NRW.INVEST AWARD Yatırımcı Onur Ödülleri Fransa, Büyük Britanya, Norveç ve ABD li yatırımcılara verildi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NRW.INVEST AWARD Yatırımcı Onur Ödülleri Fransa, Büyük Britanya, Norveç ve ABD li yatırımcılara verildi"

Transkript

1 NRW.INVEST AWARD Yatırımcı Onur Ödülleri Fransa, Büyük Britanya, Norveç ve ABD li yatırımcılara verildi Telif hakkı: NRW.INVEST/Jürgen Markus Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki takdire şayan yatırımları dolayısıyla, Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi, İnovasyon, Dijitalleşme ve Enerji Bakanı Prof. Andreas Pinkwart ve NRW.INVEST tarafından dört uluslararası şirkete NRW.INVEST Yatırımcı Onur Ödülü takdim edildi. Müşteri iletişim merkezi hizmetleri sunan Fransız şirketi Teleperformance sözkonusu ödülü, Kuzey Ren-Vestfalya da açtığı ikinci tesisi dolayısıyla kazandı. Şirket, Dortmund şehrindeki Almanya merkezinden sonra, Mönchengladbach şehrinde yeni bir şube açtı. Britanyalı kozmetik ürünler üreticisi Lush Fresh Handmade Cosmetics ise, Düsseldorf şehrindeki üretim tesisi nedeniyle ödüllendirildi. Söz konusu tesis, şirketin kıta Avrupası ndaki ilk üretim işletmesi oldu. Norveçli alüminyum üreticisi Hydro Aluminium Rolled Products firması, Grevenbroich şehrindeki yeni bir üretim hattı için gerçekleştirdiği 130 milyon Avro luk yatırımından dolayı ödüllendirildi. Düsseldorf merkezli olarak kurulup büyüyen bir StartUp şirketi olan Trivago, zaman içinde ABD li Expedia Holding tarafından satın alındı. Söz konusu şirket, Düsseldorf Medienhafen bölgesindeki yeni ve ileri teknoloji ürünü şirket yerleşkesinden hareketle, bu ödüle layık görüldü. Düsseldorf daki K21 müzesinde tertip edilen 13. NRW.INVEST AWARD Yatırımcı Onur Ödülü töreninde konuşan Bakan Prof. Pinkwart şunları söyledi: Bu ödülle eyalet, bir hususa dikkat çekmiş oluyor: Uluslararası yatırımcıları Kuzey Ren-Vestfalya da büyük bir içtenlikle karşılıyoruz. Bu şirketler binlerce kişilik istihdam alanı meydana getirip, bilgi birikimleriyle inovatif ürünlere ivme kazandırıyorlar.

2 Bakan Prof. Pinkwart ayrıca şu sözleri verdi: Bölgenin yurt içinden ve yurt dışından gelen şirketlere yönelik cazibesini daha da artırmak için yeni eyalet hükumeti hızlı kararlar vererek dijitalleşmeye hız kazandıracak ve bürokrasiyi azaltacaktır. NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner de konuyla ilgili olarak şunları ifade etti : Uluslararası yatırımcıları kazanma konusundaki rekabet, yıllardır artış gösteriyor. Doğrudan yabancı yatırım akımları gitgide, yeni sanayileşen ülkelere kayıyor. Yatırımcılara yönelik aktif bir yerleşim politikasıyla, lider pozisyonumuzu muhafaza edebiliriz. Kuzey Ren-Vestfalya, 2016 yılında fevkalade bir sonuç elde ederek uluslararası şirketler nezdinde sahip olduğu, Avrupa daki lider yatırım bölgesi olma özelliğini korumayı başarmıştır. Eyalette 2016 yılında yabancı şirketler tarafından gerçekleştirilen 413 adet yeni yerleşim ve genişleme yatırımıyla, bir önceki yıla göre %7 lik bir artışla, toplamda yaklaşık kişilik yeni istihdam alanı meydana getirildi.

3 Türk tekstil devi Kuzey Ren-Vestfalya da genişleme yatırımlarında bulunuyor Telif hakkı: NRW.INVEST Tekstil tedarikçisi ve üreticisi Gamateks, Düsseldorf şehrinde bir ofis ve Showroom açarak dört çalışan istihdam edecek. Söz konusu yeni şube ile birlikte Gamateks kendi markasının Almanya da kurumsallaşmasını amaçlarken, ayrıca Alman müşterilerine yönelikte tedarik ilişkilerinin geliştirilmesini de hedefliyor. Gamateks örneğin, S. Oliver, C&A, Rabe veya Gerry Weber gibi markalara Düsseldorf kentinden hareketle tekstil kumaşları ve hazır giyim ürünleri göndermeyi planlıyor. Dolayısıyla lokasyon tercihi için karar verilirken, özellikle müşterilere yakın olma durumu firma için belirleyici oldu. Gamateks Genel Müdürü Mustafa Korkut Aydınlı da yaptığı açıklamada bu hususun altını çizdi. NRW.INVEST Türkiye ofisi, şirkete Almanya ya yerleşmesi esnasında refakat ederken, ayrıca özellikle şirket kuruluşunda ve gayrimenkul arayışlarında da destek oldu. Gamateks GmbH şirketi, Denizli merkezli Türk tekstil holdingi Gamateks Tekstil San. Tic. A.Ş. şirketinin bir iştirakidir yılında kurulan Gamateks, Türkiye nin en büyük 500 tekstil üreticisi arasında yer alıyor ve Avrupa, Amerika, Kanada veya Mısır daki markalar için üretim ve tedarikçilik yapıyor. Dünya çapında çalışanı istihdam eden Gamateks, yıllık yaklaşık 100 milyon ABD Doları ciro elde ediyor. Şirketin Denizli deki merkezinin yanı sıra, Afyon ve Batman da da üretim tesisleri bulunuyor. Gamateks, Türk devletinin teşvik ve marka güçlendirme programı olan Turquality ye dahil olmuş seçkin şirketler arasında yer alıyor. Hükumet bu programla, uluslararası düzlemde genişleyen ve marka yapılandırmasında bulunan kaliteli Türk şirketlerini destekliyor. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin cazibesi, Türk şirketleri açısından sadece tekstil ve

4 moda ile sınırlı değil. Hâlihazırda yaklaşık 400 Türk firması, Kuzey Ren-Vestfalya ya yerleşmiş durumda ve bu firmalar arasında Sarar, Tadım veya Tırsan gibi tanınmış markalar da bulunuyor.

5 Duisburg da bir Çin Ticaret Merkezi kuruluyor Telif hakkı: Starhai Aşağı Ren Bölgesi İş Parkı nda (Businesspark Niederrhein), Çinli Starhai Grubu tarafından 260 milyon Avro luk yatırımla Avrupa Çin Ticaret Merkezi kuruluyor. Çin ve Duisburg arasındaki Yeni İpekyolu nun geliştirilmesi çerçevesinde 2018 yılından itibaren; Çin Halk Cumhuriyeti nden bölgeye gelecek yeni şirketlerin yolu, Çin Ticaret Merkezi ile kolaylaştırılacak. Yatırımcı Starhai bu büyük kapsamlı projeyle, ayrıca ikinci bir hedefe daha ulaşmak istiyor: Çinli şirketler ile Alman yükseköğretim kurumları ve araştırma kuruluşları arasındaki işbirliklerinin desteklenmesi. Starhai Satış ve Pazarlama Müdürü Rolf Sasse buna ilişkin yaptığı değerlendirmede Projeyi ilerletmek ve Duisburg şehriyle kadim Çin devleti arasındaki gerçekten iyi olan ilişkileri daha da geliştirmek için, çinliler çok gayret sarf ediyor diye konuştu metrekare alan üzerinde kurulacak olan merkez; ofis mekânlarını, organizasyon ve sergi salonlarını, bir adet E-Ticaret merkezini ve gastronomi ile otelcilik işletmelerini kapsıyor. Bu kapsamda ilâ kişilik yeni istihdam alanı oluşturulması planlanıyor. Konum olarak Aşağı Ren Bölgesi İş Parkı nın seçilmesinde, özellikle Logport bölgesine olan yakınlık önemli bir rol oynamış. Zira Duisburg ile Chongqing arasında sefer yapan, Çin-Alman Yük Treni hattı Yuxinou haftada 3 defa Logport bölgesine ulaşıyor. Starhai Grubu, Avrupa Çin Ticaret Merkezi nin inşasına hemen gelecek yıl başlamayı planlıyor. Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link, Çin ile zaten gelişmekte olan ekonomik ilişkilerinin daha da geliştirilmesine yönelik arzusunun altını çizerek şu açıklamalarda bulundu: Bu projeyle Çin için, Avrupa ya bakan yeni bir pencerenin açılması amaçlanıyor. Üstelik bu pencere üzerinden komşu ülkelerde bulunan şirketler de, Çinli şirketlerle olan ticari işlemlerini Duisburg

6 kentinde gerçekleştirebilecekler. Bu büyük kapsamlı yatırımın takdim edilmesini büyük bir memnuniyetle karşılayan NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner de şu hususların altını çizdi: Kuzey Ren-Vestfalya, özellikle Pekin, Şanghay, Nanjing, Guangzhou ve Chengdu da bulunan NRW.INVEST temsilcilik ofisleriyle birlikte Çin deki güçlü çabalarının meyvelerini toplamaktadır.

7 Japonya Başkonsolosluğu nun Düsseldorf daki 50. yıldönümü Telif hakkı: NRW:INVEST Japonya Başkonsolosu Ryuta Mizuuchi 12 Haziran 2017 günü başkonsolosluk binasının bahçesinde geleneksel bir çay seremonisi tertipletip, bu önemli yıldönümünü kutladı. Davet edilen çok sayıdaki misafir, bu bağlamda Japonya ve Almanya arasındaki uzun yıllara dayanan partnerlik ve işbirliği tarihini görme fırsatını yakaladı. Zira bu yakın ilişkiler, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesini yıllardır biçimlendirmektedir: Eyaletteki Japon şirketlerinin sayısı henüz 1950 li yıllarda bile gitgide artış gösteriyordu. Dolayısıyla Japon vatandaşları da giderek artan bir şekilde Ren bölgesine gelir oldular. Bu süreçte 1965 yılında, Düsseldorf şehrindeki Japonya konsolosluğu açıldı. Konsolosluk 1967 yılında, başkonsolosluk haline getirildi. Bu da yine, Almanya daki Japon toplumunun merkezi lokasyonu olarak, Kuzey Ren-Vestfalya nın sahip olduğu önemi vurguluyor. Başkonsolosluk, Japon vatandaşlara ve turistlere konsolosluk işlemleriyle ilgili olarak destekler sunuyor. Başkonsolosluk den fazla insandan ve hemen hemen 600 Japon şirketinden sorumlu. İş ilişkilerinin, ihracatın ve doğrudan yabancı yatırımların teşvikine yönelik projeler ile bir seyahat ülkesi olarak Japonya nın tanıtılması da başkonsolosluğun gündeminde yer almaktadır. Yine başka bir merkezi görev ise, geleneksel Japon Kültürü, moda ve popüler kültür konularında Almanya ile Japonya arasında köprü vazifesi yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda başkonsolosluk, Düsseldorf Belediyesi, Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ve ekonomi dünyası ile yakın bir işbirliği içinde bulunarak çok farklı alanlardaki fikir alışverişlerini destekliyor.

8 Britanyalı şirketler için Kuzey Ren-Vestfalya da iş olanakları Telif hakkı: NRW.INVEST Brexit konusunda Britanya da gerçekleştirilen referandum dolayısıyla birçok şirket, Avrupa stratejilerini gözden geçirmek zorunda kalıyor. Bir yatırımcı semineri çerçevesinde NRW.INVEST Haziran ayı ortalarında, Kuzey Ren-Vestfalya nın avantajlarını Londra da tanıttı. Yatırıma ilgi duyan Britanyalı şirketlerin ve yatırımlara ivme kazandıranların yaklaşık 70 temsilcisi, Alman-Britanya Sanayi ve Ticaret Odası tarafından tertiplenen organizasyona katıldılar. Düsseldorf Kalkınma Ajansı, uluslararası Herbert Smith Freehills avukatlık bürosu, Fischer HRM insan kaynakları firması ve Eyalet Bankası Helaba ile birlikte NRW.INVEST, Ticarette ve yatırımda Kuzey Ren-Vestfalya nın sunduğu fırsatlar ve meydan okumalar konusunu ve yine Brexit dolayısıyla şirketlerin lokasyonlarını taşıması ile ilgili en önemli etkenleri irdelediler. Özellikle personel alma, bankalar, kanuni ve vergisel çerçeve koşulları ve Almanya ile Büyük Britanya arasındaki kültürel farklar gibi konu başlıkları programın odak noktası olup, tüm bu konular Kuzey Ren-Vestfalya ekonomi bölgesi açısından incelendiler. NRW.INVEST Batı Avrupa Masası Müdürü Michael Kordus, Şirketlerle fikir alışverişi içinde gelişimi gözlemlemek, hizmetlerimizi sunmak ve çözümler geliştirmek istiyoruz. diye konuştu. Büyük Britanya ve Kuzey Ren-Vestfalya arasındaki bağlantılar, tarihsel anlamda oldukça derinlere iniyor. Britanyalı askeri idare tarafından oluşturulan bu federal eyalet, Almanya içerisinde Britanya nın en önemli dış ticaret partneridir. Şimdiye dek den fazla Britanyalı şirket, Almanya ya da Avrupa merkezlerini Kuzey Ren-Vestfalya da kurmuş durumdadır. Brexit dikkate alındığında, Kuzey Ren-Vestfalya daki uluslararası şirketlerin sayısı daha da belirgin bir şekilde artış gösterebilir: Ernst & Young tarafından bu yılın

9 başlarında geçekleştirilen bir ankete göre, Büyük Britanya da faaliyet gösteren her yedi şirketin biri, departmanlarını yurt dışına kaydırmayı planlıyor. % 54 lük bir bölüm, Büyük Britanya dışındaki öncelikli hedefini Almanya olarak tanımlıyor.

10 NRW.INVEST, bir dijital bölge olarak Kuzey Ren-Vestfalya yı Moskova da tanıttı Telif hakkı: NRW.INVEST Internet of Things 2017: New Horizons başlığı altında Rusya nın en büyük IoT (Nesnelerin İnterneti) Konferansı, Mayıs ayı sonlarında şu konuyu ele aldı: Nesnelerin İnternetinin Rusya Ekonomisine yönelik etkileri nelerdir? Çeşitli Rus şirketleri ve hükumet organizasyonları, bu konferans çerçevesinde, IoT ile ilgili deneyimlerini anlattılar. Yeni teknolojiyle birlikte ortaya çıkıp, Rus Ekonomisi bakımından yeni olanaklar ve zorluklar sunan, süreçleri, teknolojileri, pazarları etkileyen değişim, konferans katılımcıları tarafından irdelendi. Ekonomi ve araştırma dünyasından sunduğu çok sayıda en iyi uygulama örneği (Best Practice) eşliğinde NRW.INVEST, bir dijital bölge olarak Kuzey Ren-Vestfalya yı tanıttı. Bu örneklerden biri Dortmund merkezli pompa üreticisi WILO. Söz konusu şirket, dijital bir veri gözlüğü sayesinde, pompaların montaj ve bakımını artırılmış gerçeklik verileriyle desteklemektedir. Bir diğer örnek olarak, Aachen kentindeki Fraunhofer Üretim Teknolojisi Enstitüsü gösterildi. Bu enstitü, ağ yapılarıyla bağlantı içinde gerçekleştirilen üretime yönelik, sistem çözümleri geliştirmektedir. Rus şirketleri içinse Kuzey Ren-Vestfalya, Endüstri 4.0 yolunda çok sayıda partner ve işbirliği olanakları sunuyor. Diğer konuşmacılar arasında bulunan, Rusya Federasyonu hükumetine bağlı finans üniversitesinin bir temsilcisi Akıllı Üniversite: Altyapı ve Teknoloji konularında bilgiler verdi. Ayrıca İsrail Çevre Koruma Bakanlığı nın gönderdiği bir diğer temsilci de, Siber Güvenlik konusunda bilgilendirme yaptı.

11 Macaristan kökenli araç paylaşım StartUp'ı Dortmund Havaalanı'nda faaliyete başladı Telif hakkı: NRW.INVEST Macaristanlı şirket BeeRides, Dortmund Havaalanı ile işbirliğinde, yeni bir özel (Peer-to-Peer) araç paylaşım konseptini yolculara sunmaya başladı. Kuruluşunu 2015 yılında Budapeşte'de gerçekleştirmiş olan söz konusu StartUp firması, uluslararası büyüme stratejisi çerçevesinde Almanya pazarına da hizmet sunabilmek için Kuzey Ren-Vestfalya'da bir şirket kurdu. BeeRides sayesinde, Dortmund Havaalanı üzerinden seyahate çıkıp aracını burada bırakan yolcular, geri dönecekleri zamana kadar araçlarını Dortmund'a gelen turistlere kiralayabilecekler. Araçların kiralanması ve kiraya verilmesi ile ilgili tüm organizasyon ve işlem sürecinin bir çevrimiçi platform üzerinden otomatik olarak gerçekleşmesini sağlayan şirket, aynı zamanda taraflara tam kapsamlı sigorta koruma garantisi de veriyor. Söz konusu StartUp ile Dortmund Havaalanı arasındaki iş birliği özellikle Macar Başkonsolosluğu nun gayretleri ve buna NRW.INVEST in verdiği destekle oluştu. Hem Macaristan da hem de Kuzey Ren-Vestfalya da, geleneksel endüstri ile yenilikçi StartUp lar arasındaki iş birlikleri ekonomik gelişim anlamında merkezi bir role sahip bulunuyor. Macar Başkonsolos Balazs Szegner yaptığı açıklamada, böyle bir projenin her iki taraf için de sunduğu faydaları şu sözlerle dile getirdi: Uluslararası platformda gerçekleşen bu paylaşımlar, her iki ülkenin rekabet yeteneğinin dijitalleşme alanında güçlenmesi adına ivme kazandıran önemli etkiler sunuyor. Çok sayıda yenilikçi Macar StartUp ı, Alman ekonomisine dahil firmalar açısından ilgi çekici ve cazip imkânlara sahip. Macar StartUp dünyası, uluslararasılaşma yolunda giderek daha fazla mesafe kat ediyor. BeeRides firmasının kurucusu ve genel müdürü olan Botond A. Bözse, şirketin geçtiğimiz sene muazzam bir biçimde yüzde 600 den fazla büyüme göstermesi ve bununla Macar araç paylaşım segmentinde pazar lideri olmasından sonra şimdi de bir sonraki büyüme ve uluslararasılaşma adımları için gayret

12 gösteriyor. Bözse, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu sözlerin altını çizdi: Almanya pazarına açılmak, bir sonraki adım olarak bizim açımızdan mantıklı bir tercihti. Buradaki şirketler yeni fikirlere oldukça açıklar ve Dortmund Havaalanı nda ise tüm şartlar bize oldukça uygundu: Sunduğumuz konsept, paylaşım ekonomisi bağlamında havaalanının sürdürülebilirlik stratejisine kendi çapında katkıda bulunuyor. NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner, BeeRides ile Dortmund Havaalanı nın söz konusu ortak projesini takdir ederek bunun Macar Başkonsolosluğu ile gerçekleştirilen örnek bir işbirliği sonucu oluştuğuna vurgu yaptı. Wassner ayrıca Macar StartUp dünyasını bir yatırım ve kuruluş yeri olarak Kuzey Ren-Vestfalya için ikna edebilmemiz bizi mutlu ediyor. Çünkü genç firmalar burada büyümek için ihtiyaçları olan geniş bir pazarın yanı sıra, sahip oldukları teknolojiyi ve iş fikirlerini geliştirip ilerletebilecekleri çok sayıda endüstriyel iş ortağını da buluyorlar. diye konuştu. Havaalanı nın genel müdürü Udo Mager ise bu yeni uygulama ile birlikte mobiliteye ilişkin yeni iş modellerine açık olduklarını göstermiş oldu. Mager, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: Mobiliteye ilişkin sahip olduğumuz mevcut imkânları bu sayede anlamlı bir şekilde tamamlamış olmakla birlikte, sürdürülebilirlik konusundaki düşünce ve eylemlerimize de ara vermeden devam ediyoruz. Değişen müşteri profilini anlayabilmek için, geleneksel olmayan mobilite hizmetleri konusunda düşünce değişimi ve şeffaflık gerekiyor. BeeRides, geçtiğimiz Mart ayında Düsseldorf ta düzenlenen Macaristan Teknoloji Günü (Hungarian Tech-Day) kapsamında katıldığı yarışmada birincilik elde etmişti. Vodafone ile Macaristan Başkonsolosluğu nun birlikte organize ettiği ve NRW.INVEST in de destek verdiği söz konusu etkinlikte, on Macar StartUp ı akıllı şehirler ve mobilite alanındaki iş fikirlerini uzman bir jüri önünde tanıttı.

13 Japon parlamenterler Kuzey Ren-Vestfalya yı ziyaret etti Telif hakkı: Landtag NRW/Schälte NRW.INVEST, Japonya alt ve üst meclislerinin bazı temsilcilerinin Kuzey Ren-Vestfalya ziyaretini organize ederken aynı zamanda parlamenterlere bu ziyaret sırasında eşlik etti. Japonya alt meclisi üyeleri Masazumi Gotoda ve Shu Watanabe ile üst meclis üyeleri Kenji Nakanishi ve Yasue Funayama, Eyalet Meclisi Başkanı André Kuper tarafından kabullerinde eyalet meclisinin ziyaretçi defterini imzaladılar. Kuzey Ren-Vestfalya daki Japon Başkonsolosu Ryuta Mizuuchi, Avrupa Parlamentosu Üyesi Jens Geier ve NRW.INVEST temsilcileri, delegasyona eşlik ettiler. Kuper şu açıklamalarda bulundu: Kuzey Ren-Vestfalya ile Japonya arasındaki iyi ilişkilere istinaden, bugün bu ziyaretçilerin eyalet meclisinde bulunmalarından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kuper, ilişkilerin bu ziyaretle daha da derinleşeceğini ümit ettiğini dile getirdi. Başkenti Düsseldorf olan Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, Japon ekonomisinin Avrupa kıtasındaki en önemli merkezi olarak kabul ediliyor. Büyük Britanya nın AB den çıkmasıyla birlikte, bu rolün önemi daha da artacak gibi görünüyor. Bunun dışında delegasyon, StartUp ların kuluçka merkezi ve Ren bölgesindeki şirket kurucularının buluşma yeri olan Startplatz Düsseldorf kuruluşunu ziyaret etti. Bu ziyarette katılımcılar, Düsseldorf-Rheinland dijital merkezi (digihub) ve eyalet başkentinin dijitalleşme stratejisi hakkında bilgiler edindiler. Delegasyonun programında Düsseldorf taki görüşmelerden sonra, Ruhr metropolünde bulunan Japon şirketi Shimadzu ya bir ziyaret de vardı. Analiz teknolojileri sunan bu şirketin Avrupa merkezi, Duisburg şehrinde yer alıyor. Ayrıca

14 Shimadzu, 1987 yılında kente yerleşen ilk Japon şirketi unvanına sahip.

15 Çinli delegasyon, Kuzey Ren-Vestfalya da sağlık ve yaşlılık politikaları hakkında bilgiler edindi Telif hakkı: Landtag NRW/Schälte Eyalet Meclisi Başkanı André Kuper, başkanlığını Zhejiang şehrinin vali yardımcısı Ekselans Xiong Jianping in yaptığı kadim Çin devletinden gelen bir delegasyonu, Haziran ayı sonlarında kabul etti. Yaşlılara yönelik konut modelleri ve yaşlı bakımı, delegasyon açısından bu seyahatin odak noktasında yer alıyordu. Dolayısıyla hem eyalet meclisindeki beş siyasi parti grubunun temsilcileriyle görüşmeler yapıldı, hem de Dortmund ve Münster şehirlerindeki bazı bakım kuruluşlarına ziyaretlerde bulunuldu. Ziyaretlerde Xiong Jianping şunları vurguladı: Çin de, yaşları 60 ın üzerinde olan 230 milyon insan yaşıyor. Fakat ülke, profesyonel yaşlı bakımı alanında henüz ilk adımlarını atıyor. Delegasyon Kuzey Ren-Vestfalya da bilhassa yaşlıların bakımı, bakım hizmetinin kalitesi ve bu tür müesseselerin finansmanıyla ilgili olarak faydalı izlenimler edindi. Parlamentodaki kabul sırasında Eyalet Meclis Başkanı André Kuper, Çin ile Kuzey Ren-Vestfalya arasında derinlere kök salan ve sürekli gelişmekte olan ilişkilerin altını çizerek şunları söyledi: Her ziyaretle birlikte, dostluk da bir adım ilerlemiş oluyor. Misafirleriyle görüşmesinde Kuper, Kuzey Ren-Vestfalya nın güçlü yanlarını vurgulayarak, sadece ekonomik gücün, yüksek eğitim seviyesinin ve geniş yelpazeli bilim topoğrafyasının değil, aynı zamanda kültürel ve coğrafi hususların da göz doldurduğuna değindi. Bunu, hâlihazırda Kuzey Ren-Vestfalya ya yerleşmiş bulunan yaklaşık Çinli şirket de takdir ediyor olmalı ki, aralarında Zhejiang şehrinden de gelen çok sayıda şirket bulunmakta.

16 ABD li makine imalatçısı, Münster kentindeki tesisini büyütüyor Telif hakkı: Wirtschaftsförderung Münster GmbH/Martin Rühle Global bir yatırım aksiyonu çerçevesinde Nordson şirketi, Münster deki merkezini birkaç katına çıkarıyor ve kapsamlı bir modernleştirme çalışması başlatıyor. Söz konusu makine imalat şirketi, hali hazırdaki üretim alanını metrekareden yaklaşık metrekareye çıkarıyor. Bu ek alan üzerinde, çağdaş konstrüksiyon ve imalat sistemleri, bir depo ve stok yönetim sistemi ile bir hizmet bölümü kuruluyor. Yeni tesis konseptinde ayrıca, yaklaşık metrekarelik bir ilave dış alan yer alıyor. Bu alan, lojistik ihtiyaçlara cevap verecek ve ilave genişleme hedefleri söz konusu olduğunda kullanılacak. Nordson Genel Müdürü Ralf Simon söz konusu yatırımda dair şu açıklamalarda bulundu: Münster tesisinin genişletilmesi, ABD li holdingin rekabet gücünün güvence altına alınması ve yatırımların artırılması açısından stratejik bir öneme sahip. Nordson Corporation, Münster coğrafyasında tamamen yeniden yapılanıyor. Buradaki faaliyetler, dünyanın her yerindeki müşteriler açısından şirketin değerini artıracak. Şirket 30 dan fazla ülkede küresel olarak faaliyette bulunuyor. Ama aynı zamanda da, çığır açan ürünlerle güçlü bir yerellik sergiliyor. Genişleme faaliyeti çerçevesinde Nordson, birkaç iştirakini de Münster de bir elde topluyor. Bu şekilde söz konusu merkezde yaklaşık 300 kişilik uzman personele yönelik istihdam alanı, uzun vadede güvence altına alınmış oluyor. Münster Büyükşehir Belediye Başkanı Markus Lewe ise Nordson şirketinin büyüme planlarını stratejik olarak iyi düşünülmüş, büyüme esaslı ve sürdürülebilir bir gelecek konsepti olarak takdir etti. Nordson Corporation 2013 ortalarında, Münster kentinde yerleşik Kreyenborg ve

17 BKG Bruckmann & Kreyenborg Granuliertechnik adlı iki imalatçı şirketi devralmış olup, ilgili iş alanlarını sürekli şekilde geliştirmişti. Münster de şimdi gerçekleştirilen genişleme ise, ABD li şirketin global bir yatırım aksiyonunun bir parçasını teşkil ediyor. Söz konusu aksiyonun odağında, plastik işlemeciliğine yönelik çeşitli ürünler yer alıyor. Ayrıca aksiyon kapsamında, Avrupa ve Çin de de genişleme projelerinin ve yatırımların gerçekleştirilmesi planlanıyor.

18 FC Schalke 04 futbol kulübü, Çin le olan iş ilişkilerini derinleştiriyor Telif hakkı: NRW.INVEST Kuzey Ren-Vestfalya nın Bundesliga kulüplerinden FC Schalke 04, Ni hao China sloganı kapsamında, lisanslı oyuncularının yer aldığı futbol takımını Temmuz ayında Çin e gönderdi. NRW.INVEST tarafından sağlanan destekle birlikte kulüp, burada Çin ekonomisiyle olan ilişkilerini yoğunlaştırdı. Shanghai de gerçekleştirilen bir kabul yemeği çerçevesinde S04, partnerlerini, sponsorları ve bölgesel ekonomi politikasının delegelerini selamladı. Misafirler arasında arama motoru holdingi Baidu gibi Çinli şirketlerin yanı sıra Çin de faaliyet gösteren Alman şirketleri de yer aldı. NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner, selamlama konuşmasında Kuzey Ren-Vestfalya ile Çin arasındaki yakın iktisadi ilişkileri vurguladı. Ayrıca Bundesliga ekiplerinin Çin deki popülerliği gibi etkenlerin, Alman Çin ilişkilerine ne kadar olumlu etki yaptığına da işaret etti. Schalke Pazarlama Başkanı Alexander Jobst, kulübün seyahatini bir şans olarak değerlendiren konuşmasında ayrıca şunları vurguladı: Ekibin bu sayede Çin de insanların karşısına çıkıp yeni hayran kitleleri kazanması mümkün olurken, öte yandan kulüp için yeni partnerler bulup iş birliği yapma imkânı doğmuştur. Uzun vadeli uluslararasılaşma stratejimizde Çin, en önemli hedef pazarlardan biridir. Bu nedenle bu ardışık ikinci ziyaretimiz bize, Schalke 04 kulübünün uluslararası düzlemde daha da bilinir kılınması ve sürekli bir ilginin uyandırılması açısından, mükemmel bir fırsat tanıyor. Çin de sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde faal olmak, önemli bir husustur.

19 Birçok başka Bundesliga ekibi gibi Schalke kulübü de yıllardır, Çin de faaliyetlerde bulunuyor. Kulüp her gün toplamda 20 den fazla Çinli Kulüp Medya Kanalı ve Portalı vasıtasıyla yaklaşık 1,3 milyon insan ile iletişimde bulunuyor. Ayrıca S04, yeni oyuncuların kazanılması alanında da çabalar sarf ediyor: Kulübün futbol okulunda çalışan on antrenör, bu kapsamda 2015 ve 2016 yılında Kunshan ve Pekin kentlerinde, yeni yetenekler için kamplar düzenlediler. Güncel olarak Schalke kulübü, yeni yeteneklerin desteklenmesi konusunda Kunshan kent yönetimiyle üç yıllık bir mutabakat imzaladı. NRW.INVEST ile olan işbirliği çerçevesinde Pazarlama Başkanı Jobst, bu yılki Çin İş ve Yatırımcılar Forumu na katılacak. Söz konusu Forum 19 Ekim de Duisburg şehrinde düzenlenecek.

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Telif hakkı: Koleksiyon Ev ve ofis mobilyaları sunan Türk firması Koleksiyon, Düsseldorf kentindeki Medienhafen bölgesine

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı Adana Sanayi Odası Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı 24 Ekim 2018 Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası İkili ticarette partneriniz Geçmişten bugüne ticaret: Almanya ve Türkiye Almanya

Detaylı

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Görkem ŞAVLUĞ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzman Yardımcısı 13-19 Ocak

Detaylı

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU Gürhan DEMİREL Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Kasım 2008 Kuzey Ren Vestfalya (Nord Rhein Westfalen) Almanya nın kuzey batısında,

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Moldova, Rusya, Türkiye ve Ukrayna da kamu sektöründe çalışan 20 genç yönetici adayına

Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Moldova, Rusya, Türkiye ve Ukrayna da kamu sektöründe çalışan 20 genç yönetici adayına Duvarlarla bölünmüş bir Avrupa değil, ancak sınırlarının ayırıcı özelliğini bertaraf etmiş bir kıta sınırlar ötesi bir uzlaşma sağlayabilir. Richard von Weizsäcker, 1985 Robert Bosch Stiftung GmbH Heidehofstraße

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite: mükemmel kalite anlayışı ve yenilikçilik Yüksek Ürün Standartları: ABD deki işletmeler

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 İÇİNDEKİLER: KGM HAKKINDA ENERJİNİN YENİ ADI: KGM TÜRKİYE NİN ENERJİSİ TEK HAKKINDA HEP UCUZLAYAN TEK ELEKTRİK KUSTO GROUP HAKKINDA GLOBAL ADIMLAR, YEREL ÇÖZÜMLER DÜNYADA

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT TURQUALITY PROGRAMI 2 BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT ; 1976 yılında kurucusu Mustafa YÜCEEL tarafından fiilen faaliyete başlamış olup 1986 yılında ANADOLU MÜŞAVİRLİK çatısı altında Ankara'da faaliyet göstermeye

Detaylı

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor.

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. 106 İŞADAMI ITMA da Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. Türkiye de yapılan tekstil yatırımlarının

Detaylı

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü - 1-07.11.2008, Köln TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü TD-IHK: Üyelerimizle yerinde ve doğrudan doğruya irtibat Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Türk kökenli işletmelerin ve vatandaşların en yoğun

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu. Binlerce ürün için karşılaştırmalı alışveriş portalı

Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu. Binlerce ürün için karşılaştırmalı alışveriş portalı www.steelorbis.com Ekim, 2013 Türkiye odaklı, IMKB ye yatırım yapan serbest fon Türkiye nin ilk ve en büyük İnsan Kaynakları portalı Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor İstanbul görkemli maketi ve inşaat firmalarıyla MIPIM Fuarı nda İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor "Nasıl ki Nuri Bilge, Cannes film festivalinin

Detaylı

Dünya ve Türkiye de, Kamu Çağrı Merkezi Uygulamaları ve Son Trendler 26 Eylül 2012

Dünya ve Türkiye de, Kamu Çağrı Merkezi Uygulamaları ve Son Trendler 26 Eylül 2012 Dünya ve Türkiye de, Kamu Çağrı Merkezi Uygulamaları ve Son Trendler 26 Eylül 2012 IMI 2.Ankara Çağrı Merkezi Konferansı Emre ERTÜRK TURKCELL GLOBAL BİLGİ Stratejik Planlama Müdürü Dünya Çağrı Merkezi

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

ŞEHİR YÖNETİMİ Şubat 2018

ŞEHİR YÖNETİMİ Şubat 2018 ŞEHİR YÖNETİMİ Şubat 2018 nin hizmet ve sorumluluk alanları nelerdir? Küresel ve teknolojik değişimlerle birlikte Şehir Yönetimleri nasıl değişmektedir? İdeal nasıl sağlanmalıdır? Ajanda 1. Mevcut Durum

Detaylı

Karlı ve Sürdürülebilir Sağlık Hizmet Sunumu. OHSAD Kurultayı Nisan 2018

Karlı ve Sürdürülebilir Sağlık Hizmet Sunumu. OHSAD Kurultayı Nisan 2018 Karlı ve Sürdürülebilir Sağlık Hizmet Sunumu OHSAD Kurultayı Nisan 018 Sermaye ve Finansmana Erişim Place image here with reference to guidelines EY Kurumsal Finansman Danışmanlık AŞ Sayfa 1 Şirketlerin

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

SAĞLIK DİPLOMASİSİ Sektörel Diplomasi İnşası

SAĞLIK DİPLOMASİSİ Sektörel Diplomasi İnşası STRATEJİK VİZYON BELGESİ SAĞLIK DİPLOMASİSİ Sektörel Diplomasi İnşası Yakın geçmişte yaşanan küresel durgunluklar ve ekonomik krizlerden dünyanın birçok ülkesi ve bölgesi etkilenmiştir. Bu süreçlerde zarar

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek. ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek. ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite. ABD ürünleri ve hizmetleri mükemmel

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ VİZYON BELGESİ (TASLAK) Türkiye 2053 Stratejik Lokomotif Sektörler MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ Millet Hafızası ve Devlet Aklının bize bıraktığı miras ve tarihî misyon, İstanbul un Fethinin

Detaylı

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi Metodoloji Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 25,0% 2 17,42% Birden fazla cevap 22,20% 15,0% 1 5,0% 12,89% 10,02% 9,07% 7,88% 8,11% 6,21% 5,97% 5,25% 5,49% 5,25% 3,10% 12,17% 10,26% 2,86% 3,58%

Detaylı

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015 Şirket Profili Basın Kiti 2015 Bir Bakışta MCI MCI, stratejik ilişki ve aktivasyon çözümleri sunma hususunda dünya lideri olup toplantı, etkinlik, dernek ve kongre sektörlerinde 1987'den beri yeniliklere

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı»

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» AFRİKA 5 BÖLGE - Kuzey Afrika - Batı Afrika - Orta Afrika - Doğu Afrika - Güney Afrika Vizyonumuz Küreselleşen dünyada

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ

YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ Kino-mo, Ergül Makina Sahne Sanatları Danışmanı Yeni Hologramlar 1000 lerce Reklam Noktası MÜŞTERİ DENEYİMİ ÖNEMLİDİR MÜŞTERİYE ÖZEL İLGİ ÇEKİCİ NET

Detaylı

Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34

Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34 Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34 13 Ocak 2019, İSTANBUL Patronum Vehbi Koç: Aile Şirketlerinde Profesyonellerin Yeri İstanbul'da 13 Ocak 2019, Pazar günü gerçekleşecek Patronum Vehbi Koç: Aile Şirketlerinde

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor

Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor Telif hakkı: NRW.INVEST/Jan Tepaas Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ile NRW.INVEST, eyalette takdire şayan yatırımları bulunan

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye

15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye 15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye geçmiş olacağız. Turizmde Üçüncü Evre İmkan, Strateji

Detaylı

I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii.

I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii. I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii. İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri IV. Yapı Fuarı Turkeybuild

Detaylı

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 28. Toplantısı. Yeni Kararlar

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 28. Toplantısı. Yeni Kararlar Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 8. Toplantısı Yeni Kararlar İÇİNDEKİLER. Yeni Kararlar.. Üniversitelerin Ar-Ge Stratejilerinin Geliştirilmesine Yönelik Çalışmalar Yapılması [05/0].. Doktora Derecesine

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

Rapor. Toyzeria 2014. Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. www.toyzeria.com

Rapor. Toyzeria 2014. Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. www.toyzeria.com Rapor Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı www.toyzeria.com Rapor Oyuncak sektörünün Orta Doğu daki merkezi Toyzeria büyüyor Toplam 117 ulusal ve uluslararası katılımcı (2013 de 105) Toyzeria yı 30 Ekim

Detaylı

İstanbul TV Forum ve Fuarı 2016

İstanbul TV Forum ve Fuarı 2016 İstanbul TV Forum ve Fuarı 2016 2013 yılında ilki düzenlenen İstanbul TV Forum ve Fuarı (itvf), medya sektörünün Türkiye ve Avrasya bölgesinde artan önemi ve dijital yayıncılık ile birlikte değişen, hareketli

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı ? UR-GE Tebliği nin Çıkış Noktası UR-GE Tebliği nin Vizyonu ve Yapıtaşları UR-GE

Detaylı

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu www.munbit.org Tanıtım Dosyası 02 Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu MÜNBİT, dünyayı değiştireceğine inanan, engelleri aşacağını bilen,

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

Sürdürülebilir Büyümeyi Hızlandırmak için... KOBİ DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROGRAMI

Sürdürülebilir Büyümeyi Hızlandırmak için... KOBİ DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROGRAMI Sürdürülebilir Büyümeyi Hızlandırmak için... KOBİ DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROGRAMI İzmir, 9.Aralık.2016 AB Ağlarıyla Güçlenen Girişimcilik Projesi HEDEF KİTLEMİZ SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROGRAMI İÇİNDE AB AĞLARIYLA

Detaylı

Türkiye nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Sağlık Hizmetleri Sektör Kılavuzu 2018

Türkiye nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Sağlık Hizmetleri Sektör Kılavuzu 2018 Türkiye nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Sağlık Hizmetleri Sektör Kılavuzu 2018 Ajanda Hizmet İhracatı Mal ve Hizmet İhracatı Arasındaki Farklar Dünyada ve Türkiye de Hizmetler Ticareti Sağlık

Detaylı

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE PROJESİ NEDİR? URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ URGE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA)

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Development Agency Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) Hülya ÖZÖNEN, 31.03.2010 Şanlıurfa EURADA HAKKINDA GENEL BİLGİ 1991 Aralık ayında Belçika merkezli olarak

Detaylı

SONUÇ BİLDİRGESİ. Dijital Evrim Teknoloji Platformu. 25 Mayıs 2017 CVK Park Bosphorus Hotel

SONUÇ BİLDİRGESİ. Dijital Evrim Teknoloji Platformu. 25 Mayıs 2017 CVK Park Bosphorus Hotel Teknoloji Platformları, güncel Teknoloji konularının paylaşıldığı Etkinliği, BThaber Özel Dosyası ve Ek Yayını ile etkileşimli bir paylaşım platformudur. SONUÇ BİLDİRGESİ 25 Mayıs 2017 CVK Park Bosphorus

Detaylı

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Öncelikler ve İhtisaslaşma Organizasyon ve Eşgüdüm Yaşam Kalitesinin Artırılması Sürdürülebilir Kalkınma Bilgi Toplumuna Dönüşüm Rekabet Gücünün

Detaylı

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon institutional AQUA COSMETICS TM Copyright 2014 aquacosmetic.com 04 Üretim Planı Avrupa kalite standartlarına uygun, en gelişmiş çevre dostu donanımları ve kozmetik ürünlerinin otomatik üretimi, ambalaj

Detaylı

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ortaklığı ile 1-3 Şubat 2017 tarihlerinde

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak PRECISE.PROVEN.PER FORMANCE. Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Profesyonel hizmetlerin dünyasında, en başarılı firmalar, işlerini küresel piyasalarda en iyi

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Invest in DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Türkiye de Doğrudan Yabancı Yatırımın Gelişimi Makroekonomik anlamda küresel ekonomiye uyumu sağlayan yapısal reformlar, bir yandan Türkiye yi doğrudan yabancı yatırım

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı

Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı Telif hakkı: NRW.INVEST Turkey 10. DÜNYA Gazetesi Türk Dış Yatırımları Paneli NRW.INVEST, Ruhr Metropolü Kalkınma Ajansı ve Ege Bölgesi

Detaylı

DESIGN WEEK ANTALYA İÇ MEKAN TASARIMI VE MOBİLYA Kasım 2017 Antalya Expo Center

DESIGN WEEK ANTALYA İÇ MEKAN TASARIMI VE MOBİLYA Kasım 2017 Antalya Expo Center Antalya... Profesyonel etkinliklerin, uluslararası ticaretin, turizm mimarisinin, modern kentleşmenin ve tasarımın yeni odağı. Tasarım dünyası, mobilya sektörü, projeciler ve kullanıcılar buluşuyor...

Detaylı

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ Değişim olmadan gelişim olmaz. Değişim yönetiminin kullandığı araçlardan en vazgeçilmezi ise İLETİŞİM dir. Yeşim de insan odaklı bakış açımızın simgesi olan Önce İnsan

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

37. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 11 MART 2015

37. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 11 MART 2015 37. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 11 MART 2015 PAYDAŞLARLA İLİŞKİLER RESMİ KURUMLARLA İLİŞKİLER Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği Çalıştayı Ar-Ge Merkezleri Performans Değerlendirmesi ve Teknoloji

Detaylı

Mayıs Ayı Tekstil Gündemi

Mayıs Ayı Tekstil Gündemi Mayıs Ayı Tekstil Gündemi 03.06.2016 Mayıs Ayı Tekstil Gündemi «Çin, Mısır da tekstil bölgesi kuruyor» «Bangladeş konfeksiyon sektörü, verimlilikteki düşüşten endişe ediyor» «Pakistan pamuk endüstrisi,

Detaylı

DESTEKLENECEK FAALİYET

DESTEKLENECEK FAALİYET LENECEK FAALİYETLER I.TASARIMCI ŞİRKETLERİNİN LENMESİ Tasarımcı şirketlerin yurt dışında tanınmaları ve markalaşmaları amacıyla aşağıdaki faaliyetler belirtilen tutarda desteklenmektedir. LENECEK FAALİYET

Detaylı

Uluslararasılaştırma. Başarılı Beraber Uzun süreli

Uluslararasılaştırma. Başarılı Beraber Uzun süreli Uluslararasılaştırma Başarılı Beraber Uzun süreli Stefan Peikert, AHP GmbH & Co. KG, Berlin Gülcan Bulut, AHP GmbH & Co. KG, Berlin AHP Grup üyesi Berlin Münster Heidelberg Leipzig http://tinyurl.com/ahpturkiye

Detaylı

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir.

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir. Değerli İş Ortağımız, İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 11, düzenlenmeye başladığı 2009 yılından buyana inşaat endüstrisinin gündemini değiştiriyor İMSAD

Detaylı

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir.

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN nin Entegre Sınır Yönetimi Eylem Planı Aşama 1 Eşleştirme projesi kapanış konuşması: Değerli Meslektaşım Sayın Macaristan İçişleri Bakanı, Sayın Büyükelçiler, Macaristan

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI 08-10 Aralık 2017 Kazablanka FAS O.F.E.C. l'office des Foires et Expositions de Casablanca Afrika pazarına açılmak için bu fuara katıldık,ilk katılımımız

Detaylı

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM Şirket Tanıtımı Progino PROGİNO 2005 yılından itibaren Eskişehir de mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Faaliyetlerine 2008 yılından beri Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde sürdürmektedir.

Detaylı

WIN EURASIA Metalworking

WIN EURASIA Metalworking WIN EURASIA Metalworking Sac işleme ve metal işleme süreçleri için eşsiz platform 11-14 Şubat 2016 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul TÜRKİYE www.win-metalworking.com Türkiye nin Önemi WIN EURASIA Metalworking

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor

Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor Telif hakkı: Land NRW / R. Pfeil Nisan ayı sonunda 40 kişilik bir ekonomi delegasyonu eşliğinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne giden

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Eskişehir Ticaret Odası nın küresel vizyonuna güç katmak kentimizdeki iş adamlarına yeni hedef pazarlar sağlamak amacıyla 24 Mart Perşembe günü Romanya

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

Tamamlanan Yurt Dışı Pazarlama Faaliyetleri ve Gelecek Dönem Çalışmalar

Tamamlanan Yurt Dışı Pazarlama Faaliyetleri ve Gelecek Dönem Çalışmalar Tamamlanan Yurt Dışı Pazarlama Faaliyetleri ve Gelecek Dönem Çalışmalar Selahattin ESİM TET Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Yazılım ve Bilişim İhracat Komisyonu

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 26.04.2017 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ni getiren Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ GENEL DESTEK PROGRAMI Programın Gerekçesi: Proje hazırlama kapasitesi düşük KOBİ ler ile KOSGEB hedef kitlesine yeni dahil olmuş sektörlerdeki

Detaylı

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4)

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) Özet Bilgilendirme Marka Destek Programı Kapsamına Alınan Şirketlerin

Detaylı

''Geleceğine yön vermek için, bu fırsatı kaçırma!'' ''Geleceğine yön vermek için, bu fırsatı kaçırma!''

''Geleceğine yön vermek için, bu fırsatı kaçırma!'' ''Geleceğine yön vermek için, bu fırsatı kaçırma!'' 27 Mayıs 2015 Çarşamba 22:34 ''Geleceğine yön vermek için, bu fırsatı kaçırma!'' Türk gençlerine yönelik ilk Meslek Eğitimi Borsası, Berlin Türk Evinde 30 Mayıs 2015 tarihinde, saat 12:00 ile 18:00 arası

Detaylı

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemiz Öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Abdullah SÜTÇÜ nün akademik danışmanlığında yürütülen yatırım projesinin tanıtım toplantısı tüm

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya, kendini uluslararası StartUp dünyasına takdim ediyor

Kuzey Ren-Vestfalya, kendini uluslararası StartUp dünyasına takdim ediyor Kuzey Ren-Vestfalya, kendini uluslararası StartUp dünyasına takdim ediyor Telif hakkı: NRW.INVEST NRW.INVEST, iki farklı uluslararası StartUp organizasyonunda eyaletin tanıtımını yaptı. Amaç, Kuzey Ren-Vestfalya

Detaylı

Firma Profili Alpha Energy & Environment GmbH

Firma Profili Alpha Energy & Environment GmbH Profili Alpha Energy & Environment GmbH Firma Alpha Energy & Environment GmbH Kay Killmann (Sürdürülebilirlik Bölüm Müdürü) Ottostraße 11, D-96047 Bamberg Almanya Telefon +49 89 5404732-24 Faks +49 89

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı