RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR"

Transkript

1 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 21 EK III 28 Ocak, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı : 70 Şirketler Yasası Fasıl 113, Limited Şirketin Sicilden kaydının silineceğine ilişkin Ön Duyuru. Mukayyitliğimiz nezdinde kayıtlı, aşağıda belirtilen Mahalli Şirketin, Fasıl 113 (Limited) Şirketler Yasası'nın 327'inci maddesinin (3.) fıkrası hükümleri gereğince, bu hususta aksine bir neden gösterilmediği takdirde, işbu ilan tarihinden itibaren 3 aylık bir sürenin tamamlanmasıyle, Mukayyitliğimiz sicilindeki kaydının silineceği ve feshedileceği ilan olunur. VOYAGER BETTING LTD. M Merit Crystal Cove Hotel AlsancakGirne Şirketler Mukayyidi. (147)

2 148 GEMİLERLE İLGİLİ HARÇLAR ve ÜCRETLER YASASI (83/2007 Sayılı Yasa) Madde 32(1 )(F) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu. 83/2007 " Gemilerle İlgili Harçlar ve Ücretler Yasası'nm 32 (1) (F) maddesinin kendisine vermiş olduğu yetkiyi kullanarak aşağıdaki Tüzüğü yapar. 1. Bu Tüzük, "2008, Yatlar ve Benzeri Eğlence ve Turistik Teknelerle İlgili Ücretler ve Bunlarla İlgili Kurallar Tüzüğü" olarak isimlendirilir. 2. Bu Tüzük'te metin başka türlü gerektirmedikçe; "Tekne", bu Tüzük amaçları açısmdan,yatlar, benzeri eğlence ve turistik amaçlı tekneleri, motorlu motorsuz tekneleri, motoru kıçtan takma tekneleri ve tenezzüh teknelerini anlatır. 3. Bu TüzükTe yat, tenezzüh teknesi, motorlu tekne ve buna benzer eğlence ve turistik amaçlı diğer teknelerin limanlarımızda ve karasularımızda bulundukları süre içerisinde uyacakları kurallarla ödeyecekleri ücretlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. 4. Bu Tüzük, yat, tenezzüh teknesi, motorlu veya motorsuz tekne ve buna benzer eğlence ve turistik amaçlı teknelerin ödeyecekleri ücretleri ve bunlarla ilgili kurallarla verilecek "Tekne Seyrüsefer Ruhsatı" şartlarını kapsamaktadır. 5. Bu Tüzüğün 11'inci maddesi, Liman Düzenleme Yasası uyarınca yapım ve işletmesine izin verilen özel liman ve tesisler ile, Devlet tarafından kiralanan liman, rıhtım veya iskelelerde uygulanmaz. 6. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimde kayıtlı balıkçı tekneleri, bu Tüzüğün 11'inci maddesinin 2'inci fıkrasında belirtilen ücretlerden Devlet'e ait tekneler ile ülkeyi tanıtıcı programlar çerçevesinde etkinliklere katılan tekneler, katılım sürelerince bu Tüzüğün 11'inci maddesindeki ücretlerin tümünden muaftırlar. 7. Su Ürünleri Yasası altında kaydını yaptıran tekneler hariç, 15 NRT altında bulunan bütün teknelerin tasnifi ilgili Liman Başkanlıkları tarafından yapılarak kaydı tutulur. (1) Teknenin kaydı, sahibinin teknenin kullanılmaz hale geldiğine veya zayi edildiğine ilişkin yazılı bildirimi üzerine terkin edilir. (2) Tekne seyrüsefer ruhsatı yenileme süresinin 2 yıl aşılmış olması durumunda kayıt resen terkin edilir.

3 149 (1) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki tüm teknelere, Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanlıkları tarafından bu Tüzüğe ekli Cetvel I'de gösterilen " Tekne Seyrüsefer Ruhsatı" verilir. Verilecek ruhsatlar altı aylık veya bir yıllık süreler itibariyle geçerli olacak şekilde verilebilir. Yabancı uyrukluların sahibi oldukları tekneler için düzenlenen belgelerin geçerliliği, oturma izni süresine göre belirlenir. "Bir Yıllık" ruhsat, 1 Ocak 31 Aralık tarihlerini; " Altı Aylık" ruhsat ise 1 Ocak 31 Haziran ve 1 Temmuz31 Aralık tarihlerini kapsar. Tekne sahipleri, " Bir Yıllık" ruhsatı, her yılın ocak ayı sonuna kadar, "Altı Aylık" ruhsatı ise, Ocak ayı ve Temmuz ayı sonuna kadar çıkarmakla yükümlüdürler. (2) A)Gerçek veya Tüzel Kişiliğe haiz tekne tacirlerine ait olup ticari amaç için bulundurulan tekneler için Tekne Seyrüsefer ruhsatı düzenlenmez. B) Şişme botlardan altyapısı (tabanı) sabit olup, üst yapısı şişirilebilir ve katlanabilir olanlarına ve altyapısı da katlanabilir boyu 4 metreden büyük olan şişme botlara tekne seyrüsefer ruhsatı düzenlenir. C)Aşağıda sayılan tekneler adına tekne seyrüsefer ruhsatı düzenlenmesi sahibinin isteğine bağlıdır. (a)kanolar ve kayaklar (b)su sporlarında faaliyeti olan spor kulübü demeklere ve bunların üst kuruluşlarına ait veya tahsis edilmiş olmak şartıyle ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (Kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470. Pirat, Dragon, Wind surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneler, (c)su sporlarında faaliyeti olan spor kulübü derneklere ve bunların üst kuruluşlarına ait veya tahsis edilmiş olmak şartıyle, münhasıran antrenman ve yarışlarda, hakem, antrenör, monitör v.b. yetkililerin veya görevlilerin kullandığı yardımcı tekneler (motorlu/motorsuz şişme bot veya sandal tipinde) D) Teknenin gelir elde etmek amacıyle kullanılmak istenmesi halinde sahibinin, faaliyetini kanıtlayacak belgeleri (Vergi Levhası, Ticari Sicil Faaliyet Belgeleri, Ticari Gezi Tekne Lisansı)veya en çok iki sene süreli bir kira sözleşmesini sunması şartıyle tekne seyrüsefer ruhsatı ücretlerinden %50 oranında muaf tutulur. E) Bu Tüzüğün yürürlüğe girmesinden başlayarak, bu maddenin (l)'inci fıkrasında belirtilen süreler içerisinde, ruhsat çıkarmayan veya ruhsat çıkartıp süresi bittikten sonra yenilemeyen tekne sahipleri, ruhsat almak veya ruhsat yenilemek için başvurmaları halinde, ödemeleri gereken ruhsat ücretini % 10, o güne kadar çıkartılmayan geçmiş yıl ruhsatlarını, %20 zamlı olarak ödedikten sonra ruhsat verilir. (F) Seyrüsefer Ruhsatı almak için aşağıdaki belgelerin ibraz edilmesi

4 150 koşuldur. (A) Tekne Kayıt Belgesi (Koçan) (B) Denize Elverişlilik Belgesi (C) Sona Eren Seyrüsefer Ruhsatı (3) Motorlu ve motorsuz tekneler için düzenlenecek tekne seyrüsefer ruhsatı için Cetvel II(A) ve Cetvel II (B) 'deki tarife ücretleri alınır. "Tekne Seyrüsefer Ruhsatı" olmadan seyreden tekneler, seferden men edilir. Seferden men edilen tekneler, Liman Başkanlıkları tarafından gerekli önlemlerin alınmasına özen gösterilerek uygun bir yere alınabilir. Böyle bir teknenin taşınması, yerleştirilmesi veya muhafaza süresince bulundurulduğu yerde meydana gelebilecek herhangi bir zarar veya ziyandan Liman Başkanlıkları sorumlu tutulmaz. (1) Teknelerin bu Tüzük kuralları uyarınca denetimi, Limanlarda, Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanlıkları tarafından yapılır. Seyir halinde ve liman sınırları dışındaki denetimler ise Liman Başkanlıkları adına Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılır. Tekneler, denetim sırasında gerekli belgeleri ibraz etmek zorundadırlar. (2) Limana gelen veya limanda bulunan gemilerin kaptanları, sahipleri veya temsilcileri, teknelerinin limanda bağlı bulunduğu süre içerisinde tahakkuk eden ücretler ile terkip edilen cezaların ödenmesinden veya liman sorumlusunca limana nasıl girip çıkılacağı, limanda nasıl kalınacağı, liman veya iskeleye bağlama ve ayrılışı veya yerleştirilme ile liman dışına uzaklaştırılması veya bir teknenin Liman Başkanlığınca atıl olarak değerlendirilmesi veya işe yaramaz hale gelmesi durumunda verilecek yönerilerin uygulanmasından sorumludurlar. (3) Liman sınırları dışında cereyan eden olaylarda Sahil Güvenlik Komutanlığı (Birliği) Yasası kapsamında kovuşturma başlatılır ve ilgili mevzuatı yürütmekle görevli makamlarca sonuçlandırılır. (4) Liman sınırları içerisinde işlenen suçlar ile liman içinde veya belirlenmiş sınırlar içinde bulunan her teknenin kaptanı, sahibi veya temsilcileri, liman sorumlusunun vereceği yönerilere uygun olarak hareket etmediği durumlarda Liman Düzenleme Yasası, Madde 16 gereğince para cezasına çarptırılabilir. (1) Bu Tüzük'te belirtilen ücretler ile terkip edilen cezaların ödenmesi Amerikan Doları esas olmak kaydıyle,ödemenin yapılacağı son günkü resmi kur "Efektif Satış" fiyatı esas alınarak (convertible currency) veya Amerikan Dolarımın Türk Lirası karşılığı ödenebilir. Gerekli ödemeyi yapmayan teknelerin limandan ayrılmasına izin verilmez. KKTC'de kayıtlı olan tekneler tahakkuk eden ücretlerini en geç altı ay sonunda ödemek zorundadırlar. Ödenmeyen harç ve ücretler, Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Yasası kuralları uyarınca tahsil edilir. Limanlar Dairesi Müdürlüğü, Devlet alacaklarının tahsili için böyle bir

5 151 gemiye icra yolu ile el koyup gemiyi satabilir. (2) A) Bir aydan daha az bir süre limanda kalan tekneler ödemelerini limandan ayrılacakları gün; Gün x 1 USD x L.O.A (metre) esasına göre öderler. B) Konaklama takvimine uygun olarak limanda barınacak tekneler, ücretlerini aşağıdaki şartlar çerçevesinde peşin olarak öderler. BAĞLAMA ÜCRETLERİ ve ŞARTLARİ Süre Ücret a 30 Gün Gün x 0.55 U.S.D. x L.O.A. (metre) b 3160 Gün Gün x 0.50 U.S.D. x L.O.A. (metre) c Gün Gün x 0.45 U.S.D. x L.O.A. (metre) d Gün Gün x 0.40 U.S.D. x L.O.A. (metre) e Gün Gün x 0.35 U.S.D. x L.O.A. (metre) f Gün Gün x 0.28 U.S.D. x L.O.A. (metre) i Yukarıda belirtilen takvime uygun olarak limanda bulunan süreleri sona eren tekneler, yeni durumları için peşin ödemede bulunmadıkça i 1(2)(A) maddesine göre işleme tabi tutulurlar. ii iii iv L.O.A. tatbikinde minimum uzunluk 7 metre olarak uygulanır. L.O.A. 20 metreyi aşan tekneler, 7 metre fazlası ile ücretlendirilir. Katamaran tipi tekneler 5 metre fazlası ile ücretlendirilirler. 3) Temizlik Ücretleri; Tekneler limanda barındıkları süre içerisinde temizlik ücretleri olarak aşağıdaki ücretleri öder. (A) İlk 30 gün için günde 1.00 Amerikan Dolan (B) 30 günün üzerindeki her gün için 0.50 Amerikan Dolan. (C) Balıkçılık Yasası altında kaydı bulunan tekneler her bir ay için Amerikan Doları. 4) Elektrik Ücretleri; Elektrik açılış ücreti (maktu) Amerikan Doları'dır. Elektrik kullanacak tüketiciler, kullandıkları elektriği Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun belirleyip uyguladığı tarifeler esasına göre Liman Başkanlıklarına öder. Elektrik ücretleri devreler halinde tahsil edilir. Ancak devre içerisinde limandan ayrılacak tekneler ödemelerini liman çıkış öncesi gerçekleştirirler. Ödenmeyen ücretler için gecikme zammı uygulanır. Bu nedenle elektrik enerjisi her an kesilebilir.

6 152 5) Su Ücretleri; Kullanım suyu talep eden teknelere verilen her bir ton su veya kesri için Doları ücret alınır KDV Amerikan Bu Tüzüğün yürürlüğe girdiği tarihten başlayarak, "1996 Yatlar ve Benzeri Eğlence ve Turistik Teknelerle İlgili Ücretler ve Bunlarla İlgili Kurallar Tüzüğü" yürürlükten kalkar. Bu Tüzük, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten başlayarak yürürlüğe girer.

7 153 CETVEL I (Madde 8) "TEKNE SEYRÜSEFER RUHSATI" Tekne Sahibinin AdıSoyadı Kimlik/Pasaport No : Adresi : Teknenin Adı : Bayrağı : Kayıt No ve Tarihi İnşa Yeri ve Yılı : Denize Elverişlilik No ve Tarihi : Teknenin Boyutları Uzunluğu (L) : Genişliği (G) Derinlik (D) : Yakıt Türü : Motor Markası : Motor No. : Motor Gücü : Yukarıda tafsilatı verilen tekneye tarihinden tarihine kadar karasularımızda Seyrüseferine ve Limanlarımızda barınmasına izin verilmiştir. Baş Kılavuz ve Liman Başkanı F2 No : Miktar : Geçerli Olduğu Süre: Belgeyi Düzenleyen:. (6 aylık / ).Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanlığı Tarih

8 154 Taşıtın Motor Gücü CETVEL II (A) Madde 8 (3) MOTORLU TEKNELER Taşıtların yaşlan ile her motor gücü birimi (BG, HP, ) için ödenecek ruhsat tutan. (BG) 13 Yaş 45 Yaş 615 Yaş 16 ve Yukarı (HP) 6 aylık 6 aylık 6 avlık 6 aylık 50 BG'den aşağı BG BG BG ve üzeri Motorlu teknelere ilişkin seyrüsefer ruhsat ücreti tutarları, Motorlu taşıtın (kıçtan motor takmalılar dahil) motor gücü (BG), (HP) ile tarifede belirtilen tutarın çarpılması suretiyle hesaplanır. CETVEL II (B) Madde 8(3) MOTORSUZ TEKNELER RUHSAT ÜCRETİ Taşıtın Boyu(m) 1 3 Yaş 410 Yaş 1 10 ve üzeri S 6 aylık 6 aylık S 6 aylık Boyları 8 m'den küçük tekneler m dahil 10(m) 'den küçük tekneler m dahil 12 (m) 'den küçük tekneler m ve daha uzun tekneler

9 Sayı: K.K.T.C. MERKEZ BANKASI İDARE MERKEZİNDEN DUYURU DUYURU NO : 2009 / /97 Sayılı Para ve Kamoiyo Yasası'nın 10. Haddesinin (I) fıkrası gereğince Resmi İşlemlerde esas alınacak 23 OCAK 2009 tarihli günlük Resmi kurlar aşağıdaki şekilde tesbıt ve ilan olunur. R E S M İ KUR DÖVİZİN CİNSİ ALIŞ DÖVİZ 1 (TL. Olarak) SATIŞ ALIŞ EFEKTİF (TL. Olarak) SATIŞ 1 AMERİKAN DOLARI , AVUSTURALYA DOLARI , DANİMARKA KRONU , , İNGİLİZ STERLİNİ , İSVİÇRE FRANGI İSVEÇ KRONU KANADA DOLARI , KUVEYT DİNARI NORVEÇ KRONU 0, SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ , JAPON YENİ , SURİYE LİRASI , ÜRDÜN DİNARI 2,1748 2, YENİ İSRAİL ŞEKELİ , İRAN RİYALİ ÇAPRAZ KURLAR i AMERİKAN COLARI AVUSTURALYA DOLARI 1 AMERİKAN DOLARI DANİMARKA KRONU 1 AMERİKAN DOLARI 8,1766 İSVEÇ KRONU 1 AMERİKAN DOLARI 1,1564 İSVİÇRE FRANGI 1 AMERİKAN DOLARI 88,8600 JAPON YENİ 1 AMERİKAN DOLARI 1,2600 KANADA DOLARI 1 AMERİKAN COLARI NORVEÇ KRONU 1 AMERİKAN COLARI SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ 1 KUVEYT DİNARI AMERİKAN DOLARI 1 İNGİLİZ STERLİNİ AMERİKAN DOLARİ AMERİKAN DOLARI EURO DÖNÜŞÜM KURLARI ALMAN MARKI BELÇİKA FRANGI LÜKSEH3URG FRANGI İSPANYOL PEZETASI FRANSIZ FRANGI İRLANDA Lt RAS I İTALYAN LİRETİ HOLLANDA FLORİNİ AVUSTURYA ŞİLİNİ 200,482 PORTEKİZ ESKÜDOSU FİN MARKASI 340,750 YUNAN DRAHIİSİ 0, KIBRIS LİRASI ALTIN SATIŞ FİYATI 1 Gram ABD Dolan

10 156 Sayı: 73 K.K.T.C. KRK.ll BANKASI İDARE MERKEZİMDEN DUYURU DUYURU NO : 2009 / /97 Sayılı Para ve Kambiyo Yasası'mn 10, Maddesinin (1) fıkrası gereğince Resmi İşlemlerde esas alınacak 24.25,26 OCAK 2009 tarihli günlük Resmi kurlar aşağıdaki şekilde tesbit ve ilan olunur. DÖVİZ EFEKTİF E S M İ KUR (TL. Olarak) (TL. Olarak) DÖVİZİN CİNSİ ALIŞ SATIŞ ALIŞ SATIŞ 1 AMERİKAN DOLARI 1, ,6653 1, AVUSTURALYA DOLARİ S010 1, , DANİMARKA KRONU 0, , , İNGİLİZ STERLİNİ , , İSVİÇRE FRANGI 1, ,42530 i t İSVEÇ KRONU L , KANACA DOLARI , KUVEYT DİNARI 5, NORVEÇ KRONU 0,23551 C SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ 0, , JAPON YENİ 1, SURİYE LİRASI ,04247 I ÜRDÜN DİNARI 2, YENİ İSRAİL ŞEKELİ İRAN RİYALİ 0, ÇAPRAZ KURLAR 1 AMERİKAN COLARI AVUSTURALYA DOLARI 1 AMERİKAN DOLARI DANİMARKA KROM) 1 AMERİKAN DOLARI İSVEÇ KRONU 1 AMERİKAN DOLARI İSVİÇRE FRANGI 1 AMERİKAN DOLARI! 38,4100 JAPON YENİ 1 AMERİKAN DOLARI KANADA DOLARI I AMERİKAN DOLARI NORVEÇ KRONU 1 AMERİKAN DOLARI SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ 1 KUVEYT DİNARI AMERİKAN DOLARI 1 İNGİLİZ STERLİNİ 1,3615 AMERİKAN DOLARI 1,2817 AMERİKAN DOLARI EURO DÖNÜŞÜM KURLARI ALMAN MARKİ BELÇİKA FRANGI LÜKSEH3URG FRANGI 1 EURC 166, 386 İSPANYOL PEZETASI FRANSIZ FRANGI 1 EURG 0, İRLANDA LİRASI ı EURO 1936, 27 İTALYAN LİRETİ HOLLANDA FLORİNİ EURO AVUSTURYA ŞİLİNİ 200, 482 PORTEKİZ ESKÜDOSU 5, FİN MARKASI 340,.753 YUNAM DRAHMİSİ 1 ELRO 0, KIBRIS LİRASI ALTIN SATIŞ FİYATI 1 Gram 29,34990 ABD Dolar^

11 Sayı: K.K.T.C. MERKEZ BANKASI İDARE MERKEZİNDEN DUYURU DUYURU NG : 2009 / /97 Sayılı Paa ve Kaırsiyo Yasası 'rrn 10. Maddesinin (1) fıkrası gereğince Resmi İşlemlerde esas alınacak 27 OCAK 2009 tarihli günlük Resmi kurlar aşağıdaki şekilde tesbit ve ilan olunur. DÖVİZ EFEKTİF RESMİ KUR (TL. OlaraO (TL. Olarak) DÖVİZİN CİNSİ ALIŞ SATIŞ ALIŞ SATIŞ 1 AMERİKAN DOLARI AVUSTURALYA DOLARI , DANİMARKA KRONU ,1267 2,1370 2,1252 2, İNGİLİZ STERLİNİ , İSVİÇRE FRANGI 1, , İSVEÇ KRONU KANADA DOLARI KUVEYT DİNAR! , NORVEÇ KRONU , SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ 0, , İOO JAPON YENİ , SURİYE LİRASI ÜRCÖN DİNARI , YENİ İSRAİL ŞEKELİ 0.4D İRA.N RİYALİ 0, ÇAPRAZ KURLAR 1 AMERİKAN DOLARI AVUSTURALYA DOLARI 1 AMERİKAN DOLARI 5,7539 OANİMARKA KRONU 1 AMERİKAN DOLARI 8,1834 İSVEÇ KRONU 1 AMERİKAN DOLARI İSVİÇRE FRANGİ 1 AMERİKAN ODLARI I JAPON YENİ 1 AMERİKAN DOLARI = KANADA DOLAR] 1 AMERİKAN DOLARI NORVEÇ KRONU 1 AMERİKAN DOLARI 3,7508 SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ 1 KUVEYT DİNARI 3,4626 AMERİKAN DOLARI 1 İNGİLİZ STERLİNİ 1,3786 AMERİKAN DOLARI 1,2954 AMERİKAN DOLARI EURO DÖNÜŞÜM KURLARI 1,,95583 ALMAN MARKI 40,,3399 BELÇİKA FRANGI LÜKSEMBURG FRANGI 166.,386 İSPANYOL PEZETASI 6,55957 FRANSIZ FRANGI 0, İRLANDA LİRASI 1936,27 İTALYAN LİRETİ 2,,20371 HOLLANDA FLORİNİ 13,7603 AVUSTURYA ŞİLİNİ 200,,482 PORTEKİZ ESKJCOSU 5,94573 FİN MARKASİ YUNAN DRAHMİSİ ı EURO 0, KIBRIS LİRASI ALTIN SATIŞ FİYATI 1 Gram 30,50870 ABD Doları

12 158 Sayı: 75 K.K.T.C. MERKEZ BANKASI İDARE MERKEZİNDEN DUYURU DUYURU NO : 2009 / /97 Sayılı Para ve Kambiyo Yasası'mn 10. Maddesinin (1) fıkrası gereğince Resmi Işlenlerde esas alınacak 28 CCAK 2009 tarihli gürlük Resmi kurlar aşağıdaki şekilde tesûit ve ilan olunur. DÖVİZ EFEKTİF RESMİ KUR (TL. Olarak) (TL. Olarak) DÖVİZİN CİNSİ ALIŞ SATIŞ ALIŞ SATIŞ 1 AMERİKAN DOLARI ,6121 1, AVUSTURALYA DOLAM , , DANİMARKA KRONU , İNGİLİZ STERLİNİ ,2813 2, İSVİÇRE FRANGI i İSVEÇ KRONU KANADA DOLARI , KUVEYT DİNARI NORVEÇ KRONU , , , SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ JAPON YENİ ,8137 1,7950 1, SURİYE LİRASI 0, , ÜRDÜN DİNARI YEN! İSRAİL ŞEKELİ İRAN RİYALİ 0, ,01994 ÇAPRAZ KURLAR 1 AMERİKAN OOLARI = 1,5011 AVUSTURALYA DOLARI 1 AMERİKAN DOLARI 5,6308 DANİMARKA KRONU 1 AMERİKAN DOLARİ 7,9216 İSVEÇ KRONU 1 AMERİKAN DOLARI İSVİÇRE FRANGI 1 AMERİKAN DOLARI i JAPON YENİ 1 AMERİKAN DOLARI 1,2224 KANADA DOLARI 1 AMERİKAN DOLARI 6,7056 NORVEÇ KRONU 1 AMERİKAN DOLARI 3,7512 SUUDİ ARA8İSTAN RİYALİ 1 KUVEYT DİNARI 3,4518 AMERİKAN DOLARI 1 İNGİLİZ STERLİNİ 1,4157 AMERİKAN DOLARI AMERİKAN DOLARI EURO DÖNÜŞÜM KURLARI 1,95583 ALMAN MARKI BELÇİKA FRANGI 40,3399 LÜKSEKBURG FRANGI İ İSPANYOL PEZETASI FRANSIZ FRANGI İRLANDA LİRASI ı EURO İTALYAN LİRETİ HOLLANDA FLORİNİ 13,7603 AVUSTURYA ŞİLİNİ PORTEKİZ ESKÜDOSU 5,94573 FİN MARKASI YUNAN DRAHMİSİ KI3RIS LİRASI ALTIN SATIŞ FİYATI 1 Gram ABD Doları

2008, YATLAR VE BENZERİ EĞLENCE VE TURİSTİK TEKNELERLE İLGİLİ ÜCRETLER VE BUNLARLA İLGİLİ KURALLAR TÜZÜĞÜ

2008, YATLAR VE BENZERİ EĞLENCE VE TURİSTİK TEKNELERLE İLGİLİ ÜCRETLER VE BUNLARLA İLGİLİ KURALLAR TÜZÜĞÜ 2008, YATLAR VE BENZERİ EĞLENCE VE TURİSTİK TEKNELERLE İLGİLİ ÜCRETLER VE BUNLARLA İLGİLİ KURALLAR TÜZÜĞÜ [(28.1.2009 R.G. 21 EK III A.E. 71 Sayılı Tüzüğün), (17.2.2009 R.G. 35 EK III A.E. 150), (27.2.2009

Detaylı

RESMÎ GAZETE. KATMA DEĞER VERGİSİ YASASI (47/1992,8/1998,36/2006,17/2007,70/2007,45/2008) Madde 28(1) Altında Yapılan Tüzük

RESMÎ GAZETE. KATMA DEĞER VERGİSİ YASASI (47/1992,8/1998,36/2006,17/2007,70/2007,45/2008) Madde 28(1) Altında Yapılan Tüzük KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 43 24 Şubat, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı : 164 KATMA DEĞER VERGİSİ YASASI (47/1992,8/1998,36/2006,17/2007,70/2007,45/2008) Madde 28(1) Altında Yapılan

Detaylı

KUZEY KIBRIS TURK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR

KUZEY KIBRIS TURK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR KUZEY KIBRIS TURK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 48 TEBLİĞ VE İLANLAR 6 Mart, 2009 Sayı : 194 BELEDİYELER YASASI (51/1995, 33/2001, 2/2003, 9/2006, 40/2007 ve 14/2008 Sayılı Yasalar) 85'incı ve 133'üncü

Detaylı

KUZEY KIBRIS TURK CUMHURİYETİ

KUZEY KIBRIS TURK CUMHURİYETİ KUZEY KIBRIS TURK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Savı :66 EK 111 TEBLİĞ VE İLANLAR 13 Nisan, 2009 Sayı : 294 TELEKOMÜNİKASYON SERVİSİ YASASI (Fası! 302, 20/1960, 34/1962 ve 25/1963 Sayılı Yasalar) 43'üncii Madde

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 47 EK III 4 Mart, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı : 189 KKTC MERKEZBANKASINDARTEBLİĞ BANKALARDA İÇ DENETİM, RİSK YÖNETİMİ, İÇ KONTROL VE YÖNETİM SİSTEMLERİ

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE. 1962 ZORLA "MAL İKTİSABI YASASI (15/1962 Sayılı Yasa) Madde 6 Gereğince Kamulaştırma Emri

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE. 1962 ZORLA MAL İKTİSABI YASASI (15/1962 Sayılı Yasa) Madde 6 Gereğince Kamulaştırma Emri KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı: 19 EK III 26 Ocak, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı: 62 1962 ZORLA "MAL İKTİSABI YASASI (15/1962 Sayılı Yasa) Madde 6 Gereğince Kamulaştırma Emri 16 Aralık 2008

Detaylı

FFSJVJÎ v! A TA E T E

FFSJVJÎ v! A TA E T E KUZEY fötrpts TUHK CUMHURİYETİ FFSJVJÎ v! A TA E T E Sayı : 50 EK 111 11 Mart, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı : 204 ZORLA MAL İKTİSABI YASASİ (15/1962 Sayılı Yasa) Madde 6 Gereğince Kamulaştırma Emri 26 Ocak

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 59 EK III 30 Mart, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı : 250 Şirketler Yasası Fasıl 113, Limited Şirketin Sicilden kaydının silineceğine ilişkin Ön Duyuru, Mukayyitiiğimiz

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR. CEZAEVİ DİSİPLİN YASASİ (Fasıl 286 ve 48/1995 sayılı Yasalar) Madde 4 Altında Tüzük

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR. CEZAEVİ DİSİPLİN YASASİ (Fasıl 286 ve 48/1995 sayılı Yasalar) Madde 4 Altında Tüzük KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 27 EK III 5 Şubat, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı: 114 CEZAEVİ DİSİPLİN YASASİ (Fasıl 286 ve 48/1995 sayılı Yasalar) Madde 4 Altında Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı.

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009 ÖZET: Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. GEMİ, DENİZ VE İÇ SU TAŞITLARI İLE İLGİLİ BAZI YASAL DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI 16

Detaylı

SİRKÜLER NO: 2014 / 06

SİRKÜLER NO: 2014 / 06 SİRKÜLER NO: 2014 / 06 23.01.2014 Konu: 1 Ocak 2014 31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli gelir vergisinden istisna edilen yurt içi, yurt dışı ve KKTC gündelik tutarları hk. Bilindiği üzere, gelir

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 31.08.2015 Sayı: 2015/018 Konu: 01.07.2015 31.12.2015 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI 01.07.2015 31.12.2015 döneminde, ticari

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 22 İST, Vergiden Müstesna Yurt Dışı Gündelikleri Yeniden Belirlendi.

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 22 İST, Vergiden Müstesna Yurt Dışı Gündelikleri Yeniden Belirlendi. SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 22 İST, 02. 02. 2009 ÖZET: Vergiden Müstesna Yurt Dışı Gündelikleri Yeniden Belirlendi. VERGİDEN MÜSTESNA YURT DIŞI GÜNDELİKLERİ YENİDEN BELİRLENDİ Harcırah Kanunu nun; 33. maddesinde,

Detaylı

Konu: TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI

Konu: TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI DUYURU Sayı: 2017/013 BURSA, 10.01.2017 Konu: 01.01.2017 30.06.2017 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Maliye Bakanlığı, Bütçe ve Mali

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR LİMANLAR DAİRESİ (YASAL YETKİ DEVRİ) YASASI (23/1976 SAYILI YASA)

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR LİMANLAR DAİRESİ (YASAL YETKİ DEVRİ) YASASI (23/1976 SAYILI YASA) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 35 EK III 17 Şubat, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı :144 LİMANLAR DAİRESİ (YASAL YETKİ DEVRİ) YASASI (23/1976 SAYILI YASA) KKTC Bakanlar Kurulu, 23/1976 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 28. Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu (Harcırah) Miktarlarına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı

SİRKÜLER 2009 / 28. Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu (Harcırah) Miktarlarına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı SİRKÜLER 2009 / 28 KONU Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu (Harcırah) Miktarlarına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı 1- Bakanlar Kurulu Kararı ve Pratik Sonuçları Sirkülere ekli 2009/15244 Sayılı Bakanlar Kurulu

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NE YAPILACAK YOLCULUKLARDA VERİLECEK GÜNDELİKLERE DAİR KARAR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NE YAPILACAK YOLCULUKLARDA VERİLECEK GÜNDELİKLERE DAİR KARAR 05 Mart 2010 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27512 Karar Sayısı : 2010/114 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NE YAPILACAK YOLCULUKLARDA VERİLECEK GÜNDELİKLERE DAİR KARAR MADDE 1 (1) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 05.01.2018 Sayı: 2018/026 Ref:4/026 Konu: 01.01.2018 30.06.2018 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Gelir Vergisi Kanunu

Detaylı

alfa ymm İstanbul, ALFA GENELGE 2017 /12 Konu : Yurtiçi ve Yurtdışı Seyahat Gündelikleri

alfa ymm İstanbul, ALFA GENELGE 2017 /12 Konu : Yurtiçi ve Yurtdışı Seyahat Gündelikleri alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.266 Kat. 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 İstanbul, 20.01.2017 ALFA GENELGE 2017 /12 Konu : Yurtiçi

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ. Sayı: 64. EK III 8 Nisan, 2009 TEBLİĞ VE İLÂNLAR. Sayı : 279

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ. Sayı: 64. EK III 8 Nisan, 2009 TEBLİĞ VE İLÂNLAR. Sayı : 279 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı: 64. EK III 8 Nisan, 2009 Sayı : 279 TEBLİĞ VE İLÂNLAR DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ MÜSTEŞARLIĞINCA HAZIRLANAN 19981999=100 TEMEL YILI TÜKETİCİ FİYATLARI ENDEKSİ

Detaylı

Konu: Vergiden Müstesna Olarak Ödenebilecek Yurt İçi ve Yurt Dışı Harcırah Gündelikleri Hk

Konu: Vergiden Müstesna Olarak Ödenebilecek Yurt İçi ve Yurt Dışı Harcırah Gündelikleri Hk Sirküler No: 2017-4 Sirküler Tarihi: 03.01.2017 Konu: Vergiden Müstesna Olarak Ödenebilecek Yurt İçi ve Yurt Dışı Harcırah Gündelikleri Hk 1. Vergiden Müstesna Yurt İçi Harcırah Gündelikleri Bilindiği

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/189 Ref: 4/189

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/189 Ref: 4/189 SİRKÜLER İstanbul, 17.08.2012 Sayı: 2012/189 Ref: 4/189 Konu: 01.07.2012 31.12.2012 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Gelir Vergisi Kanunu

Detaylı

KILAVUZLUK TÜZÜĞÜ GEMİLERLE İLGİLİ HARÇLAR VE ÜCRETLER YASASI. (83/2007, 21/2010 ve 32/2012 Sayılı Yasalar)

KILAVUZLUK TÜZÜĞÜ GEMİLERLE İLGİLİ HARÇLAR VE ÜCRETLER YASASI. (83/2007, 21/2010 ve 32/2012 Sayılı Yasalar) KILAVUZLUK TÜZÜĞÜ [(7.8.2014 R.G.166 EK III A.E.495 Sayılı Tüzüğün), (18.9.2014 R.G.193 EK III A.E.568) ve (3.2.2015 R.G. 20 EK III A.E. 97) Sayılı Tüzüklerle Birleştirilmiş Şekli.] GEMİLERLE İLGİLİ HARÇLAR

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI Sayı: YMM.03.2009-013 Konu: 2009/14579 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar İZMİR.

Detaylı

AMATÖR DENİZCİLİK İLE İLGİLİ OLUP CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİZİN KORUNABİLMESİ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

AMATÖR DENİZCİLİK İLE İLGİLİ OLUP CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİZİN KORUNABİLMESİ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER AMATÖR DENİZCİLİK İLE İLGİLİ OLUP CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİZİN KORUNABİLMESİ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER 01. ADB nedir, ne işe yarar? ADB, Amatör Denizci Belgesi nin kısaltmasıdır. Kişilerin, ticari amaç olmaksızın

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 20.01.2014 Sayı: 2014/027 Ref: 4/027

SİRKÜLER İstanbul, 20.01.2014 Sayı: 2014/027 Ref: 4/027 SİRKÜLER İstanbul, 20.01.2014 Sayı: 2014/027 Ref: 4/027 Konu: 2014 YILINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI 19.12.2013 tarih ve 2013/227 sayılı sirkülerimizde,

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 30.01.2009 01.01.2009 Tarihinden İtibaren Geçerli Olacak Yurtdışı Gündelik Tutarları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündelik Tutarlarının Belirlendiği

Detaylı

Sayı: Nisan 2007

Sayı: Nisan 2007 Sayı: 66 19 Nisan 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 9 Nisan 2007 tarihli Ellidördüncü Birleşiminde Oybirliğiyle (27 Oyla) kabul olunan, Vefat Edenlerin Beyan Edilmeyen Gelirleri

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/17 TARİH: 05.03.2010. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/17 TARİH: 05.03.2010. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/17 TARİH: 05.03.2010 KONU Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar 05.03.2010 tarih ve 27512 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2010/114

Detaylı

İşletmeler bu kapsamda yaptıkları harcamaları Gerçek Gider Yöntemi ve Harcırah Yöntemi olmak üzere iki yöntemden birini seçerek giderleştirebilirler.

İşletmeler bu kapsamda yaptıkları harcamaları Gerçek Gider Yöntemi ve Harcırah Yöntemi olmak üzere iki yöntemden birini seçerek giderleştirebilirler. İŞLE İLGİLİ SEYAHAT GİDERLERİNİN VE HARCIRAHLARIN VERGİSEL BOYUTU AYSEL ARSLAN S. M. MALİ MÜŞAVİR I. GENEL BİLGİ İşletmelerde çeşitli nedenlerle seyahat ve konaklama harcamaları ortaya çıkabilmektedir.

Detaylı

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2009/01/20090130-1.htm

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2009/01/20090130-1.htm Page 1 of 5 30 Ocak 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27126 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2009/14579 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar ile Yurtdışı

Detaylı

1 TEMMUZ 2018 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE YURTİÇİ - YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI

1 TEMMUZ 2018 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE YURTİÇİ - YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI 06.07.2018/117-1 1 TEMMUZ 2018 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE YURTİÇİ - YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI ÖZET : 1 Temmuz 2018-31 Aralık 2018 tarihleri arasında geçerli olmak üzere

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2008/26 İstanbul, 3 Mart 2008 KONU : Yurt Dışı Gündeliklerine

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar ile Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar ile Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar ile Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar 5 Nisan 2007 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26484 BAKANLAR KURULU KARARI

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Mart 2009 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası Anayasa nın 94 üncü maddesinin

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2007/38 İstanbul, 10 Nisan 2007 KONU : Yurt Dışı Gündeliklerine

Detaylı

Tarih : Sayı : Konu : 2019 Yılı İlk Altı Aylık Dönemde Gelir Vergisinden İstisna Edilecek Harcırah Tutarları

Tarih : Sayı : Konu : 2019 Yılı İlk Altı Aylık Dönemde Gelir Vergisinden İstisna Edilecek Harcırah Tutarları Tarih : 28.01.2019 Sayı : 201920 Konu : 2019 Yılı İlk Altı Aylık Dönemde Gelir Vergisinden İstisna Edilecek Harcırah Tutarları I Giriş Devlet memurlarına verilen yurt içi gündelik tutarları Bütçe Kanunu

Detaylı

Harcırah Tutarları. 12.01.2015 Sirküler, 2015/05. Sayın Meslekdaşımız,

Harcırah Tutarları. 12.01.2015 Sirküler, 2015/05. Sayın Meslekdaşımız, Sayın Meslekdaşımız, 12.01.2015 Sirküler, 2015/05 KONU : 01.01.2015-30.06.2015 Tarihleri Arasında Geçerli Gelir Vergisinden İstisna Harcırah Tutarları Gelir Vergisi Kanununun 24/2 nci maddesinde, 6245

Detaylı

Sayı:71/2007. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:71/2007. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 2 Temmuz 2007 tarihli Yetmişaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan,, Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi Yasası nın Anayasa nın 94 üncü maddesinin

Detaylı

DÖVİZ CİNSİNDEN VEYA DÖVİZE ENDEKSLİ SÖZLEŞMELERE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

DÖVİZ CİNSİNDEN VEYA DÖVİZE ENDEKSLİ SÖZLEŞMELERE İLİŞKİN DÜZENLEMELER DÖVİZ CİNSİNDEN VEYA DÖVİZE ENDEKSLİ OLARAK DÜZENLENEMEYECEK SÖZLEŞMELER Gayrimenkul Satış Sözleşmeleri Türkiye de yerleşik kişiler; kendi aralarında akdedecekleri, konusu serbest bölgeler dahil yurt içinde

Detaylı

SİRKÜLER ( 2018/74 ) Konu: Döviz Cinsinden ve Dövize Endeksli Sözleşmelere İlişkin 32 Sayılı Karar Tebliği

SİRKÜLER ( 2018/74 ) Konu: Döviz Cinsinden ve Dövize Endeksli Sözleşmelere İlişkin 32 Sayılı Karar Tebliği İstanbul, 08.10.2018 SİRKÜLER ( 2018/74 ) Konu: Döviz Cinsinden ve Dövize Endeksli Sözleşmelere İlişkin 32 Sayılı Karar Tebliği 13.09.2018 2018 tarih 30534 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 85 sayılı Cumhurbaşkanı

Detaylı

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.)

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.) Gelirin Türü(Vergi, resim, harç, ücret) Gelirin Dayanağı T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gelirin Adı Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.) GEÇİCİ ÇALIŞMA

Detaylı

2018 YILINDA YURTİÇİ-YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI

2018 YILINDA YURTİÇİ-YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI 19.02.2018/431 2018 YILINDA YURTİÇİYURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI ÖZET : 1 Ocak 2018 30 Ocak 2018 ile 1 Temmuz 2018 31 Aralık 2018 tarihleri arasında geçerli olmak üzere memur maaşlarına

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2004/ 23 İst. 30 Ocak 2004 KONU : Yurt Dışı Gündeliklerine ve

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR YÜKSEK SEÇİM KURULUNDAN DUYURU NO. 2

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR YÜKSEK SEÇİM KURULUNDAN DUYURU NO. 2 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı :34 EK III 16 Şubat, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı : 133 YÜKSEK SEÇİM KURULUNDAN DUYURU NO. 2 Gazimağusa İlçesine bağlı Vadili'de boşalan 1 Belediye Meclis

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/ 89 İstanbul, 03 Ekim 2006 KONU : 01.07.2006-31.12.2006

Detaylı

Sayı:104 12 Haziran 2007

Sayı:104 12 Haziran 2007 Sayı:104 12 Haziran 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 28 Mayıs 2007 tarihli Altmışyedinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan, Faktoring Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin

Detaylı

MOTORLU ARAÇLARA ÖZEL TAHSİSLİ PLÂKA VERİLMESİ ESAS VE USULLERİ TÜZÜĞÜ

MOTORLU ARAÇLARA ÖZEL TAHSİSLİ PLÂKA VERİLMESİ ESAS VE USULLERİ TÜZÜĞÜ MOTORLU ARAÇLARA ÖZEL TAHSİSLİ PLÂKA VERİLMESİ ESAS VE USULLERİ TÜZÜĞÜ [(8.9.2000 R.G.107 EK III A.E. 597 Sayılı Tüzüğün), (28.6.2005 R.G.103 EK III A.E.331) ve (19.6.2006 R.G.106 EK III A.E.376) Sayılı

Detaylı

GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAHLAR

GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAHLAR GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAHLAR İçindekiler Tablosu IGelir Vergisinden İstisna Yurt Dışı Harcırahlar... 2 II Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündelikler

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 5 Haziran 2014 tarihli Yetmişüçüncü Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale

Detaylı

TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARINI BELİRLEYEN BKK YAYIMLANDI

TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARINI BELİRLEYEN BKK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 16.08.2011/ 103-1 01.07.2011 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARINI BELİRLEYEN BKK YAYIMLANDI ÖZET : 01 Temmuz 2011 tarihinden geçerli olmak

Detaylı

ÖZEL TEKNELERİN DONATIMI VE KULLANACAK KİŞİLERİN YETERLİKLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK (1)

ÖZEL TEKNELERİN DONATIMI VE KULLANACAK KİŞİLERİN YETERLİKLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK (1) Resmi Gazete Tarihi: 02.03.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26804 ÖZEL TEKNELERİN DONATIMI VE KULLANACAK KİŞİLERİN YETERLİKLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

SİRKÜLER-2013/005 BURSA ; 13.03.2013 KONU: 2013 SEYAHAT GİDERLERİ VE HARCIRAH UYGULAMASI

SİRKÜLER-2013/005 BURSA ; 13.03.2013 KONU: 2013 SEYAHAT GİDERLERİ VE HARCIRAH UYGULAMASI SİRKÜLER-2013/005 BURSA ; 13.03.2013 KONU: 2013 SEYAHAT GİDERLERİ VE HARCIRAH UYGULAMASI 1. GİRİŞ Ticari faaliyetlerle ilgili olarak yapılan seyahat giderleri Gelir Vergisi Kanunu'nun 24. ve 40. maddelerinde

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2019/073 Ref: 4/073. Konu: TARİHİ İTİBARİYLE YAPILACAK DEĞERLEMELERDE KULLANILACAK KURLAR

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2019/073 Ref: 4/073. Konu: TARİHİ İTİBARİYLE YAPILACAK DEĞERLEMELERDE KULLANILACAK KURLAR SİRKÜLER İstanbul, 01.04.2019 Sayı: 2019/073 Ref: 4/073 Konu: 31.03.2019 TARİHİ İTİBARİYLE YAPILACAK DEĞERLEMELERDE KULLANILACAK KURLAR Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından internet sayfasında

Detaylı

OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI. 38/1993 Sayılı Yasa. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir.

OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI. 38/1993 Sayılı Yasa. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir. R:G : 85 31 Ağustos, 1993 OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI 38/1993 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı: 11 EK III 19 Ocak. 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı : 42 Şirketler Yasası Fasıl 113, Limited Şirketin Sicilden kaydının silineceğine İlişkin Ön Duyuru. Mukayyitliğimiz

Detaylı

GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI. İçindekiler Tablosu

GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI. İçindekiler Tablosu GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI İçindekiler Tablosu I-Gelir Vergisinden İstisna Yurt Dışı Harcırahlar... 2 II- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündelikler

Detaylı

GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAHLAR. İçindekiler Tablosu

GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAHLAR. İçindekiler Tablosu GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAHLAR İçindekiler Tablosu IGelir Vergisinden İstisna Yurt Dışı Harcırahlar... 2 II Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündelikler

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2008/79 İstanbul, 05 Ağustos 2008 KONU : 01.07.2008 31.12.2008

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/36

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/36 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 06.07.2017 Sayı : 2017/36 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 1.7.2017 Tarihinden Geçerli Yeni Kıdem

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2009/ 17 İstanbul, 7 Ocak 2009 KONU :2009 Yılında Uygulanacak

Detaylı

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.)

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.) Adı GEÇİCİ ÇALIŞMA BELGESİ VE GÜZARGAH İZİN BELGESİ ÜCRETLERİ Tarife i Bodrum- Bardakçı Adet 1.050,00 Fethiye-Çalış Adet 560,00 Göcek-Göcek Adası Adet 560,00 Fethiye-Şövalye Adası Adet 560,00 Güllük-Kıyıkışlacık

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/5

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/5 Değerli Müşterimiz; Ö z e t B ü l t e n Tarih : 12.01.2018 Sayı : 2018/5 Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. YMM lerle Tam Tasdik Sözleşmelerinin Ocak

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2007/63 İstanbul, 16 Temmuz 2007 KONU : 2007 Yılında Uygulanacak

Detaylı

İÇİNDEKİLER (*) 1- Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Uzun Vadeli Kredi Borcu (2002-2015 Eylül)

İÇİNDEKİLER (*) 1- Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Uzun Vadeli Kredi Borcu (2002-2015 Eylül) İÇİNDEKİLER (*) 1- Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Uzun Vadeli Kredi Borcu (2002-2015 Eylül) 2- Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Uzun Vadeli Kredi Borcunun Borçluya Göre Alacaklı Dağılımı (2002-2015

Detaylı

Sözleşmelerin Ve Ödemelerin Türk Lirası OLarak Yapılması Zorunluluğuna İlişkin Düzenlemeler

Sözleşmelerin Ve Ödemelerin Türk Lirası OLarak Yapılması Zorunluluğuna İlişkin Düzenlemeler Tax WWW.ONERYMM.COM.TR 13.ONUR YILIMIZ 2018 34 Sözleşmelerin Ve Ödemelerin Türk Lirası OLarak Yapılması Zorunluluğuna İlişkin Düzenlemeler Özet 13 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

1 OCAK HAZİRAN 2019TARİHLERİ ARASINDA YURTİÇİ VE YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI

1 OCAK HAZİRAN 2019TARİHLERİ ARASINDA YURTİÇİ VE YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI 21.01.2019/361 1 OCAK 201930 HAZİRAN 2019TARİHLERİ ARASINDA YURTİÇİ VE YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI 1 Ocak 201930 Haziran 2019 tarihleri arasında gelir vergisinden istisna yurtiçi

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 06.01.2015 Sayı: 2015/012 Ref: 4/012

SİRKÜLER İstanbul, 06.01.2015 Sayı: 2015/012 Ref: 4/012 SİRKÜLER İstanbul, 06.01.2015 Sayı: 2015/012 Ref: 4/012 Konu: 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİNDE GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Maliye Bakanlığı Bütçe ve

Detaylı

(2015 YILI İÇİN) YURTİÇİ GÜNDELİK TUTARLARINA İLİŞKİN H CETVELİ

(2015 YILI İÇİN) YURTİÇİ GÜNDELİK TUTARLARINA İLİŞKİN H CETVELİ (2015 YILI İÇİN) YURTİÇİ GÜNDELİK TUTARLARINA İLİŞKİN H CETVELİ H CETVELİ 10/2/1954 TARİHLİ VE 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA VERİLECEK GÜNDELİK VE TAZMİNAT TUTARLARI I- Yurt İçinde Verilecek

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2011/161 Ref: 4/161

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2011/161 Ref: 4/161 SĐRKÜLER Đstanbul, 13.07.2011 Sayı: 2011/161 Ref: 4/161 Konu: 01.07.2011 31.12.2011 ARASINDA GEÇERLĐ OLACAK GELĐR VERGĐSĐNDEN ĐSTĐSNA YURT ĐÇĐ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Gelir Vergisi Kanunu nun 24.

Detaylı

01.07.2010-31.12.2010 arası 0,059445 0,7931

01.07.2010-31.12.2010 arası 0,059445 0,7931 Sayı: YMM.03.2010-54 Konu: Vergi Mevzuatında 2010 yılında Uygulanacak Had ve Tutarlar ( Rakamlar) II İZMİR. 19.7.2010 Muhasebe Müdürlüğüne, 1.) Asgari Ücret Asgari Ücret Tespit Komisyonu nun 2009/1 sayılı

Detaylı

İstanbul, 14.07.2015. Sirküler No : 2015 / 70 Konu : Gelir Vergisinden İstisna Yurt İçi ve Yurt Dışı Harcırah Tutarları

İstanbul, 14.07.2015. Sirküler No : 2015 / 70 Konu : Gelir Vergisinden İstisna Yurt İçi ve Yurt Dışı Harcırah Tutarları Rödl & Partner Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Teşvikiye Cad. 17 D 12 13 15 Ikbal Ticaret Merkezi 34365 Teşvikiye-Istanbul Telefon: + 90 (212) 310 14 00 Telefax: + 90 (212) 327 32 14 E-Mail : istanbul@roedl.pro

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 20.01.2014 Sayı: 2014/008 Konu: 2014 YILINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI 1- Yurt İçi Gündelikler: Belirlenen bu yeni kat sayılara göre uygulanacak

Detaylı

TEŞVİK YASASI R. G. 98 14.08.2000. 47/2000 Sayılı Yasa. 1. Bu Yasa, Teşvik Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar.

TEŞVİK YASASI R. G. 98 14.08.2000. 47/2000 Sayılı Yasa. 1. Bu Yasa, Teşvik Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. R. G. 98 14.08.2000 TEŞVİK YASASI 47/2000 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Teşvik Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 14/2000 Amaç Kapsam 2. Bu Yasada metin başka türlü gerektirmedikçe:

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NE YAPILACAK YOLCULUKLARDA VERİLECEK GÜNDELİKLERE DAİR KARAR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NE YAPILACAK YOLCULUKLARDA VERİLECEK GÜNDELİKLERE DAİR KARAR 2017 Harcırah Gündelikleri 20 Ocak 2017 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 29954 Karar Savısı: 2016/9715 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar ile Yurtdışı

Detaylı

ŞİRKETLER (DEĞİŞİKLİK) YASASI. 65/1989 Sayılı Yasa. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

ŞİRKETLER (DEĞİŞİKLİK) YASASI. 65/1989 Sayılı Yasa. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: ŞİRKETLER (DEĞİŞİKLİK) YASASI 65/1989 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim fasıl 113 28/1974 7/1977 30/1983 28/1987 14. Maddesinin 347.Maddesini

Detaylı

BALIKÇI GEMİLERİ TÜZÜĞÜ

BALIKÇI GEMİLERİ TÜZÜĞÜ BALIKÇI GEMİLERİ TÜZÜĞÜ [(22.2.2010 R.G. 32 EK III A.E. 121 Sayılı Tüzüğün), (26.6.2014 R.G. 144 EK III A.E. 408) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] 1975 BALIKÇI GEMİLERİ (TESCİL, SATIŞ, DEVİR VE İPOTEK)

Detaylı

^'ı. y, V; // > KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR

^'ı. y, V; // > KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR ^'ı y, V; // > KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 57 25 Mart, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı : 229 Şirketler Yasası Fasıl 113, Limited Şirketin Sicilden kaydının silineceğine ilişkin Ön Duyuru.

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2009/21 İstanbul, 2 Şubat 2009 KONU : Yurt Dışı Gündeliklerine

Detaylı

Tarife uygulama esasları MADDE 3 (1) Ek-1 de yer alan ücret tarifesinin uygulanması, Ek 2 de belirtilen esaslar çerçevesinde yürütülür.

Tarife uygulama esasları MADDE 3 (1) Ek-1 de yer alan ücret tarifesinin uygulanması, Ek 2 de belirtilen esaslar çerçevesinde yürütülür. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ndan: GEMİLERDEN ATIK ALINMASI VE ATIKLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ ÇERÇEVESİNDE UYGULANACAK ÜCRETLER VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 26.12.2008 31 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2008/150 26.12.2008 tarih ve 27092 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 31 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2012/21 Ref: 4/21

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2012/21 Ref: 4/21 SĐRKÜLER Đstanbul, 17.01.2012 Sayı: 2012/21 Ref: 4/21 Konu: 01.01.2012 30.06.2012 TARĐHLERĐ ARASINDA GEÇERLĐ OLACAK GELĐR VERGĐSĐNDEN ĐSTĐSNA YURT ĐÇĐ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Gelir Vergisi Kanunu

Detaylı

1 OCAK 2013 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARINI BELİRLEYEN BKK YAYIMLANDI

1 OCAK 2013 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARINI BELİRLEYEN BKK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 18.03.2013/78-1 1 OCAK 2013 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARINI BELİRLEYEN BKK YAYIMLANDI ÖZET : 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat / TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI

Sirküler Rapor Mevzuat / TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI Sirküler Rapor Mevzuat 08.01.2015/21-1 01.01.2015-30.06.2015 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI ÖZET : 1 Ocak 2015-30 Haziran 2015 tarihleri arasında geçerli olmak

Detaylı

ÖĞRETMENLER YASASI 25/1985 Sayılı Yasa. Madde 60.(1) Altında Tüzük

ÖĞRETMENLER YASASI 25/1985 Sayılı Yasa. Madde 60.(1) Altında Tüzük R.G.72 A.E.490 15.8.1986 R.G 132 A.E 439 5.08.2005 ÖĞRETMENLER YASASI 25/1985 Sayılı Yasa Madde 60.(1) Altında Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar kurulu 25/1985 sayılı Öğretmenler Yasası'nın

Detaylı

Madde 2- Türkiye'de serbest bölgelerin yer ve sınırlarını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir.

Madde 2- Türkiye'de serbest bölgelerin yer ve sınırlarını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir. 15 Haziran 1985 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 18785 SERBEST BÖLGELER KANUNU Kanun No: 3218 Kabul Tarihi: 06.06.1985 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Kanun, Türkiye'de ihracat için yatırım

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2014/12 23/1/2014 İçindekiler: * 2013 Yıl sonu döviz değerleme kurları. 2013 YIL SONU DÖVİZ DEĞERLEME KURLARI : Gelir İdaresi Başkanlığı nca 23 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

OFFSHORE BANKALAR YASASI

OFFSHORE BANKALAR YASASI R. G. 90 23.07.2000 OFFSHORE BANKALAR YASASI 46/2000 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Offshore Bankalar Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir Amaç 2. Bu Yasada metin başka

Detaylı

Sayı : 2015 / 6 Konu: Bilgilendirme 06 Ocak 2015. Ertürk Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından yayınlanan 2 nolu sirküler ilişikte sunulmuştur.

Sayı : 2015 / 6 Konu: Bilgilendirme 06 Ocak 2015. Ertürk Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından yayınlanan 2 nolu sirküler ilişikte sunulmuştur. Sayı : 2015 / 6 Konu: Bilgilendirme 06 Ocak 2015 Değerli Üyemiz, Ertürk Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından yayınlanan 2 nolu sirküler ilişikte sunulmuştur. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda

Detaylı

TURİZM AMAÇLI KAMU EMLAKI

TURİZM AMAÇLI KAMU EMLAKI TURİZM AMAÇLI KAMU EMLAKI KİRA TÜZÜĞÜ ( Sayı 518 9 Eylül 1987 ) TURİZM PLANLAMA DAİRESİ ŞUBAT 1999 LEFKOŞA Sayı: 518 TURİZM ENDÜSTRİSİ TEŞVİK YASASI (16/1987 Sayılı Yasa) 11(1) ve 12(1) maddeler altında

Detaylı

TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ YURT İÇİ YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI

TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ YURT İÇİ YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI 30.01.2017/24-1 01.01.2017-30.06.2017 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ YURT İÇİ YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI ÖZET : 1 Ocak 2017 30 Haziran 2017 tarihleri arasında geçerli olmak üzere

Detaylı

1 TEMMUZ ARALIK 2017 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ YURTİÇİ -YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI

1 TEMMUZ ARALIK 2017 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ YURTİÇİ -YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI 10.07.2017/91-1 1 TEMMUZ 2017-31 ARALIK 2017 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ YURTİÇİ -YURTDIŞI GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA HARCIRAH TUTARLARI ÖZET : 1 Temmuz 2017 31 Aralık 2017 tarihleri arasında geçerli olan

Detaylı

BORÇ İLİŞKİLERİNDEN KAYNAKLANIP TAHSİLİ GECİKEN VE/VEYA TAHSİL EDİLEMEZ HALE GELEN BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI YASASI. 29/2013 Sayılı Yasa

BORÇ İLİŞKİLERİNDEN KAYNAKLANIP TAHSİLİ GECİKEN VE/VEYA TAHSİL EDİLEMEZ HALE GELEN BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI YASASI. 29/2013 Sayılı Yasa R.G 196 05 Aralık 2013 BORÇ İLİŞKİLERİNDEN KAYNAKLANIP TAHSİLİ GECİKEN VE/VEYA TAHSİL EDİLEMEZ HALE GELEN BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI YASASI 29/2013 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet

Detaylı

MOTORLU TAŞIT ARAÇLARI YAŞ SINIRLANDIRILMASI TÜZÜĞÜ

MOTORLU TAŞIT ARAÇLARI YAŞ SINIRLANDIRILMASI TÜZÜĞÜ MOTORLU TAŞIT ARAÇLARI YAŞ SINIRLANDIRILMASI TÜZÜĞÜ [(4.8.2006 R.G. 130 EK III A.E. 461 Sayılı Tüzüğün), (27.3.2007 R.G. 54 EK III A.E. 219), (17.7.2007 R.G. 130 EK III A.E. 481), (1.11.2007 R.G. 194 EK

Detaylı

TÜRKİYE DE YAT TURİZMİ MEVZUATINA KEŞİFSEL BİR YAKLAŞIM

TÜRKİYE DE YAT TURİZMİ MEVZUATINA KEŞİFSEL BİR YAKLAŞIM TÜRKİYE DE YAT TURİZMİ MEVZUATINA KEŞİFSEL BİR YAKLAŞIM Murat ÖZBEK Yüksek Lisans Öğrencisi Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı Deniz Turizmi

Detaylı

Emeklilik Şirketlerinin Faaliyetleri İle İlgili Olarak Emeklilik Gözetim Merkezine Gönderilecek Veri Setlerine İlişkin Genelge (Genelge No: 2003/6)

Emeklilik Şirketlerinin Faaliyetleri İle İlgili Olarak Emeklilik Gözetim Merkezine Gönderilecek Veri Setlerine İlişkin Genelge (Genelge No: 2003/6) Genelge No: 2003/6 Kabul Tarihi: 27.10.2003 Emeklilik Şirketlerinin Faaliyetleri İle İlgili Olarak Emeklilik Gözetim Merkezine Gönderilecek Veri Setlerine İlişkin Genelge (Genelge No: 2003/6) Bireysel

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU YASASI

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU YASASI R.G. 122 23.11.2001 TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU YASASI 40/2001 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 2. Bu

Detaylı

Sirküler No: 2017/14 Tarih:

Sirküler No: 2017/14 Tarih: Sirküler No: 2017/14 Tarih: 10.02.2017 Konu: 31.12.2016 TARİHİ İTİBARİYLE YAPILACAK DEĞERLEMELERDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI HAKKINDA 2 8 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 477 sıra numaralı

Detaylı

GEMİ SAĞLIK RESMİ KANUNU

GEMİ SAĞLIK RESMİ KANUNU 5395 GEMİ SAĞLIK RESMİ KANUNU Kanun Numarası : 2548 Kabul Tarihi : 6/11/1981 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 10/11/1981 Sayı : 17510 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 21 Sayfa : 32 * * * Bu Kanunun

Detaylı

Görevlendirmeye İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Olması Gerekenler

Görevlendirmeye İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Olması Gerekenler HARCIRAH EL KİTABI 1 Harcırah Nedir? 6245 sayılı harcırah kanununa göre harcırah ödenmesi gereken yol masrafı, gündelik, aile masrafı ve yer değiştirme masrafından birini, birkaçını veya tamamını ifade

Detaylı