ORTAÖĞRETİM VE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI ÇALIŞTAYI (07 KASIM 2017 / VAN)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ORTAÖĞRETİM VE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI ÇALIŞTAYI (07 KASIM 2017 / VAN)"

Transkript

1 ORTAÖĞRETİM VE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI ÇALIŞTAYI (07 KASIM 2017 / VAN) ONUR KURULU Murat ZORLUOĞLU (Van Valisi) Prof. Dr. Peyami BATTAL (Van YYÜ Rektörü) Prof. Dr. İsmail ÇELİK (Van YYÜ Eğitim Fakültesi Dekanı) Kıyasettin KIREKİN (Van İl MEM) DÜZENLEME KURULU Prof. Dr. İsmail ÇELİK (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) Prof. Dr. Hasan ÇİÇEK (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) Doç. Dr. Hasan Basri MEMDUHOĞLU (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) Doç. Dr. Zihni MEREY (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) Yrd. Doç. Dr. Ahmet YAYLA (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) Yrd. Doç. Dr. Hayati ÇAVUŞ (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) Yrd. Doç. Dr. Kemal KAYA (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) Yrd. Doç. Dr. Necdet TAŞKIN (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) Yrd. Doç. Dr. İshak KOZİKOĞLU (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) Yrd. Doç. Dr. Mecit ASLAN (Van YYÜ Eğitim Fakültesi) KATILIMCILAR LİSTESİ (LGS) / (Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu) MODERATÖR : Prof. Dr. Hasan ÇİÇEK 1- Nusret ÇİÇEK (VAN ÖZEL ÇINAR ORTAOKULU) 2- Ali İhsan YILDIZ (SALİH YILDIZ ORTAOKULU) 3- Zakir TAŞKIN (TUŞBA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ) 4- Mehmet Ali UCA (TUŞBA İŞİTME ENGELİLER ORTAOKULU) 5- Fatih TEZER (VAN ÖZEL BAHÇEŞEHİR KOLEJİ) 6- Mevlüt ŞAHİN (VAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ) 7- Vedat AVCI (ZEVE ORTAOKULU) 8- Emrullah ULUDAĞ (ÖZEL HÜRRİYET EĞİTİM KURUMLARI) 9- Seyithan EKİNCİ (TOBB İMAM HATİP ORTAOKULU) 10- Pelin ELÇİ (SALİH YILDIZ ORTAOKULU) 11- Mehmet Emin YILMAZ (EMİNPAŞA ORTAOKULU)

2 12- Yılmaz BOZDEMİR (ERDEM BEYAZIT ORTAOKULU) 13- Murat İÇGÜLEÇ (MEMUR-SEN TOKİ ORTAOKULU) 14- Yrd. Doç. Dr. Hasan BAKIRCI (TEMEL EĞİTİM) 15- Yrd. Doç. Dr. Gürol ZIRHLIOĞLU (EĞİTİM BİLİMLERİ) 16- Yrd. Doç. Dr. Eyüp AKTÜRK (TÜRKÇE VE SOSYAL BİLGİLER) KATILIMCILAR LİSTESİ (YKS) / (Eğitim Fakültesi Seminer Salonu - A Blok) MODERATÖR : Yrd. Doç. Dr. Necdet TAŞKIN 1- Hakan DURĞUN (VAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE) 2- Engin ŞAHİN (VAN REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ) 3- Bünyamin YILMAZ (ÖZEL BİREY DERSHANESİ REHBER ÖĞRETMENİ) 4- Fesih ATLI (NECİP FAZIL ANADOLU LİSESİ) 5- Tuba TUĞ KAROĞLU (İMKB FEN LİSESİ MÜDÜRÜ) 6- Ayten ÇELİK (ÖZEL ÇINAR ANADOLU LİSESİ) 7- Hamit ÖZGÖKÇE (ÖZEL HÜRRİYET EĞİTİM KURUMLARI) 8- Lokman TEKİN (ÖZEL KAVRAM TEMEL LİSESİ) 9- Fevzi MİNAS (ATATÜRK ANADOLU LİSESİ) 10- Fadıl KARAMAN (ORHAN OKAY ANADOLU MESLEK LİSESİ) 11- Şevket MEYDAN (EDREMİT ANADOLU KIZ MESLEK LİSESİ) 12- Uğur AYTİN (MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ) 13- Hakan BAKIR (ŞEHİT İSMAİL ÖZTÜRKÇÜ ANADOLU LİSESİ) 14- Garip KIZILKAYA (İL MİLLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE) 15- Doç. Dr. Serap YÜKRÜK (GÜZEL SANATLAR) 16- Doç. Dr. Fuat TANHAN (EĞİTİM BİLİMLERİ)

3 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) KOMİSYONU SONUÇ RAPORU 1- Temel Yeterlik Testi (TYT), Matematik ve Türkçe testlerinden oluşmaktadır. TYT oturumunda Fen ve Sosyal Bilimler testlerinin olmaması sınavın kapsam geçerliliğini olumsuz bir biçimde etkilemektedir. Fen ve Sosyal Bilimler testleri de bu oturumda yer almalıdır. Ayrıca söz konusu TYT puan hesaplanması aşamasında 3 alana (Sayısal/Eşit Ağırlık-Sözel) göre puanlamanın ilgili alanlardaki derslere ağırlık verilerek değerlendirilmesi gerekir. Sorulan soru sayıları ortak müfredatla paralel olmalıdır. Öğrencinin okula ve derslere devamlılığını sağlar. Derslere ilgiyi arttırır. Kültürüne yabancılaşmayı engeller. Sosyal ve Fen yeterliliklerini; öğrencinin tüm alanlarda analiz, sentez, yorumlama gücünü; ayrıca ölçme ve değerlendirme geçerliliğini arttırır. 2-TYT ile Alan Yeterlik Testi (AYT) oturumunun aynı gün içerisinde yapılması öğrenciyi yormaktadır. TYT oturumunun Haziran ayının ikinci haftası, AYT oturumlarının ise Haziran ayının üçüncü Haftası (Cumartesi) yapılmalıdır. Yabancı Dil Sınavının AYT (Pazar) oturumundan bir gün sonra yapılmalıdır. Aynı gün içerisinde öğrencilerin 2 oturuma girmesi, psikolojik baskı oluşturur, konsantrasyon eksikliği ve bedensel yorgunluğa, dolayısıyla bilgilerini unutmasına yol açabilir. 3- Ortaöğretim başarı puanının arttırılması gerekmektedir. Her yılın sonunda her ders için bakanlığın düzenleyeceği merkezi sınavlar yapılarak puanlar orta öğretim başarı puanına dâhil edilmelidir. Bu durum öğrencilerin okuldan uzaklaşmasını engelleyecektir. 4- Yeni sistemde de akademik yeterlilikler öncelenmiş olup öğrencinin ilgi ve yetenekleri göz önünde bulundurulmamaktadır. Öğrencinin 4 yıllık öğrenim hayatı süresince sosyal, kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyetlerinin de yükseköğretim kurumlarına geçişte değerlendirmeye alınması gerekir. 21. yüzyıl eğitim pedagojisi bu nitelikleri önemsemektedir. Öğrenci kendisini her alanda geliştirme ve hayata daha iyi hazırlama fırsatı bulur. Sonuç odaklı değil süreç odaklı bir değerlendirmeyi beraberinde getirecektir. Bu bağlamda daha mutlu, mesleğini daha çok seven bir nesil yetişecektir.

4 5-Sınav sorularının dayandığı öğretim programları hayatın gerekleriyle uyumlu değildir. Sınav sorularının dayandığı öğretim programları hayatın gerçekleriyle ve uluslararası ölçeklerle uyumlu olmalıdır. Böylece öğrenci sınava severek ve yaşayarak hazırlanacak, uluslar arası ölçeklerde ülkemiz hak ettiği değeri alacaktır. 6-Alt yapısı oluşturulmadan sınav sistemi değişiklikleri yapılmamalıdır. Sınav sistemlerinin değişiklikleri bilimsel bir zemine oturtularak ilgili paydaşlarla tartışılarak, kamuoyu oluşturularak geliştirilmeli ve bir sonraki eğitim-öğretim yılında uygulanmalıdır. Böylece öğrenci hazırlıksız yakalanmayacak; toplum sosyo ekonomik olarak olumsuz etkilenmeyecektir. 7-Meslek Lisesi öğrencileri ve farklı yetenekleri olan öğrenciler bu sınav sisteminde dezavantajlı durumdadır. BESYO ve Güzel Sanatlarla ilgili bölümlerin yetenek sınavı benzeri bir sınav meslek liselerinin teknik bölümlerindeki ve farklı yetenekleri olan öğrencilere uygulanarak seçim yapılmalıdır. Böylece, belli bir alanda yeteneği olan öğrenciler üniversitelerde kendi yetenekleri doğrultusunda bir bölüme yerleşme imkânı bulacaklardır.

5 LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) KOMİSYONU SONUÇ RAPORU 1- Soru sayısı ve içeriği ile ilgili sorunlar bulunmaktadır. Bu durum sınavın kapsam geçerliğini ve güvenirliğini azaltmaktadır. Soru sayısının arttırılması ya da soruların ayırt ediciliğinin, zorluk derecesinin arttırılması gerekmektedir. Sorular kavrama, analiz, sentez düzeyindeki düşünme becerileri ölçecek şekilde olmalıdır. Sınavda değerlendirilecek derslerin TEOG daki haliyle aynen devam ettirilmesi gerekmektedir. MEB tarafından önerilecek okuma kitaplarından belirli sayıdaki kitaptan okuduğunu anlamaya yönelik sorular sorulmalıdır. 2- Sınavın tek oturumda olması mağduriyetleri beraberinde getirmektedir. Sınav iki farklı oturum şeklinde yapılmalı ve herhangi bir mazeret nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılmalıdır. 3- Öğrencinin bölgesinde bulunan bir okula gitmek istememesi veya bölgesinde olmayan bir okula gitmek istemesi nedeniyle 5 okul tercihi sınırlaması sorun oluşturmaktadır. Aynı eğitim bölgesi içerisinde öğrencinin tercih yapabileceği her okul türünün bulunması gerekmektedir. Öğrencinin devam etmek istediği okul türü sayıları ve kontenjanlarının arttırılması gerekmektedir. 4- Mevcut sistem velilerin nitelikli okullara yakın yerlere göç etmeye zorlamaktadır. Taleplere göre liselerin dönüşümünün sağlanması ve yüzde onluk dilimin arttırılması (%30 a kadar çıkarılması) gerekmektedir. 5- Sınava girmeme tercihinin öğrenciye bırakılması sorun oluşturmaktadır. Öğrencilerin sınava girmeyeceği konusunda velinin izninin alınması gerekmektedir. 6- Alt yapısı oluşturulmadan sınav sistemi değişiklikleri yapılmamalıdır. Sınav sistemlerinin değişiklikleri bilimsel bir zemine oturtularak ilgili paydaşlarla tartışılarak, kamuoyu oluşturularak geliştirilmeli ve bir sonraki eğitim-öğretim yılında uygulanmalıdır. Böylece öğrenci hazırlıksız yakalanmayacak; toplum sosyo ekonomik olarak olumsuz etkilenmeyecektir Haziran ayında yapılacak sınavın sadece 8. sınıf konularını kapsaması (bu yıla has olması) gerekmektedir.

6 7- Sınav sistemindeki belirsizlikler (sınav yeri, içeriği vb.) başta öğrenciler olmak üzere eğitim paydaşlarını strese sokmaktadır. Sınav sistemiyle ilgili tüm detayların en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılması ve iki oturumun da aynı okulda olması gerekmektedir. 8- Mevcut sistemin fırsat eşitliğini engelleyeceği ile ilgili kaygılar bulunmaktadır. Öğretmen eksikliğinin giderilmesi ve okulların alt yapılarının güçlendirilmesi fırsat eşitliğine katkı sunacaktır. Taşımalı eğitim gören öğrencilerin pansiyonlu okullara yerleştirilmesine öncelik verilmesi, kırsal bölgelerdeki öğrencilere kendi bölgelerindeki bütün okul türlerini tercih etme hakkının olması gerekmektedir. Pansiyonlar için öğrencinin ikametinin pansiyona uzaklığının hesaplanarak öncelik tanınmalı, en uzağın en avantajlı olması sağlanmalı, istisnai durumlar için pansiyon kontenjanının %5 i ilçe MEM inisiyatifine bırakılmalıdır. Yukarıda değinilen sorun ve çözüm önerilerinin dışında diğer bazı öneriler aşağıda sıralanmıştır: LGS puanının hesaplanmasında temel eğitim akademik başarı ortalamasının dikkate alınması gerekmektedir. Ayrıca, ulusal ve uluslararası sosyal, bilimsel, sportif, kültürel ve sanatsal nitelikteki çalışmalar LGS puanının hesaplanmasında dikkate alınmalıdır. Fen ve sosyal bilimler liselerinin yanı sıra mesleki liselere de merkezi sınavla öğrenci alımının sağlanması, bu bağlamda her okul türünde proje okullarının oluşturulması gerekmektedir. Üniversiteye geçiş sisteminde kendi alanlarıyla ilgili olmak koşuluyla meslek liseleri ile imam hatip liselerine ek puan verilmesi gerekmektedir. Meslek lisesi programlarının toplumun ihtiyacına yönelik olarak yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Bu durum ortaöğretime geçişte bu okul türlerinin daha çok tercih edilmesini sağlayacak, diğer okul türlerindeki yığılmaları azaltacaktır. MODEL ÖNERİSİ : 1. Yazılı sınavların ilkokul 2. Sınıftan itibaren merkez tarafından yapılması, sözlü sınavların öğretmenler tarafından yapılması, sözlü sınavın etkisinin yüzde 20 olması, 2. Her yıl 1 Eylül itibariyle bütün okullardaki öğretmenlerin atanmasının yapılması, ücretli öğretmenliğin kaldırılması, KPSS puanına göre ek ders ücretli öğretmenlerin atanması, iyi performans sergileyen öğretmenlerin kadroya alınması, mevcut kadrolardaki öğretmenlerden kendi içinde değerlendirme yapılarak başarısız olanların hizmetiçi eğitime alınması, 2 yıl hizmetiçi eğitim sonunda başarısız olanların öğretmenlikten alınarak devlet memuru olarak atanması, başarılı öğretmen ve idarecilerin ise aylıkla ödüllendirilmesi.

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 TYT-YKS NEDİR? SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: 23-24 HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Birinci Oturum Oturum İkinci Oturum. 2 Yükseköğretim

Detaylı

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır;

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MADDE

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler TEOG Modelinin Amaçları TEOG Modelinin Uygulanması TEOG Modelinde

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça) Katılımcılar

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - ARALIK 2017 Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlık sürecini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak

Detaylı

İL/İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı. VAN EDREMİT Van Türk Telekom Fen Lisesi ,342. VAN İPEKYOLU İpekyolu İMKB Fen Lisesi ,985

İL/İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı. VAN EDREMİT Van Türk Telekom Fen Lisesi ,342. VAN İPEKYOLU İpekyolu İMKB Fen Lisesi ,985 İL/İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı Van Türk Telekom Fen Lisesi 150 473,342 İpekyolu İMKB Fen Lisesi 150 465,985 Tuşba Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi 150 456,835 Erciş Fen Lisesi 120 447,962

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) 2013-2014 eğitim-öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8.sınıf öğretmenleri tarafından

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI BİRİNCİ OTURUM TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) Temel Yeterlilik Testi Soru Sayısı Toplam Süre Soru Başına Ortalama Süre Türkçe 40 Sosyal Bilimler * Tarih: 5 Soru * Coğrafya:

Detaylı

AYKEF 2018 AYKEF EKİM FUAR SONUÇ RAPORU

AYKEF 2018 AYKEF EKİM FUAR SONUÇ RAPORU AYKEF FUAR SONUÇ RAPORU Anadolu Yakası Kariyer ve Eğitim Fuarı (AYKEF); Ümraniye Milli Eğitim Müdürlüğü sahipliğinde, Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ümraniye Rehberlik ve Araştırma

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 0 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Detaylı

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ SİSTEM TANITIM TOPLANTISI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 öğretim

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1. Oturum: TEMEL YETERLİLİK TESTİ () 2. Oturum: ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) 3. Oturum: YABANCI

Detaylı

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 2017-2018 EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 Tercihe Bağlı Serbest Kayıt Sisteminde Bizi Neler Bekliyor?

Detaylı

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Oturum İkinci Oturum Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dil sınavı hariç Haziran ayı içinde bir hafta sonu Cumartesi günü yapılacak

Detaylı

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ TEOG Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Yerleştirme puanı (YEP) Ortaöğretime

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN Telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak Orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal,

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİ SINAV SİSTEMİ VE LİSEYE KAYIT UYGULAMASI YKS (TYT+AYT) 2018 YÜKSEK ÖĞRETİME ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (YKS) YKS Yüksek

Detaylı

SÜRMENE HALİS ÇEBİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

SÜRMENE HALİS ÇEBİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SÜRMENE HALİS ÇEBİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ NOT: MESLEKİ EĞİTİM(ÇIRAKLIK) İLE İLGİLİ KISIMLAR BORDO RENK İLE GÖSTERİLMİŞTİR.

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ Yeni Sistemin Avantajları Daha yalın ve anlaşılır bir sistemdir. Sınav puan türleri 18 den 5 e indirilmiştir. Sınav 5 hafta sonundan 1 hafta sonuna çekilmiş, 6 oturumdan

Detaylı

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. a) Mesleki Eğitim Çalışmaları (Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları) b) İlçe Zümre Başkanları

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 İlçe 'Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu' Toplantısı İl 'Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu' Toplantısı Açık Ortaokul 1. Dönem Yeni Kayıt/Kayıt

Detaylı

18. Milli Eğitim Şurası Kararları. Komisyon: İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ, ORTAÖĞRETİME ERİŞİMİN SAĞLANMASI

18. Milli Eğitim Şurası Kararları. Komisyon: İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ, ORTAÖĞRETİME ERİŞİMİN SAĞLANMASI 18. Milli Eğitim Şurası Kararları Komisyon: İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ, ORTAÖĞRETİME ERİŞİMİN SAĞLANMASI Madde 2 (1+4+4+4) Zorunlu eğitim öğrencilerin yaş grupları ve bireysel farklılıkları

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. MAÇKA KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Sıra Numarası YILLIK ÇALIŞMA PLANI YAPILACAK İŞLER GERÇEKLEŞME ARALIĞI AĞUSTOS-2015 1

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) TEMEL BİLGİLER ile YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2018 YKS YE İLİŞKİN TEMEL BİLGİLER Temel

Detaylı

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü 2013 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI OCAK AYINDA YAPILMASI PLANLANAN HİZMETİÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü 2013 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI OCAK AYINDA YAPILMASI PLANLANAN HİZMETİÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü 2013 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI OCAK AYINDA YAPILMASI PLANLANAN HİZMETİÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ FAALİYET NO FAALİYETİN ADI KATILACAK OLANLAR EĞİTİM

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018

Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018 Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018 2018-2019 eğitim öğretim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni ismi Yükseköğretim Kurumları Sınavı dır. YKS de adaylar iki ayrı oturuma katılacaklardır. İlk

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 0-06 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 0 06 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

BURSA OKUL ORTALAMALARI LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı)

BURSA OKUL ORTALAMALARI LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı) 1 TOFAŞ FEN LİSESİ 123 34 5 32,68 11 3 10,68 10 1 9,79 10 2 9,35 0 0 0,00 26 2 25,80 8 1 7,93 11 3 10,30 10 2 9,68 10 3 9,26 415,736 411,899 415,344 412,124 419,407 421,413 1 1 1 1 1 1 2 İnegöl Mediha-Hayri

Detaylı

ORTAOKUL SINAVLARINDA SON DURUM

ORTAOKUL SINAVLARINDA SON DURUM ORTAOKUL SINAVLARINDA SON DURUM TEOG GİTTİ YENİ SİSTEM GELDİ!! TEOG yerine gelecek SBS benzeri yeni modelin ayrıntıları şekillendi. 5, 6 ve 7 nci sınıfta yazılılar yapılacak. Buna göre, sorular bakanlıkça

Detaylı

Liseye Geçiş Yönergesi

Liseye Geçiş Yönergesi Liseye Geçiş Yönergesi MİL LÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (11) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve

Detaylı

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi KAMİL ÖZKAN MERCİN (Rehber Öğretmen) (GÜNCELLENME TARİHİ 7 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖMER ÖCAL REHBERLİK UZMANI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2015-2016 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 01 Eylül 2015 Salı 2 Örgün Eğitim Kurumlarındaki

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

Eğitim Kurumları Zümre Kurulları Toplantıları

Eğitim Kurumları Zümre Kurulları Toplantıları 1 Açık Ortaokul 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı 1. Dönem için Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme (Bakanlıkça Belirlenecek) 2 Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri (Bakanlıkça

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. ÇALIŞMA KONULARI Mesleki Eğitim Çalışmaları ve Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı(Örgün ve Yaygın Eğitim

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 'İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu' Toplantısı Ağustos Ayı İçinde 'İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu' Toplantısı 1 Halk Eğitim Merkezi Açık Ortaokul 1. Dönem Yeni Kayıt/Kayıt Yenileme Açıköğretim Lisesi/Mesleki

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO 1 2 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞLEM TARİH 17 Ağustos-30 Ekim 24 Ağustos-19 Eylül 2015 01 Eylül-19 Eylül 2015 Örgün ve Yaygın Eğitim nda 3 Öğretmenlerin Göreve Başlaması/Mesleki 01 Eylül 2015, Salı Çalışmalar

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2016-2017 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 2 Halk Eğitim Merkezlerinde Görevli Öğretmenlerin

Detaylı

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa.

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa. 2014 2015 lise taban puanları 2015 'daki liselerin taban puanları, 2015 liseleri taban puanları, 2014 'daki liselerin taban puanları, 2014 liseleri taban puanları, 2014 lise taban puanları, 2015 lise taban

Detaylı

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman UYGULAMA 2014-2015 eğitim - öğretim yılından altı ders için 8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Kasım Mart Şubat 1 2 3 Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci kayıtları: Yerleştirmeye

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO 1 İlçe 'Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu' Toplantısı İl 'Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu' Toplantısı Açık Ortaokul 1. Dönem Yeni Kayıt/Kayıt

Detaylı

YİSB KIZ ANADOLU LİSESİ DERS-ALAN SEÇİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

YİSB KIZ ANADOLU LİSESİ DERS-ALAN SEÇİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU YİSB KIZ ANADOLU LİSESİ DERS-ALAN SEÇİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU KARİYER PLANLAMASI DERS-ALAN SEÇİMİ MESLEK TEOG TYT-YKS LİSELERDE DERS SEÇİMİ Anadolu Liseleri nde 10. sınıf bitip, 11. sınıfa geçilirken ders

Detaylı

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI SIRA NO YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR TARİH 1 Açık Öğretim Kurumları İş Takvimi * Bakanlıkça belirlenecektir. 2 Yönetici

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Oturum İkinci Oturum Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dil sınavı hariç Haziran ayı içinde bir hafta sonu Cumartesi günü yapılacak

Detaylı

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Derneği Tarafından Hazırlanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Konusundaki Basın Bildirisi

Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Derneği Tarafından Hazırlanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Konusundaki Basın Bildirisi Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Derneği Tarafından Hazırlanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Konusundaki Basın Bildirisi Son günlerde ülke gündeminin ilk sıralarında eğitim ve eğitim

Detaylı

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir?

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS), TEOG yerine getirilmesi düşünülen eğitim sisteminin genel adıdır. Liselere yerleştirilecek olan ortaokul öğrencilerinin hangi tür okul ve kurumlara

Detaylı

UNVANI GÖREV YERİ ATANDIĞI OKUL/KURUM UNVANI YIL AY GÜN

UNVANI GÖREV YERİ ATANDIĞI OKUL/KURUM UNVANI YIL AY GÜN UNVANI GÖREV YERİ ATANDIĞI OKUL/KURUM UNVANI YIL AY GÜN 1 Erkan ZORLU Vhki Akdeniz- Mersin Üç Ocak İlkokulu Akdeniz- Salim Güven İlkokulu Vhki 23 10 7 2 Mehmet Şah DAĞ Memur Akdeniz- Mehmet Dağlı Ortaokulu

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2018 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Kasım Mart Şubat Sıra No 1 2 3 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

BURSA OKUL ORTALAMALARI LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı)

BURSA OKUL ORTALAMALARI LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı) 1 TOFAŞ FEN LİSESİ 111 23 4 21,94 13 2 12,25 9 3 8,27 0 0 0,00 0 0 0,00 19 4 18,05 0 0 0,00 6 2 5,51 6 3 5,24 6 3 5,18 384,408 382,295 401,385 399,968 397,736 391,586 1 1 1 1 1 1 2 İnegöl Mediha-Hayri

Detaylı

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Yeni Sınav Sisteminin Kuralları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU Seher BAYRAM Mevlüt ARSLAN (Rehber Öğrt) Müdür Yardımcısı (GÜNCELLENME TARİHİ 16 Haziran 2016) 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK? 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Detaylı

S.N. YAPILACAK ÇALIŞMALAR TARİH EYLÜL Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Göreve Başlamaları 02 Eylül

S.N. YAPILACAK ÇALIŞMALAR TARİH EYLÜL Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Göreve Başlamaları 02 Eylül T.C. SAKARYA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.N. YAPILACAK ÇALIŞMALAR TARİH EYLÜL 2013 1 Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları

Detaylı

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2014-20152015 TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ARPAÇSAKARLAR ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ARPAÇSAKARLAR ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ARPAÇSAKARLAR ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 BRİFİNG DOSYASI 2015-2016 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : Arpaçsakarlar Ortaokulu İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar ADRES :

Detaylı

T.C ORDU VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI

T.C ORDU VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI T.C ORDU VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI 2016 ORDU MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI FAALİYETİN FAALİYETE KATILACAKLARIN KODU BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ ADI YERİ SAAT

Detaylı

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ İlçe Okul Okul Türü Yabancı Dil Sınıf Nilüfer Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi

Detaylı

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU Üniversiteye giriş yolunda önemli bir adım olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 30

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

Yüksek lisans ve Doktora Tez Konusu. Bilgisayar var mı?

Yüksek lisans ve Doktora Tez Konusu. Bilgisayar var mı? T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLK VE ORTAÖĞRETİM OKULLARI İÇİN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILSONU ÇALIŞMA RAPORU Okulunuzda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında yürütülen

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

Karabük TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar

Karabük TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar On5yirmi5.com Karabük TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar 2015-2016 yılı Karabük Teog hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu

Detaylı

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Liselere geçiş sisteminde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren değişikliğe gidildi. Buna göre öğrencilere 2 farklı alternatif sunuluyor; 1. Adrese dayalı mahalli yerleştirme

Detaylı

KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI

KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI OCAK Yangın Eğitimi Kursu Merkez Acil Durum Ekiplerindeki Görevli Kişiler Karabük Cumhuriyet Anadolu Lisesi 23.01.2018 23.01.2018 1 10 08.30-17.30 60 OCAK Özel Eğitimde Bütünleştirme Uygulamaları Kursu

Detaylı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2014-20152015 TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. BİLECİK VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü BİLECİK AĞUSTOS 2015 Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü nce hazırlanan Örgün

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ALTINORDU-2017 SUNUŞ İddialı okullar öğrenci merkezlidir, zengin akademik

Detaylı

YÖNVER ÖDÜLLERİ 2011

YÖNVER ÖDÜLLERİ 2011 YÖNVER ÖDÜLLERİ 2011 SIKÇA SORULAN SORULAR ve YANITLARI YÖNVER Ödülleri Nedir? YÖNVER Ödülleri, her sene, İstanbul da bulunan resmi ve özel ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına verilen onursal teşvik

Detaylı

GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL HACI LÜTFİYE ŞİRECİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SEMİNERİ

GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL HACI LÜTFİYE ŞİRECİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SEMİNERİ GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL HACI LÜTFİYE ŞİRECİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SEMİNERİ Tercih Danışmanlığı Nedir? Tercih Danışmanlığı, tercih yapacak öğrencinin ve ailesinin tercih sürecinde

Detaylı

BURSA İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI

BURSA İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI BURSA İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI BURSA ADAY SAYILARI TEMEL YGS PUANLARI FEN BİLİMLERİ TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER MATEMATİK YGS'ye Giren Lisansa

Detaylı

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Oturum Sayısı 1. Oturum 2. Oturum Yabancı Dil Oturumu 23 HAZİRAN CUMARTESİ 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 15:45 Temel Yeterlilikler

Detaylı

Orta Öğretim Kurumları Mesleki Çalışma Programı.

Orta Öğretim Kurumları Mesleki Çalışma Programı. Orta Öğretim Kurumları Mesleki Çalışma Programı 15 ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 Tarih Çalışma Zamanı BİRİNCİ HAFTA 09-13 Haziran 2018 Katılımcılar Eğitim Görevlileri

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA KIMLER GIRECEK? Lisansüstü eğitimini Türkiye de veya yurt dışında tamamlayacak öğrencilerin tamamının girmesi

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SAMSUN Ö N S Ö Z 2012 2013 eğitim öğretim yılına sizlerle başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim. Tüm eğitim

Detaylı

. : T. C. K O C A E L İ V A L İ L İ Ğ İ

. : T. C. K O C A E L İ V A L İ L İ Ğ İ HAZİRAN 2017 İL GENEL DURUMU KOCAELİ İLİNDE ; 12 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı 1.291 Okul (935) / Kurum (356), 22.477 Öğretmen Tarafından 368.106 Öğrenciye Eğitim/Öğretim Hizmeti Verilmektedir. Sayısal

Detaylı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı Sınavlar ve Gelecek Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı 50 YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı