Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği"

Transkript

1 Bülten Tarihi: Şubat 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) önderliğinde bu yılki Kanser Günü teması "efsanelere inanmayın" şeklindedir. Bu efsaneler "kanseri konuşmak zorunda değiliz", kanserin belirti ve bulguları yoktur", "kanserle ilgili yapabileceğim hiçbir şey yok" şeklinde sıralanmaktadır. Özellikle hasta ve hasta yakınları kanserle başa çıkamayacaklarını düşünmektedirler. Türkiye'de kanser ve ölüm o kadar çok yan yanana konmuştur ki sanki 'kanser' demek 'ölüm' demek gibi olmuştur. Bilmemiz gerekiyor ki kanser tanısı konulan hastaların çoğu ölmüyor artık, erken teşhis ve tedavilerle hastalık tamamen yenilebiliyor. Kanser sinsi bir hastalık değildir aslında, belirti ve bulguları olan bir hastalıktır. Sinsi olduğuna inanırsanız ona kurban olursunuz. Türkiye'de en son yayımlanan istatistiklere göre, her yıl yaklaşık 165 bin kişi kanser tanısı almakta ve kanser her geçen gün artmaktadır. Yaşam koşulları, çevre, beslenme, hava kirliliği, kötü alışkanlıklar, stres kanseri artıran gerekçelerdir. Erkeklerde en sık % 25'lik oran ile akciğer kanseri, kadınlarda ise % 24 oranında meme kanseri başı çekmektedir. Türkiye'de özellikle rahim ağzı ve meme kanserlerinde erken evre tanılarının arttığını, meme kanserinde erken yakalama oranının % 47, rahim ağzında ise % 52 oranında gerçekleştiğini söyleyebiliriz. DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM ) bayanlarda meme kanseri taraması, Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanları tarafından rahim ağzı kanseri taraması, yine merkezimizde kadın erkek tüm vatandaşlarımızda kolon kanseri taramaları yapılmaktadır. Ayrıca MAMOGRAFİ çekilerek meme kanseri taraması yapılmaktadır. Bütün bu taramalar sayesinde bu üç kanser türünde de erken teşhis imkânları artmakta, yaşam kalitesi yükseltilmektedir. Kanserden korunmak için kanserin birebir sebebi olan sigara ve alkolden uzak durmak gerekir. Beslenme bozuklukları, kirli hava, çevre faktörleri, ağır metaller ve obezite de kansere sebep olmaktadır. Sağlıklı beslenme şartlarına uymadığımız zaman özellikle hızlı beslenme ve dengesiz beslenme obeziteye sebep olmaktadır. Bu yüzden obezite ile ciddi bir şekilde mücadele etmek lazım. Bilinçsiz ilaç tüketiminin önüne geçmek ve radyasyona dikkat edilmesi şarttır. Gereksiz yere cep telefonu kullanmaktan kaçınmak, güneş ışığının zararlarını bilmek ve güneş ışığının etkili olduğu saatlerde dışarıya korunarak çıkmak gerekiyor. Kanserden korunmak için mutlaka hareketli bir hayat geçirilmesi, bol bol egzersiz yapılması, sebze ağırlıklı beslenme oldukça önemlidir. Tüm Halkımıza Sağlıklı Günler Diliyorum. İletişim 4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ (EFSANELERE İNANMAYIN) Op. Dr. Mithat EKİCİ Genel Sekreter Adres:DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi (Merkez Kampüsü) Tavşanlı yolu 10km Telefon: (0274) Web Adresi: SOSYAL MEDYA Facebook: Kamu-Hastaneleri-Birli%C4%9Fi/ Twitter:

2 Sayfa 2 İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMA REHBERİ Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği ve Genel Sekreterliği tarafından hastanelerimizde uygulanması için İnsan Kaynakları Planlama çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda İnsan Kaynakları Planlama Rehberi oluşturuldu. Bu çalışma ile hastanelerdeki personel planlamasının objektif kriterlere göre yapılması, iş ve personel uyumunun olabildiğince iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Böylece iş yükünün daha adil, dengeli ve objektif kriterlere göre dağılımı sağlanacaktır. Çalışmada; personellerimizin bilgi, tecrübe ve yeteneklerinin tespiti yapılacaktır. Çalışanlarımızın hangi alanlarda daha istekli ve gayretli çalışacağı belirlenmeye çalışılacaktır. Diğer taraftan servislerin, birimlerin iş yükü analizleri yapılarak, hangi servisin hangi niteliklerde, ne kadar personel ihtiyacı olduğu belirlenecektir. Planlamada yol göstermesi amacıyla oluşturulan rehberin yanı sıra İnsan Kaynakları Planlama Bilgi Sistemi yazılımı oluşturulmaktadır. DÖRT PROJEMİZ DAHA ZAFER KALKINMA AJANSI TARAFINDAN BAŞARILI BULUNDU Zafer Kalkınma Ajansının 3. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve birliğimize bağlı sağlık tesislerimizden toplamda 4 proje ile başvuru yapıldı. Başvuru sonucunda başarılı bulunan Projelerimiz; 1. Kurumsallaşmaya İlk Adım - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 2. Doğru İnsan Gücü İle Yüksek Performanslı Hizmet Kalitesi - DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 3. Sağlıklı İletişim - Kütahya Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 4. İnovasyon Eğitimi İle Kişisel Değişim ve Gelişim - Simav Doç. Dr. İsmail KARAKUYU Devlet Hastanesi Proje çalışmalarında emeği geçen tüm proje ekiplerimize teşekkür eder başarılar dileriz.

3 Sayfa 3 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği HALK KONFERANSLARIMIZ DEVAM EDİYOR BURUN TIKANIKLIĞI HASTALIKLARI KONFERANSI Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği D.P.Ü. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan Burun Tıkanıklığı Hastalıkları konferansımız Halk Eğitim Merkezinde Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İsa ÖZBAY ın sunumuyla gerçekleştirildi. Burun Tıkanıkları Hastalıkları Konferansımıza; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden Tıbbi ve İdari Hizmetler Başkanlarımız, Hastane Yöneticilerimiz, basın mensupları ve halkımızın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Konferans sunumuna; adresi Konferans Sunumu Bölümünden ulaşabilirsiniz. TÜM YÖNLERİYLE DEPRESYON KONFERANSI Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği D.P.Ü. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan Tüm Yönleriyle Depresyon konferansımız Halk Eğitim Merkezinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ethem SOYUÇOK un sunumuyla gerçekleştirildi. Tüm Yönleriyle Depresyon Konferansımıza; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat EKİCİ, Başkanlarımız, Hastane Yöneticilerimiz, basın mensupları ve halkımızın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Konferans sunumuna; adresi Konferans Sunumu Bölümünden ulaşabilirsiniz.

4 Sayfa 4 EN-VİP (ENGELLİLERE VE YAŞLILARA ÖZEL SAĞLIK HİZMETİ) BİNASININ AÇILIŞI Engelli ve yaşlı hastaların sağlık hizmetlerine eşit erişimini kolaylaştırmak ve sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak amacıyla Engellilere ve Yaşlılara Özel Sağlık Hizmeti (EN-VİP) binası hastalarımızın hizmetine açıldı. Zafer Kalkınma Ajansının hibe projesi ile yapılan EN- VİP hizmet binası, DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmete açıldı. Açılışa Sayın Valimiz Şerif YILMAZ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Op. Dr. Mithat EKİCİ, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet KARAASLAN, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz AKÇAY, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli OĞUZ, Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice YAKAR, Başkanlarımız, Hastane Yöneticileri, hastane personeli, öğrenciler, basın mensupları ve halkımızın katılımları ile gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreterimiz Op. Dr. Mithat EKİCİ Türkiye genelinde örnek olabilecek bir projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu isimde, bu formatta örneği ve emsali olmayan EN-VİP Merkezini açmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle bir proje ile Türkiye de bir ilk olmak bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Yürümeye imkânı veya dermanı olmayan hastalarımızı akülü arabayla, akülü tekerlekli sandalyelerle taşımak, onlara her türlü işlemlerinde yardımcı olmak, sadece onlara özel bir merkez oluşturmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ifadelerinde bulundu. EN-VİP Projesi kapsamında hastanede görev yapan personellerimizden İşaret Dili, Engelli Hastaya Yaklaşım ve Engelli Hasta ve Hasta Yakını ile İletişim konularında eğitim alan kişilere sertifika verildi.

5 Sayfa 5 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KANSER HASTALARINA MORAL ZİYARETİ Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat EKİCİ, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Ahmet BÜBER ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel ŞİMŞEK; 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeni ile DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisinde ve Kemoterapi Ünitesinde tedavi görmekte olan kanser hastalarını ziyaret ederek moral verdi. Hastalara karanfil ve çikolata vererek yakından ilgilenen yöneticilerimiz hastalarımızın moral kaynağı oldu. DPÜ EVLİYA ÇELEBİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NDEN BİR İLK DAHA! Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde bir ilk gerçekleştirildi. 93 yaşında kalp pili olan hastamız Sabriye AKALAN a iki damar üzerinde BY PASS ameliyatı gerçekleştirilmiştir. Kalp Damar Cerrahisi Hekimlerimiz Op. Dr. Ahmet AKSOY, Op. Dr. İbrahim F. ÖZDOMANİÇ ve Op. Dr. Aslı Asiye GÖZÜAÇIK tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ameliyat sonrasında hastamız, sağlıklı bir şekilde Kalp Damar Cerrahi Servisine alınıp tedavisine devam edilmektedir.

6 Sayfa 6 HASTANE TANITIM FİLMLERİ HASTA BİLGİLENDİRME. Hastanelerimizin tanıtımları ve kurumsal imaj oluşturmak için ve kapalı devre TV lerin 1.kanallarından yayın yapmak üzere hastanelerimizce ikişer adet film çektirildi. Birinci filmde hastanelerimizin tanıtımı yapılırken, ikinci filmde ise hastanelerimizde ki hizmetler ve süreçler anlatılmaktadır. Aynı zamanda tanıtım vidolarımızda işaret dili ile anlatım mevcuttur. HASTALIKTAN SAĞLIĞA GÜNEŞTEN ENERJİYE YOLCULUK Zafer Kalkınma Ajansının Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı kapsamında DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz proje başvurusunda bulunmuştur. Hastalıktan Sağlığa Güneşten Enerjiye Yolculuk adıyla başvurulan projemizin başarılı olması durumunda; hastanemizin açık otoparkının üzerine çelik konstrüksiyonlarla bağlantı sağlanarak güneş panelleri kurulacak ve güneş enerjisinden elektrik üretimi yapılacaktır. Projemiz ile yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan kamu kurumlarının sayısının arttırılması ve yapılacak çalışmalarla hastanemiz, ilimiz, bölgemiz ve Ülke ekonomimize katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.

7 Sayfa 7 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği SAYIN VALİMİZ ŞERİF YILMAZ IN GENEL SEKRETERLİĞİ MİZE ZİYARETİ Sayın Valimiz Şerif YILMAZ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Op. Dr. Mithat EKİCİ' yi makamında ziyaret etti. Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Kampüs yerleşkesi içinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Yeni Hizmet Binasında incelemelerde bulunan Sayın Valimiz Şerif YILMAZ, inşaat incelemelerinin ardından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimizi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. ÜCRETSİZ HASTA TAŞIMA HİZMETİ Hastalarımızın tahlil, tedavi ve rehabilitasyon için hastanelerimize ulaşımını kolaylaştırmak, sağlık hizmetlerine erişimini artırmak amacıyla il genelinde ücretsiz Hasta Taşıma Hizmetimiz başlatılmıştır. Hastalıkları ve fiziksel engelleri nedeniyle hastaneye ulaşmakta zorluk çeken ve hatta bu nedenle tedavilerini öteleyen hastalarımız için böyle bir uygulamaya geçilmiştir. Emet İlçemizde hekim bulunmayan branşlardaki hastalarımıza, Tavşanlı İlçemizden, İl Merkezine görüntüleme vb. hizmetler için gelecek hastalarımıza, Kütahya dan, Eskişehir e onkoloji vb. hastalarımız tetkikleri için personellerimiz eşliğinde taşınmakta, iş ve işlemlerine yardımcı olunmaktadır. Ayrıca Yoncalı FTR ve DPÜ Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastaneleri il merkezinde sağlık hizmetlerine erişimi artırmak amacıyla hasta servisleri düzenlenmektedir.

8 Sayfa 8 GENEL SEKRETERLİĞİMİZDE ÇAĞRI MERKEZİ KURULDU Genel sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde sunulan sağlık hizmetleri ile ilgili hasta memnuniyetinin arttırılması ve kaliteli sağlık hizmeti sunumunun devamının sağlanması amacıyla alınacak kararlara yol gösterici niteliğine haiz olması bakımından memnuniyet düzeylerinin gözden geçirilmesi planlanmaktadır. Bu amaçla Genel Sekreterliğimiz İdari Hizmetler Başkanlığı bünyesinde bir ekip oluşturulmuştur. Bu ekip tarafından sağlık tesislerimize (ADSM ler hariç) başvuran vatandaşlarımızın %5 i telefonla aranarak, Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hazırlanan anket uygulama rehberinde bulunan sorular yöneltilerek anket uygulanacaktır. Genel Sekreterliğimiz İdari Hizmetler Başkanlığı bünyesinde oluşturulan çağrı merkezinde 6 personel görevlendirilerek çalışmalarına başladı. Personellerimiz hastalarımıza telefonla ulaşarak, hastanelerimizden aldıkları hizmetlerden memnuniyetlerini, görüş ve önerilerini almaktadırlar. Çağrı merkezi vasıtası ile yapılacak geri bildirimler, eleştiriler, görüş ve önerilerin çalışmalarımıza yön vermesi ve yol haritamızda belirleyici olması oldukça önemlidir. TAVŞANLI DOÇ. DR. MUSTAFA KALEMLİ YENİ HİZMET BİNASI ZİYARETİ Sayın Valimiz Şerif YILMAZ ve Genel Sekreterimiz Op. Dr. Mithat EKİCİ Tavşanlı İlçemizde yapımı devam eden Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa KALEMLİ Devlet Hastanesi Ek Bina İnşaatında incelemelerde bulundu tarihinde yapımına başlanan, toplam alanı m2 olan hastane ek binası tahmini tamamlanma süresi 16 Mayıs 2014 tarihi olarak planlanmıştır. Hastane İnşaatı değerlendirmesine; Valimiz Sayın Şerif YILMAZ ve Genel Sekreterimiz Op. Dr. Mithat EKİCİ ile birlikte Tavşanlı Kaymakamı Numan HATİPOĞLU, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa GÜLER, Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa KALEMLİ Devlet Hastanesi Başhekimi Sebahattin ALTINTAŞ, İl Müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

9 Sayfa 9 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 2014 YILI HİZMETİÇİ EĞİTİMLERİMİZ BAŞLADI 2014 yılı hizmetiçi eğitim planlarımız kapsamında Sağlıkta Kalite Standartları doğrultusunda personelimizin alması gereken eğitimlerimiz Genel Sekreterliğimiz tarafından organize edilerek hastanelerimizde başlamıştır. Hizmet Alım Personellerimizin Eğitimleri Hizmet alım personellerimizin 2014 yılı eğitim planları, Genel Sekreterliğimizin organizasyonu ile hizmet alınan firmalar tarafından alanında uzman eğitimciler ile gerçekleştirilmektedir.

10 Sayfa 10 KAMU HASTANELERİ BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞEN TOPLANTI Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Genel Sekreterimiz Op.Dr.Mithat EKİCİ ilimizdeki uygulamaları içeren sunum yapmıştır. Sayın Bakanımızın da Genel Sekreterlere hitap ettiği toplantıya Kurum Başkanımız ve Kurum Başkan Yardımcılarımız katılmışlardır. HASTANELERİMİZDE ENGELLİ ÇAĞRI BUTONLARI OLUŞTURULDU Engelli hastalarımızın sağlık hizmetlerine kolay ulaşımını sağlamak için hastanelerimizde engelli çağrı butonları oluşturuldu. HOŞGELDİN BEBEK Hastanelerimizde doğum yapan annelere lohusa şerbeti ikram ediyoruz. Bebeğe ilk hediyesini (Zıbınlık, bebek albümü vb.) biz veriyoruz. Anneye ve bebeğe hatıra kalması için bebeğin topuk izinin de yer aldığı sertifika veriyoruz.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 9 Bülten Tarihi: Ekim 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KALP TİMİ KURDUK. Dpü Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 7 gün 24 saat hizmet verecek kalp

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 ULAŞIM ARAÇLARI Başbakanlık Tasarruf Genelgesi ve 237 Sayılı Taşıt Kanun u gereği olarak, Kamuda gereksiz harcamaların

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ (TEMMUZ 2014 ) SAMİ AKPINAR UZMAN Evde Sağlık Hizmetinin Sunumu:10.03.2005 Tarih ve 25751 sayılı resmi gazetede yayınlanan usul

Detaylı

Kütahya Genel Sekreterliği

Kütahya Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 3 Kütahya Genel Sekreterliği Bülten Tarihi: Nisan 2013 HEMŞİRELER GÜNÜ 12 Mayıs tüm Dünya'da "Hemşireler Günü" ve bugünü içeren 12-18 Mayıs ise "Hemşirelik Haftası" olarak kutlanmakta.

Detaylı

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 nisan Kanser haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, bir açıklama da bulundu. Bu konuda ki açıklama metni aynen şöyle: 01-07 Nisan Tüm Dünyada halkı

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 8 Bülten Tarihi: Eylül 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KÜTÜPHANELER KURULUYOR HASTALARIMIZ OKUYOR Kütahya ilindeki tüm hastanelerimizde kütüphane ve kitaplıklar

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: AĞUSTOS 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN Kurtuluş mücadelesinin Zafer ile sonuçlandığı, Kuruluşta olduğu gibi Kurtuluşunda vatanı olan Kütahya

Detaylı

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLMASI BEKLENİYOR Muğla ve Ege Bölgesi için büyük önem taşıyan Onkoloji Merkezi, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde hizmete

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı

SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Sağlık Hizmetleri. Hizmetleri. Hizmetleri. n Destek Sağlık Hizmetleri. n Veteriner Halk Sağlığı YÖNETİMİ Sağlık n Destek Sağlık n Veteriner Halk Sağlığı n Acil Sağlık ve Cankurtarma n Sağlıklı Gıda n İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ I 011 FAALİYET RAPORU Sağlık Yönetimi 14 YÖNETİMİ Stratejik Amaç 4

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI DR. BEHÇET UZ ÇOCUK HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ 22 Şubat 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi

Detaylı

Tarama Şekilleri Toplum Tabanlı (Population Based) Fırsatçı (Oportunistik) Servikal Kanser Meme Kanseri Kolorektal Kanserler

Tarama Şekilleri Toplum Tabanlı (Population Based) Fırsatçı (Oportunistik) Servikal Kanser Meme Kanseri Kolorektal Kanserler Ekim 2014 Meme Kanseri Farkındalık Ayı Dünyada ve Türkiye de Meme Kanseri Tarama Programları Doç. Dr. Murat Gültekin Taranması Önerilen Kanserler Tarama Şekilleri Toplum Tabanlı (Population Based) Fırsatçı

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Sağlık tesisleri tarafından verilen hizmetin tanımını sağlayan klinik kodlama; hastanın tesise kabul edilişinden taburcu edilişine kadar geçen süredeki

Detaylı

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması.

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. 10.BELEDİYE TABİPLİĞİ A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. A1.H1: Belediye tabipliği tarafından engelli bireyler için ücretsiz fizyoterapi hizmetinin verilmesi; böylece

Detaylı

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ Dr. Bekir KESKİNKILIÇ 1 SAĞLIK Yalnızca hastalık veya sakatlığın olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Irk, din, siyasi görüş, ekonomik veya sosyal durum ayrımı yapılmaksızın

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK TIBBİ DOKÜMANTASYONA GİRİŞ ÖĞR. GÖR. DR. AYSU KURTULDU HASTANE VE HASTANE TÜRLERİ Hastanenin tanımı Hastanelerin

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 10 Bülten Tarihi: Kasım 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şefkat Evi ve Anne Oteli Açılışı ġefkat Evi (Hasta yakınları ve refakatçi) ve Anne Otelinin açılıģını

Detaylı

İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz

İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz Ulaşımdan, çevre projelerine, sosyal hizmetlerden, eğitime kadar her alanda sağlıklı bir yapının temel taşlarını döşüyoruz. İSTANBUL U SAĞLIKLI BİR KENTE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Detaylı

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33 ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: SANATORYUM Vefatından birkaç sene öncesinde Atatürk, yaverlerinden Cevat Abbas Bey in köşküne sık sık gelir ve hastanemizin şu an bulunduğu tepeden Ankara yı seyredermiş.

Detaylı

RAKAMLARLA TÜRKİYE SAĞLIK

RAKAMLARLA TÜRKİYE SAĞLIK RAKAMLARLA TÜRKİYE SAĞLIK Giriş Türkiye de hemen her sektör son yıllarda önemli bir gelişim gösterdi. Sağlıktan enerji sektörüne, eğitimden yatırımlara, ulaştırmadan tarım sektörüne kadar bu değişimin

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA ve EĞİTİM MERKEZİ HEMŞİRE GÜLBAHAR GÜNEŞ OKUDUCU

KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA ve EĞİTİM MERKEZİ HEMŞİRE GÜLBAHAR GÜNEŞ OKUDUCU KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA ve EĞİTİM MERKEZİ HEMŞİRE GÜLBAHAR GÜNEŞ OKUDUCU Sunum Planı Ketem Kuruluş ve Amaçları İdari ve Teknik Yapılanması Ketem Faaliyetleri Ketem Çalışma programları Hedefler KURULUŞ

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Madde.1.1. Tanım: Bu yönergede adı geçen ve ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir;

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir; Yrd. Doç Dr. Gonca Güzel Şahin SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE Sağlık Turizmi; insanların tedavi olmak amacıyla yaşadıkları ülkeden, kaliteli ve görece daha ucuz hizmet alabilecekleri başka ülkelere

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI İZMİR GÜNEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI TORBALI DEVLET HASTANESİ 09 EKİM 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN

Detaylı

BODRUM BAHÇEŞEHİR ÖĞRENCİLERİNDEN

BODRUM BAHÇEŞEHİR ÖĞRENCİLERİNDEN BODRUM BAHÇEŞEHİR ÖĞRENCİLERİNDEN OKULLARI ACIBADEM HASTANESİ ONKOLOJİ MERKEZİ İÇİN MORAL SERGİSİ Bodrum Bahçeşehir Okulları öğrencilerinin yaptıkları resimler Acıbadem Hastanesi Onkoloji Bölümü nde sergilenmeye

Detaylı

NİSAN 2017 FAALİYETLER

NİSAN 2017 FAALİYETLER NİSAN 2017 FAALİYETLER EĞİTİM Hastanın Sesi projesi Hasta Hakları Bilgilendirme Eğitim lerine başladı Nisan 2017 Evrensel Hasta Hakları Derneği nin yürütmekte olduğu Hastanın Sesi projesinin en önemli

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

Türkiye Klinik Kalite Programı

Türkiye Klinik Kalite Programı Türkiye Klinik Kalite Programı 3 Mayıs 2013 Dr. Hüseyin ÖZBAY Amaç: Türkiye de klinik kalitenin izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik mevcut durum tespitinin yapılması ve klinik kalite ölçme ve değerlendirme

Detaylı

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ . HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVE YENİ BAŞLAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN UYUM REHBERİ İÇİNDEKİLER Önsöz T.C. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Organizasyon Yapısı. Halk Sağlığı

Detaylı

Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının Kanser Taramalarındaki Rolü ve Önemi

Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının Kanser Taramalarındaki Rolü ve Önemi Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının Kanser Taramalarındaki Rolü ve Önemi Aile Hekimliği Uygulama Daire Başkanlığı 02.04.2015 Aile Hekimliği Uygulamasının Temel Amaçları Sağlık hizmetlerinin

Detaylı

Türkiye de Kanser Kontrolü 2013. Doç. Dr. Murat Gültekin Kanser Daire Başkanı 0 532 256 09 51 mrtgultekin@yahoo.com

Türkiye de Kanser Kontrolü 2013. Doç. Dr. Murat Gültekin Kanser Daire Başkanı 0 532 256 09 51 mrtgultekin@yahoo.com Türkiye de Kanser Kontrolü 2013 Doç. Dr. Murat Gültekin Kanser Daire Başkanı 0 532 256 09 51 mrtgultekin@yahoo.com Türkiye de ve Dünyada Kanser 1 2005 den 2030 a Dünyada Kanser 11 milyon yeni vaka 27 milyon

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı) Comenius Okul Eğitimi Erasmus Yüksek Öğretim & İleri Eğitim Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim ve Öğretim Grundtvig Yetişkin

Detaylı

Doktorclub Awards Sponsorluk Dosyası.

Doktorclub Awards Sponsorluk Dosyası. Doktorclub Awards 2018 Sponsorluk Dosyası www.doktorclubawards.com 2 Doktorclub Awards 2018 Türkiye nin Sağlık Ödülleri Doktorclub Awards, ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri ve paydaşlarının çalışmalarını

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

Kütahya Genel Sekreterliği

Kütahya Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 1 İletişim ve teknolojinin sınır tanımadığı çağımızda, hayatın her alanında birçok yenilikle karşı karşıyayız. Sağlıkta dönüşüm programının etkisi ile sağlık alanında bu değişim daha

Detaylı

ACIBADEM BODRUM HASTANESİ

ACIBADEM BODRUM HASTANESİ ACIBADEM BODRUM HASTANESİ KANSERE İNAT, EL ELE HAYAT DEDİ Acıbadem Bodrum Hastanesi, en sık görülen kanser türlerinin başında gelen kolon ve meme kanserine karşı farkındalık yaratmak için Kansere İnat,

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

Kamu Sağlık Politikaları

Kamu Sağlık Politikaları 7. Sağlık Zirvesi Kamu Sağlık Politikaları Hande HACIMAHMUTOĞLU Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sağlık, İstihdam ve Sosyal Koruma Daire Başkanı Ankara, 20 Aralık 2018 İÇİNDEKİLER 1) Strateji ve Bütçe Başkanlığı

Detaylı

Organ bağışında bulunan herkesin organları kullanılabilir mi?

Organ bağışında bulunan herkesin organları kullanılabilir mi? Organ Doku Birimi ve Bağış Organ Bağışı Başka Hayatlara Can Katmaktır Organ bağışı nedir? Organ bağışı kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra

Detaylı

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi.

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Koyuncu nun organizasyonluğunda Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Hamit Çepni

Detaylı

Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Kamu Hastaneleri Kurumu Karabük İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne

Detaylı

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İSTATİSTİK 2013 HAZIRLAYAN Şennur ERDEM Tıbbi Teknolog GİRİŞ Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır. Dünya

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK FİNANSMANINDA 2023 VİZYONU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK FİNANSMANINDA 2023 VİZYONU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK FİNANSMANINDA 2023 VİZYONU Nisan 2018 Dr. Mustafa ÖZDERYOL SUNUM PLANI Ø SÖZLEŞMELİ SAĞLIK HİZMETİ SUNUCUSU SAYILARI Ø SAĞLIK HARCAMALARINA

Detaylı

ŞUBAT 2017 FAALİYETLER

ŞUBAT 2017 FAALİYETLER ŞUBAT 2017 FAALİYETLER TOPLANTILAR 6 Şubat 2017 de Ombudsman a Ziyaret Yapıldı EHHD Ekibi ve yönetim kurulu üyeleri Emete İmge ve Ahmet Varoğlu Yüksek Denetim Yöneticisini ziyaret etti. Evrensel Hasta

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü

TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Deniz YERTUT 08.10.2016 Aile Hekimliği Uygulamasına Geçiş Tarihi 15 Temmuz 2010 Aile Hekimliği Birim Sayısı 1558 AHB Başına Düşen Ortalama Nüfus 3.364 Gezici

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi helikopterle gezme şansını yakalayacak. Kampanyayı www.facebook.com/istka

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi helikopterle gezme şansını yakalayacak. Kampanyayı www.facebook.com/istka 8 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Nasıl bir İstanbul CUMHURİYETİMİZİN 100. yıl dönümünde nasıl bir İstanbul düşlüyorsunuz? Peki; düşlerinizin gerçekleşmesini ister misiniz?

Detaylı

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU içerik Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Genel Bakış Düzey 2 Bölgeleri ve Kalkınma Ajansları Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destekleme Süreci Ajansın Gelecek

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU HİZMET ŞEMASI YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU Kadro Adı : Yataklı Tedavi Kurumları Başhekimi Maaş : Barem 18 B (1) Müdürün yönergeleri uyarınca Daire hizmetlerinin yürütülmesinde Müdüre yardımcı olmak; (2)

Detaylı

KADIN KANSERLERİNE DUR! DİYORUZ. www.pembepedallar.com

KADIN KANSERLERİNE DUR! DİYORUZ. www.pembepedallar.com KADIN KANSERLERİNE DUR! DİYORUZ www.pembepedallar.com Kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada farklı etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri olan Ride 4 Women kapsamında

Detaylı

KANSER TANIMA VE KORUNMA

KANSER TANIMA VE KORUNMA KANSER TANIMA VE KORUNMA Uzm. Dr Dilek Leyla MAMÇU Sunum İçeriği Genel Bilgiler Dünyada ve Ülkemizdeki son durum Kanser nasıl oluşuyor Risk faktörleri neler Tedavi seçenekleri Önleme mümkün mü Sorular/

Detaylı

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI AMAÇ HEDEF ETKĐNLĐKLER BAŞLAYIŞ TARĐHĐ Yalova Đli KHH Đl Eylem Planını Oluşturmak Eğitim faaliyetlerinin

Detaylı

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı, organize edilmiş toplum çalışmaları sonunda; - çevre sağlığı koşullarını düzelterek - bireylere sağlık bilgisi vererek - bulaşıcı hastalıkları

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır.

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır. /akayhastanesi /akayhastanesi Hizmetindeyiz Akay Hastanesi hedeflerinin doğrultusunda tıbbın bütün kliniklerinde hizmet vermeyi ve 450 yi aşan personeli ile standartlarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÖZEL ÇANKAYA YAŞAM HASTANESİ Ayaktan Tedavi: %15 Yatarak Tedavi: %15 Diyet: %10 Lazer epilasyon: %10 Check-up:

Detaylı

Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz bir şekilde bölünüp çoğalmasıyla ortaya çıkan kötü urlara denir.

Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz bir şekilde bölünüp çoğalmasıyla ortaya çıkan kötü urlara denir. Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz bir şekilde bölünüp çoğalmasıyla ortaya çıkan kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser, hücrelerde DNA'nın hasarı sonucu hücrelerin

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim ve Pazarlama Olanakları Paneli Gerçekleştirildi. Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu

Detaylı

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU AK PARTİ PENDİK İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI 2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU (30 Aralık 2013 29 Mart 2014) Hazırlayan: Ayser SOY Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı (07 Nisan 2014) GİRİŞ Pendik İlçe Kadın

Detaylı

l Sağlıkta Kalite

l Sağlıkta Kalite www.avicennahospital.com l 0212 440 32 00 Sağlıkta Kalite GENEL BİLGİLER 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Avicenna Sağlık Grubu, konum itibariyle İstanbul da faaliyetlerine devam etmektedir. GENEL

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

Türkiye de Kanser Taramalarında Yeni Stratejiler

Türkiye de Kanser Taramalarında Yeni Stratejiler Türkiye de Kanser Taramalarında Yeni Stratejiler Sunum Planı A Türkiye de Kanser 2-5 B Kanser Taraması 6-31 B1 - AB de Durum 6-8 B2 - Ülkemizdeki Durum 9-17 B3 - İhtiyaçlar 18-24 B4-2013 de Yapacaklarımız

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Aylık E-Bülten, Yıl : 2015 Sayı : 5 Bülten Tarihi: MAYIS 2015 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. İsmail ZEHİR in Hemşireler Günü Mesajı Değerli çalışma arkadaşlarımın, Hemşireler

Detaylı

Proje S üresi Süresi 2010 2010--2014 2014 P j ro B e aşlang an ıç Tar T ihi ihi: 9 9 Mart t 2010

Proje S üresi Süresi 2010 2010--2014 2014 P j ro B e aşlang an ıç Tar T ihi ihi: 9 9 Mart t 2010 AMAÇ İnsanlarda sağlıklı olma, sağlıklı bir evlilik yürütme ve sağlıklı bireyler yetiştirme konularında bilinç oluşturmak. Sağlıklı nesiller yetiştirecek olan bilinçli aileler için başta anne, babalara

Detaylı

Kurumumuz Sağlık Turizmi Politikaları ve Organizasyon Yapısı

Kurumumuz Sağlık Turizmi Politikaları ve Organizasyon Yapısı Kurumumuz Sağlık Turizmi Politikaları ve Organizasyon Yapısı ANTALYA NİSAN 2015 Uzm. Dr. Elif GÜLER KAZANCI Tıbbi Hizmetler Kurum Başkan Yardımcısı KURUMUMUZ VİZYONU! «Sağlık hizmetlerinde güven duyulan

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ASM = KETEM. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü. Dr. Hürol AKSU 1

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ASM = KETEM. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü. Dr. Hürol AKSU 1 ASM = KETEM Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Hürol AKSU 1 TARİHİ VE DOĞASIYLA ZENGİN BARTIN 2 KARADENİZİN İNCİSİ AMASRA 3 BARTIN KANSER TARAMA VERİLERİ 16000 14000 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 13780

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

MEME KANSERİ VE KENDİ KENDİNE MEME MUAYENESİ İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2009

MEME KANSERİ VE KENDİ KENDİNE MEME MUAYENESİ İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2009 MEME KANSERİ VE KENDİ KENDİNE MEME MUAYENESİ İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2009 KANSER NEDİR? Kanser; Hücrelerin kontrolsüz olarak sürekli çoğalmaları sonucu yakındaki ve uzaktaki başka organlara yayılarak

Detaylı

Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor

Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor Rahim Ağzı Kanserinde Çığır Açan Adım Kadın Kanserleri Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler Özel

Detaylı

Önsöz. Değerli Meslektaşlarım,

Önsöz. Değerli Meslektaşlarım, Önsöz Değerli Meslektaşlarım, Laparoskopik cerrahinin yaygınlığı dünyada giderek artmaktadır. Özellikle son dekatta Jinekoloji alanında hemen hemen tüm operasyonlar ağırlıklı olarak laparoskopik olarak

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: NİSAN 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği. 14-20 NİSAN KUTLU DOĞUM HAFTASI Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin Kutlu Doğumu bu hafta. Görmeden sevdiğimiz ve getirdiği din üzere

Detaylı

Başkan Atabay, Bayramda huzurevlerini ziyaret etti

Başkan Atabay, Bayramda huzurevlerini ziyaret etti Kurban Bayramında Didim Protokolü bayramlaştı sayfa 3 Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz Yıl : 1 Sayı : 47 10/Eylül/2016 DIDIM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı 02.01.2015-31.12.2015 ÇALIŞMA RAPORU

Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı 02.01.2015-31.12.2015 ÇALIŞMA RAPORU Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı 02.01.2015-31.12.2015 ÇALIŞMA RAPORU Antalya Kepez Belediyesi Kurs Merkezlerinde (AKMEK) lerde kurs gören kadınlara Kadının genetik ve kan sağlığı konusunda, Çocuk Genetik

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi AVRUPA BİRLİĞİ NDE SAĞLIK TURİZMİ Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık turizmi nedir? hastaların ihraç edilmesi? tıbbi hizmetlerin ithal edilmesi? sağlığın/sağlık hizmetlerinin

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ Doküman Kodu Yayın Tarihi

Detaylı

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU İlimizde 17 OCAK 2007 Tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına geçilmiştir.toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimleri koordineli bir şekilde

Detaylı

29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ FAALİYET RAPORU TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ FAALİYET RAPORU TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ FAALİYET RAPORU TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 29 Eylül Dünya Kalp Günü olması sebebiyle, eşzamanlı olarak merkez ve tüm ilçelerde etkinlikler düzenlenmiştir. Yerel Medyada 29

Detaylı

EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ

EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ 4. ULUSLARARASI EVDE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KONGRESİ EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ Doç. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU Genel Sekreter 02-06 ARALIK 2015 ANTALYA Lokasyon Hastanelerimiz ve Rolleri

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

İzmir İli Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Genel Sekreterliği Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi

İzmir İli Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Genel Sekreterliği Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Çalıştay Başkanı: Hastane Başhekim Yardımcısı: Okan TÜRKDOĞAN Çalıştay Düzenleme Kurulu: Hastane Yöneticisi: Eğitim Görevlisi Uzman Doktor Enver YALNIZ Başhekim Yardımcısı: Dr. Okan TÜRKDOĞAN Kalite Yönetim

Detaylı

ULUSAL KANSER HAFTASI GÖRSEL SUNU LİSTESİ 2013

ULUSAL KANSER HAFTASI GÖRSEL SUNU LİSTESİ 2013 ULUSAL KANSER HAFTASI GÖRSEL SUNU LİSTESİ 2013 NO İLLER POSTER KONUSU PO-1 ADANA ADANA KETEM SERVİKS KANSERİ BÖLGE TABANLI TARAMA DEĞERLENDİRMESİ PO-2 ADANA ADANA AİLE SAĞLIĞI ELEMANLARI ve AİLE HEKİMLERİ

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ DÖNEM SONU ORTAK SINAVLARI Sayın Veli, Sevgili Öğrencilerimiz, 01 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

Kanserin sebebi, belirtileri, tedavi ve korunma yöntemleri...

Kanserin sebebi, belirtileri, tedavi ve korunma yöntemleri... Kanser Nedir? Kanserin sebebi, belirtileri, tedavi ve korunma yöntemleri... Kanser, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi. Sık görülmesi ve öldürücülüğünün yüksek olması nedeniyle de bir halk

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI

EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI 1 EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI 1. Eğitim Merkezinin gereken belgeleri hazırlayarak Yeterlik Yürütme Kuruluna (TKDCD-YYK) başvurusu (Her yıl 15 Mart akşamına kadar yapılan başvurular TKDCD-YYK tarafından

Detaylı

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA Portal Adres TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA : www.reklamazzi.com İçeriği : Pazarlama İletişimi Tarih : 26.03.2015 : http://www.reklamazzi.com/turk-henkelde-ust-duzey-atama-145487.htm 1/2 TÜRK HENKEL'DE

Detaylı

EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin

EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN Sosyal medyada bizi izleyin /ocedorgtr www.oced.org.tr Özel Çocuklarımız İçin Özel Tiyatro Oyunu Gerçekleştirdik Özel çocuklar ve ailelerine yönelik hazırlanan programın asıl

Detaylı

Önsöz. Değerli Meslektaşlarım,

Önsöz. Değerli Meslektaşlarım, Önsöz Değerli Meslektaşlarım, Laparoskopik cerrahinin yaygınlığı dünyada giderek artmaktadır. Özellikle son dekatta Jinekoloji alanında hemen hemen tüm operasyonlar ağırlıklı olarak laparoskopik olarak

Detaylı

19. Haziran BAŞ BOYUN KANSERLERI DERNEĞI FAALIYET RAPORU

19. Haziran BAŞ BOYUN KANSERLERI DERNEĞI FAALIYET RAPORU 19. Haziran. 2017 BAŞ BOYUN KANSERLERI DERNEĞI FAALIYET RAPORU 2015-2017 Baş boyun kanserleri derneği 2015 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Dernek Genel Kurulunda, Kurucu olarak seçilen Yönetim Kurulu

Detaylı