İÇİNDEKİLER. 1. Ankara Ziyaretleri İlaçta Stok Tartışmaları Üye İletişimi... 3

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İÇİNDEKİLER. 1. Ankara Ziyaretleri İlaçta Stok Tartışmaları Üye İletişimi... 3"

Transkript

1

2 İÇİNDEKİLER 1. Ankara Ziyaretleri İlaçta Stok Tartışmaları Üye İletişimi... 3 Üye Toplantısı... 3 Üyelerle Akşam Yemekleri Mevzuat ve Hukuk... 4 Dönemsel Avro Değerine İlişkin Dava Lehimize Sonuçlandı... 4 TİTCK Ziyaretleri... 4 Avro Değeri Doğrultusunda SUT Hükümlerinin Güncellenmesi... 5 Kombine Ürünlere İlişkin Uygulamanın Güncellenmesi... 5 İlaç Geri Ödeme Komisyonu 2017 Yılı Takvimi... 5 Tehlike Sınıfına İtiraz Konusundaki Çalışmalar... 5 PVC Ambalajlara Getirilen İlave Vergi Uygulaması... 6 Sefdinire İlişkin SUT Düzenlemesi Konusunda Çalışmalar... 6 Ankara Temsilcileri Çalışma Grubu Toplantısı Endüstriyel İlişkiler... 7 Dış Ticaret Analizi... 7 Sanayi Üretim Analizi... 7 Türkiye Biyoteknolojik İlaç Platformu Toplantısı... 7 Irak a Yapılan İlaç İhracatı... 7 McKinsey ile Sağlık Stratejisi Toplantısı... 7 BSTB Ar-Ge Merkezleri Başvuru Sistemi Bilgilendirme Toplantısı... 7 Milli Biyoteknoloji Stratejisi Raporu... 8 Ernst & Young OTC (Reçetesiz Satılan) Ürünler Araştırması... 8 Ar-Ge Merkezleri... 8 Suudi Arabistan İlaç Üreticileri Birliği Kurulması Çalışmaları İEİS ile İlgili Gelişmeler, İletişim-Tanıtım Çalışmaları... 8 Katıldığımız Toplantılar... 8 Basında ve Sektörel Yayınlarda İEİS... 9

3 1. Ankara Ziyaretleri Sendikamız Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreter 24 Ocak 2017 tarihinde Ankara da aşağıda yer alan görüşmeleri gerçekleştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr. Gazi Alataş Görüşmede güncel sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi içeren raporumuz sunuldu. Kombine ürünlerin geri ödemesine yönelik Kuruma ilettiğimiz öneriler değerlendirildi. %80 kuralının bu tür ürünleri cezalandıracak bir uygulama olacağı dile getirilerek %95 lik oranın korunması talep edildi. Ayrıca bekletilen kombine ürün başvurularının hızla sonuçlandırılması istendi. Bunun yanında sektörün görüşü alınmadan ve makul geçiş süreleri tanınmadan başlatılan uygulamaların sektörde yarattığı kayıplar değerlendirildi. Bu tür uygulamalardan kaçınılması talep edildi. TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz Basında yer alan ve eczacı örgütlerinin ilaç firmalarını zan altında bırakan açıklamaları değerlendirildi. Bu kapsamda, üye firmalarımızın fiyat ayarlaması öncesinde artan ilaç talebi karşısında sevkiyatlarını aksatmadan sürdürdükleri dile getirildi. Depolarda etkin bir şekilde stok kontrolü yapılarak yeterli seviyede ürün stoğunun bulunduğunun saptandığı eklendi. Gürsöz, konuyu İlaç Takip Sistemi üzerinden takip ettiklerini belirterek stoklarda herhangi bir sorun bulunmadığını teyit ettiklerini, yaşanmakta olduğu iddia edilen sıkıntının arz kaynaklı olmadığını düşündüklerini ve Sağlık Bakanı na bu doğrultuda bilgi aktardıklarını ifade etti. Sektörümüzün fiyatlandırma, ruhsatlandırma, farmakovijilans ve diğer konularda yaşadığı güncel sorunları içeren raporumuz üzerinden değerlendirmelerde bulunuldu. Yakın bir gelecekte sektör yetkilileri ile Kurum çalışanlarının katılacağı geniş kapsamlı toplantılar yapılması yönündeki önerimiz kabul gördü. Ruhsat harçlarına ilişkin önerilerimiz paylaşıldı. Özellikle ruhsatı askıya alınan ürünler için belirlenen yüksek tutarın askı süresince alınması yerine ruhsatın aktive edilmesi noktasında talep edilmesi önerildi. Önerimizin değerlendirileceği belirtildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk Takviye edici gıdalar kapsamında güncel sorunlarımız ile çözüm önerilerimizi içeren raporumuz değerlendirildi. Ürün doğrulama ve takip sisteminde etiketlerin tek bir tedarikçiden sağlanmasının yaratacağı zorluklar vurgulandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar SGK ya ilişkin güncel konuları içeren raporumuz sunuldu ve hükümet tarafından uygulanmaya başlanacak Büyükanne Projesi değerlendirildi.

4 Akademisyen Görüşmeleri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık ve Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Bozkır ile görüşüldü. Görüşmelerde, biyobenzer ilaçlara ilişkin mevzuat ve yatırım konuları değerlendirildi. 2. İlaçta Stok Tartışmaları Basın organlarında bazı ilaç firmalarının, ilaç fiyatlarında 20 Şubat 2017 tarihinde meydana gelecek artış nedeniyle, bir kısım ilaçları piyasaya vermedikleri yönünde yayınlanan haberler sonrasında 21 Ocak 2017 tarihinde bir basın açıklaması yayınladık. Ayrıca, yukarıda yer alan 24 Ocak 2017 tarihli, TİTCK Başkanı Hakkı Gürsöz ziyaretinde de konu ayrıntılı olarak değerlendirildi. Gürsöz, sorunun firmalar nedeniyle oluşmadığını tespit ettiklerini ve Sağlık Bakanı na bu yönde bilgi verdiklerini belirtti. 3. Üye İletişimi Üye Toplantısı 17 Ocak 2017 tarihinde, İstanbul da, üyelerimizin üst yönetiminin katılımıyla bir Üye Toplantısı düzenlendi. Toplantının açılış konuşması Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut tarafından yapıldı. Ardından Genel Sekreter tarafından Sendika faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Hazine eski Müsteşarı ve Ekonomi Yorumcusu Mahfi Eğilmez tarafından yapılan sunumda ise Dünya ve Türkiye ekonomisi ele alındı. Toplantı sonrasında bir kokteyl düzenlendi. Üyelerle Akşam Yemekleri 2017 yılında üyelerimizle daha sık bir araya gelerek sektörümüzdeki gelişmeleri değerlendirmek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak değerli düşüncelerini almak amacıyla Yönetim Kurulu üyelerimiz dönüşümlü olarak üyelerimizden oluşan küçük gruplarla bir araya gelmeye başladı. Bu kapsamda, 18 Ocak 2017 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Ali Arpacıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yıldırım ın 26 Ocak 2017 tarihinde Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Barlas ve Disiplin Kurulu Üyemiz İlker Özbay ın katılımlarıyla yemekler düzenlendi.

5 4. Mevzuat ve Hukuk Dönemsel Avro Değerine İlişkin Dava Lehimize Sonuçlandı 15 Eylül 2015 tarihinde Ankara 15. İdare Mahkemesi nezdinde; Fiyat Değerlendirme Komisyonu nun 18 Mayıs 2015 tarihli toplantısında, ilaçların fiyatlandırılmasında kullanılan 1 Avro değerinin 2,00.- TL olması yönündeki kararının ve Söz konusu karara İdari Yargılama Usulü Kanunu kapsamında yaptığımız 11 Haziran 2015 tarihli itirazımızın 60 gün içinde yanıtlanmayarak zımni reddine ilişkin kararın iptali talebiyle açtığımız dava, ilgili karar ile lehimize sonuçlandı. TİTCK Ziyaretleri 11 Ocak 2017 ve 18 Ocak 2017 tarihlerinde Başkan Yardımcısı Dr. Ali Alkan a ziyaretler gerçekleştirildi. Görüşmelerde yayımlanacak kararname hakkında görüşüldü. - Ayrıca Fiyat tarifesine ilişkin sorunlarla ilgili olarak, Ruhsatlı ürünlerin askıya alınma işleminde değerlendirmenin 3 yıl ve daha uzun süre pazarda olmayan ürünler için yapılacağı, Ruhsatlandırma süreci devam eden ürünlerde sürecin hızlanması için ücret yatırılması yönündeki uygulamanın devam edeceği, - Hammadde ithalatında vergi muafiyetine ilişkin bir gelişme olmadığı, mağduriyet yaşanmaması için yeni düzenleme yapılana kadar üretici beyanları ile vergi muafiyeti verilmeye devam edileceği, - SGK Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) barem güncellemesiyle ilgili olarak kur değişimine bağlı bir mekanizma kurgulanacağı bilgisi alındı. 9 Ocak 2017 tarihinde İlaç Denetim Daire Başkanı Vekili Sevil Azak Sungur ve İlaç Denetim Daire Başkanlığı Denetmeni Telha Tezcan la yapılan görüşmede GMP Yönetmelik taslağı görüşüldü. Tezcan, Taslağın Sağlık Bakanı na sunulduğunu ifade etti. 16 Ocak 2017 tarihinde Klinik Araştırmalar Daire Başkanı Dr. Ecz. Nihan Burul Bozkurt ziyaret edilerek, biyoteknolojik ürünlerin klinik araştırmalarında kullanılan referans ürün bedelleri görüşüldü. Bozkurt tarafından ilgili Yönetmelik değişikliğinin yapılabilmesi için ödeme kurallarının belirlenmesi amacıyla SGK ile yapılan görüşmelerin sonuçlanmasının beklendiği ifade edildi. 16 Ocak 2017 tarihinde Ekonomik Değerlendirmeler ve İlaç Tedarik Yönetimi Dairesi Başkanı Dr. Banu Bayar la yapılan görüşmede 20 yıllık ürünlerin başvurusunda gerekli olan belgeler görüşüldü ve bilgiler üye firmalarımızla paylaşıldı. 18 Ocak 2017 tarihinde Sağlık Teknolojileri Değerlendirme Birim Sorumlusu Dr. Mert Vural la yurtiçi üretim uygulamasının içeriği ve ürün dağılımlarının kapsamı görüşüldü.

6 19 Ocak 2017 tarihinde Analiz ve Kontrol Laboratuvarı Dairesi Başkanı Yücel Dener ile yapılan görüşmede analiz dosyası gerekliliklerine ilişkin Ruhsatlandırma Dairesi ile yapılması planlanan toplantı görüşüldü. Avro Değeri Doğrultusunda SUT Hükümlerinin Güncellenmesi Avro Değerindeki artış oranında SUT ta yer alan baremlerin güncellenmesine ilişkin talebimiz, 19 Ocak 2017 tarihinde SGK ya iletildi. Yukarıda yer alan 24 Ocak 2017 tarihinde SGK GSS Genel Müdürü Dr. Gazi Alataş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ve TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz e yapılan ziyaretlerde görüşlerimiz yeniden aktarıldı. Kamu otoriteleri tarafından, gerekli düzenlemenin Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunda karara bağlanarak avro değerindeki düşüş ve artışlarda fiyatlarda otomatik güncelleme yapılması şeklinde çözümleneceği ifade edildi. Kombine Ürünlere İlişkin Uygulamanın Güncellenmesi Kombine ürünlerin içerdiği etkin maddelerin ödeme listesinde yer alan birebir mono formlarının en ucuzlarının birim fiyatları toplamının %80 ini geçmeyecek şekilde geri ödeme kapsamına alınmasına ilişkin uygulamanın ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği belirtilmişti. %80 uygulamasının yürürlüğe girmemiş olması nedeniyle, bu kapsamdaki ürünlerin %95 kuralına göre değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin İEİS ve TİSD ortak talebi, 23 Ocak 2017 tarihinde SGK ya sunuldu. Yukarıda yer alan SGK GSS Genel Müdürü Dr. Gazi Alataş a 24 Ocak 2017 tarihinde yapılan ziyarette konu hatırlatıldı. Alataş tarafından Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında konunun sonuçlandırılacağı ve mevcut ürünlerde iyileştirme yapılacağı ifade edildi. İlaç Geri Ödeme Komisyonu 2017 Yılı Takvimi Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası İlaç Dairesi Başkanı Dr. Refik Altun ile 16 Ocak 2017 tarihinde yapılan görüşmede henüz yayımlanmamış olan Komisyon takviminin aşağıda şekilde düzenlendiği bilgisi alındı. 31 Mart Eylül /1. Tur Geri Ödeme Komisyonu başvurusu için son gün 2017/2. Tur Geri Ödeme Komisyonu başvurusu için son gün Tehlike Sınıfına İtiraz Konusundaki Çalışmalar 4 Ocak 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay a, 10 Ocak 2017 tarihinde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar a birer ziyaret gerçekleştirildi. Görüşmelerde, 22 Aralık 2016 tarihinde TİSK e ilettiğimiz, İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Tebliğinin ekinde yer alan tehlike sınıflarına yönelik itirazımız dile getirildi. Ancak, söz konusu itirazımız İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyon Toplantısında reddedildi. Bunun üzerine 19 Ocak 2017 tarihinde verilen karara itiraz yazımız İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ne iletildi ve ayrıca konuya ilişkin TİSK e bilgilendirme yazısı gönderildi.

7 23 Ocak 2017 tarihinde ise İş ve İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürü İsmail Gerim ve Daire Başkanı İsmail Gültekin ziyaret edilerek görüşlerimiz yeniden aktarıldı. Görüşlerimiz, 8 Şubat 2017 tarihinde yapılacak İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyon Toplantısında, ilaç endüstrisinin bu alandaki diğer sektörlerle karşılaştırmalı istatistikleriyle birlikte tekrar sunulacak. PVC Ambalajlara Getirilen İlave Vergi Uygulaması 20 Ocak 2017 tarihinde Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdür Yardımcısı Cavit Özden ile PVC ambalajlara ek vergi muafiyetinin kaldırılmasına yönelik yapılması beklenen yasal düzenleme ile ilgili bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede konuyla ilgili yasal düzenlemenin hazır olduğu ve yakın zamanda yayımlanacağı bilgisi alındı. Görüşmede ayrıca yıllık ithalat rejimi değişikliklerinde ilaç sektörünün de görüşünün alınması yönündeki talebimiz üzerine Sendikanın da görüş istenecek kurumlar listesine eklendiği bilgisi verildi. Sefdinire İlişkin SUT Düzenlemesi Konusunda Çalışmalar SUT Ek/E listesinde yer alan Sefdinir etkin maddesine ilişkin düzenlemenin, sektör üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle yeniden değerlendirilmesi ve uygulamanın yürürlüğe giriş tarihinin ertelenmesine ilişkin İEİS ve TİSD in ortak olarak imzaladığı yazı SGK Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürlüğü ne 10 Ocak 2017 tarihinde iletildi. Söz konusu talebin akabinde, ilgili düzenlemenin yeniden değerlendirilmesine dayanak olabilecek medikal gerekçelerin görüşülmesi için, üyelerimizin katılımıyla 20 Ocak 2017 tarihinde bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Ayrıca konuya ilişkin medikal gerekçelerimizi içeren yazımız 27 Ocak 2017 tarihinde SGK GSS Genel Müdürlüğü ne iletildi. Ankara Temsilcileri Çalışma Grubu Toplantısı 30 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda aşağıda yer alan konular değerlendirildi. 24 Ocak 2017 tarihli Ankara ziyaretleri hakkında bilgilendirme, 2016/1. tur ve 2016/2. tur geri ödeme komisyonları hakkında bilgilendirme, 2017 Geri Ödeme Komisyonu başvuru tarihleri hakkında bilgilendirme, GSS başvuru ücretleri hakkında bilgilendirme, Kombine ürünler hakkında bilgilendirme, TİTCK Fiyat Kararı hakkında bilgilendirme, Dönemsel Avro Değerine İlişkin Mahkeme Kararı, Sefdinir SUT kuralı değişikliği hakkında bilgilendirme, 2017 Dönemsel Avro SUT baremleri hakkında bilgilendirme, SGK GSS İlaç Dairesi aylık istişare toplantısı talebimiz hakkında bilgilendirme, TİTCK 2017 fiyat tarifesi hakkında bilgilendirme, TİTCK ile yapılması planlanan toplantılar hakkında bilgilendirme,

8 2017 yılı Ocak ayında katılım sağlanan toplantılar hakkında bilgilendirme, İhracat ile ilgili yaşanan sorunlar, Mevzuatlar ile ilgili gelişmeler. 5. Endüstriyel İlişkiler Dış Ticaret Analizi Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verileri kapsamında hazırlanan Türkiye ve ilaç endüstrisi 2016 yılı dış ticaret analizi 31 Ocak 2017 tarihinde, üyelerle ve Türkiye İlaç İhracatçıları Platformu ile paylaşıldı. Sanayi Üretim Analizi Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verileri kapsamında, toplam sanayi, imalat sanayi, kimya ve ilaç sektörü üretim verilerinin karşılaştırıldığı Kasım 2016 Dönemi Sanayi Üretim Analizi 10 Ocak 2016 tarihinde üyelerle paylaşıldı. Türkiye Biyoteknolojik İlaç Platformu Toplantısı Ülkemizde biyoteknolojik ilaç alanının gelişimine daha etkin katkı sağlamak hedefiyle, üyelerimizle sınırlı olmaksızın biyoteknoloji alanında faaliyeti bulunan firmaların katılımıyla, oluşturulan Türkiye Biyoteknolojik İlaç Platformu nun Yürütme Kurulu ve Teknik Komitesi ilk toplantısı 26 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirildi. 17 firmanın üye olduğu Platformun Yönetim Kurulu üyesi Murat Barlas başkanlığında gerçekleşen toplantısında Platform iş planı ve önümüzdeki dönem çalışmaları değerlendirildi. Irak a Yapılan İlaç İhracatı Irak tarafından değiştirilen mevzuatla birlikte, ilaç firmalarımızın ülkedeki ruhsatlandırma süreçleri zorlaştı. Bu kapsamda, endüstrimiz açısından önemli pazarlar arasında yer alan Irak a ihracatımızın azalmaması için uygulamanın değiştirilmesi yönünde ülke yetkilileri nezdinde girişimde bulunulması talebimiz 16 Ocak 2017 tarihinde TİTCK ve Ekonomi Bakanlığı na iletildi. 20 Ocak 2017 tarihinde ise TİTCK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Ecz. Eda Cindoğlu ziyaret edilerek görüşlerimiz yeniden aktarıldı. McKinsey ile Sağlık Stratejisi Toplantısı McKinsey Danışmanlık firması, Sağlık Bakanlığı nın stratejisini hazırlamak üzere sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, 16 Ocak 2017 tarihinde Sendika Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Görüşmede endüstrimizin Bakanlık nezdindeki sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri aktarıldı. BSTB Ar-Ge Merkezleri Başvuru Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (BSTB) ve Sendikamız işbirliğiyle, 19 Ocak 2017 tarihinde, Ar-Ge merkezleri bilgi sistemleri kullanımına ilişkin bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Ar-Ge merkezleri için başvuru sürecinden başlayarak tüm online işlemlerin yürütüldüğü web

9 portalının kullanımına ilişkin bilgiler, BSTB bilgi işlem uzmanı tarafından aktarıldı. Firmaların portal ile ilgili teknik sorunlarına çözüm önerileri getirilmeye çalışıldı. Milli Biyoteknoloji Stratejisi Raporu Marmara Üniversitesi ve İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı (İVEK) tarafından hazırlanmakta olan "Milli Biyoteknoloji Stratejisi Raporu"na ilişkin Sendika görüşleri 11 Ocak 2017 tarihinde IVEK e iletildi. Ernst & Young OTC (Reçetesiz Satılan) Ürünler Araştırması Ernst & Young tarafından talep edilen OTC Ürünler Araştırmasına ilişkin bilgiler 13 Ocak 2017 tarihinde iletildi. Ar-Ge Merkezleri BSTB Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Dairesi Başkanı Fatih Kemal Öztürk, 16 Ocak 2017 tarihinde ziyaret edilerek, sağlıkla ilgili Ar-Ge merkezleri konusu görüşüldü. Suudi Arabistan İlaç Üreticileri Birliği Kurulması Çalışmaları Türkiye ve Suudi Arabistan Sağlık Bakanlıkları arasındaki işbirliği kapsamında, ilaç alanında bir sektör kuruluşunun oluşturulmasına ilişkin tecrübelerin Suudi yetkililerle paylaşılması hususunda Sendika işbirliği kuruluşu olarak belirlenmişti. Bu doğrultuda Sendikamızın yapısına ve çalışmalarına ilişkin bilgiler 19 Ocak 2017 tarihinde Suudi yetkililere iletildi. 6. İEİS ile İlgili Gelişmeler, İletişim-Tanıtım Çalışmaları Katıldığımız Toplantılar IVEK tarafından, 12 0cak 2017 tarihinde, Ankara da düzenlenen İVEK Bio 2017 Çok Paydaşlı Konsey Toplantısı na Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barlas, Genel Sekreter ve Sendika yetkilileri katılım sağladı. Ayrıca toplantının Türkiye de Biyofarmasötik Sektördeki Gelişmeler başlıklı panelinde bir sunum gerçekleştirdik. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, Ocak 2017 tarihlerinde, İstanbul da düzenlenen Klinik Araştırmalarda Faz Çalışmaları ve Etik Kurallar Çalıştayı nda, Biyobenzer İlaçlar masasında yer aldık. Ayrıca, TİTCK tarafından, 25 Ocak 2017 tarihinde düzenlenen Tüketiciyi Yanıltıcı Reklam/Pazarlama ve Satışlarla Etkin Mücadele konulu çalıştaya, TİTCK tarafından Ocak 2017 tarihlerinde İzmir de düzenlenen Türk Farmakopesi Çalıştayı na, katılım sağladık.

10 Basında ve Sektörel Yayınlarda İEİS Pharma Turkey İnternet İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile işbirliği protokolü imzaladı OTC News OTC News Hürriyet Star İnternet Haberler.com Sondakika.com T24.com.tr Winally Eczacının Sesi İnternet Pharma Turkey Sabah İEİS ile Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi arasında eğitim işbirliği Nezih Barut: "İlaç endüstrisi, sanayi dönüşümünde kilit rol üstlenmiş durumda" Zam beklentisi ilacı 'yok' etti İEİS ten ilaç sevkiyatına ilişkin açıklama İEİS: Piyasada ilaçların bulunmadığı yönündeki haberler asılsız İEİS: Piyasada ilaçların bulunmadığı yönündeki haberler asılsız Sağlık Bakanlığı nın zam kararı sonrası birçok ilaç piyasadan yok oldu İEİS ilaç temini açıklaması Aksatmadan devam ediyoruz İlaç endüstrisi sanayi dönüşümünde kilit rol oynuyor Gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek potansiyele sahibiz İletişim için: Pharmaceutical Manufacturers Association of Turkey İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (IEIS)

AB, BDT, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 160 ülkeye 921 milyon dolarlık ihracat

AB, BDT, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 160 ülkeye 921 milyon dolarlık ihracat 2015 üretici fiyatlarıyla 16,9 milyar TL lik pazar (6,2 milyar $) 11 binden fazla ürün AB, BDT, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 160 ülkeye 921 milyon dolarlık ihracat 15 akredite Ar-Ge

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

SGK'da İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1

SGK'da İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 4 Ocak 2018 SGK'da İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 2 dosya görüşüldü, 2 ödeme kararı alındı. 5 Ocak 2018 TEB Merkez Heyeti tarafından Ankara'da yapılan Reçetesiz ilaç uygulaması hakkında

Detaylı

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı.

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. ÇALIŞMA RAPORU 2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. 2 Eylül 2016 Ankara'da yapılan Smart Eczane Programına katılan Ecz.Gürkan

Detaylı

Türkiye`de Sağlıkta Dönüşüm ve Endüstrimizin Mevcut Durumu

Türkiye`de Sağlıkta Dönüşüm ve Endüstrimizin Mevcut Durumu Türkiye`de Sağlıkta Dönüşüm ve Endüstrimizin Mevcut Durumu II. Sağlık Ekonomisi Kongresi, 4-5 Aralık 2014 Ecz. Halil Tunç Köksal Genel Sekreter Yrd. Sağlıkta Dönüşüm Programı ve Sosyal Güvenlik Reformu

Detaylı

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTISI 1/22 Mart Yapılan

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ ECZ 501- ARAŞTIRMA DERSİ PROJESİ DERSİ I PERŞEMBE 09.00-12.00, DERSLİK: BİLGİSAYAR LABORATUVARI Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Sümeyra TUNA YILDIRIM 1. Hafta Mezuniyet Projesi Konusunun Alınması, Çalışma

Detaylı

SGK GÜNCEL KONULAR BİLGİ NOTU

SGK GÜNCEL KONULAR BİLGİ NOTU SGK GÜNCEL KONULAR BİLGİ NOTU Şubat 2017 SORUN ÇÖZÜM ÖNERİSİ 1 Döviz Kuru ve SGK İskontoları Bilindiği üzere, referans fiyat sistemimizdeki Avro değeri uygulamasının amacı, Avro cinsinden takip edilen

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

3 Ocak 2017 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

3 Ocak 2017 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. ÇALIŞMA RAPORU 3 Ocak 2017 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 3 Ocak 2017 Yönder Okulları yetkilileri okul tanıtımları ile ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü. 3 Ocak 2017

Detaylı

1 Haziran 2016 Hayat Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez sağlık hizmetleriyle ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü.

1 Haziran 2016 Hayat Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez sağlık hizmetleriyle ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü. ÇALIŞMA RAPORU HAZİRAN 2016 1 Haziran 2016 Hayat Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez sağlık hizmetleriyle ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü. 2 Haziran 2016 Digiturk ile ortaklaşa

Detaylı

5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı.

5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı. ÇALIŞMA RAPORU 5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı. 5 Aralık 2016 Odamız ve Marmara Ün. Sürekli Eğitim Mrk (MÜSEM) işbirliği ile eczacılarımıza

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı.

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nde yer alan tıbbi cihazların da satış ve tanıtımlarının

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI Beşeri İlaçların Fiyatlandırılmasına Dair Karar BAKANLAR KURULU KARARI Resmi Gazete Yayım Tarihi: 30.06.2007 Sayı: 26568 Karar Sayısı : 2007/12325 (10 Kasım 2011 tarihinde yapılmış olan değişikliklerle)

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU 2012 MESLEKİ DÜZENLEME KOMİTESİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU 2011 yılında kurulan Mesleki Düzenleme Komitesi, faaliyetlerine

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ARALIK 2011 Firma, Üniversite, Sağlık Bakanlığı hastaneleri tarafından, SUT a ilave edilmesi istenen parametrelere

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ ECZ 501- ARAŞTIRMA DERSİ PROJESİ DERSİ I PERŞEMBE 09.00-12.00, DERSLİK: BİLGİSAYAR LABORATUVARI Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Sümeyra TUNA YILDIRIM 1. Hafta Mezuniyet Projesi Konusunun Alınması, Çalışma

Detaylı

Tü rkiye İ laç Pazarı Ocak-Haziran 2016

Tü rkiye İ laç Pazarı Ocak-Haziran 2016 Tü rkiye İ laç Pazarı Ocak-Haziran 2016 0 İçindekiler a)pazara Yeni Giren Ürünler... 2 b)ortalama Fiyat Dağılımı... 3 a)referans-eşdeğer İlaçlar... 4 b)ithal-imal İlaçlar... 4 c)biyoteknolojik İlaçlar...

Detaylı

3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU 3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 4 Temmuz 2018 Genç eczacılarla toplantı düzenlendi. 4 Temmuz 2018 T.E.B. Merkez Heyeti tarafından düzenlenen

Detaylı

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MİADI GEÇEN İLAÇLARIN İL SAĞLIK

Detaylı

İlaç Sektöründe Ar-Ge ve İnovasyon

İlaç Sektöründe Ar-Ge ve İnovasyon İlaç Sektöründe Ar-Ge ve İnovasyon ITAM Toplantısı İstanbul, 11 Nisan 2013 Turgut Tokgöz Genel Sekreter İlaç endüstrisinde dinamik bir değişim var Yeni ürün portföyü giderek zayıflıyor. Küçük kimyasal

Detaylı

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN LİDERLİK VE SİYASET AKADEMİSİ EĞİTİMİ

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTILARI Her hafta

Detaylı

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel Davet Yazısı Sağlık Sektörünün Değerli Mensupları, Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği (SEPD), 25 Eylül 2009 tarihinde sağlık ekonomisi ve politikası

Detaylı

ARALIK 2017 ÇALIŞMA RAPORU

ARALIK 2017 ÇALIŞMA RAPORU ARALIK 2017 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No: 39/Kat:3 MERSİN KENT KONSEYİ GENEL KURULU NA

Detaylı

Türkiye İlaç Pazarı Ocak-Mart 2017

Türkiye İlaç Pazarı Ocak-Mart 2017 Türkiye İlaç Pazarı Ocak-Mart 2017 İLAÇ ENDÜSTRİSİ İŞVERENLER SENDİKASI 0 İçindekiler 1.1. Pazardaki Büyüme ve Kaynakları... 2 a. Fiyat... 2 b. Hacim... 3 c. Satış Dağılımı... 3 d. Yeni Ürün... 3 1.2.

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarının iş sağlığı ve güvenliği açısından 2010 yılı performans değerlendirme toplantısı 21 Aralık 2010 tarihinde

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU EKİM 2017

ÇALIŞMA RAPORU EKİM 2017 2 Ekim 2017 Yönetim Kurulumuz İznik İlçesi ziyareti gerçekleştirdi. Bölgesel sorunların da görüşüldüğü toplantıda Ecz. Emel Bektaş'ın İlçe Temsilciliği görevine devam etmesine karar verildi. 2 Ekim 2017

Detaylı

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı.

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 4 MART 2014 Çukurova Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ecz. Eda KUMCU ve Yardımcı Doç.Dr. Sinem BÜYÜKNACAR Yönetim

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 10 Bülten Tarihi : 1 KASIM 2016 TAB E-BÜLTEN EKİM 2016 Türk Armatörler Birliği Çebi Denizcilik ve Kaptan Grup Ziyaret Edildi Üye Bilgisi Çalışmalarımız TAB FORUM Toplantımız Deniz Çalışanlarının

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

07 ŞUBAT ŞUBAT 2017

07 ŞUBAT ŞUBAT 2017 07 ŞUBAT 2017 SGK İlaç Alım Protokolü revizyon konularının değerlendirilmesi amacıyla SGK Protokol Komisyonu 07.02.2017 tarihinde Türk Eczacıları Birliğinde bir araya gelmiştir. Toplantıya Oda Başkanımız

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ Üyemiz Akçansa Çimento ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliğiyle 19 Ekim 2012 tarihinde YTÜ Oditoryum

Detaylı

İLAÇ ENDÜSTRİSİ İŞVERENLER SENDİKASI

İLAÇ ENDÜSTRİSİ İŞVERENLER SENDİKASI İlaç Paz zarı Ocak Haziran 2016 0 2... 3... 4... 4... 5... 5 1 tıbbi ürünler pazarı, ilaç ve ilaç dışı tıbbi ürünlerden oluşmaktadır. İlaç İ dışı ürünler; Sağlık Bakanlığı ndan ruhsatlı biyosidal ürünleri,

Detaylı

1 Nisan 2018 BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Uzm.Ecz. Mustafa Karademir tarafından meslek tanıtımı yapıldı.

1 Nisan 2018 BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Uzm.Ecz. Mustafa Karademir tarafından meslek tanıtımı yapıldı. 1 Nisan 2018 BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Uzm.Ecz. Mustafa Karademir tarafından meslek tanıtımı yapıldı. 3 Nisan 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 3

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Bülten 2018 Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Akademi ISO/IEC 17025:2017 Revizyon Geçiş Eğitimi TURKLAB Akademi tarafından 17-18 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen, ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon

Detaylı

02 KASIM 2016 Yöneticilerimizden Ecz. F. Tuğçe DALKIR Türk Eczacıları Birliği Akılcı İlaç Kullanımı ve Farmakovijilans Komisyonu Toplantısına katıldı.

02 KASIM 2016 Yöneticilerimizden Ecz. F. Tuğçe DALKIR Türk Eczacıları Birliği Akılcı İlaç Kullanımı ve Farmakovijilans Komisyonu Toplantısına katıldı. 02 Yöneticilerimizden Ecz. F. Tuğçe DALKIR Türk Eczacıları Birliği Akılcı İlaç Kullanımı ve Farmakovijilans Komisyonu Toplantısına katıldı. 03 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN Ankara da düzenlenen Türk

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

Uluslararası Eczacılık Ürünleri Buluşması 2017 yurt dışı çalışmalarına hız verdi

Uluslararası Eczacılık Ürünleri Buluşması 2017 yurt dışı çalışmalarına hız verdi Uluslararası Eczacılık Ürünleri Buluşması 2017 yurt dışı çalışmalarına hız verdi 28-30 Eylül 2017 tarihinde yapılacak Uluslararası Eczacılık Ürünleri 2017 organizasyonuna iştirak etmek isteyen katılımcılardan

Detaylı

1 Aralık 2017 SGK'da İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve ödeme kararı alındı.

1 Aralık 2017 SGK'da İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve ödeme kararı alındı. 1 Aralık 2017 SGK'da İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve ödeme kararı alındı. 1 Aralık 2017 Kimya Mühendisleri Odası'nın düzenlediği etkinliğe Oda'mız adına Merkez Heyeti

Detaylı

1. Türkiye Tıbbi Ürün Pazarı Türkiye İlaç Pazarı Üretim Dış Ticaret Kamu İlaç Harcaması ve Reçete Verileri...

1. Türkiye Tıbbi Ürün Pazarı Türkiye İlaç Pazarı Üretim Dış Ticaret Kamu İlaç Harcaması ve Reçete Verileri... 1. Türkiye Tıbbi Ürün Pazarı... 2 a)pazara Yeni Giren Ürünler... 2 b)ortalama Fiyat Dağılımı... 3 1.1 Türkiye İlaç Pazarı... 3 a)referans-eşdeğer İlaçlar... 4 b)ithal-imal İlaçlar... 4 c)biyoteknolojik

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ SEKTÖRÜ ANALİZİ

TÜRKİYE İLAÇ SEKTÖRÜ ANALİZİ TÜRKİYE İLAÇ SEKTÖRÜ ANALİZİ Yazar Mehmet ATASEVER Y A Y I N L A R I Mayıs 2015, Ankara 1. Baskı Ön Söz "Türkiye İlaç Sektörü Analizi kitabında, Türkiye ilaç sektörünün, sektörü etkileyen gelişmelerin

Detaylı

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR ÜNİVERSİTELER İLE İLİŞKİLER & AVAN PROJE ÇALIŞMALARI İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ TARKEM, İzmir Tarih Projesi Havralar Alt Bölgesi ve Yakın Çevresinin Operasyon

Detaylı

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. İşveren Vekili 1.Hukuk Müşaviri Üye

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. İşveren Vekili 1.Hukuk Müşaviri Üye * TUTAN AKTIR 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkartılan Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Yapılma Usul ve Esasları ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu,

Detaylı

SGK Sağlık Politikaları Bilimsel Danışma Kurulu Açılış Toplantısı

SGK Sağlık Politikaları Bilimsel Danışma Kurulu Açılış Toplantısı SGK Sağlık Politikaları Bilimsel Danışma Kurulu Açılış Toplantısı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KURUM OLARAK VATANDAŞLARIMIZA KARŞI ÇOK BÜYÜK SORUMLULUKLARIMIZ VAR -KURUL ÜYELERİMİZ

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

Gaziler Derneği, Başkanımız Ecz. Okan Şahin'i ve Saymanımız Ecz. Melis Ezer Us u ziyaret etti.

Gaziler Derneği, Başkanımız Ecz. Okan Şahin'i ve Saymanımız Ecz. Melis Ezer Us u ziyaret etti. 1 Kasım 2017 Suriyeli hastaların kesintiye uğrayan reçeteleri ile ilgili Ankara'da yapılan İtiraz Komisyonu toplantısına Odamızı temsilen Ecz. Ümit Cömert katılım sağladı. Tek dosyanın görüşüldüğü toplantıda

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

İEİS Olağanüstü Genel Kurulu

İEİS Olağanüstü Genel Kurulu İEİS Olağanüstü Genel Kurulu Yazar winally - 26 Nisan 2018 İEİS Olağanüstü Genel Kurulu, 25 Nisan 2018 tarihinde toplandı. Nezih Barut Genel Kurul Toplantısı nda yaptığı konuşmada İEİS olarak, endüstrimizi

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği, İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

5 Nisan 2016 Medicabil Hastanesi Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Özcan Morkan Yönetim Kurulumuzu ziyaret ederek Hastane hakkında bilgi aktardı.

5 Nisan 2016 Medicabil Hastanesi Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Özcan Morkan Yönetim Kurulumuzu ziyaret ederek Hastane hakkında bilgi aktardı. ÇALIŞMA RAPORU 5 Nisan 2016 Medicabil Hastanesi Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Özcan Morkan Yönetim Kurulumuzu ziyaret ederek Hastane hakkında bilgi aktardı. 5 Nisan 2016 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Toplantısı

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Toplantısı Toplantı Tarihi: 17.02.2014 Toplantıya Katılanlar: Şehmus Alparslan, Levent Yergök, Zafer Erbay, Deniz Kaypak Tona, Veli Gökkaya, Nuray Yumukgöz, Eyüp Civelek, Ahmet Pan Toplantı Gündemi: 1. Son toplantıdan

Detaylı

2016 İLK 3 AYLIK TÜRKİYE İLAÇ PAZARI

2016 İLK 3 AYLIK TÜRKİYE İLAÇ PAZARI 2016 İLK 3 AYLIK TÜRKİYE İLAÇ PAZARI 1) Türkiye Tıbbi Ürün Pazarı Türkiye tıbbi ürünler pazarı, ilaç ve ilaç dışı tıbbi ürünlerden oluşmaktadır. İlaç dışı ürünler; Sağlık Bakanlığı ndan ruhsatlı biyosidal

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran. Kalibrasyon Sertifikalarının Değerlendirilmesi Eğitimi 12 Nisan 2017

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran. Kalibrasyon Sertifikalarının Değerlendirilmesi Eğitimi 12 Nisan 2017 TURKLAB Bülten 2017 Nisan-Mayıs-Haziran Kalibrasyon Sertifikalarının Değerlendirilmesi Eğitimi 12 Nisan 2017 Mikrokim Gıda Analiz ve Kontrol Laboratuvarı personeline verilen eğitimde, katılımcılara genel

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA Sigorta Acentelerinin Türkiye Geneline Göre Dağılım Oranı (%) Sigorta Acentelerine İlişkin Bazı Veriler 7.794 Gerçek kişi acente sayısı

Detaylı

İLAÇ ENDÜSTRİSİNDE FİYATLANDIRMAYA İLİŞKİN KONULAR

İLAÇ ENDÜSTRİSİNDE FİYATLANDIRMAYA İLİŞKİN KONULAR İLAÇ ENDÜSTRİSİNDE FİYATLANDIRMAYA İLİŞKİN KONULAR Şubat 2017 1. Avro Değeri Kaynak (Referans) fiyat sistemimizdeki Avro değeri uygulamasının amacı, Avro cinsinden takip edilen fiyatların Türk Lirası na

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

AĞUSTOS 2018 ÇALIŞMA RAPORU

AĞUSTOS 2018 ÇALIŞMA RAPORU AĞUSTOS 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN TEB 41. DÖNEM DENETLEME KURULU

Detaylı

Bu toplantı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası nın kuruluşunun 50 inci yılına denk gelmesi vesilesiyle bizler için ayrı bir öneme sahip.

Bu toplantı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası nın kuruluşunun 50 inci yılına denk gelmesi vesilesiyle bizler için ayrı bir öneme sahip. Saygıdeğer Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcım, Sayın Kamu Temsilcilerimiz, Akademik Camiamızın Değerli Temsilcileri, Sektörümüzün Değerli Temsilcileri, Değerli Basın Mensupları, Sayın Konuklar, Hoş

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

Tü rkiye İ laç Pazarı Ocak-Mart 2016 0 İçindekiler a)pazara Yeni Giren Ürünler... 2 b)ortalama Fiyatlar... 2 a)referans-eşdeğer Ürünler... 3 b)ithal-imal Ürünler... 4 c)pazara Yeni Giren İlaçlar... 4 d)ortalama

Detaylı

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU nun Afyonkarahisar Ziyaretine geldiği sırada Yön. Kur. Bşk.

Detaylı

ALTERNATİF SAĞLIK HİZMETİ ALIM KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

ALTERNATİF SAĞLIK HİZMETİ ALIM KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE ALTERNATİF SAĞLIK HİZMETİ ALIM KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve dayanak MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 63 üncü,

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 28 28. MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 28 TARİH KARAR 28 04.03.2014 İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU

ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU expomed EURASIA 22.Uluslararası İstanbul Tıbbi Analiz, Teşhis, Tedavi, Koruma ve Rehabilitasyon Ürün, Cihaz, Sistem, Teknoloji, Donanım ve Hastaneler Fuarı ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU İSTANBUL

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Mustafa TACİR İSO Meclis Üyesi KİMYASAL ÜRÜNLER İLE PLASTİK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİN İMALATI 17. Grup Temel Kimya Sanayii 18. Grup Boya, Vernik, Reçine ve Çeşitli

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.09.2018-25.10.2018) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY 1 ÜYE İSTATİSTİKİ Eylül Ayı meclis toplantımızdan bugüne Odamıza; 41 yeni üye kaydedildi, 56 üyenin

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti. 2 ŞUBAT 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Valimiz Sayın Mustafa BÜYÜK ü ziyaret etti.ziyarette; son günlerde nöbetçi eczanelerimizde yaşanan soygun olayları hakkında Sayın Valimize bilgi verilerek, gerek eczanelerde

Detaylı

Türkiye de Sağlık Yatırımları Ecz. Halil Tunç Köksal Genel Sekreter Yardımcısı

Türkiye de Sağlık Yatırımları Ecz. Halil Tunç Köksal Genel Sekreter Yardımcısı Türkiye de Sağlık Yatırımları Ecz. Halil Tunç Köksal Genel Sekreter Yardımcısı SEPD III. Sempozyumu Sağlık Politikalarının Yeni Gündemi: Sağlık Yatırımları 4 Aralık 2015 Dünya da ve Türkiye de İlaç Pazarı

Detaylı

Odamız Eğitim Komisyonu ve Pfizer İlaç Firması ile birlikte düzenlenen AÇIK ECZANE konulu eğitim toplantısı Adana Sheraton Otelde gerçekleşti.

Odamız Eğitim Komisyonu ve Pfizer İlaç Firması ile birlikte düzenlenen AÇIK ECZANE konulu eğitim toplantısı Adana Sheraton Otelde gerçekleşti. 02 MART 2017 Odamız Eğitim Komisyonu ve Pfizer İlaç Firması ile birlikte düzenlenen AÇIK ECZANE konulu eğitim toplantısı Adana Sheraton Otelde gerçekleşti. 4 MART 2017 Odamız üyelerinden Ecz. Raziye KÖKSAL

Detaylı

1 HAZİRAN 2012 5 HAZİRAN 2012 7 HAZİRAN 2012

1 HAZİRAN 2012 5 HAZİRAN 2012 7 HAZİRAN 2012 1 HAZİRAN 2012 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, Yönetim Kurulumuz ve Denetleme Kurulu Üyemiz Ecz. Ömer Faruk DOĞAN Valilikte Eczanelerin çalışma gün ve saatleri ile ilgili olarak Sağlıktan Sorumlu Sayın

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALLERİNDEKİ ORMAN İZİNLERİ İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN KURUM ZİYARETLERİ

RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALLERİNDEKİ ORMAN İZİNLERİ İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN KURUM ZİYARETLERİ RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALLERİNDEKİ ORMAN İZİNLERİ İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN KURUM ZİYARETLERİ Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), kar gayesi gütmeden, rüzgar enerjisi ile ilgili bilimsel, teknik ve

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1 DANIŞMA KURULLARI Danışma Kurulu Çalışma Programı nı tartıştı 23. Genel Kurul`un ardından 24. Dönem I. Danışma Kurulu Toplantısı 09 Haziran 2012 tqrihinde

Detaylı