Ergo wins Almany ton Hanse a için anahtarınız

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ergo wins Almany ton Hanse a için anahtarınız"

Transkript

1 Almanya Ergo winston için anahtarınız Hanse Yaşam İktisat Bilim

2 Bremen: Avrupanın tam ortasında, tüm dünyaya bağlı N, 8 48 O Bremen in coğrafi konumunu her kaptan tanır. 60 km mesafede olan Bremerhaven ile beraber Bremen Eyaletini oluşturur. Weser nehrinin aşağı kısmında ve Kuzey Denizi sahiline yakın olan konumundan dolayı daha ortaçağda Avrupa nın önemli liman ve ticaret şehirlerinden biriydi. Günümüze kadar bu böyle kaldı. Ama Bremen daha çok şeyler sunmaktadır.

3 Almanya için anahtarınız 1 Bellama feribotunun bu resmi 1954 de İzmir limanında çekildi. Feribot bundan üç yıl önce Bremen Altas firmasında üretilmişti. Foto: K. Stubbe Sembolü saat kulesi olan İzmir, 1995 den günümüze Bremen in kardeş şehridir. Bremen Uluslarası konumda Bremen den dünyaya açılmak. 11. yüzyıldan buyana bu böyledir. O zamanlar cesur tüccarlar yelkenle kuzey denizinden İskandinavya ya kadar gidiyorlardı civarında Avrupa nın birçok limanına giderek Bremen i önemli bir ticaret merkezine çevirdiler de Hansa şehirler birliğine girişle daha fazla yükselme yaşandı: Bremen limanı uluslararası mal ticareti için bir akış noktası haline geldi. Günümüzdeki Türkiye ile doğrudan ticaret Akdeniz deki korsan gemileri nedeniyle ancak 18. yüzyılda başladı da ilk gemiler Akdeniz den Bremen e şarap ve yağ getirdiler. Birkaç yıl sonra Georg Löhning & Oğulları firması yelkenli yük gemilerini Gelibolu ya gönderdi da yapılan ticaret anlaşması ile gerçek bir yükselme yaşandı: Zira 1854 de 42 Bremen gemisi Konstantinopel e yanaştı ve Bremen için yağ, tütün veya incir yüklediler den itibaren Bremen Atlas firmasının buharlı gemileri her dört haftada bir düzenli olarak Bremen ile Smyrna, şimdiki İzmir arasında posta hizmeti sundular. İçerde ve dışarda- cesur olmak ve kazanmak özdeyişini Bremen tüccarları kendilerine seçtiler. Bu cümle Bremen pazar meydanındaki binanın kapısının üzerinde yazılıdır ve tüccarların gözlerinin ortaçağdan buyana hep dışarda olduğunu göstermektedir. Paşa kapısı Bremen'e kapılarını açınca Eyaletler ile Paşa kapısı devletlerindeki köleleri ile Hansa Cumhuriyetleri arasında daima kalıcı dostluklar olmalıdır diye başlıyor 1839 da Osmanlı devleti ile Hansa şehirleri Bremen, Hamburg ve Lübeck arasında yapılan ticaret sözleşmesi. Osmanlı devletinde hükümet yerine o zamanlar Paşa Kapısı deniyordu. Kısa bir süre sonra ilk Bremen firmaları Konstantinopel de ticaret evleri açtılar de Smyrna da Bremen Konsolosluğu kuruldu. Dört yıl sonra Gallipoli de şubesi kuruldu. Tüccar Hermann Schellhass 1857 den itibaren Bremen de Türk konsolosu olarak görev yaptı. Ticaret sözleşmesinin kapak sayfası Bremen Şehir arşivi

4 Almanya için anahtarınız 2 Bremen eyaletinin nüfusu: Bremen Bremerhaven = Bremen metropol bölgesinde 2,7 milyondan fazla insan yaşamaktadır. Bremen Eyaleti %56 oranındaki ihracatıyla en başta gelmektedir. Bavyera %52,9, Rheinland-Pfalz %52,1, Baden-Württemberg %52,0, Saarland %50,4, Hessen %50,3 Berlin %48,0, Aşağı Saksonya %45,1, Kuzeyren-Westfalya %43,3, Schleswig-Holstein %42,3, Sachsen %38,1, Thüringen %31,5, Sachsen-Anhalt %27,5, Mecklenburg-Vorpommern %26,8, Hamburg %23,3. Überseestadt 300 Hektar Heybeliada 234 Hektar İki üniversitesi, bir güzel sanatlar üniversitesi, iki yüksekokulu ve 20 den fazla bilimsel enstitüsü ile Bremen Eyaletinde sadece nüfus sayısıyla Almanya nın hiçbir bölgesinde olmadığı kadar akademisyen bulunmaktadır. Üniversitelerde öğrenci kayıtlıdır ve her iki lise mezununundan biri okumaya karar vermektedir. Eğitimine başlayan öğrencilerin yüzde 40 dan fazlası MINT-bölümünü, yani matematik, bilişim, fen bilimleri veya teknik bölümlerini seçiyorlar. Bu bölümlerdeki kadın oranı ise yüzde 32 dir. En sevilen bölüm bilişimdir. Bölgedeki mesleki gelecek iyidir: Bremen de çalışan on kişiden birisi MINT dalındaki bir meslekte çalışmaktadır. Bremen ve Bremerhaven üzerinden avrupadaki 850 milyon tüketiciye ulaşabilirsiniz. GSYH çalışan başına BIP je Erwerbstätigem GSYH nüfus başına BIP je Einwohner Bremen Eyaleti Almanya Land Bremen Deutschland Bremen Almanya nın yedinci büyük endüstri şehridir. Avrupa şampiyonu: Bremerhaven de 2011yılında otomobil elleçlendi. Bremen Überseestadt: Avrupanın en büyük inşa yeri Bremen in yeni şehir mahallesi: Eski bir liman bölgesinde, Bremen şehir merkezinin üç katı büyüklüğünde Über - seestadt gelişmektedir. Üç kilometrekare üzerinde şu an daha çok bürolar ve evler oluşmakta. Karşılaştırma amaçlı: Türkiye nin ikinci büyük prens adası Heybeliada 2,34 kilometrekaredir. Rıhtım Bremen Mercedes fabrikası çalışanıyla dünya çapında Mercedes in ikinci büyük fabrikası konumunda yılından itibaren dünya çapında C-sınıfı yetkili merkezi olacaktır. Şu an Bremen Sanayi Bölgesinde yaklaşık 600 kadar yan sanayi firması bulunmaktadır. Bremerhaven de dünyanın en uzun birbirine bağlı konteyner terminali oluşmaktadır. Rıhtım 5 kilo - metre uzunluğundadır. Bremen Almanya içerisinde hava ve uzay endüstrisi konusunda en uygun konumdadır: kişiden fazla insan başka şeylerin yanısıra Airbus için kanat, taşıyıcı roketler için yüksek dereceli teknoloji, bilim, iletişim ve yer gözlemi için uydular geliştirmekte ve imal etmekteler. Kaynaklar: Bremen Ticaret Odası, Bremen Eyalet İstatistik Dairesi, BLG Lojistik Grubu, WFB Bremen İktisat Teşvik Şirketi

5 Almanya için anahtarınız 3, Bremen Özgürlük Heykeli 1404 yılından buyana orada durmaktadır: Pazar meydanında 5,55 metre boyundaki Roland. 782 yılında kurulan şehrin sembolü ve aynı zamanda özgürlük sembolüdür. Elindeki armada: Vryheit do ik jo openbar taşın içine oyulmuş olarak yazıyor. Size özgürlük müjdeliyorum. Bremen halkı bu heykeli dikti. Özgürlük çabalarının manifestosu. Çünkü onlar egemenlik sembolü olan anahtarı 13. yüzyıldan beri bir daha elden çıkarmak istemiyorlardı. Sadece imparatoru bir hükümet makamı olarak kabul ediyorlardı. Bu özgürlük çoğu zaman tehlikeye maruz kalıyordu. Ama yüzyıllar boyu bu şehir bağımsızlığını korumayı başardıbu güne dek de kurulan kardeş şehir Bremerhaven ile 1949 yılından itibaren Bremen Eyaletini oluşturmaktadır. Bremen Eyaleti 1949 da Federal Almanya Cumhuriyetini kuran üyeler içerisinde bulundu. Pazar yeri ve Weser nehri arasında ünlü çan seslerinin duyulduğu Böttcher sokağı. Werder: Bremen in dünya çapındaki Sembolü Dört defa Almanya şampiyonu, altı defa Alman kupa şampiyonu, 1992 de Avrupa kupası. Yıllardır Werder Bremen Alman liginde zirvede olan bir takım. Mertesacker, Klose veya Mesut Özdil gibi oyuncular burada uluslararası yıldız oldular. Bunu Mehmet Ekici de hedefliyor. Bu genç Türk milli oyuncu 2011/2012 sezonunda Nürnberg den Bremen e geldi ve şu anda Werder orta sahasında kabiliyeti ile öne çıkıyor.

6 Almanya için anahtarınız 4 Ems ve Elbe arasında ana merkez Kuzeybatının en büyük birliği, Ems ile Elbe arasında iktisadi ve kültürel ana merkez olan Bremen ortaçağdan buyana bu bölgedeki yaşam için merkezi bir anlam taşımaktadır. Gelenek ve modernlik şehrin özelliğidir. Bu özellik 8. yüzyıla dayanmaktadır: İşte burada canlı şehir merkezi, görülmeye değer tarihi binalarıyla ve sevilen Weser kıyısıyla, içerisinde çok değerli bilimsel araştırmalar yapılan teknoloji parkı ve eski liman bölgesinde kurulan Überseestadt merkezi. Muhteşem müzeler ve her defasında sansasyonel prömiyerlere kulaklarımızı açtığımız iki tane birinci kaliteden filarmoni orkestrası ve bir tiyatro, fuar merkezi ile ÖVB-Arena konser salonu, konser salonu Die Glocke ve Weser stadyumu Bremen in parlaklığını sergilemekte. Ama Bremen aynı zamanda yeşil bir şehirdir: 2600 hektar umumi parklar ve yeşil alanlar ile caddeleri ve alanları süsleyen ağaç vardır. Gröpelingen de bakışları üzerine çeken camii Bu Bremen deki 23 camiden en büyük olanıdır: 1999 da Gröpelingen semtinde inşa edilen Fatih Cami 1300 kişiye ibadet imkanı sunmaktadır. Minaresi 27,5 metre boyun dadır de kurulan cemiyetin üyeleri, camiyi sadece bağışlarla yaptırdılar. Çok cazip. Sanat eseri gibi işlenmiş Olan ibadet yerinde anadolu şehri Kütahya dan gelen 5000 adet motifli fayanslarla donatılmıştır.

7 Almanya için anahtarınız 5 Gurme buluşma yeri Bremen de dolaşmak, etrafa bakmak, alışveriş yapmak zevklerin doruğudur. Çünkü burada yollar kısa, büyük moda ve alışveriş mağazaları ile trend butikler yanyanadır. Şık pasajlar ve üstü kapalı Wall bulvarı, hareketli Ostertor ve canlı Steintor semti birçok orijinal dükkan ve cafeleriyle alışverişe davet etmekte. Yolda: 1849 da açılan ve ortaçağdan günümüze kadar gelen usta eserleri ve bakır işleme sanat kolleksiyonu odasını barındıran sanat salonu, sayfa ile Avrupa dahilinde en önemli grafik kolleksiyonuna sahiptir. Hemen yanında bulunan Gerhard-Marcks-Evi eğitici sanat sergilemektedir. Wilhelm-Wagenfeld-Evi klasik tasarım göstermekte. Öncü sanatın eserleri Weserburg da görülüyor. İlk Alman kolleksiyon müzesi eski kahve kavurma firmasında merkeze yakın bir yerde Weser üzerindeki yarım adada kurulmuştur. Bamya, turunç, yer mantarı Domshof da Cüneyt Gegin den Bremen in usta ahçıları satın alırlar dan buyana Türk asıllı bu kişi şehrin gurmelerine en kaliteli meyve ve sebzelerini sunmaktadır. Aile şirketi olarak işletilen iş yerinin 20 çalışanı var ve bölgenin 80 restoranı şirketin müşterileri arasında. Bu restoranlara Cüneyt Gegin, eniştesi Mustafa Topak ile beraber 2001 Yılında sebze halinde kurduğu şirket üzerinden mal göndermektedir.

8 Almanya için anahtarınız 6 Bremen - kısa yolların şehri, Araba? Gerek yok. Bremen i keşfetmek isteyen en iyisi yaya gitmeli. Önce 1612 de yapılan rönesans devrine ait dış cephesi ile muhteşem görüntülü belediye binasının bulunduğu pazar meydanına ve altında bulunan çok ünlü belediye restoranına gidelim. Onun tam önünde: Roland-heykeli, Bremen in sembolü. Her ikisi de 2004 de UNESCO tarafından dünya insanlık miras değerleri listesine alındı. Hemen köşeyi dönünce: Tunçtan yapılmış Bremen Şehir Mızıkacıları masal figürleri eşek, köpek, kedi ve horoz heykeli. Belediye binasının önünde Bremen tüccarlarının yeri, 16. yüzyıldan kalma Haus Schütting binası. Bremen eyalet parlamentosunun toplantı yeri olan modern parlamento binası buna tam bir zıtlık sergilemekte. Birkaç adım sonra: İki kulesi ile muazzam St-Petri-Dom kilisesi. Ve tuğladan yapılmış Böttcher sokağı müzeleri ve kavisleri ile toplu bir sanat eseri. Onun arkasında Schlachte, Weser kıyısındaki gezinti bulvarı içerisinde birçok bira lokalleri bulunan ve mesai sonrası sevilen bir buluşma yeri! Bremen belediye binasının tarihi sanat eserlerinden biri: 100 yıl önce Bremenli sanatkar Heinrich Vogeler tarafından tasarlanmış olan Gülden-Odası. Yeni stilde yapılmış bir mücevher, tüm detayları özel. Deri duvar kağıdından sandalyeleri ve kapı kollarına varıncaya dek. Türk Hava Yolları ile doğrudan İstanbul a Dört saatte İstanbul a. Bremen den doğrudan ve her gün. Türk Hava Yolları uçuşları, önemli Avrupa şehirleri ile bağlantılı çalışan Bremen Havaalanı hizmetlerine sunmaktadır. Antalya ve İzmir e de Bremen den doğrudan uçak kalk maktadır.

9 Almanya için anahtarınız 7 Weser akıntsında dünya ticareti Bremerhaven: Bremen in dünyaya açılan kapısı. Bu deniz şehri, gelenekleri ile yeniliğe açık, teknolojiyi, muhteşem bilimsel araştırmaları ve turistik cazibeleri birleştirmektedir yılında kurulan şehir bugün nabızları attıran dünya limanı, önemli şirketlerin yeri ve sevilen seyahat bölgesidir. Deniz şehrinin yaşam damarı : Weser nehri. Konteyner terminali ve Avrupa nın en büyük araba elleçleme bölgesi, turizm yeri Havenwelten ve balıkçılar limanı, deniz fenerleri ve müze limanında bulunan tarihi Seute Deern yük yelkenlisiyle. Hemen yanında: İçerisinde dünya klimasının fenomenlerinin gösterildiği Klima Evi 8 Doğu. Eski ve yeni yanyana işte bu Bremerhaven. Burada salaş lokaller, orada şık alışveriş merkezi Mediterraneo. Birkaç adım sonra Alman Göçmenler Evi, Bremerhaven de denizaşırı memleketlere yola çıkan insanları anlatıyor ve bu esnada dünyada en uzun olan en az beş kilometre boyundaki akıntı kenarında vinçler usanmadan dönmekteler. Hansakogge denizcilik geleneğini anlatıyor Her adımda müthiş cazibeler: Havenwelten Bremerhaven in turistik merkezidir. Şaşırmak ve öğrenmek müzelerde ve etkileyici merkezlerde. Deniz hayvanat bahçesi ve Mediterraneo da rahatlamak. Her sene binlerce ziyaretçi bunun tadını çıkarmakta. Kendisi sergilenen denizcilik parçaları içinde etkileyici bir Yıldız dır yılında yapılan Hansekogge Bremerhaven Alman gemiciler müzesinde tüm dikkatleri üzerine çekmektedir yılında bu değerli buluş Weser çamurlarından çıkarılmış ve zahmetli bir şekilde kalıcı hale getirilmiştir.

10 Almanya için anahtarınız 8 Bremen Üniversitesinde DFKI de yapıldı: EO 2 yeniliğe açık şehir için elektromobil. Bremen Üniversitesinde ZARM-kulesinde uzaydaki gibi bilimsel araştırmalar. Jacobs Üniversitesi: Genç dünya insanının okuduğu yer Mükemmel araştırma made in Bremen Ders dili: İngilizce. Zira 111 ülkeden gelen 1300 öğrenci Bremen Jacobs Üniversitesinde okumaktalar. 130 profesör de evrensel kökenlidir. Bu özel yüksekokul dünya üniversitesi olarak kendini görmekte ve öğrencilerini yönetici kalitesinde yetiştirmekte. Klaus J. Jacobs ( ) Bremen Üniversitesi olağanüstü. Marina Tropikal ökoloji merkezi su laboratuarında mercan havuzu. Bremen harika: Uluslararası isim yapmış araştırma kurumları ve enstitüleri geleceğin önemli konuların temeline inmekteler. Klima gelişimi, deniz araştırması, robotik veya uzay sistemleri-bremen bilim adamları yeni bilgilerle katkıda bulunuyorlar. Mesela Alman Hava ve Uzay merkezinde uzaydaki görevler konusunda yeni konseptler hazırlanmakta veya marina mikrobiyoloji enstitüsü Max-Planck da yeryüzünün ökolojik problemlerine çözüm aranmaktadır. Ayrıca Bremen deki üç Fraunhofer enstitüsünde de, mesela elektromobil konusunda harikulade araştırmalar yapılmaktadır. IFAM mühendisleri Artega GT spor arabası temeline dayanarak çekişi tekerlek yuvasında bulunan Frecco isimli aracı geliştirdiler. Sanatsal Anlayış Araştırma Merkezinde (DFKI) bulunan Alman meslekdaşları da geleceğin arabası üzerine çalışmaktalar. Önerileri: EO2 bilhassa şehirde kullanılabilecek kıvrak bir elektromobildir. Yetenek, kişilik ve başarı sürekli olarak desteklenmekte, araştırma ve dersler en yüksek talebi yerine getirmekte. Öğrenmek ve yaşamak sıkı olarak birbirine bağlı: Öğrenciler, 2006 da kurulan ve adını Bremen li bir kahve tüccarından alan Klaus J. Jacobs kampüsünde yaşıyorlar. Kendisi tarafından kurulan Jacobs Vakfı bu kuruma 200 Milyon Euro ile desteklemiştir. Bu Avrupa çapında bir üni - versiteye yapılan en yüksek şahsi bağıştır. Bremen Üniveristesi de süper. Almanya da bulunan11olağanüstü üniversitesinden birisi ve ülkede en iyi yüksekokullar arasında yapılan yarışmada dünyaca ünlü kurumları geride bıraktı.

11 Almanya için anahtarınız 9 Mercedes koltukları: Lear şirketi Bremen şubesinin en büyük müşterisidir den itibaren Bremen Mercedes Şirketi dünya çapında tüm C-Modellerin yetki merkezidir. Bremen markaların başkenti Bremen marka yapıyor. 19. yüzyıldan buyana bu böyledir. O zamanlar dünyaca ünlü Kuzey Alman Lloyd ticaret gemisi şirketi veya AG Weser gibi tersaneler kuruldu. Daha sonra başka şeylerin yanısıra Focke-Wulf un uçakları ve Hansa ile Borgward arabaları uluslararası sansasyon yarattı. Bugün Bremen Mercedes-Benz ile anılmakta. Takriben çalışanı dünyanın ikinci büyük Mercedes firmasında C-sınıf modelleri, Coupe ve Cabriolet-Versiyonu ile E-sınıf ve SLK, SL ve GLK üretmekteler. İkinci büyük ensdüstri dalı gıda sektörü olup burada kişi çalışmakta. Bremen de Kellogg s Cornflakes üretmekte, Kraft Foods firması ise sevilen ürünler olan Milka, Toblerone veya Philadelphia yı piyasaya sürmektedir. Hachez ise kaliteli çikolata yapmakta, Beck & Co firmasında dünyaca beğenilen Beck s birası üretilmektedir. Alman piyasası için dünyanın her yerinden meyve 1902 de İspanya dan gelen portakal ile herşey başladı. O zamandan buyana şu anda UNIVEG-grubuna dahil olan Bremen firması Scipio, Alman piyasası için dünyanın her yerinden meyve ithal etmekte. Bunların başında muz gelmekte. Ama ananastan kabağa kadar her türlü meyve ve sebze buna dahil. Türkiye den gelen ürünler de geleneksel olarak, 850 çalışanıyla senede 1 milyar Euro kazanç elde eden Bremenli taze meyve ve sebze uzmanı tarafından piyasaya sürülmektedir.

12 Almanya için anahtarınız 10 Aykut Kopar İnşaat sektörü, ticaret, danışmanlık Birçok Türk kökenli göçmen Bremen li iş adamı kendi başarı hikayelerini anlatabilirler. Mesela bu: Zeytin, enginar, üzüm yaprağı güneyin özel yiyecekleri Aykut Kopar ın sahasıdır. Onbir yıl önce yemek içerikli bir işyeri kurdu ve sonra onbir tane daha işyeri açtı. Durum: gittikçe yükselmekte. Zira satış ve yemekten oluşan karışımı müşteriler tutmakta. 42 yaşındaki Aykut Kopar ın daha başka planları da var. Kendisi bir dağıtım ve pazarlama sistemi kurmak ve ayrıca toptancılık ve imalata atılmak istemektedir. Ürünleri doğrudan Türkiye, Yunanistan ve İspanya dan Bremen e getirip burada işlemden geçirmek arzusunda planı bu. Lise, üniversite, ekonomi dalında lisans Bülent Uzuner kariyerini hedefli bir şekilde planladı. 7 yaşında Türkiye den Bremen e geldi. Bugün BTC-Business Technology Consulting AG nin yönetim başkanı ve böylece içinde Türkiye nin de bulunduğu, avrupa içindeki 16 şubede çalışan 1700 kişinin patronu. Bülent Uzuner Sürekli ilerleyen bu şirket, bilgi işlem teknolojisi dalında çözümler sunmakta ve bilhassa enerji ekonomisi dalında çalışmaktadır. Branşın büyükleri olan SAP ve Microsoft partnerleri arasındadır. Lakin Bülent Uzuner için sadece ekonomik başarı önemli değildir. Yakın zamanda ilkokul öğrencileri için bir eğitim projesi başlattı. Zira kendisi iyi bir eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyor! Katlamak, zımbalamak, yapıştırmak. Sürekli. Aram Aritim e ait Bremen endüstri kitap matbaasında makinalar son hızda çalışıyor. Çalışan 35 kişi şirketin işlerini vardiyalı çalışarak bitiryorlar. Asıl mesleği kuyumculuk olup bu şirketi 1989 da kurmuştur. Bu Türk 24 yaşında Almanya ya geldi ve dili burada öğrendi. Esnekliği fima sahibi olarak da göstermekte: Kitap matbaasının yanısıra Aram Aritim in kuru buz imal eden bir firması var ve ayrıca Türkiye de grafik sektörü için Makine ticareti yapıyor.

13 Almanya için anahtarınız 11 Aram Aritim Partner: Dietmar Borschewski ve Hüseyin Erdinç Yakup Akman Bremen den başarı hikayeleri Kendisi masal düğünü rüyasını gerçekleştiriyor. Nil Schultz un moda evinde evlenecek çiftler hayatlarının en güzel günü için mükemmel donatılıyor. Nil Sazan markası ile, 1971 de İzmir den Almanya ya gelen çok yönlü iş kadını tasarımını kendi yaptığı kıyafetleri Türkiye de imal ettiriyor. Fantazi dolu kreasyonlarını, Alman- Türk Kadın Derneği nin başkanı olan bu bayan büyük mağazalar üzerinden ve Wall-bulvarında bulunan şık mağazasında piyasaya sürmektedir. Gemiler konusunda uzman. Yakup Akman eğitiminden sonra Lürssen tersanesinde bulunan elektro firmasında inşaat sorumlusu olarak işe başladı. Gemiler onun branşı kaldı: Kardeşi Nevzat ile beraber şu anda 50 kişinin çalıştığı ve elektro montajı üzerine yoğunlaşan bir firma kurdu. Çalıştıkları yer: Lüks yatlar ve seyahat gemisi, can kurtaran sandalı ve aynı zamanda rüzgar gücü branşı. Türkiye ile irtibatlar çoktan kuruldu. Zira burada da Bremen den uzmanlara gerek var. Alman-Türk şefler karışımı ve bunun yanısıra çalışanlar arasında renkli bir milliyet karışımı. HDD Teknoloji şirketi elektronik sistemleri kurmakta kullanılan parçaları geliştirmek ve imal etmek için kültürleri entegre ediyor ve onların gücünü kullanıyor. Başarının motoru: Programcı Hüseyin Erdinç. Şirketi 2002 yılında bir Alman ortakla beraber devir aldı. İmal edilen malları Bremen den tün dünyaya gidiyor ve tabi Türkiye ye de. Talep çok fazla ve çalışan sayısı üç katına çıktı. Bremen den Atiye Deniz nasıl Pop-Star oldu Don`t think şimdiye dek en ünlü parçasıydı. Bu müzik videosu 2 milyon defadan fazla YouTube de tıklandı. 23 yıl önce Bremen de doğan genç şarkıcı için harika bir başarı. Burada çocukken dans ve piyano dersi aldı ve halen burada yaşıyor. R&B ve Rap karışımı olan müziği beğeniliyor. Salla veya Muamma isimli single albümleri Türk chartlarında baş yerleri aldı de MTV-ödülü olarak Best Turkish Act almasına şaşırmamak gerek. Uzmanlar bunun ne demek olduğunu biliyorlar: Bir yıldız doğdu! Nil Schultz

14 Almanya için anahtarınız 12 Bremen, Alman otomobil endüstrisinde lojistiğin başkenti, Matthias Wissmann, Otomobil Endüstrisi Derneği Başkanı (VDA)*. Bremerhaven Konteyner terminali, sürekli yüksek randımanlı çalışma halinde. Göz alabildiğince renkli sandıklar. Bremerhaven konteyner terminali sadece metre ile dünyada en uzun olmakla kalmayıp aynı zamanda 3 milyon kilometrekare ile çok da alan sunmaktadır. Bu 360 futbol sahası demektir. Takriben 5,9 milyon standart konteynır (TEU) 2011 yılında 14 gemi yanaşma yerinde yüklendi ve indirildi. Bu bir yıl öncesine göre bir milyon daha fazlaydı. Böylece Bremerhaven dünyadaki 20 konteyner limanı arasındaki yerini iyi belirledi. Med ve cezire bağlı olmayan terminale sürekli olarak günümüzün en büyük gemileri yanaşmaktadır. Mesela Emma Maersk ve yedi kız kardeşi. Post-Panamax sınıfından olan büyük nakliyat gemileri sürekli Çin ve Bremerhaven arasında gidip gelmektedir ve her defasında konteyner yüklemektedir. Hemen hemen her hafta Emma-Maersk-Serisine ait bir gemi 2008 de inşası biten IV nolu konteyner terminaline demir atmaktadır. Her gün: Dünyanın büyük limanlarına konteyner Pazar günü Buenos Aires, Pazartesi Shanghai, Salı İstanbul Bremerhaven dünyadaki tüm önemli konteyner limanları ile doğrudan bağlantılı. Her gün Asya ya gidiliyor. Danimarka tersanesi Maersk bu hizmeti sunmakta ve planında daha çok şeyler var: Bu istikamette gidiş ve geliş saatleri belli olan 70 adet konteyner gemisinin çalıştırılması planlandı. * tarihli Weser Kurier Gazetesi nden alıntı

15 Almanya için anahtarınız 13 Bremen geleneksel olarak birçok tersanenin yeridir. HLL Hanseat Lloyd da bunlardan biri. Bremerhaven BLG-otomobil terminali. İthalat ve ihracatın kesiş noktası. Bremen den dünyanın uzak yerlerine BLG nin araba teknik merkezi. Araba şehri Bremerhaven: Burada imalat bandı çalışmıyor, ama buna karşılık Avrupa nın en büyük araba limanında sanki band başında çalışılıyor. 2 milyondan fazla araç 2011 yılında indirildi ve bindirildi. Dünya piyasası için Alman marka arabalar, Avrupa için Asya veya Amerika dan gelen araçlar. Her dördüncü araba bir stop yapıyor burada, teknik merkezinde temizleniyor, teknik değişiklik yapılıyor veya özel ekstralar monte ediliyor. Bremen limanlarıyla, altyapısı ile ve güçlü iletişim ağıyla her lojistik probleme mükemmel bir çözüm getiren hizmet sunar. Mesela Lojistik köy (GVZ): Burası tüm dünyadan gelen mal akımı için 500 hektar alanda işleyen bir döner tezgah gibidir. Avrupa nın en büyük yüksek raf deposu ve1,2 milyon metrekare alanında mal ambarı. JadeWeser-Port un Wilhelmshaven de açılmasıyla GVZ in Avrupa çapındaki önemi daha da artacaktır. Via Bremen derneği liman ve lojistik branştan insanların kurdukları bu dernek Bremen/Bremerhaven yerinin uluslararası ününün artmasına önayak oldu. Kuzeyin kalbinde: Bremen ve GVZ Pozisyon mükemmel: Bremen GVZ Bremerhaven, Hamburg ve Wilhelmshaven olan üç limanın merkezinde bulunmakta. Otoyol, raylı yollar ve su yollarına iyi bağlantısı olan ideal bir lojistik yeri. Yakında GVZ de yüklenen ve indirilen mallar daha da artacaktır. Zira Wilhelmshaven de Weser- JadePort yapıldı ve bitmek üzere. Bu Almanya nın ilk derin su limanıdır. Uzunluğu 1725 metre olan terminalde dünyanın en büyük konteyner gemileri demir atabilir yılı sonbaharında bitmiş olacak.

16 Almanya için anahtarınız 14 Uzayda hava durumu kontrolü: OHB Jeosatelit 5 yeryüzüne güvenilir veriler gönderiyor. Birlikte çalışma mühürlendi Haydi uzaya! Bremen hazır. Avrupa uzay araştırma merkezinde 50 yıldan buyana uydular ve taşıyıcı roketler geliştirilmekte ve imal edilmekte. Astrium da bilimsel araştırma laboratuarı Columbus ve uzay nakliyecisi ATV kuruldu ve Avrupa bunlar sayesinde uluslararası ISS uzay istasyonuna katıldı. Burada ayrıca Ariane isimli taşıyıcı roketin üst dereceleri yapılmakta ve bu 1979 dan buyana tam 200 defa uzaya gönderildi. OHB şirketi de branşı olan Space Systems ve Aerospace & Industrial Products ile dünyaca ün kazandı. Son zamanki başarıları: Avrupa navigasyon sistemi Galileo için 14 adet uydu ve üçüncü jenerasyona ait Avrupa su uydusu (MTG). Ama Kaefer Aerospace A.Ş veya Premium Aerotec ve çok sayıda benzeri orta düzeyli şirketler de Bremen in bu branştaki iyi adını duyurmaktalar. Müşterek hedefleri: Hava ve uzay yolculuğu endüstrisini geliştirmek. Kardeş şehirler Bremen ve İzmir bu sektörde el ele çalışmaktalar. Mesela emisyon değeri düşük olan uçak sistemlerinin ge - liştirilmesi. Aviabelt Bremen, şirketlerden ve bilimsel kurumlardan oluşan bir birlik ile İzmir de bulunan HUKD- Associaton bu konuda bir işbirliğine karar verdiler.

17 Almanya için anahtarınız 15 Bremen olmadan hiçbir Airbus kalkmaz, Thomas Enders, CEO of Airbus, 2012 den buyana CEO of EADS* Airbus firmasına ait her A350 XWB ile Bremen in bir parçası dünyanın etrafında dönüyor. Zira burada şirketin Kanat-Yetki-Merkezi bulaunmaktadır. Bremen tam anlamıyla havalanıyor XXL-uçağı kalkıyor Weser kıyısında Airbus a kanatlar takılıyor. EADS şirketine ait olan Bremen fabrikası tüm büyük hacimli uçaklara kanat yapıyor. Bunun da ötesinde tüm airbus programlarına iniş kapaklarının yapıldığı merkez burasıdır. Yılda 2,5 milyon civarında gövde ve taşıyıcı kısımlara parçalar imal edilmektedir. Bununla da bitmiyor: Almanya nın ikinci büyük Airbus istasyonu olan bu yerde 3000 kişi çalışmakta ve bu şirket A400M isimli nakliyat uçağının geliştirilmesine ve imal edilmesine de katkıda bulunmaktadır. Küçük saç parçaların yapımını, iniş kapaklarını ve gövde montajını üstlenmiştir. Airbus böylece Bremen in hava yolculuğu konusundaki yıllardır süregelen uzmanlığını ön plana çıkarmaktadır. Bunun böyle kalması için kişinin çalıştığı toplam 100 şirket ve enstitüler bir araya gelerek Aviabelt iletişim ağını kurdular. Bremen için çok önem taşıyan bu endüstri dalının cazibesini ve hizmet gücünü artırmak için uzmanlar birleştiler. * tarihli Weser Kurier Gazetesi nden alıntı Kapak açılsın, kanat içeri çekilsin. Ve uçuşa hazır! Haftada iki defa bu böyle. Büyük uçak Beluga Bremen den kalkıyor. Uçakta: Airbus taşıma sistemi, 32 metre, 45 ton ağırlığında. Beluga için sorun değil. Yük kısmı bir spor salonu kadar büyük. Fransa Toulouse de Bremen fabrikasından çıkan kanatlar Airbusa monte ediliyor. Beluga geri dönmek için yola çıkabilir.

18 Almanya için anahtarınız 16 Bremen rüzgar oradan esiyor Her zaman sert rüzgar yanında yelkenli gemi zamanından buyana Bremenliler bunu çok iyi bilirler. Onshore-Rüzgar-Parkının gelişimini önemli derecede etkilemeleri ve Bremen i rüzgar enerjisi merkezi haline getirmeleri hiç te şaşırtıcı değil. 140 firma bu branşta başı çekmekteler. Zira burada bilimsel araştırma ve imalat el eledir. Bunun arkasında Fraunhofer-Enstitüleri IWES ve IFAM ile Alfred-Wegener- Enstitüsü ve Bremerhaven yüksekokulunda bulunan fk-wind enstitüsü bulunmaktadır. Hepsi hedefli olarak On-ve Offshore-Tekniği konusunda rüzgar kanalının ve kanatların denetimi konusunda bilimsel inceleme sonuçları sunmaktalar. Yani bilgileri hemen yanıbaşlarında hayata geçirilmektedir. Bölgede bulunan firmalar senede 100 Offshore-Rüzgar-Sistemi ve takriben 300 kanat kuracak imalat kapasitesine sahiptir. Bununla limite ulaşılmış değildir. Yani bu demektir ki: Geleceğe yönelik bu branşta hiçbir yer bu kadar geniş kapsamlı bir gruba sahip değildir. Öyle ki planlama bürosundan tedarikçisine, üretimden lojistiğe kadar. M5000 denizde: Offshore pratikte test ediliyor Kuzeydenizi adası Borkum dan 45 kilometre uzakta. Burada hep serin bir rüzgar eser. Bu yer alpha ventus, denizde kurulan ilk Alman rüzgar parkı için en doğru Offshore-Test yeridir dan buyana Bremerhaven de kurulan oniki tesis elektrik üretmektedir. Yakında yenileri yapılacak.

19 Almanya için anahtarınız 17 Offshore için yeterli alan var Bremen örnek oluyor yılına kadar Bremerhaven de bulunan Blexer Bogen deki Offshore-Terminali ile özellikle rüzgar enerjisi endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılayacak olan yeni bir liman kurulacaktır. Yapıyı oluşturan, kuleler, gondol veya kanat imal eden kimsenin, bu rüzgar türbünü tesisinin parçalarını yapmak ve daha sonra gemilere yüklemek için çok yere ihtiyacı vardır. İyi planlanmış bir iş ve nakliyat lojistiği olmazsa bu iş yürümez. Bu nedenle şu anda Weser kıyısında 25 hektar genişliğinde bir yerde senede 160 rüzgar enerjisi tesisi imal etmek ve satmak için gerekli şartlar oluşturulmaktadır. Bunların parçaları gelecekte burada imal edilecek, depolanacak, ön montajı yapılacak ve özel gemilere yüklenecek. Bütün bunlar en kısa yoldan ve zaman kaybetmeden yapılacak. 500 metre boyunda ve 14,5 metre derinliğindeki limanda bu amaçla üç tane demir atma yeri mevcut. Bremen böylece geleceği çok parlak olan bu branşta yeni şirket kurmak isteyenlere veya şirketini büyütmek isteyenlere gerekli şartları sağlamaktadır. Bu demektir ki: Offshore- Rüzgar-Enerji branşında başarılı olarak Avrupa merkezi haline gelme ve gelişme durumu sürekli olarak ilerletilmektedir. WAB: Weser den toplu bilgiler 270 şirket ve enstitüler Bremerhaven/Bremen rüzgar enerjisi kurumu olarak birlik kurdular (WAB). Müşterek hedefleri: Rüzgar enerjisinin Onshore ve Offshore haliyle teşvik edilmesi. Endüstri ve politika arasında iletişim sağlamak, milli ve uluslar arası branş fuarlarına katılmak bu birliğin görevleri arasında.

20 Almanya için anahtarınız 18 Andreas Heyer, WFB şirketinin yönetim başkanı Bremen Pazar meydanındaki Kontorhaus (Ticaret binası), WFB nin bulunduğu yer Türkiye de yetkili partner İzmir de bir parça Bremen: Bremeninvest in Türkiye deki bürosu. Almanya ya bir atılım yapmaya karar vermiş olan Türk şirketler, yatırımcılar ve enstitülerin buluşma yeri. Bremeninvest bu kararı dakik bir şekilde hazırlamaya yardım eder. İlk planlama aşamasından, tasarımın geliştirilmesine ve zamanında hayata geçirilmesine kadar olan tüm aşamalarda. Yeni bir imalat yeri mi kurulacak veya ulusal ya da uluslararası ticaret için yeni bir şube mi açılacak Bremeninvest kendisine yol gösterilmesini isteyen şirketlere destek vermekte ve Avrupa piyasasına gidecek yollarındaki engelleri kaldırmaktadır. Yetkili ve bilgili, güvenilir, dürüst. Yüz yıllardır Bremen de alışık olduğumuz şekilde. Bremeninvest bu geleneği sürdürmektedir. Konulan hedeflere çabuk ulaşmak, aksiliklere engel olmak ve kalıcı başarılar elde etmek için güvenilir bir partner. Geniş bakış açısına sahip yatırımcılar bunun değerini bilirler. Bremen e ve Bremeninvest in geniş kapsamlı hizmetine karar veriyorsunuz. WFB şirketlere nasıl destek olur Bremen Kalkınma Ajansı WFB Bremen i ekonomi, fuar ve toplantı yeri olarak pazarlamaktadır. Şirketlerin başarılı çalışabilmeleri için gerekli şartları sağlamakta olup danışman olarak, yerleşmelerinden ve WFB ortağı Bremen İnşa Bankası ile finanse edilmelerine varıncaya kadar her konuda yanlarında bulun - maktadır. Bremeninvest WFB çatısı altında bulunmaktadır.

Al Er m g a o n yw a in ç s i t n o n a n H a a h n t s a e rınız

Al Er m g a o n yw a in ç s i t n o n a n H a a h n t s a e rınız Almanya Ergo winston için anahtarınız Hanse Yaşam İktisat Bilim Almanya için anahtarınız 1 Fotoğrafta 1954 yılında İzmir limanında demirli Bellama feribotunu görüyoruz. Feribot bundan üç yıl önce Bremen

Detaylı

Al Er m g a o n yw a in ç s i t n o n a n H a a h n t s a e rınız

Al Er m g a o n yw a in ç s i t n o n a n H a a h n t s a e rınız Almanya Ergo winston için anahtarınız Hanse Yaşam İktisat Bilim Bremen: Avrupa nın ortasında ve tüm dünya ile bağlantılı bir kent 53 5 N, 8 48 O Bremen in coğrafi konumunu her kaptan yakından bilir. Bremen

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG

BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG GÖKNUR BİRİNCİOĞLU İLE MASAL YOU 24 27 HAZİRAN 2017 24 Haziran 2017 Cumartesi 14:15 Gidiş - 27 Haziran 2017 Salı 21:40 İstanbul Varış BREMEN ( 1 ) Bremen

Detaylı

Ekonomik Veriler: Almanya

Ekonomik Veriler: Almanya Ekonomik Veriler: Almanya Genel Veriler Yüzölçümü 357.7 km² Nüfus 80,8 Milyon (20) Nüfus ve yaş grupların toplam nüfus içindeki payı (%, tahmin) Yaş piramidi (Bin) 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20%

Detaylı

AVM ve mağazalar için

AVM ve mağazalar için AVM ve mağazalar için Akıllı telefonların kullanım oranı her geçen gün hızla artıyor. Buna paralel olarak işletmelerin tüketiciye ulaştırmak istedikleri mesajları için de yeni bir kanal şekillenerek yaygınlaşıyor.

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

Türkiye Denizcilik ve Lojistik

Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye İki kıtayı buluşturan, coğrafi konumu ve jeopolitik yapısı sebebiyle denizcilik ve lojistik faaliyetlerinde tarihte de bugün olduğu gibi kilit öneme sahip bir ülke

Detaylı

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG GÖKNUR BİRİNCİOĞLU İLE MASAL YOU 01 04 EYLÜL 2017 01 Eylül 2017 Cuma 10:40 Gidiş - 04 Eylül 2017 Pazartesi 17:45 İstanbul Varış BREMEN ( 1 ) Bremen Mızıkacıları

Detaylı

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ 22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA Gece geç saatlerde Helsinki yolculuğumuz başlayacak. Uzun bir uçak yolculuğu yapacağız.ardından bir saatlik bir uçuş sonunda Jyvaskyla

Detaylı

Orijinal OSSBERGER Türbin

Orijinal OSSBERGER Türbin Orijinal OSSBERGER Türbin Kendinizi boşa akan giden sudan elektrik üretmeye mi adadınız? Çevre dostu, yenilenebilir, doğal bir kaynaktan enerji elde ederek kullanmak mı istiyorsunuz? Bizim işimiz yüzyıldır

Detaylı

Detaylı bilgi için lütfen bizimle irtibata geçiniz. Mail: info@zirve-tercume.com. info@zirvetercume.com. info@ispanyolcatercuman.

Detaylı bilgi için lütfen bizimle irtibata geçiniz. Mail: info@zirve-tercume.com. info@zirvetercume.com. info@ispanyolcatercuman. İspanyolca öğrenmek isteyen değerli arkadaşlar; Zirve tercüme, İspanyolca öğrenmek ya da mevcut İspanyolcasını geliştirmek isteyen arkadaşlara, İspanyol dili edebiyatı mezunu, Arjantin / Buenos Aires te

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

GÜNEY İTALYA TURUMUZ HAZIR

GÜNEY İTALYA TURUMUZ HAZIR GÜNEY İTALYA TURUMUZ HAZIR 18-25 Ekim tarihleri arasında Napoli,Pompei, Sorrento, Matera, Lecce, Alberobello ve Bari gibi İtalya'nın en gözde şehirleri ile sahillerini görme fırsatı bulabileceğiniz turumuz

Detaylı

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG Penelope karakterinin yaratıcısı çocuk kitapları yazarı Göknur Birincioğlu ile hazırladığımız büyüleyici rotada Bremen Mızıkacıları, Rapunzel, Fareli Köyün

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

Yeni Yerler keşfetmek lazım

Yeni Yerler keşfetmek lazım Yeni Yerler keşfetmek lazım Dans, Eğlence Diyorsanız! Rio Sizi Bekliyor Rio Hakkında Rio de Janeiro, Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti ve Brezilya'nın en büyük ikinci kentidir. Ekvatoral iklimin

Detaylı

LOJİSTİĞİN KALBİNE YOLCULUK

LOJİSTİĞİN KALBİNE YOLCULUK LOJİSTİĞİN KALBİNE YOLCULUK, Hamburg 30. ULUSLARARASI TEDARİK ZİNCİRİ KONFERANSI VE GEZİ PROGRAMI 23-26 Ekim 2013 İlham kaynakları, Fikirler, Yenilikler Program 23-26 Ekim 2013 BERLİN 30. ULUSLAR ARASI

Detaylı

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin İstanbul'dan yeni bir şehir doğuyor. Proje alanı büyüklügü 453 milyon metrelik bölgeye 7 milyonluk nüfusun yaşayacağı Yeni Şehir, 2. İstanbul planlanıyor.

Detaylı

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI MUĞLA İLİ Muğla Muğla, 895.000 kişilik nüfusu ve 12.975 km 2

Detaylı

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Norveç Fiyortları İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Tarih : 02-08-2017-06-08-2017 Şehirler : Bergen, Flam, Hardanger, Oslo Otel : 4* Ulaşım

Detaylı

Amsterdam Turu 3 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Amsterdam "Şehir Turu" 2.Gün: Amsterdam Serbest Gün veya Büyük Hollanda Ekstra Turu

Amsterdam Turu 3 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Amsterdam Şehir Turu 2.Gün: Amsterdam Serbest Gün veya Büyük Hollanda Ekstra Turu Amsterdam Turu 3 30.08.2017'den itibaren kalkışlı 747,00 EUR 2.955,21TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün: İstanbul Amsterdam "Şehir Turu" Tüm kenti dolaşan su kanallarıyla ve 17. yüzyıl mimarisiyle dikkat çeken Amsterdam,

Detaylı

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md.

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Dış Ticaret ve Lojistik Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Lojistik Kavramı Genel kabul gören tanımı ile lojistik; Hammaddenin başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik

Detaylı

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir 1 / 6 2014/11/14 17:03 Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir Öykü Çetin Radikalist / 09/11/2014 Erasmus projesi her yıl yüzlerce öğrenciye farklı ülkelerde eğitim alma fırsatı sunuyor. Peki,

Detaylı

Lima Teknik Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti, inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat

Lima Teknik Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti, inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat Lima Teknik Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti, inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat taahhüt firmasıdır. Genel müdürümüz Mehmet C.Seyhan, 1979 yılında Trabzon da dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniveristesi

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

WEST SİDE STANBUL BEYLİKDU ZU PROJESİ ~ EMLAK 34 ~ Telefon:212-875 30 40 www.emlak34.com.tr. İlan No:f-321780-285 Referans No:WS-111

WEST SİDE STANBUL BEYLİKDU ZU PROJESİ ~ EMLAK 34 ~ Telefon:212-875 30 40 www.emlak34.com.tr. İlan No:f-321780-285 Referans No:WS-111 I WEST SİDE STANBUL BEYLİKDU ZU PROJESİ Satılık - Apartman Dairesi 9,011,111 TL 169 m2 İstanbul / Beylikdüzü Oda Sayısı : 3 KADİR ÖZEL Telefon 212-875 55 57 Salon Sayısı : 1 Banyo Sayısı : 2 Yapının Şekli

Detaylı

Almanya'ya lojistik taşıma l arınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş

Almanya'ya lojistik taşıma l arınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş Almanya'ya lojistik taşıma l arınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş ŞAH LOJİSTİK müşterilerimizin her türlü memnuniyeti odaklı hizmet

Detaylı

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ALMANCA VE FRANSIZCA DĠL KURSLARI Avrupa'nın bir çok farklı dil konuşulan ülkesi Ġsviçre'de Almanca veya Fransızca dillerinden bir tanesini öğrenmeniz mümkündür. Kış sporlarının

Detaylı

Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu

Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu Almanya & Fransa & İsviçre 09-12 Aralık 2018 Nehir üzerinde peri masalı yolculuğuna davetlisiniz! Kış mevsiminin en güzel zamanı olan Noel döneminde

Detaylı

Doğruların buluştuğu adres...

Doğruların buluştuğu adres... M E D I A Doğruların buluştuğu adres... İletişim Sanattır Firmaların kıyasıya rekabet ettikleri Etnik Pazar sürekli yeniliklere açıktır. Reklam stratejileri yapılırken hedef kitlenin doğru bir şekilde

Detaylı

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Fethiye Tatil ve Yöre Rehberi Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, Yakaköy, Kayaköy, Çalış gibi bir çok mevkiisi bulunan Fethiye tam anlamıyla bir tatil merkezidir.

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

O nu keşfettikten sonra, şehirden ayrılmak isteyenler tercihlerini yeniden düşünecek. 2 kumruankara.com 3

O nu keşfettikten sonra, şehirden ayrılmak isteyenler tercihlerini yeniden düşünecek. 2 kumruankara.com 3 Şehri içinde yaşa Şehrin Yeni Değeri Bugünden geleceğin yaşam standartlarını şekillendiren Kuzu Grup, Çankaya daki yeni projesiyle şehri, şehirde yaşamak isteyenlere çok özel bir değer hediye ediyor. O

Detaylı

M/S Dnieper Princess ile. Dinyeper Nehir Turu

M/S Dnieper Princess ile. Dinyeper Nehir Turu M/S Dnieper Princess ile Dinyeper Nehir Turu Ukrayna'nın büyüleyici güzellikleri ve Dinyeper Nehri üzerinde mavi-yeşilin en güzel tonları nehir gemisi M/S Dnieper Princess ile 2008 yılında tamamen yenilenen

Detaylı

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK, MÜNİH Değerli Katılımcı ve Ziyaretçilerimiz; 1975 yılından bu yana, gerek ülke dahilinde, gerekse dünyanın dört bir yöresinde, yalnızca

Detaylı

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu 109. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1. DÖNEM / 15-19 Nisan 2011 TK.1 Türk Hava Yolları ile Direk GUANGZHOU

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece)

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Türk Hava Yolları ile Japonya Kurban Bayramı'nda Japonya Tokyo - Kyoto - Osaka 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 28 Ağustos 2017, Pazartesi İstanbul Tokyo 27 Ağustos saat

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir.

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. İstanbul, 2013 Hakkımızda KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. KITA, taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef alarak ve kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

YATIRIMLARI BÜLTENİ S A Y I. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları. Araştırma ve Tasarım

YATIRIMLARI BÜLTENİ S A Y I. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları. Araştırma ve Tasarım T U R İ Z M YATIRIMLARI BÜLTENİ Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları 6 S A Y I Araştırma ve Tasarım erol KaRaBuLuT PROJELER Orange Palace Öz Hotels Doğuş-Bilgili Ortaklığı Doğuş Holding Rubi Hotels Crown

Detaylı

AVRUPA DA. Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni ÜCRETSİZ. investment

AVRUPA DA. Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni ÜCRETSİZ. investment ÜCRETSİZ Profesyonel Danışmanlık AVRUPA DA Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni Gayrimenkul Yatırımları - Oturum Başvurusu ve yatırım uzmanları ile toplantı ve birebir danışmanlık organizasyonları Harbiye

Detaylı

20 28 Subat New York Washington Gezi + Seminer Programi

20 28 Subat New York Washington Gezi + Seminer Programi 20 28 Subat New York Washington Gezi + Seminer Programi 5:45 pm: New York a inis Gun 1 7:00 pm: Otele varis 8:00 pm: Sehir gezintisi ve aksam yemegi 9:30 pm: Konaklama * 10:30 am: Battery Park Gun 2 Ozgurluk

Detaylı

Fransa ile İspanya sınırı boyunca uzanan Pirene Sıra dağlarının, Fransa sınırları içerisindeki kasabalarında doğa ve tarih ile iç içe bir gezi

Fransa ile İspanya sınırı boyunca uzanan Pirene Sıra dağlarının, Fransa sınırları içerisindeki kasabalarında doğa ve tarih ile iç içe bir gezi Fransa'da Pirene Kasabaları Fransa ile İspanya sınırı boyunca uzanan Pirene Sıra dağlarının, Fransa sınırları içerisindeki kasabalarında doğa ve tarih ile iç içe bir gezi Tarih : 11-09-2016-15-09-2016

Detaylı

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini sürdürdü. 1987 de şirketleşti. 1996 da hem Türk kahvesini

Detaylı

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai nin Jeostratejik Konumu Doğu ile Batı arasında bir köprü görevi gören Dubai, Basra Körfezi'nin güneydoğu kıyılarında bulunmaktadır. Eski

Detaylı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı Neden Malatya ya yatırım yapmalı 11 2011 Temel Bilgiler Malatya, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan en gelişmiş ilidir. 2010 ADNKS verilerine göre il nüfusu 740.643, merkez nüfusu 500 bin civarında,

Detaylı

Gandhi nin barış ve özgürlük kokan şiddetsiz bir dünya hülyasının insan için yeşerdiği topraklar Hindistan.

Gandhi nin barış ve özgürlük kokan şiddetsiz bir dünya hülyasının insan için yeşerdiği topraklar Hindistan. Ranthambore Milli Parkı Hindistan Vahşi Yaşam Turu Gandhi nin barış ve özgürlük kokan şiddetsiz bir dünya hülyasının insan için yeşerdiği topraklar Hindistan. Tarih : 11-12-2016-17-12-2016 Şehirler : Agra,

Detaylı

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi YAZICI GRUP / YAZICI İNŞAAT Yazıcı İnşaat, Hasan Yazıcı nın 1954 yılında Trabzon dan iş hayatına atılmak üzere yaptığı göçle başlamıştır. Başlangıçta taşeron olarak çalıştığı

Detaylı

Doctor Reishi Sağlıklı Kahvenizi Hem satın alırken hem de tavsiye ettiğinizde Kazanmak ister misiniz.?

Doctor Reishi Sağlıklı Kahvenizi Hem satın alırken hem de tavsiye ettiğinizde Kazanmak ister misiniz.? Doctor Reishi Sağlıklı Kahvenizi Hem satın alırken hem de tavsiye ettiğinizde Kazanmak ister misiniz.? POTANSİYEL MÜŞTERİLER DERNEK VE LOKALLER, SPOR SALONLARI,ORGANİZASYONLAR, CAFE VE BÜFELER,OKULLAR

Detaylı

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi TCG Anadolu ilk kez görüntülendi Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, "(TCG Anadolu) Şu an sahada

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI BİRİM ID BİRİM PROGRAM SÜRESİ ANADOLUYÖS KONTENJANI ULUSLARARASI SINAV VE DİPLOMA PUANI KONTENJANI ÖZEL KOŞUL

Detaylı

www.zeytuniteras.com

www.zeytuniteras.com 2002 yılında başlayan inşaat sektöründeki tecrübemiz 2016 yılında da katlanarak devam etmektedir. Pek çok büyük projeyi başarı ile tamamlayan Han İnşaat, İstanbul un ardından özellikle Tekirdağ bölgesinde

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ OFİSİNİZ

TÜRKİYE DEKİ OFİSİNİZ TÜRKİYE DEKİ OFİSİNİZ DERNEĞİMİZİN BÜNYESİNDEKİ İŞ MERKEZİMİZ DE ANAHTAR TESLİM BÜROLAR, TOPLANTI SALONLARI TÜRKİYE YE YERLEŞİMİNİZİ EN UYGUN ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİN TÜRK-FRANSIZ TİCARET DERNEĞİ NİN İŞ

Detaylı

www. vadistanbul.com

www. vadistanbul.com www.vadistanbul.com İçinde bambaşka bir İstanbul var... Vadistanbul Teras Arazi : 51.000 m 2 Konut : 8 blok / 1.111 adet 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 Dubleks Otopark : 1.800 araçlık Vadistanbul Bahçe Arazi

Detaylı

YENİ UFUKLARIN FUARI

YENİ UFUKLARIN FUARI YENİ UFUKLARIN FUARI GEMİ İNŞA VE YAN SANAYİ GEMİ BAKIM VE ONARIM GEMİ EKİPMAN VE TEKNOLOJİLERİ LOJİSTİK VE TEKNOLOJİLERİ LİMAN LETMECİLİĞİ VE TEKNOLOJİLERİ MEGA YAT EKİPMAN VE TEKNOLOJİLERİ GEMİ GERİ

Detaylı

Sistemli Demiryolu Araç Konverterleri

Sistemli Demiryolu Araç Konverterleri TR Sistemli Demiryolu Araç Konverterleri Leading in Railway Technology YÖN GÖSTERİCİ. Kaynaklarımızı koruyarak şehir ve kırsal kentler ile büyük şehirlerimiz arasında aktarma yapmadan sınırsız ve sorunsuz

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Batı Amerika. Batı Amerika. San Francisco - Las Vegas - Los Angeles. 07 Ekim - 14 Ekim 2017 (8 gün - 7 gece)

Türk Hava Yolları ile. Batı Amerika. Batı Amerika. San Francisco - Las Vegas - Los Angeles. 07 Ekim - 14 Ekim 2017 (8 gün - 7 gece) Türk Hava Yolları ile Batı Amerika Batı Amerika San Francisco - Las Vegas - Los Angeles 07 Ekim - 14 Ekim 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 07 Ekim 2017, Cumartesi İSTANBUL - SAN FRANCISCO Atatürk

Detaylı

16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU

16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU 16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU 16 EKİM 2014 Saat 20.00 de Ankara dan Kapadokya ya hareket. Otele varış ve serbest zaman. 17 EKİM 2014 TAM GÜN KAPADOKYA TURU - 08:30 17:00 GÖREME PANORAMA Turdaki ilk yer

Detaylı

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler Uluslararası Takım Tezgahları, İmalat ve Otomasyon Teknolojileri Fuarı Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi

Detaylı

Ekonomik Veriler: Almanya

Ekonomik Veriler: Almanya Ekonomik Veriler: Almanya Genel Veriler Yüzölçümü 357.050 km² Nüfus 80,5 Mio. (2013) Nüfus ve yaş gurupların toplam nüfus içindeki payı (%, tahmin) Yaş piramidi (Bin) 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20%

Detaylı

Çanakkale de Yatırım. Invest in Çanakkale. Gelişen Ulaşım Ağı ile Yatırımcıların Yeni Gözdesi; Çanakkale ÇANAKKALE

Çanakkale de Yatırım. Invest in Çanakkale. Gelişen Ulaşım Ağı ile Yatırımcıların Yeni Gözdesi; Çanakkale ÇANAKKALE Gelişen Ulaşım Ağı ile Yatırımcıların Yeni Gözdesi; Çanakkale Çanakkale sahip olduğu ulaşım altyapısı ve son yıllarda hız kazanan karayolu, havayolu ve denizyolu yatırımları sayesinde lojistik açıdan yatırımcılara

Detaylı

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu Microsoft Lync Projesi Durum: Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu 5 ayrı lokasyon arasında kuvvetli bir iletişim altyapısına ihtiyaç

Detaylı

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI ÜLKEMİZDEKİ KIYI TESİSLERİ Uluslararası sefer yapan gemilere açık 178 kıyı tesisimiz

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

Centrum Hakkında. Selahattin Sever Genel Müdür. Centrum İş Merkezi A.Ş. 1993 yılında kuruldu.

Centrum Hakkında. Selahattin Sever Genel Müdür. Centrum İş Merkezi A.Ş. 1993 yılında kuruldu. Centrum Hakkında Centrum İş Merkezi A.Ş. 1993 yılında kuruldu. Centrum, Gayrimenkul Geliştirme Hizmetleri kapsamında 2001 yılında Centrum İş Merkezi nin, 2012 yılında da C2 İş Merkezi nin yapımını tamamlayarak

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012 KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI Erkunt Öner 2012 1 1. Kruvaziyer Endüstrisinin Gelişimi Global olarak kruvaziyer endüstrisi, son 5 yılda turizmin en fazla büyüme gösteren alanı olmuştur. Yapılan

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ 1 Sevgili Genç Arkadaşlarımız, Günümüzün en büyük sermayesi olan bilginin üretildiği üniversiteler, toplumu doğrudan etkileyen, gelişmeye, kalkınmaya ve değişime

Detaylı

EKONOMİK GÖSTERGELERLE HATAY. Levent Hakkı YILMAZ İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

EKONOMİK GÖSTERGELERLE HATAY. Levent Hakkı YILMAZ İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı EKONOMİK GÖSTERGELERLE HATAY Levent Hakkı YILMAZ İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatay Hakkında Genel Bilgiler Hatay; gerek demografik yapısı ve kültürel mozaiği, gerek üretim

Detaylı

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz...

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... www.oncuteras.com Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... İstanbul un güzellikleri sarmış dört bir yanınızı Bir yanınızda sakinliğiyle içinize huzur veren Küçük Çekmece Gölü, diğer yanınızda

Detaylı

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25 Gidiş - 05 Şubat 2018 Pazartesi 17:50 İstanbul Varış QATAR HAVAYOLLARI BOEING 787 DREAMLINER ile uçuş PHUKET PATONG

Detaylı

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri... Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! Ebeveyn Bilgilendirmesi Gastronomi Alanında Meslek Eğitimi Hakkında Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! > 6 En İyi Fırsatları

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

Vivez et Parlez Français

Vivez et Parlez Français Vivez et Parlez Français 1993 yılında kurulan HİT Uluslararası Eğitim Yayın ve Dış Ticaret A.Ş Türkiye nin en büyük kuruluşlarını yönetmiş, eğitim konusunda deneyimli yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri

Detaylı

Hatay İskenderun Bilgi Notu

Hatay İskenderun Bilgi Notu İskenderun Bilgi Notu Bölgemizin lokomotif sektörleri ticaret, nakliye, inşaat ve sanayi olarak ifade edilebilir. ilinde demir çelik ürünleri, otomotiv filtresi, tarım araç ve gereçleri, tarımsal ürünler

Detaylı

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU Okulumuzda MEGEP Sisteminde 2 alan ve bu alana bağlı 3 ayrı dalda eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. TİCARET MESLEK LİSESİ

Detaylı

20 Mayıs - 26 Mayıs 2017 (7 gün - 6 gece)

20 Mayıs - 26 Mayıs 2017 (7 gün - 6 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Baharda Japonya Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Baharda Japonya Tokyo-Kyoto-Osaka 20 Mayıs - 26 Mayıs 2017 (7 gün - 6 gece) Tur Programı 1. gün - 20 Mayıs 2017,

Detaylı

Habibler de yeni bir yaşam başlıyor. www.ihlamurevlerihabibler.com

Habibler de yeni bir yaşam başlıyor. www.ihlamurevlerihabibler.com Habibler de yeni bir yaşam başlıyor www.ihlamurevlerihabibler.com YAPI & İNŞAAT www.asgunyapi.com.tr Konforlu yaşam alanları A sgün Yapı, Abdurrahman GÜNGÖR tarafından Güngör İnşaat olarak 1995 yılında

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite: mükemmel kalite anlayışı ve yenilikçilik Yüksek Ürün Standartları: ABD deki işletmeler

Detaylı

BuranoVenedik denince akla ilk

BuranoVenedik denince akla ilk Rengarenk Bir Ada BuranoVenedik denince akla ilk gelen aslında kanallar, gondollar ve maske festivali oluyor. Pek bilinmese de Venedik kendi içinde eşsiz bir görselliğe sahip Burano Adası nı da kapsıyor.

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

Kocaeli Sanayii Odası 25 Kasım 2014. «Brüksel e yatırım»

Kocaeli Sanayii Odası 25 Kasım 2014. «Brüksel e yatırım» Kocaeli Sanayii Odası 25 Kasım 2014 «Brüksel e yatırım» Brüksel de Yatırım Yapmanın Temel Avantajları! 2 EN ÖNEMLI AVANTAJLARINDAN Kilit piyasalara / ideal test piyasalarına açılan global kapı Uluslararası

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 3806 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Gagliano del Capo Puglia deniz kenarında şahane villa Puglia Bölgesi'nin

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

İhaleye Davet Mektubu

İhaleye Davet Mektubu İhaleye Davet Mektubu Avusturya, Graz / 09. Mayıs 2011 Avusturya çapında KOKOREC markasını kullanım müsadesi için İhaleye Davet Sizi yukarıdaki ihale konusu için açılacak olan ilansız usülle teklif vermeye

Detaylı

Yenilikçi Turizm Projeleri: Berlin, Almanya da Alman Demokratik Cumhuriyeti Müzesi

Yenilikçi Turizm Projeleri: Berlin, Almanya da Alman Demokratik Cumhuriyeti Müzesi .NEWS Yenilikçi Turizm Projeleri: Berlin, Almanya da Alman Demokratik Cumhuriyeti Müzesi ADC Müzesi, Berlin in etkileşimli müzesi olup; yıllık 500.000 ziyaretçi çekme kapasitesi ile Alman sermayesindeki

Detaylı

Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu

Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu M/S General Vatutin Gemisi İle Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu Kiev, Zaporoje, Kherson, Odessa, Vilkovo, Tulcea, Bükreş 31 OCAK TARİHİNE KADAR YAPILACAK %50 ÖN ÖDEMELİ KAYITLARDAAlt Güvertedeki Kabinlere

Detaylı

ALSACE NOEL PAZARLARI

ALSACE NOEL PAZARLARI ALSACE NOEL PAZARLARI 13 16 ARALIK 2017 REN NEHRİ GÜZELLEMESİ STRASBOURG & RIQUEWIHR & COLMAR & TRIBERG 13 16 ARALIK 2017 13 Aralık 2017 Çarşamba 09:55 Gidiş - 16 Aralık 2017 Cumartesi 22:45 İstanbul Varış

Detaylı

Habibler de yeni bir yaşam başlıyor.

Habibler de yeni bir yaşam başlıyor. Habibler de yeni bir yaşam başlıyor www.ihlamurevlerihabibler.com YAPI & İNŞAAT www.asgunyapi.com.tr Konforlu yaşam alanları Asgün Yapı, Abdurrahman GÜNGÖR tarafından Güngör İnşaat olarak 1995 yılında

Detaylı

KURUMSAL MBA Decor MBA Yapı Dekorasyon Mobilya Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. MBA Decor MBA Decor Üretim

KURUMSAL MBA Decor MBA Yapı Dekorasyon Mobilya Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. MBA Decor MBA Decor Üretim KURUMSAL MBA Decor; 2005 yılı içerisinde Mustafa Güven ile temelleri atılarak Güven Dekorasyon ile faaliyet göstermeye başlamıştır. Ticari kariyeri öncesi Tepe HOME başta olmak üzere bir çok kurumsal firmada

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

55 Yıllık. bir markanın, 270 dairelik. fırsatı

55 Yıllık. bir markanın, 270 dairelik. fırsatı marka270.com 3 55 Yıllık bir markanın, 270 dairelik fırsatı Bu katalogta yer alan görseller, sadece MARKA 270 projesi hakkında genel bilgi ve tanıtım için kullanılmış olup, taahhüt niteliğinde değildir.

Detaylı

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya...

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Endülüs Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Tarih : 25-04-2017-30-04-2017 Şehirler : Cordoba, Granada, Malaga, Sevilla Otel : 4* Ulaşım :

Detaylı

Ülkesine değer katmayı amaçlayan kuruluşumuz, sektöründe sağlam ve istikrarlı adımlarla ilerleyişine devam etmektedir.

Ülkesine değer katmayı amaçlayan kuruluşumuz, sektöründe sağlam ve istikrarlı adımlarla ilerleyişine devam etmektedir. Firmamız, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunu Mehmet MEÇİN ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu kardeşi Mansur MEÇİN ortaklığı ile kamu ve özel sektöre her türlü

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı