AHŞABIN GÜCÜ! AHŞABIN GÜCÜ!. SON YILDIR BİZE UNUTTURULAN. Y.Mim.Çelik ERENGEZGİN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AHŞABIN GÜCÜ! AHŞABIN GÜCÜ!. SON YILDIR BİZE UNUTTURULAN. Y.Mim.Çelik ERENGEZGİN"

Transkript

1 AHŞABIN GÜCÜ! SON YILDIR BİZE UNUTTURULAN AHŞABIN GÜCÜ!. Y.Mim.Çelik ERENGEZGİN

2 AHŞABA YÖNELTİLEN TEMEL SORULAR??..

3 1- YANMAZ MI? 2- ÇÜRÜMEZ Mİ? 3- ORMANLAR YOK OLMAZ MI? 4- SAĞLAM OLUR MU? 5- ÇOK KATLI OLUR MU? 6- EKONOMİK OLUR MU?

4 işte cevapları!...

5 1- YANMAZ..

6 HESAP SONUCU ÇIKAN AHŞAP KESİTİNİN BİRAZ DAHA BÜYÜĞÜ KULLANILDIĞINDA, DIŞTAKİ KÖMÜRLEŞEN TABAKANIN DOĞAL BİR İZOLASYON SAĞLAYARAK İÇ AHŞABIN YANMASINI GECİKTİRDİĞİNİ biliyor muyuz?

7

8

9 1225 DE REN NEHRİNDE İNŞA EDİLEN BASEL KÖPRÜSÜNÜN 1903 YILINA KADAR 774 YIL HİZMET VERDİĞİNİ, 13. VE 14. YÜZYILDA İNŞA EDİLEN AHŞAP KOLON VE ÇATILARI OLAN KASTAMONU: MAHMUTBEY, BEYŞEHİR: EŞREFOĞLU VE AFYON: ULU CAMİLERİNİN,ÖZEL BİR BAKIMA SAHİP OLMAKSIZIN 600 İLA 700 YILDIR AYAKTA OLDUĞUNU biliyor muyuz?

10 2- ÇÜRÜMEZ

11

12 1500 YAŞINDAKİ AYASOFYA DA KEMERLERİN ARASINDAKİ GERGİ ÇUBUKLARININ EN ESKİLERİNİN AHŞAP OLDUĞUNU, YANİ DÜNYANIN EN ÜNLÜ VE ESKİ YAPILARINDAN BİRİNİN, ASIRLARDIR AHŞABA GÜVENDİĞİNİ biliyor muyuz?

13

14

15 Ya bunlar?.. Mısır-Kahire Müzesi 4000 Kapı menteşesi yuvası yaşında..

16 20.YÜZYILIN BAŞINDA ÖMRÜ SONSUZDUR! DİYE ANLATILAN BETONARMENİN FİZİKİ ÖMRÜNÜN, KARBONATLAŞMA VE KOROZYON SORUNU YÜZÜNDEN ORTALAMA 60 YIL OLDUĞUNUN ARTIK BİLİMSEL OLARAK KABUL EDİLDİĞİNİ biliyor muyuz?

17 3- ORMANLAR.YOK OLMAZ..

18 TÜRKİYE YÜZÖLÇÜMÜNÜN % 26 SININ ORMAN ALANI OLDUĞUNU, AVRUPA ORTALAMASININ DA %27 OLDUĞUNU, biliyor muyuz?

19 ORMAN ALANLARIMIZIN ÜÇTE BİRİNİN ;KIZILÇAM YANİ,YAPI KERESTESİ OLMAYA EN UYGUN TÜRLERDEN OLDUĞUNU biliyor muyuz?

20 BUNA KARŞILIK ORMAN ALANIMIZIN % 60 ININ BİLİNÇSİZ BAKIM YÜZÜNDEN BOZUK OLDUĞUNU, DÜNYA ORTALAMASI % 5 İKEN BİZDE ORMAN ÜRÜNLERİMİZİN % 60 ININ YAKACAK OLARAK KULLANILDIĞINI biliyor muyuz?

21 DÜNYADA AHŞABI İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANAN ÜLKELERDE ORMANLARIN KÜÇÜLMEDİĞİNİ, TERSİNE ; BİLİMSEL BİR YAKLAŞIM VE BİLİNÇLİ BİR KORUMA ANLAYIŞI İLE BÜYÜMEKTE OLDUĞUNU biliyor muyuz?

22 AVRUPANIN EN BÜYÜK KAĞIT VE AĞAÇ ÜRÜNLERİ ÜRETİCİSİ OLAN FİNLANDİYA ORMANLARININ 1945 DEN BU YANA % 50 BÜYÜDÜĞÜNÜ, Her yıl ortalama % 4 artan orman ürünlerinin %3 ünü kullanan ülkede yıllık net %1 artış sağlandığını, biliyor muyuz?

23 Finlandiya'da orman sahipliği Firmalar 8% Devlet 18% Diğer 6 % Ortalama orman alanı sahipliği 26 hektar Tüm özel sahipliklerin % 63 'ü 20 hektardan azdır. Özel 68%

24 İşte geleceğin ormanını toprağı ile birlikte yok edenler!..

25 BİR ÇİMENTO FABRİKASININ DOĞA KATLİAMI!..

26

27 Kesilen bir ağaç yeniden dikilebilir.. Ama milyarlarca yılda oluşmuş bu toprak tekrar üretilemez!..

28 İşte ; beton güzeldir?.. fotoğraf yarışması ve sonuçları!...

29 2004 ÇİMENTO VE BETON DÜNYASI 1 3 2

30 DOĞAL olanları çıkardığınızda, geriye ne kalır?...

31 4- SAĞLAM.OLUR

32

33 AMERİKA NIN EN BÜYÜK VE EN ÜNLÜ YAPIM FİRMALARINDAN SKİDMORE,OVİNGS & MERRİLL İN İNŞA ETTİĞİ 120 X 200 m BOYUTLARINDA, KİŞİLİK ÜTOPYA SALONUNUN YAPIMINDA YİNE BU YÜZDEN, YANİ YANGINA DAYANIKLI OLMASI İÇİN AHŞABIN ÇELİĞE TERCİH EDİLDİĞİNİ biliyor muyuz?

34

35

36

37

38 DEPREMDE BİZİ ÖLDÜRENİN SADECE BETONUN AĞIRLIĞI OLDUĞUNU, AHŞAP EVLERDE ÖLÜM RİSKİNİN SIFIRA YAKIN OLDUĞUNU biliyor muyuz?

39 İzmit-Gölcük karayolu

40 İzmit

41 Değirmendere

42 Değirmendere

43 Düzce

44 5- ÇOK KATLI.OLUR

45

46 AMERİKA

47 Kevin Cheung AMERİKA

48 AMERİKA

49 Kevin Cheung AMERİKA Kevin Cheung

50 BUNLARA KARŞILIK DÜNYANIN EN BÜYÜK TARİHİ AHŞAP BİNASININ 100 m BOYU,SEKİZ KATLI BİNA YÜKSEKLİĞİ İLE TAM 100 YILDIR AYAKTA OLAN BÜYÜKADA DAKİ RUM YETİMHANESİ OLDUĞUNU biliyor muyuz?

51

52

53

54 YA BUNLARI KİM YAPTI?

55

56 TÜRKİYE Yİ BOYDAN BOYA GEÇEN, YANİ km BOYUNDA BİR ÇİZGİ DÜŞÜNÜN. BU ÇİZGİNİN 27 km GENİŞLİĞİNDE OLMASI HALİNDE TÜM NÜFUSUN BAHÇELİ EV DÜZENİNDE BU ALANA SIĞABİLECEĞİNİ biliyor muyuz?

57

58 ÇOK KATLI YAPMALIYIZ. ÇÜNKÜ YER YOK! DİYENLERİN ; BU HESABI BİLMEYENLER OLDUĞUNU, SADECE MEVCUT RANTLARIN KORUNMASINA VE YÜKSELMESİNE HİZMET ETTİKLERİNİ düşünmüyor muyuz?

59 ÇOK KATLI OLMAK UĞRUNA KALABALIKLAŞAN ŞEHİR MERKEZLERİNDE YARIM SAAT TIKANAN TRAFİKTE BEKLEYEN BİR ARACIN, AÇIK BİR YOLDA AYNI SÜRE İÇİNDE VE AYNI BENZİNLE SİZİ 50 km UZAKLIĞA GÖTÜREBİLECEĞİNİ biliyor muyuz?

60 TOPLU TAŞIMAYA ÖNEM VEREREK ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZDÜĞÜMÜZDE, 60 MİLYON NÜFUSUN ; BAHÇELİ, MÜSTAKİL VE EN ÇOK İKİ KATLI EVLERDE YAŞAYABİLMESİNİN MÜMKÜN OLACAĞINI göremiyor muyuz?

61 6- EKOMİK.OLUR

62 ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN TEKNOLOJİ VE MİMARİ ÇÖZÜM İLE İNŞA EDİLEN AHŞAP KONUTLARIN TÜRKİYE DE DE BETON EVLERDEN DAHA UCUZA ÇIKABİLECEĞİNİ biliyor muyuz?

63 ALMANYA DAKİ TÜM YAPILARIN % 23 ÜNÜN, FRANSADA % 17 SİNİN, TÜRKİYE DE İSE % SİNİN BETON OLDUĞUNU biliyor muyuz?

64 GELİŞMİŞ ÜLKELERİN HİÇ BİRİSİNDE TÜRKİYE KADAR BETONLAŞMA İLE KARŞILAŞMANIN MÜMKÜN OLMADIĞINI VE ONLARIN BİZE GÖRE DAHA APTAL OLMADIKLARINI düşünmüyor muyuz?

65 AMERİKA DA KONUTLARIN %90 ININ, KALİFORNİYA DA İSE %99 UNUN AHŞAP OLDUĞUNU biliyor muyuz?

66 KÖPRÜLÜ YALISI 17.YÜZYIL SONLARINDA İNŞA EDİLDİĞİNDE, AMERİKA NIN HENÜZ TARİHTE YER ALMADIĞINI biliyor muyuz?

67

68 VE DAHA.. SAĞLIKLI OLUR

69 RADON ; RADYOAKTİF BİR GAZDIR. AKCİĞER KANSERİNDEN ÖLENLERİN % 14 ÜNÜN BİNA İÇİ RADONA MARUZ KALANLAR OLDUĞUNU biliyor muyuz?

70 İSTANBUL DA 398 EV ÜZERİNDE YAPILAN ÖLÇÜMDE 260 BEKARELE KADAR DEĞERLER BULUNMUŞTUR. BUNLARIN TÜMÜ BETON EVLERDİR.. ZEMİNİ BETON OLAN İKİ ADET AHŞAP EVDE ; 10 BEKAREL ÖLÇÜLMÜŞTÜR. ZEMİNİ DE AHŞAP GELENEKSEL JAPON EVLERİNDE YAPILAN ÖLÇÜMLERDE İSE EN ÇOK 2.9 BEKAREL RADON ÖLÇÜLEBİLDİĞİNİ 300 biliyor muyuz? maksimum BEKAREL 50 0 Ahşap Ahşap Beton

71 biliyor muyuz? görüyor muyuz? düşünüyor muyuz?

72 SONUÇ:

73 BETONARME AHŞABA GÖRE 5 KAT ÇELİK AHŞABA GÖRE 13 KAT AĞIR DIR AHŞAP BETON ÇELİK

74 Bir tuğla duvar kg/m2 iken Bir ahşap duvar kg/m2 dir. Yani 10 katı hafiftir Ahşap Duvar Tuğla Duvar

75 Ahşabın kendi AĞIRLIĞI AZ olduğundan temele ulaşan yükler de azdır. Temel daima ekonomiktir.. Çürük zeminlerde hatırlanmalıdır!..

76 Tahta ; FARKLI İKLİM KOŞULLARINA dayanır.işlem görmüş tahtalar TEMELLERDE dahi kullanılabilir.özel boyalarla YANGIN DİRENCİ arttırılabilir. emprenye edilerek, yani kimyasal sıvılarla işleme sokularak ÇÜRÜME VE BÖCEK TAHRİBATI tamamen önlenebilir.

77 Montaj ; İNSAN GÜCÜ İLE yapılabilir ve HAVA KOŞULLARINDAN ETKİLENMEZ. Aşırı sıcak ve soğuk, yağmur ve kar ; ahşap hariç tüm yapı uygulamalarını engeller..

78 MONTAJDAN HEMEN SONRA TAM YÜKLEME YAPILABİLİR. Böylece sağlamlığı denetlenebilir.iş bittiğinde yükünü almış yapı ayakta ise hep ayakta kalacaktır. Sonradan ortaya çıkan ; kaynak hatası, eksik demir konulması, kalıbın erken alınması gibi hayati sonuçları olan, benzer yüzlerce İMALAT KUSURUNU TAŞIMA RİSKİ SIFIRA YAKINDIR.

79 Yapı söküldüğünde çok az zayiatla YENİDEN KURULABİLİR. Onarım ve PLAN DEĞİŞİKLİĞİ çok kolaydır.. Bireysel müdahale olanağı verir..

80 Ahşap, kendi ÇEVRESİ İLE KİMYASAL DENGEDEDİR!.. etkilenmez ve etkilemez..

81 AHŞAP ENERJİ DOSTUDUR. İmal edilirken ve inşa edilirken diğer yapı malzemelerine göre çok daha az enerji kullanır. Ahşap evi ısıtmak için de çok daha az enerji harcanır.

82 Amaç ahşap fanatikliği yapmak değildir. Ahşap ; dünya örneklerinde görüldüğü gibi,çelik, beton,taş ve kerpiçle mükemmel bir uyum içinde kullanılabilir. Gerektiği yerde ve gerektiği biçimde.. VAZ GEÇMEMİZ GEREKEN BETON FANATİKLİĞİ! DİR.

83 Şehirler ortalama 20 yılda,rant ve fonksiyon gereksinmeleri ile kabuk değiştirir. Biz bu günden itibaren akıllıca davranmaya başlarsak ve Tanrı bize bu kadar avans verirse, TÜM DEPREM RİSKİNDEN her gün biraz daha ve 20yıl içinde TAMAMEN KURTULURUZ.

84 Toplumda bu bilincin yerleşmesi amacı ile çalışmaya başladığımızda Üniversitelerin ; GEREKLİ DERSLERİ, Belediyelerin ; GEREKLİ YÖNETMELİK MADDELERİNİ koyduğunu ve bu işi bilenlerin çoğaldığını göreceğiz.. İnanın hiç de zor değil. İnsan hayatını kurtarmak için mutlaka değecektir!..

85 Gelin aklın yolunda birleşelim!.. AHŞABI YENİDEN TANIMAYA VE TARTIŞMAYA BAŞLAYALIM!..

Sanılanın aksine her ormanın ve ağacın bir yaşı vardır ve zamanla ormanlarında yenilenmesi gerekir.

Sanılanın aksine her ormanın ve ağacın bir yaşı vardır ve zamanla ormanlarında yenilenmesi gerekir. Ahşap pencere kullandığınızda kesilen ağaçlara mı üzülüyorsunuz. Buna bir son verin çünkü sizin için kullandığımız ürünler FSC damgalı sürdürülebilir orman politikasına uygun olarak kesilmiş ağaçlardır.

Detaylı

Hafif çelik yapı sisteminin raporu

Hafif çelik yapı sisteminin raporu Hafif çelik yapı sisteminin raporu Yapısal çeliğin inşaat sektöründe kullanımı, Avrupa'da özellikle İngiltere'de 18. yüzyıl sonlarında, ABD de 19. yy ortalarına doğru başlamıştır. 2. Dünya Savası nın ardından

Detaylı

AHŞAP: HURAFELER VE GERÇEKLER EMİNE ERDOĞMUŞ

AHŞAP: HURAFELER VE GERÇEKLER EMİNE ERDOĞMUŞ AHŞAP: HURAFELER VE GERÇEKLER EMİNE ERDOĞMUŞ HURAFE 1 AHŞAP YAPILAR YANGINA DAYANMAZ AHŞAP ÇELİK YANGINDAN SONRA TRADA HAYDARPAŞA TREN İSTASYONU YANGINI 28 KASIM 2010 AHŞABIN YANGIN GÜVENLİĞİ Ahşap yanan

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık...

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Isı Yangın Ses Su Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı İnşaat yapı sektörüne, yeni bir soluk ve yeni nesil bir anlayışıyla, duvar yapı elemanları üretimi ile hizmet vermekteyiz.

Detaylı

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI Sirkülasyon, kelime anlamı olarak; insan akımı, deveran, gidip gelme hareketlerini ifade etmektedir. Düşey sirkülasyon ise insanların bir noktadan farklı bir kottaki noktaya

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

Enerji Verimli Çelik Evler

Enerji Verimli Çelik Evler Enerji Verimli Çelik Evler Enerji verimliliği nedir? Enerji verimliliği son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Genel olarak; yaşam standardını düşürmeden, enerjinin verimli kullanılarak tüketimin azaltılmasına

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi YAPI Canlıların beslenme ve barınma gibi doğal ihtiyaçlarını

Detaylı

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ Sanayi yapılarının tasarımlarına ; yapı özellikleri, kullanım fonksiyonları ve üretecekleri ürünleri dikkate alarak sanayicilerle

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I ÇATI TEKNİKLERİ

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I ÇATI TEKNİKLERİ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I ÇATI TEKNİKLERİ TANIM Yapıların en üstüne inşa edilen, yapıyı kar, yağmur, sıcak, soğuk ve rüzgar gibi dış tesirlere karşı koruyan, lüzumu halinde çatıdan bina içinin

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TAŞ YÜNÜ Taş yünü, volkanik bir kaya olan bazalt

Detaylı

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI PVC PANEL KİREMİT ÜRÜN BİLGİSİ ÜRÜN AVANTAJLARI ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle üretilmiş, 2 katmanlı özel çatı kaplama levhalarıdır. Üst katman malzemesi olarak,

Detaylı

BİTİRME PROJELERİ KATALOĞU

BİTİRME PROJELERİ KATALOĞU T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNM412: BİTİRME ÇALIŞMASI DERSİ 2016 2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJELERİ KATALOĞU Koordinatör:

Detaylı

TS 500 (2000): Betonarme yapıların hesap ve yapım kuralları TS 498: Yapı elemanlarının boyutlandırılmasında alınacak yüklerin hesap değerleri

TS 500 (2000): Betonarme yapıların hesap ve yapım kuralları TS 498: Yapı elemanlarının boyutlandırılmasında alınacak yüklerin hesap değerleri TS 500 (2000): Betonarme yapıların hesap ve yapım kuralları Bu standart betonarme yapı elemanları ve yapıların kullanım amaç ve süresine uygun güvenlikte tasarlanması hesaplanması, boyutlandırılması ve

Detaylı

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ Sanayi yapılarının tasarımlarına ; yapı özellikleri, kullanım fonksiyonları ve üretecekleri ürünleri dikkate alarak sanayicilerle

Detaylı

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir?

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir? FIBERCEMENT 1. Fibercement Nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır.

Detaylı

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır isonaturelle nedir? isonaturelle, çok amaçlı bir yalıtım malzemesidir. %98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır Soğuğa karşı Sıcağa

Detaylı

YAPININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI

YAPININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI YAPININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI İnsanlar ihtiyaçlarına bağlı olarak çevreyi değiştirerek daha rahat yaşayabilmeleri için yeni bir çevre meydana getiriler. Bunlar yapıyı oluşturur. İnsanların ihtiyaçlarını

Detaylı

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür.

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür. Fibercement nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır. Selüloz

Detaylı

PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ

PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ 1 PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ 2 3 BİZ PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ 2015 yılında Ankara Akyurt ta kurulan Elf Beton Yapı Elemanları İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., beton prekast

Detaylı

Güvenli bir hayatın yapı taşı. /akggazbeton

Güvenli bir hayatın yapı taşı.  /akggazbeton Güvenli bir hayatın yapı taşı www.akg-gazbeton.com /AKG.Gazbeton @AKG_Gazbeton /akggazbeton Ne üretir? AKG Gazbeton, ısı yalıtımlı, hafif, yanmaz ve deprem güvenliğini sağlayan, blok, Minepor ve donatılı

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

yalıtımı sağlama alın... /akggazbeton

yalıtımı sağlama alın...  /akggazbeton yalıtımı sağlama alın... www.akg-gazbeton.com /AKG.Gazbeton @AKG_Gazbeton /akggazbeton Yeni Nesil Yalıtım Plağı Minepor Minepor, mineral esaslı yapısı sayesinde, yangın güvenliği sağlayan A1 sınıfı hiç

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* INS-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 INS-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* INS-5502 UZMANLIK

Detaylı

ÇİFT DUVAR ARASINDA ISI YALITIMI

ÇİFT DUVAR ARASINDA ISI YALITIMI ÇİFT DUVAR ARASINDA ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi Diğer bir ismi sandviç duvar yalıtımıdır. Cam

Detaylı

İNŞ 404 Yapı Yönetimi 1

İNŞ 404 Yapı Yönetimi 1 İNŞ 404 Yapı Yönetimi 1 Uygulama 7.6: Aşağıda verilen taş istinat duvarına ait taş miktarını bulunuz. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı 2007 yılı birim fiyatlarıyla taş duvarın maliyetini hesaplayınız. Duvar

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI INS-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 INS-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI INS-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0

Detaylı

Su İzolasyon Çözümleri

Su İzolasyon Çözümleri Su İzolasyon Çözümleri İçindekiler 4 Uzun Ömürlü Köprü Çözümleri 6 Çatılardaki Mükemmel Performans 8 Otoparlarda Sorunsuz Çözümler 10 Doğru Çözümü Bulmak 2 Yapınızın Korunması Yapınızın özellikleri ne

Detaylı

ÇELİK VE PREFABRİK PROJELERİNİZİN, ÜRETİM ve UYGULAMALARINIZIN TÜM SÜREÇLERİNİ SİZİN İÇİN YÖNETİYORUZ.

ÇELİK VE PREFABRİK PROJELERİNİZİN, ÜRETİM ve UYGULAMALARINIZIN TÜM SÜREÇLERİNİ SİZİN İÇİN YÖNETİYORUZ. HAFİF ÇELİK / YAPISAL ÇELİK / PREFABRİK / KONTEYNER ÇÖZÜM ORTAĞI ÇELİK VE PREFABRİK PROJELERİNİZİN, ÜRETİM ve UYGULAMALARINIZIN TÜM SÜREÇLERİNİ SİZİN İÇİN YÖNETİYORUZ. Mimari Proje Statik Proje Doğru Teknik

Detaylı

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ;

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ; Hakkımızda İstanbul Zemin Epoksi ve Poliüretan Kaplamalar, BAUMEX Marka sının Uzman Uygulama Bayisi olarak yapı kimyasalları sektöründe hizmet vermektedir. Misyonumuz, daima Kaliteli ürün ve kaliteli hizmet

Detaylı

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF Uyumlu Cephe İskele Sistemi v2014/12tr Çok sayıda faydalı ekipman ve ek bileşenlerle FRAMESCAFF cephe yapı iskele sistemi, her şart altında değerini kanıtlar.

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-35) Baskı Sıva (36-37) İnce Yüzey Kaplama. Özel Yüzey Boyama (39) Parlak Yüzeyli Beton (40) Endüstriyel Yapı Ltd. Şti.

İçindekiler. Baskı Beton (4-35) Baskı Sıva (36-37) İnce Yüzey Kaplama. Özel Yüzey Boyama (39) Parlak Yüzeyli Beton (40) Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. İçindekiler Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. Kurulduğu 2005 yılından itibaren uygulamış olduğu 1.000.000 m 2 yi aşkın baskı beton zemin ve sıva tecrübesiyle, bugün özellikle Samsun ve Ankara merkezli olmak üzere

Detaylı

BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU

BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU GİRİŞ: 1.1 Raporun Anafikri Bu rapor Büyükada da yapılacak Çarşı Camii projesinin tasarım parametrelerini ve taşıyıcı sistem bilgilerini açıklayacaktır.

Detaylı

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR ÇELİK PREFABRİK YAPILAR 3. Bölüm Duvarlar. 4. Bölüm Kafes Kirişler. Duvarlar Çelik çerçeveli yapılarda kullanılan duvarlar da taşıyıcı yapı elemanları gibi çoğunlukla prefabriktir. Bu özellik üretimin

Detaylı

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÖZET Donatılı gazbeton çatı panellerinin çeşitli çatı taşıyıcı sistemlerinde

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN 2 3 Genel anlamda temel mühendisliği, yapısal yükleri zemine izin verilebilir

Detaylı

ÇEVRELEME. Duvarlar Çitler ve parmaklıklar Paravan ve panolar Engel taş ve direkleri

ÇEVRELEME. Duvarlar Çitler ve parmaklıklar Paravan ve panolar Engel taş ve direkleri ÇEVRELEME İnsan-çevre ilişkilerinin kontrolünde fiziksel, teknik, güvenlik, mahremiyet ve koruma yönünden gerek duyulmaktadır. Bu nedenle peyzaj alanlarında çevreleme elemanları kullanılmaktadır. Çevreleme

Detaylı

1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU

1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU 1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU Hazırlayan Akşan Grup Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Melih ŞİMŞEK İnşaat Mühendisi 2.000.000 m 2 lik tecrübesi ve Akkon çelik fabrikasında yıllık 25.000 ton üretim

Detaylı

MERAKLI KİTAPLAR Kavramlar

MERAKLI KİTAPLAR Kavramlar MERAKLI KİTAPLAR Kavramlar Bu kitabın sahibi:... Tüm zamanların insanları, bütün dünyada, her zaman içinde yaşadıkları ve barındıkları bir yaşam alanına, bir eve ihtiyaç duymuşlardır. Öncelikle, mimari,

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) www.endustriyelyapi.com.

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) www.endustriyelyapi.com. www.endustriyelyapi.com.tr İçindekiler Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. Kurulduğu 2005 yılından itibaren uygulamış olduğu 500.000 m² yi aşkın baskı beton zemin ve sıva tecrübesiyle, bugün özellikle Samsun ve

Detaylı

bims 15 esblok.com.tr

bims 15 esblok.com.tr bims 15 esblok.com.tr Türkiye nin Üretim Merkezi ESBLOK Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi nde 5.000 m 2 kapalı, 40.000 m 2 açık alanda kaliteli bims üretimi yapan öncü kuruluşlar arasında yer

Detaylı

üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir.

üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. ULTRALAM LVL ağaçlardan tabakalar halinde soyularak yapıştırılmış

Detaylı

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ NEDİR? Çift Duvar, iki adet betonarme duvar elemanın, aralarında projesine göre boşluk kalacak şekilde özel bağlantı

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS-

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİM 242 TAŞIYICI SİSTEMLER VE TEKNOLOJİLERİ I 2017-2018 BAHAR YARIYILI Dr. Öğr.Üyesi Cahide AYDIN İPEKÇİ Arş. Gör. Nurşah SERTER Taşıyıcı Sistemlerin

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞLETME VE PAZARLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI. ÜLKEMİZ ORMAN VARLIĞI ve ODUN ÜRETİMİ

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞLETME VE PAZARLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI. ÜLKEMİZ ORMAN VARLIĞI ve ODUN ÜRETİMİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞLETME VE PAZARLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI ÜLKEMİZ ORMAN VARLIĞI ve ODUN ÜRETİMİ Kenan AKYÜZ İşletme ve Pazarlama D. Başkanı kenanakyuz@ogm.gov.tr AHŞAP NEDİR? AHŞAP; ağaçtan üretilmiş

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

GAZBETONLU. HAFİF ÇELiK YAPI. SiSTEMLERİ

GAZBETONLU. HAFİF ÇELiK YAPI. SiSTEMLERİ GAZBETONLU HAFİF ÇELiK YAPI SiSTEMLERİ Patentli Sistemimiz PACKET Gazbetonlu ÇELİK YAPI MESKEN Çelik Yapı nın kendine ait patentli yapı sistemi olan PACKET, çelik yapının bildiğiniz tüm avantajlarından

Detaylı

KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ

KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ Konut Değerleme ve Yapım Teknikleri Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programı KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ 1 Konut Değerleme Ve Yapım Teknikleri İçindekiler 1.1. DERSİN AMACI...

Detaylı

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır.

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ruvitex İndustry AD şirketi, anonim ortaklık olarak 2011 yılında Ruse şehrinde kurulmuştur. Orta ve Doğu Avrupa nın en büyük plastize edilmiş polivinil klorür (PVC) fabrikalarından biri olan Ruvitex İndustry

Detaylı

KAMP EVLERİ. 22m. Acil Müdahale Barınakları 11m. TGT Tarım Gıda Turizm İnş.San.Tic.Ltd.Şti. Tarım Gıda Turizm İnş.San.Tic.Ltd.Şti.

KAMP EVLERİ. 22m. Acil Müdahale Barınakları 11m. TGT Tarım Gıda Turizm İnş.San.Tic.Ltd.Şti. Tarım Gıda Turizm İnş.San.Tic.Ltd.Şti. 2 2 22m Acil Müdahale Barınakları 11m Tarım Gıda Turizm İnş.San.Tic.Ltd.Şti. TGT Tarım Gıda Turizm İnş.San.Tic.Ltd.Şti. ÇADIRA VE KONTERNIRLARA ALTERNATİF Kamp Evlerini oluşturan paneller 6.100 adet 1,5

Detaylı

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI kayraenerji.com Modüler depo, demonte parçalar halinde imal edilmiș ürünün hiçbir kaynak ya da bașka imalat yöntemi gerektirmeden montaj mahallinde cıvatalar

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ (Bölüm-3) KÖPRÜLER

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ (Bölüm-3) KÖPRÜLER İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ (Bölüm-3) KÖPRÜLER Yrd. Doç. Dr. Banu Yağcı Kaynaklar G. Kıymaz, İstanbul Kültür Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ders Notları, 2009 http://web.sakarya.edu.tr/~cacur/ins/resim/kopruler.htm

Detaylı

AHġAP OYUN GRUBU TEKNĠK ġartnamesġ

AHġAP OYUN GRUBU TEKNĠK ġartnamesġ AHġAP OYUN GRUBU TEKNĠK ġartnamesġ Tanımı ĠĢlevi : Ahşap Oyun Grubu : İpli Tırmanma, Kaydırak YaĢ Grubu : +6 Kullanıcı Kapasitesi :

Detaylı

Firmamız. Hedeflerimiz

Firmamız. Hedeflerimiz Firmamız Başta konteyner olmak üzere, modüler şantiye binaları, çelik yapılar gibi prefabrik konut üretimi ve montaj / demontaj hizmeti veren Kardem Prefabrik, bu alanda yurt genelinde inşaat firmalarının

Detaylı

Smart Building Technology

Smart Building Technology Smart Building Technology Sayın Müşterilerimiz Tüm işlerinizde başarılarınızın devamını temenni eder, hayırlı günler dileriz. SBT.İZO Yönetimi SBT.İZO % 100 doğal alcı ve insan sağlığına zarar vermeyen

Detaylı

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ YAPILAN İŞLER Bina Dış Cephe Gerekli Yüzey Hazırlıklarının ve Gerekli Tamiratların Yapılması Dış Cephenin

Detaylı

YENİ YÖNETMELİĞE UYGUN YALITIM VE DUVAR DOLGU MALZEME SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON

YENİ YÖNETMELİĞE UYGUN YALITIM VE DUVAR DOLGU MALZEME SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yalıtım Kongresi 23-24-25 Mart 2001 Eskişehir-Türkiye YENİ YÖNETMELİĞE UYGUN YALITIM VE DUVAR DOLGU MALZEME SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON ÖZET M. Gökhan KORKMAZ MARDAV Yalıtım

Detaylı

THERMOMASS YAPI SİSTEMİ

THERMOMASS YAPI SİSTEMİ THERMOMASS YAPI SİSTEMİ TÜRKİYE PREFABRİKASYON BİRLİĞİ 14. PREFABRİKASYON SEMPOZYUMU 17.05.2016 SEDAT ARIMAN THERMOMASS NEDİR? THERMOMASS YAPI SİSTEMİ, ısı yalıtımlı, betonarme sandöviç, taşıyıcı veya

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı

SIRADANLIKTAN VAZGEÇMENiN TAM ZAMANI KALiTELi DEKORATiF DiZAYN EV DEKORASYONLARI

SIRADANLIKTAN VAZGEÇMENiN TAM ZAMANI KALiTELi DEKORATiF DiZAYN EV DEKORASYONLARI hakkımızda 2001 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketimiz kaliteli ve çağdaş fikirleri ile birçok başarılı projeye imza atmıştır. İnşaat sektöründeki hızlı gelişmeler ve yeni ürün

Detaylı

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Yapılarda, kirli havayı dışarı atma, binaya temiz hava temin etme,

Detaylı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI 3. Bölüm 1 BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI Kalıp Malzemeleri Bir kalıp sistemini meydana getiren kısımlar kaplama ve kalıp iskelesi olmak üzere ikiye ayrılır.

Detaylı

YAPI MALZEMESİ Anabilim Dalı

YAPI MALZEMESİ Anabilim Dalı T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ İnşaat Mühendisliği Bölümü YAPI MALZEMESİ Anabilim Dalı Dr. Türkay KOTAN ERZURUM 2016 İÇERİK 1. Malzemenin Önemi 2. Malzeme Özelliklerinin

Detaylı

Borusan-Pro. güçlendirilmiş çelik yapı ve sanayi profilleri

Borusan-Pro. güçlendirilmiş çelik yapı ve sanayi profilleri Borusan-Pro güçlendirilmiş çelik yapı ve sanayi profilleri GÜÇLENDİRİLMİŞ ÇELİK YAPI VE SANAYİ PROFİLLERİ Borusan Mannesmann Borusan Mannesmann günümüzde ayrı sektörde faaliyet gösteren Borusan Grubu

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 2018 Mart Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Mart 2017 Mart 2018 DEĞİŞİM % BİRİM FİYAT BİRİM FİYAT 3.679.979 1.707.670.979 0,46 3.155.178 2020.989.519

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

KEŞĐF ÖZETĐ. <Ahır> : 100 Başlık süt Đnekçiliği Tesisi Kurulması. : Kars Đli Kağızman Đlçesi Değirmendere Köyü

KEŞĐF ÖZETĐ. <Ahır> : 100 Başlık süt Đnekçiliği Tesisi Kurulması. : Kars Đli Kağızman Đlçesi Değirmendere Köyü (Aşağıdaki Keşif özetine yazılan isimler, poz numaraları ve miktarlar sadece örnektir. Başvurunuza ait gerekliliklere göre teknik şartnamenizi oluşturunuz.) KEŞĐF ÖZETĐ Yatırımın Adı Yatırımın Adresi :

Detaylı

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama PVC PANEL KİREMİT 2 3 4 1 6 5 1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama ÜRÜN BİLGİSİ ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle

Detaylı

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi sistemi, betonarme ve çelik yapılarda, Tek iskeletli

Detaylı

15 yıllık kompozit malzemelerdeki deneyimimizi, 2007 yılı itibari Fiberpull çatısı altında topladık.

15 yıllık kompozit malzemelerdeki deneyimimizi, 2007 yılı itibari Fiberpull çatısı altında topladık. 15 yıllık kompozit malzemelerdeki deneyimimizi, 2007 yılı itibari Fiberpull çatısı altında topladık. Fabrikamız 2000 m 2 si kapalı olmak üzere toplam 10.000 m 2 alanda kurulmuştur. Ülkemizde gelişen sanayimiz

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ Ø 2016 Ekim Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Eylül 2016 Ekim 2016 DEĞİŞİM 3.272,722,772 1.608,446,733 0,50 3.012,1363,31 1.139,336,062 0,32

Detaylı

Üst yapı yüklerinin bir bölümü ya da tümünü zemin yüzünden daha derinlerdeki tabakalara aktaran

Üst yapı yüklerinin bir bölümü ya da tümünü zemin yüzünden daha derinlerdeki tabakalara aktaran Üst yapı yüklerinin bir bölümü ya da tümünü zemin yüzünden daha derinlerdeki tabakalara aktaran temel derinliği/temel genişliği oranı genellikle 4'den büyük olan temel sistemleri derin temeller olarak

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi

CeketMAX Dış Cephe Sistemi Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, bina tasarlamak, pasif ev tasarımlarında nitelikli yalıtıma sahip dış duvar uygulamalarında

Detaylı

mayatech ÜRÜN KATALOĞU mayatech kompozit profiller

mayatech ÜRÜN KATALOĞU mayatech kompozit profiller 1 ÜRÜN KATALOĞU t 0 312 467 10 12-13 e info@mayaglobal.com.tr w www.mayaglobal.com.tr a Tunus Cadesi Mimoza Apt. No:70/9 Kavaklidere-Ankara-Türkiye mayatech 2 mayatech kompozit profiller MAYA TECH 15 yıllık

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-1 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter KAPSAM Temel

Detaylı

TÜRKİYE NİN YEŞİL ELMA ÖDÜLLÜ TEK YALITIM SIVASINI GURURLA SUNARIZ...

TÜRKİYE NİN YEŞİL ELMA ÖDÜLLÜ TEK YALITIM SIVASINI GURURLA SUNARIZ... TÜRKİYE NİN YEŞİL ELMA ÖDÜLLÜ TEK YALITIM SIVASINI GURURLA SUNARIZ... ThermoPlast Hakkında Firmamız, binaların yalıtımı amacı ile petrol türevi hammaddeler ile üretilen MANTOLAMA sistemlerine muadil olarak,

Detaylı

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ ZENON PANEL MALZEME VE BİLEŞENLERİ

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ ZENON PANEL MALZEME VE BİLEŞENLERİ ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ ZENON PANEL MALZEME VE BİLEŞENLERİ İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. ZENON PANEL DUVAR SİSTEMİ AÇIKLAMALARI... 4 2.1. Zenon Panel duvar sisteminin esasları... 4 2.2. Zenon Panel

Detaylı

Çelik yapı sistemi, inşaat sektörüne; güven, hız ve işlerlik kazandırıyor...

Çelik yapı sistemi, inşaat sektörüne; güven, hız ve işlerlik kazandırıyor... Çünkü çelik, inşaat teknolojisinde bir devrimdir. Sağlamlığı, dayanıklılığı ve direnci kıyaslanamaz. Çelik teknolojisi, geleneksel yöntemlere meydan okuyor... Çünkü Çelik teknolojisi kusursuz bir konfor,

Detaylı

YAĞMUR İNDİRME ÇÖZÜMLERİ. Modüler, uzun ömürlü yağmur indirme çözümleri.

YAĞMUR İNDİRME ÇÖZÜMLERİ. Modüler, uzun ömürlü yağmur indirme çözümleri. YAĞMUR İNDİRME ÇÖZÜMLERİ Modüler, uzun ömürlü yağmur indirme çözümleri. Çatıda yağmur indirme sistemi ayrı bir önem taşır. Çünkü; kırılan, çatlayan, yağmur suyunun düzenli akışını engelleyen, yapının estetiğini

Detaylı

DİLATASYON DERZİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

DİLATASYON DERZİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DİLATASYON DERZİ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DİLATASYON DERZİ Yapının kendi ağırlığından ya da oturduğu zeminden

Detaylı

Kod numarası tek olanlar güz dönemi, çift olanlar bahar dönemi derslerini belirtmektedir.

Kod numarası tek olanlar güz dönemi, çift olanlar bahar dönemi derslerini belirtmektedir. Kod numarası tek olanlar güz dönemi, çift olanlar bahar dönemi derslerini belirtmektedir. İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Sıra 1 İMÜ 510 Beton Katkı Maddeleri 2 İMÜ 511 Hafif İnşaat Malzemeleri

Detaylı

Quick Smart Steel Structures Steel-Architectural-Engineering-Solutions

Quick Smart Steel Structures Steel-Architectural-Engineering-Solutions Quick Smart Steel Structures Steel-Architectural-Engineering-Solutions İdeas for steel * Think Different!.. Sayın Yatırımcı,İlgili.. ÜRETİM TEKNOLOJİSİ İmalat tam otomatik rollforming makinaları ile yapılmaktadır.

Detaylı

Kaliteli ve Hızlı Çözüm Arayanlar

Kaliteli ve Hızlı Çözüm Arayanlar Kaliteli ve Hızlı Çözüm Arayanlar Sizin İçin Membranlı Modüler Su Depolarını Ürettik... Galvaniz veya özel kaplamalı sac gövdesi, özel dizayn edilmiş hijyenik membranı ile Membranlı Modüler Depo sunun

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Ümit ÖZKAN 1, Ayşe DEMİRTAŞ 2 Giriş: Yapıblok, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş. tarafından 1996 yılından beri endüstriyel üretim yöntemleri ile üretilen

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32)

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) İçindekiler Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) 03 Baskı Beton Uygulama Alanları Otoparklar Dog al taşların eşsiz görünümü ile betonun

Detaylı

DÖŞEMELER. Döşeme tipleri: Kirişsiz döşeme. Dişli (nervürlü) döşeme Asmolen döşeme Kaset (ızgara)-kiriş döşeme

DÖŞEMELER. Döşeme tipleri: Kirişsiz döşeme. Dişli (nervürlü) döşeme Asmolen döşeme Kaset (ızgara)-kiriş döşeme DÖŞEMELER Üzerindeki yükleri kiriş veya kolonlara aktaran genelde yatay betonarme elemanlardır. Salon tavanı, tabanı, köprü döşemesi (tabliye) örnek olarak verilebilir. Döşeme tipleri: Kirişli döşeme Kirişsiz

Detaylı

İZMİR ÇATI UYGULAMA VE ÇATI AKTARMA. Çatı Nedir?

İZMİR ÇATI UYGULAMA VE ÇATI AKTARMA. Çatı Nedir? Çatı Nedir? Binaların üstünü tüm atmosferik etmenlere karşı korumak, yaşam alanlarını dış etmenlerden korumak, binanın zamanla deformasyonunu engellemek aynı zaman da koruma işlevini sağlayan sistemleri

Detaylı

KUZEY MARMARA (3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ DAHİL) OTOYOLU PROJESİ ODAYERİ-PAŞAKÖY (3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ DAHİL) KESİMİ 3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ (YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ)

KUZEY MARMARA (3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ DAHİL) OTOYOLU PROJESİ ODAYERİ-PAŞAKÖY (3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ DAHİL) KESİMİ 3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ (YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ) 3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ (YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ) İHALE MAKAMI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İDARE KONTROL TEŞKİLATI KARAYOLLARI 1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Kuzey Marmara Otoyolu Kontrol Başmühendisliği MÜŞAVİR GÖREVLİ

Detaylı

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1.

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1. www.akindemir.com İNŞAAT DEMİRİ 8-32 mm. arası inşaat demirleri Anma çapı (D) (mm) TS BS ASTM AFNOR ELOT DIN Çevre Uzunluğu (U) (mm) Kesit Alanı (F) (mm2) Anma Kütlesi (G) (Kg/m) 8 25,10 50,2 0,395 10

Detaylı

CE498 PROJE DERS NOTU

CE498 PROJE DERS NOTU CE498 PROJE DERS NOTU İnşaat Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi Yakın Doğu Üniversitesi Temmuz 2015, Lefkoşa, KKTC CE498 - PROJE Genel Kapsam: Bu derste 3 katlı betonarme konut olarak kullanılacak

Detaylı

Yapılara Etkiyen Karakteristik. yükler

Yapılara Etkiyen Karakteristik. yükler Yapılara Etkiyen Karakteristik Yükler G etkileri Q etkileri E etkisi etkisi H etkisi T etkileri Kalıcı (sabit, zati, öz, ölü) yükler: Yapı elemanlarının öz yükleridir. Döşeme ağırlığı ( döşeme betonu+tesviye

Detaylı

Temel sistemi seçimi;

Temel sistemi seçimi; 1 2 Temel sistemi seçimi; Tekil temellerden ve tek yönlü sürekli temellerden olabildiğince uzak durulmalıdır. Zorunlu hallerde ise tekil temellerde her iki doğrultuda rijit ve aktif bağ kirişleri kullanılmalıdır.

Detaylı