Sosyal Medya Yönetimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sosyal Medya Yönetimi"

Transkript

1 Sosyal Medya Yönetimi

2 Sosyal Medya? Sosyal medya, kullanıcılarına karşılıklı paylaşım imkanı sağlayan, kullanıcılarının kişisel veya gruplar içinde medya içeriği oluşturmasına imkan veren dijital medya ve teknolojilerdir. Bireylerin içerik, profil, fikir, bakış açısı, ve algı biçimlerini paylaşmak için kullandıkları çevrimiçi araçlardır

3 Sosyal Medya? Web 1.0 & Web 2.0 Tek yönlü iletişimden Çok yönlü etkileşime geçiş İçerik üretimi ve içeriğe katkı

4 Sosyal Medya? Zaman ve mekan sınırlaması yok, Mobil platformlarla uyumlu, Paylaşım ve tartışma tabanlı.

5 Sosyal Medya? İnternetten önce bir şeyler paylaşmak, bir araya gelmek, vb. için toplanmak gerekiyordu. İnternet in ilk dönemlerinde chat odaları, online ilanmesaj tahtaları, anlık mesajlaşma uygulamaları, e- mail, vb. kullanılmaktaydı.

6 Şimdi İse Sosyal Medya Sosyal Medya ile Değişen Pazarlama Anlayışları

7 Sosyal Medya? Bilgi Tüketicisi Bilgi Türeticisi* *Türetici = Tüketici + Üretici

8 Sosyal Medya? Sosyal medyadan önce bir mesajın durumu...

9 Sosyal Medya? Sosyal medyadan önce bir mesajın durumu...

10 Sosyal Medya? Sosyal medyadan önce bir mesajın durumu...

11 Sosyal Medya? Sosyal medyadan sonra bir mesajın durumu...

12 Sosyal Medya? Sosyal medyadan sonra bir mesajın durumu...

13 Sosyal Medya? Sosyal medyadan sonra bir mesajın durumu...

14 Sosyal Medya? Sosyal medyadan sonra bir mesajın durumu...

15 Sosyal Medya? Eskiden Sosyal Medya ile Değişen Pazarlama Anlayışları Şimdi Yorumlar Ratingler Beğenmeler Videolar Fotoğraflar Ürün karşılaştırmaları

16 Sosyal Medya: Örnekler Schneider Electric Facebook daki e yakın üyesine açık pozisyonları duyuruyor, sektörel ve güncel konuları paylaşıyor. Comcast arası dönemde den fazla müşterisinin sorunlarını Twitter üzerinden çözmüştür. Starbucks sosyal medya aracılığıyla müşterilerinden den fazla ürün fikri almıştır.

17 Sosyal Medya Yönetimi

18 Sosyal Medya Yönetimi Etkileşim Sosyal medyada insanlarla etkileşime geçmek, potansiyel müşteri sayılabilecek insanlara marka hakkında bilgiler vermek ve gelen sorulara cevap vermek etkileşim olarak kabul edilmektedir. Değer Sosyal paylaşımlarla takipçilere katma değer katacak aktivitelerdir. Firma kendi sektörüyle alakalı bilgiler barındıran bir blog sayfası oluşturup, konuların başlığını sosyal medya aracılığı ile paylaşarak takipçilerini bilgilendirir. Sosyal medya gerçekte bir reklâm platformu değildir. Bu platformlardaki trafik ve yoğunluk, sosyal medyayı şirketlerin ürünlerinin reklâmlarını yapabildiği bir platforma dönüştürmektedir.

19 Sosyal Medya Stratejisi

20 Sosyal Medya Stratejisi Değişen, sosyalleşen ve dijitalleşen dünyada başarılı olmak isteyen işletmelerin tüm politikaları için gerçekçi bir stratejiye ihtiyaçları vardır; tıpkı Sosyal Medyada olduğu gibi. Strateji, işletmeler için rehber yada yol haritası niteliğindedir.

21 Sosyal Medya Stratejisi Strateji: Bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış ve savaşta benimsenen politikalara destek vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı (TDK). Bu savaşta düşmanınız pazarda başarısızlığınızı bekleyen rakipleriniz, savaşın geçeceği yer Twitter, Facebook, Google+, Linkedin gibi sosyal ağlar, bloglar ve forumlar, kılıcınız ise önceden belirlediğiniz stratejiniz olacak.

22 Sosyal Medya Stratejisi Şirket Organizasyon Yapısında Sosyal Medya Nerede Konumlanmalı? İşletmeler sosyal medya stratejilerini belirlerken, bu işi kimin ve hangi birimin yapacağı ile ilgili bir ön çalışma yapmalıdır. Bu iş için birçok alternatif vardır; burada önemli olan nokta işletmenin örgütsel yapısı, gelenekleri ve insan kaynağının iyi bir şekilde değerlendirilmesidir.

23 Sosyal Medya Stratejisi Şirket Organizasyon Yapısında Sosyal Medya Nerede Konumlanmalı? 1. Sosyal Medya için tamamen bağımsız, yeni bir birim kurulması ve bu operasyonu yürütecek kişilerin alınması: Sosyal Medya çok geniş bir kavram, dolasıyla transfer edeceğiniz insan kaynağının birçok yeteneği aynı anda barındırması imkansıza yakındır. Sosyal Medya hesabınızı teslim edeceğiniz kişilerin müşteri ilişkileri, online pazarlama, sosyal medya pazarlama, seo (arama motoru optimizasyonu) ve kurumsal iletişim hassasiyetlerinin olması gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir yapılanmaya gitmeniz eğer dünyanın önde gelen şirketlerinden biri değilseniz çok maliyetli olacaktır.

24 Sosyal Medya Stratejisi Şirket Organizasyon Yapısında Sosyal Medya Nerede Konumlanmalı? 2. Sosyal Medya biriminin Pazarlama departmanına bağlanması: Sosyal Medya biriminin pazarlama departmanına bağlanması mantıklı bir seçim olabilir. Bunun sebebi, Sosyal Medya stratejinizin olmasa olmazlarından birinin işin pazarlama kısmı olmasıdır. Şüphesiz bundan sonra yapacağınız tüm çalışmalar (twitter ve facebook kampanyaları, grouponlar (şehirfırsatları) vb.) pazarlama ve satışın bir parçası olacaktır.

25 Sosyal Medya Stratejisi Şirket Organizasyon Yapısında Sosyal Medya Nerede Konumlanmalı? 3. Mükemmel yönetim şekli: Online pazarlama departmanının kurulması, bu departman altında SEO (search engine optimization), SEM (search engine marketing), SCRM (Social CRM), SMM ( Social Media Marketing) faaliyetlerinin bütünleşik pazarlama anlayışına uygun olarak harmonize şekilde hareket etmesi. Bu işlemler yapılırken içeriden işlemleri yürütecek personellerin, dışarıdaki uzman şirketler tarafından desteklenmesi.

26 Sosyal Medya & SWOT Girdiğiniz pazardaki riskleri ve getirileri doğru hesaplamak için Sosyal Medya SWOT Analizine ihtiyaç vardır. Sosyal Medya SWOT Analizi için sorulması gereken başlıca sorular şunlardır: 1- Sosyal Medya hesaplarımı yönetecek müşteri ilişkileri veya halkla ilişkiler personeli konusunda uzman mı? 2- Önümüze çıkacak ekstra maliyetler için bütçe ayırabilecek miyiz? (Youtube, Dailymotion,Vimeo gibi sitelere yüklenecek videolar, popülerleşen bir sosyal ağda hesap açma zorunluluğu ve maliyetleri vb ) 3- Müşteriyle iletişirken kullandığımız dil değişecek mi? Müşteriye hitap tonumuz değişecek mi? (Kurumsal İletişim tarafından belirlenebilir)

27 Sosyal Medya & SWOT 4- Rakiplerim hangi sosyal medya izleme araçlarını kullanıyor? 5- Sosyal Medyada hakkımda söylenenler için nasıl bir önlem almalıyım? 6- Rakiplerim hangi Sosyal Medya hesaplarını aktif şekilde yönetiyorlar, neden başarılı ya da başarısızlar? 7- Örnek sosyal medya kampanyaları incelendiğinde başarılı olanlar neden başarılı, başarısız olanlar neden başarısız oldular?

28 Sosyal Medya & SWOT 8- Pazardaki kısıtlamalar neler? Önümüzdeki süreçte hangi limitlerle karşılaşabilirim ve bunun nasıl üstesinden gelebilirim? Örneğin; şirket blogunuzun blogger ile kurulması ve blogger servisinin devlet tarafından kapatılması, youtube a erişimin engellenmesi ve benzeri durumlarda nasıl hareket edeceksiniz? 9- Şirketin belirlediği genel bir kriz politikası var mı? Sosyal Medya Kriz Politikası, genel kurum politikasına nasıl entegre olacak? 10- Rakiplerime karşı ne gibi avantajlarım var? ( Daha iyi bir ajanstan destek almak, muhtemelen daha fazla bütçeye sahip olmak, daha itibarlı olmak vb.)

29 Sosyal Medya & ROI Sosyal Medya nın başlıca faydaları Online itibarı yönetmek Müşterilerle kurulan iletişimin sıcaklığını arttırmak Müşteri taleplerini ve şikayetlerini anlık olarak izlemek Marka bilinirliğini arttırmak Ve maddi kazanç!!!

30 Sosyal Medya & ROI Web analitiği ve sosyal medya analitiği arasında ölçülebilirlik açısından farklar var. Web analitiğinde ROI için formül ; (Gelir Maliyet / Maliyet) x 100 Mesela; yaptığınız 1000 TL lik pazarlama çalışması ya da reklam çalışması, 4000 TL lik satış yarattıysa ROI; ( /1000) x 100 = %300 olur. Bu, her bir birimlik yatırımın 3 birimlik gelir yarattığı anlamına geliyor. Sosyal Medyada ROI ın tam anlamıyla hesaplanması mümkün ve mantıklı değil. Çünkü hakkınızda söylenenlerin ya da kurumsal itibarınızın yüzde ile ifade edilmesi oldukça güç.

31 Sosyal Medya & ROI Sosyal Medya da ROI hesaplanması için göz önünde tutulacak başlıca şeyler şunlardır: 1. Twitter veya Facebook kampanyası üzerinde elde ettiğiniz satış rakamı 2. Eğer Android markette veya AppleStore da satışa yönelik bir uygulamanız(app) varsa, bu kanallar üzerinden elde ettiğiniz gelir (tarışmalı, çünkü eğer app iniz olmasaydı başka bir kanaldan satın alma işlemi yapılabilirdi) 3. İleride Facebook ve Twitter satış kanallarının açılmasıyla,bu kanallardan elde edeceğiniz gelir( bazı kurumsal şirketler Facebook üzerinden direkt satış gerçekleştirmeye başladılar) 4. Facebook fan, Twitter takipçi sayınız (Input olarak sayısal bir veri alınır,fakat output nitel fayda sağlar) 5. Tweet ve Retweet miktarınız ( Input olarak sayısal bir veri alınır,fakat output nitel fayda sağlar) 6. Engagement Rate ( Aktivite,katılım oranı ) : Yapılan yorumlar vb.

32 Sosyal Medya & ROI Standart ROI formülünü, Sosyal Medya ROI ye aktaracak olursak formül aşağıdaki şekilde olur:

33 Sosyal medya takibi; blog, wiki, mikro-blog, sosyal ağlar, video paylaşım ve sosyal imleme siteleri gibi etkileşim ve paylaşıma dayalı online mecralarda bir marka, kişi veya kurum hakkında söylenenlerin takip edilmesidir. Sosyal Medya takibinin en önemli getirileri; Online İtibar Yönetimi Sosyal Medya Takibi Müşteri memnuniyeti ve sadakati yaratma Sosyal Medya Krizleri için Önlem Alma Sosyal Medya Kampanyalarının Başarısını Gözlemleme Rakiplerin güçlü-güçsüz yanlarının anlaşılması, olarak sıralanabilir.

34 Sosyal Medya Ölçümleme Sosyal medya ölçümleme; blog, wiki, mikro-blog, sosyal ağlar, video paylaşım ve sosyal imleme siteleri gibi etkileşim ve paylaşıma dayalı online mecralarda bir marka, kişi veya kurum hakkında söylenenlerin başta sentiment analizini gözeterek çeşitli araçlar yardımıyla muhakeme etmektir. Sosyal Medya Ölçümlemenin başlıca faydaları: 1- Müşterilerin şirket hakkında söylediklerinin pozitif, nötr, negatif diye gruplandırılarak kök analize olanak tanıması 2- Müşterinin gözüyle kampanya ya da yeni hizmetin nasıl görüldüğünün anlaşılması

35 Sosyal Medya Ölçümleme Sosyal Medya Ölçümlemenin başlıca faydaları: 3- Markayı, pazarda bulunan rakiplerle kıyaslamaya olanak tanıması 4- Atılan twitlerin veya paylaşılan iletilerin etkisinin incelenerek marka için etkili iletişim sözcüklerinin belirlenmesi 5- Sürekli ölçümleme ve raporlama ile tüketicinin neyi, neden ve ne kadar onaylamadığının anlaşılması, olarak sıralanabilir.

36 Sosyal Medya nın İşletmedeki Etkisi Düşük Sosyal Medya nın Etkisi Yüksek Hukuk Finans AR-GE Tedarik Zinciri IT Satış Pazarlama Müşteri Hizmetleri İnsan Kaynakları

37 Sosyal Medya Krizi Kriz, rutin süreç dışında gelişen, önceden planlanmamış gerilim durumlardır. Kurumun üst düzey hedeflerini tehdit eden, işletmenin yaşamını tehlikeye sokan ve işletmenin hızla tepki göstermesinin zorunlu olduğu özel durumlardır. Sosyal Medya Krizi; kaynağını ağırlıklı olarak bir hizmet veya personelden alan, şirketin daha önceden beklemediği, iyi yönetilmediği takdirde büyüme ve yayılma hızının diğer kriz çeşitlerine nazaran çok yüksek olduğu bir gerilim zinciridir.

38 Sosyal Medya Krizi İşletmeler, Sosyal Medya girişimlerinin başlangıç aşamalarında SWOT analizinizin bir parçası olan T yi, yani riskleri iyi kestirmelidir. Sosyal medyanın riski, doğru yönetilmediği takdirde zincirleme yayılma etkisi göstermesidir, çünkü sosyal medya etkileşim ve paylaşım üzerine kurulmuştur. Diğer bir ifadeyle; tek bir günde vezir de rezil de olabilirsiniz. Sarfettiğiniz her cümlenin ya da olumsuz hizmetinizin yüzlerce kez paylaşıldığını düşünmek gerekir.

39 Sosyal Medya da Kriz Yönetimi Sosyal Medya Krizi ni yönetmek için; 1- Planlama yapın: Bu aşama, pazardaki risklerin önceden tespit edilmesi ve bir kriz yönetim takımının oluşturulmasını kapsar. Şirketteki tüm personel kriz yönetimi ile ilgili bilgilendirilmelidir. Eğer profesyonel destek alınmayacaksa, bilgilendirme veya eğitim, konu hakkında daha çok fikir sahibi olan kriz yönetim takımı tarafından yapılmalıdır. Şirket personelleri, kriz belirtilerini göstermeye başladığında krizi önlemeye odaklanmalıdır.

40 Sosyal Medya da Kriz Yönetimi 2- Özür dileyin: Eğer kriz ortaya çıktıysa oluşan yeni durumu kabullenmeli ve ilerlemesini engellemek için özür dilemeyi bilmelisiniz. Geleneksel medya araçları dışında Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal ağ sayfalarınızda özür konuşmanızı içeren bir video yayınlayın. Bu özür şirketin en üst yönetimindeki kişiden (CEO, genel müdür veya yardımcısı) gelmelidir. Dominos Pizza nın yaşadığı Sosyal Medya Krizine istinaden Dominos un CEO su Patrick Doyle, Youtube da yayınladığı özür konuşmasıyla krizi kontrol etmeyi başarmıştır.

41 Sosyal Medya da Kriz Yönetimi 3- İzleyin: Sosyal Medya İzleme ve Ölçüm araçlarını tüm kriz sürecinde aktif olarak kullanın. Twitter ve Facebook kullanıcıları hakkınızda neler diyor? Açıklamalarınızdan sonra takdir edenlerin sayısı çoğaldı mı? Konuşmanız insanları ikna etti mi? İkna etmediyse hangi noktada ikna etmedi? Gerekiyorsa ikinci bir açıklama yapın veya Facebook ve Twitter a yanlış anlamaları düzeltmek için ilave bir bilgilendirme yazısı yayınlayın.

42 Sosyal Medya da Kriz Yönetimi 4- Ölçün: Sosyal Medya takip araçları ile insanların Sosyal Medyadaki tepkilerini ölçün. İletiler, hangi davranış veya açıklamalarınızdan sonra artıyor ya da azalıyor. Grafik olarak çıktı veren ve sentiment analizi yapan Türkçe destekli yazılımlar mevcut, referanslarına bakarak deneyebilirsiniz. Ünlü Amerikan istatistik profosörü William Edwards Deming in dediği gibi "You can't manage what you can't measure.". Yani ''ölçemediğin şeyi yönetmezsin''. Sosyal medyada var olmak ve için onu yönetmek zorundasınız. Yönetmek için ise ölçmek

43 Sosyal Medya da Kriz Yönetimi 5- Geliştirin: İzlemek ve ölçmek, krizi yönetmek için haiz öneme sahiptir. Bu aşamadan sonra gözlem ve ölçümlerinizi krizi yönetmek ve bastırmak için kullanmalısınız. Gözleyerek ve ölçerek, yaptığınız hataların farkına varın, onları ortadan kaldırın, aynı zamanda olumlu izlenim bırakan davranış ve açıklamalarınızı pekiştirerek yayın.

SOSYAL MEDYA İŞ PLANI. Sosyal Medyada başarılı olmak istiyorsanız bir iş planına ihtiyacınız. www.sosyalmedyacci.com. www.sosyalmedyacci.

SOSYAL MEDYA İŞ PLANI. Sosyal Medyada başarılı olmak istiyorsanız bir iş planına ihtiyacınız. www.sosyalmedyacci.com. www.sosyalmedyacci. SOSYAL MEDYA İŞ PLANI Sosyal Medyada başarılı olmak istiyorsanız bir iş planına ihtiyacınız var 1. Önsöz 1. Sosyal Medya Nedir? 2. Sosyal Medya Stratejisi Nedir? 2.1 Sosyal Medya Stratejisi Neden Gereklidir?

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları Online Kriz Yönetimi Sunum notları Samet Ensar SARI 03/03/12 Şirketler için en önemli değer KURUMSAL İTİBAR Gerçekler ve algılar var Sosyal paydaşlarla oluşturulan rasyonel ve duygusal bağlar bulunuyor

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

info@ph1istanbul.com

info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com DİJİTAL DÜNYA YA DAİR NE VARSA.. Mevcut Durum Analizi Algı Yönetimi Sürdürülebilir İlişkiler Hedef Kitle Analizi Dijital Strateji Kurulumu Marka Konumlandırma Rakip

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00)

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) 1) DİJİTAL PAZARLAMA Sosyal Medyanın Dayanılmaz Cazibesi 3Ders

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMAYIN!

SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMAYIN! SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMAYIN! ANIL ALTAŞ EĞİTMEN/DANIŞMAN 14 TEMMUZ 10 BÜMED AŞİYAN SALONU Sosyal Medya ile dünya artık düz! 2 Icons courtesy of Sosyal medya Katsayınızı biliyor musunuz? Test Sonucu

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

Çalışanlar sosyal medyayı nasıl kullanmalı?

Çalışanlar sosyal medyayı nasıl kullanmalı? Çalışanlar sosyal medyayı nasıl kullanmalı? Sosyal medya, artık hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışanlar için oldukça dikkatli kullanılması gereken bir mecra haline geldi. Bir anlık öfkeyle

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Web 2.0 ve E-Pazarlama

Web 2.0 ve E-Pazarlama Web 2.0 ve E-Pazarlama Yaşar Tonta, Orçun Madran ve Umut Al tonta@hacettepe.edu.tr omadran@baskent.edu.tr umutal@hacettepe.edu.tr -1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti

Detaylı

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi EĞİTMEN : Eren GÖKYER 2018 Türkiye İnternet Kullanım ve Sosyal Medya İstatistikleri We Are Social 2018 Türkiye araştırma sonuçları Dünyanın en yüksek internet hızına sahip

Detaylı

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com : @irmakhandan What s yours? Bulunduğumuz çağın ekosisteminin özünde «paylaşmak» ve «konuşmak» yer alıyor. TÜKETİCİ HİKAYELERİ HİKAYELERİN GÜCÜ NEREDEN GELİYOR? EĞLENCELİ

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

The Future Generation Social Media Agency

The Future Generation Social Media Agency Sosyal Medya Yönetimi; kısa dönemli bir planlama değil, uzun dönemli bir yolculuktur. Dolayısı ile sabırlı olmalı ve doğru adımlar zamanında atılmalıdır. AMAÇ Sosyal Medya Eğitim Programı nın amacı; çok

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

EURIE TRAINING Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji. 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi

EURIE TRAINING Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji. 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi 2 SELMAN ARSLANBAŞ Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı & Aydın TÖMER Müdürü

Detaylı

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ CLICO HAKKINDA Bilgisayarlarını sektöre heyecanla açan Clico, Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbiriyle

Detaylı

AJANS TANITIM SUNUMU

AJANS TANITIM SUNUMU AJANS TANITIM SUNUMU Müşterinizi gerçek dünyada mutsuz ederseniz bu mutsuzluğunu 6 kişiye söyler, Onu eğer sanal dünyada mutsuz ederseniz Bunu 6000 kişiye söyler. Jeff Bezos, Amazon.com un CEO su Size

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 401, 17 Aralık 2013-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Twitter; 140 karakterden oluşan tweet adı verilen internet kısa mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir

Detaylı

NU SKIN SOSYAL BİR TİCARETTİR NU SKIN SOCIAL MEDIA GUIDELINES

NU SKIN SOSYAL BİR TİCARETTİR NU SKIN SOCIAL MEDIA GUIDELINES NU SKIN SOSYAL BİR TİCARETTİR NU SKIN SOCIAL MEDIA GUIDELINES 1 DOĞRUDAN SATIŞ; ORJİNAL SOSYAL AĞ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR İş modelimiz yüz yüze satış temeline dayanmaktadır sözlü olarak, ağızdan ağıza

Detaylı

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN Emarsys CRM Ads Pazarlama stratejinize veri destekli, akıllı reklamlarla güç katın Kendi kişi verilerinizi kullanarak

Detaylı

SOSYAL MEDYA NEDEN? NASIL? Murat Güner SSUK Medya Yöneticisi

SOSYAL MEDYA NEDEN? NASIL? Murat Güner SSUK Medya Yöneticisi SOSYAL MEDYA NEDEN? NASIL? Murat Güner SSUK Medya Yöneticisi SOSYAL MEDYA Web 2.0'ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, teknolojiyi ve sosyal girişimciliği tek yönlü bilgi paylaşımından, kelimeler,

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI Düzen Değişti HAMİNNE DİJİTAL MEDYA & SOSYAL AĞ PAZARLAMA Haminne, dijital medya ve sosyal ağlar üzerinde; lokal ve ulusal pazarlama çözümleri üreten, şehir hedefli yayın ve yayıncıları ile yüz binlerce

Detaylı

www.signaturebrand.com.tr SIGNATUREBRAND ALL ABOUT BRAND SIGNATURE BRAND Marka potansiyellerini açığa çıkaran stratejisi sağlam yaratıcı marka danışmanlık hizmetleri sunan Signature Brand, trend olan pazarlama

Detaylı

Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık

Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık DİJİTAL MEDYA VE E-GİRİŞİM EĞİTİMLERİ Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık Sosyal medya uygulamaları temelli Dijital Medya ve E-Girişim eğitimleriyle satış ve pazarlamada en önemli kanal

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı 19 Nisan 28 Haziran 2014 Her Cumartesi Saat 10:30 17:30 arası toplam 66 saat yapılacaktır. Program Ücreti 2250 TL + KDV (%8) Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu

Detaylı

Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık

Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık DİJİTAL MEDYA VE E-GİRİŞİM EĞİTİMLERİ Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık Sosyal medya uygulamaları temelli Dijital Medya ve E-Girişim eğitimleriyle satış ve pazarlamada en önemli kanal

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Expokent Medya Bilişim

Expokent Medya Bilişim Expokent Medya Bilişim Expokent.com - Markaların Sosyal Ağı. Kısaca görevimiz: Markalara, şirketlere ve kuruluşlara internetin sınırsız dünyasında iş yapma ve kendilerini tanıtma imkanı sunmak. Kısaca

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2014-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

ONLINE MONITORING. BROTINTELLIGENCE çözüm ortaklığı

ONLINE MONITORING. BROTINTELLIGENCE çözüm ortaklığı ONLINE MONITORING BROTINTELLIGENCE çözüm ortaklığı Online monitoring Ürün, kurum ya da bizzat kendiniz ile ilgili internet ve sosyal medyada yer alan tüm konuşmaları anlık olarak takip edebilirsiniz.

Detaylı

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYA CREATIVE AJANS info@yvmedya.com SUNDUĞUMUZ ÇÖZÜMLER MARKA DEĞERİNİZ BİZİMLE YÜKSELSİN Şirketlerin sosyal medyayı aktif olarak kullanımı ve kurumsal bir kimlik oluşturması

Detaylı

Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr

Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr Gerek birey gerekse kuruluşların, standartları belirli iletişim ağları üzerinden ses, video, yazılı metin vb verilerin iletişimi ile fiziksel değiş-tokuş işlemi yapmadan

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları İÇİNDEKİLER Sunuş... 13 Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü... 15 1. Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları 1.1. Küreselleşme Kavramı... 15 1.1.1. Küreselleşme Sürecinin

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ İletişim Kavramı ve Önemli Konular... 1 İletişim Kavramı... 1 İletişim Kavramı İçindeki Unsurlar... 2 İletişim Süreci Modeli... 3 Pazarlama

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2017-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar

Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar Yrd. Doç. Dr. Rıza Cenk Erdur, Prof.Dr. Oğuz Dikenelli Serhat Safyürek, Oğuz Uz, Ahmet Melih Özcan Ege Üniversitesi, Bilgisayar

Detaylı

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Birbirleriyle karıştırılan terimleri düşününce akla ilk olarak multichannel ve omnichannel pazarlama geliyor. Omnichannel ve multichannel

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

MET-AY BİLİŞİM. w w w.met-aybilisim.com

MET-AY BİLİŞİM. w w w.met-aybilisim.com MET-AY BİLİŞİM T a s a r ı m M E T-AY BİL İŞ İM TASARI M YA ZI LI M LTD.Ş Tİ. Turan Gün eş B ul va r ı 5 1 0. S ok. N o : 2 / 8 Yıld ı zevl er / A NK A R A v e Y a z ı l ı m w w w.met-aybilisim.com bilgi@met-aybilisim.com

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

SOSYAL MEDYA VE ODALAR

SOSYAL MEDYA VE ODALAR Hacı Dede Hakan KARAGÖZ Araştırma Raporu KONYA ARALIK, 2017 www.kto.org.tr İÇİNDEKİLER 1. SOSYAL MEDYA... 1 2. SOSYAL MEDYA TARİHİ... 2 3. DÜNYA DA SOSYAL MEDYA... 2 4. TÜRKİYE DE SOSYAL MEDYA... 4 5.

Detaylı

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ Sosyal medya zaman ve mekan sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir iletişim şeklidir. Wikipedia sosyal medyanın özelliklerini

Detaylı

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık?

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Bu pazarlamacılar, sosyal medya 'uzmanları' ve PR uzmanlarının her gün konuştuğu konu; Sosyal medyanın geleceği nasıl gözüküyor? 1. Geleneksel medya,

Detaylı

D E Ğ İ Ş İ M Z A M A N I

D E Ğ İ Ş İ M Z A M A N I DEĞİŞİM ZAMANI DEĞİŞİME HAZIR MISINIZ? Sosyal Medya Kampüsü sizi bugünün ve geleceğin koşullarına hazırlamak adına gereken bilgi ve uygulamaları sunmak için hazır! 2 SOSYAL MEDYA KAMPÜSÜ HAKKINDA 3 2014

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

Dijital Pazarlama Planı

Dijital Pazarlama Planı 2015 için güncellendi 2015 Dijital Pazarlama Planı Değişen pazarlama kurallarını yakından takip eden markalar, internet pazarlama çabalarını kalıcı kılmak ve elde ettikleri sonuçları takip etmek için uğraşmaktadır.

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Kütüphaneler. Tuba Akbaytürk Çanak

Sosyal Ağlar ve Kütüphaneler. Tuba Akbaytürk Çanak Sosyal Ağlar ve Kütüphaneler Tuba Akbaytürk Çanak Ajanda Web 2.0 Kütüphane 2.0 Sosyal Ağ ğ kavramı Sosyal Ağ Örnekleri Kütüphaneler ve Sosyal Ağlar Web 2.0 nedir? Yeni bir kavramdır, 2004 yılında ortaya

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Klasik Tüketici Deneyimi Günümüzde Tüketici Deneyimi Gelecek programatikte.. Programatik nedir? Joe Zawadzki, CEO, MediaMath "The use of technology

Detaylı

ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU

ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE DİJİTAL İLETİŞİM KILAVUZUN AMACI DİJİTAL MANİFESTOMUZ SOSYAL MEDYA İLKELERİMİZ 1. Dinleyin 2. Gizliliğe Önem Verin 3. Bizi Destekleyin 4. İnsana

Detaylı

MediaClick Web Tasarım Hakkında

MediaClick Web Tasarım Hakkında MediaClick Web Tasarım Hakkında MediaClick, Gen Medya A.Ş. bünyesinde yer alan, Bütünleşik Dijital İletişim Ajansı dır. Biz bu kelimeyi özellikle kullanıyoruz. Zira, bir web projesinin başarısının sadece

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 1 Aralık 2015-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ Kurumunuzu veya markalarınızdan birini tanıtmak, farkınızı

Detaylı

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler 60+ deneyimli çalışan 2.000+ yerel & küresel müşteri 6 ofis SmartMessage Marketing Platform Müşterilerinize ulaştığınız dijital kanallardan maksimum fayda almanızı

Detaylı

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu Powered by MyBilet Online yayın nedir? MyStreamTurkey teknolojisi ile, firmanız tarafından uygun bulunulan görsel içerik ile, ekibimiz tarafından firmanızın veya

Detaylı

Dijital Dönüşüm Partneriniz

Dijital Dönüşüm Partneriniz Dijital Dönüşüm Partneriniz GOOGLE ARAMA REKLAMLARI Geleneksel reklamlar reklamınızı bir konumun geneline iletir. Google Arama Reklamları zaten sizin ürün veya hizmetlerinizi arayan kişileri, yani halihazırda

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı 19 Nisan 27 Haziran 2014 Her Cumartesi Saat 10:30 17:30 arası toplam 66 saat yapılacaktır. Program Ücreti 2250 TL + KDV (%8) Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu

Detaylı

www.campaignwall.com

www.campaignwall.com #Hashtag li kampanyalar ve etkinlikler için her türlü iç/dış ekranda kullanılabilen; Tweet leri, Insagram / Facebook Post larını izleme, sayma, gereğinde filtreleme, yönetme ve infografikle raporlama sistemidir.

Detaylı

M-GEN (emgen okunur) yolunu açtık. Sonra kendimiz de yoğun istek üzerine Dijital Ajans olduk:)

M-GEN (emgen okunur) yolunu açtık. Sonra kendimiz de yoğun istek üzerine Dijital Ajans olduk:) MERHABA M-GEN (emgen okunur) Türkiye nin Fütürist İş Tasarımları sunan ilk şirketi olarak 2006 da Fütürist Ufuk Tarhan tarafından kuruldu. Adımız M-GEN. Millennium Generation dan (Milenyum Nesli) türetilmiş

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

ONE Bilgi Sistemleri A.Ş., 18 yılı aşan tecrübesiyle muhtemel sorunlardan uzak durmanıza, taleplerinize çözüm olmaya birebir

ONE Bilgi Sistemleri A.Ş., 18 yılı aşan tecrübesiyle muhtemel sorunlardan uzak durmanıza, taleplerinize çözüm olmaya birebir ONE Bilgi Sistemleri A.Ş., 18 yılı aşan tecrübesiyle muhtemel sorunlardan uzak durmanıza, taleplerinize çözüm olmaya birebir Kurucu ikinci ortak da Siemens dünyasında çalışmaya başlıyor. Lorem ipsum sit

Detaylı

MarkeFront Eğitim Hizmetleri. Aytaç Mestçi aytac@markefront.com

MarkeFront Eğitim Hizmetleri. Aytaç Mestçi aytac@markefront.com MarkeFront Eğitim Hizmetleri Aytaç Mestçi aytac@markefront.com MarkeFront Hizmetleri MarkeFront Hizmetleri MarkeFront Hizmetleri Eğitimler İnternet Pazarlama Genel Eğitimleri MarkeFront Eğitimleri İnternet

Detaylı

Bakanlıklar Sosyal Medya Karnesi

Bakanlıklar Sosyal Medya Karnesi Bakanlıklar Sosyal Medya Karnesi 201 Bakanlıkların Sosyal Medya Karnesi Hayatımızda önemli bir yer kaplayan sosyal medyayı bakanlıklar nasıl kullanıyor? Bakanlıkların Sosyal Medya Kullanımı Bakanlıkların

Detaylı

-SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI-

-SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI- -SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI- Pazarlamadünyasi.com un Vodaco Agency işbirliği ile 04 Ağustos 30 Eylül 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Sosyal Medya araştırması sonuçlandı. İnternet kullanıcıları sosyal

Detaylı

Volkan İnanç. 2 şirket altında toplam 25 kişilik ekibimizle markalara dijital pazarlama hizmetleri veriyoruz.

Volkan İnanç. 2 şirket altında toplam 25 kişilik ekibimizle markalara dijital pazarlama hizmetleri veriyoruz. Volkan İnanç Türkiye nin GAP sertifikalı ilk 8 kişisinden biriyim. Türkiye nin en eski SEM ajanslarından birinin kurucusuyum. 2004 yılından beri SEM ile ilgileniyorum. Birçok ajans ve.com markasının kurucusuyum.

Detaylı

Sosyal Medya Pazarlama

Sosyal Medya Pazarlama Sosyal Medya Pazarlama Prof.Dr. İbrahim Kırcova Yrd.Doç.Dr. Ebru Enginkaya Beta Yayın No : 3300 İşletme-Ekonomi Dizisi : 742 1. Bası - Ekim 2015 - İSTANBUL ISBN 978-605 - 333-442 - 2 Copyright Bu kitabın

Detaylı

SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ

SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ SEOPSİ Sosyal medya hesaplarının, doğru ve etkin kullanımı Sosyal medya, son zamanlarda öne çıkan bir araç olarak önümüzde durmaktadır. Peki, kurumsal anlamda sosyal medyanın

Detaylı

İçerik 03 04 06 07 08 09 10 11

İçerik 03 04 06 07 08 09 10 11 PLUS Broşür 2014 İçerik 03 04 06 07 08 09 10 11 Direkörün Mesajı Social Plus Ne Yapıyoruz? Nasıl Yapıyoruz? Topluluk Yönetimi Sosyal Eğitimler Eğitim Kadromuz Neden Sosyal Medya? Social Plus İhtiyaçlarınızı

Detaylı

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir?

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir? İnternet Teknolojisi Öğrt. Gör. Alper Aslan ENF102 Bilgisayar - II İnternet Teknolojisi İnternet Nedir? İnternet Kime Aittir İnternet in Türkiye deki Gelişimi İnternet in Türkiye de Kullanımı Yakın Gelecekte

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler Ders İ zlencesi Ders Başlığı İşinizin Görünürlüğünü Sosyal Medyada Nasıl Arttırırsınız? Dersin amacı Bu dersin amacı katılımcıların sosyal medyada pazarlama hakkında bilgi edinmeleri ve kendi kuracakları

Detaylı

Expokent Medya Bilişim

Expokent Medya Bilişim Expokent Medya Bilişim Expokent.com Dış Ticaret Ağı. Kısaca görevimiz: Üyelerimizin dünya standartlarında tanıtımını yaparak yeni iş fırsatları yaratmalarına yardımcı olmak. Kısaca yapımız: Uluslararası

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

TV: Ally McBeal, The Simpsons, MTV Celebrity Death Match, Family Guy. Müzik: Ark aplan müziği, Avustralya listelerine 20. sıradan girer.

TV: Ally McBeal, The Simpsons, MTV Celebrity Death Match, Family Guy. Müzik: Ark aplan müziği, Avustralya listelerine 20. sıradan girer. VİRAL Y ı l : 1 9 9 8 Döneminde web sayfalarını süsleyen OogaChaka Baby, 98 den günümüze k a d a r b i r ç o k T V p r o g r a m ı v e p l a t f o r m l a r d a y e r a l ı r. TV: Ally McBeal, The Simpsons,

Detaylı