TAŞIT TANIMA SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TAŞIT TANIMA SİSTEMİ"

Transkript

1 TAŞIT TANIMA SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU V MEPSAN Taşıt Tanıma Sistemi, yakıt almak için istasyona giriş yapan müşteri araçlarının tanımlanmasını sağlayan UHF RFID tabanlı bir taşıt tanıma sistemidir.

2 2 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ ACCESS POINT ACCESS POINT MONTAJI TECHNICAL SPECIFICATIONS Physical Specification RF Specification ACCESS POINT AYARLARI UHF RFID NOZZLE KIT Nozzle Kitin Çalışma Prensibi Nozzle Kit ayarları TECHNICAL SPECIFICATIONS Physical Specification RFID Specification RF Specification UHF RFID TAG(Araç kimlik Birimi) UHF RFID TAG MONTAJI UHF RFID TAG TECHNICAL SPECIFICATIONS Physical Specification RFID Specification UHF RFID MESAFE AYARLAMA ÖRNEK SAHA KURULUMU... 13

3 3 1. GİRİŞ Mepsan Taşıt Tanıma Sistemi, yakıt almak için istasyona giriş yapan müşteri araçlarının tanımlanmasını sağlayan ultra yüksek frekanslı (UHF) RFID tabanlı bir taşıt tanıma sistemidir. Sistem araçların yakıt deposu girişine yerleştirilen resim 4.1 de görünen bir UHF RFID tag, araçlara yerleştirilen bu etiketi okumak için tabanca üzerine takılan resim 3.1 de görünen bir UHF RFID nozzle kit ve UHF RFID nozzle kit'in okuduğu bilgileri ulaştırdığı resim 2.1 de gözüken bir Access Point' ten oluşmaktadır.

4 4 2.ACCESS POINT Resim 2.1 Taşıt tanıma sisteminin bir parçası olan Access Point resim 2.1, UHF RFID nozzle kit ile 868 MHZ radyo frekansı ile haberleşerek UHF RFID tag bilgisini almaktadır. Alınan bu bilgi otomasyon sisteminden sorgulanarak satışa onay veya ret cevabı verilir. Aynı zamanda Access Point üzerinde bulunan RFID kart okuyucu vasıtası ile personel ve müşteri kartlarını da okuyabilmektedir. Access Point, otomasyon sistemi ile RS485 haberleşme birimi vasıtası ile iletişim kurmaktadır. 2.2 ACCESS POINT MONTAJI Resim 2.2 Resim 3.2 de gözükmekte olan bağlantı soketleri vasıtası ile cihaza +5V DC uygulandığında cihaz çalışmaya başlamaktadır. Cihaza sahada ilk kurulum esnasında Otomasyon adresi, access point adresi ve kanal numarası ayarlarının yüklenmesi gerekmektedir. Bu işlem Android tabanlı Mepset uygulaması ile gerçekleştirilebilmektedir. Cihaz otomasyon ile RS485 üzerinden haberleştiği için resim 2.2 de gözüken soketler vasıtası ile haberleşme kabloları bağlanmalıdır.

5 5 2.3 TECHNICAL SPECIFICATIONS Physical Specification Material : Plastic Size (mm) : 96 x 103 x 39 (tolerance) +/- 0.5 Weight (g) : RF Specification Frequency : 868 MHZ Number of channels : 32 Max. Power : +6 dbm Read Range : Up to 100m 2.4. ACCESS POINT AYARLARI İstasyonda birden çok access point olabileceği için ve her access pointin kendi Nozzle Kitleriyle kablosuz haberleşebilmesi için Nozzle Kitleri ve Access Pointleri kanallara ayırarak gruplandırmak gerekir. Örneğin 1. adanın 1. pompasının A yüzünün Access Pointi ve Nozzle Kitleri 1. kanalda, Yine 1.Adanın 1. Pompasının B Yüzünün Access Pointi ve Nozzle Kitleri 2. kanalda olacak şekilde ve diğer adalara da ayrı ayrı kanallamalar yaparak sistemi kurmak gerekir. Access Pointin Ayarları: 1-Otomasyon Adresi 2-Tabanca Adresi 3-Kanal Numarası 1-Otomasyon Adresi: USC ile RS485 hattı üzerinden haberleşeceği adrestir. Kart Okuyucuya mıknatısla verilen adresle bu adres aynı olmak zorundadır.otomasyona Access Pointin adresi ve kart okuyucu tipi ayarı girilirken kart okuyucu tipi STAR NEW olarak ayarlanmalıdır. 2-Tabanca Adresi: Nozzle kitlerin verilerini aktaracağı adres numarasıdır. Tabanca üzerindeki Nozzle Kitler bu adrese verilerini aktarırlar. Kanal numarası ile aynı verilmelidir. 3-Kanal Numarası: Access Point ile Nozzle Kitlerin kablosuz haberleşebilmesi için kullanılan ayardır. Pompanın bir yüzündeki Access Point ve Nozzle Kitler(5 tabancaya kadar çıkabilir) aynı kanalda olmak zorundadır. Ve diğer yüzlerdeki kanal numaralarından farklı olmak zorundadır.

6 6 Resim 2.3 Bu ayarlamaları Android tabletler üzerinde çalışan MEPSET programı ile yapabiliriz. Bunun için VIS Android Configuration Kit (Resim 2.3 )Tablete mini USB girişinden bağlanır(resim 3.3). Otomatik olarak MEPSET uygulaması başlayacaktır. Access point ayarlarına giriniz.access pointe kablosuz olarak ayar yapabilmemiz için Access pointin o anda çalıştığı kanal numarasını bilmemiz ve VIS Configuration Kitin kanal numarasını ayar yapılacak Access pointin kanal numarasına ayarlamak gerekir. Fabrikasyon olarak kanal numaraları 1 e ayarlanmıştır. Bunun için mepset uygulamasında sağ üstte bulunan menüden VIS Configuration Kitin kanal numarası ayarlanır. Eğer Access pointin kanal numarası bilinmiyorsa yine aynı menüden otomatik seçeneği işaretlenir. Bu durumda VIS Configuration Kiti 0 dan 32. kanala kadar tarama yöntemiyle Access pointi bulacaktır. Burada önemli olan konu istasyonda bulunan diğer Access Pointler ile ayar yapılacak olan Access Pointin verilerinin ayar okuma ve gönderme sırasında birbirine karışmaması gerekir. Bunun için 2 yöntem var : 1-Mepset uygulamasının sağ üst köşedeki menüde güç ayarı bölümünden VIS Configuration Kitin gücünü minimuma alarak ayar yapılacak olan access pointin dışındaki access pointlerin veri alışverişini duymaları engellenir. Bu durumda VIS Configuration Kiti ayar yapılacak olan Access Pointin antenine olabildiğince yaklaştırılır. 2-Ayar yapılacak olan Access Pointin dışındaki Access Pointlerin elektriği kesilir. Artık sistem veri alışverişine müsait duruma gelmiştir.oku butonuna basarak AccessPointin ayarlarını okuyabilir ve YAZ butonuna basarak ayarlarını değiştirebiliriz.

7 7 3.UHF RFID NOZZLE KIT Pompa Tabancalık üzerine takılıp araçtan aldığı bilgileri Access Pointe aktaran cihazdır Nozzle Kitin Çalışma Prensibi Resim 3.1 Nozzle Kit, içerinde bulunan reed-switche mıknatısın yaklaşması sonucu reed-switch kapanır ve bataryadan beslenmeye başlar. Fabrikasyon çıkışı Nozzle Kitlerde mıknatıs takılı olarak gönderilmez. Ambalaj içerisinde mini mıknatısları bulabilirsiniz. Ambalajdan çıkan Kauçuk malzeme üzerindeki mıknatıs delikleri Nozzle kite bakacak şekilde tabancaya sıkı bir şekilde geçirilir.kauçuk üzerinde bulunan deliklere mıknatıslar yerleştirilir ve bu mıknatıslar üzerinde Nozzle Kit Resim3.2 deki gibi sabitlenir. Tabancalığa monte edilen Nozzle Kit içinde bulunan reed-switch mıknatıslar sayesinde kapanır ve sistem bataryadan çalışmaya başlar. Nozzle kitin içerinde bulunan uyuma ve uyandırma sensörü tabancalık pompaya takılı vaziyette iken Nozzle Kiti uykuda tutar. Tabancalık yuvadan alınıp yakıt vermek için araca takıldığında uyandırma sensörü Nozzle kiti uyandırır ve Nozzle Kit çalışmaya başlar.nozzle Kit çalışmaya başladıktan her 2 sn de bir UHF Pasif Tag arar. Karşısında bir Tag bulduğu zaman bu tagın ID sini kendi kanalındaki Access Pointe aktarır.id aktarma sırasında Nozzle Kitte bulunan LED hızlı bir şekilde 3 kere yanıp söner. Eğer karşısında bir Tag bulamazsa 10 defa Tag arar ve yeni bir dolum başlatılıncaya kadar tag arama işlemi sonlanır.burada Her arama sonunda Tag bulunmaz ise LED 1 kere kısa yanar ve söner.

8 8 Resim 3.2 Nozzle kit montajı yapıldıktan sonra mutlaka bir defaya mahsus olarak cihazın çalışma frekansı, tabanca numarası, otomasyon adresi ve dağıtım firması bilgileri ayarlanmalıdır. Bu ayarlamalar Android tabanlı Mepset uygulaması ile gerçekleştirilmektedir. Ayar yapılmış bir nozzle kit tabanca üzerinden söküldüğü zaman bu bilgiler cihaz tarafından silinmektedir. Böyle bir durumda cihazın tekrar ayarlarının yapılması gerekmektedir Nozzle Kit ayarları Resim 3.3 Nozzle Kite ayar vermek için yine MEPSET ve VIS Configuration Kite(Resim 3.3) ihtiyaç vardır. Nozzle kitler pilden tasarruf edebilmek için sürekli uyku pozisyonundadırlar. Dolayısıyla Nozzle Kite ayar yapılacağını cihaza anlatmak gerekir ki sürekli uyanık vaziyette bulunsun. Bunun için VIS Configuration Kite ihtiyaç vardır. VIS Configuration Kiti içerisinde araçlara takılan Tag dan mevcuttur. Bu taglar ayar taglarıdır ve fabrikasyon olarak içerisinde belli kodlar bulunur. Ayar yapılacak olan Nozzle kit VIS Configuration Kitine yaklaştırılır, Nozzle kit ayar tagını okuduğu anda ledi, 1 kısa 2 uzun olacak şekilde yanar ve otomatik olarak ayar moduna geçer. Artık Mepset uygulamasıyla ayar yapılabilir. Access pointte olduğu gibi Nozzle Kitinde o anda kendi Access Pointiyle çalıştığı kanalı bilmek gerekir. Fabrikasyon olarak kanal numarası 1 dir. Mepset uygulamasından VIS Configuration Kitin çalışma kanalı ayarlanır, bilinmiyorsa kanal otomatiğe alınır. Burada Access Pointteki gibi VIS Configuration Kitin gücünü kısmaya gerek yoktur ve güç ayarı maximuma ayarlanır. Çünkü sahada bulunan diğer Nozzle Kitler pilden tasarruf edebilmeleri için uyku pozisyonundadırlar ve tüm alıcıları kapalıdır.

9 9 Nozzle kitin 3 tane ayarı vardır.bunlar; 1-Pompa Adresi 2-Tabanca Numarası 3-Kanal Numarası 4-Dağıtım Firması 1-Pompa Adresi: Access Pointe verdiğimiz tabanca adresi ile aynı olmak zorundadır.nozzle Kitler burada ayarlanan adresteki Access Point ile iletişime geçecektir. 2-Tabanca Numarası:Nozzle Kitin, pompanın o yüzünde kaçıncı tabancaya ait olduğunu bildirir.pompanın bir yüzünde maximum 5 tabanca olabilir. 3-Kanal Numarası: Haberleşmesini istediğimiz Access Pointle aynı kanalda olmak zorundalar. Burada Pompa adresi ile Kanal numarası aynı yapılmalıdır. 4-Dağıtım Firması:Uygun Firmayı seçiniz. Aksi taktirde Sistem çalışmayacak ve okunan tagların ID lerini sürekli olarak EE olarak AccessPointe gönderecektir. Bu ayarlar MEPSET uygulamasında Tabanca Ayarları bölümündedir. Kit üzerindeki ayarları görmek için OKU butonuna basınız. Ayarları değiştirmek için ise YAZ butonuna basınız.nozzle kit, 1 dk. boyunca ayar yapılmaz ise yeniden uyku moduna geçer. Ayar yapılmış bir cihaz tabancalıktan sökülüp(mıknatıstan ayrılıp) tekrar takılırsa okunan Tagların ID lerini EE olarak gönderecektir.bu durumda MEPSET ile yeniden bağlantı kurup ayar yapılması gerekmektedir TECHNICAL SPECIFICATIONS Physical Specification Material : Plastic Size (mm) : 60 x 62 x 64 (tolerance) +/- 0.5 Weight (g) : RFID Specification Protocol : EPC Class 1 Gen 2 Frequency Range : MHZ (Global) Read Range : Up to 1m Max. Power : +10 dbm RF Specification Frequency : 868 MHZ Number of channels : 32 Max. Power : +6 dbm Read Range : Up to 100m

10 10 4- UHF RFID TAG(Araç kimlik Birimi) Resim 4.1 Resim 4.1 de gözüken bu tag, araçların yakıt deposu girişine monte edilerek aracın ve dolayısı ile müşterinin otomasyon sistemi tarafından tanımlanmasını sağlayan bir UHF RFID tag dır.bu taglar her araç için yalnızca bir defalık kullanım için tasarlanmıştır. Kırılgan bir yapıya sahip olan bu taglar üzerinde bulunduğu araçtan sökülmeye çalışıldığı zaman kullanılmaz hale gelmektedir. Bu sayede sisteme yetkisiz kişiler tarafından uygulanacak müdahaleler önlenmiş ve sistem güvenliği sağlanmış olur UHF RFID TAG MONTAJI Resim 4.2 Tag montajı için ilk olarak aracın deposunda en uygun yer bir bant yardımı ve Nozzle kitle test edilerek bulunur. Burada önemli olan tag üzerinde bulunan nokta ve nozzle kit birbirlerine dik olacak şekilde yerleştirilmelidir.uygun bir yer bulduktan sonra ambalaj içerisinde bulunan tag metal parçası test edilen yüzeye vidalarıyla sabitlenir ve tag bu metal parçaya yapıştırılır. Yine ambalaj içerisinde bulunan muhafaza kapağı kapatılır(resim 4.3). Eğer araç deposunun yüzeyi kauçuk yada plastik bir malzemeden yapılmış ise bu yüzey kibarca sökülüp iç yüzeyde herhangi bir metal yüzeye kuvvetli bir yapıştırıcıyla,test edildikten sonra yapıştırılıp deponun kauçuk yada plastik parçası geri takılır. Stawiz otomasyonda kayıtlı olmayan araçlar kart okuyucu ekranında wrong card ve ID numarası görünecek şekilde uyarı alır. Buradan ID numarası öğrenilebileceği gibi stawiz tarafında araç ekleme bölümünden ID numarası otomatik olarak kaydedilebilir.

11 UHF RFID TAG TECHNICAL SPECIFICATIONS Resim Physical Specification Material : Plastic and Metal Size (mm) : 25 x 25 x 4 (tolerance) +/- 0.5 Weight (g) : RFID Specification Protocol : EPC Class 1 Gen 2 Frequency Range : MHZ (Global) Read Range : Up to 1m Memory : 2 EPC - 96bit User - 512bits TID - 64bits

12 UHF RFID MESAFE AYARLAMA Resim 4.4 Nozzle kit aracın deposundan çıkarıldığı halde depodaki tagı okumaya devam ediyorsa araçta takılı olan tagın sinyali güçlü demektir ve bu sinyali kısmak gerekir. Bu sayede pompa tabancası aracın deposundan uzaklaştırıldığı anda Nozzle kit araçtaki tagı okuyamaz olacak ve otomasyon sistemi pompanın yakıt verilmesini durduracaktır. Kısma işlemi şöyle gerçekleştirilir; Her tagın içerisinde kendisine ait güç ayarı vardır. Nozzle kit bu ayara göre okuma sinyalini kısar yada açar. Fabrikasyon olarak bu ayar maximum değerdedir. Mesafesi ayarlanan bir tagın içerisindeki kod bölümüne, o tagın çalışma güç sinyal seviyesi kaydedilir. Örneğin Maximum değer 20 iken mesafesi ayarlanan bir tagın içerisindeki data bölgesine şifreli olarak 15 yazılır. Nozzle Kit pompanın tabancalık yuvasından ilk olarak alınıp aracın deposuna takıldığında maximum sinyal gücünde bu değerleri okur ve gücünü 15 e kısar. Böylelikle araç depodan uzaklaştırıldığı anda otomatik olarak tagı okuyamaz hale gelecek ve otomasyon sistemi pompayı durduracaktır. Mesafe verme işlemi için yine MEPSET uygulamasından yararlanılır. İlk olarak Nozzle Kit sanki ayar verilecekmiş gibi VIS Configuration Kitin içerisinde bulunan ayar tagı ile uyandırılır. VIS Configuration Kitin kanalı, nozzle kitin kanalıyla aynı olacak şekilde MEPSET uygulamasından ayarlanır. MEPSET uygulamasından güç ayarı maximuma getirilir. Bu aralamalar yapıldıktan sonra Tag Ayarları bölümüne girilir ve Başla butonuna basılır. Tabancalık,pompanın yakıtı kesmesini istediğimiz mesafeye getirilir ve burada bekletilir. Bu sırada MEPSET uygulamasından tag okuma mesafe çubuğu bu ayarlanan mesafede Nozzle Kit tagı okuyamaz hale gelene kadar kısılır(resim 4.4). İstenen mesafe, ayar çubuğu sayesinde ayarlandıktan sonra Nozzle Kit depoya(taga) olabildiğince yaklaştırılır ve Yaz butonuna basılır. Mesafe ayarlanmıştır. Yakıt kesme testleri yapılarak işlem sonlandırılır.

13 13 5. ÖRNEK SAHA KURULUMU Resim 5.1 Örnek bir saha uygulamasının şeması Resim 5.1 de gösterildiği gibidir. Görüldüğü üzere AP(Access Point) ve NK(Nozzle Kitler) kendi aralarında gruplandırılmıştır. Her bir grubun kanal numarası ve Pompa-Tabanca adresleri birbirinden farklıdır. Grupların ayarları aşağıdaki gibi ayarlanabilir;

14 14 Pompa Adr. NozzleKit1 NozzleKit2 NozzleKit3 NozzleKit4 Tabanca Kanal Pompa Tabanca Kanal Pompa Tabanca Kanal Pompa Tabanca Num. Num. Adr. Num. Num. Adr. Num. Num. Adr. Num. GRUP GRUP GRUP GRUP GRUP GRUP Kanal Num. AccesPoint Otomasyon Adresi Tabanca Adresi Kanal Numarası GRUP GRUP GRUP GRUP GRUP GRUP

15 15 3. OSB Büyükkayacık Mah. T. Ziyaeddin Akbulut Cad. No: 24 Selçuklu, KONYA/TÜRKİYE T F

RPR-PIPE Tipi Pompa Tabanca Taşıt Kimlik Okuyucusu. Montaj ve Kullanım Dökümanı

RPR-PIPE Tipi Pompa Tabanca Taşıt Kimlik Okuyucusu. Montaj ve Kullanım Dökümanı RPR-PIPE Tipi Pompa Tabanca Taşıt Kimlik Okuyucusu Montaj ve Kullanım Dökümanı Üretici Firma Üretici Firma Adres İthalatçı Firma : Retail Petro Systems (RPS) B.V : Molenweg 14, 1251LT Laren Hollanda :

Detaylı

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate Pratik-C series Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate PRATİKKART, PRATİK-C SERİSİ PratikKart, Kartlı Geçiş Sistemi Pratik-C serisi, KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) mantığında

Detaylı

1 USCPluS+ Yapılandırma Kılavuzu (SERVİS)

1  USCPluS+ Yapılandırma Kılavuzu (SERVİS) 1 www.mepsan.com.tr USCPluS+ Yapılandırma Kılavuzu (SERVİS) 2 www.mepsan.com.tr İÇİNDEKİLER 1. USCPluS Bağlantı Ayarları 2. USCPluS Arayüze Giriş İşlemi 3. USCPluS Konfigürasyon Sayfası 4. USCPluS Yapılandırma

Detaylı

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000 Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 22.04.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm...

Detaylı

1.1 KULLANICI YÖNETİMİ

1.1 KULLANICI YÖNETİMİ X7 KULLANIM KLAVUZU 1.1 KULLANICI YÖNETİMİ 1.2 Yönetici Doğrulama İşlemleri Yönetici Şifresini Doğrulama Önce * tuşuna ardından # tuşuna basılır. 1234 fabrikasyon şifresi girilir. Doğrulama başarılı olacak

Detaylı

Atitek Elektronik LTD. UHF Temelli OGS Sistemleri

Atitek Elektronik LTD. UHF Temelli OGS Sistemleri Nedap OGS Sistemleri Türkiye Genel Distribütörü Atitek Elektronik LTD. UHF Temelli OGS Sistemleri COPYRIGHT Bu doküman ve içindeki bilgiler Atitek Elektronik Sistemleri ve Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti.

Detaylı

MRL 200 - RF Oda Termostatları

MRL 200 - RF Oda Termostatları MRL 200 - RF Oda Termostatları MRL 200 - RF oda termostatı, kablosuz bir oda termostatıdır. Bu termostat her türlü ısıtma ve soğutma sistemlerini kontrol etmek için dizayn edilmiş ve her türlü termostatın

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Kamera RF CARD Kart Okutma Penceresi 182 mm Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD

Detaylı

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate Pratik-CP series Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate PRATİKKART, PRATİK-CP SERİSİ Pratikkart, Pratik-CP serisi (şifre + kartlı geçiş sistemi) KGS (Kartlı Geçiş Sistemi)

Detaylı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı Genel Açıklama MTK7 BOYUTU KÜÇÜK, TAŞINABİLİR GPS İZLEME/ TAKİP CİHAZIDIR. ÖZEL NEODMİUM MIKNATISLARI İLE HER TÜRLÜ METAL AKSAMIN ÜSTÜNE KOLAYCA VE SANİYELER İÇİNDE MONTAJ YAPILABİLİR. ÜSTÜN GPS MODÜLÜ

Detaylı

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ GSM İNTERKOM KULLANIM KILAVUZU ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İletişim Merkez Ofis: Cami Mahallesi Çemenzar Çıkmazı Sokak Albatros Sitesi No:28 Tuzla / İSTANBUL

Detaylı

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi Yusuf Noyan AYDIN Aydın Dış Ticaret Altınkum Mahallesi 430 Sokak No:2/4 Konyaaltı ANTALYA Telefon : + 90 242 229 96 50 www.aypro.com info@aypro.com CG - G5 GSM Modüllü Alarm Sistemi GSM / SMS / RFID Alarm

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90)

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 -S / CCT / -P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90) (216)

Detaylı

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 adresli alarm paneli mikroişlemci tabanlı ve SMD teknolojisi ile üretilmiştir. 3MK-AFP29 adresli alarm paneline 64 adet dedektör veya buton

Detaylı

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm... 4 2. Cihaz

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi. KEMiQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI

Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi. KEMiQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi KEMiQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI KEMIQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI KEMIQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ 1. alyen anahtarlar kafa

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

RFID OKUYUCU / YAZICI

RFID OKUYUCU / YAZICI RFID OKUYUCU / YAZICI ÜRÜN KILAVUZU Version 1.2 (MAYIS 2006)!"#! $%%&'''()*+,-. %/ GENEL ÖZELLKLER Özellikler : 868 MHz. UHF bandında EN 300 220 uyumlu. RF çıkı gücü ayarlama özellii 2 adet -RS232 veya

Detaylı

TT - SC6V Video Modülü

TT - SC6V Video Modülü Kullanım Kılavuzu TT - SC6V Video Modülü Ortak Video Hafızası Merdiven Işık Kontrolü Yükseltilebilir Kamera Sayısı SC6V modülü DT sistemler için tasarlanmış video paylaşım, ışık kontrolü ve ekstra kamera

Detaylı

DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF. Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ.

DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF. Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ. DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ. Bu termostatı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu ısıtma kontrol cihazı, doğru kullanım

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4 AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFR/PSI GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.4 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17/B Tuzla-İstanbul / Türkiye

Detaylı

F8914 ZİGBEE RF MODEM İLE MODBUS HABERLEŞME KILAVUZU

F8914 ZİGBEE RF MODEM İLE MODBUS HABERLEŞME KILAVUZU F8914 ZİGBEE RF MODEM İLE MODBUS HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90

Detaylı

SD-AY mA SEVİYE PROBU

SD-AY mA SEVİYE PROBU SD-AY420 4-20mA SEVİYE PROBU Vira Isı Endüstriyel Ürünler A.Ş. Metal İş Sanayi Sitesi 11. Blok No:37-39 İkitelli/İstanbul Tel: 0.212.549.57.70 Fax: 0.212.549.58.48 info@viravalf.com www.viravalf.com SD-AY420

Detaylı

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 08.12.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi Masaüstünde AKS SOFT V4.0 kısa yolu oluşur. Bu kısa yol kullanılarak program çalıştırılır.

Detaylı

S.I.C.K. A.Ş. - Otomatik Tanımlama Bölümü - v1.20-25.03.2008 RFID @

S.I.C.K. A.Ş. - Otomatik Tanımlama Bölümü - v1.20-25.03.2008 RFID @ S.I.C.K. A.Ş. - Otomatik Tanımlama Bölümü - v1.20-25.03.2008 RFID @ RFI341-1520 (1028572) RFID Interrogator ve entegre splitter Frekans Gönderim gücü 2 x 2 W Okuma mesafesi Anten ve tag'a bağlıdır Host

Detaylı

KABLOSUZ PERDE KIZILÖTESİ DEDEKTÖRÜ KS-306FCT. Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

KABLOSUZ PERDE KIZILÖTESİ DEDEKTÖRÜ KS-306FCT. Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu KABLOSUZ PERDE KIZILÖTESİ DEDEKTÖRÜ KS-306FCT Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu KS-306FCT Kablosuz Perde Kızılötesi Detektörü gelişmiş akıllı tanıma teknolojisini benimser. Sahip olduğu otomatik ısı derecesi

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF

RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF İÇİNDEKİLER 1. PASİF (UHF) RFID NEDİR, NASIL ÇALIŞIR? 2. RFID DEPO VE SEVKİYAT UYGULAMALARI 3. RFID ÜRETİM TAKİP UYGULAMALARI

Detaylı

BQ352 Modbus Röle Cihazı 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ352 Modbus Röle Cihazı 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Röle Cihazı 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır

Detaylı

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1-MİKA ETİKET 2-BAĞLANTI

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER Teknik özellikleri....2 Makine ölçüleri..... 2 Kullanım kılavuzu 3 Kurulum ve yerleşim... 3 Makine kullanımı... 3 Kama broşu

Detaylı

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği.

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği. GEPA RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği Kullanma Kılavuzu www.gepaelk.com İçindekiler 1. Genel... 1 2. Özellikler... 1 3. Bağlantı ve Montaj...

Detaylı

RFD8500 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

RFD8500 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU RFD8500 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU 2 RFD8500 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Zebra; güvenilirliği, işlevselliği ya da tasarımı geliştirmek için tüm ürünlerinde her türlü değişikliği yapma hakkını saklı tutar. Zebra,

Detaylı

D53R. Montaj ve Kullanma Kılavuzu.

D53R. Montaj ve Kullanma Kılavuzu. D53R Montaj ve Kullanma Kılavuzu İçindekiler : 1. Cihazın Verileri 1.1 Cihazın Genel Özellikleri 1.2 Teknik Veriler 2. Montaj 3. Kullanım 3.1 Buton ve Sesli - Işıklı İkaz Fonksiyonları 3.2 Tanımlama ve

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ;

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ; STB bağlantısını sirenimizin üzerindeki flaşörü çalıştırmak için, bu bağlantıyı yapmak zorunlu değildir. MicroSwich bağlantısını sabotaj bağlantısı olarak kullanıyoruz. Bağlantıyı yapmak zorunlu değildir.

Detaylı

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008 Kullanım Kitapçığı KIT FW8 8 Bölgeli Kontrol Paneli [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir. Program moduna

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

BQ410 Modbus RF Çevirici Kullanım Kılavuzu

BQ410 Modbus RF Çevirici Kullanım Kılavuzu BQ410 Modbus RF Çevirici Kullanım Kılavuzu Döküman Ver: 1.1.1 İçindekiler 1. BQ410 Hakkında 3 2. Cihaz Özellikleri 4 3. Cihaz Görünümü 5 3.1. Besleme Girişi 6 3.2. RS232 Port 6 3.3. RS485 Port 6 3.4. Anten

Detaylı

ART S603W Standalone Kart Okuyucu

ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu AVS Kontrol Panosu 1. Ürün Bilgisi AVS; değişken hızlı kontrol sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlayan, 4.3 TFT dokunmatik ekrana sahip özel tasarlanmış PLC ve röle modülünden oluşan, bir pompa kontrol

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

TÜRKSAT 4A UYDUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TÜRKSAT 4A UYDUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME Değerli Müşterilerimiz, Türksat 4A haberleşme uydusu, 17 Eylül 2014 tarihini - 18 Eylül 2014 e bağlayan gece yarısı hizmet vermeye başlayacaktır. Türksat 4A ile birlikte, Türksat 2A uydusu üzerindeki 178

Detaylı

TAKİPSAN RFID ENDÜSTRİYEL ÜRÜN KATALOĞU VE TEKNİK DÖKÜMANTASYON. Takipsan RFID Industrial Product Catalogue and Technical Documentation

TAKİPSAN RFID ENDÜSTRİYEL ÜRÜN KATALOĞU VE TEKNİK DÖKÜMANTASYON. Takipsan RFID Industrial Product Catalogue and Technical Documentation TAKİPSAN RFID ENDÜSTRİYEL ÜRÜN KATALOĞU VE TEKNİK DÖKÜMANTASYON Takipsan RFID Industrial Product Catalogue and Technical Documentation Takipsan Hakkında About Takipsan En iyi RFID Etiketleri Nasıl Yapıyoruz?

Detaylı

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1 D53R Bilgi Dokümanı www.dtsis.com 1 İçindekiler 1. Cihazın Verileri... 3 1.1. Cihazın Genel Özellikleri... 3 1.2. Teknik Veriler... 3 2. Montaj... 3 3. Kullanım... 7 3.1. Buton ve Sesli Işıklı İkaz Fonksiyonları...

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

BARKODES ARF-PANEL. User Manual

BARKODES ARF-PANEL. User Manual 1 User Manual Barkodes Bilgisayar Sistemleri Bilgi İletişim Ve Yazılım Tic. Ltd. Şti. Altayçeşme Mahallesi Sanayi Sokak N.8 B Blok Maltepe-İstanbul/Turkey Tel: +90 (216) 442 20 62 Fax: +90 (216) 459 04

Detaylı

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden (Turkcell ve Vodafone kartlarını öneriyoruz) interneti olan,

Detaylı

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU KULLANICI KODLARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir.

Detaylı

Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Strike 5,50 R kullanım ve bilgisayar bağlantısı ile cihaz tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir.

Detaylı

M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL

M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL FPR100 PARMAK İZİ OKUYUCU BİOS Limited Şirketi M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL www.bios.com.tr FPR100_KK_ V1.0.1 (1) 21.03.17 İÇİNDEKİLER 1 GENEL... 3 2 KURULUM... 4 2.1 MONTAJ

Detaylı

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1-

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1- -1- -2- Temel Fonksiyonlar-Özellikler 1. Ücretsiz çağrı atarak kapı ve bariyer kumanda edebilme (1 adet kuru kontak çıkış) 2. Tüm programlama işlemlerinin SMS ile yapılabilmesi ve SMS ile geri bildirim

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI

KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI Önsöz TT-FSM SA Offline çalışma yapabilen üzerinde microdatabase bulunduran cihazlardır. Access PDKS uygulamaları tasarlanabilir. Offline çalışmada yetkili personel bilgileri

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

AKE YEMEK DAĞITIM ARABASI KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE YEMEK DAĞITIM ARABASI KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.470.502 YEMEK DAĞITIM ARABASI KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.470.502 YEMEK DAĞITIM ARABASI KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1. CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2. RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.470.502 YEMEK DAĞITIM

Detaylı

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20 İçindekiler Teknik Özellikler 6 Parametre Tablosu 8 Kullanıcı Arabirimi 10 Montaj 16 Ürün Seçimi 20 Teknik Özellikler 6 Teknik Özellikler AC Besleme DC Besleme Giriş Voltajı 100 220 VAC ± %10 24 VDC ±

Detaylı

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1 Alarm Sisteminiz Hakkında Bilmeniz Gerekenler Markalı alarm sisteminiz hakkında bilinmesi ve uygulanması gereken Teknik bilgiler asağıda sıralanmıstır. Sistem Kullanıcıları için uyarılar Alarm sisteminizin

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Runner 4-8 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Her türlü sorun ve sorularınız için teknik@alarmdestek.com adresine mail atınız. Satış ve pazarlama için lütfen 0532 605 13 45 numaralı telefon ile irtibata geçin

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı