Bismillahirrahmanirrahim. Maymun şuurlular

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bismillahirrahmanirrahim. Maymun şuurlular"

Transkript

1 Bismillahirrahmanirrahim Maymun şuurlular Şeyh Eşref Efendi Berlin, Eüzubillahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim Destur ya Seyyidi meded. Meded ya Ricalallah. Meded ya Sultan ul Evliya. La havle vela kuvvete illa billahil aliyyül aziym Allah, kuvvet ve kudret sahibi olandır. O Muktedir'dir herşeyin üzerindedir. Herşeye şekil ve suret veren, tasvir eden, Musavvir'dir. Gözetici ve koruyucu, Müheymin'dir. Herşeyde ve her hadisede büyüklüğünü gösteren, Mütekebbir'dir. Ey insanlar! Ílk bilmemiz gereken nedir? Maymun değil insan olduğumuz! Lakin insan bugün Allahı inkar ediyor. 21.asrın insanı Allahı tanımıyor ve insanlığından çıkıp hayvana benzemek için elinden geleni yapıyor. Allahı hakkıyla takdir etmek mümkün olmasa da gayret edin ve yarattığı her şeyde Allahın üstün sıfatlarını görüp anlamaya çalışın. Geçici olanı bırakıpta Allaha yönelen şüphesiz dünyada ve ahirette kazanç sahibi olur. Allahı ve varlık üzerindeki Hakkını tasdik edelim ki, manevi kuvvetimiz artsın ve cismani kuvvetimizin bittiği yerde manevi kuvvetler devreye girsin. Şüphesiz Maneviyat için, ruhaniyetimizi daha yakından tanımak ve keşfetmek için buradayız. Ruhaniyet dediğimiz vakit insanın kendine gizli kalmış tarafını hatta aslını kastediyoruz. Aşikar tarafı insana kendi cismidir resmidir, ruhaniyeti yani resme asıl manayı veren tarafı değil. Kendine gizli kalmış yönünü bulmadan insanın doğru yönü bulması mümkün değil bu dünyada. Ínsanı insanlıktan çkarmak ve en așağı seviyelere indirmek için Şeytan insanları akıl ve mantıkla bağdașmayan teorilerle aldatıyor. 19. cu ve 20. asır böyle geçti şimdi 21.asırdayız ve insanlar hala akıllanmadı. Öyle ki Șeytanın akıllarına tuttuğu aynada kendilerini goril yahut șempanze olarak görüyorlar, maymunluklarından bir türlü vazgeçmiyorlar.

2 Düșünce hürriyeti diyerek sokaklara dökülen insanlar akıllarını Șeytana teslim ediyorlar ve İlahi hakikata boyun eğeceklerine gidip Șeytana köle oluyorlar. Yazıklar olsun! Bütün tedrisat sistemi șimdi insanın doğuştan, yaratılıştan akıl ve idrak sahibi bir mahluk olarak yaratıldığını inkar ediyor hayvanlarla müsavi kılıyor. Elbette bu insanların hayvanlar gibi maymunlar gibi birbirini yemesi parçalamasından tabii șey olamaz. Niye șașırıyorlar bu nasıl dünya diye? Halbuki Allah mahlukat içinde cinden maada hiç bir şeye vermediği aklı insana vermiştir. Bu akıl ile İnsaf sahibi her insan sadece akli müşahede ile Allah'ın varlıklar üzerindeki mutlak hakimiyetini ikrar eder ve yarattığı varlıklar vesilesiyle bu eserlere bakarak Allah'ın sonsuz gücünü ve kudretini tanıyıp takdir edebilir. Maymun soylulara: YaHU deyin bakayım bu evrim nasıl oldu? diye soruyorum. Hemen "Karıştırma Seyh! cevabını veriyorlar. Daha bilmiyoruz, lakin gelecekte bir gün elbet anlarız" Soruyorum: _Ínsanlar neden iki ayak üzerinde yürürler? _Neden vücutlarındaki yoğun kılları kaybettiler? _ Nasıl akılları bu denli gelişdi? _ Nasıl ve kimden konuşmayı öğrendiler? Söz söylemek sanatdır. Maymunlar bu marifeti nasıl ve hangi x tarihte becerdi? Her bebek konușmayı ana babasından öğrenir. Ilk konușan maymun kimdi ve konuștuğu dili kimden öğrendi? Nasıl oldu bu iș? Her gelen kendinden evvelkinden öğrenir. Bilimin buna verebileceği mantıklı bir cevap yok. Ínançsız Bilimadamlarının yaptıkları tek şey maymunlarda rastlanan şuurlu hareketleri insanların maymunluğunun ispatı olarak göstermektir. Maksad, insanlar Allahtan ve bir Yaratıcı inancından uzaklaşsınlar. Halbuki belli bir şuurla hareket etme kabiliyeti sadece maymuna has değildir. Misal: Ínsan ve maymunla yakından uzaktan bir bağlantısı bulunmayan balarıları nasıl oluyor da ördükleri bal peteklerinin açılarını hatasız hesaplayabiliyorlar? Yiyecek kaynakları ile kendi kovanları arasındaki açıyı dahi hesaplayıp, bunu kovandaki diğer arılara dans yoluyla haber verebiliyorlar? Kuran cevap veriyor: Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır. (Nahl Suresi, 68-69)

3 Nitekim tüm canlıların Allah'ın hakimiyetinde olduğu yine Kur`an da haber verilmektedir: "O'nun, alnından yakalayıp-denetlemediği hiçbir canlı yoktur." (Hud Suresi, 56) Bu sebebten varlıkta şuursuzca hareket eden tek bir canlı yoktur, hatta eşya. Papaz eskisi kovulmuş Darwin dahi bu hususa şaşmış ve : "Arıyı, petek gözlerini yapmaya yönelten içgüdü için ne diyeceğiz?" diye sormak zorunda kalmıştır. Geçen dişcide akıllı uslu sıramı beklerken elime geçen bir dergide dikkatimi çekti. Karıncaya benzer termit denilen hayvancıkları anlatıyordu. Marifetlerini okuyunca Allah Allah dedim. Rabbim neler yaratmış. Bu termitler, kendi ölçülerine nisbetle gökdelen sayılabilecek yuvalar yapıyorlar ve bu yuvalarda mükemmel bir havalandırma ve ısıtma sistemi kuruyorlar. Hayreti şayan olan şey, bütün bunları yapan bu hayvancıkların doğuştan kör olması. Önünü bile göremeyen bir canlının gökdelenler inşa etme yeteneği kazanmasını tesadüflerle açıklamak nasıl bir mantık ve insaf? Düşünün bir kere; bu küçük hayvancıklar bu gökdelenlerin içinde hava dolaşım kanalları, vs. oluşturuyorlar ve bunu şuurlu yapıyorlar. Yapmasalar inşaatları birbirinin aynı olamazdı. Daha da inelim. İnsanla arasında hiçbir yakınlık kurulamayan Amipler denilen tek hücreli canlılar vardır. Moleküler biyoloji, amiplerin şuurlu davranış biçimlerine herhangi bir şekilde açıklama getirilebiliyormu, hayır. İșittiğime göre bir toz zerresinden bile daha küçük olmalarına rağmen, amipler, yakalamak istediği avını bilinçli olarak kovalıyor, avı yön değiştirdiğinde o da onun ardından yön değiştiriyor, bu takibi uzun süre devam ettirebiliyormuș. Soruyoruz: Beyinsiz ve akılsız bu küçücük canlılar nasıl olup da bu denli iyi hesaplanmış kararlar alabiliyorlar?.. Amiplerin bu davranışları, "moleküler" düzeyde, yani kimyasal reaksiyonlarla, fiziksel etkilerle açıklanabilecek türden değil. Bu canlılar, bilinçli olarak, kararlı hareket etmekteler. Amipler bunları yaparken, ne bir beyne, ne de sinir sistemine sahip değiller. Hayır, sadece Protein, yağ ve sudan oluşan bir hücredirler onlar. Bir beyni ve sinir sistemi olmayan hücre veya dokuların kendi başlarına bir bilinç sahibi olmaları mümkün değildir. Ancak tümünün yaptıkları işlerde şaşırtıcı bir bilinç ortaya çıkmaktadır. Bu tüm materyalistler için büyük bir çıkmazdır. Çünkü materyalist iddiaya göre, "bilinç, beyinden ibarettir" ve beyindeki hücrelerden ve bu hücrelerin arasındaki kimyasal reaksiyonlardan doğar. Halbuki insan salt akli müşahede ile varlıkta beyni bile olmayan canlıların bilinç sahibi olduklarını görebilir. Bu "En kompleks canlı" sayılan insandan, "en basit canlı" sayılan tek hücrelilere kadar, böyledir.

4 Ínsanı sadece beyin kapasitesi, sinir sistemiyle açıklamaya ve tanıtmaya çalışan materyalist bilim, insana benzettikleri maymun hariç "primitif" saydıkları diğer canlılarda bilinç olmaması gerektiği inancındadırlar. Lakin Allah bașka söylüyor: "O'nun, alnından yakalayıp-denetlemediği hiçbir canlı yoktur." Mesela bakterilerin yüzeyinde elektrik sinyalleri yayan ve algılayan mekanizmalar vardır. Bakteriler bu sayede birbirlerine sinyaller yolluyorlar, içinde bulundukları ortamın özellikleri, bu ortamdaki besin durumu gibi bilgiler aktarıyorlar ve daha ne kadar çoğalmaları ve çoğalmayı ne zaman durdurmaları gerektiği konusunda karar veriyorlar. Bu nasıl oluyor? Allah cevap veriyor: "O'nun, alnından yakalayıp-denetlemediği hiç bir canlı yoktur. " ve varlıkta şuursuz tek bir nesne olmadığını beyan ediyor.. Kuran'da açıklanan bu sır ile bütün varlığın bizzat Allah tarafından sevk ve tayin edildiği ortaya çıkıyor. Siz kendinizi bașıboș sahipsiz mi sanıyorsunuz buyuruyor Cenabı Hak bu sebebten ve öyle olmadığını anlatıyor. Çünkü: Hic bir madde kendisini dıșardan iten yahut çeken bir kuvvet olmadan hareket edemez. Bu bir fizik kanunu. Böyle iken insan Fizik alimi bir insane nasıl Allaha inanmaz anlașılacak gibi değil. Kuvvet dedinmi sen kuvvetlerden söz ettinmi bu maddenin dıșına çıkan bir sır manasınadır, aslı bilinmez ve görünmez. Bilmediğine ve göremediğine ancak varlığını hissettiğine inanacaksın bașka yolu yok. Bu akılsızlık değil, hayır, akıl bizzat bunu gerektirir. Madem kuvvetlerin varlığına inanıyorsun görmedin halde, çünkü hissediyorsun, o halde hakikatı maddenin ötesinde arayacaksın ve Kabul edeceksin. Bitti! Ey insanlar! Bilin ki, şuur sahibi olabilmek için bir bilgiye ihtiyac var. Bu bilgi için, bir Bilgi bankası, yani Alim bir Zat icab eder. Çünkü șuursuzu şuur sahibi yapan alimdir. Șuuru olmayan cahildir. Alim kimdir? Allahtır. Sonra? Allah ile olanlardır. Bunlar gerçek alimlerdir. Allah dilerse bakterilere verdiği șuurun alasından, meleklere verdiği aklın en șanlısından dilediği kuluna ihsan eder. Kim karıșabilir, dur diyebilir? Allah bu diledimi en büyükten en küçüğe șuurda ihsan eder akılda. Hayır! Beyni ve Aklı olsun yahut olmasın, cümle canlılardaki bilinç, Allah'ın ilhamından baska bir şey değildir.. Hikaye: Genç bir Filozofun kafasını meşgul eden 3 suali vardır. Bundan dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Nihayet bir gün kandisine falan memlekette filan Şeyh vardır senin aradığın cevap varsa ondadır yoksa artik arama denir ve genç filozof o kimseyi bulmak üzere yollara düşer

5 Şeyh o memlekette saygın bir kimsedir ve onu hemen yanına.götürürler. Filozof Şeyhi görünce selam verir ve: _ Ey Şeyh! der. Beni senelerdir meşgul eden üç sualim var kimse tatmin edecek bir cevap veremedi bugüne kadar. Bilmem ki bunlara sen cevap verebilecek misin? Şeyh demiş ki: Ey delikanlı! Bil ki ben sadece Allah'ın fakir ve aciz bir kuluyum, lakin O izin verirse cevaplarımla yağmur gibi yağar, sel olur taşar okyanuslara dahi sıgmam akıl denilen alemin hududlarını aşarım. Cevablarıma sorulacak tek bir sual dahi bırakmam hepsini temsil ettiğim hakikatın ucu bucağı görünmez başı sonu bilinmez okyanuslarında boğarım. Sen hele bir sor _ O halde 3 sorum var 1. Allah varmı? Öyle ise, şeklini bana göster 2. Takdir (kader) nedir? 3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi? Delikanlı sualini bitirir bitirmez Şeyh eline geçirdiği topraktan bir saksıyı, aniden bizim delikanlının başı üzerinde kırıverir. Canı fena yanan genç şaşkın sorar: Neden sinirlendin ki? Şeyh güler ve: _ Sinirlenmedim der. Bu senin üç soruna birden tek-bir cevabım Genç: Hiç birşey anlamadım. _ Anlatayım. Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca Tabii ki, fena bir acı hissettim. _Yani, acının varlığına inanıyor musun? Evet _ Bana bu acının şeklini göster ozaman! Gösteremem. _ Öyleyse bil ki herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez.

6 Söyle şimdi dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Hayır. _ Peki bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü, aklından geçti mi? Hayır _ Çünkü bu işte takdirdir (kader) Söyle biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz? Evet böyle denir. _ E o zaman? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı? Ey insanlar!_ Bilin ki, bu dünya eğer dönüyorsa şüphesiz bir döndüren var, zira hareket failsiz ve enerjisiz olmaz.. Dünyamızın tavanı semada şayet güneş bir lamba misali parlıyorsa bu lambayı bir icad eden var.. Yeri göğü ile alemde çok hassas mükemmel bir sistem, nizam ve intizam varsa, demekki bu dengeyi sağlayan var.. Dünya yokluğa doğru gidiyor, demekki sonu var, madem sonu var başıda olmak gerekir.. başı varsa var edeni de var: Allah! Bütün bunlar aklı ve vicdanı olanlar için kafi delillerdir. Ancaak ve ancak Allah'ın varlığı ateisitin gözüne sokup ağzını kapatacak kadar gösteremiyoruz zira dünyada işimiz derdimiz bu değil.. Demek ki dünyanın yaratılma ve insanın dünyaya gelme sırrı; Gayb yani gizlenen Allahı aklıyla bulması ve kalbiyle iman edip Onu baş gözü ile müşahede etmeden salt eserleri üzerinden Onun varlığını teslim etmesidir. Aksi takdirde kara bulutların ardında saklanmış güneşin varlığına ispat istemek abesle iştigalden öte gitmez. Öyle kimseyi kimse ciddiye almaz. Evliyalar şimdi bütün insanlara ayırım yapmaksızin sesleniyorlar: Ey insanlar! diyorlar. Allahı arıyorsanız biz bulduk size de en kolay yoldan gösterebiliriz. Gittiğimiz yolun haritasını çizdik size de bir kopyasını verebiliriz siz yeter ki bu yola talip olun. By the way belki size bu yolda lazım olur diye bitirir ayak ekleyelim En küçüğünden en büyüğüne hayvanatta șuur yoktur. Çünkü șuur olabilmesi için ilim ilim olabilmesi için bir akıl șarttır. Aklı olmayanın ilmi, ilmi olmayanın herhangi bir șuuru da olamaz. İnsan bilidğini idrak eder. _ Șeyh, demin tam tersini ifade ediyordun? Hani amiplerde dahi bir șuur vardı. Bu ne perhiz ne lahana turșusu?

7 Eh,.. ara sıra Șeyhler de bir latife yapar, alemi kızdırır Allahı güldürürler. Her duyduğunuza inanmayın aklınızı kullanın. Wie die deutschen sagen: Wie gewußt so bewußt Oder waren es die chinesen?

Dünya: Ilahi bir TV kanalından ibarettir

Dünya: Ilahi bir TV kanalından ibarettir Bismillahirrahmanirrahim Dünya: Ilahi bir TV kanalından ibarettir Şeyh Eşref Efendi Berlin, 20.03.2009 Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül

Detaylı

Herkes bir arayış içinde

Herkes bir arayış içinde Euzubillahimineşşeytananirracim Bismillahirrahmanirrahim Herkes bir arayış içinde Ayberk Efendi Berlin 2oo8 La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil Azim. Meded ya Sultanul Evliya, meded ya Şeyh Nazım

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler

İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler Hani, Rabbin meleklere, Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım demişti. Onlar, Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamd

Detaylı

Onuncu Söz, Yedinci Hakikat hakkında bilgi verir misiniz?

Onuncu Söz, Yedinci Hakikat hakkında bilgi verir misiniz? Sorularlarisale.com Onuncu Söz, Yedinci Hakikat hakkında bilgi verir misiniz? Üstadımız bu Yedinci Hakikat'te, ism-i Hafîz in tecellisiyle ahirete bir pencere açmıştır. Bizler yine meseleyi özetleyerek

Detaylı

Küçüklerin Büyük Soruları-2

Küçüklerin Büyük Soruları-2 Küçüklerin Büyük Soruları-2 Yayın no: 184 CENNET NASIL BİR YER? Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen/kapak: Zafer Yayınları Isbn: 978 605 5523 11 4 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın

Detaylı

Ramazan ve Bayram Ramazan Ramazan Allah a yakınlaşmak için yegane bir zaman. Allah dünyada kendisi ve insanlar arasına perdeler koymuş. Bu perdeleri açmak ve aşmak, Allah a yakınlaşmak, onu hissetmek için

Detaylı

İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Siirt Üniversitesi Ardahan Üniversitesi - Milli Eğitim Bakanlığı ‘Değerler Eğitimi’ Milli ve Manevi Değerlerimiz by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer

İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Siirt Üniversitesi Ardahan Üniversitesi - Milli Eğitim Bakanlığı ‘Değerler Eğitimi’ Milli ve Manevi Değerlerimiz by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DEĞERLER EĞİTİMİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ Bir milletin ve topluluğun oluşumunda maddi

Detaylı

Kur an Kerim ayetlerinde ve masumlardan nakledilen hadislerde arş ve kürsî kavramlarıyla çok

Kur an Kerim ayetlerinde ve masumlardan nakledilen hadislerde arş ve kürsî kavramlarıyla çok Question Kur an Kerim ayetlerinde ve masumlardan nakledilen hadislerde arş ve kürsî kavramlarıyla çok kez karşılaşmaktayız, bu iki kavramdan maksat nedir? Answer: Kuran müfessirleri ayet ve rivayetlere

Detaylı

AİLEYE MUTLULUK YAKIŞIR! HAYAT SEVİNCE VE SEVİLİNCE GÜZEL

AİLEYE MUTLULUK YAKIŞIR! HAYAT SEVİNCE VE SEVİLİNCE GÜZEL AİLEYE MUTLULUK YAKIŞIR! HAYAT SEVİNCE VE SEVİLİNCE GÜZEL Ey İnsanlık! Sizi bir tek canlı varlıktan yaratan, ondan da eşini var eden ve her ikisinden de bir çok erkek ve kadın üreten Rabbınıza karşı sorumluluğunuzun

Detaylı

Gerçek şudur ki bu konu doğru dürüst anlaşılmamıştır; hakkında hiç derin derin düşünülmemiştir. Ali-İmran suresinde Allah (c.c.) şöyle buyurur; [3]

Gerçek şudur ki bu konu doğru dürüst anlaşılmamıştır; hakkında hiç derin derin düşünülmemiştir. Ali-İmran suresinde Allah (c.c.) şöyle buyurur; [3] Şimdi de hızlıca Müteşabihat hakkında bir iki şey söylemek istiyorum. Deniliyor ki Kur ân da hem Muhkemat hem Müteşabihatlar vardır. Bu durumda Kur ân a nasıl güvenebiliriz? Gerçek şudur ki bu konu doğru

Detaylı

Tragedyacılara ve diğer taklitçi şairlere anlatmayacağını bildiğim için bunu sana anlatabilirim. Bence bu tür şiirlerin hepsi, dinleyenlerin akıl

Tragedyacılara ve diğer taklitçi şairlere anlatmayacağını bildiğim için bunu sana anlatabilirim. Bence bu tür şiirlerin hepsi, dinleyenlerin akıl Platon'un Devleti-2 Platon, adil devlet düzenine ve politikaya dair görüşlerine Devlet adlı eserinde yer vermiştir 01.08.2016 / 15:01 Devlet te yer alan tartışmalar sürerken, Sokrates varoluştan varolmayışa

Detaylı

Teslim ol teslim al Şeyh Esref Efendi Berlin 2012

Teslim ol teslim al Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Teslim ol teslim al Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Şeyh Eşref Efendi Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete

Detaylı

Rabbının hayatını yaşa Şeyh Esref Efendi Berlin 2012

Rabbının hayatını yaşa Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Rabbının hayatını yaşa Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: Bob Davies ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

TİN SURESİ. Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ. 3 Bu güvenli belde şahittir;

TİN SURESİ. Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ. 3 Bu güvenli belde şahittir; Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla 3 Bu güvenli belde şahittir; 1 4 1 İNCİR AĞACI ve zeytin (diyarı) şahittir! 4 Doğrusu Biz insanı en güzel kıvamda yaratmış, 2 İncir ile Hz Nuh un tufan bölgesi olan

Detaylı

Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman

Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: Bob Davies ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

Onuncu Söz, Mukaddime, Birinci İşaret hakkında bilgi verir misiniz?

Onuncu Söz, Mukaddime, Birinci İşaret hakkında bilgi verir misiniz? Sorularlarisale.com Onuncu Söz, Mukaddime, Birinci İşaret hakkında bilgi verir misiniz? Mukaddimenin Birinci İşaret'inde Cenab-ı Hakk ın varlığına dair üç delil sunulmuştur. Birinci Delil: Nasılki bir

Detaylı

Diğer müritlerin neşeyle elindekileri takdiminden sonra, Aziz Mahmut Efendi, boynunu bükerek bu kırık ve solmuş çiçeği üstadına takdim eder.

Diğer müritlerin neşeyle elindekileri takdiminden sonra, Aziz Mahmut Efendi, boynunu bükerek bu kırık ve solmuş çiçeği üstadına takdim eder. Hak dostlarından Üftâde Hazretleri(*), bir gün müritleriyle bir kır sohbetine çıkar. Emri üzerine bütün dervişler, kırın rengârenk çiçeklerle bezenmiş yerlerini dolaşarak hocalarına birer demet çiçek getirirler.

Detaylı

İlahi Haber ve Uyarı

İlahi Haber ve Uyarı Bismillahirrahmanirrahim İlahi Haber ve Uyarı Şeyh Nazım Adil El-Hakkani Kıbrıs Ya Rabbi, sallimna, ya Rabbi, sallimna, ya Rabbi, sallimna, fi-l Dünya ve fi-l Ahiret! Eşhedü en la ilahe ill-allah, ve eşhedü

Detaylı

Onuncu Söz, Birinci Hakikat hakkında bilgi verir misiniz?

Onuncu Söz, Birinci Hakikat hakkında bilgi verir misiniz? Sorularlarisale.com Onuncu Söz, Birinci Hakikat hakkında bilgi verir misiniz? Üstadımız Birinci Hakikat'te Cenab-ı Hakk ın Sultan ismini kullanarak ahiretin varlığını ispat etmiştir. Bu delili üç başlıkta

Detaylı

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır.

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. BÜYÜKLERİN HİKMETLİDEN SÖZLERİ Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. Buyruldu ki; Faziletli kimseler için (hiçbir yer) gurbet sayılmaz. Cahilin ise

Detaylı

Sabah akşam tevâzu içinde yalvararak, ürpererek ve sesini yükseltmeden Rabbini an. Sakın gâfillerden olma! (A râf sûresi,7/205)

Sabah akşam tevâzu içinde yalvararak, ürpererek ve sesini yükseltmeden Rabbini an. Sakın gâfillerden olma! (A râf sûresi,7/205) Zikir, hatırlayıp yâd etmek demektir. İbâdet olan zikir de Yüce Allah ı çok hatırlamaktan ibârettir. Kul, Rabbini diliyle, kalbiyle ve bedeniyle hatırlar ve zikreder. Diliyle Kur ân-ı Kerim okur, duâ eder,

Detaylı

Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşı ol! Sheikh Eşref Efendi Zukunft Erde Festival, Berlin

Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşı ol! Sheikh Eşref Efendi Zukunft Erde Festival, Berlin Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşı ol! Sheikh Eşref Efendi Zukunft Erde Festival, Berlin Şeyh Eşref Efendi- Festival der Erde 2010 - Berlin Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Korkusuz Hayat Sigortası Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil

Detaylı

Şeyh den meded istemek caizmidir?

Şeyh den meded istemek caizmidir? Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Şeyh den meded istemek caizmidir? Şeyh Eşref Efendi Esselamaleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu Hazihis Salatu tazimen bi hakkike ya Seyyiduna

Detaylı

Doğada Keşif Yapıyoruz

Doğada Keşif Yapıyoruz Bir Ağacı İnceleyin Doğada Keşif Yapıyoruz Aslı Zülal Çizim: Bengi Gençer Bulutları Gözlemleyin Kuş Gözlemi Yapın dogaetkinlik.indd 2 Keşif Çantası Hazırlayın Renk Avına Çıkın 26.09.2013 15:04 Bir ağacı

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

Bunlari düsün Rica ediyorum sen sağlıklısın Ve seni vesvese ile düsündüren sey sana her zaman sorun getirir ve vesvese şeytan'in bir kapisidir.

Bunlari düsün Rica ediyorum sen sağlıklısın Ve seni vesvese ile düsündüren sey sana her zaman sorun getirir ve vesvese şeytan'in bir kapisidir. Sizlere cok önemli bir konuyla ilgili bir soruya cevap verecegim bu soru cok ama cok önemli bir soru ve bütün insanlari ve bütün müslümanlari ilgilendiriyor Konu şeytan ve vesvese'yle ilgili ve bizi kötü

Detaylı

Nefsini Bilen Rabbini Bilir

Nefsini Bilen Rabbini Bilir Mehmedkirkinci.com Nefsini Bilen Rabbini Bilir Nefis, zat manasına gelir. Yani cisim ve ruhun ikisine birlikte nefis denilir. Nefis, insanın daire-i hayatı içindeki cisim, ruh ve kalbin ve onlar içindeki

Detaylı

25/12/2014 Bilgilendirme: Nur 24/35 Allah, semaların/boyutların ve arzın nuru/ışığı/enerjisidir. Onun nurunun misali, içinde çerağ bulunan bir kandile benzemesidir. Kandil, bir sırça içerisindedir. Sırça,

Detaylı

Ali VAROL'un Blog Sitesi

Ali VAROL'un Blog Sitesi Ali VAROL'un Blog Sitesi Ali Varol, farklı alanlara ilgi duyan, becerileri ve çalışkanlığıyla kendine daima yeni uğraşılar edinen farklı bir kişilik. Onun uğraşı alanlarından biri de arıcılık. Bu yazıda

Detaylı

Higgs bozonu nedir? Hasan AVCU

Higgs bozonu nedir? Hasan AVCU Higgs bozonu nedir? Hasan AVCU Evrenin başlangıcı kabul edilen Büyük Patlama'nın hemen saniyenin milyonda biri kadar ertesinde ilk parçacıklar da etrafa saçıldı. Bu parçacıklar saf enerjiydi, bir kütleleri

Detaylı

ISBN : 978-605-65564-3-2

ISBN : 978-605-65564-3-2 ISBN : 978-605-65564-3-2 1 Baba, Bal Arısı Gibi Olmak İstemiyorum ISBN : 978-605-65564-3-2 Ali Korkmaz samsun1964@hotmail.com Redaksiyon : Pelin GENÇ Dizgi/Baskı Kardeşler Ofset Matbaacılık Muzaffer Ceylandağ

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Maide Suresi 116 Ve 117. Ayetlerinin Manası Nedir? Teveffi Kelimesi Ve Arap Dili. Teveffinin Manasıyla İlgili Hodri Meydan

İÇİNDEKİLER. Maide Suresi 116 Ve 117. Ayetlerinin Manası Nedir? Teveffi Kelimesi Ve Arap Dili. Teveffinin Manasıyla İlgili Hodri Meydan İÇİNDEKİLER Maide Suresi 116 Ve 117. Ayetlerinin Manası Nedir? Teveffi Kelimesi Ve Arap Dili Teveffinin Manasıyla İlgili Hodri Meydan Teveffi Kelimesi Ve Resulüllah ın Açıklaması İmam Buhari Ve Teveffi

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya. Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim. Sövene dilsiz gerek. Şeyh Eşref Efendi

Sufi-Zentrum Rabbaniyya. Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim. Sövene dilsiz gerek. Şeyh Eşref Efendi Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Sövene dilsiz gerek Şeyh Eşref Efendi Meded ya Sultan ul Evliya ya Ricalallah. Ey sonsuz melekutün Sahibi meded. Esselamu aleykum Hoşgeldiniz,

Detaylı

Salihlerden ol Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012

Salihlerden ol Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Salihlerden ol Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil aliyyül

Detaylı

Evrenin yaratılışına, Big Bang teorisine, Risale-i Nur nasıl bir açıklık getirmiştir?

Evrenin yaratılışına, Big Bang teorisine, Risale-i Nur nasıl bir açıklık getirmiştir? Sorularlarisale.com Evrenin yaratılışına, Big Bang teorisine, Risale-i Nur nasıl bir açıklık getirmiştir? Konuyu Risale-i Nur eserleriyle de harmanlayıp size takdim etmeye çalışalım: İçinde bulunduğumuz

Detaylı

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi.

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi. Malum ülkemiz son dönemde Globalleşen dünya ile birlikte oldukça sıkıntılı. Halk olarak bizlerde de pek çok sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar, siyasi sıkıntılar, sabotaj planları, suikast planları. Darbe

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

Birinci İtiraz: Cevap:

Birinci İtiraz: Cevap: Bazı din bilginleri tutulmalarla ilgili bazı itirazlarda bulunarak bu konuda şüpheler uyandırmaya çalışmışlardır. Ulemaların itirazlarından bazıları cevaplarıyla birlikte aşağıya sıralanmıştır. Birinci

Detaylı

Kulenizin en üstüne koşup atlar mısınız? Tabii ki, hayır. Düşmanınıza güvenip onun söylediklerini yapmak akılsızca olur.

Kulenizin en üstüne koşup atlar mısınız? Tabii ki, hayır. Düşmanınıza güvenip onun söylediklerini yapmak akılsızca olur. 33 Ders 4 Günah Bir dostunuzun size, içi güzel şeylerle dolu ve bütün bu güzelliklerin tadını çıkarmanız için bir saray verdiğini düşünelim. Buradaki her şey sizindir. Dostunuzun sizden istediği tek şey,

Detaylı

Eğitimde Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Hizmetlerini Geliştirme Kuramsal Temeller Programı

Eğitimde Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Hizmetlerini Geliştirme Kuramsal Temeller Programı Eğitimde Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Hizmetlerini Geliştirme Kuramsal Temeller Programı REHBERLİK NEDİR? PSİKOLOJİK DANIŞMA NEDİR? GÜNLÜK DİLDE REHBER KILAVUZ, YOL GÖSTERİCİ, BAŞKA KİŞİLERİN AMAÇLARINA

Detaylı

İNSANLIK İÇİN EŞİTLİK

İNSANLIK İÇİN EŞİTLİK İNSANLIK İÇİN EŞİTLİK Şeyh Bahauddin Efendi nin 5 Eylül 2015 Sohbeti Allah Hu, Allah Hu, Allah Hu Allah. Allah Hu, Allah Hu, Allah Hu Allah. Allah Hu, Allah Hu, Allah Hu Allah. Allah Hu, Allah Hu, Allah

Detaylı

Gizlemek. أ Helak etmek, yok etmek أ. Affetmek. Açıklamak. ا ر اد Sahip olmak, malik olmak. Đstemek,irade etmek. Seçme Metnler 25

Gizlemek. أ Helak etmek, yok etmek أ. Affetmek. Açıklamak. ا ر اد Sahip olmak, malik olmak. Đstemek,irade etmek. Seçme Metnler 25 136. Ey iman edenler, Allah'a, elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse, uzak bir sapıklıkla

Detaylı

Fakat bazı şeyleri yeyip içmek, insanlara zararlı, hikmet ve ihtiyaca aykırı olduğu için İslam dininde haramdır.

Fakat bazı şeyleri yeyip içmek, insanlara zararlı, hikmet ve ihtiyaca aykırı olduğu için İslam dininde haramdır. Eşyada yenip içilme bakımından asıl olan mubah olmaktır. Bütün eşya, aslında insanların yararlanmaları için yaratılmıştır. Onun için aslında temiz olan, akla ve sağlığa zararlı olmayan bir kısım hayvan

Detaylı

Büyüklüğün sırrı; itaat

Büyüklüğün sırrı; itaat Büyüklüğün sırrı; itaat Allah adını an Hayy ol! Allah adını anan ölmez çürümez. Evliyâ ölmez yerde çürümez; diri olur. Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil

Detaylı

Bu haftaki yazımıza geçmişten bir medya kazasıyla giriyoruz Yıl 1983

Bu haftaki yazımıza geçmişten bir medya kazasıyla giriyoruz Yıl 1983 - Turgut Sunalp'e seçim kaybettiren medya kazası - Gaffur'a Vakit zulmü Ve - İki ayrı "KANATLI" kaza RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı * * * Bu haftaki yazımıza geçmişten bir medya kazasıyla

Detaylı

DEPRESYON VE İNKAR. Şeyh Bahauddin Efendi nin 1 Şubat 2015 Sohbeti

DEPRESYON VE İNKAR. Şeyh Bahauddin Efendi nin 1 Şubat 2015 Sohbeti DEPRESYON VE İNKAR Şeyh Bahauddin Efendi nin 1 Şubat 2015 Sohbeti Allahu Allahu Allahu Allah, Allahu Allahu Allahu Allah, Allahu Allahu Allahu Allah, Allahu Allahu Allahu Allah, Allahu Allahu Allahu Allah,

Detaylı

NOT : İMAM-I RABBANİ Hz. bundan önceki mektuplar gibi. bunu da büyük şeyhi Bakibillah'a yazmıştır.

NOT : İMAM-I RABBANİ Hz. bundan önceki mektuplar gibi. bunu da büyük şeyhi Bakibillah'a yazmıştır. 4.MEKTUP MEVZUU : a) Mübarek ramazan ayının faziletleri. b) Hakikat-ı Muhammediye'nin (kabiliyet-i ulâ) beyanı.. Ona ve âline salât, selâm ve saygılar.. c) Kutbiyet makamı, ferdiyet mertebesi.. NOT : İMAM-I

Detaylı

Mikroskobun Yapımı ve Hücrenin Keşfi Mikroskop: Robert Hooke görmüş ve bu odacıklara hücre demiştir.

Mikroskobun Yapımı ve Hücrenin Keşfi Mikroskop:  Robert Hooke görmüş ve bu odacıklara hücre demiştir. Mikroskobun Yapımı ve Hücrenin Keşfi Mikroskop: Gözümüzle göremediğimiz çok küçük birimleri (canlıları, nesneleri vs ) incelememize yarayan alete mikroskop denir. Mikroskobu ilk olarak bir kumaş satıcısı

Detaylı

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 10 Ocak 2013 Sohbeti,

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 10 Ocak 2013 Sohbeti, SULTANIN HİZMETKÂRI Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 10 Ocak 2013 Sohbeti, Esselamun Aleykum ey Allah'ın kulları. İnsanlar iki sınıftır. Yolumuz sohbet yoludur. Diyelim Bismillahirrahmanirrahim.

Detaylı

Orangutan insansı bir türdür

Orangutan insansı bir türdür Kendi adıma tatlı hele de çikolata sevmeyen biri olarak Nutella ve benzeri ürünlere karşı duyulan tutkuyu anlayabilmem mümkün değil. Ancak eğer seviyor bile olsaydım ve Nutella dünyanın en lezzetli çikolatası

Detaylı

başlıklı bir dersine dayanarak vermeye çalışacağız.

başlıklı bir dersine dayanarak vermeye çalışacağız. Sual: Kur'an harflerini yazmanın maddi sırları var mıdır? Bazı rivayetlerde, Kur'an harfi ile yazılmış olan dua, ayet gibi kıymetli şeyleri yazmak, üzerinde taşımak veya okumaktan bahs ediliyor Bunları

Detaylı

EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok

EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok uzun yıllar önce yazdığım bir yazıyı hatırladım. Onaltı yaşında, lisede iken yazdığım bir yazıyı. Cesaret edip, bir gazetenin araştırma merkezine göndermiştim.

Detaylı

BEDİÜZZAMAN IN TABİATÇILARA KARŞI MÜDAFAA STRATEJİSİ

BEDİÜZZAMAN IN TABİATÇILARA KARŞI MÜDAFAA STRATEJİSİ 2. ULUSLARARASI BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ SEMPOZYUMU İslâm Düşüncesinin 20. Asırda Yeniden Yapılanması ve Bediüzzaman Said Nursî 27-29 Eylül, 1992, İstanbul BEDİÜZZAMAN IN TABİATÇILARA KARŞI MÜDAFAA STRATEJİSİ

Detaylı

Kültürümüzden Dua Örnekleri. Güzel İş ve Davranış: Salih Amel. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir. Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 URL:

Kültürümüzden Dua Örnekleri. Güzel İş ve Davranış: Salih Amel. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir. Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 URL: Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün URL: Kültürümüzden Dua Örnekleri Güzel İş ve Davranış: Salih Amel İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 Kültürümüzde birçok dua örneği

Detaylı

Seyyid Abdülkadir Geylâni hazretleri küçük yaşta iken, annesinden Bağdat a giderek ilim öğrenmesi için izin ister.

Seyyid Abdülkadir Geylâni hazretleri küçük yaşta iken, annesinden Bağdat a giderek ilim öğrenmesi için izin ister. Yalan Söylemeyen Çocuk Seyyid Abdülkadir Geylâni hazretleri küçük yaşta iken, annesinden Bağdat a giderek ilim öğrenmesi için izin ister. Annesi: Ey benim gözümün nûru ve gönlümün tâcı evladım, Abdülkâdir

Detaylı

Mucizeleri. ÇOCUKLAR İÇİN Peygamberimizin. M. S i n a n A d a l ı. Resimleyen: Sevgi İçigen

Mucizeleri. ÇOCUKLAR İÇİN Peygamberimizin. M. S i n a n A d a l ı. Resimleyen: Sevgi İçigen ÇOCUKLAR İÇİN Peygamberimizin Mucizeleri YAYIN NO: 85 genel yay n yönetmeni: Ergün Ür yay nevi editörü: Özkan Öze iç düzen/kapak: Zafer Yay nlar bask, cilt: Vesta Ofset tel:0 212 445 72 52 Birinci bask

Detaylı

Sıklıkla kullanılan ve okumamış insanların bile anlayabileceği delil etki-tepki delilidir. Bu sebepten de çok faydalıdır.

Sıklıkla kullanılan ve okumamış insanların bile anlayabileceği delil etki-tepki delilidir. Bu sebepten de çok faydalıdır. Sıklıkla kullanılan ve okumamış insanların bile anlayabileceği delil etki-tepki delilidir. Bu sebepten de çok faydalıdır. Bir hikâyeye göre bir felsefe adamı bedevi olan cahil bir çiftçiye Sen Allah a

Detaylı

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu -KAPANIŞ KONUŞMASI- M. Recai KUTAN 7 Kasım 2014 I. DÜNYA SAVAŞININ 100. YILDÖNÜMÜ ULUSLARARASI

Detaylı

Rab be Yakışan Yuvamız

Rab be Yakışan Yuvamız 3 Rab be Yakışan Yuvamız Çizim: Nat Wibberley Aile çok önemli bir kavram, etkisi çok büyüktür. Ailelerimiz sakat olursa, toplumumuz nasıl olur? Kendi kişiliğimiz de ailemizden çok etkilenir. Madem aile

Detaylı

Kur'an-ı Kerimde tevafuk mucizesi Kainatta tesadüf yok, tevafuk vardır

Kur'an-ı Kerimde tevafuk mucizesi Kainatta tesadüf yok, tevafuk vardır Kur'an-ı Kerimde tevafuk mucizesi Kainatta tesadüf yok, tevafuk vardır Tevafuk birbirine denk gelmek, birbiriyle uygun vaziyet almak demektir. Tevafuklu Kur anda tam 2806 Allah lafzı pek az müstesnalar

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

Keza beyindeki çok sayıda kimyasal reaksiyon da haberimiz olmadan gerçekleşir.

Keza beyindeki çok sayıda kimyasal reaksiyon da haberimiz olmadan gerçekleşir. Başlığa dikkat, bilinçaltından değil bilinçdışından söz edilmektedir. Genellikle çocuklukta ama sonraki yaşlarda da olabilir yaşanılan kötü olayların etkilerinin unutulmak amacıyla bastırılması ya da bilinçaltına

Detaylı

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.5.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

İmzayı tanı, șifreyi çöz

İmzayı tanı, șifreyi çöz İmzayı tanı, șifreyi çöz Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül aziym Ve kul cael hakku ve zehekal batıl innel batıle kane zehuka Destur ya Seyyidi.

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Maneviyat etin kemiğidir Şeyh Eşref Efendi Berlin 2013 Destur ya Seyyidi meded! Esselamu Aleykum. Size selam olsun. Merhaba deyelim. Merhaba!

Detaylı

Kur an ın varlık mertebelerini beyan eder misiniz ve ilahi vahiyde lafızların yerinin ne olduğunu

Kur an ın varlık mertebelerini beyan eder misiniz ve ilahi vahiyde lafızların yerinin ne olduğunu Question Kur an ın varlık mertebelerini beyan eder misiniz ve ilahi vahiyde lafızların yerinin ne olduğunu belirtir misiniz? Kur an ın lafızdan soyut olduğu bir merhale var mıdır? Answer: Her şeyin lâfzî

Detaylı

ALLAH TEÂLÂ'NIN ARŞA İSTİVÂ ETMESİ

ALLAH TEÂLÂ'NIN ARŞA İSTİVÂ ETMESİ ALLAH TEÂLÂ'NIN ARŞA İSTİVÂ ETMESİ استواء االله عرشه ] تر [ Türkçe Turkish Abdurrahman el-berrâk Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin 00-43 استواء االله عرشه» باللغة ال ية «عبد الر ن ال اك

Detaylı

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma 1 of 5 14/10/2010 Stresle Başa Çıkma Stres bizim baskıya karşı duygusal ve fiziksel tepkimizdir. Bu baskı dışsal faktörlerden kendimizin ya da bir yakınımızın yaşam etkinliklerinden, hastalıklarından yaşam

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

Ben Allah ın (cc) kitabıyla kendini keşfeden ve O nunla bir anlam ifade eden her insan gibi, Eşref-i Mahlukat bir varlığım.

Ben Allah ın (cc) kitabıyla kendini keşfeden ve O nunla bir anlam ifade eden her insan gibi, Eşref-i Mahlukat bir varlığım. Değerli okurlarım! Her vesileyle söylüyorum. Ben Allah ın (cc) kitabıyla kendini keşfeden ve O nunla bir anlam ifade eden her insan gibi, Eşref-i Mahlukat bir varlığım. O hayatımda olmadığı zaman ben bir

Detaylı

Evlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? Evlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? EVLENİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? Peygamber (sav) Efendimiz den Abdullah ibn-i Ömer RA ın bir hadisini bu münasebetle hatırlayalım, duymuşsunuzdur: (Lâ tenkihun-nisâe

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Elin ayağın daha duruyormu? Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Şeyh Esref Efendi Şam-ı Şerif 2010 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar 1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar İÇİNDEKİLER KUR AN NEDİR? KUR AN-IN AMACI? İNANÇ NEDİR İBADET NEDİR AHLAK NEDİR KISSALAR AYETLER KUR AN NEDİR? Kur an-ı Hakîm, alemlerin Rabbi olan Allah ın kelamıdır.

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

Yazar : Didem Rumeysa Sezginer Söz ola kese savaşı Söz ola kestire başı Söz ola ağulu aşı Yağ ile bal ede bir söz Yunus Emre

Yazar : Didem Rumeysa Sezginer Söz ola kese savaşı Söz ola kestire başı Söz ola ağulu aşı Yağ ile bal ede bir söz Yunus Emre Hayatta, insanlar üzerinde en çok etkili olan şeyi arayan bir kız, bu sorusunu karşılaştığı herkese sorar. Çeşitli cevaplar alır ama bir türlü ikna olamaz. En sonunda şehrin bilgesi bir nineye gönderilir.

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Hippie New Year - Bitli seneler! Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illa

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Dikkat: Şeytan kapanı! Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Şeyh Abdulkadir Efendi Şam-I Şerif 2010 Euzubillahimineşşeytanirraciym Bismillahirrahmanirrahiym

Detaylı

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım.

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım. TEMEL DİNİ BİLGİLER 1 Rabbin kim? Rabbim Allah. 2 Dinin ne? Dinim İslam. 3 Kitabın ne? Kitabım Kur ân-ı Kerim. 4 Kimin kulusun? Allah ın kuluyum. 5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Ilaç göklerden gelir Şeyh Eşref Efendi Berlin 2013 Afiyet sahibi olmak Destur ya Sahibuzzaman ya Mevlana, ya Sahibel İmdad, ya Bab ul Ilm, ya

Detaylı

Okul Çağı Çocuğunda Sevgi Yetersizliği Çalma Davranışına mı Neden Oluyor? Pazartesi, 02 Eylül 2013 06:14

Okul Çağı Çocuğunda Sevgi Yetersizliği Çalma Davranışına mı Neden Oluyor? Pazartesi, 02 Eylül 2013 06:14 Hiçbir ihtiyacı olmadığı halde sürekli arkadaşlarının kalem ve silgilerini çalan çocukla yaptığım görüşmede, çocuğun anlattıkları hem çok ilginç hem de Kleptomani Hastalığına çok iyi bir örnektir. Çocuk

Detaylı

Allahu Allahu Allahu Allah. Allahu Allahu Allahu Allah. Allahu Allahu Allahu Allah.

Allahu Allahu Allahu Allah. Allahu Allahu Allahu Allah. Allahu Allahu Allahu Allah. BAL YOLU Şeyh Bahauddin Efendi nin 11 Ekim 2015 Sohbeti Es-selamu aleykum. Allahu Allahu Allahu Allah. Allahu Allahu Allahu Allah. Allahu Allahu Allahu Allah. Allahu Allahu Allahu Allah. Allahu Allahu

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 168 SAYGI VE HÜRMET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 18 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın Grubu

Detaylı

Şeyh Eşref efendi ve Şeyh Cemaleddin efendi Ludwigshaven Dergahı 2009. Es Selam

Şeyh Eşref efendi ve Şeyh Cemaleddin efendi Ludwigshaven Dergahı 2009. Es Selam Şeyh Eşref efendi ve Şeyh Cemaleddin efendi Ludwigshaven Dergahı 2009 Es Selam Euzubıllahımınesseytanırracım Bısmıllahırrahmanırrahım La havle vela kuvvete ıllabıllahıl alıyyül azıym Destur ya Seyyıdı.

Detaylı

Türkiye de Biyolojik Evrim Kuramı Eğitiminin. Tarihsel ve Sosyolojik. Bir Değerlendirmesi

Türkiye de Biyolojik Evrim Kuramı Eğitiminin. Tarihsel ve Sosyolojik. Bir Değerlendirmesi Türkiye de Biyolojik Evrim Kuramı Eğitiminin Tarihsel ve Sosyolojik Bir Değerlendirmesi Evrimi Öğret, Bilimi Öğren: Türkiye den ileride İran dan Gerideyiz * * Teach evolution, learn science: we re ahead

Detaylı

5. Ekibinize güvenin ve her yaptığınız harekette ekibinize güven verin.

5. Ekibinize güvenin ve her yaptığınız harekette ekibinize güven verin. YAT EKİPLERİ İÇİN TAVSİYELER: 1.Tekne üzerinde proaktif olun, her işle ilgilenin, iş yaratın, sürekli koşturun, kesinlikle mızmızlanmayın ve yorulmayın. Her zaman daha fazla yelken yapmak isteyin. 2. Tekne

Detaylı

Sonra onların ardından bir başka kavim (insan kuşağı) yaratıp inşa ettik. 1

Sonra onların ardından bir başka kavim (insan kuşağı) yaratıp inşa ettik. 1 2.2. Hz. Hud (a.s) Kur an Kıssaları Ali BULAÇ ın mealinden Tayfun NASUHBEYOĞLU tarafından derlenmiştir. Giriş Sonra onların ardından bir başka kavim (insan kuşağı) yaratıp inşa ettik. 1 Ad ın kardeşini

Detaylı

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 13 Mart 2010 Sohbeti,

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 13 Mart 2010 Sohbeti, HAKİKÎ GÜNEŞ Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 13 Mart 2010 Sohbeti, Destur Ya Seyyidi, meded. Allah Allah Allah Allah Allah Allah Aziz Allah. Allah Allah Allah Allah Allah Allah

Detaylı

KUR AN-I KERİM VE EMANETİ

KUR AN-I KERİM VE EMANETİ KUR AN-I KERİM VE EMANETİ Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 5 Nisan 2010 Sohbeti, Destur Ya Seyyidi meded. Allah Allah Allah Allah Allah Allah Aziz Allah. Allah Allah Allah Allah

Detaylı

Senin için gelmesi mukadder olan şeylere hırs göstermen yersizdir. Senin için olmayan, başkasının hakkı olan şeylere, hasret çekmen yakışıksızdır.

Senin için gelmesi mukadder olan şeylere hırs göstermen yersizdir. Senin için olmayan, başkasının hakkı olan şeylere, hasret çekmen yakışıksızdır. Ciddi olarak Allah a isyan etmekten kaçın. O nun rahmet kapısına devam et. Bütün gücünü ve kuvvetini Allah için harca. Taatında sarfet. Yalvar, ihtiyaçlarını O na arz et. Başını önüne eğ, kork, Hak kın

Detaylı

HAC SURESİ İniş Sırası: 103 Mushaf Sırası: 22 Medeni Sure 78 Ayettir. Rahmân ve Rahîm Allah ın adıyla

HAC SURESİ İniş Sırası: 103 Mushaf Sırası: 22 Medeni Sure 78 Ayettir. Rahmân ve Rahîm Allah ın adıyla HAC SURESİ İniş Sırası: 103 Mushaf Sırası: 22 Medeni Sure 78 Ayettir 8. İnsanlardan öylesi de vardır ki, Allah hakkında tartışır; ne bir ilmi, ne bir yol göstericisi, ne de aydınlatıcı bir kitabı olmadan!..

Detaylı

Allah ın varlığını reddetmek için en çok öne sürülen mesele evrim teorisidir.

Allah ın varlığını reddetmek için en çok öne sürülen mesele evrim teorisidir. Allah ın varlığını reddetmek için en çok öne sürülen mesele evrim teorisidir. İçinde yaşadığımız bu dünya hep böyle değildi. İlk başta küçük parçalar vardı. Sonra bunlar yavaş yavaş birden iki, ikiden

Detaylı

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve ne yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını

Detaylı

SORU : CEVAP: SORU: CEVAP:

SORU : CEVAP: SORU: CEVAP: SORU : Yediemin deposu açmak için karar aldım. Lakin bu işin içinde olan birilerinden bu hususta fikir almak isterim. Bana bu konuda vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. Öncelikle

Detaylı

Kadınların Çalışma Deneyimleri

Kadınların Çalışma Deneyimleri Belkıs Kümbetoğlu: Kadınların Çalışma Deneyimleri Herhangi bir mağazanın, atıyorum işte, özellikle şey, markaların mağazalarına... Gece gidip, işte elimizde cihazla şeyleri, ürünleri sayıyoruz.bunu yapıyoruz

Detaylı

Hatta Kant'ın felsefesinin ismine "asif philosopy/mış gibi felsefe" deniyor. Genel ahlak kuralları yok ancak onlar var"mış gibi" hareket edeceksin.

Hatta Kant'ın felsefesinin ismine asif philosopy/mış gibi felsefe deniyor. Genel ahlak kuralları yok ancak onlar varmış gibi hareket edeceksin. Diğer yazımızda belirttiğimiz gibi İmmaunel Kant ahlak delili ile Allah'a ulaşmak değil bilakis O'ndan uzaklaşmak istiyor. Ne yazık ki birçok felsefeci ve hatta ilahiyatçı Allah'ın varlığının delilleri

Detaylı

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ;

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Anne babalar için çocuklarının ilk kelimelerini duymak heyecan verici bir deneyimdir. Duyduğu yeni kelimeleri

Detaylı