BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ. Belgelendirilen Ürün Grupları ORTAK KRİTERLER BELGESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ. Belgelendirilen Ürün Grupları ORTAK KRİTERLER BELGESİ"

Transkript

1

2 BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ Bilgi Teknolojileri ve Güvenliği Belgelendirme faaliyetlerimizle 5 ana alan grubunda yer alan yüzlerce ürünün kalitesini; Ortak Kriterler Belgesi (TSE-OKBS) (TS ISO/IEC 15408) Yazılım Süreç Yeterliliği ve Organizasyonel Olgunluk Belgesi (TSE-SPICE) (TS ISO/IEC 15504) Elektronik Belge Yönetimi Belgelendirmesi (TS 13298) Yazılım Paketleri Kalite Belgelendirmesi (TS ISO/IEC TS ISO/IEC 25051) Web Kullanıcı Ara yüzü Belgelendirmesi (TS ISO/IEC ) ile belgeliyoruz. ORTAK KRİTERLER BELGESİ BT Ürünleri Güvenlik Seviyesi Belgelendirmesi- Ortak Kriterler (TS ISO/IEC 15408) Ortak Kriterler bilgi teknolojileri ürün ve/veya sistemlerinin güvenlik seviyelerinin tespit edilmesi ve bağımsız laboratuvarlarda test edilebilmesi için geliştirilmiş olan TS ISO/IEC BT Ürünleri Güvenlik Seviyesi Belgelendirme standardıdır. TSE OKBS Türkiye adına Sertifika Üreticisi=Authorizing Country olduğu için TSE tarafından verilen Ortak Kriterler Belgeleri, Ortak Kriterler Tanıma Sözleşmesi (CCRA) ya taraf 26 ülkede uluslararası geçerli olmaktadır. Belgelendirilen Ürün Grupları Erişim Kontrol Cihaz ve Sistemleri Sınır Koruma Cihaz ve Sistemleri Veri Tabanları Veri Koruma Tespit Cihazları ve Sistemleri Akıllı Kartlar - Entegre Devre Akıllı Kart İşletim Sistemleri Akıllı Kart Okuyucuları Anahtar Yönetimi Cihaz ve Sistemleri Ağ ve Ağla ilgili Cihazlar ve Sistemler İşletim Sistemleri Biyometrik Sistemler ve Cihazlar Sayısal İmzalı Ürünler Güvenilir Hesaplama Diğer cihaz ve güvenlik yazılımları YAZILIM SÜREÇ YETERLİLİĞİ ve ORGANİZASYONEL OLGUNLUK BELGESİ SPICE (TS ISO/IEC 15504) SPICE (Software Process Improvement and Capability Determination-Yazılım Süreçleri İyileştirme ve Yeterlilik Belirleme) modelinin amacı farklı yazılım süreç değerlendirme model ve yöntemleri için ortak bir ana prensip sağlamak ve yileştirilen yazılım süreçleriyle yazılım kalitesini artırmaktır. TSE`nin uluslararası SPICE tetkikçileri tarafından verilen bu SPICE sertifikaları uluslararası geçerliğe sahiptir.

3 ELEKTRONİK BELGE YÖNETİMİ BELGELENDİRMESİ (TS 13298) E-devlet çalışmaları kapsamında, kurumlarda üretilen ve/veya üretilmesi muhtemel elektronik dokümanların belge niteliğinin korunabilmesi için gerekli standardlara uyumun sağlanması ve bu amaçlara uygun üretilen Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) yazılımlarının değerlendirilmesi ve belgelendirmesi amaçlanmaktadır. YAZILIM ÜRÜNLERİ KALİTE BELGELENDİRMESİ (TS ISO/IEC 25051) TS ISO/IEC yerine geçen TS ISO/IEC Ticari Kullanıma Hazır (COTS) Yazılım Ürünü Kalitesi için Gereksinimler ve Test Yönergeleri standardı; yazılım ürünlerinin kalite özellikleri ve testlerini ve değerlendirilmelerini amaçlamaktadır. TS ISO/IEC 25051, metin işlemciler, hesap çizelgeleri, veri tabanı programları (Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri, Laboratuvar Yönetim Sistemleri vs.), grafik paketleri, teknik veya bilimsel fonksiyonlara ait programlar ve yardımcı programlar gibi yazılım paketlerine uygulanabilir. SİSTEM BELGELENDİRMESİYLE DAHA GÜVENİLİR HİZMET Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemleri konularında Sistem Belgelendirmesi ve Personel Belgelendirmesi hizmetlerimiz mevcuttur. TÜRKİYE, TSE ile ortak kriterler konusunda SERTİFİKA ÜRETİCİSİ 15 ülkeden biri... Bilgi teknolojileri ürün ve sistemlerinin güvenliğini içeren Uluslararası Ortak Kriterler Anlaşması na taraf TSE nin yetkili kuruluş olmasıyla Türkiye, Ortak Kriterler konusunda dünyada Sertifika Üretici Ülke yetkisine sahip 15 ülkeden biri oldu. Ayrıca TS ISO/IEC Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi konusunda TÜRKAK tan akredite olarak belgelendirme hizmetlerimizi de sürdürmekteyiz. Personel ve Sistem Belgelendirmesi ve Eğitimleri ile ilgili konulara adresinden ulaşabilirsiniz.

4 BİLİŞİM SEKTÖRÜ LABORATUVAR HİZMETLERİMİZ Bilişim Sektörü ile ilgili de çalışmakta olan geniş akreditasyon kapsamına sahip Elektroteknik Laboratuvarımız güçlü alt yapısıyla sektöre ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri sunmaktadır. Laboratuvarımızın bilişim sektörü ile ilgili deney hizmetleri kapsamında, TS EN serisi standardlara göre bilgi teknolojisi cihazlarının testleri (Masa üstü ve diz üstü bilgisayarların güvenlik deneyleri), TS 2127 EN standardına göre ses, görüntü ve benzeri cihazların testleri (LCD TV lerin güvenlik deneyleri), TS EN 55022, TS EN 55024, TS EN , TS EN standardlarına göre bilgi teknolojisi cihazlarının EMC testleri ve TS EN 55020, TS EN standardlarına göre ses, görüntü ve benzeri cihazların EMC testleri yer almaktadır. Bu ürünlere ait deney metotlarının listesine (Deney adları, standard no ları, deney süreleri, deney ücretleri, akreditasyon durumları, numune miktarı vs. ilgili bilgiler), adresimizdeki Deney Laboratuvarları Merkezi Başkanlığı/Hizmet Profili linkinden ulaşabilirsiniz. Laboratuvarımız bir çok konuda Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiştir. Laboratuvar faaliyetlerimiz TS EN ISO/IEC standardının gereklerine uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Laboratuvarımızın akreditasyon kapsamlarına org.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

5 ÖLÇÜLEMEYEN HİÇBİR DEĞER BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE KONTROL EDİLEMEZ KALİBRASYON HİZMETLERİMİZ Bilişim sektörünü genel olarak değerlendirdiğimizde temel fiziksel parametrelerden oluşan ölçüm büyüklüklerinde laboratuvarlarımız TÜRKAK tan akredite olarak Elektriksel, Sıcaklık, Ölçüm Büyüklüklerinde izlenebilir kalibrasyon hizmetleri vermektedir. Osiloskop, Spektrum Analizörü, RF Kuvvetlendirici, RF Güç Ölçer (RF Wattmetre), RF Güç Sensörü, RF Zayıflatıcı (Attenuator), Dijital Multimetre, Dijital Pens Multimetre, Gerilim Kaynağı, Akım Kaynağı, Audio Analyzer, Audio Desibelmetre (Ses Seviye Ölçer), Akustik Kalibratör, Miliohmmetre, Lcr Metre, Kronometre, Çok Kanallı Göstergeli Sıcaklık Ölçer, Spektrofotometre, Osiloskop Kalibratörü, AC Kalibratör Kaynak ve Ölçüm, DC Kalibratör Kaynak ve Ölçüm, Çok Fonksiyonlu Kalibratör. DOĞRU KARARLARA ANCAK DOĞRU VERİLERLE ULAŞILABİLİR Kalibrasyon hizmetimiz kapsamındaki cihazlar: Frekans Sayıcı (Frequency Counter), İşaret Üreteci (Funtion Generator),

6 EĞİTİMLERİNİZİ TSE DEN ALINIZ! ÇÜNKÜ; EĞİTİM KONUSUNDA ALANINDA EN YETKİN KURULUŞ: TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji, Müşteri Memnuniyeti ve Bilgi Güvenliği konularında Personel Belgelendirme ve Yönetim Sistemleri Sürekli İyileştirme konularında eğitim hizmetlerimiz yıllık eğitim programları kapsamında sunulmaktadır. GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON KALİTEYE YOLCULUK ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! STANDARDLARLA BAŞLAR! Türk Standardları Enstitüsü ulusal standard hazırlama kuruluşu olarak, ülkemizde kullanıma sunulan yaklaşık Standardın hazırlanması ve satışından sorumlu tek kuruluştur. Bilişim Sektörüne yönelik verdiğimiz kalibrasyon eğitimleri ise şunlardır: Genel Metroloji Eğitimi, Sıcaklık Kalibrasyon Eğitimi, Elektriksel Kalibrasyon Eğitimi, Ölçüm Belirsizliği Eğitimi, TS EN ISO/IEC Laboratuvar Akreditasyon Eğitimi, TS EN ISO/IEC İç Tetkik Eğitimi, TS EN ISO/IEC Dokümantasyon Eğitimi, TS-EN ISO/IEC LAK-PT Eğitimi (Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma ve Yeterlilik Testleri), Yukarıda bahsedilen tüm konularda Çalıştay Eğitimleri.

7 SEKTÖRÜNÜZÜ SİZ YÖNLENDİRİN! Elektromanyetik uyumluluk, güç transformatörleri, yüksek gerilim-alçak gerilim-anahtarlama ve kontrol üniteleri, elektrik kabloları, fişler, prizler ve anahtarlar, yüksek gerilim sigortaları, güç kondansatörleri, aydınlatma armatürleri ve ilgili donanım, ölçü transformatörleri ve patlayıcı madde ortamları için ekipmanlar gibi temel başlıklar altında yer alan pek çok konuda, sektör temsilcileri ve uzmanlardan oluşan İhtisas Grupları ve Ayna Komitelerce hazırlanan standardlara sizler de katkı sağlayabilir, görüşlerinizi elektronik olarak gönderebilirsiniz. AYNA KOMİTELERLE ÜLKE GÖRÜŞÜMÜZÜ OLUŞTURALIM... Ayna Komiteler ne kadar güçlü olursa uluslararası standardizasyon çalışmalarında da ülke olarak etkinliğimiz o kadar artar! Ayna Komite çalışmaları hakkında detaylı bilgi almak ve üye olmak için adresini ziyaret etmeniz yeterli. STANDARDLAR ÇOK YAKININIZDA! ISO, IEC, ITU gibi uluslararası standardlar, CEN, CE- NELEC ve ETSI gibi bölgesel standardizasyon kuruluşları tarafından yayımlanan Avrupa Birliği Standardları (EN) ve Direktifleri gibi bölgesel standardlar, Almanya (DIN), Amerika Birleşik Devletleri (ASTM, IEEE, UL, ANSI, ASME, SAE vb.), Avusturalya (AS), Avusturya (OENORM), Belçika (NBN), Çek Cumhuriyeti (CSN), Danimarka (DS), Fransa (NF), Güney Afrika Cumhuriyeti (SABS), Hollanda (NEN), İngiltere (BS), İspanya (UNE), İsviçre (SN), Japonya (JISC), Norveç (NSF), Polonya (PKN), Slovakya (STN) ve Türkiye de (TS) uygulamadaki bütün ulusal standardlar, standard tasarıları ve teknik regülasyonlar hakkındaki bibliyografik bilgileri abone olarak aylık temin edebilir ya da telif hakları yasası kapsamında değerlendirilen standardları internet üzerinden satın alabilirsiniz. WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİN! adresinden üye olarak hem standardları elektronik ortamda satın alabilir, hem de standard tasarılarına görüş verebilirsiniz.

8

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır.

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır. STANDARDLARA UYGUN KALİTELİ HİZMET Türk Standardları Enstitüsü Hizmet Belgelendirme faaliyetleri üç kısımdan oluşmaktadır. TSE Hizmet Belgelendirme Laboratuvar Belgelendirme Özel İncelemeler Kalite ve

Detaylı

ISI SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ. TSE ve TSEK Markalarının Ürünlerin Üzerine İliştirilmesi (Marka Kullanma Hakkı)

ISI SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ. TSE ve TSEK Markalarının Ürünlerin Üzerine İliştirilmesi (Marka Kullanma Hakkı) ISI SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ Isı Sektörü belgelendirme faaliyetlerimizle 12 ana ürün grubunda yer alan yüzlerce ürünün kalitesini; Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) TSE Kritere

Detaylı

Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır.

Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır. AMBALAJ SEKTÖRÜNDE SİSTEMİNİZİ BELGELENDİREREK GÜÇLENİN Ambalaj Sektörüne Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemleri konularında Sistem Belgelendirmesi ve

Detaylı

CE İşareti taşıması mecburi olmayan yapı malzemeleri G İşareti taşımak zorundadır.

CE İşareti taşıması mecburi olmayan yapı malzemeleri G İşareti taşımak zorundadır. YAPI SEKTÖRÜNDE VERDİĞİMİZ ÜRÜN BELGELENDİRME HİZMETLERİ Yapı Malzemeleri Sektöründe ürünlerin kalitesini, - Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) ve - TSE Kritere Uygunluk Belgesi (TSEK Markası)

Detaylı

ELEKTROTEKNİK SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRME HİZMETLERİMİZ

ELEKTROTEKNİK SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRME HİZMETLERİMİZ ELEKTROTEKNİK SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRME HİZMETLERİMİZ Türk Standardları Enstitüsü altı ana ürün grubunda yer alan yüzlerce ürün üzerinde belgelendirme ve inceleme hizmeti vermektedir. Hangi Ürünlerde

Detaylı

OTOMOTİV SEKTÖRÜ VE HOMOLOGASYON

OTOMOTİV SEKTÖRÜ VE HOMOLOGASYON OTOMOTİV SEKTÖRÜ VE HOMOLOGASYON Motorlu araçlar ve römorklar, tarım ve orman traktörleri ile motosiklet ve mopet üreticilerinin ürünlerinin yasal mevzuata uygunluğunun tescili için yapılan işlemler homologasyon

Detaylı

- Elektrik ve Medikal Gaz İçin Aydınlatma ve Medikal Gaz İçin

- Elektrik ve Medikal Gaz İçin Aydınlatma ve Medikal Gaz İçin MAKİNA SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ Makina Sektöründe 13 ana ürün grubunda 60 kategoride yer alan ürünlerin kalitesini; Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) ve TSE Kritere Uygunluk Belgesi

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Hizmetleri. Mustafa YILMAZ mustafayilmaz@tse.org.tr

Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Hizmetleri. Mustafa YILMAZ mustafayilmaz@tse.org.tr Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Hizmetleri Mustafa YILMAZ mustafayilmaz@tse.org.tr Türk Standardları Enstitüsü tarafından yapılan Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Hizmetleri Yazılım

Detaylı

KALİTEYE YOLCULUK STANDARDLARLA BAŞLAR! Hangi Ürünlerde Belgelendirme Yapılır?

KALİTEYE YOLCULUK STANDARDLARLA BAŞLAR! Hangi Ürünlerde Belgelendirme Yapılır? KALİTEYE YOLCULUK STANDARDLARLA BAŞLAR! Kimya Sektöründe 14 ana ürün grubunda 66 kategoride yer alan ürünlerde kaliteyi Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) ve TSE Kritere Uygunluk Belgesi

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Ürün Güvenliği İçin Ortak Kriterler Sertifikasyonu ve Türkiye

Bilgi Teknolojileri Ürün Güvenliği İçin Ortak Kriterler Sertifikasyonu ve Türkiye Bilgi Teknolojileri Ürün Güvenliği İçin Ortak Kriterler Sertifikasyonu ve Türkiye Mariye Umay AKKAYA-TSE ORTAK KRİTERLER nedir? ORTAK KRİTERLER; BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ ÜRÜNLERİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ GÜVENLİK

Detaylı

Muhtemel Belgelendirilen Ürünler

Muhtemel Belgelendirilen Ürünler ÜRÜN BELGELENDİRME İLE DAHA SAĞLAM TEKSTİL ÜRÜNLERİ Tekstil Sektöründe belgelendirme hizmetlerimizle 6 alt grupta yer alan ürünlerde kaliteyi; Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası), TSE Kritere

Detaylı

TSE ile ÇÖZÜM ORTAKLIĞI AMACIMIZ

TSE ile ÇÖZÜM ORTAKLIĞI AMACIMIZ TSE nin, ürün, sistem ve personel belgelendirme ve laboratuvar hizmetleri uluslararası akreditasyona sahiptir. TSE, ülkemizde bu alanlarda en geniş akreditasyon kapsamına sahip belgelendirme kuruluşudur.

Detaylı

ÜRÜN BELGELENDİRME İLE REKABETÇİ BİR GIDA SEKTÖRÜ. Hangi Ürünlerde Belgelendirme Yapılır?

ÜRÜN BELGELENDİRME İLE REKABETÇİ BİR GIDA SEKTÖRÜ. Hangi Ürünlerde Belgelendirme Yapılır? ÜRÜN BELGELENDİRME İLE REKABETÇİ BİR GIDA SEKTÖRÜ Gıda Sektöründe 18 ana ürün grubunda yer alan ürünlerin kalitesini, Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) ve TSE Kritere Uygunluk Belgesi

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010 Türk Standardları Enstitüsü 1 PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Personel ve Sistem Belgelendirme Merkezi

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Doküman BTBD-00-00-YYN-01 Yayın Tarihi 31/12/2014 Revizyon Tarihi 25/08/2015 03 TÜRK STANDARDLARI

Detaylı

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ 1 TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ Türk Standardları Enstitüsü; her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18.11.1960 tarih ve 132 sayılı kanunla kurulmuştur. Enstitünün ilgili

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/34-148 Yürürlük Tarihi : 08/01/2016 TS ISO/IEC 15408-CC ORTAK KRİTERLER STANDARDI MARKA KULLANMA ÜCRET

Detaylı

Eğitim Dairesi Başkanlığı Kalibrasyon Eğitim ve Sertifika Programı

Eğitim Dairesi Başkanlığı Kalibrasyon Eğitim ve Sertifika Programı 1 Eğitim Dairesi Başkanlığı Kalibrasyon Eğitim ve Sertifika Programı 2 3 Türk Standardları Enstitüsü Kitapçıkta yer alan kurallar ve programlarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar. 4 5 İçindekiler ÖNSÖZ

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. 24. İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ HAFTASI

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. 24. İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ HAFTASI TÜRK AKREDİTASYON KURUMU 24. İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ HAFTASI İş Hijyeni Ölçüm, Test ve Analizleri Laboratuvarlarının Akreditasyonu Recep YEŞİLÖZ Başdenetçi Akreditasyon Uzmanı Mayıs 2015 Ankara 1 TASLAK

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Personel Akreditasyon Başkanlığı Personel Belgelendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Uygunluk Değerlendirmesi; Ürünlerin veya hizmetlerin istenilen şartlara uygunluğunu göstermek

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyonu

Laboratuvar Akreditasyonu Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon, Laboratuvarların, Muayene Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı Kuruluşlarının Ulusal ve Uluslararası Kabul Görmüş Teknik Kriterlere Göre Değerlendirilmesi,

Detaylı

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Yönetim anlayışındaki değişimler "önce insan" anlayışıyla şekillenen, müşteri odaklı, süreçlerle yönetilen,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii 1. BÖLÜM: STANDARDİZASYON 1. STANDARDİZASYON... 3

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii 1. BÖLÜM: STANDARDİZASYON 1. STANDARDİZASYON... 3 İÇİNDEKİLER Önsöz... iii 1. BÖLÜM: STANDARDİZASYON 1. STANDARDİZASYON... 3 1.1. STANDARD VE STANDARDİZASYON... 3 1.1.1. Standardizasyonun Gelişim Süreci... 4 1.1.2. Standardizasyonun Amaçları... 4 1.1.3.

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ DENEY VE KALİBRASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ DENEY VE KALİBRASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ DENEY VE KALİBRASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI KALİBRASYON GRUP BAŞKANLIĞI EĞİTİM PROGRAMI 0 1 - GENEL METROLOJİ EĞİTİMİ 2 - ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİ EĞİTİMİ 3 - SICAKLIK KALİBRASYONU EĞİTİMİ

Detaylı

KALİBRASYON MERKEZİ AKREDİTASYON SERTİFİKASI

KALİBRASYON MERKEZİ AKREDİTASYON SERTİFİKASI KALİBRASYON MERKEZİ AKREDİTASYON SERTİFİKASI Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kalibrasyon Merkezi; Sıcaklık, Nem, Basınç, Rüzgar Hız, Yağış Miktarı ve Şiddeti ve Global Radyasyon Ölçerlerin kalibrasyonlarını

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu -TÜRKAK- 04.12.2013

Türk Akreditasyon Kurumu -TÜRKAK- 04.12.2013 Türk Akreditasyon Kurumu -TÜRKAK- 04.12.2013 1 Tanımlar Uygunluk değerlendirmesi : Deney, analiz, kalibrasyon, ölçüm hizmetleri, ürün, sistem, personel belgelendirmesi, hammadde, malzeme, ürün, tesis,

Detaylı

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd.

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ - Her türlü standardı hazırlamak ve hazırlatmak. - Enstitü bünyesinde veya

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Doküman : YTBD-00-00-YYN-01 Rev. : 00 Sayfa : 1 / 13 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET Yönetim Kurulu Karar : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük

Detaylı

www.izmir.mmo.org.tr ASANSÖR KONTROL MERKEZİ MMO Asansör Kontrol Merkezi, CE işaretlemesi kapsamında yer alan 95/16/AT Asansör Yönetmeliğine uygun olarak Asansörlerin Uygunluk Değerlendirilmesine ilişkin

Detaylı

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI TSE ve HELAL GIDA Gıdaların, helal hassasiyeti taşıyan insanlara; hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ KALİBRASYON LABORATUVARLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN TEKNİK YETERLİLİK VE STANDARTLARA GÖRE İNCELENMESİ

TÜRKİYE DEKİ KALİBRASYON LABORATUVARLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN TEKNİK YETERLİLİK VE STANDARTLARA GÖRE İNCELENMESİ TMMOB Makina Mühendisleri Odası V.Ulusal Ölçümbilim Kongresi 9-10 Ekim 2003 Eskişehir-Türkiye TÜRKİYE DEKİ KALİBRASYON LABORATUVARLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN TEKNİK YETERLİLİK VE STANDARTLARA GÖRE İNCELENMESİ

Detaylı

PROCEEDING BOOK BİLDİRİ KİTABI

PROCEEDING BOOK BİLDİRİ KİTABI SİBER GÜVENLİK STANDARDLARI VE BELGELENDİRMELERİ Mariye Umay Akkaya TSE-Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkan V. uakkaya@tse.org.tr ÖZETÇE Bilginin giderek en değerli varlık haline geldiği çağımızda,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Fulya Mah. Vefa Deresi Sok. Gayrettepe İş Merkezi C Blok No:5/1 D:2-3-4-5 Şişli 34394 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 217 01 55 Faks

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Türk Standardları Enstitüsü (TSE), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kuruluşudur. Türk Standardları Enstitüsü nün Görevleri: Standart Hazırlama,

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BT Strateji Yönetimi BT Hizmet Yönetim Politikası Sürüm No: 6.0 Yayın Tarihi: 26.02.2015 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ YKK: 29/0/20 tarih ve XIX/50/26 Yürürlük Tarihi: 05/05/20 Revizyon Tarihi: 20/2/208-XXI/-20 Revizyon : Revizyon Yürürlük Tarihi

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU TÜRK AKREDİTASYON KURUMU LABORATUVAR AKREDİTASYON BAŞKANLIĞI KALİBRASYON LABORATUVARLARININ AKREDİTASYONU Soner KARATAŞ Laboratuvar Akreditasyon Başkan V. 13.02.2013 TÜBİTAK UME 1 AKREDİTASYON Akreditasyon

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ YKK: 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 Yürürlük Tarihi: 05/05/2014 Revizyon Tarihi: 17.12.2017 XX/134-630 Revizyon : 11 Revizyon Yürürlük

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/81-368 Yürürlük Tarihi : 01.01.2017 Doküman Revizyon Tarihi 02.01.2017 10 TS ISO/IEC 15408-CC ORTAK KRİTERLER

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır TANITIM DOSYASI Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır USB; uluslararası temsilcilikleri, geniş bilgi ve tecrübeye sahip profesyonel denetçi ve eğitmen kadrosu ile hizmet veren

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Laboratuvarı Adresi :Kurtuluş Mah. 64015 sk. No:4/B Seyhan 01120 ADANA / TÜRKİYE Tel : 0322 454 70 77 Faks : 0322 454 70 63 E-Posta : info@anadolukalibrasyon.com.tr

Detaylı

Kamu Siber Güvenlik Günü

Kamu Siber Güvenlik Günü 01 Kasım 2013, Kamu Siber Güvenlik Günü Mariye Umay Akkaya Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkan V. Sunum İçeriği 1. Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Belgelendirmeleri 2. Siber Güvenlik Eylem

Detaylı

TSE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ STANDARTLARI VE BELGELENDİRMELERİ

TSE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ STANDARTLARI VE BELGELENDİRMELERİ TSE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ STANDARTLARI VE BELGELENDİRMELERİ Her alanda olduğu gibi bilişim teknolojilerinde de standardizasyon ve kalite kontrolü, günümüzde çok önemli hale gelmiştir. Bu yüzden yazılım

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Doküman Revizyon Tarihi 20/06/2016 09 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/40-170 Yürürlük Tarihi : 17/02/2016 1/18 Doküman Revizyon Tarihi

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ SİBER GÜVENLİK EYLEM PLANI VE SİBER GÜVENLİK BELGELENDİRMELERİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ SİBER GÜVENLİK EYLEM PLANI VE SİBER GÜVENLİK BELGELENDİRMELERİ 1 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ SİBER GÜVENLİK EYLEM PLANI VE SİBER GÜVENLİK BELGELENDİRMELERİ Mariye Umay AKKAYA TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ 25 Ekim 2013, İstanbul Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi

Detaylı

*Toplam Kül Tayini TS 1564, 1990. *Suda Çözünen Kül Tayini TS 1565, 1990. *Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini TS 1567, 1990

*Toplam Kül Tayini TS 1564, 1990. *Suda Çözünen Kül Tayini TS 1565, 1990. *Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini TS 1567, 1990 RİZE TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI 213 FAALİYET RAPORU FAALİYET ALANI: T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ndan 14.2.28 tarihinde Kuruluş İzin Belgesini alan laboratuvarımız Faaliyet

Detaylı

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TS ISO/IEC 27001 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ, TS ISO/IEC 20000-1 BT HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ Sunucu: Gürol GÖKÇİMEN 25.10.2014 Türk Standardları Enstitüsü 1 Güvenlik;

Detaylı

Ömer SİSO Genel Müdür Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri

Ömer SİSO Genel Müdür Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri Ömer SİSO Genel Müdür Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri Dünden Bugüne Teknolojide İvme Dünden Bugüne Sisoft ta İvme Dünden Bugüne Sağlıkta İvme Hakkımızda SISOFT Ankara/Turkey

Detaylı

TS EN ISO/IEC 9241-151 Kullanılabilir Arayüz Sertifikası Verilmesi Süreci

TS EN ISO/IEC 9241-151 Kullanılabilir Arayüz Sertifikası Verilmesi Süreci TS EN ISO/IEC 9241-151 Kullanılabilir Arayüz Sertifikası Verilmesi Süreci Nihan Ocak 1, Feride Erdal 2, Prof. Dr. Kürşat Çağıltay 3 1 Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilişim Sistemleri Bölümü, Ankara 2

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Ürün Belgelendirme Akreditasyonu

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Ürün Belgelendirme Akreditasyonu TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Ürün Belgelendirme Akreditasyonu Ürün Belgelendirme Akreditasyonu Akreditasyon, Muayene, Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı

Detaylı

LABORATUVAR AKREDİTASYON BAŞKANLIĞI

LABORATUVAR AKREDİTASYON BAŞKANLIĞI TÜRK AKREDİTASYON KURUMU LABORATUVAR AKREDİTASYON BAŞKANLIĞI Soner Karataş Standardı ve EA 2/17 Revizyon Değişiklikleri 08 Ekim 2015 İstanbul 1 Kapsam Akreditasyon ve Uluslararası Durum ISO 17025 Standardının

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Vestel Elektronik A. Ş. Organize Sanayi Bölgesi 45030 MANİSA/TÜRKİYE Tel : 0 236 213 03 50 Faks : 0 236 213 05 48 E-Posta : vestelemclab@vestel.com.tr

Detaylı

Kalibrasyon/Deney Sonuçlarının Raporlanması ve Yorumlanması

Kalibrasyon/Deney Sonuçlarının Raporlanması ve Yorumlanması Kalibrasyon/Deney Sonuçlarının Raporlanması ve Yorumlanması Saliha TURHAN Kalite 13, 6. Kontrol, Metroloji, Test Ekipmanları ve Endüstriyel Yazılım Fuarı İstanbul, 16/11/2013 İçerik Sonuçların raporlanması

Detaylı

Uygunluk Değerlendirme

Uygunluk Değerlendirme Ürün, Sistem, Personel Uygunluk Değerlendirme GENEL BİLGİLENDİRME Osman Vural @2014 Uygunluk Değerlendirme Pazara ürün veya hizmet sunan taraflar; ürünlerinin/hizmetlerinin talep edilen gereklilikleri

Detaylı

İçerik. Erdemir Grup Tanıtımı. Standart ve Standardizasyon. Demir çelik sektöründe standartların kullanımı. Standartların sağladıkları faydalar

İçerik. Erdemir Grup Tanıtımı. Standart ve Standardizasyon. Demir çelik sektöründe standartların kullanımı. Standartların sağladıkları faydalar Standartların Demir Çelik Sektöründe Kullanımı ve Sağladıkları Faydalar Karabük Üniversitesi 17 Ekim 2014 Kenan Candar ERDEMİR Kalite Metalurji Müdürlüğü İçerik Erdemir Grup Tanıtımı Standart ve Standardizasyon

Detaylı

ULUSAL STANDARDİZASYON TSE Türk Standardları Enstitüsü

ULUSAL STANDARDİZASYON TSE Türk Standardları Enstitüsü ULUSAL STANDARDİZASYON TSE Türk Standardları Enstitüsü Türk Standardları Enstitüsü (TSE) her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18.11.1960 tarih ve 132 sayılı kanunla

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. Ebru BALİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. Ebru BALİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ATEX YÖNETMELİĞİNİN GEREKTİRDİĞİ HARMONİZE STANDARDLAR ATEX KAPSAMINDAKİ ÜRÜNLERE UYGULANACAK TESTLER Elektrik- Elektronik Mühendisi/TKY Bilim Uzmanı TSE Ex-ATEX-IECEX Sorumlusu

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyonu

Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon Laboratuvar, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının ulusal ve uluslararası kabul görmüş teknik kriterlere göre değerlendirilmesi, yeterliliğin onaylanması ve düzenli aralıklarla denetlenmesi

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

P704. Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 17.12.2014. Yeterlilik Deneyleri ve Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Programları Prosedürü

P704. Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 17.12.2014. Yeterlilik Deneyleri ve Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Programları Prosedürü P704 Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 17.12.2014 Yeterlilik Deneyleri ve Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Programları Prosedürü Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, TÜRKAK tarafından akredite olmak

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ VE BAĞLI SAĞLIK KURULUŞLARI KALİBRASYON LABORATUVARI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ VE BAĞLI SAĞLIK KURULUŞLARI KALİBRASYON LABORATUVARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ VE BAĞLI SAĞLIK KURULUŞLARI KALİBRASYON LABORATUVARI Başkent Üniversitesi Hastanesi ve Bağlı Sağlık Kuruluşları Kalibrasyon Laboratuvarı, Başkent Üniversitesi Hastanesi başta

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

İÇ TETKİKÇİ DEĞERLENDİRME SINAVI

İÇ TETKİKÇİ DEĞERLENDİRME SINAVI 13.07.2018 ISO 9001:2015 İÇ TETKİKÇİ DEĞERLENDİRME SINAVI Soru Sayısı: 33 Süre: 40 Dakika Ad SOYAD: Bölüm: ADL Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri OĞUZ ÖZTÜRK Soru-1) Aşağıdakilerden hangisi ISO 9001:2015

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Laboratuvarı Adresi : Necatibey Caddesi Gümrük Sk. No:4 Karaköy 34425 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 243 17 06 Faks : 0 212 243 63 41 E-Posta : info@pentaotomasyon.com.tr

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu Muayene Kuruluşu Akreditasyonu Akreditasyon, Muayene, Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı

Detaylı

YETERLİLİK DENEYLERİ VE LABORATUARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA PROGRAMLARI PROSEDÜRÜ Doküman No.: P704 Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi:

YETERLİLİK DENEYLERİ VE LABORATUARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA PROGRAMLARI PROSEDÜRÜ Doküman No.: P704 Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi: Doküman Adı: YETERLİLİK DENEYLERİ VE LABORATUARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA PROGRAMLARI PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi: 30.12.2011 Hazırlayan: Kontrol: Onay: Halil İbrahim ÇETİN Gökhan

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Laboratuvarı Adresi : Necatibey Caddesi Gümrük Sk. No:4 Karaköy 34425 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 243 17 06 Faks : 0 212 243 63 41 E-Posta : info@pentaotomasyon.com.tr

Detaylı

SPICE TS ISO/IEC 15504. Kerem Kemaneci 05.12.2012 Ankara

SPICE TS ISO/IEC 15504. Kerem Kemaneci 05.12.2012 Ankara SPICE TS ISO/IEC 15504 Kerem Kemaneci 05.12.2012 Ankara Süreç Planla Salı Kaynakları Hazırla Uygula Test Et Cuma Pazartesi Perşembe Girdilerin kontrollü şekilde çeşitli kazanımlara dönüştürüldüğü faaliyetler

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Adresi : Sincan Organize Sanayi Bölgesi Büyük Selçuklu Bulvarı No:2/A 06930 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0 312 267 32 43 Faks : 0312 267 17 61 E-Posta : eldas@eldas.com.tr

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma Projesi KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/27) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/27) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/27) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Necatibey Cad. No:112 Bakanlıklar 06100 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0 312 416 66 50 Faks : 0 312 416 64 18 E-Posta : metrolojikal@tse.org.tr

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Sistem Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Sistem Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Sistem Akreditasyon Başkanlığı Sistem Akreditasyon Başkanlığı Akreditasyon; Uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmaların ve dolayısıyla bu çalışmalar sonucunda

Detaylı

ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES.

ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES. ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES www.entes.com.tr ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES ENTES, 1980 yılından bu yana enerjinin verimliliği ve kalitesi alanlarında çözümler sunan lider teknoloji şirketidir.

Detaylı

TÜRKAK ve Akreditasyon Çalışmaları

TÜRKAK ve Akreditasyon Çalışmaları TÜRKAK ve Akreditasyon Çalışmaları Erdinç MALHATUN Türk Akreditasyon Kurumu Laboratuvar Akreditasyon Başkanlığı Başdenetçi 1 TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Mustafa Kemal Mahallesi 2125. Sokak No:1 Çankaya/Ankara

Detaylı

ENERJİ YÖNETİMİ STANDARDİZASYONU- ISO 50001

ENERJİ YÖNETİMİ STANDARDİZASYONU- ISO 50001 ENERJİ YÖNETİMİ STANDARDİZASYONU- ISO 50001 Hatice BEKTAŞ Çevre Yük. Mühendisi hbektas@tse.org.tr 07.04.2011 1 Türk Standardları Enstitüsü(TSE) Türk Standardları Enstitüsü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

UME DE AC AKIM ÖLÇÜMLERİ

UME DE AC AKIM ÖLÇÜMLERİ VII. UUSA ÖÇÜMBİİM KONGRESİ 543 UME DE AC AKIM ÖÇÜMERİ Mehedin ARİFOVİÇ Naylan KANATOĞU ayrettin ÇINAR ÖZET Günümüzde kullanılan yüksek doğruluklu çok fonksiyonlu kalibratör ve multimetrelerin AC akım

Detaylı

UME 800 MPa DİNAMİK BASINÇ DÖNÜŞTÜRÜCÜLERİ ÖLÇÜM SİSTEMİ

UME 800 MPa DİNAMİK BASINÇ DÖNÜŞTÜRÜCÜLERİ ÖLÇÜM SİSTEMİ 621 UME 800 MPa DİNAMİK BASINÇ DÖNÜŞTÜRÜCÜLERİ ÖLÇÜM SİSTEMİ Yasin DURGUT İlknur KOÇAŞ ÖZET Bu çalışmada dinamik basınç dönüştürücülerinin kalibrasyonunda kullanılan dinamik basınç ölçüm sistemi, çalışma

Detaylı

ISO NEDİR? TSE, ISO nun üyesi ve Türkiye deki tek temsilcisidir. EN NEDİR?

ISO NEDİR? TSE, ISO nun üyesi ve Türkiye deki tek temsilcisidir. EN NEDİR? ISO Türk Standardları Enstitüsü 132 sayılı kuruluş yasası ile kendisine verilen Standardlara uygun ve kaliteli üretimi teşvik edecek her türlü çalışmayı yapmak ve bunlarla ilgili belgeleri düzenlemek görevini

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BT Strateji Yönetimi BT Hizmet Yönetim Politikası Sürüm No: 5.0 Yayın Tarihi: 14.07.2014 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

EN ISO/IEC PERSONEL BELGELENDİREN KURULUŞLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR

EN ISO/IEC PERSONEL BELGELENDİREN KURULUŞLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR EN ISO/IEC 17024 PERSONEL BELGELENDİREN KURULUŞLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR Bu standart Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) tarafından onaylanan ve Aralık 2012 de TS EN ISO/IEC 17024:2012 numaralı standardı

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ FAALİYET RAPORU 2017

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ FAALİYET RAPORU 2017 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ FAALİYET RAPORU 2017 ŞUBAT 2018 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ FAALİYET RAPORU 2017 ŞUBAT 2018 iii iv BAKAN SUNUŞU Türkiye nin bilgi tabanlı bir ekonomiye geçişini hızlandırmak,

Detaylı

Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü. Mayıs 2008, Gebze

Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü. Mayıs 2008, Gebze Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü Mayıs 2008, Gebze Organizasyon Başbakanlık TÜBİTAK Ar-Ge Elektronik ve Kriptoloji Marmara Araştırma Merkezi Metroloji Savunma Sanayi Uzay Teknolojileri

Detaylı

ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi

ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi Dr. Füsun Zehra ÖZKAN, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Başkent Üniversitesi

Detaylı

Enerji dağıtım sistemlerini boyutlandırmanın akıllı yolu, üstelik TÜRKÇE olarak! Kolay, hızlı ve güvenli www.siemens.com/sdbasic

Enerji dağıtım sistemlerini boyutlandırmanın akıllı yolu, üstelik TÜRKÇE olarak! Kolay, hızlı ve güvenli www.siemens.com/sdbasic Enerji dağıtım sistemlerini boyutlandırmanın akıllı yolu, üstelik TÜRKÇE olarak! Kolay, hızlı ve güvenli simaris design basic www.siemens.com/sdbasic SIMARIS design basic ile amacınıza odaklanın Binalarda

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Bülten 2018 Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Akademi ISO/IEC 17025:2017 Revizyon Geçiş Eğitimi TURKLAB Akademi tarafından 17-18 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen, ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon

Detaylı

Laboratuvar Tıbbında İzlenebilirlik

Laboratuvar Tıbbında İzlenebilirlik Laboratuvar Tıbbında İzlenebilirlik Medikal Metroloji Çalıştayı TÜBİTAK-UME, İstanbul Dr. Diler Aslan Pamukkale Üniversitesi 13 Şubat 2013, İstanbul İçerik Adlandırma,Tanım, kavram, sektör, segment: Tıbbi

Detaylı

DEMİRYOLU SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRME SÜREÇLERİ

DEMİRYOLU SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRME SÜREÇLERİ DEMİRYOLU SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRME SÜREÇLERİ Güven KANDEMİR Mayıs 2015, Eskişehir 1 İÇİNDEKİLER TANIMLAR ÜRÜN BELGELENDİRME Tanımlar Akreditasyon Uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilen

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) AVL Akustik Vibrasyon Laboratuarı Tic. Ltd. Şti. Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : İvedik O.S.B Dericiler sitesi 1385. Sok. No:10 OSTİM 06378 ANKARA / TÜRKİYE

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/45) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/45) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/45) Adresi : Çavuşoğlu Mah. Barbaros Hayrettin Paşa Cad. No:16-18-21 KARTAL 81430 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 374 99 24 Faks : 0 216 374 99 28 E-Posta : metkal@metkal.com.tr

Detaylı

JET-A1 YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-9900.2014.

JET-A1 YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-9900.2014. JET-A1 YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-9900.2014.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 8 Aralık 2014 Gebze/KOCAELİ Bu yeterlilik

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/18) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/18) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/18) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Sahilyolu Bulvarı Güzelyalı Mahallesi Gümüşsu Sokak No:5 Güzelyalı Pendik 34903 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 593 27 40 41 Faks

Detaylı

BETON ÜRETİMİ ve KALİTE KONTROLÜ VICAT GROUP

BETON ÜRETİMİ ve KALİTE KONTROLÜ VICAT GROUP BETON ÜRETİMİ ve KALİTE KONTROLÜ VICAT GROUP Program Akışı SİGMA BETON ve HAZIR BETON SEKTÖRÜ HAKKINDA MÜSLÜM AKASLAN ÇİMENTO HAKKINDA FATMA KANTARCIOĞLU YALDIZ AGREGA HAKKINDA EMRE KIRAÇ BETON ÜRETİMİ

Detaylı

STANDARDİZASYON NEDİR?

STANDARDİZASYON NEDİR? STANDARDİZASYON STANDARDİZASYON NEDİR? Standardizasyon, mevcut ve olası problemler dikkate alınarak, belirli bir konuda ortak ve tekrar eden kullanımlar için en uygun düzeyde bir düzen gerçekleştirilmesi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/39) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/39) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/39) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Yakacık Caddesi No: 111 34870 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0216 488 77 77 Faks : 0216 488 39 98 E-Posta : simkal@simkal.com.tr Website

Detaylı

TÜV SÜD Group. Test, Gözetim, Sertifikasyon ve Sürdürülebilir Başarı için Eğitim Çözümleri. Enver Coşkunsu

TÜV SÜD Group. Test, Gözetim, Sertifikasyon ve Sürdürülebilir Başarı için Eğitim Çözümleri. Enver Coşkunsu Group Test, Gözetim, Sertifikasyon ve Sürdürülebilir Başarı için Eğitim Çözümleri Enver Coşkunsu Lokasyonlarımız... Hep yanınızdayız İstanbul İzmit Bursa Ankara İzmir Adana Türkiye Test, Gözetim, Denetim,

Detaylı

ESSE BELGELENDIRME. www.essebelgelendirme.com

ESSE BELGELENDIRME. www.essebelgelendirme.com .. ESSE BELGELENDIRME Firma Profili HAKKIMIZDA 2007 Yılından bu yana Endüstri sektöründe faaliyet gösteren firmalarda yaptığımız çalışmaları ve edindiğimiz tecrübeleri siz değerli çözüm ortaklarımızla

Detaylı

HAZIRLAYAN. KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ.

HAZIRLAYAN. KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ. HAZIRLAYAN ISO 9001 KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ. OTOMATİK KONTROLDA GÜVENİLİR İSİM... 1 KALİTE SİSTEMLERİ Günümüzde tüm işletme ve firmalarda belli bir kalite anlayışı ile buna bağlı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Fevzi Paşa Mh. Namık Kemal Bulvarı No : 171/A ÇERKEZKÖY 59500 TEKİRDAĞ/TÜRKİYE Tel : 0 282 725 24 61 Faks : 0 282 725 24 62 E-Posta

Detaylı

Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş Kalite Yönetim Temsilcisi. Şenay KURT senay.kurt@mikrobilgi.com.tr

Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş Kalite Yönetim Temsilcisi. Şenay KURT senay.kurt@mikrobilgi.com.tr Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş Kalite Yönetim Temsilcisi Şenay KURT senay.kurt@mikrobilgi.com.tr Standart Nedir? Standardizasyon; belirli bir faaliyetle ilgili olarak ekonomik yarar sağlamak üzere bütün

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı