HEDEF SIFIR YOK OLUŞ SON 11 TELLİ TURNA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HEDEF SIFIR YOK OLUŞ SON 11 TELLİ TURNA"

Transkript

1 HEDEF SIFIR YOK OLUŞ SON 11 TELLİ TURNA

2 Proje Bilgileri Önemli Doğa Alanı:Bulanık Ovası Muş Öncelikli Türler: Telli turna, mezgeldek, toy, sürmeli kızkuşu Proje Süresi: 12 ay Projeyi jyuygulayacak y Kuruluş: ş Doğa ğ Derneği Proje Bütçesi: YTL

3 Mezgeldek Sürmeli Kızkuşu Toy Telli Turna

4 Bulanık Ovası Muş Bulanık Ovası

5 Projenin Hikâyesi i Anadolu türkülerinin en önemli temalarından birisini oluşturan telli turnalar Türkiye de artık sadece Muş ta ş Bulanık Ovasında üremektedirler. Eskiden İç Anadolu Bölgesi nde de ürediği ğ bilenen telli turnaların tüm Avrupa da üreyen son 11 bireyi Bulanık Ovası nda kısıtlı bir alanda bulunmaktadır.

6 Kış aylarını Afrika'da geçiren telli turnalar, uzun bir göçün ardından mart ve nisan aylarında Hazar Denizi nin kuzeyi ve doğusundaki üreme alanlarına gelmektedirler. Türkiye, telli turnaların Hazar Denizi ve Bulanık Ovası arasında başka bir üreme alanı olmadığından dolayı çok önemli bir coğrafik konumdadır.

7 Muş'un Bulanık ilçesinde, Murat Nehri boyunca uzanan Bulanık Ovası nda fazla yerleşim bulunmamaktadır. Murat Nehri kıyıları doğal özelliğini korumaya devam etmektedir. Nehir üzerindeki adacıklar ve çevresindeki alanlar telli turnaların üreme ve beslenme alanlarıdır. Telli turnaların bu bölgeden de çekilmeleri durumunda ülkemizde bu türü sonsuza kadar kaybetmekle karşı karşıya bulunmaktayız.

8 Muş, Bulanık Ovası Önemli Doğa Alanı Sınırları

9 Beklenen Sonuç Telli turnaların ülkemizdeki idkison üreme alanlarının yerel halkın katılımı ile korunması ve Irmak kokulu öğrencilerinin i i bu proje aracılığı ile doğa koruma bilincini kazanmaları.

10 Bulanık Ovası ve göçmen kuşlar

11 Faaliyet Planı Proje kapsamında, ülkemizdeki son telli turnalar görüntülenerek telli turnalar ve Bulanık Ovasını anlatan kısa bir tanıtım filmi hazırlanacaktır. Bulanık Ovasında ilkbahar döneminde detaylı kuş araştırması yapılarak telli turnaların 2008 deki durumu belirlenecektir.

12 Faaliyet Planı Telli turnaları ve yaşadıkları alanları anlatan bir broşür ve poster yayınlanacaktır. Telli turnaların ürediği ve beslendiği alanlarda bilgilendirme panoları yerleştirilerek bölge halkına ve yöreyi ziyaret eden turistlere bilgi verilecektir.

13 Faaliyet Planı Telli turnaların üreme ve beslenme alanlarının resmi sulak alan sınırları çizilecek ve bu sınırların ulusal sulak alanlar komitesi tarafından kabul edilmesi için çalışmalar yapılacaktır.

14 Faaliyet Planı Turizm şirketleri ile birlikte bu canlıların ziyaretçilere tanıtılması için bir eylem planı hazırlanacak ve turizm faaliyetleriyle bölgeye gy ekonomik katkı sağlanması ğ hedeflenecektir.

15 Faaliyet Planı Bölge ilköğretim okullarında çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri Irmak Okullarıyla koordineli olarak gerçekleştirilecektir. Irmak Okullarında Doğa Derneği tarafından doğa seminerleri ve etkinlikleri yapılacaktır.

16 Bulanık Ovasında Telli Turnalar

17 SON 11 TELLİ TURNA PROJESİ IRMAK OKULLARI SUHAN HATİPOĞLU

18 PROJEYE NASIL ULAŞTIK?

19 BASININ ROLÜ MİLLİYET GAZETESİ HABERİ 03 OCAK 2007 TELLİ TURNALAR BİZİM ELE VARMIYOR

20 CUMHURİYET GAZETESİ OKTAY EKİNCİ YAZISI 10 OCAK 2007 TELLİ TURNASIZ ANADOLU

21

22 MİLLİYET GAZETESİ HABERİ 18 EYLÜL 2007 TELLİ TURNALARA SAHİP ÇIKAN YOK

23 IRMAK OKULLARI DOĞA DERNEĞİNİN ÇAĞRISINA SES VERDİ PROJEYE ORTAK OLMA VE TELLİ TURNALARI KORUMAYA DESTEK KARARI ALDI

24 SON 11 TELLİ TURNA PROJESİ NEDİR? Doğa Derneği, Yurdumuzda tehdit altında olan pek çok tür için Hedef: Sıfır Yok Oluş ş Kampanyası başlatmıştır. ş ş "Hedef: Sıfır Yok Oluş'', kapsamlı bir çalışma programı eşliğinde Doğa Derneği tarafından Atlas Dergisi ve ardından CNN Türk'ün desteğiyle Şubat 2005'te kamuya tanıtılmıştır. ş Bu kampanya içinde, Urfa Bozkırları, Anadolu Parsı, Antalya Makilikleri, İstanbul Kartalları, Orkideler, Sultan Sazlığı, Foklar ve Telli Turnalar bulunmaktadır. Biz Irmak Okulları olarak, Son 11 Telli Turna projesinin ortağı olduk.

25 NEDEN BU PROJE? BU PROJE İLE HEDEFLENEN, BEKLENEN SONUÇLAR Öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturma açısından; Canlıların, yaşamlarına ve yaşam alanlarına saygı gösterme, koruma, tüm canlılarla dünyamızı paylaşabilmenin önemini kavrama ve bunu yaşam şekli olarak benimseme Biyolojik çeşitliliği ve ekosistemin sürdürülebilirliği için i önemini i kavrama Yurdumuzun bitki ve hayvan türlerini ve çeşitliliğini kavrama Bir türün Anadolu doğasından yok olma nedenlerini araştırırken çevre sorunlarını irdeleme ve kavrama (Nehirlerin in sularının n azalması, tarım arazisi olarak aşırı ve plansız kullanım, bilinçsiz tarım ilaçları kullanımı vb.) Çevre sorunlarına çözüm önerileri düşünme ve araştırma

26 Sahip olduğumuz kültürel, geleneksel ve doğal değerlerimizi koruma ve yaşatma bilinci kazanma açısından; Telli turnalar göçmen bir kuştur, yani Anadolu muzun misafiridirler. Bizler ev sahibi olarak onları ağırlamamız, yaşatmamız ve korumamız gerekir. Turnalar türkülerimizde, ağıtlarımızda yer almaktadır. Saz eşliğinde ğ söylenen turna türküleri duygularımıza, yüreğimize işlemiştir. Telli turna, kültürümüzde uğur, bereket, refah ve bolluğu simgeleyen bir kuştur. Uğur getirmesi için Anadolu'nun çoğu yerinde gelinlerin başına turna teli (tüyü) takılır. Turnanın, konduğu tarlaya bereket getirdiğine inanılır Ülkemizde ve Dünyada kutsal hayvan olarak kabul edilmişlerdir Turna motifleri kilimlerimizi süsler

27 Halk danslarımız da turnaların danslarında esintiler vardır. Deyimlerimizde, i i tanımlamalarımızda l yer almıştır Sonuç olarak, eğer biz Telli Turnalara sahip çıkamıyorsak, onların uzantısı bu kültürel değerlerimize ğ de sahip pçıkamıyor durumuna düşeceğiz. Bu istenen bir durum olamaz. Toplumsal duyarlılık, sorumluluk ve bilinç kazandırma, paylaşma, organize olma ve bu süreçte yaratıcılıklarını geliştirme, Ülkemizin farklı bir İlini ve o bölgenin doğasını ğ tanıma, bir sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yapabilme açısından; Telli Turnaları asıl koruyacak olan o bölgede yaşayan kişiler olacağı için, Muş Bulanık İlçesinden Kardeş okul edinme Kardeş Okullara Doğa ğ Derneği aracılığı ğ ile çevre eğitimi i verilmesini sağlama, Telli turnaları neden korumaları gerektiği konusunda bilinçlendirme Kardeş Okul öğrencileri i ile Irmak öğrencilerinin i i yazışmalarını sağlama

28 Doğa Derneği ile iletişim ve paylaşım içinde olma Öğrencilerin projeye destek amaçlı etkinlikler planlaması l ve uygulaması Irmak ve Kardeş ş Okullarda resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenleme Telli Turnaların yaşadığı coğrafyayı ve oradaki yaşam koşullarını araştırma, bu anlamda yurdumuzu tanıma, farkına varma Kardeş Okullara, eğitim, kırtasiye ve çeşitli ihtiyaçları doğrultusunda ğ d destek verme

29 SON 11 TELLİ TURNA PROJESİ KAPSAMINDA 2007/2008 ÖĞRETİM İ YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

30 Anadolu da Biyolojik Çeşitlilik ve Telli Turnalar Semineri * Doğa Derneği Genel Müdürü, Güven Eken, Damla Akyıldız ve proje sorumlusu Yeşim Erbaşol tarafından öğrencilerimize verildi

31

32 TELLİ TURNA POSTERİ HAZIRLANDI Projeyi tanıtmak, duyurmak amacıyla

33 TRT Avrupa Yayın Birliği projesi olarak, bu proje hakkında iki kez çekim yaptı. Çekimler, 29 Aralık 2007 tarihinde TRT 2 de Tam Zamanı adlı programda ve 09 Ocak 2008 Çarşamba saat 8.30 da TRT 1'de Elma Kurdu adlı programda yayınlanmıştır. Projeyi kamuoyuna duyurmak, kamuoyunun dikkatini ve ilgisini çekmek, bilinç oluşturmak

34

35

36 Kuşların göçleri ve nedenleri üzerine bir drama çalışması yapıldı. Öğrencilerimize önemli kuş göç yoları üzerinde bulunan yurdumuzdaki göçmen kuşları ve Telli Turnayı tanıtmak göç nedenlerini yaşayarak drama yolu ile öğretmek amaçlı çalışmalar yapıldı.

37

38

39 PROJEYE VELİ DESTEĞİ * İki velimiz üzerinde Teli Turna amblemi bulunan, tişört ş ve bez torba yaptırarak projeye bağışladı. * Doğa Derneğinin tasarımları ile, biri Öğrenciye diğeri ise büyüklere yönelik iki farklı Telli Turna rozeti yaptırıldı. *Tüm ürünlerin satışından elde edilen gelir projeye bağışlandı.

40 * Telli Turna bez torba satışı, Doğa İçin, naylon torbaya son alış verişlerimizde, bez torba kullanalım kampanyası ile öğrenciler tüm yıl içinde çeşitli etkinliklerde bez torba satışı yaptılar.

41 Projeyi ve Telli Turnaları tanıtan bir pano hazırlandı. TELLİ TURNALARI KORUYUP YAŞATACAK OLAN ASIL O BÖLGEDE YAŞAYAN KİŞİLERDİR İ İ İ düşüncesi ve sloganı ile; * Telli Turnaların yaşadığı Muş ilimizin Bulanık İlçesinde iki kardeş okulumuz oldu. * 75. Yıl Yoncalı İlköğretim Okulu * 75. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Okul Aile Birliğinin de desteği ile Kardeş Okula Destek Kampanyası başlatıldı

42 Doğa Derneği ve Telli Turna Okul Çalışma Komitesi olarak sık sık toplanarak projenin işleyişi hakkında ve ne yapılabilir? konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

43 * Öğrencilerimiz Doğa Derneğini ziyaret ederek, Doğa Derneği genel Müdürü Güven Eken den, derneğin çalışmaları ve Son 11 Telli Turna Projesi hakkında bilgi aldılar

44 *2. sınıf Öğrencilerimizin hayallerindeki telli turnaları çizdikleri resimleri okulumuzda sergilendi.

45 Bu resimler, Doğa Derneği grafikerleri tarafından poster şeklinde tasarlanarak bastırıldı.

46 5. sınıf öğrencilerimiz, ğ 1. Dönem, Son 11 Telli Turna Projesi için kermes düzenlediler. Evlerinden getirdikleri bağış ürünlerin satışından elde edilen geliri projeye bağışladılar.

47 Öğrencilerimiz Telli Turnaları tanıtan, yaşamalarının doğa için önemini anlatan aktiviteler yaptılar

48 4. Sınıflarımız, 2. Dönem, Kermes düzenlediler. Gelirini telli turna projesine bağışladılar

49 Kardeş Okul hediye kampanyasında, Öğrencilerin ğ getirdiği, kırtasiye, kitap, giysi kardeş okullara iletildi. Bir velimiz her iki okula da televizyon, DVD oynatıcısı ve eğitim DVD leri bağışladı. Irmak Okulları, bilgisayar, yazıcı, faks bağışladı.

50 Kadıköy Belediyesi ile işbirliği yapıldı. Belediye Billboardlarında ve çeşitli caddelerde Telli Turna afişleri yayınlandı.

51

52 Projeye destek amacıyla, Irmak Okulu Konser salonunda, İslam Manafov ve Genç Orkestra Konser vermiştir. Konserde çalınan parçalardan biri de, Nevit Kodallı nın Telli Turna Süit i oldu.

53 *Öğrencilerimiz kardeş okulların öğrencileri ile mektuplaştılar. *Yöre ve okulları hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

54

55 Irmak Okulları Film Productıon Clup öğrencileri, Öğretmenleri rehberliğinde Telli turnaları anlatan bir film çektiler. Film; web sitesinde, videolar, belgesel tanıtım başlığında yayınlanmaktadır.

56 Doğa Derneği Proje yürütücüleri, 2008 Mart ayında Muş a ve Bulanık ilçesine giderek, Muş Valiliği, Bulanık İlçesi Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kardeş Okullar ve yerel basın, çevre kuruluşları ile bu proje hakkında bilgilendirme toplantıları yaptılar.

57 Muş ve Bulanık ta Yerel Basın, Yerel yönetim, Çevre kuruluşları projeye içten destek verdi. Posterimiz pek çok yerde sergilendi.

58 Doğa Derneği eğitim sorumluları, Yoncalı Köyü 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy ve 75. Yıl Yoncalı İlköğretim Okullarında, Son 11 Telli Turna Projesi kapsamında, çevrenin önemi, çevre koruma bilinci, türlerin çeşitliliği ve ekosistem için önemi, telli turnaları neden yaşatmalıyız? a y Ve kuş gözlemciliği ğ hakkında eğitim verilmiş, karşılıklı soru-cevaplarla aktif bir öğrenme gerçekleştirilmiştir.

59 IRMAK OKULLARI VE DOĞA DERNEĞİ MUŞ Ş BULANIK VE KARDEŞ OKULLAR ZİYARETLERİ

60 21/23 Mayıs 2008 tarihlerinde proje kapsamında Muş İlimiz ziyaret edilmiştir. Bu ziyarete Irmak Okulları Müdürü Atilla Küçükkayıkçı, Son 11 Telli Turna Proje Koordinatörü Suhan Hatipoğlu Müdür yardımcısı Gülsen Şen, Doğa Derneği proje yöneticileri Yeşim Erbaşol, Nuri Özbardaklı ve fotoğrafçı ğ f Melih Özbek katılmışlardır.

61 Muş Valisi, Sayın Erdoğan Bektaş, Bulanık Kaymakamı Sayın Fatih Aksoy, İlçe ç Milli Eğitim ğ Müdürü Sayın Necim Eroğlu ğ ziyaret edilerek proje anlatılmıştır. Gerek resmi, gerekse yerel yönetimler ve yerel basın gönülden projeye destek vermişlerdir.

62 Bulanık İlçesi Yoncalı Köyünde bulunan kardeş okullarımız, Yoncalı İlköğretim Okulu ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ziyaret edilerek öğrenci ve öğretmenlerle tanışılmıştır.

63

64 Okulumuz Velileri tarafından hazırlanan tişört ve bez torbala kardeş okullara gönderilmişti. Öğrencilerin kullandıklarını gözledik.

65 * Öğrenciler TELLİ TURNA Gazetesi çıkarmışlar. * Kuşların Ekosistemdeki yeri ve önemini anlatan yazılar hazırlamışlar

66 Telli Turna şiir yarışması düzenlemişler. Ozan Aktaş ın yazdığı Küskün Turna şiiri 1. lik almıştır.

67 BÖYLECE, NİSAN AYINA GELDİK TELLİ TURNALAR GÖÇTEN GELDİLER Mİ? YOKSA? ARAZİ İ ÇALIŞMALARI

68 Nisan ayı içinde Van Yüzüncü yıl Üniversitesinden Biyoloji Bölümü Öğrencisi ve kuş gözlemcisi Şükrü Esin, bir ay süreyle Muş Bulanık ilçesi,bulanık Ovasında Murat nehri kıyılarında gözlem yaptı. Nisan ayı sonunda Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Prof. Dr. Sayın Murat Biricik 3 gün süresince arazi çalışmaları yaptı. Gözlemler sonucunda bu bölgede Telli Turnaya rastlanamadı. Telli turnaların üreme yerlerinin belirlenmesi amacıyla, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında Muş, Bitlis,Ağrı ve Van illerinde arazi çalışmaları ş gerçekleştirilmiştir. ş ş Arazi çalışmaları Muş ili Bulanık İlçesi sınırlarında, yoğun olarak Murat Nehri boyunca yapılmış ve Nehirde oluşan adacıklar dikkatle gözlenmiştir. Yöredeki balıkçılar ve çiftçiler ile görüşülmüştür. Yaşam alanları l ve görüldüğü öüldüğü noktalara gidilerek gözlemler l yapılmış fakat telli turnaya rastlanılmamıştır. Van Erçek gölünün çevresinde yaşayan insanlarla yapılan ikili görüşmelerde telli turnanın alanda yaşadığı ifade edilmiştir.

69 Şükrü Esin ve Nuri Bağışkondu Erçek gölünde kuş gözlemi esnasında bir birey telli turna gözlemlediler ve fotoğrafını ğ çektiler.

70 Irmak Okulları ve Doğa Derneği görevlileri tarafından, Muş ve Bulanık Ovalarında Murat Nehri kolları ve taşkınlarında arazi çalışmaları yapıldı, çobanlar ve o bölgede yaşayan kişilerle görüşüldü.

71 Eylül ayında, Hirfanlı Baraj Gölü çevresinde 10 adet telli turna kuş gözlemcileri tarafından görüntülendi. Ancak bu bölgede yaşayıp çoğaldılar mı? Yoksa göç yolları olduğu için göç halinde miydiler, belirlenemedi.

72 SONUÇ VE DEĞERLENDİRME; 1-) TELLİ TURNALAR VE BÖLGE HALKI AÇISINDAN; Yöre halkı telli turnayı, turna ve gri balıkçıl ile karıştırıyor. Bu yöre insanın türleri tanıması için köy okullarına ve köy sakinlerinin yoğunlukla geçtikleri noktalara bilgi tabelaları konularak yöre insanın kuş türlerini birbirinden sağlıklı bir şekilde ayırt edebilir. Murat Nehri boyunca insan baskısının artması (tarım ve hayvancılık) alanda telli turnaların yaşam alanlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Eski kayıtlarda Kılıççı köyü yakınından geçen Murat nehrinde üreme adası vardı. Suyun azalması ile ada yarım ada şeklini almış. Yarım ada tekrar ada halini alabilirse telli turnalar bu noktada üreyebilir. Aşırı otlatma yüzünden kuşların yaşam alanları baskı altında bulunmaktadır. Kesin üreme noktalarının tespitinin ardından bu noktalarda hayvan otlatılması yasaklanmalı. Muş İlimiz ve Bulanık İlçesinde yaşayan kişiler, öğrenciler, bu bölgede yaşayan Telli Turnaların, yok olma tehlikesi altında olduğunu fark ettiler. Öğrenciler çevre konusunda bilinç kazandılar. Okulumuz tarafından, Kardeş Okula hediye edilen dürbün, kuş gözlem ve türleri tanıtan kitaplar ile kuş gözlem topluluğu oluşturarak, bölgedeki türleri tanımaya başladılar Irmak Okulları tarafından kardeş ş okullara iletilen, kitap, kırtasiye ve çeşitli ş armağanlar, ğ öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından büyük bir hoşlukla karşılandı. Çok uzaklardan birilerinin kendilerini düşünmeleri ve bölgelerinde yaşayan bir türü kurtarma ve yaşatma çabaları onları da bu konu üzerinde düşünmeye itti. Muş ve Bulanık resmi ve yerel yönetimin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgisi, Yerel basının konuyu canlı tutması, posterlerin pek çok yerde sergilenmesi ile bölgede bu konuda bir bilinç oluşması sağlandı

73 2-) IRMAK OKULLARI ÖĞRENCİLERİ AÇISINDAN; A- ÇEVRE EĞİTİMİ AÇISINDAN Telli turnayı tanıdılar, türlerin doğadan yok olmalarının sonuçlarını, ekosistem içinde türlerin çeşitliliğinin önemini kavradılar. Yurdumuzda yaşayan diğer kuş türlerini araştırdılar, bu konuda bilinç kazandılar proje hazırladılar, sundular. MUŞ filmini hazırladılar, tüm öğrencilerimiz izledi. İki kez Doğa Derneği tarafından verilen çevre eğitim seminerlerini dinlediler. Ülkemizin bir ilini ve doğasını tanıdılar, Muş lalelerini ve Toy kuşlarının da bu bölgede yaşadıklarının ş farkına vardılar. Bunlar dışında başlangıçta söz edilen hedeflere ulaşıldı. B- TOPLUMSAL DUYARLILIK VE SORUMLULUKL AÇISINDAN; 4 ve 5. sınıf öğrencileri kermes düzenlediler, planlama yapma, organize olma, görev paylaşımı, sorumluluk l alma gibi deneyimler kazandılar. Kermesten elde ettikleri geliri Projede kullanmak üzere Doğa Derneğine bağışladılar. Kardeş Okula destek kampanyasında toplumsal duyarlılık ve sorumluluk kazandılar. Kardeş okul öğrencileri ile mektuplaşarak, birbirlerini tanımaya çalıştılar.

74 İLETİŞİM k12

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Gürültü Kirliliği AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL nin oluşturulması, Gülay Özdemir EKİM *-Eylem planının

Detaylı

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu KONU: Çöp Atık EKİM AYI EYLEM ve ETKİNLİKLER Eko-okul Timi oluşturuldu Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Tüm okul personeli

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Biyolojik Çeşitlilik AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL komitesinin oluşturulması Serpil Çakıcı Demirdamar,

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD ORTAOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD ORTAOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD ORTAOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının eko okullar projesi hakkında bilgilendirilmesi

Detaylı

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU Çalışma Konumuz: Hava-Su- Toprak-Gürültü-Işık Kirliliği ÇALIŞMALAR AYLARA GÖRE AŞAĞIDAKI ŞEKILDE PLANLANMIŞTIR AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Detaylı

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Başlığı Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Tarihi 30.09.2014-12.06.2015 Etkinlik Yeri Samsun Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim

Detaylı

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI İyilik Okulu Örnek Uygulamaları, Yarışmaları ve Ödülleri Projesi USÛL VE

Detaylı

.. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.OKULU SAĞLIK, TEMİZLİK, BESLENME KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI

.. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.OKULU SAĞLIK, TEMİZLİK, BESLENME KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI BELİRLİ GÜN LAR - - - - - EYLÜL 1. Okul bazında kulübe seçilen öğrencilerin belirlenmesi. 2. Yönetim kurulunun seçilmesi. 3. Denetleme kurulunun seçilmesi. 4. Öğrenci Kulübünün amaçlarının açıklanması

Detaylı

HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU

HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU AYLAR E K İ M 1-Okuldaki öğrencilere, OKULLARDA ORMAN PROJESİ duyuruldu. Proje açıklanmadı. 2-Orman

Detaylı

Göçmen bir yaşam. Göçleri sırasında fite kadar yükselen telli turnaların en büyük düşmanı kartallardır.

Göçmen bir yaşam. Göçleri sırasında fite kadar yükselen telli turnaların en büyük düşmanı kartallardır. Telli turnalar Turnalar dünyadaki tüm kültürlerde yer bulmuş, insanların inançlarında ve kalplerinde güzel duygulara dönüşmüş. Uzun yaşamın, mutluluğun, şansın, bereketin ve barışın simgesi olmuş; saflığı,

Detaylı

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019 EK-7/a TARİH/ AYLAR AMAÇ KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI Öğretim Yılı: 2018/2019 YAPILACAK ETKİNLİKLER EYLÜL Sosyal etkinliklerin planlanması 1.Belirli

Detaylı

1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması ve ilk toplantısının gerçekleştirilmesi.

1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması ve ilk toplantısının gerçekleştirilmesi. GÜRBÜZ BORA İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması

Detaylı

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ ŞUBAT 2015 1. PROJENİN TANIMI 1 2. PROJENİN İSMİ. 1 3. PROJE ALANI 1 4. PROJENİN AMACI.. 1 5. PROJENİN DAYANAĞI 1 6.

Detaylı

BEŞPARMAK DAĞLARI ŞENLENDİ

BEŞPARMAK DAĞLARI ŞENLENDİ BEŞPARMAK DAĞLARI ŞENLENDİ Söke İlçesi ne bağlı Karakaya Köyü ndeki Göktepe kaya sığınağında 8000 yıl önce çizilen kaya resmindeki ilkbahar şenliklerinden yola çıkılarak, EKODOSD- KARAKAYA MUHTARLIĞI işbirliğiyle

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ PROJENİN ADI İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE PROJENİN SAHİBİ BOZKURT ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN SÜRESİ 1 YIL (2015-2016) PROJENİN ÖZETİ Bozkurt

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

ULU ONDER ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ 2012-2014 CHOICES FOR LIFE

ULU ONDER ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ 2012-2014 CHOICES FOR LIFE ULU ONDER ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ 2012-2014 CHOICES FOR LIFE (HAYATTAKİ SEÇİMLERİMİZ ) HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI 2012 Teklif Çağrısı kapsamında İngilizce öğretmenimiz AYSE YILMAZ tarafından yapılan

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğretmenlerin katılımıyla proje tanıtım

Detaylı

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ BELEDİYEMİZ HAKINDA GENEL BİLGİLER Belediye Nüfusu : 465.927 Toplam Turistik otel, pansiyon vb. Sayısı : 265 Turistik

Detaylı

TC. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HURİYE SÜER ANADOLU LİSESİ

TC. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HURİYE SÜER ANADOLU LİSESİ TC. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HURİYE SÜER ANADOLU LİSESİ DUVARSIZ EĞİTİM BİYOLOJİ DERSİNİ DOĞADA ÖĞRENELİM PROJE ADI DOĞADA DERS YAPIYORUM PROJE KONUSU Biyoloji dersinin; sınıf dışı(doğa)eğitimleri ile gözlem

Detaylı

İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5)

İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5) Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri Projesi İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5) DALGALAN SEN DE ŞAFAKLAR GİBİ EY ŞANLI HİLÂL OLSUN ARTIK DÖKÜLEN KANLARIMIN HEPSİ

Detaylı

MUŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ UYGULAMALARI

MUŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ UYGULAMALARI MUŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ UYGULAMALARI Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan, risk ve tehditlerden koruyan insani,

Detaylı

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI AYLAR HAFTA EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMALAR 3 Türkiye Çevre Eğitim Vakıf (TÜRÇEV) sitesinin incelenmesi,

Detaylı

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul - kurumlar ile ilgili Kamu Kurum Kuruluşları ve Sivil Toplum

Detaylı

ERASMUS+ PROJESİ THE LAKES İN OUR LİVES

ERASMUS+ PROJESİ THE LAKES İN OUR LİVES ERASMUS+ PROJESİ THE LAKES İN OUR LİVES PROJE FİKRİNİN ORTAYA ÇIKIŞI Okulun vizyonuna katkı olarak proje ihtiyacı Kurumsal birikim Okul yönetimiyle koordinasyon Öğretmen ve öğrenci profili Proje adı :

Detaylı

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ AMAÇLARIMIZ Antalya İli Kepez İlçesi İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu'nda Beslenme Dostu Okul Programının 2017-2018 uygulamaları

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KURTULUŞ ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL YILLIK PLANI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KURTULUŞ ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL YILLIK PLANI 05-06 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KURTULUŞ ANADOLU LİSESİ UYGULAMA YÖNELİK ÇALIŞMALAR KASIM 0-06 Kasım 05 09- Kasım 05 6-0 Kasım 05 Ekip ruhunu oluşturmak ve ne olduğunu kavramak Çevre ile işbirliğinin önemini

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU Kumluca,2015 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-TİM LİSTESİ 1-BEDİRHAN

Detaylı

ŞU ANA KADAR NELER YAPTIK

ŞU ANA KADAR NELER YAPTIK T.I.M.E proje ekibi olarak 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı Aralık ayında hazırladığımız ve yine aynı yıl Şubat ayında Ulusal Ajansa sunduğumuz Okul Ortaklığı Projemiz kabul edildikten sonra gerek okul içinde

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER AÇIKLAMA Eko-okullar programı

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU HASAN TAHSİN İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU OKUL MÜDÜRÜ : HAKAN KIRAY MÜDÜR YARDIMCISI :HACER ERCAN KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLER: NAZLI BIÇKICI FADİME AKSOY

Detaylı

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik.

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları Proje Ekibi tarafından hazırlanan Geleceğin Okullarını İnşa ediyoruz. adlı KA1 projemiz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 3246 başvuru arasından seçilen 81 projeden

Detaylı

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER)

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) Organizasyon ġeması REKTÖR Mühendislik Fakültesi ÇEVMER MÜDÜRÜ ÇEVMER YÖNETĠM KURULU Ziraat Fakültesi MÜDÜRYARD. MÜDÜR YARD. ÇEVMER

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI CEMİL NARDALI İLKOKULU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI CEMİL NARDALI İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI CEMİL NARDALI İLKOKULU SOSYAL ETKİNLİKLER KURULU YILLIK ÇALIŞMA PLANI AYLAR YAPILACAK ETKİNLİKLER DÜŞÜNCELER EKİM 1 -Bütün kulüpler yıllık çalışma takvimlerini oluşturacaklar

Detaylı

İletişim: Tlf : 0 312 279 12 47 Tunahan Mh. Üç Şehitler Cd. Belgeç : 0 312 279 12 46

İletişim: Tlf : 0 312 279 12 47 Tunahan Mh. Üç Şehitler Cd. Belgeç : 0 312 279 12 46 UFUK ARSLAN ANADOLU LİSESİ 2012-2014 COMENIUS PROJESİ YAPILAN FAALİYETLER EYLÜL 2012 Ulusal Ajans tarafından düzenlen Comenius bilgilendirme toplantısına projede yer alan Münir Uslu ve Hülya Gök katıldı.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU / ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLEM PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU / ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU / ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLEM PLANI AY PLANLANAN ÇALIŞMALAR AÇIKLAMALAR EKİM 1. Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin oluşturulması

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU Anadolu İlkokulu nu temsilen bu yıl ilk kez eko- okul projesinde görev alacak bir grup olarak büyük bir heyecan ve

Detaylı

T.C. BATTALGAZİ KAYMAKAMLIĞI Gazi İlkokulu Müdürlüğü ÇOCUKSU PROJESİ YILLIK UYGULAMA PLANI

T.C. BATTALGAZİ KAYMAKAMLIĞI Gazi İlkokulu Müdürlüğü ÇOCUKSU PROJESİ YILLIK UYGULAMA PLANI T.C. BATTALGAZİ KAYMAKAMLIĞI Gazi İlkokulu Müdürlüğü ÇOCUKSU PROJESİ YILLIK UYGULAMA PLANI Aralık 2015 / Haziran 2016 PROJENİN SAHİBİ Malatya Valiliği PROJENİN YÜRÜTÜCÜSÜ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Battalgazi

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ EKO İLKEMİZ ATIKLARI AYRIŞTIRALIM DÜNYAMIZA SAHİP ÇIKALIM GELECEĞİMİZİ HAZIRLAYALIM Eko-Okullar Programı

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ SIRA AD-SOYADI OKULDAKİ GÖREVİ EKİPTEKİ GÖREVİ NO 1 FUNDA ÜNAL OKUL MÜDÜRÜ EKİP BAŞKANI 2 FATMA YAVUZ OKUL MÜDÜR YARDIMCISI EKİP

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlama, Çocuk Hakları Bildirgesi gereğince Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır ilkesini işe koşma, Eğitim alanında

Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlama, Çocuk Hakları Bildirgesi gereğince Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır ilkesini işe koşma, Eğitim alanında 1.Ücretsiz Okulöncesi Eğitim Günleri Projesi Uzm. Dilek EROL Projenin Amacı Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlama, Çocuk Hakları Bildirgesi gereğince Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır ilkesini işe

Detaylı

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 İÇİNDEKİLER 1-Projeler 2-Temsil-Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri 3-Heyet ve ziyaretler 4-Törenler-Sergiler 5-Borsa Seminer ve eğitimler 6-Yayın Çalışmaları 7-Tescil

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

MERKEZ TOKİ İLKOKULU ADAP YILLIK UYGULAMA TAKVİMİ 2013 2014. 1- Dostluk ve Kardeşlik

MERKEZ TOKİ İLKOKULU ADAP YILLIK UYGULAMA TAKVİMİ 2013 2014. 1- Dostluk ve Kardeşlik 2013-2014 MERKEZ TOKİ İLKOKULU ADAP YILLIK UYGULAMA TAKVİMİ 2013 2014 YIL LAR LARA GÖRE DEĞER BAŞLIKLARI EKİM KASIM ARALIK OCAK ŞUBAT MART NİSAN MIS HAZİRAN 1- Dostluk ve Kardeşlik 1- Temizlik ARA RAPOR

Detaylı

TÜRKİYE BÜLTENİ MART, 2013 KAMPANYA

TÜRKİYE BÜLTENİ MART, 2013 KAMPANYA KAMPANYA 36 37 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 17 Ocak 2013 te Toprak Mahsulleri Ofisi nin öncülüğünde Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası başlatılmıştır. Kampanya, medya, kamu kurum ve kuruluşları,

Detaylı

BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ

BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ 208 Yılı Ekim Ayı Kalite Takip Sistemi (KTS) Faaliyet Planları Tablosu İmkânlar b Okullarda

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar İ İ İ Ğİ İ Ğ ğ ş ğ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 1.Eğitim Öğretim Faaliyetleri 2.Sosyal-Kültürel Sportif Faaliyetler 3.Sosyal Okul Proje

Detaylı

6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik.

6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik. 6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik. Bu yıl 6. düzenlenen İlkokul Yabancı Diller Festivali 26.05.2016 tarihinde saat 17.30 da okulumuz konferans salonunda okulumuz idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin

Detaylı

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2004 yılında Hükümet konağının 5. katında 4 oda tahsis edilerek kurulmuştur.

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ FEDAKARLIK & YARDIMSEVERLİK 02.05.2014 3K Yardım Kampanyamızla Kardeş Okulumuza

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ PROJENİN GEREKÇESİ Öğretmen öğrenci-veli arasındaki iletişimi güçlendirmek ve önyargıları kaldırmak.

Detaylı

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ İçerik: 1. Amaçları, hedefleri ve hedef grubu 1.1. Hangi değişiklikleri oluşturmaya çalışacak? 1.2. Neden bu proje yürütülecek? 1.3. Beklenen sonuçlar ne?

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde yürüttüğü "Beslenme Dostu Okul" projesine

Detaylı

Küresel Para Haftasına Katılın!

Küresel Para Haftasına Katılın! KÜRESEL PARA HAFTASI Küresel Para Haftasına Katılın! 5. Yıl Dönümü #GMW2016 #GlobalMoneyWeek #TakePartSaveSmart #KüreselParaHaftası 14-20 Mart, 2016 İşbirliği ile destekleyen Küresel Para Haftasına Katılın!

Detaylı

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ 1 VAN SHOPPİNG FEST İN AMACI İran ile sınırı olan Van ın bu konumunu değerlendirerek bölgede alışveriş merkezi olmasını sağlamak. Bunun için 15 Mart 5 Nisan 2015 tarihleri arasında Van da kurumların, tüccar

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU EYLÜL & EKİM Okulumuz eko tim ve sorumlu öğrencileri tespit etmek için, Pazartesi ve Cuma günü törenlerde duyurular

Detaylı

T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü. KARDEġ ÖĞRENCĠ PROJESĠ

T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü. KARDEġ ÖĞRENCĠ PROJESĠ T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü KARDEġ ÖĞRENCĠ PROJESĠ TORBALI-2015 T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü KARDEġ

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ TAKDİM Bu projenin başlatılmasının gereği: Günümüzde gözlenen tüketim alışkanlıklarının doğal sonucu olarak pek çok atık madde ortaya çıkmaktadır. Gelişmiş ekonomilerde

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

BİRLİKTE YAŞAMA(KASIM-ARALIK)

BİRLİKTE YAŞAMA(KASIM-ARALIK) BİRLİKTE YAŞAMA(KASIM-ARALIK) Özel Ata Anadolu Lisesi Müdürü Bahriye Aksoy un başkanlığında Sosyal ve Fransızca Bölüm öğretmenleri Değerler Eğitimi nde yapacakları görevleri ve kendilerine yardımcı olacak

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 4 MART 2016. İDV Özel Bilkent İlkokulu Okul Öncesi Sınıflarına 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı için;

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 4 MART 2016. İDV Özel Bilkent İlkokulu Okul Öncesi Sınıflarına 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı için; HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 4 MART 2016 VELİLERİMİZ İÇİN HATIRLATMALAR Değerli Velilerimiz, İDV Özel Bilkent İlkokulu Okul Öncesi Sınıflarına 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı için; Okul Öncesi 1 (5 Yaş ) Grubuna

Detaylı

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Öğretim Çalışmaları: Öğretim Çalışmaları: 5-6-7 ve 8.sınıflarda kazanımlara ulaşma düzeyini ölçmek için 3 adet ölçme yapılarak, sonuçları

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI AMAÇ HEDEF ETKĐNLĐKLER BAŞLAYIŞ TARĐHĐ Yalova Đli KHH Đl Eylem Planını Oluşturmak Eğitim faaliyetlerinin

Detaylı

İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan»

İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan» İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan» Ana odağımıza etkinlikleri koyduk ve insanlardan kendi etkinliklerini oluşturmalarını istedik. Doğaya Dönüş Derneği ile

Detaylı

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır:

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır: Likya Yolunun Turizme Kazandırılması Projesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında, TR61/15/TRZMK/0022 sözleşme

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 GENEL İLKELER A. PROGRAMIN DAYANAĞI: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI

SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI Bu dosyadaki maddeler, 2014 Haziran döneminde yapılan mesleki çalışmalardan seçilmiştir. Bilindiği gibi Haziran döneminde; İHL Meslek Dersleri, DKAB ve Kültür Dersleri

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BORNOVA CEM BAKİOĞLU ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI

2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BORNOVA CEM BAKİOĞLU ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI 0-0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BORNOVA CEM BAKİOĞLU ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI AYLAR HAFTALAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL Okullarda Orman projesini hakkında bilgi verme, bilinçlendirme

Detaylı

MEDİPOL HEYETİNDEN SIFIR ATIK ZİYARETİ

MEDİPOL HEYETİNDEN SIFIR ATIK ZİYARETİ MEDİPOL HEYETİNDEN SIFIR ATIK ZİYARETİ Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Recep Öztürk, Doç. Dr. Yeter Demir Uslu ve beraberindeki heyet, Sıfır Atık Projesi kapsamında İstanbul Valiliği Çevre

Detaylı

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU ALMATI (20-23 KASIM 2015) 20 Kasım 2015 Cuma: İlk gün konu ile ilgili öğrenci haricinde konunun ilgililerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Detaylı

PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI FAALİYET RAPORU (9-15 MART 2015) TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ

PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI FAALİYET RAPORU (9-15 MART 2015) TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI FAALİYET RAPORU (9-15 MART 2015) TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ İlimizde, merkez ve tüm ilçelerde 9-15 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri, düzenlenmiştir.

Detaylı

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI.

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. 26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü nün başlatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi ODTÜ Ülkem Koleji nde hızla uygulamaya geçti. Öğrencilere temel insanî

Detaylı

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Ömer BİLGİN Çavdarhisar Kaymakamı 2011 AIZANOI Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, eşsiz mimari eserleri, dünyanın pek çok ilklerini

Detaylı

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 )

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 ) EĞİTİME DESTEK HİZMETLERİ KURUMSAL YAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM EĞİTİM-ÖĞRETİM 1 ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAK DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU PLAN- HEDEF LUK TABLOSU TEMA AMAÇ HEDEFLER

Detaylı

YAZI KÜLTÜR İŞLERİVE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

YAZI KÜLTÜR İŞLERİVE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ YAZI ÜLTÜR İŞLERİVE MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL FAALİYET RAPORU 2006 FAALİYET RAPORU GÖREVİ ültür hizmetlerinin y a y g ı n l a ş t ı r ı l m a s ı v e geliştirilmesi ile ilgili araştırma ve planlama yapmak, halkın

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIFLAR MESLEKİ REHBERLİK PROGRAMI MESLEĞİMİ TANIYORUM ETKİNLİĞİ RAPORU

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIFLAR MESLEKİ REHBERLİK PROGRAMI MESLEĞİMİ TANIYORUM ETKİNLİĞİ RAPORU TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIFLAR MESLEKİ REHBERLİK PROGRAMI MESLEĞİMİ TANIYORUM ETKİNLİĞİ RAPORU Lise PDR biriminin Mesleki Rehberlik Programı kapsamında 11. sınıflara

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR EKOSİSTEM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR EKOSİSTEM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR EKOSİSTEM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Gezegeni Paylaşma Ana Fikir: Dünyadaki tüm canlılar, karmaşık ve hassas ekosistemlerde, etkileşim halinde yaşarlar. Ünite:

Detaylı

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta:

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta: FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Telefon: 0 (212) 883 10 62 Faks: 0 (212)883 10 62 E-posta: 750885@meb.k12.tr 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı 21 Mart Nevruz Kutlamaları

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANKARA/KAZAN/ŞAHİN ORTAOKULU ULUSLARARASI EKO-OKULLAR ÇEVRE YÖNETİMİ PROJESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANKARA/KAZAN/ŞAHİN ORTAOKULU ULUSLARARASI EKO-OKULLAR ÇEVRE YÖNETİMİ PROJESİ 05-06 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET NO AYLAR FAALİYETLER/ETKİNLİKLER SORUMLU SORUMLU BİRİM SINIFLAR Okul Aile Birliği Genel Kurulu nda velilere Eko Okullar Projesi --- hakkında sunum yapılması Okul web

Detaylı

SalHA Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Haber Ajansı

SalHA Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Haber Ajansı SalHA Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Haber Ajansı GÖREVLİ ÖĞRENCİLER MERT CAN BARAN SARIGÜZEL Genel Koordinasyon ve Haber İREM GÜL AKDEMİR Haber ve Röportaj OZAN ŞAHİN Fotoğraf FURKAN URUT Bilgi Teknik ve

Detaylı

ENERJİNİ TOPRAĞA VER

ENERJİNİ TOPRAĞA VER 2010-2011EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 MAYIS İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI ENERJİNİ TOPRAĞA VER KASIM : PROJENİN TANITILMASI Okullarda Orman projesini hakkında

Detaylı

ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ. 2. Soma Ziyareti Değerlendirme Raporu

ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ. 2. Soma Ziyareti Değerlendirme Raporu ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ 2. Soma Ziyareti Değerlendirme Raporu ODTÜ MD, Soma Çalışma Grubu Ankara, Eylül 2014 İçindekiler ÖZET 3 ZIYARET ÖNCESI HAZIRLIKLAR 4 SOMA ZIYARETI 6 Namık Kemal İlkokulu... 6 Ayşe

Detaylı