ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KULÜP ETKİNLİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KULÜP ETKİNLİKLERİ"

Transkript

1 ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KULÜP ETKİNLİKLERİ Sayın Velimiz; Öğrencilerimizin ilgi ve istekleri doğrultusunda hobi alanlarını belirlemelerine fırsat tanımak amacıyla okulumuzda, ortaokulda kulüp programları uygulanmaktadır. Kulüp Etkinliklerinde okul olarak hedefimiz; Öğrencilerimizin ilgi duyduğu alanları fark edebilmelerini sağlamak, bireysel yeteneklerinin ortaya çıkmasına fırsat tanımak, öğrencilerimize ilgi duydukları ve sevdikleri konularda başarılı olma hazzını yaşatarak özgüvenlerini geliştirmek, çoğulcu bir anlayışla okul kültürünü birlikte oluşturmak ve birlikte bu süreçte yer almaktır. Bu doğrultuda öğrencilerimizin seçimleri bizler için anlamlı ve önemlidir. Bu konuda sizlerin de öğrencilerimizin seçimlerini destekleyeceğinize inanıyoruz. Çocuğunuzun seçimi hakkında görüşlerinizi, varsa endişelerinizi tercih formunda belirtmenizi rica ediyoruz. İstekleri doğrultusunda tüm öğrencilerimizi birinci tercihlerine yerleştirmeye çalışacağız. Grupların amacına uygun, verimli çalışmalar yapabilmesi için öğrencilerimizin ikinci ve üçüncü tercihleri de değerlendirilecektir. Bu bakımdan öğrencilerimizin tercihlerini bilinçli olarak ve düşünerek yapmaları gerekmektedir. Bu öğretim yılında sürdürülecek etkinlikler aşağıda yer almaktadır: KULÜP ETKİNLİKLERİ Kulüplerin bir kısmı dönem boyunca, bir kısmı yıl boyunca devam edecektir. Dönemlik kulüpler ikinci dönem değiştirilebilir. Tercih formunda Diğer kutucuğu öğrencilerimizin değişik etkinlikler önerebilmeleri için açılmıştır. Bu öneriler önümüzdeki dönemlerde etkinlikler programlanırken değerlendirilecektir. NOT: Kulüpler Cuma günü, 7. ve 8. ders saatinde yapılacaktır.

2 KULÜP ETKİNLİKLERİ TANITIMI GİTAR KULÜBÜ Seviye: 5.,6., 7., ve 8. sınıflar Kulüp Öğretmeni: Salih Esen İşte gençlerle birlikte istediğimiz müziği yapma olanağı. Tabi ki gitar çalanlarla birlikte. Gitarda bildiklerimizi ortaya koyacağız. Üzerine hem teknik hem de gitar müziği olarak neler ekleyebileceğimizi tartışacağız. Ve birlikte, istediğimiz tarzda müzik yapmaya başlayacağız. Kulübümüz 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine açıktır. Gitar çalanlar! Bu kulübü kaçırmayın. ANLIK ÇÖZÜM KULÜBÜ ( Destination-Imagination Club) Seviye: 5.,6., 7., ve 8. sınıflar Kulüp Öğretmeni: Ebru Hırlak Bu kulüpte öğrenciler karşılaştıkları problemlere kısa bir süre içinde, sıradan malzemelerle en yaratıcı ve kararlı bir şekilde çözüm ararlar. Hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını ön plana çıkarırlar. Son aşamada ise ürünlerini, sunum becerisi ve drama yeteneklerini kullanarak problemin çözümü için sergilerler. YAN FLÜT KULÜBÜ Seviye: 5.,6., 7., ve 8. sınıflar Kulüp Öğretmeni: Melisa Çukurova Müziğin var olduğu ilk yıllardan günümüze kadar gelmiş en güzel enstrümanlardan biri olan yan flütü, okul ortamında, basit teknik ve yöntemlerle öğrenmek istemez misiniz? Bu kulüpte amacımız, sadece bir enstrüman çalmayı öğrenmek değil müziğin sihirli dünyasına girmek olacak. Bu ayrıcalığı yaşamak sizin elinizde. Sihirli flütün, sihirli dünyasında buluşalım ve yıl içinde öğrendiklerimizi sene sonu konserinde sergileyelim. MODERN DANS KULÜBÜ Kulüp Öğretmeni: Arda Yapıcı Yepyeni bir yılda siz sevgili öğrencilerimizin de katılımı ile çeşitli dallarda hem eğlenceli hem de sosyal aktivitelerimizin içinde bulunduğu muhteşem bir program hazırladık. Bu kulüpte çeşitli danslar ve etkinliklerle buluşacaksınız. Dans eğitmeniniz, ben Arda YAPICI ile sanata farklı bir bakış açısı yakalayacak, Modern Dans, Bale, Latin Dansları öğreneceksiniz.

3 JMUN KULÜBÜ Seviye: 6., 7., ve 8. sınıflar Kulüp Öğretmeni:Dilek Özdoğan Junior Model United Nations (JMUN ) Kulübü, uluslararası bir organizasyondur ve Birleşmiş Milletler in küçük bir örneğidir. JMUN etkinlikleri sizlere dünyada yaşanan siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel sorunları görme ve üzerinde düşünme fırsatı vermektedir. JMUN Kulübümüzün amacı bu sorunlara çözüm önerileri aramak ve bulmak, sizlerin yaratıcılıklarını zorlayarak İngilizce konuşma, yazma ve anlama becerisini geliştirmek ve kullanmaktır. Bu çalışmalara etkin katılabilmek için iyi derecede İngilizce seviyesine sahip olmak gerekmektedir. JMUN Kulübü öğrencileri yıl içerisinde ülkemizde ve yurtdışında katıldıkları Birleşmiş Milletler konferansında seçtikleri ülkelerin temsilcileri olarak katılırlar ve konferans süresince 3 gün süren eğlence, gezi ve çeşitli etkinliklere katılabilirler. JMUN Kulübüne üye olmak MUN Kulübüne giden prestijli ve ayrıcalıklı bir adımdır. Dünya barışı ve kardeşliğe öncülük etmek ve biraz da eğlenmek için JMUN!! TİYATRO KULÜBÜ Kulüp Öğretmeni: Mehmet Ali Öksüz Tiyatro kulübünün temel amacı sanat adına üretken bireyler yetiştirmek, öğrencilerimize tiyatro izleme alışkanlığı kazandırmak, bu bağlamda tiyatro ve sinema sanatına ilişkin genel kültür oluşturmaktır. Kulüp, bir çalışma takvimi doğrultusunda Türk ve Dünya tiyatrosunun önemli örneklerini sergileyebileceği bir yılsonu gösterisi düzenler. Çalışmalar boyunca öğrencilerden; - Kendilerini sahnede ifade ederek sosyalleşmeleri, - Teatral yeteneklerini geliştirmeleri, - Verilen sorumlulukları yerine getirmeyi öğrenmeleri, - Jest ve mimiklerini kullanabilmeleri, - Yaratıcılıklarını geliştirebilmeleri, - Gözlem yapabilmeleri - Dilimizi doğru kullanarak etkili konuşabilmeleri gibi kazanımlar elde etmeleri beklenir. KARİKATÜR KULÜBÜ Kulüp Öğretmeni: Özlem Tavbatır Aranıyor... Hayata mizahi bir bakış açısıyla bakan,genellikle olayları esprili bir dille duymayı,iletmeyi seven, gündemi takip eden, çevresine karşı duyarlı olan ve kalemine güvenen genç çizerler aranıyor. Karikatür kulübümüzde takip edeceğimiz yol, adım adım çizim tekniklerini öğrenerek birimden bütüne ulaşmaktır. Karikatür kulübünü seçecek olan öğrenciler; okul gazetesi, bülten ve yıllık çalışmasına çizgileriyle katkı sağlayacaklarını unutmasınlar!

4 GAZETECİLİK KULÜBÜ Kulüp Öğretmeni: Hatice Demir Amaçlar: Gerek kendi okulumuz, gerek Türkiye ve Dünya dan yola çıkarak kültür, sanat, sağlık, eğitim, yaşamla ilgili gündem maddeleri üzerinden nitelikli bir işbirliği sonucu kapsamlı bir okul gazetesi çıkarmak Öğrencilerimizin işbirliğine dayalı olarak, dergi, bülten, broşür vb. basılı bir ürünler oluşturmak. Bu amaca yönelik hazırlanan ürünleri, haber metinleriyle sınırlı kalmayıp öykü, şiir, makale, köşe yazısı, röportaj gibi değişik yazın türleriyle beslemek - Bu noktada gazetecilik kulübü öğrencileri kulüpte olmayan diğer öğrencilerin ürünlerinden izinleri doğrultusunda yararlanabilirler.- Okul içi ve dışı söyleşiler yapılması, basın ve yayın dünyasıyla ilgili gelişmelerin izlenmesi ve paylaşılması vb. etkinliklerle, öğrencilerimize bir tür amatör muhabirlik deneyimini kazandırmaktır. Hedef ve Kazanımlar: Öğrencilerin araştırma ve sorgulama yetilerini geliştirmek. Öğrencileri farklı yazınsal türlerle karşılaştırmak ve bu türlere uygun örnek metinler oluşturmalarını sağlamak. Bir gazetenin nasıl planlandığı ve sunulduğu ile ilgili öğrenciye tecrübe kazandırmak. Öğrencilerin haber hazırlama sürecinde farklı disiplinler hakkındaki bilgi birikimlerini geliştirmek ve gündem olaylarını takip etmelerini sağlamak. Gazeteciliğin gerektirdiği etik değerleri öğrenciye kavratmak. Öğrencileri farklı görevlerle görevlendirip, takım halinde çalışma yetilerini geliştirmek. (muhabir, editör, grafikçi, foto muhabiri, yazı işleri müdürü, köşe yazarı) Çalışmalar: Kulüp üyeleri her ay başında o ay üzerinde durulması gereken konu başlıklarını belirler. Her öğrenci kendine verilen görev dâhilinde ayın ilk iki buçuk haftası gündemi takip ederek konu başlıkları ile ilgili gerekli araştırmaları yapar ve bir bilgi havuzu oluşturur. Daha sonra elde edilen bilgilerin hangilerinin gazetede kullanılacağına karar verilir. Ayın son haftasında editörler ve yazı işlerinden sorumlu kişiler son kontrolleri yaparlar ve gazeteyi dizayn ederek basıma hazır hale getirirler. LEGO-ROBOT KULÜBÜ Seviye: 5., 6., 7. sınıflar Kulüp Öğretmeni: Selda Türkaslan-Aziz Dede Lego-Robot Kulübü, öğrencilerimizin bilgi ve iletişim teknolojisine yönelik bilgi, beceri ve tutumlarını geliştirmek; öğrencilerimize bilim ve teknolojiyi sevdirmek; takım çalışmasını öğretmek ve yaratıcılıklarını artırmak amacıyla kurulmuştur. Kulüp etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz LEGO Mindstorms Ev3 eğitim seti ile çeşitli robot tasarımları yapacak ve özel bir yazılım yoluyla, tasarladıkları robotları programlayacaklardır.

5 SİNEMADAN ATÖLYEYE KULÜBÜ Kulüp Öğretmeni: Burcu Aslanpençe Günlerden bir gün bir bakmışsınız önünüzde sihirli bir lamba duruyor. Her çocuğun ve çocukluğunu yaşayan her yetişkinin tanışıklığı vardır bu lambayla. Doğru tahmin ettiniz. Alaaddin in sihirli lambası tam önünüzde duran. Eve, içinizden geçenleri duyar gibiyim. İçindeki cin ortaya çıksın ve üç dileğimi yerine getirsin! Fakat bu sefer masaldaki gibi içinden cin çıkmayacak. Bu sefer lambadan çıkacak olan sinema! Şaşkınlığınızı görür gibiyim; ama bir düşünün neden sinema? Benim asla yapamayacaklarımı yaptığı için sinema. Çizgi film izleyen çocuğu mutlu ettiği için, benim yerime uzaya çıktığı için, tatile çıktığı, yolculuk ettiği, dünyayı gezdiği, zaman yolculuğu yaptığı, hayallerimi gerçekleştirdiği, mutlu sonlar sunduğu, eğlenceli zaman vaad ettiği için sinema. Ne dersiniz, kulübümüze katılarak bu zenginliği yaşamaya var mısınız?

6 DÖNEMLİK OLAN KULÜPLER YILLIK OLAN KULÜPLER ÖĞRENCİ AD-SOYAD: SINIF-NO: ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KULÜP ETKİNLİKLERİ TERCİH FORMU İMZA KULÜP ETKİNLİKLERİ I.TERCİH II.TERCİH III.TERCİH 1-GİTAR KULÜBÜ 2-ANLIK ÇÖZÜM KULÜBÜ(DESTINATION- IMAGINATION CLUB) 3-YAN FLÜT KULÜBÜ 4-MODERN DANS KULÜBÜ 5-JMUN KULÜBÜ (6.,7. 8. Sınıflar) 6-TİYATRO KULÜBÜ 7-KARİKATÜR KULÜBÜ 8-GAZETECİLİK KULÜBÜ 9-LEGO-ROBOT KULÜBÜ (5.,6.,7 Sınıflar) 10-SİNEMADAN ATÖLYEYE KULÜBÜ NOT :1-Kulüp etkinlikleri tanıtımlarına WEB sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 2-Tercih formlarının en geç Pazartesi günü sınıf öğretmenlerine teslim edilmesi gerekmektedir. 3- Dönemlik kulüp seçen öğrenciler,ii.dönem yeniden kulüp seçeceklerdir. DİĞER (Bu etkinlikler dışındaki önerilerinizi belirtmeniz için) VELİ GÖRÜŞÜ:

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KULÜP ETKİNLİKLERİ

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KULÜP ETKİNLİKLERİ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KULÜP ETKİNLİKLERİ Sayın Velimiz; Öğrencilerimizin ilgi ve istekleri doğrultusunda hobi alanlarını belirlemelerine fırsat tanımak

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 8.SINIFLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLEBİLECEK SEÇMELİ DERSLER

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 8.SINIFLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLEBİLECEK SEÇMELİ DERSLER 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 8.SINIFLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLEBİLECEK SEÇMELİ DERSLER JMUN Junior Model United Nations (JMUN ) Kulübü, uluslararası bir organizasyondur ve Birleşmiş Milletler in küçük

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 5.SINIFLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLEBİLECEK SEÇMELİ DERSLER

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 5.SINIFLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLEBİLECEK SEÇMELİ DERSLER 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 5.SINIFLAR TARAFINDAN FOOTLIGHTS (İngilizce Drama) TERCİH EDİLEBİLECEK SEÇMELİ DERSLER Footlights kulübü yıldızlarını arıyor! İngilizceni ve yeteneğini müzikle bir araya

Detaylı

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Alex DARNELL Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı Ortaokul öğrencileri (10 kişi) -Tüketimden

Detaylı

DERGİ & YAYIN KULÜBÜ-İLKOKUL

DERGİ & YAYIN KULÜBÜ-İLKOKUL Bizler Utku Koleji Özel İlkokulu DERGİ YAYIN KULÜBÜ öğrencileri olarak bir dergi çıkarmaya karar verdik. Kulüp arkadaşlarımızla bir araya gelerek görev dağılımı yaptık. Her birimiz yeteneklerimiz doğrultusunda

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

YAZ DEMEDEN ÖNCE. Gülsemin ERGÜN KUCBA Türkçe Öğretmeni. gulseminkucba@terakki.org.tr. Terakki Vakfı Okulları 2. Yazma Becerileri Sempozyumu

YAZ DEMEDEN ÖNCE. Gülsemin ERGÜN KUCBA Türkçe Öğretmeni. gulseminkucba@terakki.org.tr. Terakki Vakfı Okulları 2. Yazma Becerileri Sempozyumu YAZ DEMEDEN ÖNCE Gülsemin ERGÜN KUCBA Türkçe Öğretmeni gulseminkucba@terakki.org.tr AMACIMIZ Okuma ve yazma eylemlerini temellendirmek, Yaratımla ilgili her aşamada yaratıcılığın bireyin gözlem ve birikimlerine

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12 2018-2019 ÖZGÖRÜMÜZ Atatürk İlkeleriyle laik, demokratik cumhuriyetimizin temel değerlerini benimsemiş; bilgiye erişme becerisine sahip, verimli çalışma alışkanlığı kazanmış; yaratıcı, sorgulayıcı ve bağımsız

Detaylı

GÜLEN ANDAK, AHMET GÜVENÇ SANAT AKADEMİSİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYI İLE KURULMIŞ OLUP, DENETİMİNDE FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR.

GÜLEN ANDAK, AHMET GÜVENÇ SANAT AKADEMİSİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYI İLE KURULMIŞ OLUP, DENETİMİNDE FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR. 3 GÜLEN ANDAK, AHMET GÜVENÇ SANAT AKADEMİSİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYI İLE KURULMIŞ OLUP, DENETİMİNDE FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR. Misyon Okulumuz, Kurucumuz Dansın Duayenlerinden Gülen

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir.

Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir. kokul ve Ortaokulu Vizyonumuz Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir. Misyonumuz Milli Eğitim Bakanlığımız ın müfredatını, üstün zekalı

Detaylı

Etkinlikler

Etkinlikler 2017-2018 Etkinlikler Sayın Velimiz, İzmir Özel Türk Koleji olarak 2017-2018 öğretim yılında ilkokul sınıflarımızın etkinlik programını sınıf ve kampüslere göre dağılımı ile birlikte aşağıda bulabilirsiniz.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

Eğitim, Sanat ve Sporla; Güçlü, Özgür, Erdemli bir toplum hedefi ile hazırlanan projelerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ün izinden giden kurumsallaşma ve

Eğitim, Sanat ve Sporla; Güçlü, Özgür, Erdemli bir toplum hedefi ile hazırlanan projelerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ün izinden giden kurumsallaşma ve Eğitim, Sanat ve Sporla; Güçlü, Özgür, Erdemli bir toplum hedefi ile hazırlanan projelerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ün izinden giden kurumsallaşma ve akademikleştirme yolu ile kalıcı temeller üzerine kurulmaktadır.

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2014-2015 AG-Broschure DÜNYA KÜLTÜRLERİ VE SANATLARI KULÜBÜ Dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı din, ırk ve yaşam biçimine sahip insanların ilginç, zengin kültürleri ve birbirinden

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Steffen UNGRUH Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı 5. 6.

Detaylı

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI KÜTÜPHANE KULÜBÜ Kulüp Kontenjanı:

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ OCAK Ş UBAT MAR T 2 01 7 SAYI 3 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Eğitim Teknolojileri Uzmanı Bil işim Teknolojileri Öğretmeni 3B DÜNYA 3 boyutlu (3B) sanal ortamlar ile oyun,

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

1,2 ve 3. sınıf seviyesinde öğrencinin;

1,2 ve 3. sınıf seviyesinde öğrencinin; Sosyal Takip Programı: Öğrencilerin Uygulamalı derslerde 1-4. sınıf ve sonrasında spor ve sanat eğilimlerini takip eden yeteneklerin keşfedilmesini sağlayan ve arşivleyen bir programdır. Öğrencilerin bu

Detaylı

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! ÖZEL PEK ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar duygularını olaylar

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

ÖZEL DÜNYA EĞİTİM KURUMLARI 4'ÜNCÜ SINIFLAR OKUL SONRASI PROGRAMLARI GENEL BİLGİLERİ

ÖZEL DÜNYA EĞİTİM KURUMLARI 4'ÜNCÜ SINIFLAR OKUL SONRASI PROGRAMLARI GENEL BİLGİLERİ 2017-2018 ÖZEL DÜNYA EĞİTİM KURUMLARI 4'ÜNCÜ OKUL SONRASI PROGRAMLARI GENEL BİLGİLERİ ÖĞRETMEN ADI- SOYADI KULÜP ADI SEVİYE KULÜP AÇIKLAMA KONTENJAN KULÜP ÇALIŞMA YERİ KULÜP SÜRESİ YOUTUBE VİDEO LİNKİ

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

Güzel sanatlarda muvaffak olmak, Bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet

Güzel sanatlarda muvaffak olmak, Bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet 1 Güzel sanatlarda muvaffak olmak, Bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

13 de. 19 da. 15 te İNGİLİZCE PDR. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu GÖRSEL SANATLAR. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. sayfa. sayfa.

13 de. 19 da. 15 te İNGİLİZCE PDR. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu GÖRSEL SANATLAR. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. sayfa. sayfa. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 te GÖRSEL SANATLAR sayfa sayfa 13 de 19 da İNGİLİZCE PDR ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK? İkinci döneme Şubat ayı ile heyecanlı bir başlangıç

Detaylı

Performans Görevi. Talha, Furkan, Gizem, Zeynep Merhaba Çocuklar

Performans Görevi. Talha, Furkan, Gizem, Zeynep Merhaba Çocuklar Performans Görevi İçerik Düzeyi SOSYAL BİLGİLER Öğrenme Alanı: Kültür Miras Kazanımlar: Kanıt kullanarak Atatürk İnkılaplarının öncesi sonrasındaki günlük yaşamı karşılaştırır. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini

Detaylı

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde;

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde; Diploma Programı Çerçevesi Diploma programı her kültürün kendisine adapte edebileceği esnek bir program sunarak kendi değerlerini yitirmeyen uluslararası farkındalığa ulaşmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Detaylı

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN.

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliklerimiz, anaokulu 3 yaş grubundan

Detaylı

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

İlkokul Etkinliklerimiz

İlkokul Etkinliklerimiz İlkokul Etkinliklerimiz 1. SINIFLAR - 2. SINIFLAR - Bale 3. SINIFLAR - Latin Dansları 4. SINIFLAR - Latin Dansları - Robotik - Akıl Oyunları Yaratıcı Drama Drama yönteminde bütün duyu organları etkin bir

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Televizyonda yapım ve uygulamalara giriş Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN 2017 Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. Öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür ediyoruz. BABALARIMIZA... VELİLERİMİZE

Detaylı

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize, kendi ilgi alanlarında yapacakları bu kulüplerde verimli çalışmalar yapacakları bir Öğretim Yılı diliyoruz.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize, kendi ilgi alanlarında yapacakları bu kulüplerde verimli çalışmalar yapacakları bir Öğretim Yılı diliyoruz. 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL ETKİNLİKLER ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2016 2017 Öğretim yılında açılacak kulüplerimizin tanıtımlarını gerçekleştirdik. Bu yıl açılacak kulüplerin danışman öğretmenleri,

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz!

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! 510 TÜRK DÜNYASI VAKFI HAKKIMIZDA Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! Bilginin hızla üretildiği ve tüketildiği bir çağda, çocuklarımızın okuma merakının dünya çapında hayli azaldığını

Detaylı

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1 ZORUNLU DERSLER 0.07.01 Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 5.06.01 tarih ve 69 Sayılı kararı doğrultusunda öğrencilerimizin 01-013 eğitim-öğretim yılında alacağı

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN Yakın Geçmiş... 1990 Eğitimi Geliştirme Projesi Dünya Bankası nın desteği - ÖME 1997 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim 2000 Temel Eğitime

Detaylı

ALKEV Ozel. Ortaokulu

ALKEV Ozel. Ortaokulu ALKEV Ozel Ortaokulu 2014-2015 AG-Broschure ALMANCA MÜZİKAL Öğrenciler ile öncelikle Almanca dilini kullanarak oyunculuk yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak amacımızdır. - 15 Sorumlu Öğretmeni: Nuray

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar destekli program Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

5-6.SINIFLAR. MODERN DANS KULÜBÜ Sizleri, mekânın, müziğin ve bedenin ritmini hissedeceğiniz bir ortama davet ediyoruz. Öğretmen: Yeşim DEMİRDURAK

5-6.SINIFLAR. MODERN DANS KULÜBÜ Sizleri, mekânın, müziğin ve bedenin ritmini hissedeceğiniz bir ortama davet ediyoruz. Öğretmen: Yeşim DEMİRDURAK 5-6.SINIFLAR SATRANÇ KULÜBÜ Satranç, spor, bilim ve sanat unsurlarını birleştirmenin yanı sıra irade gücünü, mantıklı düşünmeyi de geliştirir. Gelin kulübümüze katılarak ilk hamleyi gerçekleştirin. Öğretmen:

Detaylı

BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI

BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Hazırlık programımızda hafta sonu cumartesi de dâhil olmak üzere 24 saat İngilizce dersi vardır. Öğrenciler hazırlık

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇANAKKALE KOLEJİ SEÇMELİ KULÜP ETKİNLİKLERİ TANITIM BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇANAKKALE KOLEJİ SEÇMELİ KULÜP ETKİNLİKLERİ TANITIM BÜLTENİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇANAKKALE KOLEJİ SEÇMELİ KULÜP ETKİNLİKLERİ TANITIM BÜLTENİ Kulüpler, yaşamın provasıdır; içindeki etkinliklerde öğrenci sosyal ilişki kurmayı, yeteneklerini kullanmayı ve

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

/ karcicegianaokulu.com

/ karcicegianaokulu.com 0216 314 14 76-79 / karcicegianaokulu.com İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

İnsanlar yazdıkları eserler, besteledikleri müzikler, yaptıkları buluşlar ve yarattıkları sanat eserleri ile tarihe mal olur, takdirle anılırlar.

İnsanlar yazdıkları eserler, besteledikleri müzikler, yaptıkları buluşlar ve yarattıkları sanat eserleri ile tarihe mal olur, takdirle anılırlar. İnsanlar yazdıkları eserler, besteledikleri müzikler, yaptıkları buluşlar ve yarattıkları sanat eserleri ile tarihe mal olur, takdirle anılırlar. Tüm bu olumlu ve kalıcı var oluşların ortak duygusu yaratıcılıktır.

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ A. DİL BİLEŞENLERİ VE DİL EDİNİMİ BİLGİSİ A.1. İngilizceyi sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A.2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaşımlarını ve stratejilerini bilme A.3.

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

28 Ekim, 11 Kasım ve 25 Kasım 2017 tarihlerinde kurslar yapılmayacaktır.

28 Ekim, 11 Kasım ve 25 Kasım 2017 tarihlerinde kurslar yapılmayacaktır. ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI OKUL ve ÖĞRENCİLERİ KORUMA DERNEĞİ Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:5 06800 ODTÜ - ANKARA Tel/Fax :(0312) 210 1434 Kod No :06-210-878 Tarih : 18.09.2017

Detaylı

BİLGİ EVLERİ ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ. Ölçme ve Değerlendirme Merkezi 1

BİLGİ EVLERİ ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ. Ölçme ve Değerlendirme Merkezi 1 BİLGİ EVLERİ ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ Ölçme ve Değerlendirme Merkezi 1 UYGULAMALARIMIZ Çoklu Zeka Yetenek Yönelim Çalışmaları Kulüp/Kurs Memnuniyet Anketleri Veli Memnuniyet Anketleri Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

ETÜT VE ÖZEL EĞĞTĞM MERKEZLERĞYAZ OKULU PROGRAMI HAYDĞÇOCUKLAR!!!!! HEM DİNLENİP,HEM SPOR YAPARAK EĞLENCELİ BİR TATİLE VARMISINIZ? VE SONUÇ BAŞARI!!!

ETÜT VE ÖZEL EĞĞTĞM MERKEZLERĞYAZ OKULU PROGRAMI HAYDĞÇOCUKLAR!!!!! HEM DİNLENİP,HEM SPOR YAPARAK EĞLENCELİ BİR TATİLE VARMISINIZ? VE SONUÇ BAŞARI!!! HAYDĞÇOCUKLAR!!!!! HEM DİNLENİP,HEM SPOR YAPARAK EĞLENCELİ BİR TATİLE VARMISINIZ? ORGANİZASYON DİSİPLİN DAYANIŞMA KONDÜSYON VE SONUÇ BAŞARI!!! SPOR BİR MİLLETİN GENÇLERİNİN O ÜLKEYİ AYAKTA TUTMASINI SAĞLAR.

Detaylı

MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UYGULAMALI TİYATRO MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UYGULAMALI TİYATRO MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UYGULAMALI TİYATRO MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur.

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 12 Kasım 2018-18

Detaylı

ANA SINIFI HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

ANA SINIFI HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, 1997 senesinde ilköğretim yasası ile birlikte köklü bir geçmişe sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı çatısı altında kurulmuştur. Sağlık ve Eğitim Vakfı çatısı altına

Detaylı

Mustafa Kemal ATATÜRK

Mustafa Kemal ATATÜRK Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ışığısınız. Ülkemizi aydınlığa sizler kavuşturacaksınız. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız.

Detaylı

Çeviri Köyü Projesi Hakkında. Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı.

Çeviri Köyü Projesi Hakkında. Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı. 1 Çeviri Köyü Projesi Hakkında Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı. Kimsiniz Siz? Çeviri Köyü Projesi Hakkında Neyi, Niye Yapıyorsunuz? Birlikte

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını sorgulama;

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2. 3. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2. 3. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2. ve 3. SINIFLAR 501-Basketbol/ Basketball 2. ve 3. sınıf seviyelerinde 20 kız/erkek öğrenciden

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

Eğitime Doğru Yerden Başlayın... Güçlü Gelenek... Gerçek Eğitim...

Eğitime Doğru Yerden Başlayın... Güçlü Gelenek... Gerçek Eğitim... Eğitime Doğru Yerden Başlayın... Güçlü Gelenek... Gerçek Eğitim... Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (KALEV) 1985 yılından beri eğitimle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Bizler, Kadıköy Anadolu Lisesi

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

Her Okulun Bir Projesi Var

Her Okulun Bir Projesi Var T.C ÇORUM VALİLİĞİ ŞEHİT ALİ KARSLI İMAM HATİP ORTAOKULU Her Okulun Bir Projesi Var Merak Eden Çocuk Saati ÇORUM 2017 Proje Adı: Merak Eden Çocuk Saati Projenin Sahibi: Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu

Detaylı

ÖZEL BORO OKULLARI EĞİTİM FELSEFEMİZ. Bütünsel bir zihni geliştirmek için. Sanatın bilimini, Bilimin sanatını çalışın. Leonardo Da Vinci.

ÖZEL BORO OKULLARI EĞİTİM FELSEFEMİZ. Bütünsel bir zihni geliştirmek için. Sanatın bilimini, Bilimin sanatını çalışın. Leonardo Da Vinci. ÖZEL BORO OKULLARI Boro Okulları 2018 yılında Boro Ailesi tarafından kurulmuştur. 1970 li yıllardan beri İzmir inşaat sektöründe faaliyet gösteren Boro Ailesi, kültür ve sanatın korunmasına önem vermeleriyle

Detaylı