EMEK EN YÜCE DEĞERDİR pankartı altında buluştuk.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EMEK EN YÜCE DEĞERDİR pankartı altında buluştuk."

Transkript

1 FAALİYET RAPORUMUZ

2 Balıkesir Tabip Odamızın da içinde bulunduğu, Akademik Odalar Birliği ile beraber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde EMEK EN YÜCE DEĞERDİR pankartı altında buluştuk.

3 Ankara Barosu avukatlarından ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Erkin Göçmen, Balıkesir Tabip Odası etkinlikleri çerçevesinde, Balıkesir Tabip Odası Bandırma Temsilcilerimiz Dr.Murat Ergöz ve Dr.Selim Panç'ın katkılarıyla Balıkesir'den sonra Bandırma Devlet Hastanesi konferans salonunda da Sağlık Hukuku ve Güncel Gelişmeler konulu bir konferans gerçekleştirdi. Sunum sonunda plaket takdim töreni yapıldı.ardından Sayın Erkin Göçmen, Bandırmada görev yapan Aile Hekimleri ile bir toplantı yaptı ve Aile Hekimliğinde nöbet konusu tartışıldı. Sunum için bizlerden desteğini esirgemeyen Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Muzaffer Şenveli ve Bandırma Devlet Hastanesi yönetimine çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.

4

5 Bandırma Belediye Başkanı Sayın Dursun Mirza'yı Ziyaret Ettik Aynı zamanda oğlu da bir hekim olan Dursun Mirza, büyükşehir yasasına göre hizmet alanlarının arttığını buna karşılık gelirlerinin %40 azaldığını belirtti.buna rağmen Defin Ruhsatlarının düzenlenmesi konusunu çözüme kavuşturmak için çalışacağını ve hizmet satın alma yoluna gideceklerini belirtti. Ayrıca bu görevin büyükşehir belediyesinin olduğunu ve hizmet satınalma yolu ile yapılacak harcamaları büyükşehir belediyesinden tahsil etmeye çalışacaklarını fakat bu konuda pek ümidi olmadığını sözlerine ekledi.

6 Bildiğiniz gibi 30 Nisan Perşembe günü Salihli'de özel bir hastanede görev yapan Dr. Yener Bakan eski hastası olan bir polis memuru tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında Dr. Yener BAKAN'a kendi çalıştığı hastanede ilk ameliyat yapılmış ancak sonra durumunun düzelmemesi üzerine ikinci ameliyat için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ne sevk edilmiştir. Meslektaşımıza ikinci ameliyat yapıldıktan sonra yoğun bakımda tedaviye alınmış şuanda tedavisi Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi nde devam etmektedir. Saldırganın rapor istediği ancak meslektaşımızın bunu kabul etmemesi üzerine kendisine saldırıda bulunduğu bilgisine sahibiz. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar hergün şiddeti ve sıklığı artarak devam etmektedir. Kamuda her ay 1000 her gün 30 dan fazla şiddet olgusu görülmektedir. Özelde çalışanların sayısının bundan az olduğunu ise düşünmüyoruz. Ne yazık ki bu saldırılar artık polis de dahil her kesimden gelmektedir. Sistemin işlemeyen, yolunda gitmeyen, tıkanan tüm noktalarında çözümsüzlüğün nedeni olarak hekimleri ve sağlık çalışanlarını gösteren politikacı ve yöneticiler bu saldırıların esas sorumlusudur. Bizler Dr. Yener BAKAN'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımız ve ailesine geçmiş olsun diliyoruz.olayın hukuksal alan da dahil takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. MANİSA TABİP ODASI İZMİR TABİP ODASI AYDIN TABİP ODASI UŞAK TABİP ODASI DENİZLİ TABİP ODASI ISPARTA TABİP ODASI MUĞLA TABİP ODASI BALIKESİR TABİP ODASI ÇANAKKALE TABİP ODASI MANİSA ECZACILAR ODASI SES MANİSA ŞUBESİ

7

8 SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN NEDEN OLDUĞU SORUNLAR KONULU KONFERANSIMIZ Tarihinde Balıkesir Tabip Odası evsahipliğinde, Tıp Kurumu Genel Sekreteri Dr. Ali Rıza Üçer tarafından gerçekleştirilen, Sağlıkta Dönüşümün neden olduğu sorunlar konulu konferansımız da, hekim meslektaşlarımıza, Sağlıkta Dönüşüm Programının etki ve sonuçları konusunda bilgilendirme yapıldı. Tıp Kurumu Genel Sekreteri Dr. Ali Rıza Üçer hakkında bilgi 1962 Kale Denizli doğumludur yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur yılından bu yana Ankara Onkoloji Hastanesinde, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı olarak görev yapmaktadır yılından beri hekim hareketleri içinde olup, yılları arasında Ankara Tabip Odasında, Türk Tabipleri Birliği Delegeliği ve ATO Sağlık Hizmetleri Komisyonu Başkanlığı yapmıştır yılında Tıp Kurumunun kurucularından olup, halen Tıp Kurumu Genel Sekreterliği görevini sürdürmektedir. Tıp Kurumunun amacı: Sağlık politikaları ve uygulamaları ile ilgili raporlar hazırlayarak, görüş ve önerilerde bulunarak kamuoyu ile paylaşmayı amaçlayan bir dernektir.

9 SOMA FACİASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 3 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen SOMA faciası zihnimizde ve kalplerimizde asla silinmeyecek izler bırakmıştır. Eminiz ki belleğimizden de asla silinmeyecek TOPLUMSAL BİR TRAVMA olarak hep hatırlanacaktır lü yılların acımasız maden kazalarını andıran bu facianın görüntüleri, biz hekimlere verdiği acı kadar sorumlulukta getirmektedir. En büyük temennimiz SOMA FACİASININ, gelecekte bu tür benzer görülebilecek faciaların yaşanmaması için doğru değerlendirme ve gerekli her türlü önlemlerin alınmasının başlangıcı olur. Ölümün bu kadar kolay olduğu ülkemizde, SAĞLIK ÇALIŞANLARI herkesten daha fazla sorumluluk hisetmek durumundadır. Maden kazaları ve ölüm bir madencinin FITRATI- yada KADERİ- gibi uygun olmayan ARGÜMANLARLA karşılaşmamak için; BİLİMSEL olarak yaklaşıldığında gereken tüm araştırmalar ve çalışmaların sonucunda uygulamaya konulacak olan iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili tüm önlemlerin alınması ile önleneceğine inanıyoruz. Hükümetin, öncelikle halen 28 ülkenin imzalamış bulunduğu ULUSLAR ARASI ÇALIŞMA ÖRGÜTÜNÜN Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesini bir an önce imzalayarak işe koyulmalıdır. Ne acı ki! ülkemizde görülen ölüm oranı açısında, AVRUPA DA 1.ci, DÜNYA DA ise 3.cü sıradadır. Kazaların en sık görüldüğü sektör ise MADENCİLİK sektörüdür.

10 Dünya da ki 7 milyar ton kömür rezervinin yarısına sahip Çin de 1 milyon ton kömür başına düşen ölüm oranı 1.2 iken, ABD de ise bu oran 0.02, ülkemizde bu oran 7.2 dir. Keza Almanya da alınması gereken önlemlerin uygulanması sayesinde son derece nadir ölümler görülmektedir. Bu vurguladıklarımız bize şunu göstermektedir ki, ülkemizde maden kazalarında meydana gelen ölümlerin önlenebilir olduğudur. Ancak bu özel sektör yada taşeronların insafına bırakılması ile değil. Devlet tüm kamu kurumlarıyla ve de en ivedi olarak iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili eksiklikleri giderek İLO standartlarında eksiksiz denetim sağlanarak, havalandırma sistemlerinin, kaçış yollarının, güvenli-yaşam odalarının kurulması,( 4 yıl önce Şili de yaşam odaları sayesinde 33 işçi 69 gün sonra sağ olarak kurtarıldılar. 40 kişilik yaşam odasının maliyeti dolar olduğu söyleniyor. İNSAN HAYATI MALİYETİ NE OLURSA OLSUN PARA İLE ÖLÇÜLEMEYECEĞİNİ ÜLKE OLARAK GÖSTERMİŞ OLDUĞUMUZ ÜZÜNTÜ BUNUN EN GÜZEL KANITIDIR.) en yeni teknolojik desteğin sağlanarak yeniliklerin uygulanması ve de çalışan işçi kardeşlerimizin birer insan olduklarını göz önüne alınarak insani ihtiyaçlarının giderildiği ve onları hayatta kalmalarını sağlayan eğitimlerin düzenli ve sürekli verilmesiyle yol alınacağı aşikardır. Tüm sivil toplum kuruluşları gibi biz hekimlerde ortaya çıkan bu toplumsal travmanın yıkıcı sonuçlarının en aza indirilmesi için elimizden geleni yapmak durumundayız. Yaşamını yitiren işçi kardeşlerimizin ailelerine her türlü psikososyal destek vermeye hazırız.3500 kamyon kömür için bir can veriliyorsa ve de eğer bir hafta sonra unutulacaksa. İşte o zaman SOMA da hep birlikte öldük demektir. ÜLKEMİZDE BUGÜNE KADAR GÖRÜLEN EN BÜYÜK MADEN KAZASI OLAN SOMA FACİASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ. Saygıdeğer basın mensupları, bu yazıyı bir yıl öne Soma faciasına istinaden tarihinde kamuoyuyla paylaşmıştık. Noktasına virgülüne dokunmadan tekrar sizinle paylaşmak istiyoruz. Değerlendirmesini toplumun vicdanına bırakıyoruz Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu

11

12 16 Mayıs 2015'te İş cinayetlerine, taşeron köleliğe, sefalet ücretine ve kaybettiğimiz 301 can için, destek dayanışma ve anma için Soma'daydık.

13

14 Mayıs tarihlerinde G(ö)revde'yiz eylemiyle ilgili toplantımızı yaptık.

15

16 EŞİT NİTELİKLİ VE ULAŞILABİLİR ÜCRETSİZ SAĞLIK ÖZLÜK HAKLARI Balıkesir Tabip Odası olarak 20 Mayıs 2015 Saat 10:00 Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yapılmıştır. Tabip Odası Başkanı Dr. HüseyinGündoğdu ve Birlik ve Dayanışma Sendikası adına Dr.Hüseyin Koputan'un yapmış olduğu basın açıklaması metni ve görüntüleri ektedir. Kıymetli Halkımıza! Siz Değerli Basın Çalışanları, EŞİT, NİTELİKLİ, ULAŞILABİLİR, ÜCRETSİZ, SAĞLIK VE ÖZLÜK HAKLARI İÇİN GöREVDEYİZ. 20,21,22 VE 23 MAYIS günleri Aile Sağlığı Merkezlerinde ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde HİZMET VERİLMEYECEKTİR. Sağlık Bakanlığı, bir İNAT UĞRUNA 5 aydır ASM lerde Cumartesi günleri nöbet adı altında fazla çalışmayı dayatmaktadır. Ne yazık ki, bu dayatmaların hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Bizler; TTB, yerel TABİP ODALARI, Sağlık İş Kolundaki SENDİKALAR ve DERNEKLER olarak diyoruz ki, bu inadınızdan vaz geçiniz.

17 Uygulanan Yanlış Politikalar sonucundan SAĞLIKTA GELİNEN NOKTADA GÖSTERGELER GELİŞİMİN KÖTÜ yönde olduğudur. Bebek ve Anne ölümlerinde artış olduğu, tam aşılı çocuk sayılarının düştüğü, Kızamık Salgınlarının görüldüğü, bir hastaya ayrılan muayene süresinin 3 dakikadan az olduğu, muayene sebebiyle hastanın cebinden çıkan ücretlerin çok arttığı görülmektedir. Bu tablonun sorumlusu tabiî ki sağlığı kötü yöneten SAĞLIK BAKANLIĞIDIR. Sağlık Sektörünü bir bütün olarak ele almadığınız sürece, bu sağlık göstergeleri daha da kötüye gidecektir. Aile Sağlığı Merkezlerinde üretilen hizmetleri görmezden gelmeyiniz ve de küçümsemeyiniz; Yoksa KORUYUCU HEKİMLİĞİ bitirmiş olursunuz. Vatandaşın en doğal hakkı; kolay, ücretsiz, geciktirilmediği ve de şikayetlerinin tam olarak giderildiği bir SAĞLIK HİZMETİNE kavuşmasıdır. Hizmeti üreten SAĞLIK ÇALIŞANLARININ isteğinin de bu olduğunu vurgulamakta yarar görüyorum. Sağlık Çalışanları haklı eylemlerinde, ÖZVERİYLE HİZMET VERDİKLERİ halkımızı yanlarında görmek ve desteklemelerini beklemektedirler. Sağlık Bakanlığını AKLI SELİME davet ediyoruz. LÜTFEN SORUNLARIMIZI ACİLEN çözsünler: Çalışma koşullarımızı zorlaştırmasınlar. Bizler Yasaların yüklediği sorumluluklar dahilinde GÖREVİMİZİ eksiksiz yapmak istiyoruz. Keyfi uygulama ve ANGARYAYA hayır diyoruz. Kesintilerin tam olarak EMEKLİLİĞE yansıtılması ve YIPRANMA payının verilmesi, Emekli Hekimlerin ücretleri derhal Emekli bir HAKİMİN ücreti seviyesine getirilmesini istiyoruz. SAĞLIK BAKANI Aile hekimlerinin yükünün fazla olduğunu söylüyor. Hatta 3700 olan nüfuslarını 3000 e indirmeyi düşündüğünü söylüyor. Özveriyle çalışan bu insanlara teşekkür edeceğine, ortak kararlar alarak işi kolaylaştıracağına, CEZALANDIRMA yoluna gitmektedir. SAĞLIK ÇALIŞANLARI, NÖBETTEN YA DA ÇALIŞMAKTAN KAÇMAZ. GÖREVİNİ EKSİKSİZ YAPMAK İSTER. ANCAK HAKSIZ VE HUKUKSUZ DAYATMALARADA BOYUN EĞMEYECEKLER. GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE İHTİYAÇ DUYULAN YERLERDE, EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI ÖDENMESİ KOŞULUYLA, NÖBETTEN HİÇ BİR SAĞLIK ÇALIŞANI KAÇMAZ. BU İŞ BIRAKMALAR ZORLAMALARDAN KAYNAKLANMIŞTIR. BİZLERE DESTEK OLAN VATANDAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ. SAĞLIKÇA VEDE MUTLU KALINIZ. BALIKESİR TABİP ODASI SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI BİRLİK VE DAYANIŞMA SENDİKASI GENEL SAĞLIK İŞ BALIKESİR AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ BALIKESİR AİLE SAĞLIĞI ELEMANLARI DERNEĞİ

18 BASINA VE KIYMETLİ HALKIMIZA Ülkemizin sağlığına ve sağlık çalışanlarına sahip çıkmak için bir mücadele başlattık. Halkımızın her derdinde yanında olduğumuz Aile Sağlığı Merkezlerimiz bugün artık insanlık dışı çalışma koşulları ve angaryalarla zulüm altındadır. Bizlerin tek derdi nöbet değildir. İşgüvencemiz elimizden alınmış, keyfi uygulamalarla sağlık çalışanları işsiz bırakılmaya çalışılmış, emeklilik hakkımız ve yıpranma payımız verilmemiştir. Sağlık çalışanları sayısının yetersizliğini inkar edemeyen sağlık bakanlığı buna rağmen halkın sağlığını riske atarak bizleri işsiz sizleri doktorsuz, hemşiresiz, ebesiz bırakma yolunu seçmiştir. Aile Hekimliği'nin ne yazık ki geldiği nokta içler acısıdır ve artık sadece sağlık çalışanları değil, vatandaş sağlığı da risk altındadır. Nöbetlerle angaryalarla, insanlık dışı çalışma koşullarına sürüklenen aile hekimliği çalışanları, gerçek görevleri olan koruyucu sağlık hizmetlerine yetişemez olmuşlardır. Bu nedenle yıllardır avrupa ortalamasının üzerindeki başarı düşmeye başlamıştır. Birlik ve Dayanışma sendikası olarak 27 nisan da sağlık bakanlığı önünde deklarasyonumuzu açıkladık ve eğer bizimle görüşmezseniz 20,21,22,23 mayısta iş bırakacağız dedik. Sağlık Bakanı bırakın görüşmeyi hala her yerde açıklama yaparak TTB yi muhatap almayacağını ifade ederek algı yönetimi yapmaktadır. Halbuki Birlik ve dayanışma sendikasının yaptığı eylem çağrısına TTB dışında sendikalar, dernekler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları destek vermektedir. Sahadaki binlerce meslektaşımız aynı düşüncededir. Halkımıza sesleniyoruz; biliniz ki memnun olduğunuz aile hekimliği, çalışanlarının özverisi ve sahip çıkması sonucu başarılı olmuştur. Ancak bugün tükenmişlik noktası na gelen Bakanlıkça bitirilmek istenen aile hekimliğine sizlerin desteğiyle bizler sahip çıkıyoruz. Bakanlığın inadının aile hekimliğini bitirmesine izin vermeyeceğiz. Halkın sağlığını gerçekten korumak için, insanca çalışma koşulları için, emeklilik hakkımız için, yıpranma payımız için, 20,21 ve 22 Mayıs ta iş bırakıyoruz. Halkımız için, yurdumuz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için iş bırakıyoruz. Yaşasın Birlik ve Dayanışma Birlik ve Dayanışma Sendikası

19 BALIKESİR TÜİK ÖNÜNDE TOPLANARAK BASIN AÇIKLAMAMIZI YAPTIK BASINA VE KIYMETLİ HALKIMIZA Ülkemizin sağlığına ve sağlık çalışanlarına sahip çıkmak için bir mücadele başlattık. Bugün eylemimizin 3. günü. Başta büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm yurtta yoğun bir katılımla devam ediyor. Halkımızın her derdinde yanında olduğumuz Aile Sağlığı Merkezlerimiz bugün artık insanlık dışı çalışma koşulları ve angaryalarla zulüm altındadır. Bizlerin tek derdi nöbet değildir. İş güvencemiz elimizden alınmış, keyfi uygulamalar la sağlık çalışanları işsiz bırakılmaya çalışılmış, emeklilik hakkımız ve yıpranma payımız verilmemiştir. Sağlık çalışanları sayısının yetersizliğini inkar edemeyen sağlık bakanlığı buna rağmen halkın sağlığını riske atarak bizleri işsiz sizleri doktorsuz, hemşiresiz, ebesiz bırakma yolunu seçmiştir.

20 Aile Hekimliği'nin ne yazık ki geldiği nokta içler acısıdır ve artık sadece sağlık çalışanları değil, vatandaş sağlığı da risk altındadır. Nöbetlerle angaryalarla, insanlık dışı çalışma koşullarına sürüklenen aile hekimliği çalışanları, gerçek görevleri olan koruyucu sağlık hizmetlerine yetişemez olmuşlardır. Bu nedenle yıllardır Avrupa ortalamasının üzerindeki başarı düşmeye başlamıştır. Halkımıza sesleniyoruz; biliniz ki memnun olduğunuz aile hekimliği sistemi, bu alanda çalışanların özverisi ve sahip çıkması sonucu başarılı olmuştur. Ancak bugün tükenmişlik noktasına gelen Bakanlıkça bitirilmek istenen aile hekimliğine sizlerin desteğiyle bizler sahip çıkıyoruz. Bakanlığın inadının aile hekimliğini bitirmesine izin vermeyeceğiz. Bize yakışan insanca yaşam için, kendimize uygun olan tavrı koymak ve direnmektir. Bizler çalışmak, emek sarf etmekten kaçmıyoruz. Sağlıkta şiddet bu kadar artmışken buna karşı caydırıcı önlemler almayan, söz verdiği halde mesleki yıpranma payı hakkını sağlık çalışanlarına vermeyen idareye karşı mücadele ediyoruz. Halkın sağlığını gerçekten korumak için, insanca çalışma koşulları için, emeklilik hakkımız için, yıpranma payımız için, eylemimizin 3. gününde de iş bırakıyoruz. Halkımız için, yurdumuz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için iş bırakıyoruz. Yaşasın Birlik ve Dayanışma! CEZA DEĞİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ! Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde yaşanan onlarca sorun ortada duruken, Sağlık Bakanlığı sorunları çözmek yerine sağlık emekçileriyle uğraşmakta ısrar ediyor.halkın sağlığı için özveri ile çalışan sağlık emekçileri, Sağlık Bakanlığı nın seçim öncesinde oy toplama hesabı ile gündeme getirdiği hafta sonu nöbetleri uygulaması ile uzun süredir angarya çalışmaya zorlanmaktadırlar. ASM ve TSM lerde çalışanların sorunlarının çözülmesi ve halkın sağlık hizmetine ulaşımı önündeki engellerin kaldırılmasına dönük bir çabanın içerisinde olması gereken Sağlık Bakanlığı ise, çözüm üretmek yerine yeni Ödeme- Sözleşme Yönetmeliği ile angarya çalışmaya karşı çıkan sağlık emekçilerine tabiri caizse aba altından sopa göstermektedir. Olanları kısaca özetlemekte fayda var; 2014 Mayıs ayında Sağlık Bakanlığı bir müjde(!) verdi: Bundan sonra aile hekimleri hastane acillerinde nöbet tutacak. Acillerde hekime ihtiyacımız var, aciller perişan dedi.

21 Acillerin neden bu halde olduğunun cevabı sağlıkta dönüşüm programı ndaydı, ama onlar bu konuya hiç değinmedi. Sanki aile hekimleri nöbet tutarsa acil servislerin perişan hali giderilecekti(!) Olmaz, koruyucu sağlık hizmetleri yok edilerek, acil sağlık hizmetleri düzeltilemez. Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez dedik. Eylem yaptık, basın açıklamaları yaptık. Anlattık, anlattık, anlattık. Anlamadılar Sağlık Bakanlığı Ocak 2015 te yeni bir cümle daha kurdu: Gece- gündüz, hafta sonu Aile Sağlığı Merkezleri açık kalacak. Dedi. Olabilir miydi? Bunun bir angarya çalışma olduğunu ve bu uygulama ile koruyucu sağlık hizmetlerinin keşmekeşe sokacağını ve bundan da halkın sağlığının tehlikeye gireceğini söyledik. Sağlık çalışanları ve halk zarar görmesin diye nöbete gitmedik, angarya çalışmayı kabul etmedik. Geldik, 16 Nisan 2015 e... Sağlık Bakanlığı bir cümle daha kurdu: Cezaları artırdım, artık sizi işten atacağım. Hem de soruşturma bitmeden, davalar sonuçlanmadan. Ödeme Sözleşme Yönetmeliği ceza yönetmeliğine dönüştü. Yani Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarını kavgaya davet etti. Davete icabet etmemek olmaz. Davetiniz kabulümüzdür dedik. Ve işe koyulduk. Haklı olduğumuzu, halkın sağlık hakkını koruduğumuzu biliyoruz. Sağlık çalışanlarına cezalandırma tehditleriyle sopa gösteren ödeme-sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesi için, Sağlık hizmeti almanın önündeki tüm parasal engellerin, katkı-katılım paylarının kaldırılması için, Ve Sağlık Bakanlığı nı son kez uyarmak için 20 Mayıs tan itibaren 3 gün süreyle 1. Basamakta Hizmet Üretmeyeceğiz. Taleplerimiz kabul edilene kadar ve ceza yönetmeliği geri çekilene kadar mücadele edeceğimizi ve halkımızı da sağlık hakkı için sağlık çalışanlarına destek vermeye, mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz. DAYATMA DEĞİL, TOPLU SÖZLEŞME ANGARYA VE REKABETÇİ DEĞİL, GÜVENCELİ İŞ MUAYENEHANECİLİK DEĞİL, KORUYUCU SAĞLIK İSTİYORUZ. Balıkesir Tabip Odası Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Sağlık İş Türk Sağlık Sen Balıkesir Aile Hekimleri Derneği Balıkesir Aile Sağlığı Elemanları Derneği

22 Balıkesir Tabip Odası, Balıkesir Aile Hekimleri Derneği, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Türk Sağlık Sen in yoğun katılımıyla sorunlarımızı tartışarak 21 Mayıs 2015 G(ö)REVDEYİZ ikinci gününde yeni yönetmeliğe tepkimizi gösterdik

23

24

25 Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir 1. sıra Milletvekili Adayı Sayın Mehmet Tüm, Cumhuriyet Halk Partisi Karesi ilçe Başkanı Sayın Tuncay Irmak ve Sayın Muzaffer Mavuk odamızı ziyaret ettiler

26 Önceki Oda Başkanlarımızdan ve Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Adayı Sayın Dr. Fikret Şahin odamızı ve eski çalışma arkadaşlarını ziyaret etti.

27

28 BALIKESİR DEVLET HASTANESİ BAHÇESİNDE TOPLANARAK BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

29 Uzman Doktor Kamil Furtun tarihinde Samsun da silahlı saldırıda şehit oldu SADECE KATİLİN DEĞİL, AZMETTİRİCİLERİN DE BULUNMASINI İSTİYORUZ! YASTAYIZ / İSYANDAYIZ! Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz. Biliyoruz ki bu münferit bir vaka değil... Acı ile doluyuz; yılların emeği ile yetişmiş, kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan çok kıymetli meslektaşlarımız için göz yaşı döküyoruz. Öfke ile doluyuz; çünkü biliyoruz ki her geçen gün artan ve canımızdan can alan sağlıkta şiddet olaylarını önlemek için pek çok şey yapılabilir, yapılabilirdi... Niyetler, hedefler, planlar bu yönde olsaydı Ersin imiz, Melike miz, Kamil imiz bugün bembeyaz önlükleri ile hastane koridorlarında halkımızın sağlığı için koşturmaya devam ediyor olabilirlerdi....

30 Uyardık, Artık Yeter! dedik sağlıkta gün be gün artan şiddete karşı; duymadılar. Acil taleplerimizi ilettik; görmezden geldiler. Türk Ceza Kanununa ek maddeler önerdik, yok saydılar. Demokratik Hukuk Kuralları ile yönetilen bir ülkede görevi başında öldürülen çalışan değil, aslında öldürülen DEVLETİN ta kendisidir. Devleti yönetenlerin yapacağı tek şey, uygulanan yanlış politikalardan bir an önce vazgeçmeliler. Açıklamalar, eylemler, toplantılar yaptık dikkate almadılar. Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil şiddet hattı kurmak zorunda kaldık, yetkililer önemsemediler. Hazırladığınız raporun gereğini yapın. Sağlıkta şiddeti önlemek için sahici adımlar atmaya başlayın. Yarın çok geç olmadan diye haykırdık; ciddiye almadılar. Bakanlık bizimle alay eder gibi şiddete karşı tedbir diye hasta ve çalışan tuvaletlerini birleştirdi. Yani anlıyacağınız daha kolay katledilmelerinin yolunu açmış oldular. Yanlışlıklar silsilesi sonucunda gelinen noktada bugün Dr. Kamil Furtun arkadaşımız aramızda değil, aramızdan söküp alındı... Biz, bu cinayetlere zemin hazırlayan faktörleri çok iyi biliyoruz. Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar: Ben doktora iğne yaptırmam, doktor bir iğne yapar, adamı felç eder icabında. diyenlerdir

31 Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar: Doktor efendi dönemi bitti diyenlerdir, Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar: Doktorların eli hastaların cebinde, "Doktor efendi mani peşinde" deyip miting meydanlarında vatandaşa sağlıkçıları yuhalatanlardır; Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar: Mafya bozuntularını taşeron adı altında hastanelere sokanlardır. Daha fazla kar hırsıyla sağlıkçıları zorla, tehditle ölesiye çalıştıran, özel sermayenin gözünü doyurmak için hastalanma garantisi veren ve bir yandan hekimleri sağlıkçıları her fırsatta ötüleyen, "paragöz, tembel" diyen, SABİM'le terör estirenlerdir. Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz! Tüm sağlık çalışanlarını, bugün Doktor Kamil Furtun un öldürülmesini protesto etmeye çağırıyoruz. Bütün halkımızı, bütün hastalarımızı, hekimlere, sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya, sağlıkçılara destek olmaya çağırıyoruz. Sağlık çalışanlarının amacı; halkımızın sağlığını korumak ve sağlıklı kalmalarını sağlamaktır. Günün 24 saati ve her yerde evde, sokakta, sağlık kuruluşlarında en iyi hizmeti sunmayı gaye edinmişler.

32 Sağlık çalışanı öldürülmeyi değil, saygıyı hak ediyorlar. Bugün burada SAĞLIK BAKANLIĞINI VE İLGİLİ TÜM SORUMLULARI acilen tekrar uyarıyoruz: UYGULANAN YANLIŞ VE POPÜLİST POLİTİKALARDAN GERİ DÖNÜLMESİ ZORUNLULUK ARZ ETMEKTEDİR. İşte sonuçları geride kalan Cuma günü Dr. Kamil FURTUN u şehit vermemizin yanında İzmit te bir diğer Doktor arkadaşımız bıçakla yaralandı, aynı hastanede bir hemşire ve radyoloji teknisyeni de darp edilmiştir. Bu cinayetlerin sona ermesini ve ülkemizde sağ duyunun hakim olmasını diliyoruz. Tekrar tüm meslektaşlarımızın başı sağ olsun. FURTUN ailense baş sağlığı diliyoruz. BUGÜN TÜM ÜLKEMİZDE YASTAYIZ//İSYANDAYIZ! BALIKESİR TABİP ODASI BALIKESİR DİŞ HEKİMLERİ ODASI BALIKESİR ECZACI ODASI SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI TÜRK SAĞLIK SEN BALIKESİR AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ BALIKESİR AİLE SAĞLIĞI ELEMANLARI DERNEĞİ BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİRLİK VE DAYANIŞMA SENDİKASI

33 Bandırma ilçesindeki hekimlerimiz Dr. Kamil Furtun un öldürülmesini protesto etmek şiddete dikkat çekmek için yürüyüş ve basın açıklaması yaptılar. Bandırma ilçe temsilcimiz Dr.Selim Panç tarafından okunan basın bildirisinde Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz, Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşlarımızın öldürülmesini nefretle kınıyoruz. Uyardık, artık yeter dedik. Acil taleplerimizi ilettik, görmezden geldiler. TCK ek maddeler önerdik, yok saydılar. Hazırladığımız raporların gereğini yapın. Bakanlık bizimle alay eder gibi şiddete karşı tedbir diye hasta ve çalışan tuvaletlerini birleştirdi. Bu cinayette katil kadar sorumlu olanlar; mafya bozuntularını taşeron adı altında hastaneye sokanlardır. Daha fazla kar hırsıyla sağlıkçıları zorla, tehditle ölesiye çalıştıran, özel sermayenin gözünü doyurmak için hastalanma garantisi veren ve bir yandan hekimleri sağlıkçıları her fırsat da öteleyen SABİM le terör estirenlerdir. Bugün tüm ülkemizde yastayız, isyandayız. Dedi.

34

35 Samsun Göğüs hastalıkları hastanesinde görevli Doktor Kamil Furtun un öldürülmesine duyulan öfke dalga dalga tüm yurda yayılıyor. Ülkenin her yerinde olduğu gibi Bandırma sağlık çalışanları da protesto yürüyüşünün ardından bir basın toplantısıyla olayı protesto ettiler. Bandırma ilçe temsilciliği tarafından gerçekleştirilen basın bildirisi Doktor Selim Panç okudu. Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz diyen Panç Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşlarımızın öldürülmesini nefretle kınıyoruz. Uyardık, artık yeter dedik. Acil taleplerimizi ilettik, görmezden geldiler. TCK ek maddeler önerdik, yok saydılar. Hazırladığımız raporların gereğini yapın. Bakanlık bizimle alay eder gibi şiddete karşı tedbir diye hasta ve çalışan tuvaletlerini birleştirdi. Bu cinayette katil kadar sorumlu olanlar; mafya bozuntularını taşeron adı altında hastaneye sokanlardır. Daha fazla kar hırsıyla sağlıkçıları zorla, tehditle ölesiye çalıştıran, özel sermayenin gözünü doyurmak için hastalanma garantisi veren v bir yandan hekimleri sağlıkçıları her fırsat da öteleyen SABİM le terör estirenlerdir. Bugün tüm ülkemizde yastayız, isyandayız. Dedi. Atılan sloganlardan ve alkışlı protestonun ardından sağlık çalışanları sessizce alanı terk ettiler

36 Çalışmalarımıza destek ve katkı veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Yönetim Kurulu

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Saðlýk emekçilerinin 2 gün süren grevleri baþladý. Ülke genelindeki hastanelerin nereyse tamamýnda hastanede

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI. Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor

BASIN AÇIKLAMASI. Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor 09.02.2016 BASIN AÇIKLAMASI Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor Artık Sağlık Bakanlığı kaynakları da ifade etmeye başladılar. Kamu

Detaylı

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ 1 4 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Ýstanbul hastanelerinde GREV!

Ýstanbul hastanelerinde GREV! Ýstanbul hastanelerinde GREV! Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Doktorlar, hemþireler, eczacýlar, diþ hekimleri, hastabakýcýlar, týp fakültesi öðrencileri ve taþeron

Detaylı

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17 TTB Merkez Konseyi ve Ankara Tabip Odası, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi nde yaşanan yenidoğan kayıplarına ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi. TTB ve ATO tarafından oluşturulan Bilimsel Kurul un

Detaylı

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar.

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 5 MART 2013 Yönetim Kurulumuz Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.

Detaylı

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar Dt. Evin Toker dtevintoker@gmail.com Şiddet Nedir? Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şiddeti; fiziksel güç veya iktidarın kasıtlı bir tehdit veya gerçeklik biçiminde bir

Detaylı

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK!

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! DOMPDF_ENABLE_REMOTE is set to FALSE http://teb.org.tr/uploads/eczaci katlam//flassss.jpg Katledilen

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU Bato aktüel yayında batoaktuel yapılan basın toplantısında BASIN ARACILIĞI İLE BALIKESİR KAMUOYUNA TANITILDI. Değerli basın mensupları, Sevgili meslektaşlarım,

Detaylı

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR Meslek odaları ve bazı sivil toplum kuruluşları, son günlerde yaşanan iç kargaşalarda meydana gelen ölümler, Türk Bayrağına ve Atatürk heykellerine yapılan saldırılar üzerine sağduyu çağrısında bulundu.

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

SAYIN BASIN MENSUPLARI;

SAYIN BASIN MENSUPLARI; SAYIN BASIN MENSUPLARI; BUGÜN TÜM TÜRKİYE DE, BAŞTA ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU İLE TTB OLMAK ÜZERE FİLİSTİN KATLİAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR. İsrail ordusunun

Detaylı

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ BASINA VE KAMUOYUNA Erkek egemen kapitalist sistemde kadınların en önemli sorunu 2011 yılında da kadına yönelik şiddet olarak yerini korudu. Toplumsal cinsiyetçi rolleri yeniden üreten kapitalist erkek

Detaylı

İşyeri Temsilcileri Rehberi

İşyeri Temsilcileri Rehberi İşyeri Temsilcileri Rehberi Bir sendika için en önemli kadrolardan birisi işyeri temsilcisidir. İşyeri düzeyinde ise işyeri temsilcisi sendika örgütlenmenin olmazsa olmazıdır. Bir işyerinde işyeri temsilcisinin

Detaylı

Destek Personeli Eğitimleri

Destek Personeli Eğitimleri 2.Dönem eczane çalışanlarının Destek Personeli Eğitimleri 28 Aralık 2009 tarihinde başladı 9 Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK 15 Aralık 2009 tarihinde Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.. İstanbul Ecza Koop'la

Detaylı

DENİZLİ DİŞHEKİMLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI & EYLEM GÖRÜNTÜLERİ

DENİZLİ DİŞHEKİMLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI & EYLEM GÖRÜNTÜLERİ DENİZLİ DİŞHEKİMLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI & EYLEM GÖRÜNTÜLERİ Sağlık çalışanlarını zorlu çalışma şartlarında, karşılaştıkları sorunların başından gelen doktor ve hekimlere yapılan bu çirkin saldırıyı

Detaylı

Yüz Nakli Doktorları Birbirine Düşürdü

Yüz Nakli Doktorları Birbirine Düşürdü On5yirmi5.com Yüz Nakli Doktorları Birbirine Düşürdü İki kol ve iki bacak nakli yaptığı Sevket Çavdır hayatını kaybedince suçlanan Doç. Dr. Nasır, o günü anlattı. Yayın Tarihi : 29 Mart 2012 Perşembe (oluşturma

Detaylı

10-11 Mayıs 2014 tarihinde Seçimli Olağan Genel Kurulumuz yapılmıştır. 914 kayıtlı üyemizden, 456 kişi oy kullanmıştır.

10-11 Mayıs 2014 tarihinde Seçimli Olağan Genel Kurulumuz yapılmıştır. 914 kayıtlı üyemizden, 456 kişi oy kullanmıştır. 10-11 Mayıs 2014 tarihinde Seçimli Olağan Genel Kurulumuz yapılmıştır. 914 kayıtlı üyemizden, 456 kişi oy kullanmıştır. Tabip Odamızın olağan seçimli genel kurulu 10-11 Mayıs 2014 Tarihinde üyelerimizin

Detaylı

24 MAYIS 2015 DEMOKRATİK SOL PARTİ Adana Milletvekili adayları yaklaşan genel seçimler öncesi Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.

24 MAYIS 2015 DEMOKRATİK SOL PARTİ Adana Milletvekili adayları yaklaşan genel seçimler öncesi Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti. 1 MAYIS 2015 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta Adana Eczacı Odası olarak Adana Eczane Teknisyenleri Derneği üyeleriyle birlikte alanlardaydık. 4 MAYIS 2015 Oda Başkanımız

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI

BALIKESİR TABİP ODASI BALIKESİR TABİP ODASI 4. HEKİM MECLİSİ SONUÇ BİLDİRGESİ Balıkesir Tabip Odası olarak, yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlenerek sorunlara gerek İl, gerekse merkezi düzeyde çözüm bulunmaya

Detaylı

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistanlık öncesi süreç: İstifa etmiş işsiz hekimler, Pratisyen hekimliğin zorlukları, TUS. Hak talebi,

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

1-31 TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORUMUZ

1-31 TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORUMUZ 1-31 TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORUMUZ Değerli Basın mensupları ; 12 Eylül Referandumu ile toplu sözleşme hakkı tanınan memurların geçen yıl yapılan sözleşmesinde bir takım hak ve kazanımları bugüne

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz.

BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz. BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz. Oğuz Raşit KARAKULAK odamızı ziyaret etmiş. Oda Başkanımız

Detaylı

H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014

H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014 İDARİ HİZMET, HUKUKİ ve İNSANİ SORUNLAR H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014 İDARİ HİZMET Hekimler; Her geçen gün mesleki bilgilerini yerine getirmekten uzaklaşmakta,

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli Belediyesinin düzenlemiş olduğu iftar

Detaylı

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB Danýþma Kurulu 38. Dönem 2. Toplantýsý 16 Nisan 2005'te Ankara'da TMMOB çalýþmalarý üzerine bilgilendirme ve TMMOB çalýþmalarýnýn deðerlendirilmesi gündemi

Detaylı

DERNEKLERi FEDERASYONU

DERNEKLERi FEDERASYONU AiLE HEKiMLERi DERNEKLERi FEDERASYONU İçindekiler: Askerlik Muayeneleri Portör Muayeneleri AHEF Sağlık Raporu Talepleri ilgili görüş Sayı: 124 Tarih: 04.07.2012 Konu: Askerlik Muayeneleri SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

Plaka Tahdidi Gündemi Yoğun Geçiyor

Plaka Tahdidi Gündemi Yoğun Geçiyor Plaka Tahdidi Gündemi Yoğun Geçiyor Ana Sayfa» Sektörel 02.11.2015 16:21 Yaklaşık 30 yıldır İstanbul Servisçi Esnafı gündemini meşgul eden Plaka Tahdidi konusu hakkında geçtiğimiz haftalarda oldukça ilgi

Detaylı

Sağlıkta şiddete yaklaşım : Amacımız sağlıkta görülen şiddet farkındalığını arttırmak olduğunu belirtmek istiyorum. Son dönemde toplumsal ve sağlık

Sağlıkta şiddete yaklaşım : Amacımız sağlıkta görülen şiddet farkındalığını arttırmak olduğunu belirtmek istiyorum. Son dönemde toplumsal ve sağlık Sağlıkta şiddete yaklaşım : Amacımız sağlıkta görülen şiddet farkındalığını arttırmak olduğunu belirtmek istiyorum. Son dönemde toplumsal ve sağlık alanlarında giderek yükselen şiddete nasıl yaklaşım gösterilmelidir.

Detaylı

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip FAALİYET RAPORUMUZ Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip Odamızı ve Balıkesir Dişhekimleri Odasını

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

DALKARA'DAN PAZARCIK TA GÖVDE GÖSTERİSİ

DALKARA'DAN PAZARCIK TA GÖVDE GÖSTERİSİ DALKARA'DAN PAZARCIK TA GÖVDE GÖSTERİSİ Cumhuriyet Halk Partisi 25.Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Efsane Başkan Kamil Dalkara memleketi Pazarcık ta Gövde gösteri yaptı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili

Detaylı

Oğlum yüzme de bilmezdi...

Oğlum yüzme de bilmezdi... 20.03.2015 1 20.03.2015 2 20.03.2015 3 20.03.2015 4 Oğlum yüzme de bilmezdi... Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin annesi; Oğlum yüzme de bilmezdi... 20.03.2015

Detaylı

ÝÞYERÝ SAÐLIK BÝRÝMLERÝ VE ÝÞYERÝ HEKÝMLERÝ ÝLE ÝLGÝLÝ YENÝ YÖNETMELÝÐÝN DEÐERLENDÝRÝLMESÝ

ÝÞYERÝ SAÐLIK BÝRÝMLERÝ VE ÝÞYERÝ HEKÝMLERÝ ÝLE ÝLGÝLÝ YENÝ YÖNETMELÝÐÝN DEÐERLENDÝRÝLMESÝ m e s l e k i s a ð l ý k v e g ü v e n l i k Dr. Hamdi AYTEKÝN, Prof., Uludað Ü. Týp Fak. Halk Saðlýðý AD., Baþkaný Dr. Necla AYTEKÝN Prof., Uludað Ü. Týp Fak. Halk Sað. AD Öðr. Üyesi Dr. Emel ÝRGÝL Doç.,

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr.

BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr. ! BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, 17 Temmuz Salı günü bir hasta yakını tarafından

Detaylı

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok Antalya daki 4 üniversitenin sektör için gerekli eğitimleri verdiği, Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

DİŞ HEKİMLERİ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ http://www.zamanindahaber.com/saglik/dis-hekimleri-isyan-bayragini-cekti-h50455.html 23.12.

DİŞ HEKİMLERİ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ http://www.zamanindahaber.com/saglik/dis-hekimleri-isyan-bayragini-cekti-h50455.html 23.12. DİŞ HEKİMLERİ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ http://www.zamanindahaber.com/saglik/dis-hekimleri-isyan-bayragini-cekti-h50455.html 23.12.2014 Dişhekimleri, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan randevu bekliyor

Detaylı

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012 15 Mart 2012 Perşembe günü işlerinden atılan Asilçelik işçileri Bursa nın Orhangazi ilçesi cumhuriyet meydanında basın açıklamasıyla İşimizi İstiyoruz talebini dile getirdikleri ve işlerine geri dönene

Detaylı

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 KOMİSYON TOPLANTILARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ: Hastanemizdeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite

Detaylı

Grup adına açıklama yapan Kenan Çil, sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönem yaşadıklarını iddia etti.

Grup adına açıklama yapan Kenan Çil, sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönem yaşadıklarını iddia etti. Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk-Sağlık Sen) üyesi sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı önünde tabutlu eylem yaptı. Türk Sağlık-Sen'den iş bırakma eylemi KAYSERİ (AA)

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

1 03 Ocak 2009 tarihinde, SMM Üyelerimizden; Hasan Saya, Mehmet KOCAKAYA, Sait AKÇAN ve Þ.Azad YILDIRIM ýn bürolarýna Þube Yönetim Kurulumuzca iþyeri ziyaretleri gerçekleþtirildi. 2 05 Ocak 2009 tarihinde,

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ AMAÇ Madde 1 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetmeliği nin amacı; gençlerimizin demokratik katılımını sağlayarak

Detaylı

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı.

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 4 MART 2014 Çukurova Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ecz. Eda KUMCU ve Yardımcı Doç.Dr. Sinem BÜYÜKNACAR Yönetim

Detaylı

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ S. 3 E-TEBLİGAT Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM Yayın Kurulu: Aslı TENGİZ Lütfi DEMİR Hatice ÖZTEKİN Fatma KİRKİT Yakup SÖNMEZ S. 4 E-FATURA, E-DEFTER,

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU Diyarbakır İli Sur İlçemizdeki 1 Nolu ASM ile Ergani İlçemizdeki 4 Nolu ASM nin 05.02.2016 tarihinde kundaklandığı ve yakıldığı haberleri

Detaylı

Değerli basın emekçileri

Değerli basın emekçileri Değerli basın emekçileri Sendikamız Yapı Yol Sen Köprü ve Otoyolların özelleştirilmesi gündeme geldiği tarihten itibaren Köprü ve Otoyolların özelleştirilmesine karşı çıkmış olup birçok eylem ve etkinlik

Detaylı

ÝNTES ÝN AYLIK GELENEKSEL TOPLANTISI 01 HAZÝRAN 2001 TARÝHÝNDE ÝSTANBUL DA YAPILDI

ÝNTES ÝN AYLIK GELENEKSEL TOPLANTISI 01 HAZÝRAN 2001 TARÝHÝNDE ÝSTANBUL DA YAPILDI ÝNTES ÝN AYLIK GELENEKSEL TOPLANTISI 01 HAZÝRAN 2001 TARÝHÝNDE ÝSTANBUL DA YAPILDI Türkiye Ýnþaat ve Tesisat Müteahhitleri Ýþveren Sendikasý (ÝNTES) 01 Haziran 2001 tarihinde Ýstanbul'da Hilton Otelinde

Detaylı

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir.

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir. 1 ŞUBAT 2014 Güney Bölgesi Eczacı Odaları Toplantısı Odamız ev sahipliğinde Adana da gerçekleşmiştir. Toplantıya Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Nevşehir ve

Detaylı

DEFİN NÖBETİ NDE SON DURUM!!!

DEFİN NÖBETİ NDE SON DURUM!!! DEFİN NÖBETİ NDE SON DURUM!!! Birinci basamak sağlık hizmeti sunucularının, ölü muayenesi ve defin ruhsatı hizmetlerini sunabilmesi amacıyla oluşturulan defin nöbetleri ile ilgili çok sayıda problem bulunuyor.

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ - 2014 8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü KUTLU OLSUN AÇIŞ KONUŞMASI Yahya ARIKAN - İSMMMO Başkanı KONUŞMACILAR Komite Başkanı Sezer Karan ın sunuşunun

Detaylı

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi.

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 20 Eylül 2012 Oturum No : 20 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Dr. hakkında Tıbbi Deontoloji Tüzüğü nün 7.maddesi ve 12.maddesinin a bendi, TTB Disiplin Yönetmeliğinin 5.maddesi

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti.

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti. 03 MART 2015 CHP Adana İl Başkanlığı görevine atanan Oda Eski Başkanımız Sayın Ecz. Burhanettin BULUT ve CHP Adana İl Yönetimi, Odamızı ziyaret etti. Yapılan ziyarette; yaklaşan genel seçimlerle ilgili

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİNİN FİNANSMANI

SAĞLIK HİZMETLERİNİN FİNANSMANI EK-18 SAĞLIK HİZMETLERİNİN FİNANSMANI Türk sağlık sisteminin temel özelliklerinden biri, gerek hizmet sunumu, gerekse finansmanı açısından farklı rejimlerden oluşmuş olmasıdır. Sağlık hizmetleri bir yandan

Detaylı

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru 17 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Bayram teklifi MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru ile Beşiktaş tan Samsun hareket etti. Bu Beşiktaş

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR? GERÇEK BİR TOPLU SÖZLEŞME İÇİN

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR? GERÇEK BİR TOPLU SÖZLEŞME İÇİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR? Toplu İş Sözleşmesi (TİS), çok genel anlamı ile emekçilerin temsilcisi sendika ile işveren temsilcilerinin, ekonomik, özlük ve çalışma koşullarını birlikte belirlemeleridir.

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İSTATİSTİK 2013 HAZIRLAYAN Şennur ERDEM Tıbbi Teknolog GİRİŞ Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır. Dünya

Detaylı

AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçe Başkanlığı binasında yönetici

Detaylı

KSÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖBET YÖNERGESİ (Senato: 09.12.2015-2015/17 Sayılı - 24 Numaralı Karar )

KSÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖBET YÖNERGESİ (Senato: 09.12.2015-2015/17 Sayılı - 24 Numaralı Karar ) KSÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖBET YÖNERGESİ (Senato: 09.12.2015-2015/17 Sayılı - 24 Numaralı Karar ) MADDE 1 Amaç: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde

Detaylı

AKOFiS İŞ GÜVENLİĞİ PAKETİ 17 KASIM 2014. Halkla İlişkiler Başkanlığı

AKOFiS İŞ GÜVENLİĞİ PAKETİ 17 KASIM 2014. Halkla İlişkiler Başkanlığı İŞ GÜVENLİĞİ PAKETİ 17 KASIM 2014 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları,

Detaylı

KOTAN A Personelinden Uğurlama

KOTAN A Personelinden Uğurlama KOTAN A Personelinden Uğurlama Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevinden Ankara Sosyal Güvelik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başmüfettişliğine atanan Mahmut KOTAN A, kurum yöneticileri ve

Detaylı

Hekimlik Sanatı ve Deontolojide Neredeyiz? Doktor varken düşmana ne gerek! Hekim hekim ilişkileri etik mi?

Hekimlik Sanatı ve Deontolojide Neredeyiz? Doktor varken düşmana ne gerek! Hekim hekim ilişkileri etik mi? Hekimlik Sanatı ve Deontolojide Neredeyiz? Doktor varken düşmana ne gerek! Hekim hekim ilişkileri etik mi? Doç. Dr. Dede ŞİT Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastahanesi İç Hastalıkları Kliniği 3. İstanbul

Detaylı

İstanbul Dişhekimleri Odası

İstanbul Dişhekimleri Odası e-bülten İstanbul Dişhekimleri Odası nisan 2012 Diş Hekimliğinde Kök Hücre Uygulamaları Temel İlk Yardım Kursu Başladı On Binlerce Sağlıkçı Alanlarda BİLİMSEL ETKİNLİKLER Diş Hekimliğinde Kök Hücre Uygulamaları

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi

Detaylı

Þiddete Maruz Kalan Kadýnlara Sunulan Hizmetler Þiddete Maruz Kalan Kadýnlara Sunulan Hizmetler Hazýrlayan Ebru Özberk T.C. Baþbakanlýk Kadýnýn Statüsü Genel Müdürlüðü Ekim 2008 Bu kitabýn basým, yayýn,

Detaylı

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ?

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? Bilindiği gibi Dr. Ersin Aslan ın, bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin birinci yılı yaklaşıyor.

Detaylı

SAGLIKLI YÖNETIM SAGLIKLI GELECEK PANELI

SAGLIKLI YÖNETIM SAGLIKLI GELECEK PANELI SAGLIKLI YÖNETIM SAGLIKLI GELECEK PANELI Portal : www.bandirmasehir.com İçeriği : Haber Tarih : 18.12.2018 Adres : http://www.bandirmasehir.com/saglikli-yonetim-saglikli-gelecek-paneli.html SAĞLIKLI YÖNETİM

Detaylı

Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek,

Detaylı

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahpus Hasta Bölümü İnceleme Raporu

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahpus Hasta Bölümü İnceleme Raporu Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahpus Hasta Bölümü İnceleme Raporu 24. Dönem 4. Yasama Yılı 2014 (Rapor Komisyonun 29.01.2014 tarihli toplantısında kabul edilmiştir.) ANKARA NUMUNE EĞİTİM

Detaylı

Menopoz kitabının satışı sürdürülmektedir. Sayı :1 FLORENCE NİGHTİNGALE HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU MEZUNLARI DERNEĞİ BÜLTENİ HAZİRAN 2003-2005 DÖNEMİNDEKİ FAALİYETLER 1. Mesleki Eğitim Araçlarının Hazırlanması

Detaylı

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 23 dönem Çalışma Programında; Oda etkinliklerinin TMMOB örgütlülüğü ile ilişkilendirilerek ortak alanlar

Detaylı

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU Osnabrückte bulunan Rotary Kulüplerimiz ile iletişimimizi güçlendirme programı hazırlayan

Detaylı

Hekim Hakları U Z M. D R. M. R A Ş I T Ö Z E R

Hekim Hakları U Z M. D R. M. R A Ş I T Ö Z E R Hekim Hakları U Z M. D R. M. R A Ş I T Ö Z E R M E R A M E Ğ I T I M V E A R A Ş T ı R M A H A S T A N E S I A C I L T ı P K L I N I Ğ I 2 İçerik 3 1. Bireysel haklar 2. Hastaya ilişkin haklar 3. Topluma

Detaylı

İstanbul Tabip Odası İşyeri Hekimliği Komisyonu

İstanbul Tabip Odası İşyeri Hekimliği Komisyonu AMAÇ ve KAPSAM Ülkemizde işçi sağlığı iş güvenliği alanındaki tablo gün geçtikçe daha da kararıyor. Artık kanıksanır hale gelinen iş cinayetlerinin, nasıl tespit edileceği bile belirsiz, her an çalışanların

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi.

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Sayın Sedat Sırrı ARISOY, Belediye Başkanı

Detaylı

7-10 ŞUBAT 2002 TARİHLERİ ARASINDA TRABZON DA YAPILAN İNCELEMELER HAKKINDAKİ ALT KOMİSYON RAPORU

7-10 ŞUBAT 2002 TARİHLERİ ARASINDA TRABZON DA YAPILAN İNCELEMELER HAKKINDAKİ ALT KOMİSYON RAPORU 7-10 ŞUBAT 2002 TARİHLERİ ARASINDA TRABZON DA YAPILAN İNCELEMELER HAKKINDAKİ ALT KOMİSYON RAPORU Alt Komisyon Raporu, 14 Mart 2002 Perşembe günü yapõlan Komisyon toplantõsõnda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Detaylı

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER Yaşanası güzel bir dünya için, emeğe, eşitliğe, özgürlüğe, barışa kardeşliğe, paylaşmaya ve dayanışmaya önem veren bir Oda

Detaylı

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY 3 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Değerli konuklar, yurtdışından gelen değerli misafirlerimiz, finans sektörünün kıymetli

Detaylı

MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI

MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI Portal Adres : www.yenisafak.com.tr İçeriği : Gündem : http://yenisafak.com.tr/gundem/mahir-kaynak-vefat-etti-2081631 Tarih : 15.02.2015 1/3 MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI 2/3 MAHIR KAYNAK

Detaylı

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni 1 2 3 4 5 01 Eylül 2010 tarihinde, Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır girişiminin 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle kurduğu barış çadırına Diyarbakır İKK tarafından gerçekleştirilen ziyarete Şube Yönetim

Detaylı

Aralık 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Aralık 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Aralık 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus Parti Okulu Sandık Çevresi Sorumluları

Detaylı