ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI. Nijer Görev Raporu Nisan 2012

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI. Nijer Görev Raporu Nisan 2012"

Transkript

1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Nijer Görev Raporu Nisan

2 İçindekiler Nisan 2012 Pazar Yola Çıkış-Niamey e varış Nisan 2012 Pazartesi Gökkubbe Derneğini Ziyaret Türk Büyükelçiliğini Ziyaret Nijer Çevre ve Su Bakanı Issoufou Issaka ile görüşme Nijer Orman Genel Müdürü Hamadou Mamoudou ile görüşme Nisan 2012 Salı Projelendirilmek Üzere Ülkemize Verilebilecek Arazi Ziyareti Ulusal Ağaç Günü Töreni Yapılabilecek Sahanın İncelenmesi Fidanlık Ziyareti Genel Müdürün Makamında Değerlendirme Nijer Nehri Kıyısında İnceleme Bedir Türk Okullarını Ziyaret Uluslar arası İslam ve Kültür Derneğini Ziyaret TİKA Bölge Koordinatörü ile Görüşme Nisan 2012 Çarşamba Le Parc Regional du W Ziyaret Molli Haoussa Köyünü Ziyaret Emine-Vecdiye-Ömer Tevfik Gül Su Kuyusunu Ziyaret Büyükelçi Başkanlığında Yemekli Değerlendirme Toplantısı Nisan 2012 Perşembe Büroda Değerlendirme Çalışmaları Orman Genel Müdürü ile Çalışma Uluslar arası İslam ve Kültür Derneğinin Programına İştirak Genel Müdür ile Yemekli Değerlendirme Toplantısı Nisan 2012 Cuma Taslak Raporun T.C.Büyükelçisine sunulması Büyükelçi ile Nihai Değerlendirme Toplantısı Çevre ve Su Bakanlığı Genel Sekreteri ile görüşme Türkiye ye Dönüş İçin Yola Çıkma Sonuç ve Değerlendirme Ekler... 42

3 8.1. Taslak Anlaşma Metni Ulusal Ağaçlandırma Günü Kutlama Programı (Taslak) Proje Önerileri Metinleri Hazırlık Dosyası... 42

4 1. 22 Nisan 2012 Pazar 1.1. Yola Çıkış-Niamey e varış 22 Nisan 2012 Pazar günü saat 15:00 da Ankara dan hareket eden heyetimiz İstanbul- Casablanca (Fas) üzerinden aktarma ile 23 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 06:15 de Nijerin başkenti Niamey e ulaşmıştır. Heyetimiz Nijer Büyükelçiliği Ateşe Yardımcısı. Sayın Mustafa ÖZCAN tarafından havaalanında karşılanmış ve heyetimizin konaklayacağı Gökkubbe derneğine götürülmüştür Nisan 2012 Pazartesi 2.1. Gökkubbe Derneğini Ziyaret 2.2. Türk Büyükelçiliğini Ziyaret Heyetimiz ilk olarak saat da Büyükelçiliğimizi ziyaret etmiştir. Büyükelçimiz Sayın Hasan ULUSOY a seyahatimiz hakkında bilgiler verilmiş ve kendilerine heyetimiz tarafından hazırlanan Niger hazırlık dosyası takdim edilmiştir. Sayın Büyükelçimizle Nijerde Bakanlığımız nezlinde yapılabilecek projeler konusunda fikir alış verişinde bulunulmuştur.

5 2.3. Nijer Çevre ve Su Bakanı Issoufou Issaka ile görüşme Büyükelçimiz ile birlikte Nijer Cumhuriyeti Ormancılık birimlerinin bağlı olduğu Su ve Çevre Bakanı Issoufou Issaka makamında ziyaret edilmiştir. Sayın Bakan ziyaretimizden duydugu memnuniyeti dile getirerek Ülkelerinin ihtiyaçı olan alanlarda Türkiye gibi büyük bir ülke ile işbirliği yapmaktan onur duyacaklarını belirtmiştir. Ardından ikili görüşmelere geçilmiştir. Görüşmelerde iki ülke arasında ormancılık alanında teknik işbirliği yapılması ve Türkiye nin deneyimlerinin Nijerli yetkililere aktarılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.

6 2.4. Nijer Orman Genel Müdürü Hamadou Mamoudou ile görüşme Teknik detayların ortaya konulması için Su ve Ormancılık Genel Müdürü HAMADOU Mamoudou ile görüşülmüştür. Bu çerçevede her iki ülke teknik heyetince 25 Nisan 2012 tarihinde belirlenen sahalarda inceleme ve değerlendirme çalışmalarına başlanmasına karar verilmiştir.

7

8 3. 24 Nisan 2012 Salı 3.1. Projelendirilmek Üzere Ülkemize Verilebilecek Arazi Ziyareti Heyetimiz Orman ve Su Genel Müdürü Hamadou Mamoudou ve beraberindeki heyetle 24 Nisan Salı sabahı saat da projelendirilebilecek sahaların tespiti için arazi çalışmalarına başlamıştır. Arazi hakkında genel bilgiler veren Genel Müdür Hamadou Mamoudou Türkiye ile yapılacak olan projelerin ülkeleri büyük katkı sağlayacağını belirtmiştir. Ülkelerinde 2000 yılına kadar bazı projelerin planlandığını fakat takipsizlik nedeniyle başarılı sonuçlar alamadıklarını belirtti. Bu sebepten dolayı yapılan projelerin bakım ve takibini sağlamak için sadece bu işlerle ilgilenen Bakım Dairesi Başkanlığı kurulacağını belirmişlerdir.

9 3.2. Ulusal Ağaç Günü Töreni Yapılabilecek Sahanın İncelenmesi Ulusal Ağaç Günü etkinlikleri kapsamında ağaçlandırılacak alanlar gezilmiştir. Niger Çevre ve Su Bakanlığı tarafından tahsis edilecek 10 ha. Sahada çalışma yapılacaktır. Daha önceden yapılmış olan ağaçlandırma sahalarında bakımsızlıktan dolayı yer yer başarısızlıklar gözlemlenmiştir.

10 3.3. Fidanlık Ziyareti Fidan üretim tekniklerinin belirlenmesi ve yetiştirilen fidan türlerinin tespiti için Orman ve Su Genel Müdürlüğü fidanlığı gezilmiştir. (Fidanlık)

11 Kaplı fidan tavalarının tamamen toprakla dolduğu ve bakımsız oldukları gözlenmiştir. Bunun yanı sıra fidanlıkta aşılı mango üretimi yapılmaktadır. Aşılı mango üretiminin arttırılmasının ülke ekonomisine katkıda bulunacağı tarafımızca öngörülmektedir. (Fidanlık) Orman fidanlığı Nijer nehrinin kıyısında olmasına rağmen gelişmiş sulama teknikleri kullanılmamakta fidanlar el ile sulanmaktadır. Alanda damlama sulama yöntemi kullanıldığı takdirde verimin artacağı düşünülmektedir. (Fidanlık-Sulama)

12 3.4. Genel Müdürün Makamında Değerlendirme Ulusal Ağaç Günü etkinlikleri kapsamında yapılacak faaliyetlerin kapsamı hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Sahanın ihatasının, kullanılacak fidan türlerinin ve tören programının detayları görüşülmüştür. Ayrıca tarafımıza rehabilitasyon çalışmaları için tahsis edilecek olan 2500 ha. sahanın öncelikle 500 ha. kısmında ne gibi çalışmaların yapılacağına ve bu çalışmalarda ihtiyaç duyulabilecek fidanların temini hususunda neler yapılabileceği konuları görüşülmüştür.

13 3.5. Nijer Nehri Kıyısında İnceleme Nijer nehri kıyısında tarım ve balıkçılık faaliyetleri incelenmiştir. Yapılan incelemelerde nehirden yararlanma konusunda yetersiz kalındığı gözlemlenmiştir. Tarlaların sulanmasında nehirden alınan su kullanılmakta fakat sulama ağı yaygın olmadığı için sadece nehre yakın bölgelerde kalmaktadır. (Sulama)

14 Nehirde balıkçılık faaliyetleri yapılmaktadır. (Balıkçılık)

15 3.6. Bedir Türk Okullarını Ziyaret

16 3.7. Uluslar arası İslam ve Kültür Derneğini Ziyaret

17 3.8. TİKA Bölge Koordinatörü ile Görüşme

18 4. 25 Nisan 2012 Çarşamba 4.1. Le Parc Regional du W Ziyaret 3 Ülke içerisinde sınırı bulunan (Burkina Faso-Nijer ve Benin) parkın etrafında kişi yaşadığı belirtilmektedir. Yine bu çevrede 10 büyük etnik grup, 1050 den fazla kamp ve mezra yerinin bulunduğu belirtilmiştir. Park flora ve fauna açısından zengindir. Parkta; Çita, Nijer antilobu, Buffon, Bufalo, Domuz, Aslan, Fil, Hipopotam türleri yaşamaktadır. Ayrıca kuş türleri açısından da büyük öneme sahiptir. Turizm açısından büyük öneme sahip olabilecek alan Avrupa ya 5 saatlik mesafede olması ve üç ülke sınırları içerisinde olması nedeniyle öne çıkmaktadır. Heyetimiz üç saatlik kara yolculuğu sonrasında beş saatlik park turu yapmıştır. Parkta bir adet su kuyusu iki adet yapay gölet bulunmaktadır ve birkaç gölete daha ihtiyaç vardır. İhtiyaç duyulan göletlerin tesisi konusunda Genel Müdür Hamadou Mamoudou Ülkemizin desteğinin önemli olacağını belirtmiştir. (Genel Görünüm)

19 (Roan Antilobu)

20 Fil

21 (Termit Yuvası)

22 (Ourebia ourebi) Turizm açısından Niamey nehrinin park içinde kalan kıyısına pansiyon inşa edilmiştir. Kanolarla ulaşım sağlanan pansiyondan yaban hayatı izlenebilmektedir. (Pansiyon)

23 (Babun)

24 Bucorvus abyssinicus (Boynuzlu karga)

25 Ardea melanocephala (Balıkcıl)

26 Numida meleagris (Afrika tavuğu) 4.2. Molli Haoussa Köyünü Ziyaret Molli Haoussa şehir merkezine iki saatlik uzaklıkta geçimini çiftçilik ve hayvancılıkla sağlayan 500 sıcakkanlı kişinin yaşadığı şirin bir köydür.

27 Köy içerisinde bulunan ambarlarda yıl boyunca tükettikleri Milet adı verilen hububatlar muhafaza edilmektedir.köylülerden alınan bilgilerden 2012 yılında kuraklıktan dolayı ambarların boş olduğu tespit edilmiştir. (Milet)

28 (Ambar) Yaygın olmamakla birlikte köylerde yer yer arıcılık faaliyetleri de yapılmaktadır. Yapılan incelemelerde bu faaliyetlerde kullanılan yöntemlerin verimli olmadığı ve tekniklerine göre yapılmadığı gözlemlenmiştir. Arıcılık açısından önemli olan bitki türlerinin sahada bulunduğu teknik yollarla yapılacak arıcılık üretiminin bölge açısından önemli gelir getirici faaliyet olacağı öngörülmektedir. (Bal üretimi)

29 (Arıcılık) Köylüler su ihtiyaçlarının açılan su kuyularında sağlamaktadırlar. Ortalama kuyulardan suyun 30m ile 70 m arasında çıktığı tespit edilmiştir. Ülke genelinde yaklaşık su kuyusuna ihtiyaç duyulduğu yapılan görüşmelerden belirlenmiştir.ülkede halihazırda yaklaşık kuyu bulunmaktadır. Kuyuların bakımı köylülerden toplanan cüzi miktar para ile yapılmaktadır. Köylülerin kendi imkanları ile açtığı kuyularda herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığı gözlenmiş olup bu kuyulara düşüp ölenlerinde hayli fazla olduğu belirlenmiştir. (Su kuyusu)

30 Geceleri yaban hayvanlarının saldırılarına maruz kalındığı, mum ve gaz lambaları ile aydınlatmalarda ise yangınla sonuçlandığı tespit edilmiştir. Bu olayların önlenebilmesi açısından nadir de olsa bazı projeler kapsamında güneş enerji sistemlerinin kullanıldığı belirlenmiştir. Ülkede güneşlenme süresinin fazla olması nedeniyle bu sistemlerim yaygınlaştırılması gerekmektedir. (Güneş Enerjisi) Köylerde genellikle evler sazlarla bölünmüş her aile için küçük yaşam alanları oluşturulmuştur. (Köyde bir Mahalle)

31 (Bir evin içi) (Köyün genel görünümü)

32 Ülke de son yıllarda zorunlu eğitim sistemine geçiş olsa da çocukların okutulma oranı düşüktür. Çoğu köyde okul olmadığı bazı köylere en yakın okulun 4-5 km uzaklıkta olduğu tespit edilmiştir. Köylerde devlet ve bazı derneklerin yaptırdığı çoğu çatıların sazlardan yapıldığı gözlenmiştir. (Okul-Eski bina) Bazı derneklerin destekleriyle yeni sınıflar yapılmaya çalışılsada Dünya standartlarının oldukça altındadır. (Okul-Yeni bina)

33 4.3. Emine-Vecdiye-Ömer Tevfik Gül Su Kuyusunu Ziyaret Ülkemizden hayırseverlerin Gökkubbe derneğine yaptığı bağışlarla TİKA, DSİ ve GÖKKUBBE işbirliği çerçevesinde toplamda 161 su kuyusu açılmıştır. Bu su kuyularının bakımları 3 yıldan beri dernek tarafından yapılmaktadır. (Su kuyusu)

34 4.4. Büyükelçi Başkanlığında Yemekli Değerlendirme Toplantısı Sayın Büyükelçimiz Dr. Hasan ULUSOY heyetimiz için bir yemek düzenlemiştir. Yemeğe heyetimiz dışında TİKA koordinatörü Sayın Dr. Mehmet YAZGAN ve ASSAMA derneği yetkilisi Sayın Erhan YÜREKLİ de katılmıştır. Heyetimiz yapmış olduğu inceleme ve değerlendirmelerini bu toplantıda Sayın Büyükelçimize iletmiştir.

35 5. 26 Nisan 2012 Perşembe 5.1. Büroda Değerlendirme Çalışmaları Heyetimiz günlük olarak yapmış olduğu çalışmaların değerlendirmesi yapıp bir sonraki günün planının hazırlanması çalışmalarını ASSAMA derneği bürosunda sürdürmüştür. (Assama Derneği)

36 5.2. Orman Genel Müdürü ile Çalışma Heyetimiz Nijerde hayata geçirilecek projelere son halini vermek ve detayları belirlemek için Orman ve Su Genel Müdürü Sayın Hamadou Mamoudou nun ofisinde her gün bir araya gelmiştir.

37 Sayın Genel Müdürle yapılan son toplantıda yapılabilecek işlere son hali verilmiş ve toplantı tutanağı tutularak Sayın Büyükelçiye arz edilmiştir.

38 5.3. Uluslar arası İslam ve Kültür Derneğinin Programına İştirak Dernekte Kur an ı Kerim ziyafeti ve mezuniyet törenini kapsayan düzenlenmiştir. Programa yerli halkın oldukça fazla ilgi gösterdiği gözlemlenmiştir.

39 5.4. Genel Müdür ile Yemekli Değerlendirme Toplantısı Heyetimiz Orman ve Su Genel Müdürü Hamadou Mamoudou daveti üzerine evinde akşam yemeğine katılmıştır. Sayın Hamadou Mamoudou ile ailesin büyük ilgi ve alakası heyetimizi fazlasıyla memnun etmiştir. Yemekte Nijer yöresel yemeklerinden Kuskus pilavı ve Afrika tavuğu ikram edilmiştir.

40 6. 27 Nisan 2012 Cuma 6.1. Taslak Raporun T.C.Büyükelçisine sunulması Perşembe günü yapılan toplantının sonuçlarını ve yapılacak faaliyetlerin nihai raporu heyetimizce hazırlanmış olup Sayın Büyükelçimize sunulmuştur.

41 6.2. Büyükelçi ile Nihai Değerlendirme Toplantısı 6.3. Çevre ve Su Bakanlığı Genel Sekreteri ile görüşme Su ve Orman Genel Müdürü HAMADOU Mamoudou ile yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan taslak planın son hali üzerinde Çevre ve Su Bakanlığı Genel Sekreteri Sayın Mamadou Mamane ile görüşülmüştür. Yapılan görüşmede Sayın Genel Sekreter heyetimizin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. İki ülke bakanları arasındaki güzel ilişkinin faaliyetlere yansıyacağını ve bakanlıklar arasında yapılacak olan bu işbirliğinin diğer kurumlara örnek teşkil edeceğini belirtmiştir.

42 6.4. Türkiye ye Dönüş İçin Yola Çıkma Çalışmalarını tamamlayan heyetimiz 28 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 01:55 de Niamey den hareket etmiştir. Heyetimiz Casablanca (Fas)-İstanbul üzerinden aktarma ile aynı gün saat 19:15 de başkentimiz Ankaraya ulaşmıştır 7. Sonuç ve Değerlendirme 8. Ekler 8.1. Taslak Anlaşma Metni 8.2. Ulusal Ağaçlandırma Günü Kutlama Programı (Taslak) 8.3. Proje Önerileri Metinleri 8.4. Hazırlık Dosyası

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı Bakanlığımız ve TİKA İşbirliğinde kurulan dostluk ormanı Nijer Devlet Başkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, tüm Bakanlar,

Detaylı

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti 1 Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta ve Burdur da açılış ve temel

Detaylı

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL http://www.cem.gov.tr/erozyon/anasayfa/resimlihaber/14-04- 09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL ADI%E2%80%A6.aspx?sflang=tr

Detaylı

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti 05-10 Ekim 2015 Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti Ülkemiz ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında idarenin ve kamu personel yönetiminin geliştirilmesi, desteklenmesi ve bu alanlarda işbirliğinin

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Afrika Ülkelerine Yönelik Çölleşme, Arazi Bozulumu, Kuraklık (ÇABUK) ile Mücadele ve Ormancılık Konulu Eğitim ve Teknik

Detaylı

Sayın Başkanımız, Letonya nın Ankara Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Jenis Bekeris i 02 Eylül 2015 tarihinde saat 11.00 de makamında kabul etmiştir.

Sayın Başkanımız, Letonya nın Ankara Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Jenis Bekeris i 02 Eylül 2015 tarihinde saat 11.00 de makamında kabul etmiştir. 02 Eylül 2015 LETONYA NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÜÇÜNCÜ KATİBİ JENİS BEKERİS İN BAŞKANLIĞIMIZI ZİYARETİ Sayın Başkanımız, Letonya nın Ankara Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Jenis Bekeris i 02 Eylül 2015 tarihinde

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

CEZAYİR-FAS ELEKTRİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ TASLAK PROGRAMI Mart 2013

CEZAYİR-FAS ELEKTRİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ TASLAK PROGRAMI Mart 2013 CEZAYİR-FAS ELEKTRİK SEKTÖREL TİCARET 11-16 Mart 2013 11 Mart 2013 Pazartesi Cezayir 11.45 İstanbul dan Cezayir e hareket (TK 651) 14.30 Cezayir e varış ve otele transfer 18.00 Ticaret Müşaviri Bilgilendirme

Detaylı

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM 2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM Konu: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) ile işbirliği içerisinde

Detaylı

Güney Kore Ziyaretinden Düşen Notlar

Güney Kore Ziyaretinden Düşen Notlar Güney Kore Ziyaretinden Düşen Notlar Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hatay Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç.Dr. Zafer Yönden, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Erzin

Detaylı

EGE BÖLGE VE İRAN İŞBİRLİĞİ DERNEĞİ İRAN ZİYARETİ SONUÇ RAPORU : TAHRAN VE MEŞHED TİCARET ODALARI, FABRİKA ZİYARETLERİ, FİRMA

EGE BÖLGE VE İRAN İŞBİRLİĞİ DERNEĞİ İRAN ZİYARETİ SONUÇ RAPORU : TAHRAN VE MEŞHED TİCARET ODALARI, FABRİKA ZİYARETLERİ, FİRMA 1 EGE BÖLGE VE İRAN İŞBİRLİĞİ DERNEĞİ İRAN ZİYARETİ SONUÇ RAPORU TARİHİ YERİ KURUMLAR :03 MAYIS 7 MAYIS 2013 TARİHLERİ ARASI : İRAN (TAHRAN VE MEŞHED ŞEHİRLERİ) : TAHRAN VE MEŞHED TİCARET ODALARI, FABRİKA

Detaylı

EKVADOR KOLOMBİYA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 16 23 KASIM 2014 DEĞERLENDİRME RAPORU

EKVADOR KOLOMBİYA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 16 23 KASIM 2014 DEĞERLENDİRME RAPORU EKVADOR KOLOMBİYA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ (GUAYAQUIL - BOGOTA) 16 23 KASIM 2014 DEĞERLENDİRME RAPORU 1 GUAYAQUIL 16 19 KASIM 2014 YER: SHERATON GUAYAQUIL OTEL PROGRAM 16 Kasım 2014 Pazar Ekvador a Hareket

Detaylı

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni disab.ed@saglik.gov.tr twitter.com/disabgm / www.disab.saglik.gov.tr Kasım 2015 - Sayı: 32 Ayda bir yayınlanır. 1. Türkiye - Özbekistan Ortak Sağlık Haftası, 14-25 Ekim 2015, Fergana-Özbekistan 1 1. Türkiye

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001195 10/04/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/105 Sayın Üyemiz, 1. St. Petersburg Yaş Meyve

Detaylı

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı.

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı. VALİ ŞAHİN DEN 3 KÖYE ZİYARET Bir dizi ziyaret ve inceleme için Şebinkarahisar ilçesine giden Vali Dursun Ali Şahin, 12 Eylül Çarşamba günü ilçeye bağlı üç köyü ziyaret ederek, köylülerin sorunları yerinde

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ İZMİR TİCARET ODASI Hazırlayan: Ahmet TOPRAK CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 16 21 Kasım 2015 tarihleri arasında tarafından, Odamız 53. (Otomotiv ve Diğer Ulaşım Araçları Parçalarının İmalatı,

Detaylı

MNHRP 2015 Yılı Mart Ayı TUB Çalışma Raporu

MNHRP 2015 Yılı Mart Ayı TUB Çalışma Raporu MNHRP 2015 Yılı Mart Ayı TUB Çalışma Raporu 1. MNHRP kapsamında Mikrohavza Planlamasına 2014 Yılı Ekim Ayında başlanan Elazığ Kovancılar ve Muş Yaygın Mikrohavza Planlarının İlk taslak değerlendirme toplantısı

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı Ormancılık alanında Bosna-Hersek ile işbirliğini geliştirmek amacıyla Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı aracılığıyla iki

Detaylı

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme TOBB 18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI 30 Nisan 2015 Perşembe - Ankara Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme 12.30-13.30 Öğle Yemeği- Kent Otel (erken

Detaylı

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal kaynaklı kirlilik azaltılacak, Marjinal alanlar üzerindeki

Detaylı

Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari

Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari Nairobi (2) / Masai Mara (3) 5 Gece 6 Gün BU SEYAHATTE... Dünyanın en önemli aktivitelerinden kabul edilen vahşi yaşam safarisi deneyimini Kenya da birebir

Detaylı

Türkiye - Suriye Ortak Ulaştırma Komisyon Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 2001/2693. Bakanlar Kurulundan

Türkiye - Suriye Ortak Ulaştırma Komisyon Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 2001/2693. Bakanlar Kurulundan 01.08.2001 Çarşamba Sayı: 24480 (Asıl) YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Milletlerarası Andlaşmalar Türkiye - Suriye Ortak Ulaştırma Komisyon Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı:

Detaylı

MNHRP Ağustos- 2014 TUB Çalışma Raporu

MNHRP Ağustos- 2014 TUB Çalışma Raporu MNHRP Ağustos- 2014 TUB Çalışma Raporu 1. Büyükçay Mikrohavzası nda Sarıkamış Köy Tüzel Kişiliği ne ait ceviz türleriyle yapılan gelir getirici tür ağaçlandırma sahası sulama havuzu ve damla sulama sistemi

Detaylı

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAŞKANLIĞIMIZIN GÖREVLERİ 639 Sayılı KHK kapsamında; Bakanlığın yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar ile ilişkilerini yürütmek ve bu konuda koordinasyonu

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

ERPEMETEG. Endüstriyel Robot Programlama Eğitimi ile Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi TEKNİK GEZİ RAPORU

ERPEMETEG. Endüstriyel Robot Programlama Eğitimi ile Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi TEKNİK GEZİ RAPORU ERPEMETEG Endüstriyel Robot Programlama Eğitimi ile Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi TEKNİK GEZİ RAPORU 20 KASIM 2014 İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK GEZİNİN AMACI 1.1 Genel Hedef 1.2 Özel Hedefler

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ESKİ ENERJİ BAKANI SAYIN M.HİLMİ GÜLER'DEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

ESKİ ENERJİ BAKANI SAYIN M.HİLMİ GÜLER'DEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler'den muhtarlara Ziyaret. Güler, daire müdürleri ile muhtarları BİR Araya getirerek sorunların çözümlenmesi için gerekli

Detaylı

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI IV. Hafta Yrd. Doç. Uzay KARAHALİL Ödev Konuları Gelibolu Tarihi Yarımadası MP ında statü konusunda yeni gelişmeler Altındere Vadisi MP Uzun Devreli Gelişme Planının irdelenmesi

Detaylı

SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURAKLIK YÖNETİMİ İHTİSAS HEYETİ 2.TOPLANTISI

SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURAKLIK YÖNETİMİ İHTİSAS HEYETİ 2.TOPLANTISI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURAKLIK YÖNETİMİ İHTİSAS HEYETİ 2.TOPLANTISI TOPRAK MUHAFAZA VE HAVZA ISLAHI DAİRESİ BAŞKANLIĞI FAALİYETLERİ DR.HAVVA KAPTAN ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOPRAK MUHAFAZA VE HAVZA

Detaylı

Dünya'nın En Yoksul Ama Kültürel Olarak Dünya'nın En Zengin Ülkelerinden Bir Ay ve Güneş Simgeli Nepal...

Dünya'nın En Yoksul Ama Kültürel Olarak Dünya'nın En Zengin Ülkelerinden Bir Ay ve Güneş Simgeli Nepal... Nepal - Hızlı Ve Kolay Keşifler Turu Dünya'nın En Yoksul Ama Kültürel Olarak Dünya'nın En Zengin Ülkelerinden Bir Ay ve Güneş Simgeli Nepal... Tarih : 14-04-2017-20-04-2017 Şehirler : Çitvan, Katmandu

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PLANI (05-08 Kasım 2017)

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PLANI (05-08 Kasım 2017) Zaman 13:00-14:00 DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PLANI (05-08 Kasım 2017) Ziyaret Kimler ile Ne Yapılacağı Edilecek Birim 0. Gün: 5 Kasım 2107 Pazar Takımı üyelerinin a varışı ve Merkez

Detaylı

TANZANYA SAFARİ TURU EKİM

TANZANYA SAFARİ TURU EKİM TANZANYA SAFARİ TURU 08 15 EKİM 2017 TANZANYA SAFARİ TURU NGORONGORO & SERENGETI & LAKE MANYARA 07 GECE 08 GÜN 1.Gün 08 Ekim 2017 Pazar : İstanbul Kilimanjaro Arusha İstanbul Atatürk Havalimanı nda Billur

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PLANI (05-08 Kasım 2017)

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PLANI (05-08 Kasım 2017) Zaman 13:00-14:00 14:00-18:00 19:30 08:30 09:00-09:30 09:30-10:30 DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PLANI (05-08 Kasım 2017) Ziyaret Kimler ile Ne Yapılacağı Edilecek Birim 0. Gün: 5

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) 8 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

TEMATİK GENÇLİK KAMPLARI GİRİŞİMCİLİK KAMPI (SAMSUN) PROGRAM AKIŞI 1.DÖNEM (ERKEK)

TEMATİK GENÇLİK KAMPLARI GİRİŞİMCİLİK KAMPI (SAMSUN) PROGRAM AKIŞI 1.DÖNEM (ERKEK) GİRİŞİMCİLİK KAMPI (SAMSUN) PROGRAM AKIŞI 1.DÖNEM (ERKEK) 1.GÜN - 10 Kasım 2014 08:00-09:00 : Karşılama ve Kayıt İşlemleri 10:00-11:30 : Açılış Programı-Sayın Bakanımızın Konuşması 11:30-12:30 :Seminer

Detaylı

Süha Derbent Danışmanlığında Botswana da Helikopter ile Foto safari

Süha Derbent Danışmanlığında Botswana da Helikopter ile Foto safari Süha Derbent Danışmanlığında Botswana da Helikopter ile Foto safari Johannesburg (1) / Maun (9) BU SEYAHATTE... Okavango Deltası Afrika daki en büyük tatlı su alanı olup dünyanın denize açılmayan en büyük

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

23 Mart Mart 2015

23 Mart Mart 2015 23 Mart - 29 Mart Mart 9 1 10 2 3 4 5 6 7 8 11 9101113 12 13 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Nisan 13 23 Mart Pazartesi 24 Mart Salı 25 Mart Çarşamba 26 Mart Perşembe 27 Mart Cuma Dünya Tiyatrolar Günü 13:00

Detaylı

Altın Üçgen Hindistan

Altın Üçgen Hindistan Türk Hava Yolları ile Altın Üçgen Hindistan Agra, Fatehpur Sikri, Jaipur, Delhi Tüm Öğle Ve Akşam Yemekleri Dahil 5* Otellerde Konaklama 23 Ocak - 29 Ocak 2017 (7 gün - 6 gece) Tur Programı 1. gün - 23

Detaylı

11:20-12:10 10:25-11:15. Yrd.Doç.Dr. Hayrettin TOYLAN. Yrd.Doç.Dr. Hayrettin TOYLAN. Bil.Lab.3. Bil.Lab.3. Elk. Lab. Elk. Lab. Okt.

11:20-12:10 10:25-11:15. Yrd.Doç.Dr. Hayrettin TOYLAN. Yrd.Doç.Dr. Hayrettin TOYLAN. Bil.Lab.3. Bil.Lab.3. Elk. Lab. Elk. Lab. Okt. Pazartesi :0 - :00 :0 - : BİLGİ. Snf. Öğr. BİLGİSAYAR PROG.. Snf. Öğr. MESLEKİ MESLEKİ MESLEKİ BİLGİSAYAR PROG.. Snf. Öğr. ELEKTRİK. Snf. Öğr. HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM. Snf. Öğr. HALKLA İLİŞKİLER VE

Detaylı

Günlük yaşamın yıpratıcı monotonluğundan uzakta, vahşi yaşam ve doğanın kendi tınıları ve renkleri içinde huzur bulacaksınız...

Günlük yaşamın yıpratıcı monotonluğundan uzakta, vahşi yaşam ve doğanın kendi tınıları ve renkleri içinde huzur bulacaksınız... Büyük Göçler Kenya Günlük yaşamın yıpratıcı monotonluğundan uzakta, vahşi yaşam ve doğanın kendi tınıları ve renkleri içinde huzur bulacaksınız... Tarih : 02-07-2016-08-07-2016 Şehirler : Masai Mara, Nairobi,

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

Heyet,23 Nisan akşamı Medine ye geçti. MEB Heyeti birbirinden faydalı ziyaretlerin ardından Suudi Arabistan dan ayrıldı.

Heyet,23 Nisan akşamı Medine ye geçti. MEB Heyeti birbirinden faydalı ziyaretlerin ardından Suudi Arabistan dan ayrıldı. Başta Riyad ve Cidde olmak üzere Tebük,Medine,Taif,Dammam,Abha ve Mekke de Türk okulları mevcut.uzun yıllardır ihmal edilmiş bir bölgenin okullarının yaşadığı sorunları halletmek ve Suudi Arabistan ile

Detaylı

ALSACE NOEL PAZARLARI

ALSACE NOEL PAZARLARI ALSACE NOEL PAZARLARI 13 16 ARALIK 2017 REN NEHRİ GÜZELLEMESİ STRASBOURG & RIQUEWIHR & COLMAR & TRIBERG 13 16 ARALIK 2017 13 Aralık 2017 Çarşamba 09:55 Gidiş - 16 Aralık 2017 Cumartesi 22:45 İstanbul Varış

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 Turizm Seyahat Acentası ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 J.Y.Cousteau'ya göre dünyanın en güzel 10 dalış noktasından biri Saros'daki Bebek Kayalıkları.

Detaylı

Tur Programı. Avrupa suyunda yıkanmış ülke Kanada...

Tur Programı. Avrupa suyunda yıkanmış ülke Kanada... Kanada Folyaj Dönemi Avrupa suyunda yıkanmış ülke Kanada... Tarih : 15-10-2017-22-10-2017 Şehirler : Montreal, Ottawa, Quebec City, Toronto Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Ücret

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001258 17/04/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/110 Sayın Üyemiz, 1. Yönetmelik Taslağı 2.

Detaylı

ÇANAKKALE İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

ÇANAKKALE İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 2 1 1: Kuraklığa karşı önlem alınması - Kuraklık Eylem Planında farklı seviyelerdeki kuraklık senaryolarına göre üretim modellerinin geliştirilmesi 2: Yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi -

Detaylı

Türkiye nin Su Potansiyelinin Belirlenmesi Çalışmaları

Türkiye nin Su Potansiyelinin Belirlenmesi Çalışmaları T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Türkiye nin Su Potansiyelinin Belirlenmesi Çalışmaları Türkiye Su Bütçesinin Belirlenmesi Çalıştayı 16 20 Mart 2015 / İstanbul A.Deniz

Detaylı

Dr. Ayhan KOÇBAY. Daire Başkan Yardımcısı

Dr. Ayhan KOÇBAY. Daire Başkan Yardımcısı Dr. Ayhan KOÇBAY Daire Başkan Yardımcısı (akocbay@dsi.gov.tr) DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Daire Başkanlığımız; 1952 yılında Yeraltısuyu Bürosu olarak kurulmuş, 1956 yılında Yeraltısuları

Detaylı

Enerji Kaynakları ENERJİ 1) YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI 2) YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI

Enerji Kaynakları ENERJİ 1) YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI 2) YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ Enerji, iş yapabilme kabiliyetidir. Bir sistemin enerjisi, o sistemin yapabileceği azami iştir Enerji Kaynakları 1) YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI 2) YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI YENİLENEMEZ ENERJİ

Detaylı

Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari. 11 18 Temmuz 2015. Nairobi (2) / Masai Mara (3) / Nakuru (2) 7 Gece 8 Gün

Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari. 11 18 Temmuz 2015. Nairobi (2) / Masai Mara (3) / Nakuru (2) 7 Gece 8 Gün Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari 11 18 Temmuz 2015 Nairobi (2) / Masai Mara (3) / Nakuru (2) 7 Gece 8 Gün BU SEYAHATTE... Dünyanın en önemli aktivitelerinden kabul edilen vahşi yaşam safarisi

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) 31 OCAK 2011, PAZARTESİ 09:30-12:30 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

Süha Derbent ile Amboseli de Foto Safari

Süha Derbent ile Amboseli de Foto Safari Süha Derbent ile Amboseli de Foto Safari Nairobi (2) / Amboseli (3) BU SEYAHATTE... Dünyanın en önemli aktivitelerinden kabul edilen vahşi yaşam safarisi deneyimini Kenya da birebir yaşayabileceksiniz.

Detaylı

T.C OVACIK KAYMAKAMLIĞI YEŞİLYAZI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İDARİ ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C OVACIK KAYMAKAMLIĞI YEŞİLYAZI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İDARİ ÇALIŞMA PROGRAMI Pazartesi 1 8 15 22 29 Salı 2 9 16 23 30 Çarşamba 3 10 17 24 Perşembe 4 11 18 25 Cuma 5 12 19 26 Cumartesi 6 13 20 27 Pazar 7 14 21 28 12 İş günü 1-15-19 Eylül İlköğretim Haftası. 2-19 Eylül Gaziler Günü.

Detaylı

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU ALMATI (20-23 KASIM 2015) 20 Kasım 2015 Cuma: İlk gün konu ile ilgili öğrenci haricinde konunun ilgililerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE ULUDAĞ ÜYELERİ NE Sayın Üyemiz; GENEL KONULAR 1. İİB / World Food Moscow 2018 Milli Katılım Organizasyonu 2. 4. Hindistan Avrupa 29 İş Forumu 3. Türkiye - Filipinler İş Konseyi Manila Ziyareti 4. Türkiye

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 000290 28/01/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 41 Sayın Üyemiz, 1. GİK 45.Dönem Toplantısı

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

BAKANLIĞIMIZIN ULUSLARARASI FAALİYETLERİNDE EŞGÜDÜMÜN SAĞLANMASI. II. KOORDİNASYON TOPLANTISI (20 Mart 2013, Çarşamba, 14.00)

BAKANLIĞIMIZIN ULUSLARARASI FAALİYETLERİNDE EŞGÜDÜMÜN SAĞLANMASI. II. KOORDİNASYON TOPLANTISI (20 Mart 2013, Çarşamba, 14.00) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ve AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZIN ULUSLARARASI FAALİYETLERİNDE EŞGÜDÜMÜN SAĞLANMASI II. KOORDİNASYON TOPLANTISI (20 Mart

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YİRMİ ALTINCI ÜÇ AYLIK ÇALIŞMA RAPORU (EKİM, KASIM, ARALIK 2018) {PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK: S-1B} Ocak 2019 Ankara İÇİNDEKİLER

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 3. Hafta (18 24 Ocak 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 3. Hafta (18 24 Ocak 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 3. Hafta (18 24 Ocak 2010) 18 OCAK 2010, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 25 Ekim - 31 Ekim 2014 tarihleri

Detaylı

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI IV. Hafta Yrd. Doç. Uzay KARAHALİL İşletme Amaçları Biyolojik çeşitliliği korumak, Rekreasyon ve estetik değerleri topluma sunabilmek, Yangın riskini azaltmak, Net karbon

Detaylı

T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇORUH NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ 2012 EKİM AYI ÇALIŞMA RAPORU (PROJE YÖNETİM VE UYGULAMA BİRİMİNE (PYUB) DESTEK:S-1B ) KASIM 2012 Ankara

Detaylı

1 -> :25

1 -> :25 1 -> 12 28.02.2013 14:25 1 Salı 04:58 06:40 11:47 14:17 16:33 18:04 2 Çarşamba 04:58 06:41 11:47 14:18 16:34 18:05 3 Perşembe 04:58 06:41 11:47 14:19 16:35 18:05 4 Cuma 04:58 06:41 11:48 14:20 16:36 18:06

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

BERLİN ULUSLARARASI GRÜNE WOCHE YeşilHafta 2017 TARIM FUARI TEKNİK GEZİ NOTLARI

BERLİN ULUSLARARASI GRÜNE WOCHE YeşilHafta 2017 TARIM FUARI TEKNİK GEZİ NOTLARI ULUSLARARASI ORGANİK ÜRÜNLER KONTROL VE SERTİFİKASYON HİZMETLERİ LTD:ŞTİ. BERLİN ULUSLARARASI GRÜNE WOCHE YeşilHafta 2017 TARIM FUARI TEKNİK GEZİ NOTLARI Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşumuz LİKYA ORGANİK

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER

Detaylı

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI

KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI KORUNAN ALANLARIN PLANLANMASI V. Hafta Yrd. Doç. Uzay KARAHALİL Uzun Devreli Gelişme Planı-Uludağ MP Uludağ, 6831 sayılı Orman Kanunu nun 25. maddesi gereğince, 20.09.1961 tarih ve 6119-5 sayılı Bakanlık

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ GEÇ) (EN 1.Talep Dilekçesi

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

Gandhi nin barış ve özgürlük kokan şiddetsiz bir dünya hülyasının insan için yeşerdiği topraklar Hindistan.

Gandhi nin barış ve özgürlük kokan şiddetsiz bir dünya hülyasının insan için yeşerdiği topraklar Hindistan. Ranthambore Milli Parkı Hindistan Vahşi Yaşam Turu Gandhi nin barış ve özgürlük kokan şiddetsiz bir dünya hülyasının insan için yeşerdiği topraklar Hindistan. Tarih : 11-12-2016-17-12-2016 Şehirler : Agra,

Detaylı

Küba. Administrator tarafından yazıldı Salı, 15 Mart :23 - Son Güncelleme Salı, 16 Aralık :36 1 / 5

Küba. Administrator tarafından yazıldı Salı, 15 Mart :23 - Son Güncelleme Salı, 16 Aralık :36 1 / 5 1 / 5 GEZİ PROGRAMI / 24 Ocak - 01 Şubat 2015 1.GÜN 24 Ocak Cumartesi : İstanbul - Paris - Havana Air France ile 06:25 Paris'e hareket, 09:10 varış. 10:45 Paris-Havana, 15:10 Havana ya varış. Havaalanında

Detaylı

ENERJİ, SU KAYNAKLARI ve ÇEVRE HABER BÜLTENİ ENERJİ

ENERJİ, SU KAYNAKLARI ve ÇEVRE HABER BÜLTENİ ENERJİ T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Enerji, Su ve Çevre İşleri Genel Müdür Yardımcılığı SAYI: V OCAK 2013 MART 2013 İKİLİ İLİŞKİLER: ENERJİ 5 7 Ocak 2013 tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 12 Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, 15-17 Mayıs 2017 tarihleri

Detaylı

Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi

Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Çalışma Ziyareti Avrupa Birliği Adalet Divanı, Avrupa Konseyi ve Avrupa Đnsan Hakları Mahkemesi Program Lüksemburg 17-18 Mayıs 2010 Strazburg 19-20 Mayıs 2010 Program

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı.

5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı. ÇALIŞMA RAPORU 5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı. 5 Aralık 2016 Odamız ve Marmara Ün. Sürekli Eğitim Mrk (MÜSEM) işbirliği ile eczacılarımıza

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) 4 EKİM 2010, PAZARTESİ Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU 07/01/2014 Salı Yönetim Kurulu Toplantımızı Osmaneli İlçesinde yaptık, Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında Osmaneli ndeki meslektaşlar ile bir araya gelip

Detaylı

ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 33179930-TİM.OAİB.08.ORG.2015/1100-16106 Ankara, 03/09/2015 Konu: Güney Kore Sektörel Ticaret Heyeti Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (A/2015)

Detaylı

Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu

Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu M/S Dnieper Princess Gemisi İle Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu Kiev - Zaporoje - Odessa - Vilkovo - İzmail - Feteşti - Bükreş 31 OCAK TARİHİNE KADAR YAPILACAK %50 ÖN ÖDEMELİ KAYITLARDAAlt Güvertedeki

Detaylı

21 Ekim tarihinde Tebriz de sosyal etkinlik ve gezi düzenlenerek Fuar programımız son buldu.

21 Ekim tarihinde Tebriz de sosyal etkinlik ve gezi düzenlenerek Fuar programımız son buldu. 4. ISSA İRAN TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIMI BAŞARI İLE TAMAMLANDI Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Derneği (İSSA), İran'ın başken Tahran ve Tebriz'de düzenlediği Fuarlar ile İranlı gençleri Türkiye'deki eği

Detaylı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA MENSUP İLGİLİ DAİRE BAŞKANLARI İLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (25 Eylül 2013, Çarşamba, 10.00)

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA MENSUP İLGİLİ DAİRE BAŞKANLARI İLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (25 Eylül 2013, Çarşamba, 10.00) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ve AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA MENSUP İLGİLİ DAİRE BAŞKANLARI İLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (25 Eylül 2013, Çarşamba,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 2. Hafta (11 17 Ocak 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 2. Hafta (11 17 Ocak 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 2. Hafta (11 17 Ocak 2010) 11 OCAK 2010, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

Sabi Sabi'de Foto Safari & Cape Town. Sabi Sabi (4) / Cape Town (3)

Sabi Sabi'de Foto Safari & Cape Town. Sabi Sabi (4) / Cape Town (3) Sabi Sabi'de Foto Safari & Cape Town Sabi Sabi (4) / Cape Town (3) BU SEYAHATTE... Konaklama yapacağınız Sabi Sabi Private Game Reserve de "Big Five" bölgesini keşfederken muhteşem bir safari deneyimi

Detaylı

Altın Üçgen Hindistan Holi Festivali

Altın Üçgen Hindistan Holi Festivali Türk Hava Yolları İle Altın Üçgen Hindistan Holi Festivali Agra, Fatehpur Sikri, Jaipur, Delhi Tüm öğle ve akşam yemekleri dahil 5 yıldızlı otellerde konaklama 09 Mart - 15 Mart 2017 (7 gün - 6 gece) Tur

Detaylı

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu 02 Ekim 2013-15 Ekim 2014 Dönemi Rapor Tarihi 10.10.2014 1 İTÜ GVO BEYLERBEYİ

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNÜN SUDAN ZİYARETİ İLE DEĞİŞİK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNÜN SUDAN ZİYARETİ İLE DEĞİŞİK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNÜN SUDAN ZİYARETİ İLE DEĞİŞİK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR Hartum İnsan Kaynakları Bakanlığının daveti ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim SAVAŞ ve Rektör yardımcısı Prof.

Detaylı

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM,

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM, ALIM, S ATIM, KİRA YA VERM E TEMMUZ 2014 ÖNETMELİĞ İ Y IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU 1. GENEL DURUM Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgütün Musul u ele geçirmesinin ardından Musul da bulunan Türkmen

Detaylı

RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALLERİNDEKİ ORMAN İZİNLERİ İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN KURUM ZİYARETLERİ

RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALLERİNDEKİ ORMAN İZİNLERİ İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN KURUM ZİYARETLERİ RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALLERİNDEKİ ORMAN İZİNLERİ İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN KURUM ZİYARETLERİ Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), kar gayesi gütmeden, rüzgar enerjisi ile ilgili bilimsel, teknik ve

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı