Kütahya Genel Sekreterliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kütahya Genel Sekreterliği"

Transkript

1 Aylık E-Bülten, Sayı 3 Kütahya Genel Sekreterliği Bülten Tarihi: Nisan 2013 HEMŞİRELER GÜNÜ 12 Mayıs tüm Dünya'da "Hemşireler Günü" ve bugünü içeren Mayıs ise "Hemşirelik Haftası" olarak kutlanmakta. Aile ve toplum sağlığının korunması ve kazanılması safhasında özveri ve hoşgörü ile hizmet verme gayretinde olan hemşirelerimiz, övgülerin en büyüğüne layıktır. Hemşirelik mesleğinin var oluşundan bugüne kadar mesleki tanım olarak farklı yorumlar yapılmıştır. 19. yüzyılda Florance Nightingale hemşireliği Hastayı iyileştirmek için hasta çevresinin iyileştirilmesi ve düzenlenmesi eylemi şeklinde; 20. yüzyılda Henderson ise Bireyin sağlığına ve bağımsızlığına kavuşma sürecindeki dinamik güç olarak tanımlamış. Uluslararası Hemşireler Birliği de bu tanımı benimsemiştir yılında Amerikan Hemşireler Birliği hemşireliği Yardım sunan bir meslek, hemşirelik uygulamasını Var olan ve olabilecek sağlık sorunlarına karşı gösterilen insan tepkilerinin tanı ve tedavisidir diye tanımlamıştır. Bizce hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Hayatta en zor meslekler insana yönelik yapılan işlerdir. Hele ki karşınızdakiler sizin yardımınıza muhtaç ve ellerinizden şifa vesile olmasını bekleyen kişilerse Hemşire de hasta olur ama yine de hasta bakar, bundan şikayet etmez. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Hep fedakârlık ister, karşılığındaki manevi huzur ise hiçbir şey ile ölçülemez. Kişisel ve mesleki anlamda kendilerini sürekli geliştirmeye çalışan tüm hemşirelerimizle gurur duyuyoruz. Yakın bir zamanda başlayan Mesleki Sertifikasyon Eğitimleri ile, ilgili alanda sahip olduğu yeterliliklerle teorik ve uygulama açısından eksiklerini giderip uzmanlaşma konusunda adım atan hemşirelerimize başarı diliyorum. Böylesi meşakkatli bir mesleği, tüm vatandaşlara kaliteli ve yeterli düzeyde aksatılmadan ulaştırılabilmesinde, tedavinin başarıya ulaşmasında etkin bir rol oynayan ve mesleklerini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren bütün hemşirelerimizin bugününü kutlar, mesleki yaşamlarında ve hayatlarında başarı ve sağlık dolu günler dilerim. Adres:Saray Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı D.P.Ü Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası Telefon: +90 (274) Web Adresi: Mail Adresi: idari@kutahyakhgs.gov.tr İletişim Op.Dr. Mithat EKİCİ Genel Sekreter SOSYAL MEDYA Facebook: Kamu-Hastaneleri-Birli%C4%9Fi/ Twitter:

2 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 3 S a y f a 2 SAĞLIK EĞİTİMİ Mevlüt YILDIZ İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Günümüzde Teknoloji ve sağlık alanında baş döndürücü bir değişim süreci yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte rekabet koşulları da göz önüne alındığında ise insan kaynakları ve eğitimin önemi daha da artmaktadır. Süreçte kendisini yenileyebilen, değişime ayak uyduran sektörler var olabilmektedir. Değişimi yönetebilmek, teknolojik yeniliklere ayak uydurabilmek için en önemli faktör ise eğitimdir. Sayın Genel Sekreterimizin talimatları ile 2013 yılını Sağlık Eğitim Yılı olarak ilan etmiş ve çalışmalarımızı bu perspektifte şekillendirmiştik. Birliğe bağlı hastanelerin tamamını kapsayan bir eğitim programı düzenleyerek oluşturulan eğitimci havuzundaki eğitimcilerimizle eğitimlere başladık. Gerek çalışanlarımızın eğitimi, gerekse hasta ve yakınlarının eğitimlerinin ilk 6 aylık periyodu tamamlanmak üzereyiz. Ayrıca öncesinde il dışına gönderdiğimiz, sertifikasyon eğitimlerine yönelik 2 bölümde eğitim merkezi olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böylelikle il dışından sağlık çalışanlarına da eğitim verebilecek hale geldiğimiz tescillenmiş oluyor. Diğer bölümlerde de eğitim merkezi olabilmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Yapmış olduğumuz eğitimlerde, Dumlupınar Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi destekli yürüttüklerimiz de bulunmaktadır. Çalışanlarımızın kişisel ve mesleki gelişimine yönelik olarak eğitimlerimiz hızla devam edecek olup, çalışanlarımızın çeşitli eğitimlerle, sahip oldukları bilgi ve becerileri-

3 S a y f a 3 K ü t a h y a G e n e l S e k r e t e r l i ğ i M A L İ D E S T E K P R O G R A M I S Ö Z L E Ş M E L E R İ İ M Z A L A N D I Genel Sekreterliğimizce hazırlanan 2 proje hibe desteği kazandı. 8 ay sürecek olan projelerin toplam tutarı TL dir. EN-VIP Şefkat Evi EN- V I P E n g e l l i v e Y a ş l ı l a r a Y ö n e l i k N i t e l i k l i S a ğ l ı k H i z m e t i Projemizin amacı; Kütahya da engelli ve yaşlı hastaların sağlık hizmetlerine eşit erişimini kolaylaştırmaktır. Sağlık hizmetlerinden faydalanırken, işlemler için bir başkasının yardımına gereksinim duyacak düzeyde olan engelliler ile ileri derecede yaşlı hastaların karşılaştıkları zorlukları azaltmak öncelikli görevimizdir. Bu projenin uygulanmaya başlamasıyla, engelli ve yaşlı hastalarımızın hastaneye ilk girişinden çıkışına kadar olan tüm süreçlerinde onlara refakat edip alacakları sağlık hizmetinin kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Ş E F K A T E V İ Y o ğ u n B a k ı m l a r d a H a s t a s ı Y a t a n l a r a Y ö n e l i k O t e l c i l i k H i z m e t i Projemizin amacı; Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yoğun bakımda tedavi gören hastaların yakınlarının, hastanede konaklama imkanı sağlanmasıdır. Bu proje ile hasta yakınlarına konaklama imkanı sunularak ortaya çıkabilecek endikasyonların (Sağlık-Sosyal) önüne geçmek hedefin gerçekleşmesine katkı sağlayacak ve böylelikle, Hasta yakınlarına sunulan hastanecilik hizmetinin kalitesinin artırılmasına Kütahya ölçeğinde katkıda bulunulacaktır.

4 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 3 Sayfa 4 H A S T A N E L E R İ M İ Z İ N M A L İ D E Ğ E R L E N D İ R M E S İ Y A P I L D I Hastanelerimizin İdari ve Mali Hizmetler Müdürlerinin katıldığı toplantıda tüm hastanelerin mali verimlilik kriterleri ve mali analizleri değerlendirmeye tabi tutuldu. D P Ü E V L İ Y A Ç E L E B İ E Ğ İ T İ M V E A R A Ş T I R M A H A S T A N E S İ

5 S a y f a 5 K ü t a h y a G e n e l S e k r e t e r l i ğ i C P R 1. G R U P E Ğ İ T İ M L E R İ B A Ş L A D I Acil Tıpta Eğitimler serisinin ikinci kısmı olan Acil Servislerde çalışan sağlık personellerine yönelik CPR Eğitimleri devam ediyor. Yaklaşık 150 personelimize eğitim planlanmıştır. S E R T İ F İ K A S Y O N E Ğ İ T İ M L E R İ B A Ş L A D I Yoğun Bakım Hemşireliği ve Acil Bakım Hemşireliği kurslarında DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sertifikasyon merkezi olarak kabul edilmişti. İlk olarak yoğun bakım ve acil bakım kursları için il içinden ve il dışından 40 kursiyer eğitimlere başladı. Ayrıca enfeksiyon ve diğer sertifikasyonlar için müracaatlarımız yapılmıştır. Özellikle yeni doğan yoğun bakım hemşireliği ve enfeksiyon kontrol hemşireliği kursları için gerekli çalışmalarımız devam etmektedir.

6 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 3 S a y f a 6 T A V Ş A N L I D O Ç. D R. M U S T A F A K A L E M L İ D E V L E T H A S T A N E S İ F U T B O L T U R N U V A S I Genel Sekreterliğimize bağlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde sportif faaliyetleri çerçevesinde hastane personelleri tarafından oluşturulan takımların katılımıyla düzenlenen 2013 yılı halı saha futbol turnuvası tarihinde başlayıp, perşembe günü oynanan final maçı ile son bulmuştur. Şampiyon takıma başarılar dileriz.bu turnuvaya katılan ve emeği geçen herkesin emeğine sağlık. Bu tür organizasyonlarında sekreterliğimize bağlı diğer hastanelere de örnek olması dileklerimizle.. D P Ü E V L İ Y A Ç E L E B İ E Ğ İ T İ M V E A R A Ş T I R M A H A S T A N E S İ T A N I T I M K A R A V A N I DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tanıtım Karavanı Sevgi Yolunda ilk mesaisini yaptı. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

7 S a y f a 7 K ü t a h y a G e n e l S e k r e t e r l i ğ i T A V Ş A N L I D O Ç. D R. M U S T A F A K A L E M L İ D E V L E T H A S T A N E S İ Ç A L I Ş A N L A R I K ö p r ü l ü K a n y o n - B e s k o n a k / A n t a l y a G e z i s i A D S M Ç A L I Ş A N L A R I V E A İ L E L E R İ A I Z O N A İ D E B U L U Ş T U D P Ü E V L İ Y A Ç E L E B İ E Ğ T. A R Ş. H A S T A N E S İ Ç A L I Ş A N L A R I S A P A N C A - M A Ş U K İ Y E D E B U L U Ş T U

8 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 3 S a y f a 8 K Ü T A H Y A İ L G E N E L M E C L İ S İ B R İ F İ N G İ Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Op.Dr. Mithat EKİCİ tarafından Kütahya İl Genel Meclisi üyelerine kamu hastaneler kurumunun yapısı, işleyişi ve ilimizde göreve geldikten sonra yapılan yenilikler hazırlanan sunumla anlatıldı. E k b i n a k u l l a n ı m v e t a h s i s ş a r t l a r ı p r o t o k o l ü i m z a l a n d ı Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ile Kütahya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında ek bina kullanım ve tahsis şartları protokolü imzalandı. Yapılan imza törenine Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, Rektör Yardımcıları katıldı.

9 S a yf a 9 G e n e l K ü t a h ya S ek r e t e r li ğ i H AT I R A O R M A N L A R I B i r D i k i l i A ğ a c ı m ı z D a h a O l s u n günü Genel Sekreterliğimize bağlı olan DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yönetimleri ve hastane personellerimizin katılımlarıyla gerçekleştirilen Hatıra Ormanı projemize katılımlarından dolayı tüm hastane yöneticilerimize, hastane personellerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. KUTLU DOĞUM H A F TA S I ETKİNLİĞİ Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hastane personelinin ve esnafların katkılarıyla DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina ve Ek Binalarında lokma ikramında bulunuldu.

10 S a y f a 10 K ü t a h y a G e n e l S e k r e t e r l i ğ i Ç O C U K H A S T A N E L E R İ l k o k u l l a r A r a s ı R e s i m Y a r ı ş m a s ı YARIŞMANIN KONUSU: Çocukların gözünde hastane algısı, hastaneye ve sağlık personeline bakış açıları. YARIŞMANIN AMACI: Çocuk dostu hastaneler projesi kapsamında, çocukların hastaneye olan bakış açılarının değiştirilmesi, hastane ve sağlık mesleğinin sevdirilmesi ve kaynaşmanın sağlanması O r t a o k u l l a r A r a s ı Ş i i r Y a r ı ş m a s ı YARIŞMANIN KONUSU: Çocukların gözünden hastanelerin nasıl algılandığı, sağlık personeline bakış açıları, hastaneleri tanımaları ve sevmeleri YARIŞMANIN AMACI: Hastaneye hasta veya ziyaretçi olarak gelen çocuklarımızın dışında, okul çağındaki çocuklarımızın hastaneye bakış açılarının değerlendirilmesi, çocuk-hastane kaynaşmasının sağlanabilmesi amacıyla ortaokul çağında bulunan çocuklarımıza yönelik çocuk gözüyle hastane şiir yarışması düzenlemekteyiz. L i s e l e r A r a s ı M a k a l e Y a r ı ş m a s ı YARIŞMANIN KONUSU: Gençlerin dilinden hastane ve sağlık mesleğine bakış ve sağlık hizmetleri algılamasının değerlendirilmesi YARIŞMANINAMACI: Hastaneye hasta veya ziyaretçi olarak gelen gençlerimizin hastaneye bakış açılarının değiştirilmesi, gençlik-hastane kaynaşmasının sağlanabilmesi, hastanelerini seçmeleri ve sahip çıkmaları, meslek seçimlerinde sağlık sektörünü de göz önünde bulundurmaları

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 9 Bülten Tarihi: Ekim 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KALP TİMİ KURDUK. Dpü Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 7 gün 24 saat hizmet verecek kalp

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 8 Bülten Tarihi: Eylül 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KÜTÜPHANELER KURULUYOR HASTALARIMIZ OKUYOR Kütahya ilindeki tüm hastanelerimizde kütüphane ve kitaplıklar

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI İZMİR GÜNEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI TORBALI DEVLET HASTANESİ 09 EKİM 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN

Detaylı

ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ 29.11.2016 Üniversitemiz Tıp Fakültesine 2016-1017 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Beyaz Önlük Giyme töreni gerçekleştirildi.

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Aylık E-Bülten, Yıl : 2015 Sayı : 5 Bülten Tarihi: MAYIS 2015 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. İsmail ZEHİR in Hemşireler Günü Mesajı Değerli çalışma arkadaşlarımın, Hemşireler

Detaylı

Kütahya Genel Sekreterliği

Kütahya Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 1 İletişim ve teknolojinin sınır tanımadığı çağımızda, hayatın her alanında birçok yenilikle karşı karşıyayız. Sağlıkta dönüşüm programının etkisi ile sağlık alanında bu değişim daha

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 ULAŞIM ARAÇLARI Başbakanlık Tasarruf Genelgesi ve 237 Sayılı Taşıt Kanun u gereği olarak, Kamuda gereksiz harcamaların

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: Şubat 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) önderliğinde bu yılki Kanser Günü teması "efsanelere inanmayın" şeklindedir. Bu efsaneler "kanseri konuşmak

Detaylı

9.ULUSLARARASI SAĞLIKTA KALİTE, AKREDİTASYON VE HASTA GÜVENLİĞİ KONGRESİ SAĞLIK KURUMLARI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE EĞİTİM UYGULAMALARI

9.ULUSLARARASI SAĞLIKTA KALİTE, AKREDİTASYON VE HASTA GÜVENLİĞİ KONGRESİ SAĞLIK KURUMLARI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE EĞİTİM UYGULAMALARI 9.ULUSLARARASI SAĞLIKTA KALİTE, AKREDİTASYON VE HASTA GÜVENLİĞİ KONGRESİ SAĞLIK KURUMLARI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE EĞİTİM UYGULAMALARI Kumral ORALALP-Ayşe SÖNMEZ Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: AĞUSTOS 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN Kurtuluş mücadelesinin Zafer ile sonuçlandığı, Kuruluşta olduğu gibi Kurtuluşunda vatanı olan Kütahya

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimler ile Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı seçilen Hasan Kablı, Aytekin Çanakcı dan

Detaylı

TEMA 1 İZLEME VE DEĞERLENDİRME MEVCUT DURUM ÜST POLİTİKA BELGELERİ. Durum (2015) Hedef. Mali Kaynak Sorumlu. Gerçekleşme Durumu

TEMA 1 İZLEME VE DEĞERLENDİRME MEVCUT DURUM ÜST POLİTİKA BELGELERİ. Durum (2015) Hedef. Mali Kaynak Sorumlu. Gerçekleşme Durumu 218 217 216 Durum (215) 911 689 SH1 163 15 21 4 149 25 SH2 İDARE Bkz: Güngören Halk Eğitim Merkezi Stratejik Planı 215-219 Sayfa=23,24 Bkz: Güngören Halk Eğitim Merkezi Stratejik Planı 215-219 Sayfa=3

Detaylı

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü 24.03.2016 1 ÖNCELİKLERİMİZ Bakanlığımız tarafından bakıma ve desteğe ihtiyaç duyan engellilerin öncelikle sevgi ve şefkat gördükleri aile ortamlarında bakımları

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, halkla ilişkilerin tanıma ve tanıtma kavramlarının içinde yürütülen faaliyetlerin çoğunu gerçekleştirmektedir. Örgütü, hizmet alanlara, tedarikçilere, hizmet

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı REKTÖRLÜK MAKAMINA

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı REKTÖRLÜK MAKAMINA 28/02/2018-E.3685 T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı *BEKAY8D4* Sayı : 99161742-771- Konu : 2018 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı REKTÖRLÜK MAKAMINA Üniversitemiz personelinin eğitim

Detaylı

5 izci gönüllüsü ve 41 ergin izcimiz (liseli gençler) ile Bolu Kartalkaya'da, güzel bir izciliğe ilk adım kampını başarı ile tamamladık.

5 izci gönüllüsü ve 41 ergin izcimiz (liseli gençler) ile Bolu Kartalkaya'da, güzel bir izciliğe ilk adım kampını başarı ile tamamladık. Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER) olarak,1-5 Temmuz 2010 tarihleri arasında; 4 İzci lideri, 5 izci gönüllüsü ve 41 ergin izcimiz (liseli gençler) ile Bolu Kartalkaya'da, güzel bir izciliğe

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA!

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! KOSGEB ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği protokolü imzalandı Küçük

Detaylı

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması.

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. 10.BELEDİYE TABİPLİĞİ A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. A1.H1: Belediye tabipliği tarafından engelli bireyler için ücretsiz fizyoterapi hizmetinin verilmesi; böylece

Detaylı

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Sağlık tesisleri tarafından verilen hizmetin tanımını sağlayan klinik kodlama; hastanın tesise kabul edilişinden taburcu edilişine kadar geçen süredeki

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 10 Bülten Tarihi: Kasım 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şefkat Evi ve Anne Oteli Açılışı ġefkat Evi (Hasta yakınları ve refakatçi) ve Anne Otelinin açılıģını

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

Ben Olsaydım Projesi Ödül Töreni

Ben Olsaydım Projesi Ödül Töreni Ben Olsaydım Projesi Ödül Töreni SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -SGK OLARAK TÜRKİYE DEKİ BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN PARÇASIYIZ, BU NEDENLE ÇALIŞMALARIMIZI HİÇ DURMADAN SÜRDÜRMEK MECBURİYETİNDEYİZ

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu; İTÜ Rektör

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

DEDENİN ADAYI, ERDOĞAN BAŞEĞMEZ, PROJELERİNİ ANLATTI

DEDENİN ADAYI, ERDOĞAN BAŞEĞMEZ, PROJELERİNİ ANLATTI DEDENİN ADAYI, ERDOĞAN BAŞEĞMEZ, PROJELERİNİ ANLATTI Bodrum Çarşı Esnafı Erdoğan Başeğmez, Esnaf Odası Seçimlerinde Başkan adaylığını açıkladı. Bodrum Esnaf Odası önünde bir açıklama yapan Erdoğan Başeğmez

Detaylı

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul)

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul) ODS-3 Telafi (Ortaokul) Etütleri 4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF PROGRAMI ANLATILDI 30.03.2016 tarihinde okulumuz konferans salonunda 4.sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Yabancı

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VI. TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VI. TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VI. TOPLANTISI ÖDEMİŞ DEVLET HASTANESİ 27 KASIM 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Detaylı

KALÇA ARTROSKOPİSİ YENİLİKÇİ, TARTIŞMALI VE İNTERAKTİF CANLI CERRAHİ KURSU (25 OCAK 2019)

KALÇA ARTROSKOPİSİ YENİLİKÇİ, TARTIŞMALI VE İNTERAKTİF CANLI CERRAHİ KURSU (25 OCAK 2019) KALÇA ARTROSKOPİSİ YENİLİKÇİ, TARTIŞMALI VE İNTERAKTİF CANLI CERRAHİ KURSU (25 OCAK 2019) Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi nde Kalça Artroskopisi Yenilikçi, Tartışmalı ve İnteraktif Canlı Cerrahi Kursu

Detaylı

ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 KARAR TARİHİ : 5 Eylül 2017 KARAR NO : 2017/7 ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi öğrencilerinin, mutlu, huzurlu ve verimli bir yükseköğretim

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 3 ( 02 Kasım 16 Kasım 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 06 Kasım Cuma günü, Enka Okulları 12. Cumhuriyet Koşusu nu gerçekleştirdik. 4. ve 5. sınıf öğrencilerinden 134 öğrencinin katıldığı yarışımız zevkli

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI BASIN BÜLTENİ 17 Haziran 2015 OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve ülkemiz enerji için

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER STRATEJİK AMAÇLAR 1 BİLİMSEL GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK STRATEJİK HEDEF 1.1 İnsan kaynağının akademik beceri, nitelik ve etkin araştırma yapabilme kapasitesinin arttırılması STRATEJİK

Detaylı

T.C BURSA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü OKUL ÖNCESİNDE SATRANÇ OYUNUNU TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ

T.C BURSA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü OKUL ÖNCESİNDE SATRANÇ OYUNUNU TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ T.C BURSA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü OKUL ÖNCESİNDE SATRANÇ OYUNUNU TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ BURSA İLİ OKUL ÖNCESİNDE SATRANÇ OYUNUNU TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ 2018 / 2019 ÖĞRETİM

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

EVDE BAKIM HİZMETLERİ. Ayşe Güler Aralık 2004

EVDE BAKIM HİZMETLERİ. Ayşe Güler Aralık 2004 EVDE BAKIM HİZMETLERİ Ayşe Güler Aralık 2004 Tanım Bireylere yaşam siklusu içinde, kendi yerleşim alanlarında sağlık hizmeti sağlayan, sağlık bakım sunum sisteminin geniş ve bütüncül bir parçasıdır. Diyabet

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VIII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VIII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VIII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan: Uzm. Hem. Pınar AKÇAY-Tıbbi

Detaylı

... LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE

... LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE ... LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE MEF Üniversitesi ve MEF Okullarının, lise öğrencileri arasında düzenlediği 26. ULUSLARARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI na okulunuz adına gönderilen proje, Bilim Kurulu Üyelerimiz

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG 2013-2014 T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres E-posta Adresi Web Adresi Paşaalanı M. Cemal Kutay Cd. Karesi - BALIKESİR zbfl@meb.k12.tr

Detaylı

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum Golf ve Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal egemenlik ve Çocuk Tenis Turnuvası, çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya 60 çocuk katıldı. Bodrum Golf

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Jeoloji Mühendisliği Bölümü. SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi FİNAL Raporu

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Jeoloji Mühendisliği Bölümü. SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi FİNAL Raporu T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Jeoloji Mühendisliği Bölümü SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi FİNAL Raporu ZONGULDAK 2015 I T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Jeoloji

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU 23/08/2013 YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU Rektörlük makamının 03.01.2011 tarih ve 11 no lu Olur u ile oluşturulan Yalova Üniversitesi Bireysel

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN OKULİSTİK SINAVINDA ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN OKULİSTİK SINAVINDA ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN OKULİSTİK SINAVINDA ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR Gelişim ve başarının konu ve kazanım düzeyinde takip edilebildiği sürekli gelişen ve zenginleşen ölçme değerlendirme sistemlerine

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 1 ( 05 Eylül 24 Ekim 2016 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİLENDİRME 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuzda faaliyet gösterecek okul takımlarımızın seçmeleri yapıldı. Takım listeleri, beden eğitimi

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 18.04.2017 30.05.2017 19. DÜNYA RUS MEDYA TEMSİLCİLERİ KONFERANSINA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK-24-25 NİSAN 2017 HER YIL FARKLI BİR ÜLKEDE GERÇEKLEŞTİRİLEN DÜNYA RUS MEDYA TEMSİLCİLERİ

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta:

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta: FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Telefon: 0 (212) 883 10 62 Faks: 0 (212)883 10 62 E-posta: 750885@meb.k12.tr 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı 21 Mart Nevruz Kutlamaları

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇLARI

ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇLARI ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇLARI Tablo 1 Öğrenci Memnuniyeti Anketi Bölüm/Madde Ulaşılabilirlik ve İletişim Puan 1. Öğretmenlerimle ihtiyaç duyduğumda rahatlıkla görüşebilirim. 4,33 2. Okul idaresine

Detaylı

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın...

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... 2018 2016 2017 2014 2015 Genç Beyinlerle; Güçlü Projelere, Güçlü Yarınlara... Bilim ve Fikir Festivali gençlerin, ilginç fikirlerini ortaya çıkarmak, değerlendirmek,

Detaylı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı (14 Aralık 2013) 4) Yeniçubuk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu Açılışı 5) Gemerek

Detaylı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -EMEKLİLERİMİZİN, EMEKLİLİK HAKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANABİLMELERİ DEVLETİN ÖNDE GELEN GÖREVLERİ ARASINDADIR -EMEKLİLERİMİZ

Detaylı

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ EK-1 İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ A) İl/ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçiminde aşağıdaki hususlara öncelikle dikkat edilecektir; 1-Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İngiltere de Şubat ayından beri yüksek ateş, epileptik atak ve şiddetli ağrı şikayeti İle defalarca İngiltere deki hastanelere

Detaylı

SEDAŞ Yapay Zeka İle Arızalara Çözüm Getirecek

SEDAŞ Yapay Zeka İle Arızalara Çözüm Getirecek SEDAŞ Yapay Zeka İle Arızalara Çözüm Getirecek SEDAŞ ın üniversite öğrencilerini inovatif projeler yapmaya teşvik etmeyi hedeflediği Geleneksel 3. Proje Fikri Yarışması nı projesinde yapay zekâyı kullanan

Detaylı

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ EK-1 A) İl/ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçiminde aşağıdaki hususlara öncelikle dikkat edilecektir; 1. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda

Detaylı

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ I. Eğitim Biriminin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Eğitim Birimi hastanemizin kurulmasıyla beraber 2009 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Başlangıçta çalışan

Detaylı

BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK! Ekip Nedir? Hedefi olan, birbirlerine bağımlı bireylerden oluşan küçük gruptur

BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK! Ekip Nedir? Hedefi olan, birbirlerine bağımlı bireylerden oluşan küçük gruptur BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK! Ekip Nedir? Hedefi olan, birbirlerine bağımlı bireylerden oluşan küçük gruptur Paramedik Özlem AYDIN Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TURNUVAYA KATILMAK İÇİN TAKIM OLMAN YETERLİ 29 OCAK - 3 ŞUBAT 2017 www.apsportif.com TEAM SPIRIT OF VOLLEYBALL TOURNAMENT JUST BE THE TEAM TO PARTICIPATE IN TOURNAMENT! VOLEYBOL

Detaylı

BACADER e-bülten ARALIK 2014

BACADER e-bülten ARALIK 2014 BACADER e-bülten ARALIK 2014 İSİB BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPILDI 02 Aralık 2014 tarihinde Ankara da İSİB Başkanı Zeki Poyraz ile bir görüşme yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla GEDİK tarafından yapılan

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, Bir haftayı daha geride bıraktık. Öğrencilerimiz hafta boyunca sınıf çalışmalarının

Detaylı

Projemizin amaçları;

Projemizin amaçları; Teklifi sunulan projemiz Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği alanında yazılmıştır. Hemşirelik öğrencileri Çek Cumhuriyeti nde; 4 haftalık eğitim faaliyetleri kabul edilmiş ve eğitim nisan ayında gerçekleşmiştir.

Detaylı

KISITLAMA UYGULANAN HASTALARDA GÜVENLİ HASTA BAKIMI YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ANTALYA

KISITLAMA UYGULANAN HASTALARDA GÜVENLİ HASTA BAKIMI YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ANTALYA KISITLAMA UYGULANAN HASTALARDA GÜVENLİ HASTA BAKIMI YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ANTALYA KISITLAMA UYGULANAN HASTALARDA GÜVENLİ HASTA BAKIMI ÇALIŞMA GRUBU Ayşe Karakulak Alim Ekinci Fatma Küçükerenköy

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

KOCAELİ / BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

KOCAELİ / BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI KOCAELİ / BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1.KURUM BİLGİLERİ KURUM ADI : BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KURUM KODU :970267 ADRES :SERDAR MAH. ÇOBANDEDE SOK.

Detaylı

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri Basın Bülteni 18 Mayıs 2015 Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri VİKO çalışanları, bu yıl Türkiye de dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (-- ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ 31 Mart 06 -İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim,

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

İZMİR İLİ ÇOK PAYDAŞLI PALYATİF BAKIM ÇALIŞMALARI

İZMİR İLİ ÇOK PAYDAŞLI PALYATİF BAKIM ÇALIŞMALARI İZMİR İLİ ÇOK PAYDAŞLI PALYATİF BAKIM ÇALIŞMALARI Dr. Nehire Tüten YÜKSEKOĞLU İzmir İl Sağlık Müdürlüğü M a r t / 2 0 1 5 30 25 20 15 10 5 Senaryolara Göre Seçilmiş 65+ Nüfus Yüzdeleri, 2013-2075 % 9,7

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Tel: 0(352) 437 49 37 PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2015 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ 1 4 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 5 ( 07 Aralık 21 Aralık 2015 ) Sayfa 1 GENEL 11 Aralık Cuma günü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri, Dünya Olimpiyat Komiteleri Birliği Yönetim Kurulu na seçilen ilk Türk spor

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

STRATEJİK PLANI DIŞ PAYDAŞ ANKETİ. Mezun ( ) Veli ( ) Şirket ( ) STK ( ) Üniversite ( ) Kamu Kuruluşu ( ) Diğer ( )

STRATEJİK PLANI DIŞ PAYDAŞ ANKETİ. Mezun ( ) Veli ( ) Şirket ( ) STK ( ) Üniversite ( ) Kamu Kuruluşu ( ) Diğer ( ) 2018-2022 STRATEJİK PLANI DIŞ PAYDAŞ ANKETİ Bu anket Üniversitemiz 2018-2022 Stratejik Planına temel olacak durum analiz raporunda kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Üniversitemiz 2018-2022 stratejik planının

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

KAROT ekibi Dünya Şampiyonluğunu Rektör Prof. Dr. Polat ile Paylaştı

KAROT ekibi Dünya Şampiyonluğunu Rektör Prof. Dr. Polat ile Paylaştı KAROT ekibi Dünya Şampiyonluğunu Rektör Prof. Dr. Polat ile Paylaştı Japonya da 17-18 Aralık tarihleri arasında 28 incisi düzenlenen Uluslararası Sumo Robot Yarışması'nda ikinci kez Dünya şampiyonu olan

Detaylı

HEMŞİRELER İÇİN ETİK İLKE VE SORUMLULUKLAR. Prof. Dr. Lale Büyükgönenç

HEMŞİRELER İÇİN ETİK İLKE VE SORUMLULUKLAR. Prof. Dr. Lale Büyükgönenç HEMŞİRELER İÇİN ETİK İLKE VE SORUMLULUKLAR Prof. Dr. Lale Büyükgönenç Nasıl Bir Süreç İzledik? 2003: HEMAR-G Etik Komisyonu 2004-Ocak: Hemşirelik Deontoloji Tüzüğü Yazılmasına Karar Verilmesi 4-5 Haziran

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

Eğitimci Eğitimi Programı Ve Saha Analizleri

Eğitimci Eğitimi Programı Ve Saha Analizleri Eğitimci Eğitimi Programı Ve Saha Analizleri Nagihan Yurtalan Eğitim Koordinatörü & Sos.Hiz.Uzm.Ertekin Kılıç 1 Eğitim Koordinatörü Eğitimci Eğitimi Poje Ekibi: Dr.Ş.Serdar MERCAN - Ankara 2.Bölge Genel

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2016 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan tespit edilen

Detaylı