TÜRKÇE MATEMATİK VELİLERİMİZE ÖNERİLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKÇE MATEMATİK VELİLERİMİZE ÖNERİLER"

Transkript

1 HAFTALIK BÜLTEN

2 TED gibi köklü, saygın bir bir kurumun adı ile; yeni bir okulda, yepyeni heyecanlarla başladığımız Eğitim Öğretim yılının 1. döneminin sonuna geldik. Yoğun çalışmalarla, etkinliklerle geçen bir dönem oldu. Öğrencilerimiz bu dönemi başarı ile tamamladılar. Güzel bir tatili hak ettiler. Bizlere ve öğrencilerimize her zaman, her konuda destek olarak sizler de bizim kadar yoruldunuz. Hepinize teşekkür ediyoruz. Başarı hepimizin. HAYAT BİLGİSİ Bu hafta trafik kurallarını, trafik işaretlerini ve trafikte uymamız gereken kuralları pekiştirici çalışmalar yaptık. Ürün dosyalarımız için çalışmalarımızı seçmeye başladık. TÜRKÇE Bu hafta yeni ses vermedik. Öğrendiğimiz seslerden; hece, sözcük, cümle oluşturma, cümlelerden metinler oluşturma, okuma yazma çalışmalarımıza devam ettik. Öğrendiğimiz seslerden, sözcük ve tümcelerden ;metin oluşturma, oluşturduğumuz metni sesli ve hecelemeden okuma, anlama,soru yanıtlama çalışmalarına devam ettik. Noktalama imleri, soru ekleri ile çalışmalar yaptık. Karışık verilen sözcüklerden anlamlı cümle kurma etkinlikleri yaptık. MATEMATİK Çıkarma işlemi ile ile ilgili çalışmalar yaptık. Veri toplama ile ilgili temel bilgileri verdik. Tabloya hazırlık yaptık. Ritmik saymalar yaptık. TATİL SONRASI Tatilden sonra tüm derslerimizi tekrar etme çalışması ile haftaya başlayacağız. 1. Dönem öğrendiğimiz konuları anımsarken 2. dönem yapacağımız çalışmaları tanıtacağız. VELİLERİMİZE ÖNERİLER Tatil önerilerimizi toplantımızda ayrıntılı olarak sizlerle paylaştık. Özellikle trafik kurallarına uyma konusunda öğrencilerimize örnek olmanızı bekliyoruz. Öğrendiklerini davranışa dönüştürmek için el birliği ile örnek davranış ve tavırlar içinde olmalıyız. Tatilde gittiğimiz veya gideceğimiz yerlerle ilgili bilgi verme, harita üzerinde gidilecek yeri gösterip yaşadığımız yer ile arasında kalan yerlere ilgi çekme gibi konular öğrencilerimizde merak ve öğrenme isteği uyandıracaktır. Ayrıca gittiği yerlerle ilgili tatil dönüşünde arkadaşlarına küçük sunumlar yapabilirler. Sağlıklı, mutlu, neşeli tatil diliyoruz.

3 TED BODRUM KOLEJİ UYGULAMALI DERSLER BÜLTENİ Sayı: 3 1. DÖNEM SONU UYGULAMALI DERSLER KONU ETKİNLİKLERİ 1

4 Merhaba, TED Bodrum Koleji nde verilen uygulamalı derslerin (Resim, Müzik, Beden Eğitimi) etkinlikleriyle ilgili olarak velilerimizi bilgilendirmek amacıyla hazırladığımız bültenimizi ara tatil öncesinde sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. TED BODRUM KOLEJİ Uygulamalı Dersler Zümre Başkanı Canan Güldal Okul Müdürü Fırat Asyalı 2

5 GÖRSEL SANATLAR DERSİ Anaokulu Yılbaşı Süslemeleri 3

6 ANA SINIFI AKRİLİK ÇALIŞMASI 4

7 1. SINIFLAR YENİYIL ÇALIŞMALARI 5

8 6

9 1. SINIFLAR SULUBOYA-PASTEL KARIŞIK TEKNİK ÇALIŞMALAR 7

10 1. SINIFLAR ŞEKER AHMET PAŞA DAN YORUM KOPYA ÇALIŞMASI 8

11 9

12 10 2. VE 3. SINIFLAR PASTEL VE KARAKALEM ÇALIŞMALARI

13 11

14 12 4. VE 5. SINIFLAR PASTEL GRUP ÇALIŞMALARI

15 6. SINIFLAR YÜZEY DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI 13

16 14

17 6. SINIFLAR GUAJ BOYA TEKNİĞİ NATÜRMORT ÇALIŞMASI 15

18 16

19 17

20 18

21 19

22 20

23 21

24 22

25 23

26 24 6. SINIFLAR PADİŞAH RESİMLERİ İÇİN ÇERÇEVE ÇALIŞMASI

27 25

28 MÜZİK DERSİ Ksilofon eğitimi Ritmik hareketler 26

29 Temel müzik yazı ve eğitimi Okul öncesi orf 27

30 28 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ

31 29

32 30

33 TED BODRUM KOLEJİ İNGİLİZCE BÖLÜMÜ I. DÖNEM BÜLTENİ

34 Değerli Velilerimiz Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemini geride bıraktık. Her dönem sizleri bilgilendirmek amacıyla paylaşımlarımızı dönem sonu bültenimizle aktaracağız. Sizlerle bu dönem yaptıklarımızı 1. bültenimizle paylaşıyoruz. İyi ve keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle Saygılarımızla, TED Bodrum Kolleji İngilizce Bölümü İngiiizce Programı TED Bodrum Koleji anaokulu ve Sınıflar İngilizce Dersi Öğretim Programında, Diller için Avrupa Ortak Başvuru Metni nde belirtilen dile ilişkin yeterlilik düzeyleri- temel (A1-A2), bağımsız (B1-B2) ve yetkin (C1-C2) kullanıcı referans alınmıştır. İngilizce programının Vizyonu: Okul öncesi ve Sınıflar İngilizce Öğretim Programı, öğrencilerin yabancı dili bir iletişim aracı olarak kullanmak suretiyle: Konuşan, dinleyen, okuyan ve yazan, İngilizceyi üst düzeyde kullanabilen, Kendisi ve çevresine karşı sorumluluklarının bilincinde olan, Sporun, müziğin, güzel sanatların önemini kavrayan, Yeteneklerini geliştirebilen, Yaşam boyu öğrenme ilkesini benimseyen ve uygulayabilen, Kendisini geliştirirken evrensel değerleri benimseyen, Kendisi için en etkili öğrenme stratejilerini seçerek uygulayabilen, Teknolojiyi kullanabilen, Düşünme becerilerini kullanarak farklı alanlar arasında ilişki kurabilen, Problem çözebilen, Bireyler olarak yetiştirilmeleri hedeflenmektedir. İngilizce Programının Genel Amaçları: Anaokulu ve Sınıflar İngilizce Dersi Öğretim Programında her öğrenci için optimum başarıyı desteklemek amacıyla öğrencilere öğrenme ve öz değerlendirme alternatiflerini sunmanın önemi üzerinde durulmaktadır. Programda öğretmenlerin, öğrenimi her öğrenci için anlamlı ve uygun hale getirmek amacıya kullandıkları tüm uygulamalar teşvik edilmektedir.

35 Bu program ile: Öğrencilerin İngilzce kullanarak etkin iletişim kurabilmeleri için dil becerilerinidinleme, konuşma, okuma, yazma- öğrenmelerinin sağlanması, Öğrencilerin derslerde aktif olmalarının sağlanması, Öğrencilere gerçek bilgileri anlamlı bir şekilde aktarma fırsatının yaratılması, Öğrencilere farklı dinleyiciler ve amaçlara yönelik olarak çeşitli formatlarda iletişim kurma becerisinin kazandırılması, Öğrencilere aktif dinleme becerisinin öğretilmesi, Öğrencilere İngilizce okuma sevgisinin aşılanması, Edebiyattan zevk almalarının öğretilmesi, Edebiyat ve hayat arasındaki bağlantıyı görmelerinin sağlanması, Analitik ve eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesi, Öğrencilerin etkin araştırma becerilerinin geliştirilmesinin sağlanması, Öğrencilerin iş birliği yaparak çalışma becerilerinin geliştirilmesi, İyi çalışma alışkanlıkları ve stratejileri kazanmalarının sağlanması, Öğrencilere kendi öğrenimleri üzerinde düşünme olanağı vererek bağımsız öğrenciler olmalarının sağlanması, Çeşitli öğretim ve değerlendirme stratejileri kullanarak öğrencilerin bireysel yeteneklerinin ve öğrenme stillerinin geliştirilmesi, Öğrencilerin, yaşam boyu öğrenenler olmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.

36 OKUL ÖNCESİ KÜÇÜK GRUP 1. DÖNEM BÜLTENI Kahramanımız TEDdy ile Tanışalım Merhaba! Ben TEDdy. Siz İngilizce öğrenirken hep yanınızda olacağım! Kitabımızın ismi TEDdy s Ready A ve Parçaları. Puppet Teacher s Book Student s Book Activity Book Etkinliklerde TED yi kullanmak, yeni kelime öğretimi ve diyalog kurmak için farklı ortamlar yaratması bakımından öğretmene yardımcı olur. İlgi çektiği için öğrenci katılımını cesaretlendirir. Çocuklar kuklayla konuşmaya duydukları istekle farkında olmadan öğrenmeye başlarlar. Song CD s Class CD s Animation CD s Interactive Game CD s Ünitelerde işlenen kelime ve kalıpları eğlenceli şekilde sunmak için üretilen şarkı, sınıf, animasyon ve ineraktif oyun CD leri, hem eğlendirmekte hem de dinleme ve konuşma becerilerini gelişmektedir. Yaşlarına uygun eğitsel oyunlar içeren oyun CD si de eğlendirirken telaffuzlarını pekiştirmede destek sağlamaktadır. Posters - Flashcards Derse hazırlık, uygulama, pekiştirme ve değerlendirme için yardımcı olan eğitsel malzemelerdir. Üniteyle aynı renkte çerçevelenmiş kartlar öğrencinin gördüğü ve duyduğu kelimeyle unite konusu arasında bağlantı kurmasını kolaylaştırır. Big - Small Story Books Resimli anlatıma dayalı büyük kitaplar, çocukların anlayabileceği sadelikte ve eğlenceli olmanın yanısıra her ünitede işlenen kelime ve kalıpları kullandığı için konuyu pekiştirir. Bu kitapların küçük boyları da evde hikayeleri tekrar okumaya imkan sağlar ve aile katılımına yardımcı olur. Velilerimizin Bilgisine Öğrencilerimizin, İngilizce konuşmalarına katkıda bulunmak isterseniz, öğrenmiş oldukları kelimeleri kullanmaya dikkat ederek onlarla konuşmanızı öneriyoruz. Çocuğunuzla İngilizce iletişim kurmak istediğinizde, konuşması için onu zorlamamaya özen göstermeniz önemlidir! Birinci dönem okulumuza başladığımızda her bir öğrencimiz farklı İngilizce altyapısına sahipti. Dolayısıyla, öğrencilerimizin İngilizce ye uyum sağlayabilmeleri ve daha önce öğrendiklerini pekiştirmeleri açısından konularımızda yavaş ilerledik. Şu anda öğrencilerimiz TEDdy i, TEDdy nin işlenişini ve bizi daha iyi tanıdıkları için ikinci dönem konularımızda daha hızlı ilerleyebileceğiz.

37 Şimdiye Kadar Öğrendiklerimiz Hello Unit Topics and Themes Greetings and farewell, colours, numbers Structures How are you? I am fine, thank you, What s your name? My name is / I am, This is (TEDdy), This is my school, What colour is it / this?, It/This is (red), What number it / this?, It/This is (one). Vocabulary Good Morning, Good Afternoon, Hello, Goodbye, teacher, school,classroom, boy, girl red, yellow, blue, numbers (0 3 ) Unit 1 TEDdy s in Class Topics and Themes Classroom objects, shapes, colours, numbers Structures What s this/it? This/It is a (pencil), I want the ( scissors) please!, Here, Is this/it a (table)? Yes/No, How many (circles) do you have? (Four) (yellow) (circles), Hop/Jump on the (circle) Vocabulary Pencil, book, glue, crayon, schoolbag, scissors, table, chair, door, window, circle, square, triangle, green, numbers 0-4 Şu anda Ne Öğreniyoruz? Unit 2 TEDdy s Body Topics and Themes Body Parts, feelings Structures - Point to your (nose ), Touch your (head), I have (big) (eyes), I have (two) (legs), How many (legs) does it have? (Three) (legs), How do you feel? I am (happy), (Is) (he) (happy)? Vocabulary Monster, head, eye, nose, mouth, ear, numbers 0 5, orange, big, small, body, hand, foot, feet, arm, leg, rectangle, happy, sad, angry, sleepy, jump, clap, turn around İkinci Dönemde Öğreneceklerimiz Unit 3 TEDdy s Family and House, Unit 4 TEDdy s Clothes, Unit 5 TEDdy s Animal Friends, Unit 6 TEDdy in the Kitchen, Unit 7 - TEDdy s Having Fun İşlediğimiz konu, kelime ve temaları haftalık bültenlerimizde sizlere göndereceğiz. İngilizce programımızla ilgili daha detaylı bilgi almak için Ellie Teacher a Perşembe günü da, Naz Teacher a Çarşamba günü da ulaşabilirsiniz. Song Words Songs from Teddy s Ready A Teddy s Ready- Hey kids! Are you ready? Yeah! TEDdy are you ready? TEDdy is ready. TEDdy is ready for fun. Ok, TEDdy. We too are ready. We are ready with TEDdy for fun.

38 Hello Song- Hello, hello, hello, hello, hello. Hello, hello school, hello. Hello, hello teacher, hello. Hello, hello TEDdy, hello. Hello, hello everyone, HELLO!!! Goodbye Song- Goodbye, goodbye, goodbye it s time to go. I ll see you later. I will come back, you know Colours Song- Red, yellow and blue. Red, yellow and blue. Red and blue, how are you? Red and blue, how are you? Colours in my classroom! Colours in my classroom! I Lay on the Grass-I lay on the grass and watch the sky. I lay on the grass, to see what s floating by. A schoolbag is what I see. How can it be? A schoolbag is what I see. Flying over me. I lay on the grass and watch the sky. I lay on the grass, to see what s floating by. A table and a chair, both of them flying up there! A table and a chair, everything s flying up there! I lay on the grass and watch the sky. I lay on the grass, to see what s floating by. A window and a door, I wonder if there s more? A window and a door, I m sure there must be more. We lay on the grass and watch the sky. We lay on the grass, to see what s floating by. Everything can fly! Goodbye Monster Mambo- Come on everybody let s go! Do the Monster Mambo! Touch your head, head, head. Your head, head, head. Just like me. Mambo, mambo, mambo. Do the Monster Mambo! Touch your nose, nose, nose. Your nose, nose, nose. Just like me. Mambo, mambo, mambo. Do the Monster Mambo! Touch your mouth, mouth, mouth. Your mouth, mouth, mouth. Just like me. Mambo, mambo, mambo. Do the Monster Mambo! Touch your eyes, eyes, eyes. Your eyes, eyes, eyes. Just like me. Mambo, mambo, mambo. Do the Monster Mambo! Touch your ears, ears, ears. Your ears, ears, ears. Just like me. Other Songs We Have Learnt Hello Song- Hello everyone, hello everyone, hello everyone. It s nice to see you here! Bye Bye Song- Bye bye everyone, bye bye everyone, bye bye everyone. We ll see you tomorrow! Wind The Bobbin Up- Wind the bobbin up, wind the bobbin up. Pull, pull, clap, clap, clap. Wind it back again, wind it back again. Pull, pull, clap, clap, clap.

39 Point to the ceiling, point to the floor, point to the window, point to the door. Clap your hands together, 123, put your hands upon your knees! Twinkle Twinkle- Twinkle, twinkle little star. How I wonder what you are? Up above the world so high. Like a diamond in the sky! Head, Shoulders, Knees and Toes- Head, shoulders, knees and toes. Knees and toes. Head, shoulders, knees and toes. Knees and toes. And eyes, and ears, and mouth, and nose. Head, shoulders, knees and toes. Knees and toes. Rainbow Song- Red and yellow and pink and green. Orange and purple and blue. I can sing a rainbow, sing a rainbow, sing a rainbow too!!!! 1, 2, 3, 4, 5-1, 2, 3, 4, 5 once I caught a fish alive. 6, 7, 8, 9, 10 then I let it go again. Why did you let it go? Because it bit my finger so. Which finger did it bite? This little finger on my right. Song Time Circle Time

40 OKUL ÖNCESİ BÜYÜK GRUP 1. DÖNEM BÜLTENI Kahramanımız TEDdy ile Tanışalım Merhaba! Ben TEDdy. Siz İngilizce öğrenirken hep yanınızda olacağım! Kitabımızın ismi TEDdy s Ready A ve Parçaları Puppet Teacher s Book Student s Book Activity Book Etkinliklerde TED yi kullanmak, yeni kelime öğretimi ve diyalog kurmak için farklı ortamlar yaratması bakımından öğretmene yardımcı olur. İlgi çektiği için öğrenci katılımını cesaretlendirir. Çocuklar kuklayla konuşmaya duydukları istekle farkında olmadan öğrenmeye başlarlar. Song CD s Class CD s Animation CD s Interactive Game CD s Ünitelerde işlenen kelime ve kalıpları eğlenceli şekilde sunmak için üretilen şarkı, sınıf, animasyon ve ineraktif oyun CD leri, hem eğlendirmekte hem de dinleme ve konuşma becerilerini gelişmektedir. Yaşlarına uygun eğitsel oyunlar içeren oyun CD si de eğlendirirken telaffuzlarını pekiştirmede destek sağlamaktadır. Posters - Flashcards Derse hazırlık, uygulama, pekiştirme ve değerlendirme için yardımcı olan eğitsel malzemelerdir. Üniteyle aynı renkte çerçevelenmiş kartlar öğrencinin gördüğü ve duyduğu kelimeyle unite konusu arasında bağlantı kurmasını kolaylaştırır. Big - Small Story Books Resimli anlatıma dayalı büyük kitaplar, çocukların anlayabileceği sadelikte ve eğlenceli olmanın yanısıra her ünitede işlenen kelime ve kalıpları kullandığı için konuyu pekiştirir. Bu kitapların küçük boyları da evde hikayeleri tekrar okumaya imkan sağlar ve aile katılımına yardımcı olur. Velilerimizin Bilgisine Öğrencilerimizin İngilizce konuşmalarına katkıda bulunmak isterseniz, öğrenmiş oldukları kelimeleri kullanmaya dikkat ederek onlarla konuşmanızı öneriyoruz! Çocuğunuzla İngilizce iletişim kurmak istediğinizde, konuşması için onu zorlamamaya özen göstermeniz önemlidir! Birinci dönem okulumuza başladığımızda her bir öğrencimiz farklı İngilizce altyapısına sahipti. Dolayısıyla, öğrencilerimizin İngilizce ye uyum sağlaması ve pekiştimeleri açısından konularımızda yavaş ilerledik. Şu anda öğrencilerimiz TEDdy i, TEDdy nin işlenişini ve bizi daha iyi tanıdıkları için ikinci dönem konularımızda daha hızlı ilerleyebileceğiz.

41 Şimdiye Kadar Öğrendiklerimiz Hello Unit Topics and Themes Greetings and farewell, colours, numbers Structures How are you? I am fine, thank you, What s your name? My name is, What colour is it / this?, It/This is (red), What number it / this?, It/This is (five), Who are you? I am.. Vocabulary Good Morning, Good Afternoon, Hello, Goodbye, school, red, yellow, blue, green, orange, pink, purple, rainbow, numbers (0 10), listen, watch, be quiet, sit down, stand up, turn around, make a circle, hold hands, sing, dance Unit 1 My School Topics and Themes School, classroom objects, shapes, colours, numbers Structures What s this/it? This/It is a (pencil), Who is this? This is a (teacher), What are these? These/They are (scissors), This is my (book), Do you have a (sharpener)? Yes I have a (sharpener), No I don t have a (sharpener), What shape is it/this? It/This is a (circle), How many (books) do you have? I have (two) (books), What s your favourite colour? My favourite colour is (red). Vocabulary Teacher, student, friend, boy, girl, pencil, book, notebook, eraser, sharpener, scissors, glue, crayon, pencil case, school bag, brown, grey, white, black, circle, square, rectangle, triangle, diamond, oval, star, heart, inside, outside, table, chair, door, window, computer, marker, classroom, hat, magic. Şu anda Ne Öğreniyoruz? Unit 2 About Me Topics and Themes Body Parts, feelings, senses Structures I have (a) (head), Touch your (feet), I have (long) hair, (She) has (long) hair, Do you have (green) (eyes)? Yes, I have ( green) (eyes), No, I have ( blue) (eyes), I am (happy), Are you (sad)?, Yes, I am (sad), Is (he) (happy)? Yes, (he) is (happy), No, (he) is (sad), What can you (smell)? I can (smell) a flower, I can (taste) with my (tongue), How do you feel? I feel (happy) Vocabulary Head, arm leg, eye, nose, mouth, ear, tongue, tooth, teeth, shoulder, knee, toe, hair, finger, hand, foot/feet, face, body, monster, puppet, numbers (0 15), big, small, long, short, happy, sad, scared, angry, sleepy, sick, surprised, tired, touch, smell, taste, see, hear, ice cream, flower, cat, music, ball, cookie, dog, garbage, dolphin İkinci Dönemde Öğreneceklerimiz Unit 3 My Family/ My House, Unit 4 My Clothes, Unit 5 Occupations and Transportations, Unit 6 Animals, Unit 7 - Food,Unit 8 - TEDdy on Holiday İşlediğimiz konu, kelime ve temaları haftalık bültenlerimizde sizlere göndereceğiz. İngilizce programımızla ilgili daha detaylı bilgi almak için Ellie Teacher a Perşembe günü da, Naz Teacher a Çarşamba günü da ulaşabilirsiniz.

42 Song Words Songs from Teddy s Ready B Teddy s Ready- Hey kids! Are you ready? Yeah! TEDdy are you ready? TEDdy is ready. TEDdy is ready for fun. Ok, TEDdy. We too are ready. We are ready with TEDdy for fun. Hello Song- Hello, hello How are you? I m fine, thank you. And, how are you? I m fine, thank you Thank you! Goodbye Song- Goodbye, goodbye, It s time to go. So long, see you later, but when I don t know. Goodbye, it s time to go. Goodbye! School Rules- I love my school, I love my school, I love my friends And all the rules. Listen and watch, be quiet, sit down. Now stand up and turn around. Let s make a circle and hold hands. Let s sing a song now and start to dance. I love my school, I love my school, I love my friends And all the rules. Numbers Song- 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Say it again! 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Now Slowly 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Rainbow Song- These are the colours, these are the colours, these are the colour of the rainbow. Red, red, red, I love red. Orange, orange, orange is pretty too Yellow, yellow, yellow, a very funny fellow. Green, green, green and then there is blue, blue, blue. These are the colours, these are the colours, these are the colour of the rainbow. Red, orange, yellow, green and blue, also pink and purple too. These are the colours, these are the colours, these are the colour of the rainbow. Shapes Song-

43 Yo! Purple oval, yellow star, orange diamond, red heart Purple oval, yellow star, orange diamond, red heart These are the shapes and colours, these are the shapes and colours. Colours Song- Black, black, black Pink, pink, pink Purple, red, grey Brown, brown, brown Grey, grey, grey Red, red, red My Body- I have two arms and two legs, but just one head. I have two hands and two feet, but just one head. I have ten fingers and ten toes. That s just how it goes. I have two of these and ten of those But just one head! Other Songs We Have Learnt Hello Song- Hello everyone, hello everyone, hello everyone. It s nice to see you here! Goodbye Song- Goodbye everyone, Goodbye everyone, Goodbye everyone. We ll see you tomorrow! Wind The Bobbin Up- Wind the bobbin up, wind the bobbin up. Pull, pull, clap, clap, clap. Wind it back again, wind it back again. Pull, pull, clap, clap, clap. Point to the ceiling, point to the floor, point to the window, point to the door. Clap your hands together, 123, put your hands upon your knees! Twinkle Twinkle- Twinkle, twinkle little star. How I wonder what you are?

44 Up above the world so high. Like a diamond in the sky! Head, Shoulders, Knees and Toes- Head, shoulders, knees and toes. Knees and toes. Head, shoulders, knees and toes. Knees and toes. And eyes, and ears, and mouth, and nose. Head, shoulders, knees and toes. Knees and toes. Rainbow Song- Red and yellow and pink and green. Orange and purple and blue. I can sing a rainbow, sing a rainbow, sing a rainbow too!!!! 1, 2, 3, 4, 5-1, 2, 3, 4, 5 once I caught a fish alive. 6, 7, 8, 9, 10 then I let it go again. Why did you let it go? Because it bit my finger so. Which finger did it bite? This little finger on my right.

45 My School ünitemizi işlerken School Object lerimizi yapıştırırken Circle Time School Object lerimizi gösterdik

46 1. SINIFLAR I. DÖNEM BÜLTENİ Birinci sınıfların İngilizce derslerinde öğretim yılının başında Oxford yayınlarının Family and Friends Foundation adlı kitabını kullandık. Toplam 10 üniteden oluşan bu kitabı çocuklarımız Green Book (yeşil kitap) olarak adlandırmışlardı. Me, My Classroom, My Toys, My Things, My Colours, My Farm, My Clothes, My Body, My Family, My Food adlı ünitelerde, haftada 10 saat olan İngilizce derslerimizde bu kitabı ve beraberindeki interaktif CD yi de kullanarak çocuklar kendilerini tanıtmayı, nesnelerin isimlerini sormayı ve söylemeyi, renkleri, oyuncakları, sınıftaki nesnelerin isimlerini, kıyafetleri, yiyecekleri, aile bireylerinin İngilizce karşılıklarını, çiftlik hayvanlarını öğrendiler. Kitabımızın ve beraberindeki interaktif CD nin yanı sıra başka yayımların eğitici CD lerini veya materyallenlerini de sınıfta kullandık. İlk başlarda çocuklarımızın okuma yazma konusunda bir şey bilmemelerinden dolayı, derslerimiz daha çok sözel ve görsel olarak ilerledi. Resimlerle, küçük animasyon filmlerle, şarkı ve tekerlemelerle derslerimizi yaptık. Kitabımızın arkasındaki çalışma kitabını da tamamladık. Çocukların Türkçe derslerinde yavaş yavaş alfabeyi ve harfleri tanımaya başlamaları ile birlikte, çocukların Pink Book (pembe kitap) olarak adlandırdıkları Family and Friends Starter kitabına başladık. Bu kitap da birinci kitabımız gibi Oxford yayınlarından. Bu yeni kitaba çocuklar heyecanla başladı. Diğerinden farklı olarak bu serinin sınıf kitabından ayrı bir çalışma kitabı olması ve İngilizce yazmaya- okumaya başlayacak olmalarıydı. Her ünite üzerinde hemen hemen 2 hafta çalışıyoruz. Sınıf kitabı renkli ve her sayfada ya bir şarkı ya da bir tekerleme öğreniyoruz. Çalışma kitabı ise siyah beyaz ve öğrendiklerini pekiştirmek için kullanıyoruz. Bu kitapların haricinde öğretmenlerimizin sınıfa getirdiği ekstra çalışma kağıtları da var. Yayımcı tarafından her öğrenci kitabının arkasına yapışık olarak verilen interaktif cd-rom ları, kitaplarımızın arkasından çıkardık ve çocuklarımıza bunları evlerine götürmelerini söyledik. Bu cd lerde, derslerde yaptığımız şarkılar ve aktiviteler var. Siz, velilerimiz evde çocuklarınızın bu cd leri dinlemelerini ve kullanmalarını sağlayarak tekrar yapmalarını, İngilizceye olan ilgilerini de canlı tutmayı sağlayabilirsiniz. Family and Friends Starter kitabımızda şimdiye kadar dört ünite işledik. Hello adlı ünitemizde selamlaşmayı tekrarladık ve kitap karakterlerimizi tanıdık. A ve B harflerinin

47 İngilizce söylenmesini öğrendik. What colour is it? adlı ikinci ünitemizde, ilk kitabımızda da öğrendiğimiz renkleri tekrarlama fırsatı bulduk. Fakat bu sefer farklı aktiviteler yaptık ve renkleri farklı durumlarda kullanabilmeyi öğrendik. Bu ünitede C ve D harflerini öğrendik. Ünitemizin adı What s this? idi. Üçüncü ünitemizde okul eşyalarının isimlerini, bir şeyin ismini sormayı ve cevap vermeyi öğrendik. Bu sefer E ve F harflerini işledik. Son ünite olan Is it a plane? de oyuncakların isimlerini tekrarlama fırsatı bulduk. Burada üzerinde durduğumuz konu, farklı bir soru sorma ve cevap verme şekliydi; evet/ hayır sorusu sormayı ve bu tür sorulara cevap vermeyi öğrendik. E ve F harflerinin öğrendik. Özellikle çalışma kitabı içerisinde, çocuklarımızın kalem kullanma alışkanlıklarına, bahsi geçen harfleri düzgün yazabilmelerine yardımcı olacak alıştırmalar da var. İkinci dönem, This is my mum, He is happy, They re bears, Are they teachers?, I ve got a shirt, I like Plums adlı ünitelerimizle kitaplarımızı işlemeye devam edeceğiz. Family and Friends Starter adlı kitabın yanı sıra, TED tarafından hazırlanan ve yayımlanan Robby s Days adlı yeni bir kitaba da başlayacağız. Bu kitap, çocukların ilgisini çekecek bir robot karakteri ile onlara İngilizce okumaya başlamaları için yardımcı olacak. Bu sette, dört hikaye kitabı ve bir de çalışma kitabı var. Hikaye kitaplarının isimleri A day at the zoo, A day out, A day at the children s museum ve A long day. Her hikaye yaklaşık bir ay sürecek bir çalışma ile tamamlanacak.

48 2. SINIFLAR I. DÖNEM BÜLTENİ İkinci sınıfların İngilizce derslerinde, Oxford yayınlarının Family and Friends 1 kitabını kullanıyoruz. Bu seride öğrencilerin kullanımı için bir sınıf kitabı, bir de çalışma kitabı var. Sınıf kitabında renkli konu anlatımları, şarkı ve tekerleme sözleri, kısa resimli hikayeler var. Çalışma kitabında ise öğrenilen konuları pekiştirmek için hazırlanmış olan egzersizler bulunuyor. Bu kitaplar hemen hemen her zaman sınıf içinde kullanılıyor. Aynı zamanda, öğretmenin sınıf içinde kullanması için yine bu seriye ait interaktif bir CD de bulunmakta. Bu interaktif CD de, şarkıların, egzersizlerin yanı sıra öğretici bazı oyunlara çocuklarımız zevkle katılıyor. Family and Friends 1 kitabının yanı sıra yine Oxford yayıncılığın kitapları olan Reading and Writing ve Grammar Friends 1 da sınıf içinde kullandığımız diğer kitaplar. Bu kitaplar, ana kitabımıza paralel olarak ilerliyor ve öğrendiğimiz konuların dilbilgisi kısımlarını destekleyici ve kelime hazinesini zenginleştirici malzemeler içeriyor. Derslerimizde sadece dilbilgisi yapmıyoruz. Öğrendiklerimizi kullanmayı teşvik edici ve geliştirici materyallerimiz ve resimli hikaye kitaplarımızda var. Little Red Hen, Three Little Goats, Benny and the Biscuits ve The Sandcastle, Oxford Üniversite Yayınlarından çocuklarımızın okuması için seçilen kitaplardan. Bu kitaplardan başka, öğretmenlerimizin hazırladıkları ekstra materyaller de ya sınıf içinde yapılıyor ya da ev ödevi olarak veriliyor. Sınıf içerisinde kitaplarımızdaki üniteleri takip ediyoruz ve her ünitede, o ünitede işlediğimiz konular ile ilgili, çocukların ilgisini çeken, yaratıcılıklarını ve İngilizce bilgilerini de kullanacakları çalışmalar yapıyoruz. Birinci dönemde, Family and Friends 1 kitabımızın ilk 7 ünitesini yaptık. Bu üniteler kapsamında ilk olarak öğrencilerimizle selamlaşmayı, basit bir şekilde kendilerini tanıtmayı, haftanın günlerini, renkleri vs. çalıştık. What s this? adlı birinci ünitede kitap karakterlerimiz ve sınıfta kullandığımız nesneleri öğrendik. Çocuklar bir nesnenin ismini sormayı ve olumlu ve olumsuz cevap vermeyi öğrendiler. Aynı zamanda İngilizce de a, b, c ve d harflerinin çıkardığı sesleri çalıştık. İkinci ünitemiz olan Playtime! da ise oyuncak isimlerini, İngilizce tekil ve çoğul cümle yapılarını bu bağlamda soru sorup cevap vermeyi öğrendik. Aynı ünitede benim, senin gibi kavramları İngilizce cümlelerde kullandık

49 ve e, f, g ve h harflerinin alfabedeki isimlerini ve çıkardıkları sesleri çalıştık. This is my nose! üçüncü ünitemizdi ve bu ünite çerçevesinde vücudumuzu, tekil ve çoğul cümle yapılarını i, j, k ve l harflerini yaptık. Bu ünite sonunda çocuklar evde, hayal güçlerini kullanarak bir canavar tasarladılar ve bu canavarı, vücudumuz hakkında öğrendikleri cümle ve sözcük bilgilerini kullanarak tanıttılar. Bu çalışmaları bir süre sınıf içerisinde sergilendi. Bir sonraki ünitemiz He s a hero da meslekleri ve İngilizce deki kadın/erkek farklılığını (He s/ She s) ve bunun nasıl kullanılacağını öğrendik. Kitapta verilen meslek isimlerinden başka, çocukların kendi ebeveynlerinden ve onların mesleklerinden bahsedebilmeleri için çok daha farklı meslek isimlerini de öğrendik. Bu ünite sırasında çocuklar aile bireylerini tanıtan küçük posterler hazırladılar. Anne babalarının mesleklerinden, yaşlarından, fiziksel özelliklerinden bahseden bu posterler bir süre duvarlarda asılı kaldı ve daha sonra öğrenciler bu çalışmalarını İngilizce dosyalarına kaldırdılar. Nesnelerin ve kişilerin yerlerini sormayı ve söylemeyi beşinci ünitemiz olan Where s the ball? adlı ünitede öğrendik. Bu ünitede temamız park, bahçe gibi dış mekanlardı. Ünitede öğrendiklerini kullanabilmeleri için ve biraz da hayal güçlerini işe katmalarına yardımcı olmak için, çocuklardan bir park/bahçe dizayn etmelerini istedik. Aynı çalışmanın bir parçası olarak bu park ve bahçelerini tanıttalar. Billy s teddy! adlı altıncı ünitede aile fertlerini ve aidiyet belirten cümle kalıplarını öğrendik. Bu ünite sırasında çocuklar sınıf içerisinde kendi aile ağaçlarını yaptılar. Hafta sonunda ise, evde hayali bir aile oluşturdular, bu aile fertlerine İngilizce isimler verdiler ve onları tanıttılar. Son ünitemiz ise Are these his trousers? ve burada kıyafetleri öğrendik. Kıyafetlerden bahsederken, bir şeyin kime ait olduğunu anlatmayı da çalıştık. İngilizce de onun sözcüğünün kadın ve erkekler için farklı olduğunu ve doğru kullanımını öğrendik. Bu ünite içerisinde çocuklar sınıfta grup çalışması ile bir kişiyi istedikleri gibi giydirdiler, bu kıyafetleri boyadılar ve daha sonra öğrendikleri cümle yapılarını ve sözcükleri kullanarak tanıttılar. Bu çalışmalarını sınıfın dışında koridorlarda sergiledik. Çocukların gelişimini (akademik olarak) takip edebilmek için, kitaplarımızda işlediğimiz her ünitenin sonunda, serinin bir parçası olan değerlendirme testlerini yapıyoruz. Bunları sınav olarak düşünmüyor, çocuklarımıza o şekilde sunmuyoruz. Bu değerlendirme kağıtları, adından da anlaşılacağı gibi hem bize hem de öğrencilerimize, sınıfta işlediğimiz konuları takip edip edemediklerini, eksik kaldıkları yerleri gösteriyor.

50 Önümüzdeki dönem de kitaplarımızı kullanmaya, çocukların okuma, yazma, anlama ve konuşma becerilerini geliştirmek üzere çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu akademik yılın sonunda öğrencilerimizin her dört beceride (okuma, yazma, dinleme, konuşma) Avrupa Ortak Dil Çerçevesi nin belirlediği A1 seviyesine ulaşmaları için çalışacağız. İkinci dönemin ilk haftasında sekizince üniteye ve dönem sonuna kadar yapmamız gereken 8 ünite ve okumamız gereken hikaye kitapları üzerinde çalışmaya başlayacağız.

51 3. SINIFLAR I. DÖNEM BÜLTENİ Üçüncü sınıflar, bu sene için belirlenmiş ve TED sistemine göre düzenlenmiş olan Family and Friends 2 kitabını işlemekteler. Family and Friends 2, üç ana kitaptan oluşuyor. Sınıf kitabı, çalışma kitabı ve dil bilgisi kitabı. Bunun yanında, üçüncü sınıf öğrencileri, Family and Friends in yardımcı materyalleri olan kısa öykülerle, okuma parçalarıyla ve özellikle yazma-okuma üzerine yoğunlaşan Reading and Writing 2 ile çalışıyorlar. ç Öğrencilerimiz okula başladıkları andan itibaren İngilizce derslerinde, öğrendikleri dil bilgisi kalıplarını güncel hayata uygulayabilecekleri alıştırmalarla ve ödevlerle karşı karşıyalar. Öğrenilen her dilbilgisi konusu, öncelikle ünitenin başındaki okuma parçasında, daha sonra ise yapılan konuşma ve yazma aktivitelerinde vurgulanmakta. Bu sayede öğrenciler öğrendikleri kalıpları, günlük hayatta kullanabilecekleri ortamları ve durumları kolaylıkla kavrıyor ve gerekli çalışmaları yapabiliyor. Family and Friends 2 Başlangıç ünitesinde, öncelikle kitabın ana karakterlerini tanıtıyor ve karakterlerin aileleri hakkında bilgi vererek, öğrencilere aile fertlerini İngilizce olarak tanıtma şansı veriyor. Bu ünitede, öğrenciler kendilerinin ve ailelerinin fiziksel özellikleri hakkında yazılı ve sözlü bilgi vermeyi, kendilerini kısa cümlelerle tanıtmayı öğrendi. Ayrıca, öğrenciler haftanın günlerini ve sayıları şarkılarla öğrendi, pekiştirdi. Birinci ünite olan Our New Things (Bizim Yeni Eşyalarımız) sınıfta kullanılan objeleri ve materyalleri öğretmeyi amaçlıyor. Öğrenciler, çeşitli power point sunuları, şarkılar, yazmaokuma-konuşma aktiviteleriyle, öğrendikleri kelime bilgisini pekiştirdiler. İlerleyen günlerde, öğrenciler, hedef kelime bilgisini kullanarak işaret sıfatları olan This/That/These/Those kullanımlarını ve bunların birbirinden farklarını öğrendiler. Daha sonra, kitaplarının ses bilgisi bölümlerinde alfabeyi çeşitli egzersizler ve şarkılarla çalıştılar. Dinleme/Anlama ve Okuma/Anlama bölümlerinde ise, yeni kelime bilgisini ve konuşma kalıplarını pekiştirdiler ve günlük hayatta uygulayabilecekleri durumları gördüler.

52 İkinci ünite olan They re Happy Now (Şimdi Mutlular) ruh halimiz ve duygularımız hakkında bilgi vermemizi amaçlıyordu. Öğrenciler mutlu, mutsuz, aç, susuz, yorgun, kızgın gibi sıfatları çeşitli power point sunumları ve resimli kartlar kullanarak öğrendiler ve şarkılar söyleyerek pekiştirdiler. Konuyla ilgili okuma parçasını, dinleyip ve okuduktan sonra, önce kitaplarından yardım alarak sınıfın önünde canlandırma çalışmaları yaptılar. İlerleyen günlerde olmak fiili ile (be = am, is, are) nasıl hissettikleri hakkında soru sorma ve cevap verme çalışmaları yaptılar. Yazma egzersizlerini tamamladıktan sonra, gruplar halinde birbirlerine sorular sordular. Ses bilgisi bölümünde ch/sh/th seslerini öğrendiler. Dinleme bölümünde öğrenciler dinledikleri metine göre kitaplarındaki resimleri numaralandırdılar. Üçüncü ünite I Can Ride a Bike (Bisiklete Binebiliyorum) yapabildiklerimizi ve yapamadıklarımızı (can/ can t) söyleyebilmeyi öğretiyordu. Öğrenciler öncelikle çeşitli aktiviteleri (bisiklete binmek, paten yapmak, ata binmek gibi) İngilizce olarak söylemeyi öğrendiler. Konuyla ilgili okuma parçasını dinleyip, okuyup, canlandırdıktan sonra, can (yapabilmek) ile sorular sorup cevaplarını verdiler. Yazılı ve sözlü aktiviteleri tamamladıktan sonra, yer belirteçlerini (içinde, altında, üstünde, yanında) öğrendiler ve bir şarkıyla pekiştirdiler. Ses bilgisi bölümünde öğrenciler sesli harfleri ve söylenişlerini öğrendiler. Okuma bölümünde, okudukları parçaya göre bir tabloyu tamamlayan öğrenciler, dinleme bölümünde ise dinledikleri parçaya göre sözü geçen eşyaları (paten, bisiklet, kaykay) sırasına göre numaralandırdılar. Üçüncü ünitenin hemen arkasından gelen tekrar ünitesiyle, üçüncü sınıf öğrencileri o ana kadar öğrendikleri kelimeleri, dilbilgisi yapılarını ve sesleri pekiştirdikten sonra, ilk ara değerlendirmelerini tamamladılar. Dördüncü ünite olan Have You Got a Milkshake (Milkshake in var mı?) hem çeşitli yemek isimlerini hem de have got/has got (sahiplik) kalıbını öğretmeyi amaçlıyordu. Öğrenciler ilk olarak salata, pizza, tavuk gibi yemek isimlerini İngilizce olarak söylemeyi öğrendiler. Yeni kelimeleri şarkılarla ve hazırladıkları posterlerle pekiştirdiler. Hemen ardından konuyla ilgili okuma parçasını okudular ve canlandırdılar. İlerleyen günlerde, have got/has got farkını öğrendiler ve çeşitli yazma-konuşma etkinliklerini tamamladılar. Daha sonra, have got/ has got kullanarak soru sormayı ve bu sorulara cevap vermeyi öğrendiler. Sahiplik belirten have got ve has got İngilizce de çok fazla durumda kullanılabilir olduğundan, konu üzerinde uzun zaman harcandı. Öğrenciler yapılan aktivitelerde, özellikle diğer ünitelerle de bağlayıcı nitelikte olduğundan dolayı, fiziksel özelliklerinden,

53 okul çantalarında bulunan okul malzemelerinden, sahip oldukları oyuncaklardan bahsettiler ve çeşitli posterler ve renkli çalışmalar hazırladılar. Daha sonra öğrenciler 10 ar 10 ar 100 e kadar saymayı öğrendiler ve internetten izledikleri çeşitli videolarla tekrar ettiler. Ses bilgisi bölümünde gr/br/fr seslerini öğrendiler. Okuma bölümünde have got ve has got ın bir kullanım alanıyla daha karşılaştılar. Bir markette ya da restoranda, sipariş verirken de bu kalıbı kullanabileceklerini gördüler. Bu sırada çeşitli sebze ve meyveleri de İngilizce olarak söylemeyi ve yazmayı da öğrenmiş oldular. Beşinci ünitemiz We ve Got English (İngilizce Dersimiz Var) have got/has got kalıbının bir diğer kullanım alanını gösteriyor. Öncelikle derslerin İngilizce olarak söylenişlerini ve yazılışlarını öğrenen öğrencilerimiz, ders programları hakkında soru sormayı ve bu sorulara cevap vermeyi öğrendiler. Ayrıca öğrenciler our/their (bizim/onların) farkını öğrendiler ve sözlü-yazılı cümlelerde kullandılar. Daha sonra hedef kelime bilgisi olarak okulun bölümlerini öğrendiler ve konuyla ilgili çeşitli boyama etkinliklerini, direktifleri takip ederek tamamladılar. Ses bilgisi bölümünde ise dr/tr/cr seslerinin kullanımlarını çalıştılar. Dinleme etkinliğinde de öğrenciler dinledikleri diyaloglara göre okulun bölümlerini sıraladılar. Altıncı ünitemiz Let s Play After School (Haydi Okuldan Sonra Oynayalım) okul sonrası aktivitelerini ve geniş zamanı öğretmeyi amaçlayan en kapsamlı ünitelerimizden biriydi. Öncelikle öğrenciler okul sonrasında yapılabilecek aktiviteleri İngilizce olarak söylemeyi ve yazmayı öğrendiler. Daha sonra bunları cümle içindeki kullanmayı öğrendiler. Sadece kendileriyle ilgili cümleler kurdular; yani cümlelerini birinci tekil şahıs kullanarak kurdular (ör. I play with my friends after school Okuldan sonra arkadaşlarımla oynarım). Ayrıca cümlelerini olumsuz yapmayı da öğrendiler. (ör. I don t play with my friends after school Okuldan sonra arkadaşlarımla oynamam). Böylelikle bir sonraki ünite için de hazırlık aşaması tamamlanmış oldu. Çeşitli yazılı ve sözlü aktiviteleri tamamladıktan sonra, ses bilgisi bölümünde fl/pl/bl seslerini öğrendiler. Okuma bölümünde çeşitli öğrencilerin okuldan sonra neler yaptığıyla ilgili bir metin okudular ve metinle ilgili detay sorularını cevapladılar. Her üç ünite sonrasında yapıldığı gibi, altıncı ünite sonrasında da özet ünitesini tamamlayan öğrenciler; dördüncü, beşinci ve altıncı ünitelerde öğrendikleri kelime bilgisi, dilbilgisi ve ses bilgisi konularını tekrar ettiler. Sonrasında ikinci ara değerlendirmelerini tamamladılar.

54 Ara değerlendirmelerinin sonrasında Noel-Yılbaşı haftasına girdiğimizden dolayı, hem öğrencilerimizi biraz rahatlatmak, hem İngilizlerin gelenekleri hakkında biraz da olsa bilgi sahibi olmalarına, hem de değişik kültürler hakkında bilgi edinmelerine imkan sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler yaptık. Öncelikle öğrencilerimize Noel hakkında bilgiler verip, Noel şarkıları öğrettik. Daha sonra yeni öğrendikleri geleneklerle, Türkiye deki gelenekleri karşılaştırmalarını istedik. İlerleyen günlerde sınıfımızı yılbaşı için süsledik ve yeni yıl dileklerimizi yazdık. Son olarak da İngilizce altyazılı ve İngilizce bir Yılbaşı filmi izledik. Yedinci ünite olan Let s Buy Presents (Haydi Hediyeler Alalım) hafta boyunca yaptığımız çalışmalarla paralel olan bir üniteydi. Öncelikle partilerle ilgili kelimeler öğrendik (balon, kart, hediye, pasta, çikolata vb.) Daha sonra konuyla ilgili okuma parçamızı okuduk, dinledik ve kısa videosunu izledik. Öğrencilerimiz canlandırma yaptıktan hemen sonra, Geniş Zaman ın bir diğer adımını öğrenmeye başladık. Daha önceden kendileri hakkında her gün yaptıkları ya da yapmadıkları aktiviteleri söylemeyi öğrenen öğrencilerimiz, bu adımda üçüncü tekil şahıslar için cümle kurmayı öğrendiler (ör. She likes apples She doesn t like apples.) Bu konu İngilizce de çok karıştırılan bir konu olduğundan dolayı kitapta yapılan çeşitli yazılı ve sözlü aktivitelerin yanı sıra, birçok ekstra materyalden de sorular çözüldü. Haftanın ilerleyen günlerinde ise, öğrenciler sevdikleri ve sevmedikleri yiyeceklerle ilgili resimli posterler hazırladılar.

55 4. SINIFLAR I. DÖNEM BÜLTENİ Dördüncü sınıflar bu sene TED sistemine göre uyarlanmış World of Wonders 1 kitabını çalışıyorlar. World of Wonders 1 üç kitaptan oluşuyor; öğrenci kitabı, çalışma kitabı ve dil bilgisi kitabı. Bunun yanı sıra, World of Wonders 1, yine TED tarafından onaylanmış okuma kitapları ile destekleniyor. World of Wonders 1 öğrencileri kitapla tanıştırmak ve ilerleyen konulara hazırlık yapmak amacıyla bir giriş ünitesiyle başlıyor. Bu ünitede öğrenciler alfabeyi, sayıları, günleri, ayları, mevsimleri, vücudun bölümlerini, saatleri ve işaret sıfatlarını hatırladılar/öğrendiler. Ayrıca, kitap boyunca karşılaşacakları kitabın karakterlerini bir şarkıyla tanıdılar. Son olarak öğrenciler kendileriyle ilgili bilgi verdikleri bir kart hazıladılar. Birinci ünite olan Family and Friends konuya giriş yapmak açısından resimli bir okuma parçasıyla açılıyor. Hikaye kitap boyunca devam ediyor, ve her bölüm birbirini takip eden ve merak uyandıran bir olay örgüsü şeklinde gelişiyor. Öğrenciler öncelikle hikayeyi okudu ve dinledi. Daha sonra kitaptan takip ederek, hikayeyi sınıf önünde canlandırdı. Hemen sonrasında kelime bilgisi bölümünde öğrenciler hikaye içinde geçen kelimelerin anlamlarını öğrendi ve egzersizleri tamamladı. Daha sonra öğrenciler olmak fiilinin (be = am, is, are) çekimini, olumsuz ve soru hallerini öğrendiler. Dilbilgisi kitaplarındaki egzersizleri tamamladılar. Okuma bölümünde okudukları parçaya göre soruları cevapladılar ve ayrıca parçanın içinde geçen bilmedikleri kelimelerle ilgili çalışmalar yaptılar. Sonrasında sahiplik sıfatlarını öğrendiler ve bununla ilgili konuşma-yazma aktivitelerini tamamladılar. Dinleme bölümlerinde metine göre kitaplarında verilen cümlelerin doğru ya da yanlış olduğuna karar verdiler. İkinci ünite olan My Favourite Things hikayenin devamıyla başlıyor. Öğrenciler telaffuzlarını düzelttikten sonra, kitaptan da yardım alarak öyküyü sınıf önünde

56 canlandırdılar ve hikayenin kısa videosunu izlediler. Daha sonra, çeşitli oyuncakları İngilizce olarak söylemeyi ve yazmayı öğrendiler. Ayrıca have got/has got kalıbını kullanarak sahip oldukları hakkında konuşmayı ve yazmayı pekiştirdiler. Daha sonra there is/there are kalıbını kullanarak çevrelerinde bulunan eşyalar hakkında bilgi vermeyi öğrendiler. Bu hafta bir okuma parçasını inceledikten sonra, parçayla ilgili soruları cevapladılar. Ayrıca, hafta içi olan sınava hazırlanmak amacıyla kitaplarının özet ünitelerini tamamladılar. Özet ünite sonrasında ise öğrendikleri konuları içeren bir şarkı öğrendiler. ilerleyen günlerde ise ilk ara değerlendirmelerini tamamladılar. Üçüncü ünite olan School Life da, öğrenciler Cortuga Gizemi nin yeni bir bölümünü dinlediler, okudular ve canlandırdılar. Ayrıca, bölümün kısa bir de klibini seyrettiler. Daha sonra, öğrenciler Present Simple Tense (Geniş Zaman) ile tanıştılar ve kitaplarındaki egzersizleri tamamlamaya başladılar. Daha sonra derslerin İngilizce söylenişini öğrendiler (English, Maths, Geography, History etc).konuyla ilgili bir dinleme alıştırması yaptılar. İlerleyen günlerde, öğrenciler Japonya daki bir okulla ve öğrencilerin yaşamlarıyla ilgili bir parça okuyup, okuma-anlama sorularını cevaplandırdılar. Dinleme çalışması olarak, öğrenciler, değişik uluslardan üç öğrencinin konuşmasını dinleyerek, bir tabloyu tamamladılar. Geniş zamanı pekiştirmek amacıyla, öğrenciler bir şarkı dinlediler ve söylediler. Son olarak, öğrenciler sıklık zarflarını öğrendiler ve kitaplarındaki egzersizleri yapmaya başladılar. Bu üniteden sonra ise ikinci ara değerlendirmelerini tamamladılar. Dördüncü ünite olan Hobbies de öğrenciler Cortuga Gizemi nin diğer bir bölümü dinlediler, okudular ve canlandırdılar. Bölümün kısa bir klibini seyrettikten sonra, öğrenciler soru kelimelerini öğrendiler (Ne, Ne zaman, Kimin, Kim ) ve kitaplarındaki soruları cevaplamaya başladılar. Daha sonra, öğrenciler lunaparklarla ilgili bir yazı okudular ve okuma-anlama sorularını cevapladılar. 4. Sınıflar TEEN TALK 1 on-line programıyla iki haftada bir ödevlendirildiler Bu ödevlerini evde internet karşısında keyifli bir biçimde yaparak sınıf içinde öğrenilen konuları pekiştirdiler. Ödevleri evde kendilerinin yapmaları da ingilizce çalışırken sorumluluk almalarına ve sınıf dışında ingilizce çalışma tekniklerini geliştirmelerine yardımcı oldu. Teen Talk 1 programı ve iki haftada bir ödevelendirmeler ikinci dönem de devam edecek.

57 5. SINIFLAR I. DÖNEM BÜLTENİ Beşinci sınıflarla ilk iki hafta kendilerini tanıtma çalışmaları yaptık. Öğrencilerin ilgi alanları ve hobilerini öğrenmek ve onları tanımak eğlenceliydi. Sınıf kurallarını ve kelimelerini belirten posterlerle derslikleri süsledik. İlk iki haftadan sonra beşinci sınıflarla haftanın günleri ve aylar gibi temel bilgileri tekrarladık. Öğrencilerin bunları öğrenmesi ve yazılışlarını pekiştirmesi için çeşitli çalışma kağıtları hazırladık. Öğrenciler yeni kelimeleri yazılışlarıyla öğrenmek için kendi İngilizce defterlerini de kullandılar. İngilizce defterleri kelimenin yanında resimleri de olduğu için çok yararlı. Kullandığımız kitaplar: World Wonders 2 (öğrenci kitabı, çalışma kitabı ve grammar kitabı) ve Cambridge Fun for Flyers.

58 Öğrencilere yeni kitapları World of Wonders ı tanıttık. Kitapta her konu sonunda The Cortuga Mystery isimli çizgi bir hikaye var. Öğrenciler hikayenin DVD sini izlemekten ve çalışmalarını yapmaktan çok zevk aldı. World Wonders 2 kitabından Evler, İlişkiler ve Boş Zaman başlıklı konuları öğrendiler. Kitap,;yazma, konuşma, kelime, dinleme ve dilbilgisi konularını içeriyor. Konu başlıkları öğrencilere yeni bilgiler ve başka kültürleri tanıtmış oluyor. Fun for Flyers kitabı ise daha sonra Cambridge sınavına girecek öğrencilere rehberlik ediyor. Kitap birçok değişik konuyu ve öğrencilerin çalışıp-öğreneceği değişik soruları içeriyor. Öğrenciler şu anda Halloween Horror kitabını okuyorlar. Bu kitap çocukların dinleme yeteneklerini geliştirecek bir CD eşliğinde kullanılıyor aynı zamanda anlama becerileri içinde kitaptaki konuyla ilgili sorular çözümleniyor. Kitapta, öğrencilerin bir internet sitesine bağlanıp Amerika daki gerçek yaşam müzesi hakkındaki soruları cevapladıkları bir bölüm var. Bu çalışma, hem kitaptan olmasından hem de İngilizce bir internet sayfasında bilgi aramalarında öğrendikleri yetenekleri kullanma şansını vermiş oldu. Öğrenciler ayrıca on-line programlarla ingilizcelerini geliştirmekteler. 5. Sınıflar TEEN TALK 2 on-line programıyla iki haftada bir ödevlendirildiler ve bu ödevlerini evde internet karşısında keyifli bir biçimde yaparak sınıf içinde öğrenilen konuları pekiştirdiler. Bu ödevleri evde kendilerinin yapmaları da ingilizce çalışırken sorumluluk almalarına ve sınıf dışında ingilizce çalışma tekniklerini geliştirmelerine yardımcı oldu Teen Talk 2 programı ve iki haftada bir ödevelendirmeler ikinci dönem de devam edecek. Öğrenciler,birbirleriyle yazışabilecekleri bir çevrimiçi blogla tanıştırıldılar. Her hafta başka bir konu ödev olarak verildi. Mesela, hafta sonunuz nasıl geçti veya boş zamanınızda ne yaptınız gibi.çocuklar blog etkinliklerinden arkadaşlarıyla sosyal iletişim kurabildiklerinden dolayı çok büyük zevk aldılar. 5.sınıflar 6 haftalık çalışma sonucunda performans ödevlerini de tamamladılar. Boş zamanlarında yapmaktan zevk aldıkları şeyler hakkında bir anket doldurup cevaplarını

59 arkadaşlarıyla karşılaştırdılar. Bunun sonucunda da çıkardıkları sonuçlara göre birer poster hazırlayıp sınıfa sundular.

60 6. SINIFLAR I. DÖNEM BÜLTENİ Bu dönem İngilizce derslerimizde yapılan tüm çalışmalar ve aktiviteler öğrencilerimizin dört dil becerisini -dinleme, okum,yazma ve konuşma becerilerini- geliştirmeye yönelik oldu. Bu becerileri geliştirirken aynı zamanda öğrencilerimizin dil öğreniminde sorumluluk alma, kritik düşünme, nasıl öğreneceğini öğrenme, öğrendiği üzerinde düşünme, kendini değerlendirme, arkadaşlarını değerlendirme ve teknolojiyi kullanarak derslere katılımda bulunma gibi becerileri de geliştirmeyi hedefledik. Bu hedefleri geliştirirken de ders kitaplarımızın yanı sıra, kısa hikayeleri analiz etme, kısa hikaye yazma, kısa hikayelere dialoglar yazma ve drama gibi etkinliklerde bulunduk. Bu drama etkinliklerinin çekimlerini yaptık ve kendimizi bir de ekranlardan seyrettik. Ödevlerin ve günlük ders tekrarlarının yapılıp yapılmadığı kontrol etmek amacıyla bireysel çalışma çizelgeleri hazırladık ve bu çizelgleri takip ettik. Bu Dönem English Plus 1 kitap setini (Öğrenci Kitabı ve Çalışma Kitabı) ve öğrencilerimiz için özel olarak geliştirilmiş bir defter olan TED Note-book u kullandık. Ders kitabımız olan English Plus 1 ı akıllı tahtamızı kullanarak tahtadan takip ettik, konuyla ilgili videolar seyrettik, internete bağlanarak konuyla ilgili çalışmalar yaptık ve konuyu pekiştirecek değişik etkinliklerde bulunduk. Sınıfımızda teknolojinin bu denli pratik kullanımı İngilizce öğrenimini daha da keyifli ve etkili bir hale getirdi. Kelime bilgimizi geliştirdik ve yeni öğrendiğimiz kelimeleri çalışırken özellikle TED derterimizi kullanarak kelime öğrenme stratejileri üzerinde çalışmalar yaptık. Defterimizdeki özel olarak ayrılmış my word list bölümüne kelimleri yazdık. On-line sözlükleri ve interneti kullanarak kelimelerin tanımlarını yaptık, kelime yapılarına baktık, kelimeleri değişik formlarda inceledik ve cümleler içinde kullandık. Böylece yeni kelime öğrenirken kelimeyi kullanıldığı bağlamda anlamlandırarak kavramanın önemini vurguladık.

61 BU DÖNEM ÖĞRENDİKLERİMİZ.. 1. Ay Okulun başladığı ilk gün sınıf içi kuralları belirledik. Bu konuda grup çalışmaları yaptık ve hep beraber keyifli ve disiplinli bir çalışma ortamı oluşturmak için gerekli olan kurallarını tartıştık. Bu kurallara uyacağımıza dair sosyal anlaşmamızı yapıp, bunları postere dönüştürüp sınıf duvarlarımıza astık. Yine ilk günden itibaren sınıf içinde İngilizce konuşmanın temel hedefimiz olduğunu belirledik. Bu hedefimizi gerçekleştirmede bize yardımcı olacak İngilizce sınıf içi iletişim

62 kalıplarını çalıştık ve ilk günden İngilizce konuşmak için gerekli olan temel dil yapılarını gözden geçirmiş olduk. Tüm bu cümle, kalıp ve yapıları kağıtlara yazıp bunlarla aktiviteler yaptık. Daha sonar bunarı posterlere dönüştürerek sınıf duvarlarımıza astık. Kitabımızdan işledigimiz konulara kısaca bir göz atalım 1. ÜNİTE- YOUR INTEREST Kendimizi bir başkasına tanıtmayı öğrendik ve bunu nasıl yapacağımız üzerinde durduk. Hobilerimizi ve ilgi alanlarımız birbirimizle paylaştık. Bu konuyla ilgili metinler okuduk, dinleme metinleri çalıştık, grup aktiviteleri yaptık, yazılar yazdık ve posterler hazırlayarak duvarlarımıza astık. Kendimizi anlattığımız bir de yazdık. Simple Present ı (Geniş Zaman) öğrendik. Bu zamanın değişik kullanımları üzerinde durduk. Soru sormayı, olumlu ve olumsuz cümle yapılarını öğrendik. Hobilerimiz ve ilgi alanlarımızdan bahsederken bu zamanın kullanımı üzerinde durduk. 2. ÜNİTE- CITY TO CITY Bu ünitede bir şehri veya bir yeri nasıl tanıtacağımızı öğrendik. Bu konuya yönelik okuma, dinleme, konuşma ve yazma aktiviteleri yaptık. Ideal yerimizin nasıl olması gerktiğini tartıştık. Değişik ülkelerdeki yerleri karşılaştırdık ve sevdiğimiz ve istediğimiz bir şehir veya yer hakkında yazılar yazdık. Simple Present ın (Geniş Zaman) kullanımlarını değişik

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ Kasım BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ HAYAT BİLGİSİ: Bu güne kadar Okul Heyecanım teması kapsamında birçok konuyu işledik. Dış görünüşümüz Neler yapabiliyorum Gününü değerlendirme Oyunun kuralları

Detaylı

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ 2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ ÜNİTE 1. WORDS 1. Soru: a. hamburger b. lemonade c. cake 2. Soru: a. zebra b. gorilla c. kangaroo

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ÖĞRENDİĞİMİZ KAVRAMLAR *1 sayısını doğru yönde yazabilme *Düzenli-Dağınık *Büyük-Orta-Küçük * Daire şeklini tanıma *İnce-Kalın *Düzenli-Dağınık

Detaylı

Okul Öncesi Haftalık Bülteni

Okul Öncesi Haftalık Bülteni Okul Öncesi Haftalık Bülteni (Sarı Ördekler- Kırmızı Karıncalar- Yeşil Kelebekler) Bu Hafta, 11.01.2013 Sayı 15 Türkçe Dil Etkinliklerinde; Öğretmenimizin yarıya kadar okuduğu hikaye kitabına gruplara

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR EYLÜL & EKİM AYLARI BÜLTENİ

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR EYLÜL & EKİM AYLARI BÜLTENİ ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE Serbest çizgi çalışmaları, Düzenli çizgi çalışmaları, Ee Sesi Hissetme ve Tanıma çalışmalarıyla öğrenciler; Duyduğu sesleri ayırt eder Dikkatini

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 5-9 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk, kırlangıç,

Detaylı

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir?

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir? NG L ZCE 4. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT CLASSROOM RULES, GREETINGS, SUBJECT PRONOUNS Test 1 1. 5. Good night Ahmet. Good night Mehmet. Bu konuflman n geçti i resim afla

Detaylı

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM)

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) A. SUBJECT: FAMILY MEMBERS (A. KONU: AİLE ÜYELERİ) Hedef ve Amaçlar: Aile fertlerini tanıma

Detaylı

First Step Serisi Step Series Star Series Story Time For Kids Vocabulary Exercises Resimli Sözlüklü Defter

First Step Serisi Step Series Star Series Story Time For Kids Vocabulary Exercises Resimli Sözlüklü Defter İLKOKUL YAYINLARI First Step Serisi Step Series Star Series Story Time For Kids Vocabulary Exercises Resimli Sözlüklü Defter 2 7 8 10 11 11 First Step Series İlkokul İngilizce Hello! Blue FIRST STEP 1

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENĠZ YILDIZLARI HAFTALIK BÜLTENĠ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENĠZ YILDIZLARI HAFTALIK BÜLTENĠ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENĠZ YILDIZLARI HAFTALIK BÜLTENĠ Hazırlayan: Tuğba BAġER AVCI ÖĞRETMENĠN MESAJI: Sayın Velim; Bu hafta içerisinde Eylül ayından itibaren yapılan tüm etkinliklerin ; Sayılar Kavramlar

Detaylı

Okul Öncesi Haftalık Bülteni

Okul Öncesi Haftalık Bülteni Okul Öncesi Haftalık Bülteni (Sarı Ördekler- Kırmızı Karıncalar- Yeşil Kelebekler) Bu Hafta, 15.02.2013 Sayı 18 Türkçe Dil Etkinliklerinde; Yarıyıl tatilinde neler yaptığımızla ile ilgili sohbet ettik.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 3. SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNDE NELER YAPTIK?

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 3. SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNDE NELER YAPTIK? 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 3. SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNDE NELER YAPTIK? Değerli Velimiz, Salihli Koleji Yabancı Diller zümresi olarak 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2. döneminde 3. sınıflarımızda

Detaylı

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İL Yıl: 7 Hafta:16 Sayı :15 Bülten Tarihi: 23 Aralık 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Aralık ayı ara tatilimiz 23 Aralık 2016 Cuma

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ  TÜRKÇE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank ORTAOKUL YAYINLARI 5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank 2 4 6 8 10 12 13 5. SINIF HAZIRLIK PRENSİP KRİTER Step serisinde yer alan materyaller ve aktiviteler,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ ARALIK-OCAK AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ana fikir: Çocuklar, çevrelerindeki materyallerle oyun kurarak

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

A) Please come in. B) Quiet, please. C) Clean the board, please. D) Turn off the light, please. Sargın Test 4. Sınıf

A) Please come in. B) Quiet, please. C) Clean the board, please. D) Turn off the light, please. Sargın Test 4. Sınıf Konuşma balonunda boş bırakılan yere 1 hangi seçenek gelmelidir? 5 Resimdeki öğretmen öğrencilerine ne söylemiş olabilir?... at the board!...! A) Read B) Write C) Sing D) Look A) Please come in. B) Quiet,

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Yıl: 7 Hafta:3 Sayı :2 Bülten Tarihi: 23 Eylül 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İL İLKOKUL BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, 2106-2017 Eğitim -Öğretim yılına hızlı bir

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta: 2 Sayı: 2 11 Eylül 2015 Değerli Velilerimiz, Okulumuz açılalı 1 hafta oldu. Her gün tamamlanması gereken işler, planlamalar,

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ:

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 22.12.2014-26.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;05.01.2015-09.01.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI CEFR Seviyesi: A1 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI 2017-2018 Ders programı: Ofis saatleri: Birebir dersler: Seviyenin tanımı: Bu seviyenin hedefleri: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler,

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord.

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 13 EYLÜL 2013

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 13 EYLÜL 2013 İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:4 Hafta:1 Sayı: 1 13 EYLÜL 2013 DEĞERLİ VELİLERİMİZ 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının ilk Bültenine aramıza bu sene katılan tüm velilerimize TED Ailesine hoş geldiniz

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU 1-A SINIFI EYLÜL-EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ TÜRKÇE

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU 1-A SINIFI EYLÜL-EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ TÜRKÇE ÖZEL YILDIZ İLKOKULU 1-A SINIFI EYLÜL-EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ TÜRKÇE yaptık. Çalışma kitaplarına düzenli çizgi çalışmaları yaptık. Ekim Ayında İşleyeceğimiz Konular: e,l,a,n seslerini okuma ve yazma çalışmaları

Detaylı

Lesson 19: What. Ders 19: Ne

Lesson 19: What. Ders 19: Ne Lesson 19: What Ders 19: Ne Reading (Okuma) What is it? (O nedir?) What is your name? (İsmin nedir?) What is the answer? (Cevap nedir?) What was that? (O neydi?) What do you want? (Ne istersin?) What did

Detaylı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, İlk karnemizi aldığımız için bugün hepimiz çok mutluyuz. Okulumuzu

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-17 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 08.12.2014-12.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir:

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: Informal Greetings (Gayri Resmi selamlaşmalar) - Hi. (Merhaba) -Hello. (Merhaba)

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

This book belongs to:

This book belongs to: ContentS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Wheel of Fortune... p. Revision test 1... p. My Family... p. Revision test 2... p. People I Love... p. Revision test 3... p. Feelings... p. Revision test 4... p. Toys and

Detaylı

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 The subjects that will be covered in the month of December are as follows: Week 1: Revision: occupations. Places of work:

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

Yazın gezdiğimiz yerleri ve evde hobi olarak yaptığımız etkinlikleri tanıttık. Bu çalışmalarımızı okul koridorumuzda sergiledik.

Yazın gezdiğimiz yerleri ve evde hobi olarak yaptığımız etkinlikleri tanıttık. Bu çalışmalarımızı okul koridorumuzda sergiledik. 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

3-4 YAŞ 1.KUR / 1st GRADE

3-4 YAŞ 1.KUR / 1st GRADE EYLÜL-EKİM BÜLTENİ SEPTEMBER-OCTOBER BULLETIN 3-4 YAŞ 1.KUR / 1st GRADE There is not even a single individual, who can be lost in education. K.Atatürk Eğitimde kayıp edilebilecek tek bir fert bile yoktur.

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Kelebekler sınıfı olarak 05 Ocak - 09 Ocak Tarihleri arasında yapmış olduğumuz eğitim faaliyetlerimizin

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM EYLÜL 01-014 -ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 Kazanım: Derse ilgi duyar. Greetings (Selamlaşma) Kazanım: Selamlaşma yapılarını kullanabilir.

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü HAYAT BİLGİSİ:

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENİMİZ AMAÇLARIMIZ İngilizce dilini sevdirmek ve öğrencilerin dili rahat bir biçimde kullanmaları için olumlu bir ortam sağlamaktır.

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5+Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) KIZILAY DİL, SANAT, DRAMA BÜYÜK (03.11.2015) BALONLAR NEREYE GİDİYOR?

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Yabancı Dil-1 Ders No : 0010050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

16 KASIM Ekim 2018

16 KASIM Ekim 2018 16 KASIM 2018 05 Ekim 2018 Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları için mutlaka palto

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

EKİM ÜNİTELERİ OCTOBER UNITS AGE 5-6. www.englishkidsacademy.com

EKİM ÜNİTELERİ OCTOBER UNITS AGE 5-6. www.englishkidsacademy.com EKİM ÜNİTELERİ OCTOBER UNITS AGE 5-6 Ailem My Family Bebek-Baby Baba-Father Anne-Mother Çocuk-Child Abi-Brother Kızkardeş-Sister Dede-Grandfather Nine-Grandmather Kız-Girl Erkek Çocuk-Boy Çocuğunuza Sorun:

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;31.10.2016-04.11.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Yasemin YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: Sayın Velim; Bu hafta içerisinde Eylül ayından itibaren yapılan tüm etkinliklerin ; Sayılar Kavramlar Renkler

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - EKİM 2015

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - EKİM 2015 E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - EKİM 2015 1A 1B 1C CUMHURİYETİMİZİN 92. YILI KUTLU OLSUN DERSİN ADI: TÜRKÇE TEMA: BİREY VE TOPLUM KONU: Dinleme, Anlama, Çizgi çalışmaları, Ses Öğrenme Çalışmaları Serbest ve düzenli

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Yine kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

COLOURS: Blue, red, yellow, green, pink, orange, brown, black, white, purple, gray.

COLOURS: Blue, red, yellow, green, pink, orange, brown, black, white, purple, gray. BERNA KANTURK / MAIN COURSE TEACHER Topics and Themes: The names of the bugs, colours, shapes, numbers, greetings, days of the week, toys. Vocabulary: BUGS: Caterpillar, snail, ladybird, butterfly, bee.

Detaylı

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR 2016 ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR SİYAH-BEYAZ SAYI (1-10 RAKAMI) 5 YILDIZ-ELİPS SICAK-SOĞUK-ILIK

Detaylı

NELERİ SORGULAYACAĞIZ

NELERİ SORGULAYACAĞIZ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi fark etmek Kendimizi anlamada duyu organların önemi

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ  TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

Öğrencilerimizin dil bilgisi becerilerini geliştirirken, ilk yıllarda oluşmaya başlayan sözcük dağarcıklarını zenginleştirmek, böylece öğrencilerin

Öğrencilerimizin dil bilgisi becerilerini geliştirirken, ilk yıllarda oluşmaya başlayan sözcük dağarcıklarını zenginleştirmek, böylece öğrencilerin LOGO Öğrencilerimizin dil bilgisi becerilerini geliştirirken, ilk yıllarda oluşmaya başlayan sözcük dağarcıklarını zenginleştirmek, böylece öğrencilerin kendilerini sözlü ve yazılı olarak daha akıcı ve

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;22.12.2014-26.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Eğitim Koordinatörü

Nükhet YILMAZ İlkokul Eğitim Koordinatörü 16 KASIM 2018 Değerli Velilerimiz Merhaba, Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN Şekiller Shapes Daire-Circle Kare-Square Üçgen-Triangle Çocuğa Sorunuz: Türkçe-İngilizce Kare ne demek? What does kare mean? İngilizce-Türkçe What does square

Detaylı