Ozan Açıktan: Coppola'yı beklemeye gerek yok, bir tane ak sakallı dede bekliyorsam, o da herhalde Polanski dir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ozan Açıktan: Coppola'yı beklemeye gerek yok, bir tane ak sakallı dede bekliyorsam, o da herhalde Polanski dir."

Transkript

1 Ozan Açıktan: Coppola'yı beklemeye gerek yok, bir tane ak sakallı dede bekliyorsam, o da herhalde Polanski dir. Mithat Alam Film Merkezi 16 Aralık 2004 de kısa film yönetmeni Ozan Açıktan ı ağırladı. Diyojen in Karısı, Mono ve Marlis filmlerinin yönetmeni Ozan Açıktan ile filmlerinin gösterimi sonrasında Yamaç Okur un moderatörlüğünde kısa film üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Yamaç Okur: Öncelikle eğitiminle başlayalım. Hangi okullarda okudun ve kısa filme geçişin nasıl oldu? O zan Açıktan: Ankara Üniversitesi'nde Radyo, TV ve Sinema okudum. Sonra Polonya'daki Sinematografi Bölümü ne başvurdum. Ankara Üniversitesi nde okurken yaptığım iki filmle Polonya ya Festival e gittiğimde Lodz Sinema Okulu ile tanıştım. Okul için para biriktirmem gerekiyordu, dönünce çalışmaya başladım. O sırada Diyojen in Karısı nı yaptım ve bir ödül aldım. Parasıyla da okulun ücretini ödedim. Polonya'ya ne zaman gittin? İlk gidişim bundan üç yıl önceydi. Sonra da Diyojen in Karısı ile gittim. O filmi TRT den Süreyya Garipoğlu nun Genç Sinemacılar programı kapsamında yapmıştım. Polonya da iki film daha yaptım; biri kamera egzersizi olan Mono diğeri de mezuniyet filmim Marlis.

2 86 Mithat Alam Film Merkezi Söyleşi, Panel ve Sunum Yıllığı 2004 Yamaç Okur: Kısa filmcilerinin hemen hepsinin ortak sorunlarından biri finansman. Üç filminin de ortak özelliği film formatında çekilmiş olmaları. Bu bilinçli bir tercih olmalı. Zor bir tercih aynı zamanda. O zan Açıktan: Evet uygulamada da, gösterimde de zor bir tercih. Türkiye de 35 mm.lik kopyadan gösterim yapmak çok kolay olmuyor. Diyojen in Karısı ile başlayalım. TRT de Genç Sinemacılar adında yeni bir projeden bahsettiler. TRT, kamerayı, ışığı veriyordu. Yönetmen sadece senaryodan ve ekipten sorumlu oluyordu. Kamerayı TRT den aldığım için 35 mm. çekmek çok kolay oldu. Projede yer alan bütün kısa filmciler filmlerini 35 mm. çektiler.zaten 5 6 kişiydik. Onların hepsi bana film verdiler. İzleyince renklerden parça filmler olduğu fark ediliyor. Ama filmin son hali Betacam da kaldı, 35 mm kopyasını yapamadık. TRT'de de kopyası kalmadı mı? Kalmadı, 35 mm de çekip dijitalde bitirmek zorunda kaldık. Polonya da bütün egzersizler film kamerasıyla yapılıyor. En fazla uzun metraj gibi bir şey yapmak istersen onu dijitalde yapabiliyorsun. Ben sinematografi okuduğum yani kamera kullanarak not aldığım için filmi 16 ve 35 mm de çektim. Finansmanını, Diyojen in Karısı ile Ankara Film Festivali nde aldığım ödül olan iki kutu filmle çekerek sağladım. Kamerayı okuldan aldım. Artık kullanılmayan çok eski kameralar olduğu için 16 mm ye orada kimse matah bir şey diye bakmıyor. Bu yüzden çok fazla var. Laboratuar işlemlerini belli bir metraja kadar okul karşılıyor. İki kutu çekince sorun olmadan yapıyorlar. Marlis e gelince, Vizontele de yardımcı yönetmen olarak çalışmıştım. 20 kutu film kalmıştı, hepsini aldım (gülüşmeler). Polonya da öğrencilere sattım, parasıyla 15 kutu Kodak aldım ve Marlis te kullandım. Polonya daki Lodz, dünyanın en önemli sinema okullarından biri. Sinema yapmak isteyen birçok öğrencinin de düşlerini süslüyor. Seninle beraber Seyfi Teoman da Lodz da aynı dönemlerde okumuştu. Neden Lodz?

3 Ozan Açıktan 87 Polonya ya festivale gittiğimde Roman Polanski ile tanıştım. İçerde benim filmim gösteriliyordu. Film 30 dakikaydı. Dışarıda merdivenlerde bira içiyordum. Rektör (ya da müdür yardımcısı) geldi: "İlgileniyorsanız Bay Polanski okulda", dedi. Ben toparlanırken Polanski yanıma geldi, "Benimle bir bira içer misin?" diye sordu. Önce şaşkınlıktan öylece durdum. Sonra biraları aldık, oturduk. Bir süre kameralar bizi çekti. Sonra Polanski ile yalnız kaldık. Ben ne konuşacağımı bilemiyordum. Polanski konuşmayı başlatmak için "Ne yapmak istiyorsun" diye sordu. "Yönetmenlik okuyacağım" diye cevapladım ama yalandı. Lodz un çok iyi ve girilmesi çok zor bir okul olduğunu bilmeme rağmen orda okumayı düşünmüyordum. Çünkü Lehçe öğrenmek gibi bir handikap var ortada. Polanski, "Buraya gelip yönetmenlik okumanı tavsiye etmem çünkü yönetmenlik okunmaz, olunur" dedi. Seyfi nin yönetmenlik okuduğundan bahsetti. "Ama Türkiye'ye dönünce aç kalmak istemiyorsan, gel burada kamera oku. Buranın görüntü yönetmenleri çok iyidir. Film çekmeyi öğretirler", dedi. "Coppola'yı beklemeye gerek yok, bir tane aksakallı dede bekliyorsam, o da herhalde Polanski dir, diye düşündüm. Ondan sonraki iki yıl hep aklımda gidip sinematografi okumak vardı. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum, ama şu an kamera okumuş olmaktan memnunum. Başvuru sürecin nasıl gerçekleşti? İki opsiyonunuz var bir tanesi Seyfi Teoman ın yaptığı gibi normal sınava girmek. Ya da film okulunda okuduysanız, daha önceden yaptığınız filmler, CV ve iki adet referans mektubu başvuruyorsunuz. Ona göre kabul ediyorlar ya da etmiyorlar. Bu şekilde başvuru sayısı daha az olduğu için benim girdiğim program biraz daha kolay. Seyfi'ninki tam sınavla girilen dört yıl okunması gereken. Ama benimki iki yıldı. Diğerinde sınav biraz daha aşamalı, sadece filme yönelik olmuyor, yazılı bir sınava tabii tutuluyor. Yamaç Okur: Lehçe meselesini nasıl çözdün?

4 88 Mithat Alam Film Merkezi Söyleşi, Panel ve Sunum Yıllığı 2004 O zan Açıktan: Orada beş ay hazırlık dönemi var. Bir ay önce giderek özel ders aldım. Belli bir yaştan sonra hazırlık okumak ve dilin ileride hiç kullanmayacağın bir dil olan Lehçe olması biraz sorundu. Bir gün ders çıkışında bir arkadaşımla konuşurken buldum kendimi. Hakikaten öyle oldu. Bana Hâlâ Lehçe kursunda mısın? diye sordu. Sonra boş ver, zaten anlıyorsun dedi. Ardından bir yeterlilik sınavına girdim. Konuşabiliyordum, seti de idare edebiliyordum, oyuncuları yönetebiliyordum. Tabii ki İngilizcem de yardımcı oldu. Lodz, uluslararası öğrenciler için paralı sanırım. Aslında uluslararası öğrencilere pek sıcak bakmıyorlar. Çünkü okul zaten bütün Polonyalı öğrencilere burs veriyor. Üstelik yaşama parası da veriyor, filmlerini karşılıyor. Okuldaki temel işleyiş böyle. İlginç olduğu için çok kısaca anlatacağım. Bir prodüksiyon departmanı var. Her yıl birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflar için belirli bütçeleri var. O bütçe prodüksiyon departmanında duruyor. Gidip kamera istediğinde bütçenden kamera kirasını düşüyorlar. Okulun içinde gerçek bir film prodüksiyonu yapıyorsun. Arada para alıp verme olmuyor. Okulun böyle bir yapısı var ve bütün Polonyalı öğrencileri çekiyorlar. Sınıfta 15 tane öğrenci varsa üçü yabancı, diğerleri Polonyalı oluyor. O yüzden de yabancı bir öğrenci burs aldığı zaman pek sıcak bakılmıyordu. Ama burslar elçilik üzerinden devlet düzeyinde olunca, okulun parası zaten Türkiye den yatırdığı için herhangi bir terslik olmuyor. Bunun dışında dışarıdan öğrenci geliyorsa para versin diye düşünülüyor. Aslında gerçekten pahalı bir okul. Yerine Avrupa'daki başka okullar tercih edilebilir. Dört yıl okuduğun zaman yıllık 12 bin dolar. Filmleri okul karşılıyor, üçüncü sınıfta artık belgesel çekmen gerekiyor. O kadar para vermene rağmen 35 mm. çekemiyorsun. Staj programında ise dolar daha vererek filmini çekiyorsun, 8 bin dolara falan geliyor.

5 Ozan Açıktan 89 Diğer ülkelerle birlikte kaç tane yabancı öğrenci var? Ben yıllar önce Lodz da okuyan bir Türk olduğunu duymuştum. Feridun Erol diye biri varmış, yurt dışında yaşıyormuş hatta. Şu an yığınla Koreli var. Alman ve Amerikalılar da geliyor. Almanlarla bir öğrenci değişim programı var. Marlis in bütçesi herhalde diğer filmlerinden daha fazlaydı. Hâlâ borcunu ödüyoruz. Mesela BMW yi aslında gerçekten çarpacaktık. Son gün iki tane BMW kapısı aldık, o kapı hala duruyor ve borcunu ödemedik. Hurda araba kullandınız herhalde. O son iki kareyi Polonya'da çektik. Çünkü burada çarpılmış araba bulamadık. Orada da bulduğumuz araba Alfa Romeo'ydu, BMW bulamadık (gülüşmeler). Bütçeye gelince; ben burada uzun metrajda çalıştım, filmleri sattım, reklamlarda çalıştım, onların paralarını koydum. Ama bunlar yetmedi. Üzerine Polonya dan sponsorluk aldık. Bir sigorta şirketinden. Onlar ekipmanları sadece sigortaladılar. Çünkü Polonya'dan kamera geldi. Burada istediğimiz kameradan yoktu. Tahmin ediyorum filmin bütçesi 15 bin Euro falan. Filmi yapmaya karar verdiğimizde 7 milyar paramız vardı. Hâlâ borç ödüyoruz. Kamera için bir şey söylemek istiyorum: Kamera sinemaskop anamorfik lens kullanıyor, yani gerçek perdede gösterildiğinde gerçek bütün o perdeyi kaplayan bir şey. Türkiye'de anamorfik lens ya da anamorfik lens kullanılabilecek kamera yok. Biraz da filmlerin içerikleri ile ilgili konuşalım. Bence filmlerde konuşulmaya değer birçok şey var. Diyojen'in Karısı ile başlayalım mı? Bener Bozkurt, Bilkent'te oyunculuk okuyordu. Diyojen'in Karısı nı birlikte çekmeye karar verdik. Senaryosundan yönetmenliğine kadar ortak çalıştık. Senaryosu gerçek bir

6 90 Mithat Alam Film Merkezi Söyleşi, Panel ve Sunum Yıllığı 2004 hikayeden alınma. Filmde anneannem oynayacaktı bu yüzden Bozhöyük te çektik. Filme mekân ararken iki hafta kadar o ağaçları bulabilmek için dağlara tırmandık, ormanlarda gezdik.yorucu bir işti. Bu hikayeyi Karadeniz'de bir kadın, bir tiyatro grubuna gerçekten yaşattı. Bir oyuncu arkadaşımın da içinde bulunduğu grup, minibüsle giderlerken, dinlenmek için bir eve giriyorlar. Evde yemekler falan yapılıyor. Çıkarlarken kadın fotoğraflarını istiyor. Aslında çok daha iyi çekilmesi gereken bir film. Yamaç Okur: Üç filmde de dış ses var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? O zan Açıktan: Diyojen'in Karısı nı yazdık, çektik, sonra baktık ki hiçbir şey anlaşılmıyor. Gerçekten de öyle oldu. O cümlelere inanıyorum ama yine de tam kurtarma ve çok zorlama cümleler olduğunu düşünüyorum. Mono da ise ben kamera egzersizi yapacağım için bir tane teklif buldum. Ulf Wolf yazmıştı, internette gördüm. Bunu hikaye yapabilir miyim? diye sordum. Kabul etti. Böyle hazır bir teklifti. Adam konuşuyormuş gibi yapayım da kamerayla uğraşayım dedim. Marlis te ise gerçekten hikayenin içinde olan bir şey. Ama dördüncü filmimde kimse konuşmayacak (gülüşmeler). Bir şey anlatmaya çalışmayacak en azından. İkincide adam hikaye okuduğu için var. Ama başka türlü altından kalkamayacağım için bilinçli yaptım. Mono ile birlikte kadın erkek ilişkilerine odaklanıyorsun. O zamana kadar bunlarla ilgili bir laf edecek bir yaşanmışlık da yoktu. Bir erkek olarak bir kızla konuşup onu etkilediğimin hayalini kuruyorum ve öyle bir film yapmayı istiyorum. Sonra o kızla birlikte olmaya başlıyorsun ve ayrılıyorsun. Filmi de Marlis oluyor mesela (gülüşmeler). Doğru ya da yanlış bilmiyorum ama öyle bir referans çabası içindeyim. Oradaki hikayelerin hiçbirini yaşamadım ama hayalini kurduğum ya da yakın hissettiğim anlar oldu. Metin de gerçekten iyiydi. Zor olan şu: Bir metni alıyorsun, o zamana kadar yüz tane kitap okumuşsun, bir o kadar da film izlemişsin, ama o metni filme çekerken, çektikten son-

7 Ozan Açıktan 91 ra, filmi izlerken yaptıklarına gülmüyorsan eğer, o iyi bir metindir. Çok kötü olduğunu düşünmüyorum ve henüz Mono ya gülmüyorum. Oyuncular profesyonel miydi? Hayır, kadın oyuncuyla bir barda tanıştım (gülüşmeler). Bizim okulda dekorla ilgileniyordu. Benim aklımda son güne kadar, mankenlik yapan ve oyuncu olan bir kız vardı. Sonra diğerini oynattım. Bu arada hep biz diye bahsediyorsun, bir ekibin mi var? Ankara da birlikte yola çıktığımız, sonra İstanbul da yolları kesişmiş bir ekip var. Şimdi başka işler yapıyorlar ama aynı zamanda kısa film de yapıyorlar. Ben Türkiye ye geldiğimde diyorum ki: Marlis diye bir film yapacağız, herkes işini gücünü bırakıyor.o ara başka hiçbir şey yapılmıyor. Marlis için biz yaklaşık 15 gün mekân aradık, herkes yollardaydı. Beş kişi, yalnızca ben değil. Filme benim kadar inanmış bir grup. Az önce söylediklerinizden çok üzüldüm çünkü ben filmi izlerken alt metinde çok farklı şeyler varmış gibi geldi. Sadece barda bir kadını etkileme filmi değilmiş gibi. Filmde yaşadığımız hayat, bunun üzerine çeşitli diyaloglar var. Kaçış yollarının olmadığı üzerine diyaloglar var. Kapitalizmin tatlı bir düşü vardır ya bu düşten kaynaklı bu sanki ağzımıza çalınan bir parmak baldan bahsediliyormuş gibi gördüm. Filmin sonunda delilerden bahsediliyor, hapishaneyi kabul etmeyenlerden. Oradan aklıma çok farklı şeyler geldi. Daha öncesinde cüzamlıların daha sonraki çağlarda modernite ile beraber delilerin toplumdan dışlanması vb. Bu bir kızı tavlama filmi değil elbette. Benim filmi yapma sebebim olan samimiyet noktası; bir tane kameram, bir tane öykü var, bunları bir arada kesiştiren şey. Öyle bir derdim ya da hayalimin olması. Orhan Pamuk sinema ile ilgili çok güzel bir şey söylüyor. Mastürbasyon gibidir di-

8 92 Mithat Alam Film Merkezi Söyleşi, Panel ve Sunum Yıllığı 2004 yor. Ulaşamayacağınız hayallerle beyninizi bulandırır. Sinemanın sadece beyni bulandıran bir alanı da var. Ama metin çok kuvvetli ise. Söylediğim basit bir şey değil. Öyle kolay yenilir yutulur bir şey de değil. Ama film onun içinde eziliyor. Altyazı Aylık Sinema Dergisi nde Mono ile ilgili bir şey yazılmış, içi boş bir hediye kutusunu andırıyor gibi bir cümle hatırlıyorum. Şu noktada haklı, film görselliğinin altında kalıyor.görselliği çok daha üst düzeydeyken anlatısı daha yavan kalıyor. Bu açıdan boş hediye kutusu benzetmesine katılıyorum. Ama anlatısını kaybediyor gibi bir şey de vardı, ona katılmıyorum çünkü anlatısının o olması ile yola çıkan bir film. Yani son tahlilde bir fıkradan bahsediyoruz. Marlis gibi iddialı bir şeyden bahsetmiyoruz. Ben bir film anlatacağım, kadın mı erkek mi çözeceğim gibi bir derdi yok. Marlis öyle bir derde soyunuyor. Altında kalıyor ya da kalmıyor onu bilemiyorum. Yamaç Okur: Marlis de belki adam daha yaşlı olsaydı daha etkileyici olabilirdi ve hikaye daha öne çıkabilirdi. O zan Açıktan: Adamın yaşlı olması için bir çabamız oldu, ama oyuncuyu Türkiye ye getiremedik. Marlis de kullandığın mekânlar herhangi bir yere ait olabilir. Sadece garsonun Türkçe konuşmasından anlayabiliyoruz Türkiye olduğunu. Miami falan da olabilir. Yetkinlik dediğim o, ben böyle bir şeyin altından kalkabileceğim için bu soyutlamayı yaptım. Aklımdan geçen film Kumun Altında oldu. Görüntü yönetmenliği de okudun. Beğendiğin, öykündüğün görüntü yönetmenlerinden bahseder misin? Galiba Darius Khondji sonra da Vittorio Storaro. Darius Khondji nin tek başına Seven ını bir köşeye koymakta fayda var. Evita gibi bir filmi de var aynı zamanda. Khondji sadece ışığa, kameraya müdahale etmiyor. Duvarın ıslatılması gerektiğini de söylüyor, ya da duvara lastik yapıştırılarak o ıslaklığın on saat sürmesini sağlıyor. Storaro ressam yanından dolayı da hayran olduğum bir kişi, ama

9 Ozan Açıktan 93 Khondji sinema yapmak, üretmek anlamında daha yakın geliyor. Bir görüntü yönetmeni olarak Darius Khondji ile çalışmak isterdim. Bir yandan da reklam sektöründe çalışıyorsun, para kazanıyorsun. Başka planların da var mutlaka. Vizontele Tuuba da çalıştın. Türkiye de beğendiğin görüntü yönetmeni var mı? Uğur İçbak gerçekten iyi bir görüntü yönetmeni. Çağdaş, birçok filmi takip eden bir adam. Tolga Kutlar da var. İkisi de genç ve adam gibi iş yapıyorlar. Adam gibi derken küçümsemek adına söylemiyorum. Ama bizde görüntü yönetmeni deyince kamerayı alıp Oradan onu yak, buradan da bu yansın tamam gibi bir durum var. Mesele şu: Tamamen metin ve o metnin hak ettiği görüntüyü tartışmak gerekiyor. Bunu Tolga Kutlar da Uğur İçbak da tartışıyor. Mehmet Aksın la çalışmadığım için bilmiyorum, o da aynı kuşaktan. Onun dışında tanıştığım herkes, yaşlısı genci böyle. Reklamlardaki görüntü yönetmenleri? Bu sebepten dolayı reklamda yabancı görüntü yönetmenleri çok geliyor. Çünkü filme bir karakter katmak gibi bir dert var. İyi bir reklam filminden bahsediyoruz. Karakter katabilmek için de orayı aydınlatmak yetmiyor. Bir tane daha beğendiğim görüntü yönetmeni var: Sloavomir Idziak, o da bizim okulun mezunu ve Kieslowski nin Blue filminin görüntü yönetmeni. Her şeyin başı bu; sinematografiyi ya da ışığı senaryosuz tartışmak saçmadır. Ben korku filmi mi çekiyorum, bu korku filminin adam karakteri, kadın karakteri nasıl? Ancak bundan sonra olayı ışıklandırabilirim. Sonra bütün filmin rengine bakmalıyım ki renkler arasındaki dengeyi bulabileyim. Kendi kişisel tercihin adına görüntü yönetmenliği yapmak gibi bir planın da var mı? Emprovize bir sahne çekmek istediğim zamandan bahsedelim: Görüntü yönetmeni eğer bir sahneyi çekemiyorsa,

10 94 Mithat Alam Film Merkezi Söyleşi, Panel ve Sunum Yıllığı 2004 kalben kendini ona yakın hissetmiyorsa ve yakalamıyorsa, sadece yakın planlarla gidiyorsa kamerayı alıp kullanmak istiyorum. Sadece o sahnenin hayrına olacağı için. Mesela Polanski Piyanist te bombalar patlarken piyanonun çalındığı sahnede kamerayı kendi kullanıyor. Çünkü tansiyonu, kameranın nereye döneceğini o biliyor. Ya da kamerayı kullanırken oyuncuya daha yakın oluyorsun. Yamaç Okur: Bazı oyuncularla çalışırken zorlandığından bahsettin. Hangi filmde hangi oyuncu? O zan Açıktan: Film olarak Marlis. Marlis i oynayan kadın onların Meltem Cumbul u gibi, reklamlarda sinema filmlerinde oynayan çok tanıdık bir yüz. Bizim sigortayı alabilmemizin sağlayan da o. Genelde reklam filminde oynadığı için kendine göre hazır kodları var. Şimdi seviniyorsun dediğin zaman beş tane sevinmesi var zaten. Hemen onları arka arkaya tekrarlarda verebiliyor. Film çekiyorsun, bir sonraki tekrarda aynı tonda ya da başka bir tonda ama yine reklam tadında sevinen kadın gülümsemesi yapıyor. Filmde kullandığımız planları en kendi olduğu planlar. Erkek için de şunu söyleyebilirim, çok duygusal, derin bir insandı, yine de sette o kadar derin değildi. Sette nasıl bir yönetmensin? Senaryo ne gerektiriyorsa yapmak lazım. Mesela ambulans sahnesini çekerken, ambulansın içine hiç kimseyi sokmadım, artı hiç konuşmadım ve bunların hiçbirini planlı yapmadım. Çünkü karşımda benim yarattığım bir karakter ölmüştü ve makyajı çok iyiydi. Kameranın yanına oturduk, Ilgaz dedi ki: "Otopark ceza yazacak!" (gülüşmeler). Biz oturduk Marlis e üzüldük. Ben filmin içinde o ana kadar o kadar gerildiğimi ya da hikayenin içine girdiğimi hatırlamıyorum. Çünkü Marlis i çekene kadar öyle şeylere inanmıyordum. O zamana kadar Diyojen in Karısı nı ve Mono yu çekmişsin. Tecrüben yeterli değil, meselenin kendisi ile yüzleşmemişsin. Kalkıp bir ölüm planı çekiyorsun. Bir de, filmin senaryosunu birlikte konuştuğumuz bir arkadaşımız, çekimden bir gün önce, kaza planını çektiğimiz yerde kız ar-

11 Ozan Açıktan 95 kadaşı ile birlikte trafik kazası geçirdi. Kız arkadaşı komaya girdi. Biz filmi çekene kadar kız arkadaşı komadaydı. Bu filmin üzerinde büyük bir ağırlık oldu. Sonra bir de Marlon Brando öldü. Bu filmde bir şey var yapmayalım dedik. Kısa filmin şu andaki durumuna dair ne düşünüyorsun? Bundan sonrasında kısa film üretmeye devam mı edeceksin, uzun metraj mı düşünüyorsun? Önümde bazı yollar açılıyor gibi. Yapabildiklerimin arttığını görüyorum. Yönetmenlik yolunda da iyi adımlar atabilecekmişim gibi görünüyor. O yüzden bir uzun metraj yapmak istiyorum. Şu an senaryosunu yazıyoruz. Bahsettiğim trafik kazasını geçiren arkadaşım yazıyor hatta. Ama önce bir kısa film daha düşünüyorum. İki insan oturup konuşuyorlar ve birbirlerinden nefret ediyorlar gibi bir sahne yapmak istiyorum. Sonra da bir uzun metraj çekmek istiyorum. Türkiye deki kısa metrajla ilgili de şunu düşünüyorum: Bir tiyatro teorisyeninin dediği gibi "Bilmek ancak yapmakla mümkündür" diyor. Türkiye de bazı insanlar var, bir sürü kısa film projeleri var, ama hiçbir şey yapmıyorlar. Sonra bizim filmleri seyrediyorlar. "Bizim de bir tane kısa film projemiz var" diye konuşmaya başlıyorlar. Yapamıyorlar çünkü sokağa çıkmıyorlar. Bütçe meselesi açıldı, böyle bir şey yok. Biz kabuslar gördük, 15 bin Euro söyleyince çok büyük bir rakam, hâlâ borç ödüyoruz. Bir baş koyma var işin içinde.

12 96 Mithat Alam Film Merkezi Söyleşi, Panel ve Sunum Yıllığı 2004 Ozan Açıktan Kimdir? 1978 Eskişehir doğumlu. Ayşeabla Koleji nde ilk orta ve lise eğitimi tamamlayıp Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi nde Radyo Televizyon ve Sinema departmanından mezun oldu. Polonya da Lodz sinema okulunda Sinematografi eğitimi aldı. Halen reklam sektöründe çalışmaktadır. Filmleri 1999 Üç Film Birden Devamlı- betacam 2001 Diyojen in Karısı- 35mm 2003 Mono- super 16mm 2004 Marlis, 35mm

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok.

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. eyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. 14 Ekim 2004 de yönetmen eyfi Teoman ile Yamaç Okur un moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Teoman ın ilk

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır.

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. SOKAK - DIŞ - GÜN ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. Batu 20'li yaşlarında genç biridir. Boynunda asılı bir fotoğraf makinesi vardır. Uzun lensli profesyonel görünşlü bir digital makinedir. İlginç

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ:

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: 1. Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? (Hangi saatlerde) 2. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? 3. Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını

Detaylı

KENDİ İŞİNİZİ YAPARKEN KİMSE YANLIŞLARINIZI DÜZELTECEK CESARETE SAHİP OLAMIYOR.

KENDİ İŞİNİZİ YAPARKEN KİMSE YANLIŞLARINIZI DÜZELTECEK CESARETE SAHİP OLAMIYOR. Osman Serin, Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüzün 2007 mezunu. Kendisi, aynı zamanda, Üniversitemizin MBA dalında yüksek lisans öğrencisi Osman Serin ile Üniversitemiz ve otomotiv sektörü hakkında keyifli

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BENİM GELECEĞİM OLDU. Sayın Yurduseven öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BENİM GELECEĞİM OLDU. Sayın Yurduseven öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Çankaya Üniversitesi Bilgi İşlem Departmanı nda çalışan ve 2007 Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüzden mezun olan Hakan Yurduseven ile bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirdik. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BENİM

Detaylı

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN 21400752 MAKİNENİN ARKASI Fotoğraf uzun süre düşünülerek başlanılan bir uğraş değil. Aslında nasıl başladığımı pek hatırlamıyorum, sanırım belli bir noktadan sonra etrafa

Detaylı

Belmin Söylemez: Bütün mesele, bir şeyi anlatmaya çalışmak ve farklı yöntemler denemek

Belmin Söylemez: Bütün mesele, bir şeyi anlatmaya çalışmak ve farklı yöntemler denemek Belmin Söylemez: Bütün mesele, bir şeyi anlatmaya çalışmak ve farklı yöntemler denemek 2002 yılında da filmleriyle Film Merkezi ne konuk olan yönetmen Belmin Söylemez, 14 Aralık 2005 tarihinde Hayatımın

Detaylı

Blogger bunu uyguluyor!

Blogger bunu uyguluyor! Giriş Merhaba backlinkagi.com projemizin ilk adımını atmış bulunmaktasınız. Aramıza hoş geldiniz diyorum. Öncelikle sizlere bu projenin nasıl geliştiğini ve neye dayanarak oluşturulduğunu anlatacağım.

Detaylı

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi?

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi? Alkollü İçecek: 18.12.2011 Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? -Akşam yemeğinden sonra saat 20:00 civarında. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? -Kendim satın almadım. Kız

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

Bir Şizofrenin Kendisine Sorulan Sorulara Verdiği 13 Rahatsız Edici Cevap

Bir Şizofrenin Kendisine Sorulan Sorulara Verdiği 13 Rahatsız Edici Cevap Bir Şizofrenin Kendisine Sorulan Sorulara Verdiği 13 Rahatsız Edici Cevap Şizofreninin nasıl bir hastalık olduğu ve şizofrenlerin günlük hayatlarında neler yaşadığıyla ilgili bilmediğimiz birçok şey var.

Detaylı

1999 yılında Arti Film i devralan, Devrim Arabaları, Kavşak, Nar, Eylül ve İz

1999 yılında Arti Film i devralan, Devrim Arabaları, Kavşak, Nar, Eylül ve İz TÜRKER KORKMAZ: YAPIMCI TÜRKİYE DE GÖRÜNMEZ ADAMDIR 1999 yılında Arti Film i devralan, Devrim Arabaları, Kavşak, Nar, Eylül ve İz (Reç) gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen ve aynı zamanda SE-YAP ın Yönetim

Detaylı

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum.

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum. Türkiye deki en büyük emek israflarından birisi İngilizce öğreniminde gerçekleşiyor. Çevremde çok insan biliyorum, yıllarca İngilizce öğrenmek için vakit harcamış, ama hep yanlış yerlerde harcamış. Bu

Detaylı

Nicola Falcinella: Merhaba, öncelikle bu buluşmayı organize ettiğiniz ve beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İstanbul'a ilk gelişim.

Nicola Falcinella: Merhaba, öncelikle bu buluşmayı organize ettiğiniz ve beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İstanbul'a ilk gelişim. Festivaller İstanbul'da Projesi İlk Bölüm Venedik Film Festivali Critics Week bölümünden Nicola Falcinella ile gerçekleşen sektör buluşma toplantısı Tarih: 03 Haziran 2014 Yer: Meslek Birlikleri Güç Birliği

Detaylı

Herkese Bangkok tan merhabalar,

Herkese Bangkok tan merhabalar, Herkese Bangkok tan merhabalar, Başlangıcı Erasmus stajlarına göre biraz farklı oldu benim yolculuğumun aslında. Dünyada mimarlığın nasıl ilerlediğini öğrenmek için yurtdışında staj yapmak ya da çalışmak

Detaylı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi nde Tiyatro Tarihi ve Teorisi eğitimi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi nde Tiyatro Tarihi ve Teorisi eğitimi NESIMI YETIK: KISA FILM SEKTÖRDEN ZIYADE BIR HOBI Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi nde Tiyatro Tarihi ve Teorisi eğitimi alan Nesimi Yetik, sinemayla üniversite döneminde ilgilenmeye

Detaylı

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber Festivaller İstanbul da Sektör Buluşma Toplantısı Konuk: Toronto Film Festivali Kerri Craddock Moderatör: Yamaç Okur, Yapımcı, Se-Yap Yönetim Kurulu Üyesi Tarih: 4 Temmuz 2015 Yer: Sinema Meslek Birlikleri

Detaylı

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki Bildiğiniz üzere Deutsche bank'ın arzı ile varantlar İMKB'de işlem görmeye başladı. Bu konuda çok soru gelmiş. Basit bir şekilde ne olduğunu açıklamak da bize farz oldu. Fakat hemen şunu belirteyim ki;

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy,

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy, Billy (Vince Vaughn) ve Nick (Owen Wilson) dijital dünyaya yeni adım atan iki eski kafalı satışçıdır. Senelerdir emek verdikleri şirketin artık teknoloji karşısında ayakta duramaması nedeniyle kapatılması,

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNE ÜST DÜZEY OLANAKLAR SAĞLIYOR

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNE ÜST DÜZEY OLANAKLAR SAĞLIYOR Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü nden 2006 da lisans derecesini alarak aynı bölümde 2009 yılında yüksek lisansını tamamlayan H. Emre Akkuş ile Çankaya Üniversitesi ve sektör hakkında

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

HUNGER GAMES SERİSİNİN YARATICILARINDAN DIVERGENT UYUMSUZ 18 NİSAN DA SİNEMALARDA!

HUNGER GAMES SERİSİNİN YARATICILARINDAN DIVERGENT UYUMSUZ 18 NİSAN DA SİNEMALARDA! HUNGER GAMES SERİSİNİN YARATICILARINDAN DIVERGENT UYUMSUZ 18 NİSAN DA SİNEMALARDA! TEK BİR SEÇİM ARKADAŞLARINI BELİRLER TEK BİR SEÇİM İNANÇLARINI TANIMLAR TEK BİR SEÇİM SADAKATİNİ ŞEKİLLENDİRİR HEM DE

Detaylı

zaferin ve başarının getirdiği güzel bir tebessüm dışında, takdir belgesini kaçırmış olmanın verdiği üzüntü. Yanımda disiplinli bir öğretmen olarak bilinen ama aslında melek olan Evin Hocam gözüküyor,

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK Ceylan Işık, Hacettepe Türkçe Öğretmenliği Biliyor musunuz, ben bir çocuğun kalbine dokundum? Hatta bir değil birçok çocuğun kalbine dokundum. Onların sadece ellerine, yüzlerine

Detaylı

MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ Onur BİÇER Yüksekokulumuza 2006 yılında görevime başlamış olup 2008 yılında kazanmış olduğum muhasebe ve vergi uygulamaları (İÖ) Programını okuyup 2010 yılında

Detaylı

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM TANIM Sinema için oyunlaştırılmış öykü ve romanların (senaryoların) oyuncular tarafından canlandırılması ve oyunun filme alınmasını sağlayan kişidir. A- GÖREVLER - Yazılı metni (senaryoyu) görsel olarak

Detaylı

SORU-- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

SORU-- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? İşitme Engelliler Milli Hentbol Takımının en genç oyuncusu Mustafa SEMİZ : Planlı çalışarak, disiplinli çalışarak zamanını ve gününü ayarlayarak nerede ve ne zaman is yapacağıma ayarlarım ondan sonra Her

Detaylı

Bu ödül veda için olmasın

Bu ödül veda için olmasın On5yirmi5.com Bu ödül veda için olmasın Andrzej Wajda "Umarım bunu bir vedalaşma olarak görmüyorlardır. Sen artık yapacağını yaptın, al sana ömür boyu başarı ödülü demiyorlardır... Çünkü daha yapacaklarım

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

İngilizce nasıl öğrenilir?

İngilizce nasıl öğrenilir? 1/5 İngilizce nasıl öğrenilir? İlk önce Yabancı dil nasıl öğrenilmez? sorusu ile başlayalım mı? Gramer çalışarak yabancı dil öğrenilemez. Neden mi? Şu cümleye bir bakın: Sorular çalıştıklarınızdan mı çıktı?

Detaylı

Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR

Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR Başarılı astrofotoğrafçılarımızı, kendi ağızlarından size tanıttığımız, bu hobiye başlangıçlarını ve deneyimlerini aktardıkları yazı dizimize, Metin Altundemir

Detaylı

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz ve Özellikle Canım Annem 1 Üniversite tercihlerini yaptığımız zaman,

Detaylı

Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize konser düzenledik. Huzurevi ziyaretlerimiz ara sıra oluyor,gönül Köprüsü diye bir proje de yer alıyoruz.

Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize konser düzenledik. Huzurevi ziyaretlerimiz ara sıra oluyor,gönül Köprüsü diye bir proje de yer alıyoruz. Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü olarak,engelli kardeşlerimize farklı eğlenceler düzenledik. Farkındalık programları yaptık, 2 yılda 5 okula kitap yardımında bulunduk. Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize

Detaylı

Forex Ek Kazanç Sistemi

Forex Ek Kazanç Sistemi 106 Forex Ek Kazanç Sistemi Bu anlatacağımız sistem Türkiye de tamamen yasal ve 4 aydır uygulamada olan ve giderek büyüyen bir sistem. ProjeX ProjeX Nedir? ProjeX bir kazanç sistemi; şu şekilde çalışıyor

Detaylı

Yapabileceğim en iyi iş bu. Dünyanın pek çok farklı yerinden filmleri Avustralya da yaşayanların izleyebilmesini sağlayabilmek benim tutkum.

Yapabileceğim en iyi iş bu. Dünyanın pek çok farklı yerinden filmleri Avustralya da yaşayanların izleyebilmesini sağlayabilmek benim tutkum. Festivaller İstanbul da Maxine Williamson ile sektör buluşma toplantısı Brisbane Asya Pasifik Film festivali BAPFF ve Asya Pasifik Film Ödülleri Film Direktörü 5 Mayıs 2015 Güç Birliği Toplantı Salonu

Detaylı

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar hangi okullarda okudunuz?

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar hangi okullarda okudunuz? İlk kitabı KAPAN AĞZI Eylül'de raflarda yer alacak olan, üniversite öğrencisi Muhammed Şimşek büyük hedefleri olan bir yazar!' Söyle söylüyor hedefini: : "Ben yazacağım kitapların çok beğenileceğine ve

Detaylı

Bir planı ortaya çıkartabilmek sancılı bir süreç ve çok ciddi bir altyapı gerektiriyor. Zaten fark

Bir planı ortaya çıkartabilmek sancılı bir süreç ve çok ciddi bir altyapı gerektiriyor. Zaten fark Bu çocuklar çok farklı şeyler biliyorlar. Yani senden çok başka şeyler biliyorlar. Yeşim Er Özcan, Türkçe öğretmeni Bir planı ortaya çıkartabilmek sancılı bir süreç ve çok ciddi bir altyapı gerektiriyor.

Detaylı

SIFATLAR. 1.NİTELEME SIFATLARI:Varlıkların durumunu, biçimini, özelliklerini, renklerini belirten sözcüklerdir.

SIFATLAR. 1.NİTELEME SIFATLARI:Varlıkların durumunu, biçimini, özelliklerini, renklerini belirten sözcüklerdir. SIFATLAR 1.NİTELEME SIFATLARI 2.BELİRTME SIFATLARI a)işaret Sıfatları b)sayı Sıfatları * Asıl Sayı Sıfatları *Sıra Sayı Sıfatları *Üleştirme Sayı Sıfatları *Kesir Sayı Sıfatları c)belgisizsıfatlar d)soru

Detaylı

APPLE BİLGİSAYARI İCAT EDEN TEKNİSYEN: STEVE WOZNIAK

APPLE BİLGİSAYARI İCAT EDEN TEKNİSYEN: STEVE WOZNIAK APPLE BİLGİSAYARI İCAT EDEN TEKNİSYEN: STEVE WOZNIAK Steve Wozniak, hesap makinası üreten bir firmada teknisyendi. Tek başına, 1976 da Apple-I ve 1977 de Apple-II bilgisayarlarını icat etti ve satış rekorları

Detaylı

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) ÖZEL GÜNLER Aşağıdaki önemli günlerden

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder..

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

Detaylı

İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK!

İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK! İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK! ALEM-İ İŞ, NE İŞ? Alem-i İştir kişinin lafa bakılmaz! diyoruz ve iş hayatında yaşadıklarımız konusunda bize, size, herkese esprili

Detaylı

Yüzyüze Dersler Video Konferans Danışmanlık E - Öğrenme Sanal Sınıf E - Öğrenme İçeriği Doğru Meslek Seçimine Destek Bursu Tüm programlarda, Plato MYO tarafından hazırlanan Mesleki Eğilim Testi ni uygulayan

Detaylı

Ahmet Uluçay ın Ardından

Ahmet Uluçay ın Ardından On5yirmi5.com Ahmet Uluçay ın Ardından Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı (oluşturma : 11/10/2017) Gazetede fotoğrafını gördüğümde içimde bir umut belirdi. İlk okuduğum kelime son filmi oldu. İçimde bir

Detaylı

BABA NERDESİN KAYBOLDUM

BABA NERDESİN KAYBOLDUM BABA NERDESİN KAYBOLDUM YÖNETMEN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SENARYO KURGU MÜZİK SANAT YÖNETMENİ SES SES TASARIM YAPIMCI OYUNCULAR TÜR SÜRE ÇEKİM FORMATI GÖSTERİM AHMET KARAMAN CEM CENEŞKE AHMET KARAMAN AZİZ İMAMOĞLU

Detaylı

Uzun Bir Köpek Hakkında Kısa Bir Öykü. Henry Winker. İllüstrasyonlar: Scott Garrett. Çeviri: Bengü Ayfer

Uzun Bir Köpek Hakkında Kısa Bir Öykü. Henry Winker. İllüstrasyonlar: Scott Garrett. Çeviri: Bengü Ayfer Uzun Bir Köpek Hakkında Kısa Bir Öykü Henry Winker İllüstrasyonlar: Scott Garrett Çeviri: Bengü Ayfer 4 GİRİŞ Bu sendeki kitaplar Dyslexie adındaki yazı fontu kullanılarak tasarlandı. Kendi de bir disleksik

Detaylı

Bir adam... Bel Plan Dış/Gün. Bir şehir... Geniş Açı. Ve insanlar... Geniş Açı

Bir adam... Bel Plan Dış/Gün. Bir şehir... Geniş Açı. Ve insanlar... Geniş Açı ...ZEDE Bir adam... Bel Plan (Görüntü adama doğru yaklaşıyor) Bir şehir... Geniş Açı Şehirde hayat akıyor... Ve insanlar... Geniş Açı Düşme görüntüsü Yüksek bir yerden düşme hissi, aşağıya doğru tilt...

Detaylı

AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI

AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI Yapımcı - Yönetmen Emre PEKÇAKIR AHAL TEKE 2016 01 02 AHAL TEKE 2016 indeks 3 Yapımcı Yönetmen 4 Belgesel Hakkında 5 Neden at? Neden

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

www.astromedya.com Örnek Tarot Okuması

www.astromedya.com Örnek Tarot Okuması Örnek Tarot Okuması Bir tarot okuması, bilinçaltına atılmış bir oltadır. Bizler yani tarot okuyucuları, sizin zihninize, bilinçaltınıza olta atarak, sebeplerini ve sonuçlarını zaten sizin biliyor olduğunuz

Detaylı

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye deki üniversite imkanlarının zorluğu ve kontenjan sıkıntısı öğrencileri değişik arayışlara itiyor. Her yıl 50 binin üzerinde

Detaylı

Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart!

Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart! On5yirmi5.com Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart! Üniversitelerin açılmasıyla birlikte geçen hafta İstanbul Polisi, Beyazıt ve Beşiktaş'ta bir dizi korsan fotokopi baskını gerçekleştirildi.

Detaylı

Kars Öyküleri: Ahu Öztürk, Emre Akay, Ülkü Oktay, Zehra Derya Koç

Kars Öyküleri: Ahu Öztürk, Emre Akay, Ülkü Oktay, Zehra Derya Koç Kars Öyküleri: Ahu Öztürk, Emre Akay, Ülkü Oktay, Zehra Derya Koç Ankara Sinema Derneği nin 2007 yılında düzenlediği Kars Öyküleri Senaryo Yarışması nda Zeki Demirkubuz, Ümit Ünal ve Önder Çakar dan oluşan

Detaylı

Oyunculuk herkesin harcı değil!

Oyunculuk herkesin harcı değil! On5yirmi5.com Oyunculuk herkesin harcı değil! Levent Sülün ile oyunculuk, seslendirme ve son projeleri üzerine konuştuk Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2013 Cuma (oluşturma : 12/18/2015) Zuhal Erkek'in röportajı

Detaylı

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?...

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?... ANKET-1 (LİSE) Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Ad Soyad:. Okul -Sınıfı:. 1. Okul başarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Kötü Orta İyi Çok iyi 2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) DİNLEME İSTEKLER (9) Metinleri dinleyelim

Detaylı

Benimle Evlenir misin?

Benimle Evlenir misin? Benimle Evlenir misin? Bodrum sokakları ilginç bir evlenme teklifine daha sahne oldu. Bodrumlu genç kaptan Ali Özbaylan 9 yıl önce tanıştığı kız arkadaşı Tuba Cihat a, Milta Marina da bulunan bir kafede

Detaylı

SOSYALLEŞEBİLEN ÖĞRENCİNİN İLETİŞİMİ DE GÜÇLÜ OLUYOR

SOSYALLEŞEBİLEN ÖĞRENCİNİN İLETİŞİMİ DE GÜÇLÜ OLUYOR 2007 yılında Çankaya Üniversitesi İşletme Bölümü nden birincilikle mezun olan, ayrıca Uluslararası Ticaret Bölümümüzde çift ana dal yapan, 2010 yılında da İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı ndan mezun

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye:

Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye: Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye: - Deli, deli, diye seslenmiş. Siz içeride kaç kişisiniz? Deli şöyle bir durup düşünmüş: 1 / 10 - Bizim

Detaylı

Otizmli Eymen 10 Okuldan Geri Çevrildi

Otizmli Eymen 10 Okuldan Geri Çevrildi Otizmli Eymen 10 Okuldan Geri Çevrildi Yedi yaşındaki otizmli Eymen Şen, 10 okuldan geri çevrildikten sonra bir okul bulabildi. O tek örnek değil. Türkiye de 0-18 yaş arasında 350 bin otizmli çocuk var.

Detaylı

CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE. Fiil Cümlesi. *Yüklemi çekimli fiil olan cümlelere denir.

CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE. Fiil Cümlesi. *Yüklemi çekimli fiil olan cümlelere denir. CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi *Yüklemi çekimli fiil olan cümlelere denir. İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye erişemez. Seçilmiş birkaç kitaptan güzel ne olabilir. İsim

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ Türk pop ve rock müziğinin sevilen ismi Aydilge,mini konseri ve imza günü etkinliği ile Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi nde hayranlarıyla buluştu.

Detaylı

Geç Kalmış Bir Yazı. Yazar Şehriban Çetin

Geç Kalmış Bir Yazı. Yazar Şehriban Çetin Bir bahar günü. Doğa en canlı renklerine büründü bürünecek. Coşku görülmeye değer. Baharda okul bahçesi daha bir görülmeye değer. Kıpır kıpır hareketlilik sanki çocukların ruhundan dağılıyor çevreye. Biz

Detaylı

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda.

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. TÜRKÇE 12-13: OKUMA - ANLAMA - YAZMA OKUMA - ANLAMA 1: Rezervasyon Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. Duşlu olması şart. Otel görevlisi: Tek kişilik odamız kalmadı

Detaylı

25. İngilizce Geniş Zaman Konu Anlatımı (Simple Present) (www.konuanlatımı.com)

25. İngilizce Geniş Zaman Konu Anlatımı (Simple Present) (www.konuanlatımı.com) 25. İngilizce Geniş Zaman Konu Anlatımı (Simple Present) (www.konuanlatımı.com) Merhaba. Bugünkü konumuz simple present tense; yani namı değer geniş zaman. İngilizcedeki zamanların içinde en çok kuralları

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

EDEBİYATIN İZİ 86. İZMİR ENTERNESYONAL FUARI NA DÜŞTÜ

EDEBİYATIN İZİ 86. İZMİR ENTERNESYONAL FUARI NA DÜŞTÜ EDEBİYATIN İZİ 86. İZMİR ENTERNESYONAL FUARI NA DÜŞTÜ Oya Baydar, Mine Söğüt, Özcan Yüksek, Ercan Kesal, Arif Keskiner ve Melih Güneş konuklarla sohbet etti 86. İzmir Enternasyonal Fuarı nda bu yıl ilk

Detaylı

İNANDIKTAN SONRA YAPILAMAYACAK ŞEY YOK. Sayın Reisoğlu öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

İNANDIKTAN SONRA YAPILAMAYACAK ŞEY YOK. Sayın Reisoğlu öncelikle kendinizden bahseder misiniz? Çankaya Üniversitesi Bilgi İşlem Departmanı nda görev alan ve Üniversitemiz mezunu Uzman Sayın Hüseyin Reisoğlu ile Çankaya Üniversitesi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. İNANDIKTAN SONRA YAPILAMAYACAK

Detaylı

Renkli Bir Yazarın Kitabı: Renkli Masallar. Bazı insanlar gezi yazısı okumanın sadece daha önce gitmedikleri ya da hayatlarının

Renkli Bir Yazarın Kitabı: Renkli Masallar. Bazı insanlar gezi yazısı okumanın sadece daha önce gitmedikleri ya da hayatlarının Arköse-1 Pelin Arköse 21100610 TURK 102-15 Ahmet Kaya Renkli Bir Yazarın Kitabı: Renkli Masallar Bazı insanlar gezi yazısı okumanın sadece daha önce gitmedikleri ya da hayatlarının ileriki evrelerinde

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

TİYATRO AKADEMİ BAŞVURU FORMU

TİYATRO AKADEMİ BAŞVURU FORMU TİYATRO AKADEMİ BAŞVURU FORMU TARİH: / /2017 1. Öncelikle adınız nedir? Adınızın anlamı nedir? 2. Annenizden doğma, babanızdan olma, sizden başka evde yaşayan biri var mı? Varsa sizden büyük mü küçük mü?

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Çarşamba, 09 Eylül 2009 12:41 - Son Güncelleme Çarşamba, 09 Eylül 2009 13:10

Yönetici tarafından yazıldı Çarşamba, 09 Eylül 2009 12:41 - Son Güncelleme Çarşamba, 09 Eylül 2009 13:10 Bir Gencin Eroin Kullandığı Nasıl Anlaşılır? Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Anatolia Klinikleri nde Şef Yardımcısı Doç. Dr. Özkan Pektaş a bu soruyu sorduğumda söze şöyle başladı: Daha kırık kırık, çatallı,

Detaylı

Ahmet Pura: Dijitaldeki kontrolsüz büyüme korkutuyor

Ahmet Pura: Dijitaldeki kontrolsüz büyüme korkutuyor Ahmet Pura: Dijitaldeki kontrolsüz büyüme korkutuyor Son yıllarda en hızlı ve anlamsız büyüyen mecranın dijital reklam olduğunu belirten Ahmet Pura, Hiç kimse bunun ne olduğunu anlamadı. Bomba duruyor

Detaylı

Akıllı ve Çevreci Hastane Yatırımları

Akıllı ve Çevreci Hastane Yatırımları AKILLI VE ÇEVRECİ BİNA ÇÖZÜMLERİ HABERORTAK.com Mayıs 2015 Sayı: 02 Akıllı ve Çevreci Hastane Yatırımları Mimar Serter Karataban Danışman Cemil Yaman DANIŞMANDAN l CEMİL YAMAN 6 Biz Danışmanlar, Yatırımcıyı

Detaylı

Kitap Okuma Alışkanlığı ve Tercihleri Araştırması

Kitap Okuma Alışkanlığı ve Tercihleri Araştırması Kitap Okuma Alışkanlığı ve Tercihleri Araştırması Tüketicilerin kitap okuma alışkanlıklarını ölçmek ve bu alışkanlıkların kazanımında ailelerin ne kadar etkili olduğunu öğrenmek için yapılmıştır 1 Kitap

Detaylı

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz İstanbul YDK: 1 Mayıs itibariyle başlamış olan Eme(K)adın kampanyamız kapsamında güvencesiz, görünmeyen ve yok sayılan kadın emeği üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kez bu konuda sendikal

Detaylı

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ BÖLÜM. İLETİŞİM, NLM VE DEĞERLENDİRME ( puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKYESİ 8 Hayatı boyunca mutlu olmadığını fark eden bir adam, artık mutlu olmak istiyorum demiş ve aramaya

Detaylı

Beyni geliştirmek ve zekâmızı parlatmak mümkün. Beyin, yeni bilgiler ve beyin faaliyetleri ile gelişir ve büyür.

Beyni geliştirmek ve zekâmızı parlatmak mümkün. Beyin, yeni bilgiler ve beyin faaliyetleri ile gelişir ve büyür. Beyni geliştirmek ve zekâmızı parlatmak mümkün. Beyin, yeni bilgiler ve beyin faaliyetleri ile gelişir ve büyür. Kullanılmayan beyinde kısmi ve genel büzülme meydana gelir. Bilim adamlarının araştırmaları,

Detaylı

Kadınların Çalışma Deneyimleri

Kadınların Çalışma Deneyimleri Belkıs Kümbetoğlu: Kadınların Çalışma Deneyimleri Herhangi bir mağazanın, atıyorum işte, özellikle şey, markaların mağazalarına... Gece gidip, işte elimizde cihazla şeyleri, ürünleri sayıyoruz.bunu yapıyoruz

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 13 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (3 dakika) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

Bir taraf mutsuzsa mesele kapanmaz

Bir taraf mutsuzsa mesele kapanmaz Bir taraf mutsuzsa mesele kapanmaz 19. Altın Koza Film Festivali nde en iyi film seçilen Babamın Sesi adlı filmin yönetmeni Orhan Eskiköy, yaptıkları filmlerle canlarının yandığı ve acilen çözüm istedikleri

Detaylı

Bu çalışma sırasında bize yardımcı olan tercümanımız Habibe Biber e de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bu çalışma sırasında bize yardımcı olan tercümanımız Habibe Biber e de ayrıca teşekkür ediyoruz. 15 Ankara Çankaya İşitme Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği nin hibe başvurusu yapma sürecinde TACSO projeden talep ettikleri teknik destek ile kendileriyle kısa bir dönem çalışma imkanı bulduk. Bu

Detaylı

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 6 (ΕΞΙ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 6 (ΕΞΙ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: A ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Detaylı

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Hiroşima da büyüdüm. Ailem ve çevrem Budist ti. Evimizde küçük bir Buda Heykeli vardı ve Buda nın önünde eğilerek ona ibadet ederdik. Bazı özel günlerde de evimizdeki

Detaylı

SÖZCÜKTE ANLAM. Gerçek Anlam Yan Anlam Mecaz Anlam Terim Anlam Sözcükler Arasý Anlam Ýliþkileri Anlam Olaylarý Söz Öbeklerinde Anlam

SÖZCÜKTE ANLAM. Gerçek Anlam Yan Anlam Mecaz Anlam Terim Anlam Sözcükler Arasý Anlam Ýliþkileri Anlam Olaylarý Söz Öbeklerinde Anlam SÖZCÜKTE ANLAM 1 Gerçek Anlam Yan Anlam Mecaz Anlam Terim Anlam Sözcükler Arasý Anlam Ýliþkileri Anlam Olaylarý Söz Öbeklerinde Anlam BADEM AÐACI Ýlkbahar gelmiþti. Hava bazen çok güzel oluyordu. Güneþ

Detaylı

Niğde Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Okan Aktaş Toplulukta Görev almak bir İletişimci olarak bana çok faydalı oluyor

Niğde Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Okan Aktaş Toplulukta Görev almak bir İletişimci olarak bana çok faydalı oluyor Niğde Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Okan Aktaş Toplulukta Görev almak bir İletişimci olarak bana çok faydalı oluyor SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda

Detaylı