STERİLİZASYON PAKETLEME YÖNTEMLERİ. Ali TOYGA Acıbadem Kadıköy Hastanesi MSÜ Ekip Lideri Hazırlanma Tarihi:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "STERİLİZASYON PAKETLEME YÖNTEMLERİ. Ali TOYGA Acıbadem Kadıköy Hastanesi MSÜ Ekip Lideri Hazırlanma Tarihi:"

Transkript

1 STERİLİZASYON PAKETLEME YÖNTEMLERİ Ali TOYGA Acıbadem Kadıköy Hastanesi MSÜ Ekip Lideri Hazırlanma Tarihi:

2 Sunu Planı Paketleme Paketleme Süreci Paketleme Öncesinde Dikkat Edilecekler Paketlemede Temel Prensipler Paketleme Malzemeleri ve Özellikleri Paketleme Yöntemleri Paketleme Makinesi Sterilizasyon Yöntemine Göre Paketleme Materyali Seçimi Paketleme Süreleri

3 Paketleme Paketleme; alet ve malzemelerin steril olarak muhafaza edilmesi için gereken uygulamalardan biridir.

4 Paketlemede Amaç; Tıbbi malzemeyi steril etmek Kullanım alanına kadar malzemenin sterilitesini korumak Malzemenin biry erden başka bir yere transferi sırasında kontamine olmasını engellemek Malzemenin açılması sırasında sterilitesini korumaktır.

5 Paketleme Süreci

6 Paketleme Öncesinde Dikkat Edilecekler Aletlerin temiz, kuru ve çalıştığından emin olunmalıdır. Eklem yerleri suda çözünen yağlarla yağlanmalıdır. Paketin bütünlüğü bozulmamış olmalı, içindekilerini hasardan korumalıdır. Paket yırtılmaya ve delinmeye dirençli olmalıdır. Sterilizasyon metodu ile uyumlu olmalıdır. Aynı özellikteki malzemeler bir araya getirilir. Malzemenin boyutuna uygun paketleme rulosu seçilir.

7 Paketlemede Temel Prensipler Buhar sterilizatörde steril edilecek bohça ebatları 30x30x50 cm boyutlarından daha büyük ve ağırlığı 5,5 kg'dan fazla olmamalıdır. Zarf veya dikdörtgen usulü paketleme çift paketleme malzemesi ile yapılır. Her kat ayrı paketlenir. Paketlerin üzerinde sterilizasyon tarihi/son kullanma tarihi, paket içeriği, kişinin kodu veya isminin baş harfleri ve yükleme numarası etiket/maruziyet bandına yazılır. Her paket içine kimyasal indikatör konulur. Cerrahi aletler tek diş olarak kilitlenir. Taslar iç içe konacaksa arasına havlu yerleştirilir. Paketlenecek içerik kontrol edilir, malzeme paket içine eşit dağılım sağlanacak şekilde yerleştirilir. Konsinye bir malzeme ise üzerine ''Konsinye Etiketi'' yapıştırılır.

8 Paketleme Malzemeleri ve Özellikleri Kumaş/Tekstil örtüler, Kağıt ve polipropilen, Sterilizasyon poşetleri, Tek Kullanımlık Konteyner sistemleri, Steriliteyi sürdüren örtüler (raf örtüleri)'den oluşmaktadır.

9 Tekstil örtüler; TSE EN standardında üretilmiş ve bariyer özelliği sağlayan tekstiller, paketleme ve hasta örtü seti olarak kullanılabilir.

10 Işıklı masada delik, yırtık olup olmadığı kontrol edilerek en kolay açılabileceği şekilde katlanır. Katlarken üzerinde iplik, band atığı vs varsa bunlar alınır, gerekirse yapışkan maddenin temizlenmesi için çamaşırhaneye gönderilir. Paketin ne çok sık ne de çok gevşek olmamasına dikkat edilir. Tekstilin 1cm²'sinde 43 ilmik olmalıdır. Renk vermemelidir. Yıkama işleminden sonra küçülmemelidir. Maksimum deneme süresi 40 yıkama olmalıdır. ed%c3%bcr%2fhd_p05_rev12.pdf

11 Medikal kağıt ve dokunmamış malzemeler; TS EN ISO Standardına uygun olmalıdır. Buhar, etilenoksit ve formaldehit sterilizatörde kullanılabilir. Hidrojen peroksit sterilizatörde selüloz içermeyen, polipropilen tipleri kullanılır. Partikül oluşturmamalı, sıvı geçirmemeli, ısıya dayanıklı olmalı, bariyer oluşturmalı ve yumuşak olmalıdır. Bu özellikler 10 kez farklı ebatlardaki wrapler farklı ısı, sterilizatör ve ağırlıklarda denenmelidir.

12 Sterilizasyon ruloları/poşetleri TS EN ISO ,EN Standardına uygun olmalıdır. Bir tarafı kağıt, diğer tarafı şeffaf film tabakadan oluşur. Isı ile kapatılır ya da kendinden yapışkanlı olabilir. Plastik film iki veya daha fazla kattan oluşmalıdır. Plastik katlar arasındaki bağ ayrılmamalı ve plastiğin şeffaflığını bozmamalıdır. Rulo ağırlığı 1m²'de 60-70gr olmalıdır.

13 Rulo üzerindeki işlemci indikatörlerinin renk değişikliği belirgin olmalı. Minimum 170 C'ye dayanıklı olmalı Rulo; farklı ısı, sterilizatör ve ağırlıklarda 10 kez denenmeli. Üzerindeki yazıların boyası sterilizasyon sonrası akmamalı. %C3%BC%2fTalimat%2fHD_T16_REV09.pdf

14 Polipropilen rulolar/poşetleri; EN Standardına uygun olmalıdır. Ham maddesi selüloz içermez. Düşük ısı sterilizasyon yöntemlerinde kullanılır. Tek kullanımlıktır. Isı ile kapatılır.

15 Konteyner sistemleri; DIN 58953/9, TS EN ISO Standardına uygun olmalıdır. Metal, plastik, filtreli veya valfli kapaklı kutulardır. Neme dirençlidir. İçinde su buharının birikmesine izin vermeyecek yapıda olmalıdır. Sterilizanın konteyner içine nüfuz edebilmesi için filtreli bölümleri olmalıdır. Konteynerler tek kullanımlık filtreli ya da çok kullanımlık seramik filtreli veya valf sistemli olabilir. Filtreleri üretici firmanın önerisi doğrultusunda değiştirilmelidir. Konteynerler için sızdırmazlık kontrolü üretici tarafından belli aralıklarla yapılmalıdır. Üretici önerisi yoksa test 6 ayda bir yapılmalıdır. Tromel kullanımı her malzeme almak için tromel kapağı açıldığından hava ile temas ve kontaminasyon riski çok yüksek olmasından ötürü kesinlikle kullanılmamalıdır.

16 Steriliteyi sürdüren şeffaf plastik örtüler; Tozun pakete temasını engelleyen şeffaf plastik poşetten yapılmıştır. Sterilizasyondan sonra uygulanır, Malzemenin raf ömrünü uzatır.

17 ttp:// Paketleme Yöntemleri Zarf yöntemi Dikdörtgen yöntemi Kağıt/plastik poşetlerle paketleme yöntemi olarak 3 şekilde uygulanabilir.

18 Zarf Yöntemi; Masa üzerine çift katlı paketleme malzemesi serilir. Alet seti ortaya köşeli olarak yerleştirilir. Önce geniş taraftaki köşe alet setinin üzerine çevrilir ve uç kısmı kolay açılabilmesi için geriye kıvrılır. Sağ ve sol köşe uçları geriye kıvrılarak paketlenecek malzemenin üzerine katlanır. Son olarak diğer geniş taraf malzemenin üzerine katlanır. Uç paketin içinden çekilebilecek şekilde sıkıştırılır. İkinci kat örtüde aynı yöntemle kapatılır ve bantlanır.

19 Dikdörtgen Yöntemi; Masa üzerine çift katlı paketleme malzemesi serilir. Malzeme kenarlara paralel olarak yerleştirilir. Önce geniş taraf malzemenin üzerine katlanır, bir kısım geri çevrilir. Diğer geniş taraf aynı şekilde üzerine katlanır. Sağ ve sol taraf aynı tarzda sırayla katlanır. İkinci kat örtüde aynı yöntemle kapatılır.

20 Dikdörtgen Yöntemi; Masa üzerine çift katlı paketleme malzemesi serilir. Malzeme kenarlara paralel olarak yerleştirilir. Önce geniş taraf malzemenin üzerine katlanır, bir kısım geri çevrilir. Diğer geniş taraf aynı şekilde üzerine katlanır. Sağ ve sol taraf aynı tarzda sırayla katlanır. İkinci kat örtüde aynı yöntemle kapatılır.

21 Kağıt/Plastik Poşetle Paketleme Yöntemi; Paketlenecek malzeme uygun büyüklükte kağıt / plastik poşet seçilir. Makine yardımı ile kağıdın bir tarafı yapıştırılarak malzeme içine yerleştirilir, daha sonra diğer taraf yapıştırılır. Paket ağırsa veya birden fazla alet paketlenecekse çift kat paketleme yapılır. Rulo paketlerin yırtılmaması ve bakteri girişinin engellenmesi için kağıt ve film yüzeyine yazı yazılmaz.

22 Çift kat paketlemede; İçteki paketin bir tarafı 3 cm kapatılır, diğer tarafı 1cm kapatılır ve katlanır. Paket yapılan aletin özelliğinin kapatılmamasına dikkat edilir. Üst paketi yaparken içteki paketin 3 cm olan kısmının paketin açma yönüne gelmesine dikkat edilir. İçteki paket alet konduktan sonra paketleme makinesi ile kapatıldıktan sonra paket açılma yönü göz önünde bulundurularak ikinci paketleme poşeti içine konur ve paketin kenarları paketleme makinesi ile kapatılır.

23 Paketleme Rulosu Üzerinde ki Bilgilerin Anlamı; 1. Temsilci marka ve üretici ismi 2. Standard numarası 3. Lot numarası ve rulo genişliği 4. Formal-Dehiet proses indikatörü 5. Formal-Dehiet yeşil renk değişimi 6. Buhar proses indikatörü 7. Buhar siyah renk değişimi 8. Paketin açılacağı yönü gösterir işaret 9. EO proses indikatörü 10.EO sarı renk değişimi 11.Referans numarası

24 Polipropilen Rulosu Üzerinde ki Bilgilerin Anlamı; 1. Paket zarar görmüşse kullanmayın 2. Plazma sterilizatörü proses indikatörü 3. Paket zarar görmüşse kullanmayın 4. Paketin açılacağı yönü gösterir işaret 5. Lot numarası

25 Paketleme Makinesi Sterilizasyon poşetleri ısı ile güvenli kapatma özelliği olan paketleme makineleri ile kapatılmalıdır. Poşet kapatma sıcaklığı paketleme malzemesini üreten firma önerisi doğrultusunda ayarlanmalıdır. Paketleme makinesinin kapatılan pakete üretim tarihi, son kullanma tarihi, bölüm ve hazırlayan kişinin kodu/isim soyisim baş harflerinin yazılabilmesi idealdir. Otomatik baskı yapamayan makinelerde paket üzerine yazılacak tanımlayıcı bilgiler poşetin ısı ile kapatılan kısmının üst dış kısmına yazılmalıdır. Kullanılacak kalemler çıkmayan, akmayan, silinmiyen, sızdırmayan olmalı, toksik olmamalıdır.

26 Cerrahi alet setleri; Parçalara ayrılmış uygun olan aletlerin montajı yapılır. Gerektiğinde medikal yağ ile yağlanır. Fazla yağ lifsiz yumuşak bir bez ile silinir. Bakım gerektiren aletlere bakım yapılır. Aletlerin miktarına uygun büyüklükte tel sepet kullanılır. Tel sepetin tabanına içindeki aletlerin üzerini de örtecek büyüklükte bir örtü serilir (Wrap veya kumaş). Set içeriği, "MSÜ Set İzlem Formu"na göre kontrol edilerek aletler bu sepetin içine yerleştirilir. Kilitli aletlerin tek kilitleri kitlenir, iğne tutucular (portegüler) kilitlenmez. Aletler birbirine paralel olacak şekilde yerleştirilir. "MSÜ Alet İzlem Formu" na ünite, tarih, seti hazırlayanın ismi, set adı ve alet sayısı yazılır, alet sepetinin üzerine konulur. Konteyner kapakları çift taraflı kilitlenir.

27 Paketleme malzemesi Buhar Etilenoksit Gazplazma Formaldehit Radyasyon Kuru Isı Kumaş örtü Selülöz örtü Sterilizasyon Yöntemine Göre Paketleme Materyali Seçimi Polipropilen örtü,poşet (selülozsuz) * - Kağıt+plasti k poşet Metal konteynır Plastik konteynır +*** ** -

28 Paketleme Süreleri Non Woven Wrap (mavi) (tek) Non Woven Wrap (mavi) (çift) Tek poşet (bir yüzü kağıt bir yüzü poşet saydam polietilen naylon) Çift poşet (bir yüzü kağıt bir yüzü poşet saydam polietilen naylon) Konteyner Filtresi Plazma Sterilizatörü Tek Poşet Plazma Sterilizatörü Tek Wrap Dezenfekte Edilen Malzeme 21 Gün 45 Gün 90 Gün 180 Gün 6 Ay 1 Yıl 30 Gün Paketi açılana kadar

29 Kaynaklar Erişim Tarihi: %C3%9CMANLARI%2fHem%C5%9Firelik+Hizmetleri+Direkt%C3%B6rl%C3%BC%C4%9F%C 3%BC%2fTalimat%2fHD_T16_REV09.pdf, Erişim Tarihi: Erişim Tarihi: %C3%9CMANLARI%2fHem%C5%9Firelik+Hizmetleri+Direkt%C3%B6rl%C3%BC%C4%9F%C 3%BC%2fProsed%C3%BCr%2fHD_P05_REV12.pdf, Erişim Tarihi: Erişim Tarihi: %C3%9CMANLARI%2fHem%C5%9Firelik+Hizmetleri+Direkt%C3%B6rl%C3%BC%C4%9F%C 3%BC%2fKalite+El+Kitab%C4%B1%2fMSU_KEK_REV03.pdf, Erişim Tarihi:

30

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 1. AMAÇ Dezenfeksiyon ya da sterilizasyon öncesinde cerrahi aletlerin ön yıkama ve paketlenmesinde standart

Detaylı

Malzeme Transferi ve Paketleme Neden Önemli? Doç. Dr. Aslıhan CANDEVİR ULU ÇÜTF Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD, EKMUD, 2018

Malzeme Transferi ve Paketleme Neden Önemli? Doç. Dr. Aslıhan CANDEVİR ULU ÇÜTF Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD, EKMUD, 2018 Malzeme Transferi ve Paketleme Neden Önemli? Doç. Dr. Aslıhan CANDEVİR ULU ÇÜTF Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD, EKMUD, 2018 Kullanım a amasından sterilizasyona ve tekrar kullanıma kadar

Detaylı

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon Ünitesi kirli, temiz ve steril alan olmak üzere üç alandan oluşmalıdır. Kirli, temiz ve steril alanlar arasındaki geçiş noktalarında

Detaylı

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ STE.PR.01 07.09.2009 31.10.2013 04 1/7 1.0 AMAÇ: Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi nin malzeme kabul şartlarını, sterilizasyon için yapılması gereken hazırlıkları, sterilizasyon

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ STERİLAZYON DEZENFEKSİYON TALİMATI

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ STERİLAZYON DEZENFEKSİYON TALİMATI Sayfa No : 1 / 8 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, hastane genelindeki sterilizasyon/dezenfeksiyon uygulamaları için sterilizasyon yöntemlerini, dezenfektan seçimi ve dezenfektanların kullanım ilkelerini belirlemektir.

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ VE RAPORU STERİLİZASYON HİZMETLERİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu

Detaylı

21.09.2012 HASTA ÖRTÜLERİ VE HASTA ÖRTÜLMESİ İLKNUR ŞEN STERİL ÖRTÜLERİ ÖRTMENİN AMACI CERRAHİ ÖRTÜLERİN SEÇİMİ ÖRTÜLER NEREDE KULLANILIR

21.09.2012 HASTA ÖRTÜLERİ VE HASTA ÖRTÜLMESİ İLKNUR ŞEN STERİL ÖRTÜLERİ ÖRTMENİN AMACI CERRAHİ ÖRTÜLERİN SEÇİMİ ÖRTÜLER NEREDE KULLANILIR HASTA ÖRTÜLERİ VE HASTA ÖRTÜLMESİ İLKNUR ŞEN Özel Sekiz Eylül Hastanesi Başhemşire ikocan81@yahoo.com Hastaların maruz kaldığı riskler arasında da infeksiyonlar sıralamada önemli yer alır. Sağlık çalışanları,

Detaylı

Hazırlayan Birgül BAĞCI Sterilizasyon Ünit. Sor. Hemşiresi

Hazırlayan Birgül BAĞCI Sterilizasyon Ünit. Sor. Hemşiresi Yürürlük i: 04.07.2012 MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ Revizyon i: İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Yeni eklendi - Revize edildi Madde No - 3.1, 3.9.1, 3.9.2-3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6,

Detaylı

Merkezi sterilizasyon ünitesi hastanelerin bir alt yapı kuruluşu olup bu üniteden

Merkezi sterilizasyon ünitesi hastanelerin bir alt yapı kuruluşu olup bu üniteden Sterilizasyon Ünitesinin Yapılanması ve İş Akışı Hmş. Aycan YILDIRIM MESA Hastanesi Ameliyathane ve Sterilizasyon Sorumlu Hemşiresi, ANKARA Merkezi sterilizasyon ünitesi hastanelerin bir alt yapı kuruluşu

Detaylı

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır. Madde No KAPSAM: Tıbbi birimler Hazırlayanlar Birgül BAĞCI Sterilizasyon Sor. Hemşiresi Gülay YABA

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ÖZEL YALOVA HASTANESİ MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Özel Yalova Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi nin malzeme kabul şartlarını için yapılması gereken hazırlıkları, sterilizasyon şartlarını, paketleme, depolama ve dağıtım çalışma esaslarını

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ il HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ 1) Çamaşır suyu 1. ph değeri 12,5-14 arasında, sodyum hipoklorit oranı en az %5 olmalıdır.

Detaylı

BASINÇLI BUHAR İLE STERİLİZASYON

BASINÇLI BUHAR İLE STERİLİZASYON BASINÇLI BUHAR İLE STERİLİZASYON AYŞE ARI ayse.ari@anadolusaglik.org 2007 NİSAN STERİLİZASYON Tanı ve tedavi amaçlı bir uygulamada kullanılan medikal aletlerin yeniden kullanıma hazır hale getirilmesidir.

Detaylı

Isıyla kapatma işlemlerinin validasyonu. Her zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür

Isıyla kapatma işlemlerinin validasyonu. Her zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür 1 2 Isıyla kapatma işlemlerinin validasyonu ISO 11607 bölüm 2 Hans Wolf Hawo Genel Direktörü Her zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür 3 4 İşlem basmakları aletlerin hazırlanması 5 genel kabul 6

Detaylı

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Kritik tıbbi gereçler ve malzemelerin uygulanacakları hastaları enfeksiyonlardan korumak amacıyla; aletlerin kullanım alanından transferi, ön-temizlik ve dekontaminasyonu, hazırlık ve bakım alanına

Detaylı

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:STE.PR.01 Yayın Tarihi:NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 5 1.0 AMAÇ:Özel Vitale Hastanesi Merkezi sterilizasyon ünitesinde etkin dezenfeksiyon, sterilizasyon ve işleyiş kurallarını belirlemektir.

Detaylı

Sterilizasyon Döngüsünde Vazgeçilmez Adımlardan Birisi; Paketleme. Yük. Hmş. Mukadder GENÇ 1, Prof. Dr. Fatma ETİ ASLAN 2

Sterilizasyon Döngüsünde Vazgeçilmez Adımlardan Birisi; Paketleme. Yük. Hmş. Mukadder GENÇ 1, Prof. Dr. Fatma ETİ ASLAN 2 Sterilizasyon Döngüsünde Vazgeçilmez Adımlardan Birisi; Paketleme Yük. Hmş. Mukadder GENÇ 1, Prof. Dr. Fatma ETİ ASLAN 2 1 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Sorumlu

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 03/03/2015 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20151475 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 06/03/2015 TARİHİ,

Detaylı

MSÜ DE STERİLİZASYONUN KONTROLÜ

MSÜ DE STERİLİZASYONUN KONTROLÜ MSÜ DE STERİLİZASYONUN KONTROLÜ Dr. Duygu PERÇİN Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji AD, Kayseri Sterilizasyonun tanımı Mikrobiyolojik tanım Sterilite güvence düzeyi

Detaylı

Ameliyathanelerde Steril Malzemelerin Otomasyonlu Transfer Çözümü

Ameliyathanelerde Steril Malzemelerin Otomasyonlu Transfer Çözümü Ameliyathanelerde Steril Malzemelerin Otomasyonlu Transfer Çözümü Hastanelerde Steril Malzeme Transferi İçin MultiCar MultiCar çok yönlüdür Steril malzeme konteynlarını taşır Steril malzeme sepetlerini

Detaylı

STERİLİZASYON ÜNİTESİ ÇALIŞMA TALİMATI

STERİLİZASYON ÜNİTESİ ÇALIŞMA TALİMATI SAYFA NO 1/15 1. AMAÇ Turgut Özal Tıp Merkezi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi nin malzeme kabul şartlarını, sterilizasyon için yapılması gereken hazırlıkları, sterilizasyon şartlarını, paketleme, depolama

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 03/10/2016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20166420 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 07/10/2016 TARİHİ, SAAT 14:00

Detaylı

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 14 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı, Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde steril edilecek malzemenin kullanım alanından sterilizasyon birimine transfer ve teslimi, ön temizliği ve dekontaminasyonu, hazırlık

Detaylı

EVSEL ATıK TORBASı SiYAH KÜÇÜK BOY (40*50) TEKNiK ŞARTNAMESi

EVSEL ATıK TORBASı SiYAH KÜÇÜK BOY (40*50) TEKNiK ŞARTNAMESi EVSEL ATıK TORBASı SiYAH KÜÇÜK BOY (40*50) TEKNiK ŞARTNAMESi 1. Torbanın yüzeyi düz.parlak görünümlü olmalı.pütürlü olmamalıdır.. 2. Kolay yırtılmamalı ve delinmemelidir. 3.. Sızdırmaz ve taşınmaya dayanıklı,kaynak

Detaylı

Önce Zarar Verme HİPOCRAT AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ

Önce Zarar Verme HİPOCRAT AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ Önce Zarar Verme HİPOCRAT Nevin ACAR Cumhuriyet Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız-Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi Sterilizasyon Sorumlu

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

AC PAKETLEME BĐLGĐSĐ. 1. Firma adı ve logosu. 7. Renk kodu 8. Bobin rengi 9. Brüt ağırlık 10. Net ağırlık 11. Dara ağırlığı 12.

AC PAKETLEME BĐLGĐSĐ. 1. Firma adı ve logosu. 7. Renk kodu 8. Bobin rengi 9. Brüt ağırlık 10. Net ağırlık 11. Dara ağırlığı 12. Karton koli: I. Karton koli ebatları aşağıdaki gibidir: a. En 60 cm ± 0,5 cm b. Boy 40 cm ± 0,5 cm c. Yükseklik 48 cm ± 0,5 cm II. Karton koli üzerindeki etiket bilgileri : AC PAKETLEME BĐLGĐSĐ 2. Firma

Detaylı

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ STERİLİZASYON SİSTEMLERİ Ürün kodu için seçeneklerine bakınız. 110 LT TEK KAPILI PLAZMA STERiLiZASYON CiHAZI Düşük ışılı hidrojen peroksit (H2O2) plazma sterilizasyon cihazı Diğer düşük ısılı cihazlara

Detaylı

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ AYŞE DEMİR ALMALI 1 STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ KİRLİ ALET TAŞIMA VE KAYIT ÖN YIKAMA VE DEZENFEKSİYON PAKETLEME STERİLİZASYON VE İNDİKATÖR KAYITLARI

Detaylı

AŞI NAKİL ÇANTALARI. www.tamkanlab.com 1 96 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI 114 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI STOKTAYOK

AŞI NAKİL ÇANTALARI. www.tamkanlab.com 1 96 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI 114 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI STOKTAYOK AŞI NAKİL ÇANTALARI 114 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI 96 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI 1. Aşı taşıma sandığı kapasitesi 114 Litre 2. Dış Ölçüler, 99.7 x 45 x 45 cm 3. UV ışınlarını geçirmeyen

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı nca Satın Alınacak TONER VE KARTUŞ /KIRTASİYE VE TEMİZLİK MALZEMELERİNE Ait

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ AMELİYATHANE ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ AMELİYATHANE ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI 1. AMAÇ:Ameliyathanede mikroorganizmaların yayılımının engellenmesi, enfeksiyonlar açısından hasta ve personelin güvenliğinin azami ölçüde sağlanması. 2. KAPSAM:Ameliyathane birimini kapsar. 3.KISALTMALAR:

Detaylı

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KODU:SH.PR.01 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 1. AMAÇ Midyat Devlet Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi nin malzeme

Detaylı

Hastanemizin ihtiyacı olan ve aşağıda listede yazılı malzeme/hizmet satın alınacaktır.

Hastanemizin ihtiyacı olan ve aşağıda listede yazılı malzeme/hizmet satın alınacaktır. T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü Sayı : 161.42.545.930/ 27/11/2015 Konu : Teklif İLGİLİ MAKAMA Hastanemizin ihtiyacı olan ve aşağıda listede yazılı malzeme/hizmet satın

Detaylı

Malzemelere Göre Hazırlık Bakım, Paketleme, Konteynırlar ve Kullanımı, Transfer ve Depolama

Malzemelere Göre Hazırlık Bakım, Paketleme, Konteynırlar ve Kullanımı, Transfer ve Depolama Malzemelere Göre Hazırlık Bakım, Paketleme, Konteynırlar ve Kullanımı, Transfer ve Depolama Yrd. Doç. Dr. Türkan ÖZBAYIR Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim

Detaylı

Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde. Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde STERİLİZASYON SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE

Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde. Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde STERİLİZASYON SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON EĞİTİMİ UZM.HEM.NESİBE ÖZGEN SAYGIN A.Ü.T.F.İBN-İ SİNA ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE MSÜ ÜNİTESİ SORUMLU HEMŞİRESİ STERİLİZASYON

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sayı : / 011 Konu : Teklif Mektubu Hakkında Merkezimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarları belirtilen malzemelere

Detaylı

MICROPORT TEK KULLANIMLIK PROPHECY ÖZEL YAPIM ALETLERİNİN KULLANIMI 150807-0

MICROPORT TEK KULLANIMLIK PROPHECY ÖZEL YAPIM ALETLERİNİN KULLANIMI 150807-0 TR MICROPORT TEK KULLANIMLIK PROPHECY ÖZEL YAPIM ALETLERİNİN KULLANIMI 150807-0 Bu pakette aşağıda belirtilen diller mevcuttur: English (en) Deutsch (de) Nederlands (nl) Français (fr) Español (es) Italiano

Detaylı

Döküm Tarihi : Sayfa : 1. Bölüm Kodu : AMELIYATHANE BIRIMI : Teklifle birlikte ürün numunesi teslim edilmelidir.

Döküm Tarihi : Sayfa : 1. Bölüm Kodu : AMELIYATHANE BIRIMI : Teklifle birlikte ürün numunesi teslim edilmelidir. Sayfa : 1 2000433 HEMOVAC ÇİFTLİ NORMAL BOY 2.000,00 ADET : 23769 HEMOVAC DREN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1.Hemovac dren seti cerrahi girişimlerden sonra biriken sıvıların düşük negatif basınç ile drenajını sağlamalıdır.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 04/03/2011 162112 04/03/2011 000000 1200 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 DREN LATEKS (TURNIKE)INCE(50 CM'LIK) %70 ISOPROPIL ALKOLLU MENDIL 10X10 CM ABESLANG (DIL BASACAGI) ELEKTROD BUYUK YOGUN BAKIM EKG

Detaylı

Sterilizasyonun kontrolü. Validasyon. 1.Kalite yönetim sistemi. 2.Sterilizanın karekterizasyonu 21.09.2012

Sterilizasyonun kontrolü. Validasyon. 1.Kalite yönetim sistemi. 2.Sterilizanın karekterizasyonu 21.09.2012 Sterilizasyonun kontrolü Sterilizasyon Sürecinin Kontrolleri ve Validasyon n Sterilizasyon prosesinin bir veya daha fazla değişkenini kontrol ederek n Proses sırasında oluşabilecek problemleri ERKEN ve

Detaylı

STERİLİZASYON REHBERİ TASLAK (HAZIRLIK) 2007 (KASIM) Dezenfeksiyon, Antisepsi, Sterilizasyon (DAS) Derneği www.das.org.tr

STERİLİZASYON REHBERİ TASLAK (HAZIRLIK) 2007 (KASIM) Dezenfeksiyon, Antisepsi, Sterilizasyon (DAS) Derneği www.das.org.tr STERİLİZASYON REHBERİ TASLAK (HAZIRLIK) 2007 (KASIM) Dezenfeksiyon, Antisepsi, Sterilizasyon (DAS) Derneği www.das.org.tr Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından hazırlanmıştır STERİLİZASYON

Detaylı

Hasta Güvenliği Bağlamında Merkezi Sterilizasyon Ünitelerine Genel Bir Bakış: Merkezi Sterilizasyon Ünitelerinde Mevcut Durum

Hasta Güvenliği Bağlamında Merkezi Sterilizasyon Ünitelerine Genel Bir Bakış: Merkezi Sterilizasyon Ünitelerinde Mevcut Durum Hasta Güvenliği Bağlamında Merkezi Sterilizasyon Ünitelerine Genel Bir Bakış: Merkezi Sterilizasyon Ünitelerinde Mevcut Durum Ayşegül ÇOPUR ÇİÇEK 1, Pervin ÖZLEM BALCI 2, Songül YORGUN 3, 1 Recep Tayyip

Detaylı

STERİLİZASYON REHBERİ TASLAK (HAZIRLIK) 2007 (KASIM) Dezenfeksiyon, Antisepsi, Sterilizasyon (DAS) Derneği www.das.org.tr

STERİLİZASYON REHBERİ TASLAK (HAZIRLIK) 2007 (KASIM) Dezenfeksiyon, Antisepsi, Sterilizasyon (DAS) Derneği www.das.org.tr STERİLİZASYON REHBERİ TASLAK (HAZIRLIK) 2007 (KASIM) Dezenfeksiyon, Antisepsi, Sterilizasyon (DAS) Derneği www.das.org.tr Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından hazırlanmıştır STERİLİZASYON

Detaylı

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSÜDÜRÜ

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSÜDÜRÜ DÖK. KODU: SSH.PR.30 YAYIN TA: 29.02.2012 REVİZ. TARİHİ: 06.07.2017 REVİZ. NO: 03 Sayfa 1 / 15 1. AMAÇ: Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi nin malzeme kabul

Detaylı

EXTERNAL NAZAL SPLİNT SERİSİ TEKNİK ŞARTANMESİ

EXTERNAL NAZAL SPLİNT SERİSİ TEKNİK ŞARTANMESİ EXTERNAL NAZAL SPLİNT 15-28 SERİSİ TEKNİK ŞARTANMESİ 1-Uygulaması kolay ve hızlı 2-Ürün köpük silikon üzerinde ince /hafif alüminyum tabaka halinde bulunmalıdır. 3-Ürünün üzerindeki alüminyum parça sayesinde

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 13/11/2013 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20139372 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 18/11/2013 TARİHİ, SAAT 10:00

Detaylı

Sağlam Yenilikçi Güvenli. Depolama Sistemleri. RIDGID KNAACK, şantiye ve endüstriyel alet ve malzeme depolama çözümlerinde dünya lideridir.

Sağlam Yenilikçi Güvenli. Depolama Sistemleri. RIDGID KNAACK, şantiye ve endüstriyel alet ve malzeme depolama çözümlerinde dünya lideridir. Depolama Sistemleri RIDGID KNK Profesyonel Depolama Sistemleri D nin başta gelen profesyonel depolama ekipmanı geliştiricisi olan Knaack Manufacturing ompany, inşaat ve sanayi sektörlerinde kullanılmak

Detaylı

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1. Pipet insan oosit mikromanipulasyonlarında, oositi zarar vermeden tutma işleminde kullanılmaya uygun 2. Mikropipet borosilika camından imal edilmiş olmalıdır ve gamma

Detaylı

ARTİKÜLASYON KAĞIDI U FORMU

ARTİKÜLASYON KAĞIDI U FORMU AİRFLOW TOZU 1. Airflow cihazı ile dental temizleme işlemlerinde kullanıma uygun olmalıdır. 2. İnce granüllü ve beyaz renkte olmalıdır. 3. 300 gramlık şeffaf plastik şişelerde olmalıdır. 4. Son kullanma

Detaylı

PASLANMAZ HASTANE EKİPMANLARI

PASLANMAZ HASTANE EKİPMANLARI PASLANMAZ HASTANE EKİPMANLARI I. Paslanmaz Çelik Hastane Ekipmanları Alet ve İlaç Dolabı Ameliyathane ve müdahale odalarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Dolap AISI 304 kalite 18/8 CrNi paslanmaz

Detaylı

Eldivenler ve Kıyafetler

Eldivenler ve Kıyafetler BÖLÜM 7 Eldivenler ve Kıyafetler MVM Medikal Veteriner Malzemeleri l BÖLÜM 7 SAYFA 225 Omuz Korumalı Rektal Muayene Eldivenleri Omuz bölgesini saran yapıda özel bir dizayna sahiptir. KRUTEX Omuz Korumalı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 01/03/2016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20161584 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 03/03/2016 TARİHİ,

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ STERİLİZASYON ÇALIŞMA ÜNİTESİ TALİMATI

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ STERİLİZASYON ÇALIŞMA ÜNİTESİ TALİMATI Sayfa 1 / 1 İçindekiler 1. AMAÇ:.... 2 2. KAPSAM:.... 2 3. SORUMLULAR:.... 2 4. UYGULAMA... 2 4.1. TANIMLAR... 2 4.2. GENEL İLKELER... 2 4.3. STERLİZASYON UYGULAMASI... 3 4. 3.2. YIKAMA VE STERİLİZASYONA

Detaylı

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO: STR-PR-1 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 8 1. AMAÇ: Fakülte genelinde hasta bakımında kullanılan malzemenin merkezi sterilizasyon ünitesinde uygun

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 14/03/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20111738 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 17/03/2011 TARİHİ,

Detaylı

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ Yeşil çatılar için ideal sistem! DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ DELTA -FLORAXX Yeşil Çatı Sistemi, DELTA -FLORAXX TOP KEÇE filtrasyon jeotekstil tabaka, DELTA -FLORAXX drenaj levhası, DELTA -FLORAXX

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 24/03/2017 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20172023 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 28/03/2017 TARİHİ, SAAT 14:00

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DOKUMAN NO: STR-PR-1 YAYIN TARİHİ: KASIM 2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1/5 1.AMAÇ: Fakülte genelinde hasta bakımında kullanılan malzemenin merkezi sterilizasyon ünitesinde uygun şekilde

Detaylı

AĞIZ AÇACAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ

AĞIZ AÇACAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ AĞIZ AÇACAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ - Orijinal ambalajında olmalıdır. - Kuru hava, otoklav ve kimyasal solüsyon sterilizasyonuna dayanıklı olmalıdır. Aşınmamalı ve paslanmamalıdır. - Aletin üzerinde katalog

Detaylı

Dokümantasyon, doküman veya destekleyici referans ve kayıt sağlamak anlamına. DAS Dokümantasyonu. Doç. Dr. Duygu PERÇİN

Dokümantasyon, doküman veya destekleyici referans ve kayıt sağlamak anlamına. DAS Dokümantasyonu. Doç. Dr. Duygu PERÇİN Doç. Dr. Duygu PERÇİN Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, KAYSERİ Dokümantasyon, doküman veya destekleyici referans ve kayıt sağlamak anlamına gelir.

Detaylı

T 10/1. Kolay kullanım için ayak pedalı. Eğilmeye gerek kalmadan çalışma için ayak pedalı. Darbeye dayanıklı konteyner

T 10/1. Kolay kullanım için ayak pedalı. Eğilmeye gerek kalmadan çalışma için ayak pedalı. Darbeye dayanıklı konteyner Fonksiyonelliği, güçlü emiş gücü ve dayanıklılığı ile öne çıkan T 10/1 kuru elektrikli süpürge, ergonomik tasarımı ile oteller ve temizlik firmaları için ideal bir seçenektir. 1 2 1 Kolay kullanım için

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

Bu Döküman Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne aittir. Başkaları tarafından kullanılamaz ve çoğaltılamaz.

Bu Döküman Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne aittir. Başkaları tarafından kullanılamaz ve çoğaltılamaz. FR-YLY-04 İlk Yay.Tarihi : 27 Ekim 28 1 / 14 Malzeme Kodu : JENA076 NEMLI PASPAS SATINALMA BİLGİSİ (ŞARTNAME) (*) 35341 Düzenleme Tarihi : 30/01/2014 NEMLİ PASPAS YEDEĞİ a) Mop pamuklu ipten imal edilmiş

Detaylı

BÖLÜM 3. Bandaj Ürünleri. MVM Medikal Veteriner Malzemeleri. www.mvm.com.tr. l BÖLÜM 3 SAYFA 95

BÖLÜM 3. Bandaj Ürünleri. MVM Medikal Veteriner Malzemeleri. www.mvm.com.tr. l BÖLÜM 3 SAYFA 95 BÖLÜM 3 Bandaj Ürünleri MVM Medikal Veteriner Malzemeleri l BÖLÜM 3 SAYFA 95 VET-FLEX Bandaj Yüksek kalitede esnek yapışkan bandaj. Güçlü, konforlu ve rahat kullanım sağlar. Kutu ambalaj:10 Adet Boyut

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedür Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesinin hizmetlerinin her zaman aynı standartta gerçekleştirilebilmesi için gerekli

Detaylı

Tanımlar. Tıbbi Atık:

Tanımlar. Tıbbi Atık: Tıbbi Atık: Vücut sıvı ve salgıları (kan ve kan ürünleri dahil), Vücut sıvı ve salgıları ile kontamine olmuş her tür atık, Doku ve organ parçaları (patoloji atıkları dahil), Bakteri ve virus tutucu hava

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

ATIK YÖNETİMİ. Enfeksiyon Kontrol Komitesi

ATIK YÖNETİMİ. Enfeksiyon Kontrol Komitesi ATIK YÖNETİMİ Enfeksiyon Kontrol Komitesi AMAÇ: Atık Yönetimi Talimatı Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi nde üretilen tüm atıkların hasta, hasta yakınları, ziyaretçiler ve hastane çalışanlarının sağlığını

Detaylı

Registration Nr: 3008044603 0197 ŞEFFAF BANDAJ SABİTLEYİCİLER (IV KANÜL SABİTLEYİCİ VS)

Registration Nr: 3008044603 0197 ŞEFFAF BANDAJ SABİTLEYİCİLER (IV KANÜL SABİTLEYİCİ VS) İÇİNDEKİLER 8 8 8 8 8 8 TEL: 0312. 3 0 142 FAKS: 0312. 3 0 153 e-mail: biosepqt@biosept.com.tr ŞEFFAF BANDAJ SABİTLEYİCİLER (IV KANÜL SABİTLEYİCİ VS) İlave kayıtlar, kullanıcı isminin kaydı için uygunluk,

Detaylı

Laboratuvar Güvenliği

Laboratuvar Güvenliği Güvenlik Kapakları, Ekstraksiyon Sistemleri ve HPLC Uygulamaları için Kapak üzerindeki entegre hava valfi tehlikeli kimyasal buharlarının çalışma ortamına salınmasını engeller. Filtre ilavesi ile geliştirilmiş

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ SDÜDHF/TBH/PRS/43/YT-19.01.2015/REVNO-00 /YT-14.01.2015/REVNO-00 1. AMAÇ 1.1. Hastanemizde kullanılan steril örtü cerrahi ve medikal malzemelerin dekontaminasyon

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ne bağlı okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kullanılan temel donatım malzemelerinin sadece sağlık, güvenlik, kullanışlılık ve yaş grubunun

Detaylı

KLAVUZ KİTAP AĞUSTOS/2011

KLAVUZ KİTAP AĞUSTOS/2011 KLAVUZ KİTAP 2011 KLAVUZ KİTAP Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Hizmetleri Bilim Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır. SAĞLIK HĠZMETLERĠ A.ġ. STERĠLĠZASYON VE DEZENFEKSĠYON HĠZMETLERĠ KLAVUZ KĠTAPÇIĞI

Detaylı

METAL PARLATICI (PASLANMAZ CELIK YUZEYLER ICIN TEMIZLIK VE BAKIM MALZEMESI)

METAL PARLATICI (PASLANMAZ CELIK YUZEYLER ICIN TEMIZLIK VE BAKIM MALZEMESI) 1 / 12 Malzeme Kodu : JENA026 METAL PARLATICI (PASLANMAZ CELIK YUZEYLER ICIN TEMIZLIK VE BAKIM MALZEMESI) SATINALMA BÝLGÝSÝ (ÞARTNAME) (* 44054 SUAM/DESTEK HİZMETLER BİRİM Düzenleme Tarihi : 17/06/2015

Detaylı

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARATUVAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARATUVAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO: KLN-PR-2 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 5 1.AMAÇ: Protez laboratuarındaki hizmetlerin düzenlenmesidir. 2.KAPSAM: Laboratuarda verilecek tüm hizmetleri,

Detaylı

TRC GÖKKUŞAĞI UYGULAMA ve İŞLEME KILAVUZU

TRC GÖKKUŞAĞI UYGULAMA ve İŞLEME KILAVUZU TRC GÖKKUŞAĞI UYGULAMA ve İŞLEME KILAVUZU Eylül 2007 Trakya Cam Sanayii A.Ş İçerik 1. Giriş 2. Ürün Tanımı 3. Paketleme 4. Stoklama 5. Kesme 6. Şekillendirme 7. Yıkama 8. Uygulama a. Tavsiye edilen uygulama

Detaylı

TopiVAC MultiDRESS O 2 /O 3 Yıkamalı Yara Kapama Pansuman Setleri Teknik Özellikler / Datasheet / Teknik Katolog

TopiVAC MultiDRESS O 2 /O 3 Yıkamalı Yara Kapama Pansuman Setleri Teknik Özellikler / Datasheet / Teknik Katolog TopiVAC MultiDRESS O 2 /O 3 Yıkamalı Yara Kapama Pansuman Setleri Teknik Özellikler / Datasheet / Teknik Katolog Sayfa 1 / 5 8697400830010 MultiDRESS TPVHS 8697400830034 MultiDRESS TPVHA TopiVAC MultiDRESS

Detaylı

Kayıtlarda ilk ameliyatın 4000 yıl önce Yunanistan da yapıldığı; ilk eğitim

Kayıtlarda ilk ameliyatın 4000 yıl önce Yunanistan da yapıldığı; ilk eğitim Steril Malzemenin Paketlenmesi ve Saklanması ile İlgili Standart Uygulamalar ve Ülkemizdeki Durum Yük. Hmş. Gülhizar TAN Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Merkezi Ameliyathane Sorumlu

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE YÖNETİM PROSEDÜRÜ. KOD:STK.PR.02 Y. Tarihi: 31.05.2013 Sayfa No: 5/5 Rev. T.:15.07.2013 Rev. No: 01

TEHLİKELİ MADDE YÖNETİM PROSEDÜRÜ. KOD:STK.PR.02 Y. Tarihi: 31.05.2013 Sayfa No: 5/5 Rev. T.:15.07.2013 Rev. No: 01 1. AMAÇ: Tehlikeli Maddelerin Güvenli Taşınması, Depolanması, Kullanılması, Dökülmesi ile Tehlikeli Maddelere Maruz Kalınması Durumunda yapılması Gerekenler ve Eğitimi İçin Standart Bir Yöntem Belirlemektir.

Detaylı

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI Dok No: ENF.TL.030 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Bu talimatın amacı Özel VİTALE Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ve Polikliniklerinde yapılan yapım, yıkım, onarım

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 23/03/2016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20162127 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 29/03/2016 TARİHİ,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 17/10/2018 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 20185577 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. 18/10/2018 SAAT 17:00 E KADAR EN SON

Detaylı

Şişecam Boyalı Cam, yüksek kalitede boyanın float ham cama uygulanması ile elde edilen dekoratif camdır.

Şişecam Boyalı Cam, yüksek kalitede boyanın float ham cama uygulanması ile elde edilen dekoratif camdır. ŞİŞECAM BOYALI CAM UYGULAMA VE İŞLEME KILAVUZU 0 İÇERİK 1. Giriş 2. Ürün Tanımı 3. Paketleme 4. Stoklama 5. Kesme 6. Şekillendirme 7. Yıkama 8. Uygulama 9. Nihai ürün paketlemesi 10. Isıcam ve Çift Camlama

Detaylı

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Ürün tanımı Fenomastic Hygiene Emulsion Matt yüksek kalitede, saf akrilik, su bazlı iç cephe boyasıdır. Düşük uçucu organik bileşik (VOC) değerine sahip olması

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

KAPAMA SÜNGERĐ (Yara Örtüsü)

KAPAMA SÜNGERĐ (Yara Örtüsü) KAPAMA SÜNGERĐ (Yara Örtüsü) - Gözenekli yapısı sayesinde; yoğun eksudalı, infekte, kaviteli, bozuk şekilli, tünelleşmiş yara bölgelerine endikedir. -Yüksek emme kuvvetine sahiptir. - Yüksek basınca dayanıklıdır.

Detaylı

TELKAR. www.telkar.com.tr. "Başarı köklü çözümler üretmektir"

TELKAR. www.telkar.com.tr. Başarı köklü çözümler üretmektir TELKAR www.telkar.com.tr "Başarı köklü çözümler üretmektir" Fetih Mahallesi, Libadiye Caddesi, Sarıkamış Sokak, No:52 Ataşehir, İstanbul, TÜRKİYE Telefon : +90 216 470 86 70 Faks : +90 216 470 99 07 telkar@telkar.com.tr

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 03/03/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20111519 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 07/03/2011 TARİHİ,

Detaylı

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar Giydirme Sisteminde Metal Konstrüksiyon, Duvar U (DU) ve sadece 75mm ve 100mm Duvar U ve Duvar C profiller

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 4426 TEL: (0212) 6 2

Detaylı

Selefon. kazanır. Kısaca ürünlerin üzerine uygulanan çok ince plastik. Termal selefon ve tutkallı selefon olmak üzere iki tiptir.

Selefon. kazanır. Kısaca ürünlerin üzerine uygulanan çok ince plastik. Termal selefon ve tutkallı selefon olmak üzere iki tiptir. Selefon Baskı koruma yöntemlerinde amaç baskıyı tüketiciye en sağlam ve en güzel görünümde sunmak, baskıyı daha uzun ömürlü kılmaktır. Baskının sağlamlığı güvenilirliği tüketici memnuniyetini arttırır.

Detaylı

BV 5/1 VAKUM MAKINESI

BV 5/1 VAKUM MAKINESI Sırta takılan BV 5/1, temizliğin güç olduğu sinema, tiyatro salonları, uçak kabinleri, otobüs ve tren kompartımanları gibi dar alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 1 Patentli Sırt Hava Akım Sistemi

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.03.2014 Madde 5.2 talimata eklenerek, kemoterapi tedavisi 01 alan hastaların vücut sıvılarına maruz kalınması halinde alınacak önlemler tariflendi.

Detaylı

32İC5-7:. DİSPANSER PEÇETE TEKNİK ŞARTNAMESİ

32İC5-7:. DİSPANSER PEÇETE TEKNİK ŞARTNAMESİ 32İC5-7:. DİSPANSER PEÇETE TEKNİK ŞARTNAMESİ - İyi cins 1.kalite ince kağıttan imal olmalıdır. - 250 lik paketlerde olmalıdır. - Tek katlı, hijyenik, emici, krepli yumuşak ince kağıttan yapılmış olmalıdır.

Detaylı

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA)

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA) Tarih ve Sayı: 28/02/2019-E.3160 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı *BE6PBA8NS* Sayı :32319748-934.01.04/ Konu :Temizlik Malzemesi Alımı Hk. TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ

Detaylı

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. 1 2 3 4 1 Ana filtre 3 Makine üzerinde kablo muhafaza 2 Geniş, değiştirilmeyen ana filtre sayesinde makinenin

Detaylı