YEREL YÖNETİM İHALELERİNDE AÇIK TEKLİF YÖNTEMİNİN UYGULANMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YEREL YÖNETİM İHALELERİNDE AÇIK TEKLİF YÖNTEMİNİN UYGULANMASI"

Transkript

1 YEREL YÖNETİM İHALELERİNDE AÇIK TEKLİF YÖNTEMİNİN UYGULANMASI Orhan PİRLER GİRİş Yerel yönetimler; il, belediye ve köy halkının mahalli ve mü terek ihtiyaçlarını kar ılamak üzere kurulmu kamu tüzelki ileridir. Yerel yönetimlerin yapacakları kamu hizmetleri, Belediye Kanunu'nda, İl Özel İdaresi Kanunu'nda, Köy Kanunu'nda ve diger bazı kanunlarda gösterilmi tir. Yerel yönetimler yapmak zorunda oldukları kamu hizmetlerinin her safhasında alım, satım, kira, ihale i leriyle kar ı kar ıya kalırlar. Yerel yönetimlerde, in aat, araç, gereç, yedek parça, akaryakıt, kırtasiye, demirba, mefru at satın alımları veya ta ınmaz malların kiraya verilme i leri büyük bir yekun tutar. İhale İ leri suiistimal yapmaya, adam kayırmaya, haksız kazanç saglamaya müsaittir. Bu sebeple resmi kurulu lardaki ihale i leri belirli usul ve esaslara baglanmı tır. İhalelerin belirli usul ve esaslara uygun olarak yapılmaması Türk Ceza Kanunu'na göre suç sayılmı, agır cezai müeyyidelere baglanmı tır. İhalelerde suiistimali önlemek, Devlet İhale Kanunu'nun amir hükümlerine uymakla ve ihalelerde açıklıgı ve rekabeti saglamakla mümkündür. Yerel yönetimlerde en çok uygulanan ihale yöntemlerinden biri "açık teklif' yöntemidir. Bu yöntem, ihalelerde açıklıgı ve rekabeti saglar. Bu yöntemde, belde halkı, yerel yönetimlerin yapacakları ihaleleri yakından takip eder, yerel yöneticilere güveni artar. Bu yazımızda, açık teklif yönteminin genel esaslarını ve uygulama biçimini açıklayacagtz. Emekli Vali. çağrjıq Yenı YOnetimlu, Gıt 2, Sayı 3, Mayıs 1993, s

2 58 ÇAGDAŞ YEREL YÖNETİMLER AÇIK TEKLİF YÖNTEMİYLE YAPILACAK işler Açık teklif yöntemiyle yapılabilecek ihale i~leri, Devlet İhale Kanunu'nun 45 inci maddesinde tespit edilmi~tir. Bu maddeye göre açık teklif yönteminin uygulanabilecegi ihale i~leri; - Alım, - Satım, - Hizmet, - Yapım, - Kira, i leridir. - Trampa, - Mülkiyetin gayrı ayni hak tesisi, - Ta ıma, AÇIK TEKLİF YÖNTEMİNİN GENEL ESASLARI Açık teklif yönteminin bazı genel esasları altında özetlemek mümkündür: bulunmaktadır. Bunları u b~lıklar Açık TeklifYöntemiyle Yapılacak İhalelerde Parasal Sınırlar Açık teklif yöntemiyle yapılacak ihalelerde bir parasal sınır bulunmaktadır. Tahmin edilen bedeli veya ke if bedeli her yıl genel bütçe kanunları ile tespit edilen tutarı geçmeyen ihaleler açık teklif yöntemiyle yapılabilir. Her yıla ait genel bütçe kanunlarının (İ) cetvelinde bu parasal sınırlar tespit edilir" Açık teklif yöntemi ile yapılacak ihalelerde bu parasal sınırların dı ına çıkılamaz. Açık TeklifYöntemiyle Yapılacak İhalelerde Onay Belgesi Hazırlanması Yerel yönetimler, açık teklif yöntemiyle yapacakları ihaleler için bir onay belgesi düzenlemek zorundadırlar. Devlet İhale Kanunu'nun 11 inci maddesine göre, ihalesi yapılacak her i için bir onay belgesi hazırlanacaktır. Onay belgesinde; ihale konusu olan i in nevi, niteliği, miktarı, tahmin edilen bedel, kullanılabilir ödenek tutarı, avans ve fiyat farkı verilecekse artları, ihaledeki ilan ekli ve adedi, alınacak geçici teminat miktarı, artnamenin nasıl verileceği gösterilir yılında bu parasal sınır, 2.5 milyar liradır.

3 YEREL YÖNETIM thalelertnoe 59 Devlet Harcama Belgeleri Yönetmeligi, "Onay Belgesilinin ~eklini ve içerigini tespit etmi~tir. Onay belgesi örnegi, adı geçen yönetmeligin ekinde (Ek:21) bulunmaktadır. Açık TeklifYöntemiyle Yapalacak ihalelerde Şartname Hazırlanması Açık teklif yöntemiyle yapılacak ihalelerde ~artname hazırlanması zorunludur. Şartnameler, ihale konusu i~lerin genel, özel, teknik ve idari esas ve usullerini gösteren yazılı belgelerdir. ihale konusu i~lere ait ~artnamelerin idareler tarafından hazırlanması gerekir. idarelerde ~artname hazırlayacak nitelikte eleman bulunmuyorsa, ba~ka bir idareden örnek alınarak, i~in niteligine uydurularak hazırlanabilir. Eger örnek bulunmuyorsa bir bilirki~iye de hazırlattırılabilir. Şartnamelerde bulunması gereken hususlar, Devlet ihale Kanunu'nun 7 nci maddesinde gösterilmi~tir. Açık TeklifYöntemiyle Yapalacak ihalelerde Bedel Tahmininde Bulunulması veya Ke if Bedeli Hazırlanması İhale i~lerinde bedel tahminini, idareler yapacak veya yaptıracaktır. İ~in özelligine göre bedel tahmini, ticaret ve sanayi odalarından, borsalardan, bilirki~ilerden, kom~u belediyelerden veya resmi dairelerden sor~turularak tespit edilecektir. Tahmin edilen bedele ait bir hesap tutanagı düzenlenecek ve bu tutanak ihale dosyasına konulacaktır. Yapım i~lerinde, Bayındırlık ve İskan Bakanlıgı'nın her yıl tespit ettigi birim fiyatlarına göre ke~if düzenlenecektir. Bu birim fiyatlarının üzerine çıkılarak k~if bedeli tespit edilemez. Açık TeklifYöntemiyle Yapılacak ihalelerde ilan Yapalması Açık teklif yöntemiyle yapılacak ihalelerde ilan yapılması zorunludur. İlanlar, ihalelere birçok müteahhidin veya isteklinin katılması ve ihalelerde açıklıgı ve rekabeti saglamak için yapılır. ilanlarda hangi hususların bulunacagı, Devlet ihale Kanunu'nun IS inci maddesinde gösterilmi~tir. Devlet ihale Kanunu'nun 17 nci maddesine göre üç ilan ~ekli bulunmaktadır. Mahallinde İlıın ı. ihalenin yapılacagı yerde günlük gazete çıkması halinde yapılacak ilanlar: 1993 yılında, ke~if bedeli lirayı a~mayan ihaleler, ihalenin yapılacagı yerde günlük olarak yayınlanan gazetelerde enaz bir gün aralıkla yayınlanmak suretiyle iki defa ilan edilir.

4 60 ÇAGDAŞ YEREL YÖNETIMLER Gazetede yapılacak ilk ilan ile ihale tarihi arasında on günden, ikinci ilan ile ihale tarihi arasında b~ günden az süre olamaz. 2. İhalenin yapılacagı yerde günlük gazetenin çıkmaması halinde yapılacak ilanlar: 1993 yılında ke~if bedeli lirayı a mayan ihaleler, günlük gazete çıkmayan yerlerde, belediye ilan tahtasına asılarak ilan edilir. İlan süresi en az bir haftadır. Ayrıca varsa belediye ses yayın cihazlan ile de ilan edilir. Bu ~lemler bir tutanakla belgelendirilir. Bu yerlerde en çok yedi gün aralıkla gazete çıkıyorsa, ayrıca bu gazetede bir defa ilan edilir. Diğer Şehirlerde Yapılacak İlıınlıu Tahmin edilen bedeli her yıl bütçe kanunlarının (İ) cetveli ile belirlenen miktarı a~an ihale konusu i~ler, Basın-İlan Kurumunca tespit edilecek günlük gazetelerden birinde, ihale tarihinden en az on gün önce bir defa ilan edilir mali yılında, lirayı a~an ihale i~leri Basın-İlan Kurumu aracılıgıyla ilan ettirilecektir. Basın-İlan Kurumu, yerel yönetimlerin ihale ilanlarını, ~ubesi bulunan yerlerde bu ~ube aracılıgı ile yayınlatır. Kurumun ~ubesi bulunmayan yerlerde, yerel yönetimlerin ihale ilanlarına valilikler aracı olur. Resmi Gazete'de Yapılacak İlıınlıır Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilen tahmini veya ke~if bedelinin üç katını a an ihale ilanları Resmi Gazete'de bir defa ilan edilir. Bu ilan, ihale tarihinden en az on gün önce yapılır mali yılı için bu miktar liradır. Yerel yönetimler, i~in önem ve özelligine göre, bu ilanları yurt içinde veya yurt dı ında ba~ka gazete ve öteki yayın araçları ile de ayrıca yayınlayabilirler. Hemen unu belirtelim ki, ihale ilanları yapıldıktan sonra ~artnamede hiçbir ekilde degi iklik veya ilave yapılamaz. Açık TeklifYöntemi ile Yapılacak İhalelerde Geçici Teminat Alınması Açık teklif yöntemi ile yapılacak ihalelerde mutlaka geçici teminat alınacaktır. Geçici teminat miktarı ke if veya tahmini bedelin %3'üdür. Geçici teminat, açık teklifyöntemiyle yapılacak ihalelerde, ihalelere katılmanın asli ~artını te~kil eder. Açık TeklifYöntemiyle Yapılan İhalelerde Kesin Teminat Alınması Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde kesin teminat alınması zorunludur. Kesin teminat miktarı ihale bedelinin % 6'sıdır. Bunun bir istisnası bulunmaktadır. Kesin teminat alınması ve sözle me yapılması gereken 15 günlük süre içinde taahhüt edilen mal ve hizmetler, ~artnameye uygun bir ~ekilde yerel yönetimlere teslim edilir ve idareler de bunları kabul ederlerse, bu durumda kesin teminat alınmaz.

5 YEREL YÖNETIM İHALELERİNOE 61 Açık TeklifYöntemiyle Yapılan ihalelerde Sözleşme Yapılması Açık teklif yöntemiyle yapılan ihaleler sonunda sözle me yapılması gerekir. Bunun bir istisnası bulunmaktadır. Kesin teminat alınması ve sözle me yapılması gereken 15 günlük süre içinde, taahhüt edilen eyler artnameye uygun bir ekilde yerel yönetimlere teslim edilir ve idareler bunu kabul ederse sözle me yapmaya gerek kalmaz. Açık TeklifYöntemiyle Yapılan İhalelerde Mahn veya İnşaatın Kesin Kabulünün Yapılması Açık teklif yöntemiyle yapılan kesin kabulünün yapılması gerekir. ihalelerde, taahhüt edilen malın veya in aatın AÇIK TEKLİF YÖNTEMİNE KATILMA ŞEKLi Açık teklif yöntemine katılma ekli, Devlet İhale Kanunu'nun 46 ncı maddesiyle düzenlenmi tir. Açık teklif yönteminde ihaleler, müteahhitlerin veya isteklilerin, belediye encümeni huzurunda tekliflerini sözlü olarak bildirmeleri suretiyle yapılır. Ancak, açık teklifyöntemiyle yapılacak ihalelere, müteahhitler kapalı teklif mektuplarıyla da katılabilirler. Teklif mektupları, Devlet İhale Kanunu'nun 37 nci maddesine göre hazırlanacaktır. Müteahhitler tarafından hazırlanacak teklif mektupları: - Müteahhitler tarafından imza edilecektir. - Teklif mektuplarında artname ve eklerinin okundugu ve kabul olundugu belirtilecektir. - Teklif edilen fiyatlar yazı ve rakamla yazılacaktır. - Teklif mektuplarında kazıntı, silinti ve düzeitme bulunmayacaktır. Kısaca, açık teklif yönteminde teklifler kapalı mektupla elden verilebilecegi gibi, PTT vasıtasıyla iadeli taahhütıü olarak gönderilebilir. Teklif mektupları, kapalı teklif yön temindeki esaslara göre hazırlanacaktır. AÇIK TEKLİF YÖNTEMİNİN UYGULANMA ŞEKLi Açık teklif yönteminin uygulanma biçimi, Devlet İhale Kanunu'nun 47 nci maddesiyle düzenlenmi tir. Açık teklif yönteminde, Handa belirtilen ihale saati gelince belediye encümeni ba kanı veya il daimi encümeni ba kanı; müteahhillerin veya isteklilerin belgelerini ve geçici teminat mektuplarını inceler. Bu inceleme sonunda, ihaleye katılabilecekleri bildirir.

6 62 ÇAGDAŞ YEREL YÖNETIMLER İstenilen belgeleri veya geçici teminat mektupları noksan oldugundan ihaleye katılamayacaklara, belgeleri ve geçici teminat mektupları geri verilir. Noksan belgeler, belediye encümeni veya il daimi encümeni huzurunda tamamlatılamaz. Aksi halde ihaleyi yapanlar hakkında cezai soru~turma yapılır ve ayrıca bu ihale kararı iptal edilir. Kanunen ihalelere girmeleri yasaklanm~ olanlar da ihaleye katılamazlar. Müteahhitler arasında böyleleri varsa, bunların belgeleri ve teminat mektupları geri verilir. Bu i~lemler, müteahhitler önünde bir tutanakla tespit edilir. Tutanaklar düzenlendikten sonra, ihaleye giremeyecekler, ihale odasından veya salonundan çıkarılır. Bundan sonra belediye encümeni veya il daimi encümeni b~kanı, müteahhitleri veya isteklileri ~artnameyi imzalamaya davet eder. İstekliler veya müteahhitler, (~artnameyi okudum, kabul ediyorum) ~erhini dü~ürerek imza ederler. Şartnameler daha önce müteahhitler veya istekliler tarafından imza edilmi~se, bu durum da geçerlidir. İstekliler veya müteahhitler ~artnameyi imza ettikten sonra, belediye encümeni veya il daimi encümeni ba~kanı, isteklileri veya müteahhitleri sırayla ilktekliflerini yapmaya çagırır. Yapılan ilk teklifler ihaleye ait arttırma ve eksiltme kagıdına yazılır. İlk teklifler alındıktan sonra elden veya PTI ile iadeli taahhütlü olarak gönderilen mektuplar açılır, ba~kan tarafından okutturulur ve bunların da arttırma ve eksiltme kagıdına yazılması saglanır. Bu i~lemler tamamlandıktan sonra, istekliler veya müteahhitler sırasıyla tekliflerde bulunmaya devam ederler. İadeli taahhütlü mektupla teklifte bulunanlar, ihale yerinde hazır bulunuyorlarsa, onlara da söz verilir. İadeli taahhütlü mektupla teklifte bulunanlar, ihale yerinde hazır bulunmuyorsa, bu teklif, kesin teklif olarak kabul edilir. Her isteklinin veya müteahhidin sırayla yapacagı teklifler (arttırma ve eksiltme kagıdına) isminin hizasına yazılır. Kendisine teklif sırası gelen istekli veya müteahhitin, ba~ka teklifte bulunmayacagını ve ihaleden çekilecegini beyan etmesi üzerine, bu durum, arttırma ve eksiltme kagıdına yazılır. İhaleden çekilenlerin bu durumu, arttırma ve eksiltme kagıdına "ihaleden çekildim" veya "istinkaf ettim" ~eklinde kaydedilir ve kaydın hizasına isteklinin veya müteahhidin imzası alınır. Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, ihaleden çekilenler, arttırma ve eksiltme kagıdına imza atmak zorundadırlar. İmza etmek istemezlerse, bu durum ayrıca arttırma ve eksiltme kagıdında belirtilir. Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, ihaleden çekilenler yeniden teklifte bulunamazlar. Yeniden teklifte bulunsalar bile bu teklif kabul edilemez. İhaleden çekilenler imzası alındıktan sonra, isterlerse ihale odasından çıkarlar, isterlerse hiçbir ~eye karı~mamak üzere oturabilirler.

7 YEREL YÖNETIM İHALELERİNDE 63 Açık teklif yönteminde, her istekliye veya müteahhide sıra ile indirim veya arttırım miktarları sorulur. Bu i, tek istekli kalıncaya kadar devam eder. Ancak, isteklilerin veya müteahhitlerin indirim ve arttınm tekliflerinin, i~i çok uzatacaaı ve bu uzatmanın da kötü niyetli yapıldıaı anl~ılırsa, belediye eneümeni veya il daimi eneümeni ba~kanı, istekliterden son tekliflerini yazılı olarak yapmalarını isteyebilir. Bununla, suiniyetli kimselerin anormal arttırımlannın önüne geçitrnek istenmi tir. Daha önee ihaleden çekilmi~ olanlar, bu durumda yazılı teklifveremezler. Teklifler verildikten sonra zam ve indirim teklifleri kabul edilmez (Devlet ihale Kanunu Madde 33). ihale sırasında hazır bulunmayan veya noterden tasdikli vekaletnameyi haiz bir vekil göndermeyen istekliler veya müteahhitler, ihalenin yapıh~ tarzına itiraz edemezler (Devlet ihale Kanunu Madde 34). AÇIK TEKLİF YÖNTEMİNDE İHALE SONUCUNUN KARARA DAGIANMASI Devlet İhale Kanunu'nun 48 inci maddesi, açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, tekliflerin ne ~ekilde karara baglanacagını açıklamaktadır. Bu maddeye göre, "sözlü' veya yazılı son teklifler alındıktan sonra, ihale 41 inci maddeye göre karara baglanır." Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, tek istekli kalıncaya kadar, arttırmaya veya eksiltmeye devam olunur. Eger ihale, isteklilerin kötü niyetinden veya zıtla~masından dolayı uzayacaksa, isteklilerden son tekliflerini yazılı olarak yapmaları istenir. Sözlü veya yazılı olarak son teklifler alındıktan sonra, karar sat1ıasına ul~ılmı olunur. Aynen kapalı teklif yönteminde oldugu gibi, a~agıdaki hususlardan birine karar verilir: ı. ihalenin yapılmasına karar verilebilir: Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, belediye eneümeni veya il daimi eneümeni teklifleri uygun görürse, ihalenin yapılmasına karar verebilir. Verilen bu kararı, ita amiri sıfatıyla belediye ba~kanının veya valinin onaylaması gerekir. Belediye ba~kanı eneümen toplantısına veya vali il daimi eneümeni toplantısına katılmı~sa ve olumlu oy kullanmı~sa, ita amiri sıfatıyla bu kararı onaylamasına gerek olmadıgı görü~ündeyim. Ancak ihale kararı ita amiri tarafından tasdik edilmezse ihale kararı hükümsüz sayılır. Belediye ba~kanının veya valinin eneümen toplantılarına katılmamaları halinde, eneümenleree verilen ihale kararlarının mutlak surette ita amirieri tarafından onaylanması gerekir. Onaylanmayan ihale kararları üzerine yeniden yapılan ikinci ihalede, birinci ihale ile ikinci ihale arasında fiyat farkı bulunuyorsa, bundan dolayı, ihaleyi onaylamayan ita amirine bir sorumluluk gelmez. Ancak, bu onaylarnama kötü bir niyetten, veya ihaleyi belirli bir ki~iye verme amacından kaynaklanıyorsa ve bu

8 64 ÇAODAŞ YEREL YÖNETIMLER durum mahkeme nezdinde kanıtlanırsa, ihaleyi onaylamayan ita amiri için, hem cezai hem de mali sorumluluk sözkonusu olur. 2. Tekliflerin incelemeye alınmasına karar verilebilir: Belediye encümenleri veya il daimi encümenleri, tekliflerin daha ayrıntılı bir ekilde incelenmesine lüzum görebilirler. Bu takdirde, teklifleri incelemek için ihaleyi 15 günü geçmemek üzere bwjka bir güne erteleyebilirler. Şartnamede inceleme süresi bakımından özel hükümler konabilir. Örnegin 20, 25, 30 gün gibi bir süre konabilir. Bu durumlarda artnamede gösterilen süreye itibar edilir. Belediye encümeni veya il daimi encümeni tarafından verilen kararlar ita amiri tarafından onaylanmazsa, ihale kararı hükümsüz sayılır. 3. İhalenin yapılmamasına karar verilebilir: Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, istekli çıkmadıgı veya teklif olunan bedel uygun görülmedigi takdirde ihalenin yapılmamasına karar verilebilir. Bu karar kesindir. Ayrıca ita amirinin tasdikine gerek bulunmamaktadır. Belediye encümenlerinin veya il daimi encümenlerinin ihalenin yapılmamasına dair verecekleri kararları ita amirieri degi tiremezler. Belediye encümenlerinin veya il daimi encümenlerinin ilk ihalede bedeli uygun bulmadıklarından dolayı ihaleyi yapmamaları, ancak ikinci ihaleyi daha yüksek bir bedelle yapmaları durumunda, iki ihale arasındaki farktan dolayı encümen üyelerine mali ve cezai yönlerden bir sorumluluk gelir mi? Belediye encümeni veya il daimi encümeni ba kan ve üyelerinin, ilk ihaleyi yapmamaları; bedeli uygun bulmamaları, daha fazla indirim yapılması gayesine dayanıyorsa, ortada kötü bir niyet bulunmuyorsa, iki ihale arasındaki fark, hiçbir ekilde encümen ba kanı ve üyelerine tazmin ettirilmez. Ancak encümen üyelerinin ilk ihaleyi yapmamaları; kötü bir niyete veya ihaleyi belirli bir ki iye yapma niyetine dayanıyorsa ve bu durum mahkeme nezdinde ispat edilirse, encümen ba kan ve üyelerinin cezai ve mali sorumlulugu sözkonusu olur. İHALELERİN YAPıLMAMASı DURUMUNDA YAPILACAK işlemler Devlet İhale.Kanunu'nun 49 uncu maddesinde, açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, istekli çıkmaması, belgelerin noksan bulunması veya teklif edilen bedellerin uygun görülmemesi durumlarında yapılacak i lemler açıklanmaktadır. Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, istekli çıkmaması, belgelerin noksan bulunması veya tekliflerin uygun görülmemesi durumlarında, belediye encümenleri veya il daimi encümenleri ihaleyi yapmazlar. İstekli çıkmaması, ihaleye hiçbir isteklinin veya müteahhidin katılmamasıdır. İsteklilerin veya müteahhitlerin belgelerinin uygun bulunmaması, istenilen belgelerin noksan olması veya kanuna uygun olmaması halleridir. Tekliflerin uygun görülmemesi, teklif edilen indirim veya arttırım tutarının veya oranının "uygun

9 YEREL YÖNETIM İHALELERİNDE 65 bedel" olmaması halidir. Bu durum, ayrıca isteklilerin veya müteahhitlerin artlı teklif te bulunması halini de kapsar. Belediye encümenlerinin veya il daimi encümenlerinin istekli çıkmaması, istenilen belgelerin noksan bulunması veya teklif edilen bedellerin uygun bulunmaması sebebiyle ihalenin yapılmamasına karar vermeleri halinde, bu karar kesin olacagından, ayrıca ita amirinin tasdik etmesine gerek bulunmamaktadır. Budurumda; - Ya yeniden aynı yöntemle (açık teklif) ihale yapılır, - Veya idare yararı görüldügü takdirde ihalenin biti tarihinden itibaren onb~ gün içinde İ pazarlıkla ihale edilebilir. Bu hususlardan hangisinin uygulanacagına, belediye encümenleri veya i1 daimi encümenleri karar verecek, bu kararı ita amirieri onaylayacakur. Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, ihalenin yapılmaması nedeniyle, lıjin yeniden ihaleye çıkarılmasına karar verilmesi durumlarında, ihale yine açık teklif yöntemi ile yapılacaksa, Devlet İhale Kanunu'nun 17. ve 18 inci maddelerinde öngörülen ilan mecburiyeti aynen yerine getirilecektir. İ in onbe gün içinde pazarlıkla yapılmasına karar verilebilmesi için, ihalenin bu ekilde yapılmasında "idare yararı" bulunması icabeder. İ in pazarlıkla yapılmasına karar verildigi durumlarda, ihalenin onb~ gün içinde yapılması gerekir. İhalenin pazarlık yöntemi ile daha uzun bir süre içinde yapılması durumunda, karar idari yargı tarafından iptal edilir. İ in onbe gün içinde, pazarlıkla yapılmasına karar verildigi takdirde, Devlet İhale Kanunu'nun 17. ve 18 inci maddelerine göre ilan yapılmasında zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak idare, isterse i in onb~ gün içinde pazarlıkla yaptırılacagını ilan ettirebilir. Bu süre içinde bir gün, ihale günü olarak tespit edilir. İ in pazarlıga bırakıldıgının orada bulunanlara duyurulmasında ve ayrıca daha fazla isteklinin katılmasını saglamak için yerel imkanlarla duyuru yapılmasında yarar vardır. İ in pazarlıga bırakılması halinde artnamede belirtilen nitelik ve artların aynen muhafaza edilmesi zorunludur. Yeni ihale yapılıncaya kadar geçecek günler içinde aynı nitelikler korunarak, günlük ihtiyaçlar oranında pazarlıkla mallar satın alınabilir. Ancak, ihale, artnamede belirtilen nitelikte mal bulunmaması sebebiyle geri kalmı ise, günlük ihtiyaçlar artnameye bagıı kalmaksızın temin edilebilir. İHALE KARARLARININ MÜTEAHHİTLERE TEBLİ(;İ Devlet İhale Kanunu'nun 32 nci maddesi, kesinle en ihale kararlarının müteahhitlere ne ekilde ve ne kadar süre içinde teblig edilecegini açıklamaktadır. Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, hemen karar verilmi ve müteahhidin (kabul ettim) diye imzası aiınml sa, ihale kararı müteahhide teblig edilmlıj sayılır. Teklifler incelemeye alınmı sa, inceleme yapıldıktan, ihale kararı verildikten ve kesinle tikten sonra be i günü içinde müteahhitlere teblig edilmesi gerekir.

10 66 ÇAGDNj YEREL YÖNETIMLER Eğer müteahhit veya vekili idarede bulunuyorsa bu tebligat, üzerine ihale yapılan müteahhide veya vekiline, imzası alınmak suretiyle yapılır. Müteahhit veya vekili idarede bulunmuyorsa, tebligat, iadeli taahhütlü mektupla yapılır. Bu yolla tebligat yapılması halinde, mektubun PITye verilmesini takip eden 7 nci günün a~amı, ihale kararının müteahhide tebliğ tarihi sayılır. Kanunun amir hükmü budur. İhale kararının müteahhidin veya vekilinin eline geçmesi art değildir. Müteahhit veya vekiline tebligat, memur vasıtası ile de yapılabilir. AÇIK TEKLİF YÖNTEMİYLE YAPILAN İHALELERDE SÖZLEŞME YAPıLMASı Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde sözle~me yapılması zorunludur. Sözle meler, müteahhitle ita amirieri arasında yapılır. Bilindiği gibi, ihale kararlarının müteahhide tebliği tarihinden itibaren, müteahhitler onbe~ gün içinde sözle~me yapıp, notere tescil ettirip, idareye getirmek zorundadırlar. Bunun bir istisnası bulunmaktadır. Müteahhit, ihalenin kendisine tebliğ edildiği tarihden itibaren 15 gün içinde taahhüt ettiği eyleri artnameye uygun bir ekilde yerel yönetimlere teslim eder ve idareler bunun kabul ederse sözle me yapmaya gerek kalmaz. AÇIK TEKLİF YÖNTEMİYLE YAPIIAN İHALELERDE GEçiCi VE KESİN KABUL Açık teklif yöntemiyle yapılan ihalelerde, taahhüt edilen malın veya in aatın geçici ve kesin kabulünün yapılması zorunludur. Geçici ve kesin kabulün ne ekilde ve nasıl yapılacağı hususunda Muayene ve Kabul İ lemlerine Ait Yönetmelik hazırlanmı, Bakanlar Kurulu'nun gün sayılı kararıyla yürürlüğe girmi~tir.

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR)

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR) BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR) Madde 1. İHALENİN KONUSU ve ŞEKLİ Bolu İli Merkez İlçesi yanında bulunan A Bloktaki taşınmazlar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a,36,37

Detaylı

İLAN YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İLAN YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN *Mülkiyeti belediyemize ait Akyol mahallesi taş döküm sahası içersinde bulunan 3 nolu tüp deposu belediyemize gelir getirmesi amacıyla 15.02.2017-15.02.2022 tarihleri

Detaylı

İLAN YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İLAN YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN Mülkiyeti belediyemize ait aşağıda mahallesi, mevkii, ada- parsel numarası, cinsi, yüzölçümü, muhammen bedeli, geçici teminat miktarı, ihale tarihi ve saati yazılı

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER TAŞINMAZ MAL (ARSA) SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi, Yazır Mahallesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacaktır.

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi Dumlupınar, Kızılca, Yenice ve Yazır Mahallelerinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞINDAN

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞINDAN TYF SATIN ALMA TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TALİMAT TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞINDAN MADDE 1-01/07/2009 tarihinde Türkiye Yüzme Federasyonu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Talimatının

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE YAPILACAK İHALELERDE KAPALI TEKLİF USULÜNÜN UYGULANMASI

YEREL YÖNETİMLERDE YAPILACAK İHALELERDE KAPALI TEKLİF USULÜNÜN UYGULANMASI YEREL YÖNETİMLERDE YAPILACAK İHALELERDE KAPALI TEKLİF USULÜNÜN UYGULANMASI Orhan PİRLER 1580 sayılı Belediye Kanunu, 3360 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ve bazı kanunlar yerel yönetimlere birçok görevler

Detaylı

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Şirinyalı Mahallesinde bulunan gayrimenkul (Günübirlik Tesis Alanı ) 2886 sayılı Devlet İhale

Detaylı

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. (İHALE KOMİSYONU) BAŞKANLIĞI NDAN ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. NİN ENA ELEKTRİK ÜRETİM LİMİTED

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR Madde 1- Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünün

Detaylı

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Genel Hükümler Madde 1- Amaç Madde 2- Kapsam Madde 3- Dayanak Madde 4- İlkeler İkinci Bölüm Muayene ve Kabul Komisyonlarının Kuruluşu

Detaylı

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ 1- Ankara İli Çubuk ilçesinde bulunan gayrimenkuller (imarlı ve sanayi arsaları) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale

Detaylı

İÇİNDEKİLER SÖZLEŞME AŞAMASINA KADAR UYGULAMA REHBERİ DEVLET ÎHALE KANUNU TASARISI GEREKÇESİ... 1-9

İÇİNDEKİLER SÖZLEŞME AŞAMASINA KADAR UYGULAMA REHBERİ DEVLET ÎHALE KANUNU TASARISI GEREKÇESİ... 1-9 İÇİNDEKİLER Madde Sayfa SÖZLEŞME AŞAMASINA KADAR UYGULAMA REHBERİ XVII - XXXVIII DEVLET ÎHALE KANUNU TASARISI GEREKÇESİ... 1-9 MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ BÜTÇE-PLÂN KOMİSYONU RAPORU...... 10-20 2886 SAYILI

Detaylı

DANIŞMANLIK HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

DANIŞMANLIK HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Genel Hükümler Madde 1- Amaç Madde 2- Kapsam Madde 3- Dayanak Madde 4- İlkeler DANIŞMANLIK HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER İkinci Bölüm Muayene ve Kabul Komisyonlarının

Detaylı

TAŞINMAZ MAL SATIŞ TEKLİF ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR

TAŞINMAZ MAL SATIŞ TEKLİF ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR TAŞINMAZ MAL SATIŞ TEKLİF ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR MADDE -1- İHALE KONUSU ve ŞEKLİ a) Mülkiyeti İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ne ait Sakarya ili Adapazarı İlçesi Cumhuriyet Mahallesi

Detaylı

ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN KİRA İHALE İLANI

ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN KİRA İHALE İLANI KİRA İHALE İLANI ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN KİRA İHALE İLANI 1- Çubuk İlçesi Mahallelerinde bulunan 28 (Yirmi Sekiz) adet gayrimenkul 3 yıllığına Encümen kararı ile 2886 sayılı D.İ.K. nun 45,46 ve 47

Detaylı

SÜREYYAPAŞA GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE

SÜREYYAPAŞA GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE Evrak Tarih ve Sayısı: 21/08/2015-1635 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği *BE5U4DCZC* Sayı : 71587699-930- Konu:

Detaylı

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 19/12/2002 Resmi Gazete Sayısı: 24968 Kamu İhale Kurumundan : BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, teslim

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 08.MLZ.İŞL.7 MUHTELİF KORUMA MALZEMESİ ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. -Şirketin a) Adresi

Detaylı

PERSONEL HİZMETİ ALINACAKTIR EDİRNE BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA BİRİMİ

PERSONEL HİZMETİ ALINACAKTIR EDİRNE BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA BİRİMİ PERSONEL HİZMETİ ALINACAKTIR EDİRNE BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA BİRİMİ Edirne Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün, Görev ve Yetkileri Doğrultusunda, 2017 yılında yapacakları

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ADAK KURBAN KARKAS ET ALIMI TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA İSTEKLİ TEDARİKÇİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını,

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Üniversitenin mülkiyetinde, yönetiminde ve

Detaylı

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 19/12/2002 Resmi Gazete Sayısı: 24968 Kamu İhale Kurumundan : BİRİNCİ KISIM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, teslim

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 2019.MLZ.İŞL.03 MUHTELİF AYDINLATMA MALZEMESİ ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. 1-Şirketin

Detaylı

İdare tarafından, Kanunun 18, 19, 20 ve 21 inci maddelerindeki hükümler doğrultusunda, uygulanacak ihale usulü belirlenir.

İdare tarafından, Kanunun 18, 19, 20 ve 21 inci maddelerindeki hükümler doğrultusunda, uygulanacak ihale usulü belirlenir. 5- İHALE USULÜ BELİRLENİR. İdare tarafından, Kanunun 18, 19, 20 ve 21 inci maddelerindeki hükümler doğrultusunda, uygulanacak ihale usulü belirlenir. 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 5. maddesine göre

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 2018.MLZ.İŞL.28 İZOLASYON VE KABLO TAMİR APARATI ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. 1-Şirketin

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 08.MLZ.YAT. NYY, NYFGbY ve XLPE KABLO ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. -Şirketin a) Adresi

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesi tarafından yapılacak her

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 10/06/1997 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23015 BİRİNCİ KISIM : Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ UÇAK BİLETİ ALIMI, VİZE İŞLEMLERİ VE OTEL REZERVASYONU HİZMET TEMİNİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA: DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 2018.MLZ.YAT.10 AG DAĞITIM PANOSU VE BOX (SDK) ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. 1-Şirketin

Detaylı

ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ. KAMYON, KAMYONET ve TIR KİRALANMASI HİZMET ALIM İŞİ hizmet alımı 4734

ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ. KAMYON, KAMYONET ve TIR KİRALANMASI HİZMET ALIM İŞİ hizmet alımı 4734 ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KAMYON, KAMYONET ve TIR KİRALANMASI HİZMET ALIM İŞİ hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık

Detaylı

ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi : https://ekap.kik.gov.tr/ekap/

ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi : https://ekap.kik.gov.tr/ekap/ İhale Şehri :Bolu İş Şehri :Bolu Kurum :Sağlık Bakanlığı Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi İşin Adı/Konusu/Cinsi :Araç Kiralama Hizmeti Alınacaktır İhale Tarihi :16.11.2011 10:30 İhale Usulü :Açık İhale

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 208.MLZ.İŞL.23 MUHTELİF AYDINLATMA MALZEMESİ ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. -Şirketin a)

Detaylı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı 02.01.2014 Rev 01 1/15 Sürecin Tanımı Satınalma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Satınalma Müdürü 08-03-33 Sürecin Amacı İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı birimlerden gelen satınalma taleplerinin

Detaylı

Kamu İhale Mevzuatı; Genel İlkeler ve Ortak Düzenlemeler

Kamu İhale Mevzuatı; Genel İlkeler ve Ortak Düzenlemeler Kamu İhale Mevzuatı; Genel İlkeler ve Ortak Düzenlemeler Dr. Eren TOPRAK Kamu İhale Uzmanı Çanakkale, 26 Ekim 2016 Kavramsallaştırma İhale Kamu İhalesi; Kamu Alımı; Devletin kamu hizmeti sunma sorumluluğu

Detaylı

EDREMİT BELEDİYESİ ZEYTİNLİKLERİNİ KİRALAMA İHALE İLANI

EDREMİT BELEDİYESİ ZEYTİNLİKLERİNİ KİRALAMA İHALE İLANI EDREMİT BELEDİYESİ ZEYTİNLİKLERİNİ KİRALAMA İHALE İLANI 1- Mülkiyeti Belediyemiz Tüzel Kişiliğine ait Merkez ile Mahallelerimizde bulunan ve İmar Planı dışında kalan zeytinliklerimizin daha verimli ve

Detaylı

YAZIHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALE TAKVİMİ

YAZIHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALE TAKVİMİ YAZIHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALE TAKVİMİ İhale Kayıt Numarası İhale Adı İhale Tarihi 2012/94521 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Grup Öğrenci Taşıması

Detaylı

İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ

İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ KAMU İHALE KANUNU ve MEVZUATI 4734 Sayılı Kamu Kanunu 4735 Sayılı Kamu Sözleşmeleri Kanunu Yapım İşleri leri Uygulama Yönetmeliği Standart Dokümanlar

Detaylı

12- İHALE VE ÖN YETERLİK DOKÜMANINDA DEĞİŞİKLİK VEYA AÇIKLAMA YAPILMASI İHALE DOKÜMANINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI

12- İHALE VE ÖN YETERLİK DOKÜMANINDA DEĞİŞİKLİK VEYA AÇIKLAMA YAPILMASI İHALE DOKÜMANINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI 12- İHALE VE ÖN YETERLİK DOKÜMANINDA DEĞİŞİKLİK VEYA AÇIKLAMA YAPILMASI İHALE DOKÜMANINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI 1) İdari Şartnamenin 25.3.1.1.maddesinde; Hizmet alımı yoluyla bakım işinde çalışan ilkokul,

Detaylı

Standart Form KİK015.2/Ç Tekliflerin Elektronik Ortamda Alındığı Münferit Sözleşmelerde Kesinleşen İhale Kararının Bildirilmesi Formu

Standart Form KİK015.2/Ç Tekliflerin Elektronik Ortamda Alındığı Münferit Sözleşmelerde Kesinleşen İhale Kararının Bildirilmesi Formu 14 Kasım 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete 28467 YÖNETMELİK Kamu İhale Kurumundan: ÇERÇEVE ANLAŞMA İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159 sayılı

Detaylı

Kurum: Çevre Ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Eskişehir 3. Bölge Bölge Müdürlüğü

Kurum: Çevre Ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Eskişehir 3. Bölge Bölge Müdürlüğü İhale Şehri :Eskişehir İş Şehri :Eskişehir, Kütahya, Sakarya Kurum: Çevre Ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Eskişehir 3. Bölge Bölge Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi :Özel Güvenlik Hizmeti

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 08.MLZ.İŞL.9 6 MUHTELİF İŞLETME MALZEMESİ ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. -Şirketin a) Adresi

Detaylı

GEREKLİ BELGELER 7. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için gerekli

GEREKLİ BELGELER 7. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için gerekli KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLARIN İLANI SIRA BAĞ TAHMİNİ GEÇİCİ İHALE ALANI( TİPİ / İLÇE MAHALLE ADA PARSEL KAT / KAT İSMİ BÖL. NO M2) NİTELİĞİ BEDEL (TL) TEMİNAT (TL) TARİHİ

Detaylı

MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ

MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi : 01.08.2003 Resmi Gazete Sayısı : 25186 MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

İşin Adı/Konusu/Cinsi :1.2. Ünite Gaz Kanalı Ateş Ve İzole Tuğlalarının İmali Ve Eüaş a Teslimi İhalesi Yapılacaktır

İşin Adı/Konusu/Cinsi :1.2. Ünite Gaz Kanalı Ateş Ve İzole Tuğlalarının İmali Ve Eüaş a Teslimi İhalesi Yapılacaktır İhale Şehri :Kütahya İş Şehri :Kütahya Kurum :Eüaş Seyitömer Termik Santralı İşletme Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi :1.2. Ünite Gaz Kanalı Ateş Ve İzole Tuğlalarının İmali Ve Eüaş a Teslimi İhalesi Yapılacaktır

Detaylı

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir.

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. SAĞLIK MEVZUATI Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. Bu amaçla, sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası

Detaylı

Mal ve Hizmet Alımları İçin İhale İşlemi Süreci

Mal ve Hizmet Alımları İçin İhale İşlemi Süreci Açık İhale Süreci Teknik Şartnamenin Teknik Şartname Teknik Şartnamenin incelenmesi Ödenek kontrolünün yapılması Ödenek yeterliyse; Ödenek yetersizse; Yaklaşık maliyet değerlendirme formunun düzenlenmesi

Detaylı

Kurum: Çevre Ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Eskişehir 3. Bölge Bölge Müdürlüğü

Kurum: Çevre Ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Eskişehir 3. Bölge Bölge Müdürlüğü İhale Şehri :Eskişehir İş Şehri :Eskişehir, Sakarya, Kütahya Kurum: Çevre Ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Eskişehir 3. Bölge Bölge Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi :Araç Kiralama Hizmeti

Detaylı

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİNİN İAŞE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİNİN İAŞE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve kapsam, Dayanak ve Tanımlar HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİNİN İAŞE YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; ceza infaz kurumları ile eğitim

Detaylı

5. DOĞRUDAN TEMİN SURETİYLE YAPILACAK ALIMLARDA DÜZENLENECEK ONAY BELGESİ NEDİR?... 4

5. DOĞRUDAN TEMİN SURETİYLE YAPILACAK ALIMLARDA DÜZENLENECEK ONAY BELGESİ NEDİR?... 4 İçindekiler DOĞRUDAN TEMİN ALIMLARI REHBERİ... 3 1. DOĞRUDAN TEMİN USULÜ NEDİR?... 3 2. DOĞRUDAN TEMİN BİR İHALE USULÜ MÜDÜR?... 3 3. DOĞRUDAN TEMİN ALIM SÜRECİ NASIL İŞLER?... 3 4. DOĞRUDAN TEMİNİN GETİRDİĞİ

Detaylı

YÖNETMELİK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 12 Haziran 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29384 Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 2018.MLZ.İŞL.17 5 İŞLETME MALZEMESİ ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. 1-Şirketin a) Adresi

Detaylı

İÇİNDEKİLER KAMU İHALE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

İÇİNDEKİLER KAMU İHALE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler İÇİNDEKİLER KAMU İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Uygulama İlkeleri Madde 1-Amaç 15 Madde 2- Kapsam 15 Madde 3- İstisnalar 16 Madde 4-Tanımlar 19 Madde 5- Temel İlkeler 22 Madde 6- İhale Komisyonu

Detaylı

İhale Şehri :Eskişehir. İş Şehri :Eskişehir. Kurum: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Tıp Fakültesi Birimi

İhale Şehri :Eskişehir. İş Şehri :Eskişehir. Kurum: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Tıp Fakültesi Birimi İhale Şehri :Eskişehir İş Şehri :Eskişehir Kurum: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Tıp Fakültesi Birimi İşin Adı/Konusu/Cinsi: İlaç Satın Alınacaktır İhale Tarihi :17.11.2011 10:30

Detaylı

DOĞRUDAN TEMĠN BĠR ĠHALE USULÜ DEĞĠLDĠR.

DOĞRUDAN TEMĠN BĠR ĠHALE USULÜ DEĞĠLDĠR. DOĞRUDAN TEMĠN BĠR ĠHALE USULÜ DEĞĠLDĠR. I- GĠRĠġ 4734 1 sayılı Kamu İhale Kanunu nda 4964 2 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik sonucu, daha önce ihale usulleri arasında sayılan doğrudan temin usulü ihale

Detaylı

a) Adresi : Alemdar Mahallesi, Ankara Caddesi, Hükümet Konağı Sokak, No: Cağaloğlu Fatih/İSTANBUL : https://ekap.kik.gov.

a) Adresi : Alemdar Mahallesi, Ankara Caddesi, Hükümet Konağı Sokak, No: Cağaloğlu Fatih/İSTANBUL : https://ekap.kik.gov. İLAN İSTANBUL VERGİ DENETİM KURULU PENDİK HİZMET BİNASINA AİT ZEMİN ETÜDLERİ, MİMARİ, STATİK, MEKANİK, ELEKTRİK, ALTYAPI VE PEYZAJ UYGULAMA PROJELERİ, MAHAL LİSTELERİ, METRAJ, YAKLAŞIK MALİYET HESAPLARI

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 017.MLZ.İŞL.19 İLETKEN, NYY KABLO, AER KABLO ve XLPE KABLO ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

PAZARLIK USULÜ İHALEDE İŞ AKIŞ ŞEMASI EVET

PAZARLIK USULÜ İHALEDE İŞ AKIŞ ŞEMASI EVET PAZARLIK USULÜ İHALEDE İŞ AKIŞ ŞEMASI BİRİM BAZINDA İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLİR PAZARLIKLA İHALE ŞARTLARINI TAŞIYOR MU? AÇIK İHALE USULÜ İLE ALIM YAPILIR YAKLAŞIK MALİYET HAZIRLANIR (KAMU İHALE KANUNUNUN

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 207.MLZ.İŞL.7 4 GRUP MUHTELİF AYDINLATMA MALZEMESİ ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. -Şirketin

Detaylı

ANKARA SANAYİ ODASI I. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKESİ YAPIM İŞİ İHALESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI'NA ANKARA

ANKARA SANAYİ ODASI I. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKESİ YAPIM İŞİ İHALESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI'NA ANKARA ANKARA SANAYİ ODASI I. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKESİ YAPIM İŞİ İHALESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI'NA ANKARA 1) Ankara Sanayi Odası I. Organize Sanayi Bölgesi Elektrik Dağıtım Şebekesi

Detaylı

OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ

OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ Düzeltmeler koyu renkli (bold) olarak gösterilmiştir. YANLIŞ 1- Ünite 1, Sayfa 5, İnşaat (yapı) Sahibi

Detaylı

İHALE İLANI 0 326 413 0424-0 326 413 5878. hy56khg@hotmail.com. HATAY/Reyhanlı

İHALE İLANI 0 326 413 0424-0 326 413 5878. hy56khg@hotmail.com. HATAY/Reyhanlı ÇRŞ, 04-OCK-00 20:30 İHALE İLANI Reyhanlı İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Reyhanlı Cemil MERİÇ'in evi Restorasyonu Uygulaması İşi İçişleri Bakanlığı'nın 28 Nisan 2007 tarih 26506 sayılı Köylere Hizmet

Detaylı

YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Amaç ve Kapsam Madde 2- Dayanak İkinci Bölüm Yapım İşlerinde Geçici ve Kesin Kabul İşlemleri İÇİNDEKİLER Madde 3-

Detaylı

ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ

ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından

Detaylı

YÖNETMELİK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 12 Haziran 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29384 Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 208.MLZ.İŞL.4 6 GRUP AYDINLATMA MALZEMESİ ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda verilmiştir. -Şirketin a) Adresi

Detaylı

İhaleler kesin zaruret olmadıkça işin mahiyetine göre en uygun fiyatla temini mümkün olan mevsimlerde yapılır.

İhaleler kesin zaruret olmadıkça işin mahiyetine göre en uygun fiyatla temini mümkün olan mevsimlerde yapılır. DEVLET İHALE KANUNU KANUN NO: 2886 DEVLET İHALE KANUNU Kabul Tarihi: 8 Eylül 1983 Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı: 10 Eylül 1983 Sayı: 18161 5.t. Düstur, c.22 s. BİRİNCİ KISIM Genel Esaslar KAPSAM MADDE

Detaylı

a) Adresi : E.S.K.İ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORHANGAZİ MAHALLESİ ÖMÜR MEVKİİ ARITMA TESİSLERİ - ESKİŞEHİR

a) Adresi : E.S.K.İ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORHANGAZİ MAHALLESİ ÖMÜR MEVKİİ ARITMA TESİSLERİ - ESKİŞEHİR İhale Şehri :Eskişehir İş Şehri: Eskişehir Kurum :Eskişehir Büyükşehir Belediyesi E.s.k.i. Genel Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi :Özel Güvenlik Hizmeti Alınacaktır İhale Tarihi: 15.11.2011 14:00 İhale

Detaylı

MASA TENİSİ FEDERASYONU SATIN ALMA, AYNİYAT VE DEMİRBAŞ İŞLEMLERİ TALİMATI

MASA TENİSİ FEDERASYONU SATIN ALMA, AYNİYAT VE DEMİRBAŞ İŞLEMLERİ TALİMATI MASA TENİSİ FEDERASYONU SATIN ALMA, AYNİYAT VE DEMİRBAŞ İŞLEMLERİ TALİMATI TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU SATIN ALMA, AYNİYAT VE DEMİRBAŞ İŞLEMLERİ TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: Madde 1-

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Kamu İhale Genel Tebliği Madde 4-Tanımlar : Doğrudan Temin Tanımı Madde 22: Açıklayan Madde Madde 62 (ı) bendi: Ödeneklerin %

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM YILI KIRTASİYE MALZEMELERİ ALIM İŞİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; İDARE İSTEKLİ

Detaylı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından: TAŞINMAZ MALLAR SATILACAKTIR Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından: Mülkiyeti, Belediyemize ait aşağıda yazılı listede yer alan taşınmaz / taşınmazlar; 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 69. Maddesine

Detaylı

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...V KISALTMALAR... XIII GİRİŞ... 1

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...V KISALTMALAR... XIII GİRİŞ... 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...V KISALTMALAR... XIII GİRİŞ... 1 1. KAMU İHALE HUKUKUNUN KAYNAKLARI... 3 A. Asıl Kaynaklar... 3 1. Anayasa... 3 2. Kanunlar... 5 3. Kanun Hükmünde Kararnameler... 8 4. Tüzükler...

Detaylı

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHALE YÖNETMELİĞİ

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHALE YÖNETMELİĞİ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM YAPIM İŞLERİ, MAL ALIMLARI, HİZMET ALIMLARI VE DANIŞMANLIK HİZMET ALIMLARI KAPSAM Madde 1-AYDIN Su ve Kanalizasyon İdaresi

Detaylı

ERZURUM SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHALE YÖNETMELİĞİ. BİRNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ERZURUM SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHALE YÖNETMELİĞİ. BİRNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ERZURUM SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHALE YÖNETMELİĞİ BİRNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin yürütülmesinde, idarenin 4734 sayılı Kamu İhale kanunu

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ÖĞRENCİ KIYAFET ALIMI TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını İSTEKLİ TEDARİKÇİ

Detaylı

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHALE YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHALE YÖNETMELİĞİ ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin yürütülmesinde, işlerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi,

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER HİSSE DÜŞEN M2 TOPLAM

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER HİSSE DÜŞEN M2 TOPLAM ÇUBUK BELEDİYESİ ARSA SATIŞ İLANI Mülkiyeti Belediyemize ait Çubuk ilçesinde bulunan aşağıda ada ve parsel numaraları çıkarılmış olan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre Açık teklif usulü

Detaylı

PROJE HİZMETİ ALINACAKTIR

PROJE HİZMETİ ALINACAKTIR PROJE HİZMETİ ALINACAKTIR T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekstil, Deri, Mobilya, Gıda ve Kimya Ürünlerinin İmalatı Sektörlerindeki İşyerlerinde İş Sağlığı

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı ĠHALE ĠLANI

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı ĠHALE ĠLANI T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı Sıra No: 1 Ġhâle Edilecek Yerin Adı, Ġhâlenin Tarihi ve Saati, Ġhâlenin Yapılacağı Yer: Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz

Detaylı

YAZIHAN İLÇESİ İLKÖĞRETİM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALE TAKVİMİ

YAZIHAN İLÇESİ İLKÖĞRETİM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALE TAKVİMİ 7.BÖLGE 6.BÖLGE 5.BÖLGE 4.BÖLGE 3.BÖLGE 2.BÖLGE 1.BÖLGE YAZIHAN İLÇESİ İLKÖĞRETİM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALE TAKVİMİ İhale Kayıt Numarası İhale Adı İhale Tarihi 2012/121456 İLKÖĞRETİM

Detaylı

Kamu İhale Tebliği (Tebliğ No: 2003/10)

Kamu İhale Tebliği (Tebliğ No: 2003/10) Kamu İhale Kurumundan: Kamu İhale Tebliği (Tebliğ No: 2003/10) 15.08.2003 tarih ve 25200 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 4964 sayılı Kanun ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 18 inci

Detaylı

T.0 IZMIR GAZIEMIR BELEDIYE BASKANLIĞI Destek Hizmetleri Müdürlüğe hale Birimi IZMIR TICARET ODASINA

T.0 IZMIR GAZIEMIR BELEDIYE BASKANLIĞI Destek Hizmetleri Müdürlüğe hale Birimi IZMIR TICARET ODASINA T.0 IZMIR GAZIEMIR BELEDIYE BASKANLIĞI Destek Hizmetleri Müdürlüğe hale Birimi Sayı : M.35.6.GAZ.0(73/4)-755-2-0-0- 2432 [f Z-- -. 18/10/2011 Kona : Ihale Ilanı hlc. IZMIR TICARET ODASINA Elde göndermiş

Detaylı

Kurum :Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Sandıklı Vergi Dairesi Müdürlüğü

Kurum :Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Sandıklı Vergi Dairesi Müdürlüğü İhale Şehri :Afyon İş Şehri :Afyon Kurum :Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Sandıklı Vergi Dairesi Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi :İstinat Duvarı Yaptırılacaktır İhale Tarihi: 02.11.2011 14:00

Detaylı

ARAZİ HAZIRLIĞI HİZMETİ ALINACAKTIR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

ARAZİ HAZIRLIĞI HİZMETİ ALINACAKTIR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ HAZIRLIĞI HİZMETİ ALINACAKTIR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Çankırı ATM Şefliği Topuzsaray Revize Erozyon Kontrolu Proje Sahası Arazi Hazırlığı İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu

Detaylı

kurmak suretiyle temin edebilirler. Madde 2 - İhale konusu işe ilişkin bilgiler 2.1. İhale konusu taşınmaz mal, Geçici Teminat Süresi (Gün)

kurmak suretiyle temin edebilirler. Madde 2 - İhale konusu işe ilişkin bilgiler 2.1. İhale konusu taşınmaz mal, Geçici Teminat Süresi (Gün) 2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNA GÖRE KAPALI TEKLİF USULÜ İLE İHALE EDİLEN KÜLTÜR MAHALLESİ SERHAT APARTMANINDA BULUNAN 10 ADET DAİREYE AİT TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler

Detaylı

ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ 226 İŞÇİ (DAİME VE GEÇİCİ İŞÇİ) PERSONELİNİN 2016 YILI SÜRESİNCE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI (1 KİŞİYLE), İŞYERİ HEKİMİ (1 KİŞİYLE) VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ (1 KİŞİYLE) HİZMETİNİN OSGB

Detaylı

GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ REKLAM PANOLARI YERLERİNE AİT KİRA ŞARTNAMESİ

GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ REKLAM PANOLARI YERLERİNE AİT KİRA ŞARTNAMESİ GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ REKLAM PANOLARI YERLERİNE AİT KİRA ŞARTNAMESİ Madde 1- Güzelbahçe Belediyesi sınırları dahilinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinin 8. Maddesi ve İlan Reklam Yönetmeliği

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun Ek 2 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun Ek 2 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 5 Mayıs 2009 SALI Resmî Gazete Sayı : 27219 YÖNETMELİK Kapadokya Meslek Yüksekokulundan: KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN 1. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının hüküm ve tasarrufu altında bulunan, aşağıda nitelikleri yıllık tahmini kira ve geçici teminat bedelleri belirtilen 89

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI 1/5 İhtiyaç sahibi birim tarafından yazılı talep ve ekinde ihtiyaca yönelik(yapım işlerinde yatırım programında yer alan projelerle ilgili)teknik şartnameler ve maliyeti etkileyen unsurlara ilişkin dokümanlar

Detaylı

DAĞITIM Gereği : Bilgi :

DAĞITIM Gereği : Bilgi : TASNİF PİSİ T.C. JANDARMA GEN EL'KOMUTAN LIĞI JANDARMA TEDARİK MERKEZİ KOMUTANLIĞI 3 NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI LOJ 4000-115367-12/3 Nu.lı İh.Kom. 03 Ekim 2012 KONU : İhale İlanı TİCARET ODASI

Detaylı

Başka Bir İş İçin Düzenlenen Banka Referans Mektubu Kabul Edilir mi?

Başka Bir İş İçin Düzenlenen Banka Referans Mektubu Kabul Edilir mi? Başka Bir İş İçin Düzenlenen Banka Referans Mektubu Kabul Edilir mi? KAMU İHALE KURULU KARARI Toplantı No : 2007/047 Gündem No : 59 Karar Tarihi : 13.08.2007 Karar No : 2007/UY.Z-2748 Şikayetçi : Yağışan

Detaylı

YÖNETMELİK. Kamu İhale Kurumundan:

YÖNETMELİK. Kamu İhale Kurumundan: 12 Haziran 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29384 Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159

Detaylı

Denizli İli Güney İlçesi Yeni Mahallesi 118 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatı İle Altyapı ve Çevre

Denizli İli Güney İlçesi Yeni Mahallesi 118 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatı İle Altyapı ve Çevre İhale Tarihleri 12 Ekim 2017 14:30 Denizli İli, Güney İlçesi, Yeni Mahallesi 118 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi İHALE İLANI YAPIM İŞİ YAPTIRILACAKTIR. T.C. BAŞBAKANLIK

Detaylı

İHALELERE KARŞI BAŞVURU REHBERİ İÇİNDEKİLER

İHALELERE KARŞI BAŞVURU REHBERİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER İHALELERE KARŞI BAŞVURU REHBERİ KISALTMALAR... 13 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL BİLGİLER... 14 1.1. İhale süreci nedir?... 14 1.2. Çerçeve anlaşma nedir?... 14 1.3. Münferit sözleşme süreci nedir?...

Detaylı

.. /.. /... Adı - SOYADI/Ticaret unvanı Kaşe ve İmza 3

.. /.. /... Adı - SOYADI/Ticaret unvanı Kaşe ve İmza 3 GÖTÜRÜ BEDEL TEKLİF MEKTUBU İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA İhale Kayıt Numarası 04/3364 İhalenin adı Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası (gerçek kişi ise) Vergi Kimlik

Detaylı

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI GÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHALE İLANI 2018.MLZ.İŞL.22 3 GRUP MUHTELİF İŞ KIYAFETİ VE KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM (KKD) ALIMI İŞİ Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OFİS SARF MALZEME VE KIRTASİYE TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını : Madde

Detaylı