BIABS-Merkezi Kontrol Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BIABS-Merkezi Kontrol Sistemi"

Transkript

1 B&I Akıll llı Bina Sistemleri B&I::Binanıza Zeka Katar

2 Gündem Sunumun Amacı Akıll llı Bina Kavramı Proje Çalışma Şeması BIABSMerkezi Sistem ve Alt Sistemler Senaryolar Sorular & Cevaplar Kapanış

3 Sunumun Amacı Akıll llı Bina Sisteminin nasıl çalışacağının n gösterilmesi, g Her bir alt sistemin fonksiyonlarına na değinilmesi, Senaryolar ve ABSYaz Yazılımına ait özelliklerin açıklanarak a proje hakkında ayrınt ntılı bilginin verilmesi ve uygulanacak ABS sisteminin netleştirilmesini tirilmesini amaçlamaktad lamaktadır.

4 Akıll llı Bina Kavramı BIABS Yaklaşı şımı BIABS Yaklaşı şımı: : Bilgiyi toplayabilen ve kullanabilen akıll llı bina sistemleri. BIABS Akıll llı Binayı,di,diğer yaklaşı şımlardan öte, bina ile ilgili her türlt rlü bilgiyi çeşitli alt sistemlerden toplayabilen ve bu bilgiye göre g karar alıp, uygulayabilen sistemler olarak tanımlamaktad mlamaktadır.

5 Proje Çalışma Şeması(1) BIABSBilgilendirme ve İletişim Alt Sistemi BIABSGüvenlik Alt Sistemi BIABSSes, Görüntü ve Ağ Alt Sistemi BIABSHVAC Alt Sistemi BIABSMerkezi Kontrol Sistemi BIABSTespit ve Uyarı Alt Sistemi BIABSÇevre Alt Sistemi BIABSAydınlatma Alt Sistemi BIABSÖlçme, Değerlendirme ve Kontrol Alt Sistemi

6 Proje Çalışma Şeması(2)

7 BIABSMerkezi Sistem BIABSMerkezi Kontrol Sistemi BIABSMerkezi Kontrol Sistemi Fonksiyonu: Merkezi Kontrol sistemi, diğer alt sistemlerle iletişimi imi sağlayarak, bina ile ilgili her türlü bilgiyi toplar. Toplanan bilgiler senaryolar çerçevesinde evesinde akıll llı bina yazılımı tarafından değerlendirilir. erlendirilir. Değerlendirme erlendirme sonucuna göre, g hazırlanan emirler alt sistemlere uygulanmak üzere gönderilir.

8 BIABSMerkezi Sistem BIABSMerkezi Kontrol Sistemi BIABSMerkezi Kontrol Sistemi Bileşenleri: enleri: Akıll llı Bina Sistemi Yazılımı Akıll llı Oda Akıll llı Konferans Akıll llı İşlem

9 BIABSMerkezi Sistem BIABSMerkezi Kontrol Sistemi BIABSMerkezi Kontrol Sistemi ABS Yazılımı: Merkezi Kontrol Sistemine gelen alt sistem bilgilerini toplanılmas lması, Senaryolar doğrultusunda değerlendirerek erlendirerek kararların alınmas nması, Alınan kararları uygulamak için i in alt sistemlere emirlerin gönderilmesi, Ve bütün b n sistemin kontrolü ve raporların n sunulmasını sağlayacakt layacaktır.

10 BIABSMerkezi Sistem BIABSMerkezi Kontrol Sistemi BIABSMerkezi Kontrol Sistemi Akıll llı Oda: Akıll llı Oda, İdari Birim amirleri ve Birim müdürlerin m en iyi çalışma ortamını sağlamas laması amacıyla tasarlanmış ıştır. Akıll llı Oda sayesinde, Proje kapsamında seçilen odalarda en iyi çalışma ortamının n sağlanmas lanması, Işık k seviyelerin otomatik olarak ayarlanması, HVAC alt sistemi dışıd ışında takılacak olan iklimlendirme elemanlarının n kontrolü(klima vb.), Müzik yayınlar nlarının n dinlenilmesi ve televizyon gibi cihazlar tek bir kumanda üzerinden kontrol edilmesi, Perdelerin kontrol edilmesi, Çeşitli senaryolar sayesinde her bir senaryo bağlam lamında değişken ihtiyaçlar ların karşı şılanması(odaya hoşgeldin geldin,, odadan çıkış, toplantı senaryoları gibi) Tanımlanan senaryoların, n, oda sahibinin binaya girmesi ile çalıştırılması, ABSMerkezi Kontrol Sistemi üzerinden o anda hangi senaryonun çalıştığının n kontrol edilmesi sağlanacakt lanacaktır.

11 BIABSMerkezi Sistem BIABSMerkezi Kontrol Sistemi BIABSMerkezi Kontrol Sistemi Akıll llı Konferans: Akıll llı Konferans, Yapılacak toplantılar ların en ideal ortamda yapılmas lmasını sağlamak amacıyla tasarlanmış ıştır. Akıll llı Oda özellikleri ile birlikte, Konferans odasındaki bilgilendirme ekranıyla, o anda hangi toplantının olduğunun unun gösterilmesi, g Oluşturulacak sunum senaryosu kapsamında, Perdelerin otomatik olarak kapatılmas lması, Işığın dimlenerek loş ortamın sağlanmas lanması, Projeksiyonun çalıştırılması, Sunum bilgisayarının çıkışının n hoparlör sistemine aktarılmas lması, Ve oluşturulacak diğer senaryoların n tek bir kumanda üzerinden çalıştırılması sağlanacakt lanacaktır.

12 BIABSMerkezi Sistem BIABSGüvenlik Alt Sistemi BIABSGüvenlik Alt Sistemi Güvenlik alt sistemi, binanın n güvenlig venliğinin inin maksimum seviyede sağlanmas lanması amacıyla tasarlanmış ıştır. Güvenlik sistemi bünyesinde b her türlt rlü personel, ziyaretçi, i, taşeron ve araçlar ların güvenlik profilleri tanımlanacakt mlanacaktır. Tanımlanan güvenlik g profilleri üzerinde güvenli alanlar tanımlanacak ve her bir güvenlik profiline uygun olarak, hangi kişinin inin nereye gireceği i belirlenecektir. Yetkisiz erişimler imler raporlanacaktır. r. Bina ile ilgili her türlt rlü alan kameralarla denetlenecek ve alınan kayıtlara geçmi mişe yönelik olarak sorgulanabilecektir. Araçlar ların n girişlerinde otomatik olarak, araçlara herhangi bir cihaz takılmadan plakaları okunacak ve yetkili/yetkisiz girişler tespit edilecektir. Yetkili/yetkisiz araç durumlarına göre g senaryolar çalıştırılacaktır.

13 BIABSMerkezi Sistem BIABSGüvenlik Alt Sistemi BIABSGüvenlik Alt Sistemi Personelin girişi i kartlı sistem ile kontrol edilebilecektir. İsteğe e bağlı olarak RFID tanımlama sistemi devreye alınacakt nacaktır. Güvenlik profilinde yer alan kart bilgisine göre g turnikelerden geçişe izin verilecek ve her türlt rlü giriş/çıkış ış işlemi kayıt t altına alınacakt nacaktır. İsteğe e bağlı olarak kart sistemi, çay/dinlenme ve yemekhane gibi alanlara konularak çalışma zamanı ve yemekhane ücretlerinin hesaplanması işlemi devreye alınacakt nacaktır. Raporlar düzenli d olarak alınabilecektir. Güvenlik alt sistemi ABS sistemi üzerinden senaryoları uygulayabilecektir.

14 BIABSMerkezi Sistem BIABSHVAC Alt Sistemi BIABSHVAC Alt Sistemi HVAC alt sistemi, binanın ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme ile ilgili işlemlerin i en iyi şekilde sağlanmas lanması amacıyla tasarlanmış ıştır. HVAC sistemi sayesinde merkezi ısıtma ve soğutma işlemleri i ile birlikte, seçilen odalar bazında da ısıtma ve soğutma işlemleri i yapılabilecektir. ABSMerkezi sistemi tarafından belirlenen senaryolara göre, g gündüz/gece/hafta sonu/tasarruf senaryoları otomatik olarak bina genelinde uygulanabilecektir. İsteğe e bağlı olarak garaj girişine ine CO sensörüyle birlikte çalışacak havalandırma sistemide mevcut sisteme bağlanabilecektir.

15 BIABSMerkezi Sistem BIABSTespit ve Uyarı Alt Sistemi BIABSTespit ve Uyarı Alt Sistemi Tespit ve Uyarı alt sistemi, bina ile ilgili her türlt rlü olayın n anında nda tespit edilmesi ve uyarılar ların n yapılmas lması amacıyla tasarlanmış ıştır. Bina çevresinde ve içerisinde i yerleştirilecek Duman, Nem, Gaz, Buhar, Hareket, IşıI şık sensörleri ile birlikte hem bina içindeki i indeki aktiviteleri hemde,, yangın, n, gaz zehirlenmesi, duman zehirlenmesi, su baskını ve Deprem gibi her türlt rlü olayı en kısa sürede s tespit edilecektir. Tespit edilen bilgiler BIABSMerkezi kontrol sistemine gönderilecektir. g BIABSMerkezi kontrol sistemi üzerindeki senaryolar doğrultusunda gerekli uyarılar sistem üzerinde sağlanacakt lanacaktır. Sensörlere ilişkin her türlt rlü bilgi BIABS Merkezi Kontrol sistemi tarafından izlenebilecektir. Acil durumlarda gerekli olan sesli(siren) ve görsel g uyarılar(fla lar(flaşörler) rler) yapılacakt lacaktır.

16 BIABSMerkezi Sistem BIABSAydınlatma Alt Sistemi BIABSAyd Aydınlatma Alt Sistemi Aydınlatma alt sistemi, bina ile ilgili olarak kontrol edilmesi düşünülen d her bir aydınlatma bileşeninin eninin merkezi olarak yönetilmesi amacıyla tasarlanmış ıştır. Aydınlatma kontrol kartları sayesinde, her bir aydınlatma gubu açılıp/ kapatılabilecektir. Aydınlanma elemanlarının n tipine göre g dimleme (düşük/normal/parlak) yapılabilecektir. Belirlenen senaryolar çerçevesinde, evesinde, herhangi bir oda içerisindeki i veya herhangi bir kattaki aydınlatma bileşenleri enleri kontrol edilebilecektir. Acil durumlar için, i in, acil aydınlatma sistemi devreye girerek binanın n tahliyesini kolaylaştıracakt racaktır. r. Bina içerisindeki i aydınlatma bileşenlerinin enlerinin durumu ABSMerkezi kontrol sistemine gönderilebilecektir.

17 BIABSMerkezi Sistem BIABSÖlçme, Değerlendirme ve Kontrol Alt Sistemi BIABSÖlçme, Değerlendirme erlendirme ve Kontrol Alt Sistemi Ölçme, Değerlendirme erlendirme ve Kontrol alt sistemi, bina ile ilgili olarak her türlt rlü ölçümü yapılmas lması ve değerlendirilmesi erlendirilmesi ve acil durumlarla gerekli müdahalenin m anında nda yapılmas lmasını sağlamak amacıyla tasarlanmış ıştır. Ölçme, Değerlendirme erlendirme ve Kontrol alt sistemi bina ile ilgili olarak her türlt rlü,, su/elektrik/gaz bilgisini ölçer. Bu ölçümleri değerlendirerek erlendirerek toplam sarfiyatı raporunu ABSMerkezi Kontrol sistemine gönderir. g Tespit ve Uyarı sisteminden gelen deprem, gaz kaçağı ğı, karbonmonoksit zehirlenmesi, yangın n gibi bilgileri anında nda değerlendirerek erlendirerek binanın n acil durum senaryosunu uygular. Bu senaryo çerçevesinde, evesinde, gaz vanalarını keser, katlardaki elektriği i keser, aydınlatma sistemindeki Acil Işıklandırmayı devreye sokar ve binanın n kapatılmas lması işlemini devreye alır. BIABSMerkezi Kontrol sisteminde yer alan Yemekhane senaryosu çerçevesinde, evesinde, yemek saatlerinde içerideki i insanları sayarak gerektiği i durumlarda koku önleyicileri ve klimaları çalıştırarak sürekli s temiz havanın n oluşmas masını sağlar. Tuvalet/Banyo gibi ıslak zeminlerde, Tespit ve Kontrol Alt Sistemi insan sensöründen nden aldığı bilgilere göre g su vanalarını otomatik olarak açıp/kapata p/kapatır. Bu sayede gereksiz su sarfiyatını önler. Ayrıca buhar sensöründen nden aldığı bilgileri kullanarak içerideki i fazla oluşan buharı dışarıya atar. BIABSMerkezi kontrol sistemindeki senaryolara uygun olarak emirleri yerine getirir.

18 BIABSMerkezi Sistem BIABSBilgilendirme ve İletişim Alt Sistemi BIABSBilgilendirme Bilgilendirme ve İletişim im Alt Sistemi Bilgilendirme ve İletişim im Alt sistemi, akıll llı bina sistemi ile kullanıcılar lar arasındaki iletişim im görevini g gerçekle ekleştirmesi amacıyla tasarlanmış ıştır. Bu amaçla, bina içerisine i konulacak bina içi i i bilgi ekranları üzerinden ABS Yazılımına ulaşı şılabilecektir. Bina içi i i bilgi ekranları üzerinden, gerek bina ile ilgili enformasyon alınabilecek gerekse diğer kullanıcılara lara mesajlar veya istemler gönderilebilecektir.(arag nderilebilecektir.(araç istemi için i in şoför r odasına isteğin in bildirilmesi) Bina içi i i bilgi ekranı üzerindeki kart okuyucusu sayesinde, ABS sistemine bağlanmak isteyen kullanıcıyı tanıyacak ve yetkisi oranında nda menüleri özelleştirecektir. Bina dışıd bilgi ekranı ise, bina ve diğer bilgileri bina dışına yansıtacakt tacaktır. (Rüzgar zgarın n durumu, bina sarfiyatı, şu u anda çalışan personel sayısı,, hava durumu, borsa bilgileri, döviz d bilgileri, reklamlar, kuruma ait fragmanlar) Ayrıca telefon sistemide akılla llaştırılacak lacak ve kart sistemi ile entegre edilerek, aranan personel yerinde olmasa dahi, bina içerisinde i sorgulama yaparak en son bulunduğu u yere otomatik olarak telefonu bağlayacakt layacaktır. BIABSMerkezi Kontrol sisteminde bulunan senaryolar doğrultusunda bina ile ilgili olarak bilgiler verilecek ve kullanıcılardan lardan gelen istekler değerlendirmeye erlendirmeye alınarak işlenecektir. i

19 BIABSMerkezi Sistem BIABSSes, Görüntü ve Ağ Alt Sistemi BIABSSes, Ses, GörüntG ntü ve AğA Alt Sistemi Ses, GörüntG ntü ve AğA alt sistemi, tüm t m bina sistemi içerisinde i gerekli ses, video ve ağa iletişimlerini imlerini sağlamak amacıyla tasarlanmış ıştır. Kapalı devre seslendirme sistemi sayesinde fonda müzik m yayını yaparak ideal çalışma ortamını sağlar. Aynı seslendirme sistemi üzerinden, acil durumlarda müzik m yayını keserek gerekli anons ve uyarılar ları gerçekle ekleştirir. Ağ bileşeni eni sayesinde aktif olan tüm t m ağa cihazlarını(bilgisayar, switch,, printer vb.) bularak onları yönetir. Bu sayede, ABSMerkezi Sisteminden verilecek bir emirle bellirli bir saatten sonra tanımlanm mlanmış olan bilgisayarlar içerisinde aktif olanları bulur ve onları uzaktan kapatır. BIABSMerkezi kontrol sistemine sürekli s olarak mevcut durum bilgilerini gönderir g ve merkezden gelen emirleri uygular.

20 BIABSMerkezi Sistem BIABSÇevre Alt Sistemi BIABSÇevre Alt Sistemi Çevre alt sistemi, bahçe e ve bina çevresinde bulunan cihazların kontrolünü sağlayarak ideal çevre ortamının n süreklilis rekliliğini ini devam ettirmek için i in tasarlanmış ıştır. Bünyesinde bulunan nem ölçer ile toprağı ğın n nemine göre g otomatik olarak fıskiye sistemini devreye sokar. Çevre alt sisteminde tanımlanacak senaryolara göre g gece aydınlatmalar nlatmalarını devreye alır. BIABSMerkezi kontrol sistemi üzerinden gelen emirleri uygular. Bu çerçevede evede Binanın çevresinin ve bahçelerin her zaman iyi durumda olması için in gerekli tüm t m fonksiyonları yerine getirir.

21 Senaryolar(1) Tarih Olay Koşul Senaryo Durum Acil Durum Binayı Kapat tuşuna una basıld ldıysa Elektriği i ve gazı kes, acil aydınlatma sistemini devreye al, bina içerisindeki i personeli kontrol et, acil durum anonsu yap, acil durumla ilgili olarak gerekli birimleri ara. Gaz Tespiti HVAC sistemindeki havalandırmay rmayı çalıştır, gaz vanalarını kes. Duman Tespiti Güvenlik personelini uyar, kumanda odasında sesli uyarı ver. Yangın n Tespiti Sesli anons sisteminden uyarı ver, binayı boşalt, gaz vanalarını kes, elektriği i kes. CO Tespiti Garaj havalandırmas rmasını çalıştır, garaj personeline sesli uyarı ver.

22 Senaryolar(2) Tarih Olay Koşul Senaryo Durum 19:00 04:00 Dış Çevre Aydınlatmas nlatmasını çalıştır Dışarıdan yetkisiz erişim im tespiti Güvenlik kameralarını çalıştır, spotları yak ve uyarı ver. 03:45 de Uygulandı Araba Tespiti Araç=Yetkili Araç Bariyeri aç, a, Garaj Aydınlatmalar nlatmalarını aç. 08:15 de uygulandı Araba Tespiti Araç<>Yetkili Araç Gösterge panelinde uyarı ver, Güvenlik G odasındaki Yetkisiz Araç lambasını yak, Sesli uyarı ver 07:45 de uygulandı İçeriden Erişim im Tespiti Personel=Yetkili Personel Turnikeleri aç, a Personelin adını bilgilendirme ekranında nda gösterg 08:47 de uygulandı İçeriden Erişim im Tespiti Personel<> Yetkili Personel Turnikeleri kapat, sesli uyarı ver, güvenlik odasındaki yetkisiz erişim im lambasını yak. 09:27 de uygulandı

23 Senaryolar(3) Tarih Olay Koşul Senaryo Durum Odadaki personel sayısı=0 Oda aydınlatmas nlatmasını kapat Oda 207 de 16:40 da uygulandı 18:00 20:00 Kattaki personel sayısı=0 Katın n elektriğini ini kapat 19:15 de Uygulandı 11:00 14:00 Yemekhanede personel tespiti Personel Sayısı>10 Koku gidericilerin süresini 2 dk ya çek, havalandırmay rmayı çalıştır 12:10 da uygulandı Banyo/Tuvalette Personel Tespiti Personel Sayısı>0 Su vanalarını aç, aydınlatmay nlatmayı devreye al. Buhar seviyesi yüksek ise fazla buharı dışarıya at. 15:30 da uygulandı Banyo/Tuvalette Personel Tespiti Personel Sayısı=0 Su vanalarını kapat, aydınlatmay nlatmayı devre dışı bırak 15:45 de uygulandı 09:00 18:00 Personel Sayısı>0 Çalışma alanındaki ndaki havalandırmalar rmaları açarak arak temiz havanın dolaşmas masını sağla. 09:05 de uygulandı 19:00 08:00 Aktif ağa bileşeni eni tespiti Odadaki Personel Sayısı=0 Aktif ağa bileşenini enini kapat 18:17 de Oda 105 de uygulandı

24 Senaryolar(4) Tarih Olay Koşul Senaryo Durum Yönetici Personel Tespiti Yönetici personelinin odasındaki Odaya Hoşgeldin senaryosunu çalıştır Oda 202 de 08:45 de uygulandı Toplantı İstemi Tespiti Toplantı Salonundaki Sunum senaryosunu çalıştır, Bilgilendirme Ekranında nda Toplantının Başlang langıç ve Tahmini Bitiş Saati ile birlikte toplantı gündemini yaz 14:00 de uygulandı 09:00 18:00 Dış Bilgilendirme Ekranına, na, Binayla ilgili verileri yaz 09:01 de uygulandı 18:00 09:00 Dış Bilgilendirme Ekranına, na, Kurumla ilgili fragmanları göster 18:01 de uygulandı 09:00 18:00 Genel ısıtma/soğutma senaryosuna göre g ısıtma ve soğutmay utmayı belirlenen dereceye getir 09:05 de uygulandı 18:00 09:00 Kattaki veya Odadaki Personel Sayısı=0 Kattaki veya odadaki ısıtma/soğutmayı belirlenen düşük d sarfiyat moduna getir 18:10 da 2.Katta uygulandı

25 Yapılacaklar Her binanın n kendine ait ihtiyaçlar ları olduğundan undan hareketle, uygulanması düşünülen BIABS bileşenlerinin enlerinin konsept onayının n alınmas nması. Konsept onayı alınan BIABS bileşenlerinin enlerinin keşif ve maliyet çalışmalarının n yapılmas lması. Çıkacak tahmini maliyet sonrasında, nda, kurulacak BIABS sistemini üzerinde gerekli son değişiklikler iklikler yapılarak netleştirilmesi. tirilmesi. Kurulacak sistemle ilgili olarak, gerekli teknik ve idari özelliklerin belirlenmesi. Sözleşmenin yapılmas lması ve BIABS sisteminin kurulması. BIABS sisteminin alfa testinin yapılmas lması.(sistem Bileşenlerin enlerin kontrolü) BIABS sisteminin beta testinin yapılmas lması.(sistemin merkezi ve genel kontrolü) BIABS sisteminin canlı testinin yapılmas lması.(uygulama kontrolü ve sistemin tepkimesinin ölçülmesi.) BIABS sisteminin teslimi. Gelecek yeni ihtiyaçlar ve gelişen en teknolojiyle birlikte gerekli güncellemelerin g yapılmas lması.

26 Kapanış Sunumu izlediğiniz iniz için i in teşekk ekkürler... Daha fazla bilgi için i in adresini ziyaret edebilirsiniz. Vedat Kaya Genel MüdürM vedat@bi bi.com.tr

Yaşam alanlarına akıl katar

Yaşam alanlarına akıl katar Yaşam alanlarına akıl katar Güvenliğin, konforun ve enerji verimliliğinin yeni adresi Akıllı Ev ve Ofis Sistemleri! Kısaca Zipato Merkez Ofis Zagreb, Hırvatistan Bulut tabanlı M2M platformu konusunda uzman

Detaylı

www.levelteknoloji.com

www.levelteknoloji.com home Akıllı Ev / Bina Sistemleri Evinizin Aklı Sizde Kalsın... www.levelteknoloji.com Akıllı ev nedir Cep telefonunuzdaki basit bir uygulama ile evinizdeki tüm cihazlarınızı ve güvenliğinizi yönetebileceğiniz,

Detaylı

BĐNA GÜVENLĐK YÖNETĐM SĐSTEMLERĐ

BĐNA GÜVENLĐK YÖNETĐM SĐSTEMLERĐ BĐNA GÜVENLĐK YÖNETĐM SĐSTEMLERĐ Ahmet BEKTAŞ ahmet.bektas@karadag.com.tr Emniyet Evleri Mahallesi, Yeniçeri Sokak, No:17, 4.Levent/Đstanbul Tel : 0212 280 27 81 Fax: 0212 270 03 22 ÖZET Gelişen yüksek

Detaylı

ÇEVRECİ AKILLI BİNALAR

ÇEVRECİ AKILLI BİNALAR ÇEVRECİ AKILLI BİNALAR Yaşanan mekanda iş süreçlerinin otomasyonu sayesinde oluşturulan akıllı ev, kullanıcısına konfor, güvenlik, kullanım ve maliyet unsurlarında destek sağlar. Konfor ve güvenliğin yanı

Detaylı

Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series

Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series Konut güvenliği çözümleri Konut projeleri için Easy Series 2 Easy Series Güvenlik Paneli Kolay ve güvenilir koruma sağlar Konut projelerinize değer katın Prestijli apartman blokları, yüksek binalar ve

Detaylı

Demetleme Yönteminin Y 3-Katmanlı Mimari Yapı ile Gerçeklenmesi. eklenmesi. KalacakYer.com

Demetleme Yönteminin Y 3-Katmanlı Mimari Yapı ile Gerçeklenmesi. eklenmesi. KalacakYer.com Demetleme Yönteminin Y 3-Katmanlı Mimari Yapı ile Gerçeklenmesi eklenmesi KalacakYer.com BİTİRME ÖDEVİ Grup Elemanları: Demet NAR 040000660 Neşe e ALYÜZ 040000662 Danış ışman: Yrd. Doç Dr. Feza BUZLUCA

Detaylı

ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ VE AKILLI BİNALAR

ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ VE AKILLI BİNALAR ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ VE AKILLI BİNALAR ALİ YİĞİT ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSİ aliyigit@mericgroup.com.tr EMO KONFERANS SALONU 16 MAYIS 2018 ANKARA ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ NELERDİR? Teknolojinin gelişimiyle

Detaylı

Dünya nın en iyi otelleri ve birinci sınıf müşterileriyle çalışmış olmak EMT Controls e tüm ürünlerini ekstra güvenilir ve tek bakışta kalitesi

Dünya nın en iyi otelleri ve birinci sınıf müşterileriyle çalışmış olmak EMT Controls e tüm ürünlerini ekstra güvenilir ve tek bakışta kalitesi Dünya nın en iyi otelleri ve birinci sınıf müşterileriyle çalışmış olmak EMT Controls e tüm ürünlerini ekstra güvenilir ve tek bakışta kalitesi anlaşılacak şekilde üretme alışkanlığı kazandırmıştır. EMT

Detaylı

Modüler Akıllı Ev ve Güvenlik Sistemleri

Modüler Akıllı Ev ve Güvenlik Sistemleri Modüler Akıllı Ev ve Güvenlik Sistemleri 1. Giriş Akıllı Ev ve Güvenlik Sistemi ilk kurulumda modüler olarak eklenip çıkartılabilen 3. Bölümde detayları verilen bileşenlerden oluşur. Fiyatlar daire alanına

Detaylı

Yeni Nesil TOPLU KONUTLAR. Akıllı Ev Sistemleri Çözümleri

Yeni Nesil TOPLU KONUTLAR. Akıllı Ev Sistemleri Çözümleri Yeni Nesil TOPLU KONUTLAR Akıllı Ev Sistemleri Çözümleri Akıllı Ev ÇÖZÜMLERİ Güvenlik Sistemi Aydınlatma Otomasyonu Priz Kontrol Isıtma Otomasyonu Senaryolar İklimlendirme Enerji Tasarufu Smart BS Kurumsal

Detaylı

HACETTEPE ÜNĐVERSĐTESĐ

HACETTEPE ÜNĐVERSĐTESĐ HACETTEPE ÜNĐVERSĐTESĐ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Muhasebe Kesin Hesap ve Raporlama Şube Müdürlüğü ssevtap@hacettepe.edu.tr Erasmus Programı ve AB Hibeleri Muhasebeleştirme SüreciS Avrupa Birliği

Detaylı

KNX PROJELERİNDE FANCOIL ENTEGRASYONU

KNX PROJELERİNDE FANCOIL ENTEGRASYONU KNX PROJELERİNDE FANCOIL ENTEGRASYONU Metin UÇAR ABB Elektrik Sanayi A.Ş. metin.ucar@tr.abb.com ÖZET Günümüzde yaygın olarak kullanılan; yeni yapılan her türlü bina tipinde marka bağımsız olarak çalışabilen

Detaylı

SETRON ÖZEL EĞİTİM, TEKNOLOJİ

SETRON ÖZEL EĞİTİM, TEKNOLOJİ Kablosuz Home Prestige Sisteminin Temel Özellikleri 1. Güvenlik Sisteme entegre edilen hareket, yangın, su baskını gibi sensörler ile eviniz, acil durumlara karşı kendini otomatik olarak hazırlar ve korur

Detaylı

Sivil Toplum Diyalogu: Avrupa Bilgi AVRUPA BİRLB RLİĞİ NE KATILIM SÜRECS

Sivil Toplum Diyalogu: Avrupa Bilgi AVRUPA BİRLB RLİĞİ NE KATILIM SÜRECS Sivil Toplum Diyalogu: Avrupa Bilgi Köprüleri Programı AVRUPA BİRLB RLİĞİ NE KATILIM SÜRECS RECİNDE TÜRK T İNŞAAT SEKTÖRÜ PROJESİ Projenin Konusu Projemiz, Avrupa Birliği ne tam üyelik sürecinde yol alan

Detaylı

AMAÇ. Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak

AMAÇ. Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak AMAÇ Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak ATM YÖNETİMİNDE KARŞILAŞILAN BAŞLICA SORUNLAR Kesintilerden/arızalardan haberdar olamama Yerinde

Detaylı

NA GRUP otomasyon ZA akım sistemleri ve Bina Otomasyonu. Firma olarak müşterilerine verdiği. Yerleşim ve Eğitim vs.dir.

NA GRUP otomasyon ZA akım sistemleri ve Bina Otomasyonu. Firma olarak müşterilerine verdiği. Yerleşim ve Eğitim vs.dir. HAKKIMIZDA NA GRUP otomasyon ZA akım sistemleri ve Bina Otomasyonu konusunda siz değerli müşterilerine hizmet vermek için kurulmuştur. Sektöreltecrübesi tecrübesi yaklaşık 15 yıldır. Firma olarak müşterilerine

Detaylı

Bina Teknolojileri. Sintony 60: Güvenlik tasarım ile tanıştı

Bina Teknolojileri. Sintony 60: Güvenlik tasarım ile tanıştı Bina Teknolojileri Sintony 60: Güvenlik tasarım ile tanıştı Yaşam kalitesi İhtiyaçlarımı karşılayacak, evimin tasarımıyla uyumlu, kullanımı kolay ve güvenli bir çözüm istiyorum. İhtiyaç Evinizde yüksek

Detaylı

BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ

BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ GİRİŞ : Bir binanın işletilmesinde her adımda çalışan insanlar var. Günümüzde bilgisayarlar insanların yaptıkları işlerin çoğunu üstlenmekte ve bunları kusursuz olarak gerçekleştirmektedirler.

Detaylı

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R29 Serisi Kullanım

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ (LMS-LEARNING MANAGEMENT SYSTEM) KULLANIM KILAVUZU 2013 İÇERİK Uzaktan Eğitim Merkezi Hakkında Genel Bilgi...3 Uzaktan Eğitim Merkezi

Detaylı

Network IP Çözümleri Digital Signage

Network IP Çözümleri Digital Signage Altındağ Mh. Yüzüncü Yıl Cd. İlke Apt. No: 31/7 Antalya / Türkiye T. 242 247 5001 F. 242 247 5002 aira@aira.com.tr Network IP Çözümleri Digital Signage Index 1. Network / Ağ Çözümleri 1.1 Wireless / Kablosuz

Detaylı

2002 Siemens Business Accelerator Endüstriyel IT Uygulamaları Uzaktan Sayaç Okuma. 2008 TEYDEBT Telemetri Donanımlar

2002 Siemens Business Accelerator Endüstriyel IT Uygulamaları Uzaktan Sayaç Okuma. 2008 TEYDEBT Telemetri Donanımlar 1 Hakkımızda 2002 Siemens Business Accelerator Endüstriyel IT Uygulamaları Uzaktan Sayaç Okuma 2007 Turkcell Çözüm m Ortağı GPRS Tabanlı Telemetri (Uzaktan Takip ve Kontrol) Uygulamaları 2008 TEYDEBT Ar-Ge

Detaylı

İnnova Bilişim Çözümleri. www.innova.com.tr

İnnova Bilişim Çözümleri. www.innova.com.tr AMAÇ Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak ATM YÖNETİMİNDE KARŞILAŞILAN BAŞLICA SORUNLAR Kesintilerden/arızalardan haberdar olamama Yerinde

Detaylı

KGSM-IO nöbette! Ölçer değerlendirir.raporlar haber verir

KGSM-IO nöbette! Ölçer değerlendirir.raporlar haber verir KUL ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ GSM Tabanlı Kablosuz Ortam İzleme ve Uyarı Sistemi KGSM-IO nöbette! Ölçer değerlendirir.raporlar haber verir İçerik Tanıtım Uygulama Alanları Çalışma Şeması Özellikleri Avantajları

Detaylı

Ameliyathane Havalandırma Santrallerinin İşletme Şartlarının Değiştirilerek Enerji Verimliğinin Artırılması

Ameliyathane Havalandırma Santrallerinin İşletme Şartlarının Değiştirilerek Enerji Verimliğinin Artırılması Ameliyathane Havalandırma Santrallerinin İşletme Şartlarının Değiştirilerek Enerji Verimliğinin Artırılması Adem KISSAL, umutadem@hotmail.com İzmir Kuzey KHB M.Zeki BİLGİN, KOÜ, Elektrik Müh. Bölümü EVK

Detaylı

AKILLI BİNALAR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

AKILLI BİNALAR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ AKILLI BİNALAR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ AKILLI BİNALAR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Bilindiği gibi, akıllı binalar enerji verimliliğini artırmak üzere, binanın enerji harcamalarının otomatik olarak binanın kendi

Detaylı

"Alarm Paneli Devrede" Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı

Alarm Paneli Devrede Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı "Alarm Paneli Devrede" Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı 2 Önce güvenlik Doğal olarak, ev veya küçük iş yeriniz için mümkün

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-4/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

Kümes fonksiyonlarına erişim, bir cep telefonu üzerinden internet tarayıcı ile veya SMS ile gerçekleştirilebilir.

Kümes fonksiyonlarına erişim, bir cep telefonu üzerinden internet tarayıcı ile veya SMS ile gerçekleştirilebilir. Tanıtım Tavuklar üzerine etkili çevre koşulları çok çeşitlidir. Bunlardan bakım, besleme ve iklim faktörleri tavuk yetiştiriciliğinde büyük önem taşır. İklim faktörleri içinde de tavuk yetiştiriciliği

Detaylı

Network IP Çözümleri Digital Signage

Network IP Çözümleri Digital Signage Altındağ Mh. Yüzüncü Yıl Cd. İlke Apt. No: 31/7 Antalya / Türkiye T. 242 247 5001 F. 242 247 5002 aira@aira.com.tr Network IP Çözümleri Digital Signage Index 1. Network / Ağ Çözümleri 1.1 Yapısal Kablolama

Detaylı

AKILLI EV OTOMASYONU (Analiz)

AKILLI EV OTOMASYONU (Analiz) T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ AKILLI EV OTOMASYONU (Analiz) Danışman Meltem Turhan Yöndem Hazırlayan Hüseyin Serkan Özaydin İstanbul-2017 1.Akıllı Ev Sistemi Nedir?

Detaylı

ŞİKAYET YÖNETİM SİSTEMİ sys.gtu.edu.tr

ŞİKAYET YÖNETİM SİSTEMİ sys.gtu.edu.tr ŞİKAYET YÖNETİM SİSTEMİ sys.gtu.edu.tr Sistemin Amacı Sistem üniversitemizde, TSE ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sisteminin etkin bir şekilde yönetilmesi amacıyla şikâyetlerin kayıt altına

Detaylı

Uzaktan Varlık Yönetim Sistemi

Uzaktan Varlık Yönetim Sistemi 444 0 262 www.kocsistem.com.tr Uzaktan Varlık Yönetim Sistemi Nesnelerin İnterneti Çözüm Ailesi KoçSistem Uzaktan Varlık Yönetim Sistemi Sitelink, uzaktaki kritik lokasyonlarınızı tek noktadan izlemek

Detaylı

Yangın Koruma Sistemleri Güvenlik Sistemleri -Giriş-Çıkış Kontrol - Kapalı Devre Görüntüleme ve Kayıt Sistemleri (CCTV)

Yangın Koruma Sistemleri Güvenlik Sistemleri -Giriş-Çıkış Kontrol - Kapalı Devre Görüntüleme ve Kayıt Sistemleri (CCTV) DİĞER SİSTEMLER Isıtma, soğutma, havalandırma ve aydınlatma sistemleri dışında binalarda daha çok güvenlik ve koruma amaçlı kullanılan teknik ve teknolojik sistemler bulunmaktadır. Bu sistemler binanın

Detaylı

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Geniş bir yelpazede yatay ünite uzunluğu, kolon tipi ve iş istasyonu opsiyonlarına sahip çok yönlü Dräger Ponta, daha iyi bir çalışma alanı verimliliği

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

ABB i-bus KNX Akıllı Ev ve Bina Sistemleri Ender Eser HALAÇ

ABB i-bus KNX Akıllı Ev ve Bina Sistemleri Ender Eser HALAÇ place picture here ABB i-bus KNX Akıllı Ev ve Bina Sistemleri Ender Eser HALAÇ Akıllı Ev? Maksimum enerji verimliliği Konfor Kolay kullanım Modern, geleceğe dönük yapı Esnek, genişletilebilir, güvenli

Detaylı

KGSM-E84 nöbette! Ölçer değerlendirir.raporlar haber verir

KGSM-E84 nöbette! Ölçer değerlendirir.raporlar haber verir GSM Tabanlı Kablosuz Ortam İzleme,güvenlik ve Uyarı Sistemi KUL ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ KGSM-E84 nöbette! Ölçer değerlendirir.raporlar haber verir Dahili Akü şarjı, Sıcaklık, Nem, Gaz, elektrik kesintisi

Detaylı

MLİLİĞİİĞİ KANUNUNDA NDA BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI. Murat BAYRAM Mak.Y netmeliği Hazırlama Komisyonu Üyesi

MLİLİĞİİĞİ KANUNUNDA NDA BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI. Murat BAYRAM Mak.Y netmeliği Hazırlama Komisyonu Üyesi ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNUNDA NDA BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI Murat BAYRAM Mak.Y.Yük.Müh. B.İ.B..B. BEP YönetmeliY netmeliği Hazırlama Komisyonu Üyesi ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNU Kabul Tarihi

Detaylı

Kurumsal Proxy Server Kurulumu ve Yönetimi

Kurumsal Proxy Server Kurulumu ve Yönetimi Kurumsal Proxy Server Kurulumu ve Yönetimi Çok sayıda ve farklı niteliklerde kullanıcıların kurumsal internet erişimini sağlamanın en güvenli ve makul yöntemlerinden birisi de proxy server uygulamasıdır.

Detaylı

Aydınlatma kontrolü için çözüm

Aydınlatma kontrolü için çözüm Aydınlatma kontrolü için çözüm Phoenix Contact Elektronik Tic. Ltd. Şti. Kısıklı Mah. Hanım Seti Sok. No:38/A 34692 B. Çamlıca - Üsküdar İstanbul/Türkiye Mersis:0729002180800018 +90 216 481 0300 06.10.2016

Detaylı

Zafer COŞAR İsmail ÖMÜR

Zafer COŞAR İsmail ÖMÜR T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇÜM VE İZLEME DAİRE BAŞKANLIĞI PM 10 ÖLÇÜMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI GRAVİMETRİK PM 10 ÖRNEKLEME CİHAZI Zafer COŞAR İsmail ÖMÜR Ilgaz/2010

Detaylı

NİTROMİX Yoğuşmalı Kombi

NİTROMİX Yoğuşmalı Kombi NİTROMİX Yoğuşmalı Kombi Dünyadan Ödüllü ve Yüksek Verimli Nitromix Tabii ki! Üstün Özellikler 24 Tasarruf Farklı Kapasite Seçenekleri 24/28/35 kw kapasite seçenekleri ile hem düşük hem yüksek metrekareli

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-4/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir.

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu Prosedür, Aksaray Üniversitesi

Detaylı

DOĞALGAZIN GÜVENLİ VE VERİMLİ KULLANIMI

DOĞALGAZIN GÜVENLİ VE VERİMLİ KULLANIMI DOĞALGAZIN GÜVENLİ VE VERİMLİ KULLANIMI Subtitle of presentation By: Nusret ALKAN İGDAŞ İç Tesisat Teknik Destek Şefi Date: 29.05.2013 Venue: İstanbul GÜVENLİK? İç tesisatların işletmeye alındığı andaki

Detaylı

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik .5 X X testregistrierung Kontrol panelleri Tipi Kontrolör yapılandırmasına ait bağlantı soketi EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik kontrolörleri ile birlikte kullanılacak kontrol panelleri, çalışma

Detaylı

YENİ ÜRÜN YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA

YENİ ÜRÜN YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA Hava Koşullandırma Sayı 45 / Eylül 2017 Haber Aralık Bülteni 2016 // Sayı 91 42 YENİ ÜRÜN turn to the experts YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA Alarko

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200 3/2006 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

easio MultiPass Sayfa 1

easio MultiPass Sayfa 1 easio MultiPass Sayfa 1 İçindekiler 1. Giriş...: 3 2. MultiPass...: 3 2.1. Organizasyon...: 3 2.1.1. Departmanlar...: 4 2.1.2. Personel Listesi...: 5 2.1.3. Zaman Tanımları...: 8 2.1.4. Çalışma Planları...:

Detaylı

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Leader in Safe City Technologies Güvenli Şehir Teknolojileri Yönetim Sistemi olan Ekin Red Eagle (OS) şehirdeki tüm sistemler ile iletişim

Detaylı

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Leader in Safe City Technologies Güvenli Şehir Teknolojileri Yönetim Sistemi olan Ekin Red Eagle (OS) şehirdeki tüm sistemler ile iletişim

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Legend model oyun gitarı için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Legend model oyun gitarı için geçerlidir. legend Bu kullanma kılavuzu Piranha Legend model oyun gitarı için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ

GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ Dersin Modülleri Geçiş Kontrol Sistemlerinin Bağlantıları Geçiş Kontrol Sistemleri Keşfi Geçiş Kontrol Sistemleri Montajı Geçiş Kontrol Sistemlerinde Arıza ve Bakım Kazandırılan

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

Crown Plaza Hotel İzmir Akıllı Su Yönetim Sistemi

Crown Plaza Hotel İzmir Akıllı Su Yönetim Sistemi Crown Plaza Hotel İzmir Akıllı Su Yönetim Sistemi Akıllı Su Yönetim Sistemi Şebekelerde veya boru hatlarındaki suyun zapturapt altına alınmasıdır. Ana şebekeden gelen suyun miktarı ilgili idarenin takmış

Detaylı

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek 2 Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi ile endişelerinizden kurtulun Sistemi ihtiyaçlarınız belirler sadece size gereken için ödeme yaparsınız Uzak

Detaylı

Yeni Yasam ç Stiliniz

Yeni Yasam ç Stiliniz Akıllı Yaşam Alanları Hastane Odaları Bayi : Gençlik Mah. 1312 Sok. Tekeli Apt. Kat: 1 No:4/4 07100 Muratpaşa Antalya TÜRKİYE Tel: +90 (242) 243 35 03 - Tel: +90 (555) 353 49 49 1 Merkez : Yenisehir Mah.

Detaylı

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin 2 Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi İnsanları bilgilendirmenin ve korumanın en iyi yolu

Detaylı

1 Nem Kontrol Cihazı v3

1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM KONTROL CİHAZI v5.0 Nem Kontrol Cihazı v3.0 1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM Havada bulunan su buharı miktarına nem denir. Nem ölçümlerinde mutlak nem, bağıl nem ve spesifik nem hesaplanır. Mutlak nem birim

Detaylı

. ArVına. Farklı tasarım çeşitleri ile bina içersinde görsel bir etki oluşturacak kabin ve kat butonyerlerimizi daha yakından inceleyiniz.

. ArVına. Farklı tasarım çeşitleri ile bina içersinde görsel bir etki oluşturacak kabin ve kat butonyerlerimizi daha yakından inceleyiniz. Farklı tasarım çeşitleri ile bina içersinde görsel bir etki oluşturacak kabin ve kat lerimizi daha yakından inceleyiniz Asansör için yenilikler 0216-706-0883 wwwarvinacomtr Eco serisi kabin ve kat leri

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİRSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KURUM BİRİM DERSLİK, SALON, AMFİ, SEMİNER EĞİTİM SALONLAR İÇİN LİSTESİ FAALİYET ALANI TEHLİKE SINIFI BİLGİLERİ AÇIKLAMA Karadeniz Teknik Üniversitesi

Detaylı

Düşünsenize... Hoş Geldiniz...

Düşünsenize... Hoş Geldiniz... Düşünsenize... Evinizle bağınız nerede olursanız olun hiç kopmayacak. Işıklarınız ihtiyacınız kadar aydınlatsa, Oda ısısı istediğiniz seviyeye ayarlansa ve televizyonunuz açılsa yada yoğun bir işgünün

Detaylı

e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları

e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları e-defter Yönetim Panelinde Yer Alacak Bilgilere Ait Program Veri Alanları Servise ulaşacak olan Mükellefin Defter Verilerinin okunacağı Mikro Programındaki tanımlama alanları aşağıdaki gibidir ; *Genel

Detaylı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Perakende Ödeme Sistemi Çal ışmalar maları Bilişim im Teknolojileri Genel Müdürl rlüğü Ödeme Sistemleri Müdürl rlüğü Ankara, Mayıs 201 011 1 Sunum Akışı 1. Değişim im

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.11.06.04 / 42 5 /01/2009 Konu : Daire Başkanlıklarının Görev Dağılımı GENELGE (2009/.10.) Bilindiği üzere; Yönetim Kurulumuzun 23/05/2008 tarihli 2008/154 sayılı kararı ve Bakanlık

Detaylı

CARRIER ve ENERJİ VERİML

CARRIER ve ENERJİ VERİML Carrier HAP e20 programı ile yapılan enerji simülasyonlarında yılın 8.760 saatlik hava verileri kullanılarak gerçek bir saatlik enerji analizi gerçekleştirilir. Program, bina ısı akışını hesaplamak için

Detaylı

1999 SİVİL HAVAALANLARINDA KONTROL, GÜVENLİK VE DENETİMİN SAĞLANMASI TÜZÜĞÜ

1999 SİVİL HAVAALANLARINDA KONTROL, GÜVENLİK VE DENETİMİN SAĞLANMASI TÜZÜĞÜ 1999 SİVİL HAVAALANLARINDA KONTROL, GÜVENLİK VE DENETİMİN SAĞLANMASI TÜZÜĞÜ (10.5.1999 R.G. 59 EK III A.E. 259 Sayılı Tüzük) HAVAALANLARI YASASI (Fasıl 300 ve 39/2008 Sayılı Yasalar) Madde 4 Uyarınca Yapılan

Detaylı

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr İnfrared termometre testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı Yüksek sıcaklıklarda da güvenilir ve doğru ölçümler 4-nokta lazer işaretleme özelliği ile

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

VERSİYON A1.0. Cihaz Defrost konumunda

VERSİYON A1.0. Cihaz Defrost konumunda SM-988H DİJİTAL TERMOSTAT VERSİYON A1.0 Özellik SM-988H Termostat sıcak / soğuk çalışır, soğuk depolama ve muhafa odalarında,sıcak-soğuk yemek servis ekipmanlarında,su ısıtıcılarında, Ön panel su geçirmez

Detaylı

Metcom Güvenlik Teknolojileri A.Ş.

Metcom Güvenlik Teknolojileri A.Ş. H265 Video Coding Plaka Tanıma Sistemi Metcom Güvenlik Teknolojileri A.Ş. 2017 PROGRAM ARAYÜZÜ GENEL ÖZELLİKLER 6ms Plaka tanıma süresi 2Mp H265 60Fps İp tabanlı back focus plaka okuma kamerası Okuma oranı

Detaylı

MERKEZ KAYD S STEM KULLANICI KILAVUZU KÜPÜR MHA LEMLER

MERKEZ KAYD S STEM KULLANICI KILAVUZU KÜPÜR MHA LEMLER MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU KÜPÜR İMHA İŞLEMLERİ İÇERİK VI. KÜPÜR İMHA İŞLEMLERİ... 1 A. Küpür İmha Durumunun Bildirilmesi Genel İlkeleri... 1 B. Küpür İmha Uygulamaları İşlem Akışı... 2 1.

Detaylı

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3 Elektronik Isı Pay Ölçer Çevrenin Korunması Avantaj ve Özellikleri İklim koruma için enerji tüketiminin ölçümü Kaynakların ve çevrenin korunması Günümüzde; çevremiz, korunmaya

Detaylı

CAEeda TM NACA0012 OLUŞTURULAN DÖRTGENE ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM NACA0012 OLUŞTURULAN DÖRTGENE ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM NACA0012 OLUŞTURULAN DÖRTGENE ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA EĞİTİM NOTU EDA Tasarım Analiz Mühendislik KAPSAM Naca 0012 profili kullanılarak oluşturulmuş düzlem geometrisinde çözümağı üretme. MODELLEME

Detaylı

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM456 FM457 Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI 1 1. Ev tipi soğutma 2. Ticari tip soğutma 3. Endüstriyel soğutma 2 1. Bireysel iklimlendirme (Split, paket, vb.) 2. Ticari

Detaylı

Ekin PATROL G2 Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Mobil Devriye Sistemi. Tamamen Yeni Jenerasyon. Leader in Safe City Technologies

Ekin PATROL G2 Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Mobil Devriye Sistemi. Tamamen Yeni Jenerasyon. Leader in Safe City Technologies Ekin PATROL G2 Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Mobil Devriye Sistemi Tamamen Yeni Jenerasyon Leader in Safe City Technologies Dünyanın ilk ve tek akıllı mobil devriye sistemi Ekin Patrol G2, tamamen yenilenen

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! www.comex.com.tr. Version -020. * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!!

İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! www.comex.com.tr. Version -020. * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!! İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! Version -020 www.comex.com.tr * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!! * Gerekli projelendirmeler ile eski ve yeni sistemlere hızlı bir

Detaylı

İMKB DE İŞLEM SIRALARI KAPATILAN ŞİRKET HİSSE SENETLERİNİN ALIŞ/SATIŞINA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜM I KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARI

İMKB DE İŞLEM SIRALARI KAPATILAN ŞİRKET HİSSE SENETLERİNİN ALIŞ/SATIŞINA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜM I KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARI İMKB DE İŞLEM SIRALARI KAPATILAN ŞİRKET HİSSE SENETLERİNİN ALIŞ/SATIŞINA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜM I KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARI KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARININ İSTENMESİ Madde 1 Borsa da işlem gören

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-1632 MAXLOGIC SUPERVISOR ÇEVRE SİSTEMLER İLE ENTEGRE GRAFİKSEL İZLEME VE YÖNETİM ML-1632 Supervisor yazılımı; akıllı adresli yangın algılama sistemlerindeki yangın ve hata olaylarının

Detaylı

Thermomed Kabin V1.1 Yazılımı Ekran Görüntüleri ve Açıklamaları

Thermomed Kabin V1.1 Yazılımı Ekran Görüntüleri ve Açıklamaları Thermomed Kabin V1.1 Yazılımı Ekran Görüntüleri ve Açıklamaları İçindekiler 1. Genel Açıklama... 2 2. Thermomed Kabin... 2 2.1. Ana Ekran... 2 2.2. Kalibrasyon... 3 2.3. Ayarlar... 4 3. Thermomed Kabin

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, E-BİLDİRGE ŞİFRESİNİN VERİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPTI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, E-BİLDİRGE ŞİFRESİNİN VERİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPTI 21.09.2018/165-1 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, E-BİLDİRGE ŞİFRESİNİN VERİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPTI ÖZET : Yapılan düzenlemeyle e-sigorta kullanıcı kodu ve şifresi alınması amacıyla yapılacak başvurular,

Detaylı

EK 2 Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının BISTECH sistemi üzerinde Canlıya Geçiş Provaları Senaryo Dokümanı. 8 Ekim Şubat 2017

EK 2 Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının BISTECH sistemi üzerinde Canlıya Geçiş Provaları Senaryo Dokümanı. 8 Ekim Şubat 2017 EK 2 Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının BISTECH sistemi üzerinde Canlıya Geçiş Provaları Senaryo Dokümanı 8 Ekim 2016 7 Şubat 2017 Lütfen bu duyuruyu şirket yöneticilerinize ve bilgi işlem sorumlularınıza

Detaylı

CBS de KURUMSALLAŞMA MA SÜRECİ. Prof Dr Tahsin YOMRALIOĞLU. www.gislab. İnsanlar. Yöneticiler. Görevleri. bilgi. information.

CBS de KURUMSALLAŞMA MA SÜRECİ. Prof Dr Tahsin YOMRALIOĞLU. www.gislab. İnsanlar. Yöneticiler. Görevleri. bilgi. information. CBS de KURUMSALLAŞMA MA SÜRECİ Prof Dr Tahsin YOMRALIOĞLU LU www.gislab gislab.ktu.edu.tr Yeryüzü Kaynakları İnsanlar İhtiyaçları Yöneticiler Görevleri BİLGİ information bilgi BİLİŞİM teknoloji 1 Bilgi

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

instabus Aydınlatma Otomasyonu Türker ÖZTÜRK Fizik Y. Mühendisi Teknik Müdür

instabus Aydınlatma Otomasyonu Türker ÖZTÜRK Fizik Y. Mühendisi Teknik Müdür instabus Aydınlatma Otomasyonu Türker ÖZTÜRK Fizik Y. Mühendisi Teknik Müdür EIBA European Installation Bus Association Avrupa Tesisat Veri Yolu Birliği 163 üye üretici firma 15910 çözüm ortağı 4500 den

Detaylı

Kurum içerisinde istenilen bölgelere giriş-çıkış denetimiyle güvenlik sağlanmakta, üye ve personel devam kontrolü yapılmaktadır.

Kurum içerisinde istenilen bölgelere giriş-çıkış denetimiyle güvenlik sağlanmakta, üye ve personel devam kontrolü yapılmaktadır. SmartCAMPUS Kampüs Yönetim Sistemi, Akıllı Kart çözümleri üye memnuniyetini ve kurum içerisindeki idari verimliliği artırarak, kurum yönetimlerine etkin geri dönüş ve kontrol olanağı sağlamaktadır. Elektronik

Detaylı

Motor, rulman, dönen parçaların yağlanmamasından kaynaklanan sürtünme ve oluşturduğu yerlerin tespiti,

Motor, rulman, dönen parçaların yağlanmamasından kaynaklanan sürtünme ve oluşturduğu yerlerin tespiti, TERMAL KAMERA NEDİR? Hemen hemen güç kullanan veya ileten tüm ekipmanlar arızalanmadan önce ısınırlar ve infrared enerji (ısı) yayarlar. Temassız ölçüm cihazları olan termal kameralar nesnelerin yaymış

Detaylı

Dış ortamlarda, soğuk depolar ve seralarda, üretim atölyeleri ve ambarlarda sıcaklık ölçümü için kullanılır.

Dış ortamlarda, soğuk depolar ve seralarda, üretim atölyeleri ve ambarlarda sıcaklık ölçümü için kullanılır. KOMPAKT DALDIRMA TİP SICAKLIK SENSÖRLERİ Isıtma, soğutma veya havalandırma sistemlerinde sıcaklık ölçümü için tasarlanmıştır. Kovanla beraber akışkan sıvılarda sıcaklık ölçümü için de kullanılabilir. TF25-126700

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİNE SMARTE İLE BAŞLAYIN

ENERJİ VERİMLİLİĞİNE SMARTE İLE BAŞLAYIN ENERJİ VERİMLİLİĞİNE SMARTE İLE BAŞLAYIN SMARTE 2 Hakkımızda Smarte firması 2013 yılında Sanayi Bakanlığı nın girişim desteği ile YTÜ Teknopark şirketlerinden biri olarak kurulmuştur. Enerji verimliliği

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA IP Sanallaştırma Nedir? Windows Server işletim sistemlerinde Remote Desktop Host Services (önceki ismi Terminal Services) teknolojisini kullanarak

Detaylı

EK 2 Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının BISTECH sistemi üzerinde Canlıya Geçiş Provaları Senaryo Dokümanı. 8 Ekim Şubat 2017

EK 2 Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının BISTECH sistemi üzerinde Canlıya Geçiş Provaları Senaryo Dokümanı. 8 Ekim Şubat 2017 EK 2 Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının BISTECH sistemi üzerinde Canlıya Geçiş Provaları Senaryo Dokümanı 8 Ekim 2016 22 Şubat 2017 Lütfen bu duyuruyu şirket yöneticilerinize ve bilgi işlem sorumlularınıza

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP?

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom Üretilen tüm elektronik cihazlar, Ethernet çıkışlı olarak üretilmekte ve dış dünyaya bağlanabilmektedir. Bu sebeple İnterkom sistemleri de aynı yapıya uygun

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı