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Daha önceki kongrelerimizde olduğu gibi bu Kongre de de ilgili çevrelerle birlikte, gıdaya dair gündemde olan konuları tartışmayı, bilgi alışverişinde bulunmayı ve ortak akıl üretmeyi hedefliyoruz. ŞUBE BAŞKANLARIMIZLA BİR ARAYA GELDİK 15 Eylül 2012 tarihinde, Şube Başkanlarımızla bir araya gelerek, önümüzdeki dönem yol haritasını belirlemek ve izlenecek ortak politikaları oluşturmak üzere değerlendirmelerde bulunduk.

6 BAŞKANIMIZ VE YAZMAN ÜYEMİZ İSTANBUL`DA ÜYELERİMİZLE ÖRGÜTLÜLÜK VE İSTİHDAM KONUSUNU KONUŞTU, FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN ve Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Fatmagül TUNCER 22 Eylül 2012 tarihinde yaklaşık 50 üyemizin katılımıyla Marmara Bölge Şube tarafından İstanbul da düzenlenen üye toplantısına katıldılar. Mecidiyeköy hizmet büromuzun eğitim salonunda gerçekleştirilen toplantı, Odamız Genel Merkezi ve Marmara Bölge Şube faaliyetlerinin kısaca değerlendirilmesinin ve özellikle istihdam alanında yapılan çalışmalarımızın üyelerimize aktarılmasının ardından, oda-üye ilişkileri, örgütlülük ve önümüzdeki dönemde yapılabilecekler konularında görüş alışverişi ile son buldu. ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ KOORDİNASYON KURULU ÜYELERİMİZLE BİRARAYA GELDİK Yönetim Kurulu Başkanımız ve Öğrenci Temsilcilikleri Koordinasyon Kurulu Üyelerimiz, 23 Eylül 2012 tarihinde bir araya gelerek, Öğrenci Danışma Kurulu, Koordinasyon Kurulunun yapılandırılması ve yeni oluşturulacak öğrenci temsilciliklerini konuşmak üzere bir toplantı gerçekleştirdiler.

7 PERAKENDE SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİK Son dönemlerde; perakende sektöründe görev yapmakta olan üyelerimizden; ücret politikası, çalışma koşulları, görev tanımları ve iş sözleşmeleri gibi birçok konuda çeşitli soruların/sorunların tarafımıza yansıması ve birçok meslektaşımızın belgelendirilmesinde bu nedenle sıkıntılar yaşanması sonucunda; tüm bu konuların açıklığa kavuşturulması ve perakende sektörü ile Odamız arasında doğru iletişimin, bilgi akışının sağlanması ve böylece yürütülmekte olan işten maksimum fayda sağlanması adına, 29 Eylül 2012 tarihinde Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Odamızın Hukuk Danışmanı, Perakende Sektörü temsilcileri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin de katılımı ile bir araya gelerek meslektaşlarımızın gereği gibi çalışacağı iş ortamlarının yaratılması gerekliliği ve bunun da perakende sektörünün güvenli gıda arz etmesinde oynayacağı önemli rolü hakkında konuştuk ve görüş alışverişinde bulunduk. 11.GIDA KONGRESİ ÇERÇEVESİNDE EĞİTİM ÇALIŞTAYIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK Ekim 2012 tarihleri arasında Hatay da gerçekleştirilen 11.Gıda Kongresi ne katıldık. Yönetim Kurulu Üyemiz Prof.Dr.Aykut AYTAÇ ın, "Gıda Ekonomisi ve Gıda Politikaları" başlıklı oturumda "Gıda Mühendisliği Eğitimi ve Sorunları" konulu bir sunum yaptığı kongrede, Yönetim Kurulu Başkanımız Petek Ataman "Gıda Güvenliği" başlıklı oturumda, Oturum Başkanı olarak görev aldı. Odamızca, Kongrenin ilk gününde bir "Gıda Mühendisliği Eğitimi Çalıştayı" yapıldı. Gerçekleştirilen Çalıştay sonucunda; Mayıs ayında Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği ev sahipliğinde düzenlenecek olan Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu 6.Toplantısının gündeminin, Gıda Mühendisliği Bölümlerindeki eğitim programlarının gözden geçirilmesine karar verildi. 9. DÖNEM 1.ONUR KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK 12 Ekim 2012 tarihinde Odamız Onur Kurulu bir toplantı yaparak; Gıda Mühendisi olup internette diplomasını kiraya vermek üzere açık ilan veren bazı üyelerimiz veya Odamıza üye olmayan meslektaşlarımızın durumlarını görüştüler ve 9. Dönem çalışmalarına yönelik görüşler ve değerlendirmelerini yaptılar.

8 EĞİTİM ve SEMİNERLERİMİZ GIDA SEKTÖRÜNDE ETİKETLEME KURALLARI SEMİNERİ VE ÜYE TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK Odamız tarafından, sektörde çalışmakta olan meslektaşlarımızın ihtiyaç duydukları konularda kendilerine destek olmak ve bu fırsatla bir araya gelerek üyelerimizin kendi aralarında ve Odamız ile iletişimlerini arttırmak amacıyla Genel Merkez de sürekli düzenlenecek olan "seminer-eğitimpanel"lerin ilkini 1 Eylül 2012 tarihinde düzenledik. Fulya ARICAN ÖZNUR tarafından verilen ve yoğun ilgi gören "Gıda Sektöründe Etiketleme Kuralları" konulu seminerimizin ardından ise genel üye toplantımız gerçekleştirildi. Kamu ve özel sektörde çalışan yaklaşık 40 meslektaşımızın katıldığı seminer ve üye toplantımız, Odamız ve üyelerimiz açısından verimli bir şekilde tamamlandı ve seminer sonunda katılımcılara "Katılım Belgeleri" verildi. Gerçekleştirilen etkinliklerin, katılımcılara sağladığı kariyer gelişiminin yanı sıra mesleki dayanışmamıza ve Oda örgütlülüğümüze güç katacağı inancıyla seminer ve eğitimlerimiz devam edecektir. BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİMİZİ TAMAMLADIK Adalet Bakanlığı Bölge Adliye Mahkemesi Adli Yargı Adalet Komisyonlarınca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi hakkında Yönetmelik gereği hukuk ve ceza mahkemelerinde bilirkişilik yapacak kişilerden mesleğini yürütebilmek için Odalarına kayıt zorunluluğu bulunanların Odalarından belge alınması gerektiğinden; bilirkişilik eğitimimizi Ekim ayında gerçekleştirdik. 20 Ekim 2012 Cumartesi günü Ankara da Bilirkişilik Eğitim Programı çerçevesinde, 29 üyemizin katılımıyla "Bilirkişilik Eğitimi" gerçekleştirildi. Bilirkişilik ile ilgili getirilen yeni yasal düzenlemeler hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız

9 KATILDIĞIMIZ ETKİNLİK ve TOPLANTILAR 10. KALKINMA PLANI GIDA ÜRETİMİ VE GÜVENİLİRLİĞİ ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISINA KATILDIK 10. Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu ve Çalışma Grubu Toplantıları çerçevesinde Eylül 2012 tarihlerinde Ankara Sheraton Otelde, 2018 ve devamında 2023 yol haritasını belirlemek amacıyla düzenlenen 10. Kalkınma Planı Gıda Üretimi ve Güvenilirliği Özel İhtisas Komisyonu toplantısına Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN katılmıştır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİK Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü nde 26 Eylül 2012 tarihinde "Gıda Güvenliği ve Gıda Mühendisi" konulu bir konferans verdi. Başkanımız, bölüm öğrencileri ve kimi öğretim görevlilerinin bulunduğu konferansta; gıda güvenliği sorunları, gerek kamu ve gerekse özel sektörün bu konudaki yapısı ile Gıda Mühendisleri nin rolü konusunda görüşlerimizi aktardı. Yoğun ilgi ile gerçekleşen konferans, soru-cevap ile sona erdi. ULUSAL KÜMES HAYVANLARI KONGRESİNE KATILDIK Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN, İzmir de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi nde gerçekleştirilmekte olan Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi nde 3 Ekim 2012 tarihinde "Gıda Sektörü İçinde Kanatlı Sektörünün Yeri" başlıklı panelde konuşmacı olarak yer aldı. 3-5 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen Kongre; kümes hayvanları yetiştirme alanında çalışan araştırmacılar ile saha elemanlarını bir araya getirerek, güncel konuların tartışılması ve kümes hayvancılığı konusunda faaliyet gösteren firmaların buluşturulması hedefine ulaşmıştır.

10 TMMOB 42. DÖNEM 1. DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDIK TMMOB 42. Dönem 1. Danışma Kurulu toplantısı 6 Ekim 2012 tarihinde Ankara da Milli Kütüphane Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda Başkanımız Petek ATAMAN da sorun alanlarımızı vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi. Danışma Kurulu Toplantısı sonrası TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri inşaat alanına gidilerek, incelemelerde bulunuldu. ULUSAL KIRMIZI ET KONSEYİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDIK Türkiye Ulusal Kırmızı Et Konseyi Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 9 Ekim 2012 tarihinde Ankara da T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Atatürk Konferans Salonu nda yapıldı. Toplantıya, Odamız adına Ulusal Kırmızı Et Konseyi üye listesinde yer alan Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN katıldı. DÜNYA YUMURTA GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDIK Dünyanın her köşesindeki insanların sağlıklı beslenmesi için vazgeçilmez bir gıda olan yumurtanın Türk insanı tarafından daha çok tüketilmesini sağlamak amacıyla 12 Ekim 2012 tarihinde Ankara da düzenlenen "Yumurta ve Sağlık Paneli" ile "Dünya Yumurta Günü" kutlandı. Düzenlenen panele Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN katıldı.

11 BAŞKANIMIZ, FOOD INGREDIENTS-TÜRKİYE KONFERANSINDA KONUŞMACI OLARAK YER ALDI 17 Ekim 2012 tarihinde İstanbul da gerçekleştirilen "Food Ingredients-TÜRKİYE" konferansında Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN ve Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Fatmagül TUNCER katıldılar. Başkanımız "Sağlık Beyanları" başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı. KATILDIĞIMIZ MİTİNGLER E EĞİTİM SİSTEMİNE KARŞI YAPILAN MİTİNGE DESTEK VERDİK kesintili eğitim sistemine karşı Eğitim-Sen in çağrısıyla 15 Eylül 2012 tarihinde Sıhhiye Meydanı nda gerçekleştirilen mitinge, TMMOB pankartı altında katılarak destek verdik. 19 EYLÜL TMMOB MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI DAYANIŞMA GÜNÜ`NDE ALANLARDAYDIK Geçen yıldan itibaren "TMMOB tarihinde önemli bir yere sahip olan 19 Eylül 1979 bir günlük iş bırakma eyleminin yıldönümünde" düzenlenmeye başlanan "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü"nde Ankara da gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldık.

12 19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla TMMOB`ye bağlı 22 Oda nın yaptığı ortak basın açıklamasına ulaşmak için tıklayınız İSTİHDAMLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI DR.FERHAT ŞELLİ Yİ ZİYARET EDEREK YAYINLANAN TAGEM KADROLARI İLE İLGİLİ SORUNUMUZU GÖRÜŞTÜK 21 Eylül 2012 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat ŞELLİ yi makamında ziyaret ettik. Toplantıda, tarihinde TAGEM tarafından yayınlanan, "Sözleşmeli Mühendis, Biyolog ve Veteriner Hekim alım" ilanında Gıda Mühendisliği kadrosunun yer almaması, daha sonra yapılan görüşmeleri takiben bu kez de sadece Ziraat Fakültelerine bağlı Gıda Mühendisliği bölümü mezunlarının kabul edilerek, diğer fakültelere bağlı bölüm mezunlarının reddedilmesi sonucunda yaşanan sürecin getirdiği fırsat eşitsizliği ve sorunun çözümü gerektiği dile getirildi. Bölümlerin farklı fakültelere bağlı olmasının tamamen üniversite organizasyonu ile bağlantılı olduğu ifade edilerek, tüm Gıda Mühendisi unvanlı kişilerin aynı eğitim aldığı vurgulandı. Yapılan görüşmenin sonunda bütün başvuruların alınacağı sözü verildi ve bu durumun Odamız tarafından ilan edileceği, yaşanan olumsuzlukların takip edileceği ifade edildi. Toplantıda ayrıca, "Araştırma ve Geliştirme Projelerinin Desteklenmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Tebliğ" taslağında yer alan Değerlendirme Kurulu nda yürürlükte olan tebliğin aksine, Gıda Mühendisleri Odası nın temsiliyetinin sağlanmış olmasına rağmen Gıda Mühendisliği Bölümlerinin temsiliyetinin hala mevcut olmaması ve TAGEM in yeni yapılanmasında gıda araştırmaları ile ilgili müstakil bir dairenin bulunmaması hakkındaki görüş ve düşüncelerimiz Müsteşar Yardımcısı ile paylaşıldı. Sayın ŞELLİ tarafından, bu ve benzeri konuların çözümüne yönelik olarak, yapılan karşılıklı görüşmelerin ve atılan adımların kurumlar arası ilişkileri olgunlaştıracağı ve Gıda Mühendisleri açısından olumlu bir noktaya ulaşılabileceği ifade edildi. Bu olumlu tavra karşılık olarak Yönetim Kurulu üyelerimiz de Oda mızın, üyeleri ve teknik bilgi birikimiyle sürecin daha iyi işletilmesi için hizmete hazır olduğunu ifade etti. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı na, Gıda Mühendisi alımı hakkında yazdığımız resmi yazımıza ulaşmak için tıklayınız

13 tarihinde Başkanımızın, tarihinde TAGEM tarafından resmi web sitesinde yayınlanan personel alım ilanı ve Gıda Mühendisi sayısı hakkında yaptığı açıklamaya ulaşmak için tıklayınız Başkanımızın tarihinde TAGEM in personel alım ilanı hakkında odamızın çalışmalarını aktardığı açıklamaya ulaşmak için tıklayınız BASINDA ODAMIZ Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Odamız görüş ve düşüncelerini medyada, ulusal ve yerel basında, değişik platformlarda anlattı. Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN tarihinde KANALTÜRK Televizyonu ndan canlı yayınlanan "Neşter" isimli programa katılarak "Gıda Denetimleri, Gıda Güvenliği ve Sorunları" hakkında, Yönetim Kurulu Üyemiz Dr.Şennur ÖZKAYA, tarihinde Kanal B televizyonunda yayınlanan "Biz Bize programına katılarak " Dünya Gıda Günü ve Gıda Güvenliği " konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca, Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN ın tarihinde "Bayram öncesinde satılan çikolatalar ve şekerler " konusunda bilgilendirmelerde bulunduğu röportajı Kanal B Televizyonunda Ana Haber Bülteni nde yer aldı. Odamız ve mesleğimiz ile ilgili tüm basın haberlerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Görsel ve İşitsel Basında Odamız Yazılı Basında Odamız

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr KONYA ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ NEDİR? Açılımı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 6235 sayılı Yasayla 1954 yılında kurulmuştur. TMMOB tüzel kişiliğe sahip, Anayasanın

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

Odada Gündem. Künye... Haber...

Odada Gündem. Künye... Haber... Odada Gündem Bu dönemde de Odamızın, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın haklarını korumaya; gündemdeki konulara yönelik söylem ve etkinliklerde bulunmaya; mevzuata yönelik çalışmalarımıza devam ettik.

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

ODAMIZ GENEL KURUL SÜRECİNDE... GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ TÜM KESİMLER ANKARA DA BULUŞTU

ODAMIZ GENEL KURUL SÜRECİNDE... GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ TÜM KESİMLER ANKARA DA BULUŞTU TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks: 0312418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr ODAMIZ GENEL KURUL SÜRECİNDE...

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü Şube Günlüğü Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos 2011 1. 1 Mayıs 2011 tarihinde, İlimizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklaması ve etkinliklerine Şubemizce 2. 02 Mayıs 2011

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik.

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar günü saat:12.00 de Galatasaray Lisesi önünde meslektaşlarımızla toplanarak, balonlar pankartlar eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca

Detaylı

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız BÖLÜM 15 TMMOB Çalışmalarında Odamız Bölüm 15 BÖLÜM 15. TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 24 aylık süreçte Birliğin Yönetim, Denetleme ve Yüksek Onur Kurullarında yer alan üyelerimiz bu kurulların çalışmalarında

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1 DANIŞMA KURULLARI Danışma Kurulu Çalışma Programı nı tartıştı 23. Genel Kurul`un ardından 24. Dönem I. Danışma Kurulu Toplantısı 09 Haziran 2012 tqrihinde

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ

BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 46. Dönem Çalışma Raporu BÖLÜM 15. TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 24 aylık süreçte TMMOB Yönetim, Denetleme ve Yüksek Onur Kurullarında yer alan üyelerimiz Birliğin çalışmalarında

Detaylı

4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1- DANIŞMA KURULLARI ODAMIZ 23. DÖNEM I. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI Odamız 23 Dönem 1. Danışma Kurulu toplantısı 17 Temmuz 2010 tarihinde Ankara da gerçekleştirildi.

Detaylı

İ İnsanca Yaşam İçin, Eşit, Özgür,

İ İnsanca Yaşam İçin, Eşit, Özgür, Künye... Haber... Haber Künye ÖĞRENCİLERİMİZDEN HABERLER İ İnsanca Yaşam İçin, Eşit, Özgür, Demokratik Türkiye İçin Yürüdük 8 Ekim 2011 Cumartesi günü emek ve meslek örgütlerinin katılımıyla İnsanca Yaşam

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

3 OCAK 2013 10 OCAK 2013 14 OCAK 2013 15 OCAK 2013 16 OCAK 2013

3 OCAK 2013 10 OCAK 2013 14 OCAK 2013 15 OCAK 2013 16 OCAK 2013 3 OCAK 2013 Yönetim Kurulumuz Komisyon Başkanlarımız ile toplantı yaptı. Toplantıda önümüzdeki aylarda yapılacak etkinlik ve eğitimlerle ilgili komisyon çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Detaylı

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Üye Profili Mevcut üye sayısı :42 Yeni kayıt üye sayısı : Vefat eden üye sayısı : Nakil gelen üye sayısı : Nakil giden üye sayısı : İstifa

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Bülten 2018 Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Akademi ISO/IEC 17025:2017 Revizyon Geçiş Eğitimi TURKLAB Akademi tarafından 17-18 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen, ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012) 12 Mart 2012, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Pınar Başpınar

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 09 10 Şubat 2008 tarihlerinde yapılan EMO D.Bakır Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu toplantı ve seçimlerine BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİ 11 Ocak 2009 tarihinde, İl

Detaylı

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI 123 11 Nisan 2008 - Yıldız Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü nün Kızılötesi Aydınlık isimli oyununa gidildi. 12 Nisan 2008-15 EMO-Genç üyesinin katılımıyla AutoCad semineri gerçekleştirildi.

Detaylı

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar.

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 5 MART 2013 Yönetim Kurulumuz Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.

Detaylı

22. Çalışma Dönemi II. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

22. Çalışma Dönemi II. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi Ocak - Şubat 2013 22. Çalışma Dönemi II. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi Açılış konuşmasının devamında Şube Yönetim Kurulu Sekreterimiz Alişan Çalcalı tarafından Şube etkinlikleri ve çalışmalarına

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011)

TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011) TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011) 1- Kuruluş Türkiye Planlama Okulları Birliği (TUPOB), Türkiye'de lisans ve/veya lisansüstü düzeyde Şehir ve Bölge Planlama eğitimi veren

Detaylı

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101 DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 101 Danışma Kurulu I. Toplantısı 17 Mart 2014 30.Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı 17 Mart 2014 tarihinde Şube Eğitim Salonunda 46 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Detaylı

Sayı: 69 Aralık 2017

Sayı: 69 Aralık 2017 Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 69 Aralık 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Toplantısı

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Toplantısı Toplantı Tarihi: 17.02.2014 Toplantıya Katılanlar: Şehmus Alparslan, Levent Yergök, Zafer Erbay, Deniz Kaypak Tona, Veli Gökkaya, Nuray Yumukgöz, Eyüp Civelek, Ahmet Pan Toplantı Gündemi: 1. Son toplantıdan

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010 2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. KURUMSAL ĐLĐŞKĐLER VE ÖRGÜTLENME 1.1. ĐL TEMSĐLCĐLĐKLERĐ ĐLE ĐLĐŞKĐLERĐN GELĐŞTĐRĐLMESĐ

Detaylı

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi.

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. SAMSUN ŞUBE 13.02.2016 tarihinde Şube Genel Kurulu ve 14.02.2016 tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. 1-7 Mart 2016 Deprem haftası nedeniyle basın açıklamaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarına

Detaylı

06 NİSAN 2011 Yönetim Kurulumuz; Bölgemizde bulunan dağıtım kanalı/kooperatif şube yetkilileri ile fiyat farkı faturaları hakkında görüşme yaptı.

06 NİSAN 2011 Yönetim Kurulumuz; Bölgemizde bulunan dağıtım kanalı/kooperatif şube yetkilileri ile fiyat farkı faturaları hakkında görüşme yaptı. 06 NİSAN 2011 Yönetim Kurulumuz; Bölgemizde bulunan dağıtım kanalı/kooperatif şube yetkilileri ile fiyat farkı faturaları hakkında görüşme yaptı. 07 NİSAN 2011 Genel Sekreterimiz Ecz. Ersun Özkan ve Yönetim

Detaylı

Genel Merkez Gündem 1GENEL MERKEZ DE GÜNDEM. Gıda Mühendisliği Dergisi Sayı

Genel Merkez Gündem 1GENEL MERKEZ DE GÜNDEM. Gıda Mühendisliği Dergisi Sayı Genel Merkez Gündem Bu dönemde de, Odamızın, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın haklarını korumaya; gündemdeki konulara yönelik söylem ve etkinliklerde bulunmaya; paydaşlarımızla ve sektör temsilcileriyle

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı.

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nde yer alan tıbbi cihazların da satış ve tanıtımlarının

Detaylı

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları Bölüm 13. Öğrenci Üye Çalışmaları Öğrenci Üye olarak Odaya üye olunması, 1996 yılında uygulamaya giren Öğrenci Üye Yönetmeliği uyarınca sağlanmıştır. Amaç; mühendislik

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI - EMO Genç Etkinliklerimiz 9. dönem çalışma raporu / 2010-2011 EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ EMO nun toplumsal yaşamdaki yerini bugünün

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 7 TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 99 7. Temsilciliklerimizden Batman İl Temsilciliği 27 Ocak 2012 tarihinde Batman Telekom İl Müdürlüğünde SMM li üyelerin katılımıyla projelerde Cat-6 Kablo kullanımına ilişkin yapılan

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 28 Temmuz 2017, Cuma TOPLANTI SAATI : 10.00 TOPLANTI YERİ : İMO Toplantı Salonu - ANKARA TOPLANTI BAŞKANI

Detaylı

BÜLTEN NO: 09 / TEMMUZ - AĞUSTOS EYLÜL 2011 GIDA İLE İLGİLENEN HER KESİMİ 7.GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ NDE BULUŞMAK ÜZERE BEKLİYORUZ

BÜLTEN NO: 09 / TEMMUZ - AĞUSTOS EYLÜL 2011 GIDA İLE İLGİLENEN HER KESİMİ 7.GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ NDE BULUŞMAK ÜZERE BEKLİYORUZ TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks: 0312418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.trweb : http://www.gidamo.org.tr BÜLTEN NO: 09 / TEMMUZ - AĞUSTOS

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

E-BÜLTEN Sayı 35 Temmuz ağustos 2017

E-BÜLTEN Sayı 35 Temmuz ağustos 2017 E-BÜLTEN Sayı 35 Temmuz ağustos 2017 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 HABERLER 4 EĞİTİM 9 YENİ ÜYELERİMİZ 10 TMMOB DEN HABERLER 11 İLETİŞİM 12 Mithatpaşa Cad., No:44/16 Kızılay/ANKARA Tel:0 312 431 5542, Fax:0 312

Detaylı

Sayı: 18 Temmuz 2013. Gıda Tarihi Akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe`in Odamızı Ziyareti

Sayı: 18 Temmuz 2013. Gıda Tarihi Akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe`in Odamızı Ziyareti Gıda Tarihi Akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe`in Odamızı Ziyareti A.B.D `den Teksas Üniversitesi`nden Gıda Tarihi akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe birçok ülkede yapmayı planladığı `Büyük şehirlerde tüketilen

Detaylı

Sayı: 76 Temmuz 2018

Sayı: 76 Temmuz 2018 Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 76 Temmuz 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi SOSYAL ETKİNLİKLER 134 Geneksel Bahar Pikniği 27 Mayıs 2012 Şubemizin Geleneksel Pikniği 27 Mayıs Pazar Günü Sapanca`da gerçekleştirildi. Beraber yapılan kahvaltı ile başlayan pikniğe üyelerimiz aileleriyle

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

1 KASIM 2014 Yönetim Kurulumuz, Mersin Eczacı Odası tarafından REFERANS AVRUPA ÜLKELERİNDE ECZACILIK UYGULAMALARI konulu panele katıldılar.

1 KASIM 2014 Yönetim Kurulumuz, Mersin Eczacı Odası tarafından REFERANS AVRUPA ÜLKELERİNDE ECZACILIK UYGULAMALARI konulu panele katıldılar. 1 KASIM 2014 Yönetim Kurulumuz, Mersin Eczacı Odası tarafından REFERANS AVRUPA ÜLKELERİNDE ECZACILIK UYGULAMALARI konulu panele katıldılar. 1 KASIM 2014 Kozan İlçesinde Eczane Çalışanlarımıza yönelik İş

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 16 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde, gerçekleştirilen onlarca etkinliğin

Detaylı

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş...

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş... İçindekiler 1-Sunuş... 1 2-Jeoloji ve Jeoloji Mühendisliğine Genel Bir Bakış... 15 2.1-Jeoloji... 15 2.1.1-Jeolojinin Diyalektiği... 16 2.2-Jeoloji Mühendisliği... 26 3-TMMOB-Jeoloji Mühendisleri Odası

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı.

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. ÇALIŞMA RAPORU 2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. 2 Eylül 2016 Ankara'da yapılan Smart Eczane Programına katılan Ecz.Gürkan

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 13.ÇALIŞMA DÖNEMİ DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 23 ARALIK 2012 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2012 / KASIM 2012 (11 AYLIK ) ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ ŞUBEMİZ; İL TEMSİLCİLİĞİ 3 İLÇE TEMSİLCİLİĞİ 3 MESLEKİ DENETİM BÜROSU 1 YÖNETİM

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası.  TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz faks/eposta detaylarını

Detaylı

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir.

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir. 1 ŞUBAT 2014 Güney Bölgesi Eczacı Odaları Toplantısı Odamız ev sahipliğinde Adana da gerçekleşmiştir. Toplantıya Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Nevşehir ve

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104 EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI 104 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 7. Dönemi boyunca, EMO-Genç çalışmalarına oldukça önem vermiş oda ile bağlarının gelişmesi yönünde çalışmalar yürütmüştür. Teknik geziler, tanışma toplantıları,

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI GIDA ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU RAPORU 6 Eylül 2010, Antalya 1 ANTALYA

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU EKİM 2017

ÇALIŞMA RAPORU EKİM 2017 2 Ekim 2017 Yönetim Kurulumuz İznik İlçesi ziyareti gerçekleştirdi. Bölgesel sorunların da görüşüldüğü toplantıda Ecz. Emel Bektaş'ın İlçe Temsilciliği görevine devam etmesine karar verildi. 2 Ekim 2017

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTISI 1/22 Mart Yapılan

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI emo izmir şubesi 87 I. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 24 Mayıs 2014 30. Dönem 1. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantı;

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ve SORUNLARI

GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ve SORUNLARI GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ve SORUNLARI S. Aykut Aytaç - Petek Ataman Türkiye 11. Gıda Kongresi; 10-12 Ekim 2012 Antakya/ Hatay Tarihçe -ilk mezun 1979 Ege Üniverstesi -1980 Hacettepe Üniversitesi -ODTÜ

Detaylı

2014 2. 5 NİSAN 2014 TEB

2014 2. 5 NİSAN 2014 TEB 3 NİSAN 2014 Oda Başkanımız Ecz.Ersun ÖZKAN, Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ ve Yönetim Kurulu üyemiz Ecz. Erdem KIZILTEPE; Bolu da yapılan 2. Eczacı Odası Yönetici Eğitimi Seminerlerine katıldı.3

Detaylı

GIDALARDA ATIKLARIN AZALTILMASI VE GERİ KAZANIMI

GIDALARDA ATIKLARIN AZALTILMASI VE GERİ KAZANIMI GIDALARDA ATIKLARIN AZALTILMASI VE GERİ KAZANIMI Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Genel Sekreteri Kaan Sidar, Dünya'da 2 milyar insanın yeterli beslenemediğini ve 10 milyon insanın açlıktan

Detaylı

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU 05 Nisan 2014tarihindeGenel Merkezde düzenlenen, Başkanlar kurulu toplantısına Şube Başkanımız Gül Yüzüncü Yılmaz katıldı. ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 17

Detaylı