BÜLTEN. ve EaZy Solutions İş Birliği!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜLTEN. ve EaZy Solutions İş Birliği!"

Transkript

1 ve EaZy Solutions İş Birliği! EaZy Solutions, Tıp ve Bilim alanında önde gelen yayınevlerinden Bioscientifica nın 2015 itibariyle Türkiye tek yetkili temsilciliğini yapmaya başladığını bildirmekten memnuniyet duyar! European Journal of Endocrinology (eski adıyla Acta Endocronologica), Journal of Endocrinology, Journal of Molecular Endocrinology gibi en çok bilinen dergileri yayımlayan Bioscientifica, tıbbi ve bilimsel derneklere ve ilaç endüstrisine hizmet veren önde gelen uluslararası bir kuruluştur. Uzman klinisyenlerin, bilim adamlarının, hemşirelerin ve öğrencilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayarak Tıp ve Bilim alanına ve ilaç endüstrisine yönelik çeşitli dergiler, kitaplar ve düzenli olarak gazeteler yayımlar. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin! Web sitesi: Cambridge University Press 2015 itibariyle New Perspectives On Turkey dergisini yayımlamaya başladı! Cambridge University Press in New Perspectives on Turkey (NPT) yi derginin yazı işleri kurulu ile işbirliği içerisinde 2015 itibariyle yayımlamaya başladıklarını bildirmekten memnuniyet duyarız. Bu yeni ortaklık derginin yüksek kaliteli bilimsel yayıncılığa katkısının yanı sıra Türkiye'nin tarihi, siyaseti, toplumu, ekonomisi ve Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili bilimsel tartışmalar ve fikirler için entellektüel bir platform oluşturma amacına da hizmet eder. Bu tip araştırmalara yönelik karşılaştırmalı bakış açıları ve teorik katkılar da dergi içeriğine dahildir. Dergiyle ilgili detaylı bilgi için: Cambridge University Press ten New Perspectives on Turkey dergisi! JSTOR Siyaset Bilimi, Dil, İletişim ve Arkeoloji Alanında Yeni Dergiler! Arts and Sciences XIV Koleksiyonu Nisan 2015'te JSTOR'a yepyeni 125 dergi kazandıracak. Koleksiyondaki dergiler, medeniyetlerin ilk izlerinden gelişimine ve halkların yönetimine kadar kültür ve iletişimle ilgili akademik çalışmaları destekler. Önemli dergilerden biri de, Arapça öğretimi ile ilgili bir dergi olan Technical Communication and Al Arabiyya'dır. Koleksiyondaki dergiler, 17 ülkeden ve 23 disiplini kapsar ve 1839 yılına kadar uzanır. Temel olarak bu dergiler Siyaset Bilimi, Dil & Edebiyat, İletişim Çalışmaları ve Arkeoloji alanlarında hazırlanmış dergilerdir. ANKOS üyeleri bu koleksiyon için de JSTOR un ANKOS için uyguladığı indirimlerden faydalanabilir. Başlık listesi için: about.jstor.org/content/arts sciences xiv

2 De Gruyter in Yeni Dilbilgisi Kaynağı: Enhanced Electronic Grammars Enhanced Electronic Grammars, dünya çapındaki dillerin kapsamlı açıklamalarını içerir. Bu online kaynak içerisinde, dilbilgisel veri için granüler erişime ve aynı anda birkaç dil arasında çapraz gramer taramasına olanak sağlayan tüm gramerler birleştirilmiş ve anlamsal olarak açıklanmış formatta hazırlanmıştır. Çapraz dilsel sorunlara ek olarak, her bir gramer başlı başına okunabilir ve araştırılabilir niteliktedir. Elektronik format dillerin açıklanmasında ses ve video eklentileri gibi çoklu model desteğe de olanak sunar. Enhanced Electronic Grammers her yıl daha kapsamlı çapraz dil araştırmaları adına çeşitli yeni gramer yayımları ile entegre şekilde yılda iki defa güncellenir. Detaylı bilgi için: &result=1 IOP Publishing Biomedical Physics & Engineering Express (BPEX) dergisini 2015 itibariyle yayımlamaya başladı. Dergi, IOP'nin hızla gelişen biyomedikal içeriğine katılmış oldu. BPEX, biyomedikal mühendisliği, biyofizik ve tıp fiziğinin tüm alanlarını kapsayan geniş ve kapsamlı bir dergidir. Aynı zamanda bu alanlarda çapraz araştırma yapılmasına olanak tanıyan disiplinler arası çalışmaya da vurgu yapar. Detaylı bilgi için: IOP Publishing Biomedical Physics & Engineering Express Dergisini 2015 İtibariyle Yayımlamaya Başladı SAGE 50. YAŞINI KUTLUYOR! ANKOSLink te Kurumunuz için SAGE Knowledge a 1 yıllık Ücretsiz Erişim Kazanın! Geçen yılki Golden Ticket (Altın Bilet) yarışmasının başarısının devamı olarak, SAGE yeniden bir kuruma SAGE Knowledge ekitap platformuna bir yıllık ücretsiz erişim kazanma şansı sunacak! Geçen yıl kazanan şanslı kurum Balıkesir Üniversitesi idi. Bu yıl kurumunuz adına kazanma şansını yakalamak için ANKOSLink teki SAGE sunumunun detaylarını takip edin. SAGE Knowledge, 4.400'den fazla başlık ile akademik monograflar, referans çalışmaları, el kitapları, seriler sunar. Detaylı bilgi için:

3 OUP un Klinik Psikoloji Alanındaki Yeni Kaynağı: Oxford Clinical Psychology Oxford University Press, yeni kaynağı Oxford Clinical Psychology'i sunmaktan gurur duyar! Bu yenilikçi kaynak entegre online bir platformda Oxford'un global klinik psikoloji programında bulunan 80'den fazla tam metin başlığa erişim sağlar. Uzmanlık alanları, hastalıklar ve tedavi yöntemlerinde geniş bir yelpazeyi kapsar. Detaylı bilgi için hemen tıklayın: Dünyanın En Kapsamlı Nöroşirürji Kaynağı: Thieme eneurosurgery Nöroşirurji alanında küresel pazar lideri Thieme, konu hakkında geniş bir koleksiyona erişim için online bir araç olarak eneurosurgery'i sunar. Bu güçlü platform ameliyatlara hazırlanmak, yazmak veya öğretmek için referansları doğrulamak, teknikleri ve en son uygulamalı sonuçları öğrenmek adına uzman bilgiler içerir. Kullanıcı bu platformda e kitaplar, görseller, videolar, teknikler ve dergi içeriklerine hızlıca erişebilir. Yeni içerik ve güncellemeler aylık olarak eklenmektedir. Detaylı bilgi için: Books at JSTOR 72 Yayınevinden 20,000 ekitap Sunuyor! Books at JSTOR, JSTOR'un çok kullanılan platformu jstor.org da 20,000'den fazla akademik kitap sunar. Şu anda önde gelen 72 akademik yayınevi ekitaplarını JSTOR platformu üzerinde her hafta yeni eklenen başlıklarla birlikte sunmaktadır. Programın bazı yararlarını aşağıda bulabilirsiniz: Dergilerle entegre Sınırsız, DRM siz erişim Her kitapta indirim: JSTOR, kurum ölçeğinize ve abone olduğunuz dergi koleksiyonu sayısına göre ekitaplar üzerinde indirim uygular. Ayrıca konu koleksiyonu bazında indirimler de sunulmaktadır. Geniş disiplin yelpazesi: JSTOR İşletme & Ekonomi, Dil & Edebiyat, Siyasi Bilimler ve daha fazla alanda ekitaplar sunmak için lider yayınevleriyle çalışmaktadır.

4 Cambridge University Press 3 Alanda PROSE Ödüllerinin Sahibi Oldu! Amerikan Yayıncılar Birliği (Association of American Publishers ), Profesyonel & Akademik Yayıncılık Bölümü (Professional & Scholarly Publishing Division) Cambridge University Press'i 19. Amerikan Yayıncılar Profesyonel & Akademik Mükemmellik (PROSE) Ödülüne layık gördü. Cambridge University Press, üç alanda "en iyi" ödülüyle onurlandırıldı. Alanında çığır açan "The Material Life of Roman Slaves" ile PROSE Beşeri Bilimler Mükemmellik Ödülünü; oldukça ilgi gören "Atlas of Meteorites" ile PROSE Fiziki Bilimler & Matematik Mükemmellik Ödülünü ve Jay Winter'in kitabı "The Cambridge History of the First World War" ile PROSE Referans Çalışmaları Mükemmellik Ödülünü kazandı. De Gruyter den Hukuk Alanında Kaynaklar De Gruyter'in online veritabanları birincil kaynaklara, metin koleksiyonlarına, referans çalışmalarına ve bibliyografilere tüm konu kataloğu içerisinde kapsamlı bir erişim sunar. De Gruyter'in Hukuk ve Dil alanındaki öne çıkan bazı veritabanları şunlardır: Leipziger Kommentar StGB Online StGB yalnızca Almanya'da değil aynı zamanda Çin, Kore, Japonya ve Güney Amerika'nın bölgelerinde de uygulanabilir mevcut Alman Ceza Kanunu üzerinde yoğunlaşır. Alman Ceza Kanunu ndaki mevcut en kapsamlı yorumdur. Akademi ve uygulama içindir. Gelişmiş tarama özellikleri, (4 ölçüt aracılığıyla) tüm çalışmaya kolay erişim sunar. Atıf yapılan kararlar ve normlara erişim için linkler içerir. Yıl içerisinde birkaç kez güncellenir. Staub HGB Online (German commercial law) Alman Ticaret Kanunu'ndaki mevcut en kapsamlı yorumdur. Muhasebe Hukuku, Banka Sözleşme Hukuku, CMR Konvansiyonu ve Ulaşım Hukuku dahil Ticaret Hukuku'nu tüm yönleriyle anlatır. (deniz hukuku hariç) Atıf yapılan kararlar ve normlara erişim için linkler içerir. Yıl içerisinde birkaç kez güncellenir. 2005'te Türk Ceza Kanunu'nda yapılan bir değişiklik Alman Ceza Hukuku'ndan alınmıştır. Aynı şekilde 2012'de Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan değişiklik de Alman Ticaret Hukuk'una dayanılarak yapılmıştır. Yazarlarımızdan biri İstanbul Üniversitesi nde görev yapmaktadır.

5 OUP un Online Eğitimlerine Katılın! Oxford University Press, hizmete sunduğu online kaynaklarından daha fazla yararlanabilmeniz adına her ay kullanımla ilgili çeşitli online eğitimler düzenlemektedir. Nisan Haziran döneminde gerçekleşecek eğitimler hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki linki takip edebilir veya bize danışabilirsiniz. Eğitim programı tamamlanır tamamlanmaz yayına sunulacaktır. Eğitimleri takip etmek ve kayıt olmak için hemen tıklayın: mos/mark/ Thieme Science of Synthesis in Yeni İçerik ve Yeni Özellikler ile Güncellenmiş Son Sürümü 4.0.1! Science of Synthesis tüm Organik ve Organometalik Kimya alanı için sentetik metodolojiyle ile ilgili 1800 lerden ALPSP den IOP ebooks a Yayıncılıkta Yenilik Ödülü! IOP Publishing in e kitap programı IOP ebooks, Yayıncılıkta Yenilik adına gümüş ALPSP (Association of Learned & Professional Society Publishers) ödülüne layık görülmüştür. IOP ebooks programı HTML, PDF ve EPUB 3 formatında sunulmaktadır ve yayınevinin online dergi koleksiyonu IOPScience ile tek bir platformda entegredir. Şu anda Morgan & Claypool işbirliğinde yayımlanan mevcut iki koleksiyon IOP Expanding Physics ve IOP Concise Physics kapsamında iki seri halinde ve toplam 95 ekitap sunulmaktadır. Detaylı bilgi için: günümüze geliştirilen önemli incelemeler içerir. 100 yıllık Houben Weyl kimya veritabanının devamı niteliğindedir. Kimyagerler tarafından hazırlanan SoS, den fazla katkı sağlayan yazarın uzman önerileri ile birlikte sentetik metodun sınırları ve kapsamı ile ilgili eşsiz görüşler içerir. En etkili ve güvenilir fonksiyonel grup dönüşüm yöntemlerine odaklanır. Yalnızca Kimya alanıyla ilgilenenler için değil Eczacılık, Biyoloji, Malzeme Bilimi gibi ilgili olabilecek tüm alanlardaki kullanıcılar bu kaynaktan yararlanabilirler. Science of Synthesis te yazar olan iki Türk hocamızı da sizlere tanıtmaktan memnuniyet duyarız: Ø Prof. Dr. Nüket Öcal Yıldız Teknik Üniversitesi Ø Prof. Dr. Metin Balcı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Detaylı bilgi için: chemistry/science of synthesis htm

6 SAGE Video SAGE Knowledge Üzerinden Nisan 2015 te Kullanımda! SAGE Video Eğitim, İletişim ve Medya Çalışmaları, Danışmanlık ve Psikoterapi alanlarında yayınlanmak üzere video koleksiyonları barındıran, lisans düzeyinde öğretimden, öğrenci referans araştırmalarına ve daha yüksek seviyedeki akademik materyallere kadar çeşitli seviyedeki araştırmacıları desteklemek için oluşturulmuştur. SAGE Knowledge'taki mevcut kitap ve referans içeriğine ek olarak, SAGE Video ilk olarak lisanslı videolarla hazırlanan ve üretilen materyallerden oluşur ve her koleksiyon çeşitli uzunluklarda ve türlerde videolar içerir: Belgeseller Vaka Çalışmaları Pratik uygulama yöntemlerini gösteren eğitim videoları Önemli konularda önde gelen uzmanların röportajları Teori ve tekniklerin pratisyenler tarafından gösterimleri Anahtar terimler ve konseptlerin kısa tanımları Detaylı bilgi için: MSI Eureka yı Keşfedin! MSI Eureka yüksek kaliteli, değerlendirilir faz diyagramları ve ilgili yapısal veriler için hazırlanan dünyanın önde gelen interaktif veritabanıdır sistemden oluşan tüm inorganik materyal sistemleri üzerine tek yapısal bilgi kaynağı Dünyanın en büyük değerlendirilir faz diyagramları kaynağı Materyal yapıları üzerine yaklaşık girişten oluşan dünyanın en büyük bibliyografik veritabanıdır. MSI Eureka da bulunan bilgi kategorileri şunlardır: Phase Diagram Evaluations (Faz Diyagram Değerlendirmeleri) Phase Diagram Compilations (Faz Diyagram Derlemeleri) Current Work Alert (Güncel Çalışma Uyarısı)

7 ARGO da Electude Simulator ile Arıza Teşhis Eğitimi! Otomotiv alanında oyun tabanlı e öğrenme platformu olan Argo, Türkiye de Üniversitelerin Otomotiv yüksekokullarında kullanımı artmaya devam ediyor. Bu ürünün dikkat çeken yeni bölümü Electude Simulator, genellikle EDT olarak bilinen Electude'ün temel otomotiv müfredatı olan Electude Diagnostic Trainer'in yerini almıştır. Yeni Electude Simulator'ü şu özelliklere sahiptir: Özelleştirilmiş iş emirleriyle tanımlanan ve atanan hatalar OBDII, CAN otobüs motoru yönetim sistemi Çift yönlü kontroller ve devre şemalarıyla grafik tarama aracı Patlama kutulu iki kanallı osiloskop Kaldırılabilir ve değiştirilebilir parçalar Değiştirilen iş zamanı ve parçalarını içeren otomatik faturalama özelliği Electude online bir çözüm olarak gelişmiş bir simülatör sunmakla dünyadaki tek otomotiv yayınevi haline geldi. Tıpkı pilotların becerilerini bir uçuş simülatöründe pratik yaparak geliştirmeleri gibi, otomotiv teknisyenleri de artık Electude Simulator'de pratik yapabilecekler. Tüm kaynaklarla ilgili detaylı bilgi ve deneme erişim talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz: info@eazysolutions.com.tr

BÜLTEN. Thieme Tıp E-Dergileri Hakkında SAGE Knowledge ekitapları için ANKOS Üyelerine Özel Fiyatlar!

BÜLTEN. Thieme Tıp E-Dergileri Hakkında SAGE Knowledge ekitapları için ANKOS Üyelerine Özel Fiyatlar! Thieme Tıp E-Dergileri Hakkında SAGE Knowledge ekitapları için ANKOS Üyelerine Özel Fiyatlar! Thieme Tıp E-Dergileri akademik kurumlar, tıp fakülteleri, hastaneler, araştırma tesisleri ve sağlık hizmeti

Detaylı

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans The Royal Society of Chemistry Publishing Resources Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak tam 170 yıldır dünya çapındaki 50,000 in üzerindeki üyeye hizmet

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim?

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? Elsevier ClinicalKey TM Sık Sorulan Sorular İçindekiler ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? ClinicalKey içeriğindeki uzmanlık alanları nelerdir? ClinicalKey ile ne tür bilgilere erişilmektedir?

Detaylı

ŞİMDİ E-KİTAP ZAMANI!

ŞİMDİ E-KİTAP ZAMANI! ŞİMDİ E-KİTAP ZAMANI! ŞİMDİ E-KİTAP Ebru AKTAŞ ZAMANI! Ebru AKTAŞ 18 Nisan 2014 ANKOS Link, Antalya 18 Nisan 2014 ANKOS Link, Antalya Temsil Ettiğimiz Yayınevleri CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS DE GRUYTER

Detaylı

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ Web of Science 1 WEB OF SCIENCE Institute for Scientific Information (ISI) tarafından üretilen, dünyanın önde gelen fen bilimleri, sosyal bilimler ile sanat ve beşeri bilimler konularındaki süreli yayınlardan

Detaylı

springerlink.com SpringerLink

springerlink.com SpringerLink Springer den öncü online yayıncılık hizmeti Springer den öncü online yayımcılık hizmeti Tanıtım bilim, teknoloji ve tıp alanındaki araştırmacılar için güçlü bir merkezi erişim noktası. 1996 da bir temel

Detaylı

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu E-Bülten Bilgi Merkezi E-Bülten in bu sayısında Bilgi Merkezi mizin abone olduğu Springer Ebook Collection ve Ebrary Academic Complete elektronik kitap veritabanları tanıtılmaktadır. Aralık 2007 Sayı:

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

Deneme erişimine ulaşmak için kullanıcılar aşağıdaki kayıt linkinden kayıt olup erişim linkinden programı kullanabilirler.

Deneme erişimine ulaşmak için kullanıcılar aşağıdaki kayıt linkinden kayıt olup erişim linkinden programı kullanabilirler. Deneme Erişimli Veritabanları SciFinder SciFinder SciFinder Chemical Abstract veritabanı 3 Aralık 2010 tarihine kadar erişime açılmıştır. Veritabanını kullanmak için aşağıda verilen bilgilerin uygulanması

Detaylı

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Doğan Küsmüş Regional Sales Manager Turkey & Albania EBSCO Information Services e-posta: dkusmus@ebsco.com cep no: +90 530 351 4222 1 www.ebsco.com

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2 şube kütüphane ve merkez kütüphanesi ile 2007 yılından itibaren kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır. Hizmetlerimiz Kütüphane Hesabınız: Düzce Üniversitesi

Detaylı

Electude International

Electude International Electude International Giriş Electude eğitmenlerin dersleri, alıştırmaları, görevleri ve testleri belirlemelerine, oluşturma, yönetme ve sınıflandırmalarına izin veren bulut tabanlı bir otomotiv e-öğrenme

Detaylı

Oxford University Press: Kütüphaneniz için Temel Online Kaynaklar. ANKOSLINK 25 Nisan 2013, Antalya. Zeynep Niksarlı Ataman EaZy Solutions

Oxford University Press: Kütüphaneniz için Temel Online Kaynaklar. ANKOSLINK 25 Nisan 2013, Antalya. Zeynep Niksarlı Ataman EaZy Solutions Oxford University Press: 3 Kütüphaneniz için Temel Online Kaynaklar ANKOSLINK 25 Nisan 2013, Antalya Zeynep Niksarlı Ataman EaZy Solutions OUP a 3 Hoşgeldiniz! OUP a giriş OUP un Online Yayımcılık Programı

Detaylı

JSTOR da Yenİ NE VAR?

JSTOR da Yenİ NE VAR? Date JSTOR da Yenİ NE VAR? JSTOR Bugün NerEdeyİz? 107+ ülkeden 9,000 den fazla kütüphane şu anda JSTOR a erişim sağlamaktadır. Bu kurumlardan 128 i Türkiye dedir. Dünya çapında 1,100 ün üzerinde kütüphane

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapsam SCOPUS; 4000 yayın evinden 14.000 eser adı içerir, Aynı zamanda 180 milyon bilimsel web sayfasını tarar (patent bilgileri de dahil), Kütüphanemizin abone olduğu elektronik dergilerin tam metnine

Detaylı

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr İdealonline Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında Türkçe dergilerden ve kitaplardan oluşan elektronik veritabanı platformu İdealonline

Detaylı

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Dört bölümden oluşan

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ Sıra No Veritabanı Adı Özellikleri 1 Cambrige Cambridge Journals Online, 1534 yılında kurulmuş dünyanın en

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 KAPSAM SAGE Publication" iletişim, eğitim, yönetim ve organizasyon, malzeme bilimi, kriminoloji, hemşirelik ve sağlık bilimleri, siyaset, politika, psikoloji, sosyoloji, kentsel araştırmalar ve şehir

Detaylı

GELİŞMİŞ ATIF analizine dayali en yeni araştirma değerlendirme araçlari INCITES JOURNAL CITATION REPORTS NİSAN 2015, ANKOSLINK FARYAR FATEMİ

GELİŞMİŞ ATIF analizine dayali en yeni araştirma değerlendirme araçlari INCITES JOURNAL CITATION REPORTS NİSAN 2015, ANKOSLINK FARYAR FATEMİ GELİŞMİŞ ATIF analizine dayali en yeni araştirma değerlendirme araçlari INCITES JOURNAL CITATION REPORTS NİSAN 2015, ANKOSLINK FARYAR FATEMİ InCites: Journal Citation Reports Gelişmiş teknoloji ile iyileştirildi.

Detaylı

GALE REFERANS KOLEKSİYONU

GALE REFERANS KOLEKSİYONU 1 GALE REFERANS KOLEKSİYONU Kütüphaneniz için eksiksiz dijital çözümler Birincil ve ikincil kaynaklardan kütüphanelere sunulan en büyük abonelik paketi Birincil ve ikincil kaynaklardan kütüphanelere sunulan

Detaylı

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald Publishing Emerald Group Publishing Limited 1967 de İngiltere de kurulan uluslararası bir yayınevidir 305 elektronik dergi, 1650 ekitap

Detaylı

McGrawHill Kaynaklarından En İyi Tıbbı Çözümler EN GÜVENİLİR MEDİKAL KAYNAKLARDAN KLİNİK SORULARA ANINDA CEVAPLAR

McGrawHill Kaynaklarından En İyi Tıbbı Çözümler EN GÜVENİLİR MEDİKAL KAYNAKLARDAN KLİNİK SORULARA ANINDA CEVAPLAR McGrawHill Kaynaklarından En İyi Tıbbı Çözümler EN GÜVENİLİR MEDİKAL KAYNAKLARDAN KLİNİK SORULARA ANINDA CEVAPLAR McGrawHill Online Tıbbi Ürünler, öğrenciler, uzmanlar, klinisyenler, profesörler ve araştırmacıların

Detaylı

springerlink.com SpringerLink springerlink.com

springerlink.com SpringerLink springerlink.com springerlink.com SpringerLink springerlink.com Ajanda 1. Giriş Springer İçeriğine Dair 2. SpringerLink İle Başlangıç 3. SpringerLink Üzerinde Gezinme/Tarama 4. Aramalar 5. My SpringerLink SpringerLink

Detaylı

TÜRKÇE KİTAP İSİMLERİ İNGİLİZCE KİTAP İSİMLERİ

TÜRKÇE KİTAP İSİMLERİ İNGİLİZCE KİTAP İSİMLERİ KİTAP İSİMLERİ VE TEMEL ALANLAR Eğitim Bilimleri İlahiyat Spor Bilimleri Fen Bilimleri Mimarlık Planlama ve Tasarım Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Filoloji Mühendislik Güzel Sanatlar Sosyal, Beşeri ve İdari

Detaylı

Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote

Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote Bilimsel çalışma sürecinizde En güçlü araştırma yönetim çözümü ve en esnek bibliyografya oluşturma*

Detaylı

Serdar Katipoğlu. Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar. 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu

Serdar Katipoğlu. Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar. 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar Serdar Katipoğlu 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu 22-23 Kasım 2018, Bezmialem Vakıf Üniversitesi - ANKOS Genel

Detaylı

COCHRANE LİBRARY. http://brainshark.com/wiley/cochranetr COCHRANE KİTAPLIĞI NEDİR?

COCHRANE LİBRARY. http://brainshark.com/wiley/cochranetr COCHRANE KİTAPLIĞI NEDİR? COCHRANE LİBRARY Klinik incelemelerin tam metinlerinin yer aldığı; The Cochrane Database of Systematic Reviews (Cochrane Reviews), Database of Abstracts of Reviews of Effects (DARE), The Cochrane Central

Detaylı

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK VERİ TABANI HAKKINDA KONU KAPSAMI FORMAT DURUMU Academic Search Complete 8.500'den fazla elektronik süreli yayına tam metin içerik sağlayan çok disiplinli akademik bir veri tabanıdır. Bu veri tabanı 12.500'den

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 13 Mayıs 2011, Erzurum 2 PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi Kaynakları

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ FALİYET RAPORU 1.GENEL BİLGİLER Özgörev (Misyon) Üniversitede verilen eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak; bilgi hizmetlerini

Detaylı

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health.

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Cochrane Library http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Güvenilir kaynak Bilinçli kararlar Daha iyi sağlık Cochrane daha iyi sağlık kararları ve daha iyi teşhisler

Detaylı

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ECONLIT WITH FULL TEXT 1 KAPSAM American Economic Association tarafından hazırlanan veri tabanı, 480 den fazla derginin tam metnini, ambargosuz olarak sunmaktadır. American Economic Review, Journal of

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

PERIODICALS ARCHIVE ONLINE veritabanı, 1802 yılından 1900 lere kadar uzanan, tarihi nitelikte dergilerin, güvenilir bir arşivini sunmaktadır.

PERIODICALS ARCHIVE ONLINE veritabanı, 1802 yılından 1900 lere kadar uzanan, tarihi nitelikte dergilerin, güvenilir bir arşivini sunmaktadır. PERIODICALS ARCHIVE ONLINE veritabanı, 1802 yılından 1900 lere kadar uzanan, tarihi nitelikte dergilerin, güvenilir bir arşivini sunmaktadır. Veritabanındaki dergilerden 400 kadarı, çeşitli koleksiyonlarda

Detaylı

SCIENCE DIRECT Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

SCIENCE DIRECT Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ELSEVIER SCIENCE DIRECT 1 SCIENCE DIRECT KAPSAM ScienceDirect, Elsevier yayınevinin, çeşitli uzmanlık dallarını kapsayan 1800 dergisine, 1997 den günümüze tam metin erişim imkanı sağlayan bir veritabanıdır.

Detaylı

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015 MORE Dergi Koleksiyonları : Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu Sağlık Bilimleri I Malzeme Bilimi & Mühendisliği I Beşeri & Sosyal Bilimler ANKOSLink.

Detaylı

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Bu Sayıda Aralık 2004 Ocak Mart 200 Veritabanları 1 Veritabanları 2 Blackwell - Synergy Full Collection Veritabanı 2003 yılında abone olunan Blackwell Synergy

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2002 Sayı:2. Üniversitemizin Abone Olduğu Elektronik Veri Tabanları

Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2002 Sayı:2. Üniversitemizin Abone Olduğu Elektronik Veri Tabanları ÜNİBİLGİ 02 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2002 Sayı:2 Üniversitemizin Abone Olduğu Elektronik Veri Tabanları Bilimsel araştırmalarda bilgiye doğru ve hızlı

Detaylı

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health.

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Cochrane Library http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Güvenilir kaynak Bilinçli kararlar Daha iyi sağlık Cochrane daha iyi sağlık kararları ve daha iyi teşhisler!

Detaylı

Best Practice Nedir? Hasta odaklı yaklaşımı ile bilimsel güvenilirlikle sonuçlar sunan yeni bir bakış açısı

Best Practice Nedir? Hasta odaklı yaklaşımı ile bilimsel güvenilirlikle sonuçlar sunan yeni bir bakış açısı HOŞGELDİNİZ Best Practice Nedir? Sağlık sektörü kullanıcılarının tanı /teşhis ve tedavi süreçlerinde en iyi klinik kararı verebilmelerine yardımcı olan ve güncel bilgi ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen,

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

Öğrenim konusunda öğrencilerden özellikle aşağıdaki geri bildirimleri

Öğrenim konusunda öğrencilerden özellikle aşağıdaki geri bildirimleri ÜNAK 2018 Eklemek istediğiniz başka bir nokta varmı? Bu sorunlar sizi nasıl etkiliyor? 1 Öğrenim konusunda öğrencilerden özellikle aşağıdaki geri bildirimleri aldık Ders kitapları için yetersiz bütçe Açık

Detaylı

Kullanıcı kılavuzu.

Kullanıcı kılavuzu. Kullanıcı kılavuzu İçindekiler Giriş 2 Kanıt bulma 3 Bölüme göre bulma Listeden bulma Tarayarak bulma Bir incelemede gezinme 5 Tam metni okuma 6 Ek kaynaklar 7 Araçlar Bağlantılar İlaç bilgileri EBM (Kanıta

Detaylı

Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager gobi.ebsco.com

Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager gobi.ebsco.com Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager msoyulmaz@ebsco.com 1 2 3 Peki Kitaptan Ne Öğrenebilirsiniz? 4 Misyonumuz 40 yıldan uzun bir süredir misyonumuz hep aynıdır: Kütüphanelerin büyüklüklerine bakmaksızın,

Detaylı

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Elsevier den geniş kapsamlı ekitaplara anında erişim Elsevier elibrary nedir? Elsevier elibrary tıp ve sağlık bilimleri alanında çok geniş kapsamlı ekitaplara

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi IEEE Xplore IEEE/IEE Electronic Library (IEL) Online 1 Kapsam IEEE Xplore veri tabanı, elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 KAPSAM OECD (Organisation( for Economic Co- operation and Development), aralarında kurucu üye olarak Türkiye nin de bulunduğu, 1947 yılında kurulmuş olan, hükümetlerarası forum niteliğindeki, uluslararası

Detaylı

Ebrary Araştırmalarınızı Kolaylaştırır

Ebrary Araştırmalarınızı Kolaylaştırır Ebrary Araştırmalarınızı Kolaylaştırır Kullanıcılar nasıl daha üretici ve bilgili olabilirler? Onlara daha hızlı, kolay ve etkin araştırma yapabilmeleri için ebrary elektronik kitaplarını önerin. Ebrary,

Detaylı

ISI Web of Knowledge EndNote Web 2.0. 1 Copyright 2007 Thomson Corporation

ISI Web of Knowledge EndNote Web 2.0. 1 Copyright 2007 Thomson Corporation ISI Web of Knowledge EndNote Web 2.0 1 EndNote Web WoS abonelerine ücretsiz verilen bir üründür. EndNote Web ISI Web of Knowledge 4.0 ın yaralı bir bileşenidir. EndNote temel olarak Web üzerinde işlevseldir.

Detaylı

MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu

MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu İçerik 9 kategoride organize edilmiştir Books (Kitaplar) Journals (Dergiler) The Clinics of North America Dergileri Patient Education

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu ÜNAK Kamil Çömlekçi ÜNAK Kütüphanecilerin Değişen Rolleri Geleneksel Roller Koleksiyon geliştirme ve

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 On5yirmi5.com İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 Bu yıl yeni açılan üniversite ve bölümler, ÖSYM'nin 23 Haziran tarihli yayınladığı ÖSYS tercih kılavuz ve kitapçıkta yer alan verilerin geçtiğimiz

Detaylı

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Tıbbi Aramalar İçin 3 Kritik Nokta Geniş Kapsamlı: Geleneksel arama motorlarının hepsi geniş kapsamlı değildir bu yüzden doktorlar genelde aradıkları

Detaylı

SciVerse ScienceDirect. Bilime İvme Kazandırmaya Açık Olmak

SciVerse ScienceDirect. Bilime İvme Kazandırmaya Açık Olmak SciVerse ScienceDirect Bilime İvme Kazandırmaya Açık Olmak SciVerse ScienceDirect Tam metin ve arama keşfi Sciverse, bir karşılaştırmalı kaynakta araştırmacılara aşağıdakiler için zamanında erişim sağlar:

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi Bu kaynaklar nasıl organize olacak? Alıntılarımı nasıl yapabilirim? Dosyalarım diğer bilgisayarımda kaldı. Şimdi ne yapacağım? Yedekleme? Dosyalarımı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) GAZI UNIVERSITY (ANKARA) 104110015 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 10 104110024 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 11 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters

Detaylı

Türk Telekom Portali Nasıl Değişti?

Türk Telekom Portali Nasıl Değişti? Türk Telekom Portali Nasıl Değişti? Türkiye nin Telekomünikasyon Devi Aboneleriyle IBM WebSphere Portal Aracılığı ile Konuşuyor Alpaslan Tomuş İş Geliştirme Koordinatörü innova Bilişim Çözümleri Türk Telekom

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları E-Bülten Temmuz 2007 Sayı: 2 Bu Sayıda Bilgi Merkezi Araç Çubuğu (Toolbar) Journal Citation Reports BMJ Online Journals 1 2 7 Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com

Detaylı

Legal Collection. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Legal Collection. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Legal Collection 1 Kapsam Tam metin hukuk veri tabanıdır. Uluslararası alanda en çok başvurulan 250 hukuk dergisini tam metin olarak kullanıma sunar. Adli suçlar ve davalar, uluslararası hukuk, yasalar,,

Detaylı

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ÜNİBİLGİ Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Elektronik kütüphanemizde yer alan yeni veri tabanlarının daha aktif olarak kullanımına olanak sağlamak amacıyla yaptığımız tanıtım

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı Koç Üniversitesi yüksek lisans ve doktora programlarında Koç Üniversitesi tarafından sağlanan burslara ilişkin uygulanacak esasları düzenlemek ve kuralları belirlemektir.

Detaylı

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE 1 KAPSAM Computers & Applied Sciences Complete (CASC), hesaplama ve uygulamalı bilimlere ait disiplinlerin araştırmalarını ve gelişimsel spektrumunu kapsar. Geleneksel

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR Kullanım Kılavuzu Semih BAKAR semih@accucoms.com ascelibrary.org İnşaat Mühendisliği araştırmaları ve uygulamaları konu alanlarında dünyadaki en büyük tam metin veri tabanıdır. ASCE Library inşaat mühendisliği

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

Access Medicine - McGraw Hill

Access Medicine - McGraw Hill Access Medicine - McGraw Hill KAPSAM McGraw-Hill tarafından geliştirilmiş, 90 dan fazla tıbbi konu başlığıyla, öğrencilere, uzman hekim adaylarına, klinisyenlere, araştırmacılara ve tüm sağlık çalışanlarına,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÜNCEL DUYURULAR VE ETKİNLİKLER

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÜNCEL DUYURULAR VE ETKİNLİKLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÜNCEL DUYURULAR VE ETKİNLİKLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ Üniversitemiz Ankara içinde ve çevre ilçelere dağılmış çok sayıda fakülte

Detaylı

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Günümüzde, finans, tıp, sanat, güvenlik, enerji gibi bir çok sektör, bilgisayar mühendisliğindeki gelişimlerden

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği

Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği Öğr.Gör. Okan KOÇ Giriş Araştırmamızda, üniversite birinci

Detaylı

geniş kapsamlı özet doktorlar tarafından doktorlara referanslı doğruluk ve güvenirlikleri

geniş kapsamlı özet doktorlar tarafından doktorlara referanslı doğruluk ve güvenirlikleri UpToDate Nedir? UpToDate kanıta dayalı geniş kapsamlı bir tıbbi bilgi kaynağıdır UpToDate; doktorların kullanımı kolay ve özet bilgilere en çok ihtiyaç duydukları anda erişmelerini sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

Puan Türü ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

Puan Türü ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU Program Kodu 01 0 0107 04 047 0 07 04 01 0 01 04 07 00 041 04 04 011 011171 011147 0111 01114 01114 011174 0101 01111 014 0111 0107 01 0107 Program Adı Adalet Adalet (%0 Burslu) Adalet (Uzaktan Eğitim)

Detaylı

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab İçerik: Başlangıç olarak informaworld Nasıl yeni bir informaworld hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım? Kurumumum herhangi bir dergiye abone değil, buna rağmen informaworld u kullanabilir

Detaylı

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MathSciNet 1 KAPSAM MathSciNet, American Mathematical Society tarafından üretilen ve içerisinde 1.400.000 makalenin özeti ve değerlendirmesi bulunan matematik konusundaki en önemli veri tabanıdır. 1940

Detaylı

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Öğr. Gör. Mithat Zencir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Kapsam Giriş

Detaylı

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Umut Al ve Yaşar Tonta Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Hacettepe Üniversitesi {umutal, tonta}@hacettepe.edu.tr -1 Plan Koleksiyon yönetimi Yöntem

Detaylı

E-Kitap Sağlama Sürecine EBSCO'dan Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Abonelik Modelleri Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager Turkey & Albania

E-Kitap Sağlama Sürecine EBSCO'dan Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Abonelik Modelleri Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager Turkey & Albania E-Kitap Sağlama Sürecine EBSCO'dan Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Abonelik Modelleri Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager Turkey & Albania EBSCO ebooks 1. İçerik İhtiyacını Karşılama 2. ebook Abonelik

Detaylı

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Stratejik, ve 1. EĞĐTĐM VE ÖĞRETĐME YÖNELĐK AMAÇLAR Stratejik Amaç

Detaylı

Bülent Karasözen. ANKOS Daire Başkanları Toplantısı 16-17 Kasım 2012 Bilkent

Bülent Karasözen. ANKOS Daire Başkanları Toplantısı 16-17 Kasım 2012 Bilkent Bülent Karasözen ANKOS Daire Başkanları Toplantısı 16-17 Kasım 2012 Bilkent TARİHÇE TARİHÇE 1999: 4 üniversite, iki veritabanı aboneliği 2001: 10 kurumun 9 e-dergi ve 1 bibliografik veri tabanı aboneliği

Detaylı

elektronik dergileri Pratik kullanım rehberi

elektronik dergileri Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri Pratik kullanım rehberi Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için Suzanne Ferris Elektronik Ürün Destek Yöneticisi custserv@iop.org İçindekiler journals.iop.org 2

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 Kapsam 1997 yılında oluşturulan MD Consult veri tabanı, Önde Gelen Danışma Kitapları Kaliteli Tıp Dergileri, Hasta Eğitim Materyalleri, Kanıta Dayalı Tıp Kaynakları, Web ve PDA için İlaç Veri Tabanı,

Detaylı

Elektronik Kaynaklara. Erişim

Elektronik Kaynaklara. Erişim K Elektronik Kaynaklara Erişim E-Kaynaklar ÇOMÜ Kütüphanesi nde şu anda 192.296 e-kitap, 2 milyondan fazla e-tez, 17.000 fazla e-dergi, 58 veritabanı, 2.200 den fazla e-gazete kullanıcıların erişimine

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 17 Şubat 2012, Erzurum 2 BaŞLaRKeN Bilginin yönetimi zor bir iştir. Bu zoru

Detaylı

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Nisan 2002 Sayı:8

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Nisan 2002 Sayı:8 ÜNİBİLGİ Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Nisan 2002 Sayı:8 08 Üniversitemizin abone olduğu elektronik veri tabanlarını tanıtmaya devam ediyoruz. Amacımız veri tabanlarının

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Mehmet Emin Küçük, Umut Al Hacettepe Üniversitesi {mkucuk, umutal}@hacettepe.edu.tr N. Erol Olcay Aksaray Üniversitesi neciperololcay@gmail.com -1 Plan Amaç Yöntem

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi SCIENCE ONLINE 1 KAPSAM American Association for the Advancement of Science (AAAS) tarafından 1883'ten beri yayınlanmakta olan Science, disiplinlerarası haftalık bir bilim dergisidir. Science Online, temel

Detaylı

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Erişim adresi www.emeraldinsight.com Dergileri inceleme Journals & Books sekmesine tıklayarak dergi ve kitapları görebilirsiniz Dergileri inceleme

Detaylı

Springer Protokolleri

Springer Protokolleri springer.com Springer Protokolleri Springer, dünyanın en kapsamlı, hakemli, yaşam bilimleri protokolleri koleksiyonunu sunar 7 20.000 den fazla protokol içerir, her sene 2.000 yeni protokol eklenmektedir

Detaylı

BRILL Ortadoğu ve İslam Çalışmaları Koleksiyonları

BRILL Ortadoğu ve İslam Çalışmaları Koleksiyonları BRILL Ortadoğu ve İslam Çalışmaları Koleksiyonları ANKOS 13. Yıllık Toplantısı 25-27 Nisan 2013 Antalya Ajanda Brill kimdir? Ortadoğu ve İslam Koleksiyonları E-kitaplar E-referanslar Birincil Kaynaklar

Detaylı