B. Sürekli Faaliyet Alanları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "B. Sürekli Faaliyet Alanları"

Transkript

1 İçindekiler

2 2 İlk Söz A. Kültürel ve Sosyal Faaliyetler 1. web sayfası 2. Hayvan Dostları Kulübü 3. Hayvan Âlemi Bilgi Kartları 4. Dünya Hayvanları Koruma Günü 5. Mini Hayvanat Bahçesi 6. Sağlıklı Gıda Sağlıklı Beslenme Seminerleri 7. Vet-Bil (Veteriner Bilgi Sorgulama) 8. Bulaşıcı hayvan hastalıklarla ilgili eğitici bilgilendirici broşür B. Sürekli Faaliyet Alanları 1. Klinik 2. Hayvan Toplama Ve Rehabilitasyon Merkezi 3. İlaçlama Ve Dezenfeksiyon Çalışmaları 3.1. Larva İlaçlama 3.2. Uçkun İlaçlama (Gece İlaçlaması) 3.3. Kapalı Alan İlaçlaması Haşere İlaçlama Fare İlaçlama 3.4. Kanal İlaçlama Kanal Sisleme Kanal Fare İlaçlama 3.5. Park İlaçlama 3.6. Konteynır İlaçlama 3.7. Dezenfeksiyon Çalışmaları 4. Gıda Denetimi 5. Kurban Faaliyetleri 5.1. Kurban Bilgi Sistemi (KBS) 5.2. Kurban Kültürel/Eğitim Çalışmaları 5.3. Kurban Kesim Elemanı Sertifikası 5.4. Kurban Gezi Programı 5.5. Dezenfeksiyon Çalışmaları 5.6. Kurban Kesim Günü 2008 Yılı Hedeflerimizin Ne Kadarı Gerçekleşti? 2009Yılı Hedeflerimiz Rakamlarla 2008 Yılı Verileri

3 3 İlk söz 2008 yılı da geride kaldı. Veteriner İşleri Birimi olarak faaliyetlerimiz bir önceki yıla oranla bazı değişiklikler olmakla beraber az da olsa artarak devam etti. Her yılın sonunda klasik olarak faaliyet alanlarımız ile ilgili rakamsal artışlar üzerinden değerlendirme yapmak artık bizlerin ufku ve motivasyonu açısından yeterli değildir. Yeni ufuklar yeni açılımlar gerekiyor Veteriner hizmetlerini sadece sokak köpeklerinin Rehabilitasyonu ve ilaçlamadan ibaret görmek yanıltıcıdır. Başkanlığımızın da bu noktada attığı örnek adımlarda olduğu gibi, belediyecilik aynı zamanda bilgilendirme/bilinçlendirme ve gelecek nesillerin zihinsel inşası noktasında da projeler üretmektir. Veteriner İşleri de bu formatla hareket etmek istemektedir. Ancak bizden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı bu adımı atamamaktayız. Yukarıda bahse konu olan formata uygun olarak çok güzel ve kapsamlı bir projeyi istifadenize sunuyoruz. Çok Amaçlı Uygulamalı Evcil Hayvan Çiftliği, Rehabilitasyon Ve Kültür Merkezi Bu duygu, düşünce ve heyecanla bir yıllık faaliyetlerimizin yer aldığı kitapçıkla sizleri baş başa bırakıyoruz

4 4 A. Kültürel ve Sosyal Faaliyetler 1. web sayfası: Veteriner İşleri Birimi, Hayvanlar Âlemi ve Hayvan Dostları Kulübünün çalışmalarının yer aldığı çok geniş olarak hazırlanmış amatörce sürdürülen sitemiz sürekli güncellenerek ve eklemeler/yenilikler yapılarak devam etmektedir. 2. Hayvan Dostları Kulübü Hayvan Dostları Kulübü eğitim öğretim yılı itibariyle Bilgi Merkezinde devam eden bir çalışmadır. Haftada 2 saat ders verilmektedir. Bu derslerde hayvanlar âlemine ait bilgiler verilmekte olup, belgesel filmler, slâytlar, canlı hayvanlar ve gezilerle bu bilgiler desteklenmektedir. Yapılan faaliyetlerin bir kısmı ve gezilere ait fotoğraflar sitemizde yer almaktadır. 3. Hayvan Âlemi Bilgi Kartları 2008 yılına özel kültürel etkinliklerin başında bilgi kartları gelmektedir. 46 adet hayvanın tanıtıldığı kartlardan oluşan takımdan ilçemizdeki 5.sınıf öğrencilerinin tamamına dağıtım yapıldı. Ayrıca Nisan tarihleri arasında düzenlenen çocuk şenliğinde de dağıtımı yapıldı. 4. Mini Hayvanat Bahçesi Nisan tarihlerinde Başkanlığımızca düzenlenen Çocuk şenliğinde; Mini Hayvanat Bahçesi oluşturuldu. 5. Vet-Bil (Veteriner Bilgi Sorgulama) İlçemizdeki hayvan sayısını, Sivrisinek üreme kaynaklarını belirlemek ve istatistikî verilere dayalı proje üretmek imkânı bulabilmek amacıyla Veteriner Bilgi Sorgulama Projesi ( VET-BİL ) anket/ istatistik çalışma devam etmektedir. 10 mahallemizin sonuçları alındı.

5 5 6. Dünya Hayvanları Koruma Günü 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle 6 10 Ekim tarihleri arasında 12 okuldan, 2400 İlköğretim 3. sınıf öğrencisine yönelik tiyatro gösterisi organize edildi. 7. Sağlıklı Gıda Sağlıklı Beslenme Seminerleri Okullarda öğretmen ve öğrencilere (2030 kişi), Ev hanımlarına (100 kişi), Müftülük çalışanlarına (112 kişi), Minikler tiyatroyu ilgiyle izlediler ve belediye çalışanlarına (20 kişi), Gıda hijyeni ve sağlıklı gıda konulu eğitim seminerleri düzenledik. Bu seminerlere yaklaşık Toplam 2262 kişi katıldı. Müftülük personeli semineri dinlerken Öğrencilerimiz büyük bir dikkatle programları izlediler 8. Bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla ilgili eğitici bilgilendirici broşür çalışmaları Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı, Kuduz ve Kist hidatic hastalığı ile ilgili halkımızı bilgilendirmek amacı ile 5000 er adet toplam adet bilgilendirici broşürler, Belediye Başkanlığımızca düzenlenen Gençlik Festivalinde ve Müdürlüğümüzün Birimlerinde halkımıza dağıtılmıştır.

6 6 B. Sürekli Faaliyet Alanları 1. Klinik a. Muayene/Operasyon b. Aşı c. Mikroçip Kliniğimizde evcil hayvanların muayene, operasyon ve aşı gibi ihtiyaç duyulabilecek bir kısım alanlarda hizmet verilmektedir. İlçemizdeki sahipli ya da sahipsiz kedi ve köpekler mikroçip ile kayıt altına alınmaktadır. 2. Hayvan Toplama Ve Rehabilitasyon Merkezi Yakalanan sokak köpeklerinin gerekli bakımı, aşıları, kısırlaştırma operasyonları yapılıp, mikroçipi takıldıktan sonra aldığımız sokağa bırakma işlemleri devam etmektedir. Barınağımız maalesef niteliği düşük bir barınaktır. Belediyemize yakışır şekilde yeniden yapılması gerekmektedir yılında 1919 adet muayene yapılmıştır. Klinik Muayene Mikroçip Kuduz Karma Yıl Aşı Aşı İlaçlama Ve Dezenfeksiyon Çalışmaları tarih ve 3479GD sayılı İ.B.B nin yazısı ve ilgili karar gereği İlaçlama çalışmaları tüm ilçelerde İstanbul Büyük Şehir Belediyesince Miadını doldurmuş barınağımızın bir an önce yeniden yürütülme kararı alınmıştır. yapılandırılması gerekmektedir. Bu sebeple tarihi itibari ile ilaçlama çalışmalarını kısmi olarak yürütmekteyiz. İlçemizdeki tüm okul, camiler, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük ile koordineli bir şekilde Bakterilere, Mantarlara, Virüslere karşı rutin olarak yılda iki kez dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.

7 7 Larva İlaçlama Uçkun İlaçlama (Gece İlaçlaması) Kapalı Alan İlaçlaması Haşere İlaçlama Fare İlaçlama Kanal İlaçlama Kanal Sisleme Kanal Fare İlaçlama Park İlaçlama Konteynır İlaçlama Dezenfeksiyon Çalışmaları 4. Gıda Denetimi Hayvansal ürünler satan işyerleri (kasap, tavukçu, sakatatçı, balıkçı vb.) ve pazarlar periyodik olarak denetlenmektedir. Denetim tutanakları Tarım ilçe Müdürlüğüne gönderildi. 5. Kurban Faaliyetleri Büyük Kurban Organizasyonu Kurban Satış ve Kesim organizasyonunda Bayrampaşa Belediyesi Türkiye de modeldir. Aylar öncesinden başlayan hazırlıklarda mümkün olabilecek her ayrıntı ele alınır. İstanbul gibi metropol şehirde bile şartları bahane etmeden yapılabileceğin en iyisini yapmağı başardık ve Türkiye ye örnek olduk. Kurban Bilgi Sistemi (KBS) Kurban Kültürel/Eğitim Çalışmaları Kurban Organizasyonun da yapılanları alt başlıklar Kurban Kesim Elemanı Sertifikası halinde bile sıralayacak olsak uzunca bir yer kaplar bu Kurban Gezi Programı sebeple sadece bazı başlıkları isim olarak vermekle Dezenfeksiyon Çalışmaları yetineceğiz. Kurban Kesim Günü Satıcı/alıcıların ve kurbanlıkların her türlü ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış komplekste, Kafe, WC/Duş, Telefon, 24 saat güvenlik, 24 saat veteriner hekim kontrolü, sürekli temizlik/dezenfeksiyon vs hizmetlerin yanı sıra; Kurban Bilgi Sistemi (KBS) oluşturularak kendi çıtamızı daha da yükseğe çıkardık. Zor ve yorucu bir uğraş. Ancak böyle bir amaç için mutluluk ve onur verici bir çaba

8 8 Bu sistemde bütün hayvanlar sağlık ve yaş yönünden tek tek kontrol edilir. Uygun olanların kulak küpelerinin üzerine ayrıca küpe takılır. Sonrasında tüm bilgiler Bilgi İşlem Müdürlüğünce hazırlanan Kurban Bilgi Sistemi paket programına kayıt edilir. Kurban satış yerlerine konulan sokak bilgisayarları vasıtasıyla vatandaş bu bilgilere rahatlıkla ulaşabilmektedir. Kurban Kesiminde de standartlara uygun 4 ayrı bantta günlük 1200 büyük baş kapasiteli Modern Kesim Kompleksi hizmete açıldı Yılı Hedeflerimizin Ne Kadarı Gerçekleşti? Hedef 1: Öğrenciler ve halkımıza yönelik kültürel, sanatsal, görsel ve yazılı etkinlikler (Tiyatro, sinema, gezi, VCD, web portalı, broşür, kitap, bilgi kartları ve benzeri etkinlikler) hayvan sevgisinin gelişmesini sağlamak, bununla ilgili her yıl en az dört etkinlik yapmak. GERÇEKLEŞME Hedefimiz %100 gerçekleşmiştir. web sayfası, Hayvan Dostları Kulübü, Hayvan Âlemi Bilgi Kartları, Dünya Hayvanları Koruma Günü, Mini Hayvanat Bahçesi, Sağlıklı Gıda Sağlıklı Beslenme Seminerleri, Bulaşıcı hayvan hastalıklarla ilgili eğitici bilgilendirici broşür gibi çalışmalara yukarıda değinilmiştir. Hedef 2: Kurban Satış Merkezinde daha fazla hijyenik ortamın sağlanması Bu amaçla örneğin giriş noktalarına otomatik galoş makineleri konulması, GERÇEKLEŞME Yeterince araştırma yapamadığımız için uygulamaya geçiremedik. Hedef 3: Kurban Kesim işi ihalesinde Şartnameye kasaplar ve yardımcılarından Portör Muayenesi yaptırılmasına dair maddenin eklenmesi. GERÇEKLEŞME Kurban Kesim işi ihalesinde şartnameye kasaplar ve yardımcılarından Portör Muayenesi yaptırılmasına dair madde ekledik ve de muayenelerini yaptırttık.

9 9 Hedef 4: Büyük ekonomik kayıplara sebep olan Kurban Atıklarından işkembe ve bağırsak gibi kısımların değerlendirilmesi amacıyla dosya hazırlanması ve ilgili firmaların ziyaret edilmesi. GERÇEKLEŞME İlgili firma ve oda yetkilileri ile görüşüldü. Dosya hazırlanarak riyasetimize sunuldu. Ancak maalesef uygulamaya geçilemedi. Hedef 5: Okul ve cami Dezenfeksiyonlarının yılda en az iki kez yapılması. GERÇEKLEŞME Okul ve camilerimiz yılda iki kez rutin olarak dezenfekte edildi. (Okullarımız / tarihleri arasında, Camilerimiz / tarihleri arasında dezenfekte edilmiştir.) Hedef 6: Veteriner hizmetlerinin daha iyi bir şekilde verilebilmesi için fiziki alanın genişletilmesinin gerçekleştirilmesi. GERÇEKLEŞME Birçok alternatif dosya sunulmasına rağmen maalesef hiçbir ilerleme kaydedilememiştir.

10 Yılı Hedeflerimiz Hedef:1 Hayvanlar Âlemi Ansiklopedisi Hayvanlar dünyamızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Maalesef baş döndürücü/sınırsız/kontrolsüz bir hızla ilerleyen teknolojik yatırımlar sonucu doğal yaşamdaki birçok hayvan türünün nesli tükenmek üzeredir. Bu sebeple bizlerde hem bu duruma dikkat çekmek hemde dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan hayvanları doğru bir biçimde tanıtmak amacıyla Hayvanlar Âlemi Ansiklopedisi kitap çalışması yapmak. Veteriner İşleri Birimi olarak daha önce hayvanlarla ilgili olarak yaptığımız ( internet sitesi ve hayvanlar âlemi bilgi kartları) çalışmalar sonucu elde ettiğimiz birikim üzerine daha kapsamlı bir çalışmayla özellikleöğrencilerimize faydalı olacak kalıcı eserler sunmak. Doğal yaşamda en az karşılaştığımız 50 adet hayvanın görselliği zengin bir biçimde tanıtıldığı ansiklopedi formatında kitap basmak. Hazırlanan ansiklopedinin büyük kütüphanelere ve Bayrampaşa daki okullara dağıtımını kapsar. Hedef:2 Kurban Fotoğraf Sergisi Çarpık şehirleşme ile beraber nüfusu kalabalık olan şehirlerde Kurban olgusu önemli bir sorundur. Bu sorunun ana kaynağında ise maalesef yerel yöneticiler bulunmaktadır. Çözümü ise kurban satış ve kesim hizmetlerinin şehir dışında yapılacak büyük devasa tesisler kurarak çözmeyi düşünüyorlar. Çözümsüzlük olan bu çözüme

11 11 karşı Bayrampaşa Belediyesinin ortaya koyduğu ilçe içerisinde çözüm üretme geleneğinin yaygınlaşması gereklidir. Bayrampaşa Belediyesi gerek kurban satış ve gerekse kesim noktasında belki de İstanbul ve Türkiye de örnek olmuş bir belediyedir. Kurbanın sadece satış ve kesim hizmetlerinin dışında halkın gerek kurbanın anlamı gerekse kesim gibi hususlarda bilinç düzeyinin artırılması ve gelecek nesillere çocuklara- sevdirilmesi amacıylada büyük çalışmalara imza atmıştır. (Kurban VCD ve kitapçığı, Uluslar arası Kurban Sempozyumu ve Kurban tanıtım stantlarında VCD, kitapçık ve çocuklara kurban temalı balon dağıtılması gibi) Ancak bu çalışmaların Bayrampaşa dışındaki- kamuoyu ile de paylaşılması önemlidir. Bu işin istenirse yüksek standartlarda yapılabileceği ortaya konmalıdır. Özet olarak, yapılan hizmetlerin, daha geniş bir kamuoyu ile paylaşılması amacıyla fotoğraf sergisi açılmasının uygun olacağı kuşkusuzdur. Bu etkinlikte yapılabilecekler: 1. Fotoğraf sergisi 2. Kurban Tanıtım Standı (Televizyon yayını, Kurban VCD dağıtımı, Kurban temalı balon dağıtımı vs) 3. Söyleşiler Uluslararası Kurban Sempozyumundan gün boyu yayın Hedef:3 Bayram Yuva Evcil Hayvan Çiftliği Çarpık şehirleşme sonucu çocuklarımızın doğayla olan diyalogu maalesef asgari düzeyde gerçekleşmektedir. Hâlbuki Hayvanlar dünyamızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Çocuk eğitiminde hayvanların önemli bir yeri vardır. Bu amaçla bu eksikliği bir nebze olsun giderebilmek çocukların bizzat besleyebileceği, dokunabileceği evcil hayvanlar çiftliği açılması faydalı olacaktır. Bayram yuva bahçesinde çocukların bizzat besleyebileceği, dokunabileceği evcil hayvanların yer alacağı çiftlik benzeri bir düzenleme yapmak. Bu çiftlikte;

12 12 1. Evcil Hayvanlar (Kuzu, Oğlak, tavşan, tavuk ve civciv vs) 2. Köy hayatına ait malzemelerle otantik bir ortam oluşturmak (mini kağnı, küp, değirmen taşı, vs) Hedef:4 Gıda Denetim Aracı Amaç Gıda kontrollerinin koordinasyon içerisinde özel tasarımlı araç ve araçta sabit olarak monte edilen bilgisayar/yazıcı gibi donanımlarla yapılması ve alınan numunelerin soğuk zincirde gerekli yerlere ulaştırılması Günümüzün ve geleceğin en önemli konularından birisi şüphesiz gıda güvenliğidir. Bu doğrultuda yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Şu anda gıda denetiminde bakanlıklar arasında yetki paylaşımı noktasında problemler olsa da, zamanla bu konuda yerel yönetimlerin sorumluluğunun artacağı aşikârdır. Doğal olarak yerel yönetimler gıda güvenliği/denetimi konusunda ister istemez sorumluluk sahibidirler. Bu konuya ilgisiz kalması düşünülemez. Gelecek nesillerimizin sağlıklı olması buna bağlıdır. Yerel yönetimler içerisinde de gıda denetimi konusunda koordinasyon eksikliği olduğu muhakkaktır. Farklı müdürlükler farklı amaçlar için denetime çıksa da sonuçta bilgilerin ve denetimlerin bir havuzda toplanması zorunluluğu vardır. Paket program sayesinde denetim anında hem geçmiş denetimler görülebilecek Yapılan denetim işyerinde bilgisayara kaydedilecek ve matbu evrak şeklinde iki nüsha olarak çıktı alınabilecektir.

13 13 Hedef:5 Sanal Hayvanat Bahçesi Hayvanlar dünyamızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan ve direkt görme imkânımızın ya olmadığı ya da çok az olduğu birçok hayvan türünün minyatürlerinin yer aldığı bahçe düzenlenmesi 1. Heykel/Maket: Normal zamanda sadece ekranlardan izleyebileceğimiz hayvanların birebir yada küçültülerek/büyültülerek yer aldığı heykeli/maketi. 2. Sesli Bilgilendirme: Her hayvanın yanında o hayvana ait bilgilendirici sesli mekanizma (miniatürkteki gibi) 3. Mini Seminer Salonu: Hayvanat bahçesi içerisinde özellikle öğrenciler için hayvanlar alemi ile ilgili bilgilendirici belgesellerin -dev ekranda- izlenebileceği, seminerlerin verilebileceği salon 4. Hayvanlar Âlemi Kütüphanesi: Hayvanlar alemine ait ansiklopedi, hikaye roman masal vs yer aldığı kütüphane 5. Canlı Hayvan: Çocukların bizzat besleyebileceği, dokunabileceği birkaç hayvan Böylesine bir mekân özellikle çocuklar için Açık hava kütüphanesi niteliğini de taşıyacaktır. Hedef:6 Çok Amaçlı Uygulamalı Evcil Hayvan Çiftliği, Rehabilitasyon Ve Kültür Merkezi Bayrampaşa Şehir Parkında yer alan mini hayvanat bahçesi ve Atlı Kafe ismiyle kullanılan alanın tümden aşağıda ayrıntıları verilen çok amaçlı kullanımı için Belediyemizin uhdesinde Veteriner İşleri öncülüğünde yeniden düzenlenmesi. Komplekste yer alacak muhtemel birimler veya hizmetler 1. Hayvanat bahçesi: Halen var olan hayvan çeşitleri gerek bakım kalitesi artırılarak gerekse çeşitlendirilmesi. 2. Kütüphane: Özellikle öğrencilerimizin araştırma yapabileceği ağırlıklı olarak hayvanlar alemine ait ansiklopedi, kitap ve dergilerin yer aldığı kütüphane. 3. Eğitim Laboratuarı: Çocuklara yönelik Eğitim laboratuarı ve örneğin hayvanların kemiklerinin yer aldığı müze.

14 14 4. Çok amaçlı Salon: Konferans, tiyatro vb eğitim amaçlı etkinlikler için kullanılacak kapasiteli mini salon. Bu salonda yeni formatımıza uygun olarak eğitim ağırlıklı, okullar, işyerleri, hayvan severler vb işbirliği ile sosyal, kültürel eğitim çalışmaları yapmak. Eğitim danışmanlığı hizmeti vermek. 5. Tıbbi Rehabilitasyon ve Sosyal Rehabilitasyon Uygulama Alanı: Belediyemize ait Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezince kullanılacak çok önemli bir merkez oluşturulması önemli bir husustur. Bilindiği hayvanlar aynı zamanda tedavi amaçlı da kullanılmaktadır. a. Tıbbi Rehabilitasyon, Atla terapi (Hippo terapi): Bilindiği gibi Atlar Spastik çocukların terapisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Atlı Kafe deki atların bulunduğu mekân bu amaç için de kullanılabilir. b. Sosyal Rehabilitasyon: Engellilerin doğayla bütünleşmesi ve diğer canlılarla iletişim kurması kendi gelişmelerine de katkıda bulunacağı uzmanlarca ifade edilmelidir. Mekân, bu amaca uygun düzenlemeler yapılarak hizmet verebilir. 6. Veteriner Kliniği Hedef 7 Hayvan Toplama ve Rehabilitasyon Merkezinin yeniden inşası Hayvan Toplama ve Rehabilitasyon Merkezi miadını doldurmuş olup, bugüne kadar ilave ve tamirlerle idare edilmişti. Ancak artık yıkılıp yeniden yapılması gerekmektedir.

15 15 Rakamlarla 2008 Aylara Göre Muayene Edilen Hayvan Sayısı 2008 Ocak 139 Şubat 128 Mart 120 Nisan 178 Mayıs 144 Haziran 204 Temmuz 256 Ağustos 145 Eylül 167 Ekim 184 Kasım 155 Aralık 99 Toplam 1919 Yıllara Göre Muayene Edilen Hayvan Sayısı Aylara Göre Aşılanan Hayvan Sayısı 2008 Kuduz Karma Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam Yıllara Göre Aşılanan Hayvan Sayısı Yıl Kuduz Karma Toplam Aylara Göre Isırılan Ve Aşıya Sevk Edilenler 2008 Ocak 1 Şubat 0 Mart 3 Nisan 1 Mayıs 2 Haziran 2 Temmuz 2 Ağustos 0 Eylül 0 Ekim 0 Kasım 0 Larva İlaçlama 2008 Aylar Bodrum Kuyu Izgara Havuz Su Su Toplam Depo Birikin Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım

16 16 Aralık 1 Aralık Toplam 12 TOPLAM Kanal/Fare/Uçkun/Park İlaçlama 2008 Kapalı Alan İlaçlama 2008 Kanal İlaçlama Fare İlaçlama Park Haşere Fare Aylar Sokak Logar Izgara Logar İlaçlama Bina Kamu Bina Kamu Ocak Aylar Adet M 2 Adet M 2 Adet Gram Adet Gram Şubat Ocak Mart Şubat Nisan Mart Mayıs Nisan Haziran Mayıs Temmuz Haziran Ağustos Temmuz Eylül Ağustos Ekim Eylül Kasım Ekim Aralık Kasım TOPLAM Aralık TOPLAM Dezenfeksiyon Çalışmaları 2008 Okul Cami Park Barınak Kurban Kurban Diğer Toplam Aylar Satış Kesim Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık TOPLAM

17 17 Gıda Denetimi 2008 Aylar Kasap Tavukçu Market Sakatatçı Balıkçı Pazar Esnafı Diğer Toplam Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ VETERİNER İŞLERİ BÖLÜMÜ DURUM DEĞERLENDİRMESİ 1 / 33 Amaç Bu raporun amacı belediyemizin veterinerlik hizmetlerini değerlendirmek ve diğer belediyelerle kıyaslama çalışmalarını

Detaylı

2. SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK FAALİYETLER Barınak 2.2. Kedi Evleri 2.3.Besleme Odakları 3.İLAÇLAMA VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI

2. SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK FAALİYETLER Barınak 2.2. Kedi Evleri 2.3.Besleme Odakları 3.İLAÇLAMA VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI FAALİYET BAŞLIKLARI 1. KLİNİK 1.1. Muayene/Operasyon 1.2. Aşı 1.3. Mikroçip 2. SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK FAALİYETLER 2.1. Barınak 2.2. Kedi Evleri 2.3.Besleme Odakları 3.İLAÇLAMA VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI

Detaylı

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

T.C. KONAK BELEDĠYE BAġKANLIĞI VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KONAK BELEDĠYE BAġKANLIĞI VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KONAK BELEDĠYE BAġKANLIĞI VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, a) Konak Belediyesi

Detaylı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2004-2012 Veteriner İşleri Müdürlüğü, 1 müdür 1 veteriner hekim(sözleşmeli) 3 daimi işçi, hizmet alımı kapsamında 1 veteriner sağlık teknikeri 1 yakalama görevlisi 5 bakıcı dan

Detaylı

TEMĠZLĠK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ

TEMĠZLĠK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Yetki Tanımları TEMĠZLĠK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçenin temizlik ve ilaçlama işlerini yapmak, köpek barınağının bakımı ve düzenlenmesini gerçekleştirmek; belediyenin ulaşım

Detaylı

T.C. ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, a) Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün

Detaylı

Sağlık İşleri Müdürlüğü

Sağlık İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü 198 Sağlık İşleri Müdürlüğü I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Sağlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Kanunu, Büyükşehir

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/7 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/7 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/7 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, İnegöl Belediyesi Veterinerlik

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Antalya Büyükşehir Belediyesi hedefleri ve ilkeleri doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması,

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR TEPEBAġI BELEDĠYESĠ VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR TEPEBAġI BELEDĠYESĠ VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK TEPEBAġI BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 01.09.2009 TARĠH VE 107 SAYILI KARARI ĠLE KABUL EDĠLMĠġTĠR. T.C. ESKĠġEHĠR TEPEBAġI BELEDĠYESĠ VETERĠNER ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ

Detaylı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER VE TANIMLAR

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER VE TANIMLAR VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Kırşehir Belediyesi nde faaliyet

Detaylı

Meclis No: 106/2017 Karar No: 143/2017 Karar Tarihi:

Meclis No: 106/2017 Karar No: 143/2017 Karar Tarihi: Meclis No: 106/2017 Karar No: 143/2017 Karar Tarihi:01.08.2017 T.C. İZMİR KONAK BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. BUCA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL GÖREVLERİ

T.C. BUCA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL GÖREVLERİ VİM.GT.01 T.C. GENEL GÖREVLERİ SAYFA NO: 1/9 VETERİNER İŞLERİ Tel: 453 88 89 1. Bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadele edilmesi, 2. Şehir içerisinde Sahipli (Kanatlı Hayvan, Koyun, Keçi, Sığır gibi

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ 2 Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan,

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve gereğinin yaptırılması sağlanmıştır. 3- Su ve kanal arızaları

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı 1. Adı Soyadı: Muhsin ÖZTÜRK 2. Doğum Tarihi: 1961 3. Unvanı: Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Veteriner Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1983 Yüksek Lisans Veteriner Fakültesi

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar'da aşı zamanı Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları

Detaylı

SAHİPLİ HAYVAN KAYIT DEFTERİ. Yapılma Tarihi

SAHİPLİ HAYVAN KAYIT DEFTERİ. Yapılma Tarihi Ek-1 SAHİPLİ HAYVAN KAYIT DEFTERİ Sıra No Hayvanın Türü Irkı Cinsi Yaşı Cinsiyeti Sahibinin Adı, Adresi Aşı türü, adı Yapılma Tarihi Kısırlaştırma ve İşaretleme Yapılan tedavi Gebelik durumu Sahiplendirilme

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU İÇİNDEKİLER GİRİŞ.. 3 I-OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI.4-20 Bütçe Giderleri ve Gelirleri.. 4 Gider Gerçekleşme ve Başlangıç Ödeneği Karşılaştırma

Detaylı

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR 3-6 EYLÜL 2015 İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN SEKTÖR BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN FUAR... Organizasyon Destekleyenler +90 212 321 10 02 www.ulusalfair.com BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. AMAÇ T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA

Detaylı

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 2014 A MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüz ün Görevi : İkinci ve Üçüncü Sınıf Gayrisıhhi Müesseselerin İşyeri Açılış Ruhsatlarını düzenlemek,

Detaylı

T.C. TORBALI BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

T.C. TORBALI BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE T.C. TORBALI BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Torbalı

Detaylı

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde yürütülen basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür, Ahi Evran

Detaylı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Veteriner İşleri Müdürü Kontrol Yönetim Temsilcisi Onay Başkan yardımcısı Rev. No & Tarihi : 02 & 29.12.2014 Yürürlük Tarihi 29.12.2014 Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi

Detaylı

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, halkla ilişkilerin tanıma ve tanıtma kavramlarının içinde yürütülen faaliyetlerin çoğunu gerçekleştirmektedir. Örgütü, hizmet alanlara, tedarikçilere, hizmet

Detaylı

Sunuş FAALİYET BAŞLIKLARI

Sunuş FAALİYET BAŞLIKLARI Sunuş İnsan ve hayvan sağlığını korumayı amaçlayan müdürlüğümüz, rutin işlerini sürdürmektedir. Bu sene öğrencilerimizle bir dizi etkinlik yaptık. Belediyemiz tarafından başlatılan İyilik Et İyiliğe Teşvik

Detaylı

T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ,GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Hukiki Dayanak

T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ,GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Hukiki Dayanak T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ,GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Hukiki Dayanak Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı Başakşehir Belediye Başkanlığı Sağlık

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GEBZE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ AMAÇ : BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun

Detaylı

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğü nün

Detaylı

SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU

SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 01.01.2009 31.12.2009 YILLIK FAALĠYET RAPORU PERSONEL YAPISI Müdürlüğümüz bünyesinde 3 Kadrolu Tabip, 2 Kadrolu, 1 SözleĢmeli Vet. Hekim, 3 SözleĢmeli Gıda Mühendisi, 1 Kadrolu

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak

T.C. BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak T.C. BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak AMAÇ MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, a) Balçova Belediyesi

Detaylı

Online işlem rahatlığı!..

Online işlem rahatlığı!.. 15 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Online işlem rahatlığı!.. Belediyesi resmi internet sitesinde online hizmetler ile artık belediyeye kadar zahmet etmeden tüm işlemlerinizi

Detaylı

T.C. KADIKÖY BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KADIKÖY BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar T.C. KADIKÖY BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Veteriner İşleri Müdürlüğünün

Detaylı

BAYBURT BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER. Birinci Bölüm

BAYBURT BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER. Birinci Bölüm BAYBURT BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik Bayburt

Detaylı

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI 153 Odamızın meslek alanlarımıza ilişkin bilimsel araştırmalarını, üyelerimizin mesleki birikimlerini, güncel konulara ve mesleki kavramlara ilişkin tartışmaları yazılı belge haline

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARI'NIN 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARI'NIN 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği. TEKLİF: Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün 01.03.2017 tarih, 2017/6210 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA Müdürlüğümüzce hazırlanan

Detaylı

SAĞLIKLI HİNDİ YETİŞTİRİÇİLİĞİ

SAĞLIKLI HİNDİ YETİŞTİRİÇİLİĞİ SAĞLIKLI HİNDİ YETİŞTİRİÇİLİĞİ Şerafettin ERBAYRAM 25.06.2006 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolca Hindi Genel Koordinatörü ENTEGRELERDE TÜM ÜRETİM TARIM BAKANLIĞI DENETİMİ ALTINDADIR 3285 sayılı Hayvan

Detaylı

YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Kabul Tarihi..: 03/ 08 / 2010 Kanun No : 5393 Madde No...: 15-18 Meclis Sayı No..: 56 YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ AMAÇ KAPSAM DAYANAK BİRİNCİ

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ. Çeşme/ İZMİR,2015

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ. Çeşme/ İZMİR,2015 ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA ÖRNEĞİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI Çevre Koruma ve Kalite Kontrol Şube Müdürlüğü Çeşme/ İZMİR,2015 2 3 2014 YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE İlçe Sayısı: 5 Nüfus:

Detaylı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ (1)

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ (1) VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ (1) TEKNİK SAĞLIK BİRİMİ (2) KALEM BİRİMİ (3) İLAÇLAMA BİRİMİ(4) SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON BİRİMİ (5) 1-MÜDÜR : Azat ÇİFTÇİ

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar no: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar no: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar no: 84 Sayfa No: 1/9 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü MAVİ GÖK, YEŞİL YAPRAK Projesi Uygulama Klavuzu 2009 Ç NDEK LER çindekiler Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi Takvimi 1 Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi

Detaylı

T.C. 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E

T.C. 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E T.C. S A R I Y E R B E L EDİYE B A Ş K A N L I Ğ I 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E B E K L E N T İ L E R R A P O R U İÇİNDEKİLER GİRİŞ...2 I - 2013 YILI İLE 2014 YILI BAŞLANGIÇ ÖDENEKLERİ

Detaylı

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ TANIM Evcil, küçük ve büyükbaş hayvanların sağlığının korunması, hastalıkların teşhisi ve tedavisinde veteriner hekim nezaretinde koruyucu sağlık hizmeti veren kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak,

Detaylı

KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 FORMU DEVELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 FORMU DEVELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 FORMU DEVELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN

Detaylı

OKUL/KURUM ÇALIŞMA PLANI

OKUL/KURUM ÇALIŞMA PLANI ŞUBAT 1. Farklı Yeteneklere Sahip Öğrencilerin Tespit Edilmesi Öğrencilerin Yetenekleri keşfetmekmelerini Sağlamak Sınıf Rehber (06-10 ŞUBAT) 2. okuma saati planını hazırlamak ve her hafta planı uygulamaya

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

Atatürk Mah. Hastane Cad. Adilcevaz /

Atatürk Mah. Hastane Cad. Adilcevaz / ADİLCEVAZ İLÇE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ Kurum Müdürü : Dr. Fehmi ESER Telefon 04343114474 : Fax : 0 434 311 44 74 E-Posta : adilcevazahb@gmail.com Web Sitesi : - Atatürk Mah. Hastane Cad. Adilcevaz / Adres

Detaylı

ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI

ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI 2013-2014 ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI ÇALIŞMA TARİHİ (AYLAR) EKİM KASIM AMAÇ Okulda eylem ekibinin oluşturulması ile ilgili çalışmaların yapılması. Tehlike

Detaylı

BEŞİNCİ BÖLÜM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BEŞİNCİ BÖLÜM

BEŞİNCİ BÖLÜM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BEŞİNCİ BÖLÜM BEŞİNCİ BÖLÜM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BEŞİNCİ BÖLÜM Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma

Detaylı

HEDEFLER: A)YÖNETİM FAALİYETLERİ. 2- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapmak.

HEDEFLER: A)YÖNETİM FAALİYETLERİ. 2- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapmak. HEDEFLER: A)YÖNETİM FAALİYETLERİ 1- Okulumuzda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirleri almak. 2- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapmak. 3- Sağlıklı

Detaylı

DENEY HAYVANLARI LABORATUVARLARINDA VETERİNER HEKİMİN ROLÜ. *Gülhane Askeri Tıp Akademisi Araştırma ve Geliştirme Merkezi Deney Hayvanları Kısmı

DENEY HAYVANLARI LABORATUVARLARINDA VETERİNER HEKİMİN ROLÜ. *Gülhane Askeri Tıp Akademisi Araştırma ve Geliştirme Merkezi Deney Hayvanları Kısmı DENEY HAYVANLARI LABORATUVARLARINDA VETERİNER HEKİMİN ROLÜ Uzm. Vet. Hekim Tayfun İDE* Uzm. Vet. Hekim A.Sarper BOZKURT* *Gülhane Askeri Tıp Akademisi Araştırma ve Geliştirme Merkezi Deney Hayvanları Kısmı

Detaylı

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ . HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVE YENİ BAŞLAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN UYUM REHBERİ İÇİNDEKİLER Önsöz T.C. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Organizasyon Yapısı. Halk Sağlığı

Detaylı

Kaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönergesi

Kaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönergesi KAŞ BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Kaş Belediye Başkanlığı

Detaylı

T.C. MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI UYGULAMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1)Bu

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

T.C. YUSUFELİ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YUSUFELİ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YUSUFELİ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Kültür ve Sosyal İşler

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI 1 ÜNVANI/GÖREVİ SORUMLULUK ALANI ORGANİZASYONDAKİ YERİ VEKİLİ : Şube Müdürü /Kültür Şube İş ve İşlemleri, (Nilüfer ZENGİN) :Kültür Şube Müdürlüğü(Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) :, Yardımcıları,

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

C - ) PERFORMANS HEDEFLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

C - ) PERFORMANS HEDEFLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR: C - ) PERFORMANS HEDEFLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR: Belediyemizin 2010-2014 Yılları Stratejik Planında öngörülen ilk stratejik amacımız Belediyenin Mali Yapısını Güçlendirmek olup; bu amaca ulaşmak için

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

2017 FAALİYET RAPORU. Sağlık İşleri Müdürlüğü

2017 FAALİYET RAPORU. Sağlık İşleri Müdürlüğü 2017 FAALİYET RAPORU Sağlık İşleri Müdürlüğü l. GENEL BİLGİLER: A MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1. Müdürlüğümüzün Görevleri: Sağlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi-NACE Kodları-J

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi-NACE Kodları-J www.isvesosyalguvenlik.com Mevzuat Bilgi Kültür - Haber Platformu İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi-NACE Kodları-J İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARI LİSTESİ 18 Nisan 2014 Tarihli

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

www.yerel.tv BOSS PRP GROUP kuruluşudur.

www.yerel.tv BOSS PRP GROUP kuruluşudur. Seyretmek için nedeniniz var www.yerel.tv bir BOSS PRP GROUP kuruluşudur. Atatürk Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Gardenya 5 Plaza Kat: 5 Ataşehir İstanbul Tel.: +90 216 455 98 44 Faks : +90 216 548 19 72

Detaylı

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR 1. Müdürlük işlerinin kanun, nizamname ve talimatnamelere göre yapılmasını temin etmek. 2. Personel arasında disiplini ve işbirliğini kurmak,

Detaylı

Dr. A. Hakan ERSĐN Sağlık Müdür Yardımcısı KHH Đl Kurul Başkanı

Dr. A. Hakan ERSĐN Sağlık Müdür Yardımcısı KHH Đl Kurul Başkanı YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL KURUL TOPLANTISI Tarih: 10/08/2011 1- Türkiye KHH (Kronik Hava Yolu Hastalıkları) Eylem Planı Đl Kurul üyelerinin

Detaylı

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.)

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) Sporun nabzını 20 ayrı branşta verdiği hizmetle elinde tutan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden; Türkiye'nin ilk ve tek spor organizasyon

Detaylı

KONGRE VE FUAR HOSTESİ

KONGRE VE FUAR HOSTESİ TANIM Belirli bir süre içerisinde, kongre, fuar, seminer, sergi, toplantı vb. organizasyonlarda salon ve sergi alanlarını (stand) düzenleme, müşteri hizmetleri ve kayıt kabul işlemlerini yapma bilgi ve

Detaylı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkalığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkalığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkalığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü 1 PROJE HEDEFLERİ 2013 Kültür sanat yolunu hem kapsam hem içerik olarak zenginleştirip, uygun tanıtım

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1-

Detaylı

MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı, Veteriner İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı, Veteriner İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. T.C. DEFNE BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı, Veteriner İşleri Müdürlüğünün

Detaylı

Belediyeye bağlı hizmet eden Türkan Saylan Kültür Merkezi, Bahadır Erdoğdu Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi, İdealtepe Spor Tesisleri ve

Belediyeye bağlı hizmet eden Türkan Saylan Kültür Merkezi, Bahadır Erdoğdu Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi, İdealtepe Spor Tesisleri ve Yetki ve Sorumluluk Müdürlüğümüz; Maltepe Belediyesine bağlı işletme ve iştiraklerin mal ve hizmet taleplerini 4734 sayılı kamu ihale kanunu, ilgili mevzuat çerçevesinde yer alan hükümler doğrultusunda

Detaylı

T.C. İZMİR ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ 2012-İZMİR BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak Amaç ve Kapsam: Madde

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2016 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan tespit edilen

Detaylı

Intörn hekim adı/soyadı. ASM nin bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı

Intörn hekim adı/soyadı. ASM nin bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI KIRSAL HEKİMLİK/HALK SAĞLIĞI SAHA ÇALIŞMALARI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (ASM) ZİYARETLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ Intörn hekim adı/soyadı

Detaylı

T.C. EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI. Kültür Ve Sosyal ĠĢler Müdürlüğü Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği BĠRĠNCĠ BÖLÜM

T.C. EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI. Kültür Ve Sosyal ĠĢler Müdürlüğü Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği BĠRĠNCĠ BÖLÜM T.C EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI Kültür Ve Sosyal ĠĢler Müdürlüğü Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Yapısı Amaç MADDE- 1 Bu yönetmeliğin amacı Edremit

Detaylı

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi : 17-07-2009 Karar No : 336 Konu : HUKUK - ÇEVRE SAĞLIK KOMİSYON

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SUNUM ANAHATTI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME KOMİSYONU GENEL BİLGİLENDİRME AVES VERİLERİNE GÖRE AKADEMİK FAALİYETLER ARAŞTIRMA GELİŞTİRME KOMİSYONU ARAŞTIRMA GELİŞTİRME KOMİSYONU ÜYELERİ

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

BAŞLAMA TARİHİ. 2. 90 Gün çalışmasının duyurulması 11.11.2013 15.11.2013 HASTANE

BAŞLAMA TARİHİ. 2. 90 Gün çalışmasının duyurulması 11.11.2013 15.11.2013 HASTANE 90 GÜN ÇALIŞMASI REVİZYON-1 TALİMATLAR BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ GÖREV DAĞILIMI 1. 90 Gün katılım yoklaması 11.11.2013 11.11.2013 GENEL SEKRETERLİK 2. 90 Gün çalışmasının duyurulması 11.11.2013 15.11.2013

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

158 Personelimizle İstanbullu. hemşerilerimize hizmet etmekteyiz.

158 Personelimizle İstanbullu. hemşerilerimize hizmet etmekteyiz. 158 Personelimizle İstanbullu hemşerilerimize hizmet etmekteyiz. ÇÖZÜM BİZİM İŞİMİZ 2.976.726 Başvuruyu Çözümledik BEYAZ MASA 1994 yılından bu yana 24 saat hizmet anlayışıyla, kendisine ulaşan tüm istek,

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı