Satış. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Satış. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı. laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu"

Transkript

1 Satış. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı

2 1. Yasal dayanak /2009 sayılı Komisyon Tüzüğünün (AB) Maddeleri - Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığının 140/2009. (X.29.) sayılı Tüzüğünün 6ncı Maddesi + satışa ilişkin durum bazındaki özel Komisyon Tüzükleri

3 2. İhale usulünün başlatılması I. - Ortak Tarım Piyasaları Düzeni Komitesi müdahale satışlarının başlatılmasına ilişkin Komisyon önerisi için olumlu görüş verir, - Komisyon Uygulama Tüzüğü Resmi Gazetede ilan edilerek yürürlüğe girer, - tekliflerin sunumuna ilişkin birinci kapanış tarihi Tüzüğün ilanından itibaren altı günden daha erken olmayacak şekilde belirlenir.

4 3. Komisyon Tüzüğü - Komisyon Tüzüğü şunları içerir: - CN kodları ile birlikte, ihale kapsamına giren ürünler, - ihale kapsamına giren süre, - başvuruların Üye Ülke müdahale kurumlarına sunulabilecek oldukları her bir son tarih (resmi tatil olması durumunda, önceki işgünü son tarihtir), - ihalenin belirli kullanımlarla sınırlı olup olmadığına ilişkin ibare (ör. ihracat, biyoetanol), - genellikle bir Ekte Üye Ülke müdahale kurumlarının ortak kuralları yer alır.

5 4. ARDA Bildirimi I. - Komisyon Tüzüğüne dayalı olarak, ARDA ihale tekliflerinin birinci son sunum tarihinden en geç 4 gün önce kendi web sitesinde Bildirimini yayınlar, - ARDA Bildirimi şunları içermek zorundadır: (a) ihale bildirimini yayınlayan müdahale kurumunun adı ve adresi; (b) satışı başlatan Tüzüğe atıf; (c) her bir kısmi ihale daveti ile ilgili son teklif verme tarihleri;

6 5. ARDA Bildirimi II. - ARDA Bildirimi şunları içermek zorundadır (devam): (d) depo yerleri, depocuların adları ve adresleri, mevcut miktarlar ve (i) her satış partisine ilişkin kalite parametreleri; (f) nakliye aracına yükleme yapılması ile ilgili olarak depo yerlerindeki olanaklar; (g) ihracat ihalesi yapılması halinde, en düşük masrafla erişilebilecek olan ve ihale edilen ürünlerin ihracı için yeterli teknik ekipmanlara sahip olan çıkış limanı veya yeri;

7 Durum Parti Numarası ARDA Bildiriminde yer alan kalite bilgilerine örnek. Miktar İşletmeci Adı Açık UMA Agrotex Ltd. Depo Biriminin Adresi 4211 Ebes, Vedres dűlő 2 Depo Birimi iletişim kurulacak kişinin adı Depo Birimi iletişim kurulacak kişinin iletişim bilgileri György Kuritár 30/ İl Hajdú- Bihar Hasat Yılı Yol Taşıma Kapasitesi (ton/saat) Nem İçeriği (%) (mısır) Kırık dane oranı (%) (mısır) Parti Tanıtım Numarası Kontaminasyon (%) (mısır) çimlenmiş dane % si (mısır) Yabancı madde % si (mısır) Kırık % si (mısır) Başlıca hububat menşeli olmayan iyi kalitedek i madde azami yüzdesi (%) (mısır) Kurutma işleminde aşırı ısınmış daneler (%) (mısır) , , ,00 KALİTE KONTROL ÜCRETLERİ Kalite kontrol ücretleri: Deney türü Besleyici buğday Mısır HUF/numune Arpa HUF/numune HUF/numune Nem içeriği Saflık Hektolitre kütlesi Unsu dane oranı Amilaz aktivite deneyi (düşme sayısı) Protein içeriği Zeleny deneyi Tanen içeriği Kirleticiler Toplam (HUF/numune) Mekanik işleme deneyi Genel toplam (HUF/numune) * Yukarıda belirtilen ücretlere KDV dahil değildir

8 Satış ihalesi teklif örneği. ARDA Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Kurumu Ek 2 Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Kurumu na Macar müdahale stoklarından Topluluk piyasasında satış için ilan edilen hububatın alımı ile ilgili olan 77/2009 (VI.26.) sayılı ihale ilanı kapsamında sunulan TEKLİF 1. Teklif sahibini tanıtıcı bilgiler Adı: Sicil Numarası: İletişim Kurulacak Kişi: İletişim bilgileri: (tel., faks) AB vergi no.: 2. Teklif edilen hububata ilişkin bilgiler Parti No. Miktar (ton) Teklif edilen fiyat (EUR/ton) Toplam miktar Birden fazla teklif sunuluyorsa, benzer formattaki tablolar doldurulmalıdır. Bu ihale teklifi...(gün)...(ay)...(yıl) tarihinde yapılan teklif için geçerlidir. Teklif yukarıdaki tarihten itibaren dört gün boyunca geçerlidir. Teklifin telgraf veya faks yoluyla sunulması halinde teklif sahibinin tam adresi belirtilmelidir. Lütfen bu formu şu faks numaralarından birisine gönderiniz: +36/ veya +36/ Beyanlar İhale çağrısında belirtilen koşulların tümü hakkında bilgi sahibi olduğumu ve bunlara tamamen riayet ettiğimi beyan ederim. Bölüm II/7 kapsamında yer alan teminat depozitosu yükümlülüklerini yerine getirdiğimi beyan ediyor ve... HUF/ton tutara karşılık gelen teminatın yatırılmış olduğuna ilişkin belgeyi ekte sunuyorum. 4. Doldurulma tarihi ve imza Tarih: Mühür: İmza:

9 6. İhale usulü ile satış I. - İhale teklifleri ARDA Merkez Ofisine gönderilmelidir. ARDA ihale tekliflerini kaydedere sunum tarihi teslim alınma tarihidir (bu noktada Macaristan da postaya verilme tarihi olan genel kuralda değişiklik yaptık) - İhale teklifleri kesindir değişikliğe izin verilmez (bu noktada da Macar hukukunda değişiklik yaptık)

10 7. İhale usulü ile satış II. - ihale teklifleri EUR/t olarak önerilen fiyatı en fazla iki ondalık haneye yuvarlanmış ve KDV hariç olarak içermelidir, - ihale teklifleri ayrıca ihalenin başlatıldığı Komisyon Tüzüğüne yapılan atfı, teklif edilen partilerin kesin belirtimini ve genel kalitesini de içermelidir, - 10 EUR/t teminatın yatırılmış olduğuna dair belge, - ihracat ihalesi durumunda, ihracat izni başvurusu da ihale teklifine eklenmelidir,

11 8. İhale usulü ile satış III. - ARDA bir önceki hafta alınan teklifleri Brüksel e Komisyon Uygulama Tüzüğünde belirlenen son teslim tarihi itibariyle gönderir (genellikle Perşembe günü Brüksel saati ile 12:00) - bildirimlerde ad, adres, KDV veya sicil numarası yer almaz, - ihale tekliflerine ilişkin karar Brüksel de Perşembe öğleden sonra alınır. Komisyon Ortak Tarım Piyasaları Düzeni Komitesi ne tekliflerin kabul edilecek olduğu fiyat limiti ile ilgili öneri yapar ve Komite öneriye ilişkin görüş verir.

12 9. İhale usulü ile satış IV. - bu öneride cari piyasa fiyatları (Üye Ülke makamlarınca bildirilen), tekliflerin yapısı ve arz/talep durumu göz önünde tutulur. - İhale tekliflerine ilişkin karar Resmi Gazete de Komisyon Kararı olan ilan edilir ve derhal yürürlüğe girer, - ARDA Komisyon Kararının yürürlüğe girmesinden itibaren üç işgünü içinde teklif sahiplerine kararın sonucunu tebliğ eder, - karadan kaynaklanan hak ve yükümlülükler devredilemez.

13 Satışlarla ilgili ödemeler. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı

14 1. Yasal dayanak /2009 sayılı Komisyon Tüzüğünün 49uncu Maddesi - Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığının 140/2009. (X.29.) sayılı Tüzüğünün 6 ve 6/A Maddeleri

15 2. Başlıca kurallar I. Komisyon Tüzüğü oldukça basittir: - ihale uhdesinde kalan teklif sahipleri malları ancak ödeme ARDA banka hesabına geçtiği zaman alabilirler, - malların alımı alıcıya teklifinin sonucunun tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde yapılmak zorundadır, Yani, alıcı mallar için tebliği izleyen 30 gün içinde ödeme yapmak zorundadır.

16 3. Başlıca kurallar II. Bizim Bakanlık Tüzüğümüz ilave hükümler içerir: - ARDA Komisyon Kararının ilanından itibaren üç işgünü içinde ihaleyi kazanan teklif sahibine kararı ve faturayı gönderir. ARDA ayrıca reddedilen ihale tekliflerine ilişkin kararı da gönderir, - ihaleyi kazanan teklif sahibi ihale teklifinde belirtilen miktardaki +/-%5 farkı kabul etmek zorundadır, - eğer mallar müdahale deposunca geçerli son tarih itibariyle tam olarak alınmışsa, ARDA alıcı tarafından ödenen meblağı ihalede teklif edilen ve depodan alınan malın nihai miktarına (veya yerinde alım yapılması durumunda devredilen miktara) dayalı olarak düzeltir.

17 4. Macaristan topraklarının dışına çıkarılan satışlar I. - Macar Katma Değer Vergisi sistemi uyarınca, ARDA vergi makamlarına malların bedelinin %27 si oranında ödeme yapmak zorundadır, - tek istisna malların Macaristan dışına çıkıyor olmasıdır ve bu durumda satış KDV den müstesnadır, - KDV yükümlülüğünden muaf olması için ARDA nın malların Macaristan dışına çıktığını kanıtlaması gereklidir.

18 5. Macaristan topraklarının dışına çıkarılan satışlar II. - KDV den muaf satıştan yararlanılmasının amaçlandığı ihale teklifi sunulurken belirtilmek zorundadır ve bunun için topluluk KDV numarasının yer almak zorunda olduğu özel bir form kullanılır. - İhale teklifi sahibi KDV den muaf satışlar için kullanılan formda ilgili malların depodan alınmasından itibaren bir ay içinde bütün gerekli nakliye evrakını ARDA ya ibraz edeceğine ilişkin beyanda bulunmak zorundadır. Bu süre sınırlaması teklif sahibinin yazılı talebi üzerine bir kez tadil edilebilir.

19 6. Macaristan topraklarının dışına çıkarılan satışlar III. - KDV den muaf satışlarla ilgili durumda net fiyatın ödenmesi ile birlikte -, teklif sahibi eğer satış yurtiçine yapılmış olsaydı ödenmiş olması gerekecek olan KDV tutarına eşdeğer teminatı yatırmak zorundadır (4) te belirlenen teminat, eğer net fiyat ödemesi yapılmışsa, KDV den muaf satış ile ilgisi bulunan teminatı kapsayacak şekilde kısmen kullanılabilir. - Depodan alma emri yalnızca KDV den muaf satışla ilgisi bulunan teminatın ARDA nın banka hesabına yatırıldığı miktarlarla ilgili olarak düzenlenebilir.

20 7. Macaristan topraklarının dışına çıkarılan satışlar IV. - KDV den muaf satışla ilgili teminat ancak alıcı ilgili malların Macar topraklarından çıkmış olduğuna ilişkin yeterli kanıtı sunduğu zaman serbest bırakılabilir. - Eğer alıcı önceki paragrafta atıf yapılan evrakı ilgili son tarihe değin tedarik etmezse, ARDA KDV den muaf faturayı normal fatura ile değiştirir ve KDV den muaf satışla ilgili teminatı irat kaydeder.

21 8. Macaristan topraklarının dışına çıkarılan satışlar V. - Eğer net fiyat ödenmiş, ancak KDV den muaf satışla ilgili teminat son ödeme tarihine değin ARDA ya verilmemişse, ARDA yine KDV denn muaf faturayı normal fatura ile değiştirir. - Bu durumda malların sadece bir bölümünün ödemesi yapılmış olarak kabul edilir. Alıcı tarafından ödemesi yapılmış olan mal miktarı, KDV dahil fiyatı orijinal fatura kapsamına giren malların miktarına eşit olarak addedilir.

22 9. Üye Ülkelerin kendi başlarına yaptıkları satışlar I /2009 sayılı Komisyon Tüzüğünün 50nci Maddesi - İhale usulünün başlatılmamış olduğu bir Üye Ülke kendi depo yerlerinde kalan toplam miktar aşağıdakinden daha az olduğu zaman satış için ihale usulünü kendisi başlatabilir: - (a) her bir hububat için: ton; - Üye Ülkeler müdahale kurumları tarafından yapılan görsel incelemenin ardından kalite kaybına uğradıkları tespit edilen ürünleri doğrudan satışa sunabilirler.

23 10. Üye Ülkelerin kendi başlarına yaptıkları satışlar II. - ARDA, Komisyon tarafından satış ihalelerin başlatılması ve yönetilmesinde kullanılan ilkeler bazında ihale açar, - bu ihale ARDA web sitesi ile AB Resmi Gazetesinde ilan edilir, - ARDA ihalenin sonucunu Avrupa Komisyonuna bildirir.

24 Depodan alma. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı

25 1. Yasal dayanak /2009 sayılı Komisyon Tüzüğünün 51inci Maddesi - Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığının 140/2009. (X.29.) sayılı Tüzüğünün 6ncı Maddesi

26 Komisyon Tüzüğü 1272/2009: 2. Başlıca kurallar I. Fiyatın ödemesi gerçekleştirildiği zaman, müdahale kurumu şunların belirtildiği depodan alma emrini düzenler: (a) kendisi için ilgili tutarın ödenmiş olduğu miktar, (b) ürünün depolanmış olduğu depolama yeri, (c) ürünün depodan alınması gereken en son tarih. - ürünlerin alınma işlemi, alıcıya sunmuş olduğu teklifin sonucunun bildirildiği tarihten itibaren 30 gün içinde yapılmak zorundadır,

27 Komisyon Tüzüğü 1272/2009: 3. Başlıca kurallar II. İhale uhdesinde kalan tekli sahibinin yapacağı talep üzerine, müdahale kurumu malların depolama yerinden alınması için daha uzun bir süre tanıyabilir. Bununla birlikte, mücbir sebep hallerinin dışında, eğer ürün 30 günlük zaman sınırı dahilinde depodan alınmamışsa, depolama masrafı ürünün depodan alınması gereken son tarihten itibaren ihale uhdesinde kalan teklif sahibi tarafından karşılanır. Ayrıca, depolama riski teklif sahibine geçecektir. (Ve 30 günlük zaman sınırının dolmasının ardından AB Üye Ülkenin depolama masraflarının finansmanına son verir.)

28 Başka bir deyişle: 4. Başlıca kurallar III. - eğer alıcı malların ödemesini yapmış, ama malları depodan 30 gün içinde almamışsa mallar müdahale kapsamının dışına çıkar ve alıcı bunların yeni sahibi haline gelir, - ARDA ile depo işleticileri arasında yapılmış olan depolama sözleşmelerinde ve ARDA ile alıcı arasında yapılmış olan satış sözleşmelerinde bu duruma atıf yapılması zorunludur, - ürünün depodan alınmaması halinde, depolama sözleşmelerindeki ARDA-depo sahibi ilişkisi alıcı-depo sahibi ilişkisi halini alır.

29 5. Bakanlık Tüzüğündeki depodan alma hükümleri I. - ARDA almış olduğu kararı ve faturayı ihale uhdesinde kalan teklif sahibine AB mevzuatı ile belirlenen son ödeme ve depodan alma tarihi dahilinde gönderir. İhale uhdesinde kalan teklif sahibi ihalede belirtilen miktarda +/-%5 farkı kabul etmek zorundadır. - Malların depodan alınmasına ancak eğer ücretin tutarı tam olarak ödenmişse ve ARDA kontrolörünün veya onun temsilcisinin huzurunda başlanabilir. Alıcı ürünü depodan alacağını depodan alma işlemi başlamadan üç işgünü önce yetkili ARDA Taşra Ofisine beyan etmek zorundadır.

30 6. Bakanlık Tüzüğündeki depodan alma hükümleri II. - Alıcı malların depolama koşulları ve kalite parametreleri ile ilgili bilgileri en geç depodan alma işlem başladığı zaman edinmek zorundadır. - Eğer depodan alma sırasında malların kısa sürede giderilebilecek kalite sorunları olduğu belirlenirse, (özellikle haşere bulaşması veya elek kullanılarak giderilebilen kusurlar) alıcının malları reddetmesine izin verilmez. - Eğer depodan alma sırasında malların alıcı tarafından depodan alma sırasında yapılan kontrolde belirlenemeyen faktörler nedeniyle müdahale kalite şartlarını karşılamadıkları tespit edilirse, alıcı malların kusurdan etkilenen kısmını reddetme veya partinin değiştirilmesini isteme hakkına sahiptir.

31 7. Bakanlık Tüzüğündeki depodan alma hükümleri III. - Eğer kusurlu miktarın karşılanabilecek olduğu belirli parti veya partiler mevcut değil ise, partinin değiştirilmesi için tahsisat yapılması mümkün olmaz. - Eğer mallar ilgili son tarih itibariyle müdahale deposunca tamamen depodan alınmışsa, ARDA alıcı tarafından ödenen tutarı malların teklif edilen ve depodan alınan miktarı arasındaki kesin farka göre düzeltir. - Malların mülkiyetinin alıcıya malların yeri fiziki olarak değiştirilmeksizin devredilmesi halinde, ARDA alıcı tarafından ödenen tutarı malların tekli edilen ve devredilen miktarı arasındaki kesin farka göre düzeltir.

32 8. Depodan alma sırasında yaşanan sorunlar I. - Alıcının isteksiz davranması: - piyasada daha iyi fiyatlar bulması, - malların nakliyesinde lojistik sorunlar yaşaması, - Mevcut AB kuralları çözüm sunmaktadır: - teminatın irat kaydedilmesi (10 EUR/ton), - mülkiyetin depodan alma süresinin sonunda kendiliğinden alıcıya geçmesi, - alıcının (yeni mal sahibi olarak) depodan alma süresinin ardından malların depolanması ile ilgili bütün masraf ve riskleri üstlenmesi.

33 9 Depodan alma sırasında yaşanan sorunlar II. - Depo işletmecisinin isteksiz davranması: - depolama ücretini mümkün olduğunca uzun süre boyunca almak istemesi, - malların çıkarılmasında teknik sorunlar yaşaması, - Depolama sözleşmelerinde özel kurallar dahil edilmelidir: - operatör bütün malları 20 işgünü içinde depodan çıkarabilecek durumda olmayı taahhüt eder, - eğer operatör buna riayet etmezse, durum çözülene değin kendisine hiçbir depolama ücreti ödenmez, - ARDA temsilcisince yerinde kayıt tutulur

34 İlginiz için teşekkür ederim! Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı Eposta:

Müdahale alımı ve teminat türleri. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Tarımsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu

Müdahale alımı ve teminat türleri. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Tarımsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu Müdahale alımı ve teminat türleri Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Tarımsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu 1. Yasal dayanak - Avrupa Parlamentosu ve Konseyi nin 1308/2013 sayılı Tüzüğü

Detaylı

Teklif Formu, teslimat kuralları, nakliye masrafları

Teklif Formu, teslimat kuralları, nakliye masrafları Teklif Formu, teslimat kuralları, nakliye masrafları Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu 1. Teklif Formu I. - 1272/2009sa yılı Komisyon Tüzüğünün (AB)

Detaylı

Fiziki denetim prosedürü.

Fiziki denetim prosedürü. Fiziki denetim prosedürü. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu 1. Yasal dayanak. - 884/2006 sayılı Komisyon Tüzüğü (AB), Madde 2 ve Ek I, - 140/2009 sayılı

Detaylı

Komisyon Tüzüğü (AT) No. 884/2006.

Komisyon Tüzüğü (AT) No. 884/2006. Komisyon Tüzüğü (AT) No. 884/2006. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu 1. Komisyon Tüzüğü (AT) No. 884/2006. - müdahale depoculuğu operasyonlarının AB

Detaylı

AB hububat müdahale sisteminin tanıtımı. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu

AB hububat müdahale sisteminin tanıtımı. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu AB hububat müdahale sisteminin tanıtımı Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu 1. Yasal dayanak - Avrupa Parlamentosu ve Konseyi nin 1308/2013 sayılı Tüzüğü

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Resmi Gazete:3.5.2014-28989 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

İş bu sözleşme kapsamında ALICI caddeonline.com internet sitesinden sipariş veren

İş bu sözleşme kapsamında ALICI caddeonline.com internet sitesinden sipariş veren MADDE 1: TARAFLAR 1.1.SATICI: Ünvanı : caddeonline.com Mail: info@caddeonline.com 1.2 ALICI: İş bu sözleşme kapsamında ALICI caddeonline.com internet sitesinden sipariş veren kişidir. ALICI nın, üye olurken

Detaylı

6166 sk. No:24/F Karacaoğlan Mh. Işıkkent- İZMİR TEL: (0232) 472 14 22-23 FAX: (0232) 472 01 10 * www.naturak.com.tr * info@naturak.com.

6166 sk. No:24/F Karacaoğlan Mh. Işıkkent- İZMİR TEL: (0232) 472 14 22-23 FAX: (0232) 472 01 10 * www.naturak.com.tr * info@naturak.com. MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR 1.1 - SATICI Ünvanı Naturak Gıda Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (b2b.naturak.com.tr) Adresi Karacaoğlan Mah. 6166 Sk. No24/F Işıkkent-Bornova / İZMİR

Detaylı

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI Başkanlığımızın ihtiyacı olan veya Başkanlığımıza gelen taleplere göre Kamu İhale Kurumu adresinden EKAP Platformunda ihale raporu oluşturulur. İhale

Detaylı

TEBLİĞ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

TEBLİĞ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ 3 Mayıs 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28989 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ

TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 2) Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında, AB'nin finanse ettiği ya da Türkiye-AB ortak finansmanı ile yürütülen

Detaylı

mali açıklamalar 2014/031 03.05.2014 Konu: İş Sağlığı ı Ve Güvenliği i Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı

mali açıklamalar 2014/031 03.05.2014 Konu: İş Sağlığı ı Ve Güvenliği i Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı 2014/031 03.05.2014 Konu: İş Sağlığı ı Ve Güvenliği i Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı Kamu kurum ve kuruluşları ları hariç olmak üzere ondan az çalışanı anı bulunan tehlikeli ve

Detaylı

LİSANS ALARAK FAALİYET GÖSTEREN DEPOLARDA MUHAFAZA EDİLEN TARIMSAL ÜRÜNLER İÇİN KİRA DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/62)

LİSANS ALARAK FAALİYET GÖSTEREN DEPOLARDA MUHAFAZA EDİLEN TARIMSAL ÜRÜNLER İÇİN KİRA DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/62) 17 Ocak 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29239 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ LİSANS ALARAK FAALİYET GÖSTEREN DEPOLARDA MUHAFAZA EDİLEN TARIMSAL ÜRÜNLER İÇİN KİRA DESTEKLEME ÖDEMESİ

Detaylı

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ:

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ: MADDE 1 - SÖZLEŞMENİN TARAFLARI SATICI: MISIR ÇARŞISI BAHARAT İTH. İHR. LTD. ŞTİ. Adresi: Selanik cad. 14/C Kızılay-ANKARA ALICI: Müşteri MADDE 2 - SÖZLEŞMENİN KONUSU: İş bu sözleşmenin konusu, Alıcının

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ

İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ KAMU İHALE KANUNU ve MEVZUATI 4734 Sayılı Kamu Kanunu 4735 Sayılı Kamu Sözleşmeleri Kanunu Yapım İşleri leri Uygulama Yönetmeliği Standart Dokümanlar

Detaylı

KAMU İHALE YASASI. (20/2016 Sayılı Yasa) Madde 86 Altında Yapılan Tüzük

KAMU İHALE YASASI. (20/2016 Sayılı Yasa) Madde 86 Altında Yapılan Tüzük KAMU İHALE YASASI (20/2016 Sayılı Yasa) Madde 86 Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Kamu İhale Yasasının 86 ıncı maddesinin (3) üncü fıkrasının kendisine verdiği yetkiye

Detaylı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı 02.01.2014 Rev 01 1/15 Sürecin Tanımı Satınalma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Satınalma Müdürü 08-03-33 Sürecin Amacı İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı birimlerden gelen satınalma taleplerinin

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/63

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/63 Değerli Müşterimiz; Ö z e t B ü l t e n Tarih : 01.08.2018 Sayı : 2018/63 Yurtiçi ve yurt dışından kullanılan döviz kredilerine ilişkin gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. -Yurtiçi ve Yurt Dışından

Detaylı

LĐSANSLI BÜRO KOMĐSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

LĐSANSLI BÜRO KOMĐSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI LĐSANSLI BÜRO KOMĐSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI Amaç Madde 1- (1) Bu çalışma usul ve esaslarının amacı, Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik gereğince kurulan Lisanslı

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI:

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: TARİH : 28/08/2015 SİRKÜLER NO : 2015/70 ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: 5 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede elektronik ticarete ilişkin

Detaylı

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Şirket Adı: YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Lütfen tüm bölümleri eksiksiz olarak doldurunuz, gerekirse sayfa ilave ediniz. Lütfen tüm sorulara cevap veriniz. 1)MÜŞTERİ BİLGİLERİ Ticaret Siciline

Detaylı

TEKLİF MEKTUBU İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA. Adı Soyadı / Ticaret Ünvanı. Tebligata esas açık adresi. Bağlı olduğu vergi dairesi ve vergi numarası :

TEKLİF MEKTUBU İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA. Adı Soyadı / Ticaret Ünvanı. Tebligata esas açık adresi. Bağlı olduğu vergi dairesi ve vergi numarası : TEKLİF MEKTUBU İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA /./20 Teklif Sahibinin Adı Soyadı / Ticaret Ünvanı Tebligata esas açık adresi Bağlı olduğu vergi dairesi ve vergi numarası Telefon ve Faks numarası Elektronik

Detaylı

AYNI YERDE DOĞAL GAZ DEPOLAMA FAALĠYETĠNDE BULUNMAK ÜZERE LĠSANS BAġVURUSUNDA BULUNAN TÜZEL KĠġĠLERĠN SEÇĠMĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK

AYNI YERDE DOĞAL GAZ DEPOLAMA FAALĠYETĠNDE BULUNMAK ÜZERE LĠSANS BAġVURUSUNDA BULUNAN TÜZEL KĠġĠLERĠN SEÇĠMĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK Resmi Gazete:21.02.2012 Tarih ve 28211 Sayı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: AYNI YERDE DOĞAL GAZ DEPOLAMA FAALĠYETĠNDE BULUNMAK ÜZERE LĠSANS BAġVURUSUNDA BULUNAN TÜZEL KĠġĠLERĠN SEÇĠMĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.) 2018/053 09.07.2018 Konu: Gümrüksüz

Detaylı

Maliye Bakanlığı, istisna kapsamına girecek teslim ve hizmetleri tanımlamaya, istisna ve iadeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.

Maliye Bakanlığı, istisna kapsamına girecek teslim ve hizmetleri tanımlamaya, istisna ve iadeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir. Geçici Md.29 GEÇİCİ MADDE 29 MADDE METNİ : 8/6/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna göre yap-işlet-devret modeli çerçevesinde

Detaylı

Sirküler No: 2018 / 22 Tarih:

Sirküler No: 2018 / 22 Tarih: Sirküler No: 2018 / 22 Tarih: 01.02.2018 Konu: ELEKTRONİK ORTAMDA SUNULAN HİZMETLERİN VERGİLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN KDV TEBLİĞ YAYIMLANDI. 2 31 Ocak 2018 tarihli ve 30318 sayılı Resmi Gazete de 17 Seri No.lu

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR KARAR SAYISI: 2013/ 5216 KARAR TARİHİ: 27.06.2013 RESMİ GAZETE SAYISI: 28751 RESMİ GAZETE TARİHİ:

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 1 /16 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 13.02.2018 1 Başlangıç Geliştirme 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 2 /16 Adı Vekil Yapılan 1 Yıllara sâri

Detaylı

Adı - SOYADI/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 4

Adı - SOYADI/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 4 İhale Kayıt Numarası 0/89660 İhalenin adı Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası (gerçek kişi ise) Vergi Kimlik Numarası BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA..

Detaylı

.. /.. /... Adı - SOYADI/Ticaret unvanı Kaşe ve İmza 3

.. /.. /... Adı - SOYADI/Ticaret unvanı Kaşe ve İmza 3 GÖTÜRÜ BEDEL TEKLİF MEKTUBU İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA İhale Kayıt Numarası 04/3364 İhalenin adı Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası (gerçek kişi ise) Vergi Kimlik

Detaylı

SATIŞI VE SEVKİ/NAKLİ YASAKLI GÜBRELER. ( Amonyum Nitrat %33, CAN(%26), Sodyum Nitrat ve Potasyum Nitrat )

SATIŞI VE SEVKİ/NAKLİ YASAKLI GÜBRELER. ( Amonyum Nitrat %33, CAN(%26), Sodyum Nitrat ve Potasyum Nitrat ) SATIŞI VE SEVKİ/NAKLİ YASAKLI GÜBRELER ( Amonyum Nitrat %33, CAN(%26), Sodyum Nitrat ve Potasyum Nitrat ) 1. Yasaklı Gübrelerin üretim planının yapılabilmesi için en geç aralık ayı ortasına kadar geleceğinin

Detaylı

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER 31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme Hizmetin Ortalama

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 4734 sayılı Kanunun 63 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 4734 sayılı Kanunun 63 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine dayanılarak hazırlanmıştır. 13 Eylül 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29118 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEBLİĞ YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 4/1/2002 tarihli ve 4734

Detaylı

Sayı : 2014/S-51 Ankara,06.05.2014 Konu : İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi SİRKÜLER 2014/51

Sayı : 2014/S-51 Ankara,06.05.2014 Konu : İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi SİRKÜLER 2014/51 ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. Adres : Ehlibeyt Mahallesi Ceyhun Atuf Kansu Caddesi Cevat Muratal İş Merkezi Kat:6 No:112/33 Balgat - Çankaya / ANKARA Telefon : 0 312 472 02

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G. Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/12/2013 tarihli ve 2013/5724

Detaylı

MAL SATIŞ SÖZLEŞMESİ. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI ve TARAFLARIN BİLGİLERİ

MAL SATIŞ SÖZLEŞMESİ. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI ve TARAFLARIN BİLGİLERİ MAL SATIŞ SÖZLEŞMESİ Madde 1 SÖZLEŞMENİN TARAFLARI ve TARAFLARIN BİLGİLERİ İşbu sözleşme, bir tarafta GÜRGENLER İNŞAAT VE TESİSAT MALZ.SAN VE TİC A.Ş (bundan sonra GÜRGENLER olarak yazılacaktır) ile diğer

Detaylı

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU Toplantı Tarihi : 28-06-2017 Karar Sayısı : 111/2017 Dosya No : 10-17/2017 Başvuru Kayıt Tarihi : 12-06-2017 Katılan ler : Selim ALTINCIK (Başkan) Doç.Dr.

Detaylı

Sağlık Sanayi İşbirliği Programı (Sağlık SİP) Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Yatırım Modelleri Daire Başkanlığı 2016 ANKARA

Sağlık Sanayi İşbirliği Programı (Sağlık SİP) Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Yatırım Modelleri Daire Başkanlığı 2016 ANKARA Sağlık Sanayi İşbirliği Programı (Sağlık SİP) Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Yatırım Modelleri Daire Başkanlığı 2016 ANKARA SİP Mevzuat Süreci 663 sayılı KHK; 13 üncü Maddenin 1 inci fıkrasının (f)

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Evrak Kaydı Yazıişleri Müdürlüğünden Başkanlığımız

Detaylı

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilecek bilimsel, sosyal vb. araştırmalar

Detaylı

A) GENEL KURALLAR B) ÖDEMELERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

A) GENEL KURALLAR B) ÖDEMELERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ SINAV VE BELGE ÜCRETLERİNİN İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARIN UYGULANMASINDA GEÇERLİ OLAN GENEL KURALLAR ( SIRA NO:2) A) GENEL KURALLAR 1) Bu usul ve esas kapsamındaki

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ARG1.2014/1165-15892 Yerli Malı Tebliğ Taslağı Görüş Talebi Ankara, 31/07/2014 SİRKÜLER (G-2014) Sayın Üyemiz, Bilim Sanayi

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/39 İstanbul,24 Nisan 2006 KONU : KDV Yönünden Mükellefiyet

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI KOCAELİ İLİNDE KAYITLI SATIŞ İHALESİ YAPILACAK OLAN GAYRİMENKULLER

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI KOCAELİ İLİNDE KAYITLI SATIŞ İHALESİ YAPILACAK OLAN GAYRİMENKULLER SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI Mülkiyeti Kurumumuza ait tapuda Kocaeli İli, Karamürsel İlçesi, Kayacık Mahallesi, 174 ada, 35 parselde kayıtlı 28.184,55 m² yüzölçümlü taşınmaz

Detaylı

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU ÖNEMLİ UYARI : İhracat alacak sigortalarında ağırlıklı olarak hangi para birimi ile satış yapıyorsanız formdaki tüm bilgileri o para birimi cinsinden ve tüm sorulara

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OFİS SARF MALZEME VE KIRTASİYE TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını : Madde

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME BELGELERİ T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI Orta Anadolu Kalkınma

Detaylı

İhale İlanı Ulaşım sektörü 2015-02-23 11:53:54

İhale İlanı Ulaşım sektörü 2015-02-23 11:53:54 İhale İlanı Ulaşım sektörü 2015-02-23 11:53:54 2 Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü'nün ihale duyurusu İhale İlanı Ulaşım sektörü İhale, İhracatçılar ve Yatırımcılar Hizmet Merkezleri Ağı Alt-Tedbir

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ UÇAK BİLETİ ALIMI, VİZE İŞLEMLERİ VE OTEL REZERVASYONU HİZMET TEMİNİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA: DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ

Detaylı

AG-YG(OG) ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKELERİ VE YG(OG) DAĞITIM HATLARI ARIZA ONARIM VE BAKIM HİZMETİ ALINACAKTIR

AG-YG(OG) ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKELERİ VE YG(OG) DAĞITIM HATLARI ARIZA ONARIM VE BAKIM HİZMETİ ALINACAKTIR AG-YG(OG) ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKELERİ VE YG(OG) DAĞITIM HATLARI ARIZA ONARIM VE BAKIM HİZMETİ ALINACAKTIR Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM AŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Genel Müdürlüğümüz Çağlayan

Detaylı

NİTRAT AZOTU İÇEREN KİMYEVİ GÜBRELERİN SATIŞI, NAKLİ VE STOK

NİTRAT AZOTU İÇEREN KİMYEVİ GÜBRELERİN SATIŞI, NAKLİ VE STOK 10 Ekim 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29498 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: NİTRAT AZOTU İÇEREN KİMYEVİ GÜBRELERİN SATIŞI, NAKLİ VE STOK BİLDİRİMİNİN KONTROLÜNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ADAK KURBAN KARKAS ET ALIMI TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA İSTEKLİ TEDARİKÇİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını,

Detaylı

TEKLİF MEKTUBU DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III NO.LU SATINALMA KOMİSYON BAŞKANLIĞINA

TEKLİF MEKTUBU DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III NO.LU SATINALMA KOMİSYON BAŞKANLIĞINA DMO İhale No 1 İhalenin Adı Teklif Sahibinin Adı-Soyadı / Ticaret Unvanı Vergi Kimlik Numarası 2 TEKLİF MEKTUBU DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III NO.LU SATINALMA KOMİSYON BAŞKANLIĞINA / / 20.. *

Detaylı

3 İSTEKLİNİN BEYAN(LAR)I: Ekli form, ihaleye teklif veren istekli tarafından doldurularak imzalanacaktır

3 İSTEKLİNİN BEYAN(LAR)I: Ekli form, ihaleye teklif veren istekli tarafından doldurularak imzalanacaktır EK 4 - TEKLİF SUNUM FORMU Bu form, teklifi veren firma tarafından kendine ait bilgiler girilerek doldurulacaktır. Satınalma no Satınalma adı : 2014/ :.. alımı < Yer ve tarih > 1 TEKLİF SAHİBİ Tüzel kişiliğin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228

Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228 Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228 KÜLTÜR YATIRIM VE GİRİŞİMLERİNE GELİR VERGİSİ STOPAJI, SİGORTA PRİMİ İŞVEREN PAYI VE SU BEDELİ İNDİRİMİ İLE ENERJİ DESTEĞİ UYGULAMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 20 Nisan 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28270 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/3/2012

Detaylı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı 2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı SODES Programı SODES programı; 2008 yılında GAP illerinde uygulanmaya konulmuş 2010 DAP illerini ve 2013 yılında ilimizi de kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Detaylı

AVRUPA TOPLULUĞU (AT) YÜKLENİCİLERİ İÇİN KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNA SERTİFİKASI BAŞVURU VE KULLANMA REHBERİ

AVRUPA TOPLULUĞU (AT) YÜKLENİCİLERİ İÇİN KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNA SERTİFİKASI BAŞVURU VE KULLANMA REHBERİ AVRUPA TOPLULUĞU (AT) YÜKLENİCİLERİ İÇİN KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNA SERTİFİKASI BAŞVURU VE KULLANMA REHBERİ I- AT Yüklenicileri için Gelir İdaresi Başkanlığı ndan Katma Değer Vergisi İstisna Sertifikası

Detaylı

TEBLİĞ CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI KAPSAMINDA YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 2018/11201 SAYILI KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI KAPSAMINDA YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 2018/11201 SAYILI KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 15 Mart 2018 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30361 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI KAPSAMINDA YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 2018/11201 SAYILI KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ÖĞRENCİ KIYAFET ALIMI TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını İSTEKLİ TEDARİKÇİ

Detaylı

BÖLÜM I Genel Bilgiler

BÖLÜM I Genel Bilgiler BÖLÜM I Genel Bilgiler 1. Şirket Bilgileri Tüzel Kişi Şirket Unvanı ve Şirket Türü* Kuruluş Tarihi* Kayıtlı Adresi* Faaliyet Adresi* Çalışılan Banka Bilgileri* Ortaklık Yapısı, Sermayedarlar ve Hisse Dağılımı

Detaylı

Sirküler Rapor 22.09.2014/169-1 YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35) DE MESLEK MENSUPLARINA İLİŞKİN SORUMLULUK DÜZENLEMESİ

Sirküler Rapor 22.09.2014/169-1 YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35) DE MESLEK MENSUPLARINA İLİŞKİN SORUMLULUK DÜZENLEMESİ Sirküler Rapor 22.09.2014/169-1 YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35) DE MESLEK MENSUPLARINA İLİŞKİN SORUMLULUK DÜZENLEMESİ ÖZET : Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca çıkarılan YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35)

Detaylı

Macaristan da Lisanslı Depoculuk.

Macaristan da Lisanslı Depoculuk. Macaristan da Lisanslı Depoculuk. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu 1. Temel tanımlar I. - Lisanslı depo, malların emanet ve lisanslı depoculuk amaçları

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT 91 SERİ NO LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ BAŞLIK

BAKIŞ MEVZUAT 91 SERİ NO LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ BAŞLIK BAKIŞ MEVZUAT 91 SERİ NO LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ BAŞLIK Sayı 2017/50 ÖZET 91 Seri No lu Gider Vergileri Genel Tebliğinde elektronik para ve ödeme kuruluşları ile bu kuruluşların şube veya temsilcilerince

Detaylı

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ Tarih : 10.07.2018 Sayı : 2018-68 Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ 7103 ve 7104 sayılı Bazı Vergi Kanunlarının Değiştirilmesi Hakkında Kanun la 3065

Detaylı

ÇEVRE KORUMA PROJELERİNİN YAPTIRILMASI ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. (Yayımlandığı R.G. Tarihi : Sayı : 21152)

ÇEVRE KORUMA PROJELERİNİN YAPTIRILMASI ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. (Yayımlandığı R.G. Tarihi : Sayı : 21152) ÇEVRE KORUMA PROJELERİNİN YAPTIRILMASI ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK (Yayımlandığı R.G. Tarihi : 24.2.1992 Sayı : 21152) Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı 383 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 1 inci maddesi

Detaylı

YER ALTI DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ TEMEL KULLANIM USUL VE

YER ALTI DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ TEMEL KULLANIM USUL VE Resmî Gazete:4.06.2011 Tarih ve 27954 Sayı Yönetmelik Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: YER ALTI DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ TEMEL KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

TEBLİĞ. b) İşbirliği kuruluşu: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birlikleri, tasarım konusunda iştigal eden dernek, birlik ve vakıfları,

TEBLİĞ. b) İşbirliği kuruluşu: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birlikleri, tasarım konusunda iştigal eden dernek, birlik ve vakıfları, 21 Aralık 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29212 Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/4)

Detaylı

Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında gerçek ve tüzel kişilerin serbest

Detaylı

Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Esaslarda geçen;

Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Esaslarda geçen; KALKINMA BAKANLIĞI AVRUPA BĐRLĐĞĐ REKABET EDEBĐLĐRLĐK VE YENĐLĐK ÇERÇEVE PROGRAMI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ POLĐTĐKA DESTEK PROGRAMI YURTDIŞI TOPLANTI DESTEĞĐ ÖDENEĞĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR Amaç

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI Beşeri İlaçların Fiyatlandırılmasına Dair Karar BAKANLAR KURULU KARARI Resmi Gazete Yayım Tarihi: 30.06.2007 Sayı: 26568 Karar Sayısı : 2007/12325 (10 Kasım 2011 tarihinde yapılmış olan değişikliklerle)

Detaylı

Bu niteliğe sahip antrepoların yukarıda belirtilen izin yazısını alabilmeleri için ayrıca;

Bu niteliğe sahip antrepoların yukarıda belirtilen izin yazısını alabilmeleri için ayrıca; Başlık 104 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (Taslağı) Resmi Gazete No Resmi Gazete Tarihi Kapsam A. TÜRKİYE DE İKAMET ETMEYENLERE DÖVİZ KARŞILIĞI YAPILAN TESLİMLERDE İHRACAT İSTİSNASI UYGULANMASI

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 91 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 91 Tarih: Sirküler No: 2017 / 91 Tarih: 29.12.2017 Konu: 7061 sayılı Kanun un; engelli ÖTV istisnası ve FATİH projesi ÖTV istisnasına ilişkin hükümleri hakkında açıklamalar yapıldı. 2 Özet: 27 Aralık 2017 tarihli

Detaylı

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler New Energy, Renewable Energy Mustafa HERDEM Genel Müdür Else Enerji 19.11.2013 Sunum İçeriği

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Turknet, Net Ankara ile Vodafone ve Turknet ile Turkcell Arasındaki Uzlaştırma Talebi

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Turknet, Net Ankara ile Vodafone ve Turknet ile Turkcell Arasındaki Uzlaştırma Talebi BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :20.01.2011 Karar No :2011/DK-07/25 Gündem Konusu :Turknet, Net Ankara ile Vodafone ve Turknet ile Turkcell Arasındaki Uzlaştırma Talebi KARAR

Detaylı

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4139 Karar Tarihi: 26/11/2012

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4139 Karar Tarihi: 26/11/2012 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: K U R U L K A R A R I Karar No: 4139 Karar Tarihi: 26/11/2012 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 26/11/2012 tarihli toplantısında; Yer Altı Depolama Tesisleri Kullanım

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI KOCAELİ İLİNDE KAYITLI SATIŞ İHALESİ YAPILACAK OLAN GAYRİMENKULLER

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI KOCAELİ İLİNDE KAYITLI SATIŞ İHALESİ YAPILACAK OLAN GAYRİMENKULLER SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI Mülkiyeti Kurumumuza ait tapuda Kocaeli İli, Karamürsel İlçesi, Kayacık Mahallesi, 174 ada, 35 parselde kayıtlı 28.184,55 m² yüzölçümlü taşınmaz

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OFİS SARF MALZEME VE KIRTASİYE TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını : Madde

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 40)

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 40) SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 22.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26384 (SIRA NO: 40) A) İHRAÇ MALI TAŞIYAN

Detaylı

SATINALMA USÛL VE ESASLARI YÖNERGESİ

SATINALMA USÛL VE ESASLARI YÖNERGESİ ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SATINALMA USÛL VE ESASLARI 1.AMAÇ Bu yönergenin amacı, Kurumumuzun ihtiyacı olan her türlü malzeme ve hizmetler ile sanayicilerimize sunulmak üzere temin edilecek

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /121-1

Sirküler Rapor Mevzuat /121-1 Sirküler Rapor Mevzuat 129.06.2015/121-1 TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 3) YAYIMLANDI

Detaylı

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ (22 Kasım 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ (22 Kasım 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ (22 Kasım 2010 tarih ve 27763 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) (Değişik:RG-15/04/2013-28619)

Detaylı

Sayı : 2017/21 Tarih : Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında

Sayı : 2017/21 Tarih : Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında SİRKÜLER Sayı : 2017/21 Tarih : 16.05.2017 Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında 26.4.2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

KONU: 91 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ. GENELGE (Sadece Müşterilerimiz içindir)

KONU: 91 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ. GENELGE (Sadece Müşterilerimiz içindir) Genelge : 2017/12 14.03.2017 GENELGE (Sadece Müşterilerimiz içindir) Açıklama; 11/03/2017 tarih ve 30004 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 91 Seri No lu Gider Vergileri Genel Tebliğinde; 6493 sayılı Ödeme

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

Dış Borç Ödeme Hesabı Oluşturulması ve İşleyişine İlişkin Esas ve Usullere Dair Yönetmelik

Dış Borç Ödeme Hesabı Oluşturulması ve İşleyişine İlişkin Esas ve Usullere Dair Yönetmelik Devlet Bakanlığından: Dış Borç Ödeme Hesabı Oluşturulması ve İşleyişine İlişkin Esas ve Usullere Dair Yönetmelik Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bunlara bağlı

Detaylı

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

BAŞVURU MEKTUBU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA. Kimyasal-Kit ve Sarf Malzeme Alımı 32 kalem 34.

BAŞVURU MEKTUBU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA. Kimyasal-Kit ve Sarf Malzeme Alımı 32 kalem 34. İhalenin adı Başvuru sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası (gerçek kişi ise) Vergi Kimlik Numarası BAŞVURU MEKTUBU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 31 CCT 2014 19:24 FRCM TC ITKİB P.O1 05 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 31 Ekilİ! Sayı : 31429883-105.01 TELEFAKS Konu Dahilde İşleme Rejimihk. 0000120007512 - TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ

Detaylı

ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ

ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) Ekonomi Bakanlığından: Amaç GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı

Detaylı

SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli

SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli 40 Nolu, SM, Serbest Muhasebecilik, SMMM, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM, Yeminli Mali Müşavirlik

Detaylı

(14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

(14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kültür Yatırım ve Girişimlerine Gelir Vergisi Stopajı, Sigorta Primi İşveren Payı ve Su Bedeli İndirimi İle Enerji Desteği Uygulamasına Dair Yönetmelik Amaç (14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete)

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM YÖNERGESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM YÖNERGESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 (1) Bu yönerge; Marmara Üniversitesi öğrencilerinin yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatı amacı, Üniversitemiz kütüphanelerinin bütün materyalinin (kitap, süreli yayın, tez, broşür, görsel-işitsel gereçleri, elektronik veri tabanları vb.) eğitim-öğretimi desteklemek,

Detaylı

TEBLĐĞ. Tebliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin. 28/1/2009 27124 Tebliğde Değişiklik Yapan Tebliğlerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

TEBLĐĞ. Tebliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin. 28/1/2009 27124 Tebliğde Değişiklik Yapan Tebliğlerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin 7 Haziran 2014 CUMARTESĐ Resmî Gazete Sayı : 29023 TEBLĐĞ Kamu Đhale Kurumundan: ĐHALELERE YÖNELĐK BAŞVURULAR HAKKINDA TEBLĐĞDE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA DAĐR TEBLĐĞ MADDE 1 28/1/2009 tarihli ve 27124 sayılı

Detaylı