SAYI: 9 ŞUBAT 2015 YIL: 2

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAYI: 9 ŞUBAT 2015 YIL: 2"

Transkript

1 SAYI: 9 ŞUBAT 2015 YIL: 2 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ ENGLISH ACTIVITIES BRANŞ ETKİNLİKLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ OKUL / AİLE ETKİNLİKLERİ SEVGİ MENÜSÜ GELİŞİM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI GEZİLER DUYURULAR

2 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır.) EĞİTİM RUTİNLERİ Özel Günler Sabah sporu Sabah yürüyüşü Sınıf yoklamamız 100 gün Duygularım Sayma zamanı ÖNEMLİ GÜN VE KUTLAMALAR 9-14 Şubat Haftası Sevgi Haftası 28 Şubat Sivil Savunma Günü YAŞAYAN DEĞERLER Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Sevdiklerimizi kucaklamak için açtığımız kollarımız nereye kadar uzanabilir? AYIN PARTİSİ 100. Gün Partisi GELENEKSEL TÜRK ÇOCUK OYUNLARI Değirmenci Baba oyunu Tilki Tilki Saatin Kaç? oyunu Köşe Kapmaca oyunu Saklambaç oyunu SOSYAL BECERİLER Sevgi Çemberi Bana Günaydın Demeyi Unutma Rica ederim oyunu Bana sevdiğini söyle oyunu Sihirli Sözcükler Dikkat! Dikkat! Okulumuzda seçim var. ÖĞRENME DUVARI FELSEFE Sevgi Nedir? (4-5 Yaş) Birine sevgini nasıl gösterirsin?( 5-6 Yaş) GELİŞİMSEL ARŞİV Aile Mandalası Bebeklik Giysilerim (4-5 Yaş)

3 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır.) GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ Reçel yapımı Kış Meyveleri Nelerdir? Hangi meyvelerde C vitamini vardır? 100. Gün Pastası MALZEMELER: PORTAKAL REÇELİ 1 kg. kalın kabuklu portakal 6 su bardağından biraz fazla tozşeker 3 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu YAPILIŞI: 1 kg kalın kabuklu portakal alıp, asidi çıkana kadar kabuklarını kazıyın. daha sonra büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatın, kaynayan suyun içine portakalları atın. hafifçe yumuşayan portakalları kabukları ile birlikte dilediğiniz boyda kesin. ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyup orta ısıda karıştırarak şurup haline getirin. koyu renk alan şuruba küçük doğranmış portakalları atın. Şurup iyice koyu kıvama gelinceye kadar kaynatın. kıvama gelince limon suyunu katın. reçeli bir taşım daha kaynatın. tencereyi ateşten alıp, üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın. reçeli soğumaya bırakın. soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun!

4 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ GEMS ETKİNLİKLERİ (Great Explorations in Math and Sciences) (5-6 YAŞ) PENGUENLER Penguenler uçabilir mi? Penguen draması yapıyoruz Penguen yap-bozu oluşturuyoruz İki boyutlu penguen yapımı Örüntü oluşturuyoruz Penguenler zor durumda onları korumak için neler yapmalıyız? Küresel ısınmaya karşı neler yapmalıyız? Penguen türlerini özelliklerini öğreniyoruz Kutupta başka hangi hayvanlar yaşar? İglo nedir? İglo yapıyoruz. Kim uzun sen mi? Penguen mi? Suyun hallerini öğreniyoruz. Katı-sıvı-gaz deneyi Isı deneyi OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Çizgi çalışmaları Görsel okuma Kitap çalışması Ses tanıma çalışmaları Mikado çubukları ile çizgi çalışmaları Kalem tutma çalışmaları Ritmik sayı sayma çalışmaları 100 board çalışması 1 den 25 e kadar olan rakamları tanıma ve isimlendirme Sağ-sol çalışması

5 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ GEMS ETKİNLİKLERİ (Great Explorations in Math and Sciences) (4-5 YAŞ) FİLLER Fil köşesi oluşturma Filler sunumu Filler ve Su Filin vücudunu inceliyoruz. Fil dişleri Fil dişleriyle boyumuzu kıyaslıyoruz Fillerin savunma sistemleri Filler draması Fil doku çalışması FEN VE MATEMATİK ÇALIŞMALARI Türkiyenin bölümleri nelerdir? Vücudumuzun bölümleri nelerdir? Kemiklerimiz olmasaydı ne olurdu? OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Akıllı televizyon ile sayı ve eşleştirme çalışmaları Tebeşir ve traş köpüğü ile yatay ve dikey çizgi çalışmaları Kitap çalışması Katlama ve artık materyallerle kolaj çalışmaları Rakamları tanıyoruz (1-15 arası ritmik sayma ve tanıma) Kavram çalışmaları (genç-yaşlı, yumuşak-sert) Makas ile kesme çalışmaları Şekil tombalası (daire-kare-dikdörtgen-üçgen-beşgen)

6 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ OKULUMUZDA MONTESSORI UYGULAMASI Montessori Nedir? İtalya da ilk kadın tıp doktoru olmak için mücadele veren ve daha sonra çalışma yaşamında çocukların eğitimine yönelik günümüze kadar geçerliliği olan bir yaklaşımı geliştiren Dr.Maria Montessori ( ), normal gelişim göstermeyen zihinsel engelli çocuklarla ilgilenmiş ve onların özel bir eğitimden geçirilerek gelişmelerine yardımcı olabileceğini savunmuştur. Aynı yöntemlerin normal gelişim gösteren çocuklar için de kullanılabileceğini düşünen Montessori, çalışmalarını eğitim alanına yöneltmiştir. Montessori eğitimi 2,5-6 yaş arasındaki çocukları kapsayan özgüven, ne istediğini bilme ve uygulama, bağımsızlık, konsantrasyon, düzenlilik, yardımlaşma ve başkalarına karşı saygıyı yerleştirme ve geliştirme üzerine odaklanmıştır. Neden Motessroi? Montessori yaklaşımı çocuklara etkinliklere kendiliklerinden katılması için güdülemeye, tekrarlamalı somut deneyimler aracılığı ile yeteneklerini geliştirmeye, sosyal etkileşim ile işbirliği yaparak öğrenmeye teşvik eder. Okula ilk başladığında kendisinden yaşça büyük ve deneyimli çocuklardan öğrenme olanağı bulan çocuklar, daha sonraları kendi edindiği bilgiler ışığında beceri kazandığı konularda daha az deneyimli olan çocuklara yardımcı oluyorlar. Montessori Sınıfları Nasıl Olur? Montessori sınıflarında farklı alanlara yönelik hazırlanmış olan materyaller bulunur. Bu materyaller farklı yaşlarda olan çocukların gereksinimlerini karşılayacak özellikler taşır. 2,5 yaşındaki bir çocuğa yada 6 yaşlarında olan başka bir çocuğa hitap eden materyaller bir sınıf ortamında aynı anda bulunmaktadır. Montessori yaklaşımında çocuğun özgür bir ortamda olması önemlidir. Çocuklar kendi karar verdikleri materyallerle ilgilenirler. Ayrıca günümüzde sıklıkla kullanılan ceza ve ödül kavramlarının bu yaklaşımda yeri yoktur. Önemli olan çocuğun kendi isteği ile öğrenmesidir. Okulumuzda Montessori Uygulaması Nasıl Olmaktadır? Yetişkinler için sıradan olan bulaşık yıkama, sebze doğrama, masa temizleme, çiçek bakımı, ayakkabı cilalama gibi olaylar küçük çocukların gözünde yapılabilecek önemli görevler arasındadır. Çocuklar Montessori yaklaşımında yer alan bir işlemin tamamlanması için gereken sırayı takip ederler ve detaylara önem vermeyi öğrenirler. Çocuğun sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek, aynı zamanda çocuktan çocuğa öğretmeyi desteklemek amacıyla karma yaş grubu eğitimi vardır. Çoğu zaman öğretmen çocuğu bireysel olarak alır ve çalışmaları yürütür. Diğer çocuklar ise öğretmenin daha önce öğretmiş olduğu malzemeleri kullanarak öğrenme sürecine devam ederler. Öz bakım becerilerini geliştirmeye yönelik malzemeler, duyu materyalleri, matematik materyalleri, dil malzemeleri ve kültür malzemeleri kullanılmaktadır.

7 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ MONTESSORI SINIF ÇALIŞMALARI (5-6 YAŞ) Barış Köşesi Pratik Yaşam Çalışmaları (Kahvaltıda dağıtım ve temizlik) Sayı Tanıma ve Oluşturma Çalışmaları

8 WHAT WE LEARNT IN JANUARY (4 YEAR OLDS) SHAPES Square Triangle Circle Heart REVISION OF WINTER CLOTHES &SHAPES Hat Coat Boots Scarf Jumper GENERAL REVISION Numbers Colours Classroom Objects Weather Conditions Food The Mitten song The mittens on my hands Keep me warm Keep me warm Keep me warm The mittens on my hands Keep me warm All Winter long!

9 WHAT WE LEARNT IN JANUARY (4 YEAR OLDS) Shapes Song I see new shapes every day, Here's some new shapes, I can say... I see new shapes every day, Here's some new shapes, I can say... Circle, circle, circle, circle, Rolling through the town, Circle, circle, circle, circle, Rolling all around... I see new shapes every day, Here's some new shapes, I can say... I see new shapes every day, Here's some new shapes, I can say... Square, square, square, square, Squares everywhere, Square, square, square, square, Squares on top of bear... I see new shapes every day, Here's some new shapes, I can say... I see new shapes every day, Here's some new shapes, I can say... Triangle, triangle, triangle, triangle, Smiles with 3 sides, Triangle, triangle, triangle, triangle, Sliding down a slide... I see new shapes every day, Here's some new shapes, I can say... I see new shapes every day, Here's some new shapes, I can say... Triangle, circle, square, Now I feel like a star, Star, star, star, star, Shapes Counting and Clapping Song I can clap, I can sing, I can do anything! I can clap, I can sing, I can do anything! 1 circle, 1 clap 2 triangles, 2 claps 3 squares, 3 claps I can clap, I can sing, I can do anything! Build a Snowman Song Build a snowman (3) Big and round Shape three snowballs, different sizes Stack them tall and add a face. Dress the snowman (3) Big and round Dress him in last winter clothing, tie his scarf and add a hat. When the sun (3) Shines so birght Watch him melt and disappear Until winter comes again!

10 ENGLISH ACTIVITIES (4 YEAR OLDS) Let s Dress Up Story Narrator: Danny, Jack and Katie are looking for clothes. Danny: I ve got a hat and trousers, I ve got two green boots. Jack: I ve got a small hat. Katie: I ve got a hat and a skirt. I ve got two green boots. Jack: I ve got a big hat. Narrator: Katie and Danny are happy! Danny: I m Danny the cowboy. I ve got a hat and trousers. Katie: I m Katie the cowgirl. I ve got a hat and a skirt. I ve got two green boots. Jack: Ooops! Help! Jack: Ha, ha, ha! I m Jack the pirate. I m Captain Jack! Danny and Katie: Ha, ha, ha! Captain Jack!

11 ENGLISH ACTIVITIES (4 YEAR OLDS) I'm a Little Snowman song I'm a little snowman short and fat. Here is my scarf and here is my hat. When the snow is falling come and play. Build a snowman every day. The Winter Pokey song You put your right mitten in You take your right mitten out. You put your right mitten in And you shake it all about. You do the winter pokey, (shiver) And you turn yourself around. That's what it's all about! You put your left mitten in... You put your right boot... You put your left boot... You put your long scarf in... You put your warm cap in... You put your snowsuit in... 5 Little Snowmen song 5 Little Snowman out in the snow, Out came the sun and then there were 4, 4 Little Snowman out in the snow, Out came the sun and then there were 3. Continues until there are 0 snowmen.

12 ENGLISH ACTIVITIES (4 YEAR OLDS) Tommy Triangle chant I'm Tommy Triangle. Look at me! Count my sides. One, two, three. The Circle song A circle is a shape that goes round. A circle is a shape that goes round. A circle is a shape that goes round And round and round. A circle is a shape that goes round. Tiptoe slowly on the circle and go round. Tiptoe slowly on the circle and go round. Tiptoe slowly on the circle And go round and round and round. Tiptoe slowly on the circle and go round. Sammy Square chant Sammy Square is my name. My four sides are just the same. Turn me around, I don't care. I'm always the same. I'm Sammy Square. Just like a pizza song I love to play my triangle. It has three sides. It has three sides. Like a pirate s hat, A slice of pie, Or a sail on a boat that s floating by. I love to play my triangle. It has three sides. It has three sides. Just like a slice of pizza!

13 WHAT ARE WE GOING TO LEARN IN FEBRUARY? (4 YEAR OLDS) PETS Cat Dog Fish Bird Hamster FARM ANIMALS Horse Sheep Cow Duck Pig GEMS CONCEPTS Small Big Short Tall

14 WHAT WE LEARNT IN JANUARY (5 YEAR OLDS) Clothes Coat Shirt Skirt Tie Scarf Hat Emotions Happy Sad Scared Angry Surprised Sleepy Hungry Revision of Toys Ball Dolly Plane Train Robot Car Kite Blocks Puzzle Teddy Bear

15 WHAT WE LEARNT IN JANUARY (5 YEAR OLDS) Crazy Quilt Story Tanya found a quilt. What s this? She asked her mother. It is a crazy quilt made from favorite clothes said Tanya s mother. Tanya pointed to a spot of gray. What s this from? she asked. That s from Uncle s favorite coat said her mother. Tanya pointed to a spot of blue. What s this from? she asked. That s from Grandpa s favorite shirt said her mother. Tanya pointed to a spot of red. What s this from? she asked. That s from Grandma s favorite skirt said her mother. Tanya had an idea. She found her brother s favorite shirt. She found her sister s favorite skirt. She found her father s favorite tie. She found her mother s favorite scarf. The next morning, her father said Where s my tie? Her brother said Where s my shirt? Her mother said Where is my scarf? Her sister said Where is my skirt? And Tanya said Good morning! Do you like my new crazy quilt? Emotions Rhyme When I am happy, I laugh, ha ha ha. When I am sad, I cry, boo boo boo. When I am angry, I yell, Aaa, aaa, aaa. When I am hungry, I eat, yumm, yumm, yumm. When I am sleepy, I sleep, shhht, shhht, shhht.

16 WHAT WE LEARNT IN JANUARY (5 YEAR OLDS) I Feel Story I feel many things during the day. When I tickle daddy in the morning, I feel silly. Before I eat breakfast, I feel hungry. When I hear a load noise, I feel surprised. When I hear music, I feel happy. When someone takes away my bucket, I feel mad. If a dog comes running after me, I feel scared. When I help put my toys away, I feel big. When my mummy is on the phone, I feel lonely. When grandma visits, I feel special. When I hide behind the couch, I feel sneaky. When I hit my sister, I feel sorry. After my bath, I feel clean. Before I go to bed, I feel like a hug. At the end of the day, I feel sleepy. Cinderella Dressed in Yellow Story Cinderlella dressed in yellow went downstairs to kiss her fellow. How many kisses did he get? Cinderella dressed in red went downstairs and bumped her head. How many bumps did she get? Cinderella dressed in blue went downstairs to find her shoe. How many shoes did she find? Cinderella dressed in green went downstairs to eat ice-cream. How many scoops did she get? Cinderella dressed in gray went downstrairs and out to play. How many hits did she get? I m H.A.P.P.Y SONG I m h a p p y, h a p p y, I know I am I m sure I am I m h a p p y!

17 WHAT WE LEARNT IN JANUARY (5 YEAR OLDS) 5 Little Pumpkins Song One little pumpkin smiling smiling. [Hold up one finger and then make a smiley face!] One little pumpkin smiling smiling. One little pumpkin smiling smiling. One little pumpkin is happy. [Smile and put your fingers on your cheeks.] Two little pumpkins pouting pouting. [Hold up two fingers and then frown and look down.] Two little pumpkins pouting pouting. Two little pumpkins pouting pouting. Two little pumpkins are grumpy. [Cross your arms and frown.] Three little pumpkins yawning yawning. [Hold up three fingers and then cover your mouth with your hand as you yawn.] Three little pumpkins yawning yawning. Three little pumpkins yawning yawning. Three little pumpkins are sleepy. [Stretch and yawn like you are falling asleep.] Four little pumpkins crying crying. [Hold up four fingers and then pretend to wipe a tear from your eye.] Four little pumpkins crying crying. Four little pumpkins crying crying. Four little pumpkins are sad. [Wipe tears from both eyes with both hands.] Five little pumpkins laughing laughing. [Hold up five fingers and then hold your tummy as you pretend to laugh.] Five little pumpkins laughing laughing. Five little pumpkins laughing laughing. Five little pumpkins are playing. [Run around the room!]

18 ENGLISH ACTIVITIES (5 YEAR OLDS) Let s play Story Narrator: Captain Jack, Katie and Danny are in the bedroom. Captain Jack wants to play. Fluffy is sleeping. Captain Jack: Let s play with the car! Brnn! Brrnn! Katie and Danny: What a noisy! Stop! Be quiet! Captain Jack: Let s play with the teddy! Let s play with the teddy. Grr! Grr! Katie and Danny: What a noisy teddy! Stop! Be quiet! Captain Jack: Let s play with the ball. Let s play with the ball. Katie and Danny: What a noisy ball! Stop! Be quiet! Katie: Let s play with the balloon! Let s play with the balloon! Danny: the balloon is quiet. What a good idea! Katie: Oh, no! The balloon is noisy, too! Fluffy: Miaow! Captain Jack:, Katie and Danny: Sorry, Fluffy. Toys Song What is red? What is red? Can you see? (2) I can see a scoter. (2) Point with me. (2) What is pink? What is pink? Can you see? (2) I can see a dolly. (2) Point with me. (2) What is yellow? What is yellow? Can you see? (2) I can see a teddy (2) Point with me. (2) What is purple? What is purple? Can you see? (2) I can see a ball. (2) Point with me. (2) What is green? What is green? Can you see? (2) I can see a car. (2) Point with me. (2) What is blue? What is blue? Can you see? (2) I can see a train. (2) Point with me.

19 WHAT ARE WE GOING TO LEARN IN FEBRUARY? (5 YEAR OLDS) Farm Animals Duck Sheep Horse Pig Cow Bird Hen Goat Transport Car Bus Train Plane Motorbike Lorry Rooster Jobs Doctor Teacher Chef Nurse Pilot Farmer Fire-fighter Dentist

20 WHAT WE LEARNT IN JANUARY (6 YEAR OLDS) SHAPES Circle Square Triangle Rectangle Star Heart REVISION OF WEATHER&SEASONS sunny rainy cloudy windy snowy spring summer autumn winter ROUND IS A PANCAKE RHYME Round is a pancake, Round is a plum, Round is a doughnut, Round is a drum. Round is a puppy, Curled up on a rug. Round are the spots, On a wee ladybug. Look all around, On the ground, in the air, You will find round things everywhere!

21 WHAT WE LEARNT IN JANUARY (6 YEAR OLDS) SHAPES SONG A circle, a triangle, a square, a heartx2 Can you see a circle? Yes, I can! Yes, I can! Can you see a triangle? Yes, I can! Yes, I can! Can you see a square? Yes, I can! Yes, I can! Can you see a heart? Yes, I can! Yes, I can! SHAPES SONG I m a square, I m a square You can see me everywhere, I have four sides, I m a square, I m a square! I m a circle, I m a circle, I go round and round and round, I have only one side, I m a circle, round and round! I m a triangle, I m a triangle, I m a pointy little shape. I have three sides, I m a triangle, triangle.

22 ENGLISH ACTIVITIES (6 YEAR OLDS) THE LONDON WEATHER STORY Narrator: here s Katie, Danny, Fluffy ND Captain Jack. Captain Jack: Where are we? I can t see. Danny: What a horrible weather! It s foggy. Captain Jack: Look! A big red bus! We are in London! All: Wow! London! Let s see London on the bus! Narrator: Fluffy, Katie, Danny and Captain Jack are on the bus. Captain Jack: Where are we? I can t see. Danny: What a horrible day! It s cloudy. Katie: I m sad. I can t see London. Captain Jack: Where are we? I can t see. Danny: What a horrible day! It s raining. It s wet. THE WET AND DRY SONG It s raining, raining, raining It s wet, wet, wet My jumpers and trousers are wet And my shoes, too I m sad. Boo, hoo! It s sunny, sunny, sunny It s dry, dry, dry My jumper and trousers are dry And my shoes, too I m happy. Hurray! Katie: I m sad. I can t see London. Danny&Katie: Captain Jack! Do your magic! Quick! Quick! Captain Jack: Abracadabra!1, 2, 3! Captain Jack: I can see. There s Big Ben! Katie&Danny: What a lovely day! It s sunny and windy! It s dry! All: Let s see London! Hooray!

23 ENGLISH ACTIVITIES (6 YEAR OLDS) THE WEATHER SONG What s the weather like? It s sunny, sunny, sunny It s sunny, sunny, sunny! What s the weather like? It s cloudy, cloudy, cloudy It s cloudy, cloudy, cloudy! What s the weather like? I s rainy, rainy, rainy It s rainy, rainy, rainy! What s the weather like? It s windy, windy, windy It s windy, windy, windy! What s the weather like? It s snowy, snowy, snowy It s snowy, snowy, snowy!

24 ENGLISH ACTIVITIES (6 YEAR OLDS) THE STORY SONG Where are we? I can t see! It s foggy, foggy, foggy. We can t see London! Where are we? I can t see! It s cloudy, cloudy, cloudy. We can t see London! Where are we? I can t see! It s rainy, rainy, rainy. We can t see London! We can see! We can see! It s sunny, sunny, sunny. We can see London! REVISION OF DAILY ROUTINES Brush your teeth&hair wash your face have breakfast& lunch&dinner, eat sleep go to bed go to school come home watch TV play in the garden get dressed have a bath

25 ENGLISH ACTIVIES (6 YEAR OLDS) LIZARD THE WIZARD STORY Mini Magic Unit 4 Lizard: Wow! Look at the animals! Hello little animals! Animals: Hello! Dr. Monkey: What s your name? Lizard: Lizard the Wizard. Dr. Monkey: Look at me! I can cycle! Lizard: Can I play with you? Dr. Monkey: No! You can t! Lizard: Oh! Frog! Frog: Lizard the Wizard! Look at me! I can skip! Lizard: Can I play with you? Frog: No! You can t! Lizard: Oh! Dog! Dog: Lizard the Wizard, look at me! I can dance! Lizard the Wizard: Can I play with you? Dog: No! You can t! Lizard: Oh! Cow! Cow: Lizard the Wizard, look at me! I can skate! Lizard: Can I play with you? Cow: No! You can t! Lizard: I can t play with you, but I can make a spell! Abracadabra, abracadoo Red, yellow, green and blue I touch my head I touch my arm

26 ENGLISH ACTIVITIES (6 YEAR OLDS) STORY CONTINUED Little Elephant: What s the matter? Animals: We can t move! Little Elephant: Naughty Lizard the Wizard. Lizard the Wizard: Sorry! Lizard the Wizard: Abracadabra, abracadoo! Red, yellow, green, and blue! I touch my head! I touch my arm! 1, 2, 3, 4, 5, 6! Animals: Thank you, Lizard the Wizard! Sorry, Sorry! Animals and Lizard the Wizard: Horray! Hooray! Let s play! I VE GOT A BICYCLE CHANT I ve got a bicycle, a bicycle x2, I can cycle! I ve got a radio, a radio, a radio x2, I can dance! I ve got a skipping rope, a skipping rope, a skipping rope x2, I can skip! I ve got rollerskates, rollerskates, rollerskates x2, I can skate!

27 ENGLISH ACTIVITIES (6 YEAR OLDS) LIZARD THE WIZARD STORY SONG Lizard the Wizard, look at me! I can cycle! I can cycle! Can I play with you? Can I play with you? No! You can t! You can t! Lizard the Wizard, look at me! I can skip! I can skip! Can I play with you! Can I play with you? No! You Can t! You can t! Lizard the Wizard, look at me! I can dance! I can dance! Oh, Dog! Can I play with you? Can I play with you? No, You can t! You can t! Lizard the Wizard, look at me! I can skate! I can skate! Oh, Cow! Can I play with you? Can I play with you? No! You can t! You can t! I can t play with you, but I can make a spell! Abracadabra, abracadoo, Red, yellow, green and blue. I touch my head,i touch my arm... 1, 2, 3, 4, 5, 6 Freeze! Help! Help! Help! We can t move! We can t move! Abracadabra, abracadoo, Red, yellow, green and blue. I touch my head,i touch my arm... 1, 2, 3, 4, 5, 6...GO! Thank you Lizard the Wizard! Sorry! Sorry! You can play with us! Little Elephant: What s the matter? Animals: We can t move! Little Elephant: Naughty Lizard the Wizard. Lizard: Sorry! Abracadabra, abracadoo Red, yellow, green and blue I touch my head I touch my arm 1, 2, 3, 4, 5, 6...GO! Animals: Thank you Lizard the Wizard! Sorry, Sorry! You can play with us!

28 ENGLISH ACTIVITIES (6 YEAR OLDS) The Princess and the Dragon story

29 ENGLISH ACTIVITIES (6 YEAR OLDS) The Princess and the Dragon Story Once upon a time there was a king and queen who lived in a golden castle with their beautiful daughter. One night an ugly ogre captured the beautiful princess and locked her up in his tall, dark tower. Help me! Roar! The king and queen were very sad. They promised to give a bag of gold to the knight that rescued the princess. Please save our princess! We ll save the princess! All the knights in the land wanted to rescue the princess. They rode to the tower as fast as they could. Help me! Roar! The ugly ogre roared with anger when he saw the knights. His roar was so scary that they rode away as fast as they could. One day a friendly dragon was flying over the ogre s tower when he heard the princess cry for help. Help me! The dragon flew down to the tower, took a big fiery breath and blew the ogre far away over the mountains and into the ocean. Come with me princess, don t be scared! Thank you for saving me. My pleasure, princess. The dragon rescued the princess from the tower and gently put her on his strong back. They flew high in the sky. They flew over the tower and the castle, over the mountains and caves, and out towards the deep blue ocean. Whee! I can fly! The dragon took the princess back to her mother and father at the castle and everyone was happy.

30 ENGLISH ACTIVITIES (6 YEAR OLDS) Ali and the Magic Carpet Story One very hot day Ali finds a carpet in his uncle s shop. Suddenly the carpet jumps! It moves and flies off into the air. Hey what s happening? says Ali. A loud booming voice comes from the carpet, Welcome oh master I am a magic carpet. First they fly up into the sky and land in a jungle. It s hot and wet, and it s raining. Then they fly to the desert, it s very, very hot.and dry. After that they fly to the South Pole. There is lots of snow and ice and it s freezing. Where are we now? I can t see? says Ali. In the mountains can you see me? It s very foggy. says the mountain lion. Then they fly to the forest, it s very windy there. Then they fly to an island in the sea. There is thunder and lightning. Let s go home. says Ali. Finally they fly back home. The carpet lands in the shop and Ali gets off. Wow what an adventure! says Ali.

31 WHAT ARE WE GOING TO LEARN IN JANUARY? (6 YEAR OLDS) Ali and the Magic Carpet Story

32 ENGLISH ACTIVITIES (6 YEAR OLDS) REVISION OF FARM ANIMALS cat dog sheep cow pig duck horse REVISION OF WINTER CLOTHES boots coat jumper hat mittens socks scarf trousers COLOURFUL FARM ANIMALS SONGS Pink pig, pink pig rolling around, In the mud on the ground. Red rooster, red rooster strutting around, Pecking at seeds lying on the ground. Black cow, black cow walking a round, Eating green grass on the ground. Yellow duck, yellow duck waddling around, Eating seeds, crawling on the ground. Brown horse, brown horse galloping around, Eating oats and hay lying on the ground. DRESS UP WARMLY RHYME The day is cloudy and the wind is bold. Dress up warmly, you mustn't get cold! Put on your jacket and zip it up tight, put on your left boot, put on your right. Put on your scarf and put on your cap, put on your mittens and clap-clap-clap! Go outside and play and play. Come in again, and then we'll say- Take off your jacket that was zipped up tight, take off your left boot, take off your right. Take off your scarf, take off your cap, take off your mittens, and then take a nap!

33 WHAT ARE WE GOING TO LEARN IN FEBRUARY? (6 YEAR OLDS) JOBS teacher doctor nurse dentist pilot policeman chef farmer waiter driver NEIGHBORHOOD bakery school restaurant park supermarket airport hospital cinema toyshop fire fighter astronaut PARTS OF THE HOUSE&FURNITURE bedroom, kitchen bathroom living room bed lamp TV cupboard chair table sofa mirror

34 ŞUBAT AYI OYUN GRUBU EĞİTİM PROGRAMI SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ İlgi köşelerinde oyun: Evcilik Blok Eğitici oyuncaklar Kitap Fen ve Matematik Köşeleri TÜRKÇE ETKİNLİKLERİ Ördek Ailesi Parmak Oyunu Paytak Penguen ve Renkli Çoraplarım Hikâye Kitabı OYUN/DRAMATİZASYON ETKİNLİKLERİ Müzik Eşliğinde Dans Eller Başta, Eller Burunda Oyunu Paylaşma Oyunu At The Zoo Sabah Yogası Bahçe Oyunları FEN ETKİNLİKLERİ Doğadaki dedektifler iş başında KAVRAMLAR Sayı Kavramları 1-3 arası sayıları ritmik sayma Renk Kavramı: Kırmızı-Sarı Zıt Kavramlar: Büyük-Küçük YARATICI SANAT ETKİNLİKLERİ Yoğurma Maddeleri: Oyun Hamuru, Kil Hamuru. Boyama Çalışmaları: Parmak boyası ile Çizgi çalışmaları, Sulu boya ile kil hamuru

35 ŞUBAT AYI OYUN GRUBU EĞİTİM PROGRAMI ŞARKILAR KÜÇÜK DOSTUM Küçük dostum gelsene Ellerini versene eller şap şap şap Ayaklar rap rap rap Dönelim dön dön dön Zıplayalım zıp zıp zıp PARMAK OYUNLARI ÖRDEK AİLESİ Bu babak ördek Bu anne ördek Bunlarda yavruları gölde yüzüyorlarmış. Vak vak vak vak diyorlarmış. Bir balık görünce yiyorlarmış.

36 BRANŞ ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır.) MÜZİK EĞİTİMİ Gökkuşağı şarkısı (piyano eşliği) El Ele Kol Kola şarkısı (piyano eşliği) Pyotr İlyiç Çaykovski hikayesi Karga ile Tilki şarkısı (piyano eşliği) Do-Re-Mi şarkısı (piyano eşliği) Hello Bonjour şarkısı (piyano eşliği)

37 BRANŞ ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır.) BALE-MODERN DANS Vücut esnekliği ile ilgili hareketler Dans hareketleri Müzikle birlikte dans alışması Takla ve köprü Ritim çalışması JİMNASTİK Ön eğik düzlemde yuvarlanma Yaratıcılık ve hayal gücün kullanarak hareket bütünlüğünü sağlama Mum duruşu köprü Kuvvet, koordinasyon ve çabukluk becerilerini geliştirme Top zıplatma egzersizleri Küçük araçların üzerinden atlama Tünel oyunu

38 BRANŞ ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır.) GÖRSEL SANATLAR Doğa Sevgisi sergisi Mahallemizi ve Evlerimizi Tanıyalım konu başlıklı resim sergisi İnsan figürlerinin yoğun kullanıldığı kompozisyon çalışması Miro nun eserlerinden yola çıkılarak çalışmalar Figür çizimlerinde bedenimizi oluşturan kol, bacak, baş ve gövde uygulanır. Origami çalışmaları Fosil çalışması Renkli çalışmalara ağırlık verilir. Boya ve sulu boya ile resim yüzeyini tamamlayabilme Büyük küçük kavramlarını resimlerde uygulama Frotaj tekniği ile doku çalışmaları

39 BRANŞ ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır.) BİLİM/TEKNOLOJİ Resim programında renklerle çalışma, Paint Programı ile Dikdörtgen, üçgen vb. şekil çizme ve içini boyama Kış mevsimi konulu resim çalışması Resimleri kaydetme uygulaması

40 BRANŞ ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır.) Çocuk Yogası Nedir? ÇOCUK YOGASI Çocuk Yogası, çocukların yaşam enerjilerini, asanalar (temel duruş biçimleri) ve pranayama (doğru nefes alma tekniği) ile açığa çıkarır. Asanalar, doğa, insanlar, hayvanlar ve objelerden esinlenerek hazırlanmıştır. Aslında çocuklarda tükenmek bilmeyen bir enerji vardır, ancak çağımızda bu enerjiler bilgisayar başında ya da televizyon karşısında yanlış yönlendirmeler ile boş yere harcanmaktadır. Bu sonsuz enerjiyi iyi yönde değerlendirme ve pozitif alana kaydırmak için yoga en iyi çalışmalardan biridir. Asanalar yapılırken taklit edilen ağaçlar, hayvanlar onlara yeniden doğa bilincini kazandırır. Asanalar aynı zamanda insan anatomisi ile ilgili yeni bilgiler edinmelerini sağlar. Çocuk Yogası yapıldıkça çocukların aklını ve bedenini birleştirir. Farkındalığı artırır, kendini düşünme ve kendine güveni geliştirir. Sonuçta bu hızlı değişim süresinde daha sakin, huzurlu, uysal, barışsever ve kendine güvenli ve dünyaya uyum sağlamada daha pozitif bir bakış açısı sağlar. Çocuk Yogasının Fiziksel Faydaları: Sinir ve salgı bezlerini stimüle eder, iç organları düzenler. Bedene de, akla öğrettiği gibi, esnekliği öğretir. Güç, esneklik ve koordinasyon becerileri sağlayarak, spor ve diğer fiziksel faaliyetler sırasında incinmeyi engeller. Çocuk kuvvetliyse denge ve esneklik kazandırır, denge ve esnekliğe zaten sahipse, ona kuvvet kazandırır. Çocuk Yogasının Zihinsel Faydaları: Daha kolay öğrenme ve yeni şekillerde öğrenmek için olumlu düşünce ve motivasyonu kazanmak. Yarışma stresi olmadan, kendileri ve çevreleri için farkındalık geliştirmeyi, kendilerini incelemeyi ve keşfetmeyi öğrenmek. Konsantrasyon, odaklanma ve dikkati geliştirmek, böylece öğrenme becerileri gelişir. Kendine güven, başarı ve arzu edilen bir şeyi elde etmek için yollar sunmak. Hayal gücü ve yaratıcılığı geliştirmek, ifade etmek. Anatomi ve fizyolojiyi öğretmek.

41 BRANŞ ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır.) OKULUMUZDA YOGA ÇALIŞMALARI Sessizlik Yürüyüşleri Jimnastik ile Güne Merhaba Vücudumuzu Uyandırıyoruz Kedi-köpek-kuş yoga hikayesi

42 DUYURULAR DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN! Zeynep AKINCI

43 SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ DEMOKRASİ EĞİTİMİ Çalışmanın Amacı Çocukların kendileri ile ilgili hizmetlere karşı duyarlılığını arttırmak- Tanıma ve değerlendirme becerisi Çocukların okuldaki sorumlulukları ve yetkileri hakkında dikkatlerini çekmek- Üretken olma becerisi Çocukların okul yaşantısı ile ilgili süreçlere katılımını teşvik etmek, katılımı artırmak İşbirliği ve takım çalışması becerisi Çocuklarla eğitimciler arasındaki ilişkileri geliştirmek- İletişim becerisi Çocuklara fikirlerinin dikkate alındığını ve saygı gördüklerini hissettirmek- Eleştirel düşünme, sorgulama becerisi Çevrelerini şekillendirmede kendi güçlerini farkına varmalarını sağlayarak özgüvenlerini geliştirmek- Problem çözme becerisi Okulumuzda demokrasi eğitimi kapsamında Kasım ayında Partide hangi oyunu oynayalım? oylamasını gerçekleştirdik. Seçim turunda toplam 29 oy kullanılmış olup, 21 oy alan Kaşık Oyunu okulumuzun en çok tercih ettiği oyun olmuştur. Okulumuzda demokrasi eğitimi kapsamında bu ay, Sınıfımıza hangi oyuncağı alalım oylamasını gerçekleştireceğiz. Puzzle-mutfak eşyası-hayvan

44 OKUL / AİLE ETKİNLİKLERİ ÇOCUKLARLA FELSEFE Hava Gözle Görünebilir Mi? OCEAN SINIFI İşte aldığımız cevaplar : Bella Su BEHKAM: Görülemez. Zeynep AKINCI: Ben göremiyorum ki.. Berk İŞLER: Göremem ben dinazorlar görebilir. Egemen ERTAN: Havayı gözle göremem. Defne TOPÇU: Hava gözle görünmez. Aslı Ece AYYILDIZ: Göremeyiz. Arel NALÇAKAN: Havayı görebiliyorum, bulutludur. Mihrimah Rüya EROĞLU: Nefes alıp veririz havayı. Elif BALCI: Hayır havayı göremeyiz. Emre Şahin: Göremem. Aslı KERMAN: Görünür, bugün hava güzel bahçeye çıkarmıyız? James Poyraz ŞİNEL: Görünür. Engin Efe DÖNMEZ: Evet hava güzel. Meryem Zülal ÖZHAN: Evet.

45 OKUL / AİLE ETKİNLİKLERİ ÇOCUKLARLA FELSEFE Kutuplar Eriyor,! Ne yapabiliriz? JUNGLE SINIFI İşte aldığımız cevaplar : Esranur GRENIER: Güneş sistemi eritiyor. Mert Buğra KUZU: Çevremizi kirletmemeliyiz. Deniz Nil UTKU: Güneş buzlara çok ısıyla vurduğu için buzlar eriyor. İbrahim Efe TANRIKULU: Doğamızı korumalıyız. Yasemin Beren AYDINER: Güneş buzlara vurduğu için kutuplar eriyor. Beren KÖSEOĞLU: Güneş buzları ısıtır. Can KANBER: Buzlar güneş çıkınca eriyor. Demir AKIN: Güneş çıkınca buzlar eriyor. Zeynep HASDEMİR: Güneş buzları eritir.

46 OKUL / AİLE ETKİNLİKLERİ AİLE KATILIMI OCEAN SINIFI DÖNMEZ AİLESİ (Saat 10:30-11:00) BALCI AİLESİ (Saat ) JUNGLE SINIFI AYDINER AİLESİ (Saat ) HASDEMİR AİLESİ (Saat ) ÇOK ÖNEMLİ!!! Lütfen aile katılımı için sınıflarımıza geldiğinizde çocuklarımıza çok küçük de olsa hediye getirmeyelim. Birkaç uygulamadan sonra çocuklarımız sizlerin kendileri için ne getirmiş olabileceğinize odaklanıyor ve uygulamamız amacından çıkıyor. Eğer isterseniz okul kitaplığımıza eklenmek üzere bir adet kitap getirebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

47 OKUL / AİLE ETKİNLİKLERİ Okul içerisinde sağlıklı bir iletişim kurulabilmesi için okul-çocuk-aile işbirliği çok önemli bir faktördür. Bizler de, eğitimciler olarak zaman zaman; Küçük Işıklılar aracılığıyla sizlerden isteklerde bulunacağız. Bu çalışmalar için siz velilerimizin desteğini bekliyoruz. Duyarlılığınız için şimdiden çok teşekkür ederiz. ÖNEMLİ DUYURULAR!!! Parti günü için süslediğiniz beyaz tişörtlerinizi okul çantasına koymayı unutmayın!

48 OKUL / AİLE ETKİNLİKLERİ KİTAP ÖNERİLERİMİZ KÖPEKLER BALE YAPMAZ Yazar : Anna Kemp Yayın Evi : Pearson Longman Benim köpeğim farklıdır. Diğer köpeklere benzemez. Onlar gibi davranmaz. Tuvaletten su içmez, terlikleri ısırmaz, kedileri kovalamaz. Benim köpeğim müziği, dans etmeyi, ay ışığını sever. Dedim ya, benim köpeğim farklı, kendini köpek gibi hissetmez. Benim köpeğim kendini balerin zanneder!" MEMO VE AY Yazar : Alice briere-haquet Yayın Evi : Mavi Bulut Yayıncılık Sevdiklerimize neler verebiliriz? Onlar için neleri göze alabiliriz? Sevdiklerimizi kucaklamak için açtığımız kollarımız nereye kadar uzanabilir? Küçük Memo annesine sevgisini ifade edebilmek için ona büyük bir hediye vermek istedi; annesinin yüreği gibi kocaman, şefkatli kucağı gibi sıcacık, pırıl pırıl gülümseyişi gibi aydınlık... Ama böyle bir hediyeyi almak kolay değildi. Memo'nun da yüreği annesininki gibi kocaman olmalı ki buna bir çare buldu. Eh, bunda boyunun bir parmak uzamasının da etkisi oldu...

49 OKUL / AİLE ETKİNLİKLERİ KİTAP ÖNERİLERİMİZ ÇOCUĞUNUZUN BEYNİNE HOŞ GELDİNİZ YAZAR ADI YAYINLAYAN : SAM WANG, SANDRA AAMODT : NTV YAYINLARI Çocuğunuzun Beynine Hoş Geldiniz gebeliğin başlangıcından üniversite- ye kadar olan tüm dönemleri ele alıyor, çünkü her ne kadar bu konudaki pek çok kitap ilk üç yılla sınırlı kalsa da, beynin gelişimi çok daha uzun süre devam eder. Bir çocuğun beyninin gelişimi ve olgunlaşması, on yıllar süren karmaşık bir süreçtir. Çocuğunuzun beyni, üniversiteye gidene kadar gelişmeye ve çevresine uyum sağlamayı sürdürür. Dolayısıyla, çocuğunuz yeni doğan da olsa, bebek ya da ergen de olsa bu kitaptan yararlanabilirsiniz. Çocuğunuzun Beynine Hoş Geldiniz bilinen yanlışları yıkacak, şaşırtıcı iç görüler ortaya çıkaracak ve çocuğunuz hakkında düşünme şeklinizi geliştirecek..

50 BUGÜN OKULDA NE GÜNÜ? SEVGİLİ VELİLER LÜTFEN UNUTMAYALIM! Sevgili veliler, Bu özel etkinlik günlerini düzenlememizin sebebi; çocuklarımıza sorumluluk kazandırma, paylaşma, bir işi takip edebilme ve kendine ait eşyayı, nesneyi koruyabilme becerisinin gelişimine yardımcı olmaktır. Aynı zamanda bu etkinlikleri gerçekleştirebilmek için çocuklarımız sizlerden yardım isteyeceklerinden, ebeveyn olarak okul programının içinde yer almak, sizleri bizlerle daha da yakınlaştıracaktır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz. OCEANS OYUNCAK GÜNÜ; yıl boyunca her hafta Pazartesi günü, taşınması güç olmayan, hiçbir tehlike unsuru içermeyen oyuncaklarından birini okulumuza getirebilir ve arkadaşlarınızla birlikte oynaya bilirsiniz. (Sevgili anne babalar, tabanca türü vurucu kırıcı nitelikteki eylemleri çağrıştıran hiçbir oyuncağın kesinlikle okulumuzda kullanılmasına izin vermiyoruz. Çocuklarımızın oyuncak seçiminde bu konuya titizlik göstereceğinizden eminiz, teşekkür ederiz.) KİTAP GÜNÜ; yıl boyunca her hafta Salı günü, evimizdeki kütüphanemizden seçtiğimiz bir öykü kitabını okulumuza getiriyor ve hafta boyunca bu kitaplarımızla ilgili çalışmalar yapıyoruz. OYUNCAK GÜNÜ; yıl boyunca her hafta Çarşamba günü de oyuncak günü olarak değerlendirilecektir. ENSTRÜMAN; yıl boyunca her hafta Perşembe günü evden istediğiniz bir enstrümanı ya da evde kendi yarattığınız bir enstrümanı okula getiriyor ve hep birlikte oynuyoruz. OYUNCAK GÜNÜ; yıl boyunca her hafta Cuma günü de oyuncak günü olarak değerlendirilecektir.

51 BUGÜN OKULDA NE GÜNÜ? SEVGİLİ VELİLER LÜTFEN UNUTMAYALIM! Sevgili veliler, Bu özel etkinlik günlerini düzenlememizin sebebi; çocuklarımıza sorumluluk kazandırma, paylaşma, bir işi takip edebilme ve kendine ait eşyayı, nesneyi koruyabilme becerisinin gelişimine yardımcı olmaktır. Aynı zamanda bu etkinlikleri gerçekleştirebilmek için çocuklarımız sizlerden yardım isteyeceklerinden, ebeveyn olarak okul programının içinde yer almak, sizleri bizlerle daha da yakınlaştıracaktır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz. JUNGLE OYUNCAK GÜNÜ; yıl boyunca her hafta Pazartesi günü, taşınması güç olmayan, hiçbir tehlike unsuru içermeyen oyuncaklarından birini okulumuza getirebilir ve arkadaşlarınızla birlikte oynaya bilirsiniz. (Sevgili anne babalar, tabanca türü vurucu kırıcı nitelikteki eylemleri çağrıştıran hiçbir oyuncağın kesinlikle okulumuzda kullanılmasına izin vermiyoruz. Çocuklarımızın oyuncak seçiminde bu konuya titiz Lik göstereceğinizden eminiz, teşekkür ederiz.) KİTAP/bilmece/fıkra GÜNÜ; yıl boyunca her hafta Salı günü, evimizdeki kütüphanemizden seçtiğimiz bir öykü kitabını, yeni bir bilmece ya da fıkrayı okulumuza getiriyor ve hafta boyunca bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. ARTIK MATERYAL GÜNÜ; yıl boyunca her hafta Çarşamba günü evinizde kullanmadığınız (tuvalet kağıdı rulosu, düğme, kumaş, şişe vb.) materyalleri öğrenciler okula getiriyor ve yaratıcıklarını kullanarak çeşitli eserler ortaya çıkartıyoruz. KÜÇÜK PROFESORLER GÜNÜ: yıl boyunca her hafta Perşembe günü araştırmış ve öğrenmiş olduğumuz deneyleri okula getiriyor ve birlikte yeni bilgiler öğreniyoruz. BİLİNMEYEN KELİMELER GÜNÜ: yıl boyunca her hafta Cuma günü bilmediğimiz bir kelimeyi önceden öğrenip okula getiriyor ve arkadaşlarımıza anlatarak kelime bilgimizi çoğaltıyoruz.

52 SEVGİ MENÜSÜ Sevgili Veliler, Okulumuzda Sevgi Menüsü adlı etkili iletişim temeline dayalı bir program uygulamaktayız. Özellikle çocuklarınızla ebeveynler olarak baş başa kaldığınızda uygulayabileceğiniz etkinliklerden oluşan bu program, aynı zamanda okul-aile işbirliğini destekleyici niteliktedir. Sevgi Menüsü programı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma TUĞRUL tarafından geliştirilmiştir ve aynı üniversitenin Uygulama Anaokulu nda kullanılmaktadır. Aşağıdaki metin Prof. Dr. Belma TUĞRUL un Sevgi Menüsü isimli yazısından alınmıştır. Sevgi henüz dünyaya gelmeden önce, anne karnında oluştuğumuz andan itibaren bizi etkisi altına alan, tanıştığımız ilk duygudur. Sevgi yaşamla buluştuğumuz an beslenmeye başlar ve yaşam boyu temel gereksinim olarak önemini sürdürür. Sevgi alanı da vereni de besleyen sihirli bir güçtür.

53 SEVGİ MENÜSÜ Aile Etkileşim Programı Prof. Dr. Belma TUĞRUL BİZ BİRBİRİNİN SEVGİSİNE GEREKSİNİM DUYAN.AİLESİYİZ. Çocuğunuza EVET yada HAYIR demeden önce iyice düşünün, kararlılığınız sizi güvenilir kılacaktır. Unutmayın, çocuklar ebeveynlerini ikna etme konusunda güçlü psikolojik silahlarla donatılmışlardır. Çocuğunuza kendi çocukluğunuzu ve çocukluk anılarınızı anlatın. Aile büyükleriniz hayatta ise onlardan yararlanın. Eğer tüm aile evde ise yemek saatlerinde mutlaka beraberce yemek yiyin. Çocuğunuzun yanında eşinize bugün neler yaptın? merak ediyorum deyin ve birbirinizi dinleyin. Çocuğunuzun günü hakkında da merakınızı dile getirin. Bu birbirinize duyarlılığınızı geliştirir. Ağaçlardaki değişikliklere dikkat çekin. Okula geliş yolunuzdan kendiniz için bir ağaç seçin. O sizin ağacınız olsun. Her gün ona ulaşmak, onu bulmak hedefiniz olsun, gözlemlediğiniz değişiklikleri konuşun. İsterseniz önünde fotoğraf bile çektirebilirsiniz. Başkalarının yanında çocuğunuzu ve eşinizi övün, güzel yaptığı şeylerden bahsedin. Bu özgüveni geliştirmeye destek sağlar ve sosyal prestij kazandırır. Alışverişe çıktığınızda yiyeceklerin paketlenmesine dikkat çekin. Farklı özelliklerdeki yiyecek ve içeceklerin paketlenmesin- deki farklılıklar, yiyeceklerin özelliklerini keşfetmesi açısından önemlidir. Çocuğunuzdan sizin için bir şey yapmasını isteyin. Bu çocuğun başkalarının ihtiyaçlarını anlamasını güçlendirir. Çocuğunuzu, eşinizi planınızdan haberdar edin. Gününüzü özellikle tatil günlerinizi beraber planlayın. Ailece dışarı çıkmak her zaman yeterli değildir. Çocukların sokağa çıkarken nereye gidileceğini, ne yapılacağını bilmeye ihtiyaçları vardır.

54 GELİŞİM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI PORTAGE GELİŞİM ÖLÇEĞİ ( 4 YAŞ ) SINIF ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER Sessiz Çığlık oyunu Dil Gelişim Alanı 48: %90 oranında sesimin tonunu kontrol edebiliyorum. Fark oyunu Bilişsel Gelişim Alanı 61: Nesnelerin benzer ve farklı olduğunu söylüyorum. Parmakların Hikayesi etkinliği Fiziksel Gelişim Alanı 78: Kalemi orta parmağım ile destekleyip, baş ve işaret parmaklarınla tutabilme. *Ocak ayı boyunca öğretmenlerimiz çocuklarımızı gözlemleyerek, Portage Gelişim Ölçeği kriterlerine uygun olarak kayıtlarını tutacaklar ve ay sonunda sizlere öğrenci gelişim raporlarını e-posta yoluyla ileteceklerdir. Aşağıda belirttiğimiz maddeler ise okul ortamı dışında sizlerin de katkı sağlayıp, destekleyebileceğiniz önerileri içermektedir. Özbakım Alanı EV ÇALIŞMALARI İÇİN ÖNERİLER Hedef Davranış: Yukarıdan giyilen düğmeli tişörtlerimi yardımla giyebiliyorum. Etkinlik Önerileri: 1. Çocuğun tişörtünü başından geçirin, çocuk kollarını sokup aşağıya çekene kadar tutmaya devam edin. 2. Çocuğun paltosunu, yakası çocuğun tarafına gelecek şekilde yere koyun. Çocuğun eğilip, kollarını kol evine sokup paltoyu başından arkaya aşırmasını sağlayın. Gerekirse yardım edin ve onun çabalarını övün. 3. Çocuğu kendi başına yardımsız giyinmesi için cesaretlendirin. Çabalarını övün. Giyeceklerin nasıl açılıp kapatılacağını bunu yaparken ona anlatın. Çocuğu giyeceklerin düğme, fermuar gibi malzemeleri kullanması için destekleyin. 4. Çocuğu giysilerinin açılan kısımlarının içine ufak sürprizler koyun. 5. Çocuğun kedi kendine giyinmesi daha uzun sürse bile yapmasına izin verin

55 GELİŞİM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI PORTAGE GELİŞİM ÖLÇEĞİ ( 5 YAŞ ) SINIF ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER Tatil Anılarımı Anlatıyorum etkinliği Dil Gelişim Alanı 65: En son yaptığım deneyimimi anlatıyorum. Düğmeleri Çözme Yarışı oyunu Öz bakım Alanı 65: Düğme kartındaki veya masaya yatırılan bir ceketin büyük düğmelerini çözebiliyorum. Resimdeki Eksiklikleri Bul ve Tamamla etkinliği Bilişsel Gelişim Alanı 59: Eksik insan resmine kol ve/veya bacak ekleyebiliyorum. *Ocak ayı boyunca öğretmenlerimiz çocuklarımızı gözlemleyerek, Portage Gelişim Ölçeği kriterlerine uygun olarak kayıtlarını tutacaklar ve ay sonunda sizlere öğrenci gelişim raporlarını e-posta yoluyla ileteceklerdir. Aşağıda belirttiğimiz maddeler ise okul ortamı dışında sizlerin de katkı sağlayıp, destekleyebileceğiniz önerileri içermektedir. Dil Gelişim Alanı EV ÇALIŞMALARI İÇİN ÖNERİLER Hedef Davranış: En son yaptığım deneyimimi anlatıyorum. Etkinlik Önerileri: 1. Gün boyunca çocuk meşgulken ona ne yaptığını sorun. Bitirdikten sonra yaptığını anlatması için ona zaman tanıyın. 2. Çocuk sizin veya diğer aile bireylerini bir iş yaparken etkinliğin bitmesine kadar izlesin ve sonra neler yaptığınızı konuşun. 3. Doğru cevap verdiğinde cevabını pekiştiren, eğer zorlanırsa ona ip uçları verin. Örneğin; Eğer anne kitap okursa ona Anne kitapla ne yapıyordu? diye sorun. 4. Çocuklar beraber bir televizyon programı izledikten sonra ondan ne olduğunu anlatmasını isteyin.

56 GELİŞİM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI PORTAGE GELİŞİM ÖLÇEĞİ ( 6 YAŞ ) SINIF ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER Müzikli Şapka etkinliği Bilişsel Gelişim Alanı 96: Nesnelerin sıra içindeki yerlerini birinci, ikinci, üçüncü olarak isimlendirebiliyorum. Resimli Doğum Günü grafiği Bilişsel Gelişim Alanı 104: Doğum günümü gün ve ayı ile söyleyebilme. Zıt Kardeşler oyunu Dil Gelişim Alanı 78: Zıtlıklarla ilgili karşılaştırmalarda en son kelimeyi söyleyebilme. *Ocak ayı boyunca öğretmenlerimiz çocuklarımızı gözlemleyerek, Portage Gelişim Ölçeği kriterlerine uygun olarak kayıtlarını tutacaklar ve ay sonunda sizlere öğrenci gelişim raporlarını e-posta yoluyla ileteceklerdir. Aşağıda belirttiğimiz maddeler ise okul ortamı dışında sizlerin de katkı sağlayıp, destekleyebileceğiniz önerileri içermektedir. Sosyal Gelişim Alanı EV ÇALIŞMALARI İÇİN ÖNERİLER Hedef Davranış: Yemek zamanı sohbete katılabiliyorum. Etkinlik Önerileri: 1. Yemekteki konuşmalara katılabilmesi için çocuğa yaptığı etkinliklerle ilgili sorular sorun. 2. Çocuğa yemekte konuşulan konu hakkında ne düşündüğünü sorun. Onun da katılabileceği bir konuda konuşmaya özen gösterin. 3. Yemekte sürekli olarak bir kişinin konuşmayı yönlendirmesine izin vermemeye çalışın. Herkese konuşma fırsatı tanıyın.

57 GELİŞİM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI PORTAGE GELİŞİM ÖLÇEĞİ ( OYUN GRUBU ) EV ÇALIŞMALARI İÇİN ÖNERİLER Sosyal Alan Hedef Davranış: İstenildiğinde neşene veya oyuncağımı başka bir çocuk ile paylaşabiliyorum Etkinlik Önerileri: 1. Çocuğa nasıl paylaşacağı konusunda onunla abartılı bir biçimde paylaşma oyunu kurarak model olun. 2. Çocukla oynarken oynadığınız oyuncakların değiş/tokuş yapmak için fırsatlar yaratın veya sır ile oynayıp oyuncakları paylaşın. Sıra sizeyken, önceleri çocuğun oyuncaksız kaldığı süreyi çok kısa tutun. 3. Çocuğa iki kurabiye vererek Bir tanesini Ahmet e ver, öteki de sen de kalsın. deyin ve paylaştığı için onu övün. Bir gruba ikramda bulunmasını sağlayın ve verdiği zaman onu övün. Dil Alanı Hedef Davranış: Gösterildiğinde bildiğim yiyecekleri ismini söyleyerek istiyorum (süt, kurabiye, kraker) Etkinlik Önerileri: 1. Yemek zamanı, tabağına koyduğunuz yemeğin adını çocuğa söyletin. Zor bir kelime ise, benzerini kabul edin. 2. Çocukla beraber dergilerden yiyecek resimleri (veya gazete reklamlarındaki resimler) bulup, keserek sağlıklı yiyecekleri gösteren bir kolaj yapın. Yiyecekleri buldukça haklarında konuşun ve çocuğu isimlendirmesi için teşvik edin. (veya onun yerine siz isimlendirin). Onun resimleri bir kâğıda yapıştırmanıza yardım etmesine izin verin. Onun sanat eserini övmek için buzdolabının üstüne asabilir ve diğer aile bireylerini resimdeki yiyecek hakkında çocukla konuşmasını sağlayabilirsiniz. Öz bakım Alanı Hedef Davranış: Tuvalete gitme isteğimi sözle veya hareketle ifade edebiliyorum. Etkinlik Önerileri: 1. Tuvalete ihtiyacı için her defasında aynı kelimeleri kullanın ve çocuk sizi tuvalette izlerken yine aynı kelimeleri kullanın. Çocuk tuvalet ihtiyacı için aynı kelimeyi kullandığında onu hemen tuvalete götürün ve onu övün 2. Balarısını övün ve kazaları göz ardı edin. Tuvalete gitmesi gerektiğini belirten bedensel hareketlerini (sallanma, huzursuzluk) gözleyin. Onu övün, tuvaletle ilgili kelimeyi söyleyip derhal çocuğu tuvalete götürün 3. Aile bireylerinin de tuvalete giderken haber vermesini ve çocuğa öğretilen kelimelerin aynısını kullanmasını sağlayın. 4. Tutmasını kolaylaştırmak için kaşığın sapına ufak bir top geçiriniz. Kaşığın sapına oyun hamuru kaplayabilirsiniz veya bisiklet gidonunun süngerine japon yapıştırıcısı sürüp kaşığın sapını süngere geçirebilirsiniz

58 DUYURULAR AYIN GEZİSİ: Can Geryan Deniz Kabukları Müzesi: Zaman Adres : Salı Günü : Kırgülü (eski Papatya) Sokak No:12 Dragos - Maltepe Istanbul -Turkiye Tel : Deniz kabuğu koleksiyoncusu Kemal GEYRAN 40 yılı aşan bir süredir topladığı kabuklarını Istanbul Dragos'ta CAN GEYRAN DENİZ KABUKLARI MERKEZİ'nde sergiliyor. Dünya ve özellikle Türkiye denizlerindeki çok farklı deniz kabuklarını kapsayan, 300 e yakın türün 400 metrekarelik bir alanda sergilendiği CAN GEYRAN DENİZ KABUKLARI MERKEZİ'nin amacı öncelikle deniz kabuklarını tanıtarak deniz kültürünün gelişmesine ve sualtı yaşamının tanıtılmasına katkıda bulunmak ve koleksiyonerlerin bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunabilecekleri sosyal bir mekan oluşturmaktır. Ticari bir amaç gütmeyen merkezin koleksiyonunda 1000 den fazla tür deniz kabuğu bulunmakta olup, ayrıca 1000 den fazla yayının bulunduğu bir de kütüphanesi vardır. 1.

59 DUYURULAR AYIN PARTİSİ: 100. GÜN PARTİSİ Zaman : Saat : Yer : Tuzla Işık Anaokulu NOT: Öğrencilerimizin okula gelirken, aileleriyle birlikte tasarladıkları 100. gün t-shirtlerini okul çantalarında getirmeleri rica olunur. Beyaz t-shirtün üstüne 100 adet şekil çizebilir, rakam yazabilir veya sticker yapıştırabilirsiniz. T-shirt okul tarafından öğrencilerimize verilecektir.

HER ÇOCUK ÖZELDİR BÜLTEN

HER ÇOCUK ÖZELDİR BÜLTEN HER ÇOCUK ÖZELDİR BÜLTEN SAYI: 5 ŞUBAT 2016 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır. EĞİTİM RUTİNLERİMİZ -Ayın Kuantum Olumlaması

Detaylı

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 The subjects that will be covered in the month of December are as follows: Week 1: Revision: occupations. Places of work:

Detaylı

SAYI: 6 ŞUBAT 2015 YIL: 14

SAYI: 6 ŞUBAT 2015 YIL: 14 SAYI: 6 ŞUBAT 2015 YIL: 14 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ YABANCI DİL ETKİNLİKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ OKUL / AİLE ETKİNLİKLERİ SEVGİ MENÜSÜ GELİŞİM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI GEZİLER

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM EYLÜL 01-014 -ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 Kazanım: Derse ilgi duyar. Greetings (Selamlaşma) Kazanım: Selamlaşma yapılarını kullanabilir.

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ÖĞRENDİĞİMİZ KAVRAMLAR *1 sayısını doğru yönde yazabilme *Düzenli-Dağınık *Büyük-Orta-Küçük * Daire şeklini tanıma *İnce-Kalın *Düzenli-Dağınık

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 5-9 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk, kırlangıç,

Detaylı

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir?

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir? NG L ZCE 4. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT CLASSROOM RULES, GREETINGS, SUBJECT PRONOUNS Test 1 1. 5. Good night Ahmet. Good night Mehmet. Bu konuflman n geçti i resim afla

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ ARALIK-OCAK AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ana fikir: Çocuklar, çevrelerindeki materyallerle oyun kurarak

Detaylı

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN Şekiller Shapes Daire-Circle Kare-Square Üçgen-Triangle Çocuğa Sorunuz: Türkçe-İngilizce Kare ne demek? What does kare mean? İngilizce-Türkçe What does square

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünyanın hareketleri (gece-gündüz,

Detaylı

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ 2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ ÜNİTE 1. WORDS 1. Soru: a. hamburger b. lemonade c. cake 2. Soru: a. zebra b. gorilla c. kangaroo

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5+Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) KIZILAY DİL, SANAT, DRAMA BÜYÜK (03.11.2015) BALONLAR NEREYE GİDİYOR?

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ? Disiplinler üstü Tema: Dünyanın İşleyişi Ana fikir: Hava İle Yaşam Birbirini Etkiler. NELER ÖĞRENECEĞİZ? Havanın özellikleri

Detaylı

DECEMBER 6 YRS

DECEMBER 6 YRS 2016 2017 DECEMBER 6 YRS Vocabulary to practise in DECEMBER! Christmas tree (Yeni yıl ağacı), Santa Claus (noel baba), bell (zil),deer (geyik), sleigh (kızak), banana (muz), apple (elma), orange (portakal),

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) ARKADAŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM TÜRKÇE-MÜZİK-SANAT ETK. (03.11.2015)

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR?

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? Big Fun veli mektupları, öğrencilerinizin mektuplar üzerine kendi resimlerini ve ailelerinin resimlerini çizerek kişiselleştirebilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Veli

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ -Sayılar(14-15) -Renkler Şekiller(Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen) -Alt-Üst Hızlı-Yavaş -Düz-Eğri -Sağında-Solunda Başlangıç-Bitiş Ters-Düz -Parça-Bütün

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ İLKOKULU 3/ A SINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ İLKOKULU 3/ A SINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM 12-1 EKİM 201 UNIT 1 WHEEL OF FORTUNE EYLÜL 28 EYLÜL -09 EKİM 2015 2015 201 ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ İLKOKULU 3/ A SINIFI İNGİLİZCE DERSİ LENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 4 2 Asking for permission Giving

Detaylı

mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman

mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman Stick your family picture in the frame and say This is my mum. This is my dad. This is my.. Bir aile fotoğrafınızı çerçevenin içine yapıştırın

Detaylı

ata aöf çıkmış sorular - ders kitapları - ders özetleri - ders notları www.zaferfotokopi.com

ata aöf çıkmış sorular - ders kitapları - ders özetleri - ders notları www.zaferfotokopi.com ATA - AÖF AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ VİZE SORULARI YABANCI DİL l Sipariş ve Bilgi İçin : ZAFER FOTOKOPİ SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLER. 0.332 353 78 75 Rampalı Çarşı 1 Kat No: 135 Meram/KONYA www.zaferfotokopi.com

Detaylı

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz?

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz? Ad : Soyad : S n f : Nu : Okulu :. S T R O U S E R S C S K S I R T Yukar da bir bulmacan n çözümü verilmifltir. Afla daki seçeneklerden bir tanesinden bulmacan n çözümünde bahsedilmemifltir. Buna göre

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 08.12.2014-12.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE Does he go to the theater? O tiyatroya gider mi? ÖRNEK CÜMLELER VE KALIPLAR Yes, he goes to the theater. Evet, o tiyatroya gider. Do you like swimming? Yüzmeyi sever misin?

Detaylı

8. SINIF YARIYIL ÇALIŞMA TESTİ

8. SINIF YARIYIL ÇALIŞMA TESTİ 8. SINIF YARIYIL ÇALIŞMA TESTİ 1., 2. ve 3. sorularda verilen kelimelerden hangisi anlam bakımından diğerlerinden farklıdır? TEST - 1 (2011-2012) 6., 7. ve 8. sorularda boş bırakılan yerlere uygun düşen

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünya nın hareketlerinin sonuçları

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri. Sohbetler

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri. Sohbetler Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *19-22 Nisan Dünya Kitap Günü hakkında sohbet ediyoruz. *Kitap nedir? *Kitap ne işe yarar? Faydaları nelerdir? *23 Nisan tarihi

Detaylı

UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik. Sınıfımızda bir

Detaylı

Lesson 24: Prepositions of Time. (in, on, at, for, during, before, after) Ders 24: Zaman Edatları. Zaman Edatlarını Kullanmak

Lesson 24: Prepositions of Time. (in, on, at, for, during, before, after) Ders 24: Zaman Edatları. Zaman Edatlarını Kullanmak Lesson 24: Prepositions of Time (in, on, at, for, during, before, after) Ders 24: Zaman Edatları Zaman Edatlarını Kullanmak Reading (Okuma) I was born in 2000. ( 2000 de doğdum) We work in the garden in

Detaylı

Renk kavramı Kırımızı-Sarı-Turuncu-Mavi-Mor Sayı kavramı 7.8.9.10 sayıları Şekil kavramı Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen. Bu Ay Tanıyacağımız Nesne

Renk kavramı Kırımızı-Sarı-Turuncu-Mavi-Mor Sayı kavramı 7.8.9.10 sayıları Şekil kavramı Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen. Bu Ay Tanıyacağımız Nesne YAŞAYAN DEĞERLER Karagöz-Hacivat Değerler Eğitimi İşbirliği GELİŞİMSEL ARŞİV 1. Evim 2. Ailem Herkesin Bir Evi Var Benim Evim Evimizin Bölümleri ve Eşyaları Anahtarlar Aile Çevrem Ailede İşbirliği Atatürk

Detaylı

1.Week: FAVOURITE TOYS THEME

1.Week: FAVOURITE TOYS THEME Neşem Preschool 1.Week: FAVOURITE TOYS THEME Key word: OYUNCAK Repeating words: ball, doll, like and share Discuss touys we like (It s my favourite, I like this one) Our learners will be encouraged to

Detaylı

SBS PRACTICE TEST 2. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 2* 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz.

SBS PRACTICE TEST 2. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 2* 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz. SBS PRACTICE TEST 2 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz. 3. Konuşma balonundaki cümleyi doğru tamamlayan sözcükleri seçiniz I am your true friend Mehmet. A true friend

Detaylı

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden Lesson 22: Why Ders 22: Neden Reading (Okuma) Why are you tired? (Neden yorgunsun?) Why is your boss angry? (Patronun neden sinirli?) Why was he late? (Neden geç kaldı?) Why did she go there? (Neden oraya

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Tatilde neler yaptık? *Hava nedir? Hangi duyu organımızla hissederiz? *Tatildeyken hava nasıl değişimler oldu? *Müzik dendiğinde

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *İşbirliği yapmayı öğreniyorum. *Arkadaşlarımla işbirliği yapıyorum. *Çevremle iş birliği yapıyorum. *Yardımlaşmayı öğreniyorum.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünya nın hareketlerinin sonuçları

Detaylı

Lesson 19: What. Ders 19: Ne

Lesson 19: What. Ders 19: Ne Lesson 19: What Ders 19: Ne Reading (Okuma) What is it? (O nedir?) What is your name? (İsmin nedir?) What is the answer? (Cevap nedir?) What was that? (O neydi?) What do you want? (Ne istersin?) What did

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ? Disiplinler üstü Tema: Dünyanın İşleyişi Ana fikir: Hava İle Yaşam Birbirini Etkiler. NELER ÖĞRENECEĞİZ?

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Sohbetler *Kendimi tanıyorum (İlgi ve yeteneklerim, hoşlandıklarım, hoşlanmadıklarım) *Arkadaşlarımı tanıyorum *Okulumu tanıyorum

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Aile nedir? *Ailemizi tanıyalım. *Ailemizdeki büyüklerin isimlerini öğrenelim. *Akraba ne demek öğrenelim. *Arkadaşlık nedir?

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI YAZ MEVSİMİ 3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI *Babalar günü için sürpriz hediye *Çevremizden topladığımız farklı taşları parmak boyası ile boyuyoruz. *Serbest resim çalışmaları *Kağıt

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar

Detaylı

KELEBEK VE YILDIZ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

KELEBEK VE YILDIZ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KELEBEK VE YILDIZ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kışa ait bir resmi inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik. Sınıfımızda

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK PROGRAMI Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Gökyüzünde neler gördüğümüzü ifade ettik. Gökyüzünde gördüklerimizi resimledik. Havada duran nesneleri

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR 2016 ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR SİYAH-BEYAZ SAYI (1-10 RAKAMI) 5 YILDIZ-ELİPS SICAK-SOĞUK-ILIK

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini inceledik. Hayvanlar için evler

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Meltem DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Her gece yatarken o gün size söylenen ve sizin söylediğiniz en güzel sözü hatırlayın O

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Yardımlaşalım adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: şeker,

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ARIKÖK İLKOKULU 3. SINIF İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ARIKÖK İLKOKULU 3. SINIF İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 04-05 -ÖĞRETİM YILI ARIKÖK İLKOKULU. SINIF İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Kazanım: Dersin konularına ilgi duyar." Tanışma EYLÜL 4 Kazanım: "Merhaba, günaydın, hoşçakal, iyi geceler"

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Aç kapa,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

OCAK AYI AY ENERJİ TASARRUFU HAFTASI TARİH KONULAR

OCAK AYI AY ENERJİ TASARRUFU HAFTASI TARİH KONULAR TARİH KONULAR OCAK AYI 36-48 AY KAVRAMLAR İÇİNDE -DIŞINDA SICAK SOĞUK AŞAĞI - YUKARI ALT ÜST AYNI FARKLI UZUN - KISA AĞIR HAFİF MUTLU ÜZGÜN İNCE KALIN KÖŞE KENAR DEĞERLER ÇALIŞMASI :ÇALIŞKANLIK ETKİNLİKLER

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

Amacımız:Gözlem yapma,sorgulama ve yorumlama Çocukların tüm dünyaya gözlemci bir ruhla

Amacımız:Gözlem yapma,sorgulama ve yorumlama Çocukların tüm dünyaya gözlemci bir ruhla ÇALIŞMA PROGRAMIMIZ İngilzce Programı İngilizce sınıf öğretmenlerinin programı paralelinde uygulandı. school, house, classroom, toilet, table, chair, pencil, bus, school bus- kelimeleri başta olmak üzere

Detaylı

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik.

Detaylı

Yunuslar Sınıfından Herkese Merhaba;

Yunuslar Sınıfından Herkese Merhaba; 04.12.2015 Yunuslar Sınıfından Herkese Merhaba; Bu hafta konumuz Gökyüzü idi. Sohbet saatimizde öğretmenimiz bize gökyüzünde neler olduğunu anlattı. Gündüzleri gökyüzünde güneşin ve bulutların olduğunu,

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM)

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) A. SUBJECT: FAMILY MEMBERS (A. KONU: AİLE ÜYELERİ) Hedef ve Amaçlar: Aile fertlerini tanıma

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2016-2017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında bir

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA 27.04.2015-30.04.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Akıcı okuma, yazmada imla kurallarını uygulama ve noktalama işaretlerini doğru kullanma, dikkatli dinleme

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 11.05.2015-15.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı