Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı."

Transkript

1 KULLANMA VE BAKIM TALİMATI Sayfa: 1/8 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. KAPSAM: Transfüzyon merkezi Hazırlayan Murat ORULLUOĞLU Transfüzyon Merk. Sor. Tekn. Gülay YABA Kalite Yönetim Birimi Kontrol Funda BATMAZOĞLU Kalite Koordinatörü Onay Prof. Dr. Ziya BAYRAKTAROĞLU Transfüzyon Merkezi Koordinatörü Onay Prof. Dr. Metin KILINÇ Kalite Yönetim Temsilcisi Onay Prof. Dr. Levent ELBEYLİ Başhekim

2 KULLANMA VE BAKIM TALİMATI Sayfa: 2/8 1. TANIMLAR: Aferez Trombosit Cihazı: Bağışçılardan aferez yöntemi ile trombosit süspansiyonu toplanmasını sağlar. 2. UYGULAMA: 2.1 Cihazın Kullanımı: Cihaz açıldığı zaman yaklaşık 1 dakika içinde ana ekran görülür. İşlemi seçmek için Choose Procedure tuşuna basılarak istenilen işlem seçilir: Single Needle (tek damar) trombosit Double Needle (çift damar) trombosit MNC (kök hücre) toplama Kullanılacak sete göre Single ya da Double Needle tuşuna basılarak işlem seçilir 'li ekran geldiğinde cihaz set kurulmasına hazırdır, setin dışındaki jelatin çıkarılır Set, etiketi size bakacak şekilde cihazın üzerine konulur ve bağlantıların gideceği yöne doğru olacak biçimde açılır. Sağ tarafta kalan ve ucu kırmızı ile işaretlenmiş ACD hattının klempi kapatılır. ACD torbası kırmızı uca takılır. Daha sonra ACD torbası, cihazın sağ arka tarafındaki KIRMIZI RENKLİ tartı askısına takılır Sol arka tarafta bulunan serum fizyolojik (SF) hattı üzerindeki klemp kapatılır. Klempi kapattıktan sonra SF torbasını beyaz uca takılır. Daha sonra SF torbasını sol arka tartı askısına takılır Çift damar setinde; 2 adet ön torba bulunur, bunlardan küçük olanı sol ön tartıya, uzun olan plazma torbası da orta askıya asılır. Tek damar setinde; ön torba 3 adettir. Ortada uzun plazma saklama torbası asılacak şekilde diğer iki kısa torba yakın oldukları sağ ve sol tartıya takılır Kasetler dört köşesinden basarak yerlerine oturtulur. Kasetlerin takılması sırasında sol, orta ve sağ sırası takip edilmelidir. Sol arka tarafta bulunan saline klempine iki gri boncuk arası klempten geçecek şekilde SF borusu takılır. Buradan geçen boru, tek damar setinde tek bir boru iken, çift damar setinde çift boru şeklindedir. Çift borunun ikisinin de klempin içinde kaldığından emin olunmalıdır Sol ön tarafta bulunan Inlet, Return ve ACD klemplerine eflatun, mavi ve kırmızı boncuklu hatları, iki boncuk arası klemp içinde kalacak şekilde takılır Hava detektörü (AIR DETECTOR) kısmına ufak hava yastığından çıkan boru takılır Santrifüj kapağı, sabit tutucu koldaki mavi düğmeler içeri doğru çekilerek açılır. Yanlarındaki iki mavi düğmeye basarak da santrifüj açılır.

3 KULLANMA VE BAKIM TALİMATI Sayfa: 3/ Santrifüjdeki SPOOL kısmı yanlardaki mavi düğmelere basılarak yukarı doğru çekilir. Önemli: Spool yerinden tamamen çıkarılmamalıdır. Spool u tamamen çıkarmamak için mavi düğmelerin altındaki gri düğmelere asla basılmamalıdır Santrifüj torbası alınıp önce spool un bir yanında bulunan tekli pime kemeri takılır. Sonra Spool un tam karşı tarafındaki ikili pimlere kemerin boşta kalan uçları yerleştirilir Kemer, spool etrafını tamamen saracak şekilde takılır. Bu arada kemerin her iki açık ucunun da ikili mavi pimlere iyice takılmış olması gereklidir. Spool üzerindeki kemeri kontrol edip alt tarafta katlanan veya üst tarafta taşan bir kısım olmaması için elle aşağı doğru sıvazlayıp kemerin düzgün bir şekilde yerleşmesi sağlanır Spool yanlarındaki mavi düğmelere basarak siyah çanağa doğru bastırarak yerleştirilir Umbilicus tutucusu mavi düğmeye basılarak açılır. Umbilicus un alt bağlantı noktası tutucu üzerindeki oyuk kısıma takılır. İyice yerine oturduğundan emin olunmalıdır Bu noktadan çıkan 5 adet borunun katlanmamasına özen göstererek tutucu kapatılır. Tutucunun kenarındaki mavi düğmeye basarak kilitlenir Umbilicus rulman bağlantısı takılır. İyice yerine oturduktan sonra kapatırken her iki mavi düğmeye de basarak santrifüj kapatılır Düğmeleri bıraktıktan sonra santrifüjü dışarı doğru çekerek kapandığından emin olunur Sabit tutucu kolu kapatılır. Umbilicus un üst bağlantı noktası sabit tutucu kol üzerindeki oyuk kısıma takılır. Yuvarlak kilidi çevirerek kapatılır, kapandığında tık sesi duyulmalıdır. Önemli: Bu bağlantının düzgün olması çok önemlidir. Bağlantı yapılırken bu noktanın oyuk içine tam yerleşmiş olması ve kenardan bakıldığında taşan veya eğri görülen bir kısmı olmamalıdır Santrifüj kapağını umbilicus ve sol yandaki inlet/return boruları kapağa sıkışmayacak şekilde kapatılır Sağ ön taraftaki OPTICAL SENSOR kısmına sağ kasetin altından çıkan en sağdaki boru takılır ve OPTICAL SENSOR kapağı kapatılır Sağ kasedin üst sağından çıkıp sağ yandaki ürün torbalarına giden borunun kink (katlanma) yapmasını önlemek gerekir. Bunun için bu boru sağ üst pompanın etrafından geçirilir. Trombosit ürün torbaları cihazın yanındaki askıya asılır Alış hattındaki klemp kapatılır, dönüş hattı açık bırakılır ve dönüş hattı üzerindeki örnek alma paketinin de klempi kapatılır Tek damar setinde tek bir iğne ve klemp vardır. Bu klempin kapatılması gerekir Setin kurulmasında bir eksik kalmadı ise; Continue tuşuna basılır ve ekranda WORK IN PROGRESS yazısı bir süre görülür.

4 KULLANMA VE BAKIM TALİMATI Sayfa: 4/ Open the clamps on the saline... yazılı ekran görüldüğünde yeşil tuşa basmadan önce; ACD klempi açılır ve damlama odacığı yarıya kadar doldurulur SF (saline) klempi açılır ve damlama odacıkları yarıya kadar doldurulur. Daha sonra Continue tuşuna basılır ve prime (cihaza takılan setin doğru takılıp takılmadığının kontrolü ve set içindeki havanın alınması) işlemi başlar Prime başladıktan sonra vakit kaybetmemek için donör bilgileri girilir. Bunun için sol üst köşedeki Estımator tuşuna basılır, ESTIMATOR ekranı görüntülenir. - PRE COUNT: Donörün trombosit ön sayımını girin. - HEMATOCRIT: Donörün hematokrit değerini girin. Bu ekranda girilmesi gereken parametreler - WEIGHT: Donörün kg cinsinden ağırlığını girin. - HEIGHT: Donörün cm cinsinden boyunu girin. - GENDER: Donör cinsiyetini girin(male: erkek, Female: bayan) - YIELD: Toplanacak ürün miktarı (gerekirse değiştirilir) Önemli: Bu ekranda eğer Transfer Parameters tuşu aktif değilse Choose Procedure tuşuna basarak seçilen işlemle Estımator un aynı işlem olması sağlanır Bir değer girmek için önce değerin görüldüğü kutuya basılır, çıkan tuş takımı ile değer girilir. CANCEL: Girilen değeri iptal eder. ACCEPT: Girilen değeri onaylar. CLEAR : Girilen değeri siler Değerleri girdikten sonra Next Page (sonraki sayfa) tuşuna basılır ve arka sayfa görüntülenir. RBC VOLUME: Toplanacak eritrosit hacmini girmek içindir. Ancak sadece tek damar setinde kullanılabilir. PLASMA PRODUCT: Eğer toplanan trombosit dışında ilaveten ikinci bir ürün olarak plazma alınacaksa buraya girilir. SUG. STORAGE FLUID: Trombosit ürününe işlem sonunda transfer edilecek plazma miktarını gösterir. ACD VOLUME: İşlemde kullanılacak ACD miktarıdır. POST COUNT: Donörün plt değerinin işlemden sonra kaça düşeceğini gösterir. Buradan donörün uygun olup olmadığı kontrol edilebilir. TOTAL VOLUME OUT: Toplam hacim kaybı. VOLUME OUT PER KG: Donörün kg ı başına işlem sonunda kaybedeceği hacmi verir. POST HEMATOCRIT: İşlem sonu hematokrit değerini verir. EST: Hasta bilgi giriş menüsü COLLECTION TIME: Tahmini süre Değerler uygun ise Transfer Parameters tuşuna, sonra da Yes tuşuna basılır.

5 KULLANMA VE BAKIM TALİMATI Sayfa: 5/ CONTINUE aktif değil ise donör bilgileri estimatore girilmemiş ya da transfer edilmemiş demektir. Böyle ise donör bilgileri girilip transfer edilir ve Start Needle Prime tuşuna basılır. Önemli: Eğer donör alımı gecikecek ise santrifüjü durdurmak için Spın Down Centrıfuge tuşuna basılır. Donör alınacağı zaman yine aynı tuşa SPIN Up Centrıfuge basılarak santrifüjü çalıştırın. Bu durdurup çalıştırma işlemini en fazla 4 defa yapabilir. Daha fazla yapılması cihazın seti iade etmesine neden olur ve set tekrar kullanılamaz. İğnelerin ikisi açılıp havası çıkarılır Donörün damar girişimi gerçekleştirilir. Alış ve dönüş hatlarındaki klempler açılır ve yeşil olduğunda Begın collectıon tuşuna sonra Yes tuşuna basarak işlem başlatılır İşlem ekranı görüntülendiğinde inlet ve return skalaları ilgili damardaki basıncı gösterir. Buradan damarların durumu hakkında bilgi aşağıdaki Ek-1 tablosundan sağlanabilir. Ek-1 İŞLEM EKRANI AÇIKLAMASI Ekranın orta üst kısmı yapılan işlemi gösterir. - WB PROCESSED: İşlemde o ana kadar işlenmiş olan tam kan miktarını gösterir. - ESTIMATOR: Donör ve ürün bilgilerinin girildiği hesaplayıcı ekranını açar. - MENU: Cihazın açılış ekranını gösterir. - PROCEDURE DİSPLAY: İşlem ekranına geri dönmeyi sağlar. Örneğin işlem sırasında Menu vb başka bir ekrana geçilmiş ise, bu tuşla işlem ekranına geri dönülür. - CUFF PRESSURE: Manşetin manuel olarak kullanılmasını sağlar. - HELP: Aktif ise basıldığında görülen durumla ilgili yardım bilgisi verir. - PAUSE / END: İşleme ara vermek veya sona gelmeden bitirmek için kullanılır. Ekranın alt kısmı devam etmekte olan işlemle ilgili bilgi ve parametreleri görüntüler. - CITRATE INF. RATE: Donörün kg başına bir dakikada alacağı sitrat miktarını gösterir. Donörde sitrat reaksiyonu görülürse 1.00 değerine düşürülebilir.1.25 mg/kg/min değerinin üzerinde değer girilmemelidir. Genelde değiştirilmez. - WB TO PROCESS: İşlenecek tam kan hacmini gösterir. Genelde değiştirilmez. Çünkü bu değer istenen ürün ve girilen donör bilgileri ile Estimator tarafından hesaplanıp transfer edilen değerdir. - MAXIMUM RATE: Tam kan işleme hızı üst sınırını ayarlamak içindir. Damar yolu kötü olan donörlerde kan çekiş hızını düşürmek için kullanılır. - WB FLOW RATE: Cihazın o andaki tam kan çekiş hızını gösterir. - TIME REMAINING: Kalan süre - TIME ELAPSED: Geçen süre - NEXT PAGE: Sonraki sayfa - PERCENTAGE COMPLETE ÇUBUĞU: İşlemin yüzde kaçının tamamlandığını gösterir. - INLET PRESSURE ÇUBUĞU: Alış hattı damar basıncını verir. Bu sayede alış hattının durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Çubuk yeşil ise sorun yoktur. Ancak sarı oluyor ise damar çekiş için yeterli değildir. Kırmızı renk alması tamamen tıkalı damarı gösterir. - RETURN PRESSURE ÇUBUĞU: Dönüş hattı damar basıncını verir. 450 mmhg basınçta direkt kırmızı alarm verir ve tıkalı damarı gösterir. Yeşil bölgede orta seviyelere kadar sorun yok demektir., - NEXT PAGE TUŞU: Basıldığında işlem ekranının ikinci sayfası görüntülenir. Burada:

6 KULLANMA VE BAKIM TALİMATI Sayfa: 6/8 ACD RATIO: ACD oranı. Genelde 10 olarak ayarlıdır. Sitrat reaksiyonu görülürse gibi ayarlanabilir. STORAGE FLUID: Toplanan trombosit ürününe katılacak olan plazma miktarıdır. Estimator tarafından transfer edilen miktar görülür. Ancak hacim kısıtlanması olan (örn: pediatri, yeni doğan hastaları) hastalarda bu değer 100 ml ye kadar düşürülebilir. Erişkin hastalarda değiştirilmesine gerek yoktur. PLASMA PRODUCT: Trombosit ürünü ile birlikte ayrıca ikinci bir ürün olarak plazma alınması istendiğinde toplanacak plazma miktarı buradan girilebilir. Bu ek ürün işlem sonunda cihazın ön orta tartısında asılı olan plazma torbasında kalır ve bu torbada saklanır. WEIGHT: Kg cinsinden donör ağırlığını değiştirmek isterseniz kullanılır. PPP COLLECTED: O ana kadar toplanan plazma miktarını verir. CALCULATED HEMA: Santrifüj içi Hct değeridir. Cihaz tarafından belirlenir, müdahale edilemez. PREVIOUS PAGE: Önceki işlem ekranına dönülmesini sağlar Cihaz işlenecek tam kan hacmine ulaştığında PERFORM REINFUSION alarmı görülür. Görülen sarı renkli alarm butonuna basıldığında Touch Perform Reinfusion to reinfuse fluids yazısı görülür. Bu durumda sağdaki Perform Reınfusıon tuşuna basılır. Close the roller clamp on the inlet line and touch... yazılı ekran çıktığında; Alış damarındaki klemp kapatılır ve Contınue tuşuna basılır İşlem bittiğinde sarı Remove Needle alarmı görülür. Sarı alarm butonuna basıp alarmı susturulur. Donörün return klempi kapatılır ve dönüş hattındaki iğne çıkarılır Donörü cihazdan ayırdıktan sonra ürünü almak için Transfer Product tuşuna basılır. Open a clamp to a platelet storage container yazısı görülür Sağ yandaki trombosit saklama torbalarından sadece birinin açık diğerlerinin kapalı olmasını sağlayın ve Contınue tuşuna basın Remove the collection pack from the centrifuge... yazılı ekran görülür. Bu ekranda CONTINUE tuşu aktif değildir. Çünkü aşağıda devam eden sıra ile santrifüjden ürünün çıkarılması gerekmektedir Santrifüjü açılır ve umbilicus u sabit tutucudan çıkararak santrifüj iç kapağı açılır Rulmanı yuvasından çıkarın. Bu işlem sırasında parlak metal olan hareketli rulman yuvasını kenarındaki mavi işaretli yerlerinden tutmanız gereklidir. Aksi halde yuva da yerinden çıkabilir Spool üzerindeki tutucunun mavi düğmesine basıp açılması sağlanır. Spool yanlardaki mavi düğmelere basarak çıkarılır ve yukarı kısımda sabitlenir Kemeri trombositlerin olduğu tarafını zedelemeden çıkarıp boş spool yuvasına indirilir Santrifüj iç bölmesi, sabit tutucunun kolu kapatıldıktan sonra santrifüj dış kapağı kapatılır Aktif (yeşil) olan Contınue tuşuna basıldıktan sonra Thoroughly resuspend the product and touch continue yazılı ekran görülür.

7 KULLANMA VE BAKIM TALİMATI Sayfa: 7/ Ürünün içinde agregatlı ürün kalmamasını sağlayacak kadar yaklaşık 2 dakika çalkalanır Ürünü iyice seyrelttikten sonra Contınue tuşuna basılır. Ürün, trombosit saklama torbasına transfer olacaktır Transfer işlemi bittiğinde Product Transfer Complete alarmı görülür. Üzerine basarak alarm susturulur Ürün torbasının klempini kapatın ve ürün torbasını sealer vb. ile kesip setten ayırın Remove Kıt tuşuna sonrada Yes tuşuna basın Seti klempleri de çıkararak tepsinin üzerine toplayın. Tepsiyi iki yandan tutarak kaldırın ve seti atın. Seti çıkardıktan sonra Contınue tuşuna basın. Aşağıdaki işlem Sonuçları görüntülenir. - ACD used: Kullanılan ACD - WB processed: İşlenen kan. - Plasma Product: İlave plazma. - ACD in plasma product: İlave plazma ürünü içindeki ACD. - Storage Fluid:Trombosite ilave edilecek plazma miktarı.yaklaşık ml fazlası toplam trombosit ürün hacmini verir. - ACD in storage fluid: Trombosit içindeki ACD miktarı. - RBC volume: Toplanan eritrosit miktarı. - Saline used: Kullanılan ferum fizyolojik. - Collection time: İşlem süresi. - Total WB drawn: Toplam çekilen kan miktarı. - Platelet storage containers: Ürünün kaç torbaya ayrılması gerektiğini gösterir Cihaz kullanılmayacaksa sağ ön alttaki düğmesinden kapatılır ve üst kaset koruma kapağı yerine koyulur. 2.2 Elektrik Kesintisi Durumunda Yapılacaklar: Cihaz elektrik kesintisi olduğunda bilgileri dakika süre ile hafızasında tutar Bu sayede kısa süreli elektrik kesintilerinde elektrikler tekrar geldiğinde kaldığı yerden işleme devam etmek mümkündür SYSTEM HALTED ve POWER FAILURE RECOVERY alarmlarında tablodaki sıra izlendiğinde cihaz kesinti öncesi kaldığı yere dönecektir. - POWER FAILURE RECOVERY ( ya da SYSTEM HALTED) alarmını, alarm butonuna basarak onaylayın. - MENU tuşuna basın. - SPECIAL FEATURES tuşuna basın. - RESTART SYSTEM tuşuna basın. - Tekrar RESTART SYSTEM tuşuna basın. - Aktif olduğunda RESUME PROCEDURE tuşuna basın. - YES tuşuna basın.

8 2.3 Cihazın Bakımı: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HTRF-T03-P01 KULLANMA VE BAKIM TALİMATI Sayfa: 8/ Cihazın bakımı genel olarak tedarikçi firmanın teknik servisi tarafından yapılır Cihazın dışı dezenfektan ile gazlı bez veya yumuşak temizlik bezi ile, işlem sırasında cihazın santrifüj kısmında veya dışında setin patlaması durumunda, cihazın içi ve dışı izotonik kullanılarak gazlı bezle temizlenir ve Cihaz Bakım Çizelgesi ne kaydedilir. 3. İLGİLİ DÖKÜMANLAR: 3.1 HTRF-F06-P01 Cihaz Bakım Çizelgesi

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı.

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. KULLANMA VE BAKIM TALİMATI Sayfa: 1/6 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. KAPSAM: Transfüzyon merkezi Hazırlayan Murat ORULLUOĞLU Transfüzyon Merk. Sor. Tekn. Gülay YABA Kalite Yönetim

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

GG & B. Quick Slide Plus Hematology Stainer KULLANIM KILAVUZU

GG & B. Quick Slide Plus Hematology Stainer KULLANIM KILAVUZU GG & B Quick Slide Plus Hematology Stainer KULLANIM KILAVUZU QUICK SLIDE PLUS HEMATOLOGY STAINER Genel Quick Slide Stainer kan yayma(blood smears),kemik iliği slaytları ve diğer biyolojik numunelerinin

Detaylı

GG & B. AFB 0010 Acid Fast Bacillus Stainer KULLANIM KILAVUZU

GG & B. AFB 0010 Acid Fast Bacillus Stainer KULLANIM KILAVUZU GG & B AFB 0010 Acid Fast Bacillus Stainer KULLANIM KILAVUZU AFB 0010 ACID FAST BACILLUS STAINER Genel AFB Stainer TB numunelerinin boyanması için kullanılan otomatik bir cihazdır. Kullanım Amacı Quick

Detaylı

ACIST-CVi KULLANIM KILAVUZU

ACIST-CVi KULLANIM KILAVUZU 1) Taşıma sırasında hasar görmüş olma ihtimaline karşı, cihazı ve cihazın tüm bileşenlerini dikkatlice kontrol ediniz. 2) Cihazın bağlantılarını yaparak, sistemin enerjisini açınız. A) Şırınga Düzeneğinin

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAÜ-P01

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAÜ-P01 TERAPÖTİK AFEREZ SÜRECİ Yürürlük i: 03.06.2014 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: - Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması Yeni yayınlandı Madde No KAPSAM: Tıbbi birimler Hazırlayanlar İbrahim ÖZASLAN Birim Kalite

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1-5 KYS.19 TE 06 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, hammadde olarak kabulü yapılan yardımcı ürünlerin çiğ sütün ve üretilen ürünlerin standart kalitede sürekliliği sağlamak için renk analizlerini

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/12 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı çamaşır makinası, güvenli ve etkin çalışmasının yöntemlerini belirlemektir. Bu talimat Yemekhanemiz içerisindeki çamaşır makinasını kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Temizlik

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 01 03.03.2017 1-8 ÜRT.04.01 TF 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, dolumu yapılan yoğurtlarının, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak yoğurt üretiminde kullanılan kaplara dolumunun

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 MIG Tabanca Bağlantısı 2 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Kırmızı) Torçtan su soğutma ünitesine dönen su için. 3 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Mavi) Su soğutma ünitesinden torca giden

Detaylı

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere Menüler OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere dönmek için esc tuşuna basılması gerekir. Cihaz

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

Buck Elit. ve Plus 5 CİHAZ CİHAZIN B C D. Not: En. ON/OFF Tuşu SET. Set and Arrows. tuşu. başlar. Tarihi : 01.04.2014 : : 00 : 1/7. Yayın.

Buck Elit. ve Plus 5 CİHAZ CİHAZIN B C D. Not: En. ON/OFF Tuşu SET. Set and Arrows. tuşu. başlar. Tarihi : 01.04.2014 : : 00 : 1/7. Yayın. uck Elit 01.04.2014 1/7 ve Plus 5 TYİNİ I KULLNM TLİMTI 1. IN EVREYE LINMSI VE KONTRULUU ON/OFF Tuşu yrıca alt ekranlardan çıkmak ve ana ekranadönmekk için de kullanılır. SET tuşu Ekrandaki değerleri OK

Detaylı

KAN ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

KAN ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer, Dilek Baytaş Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hemşirelik Protokolleri Hazırlama Komitesi Şerife Selcen Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz Beichi Kompakt Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! Beichi Üretici: Ningbo Beichi Baby Products Co., Ltd İthalatcı Firma : DOGAN DIS TICARET VE MUM A.Ş. Muhittin

Detaylı

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1. TUŞLAR : ENTER - ESC - YUKARI/AŞAĞI : 1 Cihaza yeni değer girişlerinde, kullanılır. YUKARI ve AŞAĞI tuşları ile değer girişi yapılır. ENTER tuşu

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir.

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. TV/AV Daily motion 5. TV veya Radyo Kanal listesinde YEŞİL renk tuşu kanal Gizleme fonksiyonunu kullanmanızı sağlar. Bu tuşa basıldığında Gizle

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.#

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# A. Mikrodalganızı Tanıyın Ankastre Mikrodalga Kullanma Kılavuzu Mod. MW7880 Digital Gösterge Mikrodalga/ Izgara/Kombo Defrost / Çözme Timer / Saat Durdurma Başlatma Yuvarlak

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

DUSTMATE MANUAL www.cevtek.com.tr 1

DUSTMATE MANUAL www.cevtek.com.tr 1 D DUSTMATE MANUAL www.cevtek.com.tr 1 P age Dustmate Tuş Takımının Tanımı [ON] / [RESET] : Cihazı Açar Düzeltmeden Çıkma Batarya Durumunu Görüntölemek [EDIT] / [ENTER]: Düzeltme Tuşu İşlem Onaylama [START]/

Detaylı

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI EKONT Otomatik kapı kontrol cihaz her türlü tam otomatik kapı otomasyonu uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmış, çok fonksiyonelli ve her türlü güvenlik önlemleri düşünülmüş

Detaylı

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU 1. Manuel Mod Şekil I Manuel Mod geçmek için Manuel Moda Geç butonuna dokununuz. Karşımıza gelen ekranda ki fonksiyonları değiştirmek için

Detaylı

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları Teknik Özellikler: Mikrobilgisayar kontrollü Gerçek zaman saati Kalibrasyon gerektirmeyen hassas nem ve ısı sensörü (Nem hassasiyeti %3 sıcaklık %0,5) 2 farklı program kontrollü, 4 vana çıkışı (24 Vac

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

0.0000mL mL VFA ELEKTRONİK VF-DG01

0.0000mL mL VFA ELEKTRONİK VF-DG01 Cihazın Kullanımı ve Çalıştırılması Ön Panel Tanımı 1 2 3 0.0000mL 0.0000mL 4 5 6 7 8 9 10 1. 2X8 Karakter LCD üst satır. 2. 2x8 karakter LCD alt satır. 3. Hatanın varlığında yanan led. 4. Röle 1 in çıkışın

Detaylı

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008 Kullanım Kitapçığı KIT FW8 8 Bölgeli Kontrol Paneli [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir. Program moduna

Detaylı

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Programa giriş ve çıkış yapmayı sağlar.5 sn basılı tutmak gerekir Dara alma işlemini

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ : 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği

Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ : 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği 5.Hafta (13-17 / 10 / 2014) 1.KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ 2.)YARA KAPATMADA GEÇİCİ ÖRTÜLER 3.)DESTEK SAĞLAYAN YÖNTEMLER Slayt No: 7

Detaylı

DesignCad Basit İmalat Adımları

DesignCad Basit İmalat Adımları Masa üstünden DesignCad ikonu çift tıklanarak açılır. Sol sütundan Klasör seçilir, (bluz,ceket, etek) orta sütundan (Model Bölümü) model seçilir ve mouse ile çift tıklanarak Model Tasarım sayfasında açılır.

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:7 İnfüzyon Pompası

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:7 İnfüzyon Pompası T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:7 İnfüzyon Pompası İnfüzyon Pompası Damar içine sıvı enjeksiyonun her türlü medikal

Detaylı

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş YABİL Sınav Planlama Programı İş Adımları @2018 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR Gsm: 0-532-7444599 / 0-545-2533545

Detaylı

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ KAN VE /VEYA KAN ÜRÜNLERİNİNİN GÜVENLİ DEPOLANMASI VE TRANSFERİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK DÜZENLEME TALİMATI

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ KAN VE /VEYA KAN ÜRÜNLERİNİNİN GÜVENLİ DEPOLANMASI VE TRANSFERİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK DÜZENLEME TALİMATI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ KAN VE /VEYA KAN ÜRÜNLERİNİNİN GÜVENLİ DEPOLANMASI VE TRANSFERİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK DÜZENLEME TALİMATI YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 14 STANDART: 05 DOKÜMAN:

Detaylı

WaveLight FS200 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

WaveLight FS200 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu, ayrıntılı Kullanma Kılavuzunun yerini almamaktadır. WaveLight FS200 Kullanıcı Kılavuzunu Adım 1 Ana Şalter Acil-Laser - Emisyonu-Durdurma - Şalteri Şalter Lazerin Çalıştırılması Ana ünitenin sağ tarafındaki

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka

Detaylı

www.sinyalizasyon.com.tr Sayfa 2

www.sinyalizasyon.com.tr Sayfa 2 GİRİŞ ATG06/AG TRAFİK DÜZENİNİ VE YAYA GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK AMACIYLA SİNYALİZASYON ELEKTRONİK TARAFINDAN TASARLANAN GELİŞTİRİLEN VE ÜRETİLEN CİHAZDIR. ANKARA TRAFİK GELİŞTİRME BAŞ HARFLERİNDEN OLUŞAN KAVŞAK

Detaylı

K2- S KAN KOMPENENTLERİ SEPERATÖR CİHAZI

K2- S KAN KOMPENENTLERİ SEPERATÖR CİHAZI K2- S KAN KOMPENENTLERİ SEPERATÖR CİHAZI KULLANMA KILAVUZU Sayfa 1 / 14 KULLANMA KILAVUZUNA EK OLARAK EKLENEN ZORUNLU BİLGİLER ÜRETİCİ FİRMA BİLGİLERİ: Kansuk Laboratuarı San. Tic. A.Ş Beşyol Mah. Eski

Detaylı

ABK Çiftli Elektronik Torbalama Kontrolörü

ABK Çiftli Elektronik Torbalama Kontrolörü ABK 4160 Çiftli Elektronik Torbalama Kontrolörü 1 ABK 4160 ÇİFTLİ ELEKTRONİK TORBALAMA KONTROLÖRÜ Toz, granül gibi malzemelerin elektronik olarak torba içerisine doldurulurken tartılması ve kayıtlarının

Detaylı

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Runner 4-8 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Her türlü sorun ve sorularınız için teknik@alarmdestek.com adresine mail atınız. Satış ve pazarlama için lütfen 0532 605 13 45 numaralı telefon ile irtibata geçin

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı 1-) GİRİŞ SENSÖR TİPİ SEÇİMİ: DTB de giriş sensör tipi akım, gerilim, PT100 veya Termokupl olabilir. : Çalışma ekranından tuşu ile ulaşılır. B,S,R tipi termokupllar

Detaylı

Electrolux Inspiration Ürün Gamı

Electrolux Inspiration Ürün Gamı Electrolux Inspiration Ürün Gamı Yiyecek Hazırlama Grubu EVY7800AAX Mikrodalga Özellikli Fırın Kullanıcı Bilgilendirme Eğitimi Aralık 2015 Fırın içi aksesuarlar Grafik LCD ve dokunmatik panel Pişirme modları

Detaylı

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU KULLANICI KODLARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir.

Detaylı

BakNET İstatistiksel Kalite Kontrol Sistemi KULLANIM KILAVUZU

BakNET İstatistiksel Kalite Kontrol Sistemi KULLANIM KILAVUZU BakNET İstatistiksel Kalite Kontrol Sistemi KULLANIM KILAVUZU ÇALIŞMA PROSESİ: 1) Öncelikle veri tabanındaki ürün listesinden ürün seçmek için ÜRÜN butonuna basılır. Ekranda, tartım istasyonuna atanmış

Detaylı

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU 8 01.04.2011 CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU OMAK MAKİNA SANAYİİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DR. MEDİHA ELDEM SOKAK 69/3 KOCATEPE /ANKARA TEL : 312 433 31 33 (PBX) FAKS : 312 434 05 22 E-POSTA

Detaylı

Hayatımızın her alanında olduğu gibi Terapötik Aferezde de matematiği ve bazı hesaplamalara ihtiyaç duymaktayız.

Hayatımızın her alanında olduğu gibi Terapötik Aferezde de matematiği ve bazı hesaplamalara ihtiyaç duymaktayız. Hayatımızın her alanında olduğu gibi Terapötik Aferezde de matematiği ve bazı hesaplamalara ihtiyaç duymaktayız. Terapötik aferezde hesaplamalar; basit matematiksel işlemlerle çözebileceğimiz hesaplamalardır.

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Kanal Seçimi Gelişmiş Özellikler Temizlik ve Bakım

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

PROFİL KONTROL CİHAZI

PROFİL KONTROL CİHAZI Profile Controller ESM-9995 ESM-9995 96 x 96 DIN 1/4 Üniversal Girişli Profil Kontrol Cihazı C Toplam 1000 Adımı Maksimum 100 Program Kullanarak Kontrol Edebilme, 1. Adım 2. Adım 3. Adım 4. Adım PV-1 Her

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı

Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı İçindekiler Güç düğmesi...2 Power down (Kapat) düğmesi...2 Oturum açma ve profil seçme...2 Pil durumu...2 Profilin değiştirilmesi...2 Blood pressure

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ Ventilasyon: Spontan solunum ya da spontan ventilasyon, havanın

Detaylı

Swansoft Fanuc OiM Kullanımı

Swansoft Fanuc OiM Kullanımı SWANSOFT Sol ve üst taraftaki araç çubukları aktif değildir. Acil stop butonuna basıldığında aktif olur. Görünüm çek menüsünden tezgaha bakış yönü değiştirilebilir. Göster menüsü, tezgahta görünmesi istenilen

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1. Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.03) PowerWave - 4 4 Bölgeli Kontrol Paneli Kullanım Kitapçığı

Detaylı

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA HOLDİNG - SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

ZX2 Lazer Ölçüm Sensörü Kullanım Kılavuzu

ZX2 Lazer Ölçüm Sensörü Kullanım Kılavuzu ZX2 Lazer Ölçüm Sensörü Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER Giriş ZX2 Lazer Ölçüm Sensörü Tanıtımı Temel Kurulum ve Kablolama Başlıca Uygulamalar Ölçüm Yöntemleri -Yükseklik -Çift Levha Algılama -Pozisyonlama

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.08.2013 00-1-5 ÜRT.06.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, pastörize süt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde temizlik etkinliğini sağlamak için yöntem belirlemek, yapılanları

Detaylı

Sayın Bölüm/Anabilim Dalı Başkanı

Sayın Bölüm/Anabilim Dalı Başkanı Sayın Bölüm/Anabilim Dalı Başkanı 2015-2016 öğretim yılı bahar döneminde bölümünüz öğrencilerinin yazılması olası olan dersler şubelendirilmek üzere toparlanarak bilginize sunulmuştur. Bu dersler üzerinde

Detaylı

DİKON KULLANMA KILAVUZU

DİKON KULLANMA KILAVUZU DİKON KULLANMA KILAVUZU Cihaz, kontör ve dialer özelliklerini bir arada bulundurur, dialer fonksiyonu devre dışı ( by-pass) bırakılabilir. Besleme ünitesi, Kontör cihazı, Eksay Cihazı ( opsiyonel ) ve

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU Sözleşme İşlemleri A- Asgari Ücret Tarifesi B- Yeni Sözleşme C- Sözleşme Listesi D- Devir Teslim Başvuruları A-Asgari Ücret Tarifesi; İlgili yıla

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 05.08.2011 02 04.03.2016 1-8 ÜRT.01.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan sütün, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak işlenebilmesi için etkin bir yöntem

Detaylı