EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU"

Transkript

1 EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU

2 HEKİMLİK ANDI (Dünya Tabipleri Birliği Cenevre Bildirgesi, 2006) Hekimlik mesleğinin bir üyesi olarak kabul edildiğim şu anda; Yaşamımı insanlığın hizmetine adayacağıma, Mesleğimi bana öğretenlere, hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığı göstereceğime, Mesleğimi vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma, Önceliği her zaman hastamın sağlığına vereceğime, Hastamın bana açtığı sırları, yaşamını yitirdikten sonra bile gizli tutacağıma, Tıp mesleğinin yüce geleneklerini ve saygınlığını, bütün gücümle koruyacağıma, Meslektaşlarımı kardeşlerim sayacağıma, Yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin, görevimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğime, İnsan yaşamına en üst düzeyde saygı göstereceğime, Bana gözdağı veriliyor olsa bile, tıbbi bilgimi, insan haklarını ve birey özgürlüklerini çiğnemek için kullanmayacağıma, Kararlılıkla, özgürce ve onurum üstüne, Ant içerim.

3 27 Nisan 2014 Pazar günü yapılan Seçimli Genel Kurul sonrasında Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu görev dağılımı ve diğer organlarda görev alan meslektaşlarımızın isimleri. YÖNETİM KURULU BAŞKAN : Dr. Ertuğrul TANRIKULU GENEL SEKRETER : Dr. Alper EKER MUHASİP ÜYE : Dr. Serpil TÜTÜNCÜ VEZNEDAR ÜYE : Dr. Zeynep ERİŞKİN KAYA ( Dr. Murat KENDİRCİ) ÜYE : Dr. Levent KABAYEL ONUR KURULU 1. Dr. Memet AKBAL 2. Dr. Tuncay ÇAĞLAR 3. Dr. Cengiz TUĞLU 4. Dr. Nurettin TAŞTEKİN 5. Dr. Ülfet VATANSEVER BÜYÜK KONGRE DELEGELER 1. Dr. Mevlüt YAPRAK 2. Dr. Uğur ÖZDAĞLI 3. Dr. Yeliz EKER 4. Dr. Zerrin KELEŞ 5. Dr. Ali EROL DENETİM KURULU 1. Dr. Zeynep KAYA 2. Dr. İlker ANAT 3. Dr. Özerk Ömür ÖKTEN

4 1. 1 Mayıs 2015 işçi bayramına katılım sağlandı Haziran 2015 tarihinde Samsun da hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Kamil FURTUN için iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yapıldı.

5

6

7 BASIN AÇIKLAMASI Uzman Doktor Kamil Furtun Samsun da silahlı saldırıda öldürüldü SADECE KATİLİN DEĞİL, AZMETTİRİCİLERİN DE BULUNMASINI İSTİYORUZ! YASTAYIZ / İSYANDAYIZ! 1 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ GÜNÜ HASTANELERİMİZE GİRMİYORUZ! Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun dün silahlı bir saldırı sonucu öldürüldü. Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz. Biliyoruz ki bu münferit bir vaka değil... Acı ile doluyuz; yılların emeği ile yetişmiş, kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan çok kıymetli meslektaşlarımız için göz yaşı döküyoruz. Öfke ile doluyuz; çünkü biliyoruz ki her geçen gün artan ve canımızdan can alan sağlıkta şiddet olaylarını önlemek için pek çok şey yapılabilir, yapılabilirdi... Niyetler, hedefler, planlar bu yönde olsaydı Ersin imiz, Melike miz, Kamil imiz bugün bembeyaz önlükleri ile hastane koridorlarında halkımızın sağlığı için koşturmaya devam ediyor olabilirlerdi... Uyardık, Artık Yeter! dedik sağlıkta gün be gün artan şiddete karşı; duymadılar. Acil taleplerimizi ilettik; görmezden geldiler. Türk Ceza Kanununa ek maddeler önerdik, yok saydılar. Açıklamalar, eylemler, toplantılar yaptık; Sağlık Bakanlığı nın önünü aşındırdık, Meclis Komisyonu nda sunumlar yaptık, dikkate almadılar. Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil şiddet hattı kurmak zorunda kaldık, yetkililer önemsemediler. Hazırladığınız raporun gereğini yapın. Sağlıkta şiddeti önlemek için sahici adımlar atmaya başlayın. Yarın çok geç olmadan diye haykırdık; ciddiye almadılar. Bakanlık bizimle alay eder gibi şiddete karşı tedbir diye hasta ve çalışan tuvaletlerini birleştirdi. Ve sonunda yine geç oldu; bugün de Kamil Furtun arkadaşımız aramızda değil, aramızdan söküp alındı... Biz, bu cinayetlere zemin hazırlayan faktörleri çok iyi biliyoruz. Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar: Ben doktora iğne yaptırmam, doktor bir iğne yapar, adamı felç eder icabında. diyenlerdir. Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar: Doktor efendi dönemi bitti diyenlerdir, Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar: Doktorların eli hastaların cebinde, "Doktor efendi mani peşinde" deyip miting meydanlarında vatandaşa sağlıkçıları yuhalatanlardır; Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar: Mafya bozuntularını taşeron adı altında hastanelere sokanlardır. Daha fazla kar hırsıyla sağlıkçıları zorla, tehditle ölesiye çalıştıran, özel sermayenin gözünü doyurmak için hastalanma garantisi veren ve bir yandan hekimleri sağlıkçıları her fırsatta kötüleyen, "paragöz, tembel" diyen, SABİM'le terör estirenlerdir. Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz! 1 Haziran 2015 Pazartesi günü bütün Türkiye de bütün sağlık kurumlarında yastayız / isyandayız!

8 Sürekli olarak şiddete uğradığımız, dövüldüğümüz, vurulduğumuz hastane binalarına girmiyoruz! Sabah mesai başlangıcında hastane bahçelerinde toplanıp saygı duruşunda bulunuyoruz, basın açıklamaları ve yürüyüşler yapıyoruz. Öğle saatlerinde meydanlarda toplanıp Sağlık Müdürlükleri nin önüne yürüyerek siyah çelenk bırakıyoruz. Bütün hekimleri, bütün sağlık çalışanlarını, tek bir eksiksiz, Doktor Kamil Furtun un öldürülmesini protesto eylemlerine çağırıyoruz. Bütün halkımıza, bütün hastalarımıza, hekimlere, sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya, 1 Haziran 2015 Pazartesi günü hastanelere, sağlık kurumlarına muayene olmak için değil, sağlıkçılara destek olmak için gelmeye çağırıyoruz.

9 3. 3 Haziran 2015 tarihinde GEZİ Lİ NAZIM HİKMET GECESİ (şiir, müzik ve resim) düzenlendi.

10

11

12 4. 12 Haziran 2015 Cuma günü Balkan Kongre Merkezinde yapılan T.Ü. Tıp Fakültesi Mezuniyet törenine Dr. Alper EKER katıldı Haziran 2015 tarihinde yapılan Kent Konseyi toplantısına Dr. Serpil TÜTÜNCÜ katıldı Temmuz 2015 tarihinde Ankara da yapılan seçimsiz 66. Büyük Kongre toplantısına Dr. Mevlüt YAPRAK katıldı. 7. Edirne Belediyesince ortaklaşa ev ve giyim eşyasına ihtiyacı olan ailelere üyelerimizden gelen eşyalar gerektiğinde tadilatı yapılarak ulaştırıldı.

13 8. Edirne deki Kamu görevinden ayrılan Yönetim Kurulu üyemiz Drç Murat KENDİRCİ ye yapmış olduğu çalışmalar nedeni ile teşekkür ettik.

14 9. 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç katliamı ile ilgili DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak ortak basın açıklaması yapıldı.

15 Ağustos ve 24 Ağustos 2015 tarihlerinde Edirne Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası, Sağlık Sendikaları, Aile Hekimleri Derneği, Hemşireler Derneği Aile Hekimleri Elamanları Derneği olarak toplantı yapılarak Edirne Sağlık Çalışanları Platformu kuruldu ve yeni Edirne Devlet Hastanesi ile ilgili görüşmeler yapıldı, Salı günü Edirne Sağlık Çalışanları Platformu olarak Edirne Devlet Hastanesinde Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Edirne Devlet Hastanesi Başhekimi ile görüşülerek ilimize yapılan yeni Devlet Hastanesi hakkında toplantı yapıldı.

16 12. 1 Eylül Dünya Barış Günü nde Trakya Bölgesinde kitlesel bir barış etkinliği yapılması için Tekirdağ ve Kırklareli Tabip Odaları ile görüşüldü Eylül 2015 tarihinde Edirne Tabip Odası nda PKK militanları tarafından aracı silahla taranarak katledilen meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul için basın açıklaması yapıldı.

17 BASIN AÇIKLAMASI Acımız Derin, Öfkemiz Büyük! Bir Terör Eylemine Kurban Verdiğimiz Meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul a veda ettik. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde mecburi hizmetini yapmakta olan ve Diyarbakır Valiliği tarafından verilen bilgiye göre önceki gün yolunu kesen PKK militanları tarafından aracı silahla taranarak katledilen meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul dün Diyarbakır da toprağa verilmiştir. Cenaze törenine Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp ile Diyarbakır Tabip Odası'yla bölgedeki tabip odalarının temsilcileri de katılmışlardır. Edinilen bilgiye göre; meslektaşımız başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulmuş, 112 ambulanslarının halkımızın sağlığı için gecesini gündüzüne katan meslektaşımıza erişimi de engellenmiştir. Böyle bir eylemi hiçbir gerekçe meşru gösteremez. Türk Tabipleri Birliği olarak kimden gelirse gelsin, başta meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul olmak üzere sağlık çalışanlarına ve sivillere yönelik tüm saldırıları ve cinayetleri, şiddeti faillerine bakmaksızın, amasız, ancaksız dün olduğu gibi bugün de hiç tereddüt etmeksizin nefretle kınıyoruz. Bu terör eylemiyle yaşamdan koparılan Dr. Abdullah Biroğul un ailesi, sevenleri ve çalışma arkadaşları başta olmak üzere, tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Acımız derin, öfkemiz büyüktür. Bu ortamda Türk Tabipleri Birliği olarak defalarca yaptığımız çağrıyı bir kez daha tekrarlıyoruz. Bütün çatışmalar bir an önce sonlandırılmalıdır. Yaşam hakkı, en önde gelen insan hakkıdır. Barışı isteyen, özleyen herkes adına haykırıyoruz: Parmağınızı tetikten çekin! Barış katliamlarla gelmez! EDİRNE TABİP ODASI Eylül 2015 tarihinde Dağlıca ve Iğdır şehitleri için basın açıklaması yapıldı. BASIN AÇIKLAMASI Geçtiğimiz günlerde Dağlıca'da 08 Eylül 2015'te Iğdır'da şehit düşen asker ve polislerin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Terör ve terörle beslenen tüm kesimleri lânetliyoruz, kınıyoruz. Savaş'tan, kandan, ölümden medet uman herkesin karşısındayız. Çocuklarımızın eşit, adil, özgür ve onurlu bir yaşam sürdüğü bir Türkiye için mücadele etmek ortak sorumluluğumuzdur. 09 Eylül 2015 EDİRNE TABİP ODASI

18 Eylül 2015 tarihinde ilimize gelen sığınmacılar ile ilgili basın açıklaması yapıldı. BASIN AÇIKLAMASI Edirne Tabip Odası olarak 15 Eylül 2015 tarihinden itibaren şehrimize gelen mülteciler ile ilgili yerinde çalışma yapılmış olup, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Olağan Dışı durumlarda Sağlık Hizmetleri ile ilgili protokol çerçevesinde çalışma başlatılmıştır. Bu çerçevede bu gün de dahil olmak üzere Edirne Tabip Odası, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte ortak sağlık organizasyonu konusunda işbirliği yapılmış ve değerlendirilmiştir. Edirne Belediyesi, Valilik, Göç İdaresi Birimi ve diğer resmi kurumlar ile birlikte ortak çalışmalar yapılmaya devam etmektedir. Savaş bir halk sağlığı sorunudur. Bölgemizde 1000 e yakın mülteci bulunmaktadır. Sağlık açısından yapılması gereken çalışmalar devam etmektedir

19 Eylül 2015 tarihinde Samsun da yapılan Dr. Kamil FURTUN un öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına Dr. Ertuğrul TANRIKULU katıldı.

20 EKİM 2015 tarihinde Ankara da yapılacak olan Barış Mitingi için DİSK-KESK- TMMOB-TTB ortaklaşa basın açıklamasına Dr. Ertuğrul TANRIKULU katıldı ve Edirne den dört otobüs Ankara ya Emek Barış ve Demokrasi Mitingi ne gönderildi.

21 Ekim 2015 tarihinde Çanakkale Tabip Odası tarafından 1. Ulusal Tıp Eğitimi Öğrenci Buluşmasına Edirne Tıp Öğrenci Kolundan beş kişinin katılımı sağlandı,

22 Ekim 2015 tarihinde Ankara da düzenlenen Barış Mitingi ne yapılan bombalı saldırı sonrası, 11 Ekim 2015 tarihinde Edirne Belediyesi önünde toplanılarak Saraçlar Caddesine yürüyüş ve basın açıklaması, 12 Ekim 2014 tarihinde Edirne Devlet Hastanesi nde saat 10:04 de saygı duruşu ve basın açıklaması, saat 12:30 da Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde saygı duruşu ve basın açıklaması yine aynı gün saat 15:00 de T.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi nde saygı duruşu ve basın açıklaması yapıldı. 13 Ekim 2015 tarihinde saat 10:04 de Edirne Makine Mühendisleri Odası önünde saygı duruşu ve basın açıklaması saat 12:30 da saraçlar Caddesinde basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

23

24

25 Ekim 2015 tarihinde Bodrum da yapılan Edebiyat Matineleri etkinliğine Dr. Ertuğrul TANRIKULU ve Dr. Mevlüt YAPRAK katıldı Ekim 2015 tarihinde yapılan İl İnsan Hakları Kurulu toplantısına Dr. Serpil TÜTÜNCÜ katıldı Ekim 2015 Cumartesi günü Edirne Saraçlar Cad. yapılan Ankara daki patlamanın birinci haftası saat10:04 de yapılan basın açıklamasına Dr. Serpil TÜTÜNCÜ katıldı Kasım 2015 tarihinde yapılan Trakya Platformu toplantısına Dr. Serpil TÜTÜNCÜ katıldı Kasım 2015 tarihinde yapılan Kent Konseyi Toplantısına Dr. Serpil TÜTÜNCÜ katıldı.

26 Kasım 2015 tarihinde İğneada da yapılan nükleer santral kurulmasına karşı yapılan basına açıklamasına Dr. Uğur ÖZDAĞLI katıldı.

27 Kasım 2015 tarihine Edirne Tabip Odası lokalinde Melih Cevdet ANDAY şiir gecesi düzenlendi.

28

29 Kasım 2015 tarihinde Ankara da yapılan İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kol Toplantısına oda adına Dr. Muhammet ÖZEKER katıldı Kasım 2015 tarihinde Ankara da yapılan Halk Sağlığı Kol Toplantısına Dr. Serpil TÜTÜNCÜ katıldı Kasım 2015 tarihinde Edirne Devlet Hastanesinde tarihinde bıçaklanarak öldürülen Dr. Aynur DAĞDEMİR için saygı duruşu ve basın açıklaması yapıldı.

30 Kasım 2015 tarihinde Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü olarak basın açıklaması yapıldı Kasım 2015 tarihinde Ağrı da yapılan Edebiyat Matineleri etkinliğine Dr. Mevlüt YAPRAK katıldı.

31 Kasım 2015 tarihinde Emek ve Meslek Örgütleri Platformu oarak basın özgürlüğü ile ilgili basın açıklamasına Dr. Ertuğrul TANRIKULU katıldı Aralık 2015 tarihinde yapılan Tıbbi Atık Bertaraf Ücretlerinin belirlenmesi konulu toplantıya Dr. Ertuğrul TANRIKULU katıldı.

32 Aralık 2015 tarihinde Tabip Odası lokalinde Alaaddin SOYKAN 50. Sanat Yılı Şiir Gecesi yapıldı.

33 Aralık 2015 tarihinde Keşan da ki hava kirliği ile ilgili Oda Başkanımız Dr.Ertuğrul TANRIKULU basın açıklaması yaptı Aralık 2015 tarihinde Edebiyat Matineleri etkinliği basın açıklaması ile duyuruldu. 38. Türk Tabipler Birliği nin Kültür ve Sanat Çalışma Grubu tarafından düzenlenen '7 Kent 7 Matine' isimli Edebiyat Matineleri etkinliğinin üçüncüsü Edirne de gerçekleşti. Edirne Tabip Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğin konukları Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Dr. Altay Öktem ile Deniz Durukan oldu. Söyleşi öncesi Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İstanbul Tabip Odası önceki Başkanı Dr. Taner Gören'in konuşmaları yer aldı. Giriş konuşmalarının ardından, konuşmacı olarak katılan Pulbiber dergisi yayın yönetmeni, şair Deniz Durukan ve hekim edebiyatçı, şair Altan Öktem ile Dr. Ayşegül Tözeren in moderatörlüğünde panele geçildi. Dinleyicilerin yoğun ilgisiyle süren söyleşi planlanan süreyi aşarak gün boyu sürdü. Etkinliğin gecesinde de Edirne Tabip Odasıın ev sahipliğinde verilen gala yemeğinde, Trakya'nın folklorik grupları da yer aldı. Pazar günü, Edirne kent gezintisinin ardından, Yunanistan ve Bulgaristan'a geçilerek, etkinlik dizisi sonlandırıldı.

34

35 Aralık 2015 tarihinde İstanbul da yapılan işçi sağlığı ve İşyeri Hekimliği Günleri etkinliğine Dr. Alper EKER ve Dr. Muhammet ÖZEKER katıldı.

36 Ocak 2016 tarihinde Domuz Gribi ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

37 Ocak 2016 tarihinde Sağlık Müdürlüğü nde yapılan 2016 yılı Ambulans Ücretleri Tespit Komisyonu toplantısına Dr. Zeynep ERİŞKİN kaya katıldı Ocak 2016 tarihinde Edirne Tabip Odası Lokalinde Şair Gülten AKIN ın Hayatı- Eserleri konulu etkinlikte şiir gecesi yapıldı.

38

39 Ocak 2016 tarihinde Adana da yapılan TTB Edebiyat Matineleri etkinliğine Dr.Ertuğrul TANRIKULU ve Dr.Mevlüt YAPRAK katıldı Şubat 2016 tarihinde yanlış ilaç kullanımı ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

40 Türk Tabipler Birliği Edirne Tabipler Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, doğru ve yanlış Antibiyotik kullanımı hakkına detaylı bilgiler verdi. Yapılan son istatistiklere göre Türkiye, en çok antibiyotik tüketen Avrupa ülkeleri arasında üst sıralarda yer aldı. Uzmanlar, antibiyotik konusunda vatandaşların yanlış bilgilere sahip olduğunu ve mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini belirtiler. Konu hakkında detaylı bilgiler veren Oda Başkanı Dr. Tanrıkulu; Biz Edirne Tabipler Odası olarak; vatandaşlarımızı Antibiyotik kullanımı hakkında özellikle uyarmak istiyoruz. Bizim halkımızda ne yazık ki çok yanlış bir ilaç kullanma alışkanlığı var. Yanlış kullanılan ilaçların büyük çoğunluğu Antibiyotik ilaçlardan oluşuyor. Halkımızın büyük çoğunluğu tam doz almadan veya ihtiyaç duymadan antibiyotik kullanıyor. Gereksiz ve de doktor önermediği halde kullanma şekli çok. Yapılan çalışmalarda halkımızda özellikle hastalarımızda belli bir aşama kat edildi. Bunu belirtmek isteriz ki çocuklar ve yetişkinlere verilen ilaçların doktor kontrolünde ve reçetesiz, doktorun yazmadığı şekilde asla kullanılmaması gerekmektedir. Önemli olan halkımızın doğru ilaç kullanımına yönelmesidir. Bu ekonomik bir kaybı da önlemektedir. En başta sağlığımız için sağlığımızın korunması için önemlidir antibiyotik kullanımı. Antibiyotikler çok ciddi ilaçlardır. Doktor kontrolünde kullanılmalıdır. TIBBİ BİR YERİ YOKTUR Antibiyotikler bakterilerin yaptığı rahatsızlıkları engelleyen ilaçlardı. Basit bir soğuk algınlığında, grip ve nezle vs. gibi durumlarda antibiyotik kullanmanın tıbbi bir yeri yoktur. Çünkü Antibiyotikler, viral hastalıklara etki etmemektedirler. Bilinçsizce kullanılan Antibiyotiklerin büyük yan etkileri vardır. Böbrek hastalıklarına, böbrek yetmezliğine ve hatta kullanıma devam eden kişi veya kişiler böbreklerini bile kaybedebilir. Bu yüzden halkımızı buradan tekrar uyarmak isterim. Bilinçsizce Antibiyotik kullanmayınız. Evlerinde bulundurdukları son kullanma tarihi geçmiş ilaçları Sağlık Müdürlüğü nde bulunan ilaçları orada bulunan birime vermelidirler dedi. DOĞRU KULLANIMI ÖNEMLİ Tanrıkulu; Bir antibiyotik hedeflenen bütün bakterileri öldürmede başarısız kaldığında, sağ kalan bakteriler bu antibiyotiğe ve benzer başka antibiyotiklere karşı direnç kazanır. Bu defa doktorlar daha güçlü bir antibiyotik reçete ederler ama bakteriler daha güçlü ilaçlara karşı koymasını hızla öğrenir. Böylece giderek daha güçlü ilaçlar kullanmak gerekir. Bilim adamları antibiyotiğe dirençli bakteri türlerine karşı yeni antibiyotikler ve başka tedavi yöntemleri geliştirmek için çalışırken enfeksiyon organizmaları hızlı uyum yeteneklerini geliştirir. Antibiyotikleri tam olarak reçeteye yazıldığı gibi alın. Günde kaç defa ve kaç gün süreyle almanız gerektiğini doğru anlayın. Eğer kullanımla ilgili olmayan bir durum rsa bunu eczacınıza ya da doktorunuza danışın. Birkaç gün sonra kendinizi daha iyi hissetmeye başladığınızda antibiyotiği kesinlikle bırakmayın, zararlı bakterilerin tümünü öldürmesi için antibiyotik kürünün tamamlanması gerekir. Antibiyotiğin erken kesilmesi yalnızca en duyarlı bakterileri öldürürken, nispeten dirençli olanların ölmemesi sonucunu doğuracaktır. Birçok hasta antibiyotik tedavisini yarım bırakıyor ve kutunun kalanını saklayarak bir daha hastalandığında bunu kullanıyor. Bir sonraki hastalık için aynı antibiyotik uygun olmayabilir. Sonuçta, yine yetersiz veya etkisiz tedavi nedeniyle iyileşme sağlanamayacak ve dirençli bakterilerin sayısı artacaktı, İşin doğrusu antibiyotiklerin ciddi ilaçlar olduğunu hiçbir zaman unutmamak ve doktorunuz önermeden antibiyotik almamaktır. Türk Tabipler Birliği Edirne Tabipler Odası olarak

41 her zaman halkımızın sağlığının korunması için yardımcı oluruz. Sağlığınız için Antibiyotikleri doktorların kontrolünde kullanınız dedi. Uzmanların yaptıkları açıklamaya göre; Antibiyotiklerin doktora danışılmadan kullanılmasının başlıca 8 zararı bulunduğunu belirterek, bu zararları şöyle sıralıyor: 1-Antibiyotiklere karşı vücutta direnç oluşuyor ve ilacın etkinliği azalıyor. 2-Böbrek ve karaciğer fonksiyonları olumsuz etkileniyor. 3-Kemik iliği ve bağışıklık sistemi baskılanıyor. 4-Mantar ve parazit enfeksiyonları artıyor. 5- Süper enfeksiyon ve hastalık derinleşiyor. Örneğin, basit bir üst solunum enfeksiyonundan sonra zatürre, sinüzit veya orta kulak iltihabı gibi hastalıklar gelişebiliyor. Bu tip apse gelişirse buna süper enfeksiyon deniyor. 6-Kanlı ishal meydana gelebiliyor. 7-Çocuklarda diş sararması görülüyor. Anemi ve astım hastalığı tetikleniyor. 8-Çocukların büyüme süreci engelleniyor.

42 Şubat 2016 tarihinde Edirne Tabip Odası etkinlikleri kapsamında Keşan da ki hava kirliliği ile ilgili toplantı yapıldı.

43

44 Şubat 2016 tarihinde Edirne Tabip Odası etkinlikleri kapsamında odamız lokalinde Öykü Günü etkinliği yapıldı.

45 Şubat 2016 tarihinde Ankara da ki terör saldırısı sonrası basın açıklaması yapıldı Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri için Sivil Toplum Örgütleri ile yapılan ön toplantıya Yönetim Kurulu adına Dr. Zeynep Erişkin KAYA katıldı Mart 2016 Tarihinde Tabip Odasında düzenlenen basın toplantısında Sağlık Çalışanına Yönelik Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet, Sağlık Çalışanlarının özlük hakları ve 14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri basın ile paylaşıldı.

46 50. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliğine Dr. Alper EKER ve Dr. Zeynep Erişkin KAYA katıldı Mart 2016 Tarihinde Tıp Haftası Etkinlikleri kapsamında Edirne TabipOdası ve Uzunköprü Belediyesi nin katkılarıyla Ergene Kirliliğinde Son Nokta konulu panel Uzunköprü de düzenlendi.

47 Mart 2016 Tarihinde Tıp Haftası Etkinlikleri kapsamında Sağlıkçı Kadına Uygulanan Şiddet (Deneyim Paylaşımı ve Hukuksal Boyutu) konulu toplantı Dr. Zeynep ERİŞKİN KAYA ( Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi) Av. Nurten KASAPOĞLU (BARO Aile-Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu) öncülüğünde Tabip Odası Lokalinde yapıldı.

48 Mart 2016 Tarihinde Tıp Haftası Etkinlikleri kapsamında Tabip Odası Lokalinde Basına ve Edirne Bisiklet Kulübü Derneğine önce kahvaltı verildi. Daha sonra EBİS in katkılarıyla Sağlıklı Yarınlara Pedal Çevirelim etkinliği yapıldı.

49 Mart 2016 Tarihinde Atatürk Anıtına Çelen Koyma Töreni yapıldı. Töre sonrası Balkan Kongre Merkezinde Konuşmalar ve Tabip Odasına üye meslekte 30, 40 ve 50 yılını dolduran hekimlere plaket verildi.

50 Mart 2016 Tarihinde Tıp Haftası Etkinlikleri kapsamında Edirne CHP Milletvekili Okan GAYTANCIOĞLU ile görüşüldü. Bu görüşmede hekimlerin meclise nelerin gündeme getirilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulunuldu ve kendisine yazılı olarak verildi.

51 Mart 2016 Pazar günü taşkınlar ile ilgili Edirne Tabip Odası, Edirne Makine Mühendisleri Odası, Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği ve Edirne Doğa Sporları Kulübü olarak Nehir Taşkınları ile ilgili panel yapıldı.

52 57. 6 Nisan 2016 tarihinde Emek ve Meslek Örgütleri Platformu olarak 1 Mayıs ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya odamız adına Dr. Alper EKER katıldı Nisan 2016 tarihinde Emek ve Meslek Örgütleri Platformu olarak 1 Mayıs 2016 İşçi bayramı ile ilgili basın açıklama yapıldı, Nisan 2016 Pazartesi günü Tabip Odası Lokalinde Organ Naklinde Güncel Yaklaşımlar konulu etkinlik yapıldı.

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU

EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2013 2014 ÇALIŞMA RAPORU Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu görev dağılımı ve diğer organlarda görev alan meslektaşlarımızın isimleri aşağıda ki gibi sıralanmıştır. BAŞKAN GENEL SEKRETER

Detaylı

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ 1 4 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ

Detaylı

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR pankartı altında buluştuk.

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR pankartı altında buluştuk. FAALİYET RAPORUMUZ Balıkesir Tabip Odamızın da içinde bulunduğu, Akademik Odalar Birliği ile beraber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde EMEK EN YÜCE DEĞERDİR pankartı altında buluştuk. Ankara Barosu avukatlarından

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU TTB Halk Sağlığı Kolu Gezici Eğitimi kapsamında 1-2 Ekim tarihlerinde ilimizde incelemelerde bulundu TTB Halk Sağlığı Kolunca düzenlenen 28. Gezici Eğitim

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

Mesleğe ve Odanıza Hoşgeldiniz Etkinliği. LPG Sorumlu Müdürlük Eğitimi Gerçekleştirdik. Üyelerimizle Kahvaltıda Buluştuk!

Mesleğe ve Odanıza Hoşgeldiniz Etkinliği. LPG Sorumlu Müdürlük Eğitimi Gerçekleştirdik. Üyelerimizle Kahvaltıda Buluştuk! ÇMO İSTANBUL BASIN YAYIN BİRİMİ ÇMO İSTANBUL EKİM-KASIM E-BÜLTENİ Değerli Üyemiz, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Ekim - Kasım ayı e-bültenimiz bilgilerinize sunulmuştur. ÇMO İstanbul Şubesi Yönetim

Detaylı

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ 1 İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ FAALİYET RAPORU (Eylül 2014 Haziran 2015) 1.) İstanbul Barosu Yönetim Kurulu nun 15.01.2015 tarihli Kararı ile; Sağlık Hukuku Merkezi Başkanlığı görevine Av. Ümit

Detaylı

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER Yaşanası güzel bir dünya için, emeğe, eşitliğe, özgürlüğe, barışa kardeşliğe, paylaşmaya ve dayanışmaya önem veren bir Oda

Detaylı

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi.

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. SAMSUN ŞUBE 13.02.2016 tarihinde Şube Genel Kurulu ve 14.02.2016 tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. 1-7 Mart 2016 Deprem haftası nedeniyle basın açıklamaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarına

Detaylı

16. bölüm. demokrasi mücadelesinde şubemiz

16. bölüm. demokrasi mücadelesinde şubemiz 16. bölüm demokrasi mücadelesinde şubemiz BÖLÜM 16: DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ŞUBEMİZ 16.1. TMMOB Mitingi 15 MAYIS 2011 Ankara TMMOB Mitingi hazırlık çalışmaları kapsamında; TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

Destek Personeli Eğitimleri

Destek Personeli Eğitimleri 2.Dönem eczane çalışanlarının Destek Personeli Eğitimleri 28 Aralık 2009 tarihinde başladı 9 Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK 15 Aralık 2009 tarihinde Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.. İstanbul Ecza Koop'la

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK!

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! DOMPDF_ENABLE_REMOTE is set to FALSE http://teb.org.tr/uploads/eczaci katlam//flassss.jpg Katledilen

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası.  TMMOB İSTANBUL BİLEŞENLERİ EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MİTİNGİ'NE ÇAĞRI YAPTI ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz faks/eposta detaylarını

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI

BALIKESİR TABİP ODASI BALIKESİR TABİP ODASI 4. HEKİM MECLİSİ SONUÇ BİLDİRGESİ Balıkesir Tabip Odası olarak, yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlenerek sorunlara gerek İl, gerekse merkezi düzeyde çözüm bulunmaya

Detaylı

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTISI 1/22 Mart Yapılan

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı.

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. ÇALIŞMA RAPORU 2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. 2 Eylül 2016 Ankara'da yapılan Smart Eczane Programına katılan Ecz.Gürkan

Detaylı

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM (NKP) ETKİNLİKLERİ

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM (NKP) ETKİNLİKLERİ NÜKLEER KARŞITI PLATFORM (NKP) ETKİNLİKLERİ 29 Mart 2012-Mersin in Gülnar İlçesi ne nükleer santral yapmak isteyen Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. nin Akkuyu da yapılan Halkı Katılımı toplantısına Nükleer

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 09 10 Şubat 2008 tarihlerinde yapılan EMO D.Bakır Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu toplantı ve seçimlerine BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİ 11 Ocak 2009 tarihinde, İl

Detaylı

DENİZLİ DİŞHEKİMLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI & EYLEM GÖRÜNTÜLERİ

DENİZLİ DİŞHEKİMLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI & EYLEM GÖRÜNTÜLERİ DENİZLİ DİŞHEKİMLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI & EYLEM GÖRÜNTÜLERİ Sağlık çalışanlarını zorlu çalışma şartlarında, karşılaştıkları sorunların başından gelen doktor ve hekimlere yapılan bu çirkin saldırıyı

Detaylı

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU Diyarbakır İli Sur İlçemizdeki 1 Nolu ASM ile Ergani İlçemizdeki 4 Nolu ASM nin 05.02.2016 tarihinde kundaklandığı ve yakıldığı haberleri

Detaylı

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MİADI GEÇEN İLAÇLARIN İL SAĞLIK

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

İstanbul Dişhekimleri Odası

İstanbul Dişhekimleri Odası e-bülten İstanbul Dişhekimleri Odası nisan 2012 Diş Hekimliğinde Kök Hücre Uygulamaları Temel İlk Yardım Kursu Başladı On Binlerce Sağlıkçı Alanlarda BİLİMSEL ETKİNLİKLER Diş Hekimliğinde Kök Hücre Uygulamaları

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

SAYIN BASIN MENSUPLARI;

SAYIN BASIN MENSUPLARI; SAYIN BASIN MENSUPLARI; BUGÜN TÜM TÜRKİYE DE, BAŞTA ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU İLE TTB OLMAK ÜZERE FİLİSTİN KATLİAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR. İsrail ordusunun

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü Şube Günlüğü Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos 2011 1. 1 Mayıs 2011 tarihinde, İlimizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklaması ve etkinliklerine Şubemizce 2. 02 Mayıs 2011

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 02 Ocak 2014 Oturum No : 76 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1-... hakkında şikayetçi olan... adlı hasta yakınının dilekçesi ilgili görüşüne başvurduğumuz,...derneğinin 26.12.2013

Detaylı

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir.

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir. 1 MAYIS 2013 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nde Adana Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızla birlikte 1 Mayıs ta alanlarda buluştuk, Uğur Mumcu Meydanı nda yapılan yürüyüşe katıldık. 9

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Silifke CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek 2015 Genel

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

EDİRNE TABİP ODASI 2009 2010 ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2009 ÇALIŞMA RAPORU

EDİRNE TABİP ODASI 2009 2010 ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2009 ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2009 2010 ÇALIŞMA RAPORU ODA ORGANLARI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BaĢkan : Dr. Memet AKBAL Genel Sekreter : Dr. Ertuğrul TANRIKULU Muhasip Üye : Dr. Selçuk KÖSE Veznedar Üye : Dr. Mevlüt

Detaylı

2.9. TMMOB,İKK,ÖKP,AEMÖP VE NKP İLİŞKİLER

2.9. TMMOB,İKK,ÖKP,AEMÖP VE NKP İLİŞKİLER 20. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2.9. TMMOB,İKK,ÖKP,AEMÖP VE NKP İLİŞKİLER 267 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB, TMMOB ANKARA İL KOORDİNASYON KURULU ETKİNLİKLERİ 07 Ocak 2010 Tekel İşçileri ziyaret

Detaylı

Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek,

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU Bato aktüel yayında batoaktuel yapılan basın toplantısında BASIN ARACILIĞI İLE BALIKESİR KAMUOYUNA TANITILDI. Değerli basın mensupları, Sevgili meslektaşlarım,

Detaylı

Mevzuat Değişikliklerinin Mesleki Alanımıza ve Meslek Odamıza Yansıması

Mevzuat Değişikliklerinin Mesleki Alanımıza ve Meslek Odamıza Yansıması İçindekiler 45. Dönem Genel Kurul Gündemi... 13 44. Dönem Organları... 14 44. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 18 45. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 20 İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilikleri... 22 15

Detaylı

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU 05 Nisan 2014tarihindeGenel Merkezde düzenlenen, Başkanlar kurulu toplantısına Şube Başkanımız Gül Yüzüncü Yılmaz katıldı. ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 17

Detaylı

EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir/Limonluk Mahallesi Muhtarlığını

Detaylı

19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILAR DAYANIŞMA GÜNÜ

19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILAR DAYANIŞMA GÜNÜ 19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILAR DAYANIŞMA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI 19.09.2014 Bugün 19 Eylül. Bugün bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü TMMOB nin mücadele dolu tarihi açısından

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız BÖLÜM 15 TMMOB Çalışmalarında Odamız Bölüm 15 BÖLÜM 15. TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 24 aylık süreçte Birliğin Yönetim, Denetleme ve Yüksek Onur Kurullarında yer alan üyelerimiz bu kurulların çalışmalarında

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru 17 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Bayram teklifi MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru ile Beşiktaş tan Samsun hareket etti. Bu Beşiktaş

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

Bölüm 18. Demokrasi Mücadelesinde Odamız

Bölüm 18. Demokrasi Mücadelesinde Odamız Bölüm 18 Demokrasi Mücadelesinde Odamız 268 M M O 40. Dönem Çalışma Raporu M M O 40. Dönem Çalışma Raporu 269 TMMOB Makina Mühendisleri Odası bugüne dek olduğu gibi bu dönemde de kendi meslek alanları

Detaylı

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması İçindekiler 44. Dönem Genel Kurul Gündemi... 11 43. Dönem Organları... 12 43. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 16 44. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 18 İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilikleri... 20 18

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü ve Amacı

Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü ve Amacı Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü ve Amacı Antibiyotik direnci, toplum sağlığını tehdit eden en önemli unsurlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu problemin kontrolü için, toplumun ve siyasi yetkililerin

Detaylı

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Saðlýk emekçilerinin 2 gün süren grevleri baþladý. Ülke genelindeki hastanelerin nereyse tamamýnda hastanede

Detaylı

02 KASIM 2016 Yöneticilerimizden Ecz. F. Tuğçe DALKIR Türk Eczacıları Birliği Akılcı İlaç Kullanımı ve Farmakovijilans Komisyonu Toplantısına katıldı.

02 KASIM 2016 Yöneticilerimizden Ecz. F. Tuğçe DALKIR Türk Eczacıları Birliği Akılcı İlaç Kullanımı ve Farmakovijilans Komisyonu Toplantısına katıldı. 02 Yöneticilerimizden Ecz. F. Tuğçe DALKIR Türk Eczacıları Birliği Akılcı İlaç Kullanımı ve Farmakovijilans Komisyonu Toplantısına katıldı. 03 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN Ankara da düzenlenen Türk

Detaylı

Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ Radyo Başkent e muayene ücretleri ile ilgili canlı yayına bağlandı.

Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ Radyo Başkent e muayene ücretleri ile ilgili canlı yayına bağlandı. 2 EKİM 2013 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, 2010 yılında sahte Glıvec raporu karşılayan meslektaşlarımıza SGK Protokolün 6.3 maddesi gereği reçete tutarının 5 katı tutarında cezai işlem uygulanması ile

Detaylı

TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI

TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI TES-İŞ ten 6. okul: Kayseri Veteriner Fakültesi Genel Başkan Kumlu nun acı günü Seydişehir ETİ Alüminyum a Danıştay dan iptal TES-İŞ ten 6 ncı okul: Kayseri

Detaylı

ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTILARI Her hafta

Detaylı

EKİM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Taksim International Abant Palace Otelde düzenlenen CHP Parlamento

Detaylı

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir.

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir. 1 ŞUBAT 2014 Güney Bölgesi Eczacı Odaları Toplantısı Odamız ev sahipliğinde Adana da gerçekleşmiştir. Toplantıya Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Nevşehir ve

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Gaziler Derneği, Başkanımız Ecz. Okan Şahin'i ve Saymanımız Ecz. Melis Ezer Us u ziyaret etti.

Gaziler Derneği, Başkanımız Ecz. Okan Şahin'i ve Saymanımız Ecz. Melis Ezer Us u ziyaret etti. 1 Kasım 2017 Suriyeli hastaların kesintiye uğrayan reçeteleri ile ilgili Ankara'da yapılan İtiraz Komisyonu toplantısına Odamızı temsilen Ecz. Ümit Cömert katılım sağladı. Tek dosyanın görüşüldüğü toplantıda

Detaylı

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17 TTB Merkez Konseyi ve Ankara Tabip Odası, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi nde yaşanan yenidoğan kayıplarına ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi. TTB ve ATO tarafından oluşturulan Bilimsel Kurul un

Detaylı

AĞUSTOS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

AĞUSTOS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili AĞUSTOS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Cumhurbaşkanı adayımız Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu

Detaylı

MART 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin İl ve Merkez İlçeler Gençlik Kolları Başkanları

Detaylı

EKONOMİK, DEMOKRATİK ÖZLÜK HAKLARIMIZ; EMPERYALİZME, GERİCİLİĞE VE ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI MÜCADELEDE ŞUBEMİZ

EKONOMİK, DEMOKRATİK ÖZLÜK HAKLARIMIZ; EMPERYALİZME, GERİCİLİĞE VE ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI MÜCADELEDE ŞUBEMİZ EKONOMİK, DEMOKRATİK ÖZLÜK HAKLARIMIZ; EMPERYALİZME, GERİCİLİĞE VE ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI MÜCADELEDE ŞUBEMİZ 162 Şubemiz, Odamızın ana yönetmeliği uyarınca ülke ve toplum çıkarları doğrultusunda, yurdumuzun

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı.

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nde yer alan tıbbi cihazların da satış ve tanıtımlarının

Detaylı

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ocak 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Silifke Belediye Başkan Adayı ile birlikte esnaf

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 20 Eylül 2012 Oturum No : 20 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Dr. hakkında Tıbbi Deontoloji Tüzüğü nün 7.maddesi ve 12.maddesinin a bendi, TTB Disiplin Yönetmeliğinin 5.maddesi

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI. Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor

BASIN AÇIKLAMASI. Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor 09.02.2016 BASIN AÇIKLAMASI Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor Artık Sağlık Bakanlığı kaynakları da ifade etmeye başladılar. Kamu

Detaylı

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistanlık öncesi süreç: İstifa etmiş işsiz hekimler, Pratisyen hekimliğin zorlukları, TUS. Hak talebi,

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

Diş Hekimliği Sempozyumu

Diş Hekimliği Sempozyumu Diş Hekimliği Sempozyumu Diş Hekimliği Fakült esi İlk Sempozyumuna İmza At t ı Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay Diş Hekimliği Odası işbirliğiyle Atatürk Konferans Salonu nda Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

18. bölüm. basında bursa il koordinasyon kurulu

18. bölüm. basında bursa il koordinasyon kurulu 18. bölüm basında bursa il koordinasyon kurulu BÖLÜM 18: BASINDA TMMOB BURSA İL KOORDİNASYON KURULU Şubemizin sekreteryalığında yazılı basında toplam olarak 120 kez yer almıştır. Bunun dışında görsel

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ MART 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ MART 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ MART 2015 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gazete msjı, sms ve anons metni hazırlandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Türk Kadınlar Birliği tarafından

Detaylı

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni 1 2 3 4 5 01 Eylül 2010 tarihinde, Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır girişiminin 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle kurduğu barış çadırına Diyarbakır İKK tarafından gerçekleştirilen ziyarete Şube Yönetim

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

OCAK 2018 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2018 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2018 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL- İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçe Başkanlığı nı ziyaret ederek

Detaylı

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 225 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ 13 Ocak 2012 KESK Genel Merkezi başta olmak üzere bir çok ilde KESK e bağlı sendikalar, demokratik kurumlar, belediyeler ve siyasi

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ AKıLCı İLAÇ KULLANıMı TANıMı İLK DEFA 1985 YıLıNDA DÜNYA SAĞLıK ÖRGÜTÜ TARAFıNDAN YAPıLMıŞTıR. KİŞİLERİN KLİNİK

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Basiskele. Basiskele

Basiskele. Basiskele STOP DO NOT ENTER RESERVED PARKING Akılcı ilaç kullanımı; kişilerin hastalığına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilacı, uygun sürede, uygun dozda, uygun doz aralıklarında en düşük maliyetle

Detaylı

TOPLUMSAL ETKİNLİKLER MESLEKTE BİRLİK GRUBUNUN ODAMIZI ZİYARETİ

TOPLUMSAL ETKİNLİKLER MESLEKTE BİRLİK GRUBUNUN ODAMIZI ZİYARETİ MESLEKTE BİRLİK GRUBUNUN ODAMIZI ZİYARETİ 05.01.2016 ODA YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZİN TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARETİ 22.02.2016 TOPLUMSAL ETKİNLİKLER VERGİ HAFTASI NEDENİYLE VERGİ DAİRESİ BAŞKANI HALİL

Detaylı

TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU

TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDETE

Detaylı