Kalite Yönetimi Sertifika Programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kalite Yönetimi Sertifika Programı"

Transkript

1 Kalite Yönetimi Sertifika Programı

2 Günümüzde kaliteden söz etmek tüm kuruluşlar ve insanlar için önem arz etmektedir. Günlük faaliyetlerimizin ayrılmaz bir parçası olan kalite, işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri ve aynı zamanda ürün ve hizmetlerden yararlanan müşterilerin, diğer paydaşların ve en genelde toplumun memnuniyeti içinde önemli bir etkendir. Uzun yıllardır ODTÜ de yürütülen Kalite Yönetimi Sertifika Programı artık KalDer in de ortaklığı ile beraber devam etmektedir. 24 Ekim de başlayacak olan Kalite Yönetimi Sertifika Programı, deneyimli eğitmen kadrosu ve zengin içeriğiyle birlikte sizlere kalite yönetimi konusunda kapsamlı bilgiyi ulaştırmayı ve temel becerileri geliştirmeyi amaçlamıştır. Programımıza, çalışma hayatlarına fark yaratarak çalıştıkları kurumun rekabet gücünü artırma çabasında olan tüm yönetici, yönetici adayları, çalışanları ve kalite yaklaşımını çalışma hayatlarına katmak isteyen herkesi bekliyoruz.

3 Doç. Dr. Adil Oran Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümünden lisans (1992) derecesini aldıktan sonra 2 sene İşletme Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Daha sonra ABD de Texas Tech Üniversitesi nden Finans alanında yüksek lisans (1997) ve doktora (1999) derecelerini almıştır senesinde ODTÜ İşletme Bölümüne dönerek akademik kariyerini burada sürdürmektedir. Finans, Finansal Muhasebe, Girişimcilik, İşletmeciliğin Temelleri, Yatırım Değerlemesi gibi konularda ders vermekte, araştırma yapmakta, mentorluk yapmakta ve danışman olarak çalışmaktadır senesinden beri ODTÜ Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevini de yürütmekte olan Dr. Oran Girişimcilik Ekosisteminin gelişmesine birçok şekilde destek vermektedir.

4 Arif Pakkan Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi nden makine mühendisi olarak mezun olan Pakkan, ECA Emar A.Ş. de çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. Emar ın 2001 yılı Ulusal Kalite Büyük Ödülü, 2002 yılı EFQM Avrupa Kalite Ödül Finalistliği ve 2004 yılı EFQM Avrupa Kalite Ödülü başarılarında ödül süreci koordinatörlüğü yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı sertifikalar ile Enerji Kimlik Belge (EKB) Uzmanlığı, Enerji Yöneticiliği ve Enerji Etüt Proje çalışmalarında bulundu. Arif Pakkan; toplam kalite ve EFQM, model eğitimi, eğiticinin eğitimi, yönetici geliştirme programı, verimlilik arttırma teknikleri, kişisel motivasyon, performans değerlendirme ve iletişim kurum kültürü ve biz bilinci konularında eğitim almıştır. 6 Sigma Yönetici Bilinçlendirme Programı stratejik yönetim, süreç yönetimi ve iyileştirme, değişim ve farklılığın yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, kurumsal sosyal sorumluluk ve performans yönetimi konularında eğitim verebilmektedir.

5 Aysun Telek ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olan Aysun Telek, ODTÜ Felsefe Bölümü, Uygulamalı Etik üzerine yüksek lisans yapmıştır yılından beri KalDer de çalışan Telek, 2010 yılından beri genel sekreterlik görevini yerine getirmektedir. EFQM Mükemmellik Modeli Tanıtım, Toplam kalite yönetimi, süreç yönetimi ve iyileştirilmesi, ISO 9000: 2000 kalite yönetim sistemi, etik ve kuruluşlarda iş etiği gibi konularda eğitim verme yetkisine sahip olan Aysun Telek ayrıca 5 yıl Ulusal Kalite Ödülü Süreci nde değerlendiricilik yaptı.

6 A.Berker Telek Makine yüksek mühendisi olan Berker Telek, ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Londra City University de yüksek lisans yapmıştır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Şuan Orsa Danışmanlık ta yönetim danışmanı olarak çalışmaktadır dan beri Ulusal Kalite Ödülü Değerlendiricisidir yılında EFQM adına Avrupa Kalite Ödülü Değerlendiricisi olmuştur. Toplam Kalite Yönetimi, EFQM Mükemmellik Modeli, Öz değerlendirme, Kalite Çemberleri, Stratejik Yönetim, Süreç Yönetimi ve İyileştirilmesi, Risk Yönetimi, İç Kontrol, Problem Çözme Teknikleri, Kalite Maliyetleri, FMEA ve QFD konularında eğitim verebilmektedir.

7 Bayram Ertem 1980 yılında KTÜ Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Ertem, kalite alanında uzmanlaşmak adına birçok eğitim almıştır. Sırasıyla; Bureau Veritas, MESA İmalat San. A.Ş., GALKON A.Ş., NUH Ticaret ve San. A.Ş. de kaliteden sorumlu müdür ve baş denetçi olarak çalışmıştır. ISO 9000 IRCA Kayıtlı Baş denetçi; ISO IRCA kayıtlı Baş denetçi; ISO Müşteri Şikâyetleri yönetimi Baş denetçi belgelerine sahiptir. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 9001 Kurum içi Kalite Denetçisi eğitimleri verebilmektedir.

8 Ebru Ural Özkan Ebru Ural Özkan, ODTÜ Çevre Mühendisliği mezunudur. Yaklaşık yirmi yıldır İnsan Kaynakları alanında sürdürdüğü profesyonel iş hayatına Yapı Kredi Bankası nda başlayan Özkan, Arthur Andersen da İnsan Kaynakları Danışmanı olarak çalıştı. Sonraki dokuz yıl boyunca Meteksan Bilişim Grubu nda İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yaptı. Bu dönem içinde Bilkent Üniversitesinde 3 yıl boyunca yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak İnsan Kaynakları alanında dersler verdi. Ardından Kinesis Enerji ve Siemens EC de benzer görevleri yürüttü. Özkan halen Bilkent Üniversitesi İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.

9 Prof. Dr. Gülser Köksal Endüstri Mühendisliği dalında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi nden lisans (1985), yüksek lisans (1987) ve North Carolina State Üniversitesi nden (NCSU) doktora (1993) derecelerini almıştır ten beri ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesidir. Ayrıca NCSU, Illinois Üniversitesi ve S.P.A.C. Altı Sigma Danışmanlık firmasında ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Toplam kalite yönetimi, kalite planlama ve kontrol, ürün ve hizmet geliştirme, ürün tasarım optimizasyonu, ileri istatistik ve veri madenciliği gibi konularda ders vermekte, araştırma yapmakta ve danışman olarak çalışmaktadır. Tekstil, sağlık, eğitim, kamu idaresi, imalat, yazılım geliştirme, telekomünikasyon gibi çok çeşitli alanlarda uygulamalı araştırma projeleri yürütmüş ve çeşitli yayınlar yapmıştır. Yüksek öğretim kalitesinin artırılması ve eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, ilgi ve çalışma alanları arasındadır. Uluslararası kalite fonksiyon göçerimi ve parametre tasarımı kalite standartlarının geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. KalDer, Yöneylem Araştırması Derneği ve Informs üyesidir.

10 Prof. Dr. Hüseyin Vural Makina Mühendisliği dalında, İTÜ den lisans (1973), Boğaziçi Üniversitesinden yüksek lisans (1976) ve Rutgers Üniversitesi nden doktora (1982) derecelerini almıştır. Ardından TÜBİTAK MAM da ve MİT de araştırmacı olarak çalışmıştır den beri ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesidir. TÜBİTAK ta yönetici olarak çalıştı. ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezinde 1997 den beri yönetici olarak görev yapmaktadır. TÜSEM ve ÜNİSED in kurucularındandır. ÜNİSED (Üniversiteler Sürekli Eğitim Derneği) Başkanlığını yürütmektedir. Araştırma konusu olan enerji ile ilgili dersler vermektedir den beri köy çocukları için bir şeyler yapabilme çabası içindedir, İLKYAR Vakfının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Sosyal sorumluluk, verimlilik ve etik konularının içselleştirilme süreçleri üzerine çalışmalar yapmaktadır.

11 Mutlu Kutlu 1975 yılında doğan Mutlu Kutlu, eğitimini Trakya Üniversitesinde yaptıktan sonra, Sabancı Üniversitesinde MBA programını tamamlamıştır yılından itibaren çalışmakta olduğu VİKO da İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Direktörlüğü görevini sürdürmektedir. Kuruluşunda Strateji, Uyum ve Risk Yönetim Süreci, Çalışanların Geliştirilmesi ve Yönetimi Süreci, Yönetim Sistemlerinin Geliştirilmesi Süreci, Toplumsal Sorumlulukların Yönetilmesi Sürecinde liderlik yapmaktadır. Bu süreçler kapsamında Stratejik Planlama, Risk Yönetimi, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001, İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Öneri Değerlendirme Sistemi, Takım Çalışmaları, 5S konularında çalışmaktadır.2005 yılından itibaren gönüllü olarak KalDer Ulusal Kalite Ödülü süreçlerinde Değerlendirici ve Baş Değerlendirici olarak görev aldı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

12 Müjgan Kerman Eskişehir Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünü 1978 de bitirdi. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü nden 1982 de lisans 1985 de yüksek lisans derecelerini aldı. Kerman; Teknik Liderlik Eğitimi, 6 Sigma, Toplam Kalite Yönetimi, EFQM Avrupa ve Ulusal Kalite Ödülü Değerlendiricisi, İstatistiksel Proses Kontrol, Workout, Sürekli Gelişme, Stratejik Planlama, Süreç Yönetimi, Satın alma Alt Yapısı, Eğiticinin Eğitimi, ISO 9000 Denetçisi eğitimlerini aldı. Türkiye Kalite Derneği üyesi, Eskişehir Yerel Kalite Ödülü Ödül Yürütme Kurulu Başkanlığı yapmış, Ulusal Kalite Ödülü Baş Değerlendiriciliği (14 yıldan bu yana) Avrupa Kalite Ödülü Değerlendiriciliği, KalDer adına eğitmenlik, Ulusal Kalite Hareketi sürecinde rehberlik, görevleri yapmaktadır.

13 Nafiz Turgut Deniz Harp Okulu Uluslararası İlişkiler Bölümü nden mezun olan Dr. Nafiz TURGUT; çeşitli gemilerde Komutanlık görevleri sonrasında Deniz Harp Okulu nda yöneticilik ve eş zamanlı olarak meslek dersleri öğretim üyeliği; Deniz Kuvvetleri Personel Başkanlığı nda performans değerlendirme, kariyer planlama, personel yönetim ve bilgi destek sistemleri alanlarında yöneticilik yaptı. İnsan Kaynakları alanında mesleki yeterliliklerin hazırlanmasında danışmanlık yaptı. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Ulusal Kalite Ödülü Değerlendiricisidir dönemi için Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) İç Anadolu Şubesi Başkan Yardımcısı olarak seçilmiştir. Halen Akfen Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapmaktadır.

14 Yrd. Doç. Dr. Özgen Karaer Orta Doğu Teknik Üniversitesi nden endüstri mühendisliği dalında lisans (2002), Stanford Üniversitesi nden yönetim bilimi ve mühendislik alanında yüksek lisans ve doktora dereceleri (2008) almıştır de Orta Doğu Teknik Üniversitesi ne öğretim üyesi olarak katılmıştır. Onun öncesinde Gap Inc. merkez ofisinde, operasyon stratejisi departmanında dört yıl kadar çalışmıştır. Tedarik zinciri yönetimi, perakende yönetimi, pazarlama kararları - operasyon yönetimi ilişkileri, ve stratejik kalite yatırımları gibi konularda araştırma yapmaktadır. Araştırma konularına ek olarak sistem ve organizasyon tasarımı ve oyun teorisi gibi konularda ders vermektedir. Yöneylem Araştırması Derneği ve Informs üyesidir.

15 Senem Demirdamar 2005 yılında ODTÜ Sosyoloji bölümünden mezun olan Demirdamar, 10 yıldır KalDer Ankara Şubesi nde çalışmaktadır. Şu an proje ve gelişim yöneticisidir. Yönetici olarak sorumlu olduğu sektörler sağlık, enerji, yazılım ve gıdadır. Birçok konuda çeşitli kurumlardan eğitim almış olup, Kalite Yönetimi ve Verimlilik Dersi (ISO 9000: 2000 Kalite Yönetim Sistemi), Etkili İletişim, Süreç Yönetimi, EFQM Mükemmellik Modeli Tanıtımı ve Eğitimlerde Buz Kırma Yöntem ve Oyunları konularında eğitim verebilmektedir.

16 Şebnem Ergül Bilgi Üniversitesi nde Human Resources Management dersini vermekte olan Ergül, 1987 yılında başladığı ve ara vermeksizin sürdürdüğü tam zamanlı kurumsal iş hayatını Aralık 2011 de kendi isteğiyle bırakmıştır tarihleri arasında T. İş Bankası nda Eğitim Uzmanı olarak çalışmıştır yılından 2011 yılına kadar ise İMKB de sırasıyla Müfettiş, İnsan Kaynakları Yöneticisi ve İnsan Kaynakları Danışmanı olarak görev yapmıştır tarihleri arasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası nda İnsan Kaynakları/Personel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Toplam kalite ile ilgili olarak çalışmalarını sürdüren Şebnem ERGÜL, TUSIAD ve KalDer işbirliğinde gerçekleştirilen toplam kalite ödüllerinin verilmesinde 10 yıldır değerlendirici olarak görev almaktadır.

17 Prof. Dr. İnci Batmaz Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İstatistik Bölümü (1984); yüksek lisans ve doktora derecelerini Ege Üniversitesi (EÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümün den sırası ile 1986 ve 1993 yıllarında almıştır. Doktora tezini Fulbright burslusu olarak Carnegie Mellon Üniversitesi nde (Pittsburgh, ABD) yapmıştır yılları arasında EÜ İstatistik Bölümü nde Yardımcı Doçent olarak çalıştıktan sonra ODTÜ İstatistik Bölümü ne gelmiş ve bu bölümde 2004 yılında doçent; 2012 yılında da profesör olmuştur. Kendisi tarihleri arasında sözü edilen bölümün başkanlığını yapmıştır. Ayrıca ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü yönetim kurulu üyesidir. Akademik çalışmalarının yanı sıra TRT, ATO, SAGE, ASELSAN ve ÖSYM gibi bazı önemli ulusal kurum ve kuruluşlarda danışman ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Tilburg (Hollanda) Üniversitesi ve Dortmund (Almanya) Üniversitelerinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Belli başlı çalışma alanları veri madenciliği, benzetim, yanıt yüzeyi metodolojisi, deney tasarımı, istatistiksel modelleme, kalite iyileştirme ve istatistiksel kalite kontrolüdür. Akademik yaşamında endüstri, iklim bilimi ve finans alanlarında disiplinler arası çalışmalar yapmış; çeşitli yöntem ve yazılımlar geliştirmiştir. ERCIM WG Hesaplamalı ve Metodolojik İstatistik Çalışma Grubu, IASC Uluslararası İstatistiksel Hesaplama Birliği, ISI Uluslararası İstatistik Enstitüsü ve EUROPT WG Avrupa Sürekli Optimizasyon Çalışma Grubu üyelikleri bulunmaktadır.

18 Doç. Dr. İsmail Serdar Bakal Endüstri Mühendisliği dalında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi nden lisans (2001), yüksek lisans (2003) ve University of Florida dan doktora (2007) derecelerini almıştır den beri ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesidir. Tedarik zinciri yönetimi, envanter yönetimi, üretim planlama, stoklastik süreçler gibi konularda araştırma yapmaktadır. Araştırma konularına ek olarak finans ve maliyet muhasebesi, proje yönetimi, istatistik, yöneylem araştırması gibi konularda ders vermektedir. Yöneylem Araştırması Derneği ve Informs üyesidir.

19 KALİTE YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI İÇERİKLER Toplam Kalite Yönetimine Giriş Kalitenin evrimi, Toplam Kalite Yönetimi'nin gelişimi ve tanımı, Toplam Kalite Yönetimi'nde temel yaklaşımlar, Toplam Kalite Yönetimi'nde kullanılan yöntem ve teknikler, Toplam Kalite Yönetimi uygulamalarında karşılaşılan güçlükler, EFQM Mükemmellik Modeli bilgilendirmesi, Toplam Kalite Yönetimi uygulama programı. EFQM Mükemmellik Modeli ve Özdeğerlendirme Mükemmelliğin temel kavramları Model kriterlerinin tanıtımı RADAR-Değerlendirme ve Yönetim Aracı Temel kavramlar, model kriterleri ve RADAR alıştırmaları Mükemmellik aşamaları Ödül değerlendirme süreci

20 Yönetim ve Liderlik Becerilerini Geliştirme Yönetimin tarihsel gelişimi ve liderlik yaklaşımları Lider miyim? Yönetici miyim? Liderin koçluk ve mentorluk rolü Takım bilinci ve Liderlik Çalışanların potansiyelini performansa dönüştürmek Duygusal zeka ve liderlik İnovasyon ve liderlik: Rekabetin anahtarı Güven kavramı ve yetki devri: Kime ve Ne zaman? Çalışanların motivasyonunu nasıl sağlarım? Yeni yöntemler En büyük sorun: İletişim kuramamak Kalite Bilinci: Sürekli iyileşme felsefesi Etik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk İş etiği ve etik kod Etik karar verme Kurumsal sosyal sorumluluk kavramı Kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları Sosyal performans raporlama Kalite Organizasyonu ve Ekipleri Kalite yönetim düzeni Kalite ekipleri Ekipte roller ve davranışlar Ekiplerin işlevselliği Başarılı ekip çalışması için gerekler Ekip çalışması ile ilgili problemler ve çözüm yolları

21 Etkin İletişim İletişimin toplam kalite yönetimindeki önemi İletişim türleri İletişimin önündeki engeller İletişimi güçlendirmenin yolları Çatışma yönetimi Empatik dinleme Kurumsal iletişim Paydaşlarla iletişim Stratejik Planlama Stratejik Yönetim Temel Kavramları, Stratejik Yönetim Süreci, İç ve dış çevre analizi (SWOT analizi), Misyon, vizyon, değerler, Stratejik Amaçlar, Stratejiler, Stratejilerin iş planlarına yayılımı, Stratejilerin süreçler yoluyla yayılımı, İzleme, değerlendirme. Süreç Yönetimi ve Kıyaslama ISO9000 ve EFQM Modeli bakış açısıyla süreç yaklaşımı Fonksiyonel yönetim - süreçlerle yönetim farklılıkları ve kazanımlar Sistem yaklaşımı Süreç yönetimi ve süreçlerle yönetim Süreçlerin belirlenmesi (sınıflandırma ve hiyerarşi kavramları) Süreçlerin tanımlanması (Süreç amacı, akış diyagramları, sahiplendirme, süreçler arası etkileşim, performans göstergeleri ve ölçüm sistemi)

22 Performans Yönetimi Performans yönetiminin gelişimi Performans yönetiminin yararları Performans yönetimi süreci Performans yönetiminin tasarımı Performans hedeflerinin belirlenmesi Kritik performans göstergeleri Performans değerlendirmenin amaçları Performans değerlendirmenin öğeleri Performans değerlendirme yöntemleri Performans değerlendirmede yapılan hatalar Kriterler ve standartlar Yetkinlikler Performans & Potansiyel Geri bildirimin sağlanması Verimlilik-Etkililik ekseninde performans değerlendirme Performans yönetim sisteminin adımları Performans değerlendirme sisteminde yararlanılan araçlar Performans yönetiminde rol ve sorumluluklar Proje Yönetimi Proje tanımı ve yönetimi nedir? Proje yönetimi organizasyon biçimleri Proje yönetimi kalite yönetimi ilişkisi Proje planlaması o İşlemlerin tanımlanması ve süre tahmini o Proje şebekeleri o Proje çizelgelemesi o PERT metodu o Proje risk yönetimi o En az maliyetleme o Kaynak kullanımı

23 Yönetim Sistemleri Kalite sistemleri ve sistem standartları ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi standardı maddelerinin uygulama örnekleriyle açıklanması ISO Çevre Yönetim Sistemi OHSAS İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi 6 Sigma Yaklaşımları Altı sigma kavramı Altı sigma programları Altı sigma kalite iyileştirme yaklaşımı (TÖAİK) Yalın altı sigma yaklaşımı Kayıplar ve kayıp giderme yolları Tasarımda altı sigma Problem Çözme Teknikleri Problem Nedir? Problem Çözme Basamakları PUKÖ Yönetimi ve Araçları Beyin Fırtınası Kuvvet Alan Analizi Çoklu Oylama Nominal Grup Tekniği Anaitik Hiyerarşi Süreci Akış Şeması Sebep-Sonuç Diyagramı Yoklama Kağıtları Histogram Veri Noktaları Pareto Şeması Koşu ve Kontrol Şemaları Serpme Diyagramı

24 Risk Yönetimi Risk nedir Risklerin belirlenmesi ve tanımlanması Risklerin analizi Risklerin değerlendirilmesi ve önceliklendirilmesi Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik zincirinin tanımı ve önemi Tedarik zinciri kalite yönetimi ilişkisi Tedarik zincirinin bileşenleri ve akışlar Tedarik zinciri yönetimi ve stratejileri Tedarik zinciri yönetimi kavramları o Kırbaç etkisi Bira Oyunu o Tedarikçi Yönetiminde Envanter o Erteleme o Risk birleştirme o Dış alım o Taşeron lojistik (3PL) Tedarikçi ilişkileri ve risk yönetimi Tedarik zinciri yönetimi ve performans ölçümü Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Şirketlerin gelişim stratejilerinde İnsan Kaynaklarının rolü, Şirket Stratejisinde İnsan Kaynaklarının gerekliliği, Şirket Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi bağlantısı, İnsan Kaynakları işlevlerinin çalışanlarca tam olarak bilinmesi, İnsan Kaynakları Yönetimi prensiplerinin (Tarafsızlık, Güvenirlilik, Eşitlik, Yeterlilik, Kariyer, Yetenek takibi ) tanımlanması, Şirkete uygun IKY örgüt yapısı oluşturulması, İnsan Kaynakları Yönetiminin şirket içindeki önemi ve yapılandırılması, İnsan Kaynakları Yönetiminin çalışma şekillerinin tanımlanması ve organizasyon yapısının oluşturulması.

25 İstatistiksel Süreç Kontrolü Temel istatistikler İstatistiksel Süreç Kontrolünün kapsamı Kontrol şemaları Kontrol limitleri ve spesifikasyon limitleri Niteliksel ve niceliksel ölçüler Ölçüm yeterliliği Niceliksel ölçüler için kontrol şemaları Kontrol şemalarının yorumlanması Niteliksel ölçüler için kontrol şemaları Süreç yeteneği analizi Süreç kalitesinin iyileştirilmesi Tasarım Yoluyla Kalite Ürün / süreç geliştirmede Kalite Fonksiyon Göçerimi Tasarım parametrelerinin optimizasyonu Tasarımda yenilik Hata türü ve etkileri analizi Yenileşimle Değer Yaratma Neden Yenileşim? Değişen ne? Dünya ne düşünüyor? Biz neredeyiz? Değişen kavramlar Yenileşim ihtiyacımızı nasıl belirleyeceğiz? Yenileşim ihtiyacımızı nasıl belirleyeceğiz? Hangi alanlarda yenileşim yapabiliriz? Hangi alanlarda yenileşim yapabiliriz? Büyüme Potansiyeli olan alanlarımız. ( Öncelik Haritası) Sahip Olduğumuz Değerler. (Rakip Kıyaslamalı Değer Eğrisi) Müşteri ile Değer Oluşturma (Müşteriyi Gözlemleme, BEC, BUM, AYAY) Müşteri olmayanlardan öğrenme Potansiyel Değerlerin Oluşturulması (Değer Önceliklendirme ) Potansiyel Değerlerin Pazara Sunulması. ( Proje Fuarı)

26 Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetimi Pazarı anlama ve araştırma teknikleri Pazar segmentasyonu ve hedefleri Marka değeri ve konumlandırması Fiyat stratejileri ve programlar Pazarlama iletişim kanalları ve yönetimi Müşteri İlişkileri Yönetimi (MİY) nin tanımı ve önemi MİY yaklaşımı Başarıyı etkileyen faktörler Operasyonel MİY Analitik MİY Veri madenciliği MİY projelendirme Maliyet Yönetimi İşletme Faaliyetleri Mali Durum Mali Tablolar Analizi: Dikey Analiz, Yatay Analiz, Oran Analizi Kalite Maliyetleri Karar Verme Sürecinde Mali Bilgilerin Kullanımı Girişimcilik Girişimcilik ve girişimci İş planı oluşturma Şirket kurma Finansal destek kaynakları

27 Başlama ve Bitiş Tarihi: 24 Ekim Ocak 2016 Eğitim Gün ve Saatleri: Cumartesi: 09:30 16:30 Pazar: 09:30 13:30 veya 16:30 İletişim: KalDer Ankara Şubesi Begüm Çetintarakcı Proje ve Gelişim Sorumlusu E-posta: Programın Süresi: 142 Saat / 15 Hafta Programın Yeri: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Ankara Programın Ücreti: TL + KDV KalDer üyesi ve ODTÜ mezunlarına %10 indirim uygulanacaktır. İş Bankası kredi kartına 3 taksit yapılabilmektedir. Tel:

28

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES

INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES INDIVIDUAL & ENTERPRISE SERVICES EĞİTİM VE GELİŞİM HİZMETİ INDENSE EĞİTİM VE DIŞ KAYNAK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. İNSAN KAYNAKLARI VE İŞ HUKUKU EĞİTİMLERİ 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu Uygulamaları 6098

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ BİLİMSEL TANITIM FORMU

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ BİLİMSEL TANITIM FORMU TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ BİLİMSEL TANITIM FORMU Adı Soyadı Özlem DOĞAN Unvanı Doç. Dr. Fakültesi/Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme Bölümü Çalışma Alanları Üretim

Detaylı

MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi

MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Günümüzde iş dünyasında faaliyet gösteren tüm kurumların amacı, doğru insan kaynağını bularak mevcut işletmeye yarar sağlayacak insanlar yetiştirmektir. Bu

Detaylı

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2015 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Yyyzaffer Elmas Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Prof.Dr.Muzaffer Elmas Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı elmas@yokak.gov.tr WEB tabanlı İç Değerlendirme Raporları ve Performans Göstergeleri

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6 TEZLİ YÜKSEKLİSANS Birinci Dönem ISLYLU1700 ISLYL 543 Uygulamalı İstatistiğe Giriş I (Zorunlu) 3 0 3 6 Toplam 16 0 12 30 ISLYL 503 Yönetim Düşüncesinin Evrimi 3 0 3 6 ISLYL 505 Örgütsel Davranış 3 0 3

Detaylı

* İnsan Kaynakları alanında çalışmak isteyen tüm Öğrenci ve Yeni Mezunlar,

* İnsan Kaynakları alanında çalışmak isteyen tüm Öğrenci ve Yeni Mezunlar, İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIĞI EĞİTİMİ Rekabetçi ve etkin süreç yönetimi için öncelikli olan entellektüel sermaye olarak kabul edilen insan kaynağı yönetiminde doğru stratejiler oluşturmak günümüz başarılı

Detaylı

Biymed. Eğitim ve Danışmanlık

Biymed. Eğitim ve Danışmanlık Biymed Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Eğitim, 2006 yılından beri uzman kadrosu ile eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlar. BiYMED Eğitim, müşterilerine hizmet almak istedikleri

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

Kurumsallaşma Eğitimi

Kurumsallaşma Eğitimi Eğitimler Kurumsallaşma Eğitimi İÇERİK Aile şirketlerinde kurumsallaşma ihtiyacı Kurumsallaşmanın gerektirdikleri İhtiyaç analizleri Kurumsallaşmanın önündeki engeller Aile firmalarında iletişim Problemler

Detaylı

İçİ İç ndek ndek ler Birinci Kısım GİRİŞ 1. Dijital Devrim...3 2. Yeni Ekonomi...19 3. Küreselleşme ve Değişim...35

İçİ İç ndek ndek ler Birinci Kısım GİRİŞ 1. Dijital Devrim...3 2. Yeni Ekonomi...19 3. Küreselleşme ve Değişim...35 İçindekiler Birinci Kısım GİRİŞ 1. Dijital Devrim...3 Küreselleşme... 4 Fütüristlerin Görüşleri... 7 Bilgi Toplumu... 8 Kağıtsız Fabrikalar... 9 Tek Kişilik Şirketler...10 Küresel Üretici...11 Küresel

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sipariş ve Stok Yönetimi Eğitimi 21 Aralık 2013 Eğitmen: Bülent Cerit Eğitimin Amacı Eğitimin amacı, tedarik zinciri içerisinde maliyet ve zaman faktörlerini doğrudan

Detaylı

BİLİŞİM UZMANLIK PROGRAMLARI & FİYATLARI

BİLİŞİM UZMANLIK PROGRAMLARI & FİYATLARI BİLİŞİM UZMANLIK PROGRAMLARI & FİYATLARI 1. DİJİTAL PAZARLAMA UZMANLIĞI EĞİTİMİ 380.00 2. İÇ MİMARİ VE MOBİLYA TASARIMI UZMANLIĞI KURSU (AUTOCAD DESTEKLİ 380.00 3. NETWORKİNG & SOSYAL İLİŞKİ AĞI YÖNETİMİ

Detaylı

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi :

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Mevcutta ekip yöneten veya gelecekte ekip yönetimi rollerine hazırlanan çalışanlar Mevcut rolünde

Detaylı

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding Burcu Geriş 1999 da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. London Business School ve Columbia Business School dan MBA derecesi

Detaylı

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler Şirket Tanıtım Sunumu İÇERİK 1. Hakkımızda 2. Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 3. Müşteri Değer Önerimiz 4. Hizmetlerimiz 5. Çalışan Deneyimi 6. Ekibimiz 1. Hakkımızda A.Ş. olarak, gelişimi önemseyen kurumlara,

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2013 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2013 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI

KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KALİTE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Kalite İnsanların Yanlızca Çalışma Hayatı ile İlgili Değil, Tüm Yaşamlarıyla İlgili Bir konudur. Hidayet ŞAHİN TSE hisakys@gmail.com

Detaylı

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 I-GENEL YÖNETİM EĞİTİM PROGRAMI 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 4 ETKİN TAKIM KURMA, YÖNETME VE TAKIMDAŞLIK EĞİTİMİ 3 5 İŞ GELİŞTİRME EĞİTİMİ

Detaylı

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Endüstri Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 2015 Müfredatı 1 2 ENM106 EKONOMİ 1 2 0 3 ENM109 Teknik Resim 2 2 ENM107 Genel Kimya 2 2 ENM105

Detaylı

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ.

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ. Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ Click İÇERİKto edit Master title style Türkiye Kalite Derneği KalDer Kaizen, TPM ve Kalite Çemberi Nedir?

Detaylı

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI MART EĞİTİMLERİ STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 30 MARTT 2010 SSal lıı STRATEJİK SATINALMA Hedef Katılımcılar Satınalma ve

Detaylı

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız?

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Lisansüstü Eğitiminizi Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1990 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 1994

Detaylı

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu Nisan 2013 Eğitim Kataloğu 8 Nisan 2013 Sedona, yazılım firmalarına ve büyük çaplı organizasyonların bilişim departmanlarına organizasyonel yapılanma, yöneticilik, takım çalışması ve kalite süreçleri alanlarında

Detaylı

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA MART EĞİTİMLERİ ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 10 MARTT

Detaylı

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ 2017 HEDEF KİTLE: Yöneticilik görevine yeni başlayanlar Yönetim pozisyonunda bulunanlar Şirket içi potansiyel yönetici adayları YÖNETİM DAVRANIŞI

Detaylı

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 Hakkımızda CREALUS, kurulduğu günden bu güne kadar müşterilerine stratejik çözüm ortağı olarak yenilikçi, yaratıcı ve katma değerli eğitim ve

Detaylı

Genel Değerlendirme Çerçevesi. Genel Degerlendırme Çerçevesı Egıtım Sunumu

Genel Değerlendirme Çerçevesi. Genel Degerlendırme Çerçevesı Egıtım Sunumu Sunum 2 Genel Değerlendirme Çerçevesi 1 CAF ın amaçları Toplam kalite yönetimine giriş, özellikle kamu sektörüne uyarlanmış Kullanımdaki çeşitli modeller için bir köprü oluşturmakta Kıyaslamayı kolaylaştırmakta

Detaylı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Yasal Dayanak EBSO, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Oda nın yasal dayanağını; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL ISL 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 2 0 2 4 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ 1 3 0 3 4 ISL 105 GENEL MUHASEBE 1 3 0 3 5 ISL

Detaylı

PAZARLAMA FİNANS KURUMSAL YÖNETİM

PAZARLAMA FİNANS KURUMSAL YÖNETİM KURUMSAL CHECK UP PAZARLAMA FİNANS ÜRETİM KURUMSAL CHECK UP İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİM Kurumsal Check-Up uygulaması ile firmanızın güçlü ve geliştirilmesi gerekli alanlarını, yeteneklerini analiz ederek,

Detaylı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Tarih: 27 Ekim - 25 Kasım 2018 Yer: Balmumcu - Point Hotel Süre: 5 Haftasonu

Detaylı

Sedona. Eğitim Kataloğu

Sedona. Eğitim Kataloğu Eğitim Kataloğu 1. Organizasyonel yapılanma Organizasyonel yapılanma kapsamında yer alan takım yapıları, yönetim anlayışı, yazılım süreçleri gibi kavramlar, yazılım projelerini başarıya taşıyan yapıtaşları

Detaylı

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI Dersin Kodu Kredisi Dersin Niteliği İŞL 601 Pazarlama Teorileri 3 Zorunlu İŞL 603 Finansman Teorisi 3 Zorunlu İŞL 605 Uluslararası

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

InoTec Akademi Eğitim Listesi

InoTec Akademi Eğitim Listesi InoTec Akademi Eğitim Listesi "Yatırımların en etkilisi insana yapılandır" Geleceğe Hazırlar www.inotecakademi.com.tr Sertifika Programlarımız Sertifika Programlarımız "Geleceği şekillendiren uzmanlar"

Detaylı

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI. Varis Yetiştirme Programı Program Süresi: 6 Gün Amacı: Aile şirketlerinde; aile sadakatini ve kimliğini güçlendirmek, aile duygularını beslemek, birlik ve beraberliğini geliştirmek,

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI

SÜREÇ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI SÜREÇ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI. Süreç Yönetimi Uzmanlık Programı Amacı Bu eğitim, süreç yönetimi konularında çalışma yapacak kişilere uzmanlık seviyesinde süreç analiz ve iyileştirme tekniklerini aktarmak

Detaylı

MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi. e ent. www.minmba.com. Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar. ess S

MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi. e ent. www.minmba.com. Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar. ess S MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar : e ent ess S 16-17 Mart 2013 www.minmba.com MinMBA: Stratejik Sağlık Yönetimi Format: Toplam 2 gün, 4 adet 4 saatlik

Detaylı

T.C. Akdeniz Üniversitesi AKĠġMER Teknoloji Transfer Merkezi

T.C. Akdeniz Üniversitesi AKĠġMER Teknoloji Transfer Merkezi M. Cem SAKARYA Pozisyon Bilgisi: AKİŞMER TTM Müdür Yardımcısı AKİŞMER TTM Yönetim Kurulu Üyesi A.Ü. Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu ĠletiĢim: 0 533 498 66 22 KiĢisel Bilgiler Doğum Yeri/Tarihi: 27 /04/1977

Detaylı

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati Kredi AKTS (T+U+L) İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL EN-412 4/I 3+0+0 3 5 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2017 2 0 2 2 Z ENM 101 MATEMATİK-I 2017 4 0 6 6 Z ENM 103 FİZİK-I

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

HİZMETLERİMİZ HAKKINDA

HİZMETLERİMİZ HAKKINDA HİZMETLERİMİZ HAKKINDA Avraska İş Geliştirme ve Yönetim Danışmanlığı Ltd.Şti. İstanbul, Temmuz 2015 Yeni rekabet sadece firmaların fabrikalarda ürettikleri ürünler arasında değil; fabrika çıktılarına ambalaj,

Detaylı

5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2017 ÖNSÖZ 5-Element Eğitim ve Danışmanlık olarak, kişisel performans gelişim eğitimlerindeki temel amaç, kurumların taleplerine göre eğitim programlarını

Detaylı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2018-2019 Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı 1. YARIYIL 18101 Genel İşletme Z Girer 3+0 3,0 5 18103 Genel Muhasebe Z Girer 3+0 3,0 5 18105 Genel

Detaylı

Yeniden Yapılanma «re-organizasyon»

Yeniden Yapılanma «re-organizasyon» Yeniden Yapılanma «re-organizasyon» Yeniden Yapılanma Süreci Projenin Hedefi Ticari yaşamını sürdüren organizasyonunuz için, öncelikle yönetim kadrosu çalışanları ve sonrasında tüm çalışanları için, bir

Detaylı

3. Unvanı : Doktor Yüksek Mühendis

3. Unvanı : Doktor Yüksek Mühendis ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Devrim RODOP 2. Doğum Tarihi : 23 Ağustos 1971 3. Unvanı : Doktor Yüksek Mühendis 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Endüstri Mühendisliği İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

DERS PROFİLİ. Stratejik Pazarlama MAN382 Güz

DERS PROFİLİ. Stratejik Pazarlama MAN382 Güz DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Stratejik Pazarlama MAN382 Güz 1 3 3 6 Ön Koşul - Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları Dersin

Detaylı

A dan Z ye Sürdürülebilirlik

A dan Z ye Sürdürülebilirlik A dan Z ye Sürdürülebilirlik Ece Sevin, 16.11.2017 ESCARUS TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş. ESCARUS HAKKINDA Escarus Hizmetlerimiz Tecrübemiz Stratejik Sürdürülebilirlik Operasyonel Sürdürülebilirlik

Detaylı

: Ulaştırma. : Ocak 2011 (Halen Çalışıyor) : Tedarik Zinciri Yöneticisi, AVS Global Ship Supply,

: Ulaştırma. : Ocak 2011 (Halen Çalışıyor) : Tedarik Zinciri Yöneticisi, AVS Global Ship Supply, Tuğba Karagülle Yönetici, Takım lideri, Koç ALTINTEPE MAH. AK SOK. BİRSEN APT. NO:5/2 KÜÇÜKYALI Maltepe / İstanbul Cep +90 (532) 556 76 17 tubika@gmail.com Giriş Özgeçmiş Başlık TUĞBA KARAGULLE RESUME

Detaylı

Değişimi yakalamak ancak ondan daha hızlı olarak mümkün olabilir. www.5elementdanismanlik.com

Değişimi yakalamak ancak ondan daha hızlı olarak mümkün olabilir. www.5elementdanismanlik.com Değişimi yakalamak ancak ondan daha hızlı olarak mümkün olabilir. www.5elementdanismanlik.com Kimiz?...Farkımız ne? 5Element Eğitim ve Danışmanlık Vizyonumuz Türkiye'de kamu ve özel sektörde en çok bilinen

Detaylı

İnovasyon Yönetimi. Rekabetçi Ürün Geliştirmede Antropoloji ve Antropolojik Pazarlama. Süreç Yönetimi ve İnovasyonu. ! Kurumsal Gelişim Eğitimleri!

İnovasyon Yönetimi. Rekabetçi Ürün Geliştirmede Antropoloji ve Antropolojik Pazarlama. Süreç Yönetimi ve İnovasyonu. ! Kurumsal Gelişim Eğitimleri! Kurumsal Gelişim leri Konusu İçerik Hedef kitle Kazanımlar İnovasyon Yönetimi Rekabetçi Ürün Geliştirmede Antropoloji ve Antropolojik Pazarlama Süreç Yönetimi ve İnovasyonu İnovasyon nedir; neden önemlidir?

Detaylı

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır.

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. Tanıtım Sunumu 1 Amaç Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. 1 Amaç Kendine güveniyor musun? Uzmanlık

Detaylı

Ece Usluel Sezen. Endüstri Mühendisi. 02 Bilkent Üniversitesi İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen

Ece Usluel Sezen. Endüstri Mühendisi. 02 Bilkent Üniversitesi İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen Ece Usluel Sezen Endüstri Mühendisi 02 Bilkent Üniversitesi 2014 -. İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen 2012-2014 Arçelik A.Ş. Stratejik Planlama Kıdemli Uzman 2011-2012 ISG Sabiha Gökçen Havaalanı

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey Holdinglerden kobilere pek çok firma kurumsal akademi kurma yarışı içinde. Peki nedir bu şirketleri kurumsal kimliği içerisinde çalışanlarının ayrı bir eğitim sürecinden geçmesini zorunlu kılan? Son yıllarda

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İşletme İş Planı Hazırlama Eğitimi 16 Ağustos 2014 Eğitmen: İlke Erdal ve Oya Barçın Eğitimin Amacı Katılımcıların iş planı yapılmasının önemini ve amaçlarını kavramalarına

Detaylı

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA 4/20/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.19 2015-2016 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri, Fark Yaratan İK Projeleri kategorisinde başarı ödülü alan Çimsa nın, 2017 yılında

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

DERS BİLGİLERİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TBY309 3 2 + 0 2 3

DERS BİLGİLERİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TBY309 3 2 + 0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TBY309 3 2 + 0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü Öğretim

Detaylı

DATAPLUS EĞİTİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ KİŞİSEL GELİŞİM VE İLETİŞİM EĞİTİMLERİ SATIŞ & PAZARLAMA EĞİTİMLERİ

DATAPLUS EĞİTİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ KİŞİSEL GELİŞİM VE İLETİŞİM EĞİTİMLERİ SATIŞ & PAZARLAMA EĞİTİMLERİ DATAPLUS EĞİTİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ KİŞİSEL GELİŞİM VE İLETİŞİM EĞİTİMLERİ SATIŞ & PAZARLAMA EĞİTİMLERİ MESLEKİ ( OPERASYON YÖNETİMİ ) GELİŞİM EĞİTİMLERİ GENEL YÖNETİM EĞİTİMLERİ İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIĞI

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

Document Title Issue Date R20.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI

Document Title Issue Date R20.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI R20.00 Revizyon No : 00 Yürürlük Tarihi : 24.07. 2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI INTERNATIONAL FINANCIAL CONTROLLER CERTIFICATION PROGRAM 1 EĞİTİM / ÜNİVERSİTE (SEM)

Detaylı

EGELİ & CO. YATIRIM HOLDİNG A.Ş.

EGELİ & CO. YATIRIM HOLDİNG A.Ş. EGELİ & CO. YATIRIM HOLDİNG A.Ş. a) Şirketin ortaklık yapısını yansıtan toplam pay sayısı ve oy hakkı, şirketin sermayesinde imtiyazlı pay bulunuyorsa her bir imtiyazlı pay grubunu temsil eden pay sayısı

Detaylı

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015 TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli Mayıs 2015 Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

Eğitimin Konusu: İşyerinde Etik ve Aidiyet Eğitim Tarihi : 18 Ekim 2017 Eğitim Hedef Kitlesi: Eğitimin Amacı: Eğitimin Alt Başlıkları:

Eğitimin Konusu: İşyerinde Etik ve Aidiyet Eğitim Tarihi : 18 Ekim 2017 Eğitim Hedef Kitlesi: Eğitimin Amacı: Eğitimin Alt Başlıkları: Eğitimin Konusu: İşyerinde Etik ve Aidiyet Eğitim Tarihi : 18 Ekim 2017 Eğitim Hedef Kitlesi: Yönetici ve Çalışanlar Eğitimin Amacı: Araştırmalar şunu gösteriyor ki, organizasyonun değerleri ile benzer

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 11: Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme Bölümü nün 8 yarıyıllık ders planında

Detaylı

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir.

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir. Ek-1 İktisat Doktora BANKACILIK İktisat Doktora BANKACILIK VE SİGORTACILIK İktisat Doktora EKONOMETRİ İktisat Doktora EKONOMİ İktisat Doktora İKTİSAT İktisat Doktora EKONOMİ VE FİNANS İktisat Doktora BANKACILIK

Detaylı

1.2. İLERİ GÖRÜŞ, GÖREV VE AMAÇLAR ÖĞRENME VE DENEYİM EĞRİLERİ

1.2. İLERİ GÖRÜŞ, GÖREV VE AMAÇLAR ÖĞRENME VE DENEYİM EĞRİLERİ İÇİNDEKİLER GİRİŞ ----------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Bölüm 1: YÖNETİM STRATEJİSİ -----------------------------------------------------------------

Detaylı

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA AVRASKA İŞ GELİŞTİRME ve YÖNETİM DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA İstanbul, 2017 «Farklı olmak iş hayatınızın en önemli felsefesi olmalıdır. Bunun için de müşterilerinizi çok iyi tanımanız gerekir. Amacınız,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İşletmeye Giriş BBA 101 Güz 3, 0, 0 3 6

DERS BİLGİLERİ. İşletmeye Giriş BBA 101 Güz 3, 0, 0 3 6 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS İşletmeye Giriş BBA 101 Güz 3, 0, 0 3 6 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ Sayın İlgili: İç denetim teknik bir uzmanlık alanı olmanın ötesinde çok temel bir yönetim aracıdır. Yönetim sürecinin temel bir unsuru olan kontrol ve izleme rolü iç denetim

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI AMAÇ MADDE 1 Bu staj kurallarının amacı Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği

Detaylı

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Bestel & Burak Bestel

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Bestel & Burak Bestel BT Yönetim Sistemleri Nil Neli Bestel & Burak Bestel Nil Neli Bestel Kurucu Ortak İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite ve Üretim Yönetimi Yüksek Lisans 8 senelik

Detaylı

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU 2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU KAIZEN EĞİTİM KATALOĞU İÇİNDEKİLER TABLOSU KALİTE YÖNETİM EĞİTİMLERİ... 2 A. Kalite Yönetim Sistemi Programı... 2 A1. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Bilgilendirme

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI AKTEK GARAGE DÖKÜMANI Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon İŞ GELİŞTİRME VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYON BÖLÜMÜ 1 İÇERİK 1. Aktek Tarafından Belirlenmesi Gereken Adımlar... 4 1.1. Destek Verilecek Olan Sektörler

Detaylı

Türkiye Mükemmellik Ödülleri

Türkiye Mükemmellik Ödülleri Türkiye Mükemmellik Ödülleri EFQM Tanıma Programı nın Önemli Bir Aşamasıdır EFQM 2012 2 EFQM Tanıma Programı Tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan ya da aşan üstün bir performans gerçekleştiren ve

Detaylı

Ocak 2014 Eğitim Takvimi

Ocak 2014 Eğitim Takvimi Ocak 2014 Eğitim Takvimi Etkin iletişim ve ilişki Yönetimi Eğitimcinin Eğitimi Dönem Sonu Kapanış İşlemleri Eğitimi Performans Yönetimi Eğitimi İnsan Kaynakları Planlaması Uluslararası Satınalma Yönetimi

Detaylı

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI I. YARIYIL II. YARIYIL ENM 101 Matematik I 4 0 6 6 ENM 102 Matematik II 4 0 6 6 ENM 103 Fizik

Detaylı

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Place image here with reference to guidelines Serhat Akmeşe

Detaylı

Önce evimizin önünü süpürüyoruz

Önce evimizin önünü süpürüyoruz işbirliğiyle 2018 Nitelikli Dıs Ticaret Personeli Sertifika Programı Önce evimizin önünü süpürüyoruz Eğitimin Amacı Gümrük Müşavirliği, Lojistik, Taşımacılık şirketleri ve Dış Ticarete ilişkin işlemler

Detaylı

Bulut Bilişim Uzmanlığı Programı. Eğitmenler: Murat Küçüközdemir, Turkcell

Bulut Bilişim Uzmanlığı Programı. Eğitmenler: Murat Küçüközdemir, Turkcell Bulut Bilişim Uzmanlığı Programı Eğitmenler: Murat Küçüközdemir, Turkcell İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden 1992 yılında mezun oldu. Çalışma hayatına Elkotek

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI I. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL İŞL101 Muhasebe I 3 0 3 6 İŞL102 Muhasebe II 3 0 3 6 İŞL103

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

Yönetim Sistemleri Eğitimleri

Yönetim Sistemleri Eğitimleri Yönetim Sistemleri Eğitimleri ISO 9001-2008 /2015 EĞİTİMİ Kuruluşlarında kalite yönetim sistemi kuracak, geliştirecek ve/veya uygulayacak katılımcılara kalitenin tanımlarını ve kalite yönetim prensiplerini

Detaylı

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları Gaziantep SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 20 Nisan 2017 Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları 1. Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yasası,

Detaylı

Genel Katılıma Açık Eğitimlerimiz Başlıyor!

Genel Katılıma Açık Eğitimlerimiz Başlıyor! Genel Katılıma Açık Eğitimlerimiz Başlıyor! Mavi Akademi, bünyesinde barındırdığı yetki belgeleri ve alanında uzman akademisyenler, sektör tecrübesine sahip baş denetçiler ve uzmanlardan oluşan kadrosuyla

Detaylı

GLOBAL MARKA İÇİN GLOBAL PERAKENDE SİSTEMİ

GLOBAL MARKA İÇİN GLOBAL PERAKENDE SİSTEMİ GLOBAL MARKA İÇİN GLOBAL PERAKENDE SİSTEMİ Modern Yönetim Yaklaşımları İle Bir Dünya Markasının Modern Yönetim ve Global Perakende Yapısını Kurmaya Yönelik Değişim Projesi Dr. Abdurrahman Baş www.abdurrahmanbas.com

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü Akış Planı Endüstri Mühendisliği nedir? Endüstri Sistemleri Mühendisliği ile farkları IEU

Detaylı

YAŞAR HOLDİNG. GIDA ve İÇECEK GRUBU YALIN 6 SİGMA YAYILIMI

YAŞAR HOLDİNG. GIDA ve İÇECEK GRUBU YALIN 6 SİGMA YAYILIMI YAŞAR HOLDİNG GIDA ve İÇECEK GRUBU YALIN 6 SİGMA YAYILIMI 2014 Yolculuğumuz Nasıl Başladı? 2008 En az 3 yıl tecrübeli 10 kişi, tam zamanlı çalışmak üzere, mevcut görevlerini bırakıp yeni görevine başlamaya

Detaylı