KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU"

Transkript

1 KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI

2 BÖLÜM I ÖGRETMEN EGITIMINDE UYGULAMA ÇALISMALARI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Programı Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması etkinliklerinin yürütülmesinden sorumludur. BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU NUN GÖREV VE SORUMLULUKLARI: Milli Eğitim Müdürlükleri ile ilgili gerekli yazışmaları yapar. Belirli zamanlarda Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu - Uygulama Okulu işbirliği konusunda bilgilendirme seminerleri ve atölye çalışmaları düzenler. Öğretmen adaylarını uygulama için hazırlar, denetler ve değerlendirir. MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ Uygulama çalışmalarının yürütüleceği ilde BESYO ve Uygulama Okulları arasındaki iletişimi sağlar. MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV VE SORUMLULUKLARI: Müdür yardımcılarından veya şube müdürlerinden birini Milli Eğitim Müdürlüğü Uygulama Koordinatörü olarak belirler. Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu Uygulama Koordinatörü ile birlikte uygulama okullarını belirler. Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu nun düzenleyeceği seminer ve atölye çalışmalarına Okul Uygulama Koordinatörleri ve Uygulama Öğretmenlerinin katılımını sağlar. UYGULAMA OKULU Her düzeydeki uygulama çalışmalarının yürütüldüğü Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı resmi ve özel ilköğretim okulları ve liselerdir. UYGULAMA OKULUNUN GÖREV VE SORUMLULUKLARI: Uygulama Okulu Koordinatörü ve uygulama öğretmenlerini belirler. Uygulama öğretmenlerinin çalışmalarını yönlendirir ve gerektiğinde denetler. Uygulama öğretmenleri ve öğretmen adayları ile toplantı yapar ve kendilerine görev ve sorumluluklarını bildirir. Öğretmen adaylarına öğretmenlik becerilerini öğrenip geliştirecekleri ve uygulayacakları ortamı sağlar.

3 ÖGRETMEN ADAYI Öğretmenlik uygulaması çalışmaları için gerekli koşulları yerine getirmiş, bu çalışmaları yapacak yüksekokul 4. sınıf örgencisidir. ÖĞRETMEN ADAYLARININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI: Uygulama programının gereklerini yerine getirmek ve bunun için planlı, düzenli çalışmak, Uygulama sürecinde yapılan öneri ve eleştirilerden yararlanarak olumlu yönde mesleki gelişim sergilemek (Derslere zamanında girip çıkma, devamsızlık yapmama, öğretmenler, diğer öğretmen adayları ve öğrencilerle başarılı iletişim kurma), Okul yönetimi ve uygulama öğretmeni ile iletişim ve işbirliği içinde bulunmak, Uygulama öğretmeninin okuldaki programını aksatmadan verilen görevleri süresi içinde ve planladığı biçimde yerine getirmek, Uygulama okulunun kurallarına uymak (belirlenen yerler dışında sigara içmemek, kıyafet yönetmeliğine uygun giyinmek vb.) Etkinliklerde kullanılacak araçları verimli kullanmak ve korumak, Uygulama öğretmeni ile birlikte bazı okul etkinliklerine katılmak (bayrak töreni vb.), Sorumluluğundaki öğrencilerin güvenliğini sağlamak, Amaçların anlaşıldığından ve gerçekleştirildiğinden emin olmak, Öğrencilerin verimli çalışma alışkanlıklarını geliştirmelerine katkıda bulunmak, Öğrencilere önderlik yapabilmek. BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU OKUL DENEYIMI/ÖGRETMENLIK UYGULAMASI DERS KOORDINATÖRÜ: Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu İdari Koordinatörü ile birlikte BESYO uygulamalarının içeriğini düzenler ve islemesini sağlar. Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu Okul Deneyimi/Öğretmenlik Uygulaması Ders Koordinatörü Görev ve Sorumlulukları: BESYO İdari Koordinatörü ile işbirliği içinde uygulama çalışmalarının düzenli bir şekilde yürütülmesinde görev alır, Öğretmenlik uygulaması sürecinin aksamaması için önlem alır, ortaya çıkabilecek düzenlemelerle ilgili sorunları çözümlemek için girişimlerde bulunur, Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu nun düzenlediği seminerlerde görev alır.

4 UYGULAMA OKULU KOORDINATÖRÜ: Okulda öğretmen adaylarının yapacağı etkinlikleri yürütecekleri uygulama öğretmenlerini belirleyerek Yüksekokul -Uygulama okulu işbirliğinin sürekliliğini sağlayan deneyimli bir öğretmen, zümre başkanı veya okul idarecisidir. Uygulama Okulu Koordinatörünün Görev ve Sorumlulukları: Öğretmenlik uygulamalarında okula düsen görevlerin yerine getirilmesini sağlar, Uygulama öğretmenlerini ve sınıflarını belirler, Öğretmen adaylarının farklı uygulama öğretmenlerini gözlemlemelerine olanak sağlar, Öğretmenlik uygulaması programı çerçevesinde uygulama öğretmenlerinin öğretmen adayları ile birlikte yürüttükleri ders dışı etkinlikleri düzenler, Uygulama sürecinde ortaya çıkabilecek sorunları Milli Eğitim Müdürlüğü uygulama koordinatörüne bildirir, Öğretmen adayını uygulama okulu, uygulama programı, öğretmen yeterlikleri, değerlendirmeler ve uyması gereken kurallar konusunda bilgilendirir, Öğretmen adayını uygulama öğretmeni ile tanıştırır, Uygulama öğretmeni ile işbirliği yapar, Öğretmen adayının öğretmenlik uygulama programını düzenli olarak yürütebilmesini sağlamak için: - Öğretmen adayına gerektiği takdirde yönlendirme ve uyarılarda bulunur, - Etkinlik planlama, eğitim araçlarını hazırlama ve kullanma, kayıt tutma, değerlendirme ve sınıf yönetimi gibi konularda rehberlik ve danışmanlık yapar, - Uygulama öğretmeni ile öğretmen adayının çalışmalarını görüşür, öğretmen adayının gelişmesini ve başarısını arttırıcı önlemleri alır, - Uygulamada öğretmen adayının Milli Eğitim Bakanlığı nca belirlenen öğretmenlik mesleğine ilişkin kurallara uygun davranıp davranmadığını denetler, - Uygulama programının yürütülmesinde ilgili koordinatörlükler ve uygulama öğretmenleri ile sürekli iletişim ve işbirliği içinde bulunur. UYGULAMA ÖGRETĠM ELEMANI: Öğretmen adayının ders içeriği ve işleyişi ile ilgili soruları ile ilgilenir ve öğretmen adayının ders planlarına dönüt verir. Uygulama Öğretim Elemanının Görev ve Sorumlulukları: Öğretmen adayının uygulama okulunda yapacağı uygulama programını denetler. Öğretmen adayının mesleki gelişimine yardımcı olur, derslerinde gözlem yapmasını ve çeşitli öğretim yöntem ve tekniklerini uygulamasını sağlar. Öğretmen adayına dersini planlamasında yardımcı olur, öğretmen adayını planını hazırlarken dikkat etmesi gerekli bilgi ve beceriler konusunda yönlendirir, Öğretmen adayının hazırladığı ders planlarını değerlendirir ve adaya dönüt verir,

5 Öğretmen adayının yansıtma yapma becerisini geliştirmesini sağlar, Öğretmen adayının CD ye kaydettiği ders anlatımını izleyip adaya dönüt verir, Uygulama Öğretmeni ile iletişim ve işbirliği içinde bulunur. UYGULAMA ÖĞRETMENĠ: Öğretmen adayının alanında öğretmenlik yapan ve ona okulda yapacağı uygulama çalışmalarında rehberlik ve danışmanlık yapan, uygulama öğretim elemanı ile işbirliği içinde çalışan öğretmendir. Uygulama Öğretmeninin Görev ve Sorumlulukları: Öğretmen adayının uygulama okulunda yapacağı uygulama programını düzenler, Öğretmen adayının uygulamaya devamını sağlar. Öğretmen adayı uygulamaya devam etmek zorundadır. Bu nedenle, Uygulama Öğretmeni öğretmen adaylarının devamsızlık yapmasına izin vermez, Uygulama öğretmeni sürekli devam sorunu yasayan öğretmen adayını Uygulama Okulu Koordinatörü aracılığı ile BESYO na bildirir, Öğretmen adayının okul personelinin günlük çalışma saatlerine uymasını sağlar. Eğer derse geç geliyorsa/dersi belirlenen zamandan önce bitiriyorsa öğretmen adayı uyarır, Öğretmen adayının mesleki gelişimine yardımcı olur, derslerinde gözlem yapmasını ve çeşitli öğretim yöntem ve tekniklerini uygulamasını sağlar, Öğretmen adayına gerekli eğitim araç - gereç, kaynak ve ortamı sağlar, okulu tanıtır, Öğretmen adayına günlük etkinliklerini ve dersini planlamasında yardımcı olur, öğretmen adayının gözlemleyeceği konuya ilişkin dikkatini çekeceği noktaları belirler, öğretmen adayını planını hazırlarken dikkat etmesi gerekli bilgi ve beceriler konusunda yönlendirir, Öğretmen adayının hazırladığı ders planlarını değerlendirir (not verir) ve adaya dönüt verir (planın uygulanmasına yönelik eleştiri ve önerilerde bulunur), Öğretmen adayının sınıf içi uygulamalarını gözlemler, gözlem formunu doldurarak, dönüt vereceği konularda notlar alır, Gözlemlerini öğretmen adayı ile paylaşır, Öğretmen adayının yansıtma yapma becerisini geliştirmesini sağlar, Öğretmen adayının okuldaki çalışmalarını gözlemler ve değerlendirir, Öğretmen adaylarını sınıfta uzun süre tek basına bırakmaz sınıftan ayrılması gerektiğinde kolayca ulaşılabilir durumda bulunur, Öğretmen adayının gelişimini izler ve adayın gelişiminin olumlu yönde olmasına katkıda bulunur, Sınıf dışı etkinliklerde (tören ve toplantılar) öğretmen adayına rehberlik eder, Uygulama süresince ve uygulama sonunda öğretmen adayını değerlendirir, Uygulama Öğretim Elemanı ile iletişim ve işbirliği içinde bulunur.

6 MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ UYGULAMA KOORDĠNATÖRÜ: Yüksekokul - Uygulama Okulu işbirliği çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü nce görevlendirilen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı veya Şube Müdürüdür. Milli Eğitim Müdürlüğü Uygulama Koordinatörünün Görev ve Sorumlulukları: Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu -Uygulama Okulu işbirliğini ve eşgüdümü sağlar, Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu Uygulama Koordinatörünün düzenlediği toplantılara katılır, Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu - Uygulama Okulu işbirliği çerçevesinde gereksinim duyulan uygulama okullarını belirler ve Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu na bildirir, Uygulama Öğretmenlerinin belirlenmesini sağlar ve Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu na bildirir, Herhangi bir nedenle uygulama dersini yürütemeyecek (doğum izni, emeklilik) öğretmenlere dönem basında görev verilmemesini sağlar, Dönem içinde çeşitli nedenlerle (tayin/rapor vb.) değişen uygulama öğretmenlerini Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu na bildirir/bildirilmesini sağlar, Uygulama Okullarına Öğretmen Adayları gelmeden önce konu ile ilgili toplantı yaparak Uygulama Okulu Koordinatörü ve Uygulama Öğretmenlerini bilgilendirir, Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu - Uygulama Okulu işbirliği çerçevesinde Fakülte tarafından düzenlenecek kurs ve seminerlere okul uygulama koordinatörlerinin ve uygulama öğretmenlerinin katılımını sağlar ve denetler. Öğretim uygulamaları, uygulamayı yürütecek kişi ve kurumlar arasında sıkı bir işbirliği ve koordinasyonu gerekli kılmaktadır. Uygulamaların etkili ve istenilen bir biçimde yürütülebilmesi için uygulamadan sorumlu olan ve uygulamayı yürütecek olan ilgililerin uygulamanın nasıl yürütüleceğine ilişkin görev ve sorumluluklarını en iyi biçimde öğrenmeleri ve uygulamaları gerekir. UYGULAMA OKULLARININ SEÇĠMĠ Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Programı uygulama çalışmaları ilkokul, ortaokul ve Anadolu Liseleri, Süper Liseler ve Genel Liselerde gerçekleştirilmektedir. Uygulama Okulu Seçiminde Aranılan Ölçütler: Öğretmen adaylarına yeterli zaman ayırabilecek deneyimli öğretmenlerin olması, Araç ve gereç bakımından iyi donatılmış olması, Eğitim kaynakları ve okul atmosferinin uygun olması, Yüksekokul - Okul İşbirliği nin öngördüğü görev ve sorumlulukları kabul etmiş olması. Uygulama Okulu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Konular: Örgün öğretim ile Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği uygulama örgencilerinin farklı okullara verilmesi, Uygulama okullarının şehir merkezinden veya ulaşım sorunu olmayan şehir merkezine yakın yerlerden seçilmesi, Uygulama için mümkünse lise 3. sınıfların seçilmemesi Uygulama için kesinlikle lise 4. sınıfların seçilmemesi

7 Okulların Belirlenmesinde Öncelik Sırası; 1. Ortaokul (6.7. ve 8.sınıf en az 1 Beden Eğitimi Öğretmeni olan) 2. Anadolu Öğretmen Liseleri 3. Genel Liseler 4. Anadolu Meslek ve Anadolu Liseleri 5. Fen Liseleri 6. Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri UYGULAMA ÖGRETMENLERĠNĠN SEÇĠMĠ Öğretmen adayları ile çalışacak olan uygulama öğretmenlerinin üstlendikleri tüm uygulama çalışmaları sorumluluk ve deneyim gerektirdiği için seçimin titizlikle yapılması gerekmektedir. Uygulama öğretmenlerinin öğretmen adaylarına daha iyi rehberlik edebilmeleri, çalışmalarını yönlendirebilmeleri ve alanlarıyla ilgili mesleki becerilerinin gelişmesini saylayabilmeleri için aşağıdaki ölçütlere uygun olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü Uygulama Koordinatörü ve Okul Uygulama Koordinatörü tarafından Uygulama Öğretmenleri belirlenir. Kendi alanında (Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği) eğitim görmüş olması, Formatör Öğretmen veya Meslek İçi Eğitim Kurslarına katılmış öğretmen olması, En az 3 yıllık mesleki deneyimi olması, Haftada en fazla 15 saat Beden Eğitimi dersinin olması, Öğretmen yetiştirmeye katkıda bulunmaya ve mesleğinde kendini geliştirmeye istekli olması, Öğretim yöntem ve tekniklerini uygulamada başarılı olması, Tutum ve davranışıyla öğrencilere örnek olması. ÖGRETMEN ADAYININ UYGULAMA OKULUNDA UYMASI GEREKEN KURALLAR Öğretmenlik sorumluluk, disiplin gerektiren bir meslektir. Öğretmen adaylarımızın bu özellikleri geliştirebilmeleri için sürecin aksatılmadan islemesine ve öğretmen adaylarının devama ve aşağıda belirtilen kurallara uymasının sağlanmasına uygulama öğretmenleri özen göstermelidirler. Öğretmen adayları uygulama okulunda aģağıdaki kurallara uymak durumundadır. Öğretmen adayı, uygulama programında belirtilen tüm derslere devam etmek zorundadır. MEB Okullarında uygulamasını yürütmekte olan BESYO öğretmen adayları uygulamasını yaptığı okuldaki kuralların tamamına uymakla yükümlüdür. Örneğin, onlar da okulda çalışan öğretmenler gibi derse geç gelemez, erken çıkamazlar. Okuldaki öğrencilerin uymak zorunda oldukları kuralları öğrenip öğrencilerin bu kurallara uymalarını sağlamada okul personeline yardımcı olmalıdırlar. Tutum ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olmalıdırlar.

8 Devlet memurlarının uyması gereken tarihli sayılı resmi gazetede yayınlanan kılık kıyafet yönetmeliğini bilmeli ve buna uygun davranmalıdırlar. Kıyafet yönetmeliğinde belirtilenler dıģında kıyafetlerle okula gelemezler. Okul personeli, uygulama öğretmeni, öğretmen adayı arkadaşları ve okul örgencileri ile düzeyli ve etkili iletişim kurar. Öğrencileri incitecek fiziksel ve psikolojik davranışlardan kaçınır. Okulda yapılan eğitsel kol çalışmaları, veli toplantıları, sosyal ve kültürel çalışmalara katılır. Okul personelinin ve öğrencilerin katıldığı resmi törenlere katılır. ÖGRETMENLIK UYGULAMASI (BAHAR Dönemi) BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖGRETMENLIK UYGULAMASI Uygulama sürecinin II. aşaması ise Öğretmenlik Uygulaması dersidir. Bu uygulama dersi, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini bir okul ortamında deneyip geliştirebilmesi ve mesleğinin gerektirdiği özellikleri kazanabilmesi için planlanan bir derstir. Bu süreçte, uygulama öğretmeni öğretmen adayına destek ve yakın işbirliği sağlar. Öğretmenlik uygulaması 4. sınıf, Bahar Döneminde yer almaktadır. Bu ders kapsamında, öğretmen adayı dönem boyunca her hafta, haftada 5 ders saati Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapar. AMAÇ Bu dersin amacı öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini yansıtacağı ders öncesi ve ders içi planlama ve düzenleme yapmasını ve sınıf içinde bunları uygulamasını sağlamaktır. Öğretmen adayı hazırladığı etkinlikler yoluyla öğrencilerle bireysel ve/veya küçük guruplar halinde çalışacak, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin gelişimine katkıda bulunacak şekilde bir dersin sorumluluğunu üstlenecek, gözlem ve değerlendirmeler yapacaktır. Öğretmenlik Uygulaması dersi tamamlandığında öğretmen adayı su özellikleri kazanmış olmalıdır: Uygulama Okulunda farklı sınıflarda öğretmenlik yaparak öğretmenlik mesleğinin yeterliklerini geliştirebilme, Kendi alanının ders programını anlayabilme, ders kitaplarını değerlendirebilme, öğrencilerin dil alan bilgisi ve becerilerinin gelişimini sağlamak için ders planı hazırlama ve uygulama, Dersin yönetiminde etkili olabilme, Etkinliklerin uygulanması sırasında sınıf kontrolünü sağlama, Açık ve anlaşılır yönergeler verebilme, Öğrenci yanıtlarını ve çalışmalarını değerlendirebilme, Öğrenme ve gelişme açısından örgenciler arasındaki bireysel farklılıkları tanıyabilme, Etkinlik düzenlerken bu farklılıkları dikkate alabilme,

9 Öğretmenlik uygulaması sırasında kazanmış olduğu deneyimleri arkadaşları ve uygulama öğretmeni ile paylaşarak kendisini bu yönde geliştirebilme. ĠġLEYĠġ Öğretmenlik Uygulaması dönemi her yıl Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması izlencesinde belirlenen yarı yıl tatili bitimindeki hafta (bahar dönemi ilk haftası) başlar bahar dönemi sonuna kadar devam eder. Öğretmenlik Uygulaması süreci sırasında yapılan işlemleri 3 ana gurupta inceleyeceğiz. 1. gurup dönem basında yer alan işleri içermektedir. 2.gurup süreç sırasındaki uygulamalara ilişkin isleri, 3. gurup ise dönem sonu islerini kapsamaktadır. Öğretmenlik Uygulaması sürecinde sırasıyla aģağıda belirtilen iģlemlerin gerçekleģtirilmesi gerekmektedir. A- Bahar Dönemi baģlangıcında yapılacak isler Akademik takvimde belirtilen bahar dönemi ilk haftasında aşağıdaki işlemler gerçekleştirilmelidir. 1. Uygulama öğretmeni, haftalık ders programı kapsamında, her bir öğretmen adayının toplam 5 saatlik gözlem ve uygulama yapacağı haftalık ders programını belirler ve adaya verir. 2 veya 3 öğretmen adayı aynı anda derse girebilir. Bu nedenle onların 5 saatlik ders programları aynı olabilir. Uygulama öğretmeninin programında bir değişiklik olmamışsa adayın ders programı güz dönemi ile aynı olabilir. Ders Programına ilişkin ayrıntılı açıklama aşağıda verilmiştir. 2. Uygulama öğretmeni, öğretmen adayı ile birlikte müfredat programını da dikkate alarak öğretmenlik uygulaması sürecinde hangi amaçla, hangi konuda ve ne zaman ders anlatacağını bildirir bir uygulama programı (hangi konuyu hangi ders saatinde ve sınıfta uygulayacağını gösterir plan) hazırlar. Bu program her bir öğretmen adayı için farklı olmalıdır. Öğretmenlik uygulaması sürecinde kısa süreli planlar değil, 1 ders saatini veya 2 ders saatini kapsayacak planlar hazırlanacaktır. Süreç içinde mümkün olduğunca uygulama programında değişiklik yapılmaması gerekmektedir; eğer değişiklik yapıldı ise bu durumun açıklanarak uygulama öğretmeni tarafından onaylanması, öğretmen adayı tarafından posta ile BESYO ya gönderilmesi. Uygulama programına ilişkin ayrıntılı açıklamalar aşağıda yer almaktadır. B- Bahar Dönemi içinde yapılacak iģler Burada dönem içinde yapılacak islerle ilgili temel bilgiler yer almaktadır. 1. Öğretmen adayı, anlatacağı dersi önceden planlayıp sınıfta uygulamayı düşündüğü şekilde hazırlar ve hazırladığı planı, plan hazırlarken yazdığı gerekçelendirme ile birlikte ders anlatımı öncesindeki hafta (plan haftası) Pazartesi saat e kadar Üniversite ders koordinatörüne gönderir. Gerekçelendirme plan hazırlama aģamasında yer alması gereken zihinsel süreçlerin yazılı olarak aktarılmasıdır. Öğretmen adayının yapmayı planladığı etkinlikleri neden seçtiğini, nasıl bir mantıksal iliģki izlediğini planında açıklaması gerekir. Böylece öğretmen adayı plan hazırlarken geçtiği zihinsel süreçlerin farkına varacaktır.

10 2. Hem uygulama öğretmeni hem de uygulama öğretim elemanı, öğretmen adayının planına ayrı ayrı, PerĢembe saat 24 e kadar dönüt verir. Aynı zamanda planı plan değerlendirme formu üzerinde değerlendirerek öğretmen adayına not verir. Not verilmesi gereken plan öğrencinin ilk hazırladığı plandır. 3. Öğretmen adayı, aldığı dönütler doğrultusunda planı üzerinde gerekli düzeltmeleri yapar. 4. Öğretmen adayı, ertesi hafta planını belirlenen ders saatinde anlatır. Uygulama öğretmeni, öğretmen adayını dersini anlatırken dikkatle gözlemler. Ders sırasında, gözlemlerken, ya da dersin hemen bitiminde, not vermeden Öğretmenlik Uygulaması Ders Gözlem formunu doldurur. 5. Öğretmen adayının anlattığı dersin bitiminde ya da belirlenen ders sonrası bir saatte, uygulama öğretmeni gözlemlerini, tuttuğu gözlem notlarından yararlanarak, öğretmen adayı ile paylaşır ve dönüt verir. 6. Öğretmen adayı dersini anlattıktan sonra kendi kendine yansıtma yapar, yansıtma raporunu yazarak değerlendirilmesi için internet üzerinden uygulama öğretmeni ve uygulama öğretim elemanına gönderir. Uygulama öğretmeni ve uygulama öğretim elemanı bu raporları okuyarak değerlendirir ve öğretmen adayına dönüt verir. Yansıtma, öğretmen adayının kendisini ders anlatımı sonrasında değerlendirmesi ve bu değerlendirmeyi yazılı rapor halinde sunmasıdır. ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI DOSYASININ HAZIRLANMASI Öğretmen adayı ara sınav döneminde; öğretmen adayı tanıtım kartı, öğretmen adayı devam çizelgesi, yıllık çalışma planı örneği, etkinlik planları ve Ek-1 Ek-2 Ek-3 Ek-4 Ek-5 Ek-6 Ek-7 Ek-8 Ek- 9 Aday Tanıtım Kartı Haftalık Ders Programı Devam Çizelgesi Öğretem adayı özgeçmiş Çalışma Planı Sınıf Listesi Günlük Plan Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Yönetmeliği Uygulama Öğretmeni Gözlem Formu

11 EK-1 KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI ÖĞRETMEN ADAYI TANITIM KARTI FOTOĞRAF ÖĞRETMEN ADAYININ : ADI SOYADI : ÖĞRENCĠ NO : UYGULAMA OKULU : UYGULAMA GÜNÜ : UYGULAMA ÖĞRETMENĠ : ĠLETĠġĠM NO : E- MAĠL :

12 EK 2 ÖĞRETMEN ADAYI ADI SOYADI ÖĞRENCĠ NO UYGULAMA OKULU UYGULAMA GÜNÜ UYGULAMA SAATĠ : : : : : UYGULAMA ÖĞRETMENĠ ADI SOYADI : ĠLETĠġĠM TEL. : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜNLER DERS SAATLERİ PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Ders programı hazırlanırken ilgili kutucuklara hangi saatte hangi sınıfa girileceği mutlaka yazılmalıdır.(sözgelimi: 6-c vb) Uygulama Öğretmeni İmza

13 Ek-3 KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI ÖĞRETMEN ADAYI DEVAM ÇĠZELGESĠ.DERS YILI Üniversite : Yüksekokul : Bölümü : Dönemi : Öğrencinin Adı Soyadı ĠMZASI Uygulama Yapılan Okul TARĠH.. GÖZLENEN SINIF SAAT ĠġLENEN KONU GÖZLEM VE UYGULAMALAR ÖĞRETMENĠN ADI SOYADI ĠMZASI 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS.. Okul Koordinatörü Adı Soyadı/Ġmza

14 EK 4 ÖZ GEÇMĠġ

15 EK 5 ÇALIġMA PLANI UYGULAMA OKULU :.. DERS /SAAT HAFTA GÜN GÜN 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS 1.Hafta 2.Hafta 3.Hafta 4.Hafta 5.Hafta 6.Hafta 7.Hafta 8.Hafta 9.Hafta 10.Hafta 11.Hafta 12.Hafta 13.Hafta 14.Hafta ÖĞRETMEN ADAYI ADI SOYADI/ĠMZA UYGULAMA ÖĞRETMENĠ ADI SOYADI/ĠMZA

16 EK 6 KARAMAN VALĠLĠĞĠ.. OKULU MÜDÜRLÜĞÜ Sınıf : Sınıf Öğretmeni: Tarih : Müdür Yardımcısı: Sıra No Öğrenci No Adı Soyadı Cinsiyeti Alanı Sınıf Mevcudu : Erkek Öğrenci : Kız Öğrenci : Okul Müdürü ADI SOYADI ĠMZASI

17 EK 7 OKUL ADI: YAġ GRUBU: ÖĞRETMENĠN ADI-SOYADI: AMAÇLAR VE KAZANIMLAR: ÖĞRENME SÜRECĠ: DEĞERLENDĠRME: GÜNLÜK PLAN FORMATI GÜNLÜK PLAN ÖRNEĞĠ

18 EK 8 Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği

19 Ek 9 Okul Spor Kulüpleri Yönetmeliği

20 Ek 10 Sosyal ve Kültürel YarıĢmalar Yönetmeliği

21 Ek 11 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Yönergesi

22 Ek 12 Milli Eğitim Bakanlığı Bayrak

23 Ek 13 ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI GÖZLEM FORMU Öğretmen Adayı : Okulu : Gözlemci : Sınıfı : Tarihi : Öğr.Sayısı : Değerlendirme formundaki maddelerin karģısında bulunan kısaltmaların anlamı: (E) Eksiği var (K) Kabul edilebilir (Ġ) Ġyi yetiģmiģ Uygun olan seçeneği (X) 1. KONU ALANI VE ALAN EĞĠTĠMĠ 1.1. KONU ALANI BĠLGĠSĠ Beden eğitimi ile ilgili temel ilke ve kavramları bilme Beden eğitimi programını tanıma ve eğitim yaģantılarını programa göre düzenleyebilme Etkinliklerle ilgili temel ilkeleri bilme ve uygulayabilme Etkinliğin gerektirdiği sözel ve görsel dili uygun biçimde kullanabilme 1.2. ALAN EĞĠTĠMĠ BĠLGĠSĠ Özel öğretim yaklaģım,yöntem ve tekniklerini bilme Öğretim teknolojilerinden yararlanabilme Öğrencilerde yanlıģ geliģmiģ kavramları belirleyebilme Öğrencilerin sorularına uygun ve yeterli yanıtlar oluģturabilme Öğrenme ortamının güvenliğini sağlayabilme 2. ÖĞRETME-ÖĞRENME SÜRECĠ 2.1. PLANLAMA Günlük planı açık, anlaģılır ve düzenli biçimde yazabilme Amaç ve kazanımları açık bir biçimde ifade edebilme Amaç ve kazanımlara uygun yöntem ve teknikleri belirleyebilme Uygun araç-gereç, materyal seçme ve hazırlayabilme Amaç ve kazanımlara uygun değerlendirme biçimleri belirleyebilme Etkinliklerin planlama ve uygulanmasında hareketli hareketsiz dengesine dikkat edebilme 2.2. ÖĞRETĠCĠ SÜRECĠ ÇeĢitli öğretim yöntem ve tekniklerini uygun biçimde kullanabilme Zamanı verimli kullanabilme Etkinlikleri öğrencilerin etkin katılımını sağlayabilecek Ģekilde düzenleyebilme Eğitim ve öğretimi bireysel farklılıklara göre sürdürebilme Eğitim araç-gereç ve materyalini öğrencilerin düzeyine uygun biçimde kullanabilme Uygun ipucu,dönüt ve düzeltme verebilme Etkinlikleri öğrencilerin önceki yaģantıları ile iliģkilendirebilme Amaç ve kazanımlara ulaģma düzeyini belirleyebilme 2.3. SINIF YÖNETĠMĠ Etkinlik baģlangıcında Etkinliğin uygun bir giriģ yapabilme Etkinliğe ilgi ve dikkati çekebilme Etkinlik süresince Demokratik bir öğrenme ortamı sağlayabilme Öğrencinin baģladığı etkinliğe ilgi ve güdüsünün sürekliliğini sağlayabilme Kesinti ve engellemelere karģı uygun önlemler alabilme Ödül ve pekiģtireçlerden yararlanabilme Etkinlik sonunda E K Ġ AÇIKLAMA VE YORUMLAR

24 Bir etkinlikten diğerine geçiģte öğrencilerin yönlendireme Bir sonraki etkinlik için gerekli hazırlıkları uygun Ģekilde yapabilme Ders baģlangıcı ve bitiģine göre dersi ayarlayabilme 2.4. ĠLETĠġĠM Öğrencilerle etkili iletiģim kurabilme AnlaĢılır açıklamalar ve yönergeler verebilme Öğrencileri yaratıcılığa yönlendirici, düģündürücü sorular sorabilme Ses tonunu etkili biçimde kullanabilme Öğrencileri ilgi ile dinleme Sözel dili ve beden dilini etkili biçimde kullanabilme Öğretmen adayının yukarıdaki yeterlik alanlarının her birinde yapmıģ olduğu çalıģmalara iliģkin düģünceler: Ġmza Uygulama Öğretmeni Öğretmen adayının görüģleri (varsa) Ġmza Öğretmen Adayı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2017 GAZİANTEP İÇİNDEKİLER Sayfa ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNİN AMACI 3 ÖĞRETMENLİK

Detaylı

İ sütunu işaretlenmiş her bir madde için (3) puan verilerek toplam puan hesaplanır.

İ sütunu işaretlenmiş her bir madde için (3) puan verilerek toplam puan hesaplanır. Öğretmenlik Uygulaması Değerlendirme Formu Bu bölümde örneği sunulan öğretmenlik uygulaması değerlendirme formu öğretmen adayının öğretmenlik becerileri konusunda sağladığı gelişmeleri ve eriştiği düzeyi

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Bu dosyada örneği sunulan ve öğretmen adayı tarafından temin edilecek olan ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ETKİNLİK PLANI nı (Ek 1) haftalık olarak

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ADET UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ADET UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ADET UYGULAMA YÖNERGESİ i İçindekiler BÖLÜM TANIMLAR... BÖLÜM GÖREV VE SORUMLULUKLAR... BÖLÜM ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ...

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu KARS-2019 i Bu yönerge, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI 2017 ADAY ÖĞRETMENİN MCBÜ.EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Öğretmenlik Uygulaması II UYGULAMA KILAVUZU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNE İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMALAR Öğretmenlik

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2014 ESKİŞEHİR Öğretmenlik Uygulamasının Tanım ve Amacı Öğretmen Adaylarının Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Öğretim Kurumlarında

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Size verilen dosya içerisinde her öğrenci için doldurmanız gereken bir form (ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMEN ADAYI DEVAM ÇİZELGESİ) bulunmaktadır.

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ Mart 2016 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I. Dersin Amacı Okul uygulaması çalışmalarının ikinci basamağını oluşturan Öğretmenlik

Detaylı

Okul Deneyimi I ve II öğretmenlik uygulaması tamamlandığında.öğretmen_adayları aşağıdaki özelilikleri kazanmış olmalıdırlar:

Okul Deneyimi I ve II öğretmenlik uygulaması tamamlandığında.öğretmen_adayları aşağıdaki özelilikleri kazanmış olmalıdırlar: OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Okul Deneyimi Aday öğretmenlerin okullarda yaptığı çalışmalardır. Okul Deneyimi i ve Okul Deneyimi II, öğretmenlik uygulamaları i olarak ders halinde düzenlenmiştir.

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2016 T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERİSTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI Sorumlu Öğretim Elemanı.. Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Anabilim Dalı : Uygulama

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ Öğretmenlik uygulaması, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini bir okul ortamında deneyip geliştirebilmesi ve mesleğinin gerektirdiği özellikleri kazanabilmesi

Detaylı

Aday Öğretmenim, öğretmenlik deneyiminizin verimli geçmesi için ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI DERSĠNĠZDE lütfen aģağıdaki hususlara dikkat ediniz;

Aday Öğretmenim, öğretmenlik deneyiminizin verimli geçmesi için ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI DERSĠNĠZDE lütfen aģağıdaki hususlara dikkat ediniz; Aday Öğretmenim, öğretmenlik deneyiminizin verimli geçmesi için ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI DERSĠNĠZDE lütfen aģağıdaki hususlara dikkat ediniz;.14 haftalık Öğretmenlik uygulaması dersinin başlangıcı olan 06.ġubat

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ Eylül 2016 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I. Dersin Amacı Okul uygulaması çalışmalarının ikinci basamağını oluşturan

Detaylı

Öğretmenlik Uygulaması Dosyası

Öğretmenlik Uygulaması Dosyası T.C. KIRIKKALE ÜNİVERİSTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Dosyası Sorumlu Öğretim Elemanı.. Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Anabilim Dalı : Uygulama

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ĠSLAMĠ ĠLĠMLER FAKÜLTESĠ/ SĠMAV TEKNĠK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU

T.C. DUMLUPINAR ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ĠSLAMĠ ĠLĠMLER FAKÜLTESĠ/ SĠMAV TEKNĠK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU Üniversitemiz Senatosu nun 25/5/2017 tarihli ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. T.C. DUMLUPINAR ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ĠSLAMĠ ĠLĠMLER FAKÜLTESĠ/ SĠMAV TEKNĠK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ BEDEN EĞĠTĠMĠ

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ ERZİNCAN 2016 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

ATATÜRK ÖĞRETMEN AKADEMĠSĠ STAJ YÖNETMELĠĞĠ

ATATÜRK ÖĞRETMEN AKADEMĠSĠ STAJ YÖNETMELĠĞĠ ATATÜRK ÖĞRETMEN AKADEMĠSĠ STAJ YÖNETMELĠĞĠ ġubat, 2007 ATATÜRK ÖĞRETMEN AKADEMĠSĠ STAJ (ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI) YÖNETMELĠĞĠ Amaç Bu yönetmeliğin amacı, Akademi öğrencilerinin, dersler yoluyla edindikleri

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU FOTOĞRAF Öğrencinin; Öğretmenin; Öğrenci No :. Adı :... Adı :. Soyadı :... Soyadı :. Okulu :... Sınıfı :.... Öğretim T. :. Yaş Grubu :... Tlf No :.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Ekim, 2017 Ankara Önsöz Bu kılavuz, 20.-20. öğretim yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi nde Öğretmenlik

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI TC ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI Öğretmenlik Uygulaması Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler: Çalışma Plânı (Ek-5), Ders Gözlem Formu (Öğretmen adayının kendisinin, gözlem yaptığı derslerde dolduracağı

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI Sorumlu Öğretim Elemanı Öğretmen Adayının; Adı/Soyadı : Numarası : Bölümü : Anabilim Dalı : Uygulama Okulu : KIRIKKALE-2014 ÖĞRETMENLİK

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ 1 Bu kılavuzda geçen; BÖLÜM 1 - TANIMLAR "Öğretmen Adayı", öğretmenlik programlarına

Detaylı

OKUL DENEYİMİ, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ve ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI

OKUL DENEYİMİ, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ve ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI OKUL DENEYİMİ, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ve ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ve ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2017 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN

Detaylı

FAKÜLTE OKUL İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ADAY ÖĞRETMEN KILAVUZU. AMAÇ, KAPSAM, UYGULAMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ

FAKÜLTE OKUL İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ADAY ÖĞRETMEN KILAVUZU. AMAÇ, KAPSAM, UYGULAMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE OKUL İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ADAY ÖĞRETMEN KILAVUZU AMAÇ, KAPSAM, UYGULAMA ve DEĞERLENDİRME İLKELERİ Uğur Mumcu

Detaylı

OMÜ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIŞMALARI YÖNERGESĐ

OMÜ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIŞMALARI YÖNERGESĐ OMÜ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIŞMALARI YÖNERGESĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; öğretmen adaylarının, öğretmenlik mesleğine daha iyi hazırlanmalarını; öğrenimleri

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI 0/07 Öğretim Yılı ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II DERSİ ETKİNLİK KILAVUZU Öğretmen

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, eğitim fakültelerinde

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Amaç: Bu kılavuz, Ege Üniversitesi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI 1-AMAÇ, TANIM, İŞLEYİŞ VE DEĞERLENDİRME Amaç Bu dersin amacı, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerileri

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapan Öğretmen Adayı Adı Soyadı : Gözlem Yapılan Öğretmen Adayı : Gözlem Yapılan Sınıf Düzeyi : Gözlem Yapılan Tarih:..

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ 2015 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

4.1. Genel Açıklamalar Amaç

4.1. Genel Açıklamalar Amaç lîölültl 4 : m Ö&&1M1MJK U i JMAS1 U &3U3L &ÇWL. t l/di # 4.1. Genel Açıklamalar 4.1.1. Amaç Öğretmenlik Uygulaması II çalışmalarında amaç öğretmen adaylarına, kazandıkları genel kültür, alan eğitimi ve

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 316 - OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ AKSARAY 2017 1 Amaç T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ ĠSLAMĠ ĠLĠMLER FAKÜLTESĠ/ SĠMAV TEKNĠK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ ĠSLAMĠ ĠLĠMLER FAKÜLTESĠ/ SĠMAV TEKNĠK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ ĠSLAMĠ ĠLĠMLER FAKÜLTESĠ/ SĠMAV TEKNĠK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU OKUL DENEYĠMĠ, ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I ve ÖĞRETMENLĠK

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, din görevlisi adaylarının, din görevliliği

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI 2019 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ADAY ÖĞRETMEN DEVAM İZLEME ÇİZELGESİ ADAY ÖĞRETMENİN Adı ve Soyadı: Sınıf

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA KILAVUZU

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA KILAVUZU GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA KILAVUZU GİRESUN 2017 G.Ü. İ.İ.F. İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ PROGRAMI

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; antrenör adaylarının eğitim-öğretim programlarında

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; antrenör adaylarının eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ 2018 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ. Pedagojik Formasyon Eğitimi. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ. Pedagojik Formasyon Eğitimi. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersi Kılavuzu Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Sınıfı : Öğretim Türü : Sorumlu Öğretim Elemanı : Uygulama Okulu : Uygulama

Detaylı

ÖĞRETMENLĠK UYGULAMA YÖNERGESĠ

ÖĞRETMENLĠK UYGULAMA YÖNERGESĠ ARTVĠN ÇORUH ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMA YÖNERGESĠ 2011-2012 ARTVĠN SUNUġ Bilindiği gibi, hizmet öncesinde öğretmen yetiştirme görevi, 1982 yılında yürürlüğe

Detaylı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi PEDAGOJİK FORMAS YON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi PEDAGOJİK FORMAS YON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi PEDAGOJİK FORMAS YON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER AMAÇ / KAPSAM / İŞLEYİŞ.... 4 DERSİN DEVAM DURUMU /

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının gelişim

Detaylı

ADÜ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIġMALARI

ADÜ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIġMALARI ADÜ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIġMALARI EK 1 Uygulama Okulu:. Yıl: Dönem:. Uygulama Öğretim Elemanı:. Bölüm: Uygulama Öğretmeni:. Tel. No:.. Grup Sorumlusu:... Tel. No:.. ÖĞRETMEN ADAYI DÖNEM

Detaylı

TC GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖZLEM DOSYASI

TC GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖZLEM DOSYASI TC GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖZLEM DOSYASI Okul Deneyimi Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler: 1. Çalışma Plânı (Ek-1) 2. Ders Devam Formları (Ek-7,8) 3. Etkinlik Raporları (Ek-2)

Detaylı

ÖĞRETMEN ADAYLARININ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPACAKLARI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA İLİŞKİN YÖNERGE

ÖĞRETMEN ADAYLARININ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPACAKLARI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA İLİŞKİN YÖNERGE ÖĞRETMEN ADAYLARININ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPACAKLARI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA İLİŞKİN YÖNERGE Tebliğler Dergisi : EKİM 1998/2493 Ek ve Değişiklikler: 1) 04/01/2010

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersi Kılavuzu Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Grubu : Sorumlu öğretim elemanı : Uygulama Okulu : Uygulama Öğretmeni

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği lisans programında

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI AMAÇ, KAPSAM, İŞLEYİŞ ve DEĞERLENDİRME Amaç Bu dersin amacı, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerileri okul ortamında uygulamak ve mesleğin gerektirdiği nitelikleri kazanmaktır.

Detaylı

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih :

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Ek 1 Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : Beden Eğitimi Ders Sürecinde; 1. Güler yüzlü enerjik ve otoriter bir tavır sergilenmiştir.

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2 Öğretmenlik Uygulaması Dersi: Usul ve Esaslar Fakültemizin dördüncü sınıf öğrencileri ve Formasyon Programı öğrencilerimiz

Detaylı

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com KPSS KONU ANLATIMI Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com 9. ÜNİTE REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜTSEL YAPI KPSS de bu bölümden bazen ortalama 1 soru gelmektedir. Bu bölümdeki sorular

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi PEDAGOJİK FORMAS YON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi PEDAGOJİK FORMAS YON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi PEDAGOJİK FORMAS YON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU İÇİNDEKİLER AMAÇ / KAPSAM / İŞLEYİŞ.... 5 DERSİN DEVAM DURUMU / ÖĞRETİM

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 3. SINIF YAZ STAJI KARNESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 3. SINIF YAZ STAJI KARNESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 3. SINIF YAZ STAJI KARNESİ foto Öğrencinin Adı Ve Soyadı: Doğum Tarihi/Yeri: TC Kimlik No: Dönemi: Numarası: Staj Başlama Tarihi: Staj Bitiş Tarihi: Yukarıda

Detaylı

ANKARA MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve

ANKARA MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve ANKARA MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SIRA NO 1. 2. 3. YAPILACAK İŞ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve BaĢlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 07-08 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 07 08 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SHB 220 YAZ STAJI KARNESİ Öğrencinin Adı ve Soyadı: Fotoğraf Doğum Tarihi/Yeri: TC Kimlik No: Dönemi: Numarası: Staj Başlama Tarihi: Staj Bitiş Tarihi: Yukarıda

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SARIKAMIŞ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (STAJ) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SARIKAMIŞ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (STAJ) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SARIKAMIŞ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (STAJ) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, öğretmen adaylarının

Detaylı

T. C. OKAN ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ EPF 608 ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI DERSĠ ADAY ÖĞRETMEN DOSYASI

T. C. OKAN ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ EPF 608 ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI DERSĠ ADAY ÖĞRETMEN DOSYASI T. C. OKAN ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ EPF 608 ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI DERSĠ ADAY ÖĞRETMEN DOSYASI Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitim EPF 608 Öğretmenlik Uygulaması 2014-2015

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM Gözlem Yönerge Kitapçığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BAHAR

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kılavuzu T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersi Kılavuzu Öğretmen Adayının Adı Soyadı : Numarası : Bölümü : Grubu : Sorumlu öğretim elemanı : Uygulama Okulu : Uygulama Öğretmeni

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1/7 Güncelleme Tarihi: 31/08/2016 Sıra 1 Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu 25

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I HAFTA KONULAR 1. 1. Sınıfın haftalık ders programını edinerek uygulama dosyasına koyar. 2. Sınıfın öğrenci listesini edinerek uygulama dosyasına koyar. 3. Sınıfın yıllık ve ünite

Detaylı

T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI (IFB312) TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ GRUP ÜYELERİ 1 TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2017-2018 Sene Başı Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı 24 Ağustos

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMA DERSİ KILAVUZU VE FORMLARI DÜZCE 2017-BAHAR ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ Öğretmenlik uygulaması, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ OKUL DENEYİMİ/ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ETKİNLİKLERİ VE AÇIKLAMALARI

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ OKUL DENEYİMİ/ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ETKİNLİKLERİ VE AÇIKLAMALARI OKUL DENEYİMİ/ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ETKİNLİKLERİ VE AÇIKLAMALARI DERSİN İŞLENİŞİ: Her ders öncesinde öğrenci o haftanın konusunu gözlemler ve raporlaştırır. Öğretim elemanı tarafından öğretmenlik uygulaması/okul

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI i Öğretmenlik Uygulaması Kılavuz Kitabı, Hizmet öncesi Öğretmen Eğitimi ile ilgili kaynaklardan hareketle, Kafkas Üniversitesi

Detaylı

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması T.C. DÜZCE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULÖNCESİ, İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSELER ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1 2013-2014

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Amaç: Bu yönergenin amacı, Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin yıl içi ve yaz dönemi mesleki uygulamalarında yapacakları çalışmalarla

Detaylı

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TOKAT VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SNO YAPILACAK FAALİYETLER TARİHİ Ramazan Bayramı 18 Ağustos 2012 Cumartesi

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA T.C. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ MADDE 1-Amaç (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2015 Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU İÇİNDEKİLER AMAÇ /KAPSAM. 5 İŞLEYİŞ - DERSİN DEVAM- DEVAMSIZLIK DURUMU....

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU 1 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU Öğretmen adayının Adı Soyadı Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Yılı ve Dönemi Uygulama Okulunun Adı Uygulama Öğretmeninin

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ UZAKTAN EĞĠTĠM PEDAGOJĠK FORMASYON ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI EL KĠTABI HAZIRLAYAN: UZMAN GÜLEN UYGARER

YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ UZAKTAN EĞĠTĠM PEDAGOJĠK FORMASYON ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI EL KĠTABI HAZIRLAYAN: UZMAN GÜLEN UYGARER YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ UZAKTAN EĞĠTĠM PEDAGOJĠK FORMASYON ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI EL KĠTABI HAZIRLAYAN: UZMAN GÜLEN UYGARER LefkoĢa 2014 1 İçindekiler Öğretmenlik Uygulaması Dersinin

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ndeki tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilere

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU SPOR YÖNETĠCĠLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĠ ÇANAKKALE

ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU SPOR YÖNETĠCĠLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĠ ÇANAKKALE ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU SPOR YÖNETĠCĠLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĠ 2012- ÇANAKKALE ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR

Detaylı

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE T.C KOZAN KAYMAKAMLIĞI 50.Yıl Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı: 10167268-776/272 14.08.2015 Konu: Mesleki lar TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE İlgi: a)milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği b)ortaöğretim

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 0-06 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 0 06 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ OMES 303 OKUL DENEYİMİ DERSİ UYGULAMA KILAVUZU Değerli Öğretmenimiz; Anabilim dalımızın 3. Sınıf öğrencisi 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda

Detaylı