M 324 YAPI DONATIMI SIHHI TESISAT. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "M 324 YAPI DONATIMI SIHHI TESISAT. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü"

Transkript

1 SIHHI TESISAT Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü

2 DR. Salih KARAASLAN KONUTLARDAKİ ISLAK HACİMLER Islak hacimler olarak, sıhhi tesisatın yer aldığı (soğuk veya sıcak temiz su/pis su) hacimler, yani; Mutfak Banyo Tuvalet Depo ve Çamaşır Odaları şeklinde ifade edilmekte olup, bu hacimlerde elektrikli ev aletleri ve makinaları için (bulaşık makinası, çamaşır makinası, buzdolabı vb.) bağlantılarda söz konusudur. Hacimlerin, makinaların ve gereçlerin doğru planlanması ve düzenlenmesi %27 ye kadar zaman ve %60 a kadar yürüyüş mesafesi tasarrufu sağlayabilir. Çalışma yerlerinin ve dolapların iyi düzenlenmesi halinde mutfak, banyo vb. hacimlerinin büyüklüğünün hiçbir rolü yoktur.

3 MUTFAK Mutfak evyesinin için döşenen su tesisatının yanı sıra bulaşık makinası ve bazı buzdolapları için soğuk su ve atık su tesisatlarının da döşenmesi gerekmektedir. Bulaşık makinesi için döşenen tesisat mutfak evyesine oldukça yakın olmalı ve bulaşık makinası levyenin hemen sol veya sağ tarafında olacak şekilde düşünülmelidir. Mutfak eviyelerinde çöp öğütücü montajı, organik çöp taşımayı azaltmakla birlikte, kanalizasyon sistemi için zararlı olduğu söylenebilir. Ayrıca kapağı açık kaldığında (çıkışında sifon yoksa) pis koku kaynağıdır. ABD de yaygın olarak kullanılmaktadır. Buzdolabı için soğuk su tesisatı gerekli olduğunda, ihtiyaç halinde su filtreleme sisteminin eklenebilmesi için tesisat borusunun çıkışında duvar içinde bir miktar boşluk bırakılmalıdır.

4 BANYO Banyo küveti veya duşa kabin için yeterli boşluk bırakılmalıdır. Yer süzgeci küvet/duşa kabin ile klozet arasında yer almalı ve banyoda suyun birikmesinin sağlıklı şekilde önüne geçilebilmesi ve suyun banyo dışına gitmesinin önlenmesi için zemin eğiminin banyo kapısına ters yönde olmasına dikkat edilmeli ve süzgece doğru olması sağlanmalıdır. Havalandırma: Saatte 100 metreküp kapasitede radyal fanlı (daha sessiz olduğu için) banyo aspiratörü mümkün olursa küvet hacminin içerisinde bir yere (veya klozet üzerinde bir yere) monte edilmelidir. Küvet hacminin içerisine monte edilmesi, su buharının dağılmasını önlemek/azaltmak için daha yararlıdır. Ekstra isteğe bağlı olarak; Bide, Pisuar tesisatı Ayak yıkama yeri tesisatı

5 TUVALET Banyodan ayrı olarak özellikle misafirlerin kullanımı için düşünülmeli ve çok iyi havalandırılmalıdır. Kapasitesi 80 metreküp saat olan radyal fan kullanılmalıdır. Klozet kullanılacak ise yer süzgeci klozetin hemen yanında olmalıdır. Depolu rezervuar kullanımı tavsiye edilir. Lavabo da el yıkama için mümkünse sıcak su tesisatı olmalıdır.

6 DEPO ve ÇAMAŞIR ODASI Ev aletlerinin konulduğu, çamaşır yıkanan ve belirli ölçüde yiyecek saklanan bir hacim olmalıdır. Eviye için soğuk su ve sıcak su bağlantısı olmalıdır. Çamaşır makinesi için soğuk su tesisatı ve pis su tesisatı olmalıdır.

7 Sıhhi Tesisatın Planlanması Sıhhi tesisatın ve yapının mimari planlanmasında bazı kriter ve kurallara uyulmalıdır: Aydınlatma ve havalandırma: Dış hacimlerde pencerelerden doğal olarak veya iç hacimlerde yapay olarak havalandırma ve aydınlatma yapılmalıdır. Banyo ve WC hacimleri yaklaşık 100 metreküp/saat kapasiteli aspiratörler kullanılarak havalandırılmalıdır. Banyonun bina dışına açılan penceresi olsa dahi; banyo yaparken cam açılmadığı için aşırı rutubet oluşmaktadır. Sonuçta ayna ve boya rutubetten bozulmakta ve mantar hastalıklarına davetiye çıkartılmaktadır. Sese karşı koruma: Yatak odaları sınırlarından hiçbir sıhhi tesisat geçirilmemelidir. Hareket akısına dikkat edilmelidir. ( örneğin misafir tuvaletinin kabul bölgesinde olması, villa tipi konutlarda mutfağın aynı zamanda bahçeden de kullanımının olması gibi) Görünüş ve şekle önem verilmelidir. Örneğin yerden ısıtma yapılacak yer karosu döşemeye sahip bir banyoda bütün borular gömülmelidir. İzolasyon: Döşeme, tavan ve duvarlar izole edilmelidir.

8 Sıhhi Tesisatın Planlanması Ayrıca sıhhi tesisatın mimari açıdan planlanmasında aşağıdaki hususlara mümkün olduğunca uyulmalıdır: Islak hacimler düşey doğrultuda üst üste, yatay planda da yan yana getirilmelidir. Banyo ve helalar yapının özelliğine göre ya 25 ila 40 cm. düşük döşeme olarak yapılmalı veya asma tavan oluşturularak bir üst katın tesisatına yer oluşturulmalıdır. Asma tavan yapılması, düşük döşemeye tercih edilmelidir. (Onarım kolaylığı nedeniyle) Düşey borular, kolayca ulaşılabilecek şaftlardan geçirilmeli ve bunun için yeterli ölçüde (en az 40 x 40 cm.) şaft bırakılmalıdır. Tuğla duvardan gecen borular için yatay kanallar oluşturulmalıdır. Özellikle tünelkalıp ile yapılan binalarda ise, beton perdede borular için düşey kanallar bırakılmalıdır. (Beton perdeye en az zarar vermek için) Banyolarda döşeme içinden çelik boru geçirilmemelidir. Düşey kalorifer boruları ise, banyo hacmine bitişik odadan geçirilip, banyodaki radyatöre yatay boru ile bağlanmalıdır.

9 Sıhhi Gereçler Lavabolar Mutfak evyeleri Klozetler (helalar) Pisuarlar Bideler Banyo küvetleri Duşlar

10 Lavabolar Lavabolar büyüklüklerine ve formlarına göre ayrılabilir. El yıkama lavabosu, normal yıkanma lavabosu gibi farklı büyüklükte olabildikleri gibi, arkalıklı ve arkalıksız, taşımalı veya taşımasız olabilirler. Lavaboları ayrıca tam ayaklı, yarım ayaklı, ayaksız, tezgah altı ve tezgah üstü olarak gruplara ayırmak mümkündür. Ayaklı lavabolar hijyenik açısından dezavantajlıdır. Asma ayaklı tipler, döşemenin daha kolay ve iyi temizlenmesine olanak sağlamaktadır. Her grubun ayrı montaj özellikleri vardır. Montajda firma kataloglarında gösterilen ölçülere uyulması daha doğrudur.

11 Mutfak Evyeleri Mutfaklarda yiyecek hazırlama ve bulaşık yıkama için damlalıklı çift gözlü mutfak eviyesi ve çalışma tezgahı bulunması gerekmektedir. Bir bulaşık makinası olması halinde, tek gözlü mutfak eviyesi yeterlidir.

12 Klozetler (Helalar) Konutlarda, iş yerlerinde vb. yerlerde su ile yıkamalı helalar kullanılır. Hijyen birinci planda olduğundan malzeme seramikten yapılmış olmalıdır. Helalar, olarak ikiye ayrılır. Alafranga helalar (klozetler) Alaturka helalar (hela taşları) olarak ikiye ayrılır.

13 Alafranga Helalar (Klozetler) Ayaklı-ayaksız, kendinden rezervuarlı (takım klozet rezervuarı), dıştan rezervuarlı, alttan çıkışlı- üniversal çıkışlı olarak gruplara ayrılır. Her grup ayrı montaj özellikleri taşır. Bu nedenle montajı yapılacak klozet öncelikle seçilmeli, pis ve temiz su tesisatı buna göre projelendirilmelidir. Klozet Seçerken; Ankastre taharet musluk tip seçilmelidir. Rezervuar su hacmi, Kaç defada temizlenebildiği, Temizleme kapasitesi, Yüzey temizliğini tam olarak yapıp, yapamadığı, Rezervuar iç takımının kalitesi, arıza oranı ve ömrü dikkate alınmalıdır. Bas rezervuar seçildiğinde ise; ses probleminin hangi boyutta olduğu araştırılmalıdır. Ayrıca tesisat yapılırken boru çapları buna göre hesaplanmalıdır. Aksi halde bas rezervuar kullanıldığında, başka bir banyoda duş yapan bir kişi soğuk suyun basıncı düştüğü için aşırı oranda sıcak suyun altında kalabilir.

14 Ayaklı Klozetler Ayaklı klozetlerin alttan ve üniversal çıkışlı olarak iki tipi vardır. Ayaklı klozetlerin pis su bağlantı borularının alttan veya arkadan çıkışlı olmasına göre duvar ve döşemeye olan mesafelerinin belirlenmesinde üretici kataloglarına mutlaka bakılmalıdır.

15 Ayaksız (Duvara Asılı) Klozetler Bu klozetler doğrudan duvara monte edilirler Bu klozetlerin yerleştirilmesinde ve tesisat planlanmasında üretici kataloglarına mutlaka bakılmalıdır. Ayaksız klozetlerin rezervuarları duvar içerisinde (gömme tip rezervuar) veya duvarın dışında (klozet üzerinde) bulunan tipleri vardır. Gömme tip rezervuar kullanabilmek için normalde 150 mm. duvar kalınlığına ihtiyaç vardır. Bunun 15 mm. si izolasyon amacı ile kullanılır. 135 mm. ise rezervuar montajı için kullanılır. Gömme Rezervuarlı

16 Çalışma Biçimine Göre Klozetler Flaş Yıkamalı Klozetler Az su harcarlar. Koku oluşuma sebep olurlar. Derin Yıkamalı Klozetler Klozette su derindir. Koku üretimi azdır. Kullanım sırasında su sıçramasına sebep olmasına karşın temizliği kolaydır. Emişli Klozetler Dipteki su hacmi ve yüzeyi fazladır. Pis su vakum ile emilir İyi bir yıkama performansı vardır. Daha çok yer kapladığı için dezavantaj yaratır.

17 Alaturka Helalar (Hela Taşları) Hijyen düşünülerek daha çok genel tuvaletlerde kullanılır. Konutlarda daha çok ikinci tuvaletlerde kullanılmaktadır. Alaturka hela taşlarında yıkama işleri yüksek seviyeli rezervuarlar veya bas rezervuarlar ile yapılır. Yıkama sularının hela taşlarında dağılışı direk veya çevre yıkamalı (içten yıkamalı) olarak düzenlenir. Hela taşları, üstten veya arkadan yıkama borusu bağlantılıdır. Hela taşları yerleştirilmesinde döşeme sifon ilişkisine dikkat edilmelidir. Sifonun açıkta kalıp kalmamasına göre, döşeme tam veya kaplaması yarım düşük döşeme seklinde olmalıdır. Sifonun mutlaka gizlenmesinin arzu edildiği durumlarda ayrıca asma tavanla bu gerçekleştirilebilir. Alaturka hela taşının montajı için yaklaşık olarak 40 cm. düşük döşemeye ihtiyaç vardır.

18 Alaturka Helalar Rezervuar Bağlantısı Yanlış Doğru

19 Pisuarlar Pisuarlar genel erkek tuvaletlerinde kullanılırlar. Kullanım yerleri arasında genel tuvaletler, okullar, bürolar, alışveriş merkezleri, fabrikalar sayılabilir. Klozetlerde olduğu gibi iyi bir yıkama gereklidir. Burada gerekli su miktarı 3 ila 6 litre mertebesindedir. Pisuarlarda yıkama sırasında oluşan su sıçraması rahatsız edicidir. İçten yıkamalı pisuar kullanılması halinde, su yüzeyden akacağı için hem temizlik daha iyi yapılır, hem de sıçrama olmaz. Otomatik yıkama sistemi yapılmayacaksa, bas rezervuar kullanılabilir. Sıra Pisuarlar Hijyen açısından iyi değildir. Az su kullanır. Yer süzgeci ve akıntılı döşeme gerektirir. Çanak Pisuarlar Hijyen açısından daha uygundur. Çevre temizliği için ayak veya el ile kontrol edilen basınçlı yıkama tertibatı olur. Otomatik sistemler de mevcuttur. Her yıkama 3-4 litre su gerektirir. Konfor ve su tasarrufu için otomatik tip tercih edilir.

20 Bideler Batı toplumlarında kullanılır. Türkiye de lüks otellerde ve konutlarda görülür. Tesisat ve montajı olarak klozet montajına benzer. Kullanılan armatürler tek gövdeli veya üç gövdeli olabilir. Soğuk suyun yanı sıra sıcak su tertibatının da olması istenir. Kullanılan bataryalar fıskiyeli veya fıskiyesiz olabilir.

21 Banyo Küvetleri Yatmalı Banyo Küvetleri (Boy Küveti) Bütün vücudun biriktirilen su içinde yıkanması amacı ile kullanılırlar. Küvetler dökme demirden veya çelik saçtan üretilir ve içi emayelenir. Son yıllarda plastik küvetler de üretilmektedir. Genellikle boyları 140 ile 210 cm. arasındadır. Küvetler formlarına göre normal ve vücut formunda olarak ikiye ayrılabilirler. Vücut formunda olanlar daha az su ile dolarlar. Oturmalı Banyo Küvetleri Oturularak yıkanmaya uygundur ve içinde bir basamak bulunur. Boyları 100 ile 115 cm arasında, dolma kapasiteleri ise 130 litreye kadardır.

22 Banyo Küvetleri Yatmalı Banyo Küvetleri (Boy Küveti) Bütün vücudun biriktirilen su içinde yıkanması amacı ile kullanılırlar. Küvetler dökme demirden veya çelik saçtan üretilir ve içi emayelenir. Son yıllarda plastik küvetler de üretilmektedir. Genellikle boyları 140 ile 210 cm. arasındadır. Küvetler formlarına göre normal ve vücut formunda olarak ikiye ayrılabilirler. Vücut formunda olanlar daha az su ile dolarlar. Oturmalı Banyo Küvetleri Oturularak yıkanmaya uygundur ve içinde bir basamak bulunur. Boyları 100 ile 115 cm arasında, dolma kapasiteleri ise 130 litreye kadardır.

23 Banyo Küvetleri Duş Kabinleri Duşlar akan su ile tam yıkanma amacı ile kullanılırlar. Duş teknesi emayelenmis döküm veya çelik saç, plastik, seramik veya fire clay malzemeden üretilir. Ayak kaymaması için tekne tabanına özel form verilir. Su kullanımı 35 ila 40 litre, genellikle 60 ila 90 litre mertebesindedir. Büyüklüğü 75 x 75 ile 90 x 90 cm. arası (genellikle 80 x 80 cm.), derinliği t = 10 ile 28 cm. (genellikle 17 cm.) olmaktadır. Derin ve sığ olarak iki tipten 100 ve 185 mm. söz edilebilir. Duş teknesi boyutu en az 80 x 80 cm. olmalıdır. Ayrıca köşe duş diye adlandırılan ön kısmı kavisli duş tekneleri de mevcuttur.

24 Sıhhi Gereç Sayıları Yapıların özelliklerine göre gerekli sıhhi gereç sayısı değişmektedir. Konutlarda sıhhi gereç ihtiyacı banyo için 1 banyo küveti veya duş teknesi, 1 el yıkama lavabosu, 1 klozet ve isteğe bağlı olarak 1 bide ve ayak yıkama yeri şeklinde belirlenir. 60 metrekare üzerindeki konutlarda ayrıca bir tuvalet bulunmalıdır. Burada ise 1 klozet veya hela taşı 1 el yıkama lavabosu ve isteğe bağlı 1 bide bulunabilir. Genel tuvaletlerde verilen klozet sayılarının bir kısmı hela taşı olarak kullanılabilir. Klozet seçiminde ankastre taharet borulu tip seçilmesi ve genel hacimlerde klozet kapağı üzerine konabilecek kağıt için, duvara bir klozet kapağı kağıtlığı monte edilmesi gerekir. Konut dışı uygulamalarda ise gerekli sıhhi gereç sayısı aşağıdaki tablolarda verilmiştir.

25 Okullarda Sıhhi Gereç Sayıları

26 Lokanta Tiyatro vb. Büyük Salonlu Yapılarda Sıhhi Gereç Sayıları

27 Büro Tipi Yapılarda Sıhhi Gereç Sayıları

28 Otellerde Sıhhi Gereç Sayıları

29 Hastanelerde Sıhhi Gereç Sayıları

30 İş Yeri ve Fabrikalarda Sıhhi Gereç Sayıları

31 Sıhhi Gereçlerin Yerleşimi Sıhhi tesisatta kullanılan çeşitli sıhhi gereçler için bırakılması gerekli alanlar ile çeşitli gereçler arasında bırakılması gerekli mesafeler aşağıdaki tablolarda şematik olarak verilmiştir. Burada ölçüler minimum, konfor ve tavsiye edilen olmak üzere 3 grupta verilmiştir.

32 Sıhhi Gereçlerin Yerleşimi

33 Sıhhi Gereçlerin Yerleşimi

34 Sıhhi Gereçlerin Arasında Bırakılması Gereken Mesafeler

35 Çöp Toplama, Çöp Öğütme ve Yok Etme Çöp bacaları oturma mekanlarından uzakta olmalı ve dairelerin her birinden yatayda 30 metreden uzak olmamalıdır. Çöp toplama hacminin geniş tutulması, çok sayıda çöp bacası yapmaktan daha ucuzdur. Çöp bacasının iç yüzeyi nem geçirmemeli ve 1 saat yangına dayanımı olmalıdır. Çöp bacası en altta çöp toplama odası ile son bulur. Çöp bacası boru anma çapı genellikle 500 mm değerindedir. Çöp bacası çatı üstünden dışarı açılma ve içeriye yabancı madde girişini önlemek için bir şapkası olmalıdır. Mahyadan en az 50 cm yukarıda sonlanmalıdır.

36 Çöp Toplama, Çöp Öğütme ve Yok Etme Burada esas çöp atma bacasından başka bir de havalandırma bacası bulunmaktadır. Esas bacanın üstü bir temizleme kapağı ile kapalıdır. Havalandırma bacası ise çatı üzerinden dış havaya açılmaktadır. Çöp toplama odacığının kapısı lastik contalı olmalı ve tamamen hava sızdırmaz bir şekilde kapanmalıdır. Bu durumda katlardan birinde çöp atma kapağının açılması halinde, dairedeki normal basınçlı hava baca tarafından emilerek önce esas bacadan aşağı iner ve sonra havalandırma bacası ile dışarı atılır. Havalandırma bacası doğal çekişli olabildiği gibi, bir aspiratör yardımı ile zorlanmış çekişli de yapılabilir.

37 Çöp Bacası ve Havalandırma Bacası

Resmi Gazete Tarihi: 1/2/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28191 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 339)

Resmi Gazete Tarihi: 1/2/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28191 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 339) Resmi Gazete Tarihi: 1/2/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28191 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 339) MADDE 1 26/5/2005 tarihli ve 25826 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Emlâk Genel Tebliği (Sıra No:

Detaylı

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Yapılarda, kirli havayı dışarı atma, binaya temiz hava temin etme,

Detaylı

1) GENEL 2) YAPI NİTELİKLERİ

1) GENEL 2) YAPI NİTELİKLERİ 1) GENEL Site her katta 4 er adet olmak üzere 16 adet daire ve zemin katta 1 adet işyerinden oluşmaktadır. Tek ana girişe sahip 2 adet merdiven holü ve 2 adet asansör ile dağılım yapılarak her dairenin

Detaylı

Ø 146 DN110. HL Ürün. Havalandırma Şapkaları

Ø 146 DN110. HL Ürün. Havalandırma Şapkaları Ø 146 62 192 HL Ürün Şapkaları EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Şapkaları Planlama ve Uygulama için Genel şapkaları drenaj sistemlerinde son derece fonksiyonel olarak çalışır ve bugün hemen hemen

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Düz Borular Isıtıcı elemanların

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

BACALAR HİZMET AMAÇLARINA GÖRE DÖRDE AYRILIR: 1-DUMAN VEYA ATEŞ BACALARI 2-HAVLANDIRMA BACALARI VE IŞIKLIKLAR 3-ÇÖP BACALARI 4-TESİSAT BACALARI

BACALAR HİZMET AMAÇLARINA GÖRE DÖRDE AYRILIR: 1-DUMAN VEYA ATEŞ BACALARI 2-HAVLANDIRMA BACALARI VE IŞIKLIKLAR 3-ÇÖP BACALARI 4-TESİSAT BACALARI BACALAR BACALAR Bacalar binalarda kirli havayı dışarı atmak, binaya temiz hava temin etmek, binada çöplerin atılması ve tesisat hatlarını döşenmesi gibi amaçlarla yapılan kanallardır. Binalarda duvarlarla

Detaylı

BİNA BİLGİSİ VE PROJESİ KAT PLANLARI- SIĞINAKLAR- TAŞIYICI SİSTEM 4. HAFTA

BİNA BİLGİSİ VE PROJESİ KAT PLANLARI- SIĞINAKLAR- TAŞIYICI SİSTEM 4. HAFTA BİNA BİLGİSİ VE PROJESİ KAT PLANLARI- SIĞINAKLAR- TAŞIYICI SİSTEM 4. HAFTA KAT PLANI PLANLAR ( UYGULAMA PROJESİ AŞAMASINDA) Bütün kat planları birebir çizilir, tekrar eden katlar için açıklama yazılır.

Detaylı

Seramik Banyo Ürünleri

Seramik Banyo Ürünleri Seramik Banyo Ürünleri Lavabolar 311176 Lavabo su taflma yüzü ü 1,5 Yeni tip Üç ayaklı-krom kaplı plastik 311059 Lavabo su taflma yüzü ü 1.0 Krom kaplı plastik 311062 Lavabo su taflma yüzü ü 9,0 Paslanmaz

Detaylı

Gömme Rezervuar 2 FİYAT LİSTESİ 2017 FİYAT LİSTESİ

Gömme Rezervuar 2 FİYAT LİSTESİ 2017 FİYAT LİSTESİ Gömme Rezervuar 2 3 ÜRÜN KOD/TANIM/GÖRSEL ÖZELLİKLER/TEKNİK ÇİZİM KOD FİYAT/TL 8000-1000 8,5 cm Tuğla Duvar İçi Metal Ayaklı Set 3/6 lt boşaltma * Paslanmaz galvaniz şase * Yükseklik ayarlı metal ayak

Detaylı

Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı

Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı Pis su giderinin merkezi eksantrik kada yardımı ile 225 mm ye ayarlanır. Montaj delik yerleri işaretlenir. İşaretlenen yerler matkap yardımı ile delinir ve yerlere dubel

Detaylı

Yemek yeme eylemi, insanların en önemli gereksinmelerinden olup beslenme ve hayatın devamı amacıyla gerçekleştirilmesi zorunlu bir eylemdir.

Yemek yeme eylemi, insanların en önemli gereksinmelerinden olup beslenme ve hayatın devamı amacıyla gerçekleştirilmesi zorunlu bir eylemdir. 1. 2. YEMEK YEME EYLEMLERİ Tanım ve Eylemin İnsan Yaşamındaki Yeri Yemek yeme eylemi, insanların en önemli gereksinmelerinden olup beslenme ve hayatın devamı amacıyla gerçekleştirilmesi zorunlu bir eylemdir.

Detaylı

Boru Çaplarının Hesaplanması SIHHİ TESİSAT

Boru Çaplarının Hesaplanması SIHHİ TESİSAT Boru Çaplarının Hesaplanması SIHHİ TESİSAT Bir yapıda muslukların aynı anda açılması beklenemez. Bu nedenle toplam debi bulunurken YB ne karşılık gelen debi değerlerinin toplamı alınmaz. Bunun yerine

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI. Kazanlar ve Kazan Daireleri. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI. Kazanlar ve Kazan Daireleri. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI Kazanlar ve Kazan Daireleri Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Kazanların Sınıflandırılması

Detaylı

4. PİS SU TESİSATI. Konut dışı kanalı

4. PİS SU TESİSATI. Konut dışı kanalı 4. PİS SU TESİSATI Binalarda su akıtma yerlerinden gelen pis ve kirli suları şehir kanalizasyon şebekesine veya fosseptik çukur denilen süzme ve çürütme çukuruna aktaran tesisat, pis su tesisatı olarak

Detaylı

R 6/4" 120-325 DN50 = 100-280 DN40 = 95-270 3/4" DN50 DN40 DN40 = 220 DN50 = 215. HL Sifonları. Mutfak

R 6/4 120-325 DN50 = 100-280 DN40 = 95-270 3/4 DN50 DN40 DN40 = 220 DN50 = 215. HL Sifonları. Mutfak 120-325 R 130 = 95-270 = 100-280 42 90 = 220 = 215 HL Sifonları Mutfak EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Mutfak Sifonları Planlama ve Uygulama için Genel Mutfak lavabolarının veya bulaşık makinalarının

Detaylı

ABALIİNSAAT. bir ömür boyu, güven dolu... BEYZA EVLER EREN EVLER KUMRU EVLER ÇINAR EVLER MEŞE EVLER

ABALIİNSAAT. bir ömür boyu, güven dolu... BEYZA EVLER EREN EVLER KUMRU EVLER ÇINAR EVLER MEŞE EVLER ABALIİNSAAT 9 bir ömür boyu, güven dolu... BEYZA EVLER EREN EVLER KUMRU EVLER ÇINAR EVLER MEŞE EVLER ı

Detaylı

Gazlı şofben Elektrikli şofben Termosifon

Gazlı şofben Elektrikli şofben Termosifon 3. SICAK SU TESİSATI Binalarda yaşayanlar yıkanma, bulaşık, çamaşır gibi kullanma amaçlı sıcak suya gereksinim duyarlar. Sıcak su istenilen konfor koşullarına, mevcut ısıtma kaynaklarına, kullanma miktarına

Detaylı

Seramik Banyo Ürünleri

Seramik Banyo Ürünleri Seramik Banyo Ürünleri Lavabolar 311176 Lavabo su taflma yüzü ü Yeni tip Üç ayaklı-krom kaplı plastik 2.50 311059 Lavabo su taflma yüzü ü Krom kaplı plastik 1.50 311062 Lavabo su taflma yüzü ü Paslanmaz

Detaylı

R 6/4" DN50 = DN40 = /4" DN50 DN40 DN40 = 220 DN50 = 215. HL Sifonları. Mutfak

R 6/4 DN50 = DN40 = /4 DN50 DN40 DN40 = 220 DN50 = 215. HL Sifonları. Mutfak 120-325 R 3/4" 130 = 95-270 = 100-280 42 90 = 220 = 215 HL Sifonları Mutfak EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Mutfak Sifonları Planlama ve Uygulama için Genel Mutfak lavabolarının veya bulaşık

Detaylı

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU 3 MUTLULUK DOLU Bilim Kent Meşe Evleri aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güvenli ve mutlu, hayattan soyutlanmadan huzur içerisinde sürdürebileceğiniz bir yaşamın kapılarını aralıyor. 5 HUZURLU Bilim

Detaylı

Seramik Banyo Ürünleri

Seramik Banyo Ürünleri Seramik Banyo Ürünleri Lavabolar 311176 Lavabo su taflma yüzü ü Yeni tip Üç ayaklı-krom kaplı plastik 1.80 311059 Lavabo su taflma yüzü ü Krom kaplı plastik 1.20 311062 Lavabo su taflma yüzü ü Paslanmaz

Detaylı

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer Tarih: 26.12.2016 637 Ada / 3 Parsel Toplam İnşaat m² 2.310 m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı 14 adet Toplam İnşaat Maliyeti 2.305.167 TL Yüzde İlk Ödemeler 4,6 % 105.000 TL İş makinesi 0,5 % 10.934 TL Ödemeler

Detaylı

Boyler, Baca hesabı. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Boyler, Baca hesabı. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Boyler, Baca hesabı Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Boyler nedir? Kalorifer kazanının sıcaklığından yararlanarak içindeki suyun ısıtılması sağlayan ve bu su ile yerleşim yerine sıcak su sağlayan

Detaylı

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE TADİLAT TEKNİK ŞARTNAMESİ

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE TADİLAT TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU Revir Tuvalet ve Mutfak Tadilatı İşi. 2. TEKNİK ÖZELLİKLER 1) Kırım, örüm, alçı ve boya işleri; a) Lavabo ve Tuvalet kısmında bulunan mevcut seramikler ve yapıştırıcı kalıntıları kırılarak temizlenecektir.

Detaylı

Viega Genel Kataloğu 2015

Viega Genel Kataloğu 2015 Viega Genel Kataloğu 2015 Viega Gömme Rezervuar Sistemleri - Gömme Rezervuarlar - Kumanda Kapakları - Aksesuarlar s.3 Viega Pisuvar Yıkama Sistemleri - Pisuvar Yıkama Sistemi Montaj Elemanları - Fotoselli

Detaylı

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır.

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Projelerde EMO tarafından belirlenen semboller kullanılacaktır. Liste

Detaylı

Merkezi konum, sessiz sakin bir yaşam...

Merkezi konum, sessiz sakin bir yaşam... Merkezi konum, sessiz sakin bir yaşam... Seçilmiş saygın komşularınız ile şehrin merkezinde sessiz sakin bir yaşam için Hane-i Adımlar da yerinizi alın. Berköz İnşaat görseller üzerinde değişiklik yapma

Detaylı

Armatürler. Armatürler

Armatürler. Armatürler Armatürler Armatürler 2007.1 İstanbul Banyo Takımı nda VitrA-Artema Yetkili servislerince sadece perakende satışlarında bedelsiz montaj hizmeti verilmektedir. Koli Ürün Özellikler Kaplama Kod Fiyat (YTL)*

Detaylı

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ Rüknettin KÜÇÜKÇALI 1950 yılında doğdu. 1972 yılında Đ.T.Ü. Makina Fakültesi'nden Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Sungurlar ve Tokar firmalarında

Detaylı

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ www.turkozinsaat.com.tr MEVLANA EVLERİ HERŞEY EVİNİZİN ALTINDA! Mevlana Evleri; 5.800 m 2 alan üzerinde 40 daire, 18 işyeri ve 1 adet çok amaçlı yapıdan oluşuyor. Bölgenin yeni çekim merkezinde bulunan

Detaylı

YAŞAMAYA BEKLERİZ! 6. KISIM

YAŞAMAYA BEKLERİZ! 6. KISIM YAŞAMAYA BEKLERİZ! Özenli tasarımıyla size özel bir yapı. Arterium 6. Kısım, butik ve modern bir proje. Az sayıda daireden oluşuyor ama büyük bir projenin tüm imkanlarını da sunuyor! Geniş iç mekanları

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

Seramik Banyo Ürünleri

Seramik Banyo Ürünleri Seramik Banyo Ürünleri Montaj setleri 311176YP1TE Lavabo su taflma yüzü ü Yeni tip 5 2.25 311059YP1TE Lavabo su taflma yüzü ü 5 1.50 311062YP1TE Lavabo su taflma yüzü ü 5 13.00 311060YP1TE Lavabo duvara

Detaylı

Kullanma Sıcak Suyu Sistemlerinde Boyler Hesabı

Kullanma Sıcak Suyu Sistemlerinde Boyler Hesabı Bülten No : TO-GEN-T002 Tarih : 27/06/2012 KONU : Boyler Hesabı Kullanma Sıcak Suyu Sistemlerinde Boyler Hesabı Bu bülten; boyler hacmi, kapasitesi, sıcak su ihtiyacı ve boyler seçimi ile ilgili hesaplamaları

Detaylı

HL Sifonları 5/4" DN40 = DN32 = DN32 = DN40 = 280 DN32 DN32 = 350 DN40 DN40 = 350 DN32 = 90 DN40 = 95 DN40 = DN32 =

HL Sifonları 5/4 DN40 = DN32 = DN32 = DN40 = 280 DN32 DN32 = 350 DN40 DN40 = 350 DN32 = 90 DN40 = 95 DN40 = DN32 = = 80-315 = 80-315 = 350 = 350 = 280 = 285 29 = 50-250 = 50-220 HL Sifonları Lavabo = 95 = 90 EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Lavabo Sifonları Planlama ve Uygulama için Genel Metalden üretilen

Detaylı

İÇİNDEKİLER NORM PUNTO SELENA. Seramik ve Tamamlayıcı Ürünler 2-12 Gömme Rezervuar ve Kumanda Panelleri 13-19

İÇİNDEKİLER NORM PUNTO SELENA. Seramik ve Tamamlayıcı Ürünler 2-12 Gömme Rezervuar ve Kumanda Panelleri 13-19 İÇİNDEKİLER NORM Seramik ve Tamamlayıcı Ürünler 2-12 Gömme Rezervuar ve Kumanda Panelleri 13-19 PUNTO Armatürler Viva 22 Arta 23 Deco 24-25 Caso 26-27 Ideo 28-29 Pele 30 Tamamlayıcı Ürünler 31-32 El Duşu

Detaylı

TESİSAT MAHAL LİSTESİ

TESİSAT MAHAL LİSTESİ İşin Adı : 2012 YILI A.K.Ü MERKEZ KAMPÜSLERĠ VE ĠLÇELER BÜYÜK ONARIM ĠġĠ Sayfa: 1 Poz 1 071-112 2 071-112/D 3 072-601 Fayans lavabo (ekstra sınıf), 45x55 cm konsollu Yarım Ayaklı Tk + - + - - - + - - -

Detaylı

Seramik Ürünler Moments

Seramik Ürünler Moments Moments Moments Duvara Sıfır Tek Klozet K 7058 veya K 7059 klozet kapağı ile kullanılır Montaj seti (TT0257919) ve alttan çıkış kadası (J324867) dahildir EN 997, Taharet borusu montajlıdır Moments Klozet

Detaylı

2018 FİYAT LİSTESİ.

2018 FİYAT LİSTESİ. 2018 FİYAT LİSTESİ Su Tesisatı Elektrik Tesisatı Doğal Gaz Tesisatı Petek Temizliği İçme Suyu Tesisat Dezenfeksiyonu İç Tasarım Yenileme Mutfak, Banyo, Komple Ev Tadilatı Tadilat & Tamirat & Montaj i 1

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr 2 Projede kullanılan görseller ve yazılı bilgiler tanıtım amaçlıdır. Türköz İnşaat malzeme ve tasarımda değişikliğe gitme hakkını saklı tutar. Petkim Park ta yaşam devam ediyor...

Detaylı

Seramik Banyo Ürünleri

Seramik Banyo Ürünleri Seramik Banyo Ürünleri Elektronik setler 424135YP1TE Nest Trendy ledi-150 cm 5686 1 157.60 424136YP1TE Nest Trendy ledi-170 cm5687 1 159.50 424131YP1TE Nest Trendy led aydınlatma adaptörü 220V-12V 5685-5686-5687

Detaylı

TESİSAT MAHAL LİSTESİ

TESİSAT MAHAL LİSTESİ İşin Adı : A.K.Ü ANTREMAN SALONU,KAPALI VE AÇIK SPOR TESĠSLERĠ ĠNġAATI ĠġĠ Sayfa: 1 1 071-103 Fayans lavabo (ekstra sınıf) 40x50 cm konsollu 2 071-112 Fayans lavabo (ekstra sınıf), 45x55 cm konsollu Yarım

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ISITMA TEKNİĞİ 1.Tarihsel gelişim 2.Günümüz ısıtma teknikleri Bir ısıtma tesisatının uygun olabilmesi için gerekli

Detaylı

PLASTİK ÜRÜNLER KATALOG ve FİYAT LİSTESİ REZERVUAR İÇ TAKIMLARI, GÖMME REZERVUARLAR, SİFONLAR, KLOZET KAPAKLARI VE TAMAMLAYICI PARÇALAR

PLASTİK ÜRÜNLER KATALOG ve FİYAT LİSTESİ REZERVUAR İÇ TAKIMLARI, GÖMME REZERVUARLAR, SİFONLAR, KLOZET KAPAKLARI VE TAMAMLAYICI PARÇALAR PLASTİK ÜRÜNLER 2015 KATALOG ve LİSTESİ REZERVUAR İÇ TAKIMLARI, GÖMME REZERVUARLAR, SİFONLAR, KLOZET KAPAKLARI VE TAMAMLAYICI PARÇALAR 1962 yılından beri üretim hayatını sürdüren ve 1978 yılından itibaren

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI Su giriş bağlantıları Tahliye bağlantısı Gerektiği durumlarda uzun su giriş hortumu / uzun tahliye hortumu (İlk 30 gün içerisinde) ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ Musluk temini ve montajı Temiz su

Detaylı

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI AMBARLARINDA YANGINA KARŞI KORUMA A. Teknik tedbirler B. Organize edilebilecek tedbirler C. Yangında alınacak tedbirler D. Yangın sonunda alınacak tedbirler Dr. Selami

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

Bölüm II Sıcak Sulu Kalorifer Sistemleri. Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik

Bölüm II Sıcak Sulu Kalorifer Sistemleri. Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik Bölüm II Sıcak Sulu Kalorifer Sistemleri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik Doğal Taşınımlı Sıcak Su Sistemleri Doğal taşınımlı sıcak su tesisatında, su dolaşımı yerçekimi ivmesi yardımıyla sağlanır. Alttan

Detaylı

HL Sifonları 5/4" DN40 = 80-315 DN32 = 80-315 DN32 = 285 29 DN40 = 280 DN32 DN32 = 350 DN40 DN40 = 350 DN32 = 90 DN40 = 95 DN40 = 50-250 DN32 = 50-220

HL Sifonları 5/4 DN40 = 80-315 DN32 = 80-315 DN32 = 285 29 DN40 = 280 DN32 DN32 = 350 DN40 DN40 = 350 DN32 = 90 DN40 = 95 DN40 = 50-250 DN32 = 50-220 = 80-315 = 80-315 = 350 = 350 = 280 = 285 29 = 50-250 = 50-220 HL Sifonları Lavabo = 95 = 90 EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Lavabo Sifonları Planlama ve Uygulama için Genel Metalden üretilen

Detaylı

MUTFAKLAR Projesine göre mutfak dolapları ve gereçleri: paslanmaz çelik çift gözlü ve damlalıklı eviye, davlumbaz ve çöp öğütücü.

MUTFAKLAR Projesine göre mutfak dolapları ve gereçleri: paslanmaz çelik çift gözlü ve damlalıklı eviye, davlumbaz ve çöp öğütücü. İkebana Evleri FARKLI KONUT SEÇENEKLERİ Farklı bloklarda, 63 m2 ile 197 m2 arasında, 1+1 den 4+1 e farklı konut seçenekleri Daha geniş konut tercih edenler için 245 m2 ile 313 m2 arasında değişen özel

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ

HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ Prof. Dr. Nevzat ARTIK Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü 1 1.TANIM Sanitasyon; hastalıkların

Detaylı

DUVAR BOŞLUKLARI 4/13/2015

DUVAR BOŞLUKLARI 4/13/2015 Prof.Dr.Nilay COŞGUN Arş.Gör. Seher GÜZELÇOBAN MAYUK Arş.Gör. Fazilet TUĞRUL Arş.Gör.Ayşegül ENGİN Arş.Gör. Selin ÖZTÜRK 1. Yapım ilkeleri Lento (Üst başlık) Denizlik (Alt Başlık) Söve 2. Boşluğun duvardaki

Detaylı

OFİS KONTEYNER: 700 cm MASA 3 MASA 4 MASA 1 MASA 2 GİRİŞ DOLAP SERVİS DOLABI

OFİS KONTEYNER: 700 cm MASA 3 MASA 4 MASA 1 MASA 2 GİRİŞ DOLAP SERVİS DOLABI OFİS KONTEYNER: 700 cm ETAJER ETAJER DOLAP ETAJER ETAJER DOLAP 1 2 3 4 250 cm SERVİS DOLABI PLAN GİRİŞ 240 cm 240 cm CARAVANS TRAILERS CONTAINERS OFİS KONTEYNER: Model Ölçüler Özellikler : SOYKAR KONTEYNER.

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

Bacaların Düzenlenmesi ve Yapım Kuralları Bacalar özellikle iç duvarlarda düzenlenmelidir. Bacanın iyi çekmesi; baca içindeki hava yoğunluğunun dış

Bacaların Düzenlenmesi ve Yapım Kuralları Bacalar özellikle iç duvarlarda düzenlenmelidir. Bacanın iyi çekmesi; baca içindeki hava yoğunluğunun dış BACALAR Bina içerisinde değişik araçlarla yakılan yakıtların gazlarını, oluşan ağır hava ve kokuları bina dışına çıkarmak, kullanılan gereçlerin artıklarını bina dışına atmak veya bina içindeki tesisat

Detaylı

içindekiler 2-3 RENA 4-5 VEGA 6-7 VENÜS DİVA 8-9 HALLEY GALAXY 12-13 SAMANYOLU 14-15 GÖKKUŞAĞI PRENSES (DEKORLU) 16-17 YOGİ AFACAN (DEKORLU)

içindekiler 2-3 RENA 4-5 VEGA 6-7 VENÜS DİVA 8-9 HALLEY GALAXY 12-13 SAMANYOLU 14-15 GÖKKUŞAĞI PRENSES (DEKORLU) 16-17 YOGİ AFACAN (DEKORLU) içindekiler RENA VEGA VENÜS DİVA HALLEY GALAXY SAMANYOLU GÖKKUŞAĞI PRENSES (DEKORLU) YOGİ AFACAN (DEKORLU) BEDENSEL ENGELLİ AFACAN ENGELLİ 2-3 4-5 6-7 8-9 10 11-13 14-15 16-17 18 19 20-21 22-23 TEK PARÇA

Detaylı

1B TORBALAMA TESİSİNE ÇOK AMAÇLI BİNA YAPILMASINA AİT MEKANİK VE ISITMA TESİSATI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1B TORBALAMA TESİSİNE ÇOK AMAÇLI BİNA YAPILMASINA AİT MEKANİK VE ISITMA TESİSATI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1B TORBALAMA TESİSİNE ÇOK AMAÇLI BİNA YAPILMASINA AİT MEKANİK VE ISITMA TESİSATI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- Pn 20 polipropilen temiz su borusu 1/2 2- Pn 20 polipropilen temiz su borusu 3/4 3- Pn 20 polipropilen

Detaylı

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir.

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir. 10. BACALAR Bacanın görevi atık gazın çevreye zarar vermeyecek şekilde kazandan çıkmasını sağlamak ve sıcak gazın kazanda istenilen hızda dolaşabilmesi için gerekli çekişi sağlamaktır. Bacalar doğal çekişli

Detaylı

YENİŞEHİR KONAKLARI MAHAL ÖZELLİKLERİ LİSTESİ

YENİŞEHİR KONAKLARI MAHAL ÖZELLİKLERİ LİSTESİ YENİŞEHİR KONAKLARI MAHAL ÖZELLİKLERİ LİSTESİ Temel Taşıyıcı Sistem Duvarlar Temel İzolasyonu ve Drenaj Çatı İç Mekan Duvar Kaplamaları Betonarme radye temel. Deprem Yönetmeliğine uygun dizayn edilmiş

Detaylı

İÇİNDEKİLER: GÖMME REZERVUAR SİSTEMLERİ SMOOTH PRO EASY. Asma Klozet İçin Metal Ayaklı Set-Fix Sistem 4. Asma Klozet İçin Metal Ayaksız Set 4

İÇİNDEKİLER: GÖMME REZERVUAR SİSTEMLERİ SMOOTH PRO EASY. Asma Klozet İçin Metal Ayaklı Set-Fix Sistem 4. Asma Klozet İçin Metal Ayaksız Set 4 İÇİNDEKİLER: GÖMME REZERVUAR SİSTEMLERİ Asma Klozet İçin Metal Ayaklı Set-Fix Sistem 4 Asma Klozet İçin Metal Ayaksız Set 4 Asma Klozet İçin Duvar Önü Hızlı Montaj Set-Block Sistem 5 Asma Klozet İçin Duvar

Detaylı

İÇİNDEKİLER: TEK KUMANDALI ÜRÜNLER ÇİFT KUMANDALI ÜRÜNLER YAK TAMAMLAYICI ÜRÜNLER EVİYE BATARYALARI AR TAMAMLAYICI ÜRÜNLER.

İÇİNDEKİLER: TEK KUMANDALI ÜRÜNLER ÇİFT KUMANDALI ÜRÜNLER YAK TAMAMLAYICI ÜRÜNLER EVİYE BATARYALARI AR TAMAMLAYICI ÜRÜNLER. İÇİNDEKİLER: TEK KUMANDALI ÜRÜNLER AR Montana 3 AR Moni 5 AR Terra 7 ÇİFT KUMANDALI ÜRÜNLER YAK Özel Koç 39 YAK Topaç 42 YAK Mevlana 46 AR Dore 8 AR Liona 11 AR Mix Minimal 12 AR Sole 14 AR Fia 16 AR Riva

Detaylı

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR...

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... GÜVENLİ YAŞAM BİZİMLE BAŞLIYOR BURGÜVEN İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. 2007 yılında Bursa da kurulmuştur. Büyük projelere imza atarak kurumsal kimliğine oluşturmuştur. MUTLU EDECEK

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HIGHLINE HIGHLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (İKİ STRİP) KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP LAKE BOYALI LAKE

Detaylı

BOLD. Kale Armatür / Modern Koleksiyonu / Point LAVABO BATARYASI

BOLD. Kale Armatür / Modern Koleksiyonu / Point LAVABO BATARYASI Kale Armatür / Modern Koleksiyonu / Point 347 BOLD LAVABO BATARYASI 731 89111 55 153 Konfor Uzunluğu: 115 mm Konfor Yüksekliği: 98 mm akış düzenleyici YÜKSEK LAVABO BATARYASI 731 89118 55 230 Konfor Uzunluğu:

Detaylı

14080800 25.08.2014 Hacer Erdoğdu. Mecidiye Cad. İsmail Tartan Sok. İnci Apt. No:18 Zemin Kat 3 Şişli / İstanbul

14080800 25.08.2014 Hacer Erdoğdu. Mecidiye Cad. İsmail Tartan Sok. İnci Apt. No:18 Zemin Kat 3 Şişli / İstanbul 14080800 25.08.2014 Hacer Erdoğdu Mecidiye Cad. İsmail Tartan Sok. İnci Apt. No:18 Zemin Kat 3 Şişli / İstanbul YERİNDE TESPİTİN KONUSUNUN TARAFLARI 1. ŞİRKET İSTANBUL GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal ANKARA DA KONYA KARAYOLU ÜZERİNDE SOSYAL VE KÜLTÜREL HİZMET YAPISI Amaç Ankara Yerleşiminin

Detaylı

Armatür & Tamamlayıcı Ürünler. Teknik Çizimli Fiyat Kataloğu-2012/1

Armatür & Tamamlayıcı Ürünler. Teknik Çizimli Fiyat Kataloğu-2012/1 Armatür & Tamamlayıcı Ürünler Teknik Çizimli Fiyat Kataloğu-2012/1 Armatür & Tamamlayıcı Ürünler Armatürler Focus... 2 Ronda Plus... 4 Blend Suit... 7 Ronda Slim... 9 Kapris... 13 Riga... 17 Eti... 20

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU MIDLINE MIDLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) LAKE (h:12 cm) AÇIK MEŞE LAMİNAT PARKE KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH

Detaylı

G L O B A L L O F T. www.globalinsaat.com.tr

G L O B A L L O F T. www.globalinsaat.com.tr G L O B A L L O F T GLOBAL LOFT Şehirde kendini gösteren yeni mimari arayışların en son temsilcisi olan projemiz şehir merkezinde 8000m2 inşaat alanına sahiptir. Tek katlı ve dubleks dairelerin bulunduğu

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK Laboratuar Tasarımı Genel Gereksinimler Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK 1. Genel Tehlikeli materyallerin kullanımı ve muhafazasının oluşturduğu riskler nedeni ile laboratuarlar ve laboratuar dışı aktivitelerin

Detaylı

Lavabolar. Klozetler. yavaş kapanır. ince kapak. hijyen. kanalsız sistem. duvara sıfır. yarım tezgah. çıkarılabilir kapak. dolap uyumlu.

Lavabolar. Klozetler. yavaş kapanır. ince kapak. hijyen. kanalsız sistem. duvara sıfır. yarım tezgah. çıkarılabilir kapak. dolap uyumlu. gizli montaj tezgah alltı Klozetler çıkarılabilir kapak asma duvara sıfır tezgah üstü dolap uyumlu Lavabolar kanalsız sistem duvara sıfır yarım tezgah hijyen Kalite Belgelerimiz İçindekiler NEO CLASSIC...3

Detaylı

enisehir yenisehir konakları

enisehir yenisehir konakları enisehir yenisehir konakları YENİŞEHİR KONAKLARI MAHAL ÖZELLİKLERİ LİSTESİ Temel Taşıyıcı Sistem Duvarlar Temel İzolasyonu ve Drenaj Çatı İç Mekan Duvar Kaplamaları Betonarme radye temel olacaktır. Deprem

Detaylı

YAPI TEKNOLOJİSİ DERS- 6 BACALAR

YAPI TEKNOLOJİSİ DERS- 6 BACALAR YAPI TEKNOLOJİSİ DERS- 6 BACALAR Baca Yapılarda çeşitli hizmetleri (kirli havayı dışarı atmak, binaya temiz hava temin etmek, çöplerin atılması veya su, ısı ve enerji hatlarının döşenmesi) karşılamak amacıyla

Detaylı

GÖMME REZERVUAR FİYAT LİSTESİ 2015/2

GÖMME REZERVUAR FİYAT LİSTESİ 2015/2 GÖMME REZERVUAR FİYAT Sİ 2015/2 Sirküler No: S1580002 İÇİNDEKİLER: GÖMME REZERVUAR SİSTEMLERİ Asma Klozet İçin Metal Ayaklı Set-Fix Sistem 2 Asma Klozet İçin Metal Ayaksız Set 2 Asma Klozet İçin Duvar

Detaylı

Temizlik ve Bakým Cozumleri

Temizlik ve Bakým Cozumleri Temizlik ve Bakým Cozumleri KÜF TEMÝZLEYÝCÝ HÝJYENÝK EV KULLANIMI anýnda etki beyazlatýr aktif klor etkisi KÜF TEMÝZLEYÝCÝ Güçlü ve kalýcý bir þekilde her çeþit küfün giderilmesinde kullanýlýr. Kalýcý

Detaylı

İÇİNDEKİLER SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ RENA VEGA VENÜS HALLEY GALAXY DİVA SAMANYOLU GÖKKUŞAĞI PRENSES YOGİ AFACAN BEDENSEL ENGELLİ AFACAN ENGELLİ MERKÜR HERA MYRA GALAXY / LARA TEZGAH ÜSTÜ LAVABOLAR DOLAP

Detaylı

ÜNİKENT 1. 40 Daire, 1 Sosyal Yaşam Alanı, Yetişkin ve Çocuk Yüzme Havuzları 2014 Aralık Anahtar Teslim

ÜNİKENT 1. 40 Daire, 1 Sosyal Yaşam Alanı, Yetişkin ve Çocuk Yüzme Havuzları 2014 Aralık Anahtar Teslim 5 ÜNİKENT 1 40 Daire, 1 Sosyal Yaşam Alanı, Yetişkin ve Çocuk Yüzme Havuzları 2014 Aralık Anahtar Teslim 3&6 5&8 4&7 ( 3-6-5-8 ) ( 4-7 ) B A D C E ÜNİKENT 1 İNŞAAT GENEL ÖZELLİKLERİ Çatılara

Detaylı

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1 Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan doğanın içinde yer alan 0 m² alan üzerinde toplam blok, daire ve dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde Adet + (89,8-0, - 0,90 m²), 0 Adet + (,0 m²), Adet

Detaylı

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder YÜKSEKOBA YILDIRIM LA KENDİNİZİ ÖZEL HİSSEDECEKSİNİZ İnşaat sektörünün yeni gözdesi olan, Yüksekoba imzalı pek çok kaliteli projenin de yer aldığı Millet Mahallesinde

Detaylı

T.C. Ek: 10 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KIRSAL TURİZM TESİSLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME FORMU TESİSİN ADI :... TESİSİN ADRESİ :... TELEFON FAKS- WEB :...

T.C. Ek: 10 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KIRSAL TURİZM TESİSLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME FORMU TESİSİN ADI :... TESİSİN ADRESİ :... TELEFON FAKS- WEB :... T.C. Ek: 10 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KIRSAL TURİZM TESİSLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME FORMU TESİSİN ADI :... TESİSİN ADRESİ :... TELEFON FAKS- WEB :... MEVCUT TÜRÜ VE SINIFI :... BELGE TARİH VE NO :... BELGE

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Hazırlayan Kontrol eden Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM DENİZ KABUĞU

Detaylı

Üstün kaliteli armatürler ve sistemler Unibox Yerden ısıtma sistemlerinde münferit mahal kontrolü ve dönüş suyu sıcaklığı sınırlaması Ürün broşürü

Üstün kaliteli armatürler ve sistemler Unibox Yerden ısıtma sistemlerinde münferit mahal kontrolü ve dönüş suyu sıcaklığı sınırlaması Ürün broşürü Üstün kaliteli armatürler ve sistemler Unibox Yerden ısıtma sistemlerinde münferit mahal kontrolü ve dönüş suyu sıcaklığı sınırlaması Ürün broşürü Tasarım ödülleri: Giriş Unibox T / Unibox E T Yerden ısıtma

Detaylı

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz.

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz. AKINLAR ŞÖMİNE... yeni ısı kaynağı... Değerli Müşterimiz, AKINLAR Şömine haznesini tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü

Detaylı

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr Mühendislik 2015 HAKKIMIZDA Firmamız SKS MÜHENDİSLİK tavan sistemleri, duvar kaplama ve zemin döşeme sistemleri,izalasyon malzemeleri,alüminyum doğrama ve pvc doğrama olmak üzere 4 ana grupta 40 ayrı

Detaylı

BORNOVA İZMİR DAİRELERİN TAMAMININ İNŞAATI BİTMİŞTİR. Yaşama hazır!

BORNOVA İZMİR DAİRELERİN TAMAMININ İNŞAATI BİTMİŞTİR. Yaşama hazır! BORNOVA İZMİR DAİRELERİN TAMAMININ İNŞAATI BİTMİŞTİR Yaşama hazır! BORNOVA / İZMİR Projeye Genel Bakış Dairelerinin tamamının inşaatı biten, Bornova nın merkezinde, 2 farklı tipte, 3 bloktan oluşan toplamda

Detaylı

SU VE RUTUBET YALITIMI

SU VE RUTUBET YALITIMI SU VE RUTUBET YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BİR YAPIYI ETKİLEYEN SULAR 1.YERALTI SULARI Yeraltı su seviyesine

Detaylı

KONSEPT PREMIUM PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ

KONSEPT PREMIUM PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ KONSEPT PREMIUM PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ KONSEPT PREMIUM PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ *Konsept Yapı Standart Yapı Şartnamesi, dairesini farklı bir konseptte dizayn etmek isteyen

Detaylı

YAKLAŞIK MALİYET. Tarih REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN ONARIM VE TADİLATI Kuvvetli Akım. Sayfa 1/1. Sıra No

YAKLAŞIK MALİYET. Tarih REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN ONARIM VE TADİLATI Kuvvetli Akım. Sayfa 1/1. Sıra No Tarih 08.11.2017 REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN ONARIM VE TADİLATI 03.01 - Kuvvetli Akım Poz Tanımı Birimi Miktarı Birim Fiyatı Tutarı 1 742.129 180 duvar tipi sıva üstü hareket sensörü AD 14 2 780.102

Detaylı

TEKNOLOJİK ÜRÜNLER TERMOSTATİK BATARYALAR FOTOSELLİ BATARYALAR ZAMAN AYARLI MUSLUKLAR

TEKNOLOJİK ÜRÜNLER TERMOSTATİK BATARYALAR FOTOSELLİ BATARYALAR ZAMAN AYARLI MUSLUKLAR TEKNOLOJİK ÜRÜNLER TERMOSTATİK BATARYALAR FOTOSELLİ BATARYALAR ZAMAN AYARLI MUSLUKLAR SU TEKNOLOJİSİ SERİSİ termostatik bataryalar Yarı Ankastre TERMOSTATİK BANYO BATARYASI 2102 101 074 734,00 TL Özel

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR 1. Kırım, Sökme ve Temizlik Zemin katta duvarda yer alan ahşaplar sökülecek, projeye

Detaylı

Sağlıklı, Güvenli ve Huzurlu Bir Hayat

Sağlıklı, Güvenli ve Huzurlu Bir Hayat Sağlıklı, Güvenli ve Huzurlu Bir Hayat 02 03 GÜVENLİ YAŞAM BİZİMLE BAŞLIYOR GÜVENLİ YAŞAM BURADA Burgüven İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. 1994 yılında Bursa da kurulmuştur. Kuruluşundan bugüne kadar birçok

Detaylı

BORDO Lıfe Park G Ü N E S L I

BORDO Lıfe Park G Ü N E S L I BORDO G Ü N E S L I Güneşli de yepye eni bir yaşam merkezi BORDO Sosyal tesisleriyle hayatınıza renk katacak yaşam alanları sizleri bekliyor Çağdaş mimarinin tüm olanaklarıyla Güneşli de özlem duyulan

Detaylı