1x GSM Siemens TC35i/1x ISDN (NT/TE) E 2x GSM Siemens TC35i/1x ISDN (NT/TE) E V 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1x GSM Siemens TC35i/1x ISDN (NT/TE) E 2x GSM Siemens TC35i/1x ISDN (NT/TE) E V 1"

Transkript

1 TEKNĐK SERVĐS PROSEDÜRÜ KONU 2N ISDN BRI LITE GSM GATEWAY TĐP teknik eğitim satış eğitim montaj işletme Đlgili Ürünler Tarih / Versiyon 1x GSM Siemens TC35i/1x ISDN (NT/TE) E 2x GSM Siemens TC35i/1x ISDN (NT/TE) E V 1 1 ) AMAÇ: Bu belge, 2N ISDN BRI LITE GSM GATEWAY ürününün montajının eksiksiz ve hatasız yapılabilmesi amacı ile hazırlanmış adım adım rehber niteliğindedir. 2) ILGILI URUN VE AKSESUARLARI : Ürün : 2N ISDN BRI LITE GSM GATEWAY Aksesuarlar & ilgili ürünler: - 3) GEREKLI MALZEME: 3-a) Genel malzemeler: Kutu içeriği malzemeler bu ürünün montajını yapmak için yeterli olacaktır: 2N ISDN BRI LITE GSM GATEWAY 2 adet kablolu mıknatıslı anten Montaj plakası ve vida dübel seti Elektrik adaptörü ISDN kablosu PC bağlantsı için seri kablo Konfigürasyon yazılımını içeren CD 3- b) Özel malzemeler: Kutu içeriği malzemeye ve bir adet matkap ve 6mm çapında matkap ucuna ek olarak, montaj teknisyeni aşağıdakilere de sahip olmalıdır: Konfigürasyon için kullanılacak bir taşınabilir bilgisayar, bu bilgisayarda RS 232 (COM) portu bulunmuyorsa USB-COM dönüştürücü. Bu bilgisayarda CD ROM da bulunan GSM ISDN LITE yönetim yazılımı ve USB COM dönüştürücünün sürücüsü yüklenmiş ve çalışır durumda olmalıdır. 4) GEREKLĐ ALTYAPI: Müşteriden talep edilecek bilgiler 2N ISDN BRI GSM lite Gatewayde kullanılacak olan 2 adet SIM kart, programlama kolaylığı açısından açılışta PIN sorgulaması yapmayacak şekilde ayarlanması tercih edilmelidir. Benzer şekilde müşterinin bu cihaz üzerinden GSM aramaları konusundaki tercihlerinin de öğrenilmesi gereklidir. Müşteri tercih ettiği ürüne göre, santral üzerinde bir veya iki adet ISDN BRI portu cihaz bağlantısı için ayırmış olmalıdır.

2 5) ÜRÜN VE BĐLEŞENLERĐNĐN TANITIMI VE ÇĐZĐMLER Cihaza Sim kart takılması aşağıdaki şekilde dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

3 Cihaza sim kart takılmasından sonra cihazın antenleri takılır ve duvara monte edilir. Duvara yerleştirdikten sonra santral bağlantısı yapılır ve elektrik güç bağlantısı sırayla yapılır. Santral bağlantısı aşağıdaki şekillerde yapılabilir. Santral bağlantısı yapılırken bizim cihazın NT veya TE arayüz bağlantısı için kablo bağlantısı aşağıdaki şekilde olacaktır. ISDN BRI Lite Gateway cihazının bağlantısını yaparken ISDN türümüzün Point-to- Point mi veya Point-to-Multipoint olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Aşağıdaki şekilde Point-to-Point ve Point-to-Multipoint arasındaki farkı görmektesiniz. Bir bağlantının Point-to-Point olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Çünkü hat üzerinde sadece PBX bağlıdır, PBX dışında (modem, ISDN telefon, PC vb.) bir cihaz bağlantısı yoktur.

4 ISDN BRI lite Gateway çağrıları ISDN hatlardan GSM modüllerine yönlendirme amacıyla tasarlanmış bir üründür. 2 şekilde bağlanabilir. 1- NT Mode: Bu bağlantıda gateway Network Terminal gibi davranır. Point-to- Point veya Point-to-Multipoint bağlanabilir TE Mode: Herhangi bir ISDN telefon gibi davranır. Point-to-Point veya Point-to-Multipoint bağlanabilir. ISDN GSM gatewayin portları mantıksal olarak internal ve external olarak ikiye ayrılabilir. Internal porttan başlatılan bir çağrı yönlendirme algoritmasına göre GSM portuna yönlendirilir. External porttan gelen bir çağrı ise internal porta (TE1/NT1), DISA (DID) ye veya Operatör 1 ve Operatör 2 ye yönlendirilebilir. Ayrıca bir gelen çağrı CLIP bilgisine göre yönlendirilebilir. Kısaca intenal portlar TE1/NT1, external portlar ise GSM portlardır.

5 6) UYGULAMA ADIMLARI Santral bağlantısı santraldeki port durumuna ve ihtiyaca göre aşağıdaki şekillerde yapılabilir. Bu bağlantıda GSM çağrılarının santral üzerinden gatewayin bağlı olduğu portlara yönlendirilmesi gerekir. Yukarıda anlatıldığı şeklide, cihazın santral bağlantılarını yaptıktan sonra elektrik fişini takabiliriz.

6 Elektrik bağlantısı yapıldıktan sonra gatewaye seri porttan bağlanarak konfigürasyon yapabiliriz. Cihazın içinden çıkan seri kablo ile seri porta sahip bir PC veya USB Com dönüştürücü kullanarak USB porttan bağlanabiliriz. Ancak bunu yapamadan önce, cihazın ışıklarından bağlantıların doğru olup olmadığını denetleyebiliriz. Cihaz kutusunda birlikte gelen CD içerisinden, ISDN GSM Lite Yönetim programı PC ye yüklenir ve cihaza içerisinden çıkan seri kablo ile RS232 portundan bağlanılır. Yönetim programını ilk çalıştırdığımızda karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir.

7 Cihaza bağlanmak için öncelikle Settings menüsünden bağlanacağımız Com portu seçmeliyiz. Diğer değerleri varsayılan değerlerde bırakabiliriz. Burada kendi bilgisayarımızda hangi com portu kullanıyorsak o com portu seçtikten sonra Gateway menüsünden Connect Gateway seçerek gatewaye bağlanabiliriz ISDN / Basic Parameters bölümünde ISDN portları ile ilgili gerekli tanımları yapabiliriz.

8 Burada öncelikle port tipini seçeceğiz. Daha önce şekillerde anlattığmız şekilde, ISDN port türümüzü NT veya TE olarak seçebiliriz. Yine daha önce şekillerle gösterdiğimiz şekilde Connection Type türünü Point-to-Point veya Point-to- Multipoint şeklinde seçmeliyiz. Diğer değerleri bilmiyorsak varsayılan değerlerde bırakabiliriz. Ancak bazı Ericsson santrallerde Send CONNECT_ACK in TE mode seçeneğini, bazı Alcatel santrallerde (örneğin 4400 modeli) Don t send TE progress in SETUP_ACK seçmek zorundayız. Dialing Mode: Enblock, Numara çevirme sırasında her digit ayrı bir mesaj olarak iletilir. Bu parametre ISDN telefonlarla kullanılmaz sadece bazı santrallerle kullanılır. Dialing Mode: Overlap, bütün digitler gateway tarafından alındıktan sonra tek mesaj olarak iletilir. Bu parametre ISDN telefon bağlıysa kullanılabilir. Dialing Mode: Onsetup, bu parametre diğer iki parametrenin kombinasyonundan oluşur ve santrallerin çoğunda kullanılır. ISDN telefonlarla kullanılmaz GSM portu ilgili ayarları GSM Basic parameters bölümünde yapabiliriz. CLIR (Calling Line Identification Restriction): CLIP bilgisinin karşı tarafa gönderilip gönderilmeyeceğini belirtir. Allowed Call Route: Bu GSM portunu, sadece giden, gelen çağrılar veya her ikisine birden açabiliriz. Both seçmek genelde en çok tercih edilen seçenektir. Romaing: Cihazınızın üzerindeki SIM kartın bir başka operatöre (sizin operatörünüzle dolaşım anlaşması varsa) login olup olamayacağını tanımlar. Transmit/Receive level: Giden ve gelen ses seviyesini ayarlamak için kullanılır. Varsayılanda bırakılabilir. Enable CLIP from GSM to ISDN: GSM den gelen CLIP bilgisinin ISDN e aktarılmasını sağlar.

9 B-channel connection delay [ms]: ISDN den GSM gönderilen çağrının gecikme süresidir. Bu değeri 5000 yapabilirsiniz. Disable after free minute spending: Eğer bu seçenek seçilirse, GSM kart üzerindeki free dakikalar bittikten sonra cihaz çağrılar için bu sim kartı kullanmaz Billing bölümünde; eğer GSM kullanıcılarına giden çağrılar için fatura yansıtmak istiyorsanız Advice Of Charge (AOC) yi ISDN terminallerine aktarabilirsiniz. Bu bilgi iki yolla alınabilir. Transmit AOC information from GSM: Eğer operatör bu bilgiyi veriyorsa operatörten alınabilir. Off: Off seçilirse gateway bu bilgi göndermez. Generate: Eğer operatör AOC bilgisi göndermiyorsa gateway bu bilgiyi kendisi üretebilir. Number of Tariff Pulses: Bağlantı kurulduktan sonra kaç tane tarif titreşimi gönderileceğini belirtir. Pulse repetition time: Tarif titreşimlerinin yinelenme aralğını (kaç saniyede bir yeniden) belirtir.

10 6.4. Routing / Port Modes bölümünde o GSM portunda hangi özellikleri aktif edebileceğinizi görebilirsiniz. CLIP: Bu özelliği seçtiğinizde, Intelligent Incoming Clip Routing özelliği aktif olur. Bu özellikle gelen çağrının numarası Gatewayin hafızasında tutulur ve ilgili MSN veya DID numarasına yönlendirilir. DISA: Gelen çağrılar için DISA özelliği aktif edilebilir. Böylelikle her çağrı bir DISA ile karşılanır. CLIP te anlatılan numara bilgisi yoksa. Operator 1, 2: Gelen çağrı operatör 1 ve operatör 2 için tanımladığımız numaralara yönlendirilir. Number Normalising: Çevrilen her numaranın başına +90 şeklinde ülke kodu eklenir. Ancak bunun için International Destinations ve National destinations bölümündeki parametreler doğru girilmiş olmalıdır. Romaing kullanılmıyorsa bu parametreye gerek yoktur. CALLBACK: Geri arama yapmak için kullanılır. Ancak bu özellik için CLIP aktif edilmiş olmalıdır. Auto CLIP routing: GSM doğru yapılan cevapsız çağrıların bilgisi cihazın RAM inde belirli bir süre tutulur. Cevapsız çağrının sahibi geri arama yaptığında, bu çağrı daha önce arama yapan kişinin dahili numarasına aktarılır. Bu fonksiyonun doğru çalışması için CLIP seçeneği aktif edilmiş olmalıdır.

11 6.5. Routing General Parameters bölümünde; Port Modes bölümünde seçtiğimiz özelliklerle ilgili parametreleri ayarlayabiliriz. Operator1 ve Operator2 bölümünde o GSM portuna gelen çağrıyı hangi numaraya göndereceğimiz bilgisi girilebilir. DISA: Bölümünde disadan sonra ilk digit bekleme, iki digit arasındaki bekleme ve DDI digitlerinin kaç hane olcağı bilgisini girebiliriz. Burada en önemli özellik SMS at no Answer seçeneğidir. Bu özelliği aktif ettiğimizde, GSM e doğru bir arama yaptığımızda bu arama cevapsız bırakılırsa aranan kişinin telefonuna bir text mesajı gönderilmesini sağlayabiliriz. Örneğin BIRCOM dan Cevapsiz Cagriniz Var dahili %N Validity (hours): Burada auto clip için hafızada numaranın ne kadar süre (saat) tutulacağı parametreyi girebiliriz. Erase after using: Auto Clip routing kullanıldıktan sonra bu bilgi cihazın hafızasından silinir. Store connected call: Bu özelliği seçeresek sadece cevapsız çağrıların değil, bütün çağrıların bilgisi cihazın hafızasında tutulur.

12 6.6. CLIP Routing: Gelen çağrılar için clip routingin nasıl yapılacağı bilgisi bu bölümde ayarlanabilir International Destinations ve National Destinations Bölümünde numara normalizasyonu ile ilgili gerekli parametreler girilir.

13 6.8. GSM Destination bölümünde, Clip routing özelliğinin doğru çalışabilmesi için gerekli GSM parametreleri girilir.

14 By B-channel: Bu seçenek seçilirse, gateway LCR tablosunu by pass eder ve GSM channeli ile aynı B channeli kullanır. (1.GSM = B-channel 1 ; 2.GSM = B- channel 2) 6.9. Installaiton Site Bölümünde clip routing için gerekli olan international ve national destinations bölümündeki parametrelere uygun site tanımı yaparız Trunk Number Bölümünde, eğer gateway diğer ISDN cihazları ile birlikte bağlanmışsa DISA nın doğru porta yönlenmesi için MSN Trunk Number girmek zorundayız.

15 6.11.Mobility extension, bölümünde mobility extensiona izin verip vermeyeceğimize dair parametreleri gireriz. Mobility extension özelliğini kullanabilmek için Gateway santrale TE olarak bağlanmalı ve Clip Routing tablosu doğru doldurulmuş olmalıdır. ME özelliğini aktif edecek tuş tanımlarının varsayılanda bırakılması tercih edilir Restirictions bölümünde international ve national arama yapılması engelllenecek numaraları girebiliriz.

16 6.13. System parameters bölümünde, uzaktan erişimi aktif etme, trace için gerekli parametreleri tanımlama ve servis prefixlerini tanımlayacak ayarlamaları yapabiliriz. Bu bölümde ayrıca cihazın ayakta olup olmadığına dair bir diagnostic mesajı almak istiyorsak, ilgili GSM numarasını buraya girebiliriz Tariff Times bölümünde çeşitli tarifeler (LCR) tanımlayabilir ve bunların ne zaman (günün hangi saati, hafta sonu vb.) kullanılacağına dair ayarlamaları yapabiliriz.

17 6.14. Prioirities bölümünde, hangi aramanın hangi GSM kartı kullanacağını veya ISDN portunumu kullanacağına dair tanımları yapabiliriz. 7) DĐKKAT EDĐLECEK KONULAR Cihaz SIM kart, Anten, Elektrik ve diğer bağlantıların aşağıdaki sırayla yapılması önemlidir. a) SIM kartlar Takılmalı b) 5m SMA Anten Bağlantıları Yapılmalı c) Santral BRI Bağlantıları Yapılmalı d) Cihaza Elektrik Verilmeli 8) ĐŞLEM ÖNCESĐ VE SIRASI ÖN TESTLER Digital bir cihaz kullanacağımızdan santralimizinde Digital ( Sayısal ) bir santral olması ve santral üzerinde Boş BRI Trunk ( Port ) olması gerekmektedir. Cihaz ile Santral fiziksel bağlantılarının yapılması sırasında hanig tarafın Master, hangi tarafında Slave olması gerektiği her iki tarafta da tanımlanmalıdır. Aksi durumda santralimiz ile ISDN Fct cihazımız buluşamadığından BRI port oturmayacaktır. BRı portların bizim cihazda düzgün çalıştığını cihaz ön yüzünde yer alan LED ışıklarından gözlemleyebilirsiniz. Santral ile buluşabilmiş bir cihazda BRI2 ışığı sönük olarak gözlemlenmektedir. Bu işlemler sonrasında cihaza ilgili program ile bağlanılarak LCR tanımlamaları yapılabilir.

18 9) ĐŞLEM SONRASI TESTLER Fiziksel bağlantıları ve LCR tanımlamaları yapılmış bir cihazda santral üzerinden aramalar yapılmaya başlayacaktır, bunun testini santral üzerinden başlatılan aramaların BRI portuna yönlendirilmesiyle çağrıların bizim ISDN FCT cihazından çıkması sağlanacaktır. 10) SONUÇ VE KONTROL LĐSTESĐ Fiziksel bağlantılar düzgün yapılmış, santral ve FCT tarafındaki LCR tanımlamaları yaratılmış bir cihaz üzerinden sağlıklı bir şekilde arama yapılabilir, aramaların yapılamaması durumlarındaki aşağıdaki hata adımları kontrol edilmelidir. S1) Santral dahilisinden başlatılan bir GSM araması sonrasında aranan yöne ulaşılamıyor, bir boşlukta hat kalıyor ve sonra kendiliğinden hat kapanıyor. C1) Cihaz LED ( Işık ) göstergelerinin kontrol edilmesiyle hatanın cihazdan mı? Cihazdan ise hangi kısmından kaynaklandığı gözle görülebilir. Işıkların anlamları için 6 ncı adımdaki Uygulama Adımları başlıklı konuda yer alan ilgili bölüm kontrol edilmelidir. Sağlam çalışan bir sistemdeki Işık durumları ise; CH1,CH2, BRI1,BRI2 ışıkları sönük durumda olmalıdır ve sadece Power LED ışığı kırmızı olarak yanmalıdır. S2) Cihaz üzerindekiled ışıklarından CH2 ışığı sürekli kırmızı yanıyor. C2) Bu Led ışığı bize cihazın 2 nci GSM kartını algılayamadığı, SIM kart takılmadığını, takılan SIM kartın PIN kodu sorgulamasının kapatılmadığını veya Anten bağlantılarının yapılmadığını bildirir. Bu noktaların tekrar kontrol edilerek durumun düzeltilebilineceği bilinmelidir. S3) Cihazdan dışarı ( outgoing ) arama yapılabilmesine rağmen, dışardan içeri (incoming) çağrı alınamıyor. C3) Dışardan içeriye incoming çağrıların gelebilmesi için cihaz arayüzlerine ilgili program ile bağlanılarak Routing menüsünde Port Modes ve General Parameters bölümlerinde tanımlama yapılması gerekmektedir. Nasıl yapılacağı konusunda 10 ncu ve 11 nci sayfalarda yer alan 6.4 ve 6.5 bölümlerindeki yazılarımızdan faydalanılabilir.

1x GSM Siemens MC55i/1x ISDN (NT/TE) E 2x GSM Siemens MC55i/1x ISDN (NT/TE) E V

1x GSM Siemens MC55i/1x ISDN (NT/TE) E 2x GSM Siemens MC55i/1x ISDN (NT/TE) E V TEKNĐK SERVĐS PROSEDÜRÜ KONU 2N BRI USB LITE GSM GATEWAY TĐP teknik eğitim satış eğitim montaj işletme Đlgili Ürünler Tarih / Versiyon 1x GSM Siemens MC55i/1x ISDN (NT/TE) 502083E 2x GSM Siemens MC55i/1x

Detaylı

Teknik Servis Prosedürü

Teknik Servis Prosedürü KONU Teknik Servis Prosedürü 2N PRI Stargate Montajı ve Müşteriye Teslimi, basit programlama gelişmiş programlama kontrol ve hata bulma testleri. TĐP teknik eğitim satış eğitim montaj işletme Đlgili Ürünler

Detaylı

2N STARGATE. 1 ISDN PRI portuilebağlantı. Telefon Santralinde mevcut PRI port a bağlanabilir. Ayrıca PRI port yatırımı yapılmasına gerek yoktur.

2N STARGATE. 1 ISDN PRI portuilebağlantı. Telefon Santralinde mevcut PRI port a bağlanabilir. Ayrıca PRI port yatırımı yapılmasına gerek yoktur. 2N STARGATE PRI FCT Akıllı geri arama Geri arama otomatik yönlendirme Sisteme dışarıdan erişim: DISA Cevapsız aramada SMS bildirimi SIM Kartlar arası dengeli trafik dağılımı ve sınırlama Ölçeklenebilir

Detaylı

2N Smartgate Analog GSM FCT S.S.S

2N Smartgate Analog GSM FCT S.S.S 2N Smartgate Analog GSM FCT S.S.S S1 2N Smartgate üzerinden nasıl Fax çekilebilir? C1 Öncelikle cihaz içine takılacak olan GSM kartın ilgili operatörlerden ( Turkcell, Vodafone ve Avea) Fax ve Data servislerinin

Detaylı

PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00

PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00 PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00 Paket İçeriği PX24n rev.6 IP Santral paketi içeriği: PX24n rev.6 IP santralı, yönetici sayısal telefon setine entegre AC/DC Güç adaptörü

Detaylı

2N Easygate Hakkında Sorular ve Cevaplar

2N Easygate Hakkında Sorular ve Cevaplar 2N Easygate Hakkında Sorular ve Cevaplar S1 2N Easygate Cihazı ile Fax çekilmek için Ne Yapılmalıdır? C1 Öncelikle cihaz içine takılacak olan GSM SIM kartın ilgili operatörlerden (Turkcell, Vodafone ve

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU

BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU Yayınlanış Tarihi: 01.08.2012 Revizyon:1.2 1 1. MODEM İN ÖZELLİKLERİ: Beti GSM/GPRS modem kartı, kullanıcıların M2M uygulamaları için ihtiyaç duyabilecekleri asgari

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 3 Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazları ile herhangi bir UMTH operatörüne gerek

Detaylı

2N EasyGate 2 E a E s a y s G y a G t a e Anal a o l g F CT

2N EasyGate 2 E a E s a y s G y a G t a e Anal a o l g F CT 2N EasyGate 2N EasyGate Analog FCT Tüm santraller ile tam uyumludur Farklı yönlere dakika sayma ve çağrı kısıtlama Şehir içi aramalar için alan kodu ekleme 12 / 16 KHz ücretlendirme desteği CLIP Arayan

Detaylı

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com

Detaylı

Türkiye Mümessili. F.A.S.T Fabrika Aygıtları Sistem Teknolojisi Ltd.Şti. FAST PLAZA Karaman Çiftlik Yolu No:51 Küçükbakalköy / Kadıköy / İstanbul

Türkiye Mümessili. F.A.S.T Fabrika Aygıtları Sistem Teknolojisi Ltd.Şti. FAST PLAZA Karaman Çiftlik Yolu No:51 Küçükbakalköy / Kadıköy / İstanbul Türkiye Mümessili F.A.S.T Fabrika Aygıtları Sistem Teknolojisi Ltd.Şti FAST PLAZA Karaman Çiftlik Yolu No:51 Küçükbakalköy / Kadıköy / İstanbul Tel: 0216 574 9434 pbx Fax: 0216 574 1660 Web: http://www.fastltd.net

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

Telekomünikasyon Uygulamalarında Cihaz Seçme Kılavuzu

Telekomünikasyon Uygulamalarında Cihaz Seçme Kılavuzu Telekomünikasyon Uygulamalarında Cihaz Seçme Kılavuzu Telekom Üzerinden UMTH Üzerinden GSM / FCT Sinyalli(12Khz) Sinyalsiz Analog Hat İnternet Santral Callshop - Dikon Set - Dikon Set(A,B,C tipi) - FCT

Detaylı

RAGE-VP4 KULLANMA KILAVUZU

RAGE-VP4 KULLANMA KILAVUZU RAGE-VP4 KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Çağrıların Ücretlendirilmesi... 4 Voip/Gateway İle Otel Uygulamaları... 5 PSTN hatlarda Otel Uygulamaları... 6 Callshop

Detaylı

BQ Gsm Acil Arama Modülü Kullanım Kılavuzu

BQ Gsm Acil Arama Modülü Kullanım Kılavuzu BQ110-02 Gsm Acil Arama Modülü Döküman Ver: 1.9.0 İçindekiler 1. BQ110-02 Hakkında 3 2. Cihaz Özellikleri 4 3. Cihaz Görünümü 5 3.1. Besleme Girişi 6 3.2. Buton Girişleri 6 3.3. Mikrofon Girişi 6 3.4.

Detaylı

Programlama Kılavuzu. IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50

Programlama Kılavuzu. IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50 Programlama Kılavuzu IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50 İçindekiler AMAÇ... 3 KARELPORT CİHAZ KAYIT İŞLEMİ... 3 1. Yeni Santral Ekleme... 3 2. Santral Bilgilerinin Girilmesi... 3 3. Lisans Anahtarlarının

Detaylı

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır.

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. ENERJİ TAKİP YAZILIMI elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. Giriş Değerli Müşterimiz, Yazılımınızı verimli bir şekilde kullanmak için bu kılavuzun tamamını dikkatle okumanızı ve bir başvuru

Detaylı

SİSTEM ÖZELLİKLERİ IPPBX ALTYAPISI

SİSTEM ÖZELLİKLERİ IPPBX ALTYAPISI ICONTAX NEDİR? IP tabanlı güçlü iletişim altyapısına sahip yeni jenerasyon iletişim çözümümüz olan icontax, katma değerli hizmetleri tek bir sunucu içerisinde verebilen ve açık mimari yapısı ile üçüncü

Detaylı

OBEE (Call Statistic Reporter)

OBEE (Call Statistic Reporter) İşletmelerdeki telefon santralleri üzerinden yapılan tüm telefon görüşmelerini otomatik olarak bilgisayar ortamına aktaran, ücretlendirilmesini (kontör ve /veya görüşme süresi ne göre) yapan ve istendiğinde

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir)

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir) OPAX-011GSM MODÜL PROGRAM KODLARI NOT: 1-Cihazın antenini takmadan kesinlikle elektik vermeyiniz 2-Data kablolarının uçları açık ve birbirine temas etme durumu olduğundan kesinlikle birbirine temas etmediğinden

Detaylı

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ GSM İNTERKOM KULLANIM KILAVUZU ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İletişim Merkez Ofis: Cami Mahallesi Çemenzar Çıkmazı Sokak Albatros Sitesi No:28 Tuzla / İSTANBUL

Detaylı

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA E10 Serisi Kullanım

Detaylı

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V )

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V ) RADYO RTK REFERANS (SABİT) KURULUMU FieldGenius, radyo modem donanımı bulunduran GNSS alıcılarını RTK yöntemi üzerinden kontrol edebilir. Koordinatları bilinen bir jeodezik yer kontrol noktasına sehpa

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

AKUVOX R26 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R26 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R26 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 Akuvox İnterkom Türkiye Modüler A.Ş. www.akuvoxinterkom.com

Detaylı

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa Hugin ALPHA Alpha ER-425TX ER-350N BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 Bilgisayar

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

optipoint 500 Sistem Telefonları HiPath/Hicom Sistemlerinin Yeni Telefon Ailesi

optipoint 500 Sistem Telefonları HiPath/Hicom Sistemlerinin Yeni Telefon Ailesi optipoint 500 Sistem Telefonları HiPath/Hicom Sistemlerinin Yeni Telefon Ailesi optipoint 500 telefonları, HiPath /Hicom fonksiyonlarına hızlı ve kolay erişimi sağlamak üzere tasarlanmıştır. Çalışma prensibi,

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

VoIP ve VoIP-PoE DUVARA MONTAJ HIZLI KURULUM EL KİTABI. VoIP & VoIP-PoE. Wi-SOS, Wi-CALL, Wi-PHONE SURFACE MOUNT TYPE QUICK INSTALLATION GUIDE

VoIP ve VoIP-PoE DUVARA MONTAJ HIZLI KURULUM EL KİTABI. VoIP & VoIP-PoE. Wi-SOS, Wi-CALL, Wi-PHONE SURFACE MOUNT TYPE QUICK INSTALLATION GUIDE VoIP ve VoIP-PoE Wi-SOS, Wi-CALL, Wi-PHONE DUVARA MONTAJ HIZLI KURULUM EL KİTABI VoIP & VoIP-PoE Wi-SOS, Wi-CALL, Wi-PHONE SURFACE MOUNT TYPE QUICK INSTALLATION GUIDE WIND İTH.İHR. LTD. ŞTİ. Tel. : (0216)

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu

Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 702 ve bilgisayar bağlantısı ile cihaz tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

V Daq Kurulum adımları

V Daq Kurulum adımları V Daq Kurulum adımları 1. Kurulum dosyasının indirilmesi 2. Kurulum işlemleri 3. Seri port ayarlamaları 4. Kurulum klasörünün Matlab yoluna eklenmesi 5. Kurulu değil ise real time çekirdeğinin kurulması

Detaylı

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 1 / 11 WiFi Relay Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 2 / 11 1. ÖZELLĐKLER 100.0mm x 80.0mm devre boyutları 12/24 VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini gösteren LED ler 4 adet, 12/24V,

Detaylı

Özellikler... 2. Standart Ürün Paket İçeriği... 2. Kurulum... 2

Özellikler... 2. Standart Ürün Paket İçeriği... 2. Kurulum... 2 İÇİNDEKİLER Tanım... 2 Özellikler... 2 Standart Ürün Paket İçeriği... 2 Kurulum... 2 Elektrik Bağlantısı... 3 Isı Sensörü Bağlantı Detayı... 3 RS485 Bağlantı Detayı... 4 Ek:1 Aqua Control RS 485 Bağlantı

Detaylı

Teknik Servis Prosedürü

Teknik Servis Prosedürü KONU TĐP Đlgili Ürünler Tarih / Versiyon Teknik Servis Prosedürü Xpeech Ses Kayıt Cihazlarının Montajı ve Müşteriye Teslimi, Basit Programlama Kontrol ve Hata Kontrol Testleri teknik eğitim satış eğitim

Detaylı

TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU)

TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU) TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU) KULLANIM KLAVUZU 28.11.2012 VER.2 İÇİNDEKİLER Bölüm Sayfa 1. TRU 2.5 PC İLE GR5 DİJİTAL II RADYO MODEMLERİN AYARLANMASI 2 2. TRU İLE KONTROL ÜNİTESİ ÜZERİNDEN OAF DOSYASI

Detaylı

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR Altyapı kablolamasında CAT5 kablo alt yapısı kullanılır. Dış cephe ölçüsü 390 x 140 mm dir. Arka kasa ölçüsü 350 x 120 x 48 mm dir Daire numaraları, 2 haneli,

Detaylı

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 GENEL ÖZELLIKLER F3938 özellikle otobüs gibi

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları. Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları. Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Bölüm 4 Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazları ile herhangi bir STH operatörüne gerek

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Nisan-2012 Bu doküman Votel iletişim hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Hazırlayanlar: Mehmet ŞENGÜL

Detaylı

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000 Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 22.04.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm...

Detaylı

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi Masaüstünde AKS SOFT V4.0 kısa yolu oluşur. Bu kısa yol kullanılarak program çalıştırılır.

Detaylı

UniGSM Arduino SHIELD (UniGSM-A) KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI

UniGSM Arduino SHIELD (UniGSM-A) KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI UniGSM Arduino SHIELD (UniGSM-A) KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI UniGSM KARTI UniGSM GSM/GPRS kartı, hem Arduino kartlarına hem Raspberry kartlarına hem de bağımsız olarak (Stand alone) kullanılabilen bir

Detaylı

Paket Sipariş Takip Sistemi (Program + Caller-ID + Termal Fiş Yazıcı)

Paket Sipariş Takip Sistemi (Program + Caller-ID + Termal Fiş Yazıcı) Müşterilerinize sürekli isim ve adres sormaktan artık vazgeçin...! MeliPOS Paket Sipariş Takip Sistemi sayesinde müşterilerinizi bilgisayarınıza kolayca kayıt edebilir, siparişlerini alabilir, yazdırabilir,

Detaylı

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi......... RS - 232 Cihazın ön görüntüsü. +5V -5V NC 0V +5V Ölçüm Cihazın arka görüntüsü. Cihazın ön yüzündeki RS-232 bağlantısı bilgisayarın seri (COM)

Detaylı

IP Telefon Kullanım Kılavuzu

IP Telefon Kullanım Kılavuzu IP Telefon Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 www.yonnet.com.tr IP Telefon 3 3 IP Telefon En basit tanımıyla IP telefon ses bilgisinin IP olarak paketlenerek data şebekesi üzerinden iletilmesidir. Genel olarak

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

DS Manager (Tibbo) RS232/RS485 Serial to Ethernet Converter Kurulum Yazılımı

DS Manager (Tibbo) RS232/RS485 Serial to Ethernet Converter Kurulum Yazılımı K&K DS Manager; EDS10E Seri-Ethernet Çevirici Yazılımı DS Manager (Tibbo) RS232/RS485 Serial to Ethernet Converter Kurulum Yazılımı 1. GENEL EDS10E Device server bir seri-ethernet çeviricidir. Seri interface

Detaylı

F8914 ZİGBEE RF MODEM İLE MODBUS HABERLEŞME KILAVUZU

F8914 ZİGBEE RF MODEM İLE MODBUS HABERLEŞME KILAVUZU F8914 ZİGBEE RF MODEM İLE MODBUS HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90

Detaylı

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri IP AKS Sistemi IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Daireler arası görüşme Çevre birimi olarak sadece switch kullanılır Bloklar birbiriyle switchler üzerinden bağlanır

Detaylı

SAVEL Gas Alarm Sistemleri

SAVEL Gas Alarm Sistemleri SAVEL Gas Alarm Sistemleri 1 GAS2000+ DEDEKTÖR KONTROL SİSTEMİ GAS2000+ Dedektör Kontrol Sistemi maksimum 30 Adet dedektörün bağlanabileceği ve durumlarının görülebileceği alarm sistemidir. Sistem 320x240

Detaylı

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Kablosu Güç Adaptörü SATA Kablosu U.K. Pilleri U.K. 2 Ön Panel Dokunmatik Tuş Standby LED Göstergesi Mini TV Burada TV yayınlarını veya tv logolarını

Detaylı

CLOGGER YAZILIMI KURULUM YÖNERGESİ

CLOGGER YAZILIMI KURULUM YÖNERGESİ CLOGGER YAZILIMI KURULUM YÖNERGESİ 1.ADIM 2.ADIM 3.ADIM 4.ADIM 5.ADIM 6.ADIM 1 Ana Ekran ve Bildirim İkonları Yazılımı bilgisayarınıza yükleyip çalıştırdıktan sonra, bu ekranda cihazlardan gelen sıcaklık

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

KÖHLER GPRS SAYAÇ HABERLEŞME MODÜLÜ TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

KÖHLER GPRS SAYAÇ HABERLEŞME MODÜLÜ TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU KÖHLER GPRS SAYAÇ HABERLEŞME MODÜLÜ TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 1 0. GİRİŞ 27 Yıllık tecrübe ve birikimimizle çıktığımız bu yola ürün gamımıza yeni eklediğimiz GPRS Sayaç Haberleşme Modülü ile siz değerli

Detaylı

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:Mobil Kurulum Adımları Kuruluma başlamadan önce ana bilgisayarınızda kontrol etmeniz gereken minimum gereksinimler aşağıda belirtilmiştir. 1. Microsoft Windows Versiyon Kurulum

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm... 4 2. Cihaz

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE İNTERNET ERİŞİM KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE İNTERNET ERİŞİM KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İLE İNTERNET ERİŞİM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

Doğru Adaptor soket kutuplaması.

Doğru Adaptor soket kutuplaması. 1. Tanıtım Next YE-11G WiFi Bridge satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu portatif cihaz ile, IP Kamera ve internet teknolojilerini kullanan Ethernet RJ45 portlu cihazların kablosuz ağlara kolayca erişimi

Detaylı

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100 18 Ekim 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLAR (E-Data / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

48 H KONSOL. MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU

48 H KONSOL. MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU OP 48 H KONSOL 02/2002 MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU OP48 MK- V001 05/02/2002 KAREL bu dokümanda belirtilen aksesuar özelliklerinde önceden haber vermeden deðiþiklik yapma hakkýna sahiptir. ÝÇÝNDEKÝLER OP48

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi

ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi Bu rehber yalnızca en sık rastlanan durumları kapsamaktadır. Eğer LAN ınızda aşağıdakilerden herhangi

Detaylı

3G KONTROL MADDELERİ İÇERİK:

3G KONTROL MADDELERİ İÇERİK: 3G KONTROL MADDELERİ İÇERİK: KURULUMDA SORUN OLUġMASI DURUMUNDA YAPILACAK KONTROLLER... 2 USB MODEM ARAYÜZÜ AÇILDI FAKAT BAĞLANTI KURULAMIYORSA;... 3 VERĠ BAĞLANTISI YAPILAMIYOR VEYA ĠNTERNETE BAĞLANIP

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME Firmware Nedir. En basit tanımlama ile elektronik bir cihazın herhangi bir yongasında (chip) bulunan yazılımlara (programlara) firmware denilir. Firmware,

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden (Turkcell ve Vodafone kartlarını öneriyoruz) interneti olan,

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 2 Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazlarının kullanım alanlarıyla ilgili olarak

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

VW2W100 KABLOSUZ SİSTEM ALICI / VERİCİ KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU

VW2W100 KABLOSUZ SİSTEM ALICI / VERİCİ KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU VW2W100 KABLOSUZ SİSTEM ALICI / VERİCİ KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU GENEL AÇIKLAMA Finder kablosuz ürünler; kablolamanın mümkün olmadığı, yüksek mimari hassasiyetin önemli olduğu özel alanlar için uygundur.

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları

Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları VoIP üzerinden santralinize çağrıların gelebilmesi için yapılması gereken iki temel aşama vardır: Statik IP adresine sahip olmak ve ADSL modeminizde port yönlendirmesi

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 1 Tüm modellerimizde cihazların WEB arayüzlerine erişim sağlayarak konfigurasyonları

Detaylı

- - SABİT YANIYORSA YANIP SÖNÜYORSA SÖNÜKSE 1.per soft olarak devre. buluşmuyor. dışıdır. SHDSL. Hattın 1. per inde alarm var. - Alarm yok.

- - SABİT YANIYORSA YANIP SÖNÜYORSA SÖNÜKSE 1.per soft olarak devre. buluşmuyor. dışıdır. SHDSL. Hattın 1. per inde alarm var. - Alarm yok. PairGain WD924 Hem STU-C(Master-LTU), hem STU-R(Slave-NTU) olarak kullanılabilen modemlerdir Menüden modemin LTU veya NTU olacağı seçilmelidir TT tarafına konulacak modem, genellikle LTU olarak seçilir

Detaylı

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi Giriş: TecLocal programı TecCom elektronik ticaret platformu üzerinden sisteme kayıtlı tedarikçi/distribütör firmalara bağlanmayı sağlayan ücretsiz

Detaylı

SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI

SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI Bilgi Teknolojileri A.Ş. Digital Acente Olmanın Yolu Buradan Geçiyor! SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI UCUZ Fiyat.. NeoConnect NEDİR? Acentelerin çalıştığı Sigorta Şirketlerinin sistemlerine

Detaylı

CJ1W-PRM21 ile GRT1- PRT Uzak I/O Modülüne Bağlanmak (Profibus)

CJ1W-PRM21 ile GRT1- PRT Uzak I/O Modülüne Bağlanmak (Profibus) CJ1W-PRM21 ile GRT1- PRT Uzak I/O Modülüne Bağlanmak (Profibus) BURAYA ALT BAŞLIKLARI (İÇİNDEKİLER) YAZINIZ.Times New Roman 25 punto KABLO BAĞLANTILARI VE SLAVE NODE ADRESİNİN BELİRLENMESİ BAŞLIK 2 BAŞLIK

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

ARG Ses Kayıt Sistemi KURULUM YÖNERGESİ

ARG Ses Kayıt Sistemi KURULUM YÖNERGESİ ARG Ses Kayıt Sistemi KURULUM YÖNERGESİ ARG SES KAYIT SİSTEMİ, Telefon Görüşmelerini Manuel/Otomatik Olarak Dijital Ortama Kayıt Eder. 2, 4, 8 Kanallı Cihazları kullanarak, 2,4 ve 8 in katları Biçiminde

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım ı telefonunuzu ilk açtığınızda veya cihazınızı sıfırladığınızda yönlendirmeleri takip ederek seçebilirsiniz. Kilitli Ekran Bu ekran cihazınızın en temel fonksiyonlarına

Detaylı

MBS100 DONANIM KILAVUZU

MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 MODBUS GATEWAY Serisi 07 / 2017 MIKRODEV_HM_MBS100 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MBS100 GENEL BİLGİLER... 6 1.1 Fiziksel

Detaylı

II. AsyaCall ı Nasıl Yükleyebilirim?

II. AsyaCall ı Nasıl Yükleyebilirim? ASYACALL ASYACALL I. AsyaCall Nedir? II. AsyaCall ı Nasıl Yükleyebilirim? III. AsyaCall Uygulamasına Nasıl Giriş Yapabilirim? IV. AsyaCall Menüsünü Nasıl Kullanabilirim? V. AsyaCall dan Hangi İşlemler

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı