İMKB DE İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERİN BAĞIMSIZ DENETİM RAPORLARINDA İŞLETMENİN SÜREKLİLİĞİ KAVRAMININ ANALİZİ. Doç. Dr. Şaban UZAY

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İMKB DE İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERİN BAĞIMSIZ DENETİM RAPORLARINDA İŞLETMENİN SÜREKLİLİĞİ KAVRAMININ ANALİZİ. Doç. Dr. Şaban UZAY"

Transkript

1 İMKB DE İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERİN BAĞIMSIZ DENETİM RAPORLARINDA İŞLETMENİN SÜREKLİLİĞİ KAVRAMININ ANALİZİ (ANALYZING THE CONCEPT OF GOING CONCERN IN INDEPENDENT AUDIT REPORT OF COMPANIES TRADING ON THE ISTANBUL STOCK EXCHANGE) Doç. Dr. Şaban UZAY Erciyes Üniversitesi & Arş. Gör. Şükran GÜNGÖR TANÇ Nevşehir Üniversitesi MODAV 6th Annual International Accounting Conference THE ROLE OF MANAGEMENT ACCOUNTING DURING THE CRISIS PERIOD 3-5 December 2009 ISTANBUL

2 Sunum Planı Giriş Çalışmanın Amacı ve Kapsamı Sürekliliğin Değerlendirilmesinde Yönetimin Sorumluluğu Sürekliliğin Değerlendirilmesinde Denetçinin Sorumluluğu İşletmenin Sürekliliğinin Raporlanması Araştırmada Kullanılan Veri Seti ve Araştırmanın Yöntemi Araştırmanın Bulguları Sonuç ve Değerlendirmeler

3 Giriş Süreklilik kavramı, normal koşullarda işletmenin öngörülebilir bir gelecekte faaliyetlerine devam edeceği varsayımına dayanmaktadır. UMSK Kavramsal Çerçevede iki temel varsayımdan bahsetmektedir. Birincisi, tahakkuk esası, ikincisi ise süreklilik esasıdır. Süreklilik varsayımının kavramsal çerçeve kapsamından çıkarılarak yeni bir standart haline getirilmesi istenmektedir. Buna göre FASB, birbirinden farklı fakat birbirleriyle ilişkili iki ayrı taslak metin işletmenin sürekliliği ve bilânço tarihinden sonra ortaya çıkan olaylar standardını önermiştir. Önerilen taslak standart metinler uluslararası denetim standartları kapsamında da yer almaktadır.

4 Çalışmanın Amacı ve Kapsamı Çalışmanın temel amacı, İMKB de işlem gören şirketlerin bağımsız denetim raporlarında işletmenin sürekliliğine ilişkin açıklamalar ve bu açıklamaların nasıl yorumlandığı, sürekliliğe ilişkin yönetim planlarının açıklanıp açıklanmadığını incelemek ve süreklilik konusundaki açıklamaların uluslararası standartlara uyumunu saptamaktır. Çalışma kapsamında İMKB de hisse senetleri işlem gören halka açık Şirketlerin yılları arasında bağımsız denetim raporlarında işletmenin sürekliliğine ilişkin görüşleri inceleme konusu yapılmıştır.

5 Sürekliliğin Değerlendirilmesinde Yönetimin Sorumluluğu (1) İşletme yönetimi, işletmenin sürekliliğine ilişkin bir değerlendirmeyi her durumda yapması zorunludur (SPK, Seri X No:22, Yirmi Dördüncü Kısım Md. 4). UDS 570 e göre finansal tabloların süreklilik esasına göre hazırlanıp hazırlanmadığının tespitinden yönetim birinci derecede sorumludur. UK Finansal Raporlama Konseyi (FRC-November 2008), işletme yönetiminin süreklilikle ilgili olarak değerlendirmesi gereken hususları belirlemiştir. Bunlar; Yönetim işletmenin sürekliliğini devam ettirebilme yeteneğini değerlendirmeli, Yönetim, işletmenin sürekliliğini devam ettirebilme yeteneği hakkında önemli şüphelere neden olan olay ya da koşulları açıkça belirtmelidir.

6 Sürekliliğin Değerlendirilmesinde Yönetimin Sorumluluğu (2) FRC ye Göre Yönetim, sürekliliğin değerlendirilmesinde işletme süreçlerini incelemelidir. Söz konusu süreçler: Plan ve bütçeler, Ödünç alma koşulları, Yükümlülüklerin yönetimi, Şarta bağlı yükümlülükler, Mamuller ve piyasalar, Finansal risk yönetimi ve Finansal istikrardır.

7 Sürekliliğin Değerlendirilmesinde Yönetimin Sorumluluğu (3) İşletme süreçlerinin değerlendirilmesi sonucunda yöneticilerin ulaşacakları sonuçlar (Nolan 2009, 14 15): İşletmenin sürekliliğini devam ettirebilme yeteneği hakkında önemli şüphelere yol açan belirsizliklerin olmaması, İşletmenin sürekliliğini devam ettirebilme yeteneği hakkında önemli şüphelere yol açan belirsizliklerin olması ve İşletmenin sürekliliği varsayımının uygun olmamasıdır. Her üç sonuç için uygun açıklamalar yapılması gereklidir. Fakat ikinci sonuç için denetçi raporunda önemli şüpheye neden olan işlem ya da olaylara odaklanmalı ve bu işlem ya da olaylara ilişkin işletmenin sürekliliği hakkındaki belirsizlikleri ortadan kaldıracak ya da hafifletecek önlemler alınıp alınmadığını belirtmelidir.

8 Sürekliliğin Değerlendirilmesinde Denetçinin Sorumluluğu Hem ISA 570 e göre hem de SAS No. 59 a göre: Denetlenen finansal tabloların denetlenme tarihinin ötesinde (bir yılı aşmayacak şekilde), makul bir süre için işletmenin sürekliliğini devam ettirebilme yeteneği hakkında önemli şüphe olması durumunda denetçi söz konusu belirsizliği denetim raporunda açıklaması gerekir. Denetçi işletmenin sürekliliği ile ilgili görüş oluşturmada özellikle aşağıda belirtilen kriterleri dikkate almalıdır (Nogler 2006, 44): İşletmenin Negatif Trendi, İşletmenin Finansal Durumu İle İlgili Problemleri, İşletmenin Dışsal Problemleri, İşletmenin İçsel Problemleridir.

9 İşletmenin Sürekliliğinin Raporlanması -1 Denetim sürecinde elde edilen denetim kanıtlarına göre denetçi, işletmenin sürekliliğini devam ettirebilmesi konusunda önemli bir şüpheye işaret eden, belirsizlik olup olmadığı ile ilgili olayları ve/veya koşulları belirlemek için görüşünü belirtmek zorundadır. Denetçinin raporlama sorumlulukları ana hatlarıyla (Puttick ve Esch 2008, ): İşletmenin sürekliliği varsayımının geçerli olduğu ancak önemli belirsizlikler bulunduğu, İşletmenin sürekliliği varsayımının geçerli olmadığı durumlar.

10 İşletmenin Sürekliliğinin Raporlanması-2 İşletmenin sürekliliği varsayımının geçerli olduğu ancak önemli belirsizlikler bulunduğu durumlarda, denetçi; Finansal tablolarda yer alan olay ya da işlemlere ilişkin açıklamaların önemli bir şüphe içerip içermediğini değerlendirmeli, Önemli şüphelere ilişkin yönetim planlarını değerlendirmeli, Finansal tablolarda yapılan açıklamalarda işletmenin sürekliliğini devam ettirebilme yeteneği hakkında şüphe olabileceğine ilişkin önemli belirsizliklerin mevcut olup olmadığını değerlendirmelidir.

11 Araştırmada Kullanılan Veri Seti ve Araştırmanın Yöntemi Çalışma kapsamında yılları arasında İMKB de işlem görüp, süreklilikleri tehlikeye düşen, iflas eden ya da iflas aşamasında olan ve işlem sırası kapanan 41 şirketin bağımsız denetim raporu incelenmiştir. Ayrıca 2008 yılında ortaya çıkan krizden İMKB şirketleri de önemli ölçüde etkilenmiştir. Bu doğrultuda 2008 yılında İMKB de işlem gören yaklaşık 342 şirketin bağımsız denetim raporlarının tamamı incelenmiş ve bunların içerisinde işletmenin sürekliliğine atıfta bulunan 37 şirketin denetim raporu esas alınmıştır. Araştırmanın yöntemi, yılları arası şirketlerin bağımsız denetim raporları İMKB den temin edilerek incelenmiştir.

12 Araştırmanın Bulguları (1) Tablo 1: Yılları Arası İMKB de İşlem Sırası Kapanan, İflas Eden ya da Sürekliliğine İlişkin Belirsizlikler Olan Şirketlerin Bağımsız Denetim Raporlarına Yer Alan Bilgiler Hakkında Genel Bir Analiz Kullanılan Ölçütler Yıllar Bazında Görüş Bildirilen Şirket Sayısı Olumlu Görüş Bildirilen Şirket Sayısı Olumsuz Görüş Bildirilen Şirket Sayısı Şartlı Görüş Bildirilen Şirket Sayısı Görüş Bildirilmeyen Şirket Sayısı Sürekliliğe İlişkin Açıklama Yapılan Şirket Sayısı Faaliyetlerini Durduran Ya da İMKB de İşlem Sırası Kapanan Şirket Sayısı Yıllar

13 Araştırmanın Bulguları (2) Yılları Arası İMKB de İşlem Sırası Kapanan Şirketlerin Bağımsız Denetim Raporlarında Sürekliliğe İlişkin Yapılan Açıklamalar Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş., tarihinde işlem sırası kapatılmış olup, şirket hakkında şartlı görüş ve olumlu görüş bildirilmiş ve bağımsız denetim raporlarında işletmenin sürekliliğine ilişkin açıklamalar yapılmıştır. Özellikle 2008 yılında yapılan açıklamada açıklanan hususlar Şirket in sürekliliğini devam ettirme kabiliyeti üzerinde önemli bir belirsizliğin varlığını işaret etmekle birlikte Şirket ana ortağı, Şirket in mali yapısı nedeniyle oluşabilecek olumsuz gelişmeleri önlemek için olası ticari ve ekonomik alternatifleri değerlendirerek gerekli desteği sağlayacağını belirtmiştir şeklinde açıklanmıştır. Arat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., tarihinde işlem sırası kapatılmış olup, yıllar bazında işletmenin sürekliliğine ilişkin şartlı görüş bildirilmiş, 2006 ve 2007 yapılan açıklamalarda şirketin faaliyetlerini devam ettirebilmesi ilave fon kaynakları bulunması ile mümkün olacaktır şeklinde açıklanmıştır. Alfa Menkul Değerler A.Ş., tarihinde işlem sırası kapatılmış olup, 2004 yılında şartlı görüş bildirilmiştir. Şirket iflasla karşı karşıya olmasına ve grup şirketinin iflasına karar verilmesine rağmen 2005 ve 2006 yıllarında olumlu görüş bildirilmiştir. EGS Holding ve EGS Egeser Giyim Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş., grup şirketleri olması sebebiyle aynı tarihte işlem sıraları kapatılmış olup 2000 yılı hariç diğer yıllar bazında görüş bildirilmemiştir.

14 Araştırmanın Bulguları (3) Medya Holding, Sabah Yayıncılık ve Sabah Pazarlama A.Ş. grup şirketler olması nedeniyle tarihinde işlem sıraları kapatılmış ve yıllar bazında işletmenin sürekliliğine ilişkin açıklamalar yapılmamış olup şirketler hakkında önemli belirsizlikler ve yükümlülükler olduğu belirtilmiştir. Lio Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş., tarihinde işlem sırası kapatılmıştır ve 2007 yıllarına kadar olumlu görüş bildirilmiştir. Abana Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş., tarihinde işlem sırası kapatılmıştır yılı da dahil olmak üzere olumlu görüş bildirilmiş olup şirketin sürekliliğine ya da durumundaki belirsizliğe ilişkin açıklama yapılmamıştır. Raks Elektrikli ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Raks Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş., tarihinde işlem sıraları kapatılmıştır yılından itibaren şirket hakkında şartlı görüş bildirilmiş ve 2006 yılında da görüş bildirilmemiştir. Şirketin faaliyetleri hakkında önemli belirsizlikler olduğu açıklanarak şirket sermayesi yeniden yapılandırılmasına rağmen grup şirketi iflastan kurtarılamamıştır. Ünal Tarım Ürünleri İhracat ve Sanayi A.Ş., tarihinde işlem sırası kapatılmıştır yılları arası olumlu görüş bildirilmiş, 2004 ve 2005 yıllarında şartlı görüş bildirilmiş olup sürekliliğe ilişkin açıklama yapılmamıştır.

15 Araştırmanın Bulguları (4) Koniteks Konfeksiyon Endüstri ve Ticaret A.Ş., tarihinde işlem sırası kapatılmıştır. Başlangıçta şirketin zarar ettiği ve esas sermayesinin üçte ikisinin karşılıksız kaldığı hakkında şartlı görüş bildirilmiş ancak ilerleyen yıllarda bağımsız denetim firmasının değişmesiyle şirket hakkında olumlu görüş bildirilmiştir. Sezginler Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., tarihinde işlem sırası kapatılmıştır yılında şirketin sürekliliği hakkında önemli ölçüde şüpheler mevcuttur şeklinde açıklanmıştır. Ancak 2000 yılında olumlu görüş bildirilip hiçbir açıklama yapılmamıştır. Gümüşsuyu Halı ve Yer Kaplamaları San ve Tic. A.Ş., tarihinde işlem sırası kapatılmıştır. Şirketin mali tablolarının süreklilik esasına göre hazırlandığı ancak 2000 yılında şirketin zarar ettiği açıklanmış ve 2001 yılında olumlu görüş bildirilmiştir.

16 Araştırmanın Bulguları (5) Yılları Arasında İMKB de İşlem Gören Şirketlerden Faaliyetlerinde Belirsizlikler Olup Güç Duruma Düşenler ve 2008 Yılında Bağımsız Denetim Raporlarında Sürekliliğe İlişkin Yapılan Açıklamalar Boyasan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şirket 2006 yılında kayyuma devredilmiştir yılında şirket sermayesinin üçte ikisinden fazlasını yitirmiş. Oluşan bu koşullardan ötürü şirketin öngörülebilir bir gelecekte sürekliliğini devam ettirmesi yönünde önemli bir belirsizlik oluşmuş ve şartlı görüş bildirilmiştir. Ceylan Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2007 yılına kadar olumlu görüş bildirilmiş ve 2008 yılında şartlı görüş bildirilmiştir. Çünkü finansal tablolar süreklilik esası yerine gerçeğe uygun değerle kayıtlara alınmıştır. ÇBS Boya Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve ÇBS Printaş Baskı Mürekkepleri ve Gereçleri San. A.Ş., iki grup şirket için 2007 yılına kadar olumlu görüş bildirilmiştir yılında şartlı görüş bildirilmiş ve şirket özkaynaklarının tamamının kaybedildiği finansal tabloların süreklilik esasına göre hazırlandığı ancak fon ihtiyacı nedeniyle işletme faaliyetlerinin sürdürülememesi riskine karşılık herhangi bir düzeltme ve sınıflandırma içermemektedir.

17 Araştırmanın Bulguları (6) Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş., yılları arası şartlı görüş bildirilmiş ve şirketin faaliyetlerini sürdürüp sürekliliğini sağlaması yeni sermaye teminine ve faaliyetlerini karlılıkla sürdürmesine bağlıdır şeklinde açıklanmıştır yılları arası ise görüş bildirilmemiştir. Tümteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., hakkında 2005 yılına kadar olumlu görüş bildirilmiş ve 2005 yılında şirket in önümüzdeki dönemlerde faaliyetlerini kesintisiz olarak yürütebilmesi karlılığına ve ortaklarının ve finansörlerinin mali desteklerini sürdürmelerine bağlıdır şeklinde şartlı görüş bildirilmiştir. Şirket yönetimi 2006 yılında kayyuma devredilmiştir yılında şartlı görü bildirilerek Şirket in öngörülebilir bir gelecekte sürekliliğini devam ettirmesi yönünde önemli bir belirsizlik olduğu açıklanmıştır. Bisaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında 2008 yılı şartlı görüş açıklanmış olup mali tablolar işletmenin sürekliliği ilkesine göre hazırlanmış olup Şirket in faaliyetlerinin kaynak açığı nedeniyle sekteye uğraması riskine karşılık herhangi bir düzeltme ve sınıflandırmayı içermemektedir. İdaş İstanbul Döşeme Sanayii A.Ş., 2008 yılı şartlı görüş açıklanmış olup Grup, normal faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ile ilgili likidite güçlüğü içerisindedir. Bu durum Grup un sürekliliği üzerinde ciddi şüpheler uyandırabilecek önemli belirsizlikler olduğunu göstermesine karşın, finansal tablolar ve dipnotlarında bu husus açıklanmamıştır. Mert Gıda Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2008 yılı şartlı görüş açıklanmış olup Şirket in net dönem zararı 3,743,575 TL olarak gerçekleşmiş ve ödenmiş sermayesinin %69 unu kaybetmiş bulunmaktadır. Bu göstergeler nedeniyle, Şirket in faaliyetlerinin devamlılığı, gelecekteki operasyonlarının karlılığına ve gerekli finansmanın sağlanmasına bağlıdır.

18 Bulguların Genel Değerlendirmesi in kriz yılları olması nedeniyle en çok işletmelerin güç duruma düştüğü ve sürekliliğe ilişkin açıklama yapıldığı yıllardır yılında süreklilik açıklaması yapılan ve iflas eden şirket sayısı fazladır. Ancak bir önceki yıl olan 2007 yılında denetim raporlarında önemli bir açıklama yoktur. Bu durum bize gerek yönetimin gerekse bağımsız denetçilerin işletmenin sürekliliğinin değerlendirilmesi aşamasında yeterli bir analiz ya da inceleme yapmadıklarını göstermektedir.

19 Bulguların Genel Değerlendirmesi - 2 İMKB de grup şirketlerin faaliyette bulunması ve bir grup şirkette ortaya çıkan ekonomik güçlüğü diğer şirketler kurtaramadığı zaman, o şirketlerin de faaliyetleri kötüye giderek tek tek iflas etmelerine neden olmaktadır. Şirket faaliyetlerinde sürekliliğe ilişkin belirsizliklerin olması genellikle her yıl ya da iki yılda bir denetim firması değiştirmelerine neden olmaktadır. Şirket geçmiş yıllarda büyük denetim firmalarıyla faaliyet göstermekte iken belirsizlik ya da iflas durumuna düşünce büyük firmalar bırakılmakta ve başka denetim firmalarıyla çalışılmaktadır.

20 Sonuç ve Değerlendirmeler (1) İşletmenin sürekliliği kavramı; kavramsal çerçeve kapsamından çıkarılarak, yeni bir standart haline getirilmektedir. Bu kapsamda FASB, 2008 yılında işletmenin sürekliliğine ilişkin yeni bir standart hazırlamış ve taslak halindedir. Bu şekilde kavramın önemi ve yüklenen sorumluluklar daha da artmaktadır. Özellikle hem FASB ın taslak standardı hem de UDS ye göre, finansal tabloların süreklilik esasına göre hazırlanıp hazırlanmadığının tespitinden yönetim birinci derecede sorumlu tutulmaktadır.

21 Sonuç ve Değerlendirmeler (2) Ayrıca önerilen standartla sürekliliğin değerlendirilmesine ilişkin zaman periyodunun finansal tablo tarihinden itibaren bir yıl değil, finansal tablo tarihinden itibaren en az bir yıl olup bu süreyle sınırlı olmadığı açıklanarak ucu açık bir zaman periyodu önerilmektedir. UDS, ile yönetimin sürekliliğe ilişkin sorumluluklarının doğru ve uygun bir şekilde yerine getirilip getirilmediği ve mevcut duruma ilişkin görüş oluşturma yükümlülüğü de bağımsız denetçiye yüklenmiştir.

22 Sonuç ve Değerlendirmeler (3) Özellikle yılları arasında süreklilikleri tehlikeye girmesine rağmen olumlu görüş açıklanan denetim raporları saptanmıştır. Ancak UDS nin uygulamaya girdiği yıllardan sonra özellikle 2008 ve sonrasında yayımlanan denetim raporlarında yer alan açıklamaların UDS ile uyumlu olduğu görülmüştür. Bağımsız denetçi denetimin kalitesini artırmak ve daha güvenilir bir analiz yapmak için sürekliliğin değerlendirilmesinde istatistiki yöntemler kullanmalıdır. Bu şekilde hem finansal tablo kullanıcıları şirket hakkında daha güvenilir bilgilere ulaşacak hem de şirket kendisi finansal sıkıntı süreci ile işletmenin başarısızlığa giriş aşamasını tahmin ederek daha erken önlem alabilecektir.

23 Doç. Dr. Şaban UZAY Erciyes Üniversitesi & Arş. Gör. Şükran GÜNGÖR TANÇ Nevşehir Üniversitesi

COMPONENTA DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

COMPONENTA DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU COMPONENTA DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2017-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 31.12.2017 Faaliyet Raporu Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. 31 ARALIK 2017 TARİHLİ SOLO BİLANÇO VE DİPNOTLARI

EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. 31 ARALIK 2017 TARİHLİ SOLO BİLANÇO VE DİPNOTLARI EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. 31 ARALIK 2017 TARİHLİ SOLO BİLANÇO VE DİPNOTLARI 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARİYLE TTK 376 BİLANÇOSU (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak ifade edilmiştir.)

Detaylı

[ISY30] - İŞ PORTFÖY BIST 30 HİSSE SENEDİ YOĞUN BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

[ISY30] - İŞ PORTFÖY BIST 30 HİSSE SENEDİ YOĞUN BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU [ISY30] - İŞ PORTFÖY BIST 30 HİSSE SENEDİ YOĞUN BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor 2017-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHLİ ÖZEL AMAÇLI FİNANSAL TABLO VE DİPNOTLARI

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHLİ ÖZEL AMAÇLI FİNANSAL TABLO VE DİPNOTLARI CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHLİ ÖZEL AMAÇLI FİNANSAL TABLO VE DİPNOTLARI 30 EYLÜL 2018 TARİHLİ ÖZEL AMAÇLI FİNANSAL DURUM TABLOSU Bağımsız Denetimden Geçmemiş 30

Detaylı

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. 31 ARALIK 2015 TARİHLİ TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. 31 ARALIK 2015 TARİHLİ TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI 31 ARALIK 2015 TARİHLİ TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI VARLIKLAR 31 Aralık 2015 Dönen Varlıklar 91.109.610 Nakit ve Nakit Benzerleri 453.493 Ticari Alacaklar 40.930.687 Diğer Alacaklar 31.037.106 Stoklar

Detaylı

DENETİM SIRASINDA BELİRLENEN YANLIŞLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE RİSK DEĞERLENDİRME AŞAMASININ SONUÇLANDIRILMASI

DENETİM SIRASINDA BELİRLENEN YANLIŞLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE RİSK DEĞERLENDİRME AŞAMASININ SONUÇLANDIRILMASI DENETİM SIRASINDA BELİRLENEN YANLIŞLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE RİSK DEĞERLENDİRME AŞAMASININ SONUÇLANDIRILMASI HAZIRLAYANLAR Prof. Dr. Nuran CÖMERT Prof. Dr. Şaban UZAY Doç. Dr. Süleyman UYAR 1.7. DENETİM

Detaylı

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30.06.2015 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30.06.2015 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 30.06.2015 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 1 UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30 HAZİRAN 2015 TARİHİ İTİBARİYLE TTK 376 KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL

Detaylı

DARDANEL ÖNENTAŞ GIDA SAN.A.Ş TARİHLİ SOLO BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI

DARDANEL ÖNENTAŞ GIDA SAN.A.Ş TARİHLİ SOLO BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI DARDANEL ÖNENTAŞ GIDA SAN.A.Ş 31.12.2015 TARİHLİ SOLO BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI Bağımsız Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2015 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 45.428.521 Nakit ve Nakit Benzerleri 2.309.629 Ticari

Detaylı

5) I. Varlıklar II. Borçlar III. Özkaynaklar IV. Gelirler V. Giderler

5) I. Varlıklar II. Borçlar III. Özkaynaklar IV. Gelirler V. Giderler 1. Aşağıdaki muhasebe kavramlarından hangisi bir işletme tarafından muhasebe uygulamaları için seçilen muhasebe politikalarının birbirini izleyen dönemlerde değiştirilmeden uygulanması gereğini ifade eder?

Detaylı

PETROKENT TURİZM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) Aylık Bildirim

PETROKENT TURİZM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU PETROKENT TURİZM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) 2017-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi Faaliyet raporu hk. Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü

Detaylı

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇO VE DİPNOTLARI

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇO VE DİPNOTLARI 30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇO VE DİPNOTLARI 1 ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇOSU Bağımsız İncelemeden Geçmemiş

Detaylı

BALATACILAR BALATACILIK SAN. VE TİC. A.Ş. 31/12/2012 TARİHLİ SOLO FİNANSAL TABLOLARI VE DENETİM RAPORU

BALATACILAR BALATACILIK SAN. VE TİC. A.Ş. 31/12/2012 TARİHLİ SOLO FİNANSAL TABLOLARI VE DENETİM RAPORU BALATACILAR BALATACILIK SAN. VE TİC. A.Ş. 31/12/2012 TARİHLİ SOLO FİNANSAL TABLOLARI VE DENETİM RAPORU Rapor No: İndeks Denetim Raporu.. Bilanço Gelir Tablosu. Nakit Akım Tablosu.. Öz Kaynak Değişim Tablosu

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi FAALİYET RAPORU 2016 Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

SARDİS MENKUL DEĞERLER A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SARDİS MENKUL DEĞERLER A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi: Bu rapor, Sardis Menkul Değerler A.Ş. nin 1 Ocak 2010 30 Haziran 2010 çalışma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklığın Unvanı: Sardis Menkul Değerler A.Ş. 3. Dönem İçinde Görev

Detaylı

Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş. 06 Kasım 2014

Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş. 06 Kasım 2014 Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş. 06 Kasım 2014 İşbu rapor; Sermaye Piyasası Kurulu nun VII-128.1 Pay Tebliği nin 29. Maddesi 2. Fıkrasına istinaden Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanmıştır. A1 Capital

Detaylı

[FBIST] - FİNANS PORTFÖY FTSE İSTANBUL BONO FBIST BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

[FBIST] - FİNANS PORTFÖY FTSE İSTANBUL BONO FBIST BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU [FBIST] - FİNANS PORTFÖY FTSE İSTANBUL BONO FBIST BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Raporları

Detaylı

KONKORDATO ÖN PROJESİNE İLİŞKİN BAĞIMSIZ MAKUL GÜVENCE RAPORU ÖRNEĞİ

KONKORDATO ÖN PROJESİNE İLİŞKİN BAĞIMSIZ MAKUL GÜVENCE RAPORU ÖRNEĞİ 18.02.2019/57-1 KONKORDATO ÖN PROJESİNE İLİŞKİN BAĞIMSIZ MAKUL GÜVENCE RAPORU ÖRNEĞİ ÖZET : Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu nun (Kanun) konkordato

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. [GMSTR] - FİNANS PORTFÖY GÜMÜŞ BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor Konsolide Olmayan

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. [GMSTR] - FİNANS PORTFÖY GÜMÜŞ BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor Konsolide Olmayan KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU [GMSTR] - FİNANS PORTFÖY GÜMÜŞ BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama FİNANSAL RAPOR 2016 Bağımsız Denetçi

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU. Acar Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU. Acar Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Acar Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na Acar Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi' nin 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle hazırlanan ve ekte yer alan bilançosunu,

Detaylı

Türkiye Denetim Standartları. Hasan GÜL Denetim Standartları Daire Başkanı

Türkiye Denetim Standartları. Hasan GÜL Denetim Standartları Daire Başkanı Türkiye Denetim Standartları Hasan GÜL Denetim Standartları Daire Başkanı SUNUM PLANI 2017 yılı itibarıyla yayımlanan TDS ler Denetim Standartlarında Öngörülen Önemli Değişiklikler Yeni Denetçi Raporları

Detaylı

[USDTR] - FİNANS PORTFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

[USDTR] - FİNANS PORTFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU [USDTR] - FİNANS PORTFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU BYF Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Raporlar 2016

Detaylı

HALKA ARZ FĠYAT TESPĠT RAPORUNA ĠLĠġKĠN DEĞERLENDĠRME RAPORU

HALKA ARZ FĠYAT TESPĠT RAPORUNA ĠLĠġKĠN DEĞERLENDĠRME RAPORU HALKA ARZ FĠYAT TESPĠT RAPORUNA ĠLĠġKĠN DEĞERLENDĠRME RAPORU 29 Kasım 2013 1 1. Değerlendirme Raporu nun Amacı Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 22.06.2013 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Pay TebliğiSeri:

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 1 OCAK HAZİRAN 2010 KONSOLİDE II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 1 OCAK HAZİRAN 2010 KONSOLİDE II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 1 OCAK 2010 30 HAZİRAN 2010 KONSOLİDE II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER GENEL BİLGİLER 1 Asya Katılım Bankası A.Ş. ve Tarihsel Gelişimi Sermaye ve Ortaklık Yapısı Şube

Detaylı

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 31.12.2016 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 1 UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 31.12.2016 TARİHİ İTİBARİYLE TTK 376 KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL

Detaylı

BİS ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

BİS ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BİS ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 2016 Yılı Faaliyet Raporu Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

1.BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DENETİM KALİTESİ GENEL ÇERÇEVESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

1.BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DENETİM KALİTESİ GENEL ÇERÇEVESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER İÇİNDEKİLER 1.BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DENETİM KALİTESİ GENEL ÇERÇEVESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER 1.1. Tanımlar 1.2. Bağımsız Denetimin Amacı ve Kapsamı 1.3. Denetim Çıktıları 1.4. Kalite Kontrol Sistemi

Detaylı

ISLETME SERMAYESİ İHTİYACININ HESAPLANMASI

ISLETME SERMAYESİ İHTİYACININ HESAPLANMASI ISLETME SERMAYESİ İHTİYACININ HESAPLANMASI 1 İşletme Sermayesi İhtiyacının Hesaplanmasında Kullanılan Yöntemler Faaliyet Devri Katsayısına Göre Günlük Masraf Tutarına Göre Schmallenbach Formülüyle Rasyo

Detaylı

EFG Grubu uluslararası bir bankacılık grubu olup, iki alt gruptan oluşmaktadır:

EFG Grubu uluslararası bir bankacılık grubu olup, iki alt gruptan oluşmaktadır: EFG İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. FAALİYET RAPORU RAPOR DÖNEMİ: 1 Ocak 2009 31 Aralık 2009 Şirket kuruluş tarihi: 19/11/1990 I- Sermaye Piyasası Kurulu Yetki belgeleri Belge adı Veriliş tarihi Sayısı Alım

Detaylı

EFG İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. FAALİYET RAPORU. RAPOR DÖNEMİ: 1 Ocak Aralık Şirket kuruluş tarihi: 19/11/1990

EFG İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. FAALİYET RAPORU. RAPOR DÖNEMİ: 1 Ocak Aralık Şirket kuruluş tarihi: 19/11/1990 EFG İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. FAALİYET RAPORU RAPOR DÖNEMİ: 1 Ocak 2010 31 Aralık 2010 Şirket kuruluş tarihi: 19/11/1990 I- Sermaye Piyasası Kurulu Yetki belgeleri Belge adı Veriliş tarihi Sayısı Alım

Detaylı

EKİZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLARI

EKİZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLARI EKİZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31.12.2016 TARİHLİ TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLARI EKİZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)

Detaylı

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BLCYT, 2011/6 Aylık Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü

BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BLCYT, 2011/6 Aylık Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BLCYT, 2011/6 Aylık 26.08.2011 Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü Sınırlı Olumlu GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ

Detaylı

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Sona Eren Oniki Aylık Özel Hesap Dönemine Ait Konsolide TTK 376 Bilançosu ve Dipnotları Cari Dönem VARLIKLAR 31 Mayıs

Detaylı

BİSAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) Aylık Bildirim

BİSAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BİSAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 2016 4. çeyrek faaliyet raporu Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01 Ocak 2010 30 Eylül 2010 Bankanın Ticaret Unvanı : Asya Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Küçüksu

Detaylı

VI. Çözüm Ortaklığı Platformu

VI. Çözüm Ortaklığı Platformu VI Çözüm Ortaklığı Platformu Geleceği Hazırlayan Bir Düzenleme: Yeni TTK Tasarısı ve UFRS Uyumlu KOBĐ Muhasebe Standartları Aralık 2007 Burak Özpoyraz, Ortak, Denetim Hizmetleri PwC Slide 2 KAPSAMLI UFRS

Detaylı

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 30.06.2018 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 1 UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30.06.2018 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL DURUM TABLOSU (Tutarlar aksi

Detaylı

PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET A.Ş.

PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET A.Ş. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Görüş Kasım 2014 İçindekiler 1 Halka Arza İlişkin Genel Bilgiler... 3 2 Şirket Hakkında Özet Bilgi... 4 3

Detaylı

Sermaye Artırımı. Ders 14 Finansal Yönetim 15.414

Sermaye Artırımı. Ders 14 Finansal Yönetim 15.414 Sermaye Artırımı Ders 14 Finansal Yönetim 15.414 Bugün Sermaye artırımı Tanıtım Finansman modelleri ve piyasanın tepkisi Okuma Brealey ve Myers, Bölüm 14 ve 15 Yol haritası 1. Bölüm: Değerleme 2. Bölüm:

Detaylı

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları ve Aynı Tarihte Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide TTK 376 Bilançosu ve Dipnotları Cari Dönem VARLIKLAR

Detaylı

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 320 BAĞIMSIZ DENETİMİN PLANLANMASI VE YÜRÜTÜLMESİNDE ÖNEMLİLİK

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 320 BAĞIMSIZ DENETİMİN PLANLANMASI VE YÜRÜTÜLMESİNDE ÖNEMLİLİK EK TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 320 BAĞIMSIZ DENETİMİN PLANLANMASI VE YÜRÜTÜLMESİNDE ÖNEMLİLİK BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 320 BAĞIMSIZ DENETİMİN PLANLANMASI VE YÜRÜTÜLMESİNDE

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı 1. Yarıyıl Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı 1. Yarıyıl Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 1. Yarıyıl Sunumu 2015 1Y Başlıca Gelişmeler 1 Toplam işlenmiş et pazarı 2015 yılının ilk altı aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ciro bazında

Detaylı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları. 31 Mayıs 2016 tarihi itibariyle konsolide TTK 376 Bilançosu ve dipnotları

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları. 31 Mayıs 2016 tarihi itibariyle konsolide TTK 376 Bilançosu ve dipnotları Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları 31 Mayıs 2016 tarihi itibariyle konsolide TTK 376 Bilançosu ve dipnotları Cari dönem 31.May.16 Varlıklar Dönen varlıklar Nakit ve

Detaylı

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide TTK 376 Bilançosu ve Dipnotları Cari Dönem VARLIKLAR 31 Ağustos 2018

Detaylı

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Sona Eren Altı Aylık Özel Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide TTK 376 Bilançosu ve Dipnotları Cari Dönem VARLIKLAR 30 Kasım

Detaylı

SİSTEMİK ÖNEMLİ BANKALAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİSTEMİK ÖNEMLİ BANKALAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (Taslak): SİSTEMİK ÖNEMLİ BANKALAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

CITI MENKUL DEĞERLER A.Ş. 30/06/2010 TARİHİNDE SONA EREN 6 AYLIK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

CITI MENKUL DEĞERLER A.Ş. 30/06/2010 TARİHİNDE SONA EREN 6 AYLIK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 30/06/2010 TARİHİNDE SONA EREN 6 AYLIK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 Raporun Dönemi : 01.01.2010 30.06.2010 Ortaklığın Unvanı : Citi Menkul Değerler A.Ş. Sermayesi : 2.000.000 TL Merkez Dışı Örgütler

Detaylı

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide TTK 376 Bilançosu ve Dipnotları Özet Konsolide TTK 376 Finansal

Detaylı

TEBLİĞ. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan:

TEBLİĞ. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: TEBLİĞ Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORUNDA YER ALAN DİKKAT ÇEKİLEN HUSUSLAR VE DİĞER HUSUSLAR PARAGRAFLARI (BDS 706) HAKKINDA TEBLİĞ TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI

Detaylı

Verusatürk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Fiyat Tespit Raporu na İlişkin Hazırlanan Fiyat Analiz Raporu

Verusatürk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Fiyat Tespit Raporu na İlişkin Hazırlanan Fiyat Analiz Raporu Verusatürk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Fiyat Tespit Raporu na İlişkin Hazırlanan Fiyat Analiz Raporu 10.11.2015 Verusatürk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Fiyat Analiz Raporu İşbu

Detaylı

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2018-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Birko 2018 2. Dönem Mali Tablo

Detaylı

30 Haziran 2013 SMMM Yeterlilik Sınavı Finansal Tablolar Analizi Sınavı

30 Haziran 2013 SMMM Yeterlilik Sınavı Finansal Tablolar Analizi Sınavı 30 Haziran 2013 SMMM Yeterlilik Sınavı Finansal Tablolar Analizi Sınavı Soru 1) ABC Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin 2011 ve 2012 dönemine ait gelir tablosu aşağıdaki gibidir. ABC Sanayi ve Ticaret A.Ş. Gelir

Detaylı

TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİNİN FİNANSAL VE MALİ KONULARDA DENETLENMESİNE İLİŞKİN TALİMAT SHT-6AF. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİNİN FİNANSAL VE MALİ KONULARDA DENETLENMESİNE İLİŞKİN TALİMAT SHT-6AF. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİNİN FİNANSAL VE MALİ KONULARDA DENETLENMESİNE İLİŞKİN TALİMAT SHT-6AF BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Talimatın amacı, Ticari Hava Taşıma

Detaylı

Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler

Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler . Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler 31/07/2012 Yayın Hakkında Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler yayını; Basel II geçişiyle uyumlu olarak BDDK

Detaylı

FİNANSAL SERBESTLEŞME VE FİNANSAL KRİZLER 4

FİNANSAL SERBESTLEŞME VE FİNANSAL KRİZLER 4 FİNANSAL SERBESTLEŞME VE FİNANSAL KRİZLER 4 Prof. Dr. Yıldırım Beyazıt ÖNAL 6. HAFTA 4. GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE ULUSLAR ARASI FON HAREKETLERİ Gelişmekte olan ülkeler, son 25 yılda ekonomik olarak oldukça

Detaylı

ANSA YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

ANSA YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ANSA YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 2016 yılı Faaliyet Raporu Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları. 28 Şubat 2017 tarihi itibariyle konsolide TTK 376 Bilançosu

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları. 28 Şubat 2017 tarihi itibariyle konsolide TTK 376 Bilançosu Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları 28 Şubat 2017 tarihi itibariyle konsolide TTK 376 Bilançosu Cari dönem 28 Şubat 2017 Varlıklar Dönen varlıklar Nakit ve nakit benzerleri

Detaylı

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİC. AŞ. 30 EYLÜL 2016 TARİHLİ BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİC. AŞ. 30 EYLÜL 2016 TARİHLİ BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİC. AŞ. 30 EYLÜL 2016 TARİHLİ BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI Bağımsız Denetimden Geçmemiş 30 Eylül 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 385.951.135 Nakit ve Nakit Benzerleri (117.884.054) Ticari

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK - 31 ARALIK 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI

Detaylı

Sirküler Rapor /91-1

Sirküler Rapor /91-1 Sirküler Rapor 19.03.2014/91-1 KARŞILAŞTIRMALI BİLGİLER-ÖNCEKİ DÖNEMLERE AİT KARŞILIK GELEN BİLGİLER VE KARŞILAŞTIRMALI FİNANSAL TABLOLAR STANDARDI (BDS710) YAYIMLANDI ÖZET : Karşılaştırmalı Bilgiler-Önceki

Detaylı

HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU

HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU 29 Temmuz 2016 Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Halka Arz Fiyat Tespit

Detaylı

METRO ALTIN İŞLETMECİLİĞİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

METRO ALTIN İŞLETMECİLİĞİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR METRO ALTIN İŞLETMECİLİĞİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER Sayfa No ÖZET BİLANÇO... 1 ÖZET KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZ SERMAYE

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) Paylar - Bankacılık PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07/03/2000 30/06/2018 tarihi itibarıyla - Demir, Çelik

Detaylı

FİNANS FONKSİYONU VE FİNANSAL YÖNETİM

FİNANS FONKSİYONU VE FİNANSAL YÖNETİM FİNANS FONKSİYONU VE FİNANSAL YÖNETİM FİNANS YÖNETİCİSİNİN ROLÜNDEKİ DEĞİŞİM MUHASEBE Bugün FİNANS Geçmiş Destek Rolü ağırlıklı Defter Kayıtlarının tutulması Finansal Tabloların Raporlanması Finansal Anlaşmaların

Detaylı

NET HOLDİNG A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

NET HOLDİNG A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU NET HOLDİNG A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2017-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 31.12.2017 Tarihli Faaliyet Raporu Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

Sirküler Rapor /82-1

Sirküler Rapor /82-1 Sirküler Rapor 17.03.2014/82-1 BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORUNDA YER ALAN DİKKAT ÇEKİLEN HUSUSLAR VE DİĞER HUSUSLAR PARAGRAFLARI STANDARDI (BDS 706) YAYIMLANDI ÖZET : Bağımsız Denetçi Raporunda Yer Alan Dikkat

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2018-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30/11/2018 Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2015 3. Çeyrek Finansal Sunumu

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2015 3. Çeyrek Finansal Sunumu PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2015 3. Çeyrek Finansal Sunumu 2015 3Ç - Başlıca Gelişmeler Toplam süt ürünleri pazarı 2015 yılının ilk dokuz aylık döneminde ciro bazında %6 oranında büyüdü ancak yoğurt

Detaylı

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2016 Yılı 4. dönem Finansal Tablolar ve dipnotları Bağımsız

Detaylı

2017 YILI 2017 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2018 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU

2017 YILI 2017 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2018 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU 2017 YILI 2017 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2018 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU Mali ve İdari İşler Müdürlüğü 07.03.2018 Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. A-

Detaylı

GEN YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

GEN YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GEN YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Denetim

Detaylı

RODRİGO TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

RODRİGO TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU RODRİGO TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 2016 Yılı faaliyet raporu Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu na Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. (Şirket- Ana Ortalık) ve bağlı ortaklıklarının (hep birlikte "Grup" olarak anılacaktır)

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2015-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi FAALİYET RAPORU 31052016 Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü

Detaylı

Finansal Durum Tablosu Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Konsolide Dönem

Finansal Durum Tablosu Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Konsolide Dönem ERGAZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU Tutarlar, aksi belirtilmedikçe, Türk Lirası () olarak belirtilmiştir. Finansal Durum

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 1 2. FİNANSAL YÖNETİMİN FONKSİYONLARI... 2 2.1. Yatırım Kararları... 2 2.1. Finansman Kararları... 3 2.1. Dividant Kararları... 4

Detaylı

THE EFFECT OF ISA 570 GOING CONCERN ON AUDIT REPORTS

THE EFFECT OF ISA 570 GOING CONCERN ON AUDIT REPORTS THE EFFECT OF ISA 570 GOING CONCERN ON AUDIT REPORTS DOI: 10.17261/Pressacademia.2018.911 PAP- V.7-2018(64)-p.339-343 Oktay Tas 1, Huseyin Mert 2, Memet Guner 3, Goktug Duyar 4 1 Istanbul Technical University,

Detaylı

MİSH DEKORASYON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

MİSH DEKORASYON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU MİSH DEKORASYON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi Faaliyet Raporu Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

Fon'un Yatırım Amacı

Fon'un Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 12/05/1998 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2018 tarihi itibarıyla Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı

Detaylı

20 TEMMUZ 2008-2008/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ SINAVI SORU VE CEVAPLARI

20 TEMMUZ 2008-2008/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ SINAVI SORU VE CEVAPLARI 20 TEMMUZ 2008-2008/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ SINAVI SORU VE CEVAPLARI SORU 1: Ekte finansal tabloları verilmiş ABC Firması bir ticaret işletmesidir. Bu tabloları

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) Aylık Bildirim

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 2016-4 KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

Konu: İMKB nda İşlem Sıraları Kapatılan Hisse Senetlerinin Aracı Kuruluşlar Vasıtasıyla Borsa Dışında Alış / Satışına İlişkin Esaslar

Konu: İMKB nda İşlem Sıraları Kapatılan Hisse Senetlerinin Aracı Kuruluşlar Vasıtasıyla Borsa Dışında Alış / Satışına İlişkin Esaslar TSPAKB TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI ARACI KURULUŞLARI BİRLİĞİ Büyükdere Caddesi No:173 1. Levent Plaza A-Blok Kat:4 80620 1. Levent - İstanbul Tel : (212) 280 85 67 Faks : (212) 280 85 89 www.tspakb.org.tr

Detaylı

MARTI OTEL İŞLETMELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

MARTI OTEL İŞLETMELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU MARTI OTEL İŞLETMELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 01.04.201631.03.2017 Dönemi Mali Tablolar Bağımsız Denetçi

Detaylı

PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU

PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU 9 Kasım 2015 Pergamon Status Dış Ticaret Anonim Şirketi Halka Arz Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Değerlendirme

Detaylı

ATA ONLİNE MENKUL KIYMETLER A.Ş. MART 2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ATA ONLİNE MENKUL KIYMETLER A.Ş. MART 2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU I-GİRİŞ ATA ONLİNE MENKUL KIYMETLER A.Ş. MART 2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. Raporun dönemi : 01/01/2013-31/03/2013 2. Ortaklığın unvanı : ATA ONLİNE MENKUL KIYMETLER A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme

Detaylı

UFRS Bülten Brexit Sürecinin Finansal Raporlara Olası Etkileri Temmuz 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni

UFRS Bülten Brexit Sürecinin Finansal Raporlara Olası Etkileri Temmuz 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni www.pwc.com.tr UFRS Bülten Brexit Sürecinin Finansal Raporlara Olası Etkileri Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Konu Birleşik Krallık ın Avrupa Birliği nden ayrılmasına ilişkin referandum

Detaylı

23 KASIM /3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ SINAVI SORULAR

23 KASIM /3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ SINAVI SORULAR 23 KASIM 2008-2008/3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ SINAVI SORULAR SORU 1: Ekte finansal tabloları verilen ABC Anonim Şirketi inşaat malzemeleri konusunda faaliyet

Detaylı

GÜVENCE DENETİMİ STANDARDI 3400 İLERİYE YÖNELİK FİNANSAL BİLGİLERİN İNCELENMESİ (TASLAK)

GÜVENCE DENETİMİ STANDARDI 3400 İLERİYE YÖNELİK FİNANSAL BİLGİLERİN İNCELENMESİ (TASLAK) GÜVENCE DENETİMİ STANDARDI 3400 İLERİYE YÖNELİK FİNANSAL BİLGİLERİN İNCELENMESİ (TASLAK) İÇİNDEKİLER Paragraf Giriş....1-7 İleriye Yönelik Finansal Bilgilere İlişkin Denetçi Tarafından Verilen Güvence...8-9

Detaylı

NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

GALATA MENKUL DEĞERLER A.Ş.

GALATA MENKUL DEĞERLER A.Ş. GALATA MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31.12.2011 FAALİYET RAPORU Yönetim kurulu olarak Genel Kurula sunduğumuz faaliyet raporumuzda belirtilen hususlar kapsamında, ara dönemi ilgilendiren önemli olaylar ile bunların

Detaylı

Halka Arz Tarihi 07.11.2008 Portföy Yöneticileri

Halka Arz Tarihi 07.11.2008 Portföy Yöneticileri A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 07.11.2008 Portföy Yöneticileri 31.12.2008 tarihi itibariyle Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam

Detaylı

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. 31 Aralık 2010 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. 31 Aralık 2010 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 31 Aralık 2010 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar Akis Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi 4 Şubat 2011 Vakıf Gayrimenkul Yatırım

Detaylı

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. 31 MART 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇO VE DİPNOTLARI

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. 31 MART 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇO VE DİPNOTLARI 31 MART 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇO VE DİPNOTLARI ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2018 TARİHİ ITIBARIYLA TTK 376 BİLANÇOSU Bağımsız İncelemeden Geçmemiş VARLIKLAR

Detaylı

Bu rapor, Sardis Menkul Değerler A.Ş. nin 1 Ocak 2011 31 Aralık 2011 çalışma dönemini kapsamaktadır.

Bu rapor, Sardis Menkul Değerler A.Ş. nin 1 Ocak 2011 31 Aralık 2011 çalışma dönemini kapsamaktadır. 1. Raporun Dönemi: Bu rapor, Sardis Menkul Değerler A.Ş. nin 1 Ocak 2011 31 Aralık 2011 çalışma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklığın Unvanı: Sardis Menkul Değerler A.Ş. 3. Dönem İçinde Görev Alan Yönetim

Detaylı

YENİ GİMAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI

YENİ GİMAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI YENİ GİMAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU AKTAN BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ

Detaylı

TRABZONSPOR SPORTİF YATIRIM VE FUTBOL İŞLETMECİLİĞİ TİCARET A.Ş

TRABZONSPOR SPORTİF YATIRIM VE FUTBOL İŞLETMECİLİĞİ TİCARET A.Ş TRABZONSPOR SPORTİF YATIRIM VE FUTBOL İŞLETMECİLİĞİ TİCARET A.Ş ve Aynı Tarihte Sona Eren Hesap Dönemine Ait TTK 376 Bilançosu ve Dipnotları 30 KASIM 2018 TARİHLİ TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU 30 Ekim

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı 3. Çeyrek Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı 3. Çeyrek Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 3. Çeyrek Sunumu 2015 3Ç Başlıca Gelişmeler Toplam işlenmiş et pazarı* 2015 yılının ilk dokuz aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ciro bazında

Detaylı

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 FİNANSAL RAPORLAR VE DİPNOT

Detaylı

KONU: UMS 10 Raporlama Döneminden Sonraki Olaylar (*) Uygulama Örneği

KONU: UMS 10 Raporlama Döneminden Sonraki Olaylar (*) Uygulama Örneği KONU: UMS 10 Raporlama Döneminden Sonraki Olaylar (*) Uygulama Örneği Bu bölümde raporlama döneminden sonra gerçekleşen olaylar nedeniyle finansal tablolarda hangi durumlarda nasıl ve ne zaman düzeltme

Detaylı

GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2018-2. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 01.06.2018-30.11.2018 Dönemi Faaliyet Raporu Bağımsız Denetçi

Detaylı