Dünyanın en güzel bulvarı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dünyanın en güzel bulvarı."

Transkript

1 Viyana daki Ringstraße dünyanın en görkemli bulvarıdır. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar fazla dönem mimarisini yansıtan yapıları, sarayları ve parkları iç içe geçmiş halde bulamazsınız. Hofburg İmparatorluk Sarayı, Sanat Tarihi Müzesi, Devlet Operası, Parlamento Binası, şehir parkında bulunan ve Vals Kralı olarak üne kavuşmuş Johann Strauß un altından yapılmış heykeli ve kafeler, emperyal bir ortam yaratmaktadır. Tuna Kanalı nda bulunan popüler lokaller, herkesi dinlenmeye davet eder. Ringstraße, 2015 yılında 150 nci yılını kutluyor. Dünyanın en güzel bulvarı. Ringstraße caddesi, 1 Mayıs 1865 yılında İmparator Franz Joseph tarafından açılmıştır. Eskiden Viyana nın imparatorluk merkezini şehir surlarıyla çevreleyen caddede, parlamento, belediye binası, üniversite ve varlıklı vatandaşların feodal sarayları kurulmuştu. Bugün ise Vienna Ring Tram ile Viyana nın imparatorluk geçmişine yolculuk edebilirsiniz: Geniş bir alan üzerine kurulu olan Hofburg, bir zamanlar imparatorun sarayı idi. Sadece Sisi Müzesi değil, dünyanın en güzel barok tarzı salonlarından birine sahip olan Ulusal Kütüphane de burada bulunur. Pazar günleri, saray şapelinde genç şarkıcılar şarkılarını söyler ve Lipizzan atları, İspanyol Binicilik Okulu nda hünerlerini sergiler. Sanat Tarihi Müzesi, Kunstkammer galerisinde Habsburg imparatorlarının hazinelerini ve tüm önemli çağlara ait ünlü eserleri sergiler. Dünyanın en büyük Bruegel Koleksiyonu da buna dahildir. Doğa Tarihi Müzesi nde Willendorf Venüsü ile karşılaşabilir ve Museums Quartier de 20. yüzyılın meşhur sanatçılarının eserlerini görebilirsiniz. Bu, Modern Sanatlar Müzesi (mumok) ve Leopold Müzesi (Schiele!) için de geçerlidir. Dünyaca ünlü Devlet Operası nda yılın 300 günü her gün değişik programlar sunulur. Uygulamalı Sanatlar / Çağdaş Sanat Müzesi nde, (MAK), orta çağdan günümüze kadar gelen değerli sanat eserlerini görebilirsiniz. Ringstraße de bulunan görkemli yapılar tüm ihtişamlarıyla parlar. Ancak Ring geride kalan 150 yıl içinde değişikliklere uğramıştır. Bir zamanların zarif gezinti mekânı, bugün herkes için modern bir bulvara dönüşmüştür. Gökkuşağı yürüyüşü, belediye binası önündeki Life Ball açılış kutlaması veya Vienna City Marathon gibi etkinlikler, binlerce meraklıyı buraya çeker. Tuna Kanalı tarafındaki Ring kısmı da, kentsel yerel manzara ve modern mimari ile bir eğlence mekânına dönüşmüştür jübile yılında Viyana da Ringstraße nin 150 nci yılı kutlanacak. Birçok kurum özel bir program sunacak. Bilgi:

2 WIENTOURISMUS/PETER RIGAUD Viyana, dünyanın müzik başkentidir ve Avrupa nın birinci sınıf sanat metropolüdür. Burada, yani Mozart, Mahler, Haydn, Beethoven ve Strauß un ilham diyarında, her akşam müzik tutkunu canlı klasik müzik dinler. Ayrıca, her yıl Viyana nın 450 vals salonunda dans edilir. Tarihi eski kent, onlarca şato ve 150 nin üzerinde saray, emperyal bir ortam sunar. 100 ün üzerinde müzede, eski ustaların ve genç yenilikçilerin sanatı sergilenir. Müzik ve güzel sanatlar. Filarmoni Orkestrası nın yeni yıl konseri, her yıl milyonlarca televizyon izleyicisini kendine hayran bırakır, Viyana Senfonisi son derece heyecan vericidir ve Müzik Derneği, konser binası, ve MuTh konser salonu ile Viyana, konser salonlarının en âlâsına sahiptir. Devlet Operası nın yanında, Viyana Tiyatrosu, Viyana Oda Operası, Halk Operası, Raimund Tiyatrosu ve Ronacher Tiyatrosu da opera, operet ve müzikaller gibi görkemli müzik tiyatrolarına ev sahipliği yapar. Birinci sınıf festivaller, tüm dikkatleri kendine çeker, Resonanzen festivallerinde tarihi müzik ya da Viyana Modern de çağdaş kompozisyonlar, OsterKlang ya da bahar festivalleri, Viyana Festivali veya Jazz Festivali... Ayrıca yaz aylarında belediye binasının önündeki meydanda klasik tutkunları müzik filmlerinin tadını çıkarır. Güncel müzik etkinlikleri de buna, örneğin sound:frame festivali, Gürtel Nightwalk, Karlsplatz taki pop festivali ve Clubfestival Waves Vienna ile önemli düzeyde katkı sağlar. Viyanalı ünlü DJ ler, kulüpleri Vienna Sound ile coşturur. Avrupa nın en büyük ücretsiz açık hava partisi olan Tuna Adası Festivali, her yıl üç milyon ziyaretçi tarafından kutlanır. Sadece müzik değildir Viyana nın havasında bulunan, güzel sanatlardan ve sanatsal mimariden gelen ilham verici atmosfer de buradadır. Bugünün ve geçmişin görkemli yapılarının bunu ispatladığı gibi. Schönbrunn Sarayı barok tarzı sarayların en ihtişamlı olanlarından biridir odanın büyük çoğunluğunu bugün de hayranlıkla görebilirsiniz. Aynı şekilde, içinde hayvanat bahçesi ve palmiye serasının bulunduğu saray parkı da görülmeye değerdir. Albertina Müzesi dünyanın en önemli sanat koleksiyonlarından biri ile ziyaretçilerini bekler. Gustav Klimt in ünlü tablosu Öpücük, Belvedere Şatosu nda sergilenmektedir, yine kendisine ait Beethoven Frizi, Secession Binası nda bulunur. Savoyen Prensi Eugen in barok tarzı kışlık sarayı kapılarını çağdaş sanata açar. Bunlara ait foto kareleri, şehirdeki galerilerde, sanat fuarları ve festivallerde ve 21er Haus ta sergilenmektedir.

3 Dünyada şehirden adını alan tek mutfak, Viyana mutfağıdır. Viyana, şehrin içinde hatırı sayılır bir oranda üzüm yetiştirilen tek metropoldür. Ayrıca, Viyana nın kahve evleri, tüm dünyada huzurun vahası olarak bilinir. Viyana nın yeme içme kültürünün cazip çeşitliliğinin köşe taşlarını oluşturan Beisl, Heuriger ve Café buna dahildir. Viyana da damak zevki. Viyana da yeme içme skalası, lüks gurme lezzetlerden tutun orijinal sosis stantlarına kadar uzanır. Yerlisinden organik ve etnik seçeneklere kadar birçok çeşitli lezzet serüveni sizi cezbeder. Viyana ya has Beisl, rahat bir atmosfere sahip lokantalar, şnitzelden Avusturya ya özgü kreplere kadar ev yapımı lezzetler sunar. Viyana da 700 hektar üzüm bağını kaplayan Riesling ve Weißburgunder üzümleri, buradaki en iyi gastronomi uzmanları tarafından takdir edilir. Şehrin civarındaki Heurige şarap evlerinde, örneğin Grinzing ya da Nussdorf ta, Viyana usulü karışım şarabı kendine hayran bırakır. DAC kalite mührüne sahip bu spesiyalite için, en az üç çeşit beyaz üzüm birlikte fidelenir ve birlikte sıkılıp suları işlenir. Bugün manevi UNESCO kültür mirasları arasında olan Viyana nın kahve evleri, huzurun vahası olarak bilinir. Viyana da geleneksel kafelerin yanı sıra, birçok modern ve türünün stilistik örneği kafe de bulabilirsiniz. Şehrin pastanelerinde sizi tatlı rüyalara sürükleyecek Gugelhupf, Sachertorte ve çeşitli pasta türleri mevcuttur. Viyana daki pazar yerleri büyüleyici tadım yapılacak pazar yerleridir. Ayrıca Brunnenmarkt ve Rochusmarkt egzotik lezzetler sunar. Şehir parkındaki Genussfestival den özel restaurant haftalarına kadar, lezzet sunan etkinlikler yeme içmeye dair diğer tüm eksiklikleri tamamlar. Alışveriş keyfine uluslararası markaların mağazalarında varabilirsiniz. Şehir merkezindeki alışveriş caddesi Mariahilfer Straße de, kenar sokaklarda yaratıcı fikirlere sahip ve genç modasını takip eden dükkânlar keşfedebilirsiniz. Eski kentte, bir zamanlar kraliyet sarayının tedarikçisi olan dükkânlarda kaliteli ürünler ve Tuchlaube deki lüks alışveriş caddesi Goldenes Quartier de bulunan mağazalarda lüks ürünler satışa sunulur.

4 Kültürü yaşayın uygun fiyatlı ile. 18,90 / 21,90 ödeyerek 48 veya 72 saat boyunca metro, tramvay ve otobüsle seyahat edebilir ve aynı zamanda müzelerde ve Heurige şarap evlerinde de kullanabileceğiniz 210 un üzerinde çeşitli avantajdan yararlanabilirsiniz. Otelinizden, Albertinaplatz taki turizm ofisinden (her gün saat 9 19), havaalanındaki turizm ofisinden (her gün saat 7 22) ve Viyana toplu ulaşım satış ve danışma noktalarından (ör. Stephansplatz, Karlsplatz, Westbahnhof, Landstraße/Wien Mitte) ve internet adresinden kartı edinebilirsiniz. Viyana da iyi bir yaşam sürülebilir. Viyanalıların uzun zamandır bildikleri, resmi olarak da onaylandı: 2013 Mercer Araştırması, Viyana yı beşinci kez dünyanın yaşamaya en değer şehri seçti. Bunun nedeni nedir? Diğer nedenlerin yanı sıra, yeşilin oldukça fazla olmasının da payı vardır. Şehrin tarihi merkezi dahi, içindeki birçok parkıyla cezbedicidir. Ayrıca Viyana, çok iyi işleyen bir kentsel altyapıya sahiptir ve dünyanın en güvenli metropollerinden birisi olarak kabul görür. Yaşamaya değer. İster sanatsal çiçeklik alanları, ister el değmemiş doğası olsun, yeşil Viyana çok yönlüdür. Üzüm bağları hem şehrin çehresini değiştirir hem de uluslararası alanda tanınmış Viyana şarabının kaynağını teşkil eder. Bu yüzden, Viyana da Buschenschank olarak adlandırılan bağ evlerinin bahçelerinde oturup içilecek bir kadeh şarap, buradaki yaşamın bir parçasıdır. Şehrin doğu yakasında, Lobau ve tam anlamıyla bir balta girmemiş bir orman denebilecek Tuna Vadisi Ulusal Parkı bulunur. Batı yakasında ise şehrin yeşil ciğeri, Viyana Ormanı bulunur. Bu eşsiz doğa ayrıca, Lainzer Hayvanat Bahçesi nde yaşayan yaban domuzları için mükemmel bir ortamdır. Schönbrunner Hayvanat Bahçesi nde ise egzotik hayvanlarla karşılaşırsınız. Bu bahçede hayvanlar kendilerini doğal ortamlarında gibi hisseder, çünkü Schönbrunner Hayvanat Bahçesi Avrupa nın en iyisi olarak kabul görür. Bunun dışında: Burada ağaçlar üzerine kurulmuş patikalar ile harika bir manzara dikkat çeker. Tuna Kulesi, Kahlenberg, Cobezl gibi diğer manzara noktaları da toplu ulaşım araçlarıyla rahatça ulaşılabilir. Viyana daki işaretli rotalar, dağ bisikletçilerini, bisiklet sürücülerini, yürüyüşçüleri ve kros kayakçılarını mutlu edecektir. Bazen tepeli yollar arasından, bazen de Tuna boyunca düzlüklerden geçilir. Tuna Nehri ne ek olarak, geniş dinleme alanına ve Tuna Adası ndaki patenciler için bir adeta cennete sahip Yeni Tuna ve Eski Tuna da cezbedicidir. Yaz olunca burada yüzülür ve yelkenler açılır, kışın ise burası buz patencilerinin mekânı olur. Viyana nın sembollerinden biri olan, Wurstelprater eğlence parkından yükselen dönme dolabı da içinde barındıran yemyeşil bir alan olan Prater, oldukça büyük sahasıyla herkese dinlenme olanağı sunmaktadır. Çok lezzetli ve ferahlatıcı: Su kulesinin olduğu yerde Viyana nın yüksek kaliteli dağ kaynak suyu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Özellikle Viyana nın küçük ziyaretçileri için Avrupa nın en büyük su parkında her çeşit eğlence mevcuttur.

5 FREYTAG&BERNDT 1230 VIENNA, AUSTRIA Tek yol 13 hedef. Devlet Operası ndan (1) gelip, Kärntner Straße caddesinden geçerek gotik stilde inşa edilmiş olan ve Viyana nın simgelerinden birisi durumundaki Aziz Stephan Katedrali ne (Stephansdom) (2) varırsınız. Kaçırmamanız gereken: Mozarthaus Vienna (3). Graben ve Kohlmarkt üzerinden imparatorluk Hofburg una (4) ulaşırsınız. Oradan da parlamento ve belediye sarayını gören imparatorluk döneminin Heldenplatz meydanına. Burgtor kapısından geçerek Sanat Tarihi Müzesi ne (5) ve Leopold Müzesi, Viyana Sanat Evi, Modern Sanatlar Müzesi vb. dahil eski ve yeni başta olmak üzere sanat ve müzelerin oluşturduğu binalar topluluğu olan Museums Quartier e (6) gelirsiniz. Getreidemarkt pazarından aşağı altın yapraklarla bezenmiş kubbesiyle Secession a (7) varırsınız. Karlsplatz meydanının altından geçerek (metro kavşağı) Sanat Evi nin önünden, Viyana Filarmoni Orkestrası nın beşiği olan Müzik Derneği ne (8) ulaşırsınız. Karşısında ise barok tarzında inşa edilmiş olan çarpıcı kubbesiyle Karlskirche (9) yer alırken, yanında da Karlsplatz Viyana Müzesi göze çarpar. Şimdi Lothringerstraße caddesinden, konser salonuna (10), oradan da Kursalon ve altın Johann- Strauss Anıtı ile (11) bele diye parkına. Daha sonra adadan geçerek Müzik Evi nin (12) olduğu Seilerstätte ye. Şimdi de Kärntner Straße caddesine geri dönüp, turist enformasyonu geçerek Albertina ya (13). Servis. Online otel rezervasyonları ve etkinlik veritabanı ile Cep telefonunuz için mobil web sayfası: m.vienna.info Aşağıdaki sitelerde bizi ziyaret edebilirsiniz: Wien Journal i ipad ınıza indiriniz: VİYANA TURİST ENFORMASYON Her gün , Albertinaplatz/Maysedergasse WLAN ücretsizdir VIENNA HOTELS & INFO Tel Faks Pzt Ct saat 9 19 info@vienna.info Yazışma adresi: Vienna Tourist Board Invalidenstraße Vienna ÖSTERREICH WERBUNG (AVUSTURYA REKLAM): ALIŞVERİŞ Mağazalar genellikle hafta içinde saat arası, cumartesi günleri saat 17 veya 18 e kadar, bazı AVM ler ise hafta içinde saat 20 veya 21 e kadar açıktır. Pazar günleri ve bayramlarda ise, büyük tren garlarında, havaalanında ve müze mağazalarında alışveriş imkanı bulunmaktadır. BAYRAMLAR 1.1., 6.1., Paskalya nın pazartesi günü (Ostermontag), 1.5., Urucu İsa (Christi Himmelfahrt), Hamsin yortusunun pazartesi günü (Pfingstmontag), Kat. esas yortu (Fronleichnam), 15.8., (Milli Bayram), 1.11., (çok sayıda mağaza açıktır), , VİYANA-SCHWECHAT HAVAALANI Şehir merkezine uzaklığı 16 km. City Airport Train (CAT) Landstraße/Wien Mitte ve havaalanı arasında her yarım saatte bir, seyahat süresi 16 dakika, tek gidiş 11, pek çok uçuş için Wien Mitte de bilet ve bagaj kontrolü yaptırmak mümkündür. Hızlı tren S7 havaalanı ve Wien Mitte arasında, seyahat süresi 29 dakika, fiyatı 4,20. Ekspres otobüsler, seyahat süresi dakika, fiyatı 8, şehir merkezi, batı garı, Meidling Garı, Viyana Kagran/Vienna Int. Centre ve havaalanı arasında. Mekik servis ve taksiler (havaalanı özel tarifeleri hakkında bilgi alınız). BRATISLAVA HAVAALANI Viyana şehir merkezinden 65 kilometre uzaklıktadır. Otobüs bir buçuk saat içinde Südtiroler Platz a (U1) ulaşmaktadır. Bratislava garından Viyana Süd bahnhof a (Ostbahn) saat arası hemen hemen saat başı tren kalkmaktadır. 61 numaralı otobüs, 5 23 saatleri arasında her dakikada bir havaalanından merkez tren garına gitmektedir. GÖRÜLMEYE DEĞEN YERLER Otobüs turları Big Bus Tours Tel Cityrama Tel Hop-on Hop-off Vienna Sightseeing Tours Tel Red Bus City Tours Tel Tramvay turları Vienna Ring Tram Tel Gemi turları DDSG Blue Danube gemi turları sunmaktadır. Tel Şehir gezileri Çeşitli konularda, süresi: yaklaşık 1 1/2 saat Tel ve +43-(0) Rehberler Santral: Vienna Guide Service Tel Published by: Vienna Tourist Board, 1030 Vienna Design: Jung von Matt/Donau Printed in Austria by Gerin, 2755/14/2

6 Viyana ya gelmek için 1000 neden.

Almanca öğrenmek. Sprache. Kultur. Deutschland.

Almanca öğrenmek. Sprache. Kultur. Deutschland. TR 2014 Almanya DA Almanca öğrenmek Sprache. Kultur. Deutschland. İÇİNDEKİLER Sizlere sunduğumuz hizmetler Ders, kurs sistemi, etüt merkezi, sınavlar, konaklama, kültür ve boş zamanları değerlendirme programı

Detaylı

PALOMA HOTELS KIŞ 2014-2015. Kış güneşi...

PALOMA HOTELS KIŞ 2014-2015. Kış güneşi... PALOMA HOTELS KIŞ 2014-2015 Kış güneşi... 1 Kış dönemi ERKEN REZERVASYON indirimlerimizi kaçırmayın! Türkiye de kışın güzelliğini hafife almayın! Antalya da kış hem GÜNEŞLİ hem EĞLENCELİ. Gelin, bu kış

Detaylı

Provence-Alpes-Côte d Azur BÖLGESININ EN IYILERI BASKISI

Provence-Alpes-Côte d Azur BÖLGESININ EN IYILERI BASKISI Provence-Alpes-Côte d Azur BÖLGESININ EN IYILERI 2015 BASKISI PROVENCE-ALPES-CÔTE D AZUR ÜN EN iyileri Provence-Alpes-Côte d Azur bölgesi tanrılar tarafından kutsanmış bir bölgedir! Çok sayıda doğal ve

Detaylı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes Dağı Turizm ve Kış Sporları Gelişimi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes Dağı Turizm ve Kış Sporları Gelişimi Döküman Başlığı: MASTER PLAN Viyana, Aralık 2006 Proje Başlığı: MASTER PLAN Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes Dağı Turizm ve Kış Sporları Gelişimi Yüklenici: ATC Austrian Tourism Consultants GmbH

Detaylı

BALIKESİR DE TURİZMİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ:

BALIKESİR DE TURİZMİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ: BALIKESİR DE TURİZMİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ: BALIKESİR TURİZM ÇALIŞTAYI RAPORU 19 NİSAN 2011 (Son Güncelleme: Ağustos 2012) 1 SUNUŞ Günümüzde tüm dünyada iktisadi kalkınma anlayışı değişmekte ve yerel aktörlerin

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI İLE 9 GÜN

TÜRK HAVA YOLLARI İLE 9 GÜN TÜRK HAVA YOLLARI İLE 9 GÜN SALZBURG-VİYANA-PRAG-DRESDEN-BERLİN 01.GÜN İSTANBUL- SALZBURG - VİYANA 08 HAZ Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali nde saat 07.30 da buluşma. Türk Havayolları TK 1381

Detaylı

grohe magazine LÜKS BANYOLAR, MUTFAKLAR, BİNALAR VE SU HİKAYELERİ #01/2014

grohe magazine LÜKS BANYOLAR, MUTFAKLAR, BİNALAR VE SU HİKAYELERİ #01/2014 grohe magazine LÜKS BANYOLAR, MUTFAKLAR, BİNALAR VE SU HİKAYELERİ #01/2014 Olé, olá, Maracanã! Rio daki Maracanã Stadı FIFA Dünya Kupası nı yepyeni görünümüyle karşılıyor. SUYUN ÜZERİNDEKİ ŞEHİR Suyun

Detaylı

2014 ÜN EN İYİ 10 KONUT PROJESİ

2014 ÜN EN İYİ 10 KONUT PROJESİ OCAK 2015 SAYI 5 www.yeniprojeler.com İNTERAKTİF PROJE GAYRİMENKUL YATIRIM DEKORASYON YAPI DERGİSİ 2014 ÜN EN İYİ 10 KONUT PROJESİ İNŞAAT 2015 TE TÖKEZLEYECEK Mİ? DUMANKAYA DAN D PLANI NEF TEN KOLAY YATIRIM

Detaylı

En İyiler. Roma >>NEREDE KALMALI?

En İyiler. Roma >>NEREDE KALMALI? Bütün yollar Roma ya boşuna çıkmıyor. Burası dünyanın en eski büyük şehri. Şu an hayranlık duyduğumuz pek çok şehir dutluk, köy, kasaba ve benzeri bir haldeyken Roma, önemli bir ekonomi ve düşünce merkeziydi.

Detaylı

T.C. KARABÜK VALİLİĞİ. safranbolu da. zamanın renkleri. gülcan acar

T.C. KARABÜK VALİLİĞİ. safranbolu da. zamanın renkleri. gülcan acar T.C. KARABÜK VALİLİĞİ safranbolu da zamanın renkleri gülcan acar T.C. KARABÜK VALİLİĞİ YAYINI Yayın no: 01 www.karabuk.gov.tr ISBN: 978-605-88309-4-3 PROJE BAŞKANI İzzettin KÜÇÜK Karabük Valisi YAYIN KURULU

Detaylı

8 İstanbul Silivrisaray. Modern çağda hızla artan. Bahçesaray Gençlik Kulübü Kuruldu

8 İstanbul Silivrisaray. Modern çağda hızla artan. Bahçesaray Gençlik Kulübü Kuruldu SOSYAL PAYLAŞIM ve İLETİŞİM GAZETESİ 0 (422) 238 54 54 SAYI: 2/2012 Ücretsizdir. Para ile satılmaz. Aile hekimi Necati Karaaslan ve öğretmen Ebru Hanım Kendi yiyeceklerini yetiştiriyorlar... Malatya Belediye

Detaylı

Neoliberal ütopya olarak mekânsız mekânlar: Soylulaştırılan İstiklal Caddesi ve ticarileştirilen kent mekânları Yaşar Adnan Adanalı

Neoliberal ütopya olarak mekânsız mekânlar: Soylulaştırılan İstiklal Caddesi ve ticarileştirilen kent mekânları Yaşar Adnan Adanalı Neoliberal ütopya olarak mekânsız mekânlar: Soylulaştırılan İstiklal Caddesi ve ticarileştirilen kent mekânları 1 Bugün İstanbul, dünyada en çok yabancı ziyaretçinin geldiği ve uluslararası toplantının

Detaylı

şahin: Pendik in yapısı kültür ve sanatla değişecek

şahin: Pendik in yapısı kültür ve sanatla değişecek MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ YAYIN ORGANIDIR TEMMUZ 2015 - SAYI: 48 - ÜCRETSİZDİR www.marmara.gov.tr şahin: Pendik in yapısı kültür ve sanatla değişecek Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin bir doktor...

Detaylı

Selçuklu ve Osmanlı Dönemi

Selçuklu ve Osmanlı Dönemi Ankara'nın bilinen tarihi Paleolitik Çağa kadar uzanmaktadır. Bu döneme ait çeşitli eserlere Gâvurkale, Ergazi, Lodumlu ve Maltepe'de rastlanmıştır. Eti Yokuşu'nda 1937'de Türk Tarih Kurumu tarafından

Detaylı

Bu kitapçık kimler içindir? Bu kavram nasıl gelişti: sanat, eğitim ve seyahat. Dil ve Kentin Tanıtımı

Bu kitapçık kimler içindir? Bu kavram nasıl gelişti: sanat, eğitim ve seyahat. Dil ve Kentin Tanıtımı Bu kitapçık kimler içindir? adlı bu kitapçık bir şehirdeki işaretleri fotoğraflayarak, bir lisanı öğretmek ve öğrenmek için bir yöntem sunmaktadır. Mevcut kaynaklarınızı en iyi şekilde değerlendirecek

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ. Kağıthane Peyzajı : Yeni Bir Peyzaj Modeli Arayışı "Mesire" Kavramına Güncel ve Özgün Bir Yaklaşım

ARAŞTIRMA PROJESİ. Kağıthane Peyzajı : Yeni Bir Peyzaj Modeli Arayışı Mesire Kavramına Güncel ve Özgün Bir Yaklaşım ARAŞTIRMA PROJESİ Kağıthane Peyzajı : Yeni Bir Peyzaj Modeli Arayışı "Mesire" Kavramına Güncel ve Özgün Bir Yaklaşım Proje Yüklenicisi: B. Deniz Çalış Kural, Yrd. Doç. Dr. Ağustos 2008 2007-İstanbul. Bu

Detaylı

Bir Başka Amerika. Abraham Lincoln Anıtı nda heykeli ile fotograf cektirin

Bir Başka Amerika. Abraham Lincoln Anıtı nda heykeli ile fotograf cektirin Bir Başka Amerika Washington (2) Niagara (1) New York (3) Boston (1) 16 Mayıs, 22 Haziran, 13 Temmuz, 18 Eylül 8 Gece/ 9 gün THY ile Muhteşem silueti, hepimizin görsel hafızalarına yer etmiş Times Square

Detaylı

1980-90 ların en popüler ve en güzel melodramı TÜRK DİZİLERİNİ SEVMEMEK MÜMKÜN DEĞİL. Akdeniz in güneş tadı

1980-90 ların en popüler ve en güzel melodramı TÜRK DİZİLERİNİ SEVMEMEK MÜMKÜN DEĞİL. Akdeniz in güneş tadı Akdeniz in güneş tadı TÜRK DİZİLERİNİ SEVMEMEK MÜMKÜN DEĞİL Hem Türkiye de hem Rusya da drama seviliyor. Belki de o yüzden Rus izleyiciler komşu ülkesinde yapılmış bazı dizilere karşı gerçek bir sevgi

Detaylı

Van da hayatın ritmi farklı

Van da hayatın ritmi farklı Tekst 1 Van da hayatın ritmi farklı Urartuların eski başkenti Van dayım. İçimden "Edremit Van'a bakar, içinden Şamran akar" türküsü geçiyor. Kalesini, gölünü, kahvaltı salonlarını turluyorum. Yürüyorum,

Detaylı

Zenginliğin mekânda yeni yansımaları: İstanbul da güvenlikli siteler

Zenginliğin mekânda yeni yansımaları: İstanbul da güvenlikli siteler 92 Zenginliğin mekânda yeni yansımaları: İstanbul da güvenlikli siteler Jean-François Pérouse* - A. Didem Danış** Yepyeni Bir İstanbul Düşü Müstakil, eskinin en güzel deneyimlerinden biri... Mahremiyeti,

Detaylı

BULDAN STRATEJİK YOL HARİTASI

BULDAN STRATEJİK YOL HARİTASI BULDAN STRATEJİK YOL HARİTASI Mayıs, 2010 Hazırlayan: Denizli ABİGEM AB Türkiye İş Merkezlerinin Yaygınlaştırılması Projesi AB tarafından finanse edilen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından

Detaylı

Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi ne hoş geldiniz

Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi ne hoş geldiniz Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi ne hoş geldiniz Düzenleyen: Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi Başkanı, Halkla İlişkiler Departmanı Çeviren: Sprachendienst Monika Unbehaun Basım: Landtagsdruckerei, Hannover Copyright:

Detaylı

BEŞİNCİ SINIFLAR İÇİN

BEŞİNCİ SINIFLAR İÇİN VİOLETA MİTOVSKA OLİVERA VELİÇKOVSKA VESNA GAVRİLOVSKA -AVRAMOVSKA SOSYAL BİLGİLER BEŞİNCİ SINIFLAR İÇİN DOKUZ YILLIK İLKÖĞRETİM PROGRAMINA GÖRE Ders kitaplarından sorumlu Milli Komisyonu nun 19.08.2010

Detaylı

Çalışmanın birinci bölümünde turizmin tanımı, kapsamı, başlıca turizm türleriyle turizmin ekonomik boyutundan söz edilmiştir. İkinci bölümde dinlenme

Çalışmanın birinci bölümünde turizmin tanımı, kapsamı, başlıca turizm türleriyle turizmin ekonomik boyutundan söz edilmiştir. İkinci bölümde dinlenme 1 GİRİŞ Turizm, insanların kendi yaşadıkları ve çalıştıkları yerlerden başka bir yere; tatil, eğlence, ziyaret, sağlık, spor, eğitim, toplantı, gezinti ve benzeri bir nedenle belirli bir süre için gitmeleriyle

Detaylı

Yaşayarak öğrenme, herkes için, her zaman, her yerde!

Yaşayarak öğrenme, herkes için, her zaman, her yerde! Yaşayarak öğrenme, herkes için, her zaman, her yerde! İnformal Öğrenme İçin Kaynak Kitabı Ortaklarımız: Paritätisches Bildungswerk NRW // Mobilé e.v. // SPEK Finlandiya Ulusal Kurtarma Derneği // OK Etüt

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME SEKTÖRÜNÜN HABERLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YENİ 2B DÜZENLEMESİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ. Değerlemede Öncü...

GAYRİMENKUL DEĞERLEME SEKTÖRÜNÜN HABERLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YENİ 2B DÜZENLEMESİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ. Değerlemede Öncü... GAYRİMENKUL DEĞERLEME SEKTÖRÜNÜN ARTIBIR MART HABERLERİ 2013 KENTSEL DÖNÜŞÜM YENİ 2B DÜZENLEMESİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Değerlemede Öncü... Günümüzün en gözde mesleklerinden S.P.K. Lisanslı Gayrimenkul Değerleme

Detaylı

TÜKETİM ALIŞKANLIKLARINDAKİ DEĞİŞİMLER VE BU DEĞİŞİMLERİN ALIŞVERİŞ MEKÂNLARINA ETKİSİNİN ESKİŞEHİR ÖRNEĞİNDE İRDELENMESİ

TÜKETİM ALIŞKANLIKLARINDAKİ DEĞİŞİMLER VE BU DEĞİŞİMLERİN ALIŞVERİŞ MEKÂNLARINA ETKİSİNİN ESKİŞEHİR ÖRNEĞİNDE İRDELENMESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ ANADOLU UNIVERSITY JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES Cilt/Vol.:8- Sayı/No: 2 : 259 282(2008) TÜKETİM ALIŞKANLIKLARINDAKİ DEĞİŞİMLER VE BU DEĞİŞİMLERİN ALIŞVERİŞ MEKÂNLARINA

Detaylı

Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.

Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM Konuralp Yerleşkesi, 81620 DÜZCE Tel: (0 380)

Detaylı