İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK HEDEFLERİMİZ İÇERİK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK HEDEFLERİMİZ İÇERİK"

Transkript

1 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ MAYIS 2009 BÜLTEN III SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü, akademik yılı güz döneminde farklı disiplinlerde okuyan öğrenciler tarafından kurulmuş olup, öğrencilerin teknik, sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak, araştırmayı teşvik etmek, Türk Savunma Sanayisini en iyi şekilde tanımak, tanıtmak ve üniversite sanayi işbirliğinin önemini vurgulamak üzere çalışmalar yürüten bir öğrenci kulübüdür. İÇERİK IDEF 09 IDEF 09 Ziyaretlerinden Kısa Notlar Seminer: Savunma Sanayisinde Kullanılan Yazılımlar İle Proje Üretim Süreçleri HEDEFLERİMİZ İTÜ SAVTEK, mühendis ruha sahip, dinamik öğrencileri bir araya getiren, öğrencilerin teknik, sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkıda bulunan, teknolojik araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüten öncü bir öğrenci kulübü olmayı ve Türk Savunma Sanayisi ni en iyi şekilde tanıyıp tanıtarak, bugün gelişmiş sanayiye sahip ülkelerin başarı formüllerinden birisi olan üniversite sanayi işbirliğinin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Eğitim / ProEngineer SAVTEK Genel Kurul Teknik Gezi - RMK Tersanesi Değerlendirme Yemeği

2 MAYIS 2009 BÜLTEN III Sayfa 2

3 Sayfa 3 SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ HAZIRLAYANLAR Gözde KARA - Kulüp Başkanı Hasan Serdar ÇINAR - Etkinlik Komitesi Başkanı Emre TEK - Tanıtım Komitesi Başkanı Yücel Orkut AKTAŞ - AR-GE Sorumlusu İÇERİK 1- IDEF 09 (International Defence Industry Fair / Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı) 2- SAVTEK in IDEF 09 süresince gerçekleştirdiği firma ziyaretlerinden kısa notlar. 3- Seminer: Savunma Sanayisinde Kullanılan Yazılımlar İle Proje Üretim Süreçleri 4 Eğitim / Proengineer 5 SAVTEK Genel Kurul Toplantısı 6 Teknik Gezi - RMK Marine Tersanesi 7- Değerlendirme Yemeği 8- Basında SAVTEK

4 MAYIS 2009 BÜLTEN III Sayfa 4 IDEF 09 (International Defence Industry Fair / Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı) İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK), IDEF 09 da Boy Gösterdi İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK), Türk Savunma Sanayisi nin en önemli etkinliklerinden birisi olan ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen IDEF 09 (International Defence Industry Fair / Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı) na katıldı. Her iki yılda bir Ankara da düzenlenen etkinliğin bu sene İstanbul TÜYAP ta gerçekleştirilmiş olması, İstanbul da yer alan birçok savunma firması, üniversitelerde görevli birçok akademik personel ve öğrencinin yanı sıra sadece bu konunun meraklısı olan birçok insan için de kaçırılmayacak bir fırsattı. Yerli ve yabancı 400 ün üzerinde firmanın ürünlerini sergileme fırsatı bulduğu IDEF 09, birçok ülkeden çok sayıda üst düzey sivil ve askeri yetkiliyi bir araya getirmesi açısından da oldukça önemliydi. Türk Savunma Sanayisi ndeki gelişimin yakından gözlemlenebildiği bu fuar, Military Science & Intelligence (MSI) Dergisi nin desteği ile fuarda yer alma imkânı bulan SAVTEK açısından oldukça başarılı geçti. Fuar sürecinde Aselsan, FNSS, Genetlab, Havelsan, KaleKalıp, Otokar, Roketsan, Selex Komünikasyon, TEI, Tusaş, Yonca Onuk, Yüksel Savunma firmaları başta olmak üzere çok sayıda yerli kuruluşu ziyaret eden SAVTEK üyeleri, hazırlamış oldukları bülten çalışmalarını da birçok yetkiliyle paylaşma fırsatı buldu. Bunun yanı sıra üyeler, AgustaWestland, Boeing, EADS, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Pratt&Whitney ve SAAB gibi dünya devi firmaları ziyaret etmeyi ve onların ürünlerini yakından incelemeyi de ihmal etmedi. MSI Dergisi Standı nda Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü ile de görüşme fırsatı yakalayan SAVTEK üyeleri, IDEF 09 etkinliğini iyi bir şekilde değerlendirip üniversite öğrencilerini Türk Savunma Sanayisi ve bu alanda geliştirilen teknolojiler buluşturmayı başardı.

5 Sayfa 5 SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK in IDEF 09 süresince gerçekleştirdiği firma ziyaretlerinden kısa notlar: Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, SAVTEK Üyeleri İle Görüştü IDEF 09 etkinliğinin üçüncü gününde, yerli ve yabancı firma stantlarını ziyaret eden Savunma Sanayii Müsteşarı Sayın Murad Bayar, MSI Dergisi standını ziyareti esnasında İTÜ SAVTEK üyeleri ile de görüştü. SAVTEK adına söz alan Kulüp Başkanı Gözde Kara, öncelikle SAVTEK in bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu etkinlikleri ve geleceğe yönelik planlarını Bayar ile paylaştı. Ardından Kara, hazırlamış oldukları bülten çalışmalarını Bayar a takdim etti. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında SAVTEK in başlattığı bu girişiminin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Bayar, SAVTEK e gelecekteki çalışmalarında başarılar diledi.

6 MAYIS 2009 BÜLTEN III Sayfa 6 SAVTEK in IDEF 09 süresince gerçekleştirdiği firma ziyaretlerinden kısa notlar: TEI Ziyareti Kuruluşunun ilk gününden itibaren SAVTEK e olan desteğini kesintisiz sürdüren TEI (TAI Engine Industries / TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.), IDEF 09 etkinliği esnasında SAVTEK üyeleri tarafından ziyaret edildi. Bu esnada üyelerimiz, firmanın Genel Müdürü Akın Duman ile görüştü. Öncelikle TEI nin yapısını ve firmada geliştirilen sistemleri kısaca anlatan Duman, daha sonra IDEF 09 etkinliği ve Türk Havacılık Sanayisi ile ilgili değerlendirmelerini gençler ile paylaştı. Gençlerle sohbet etmekten çok keyif aldığını belirten Duman, SAVTEK üyelerine kariyer planlamalarına yönelik olarak birçok öneride bulundu. Ardından SAVTEK in bülten çalışmasını inceleyen Duman, önümüzdeki süreçte de SAVTEK e verdikleri desteğin süreceğini belirtti.

7 Sayfa 7 SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK in IDEF 09 süresince gerçekleştirdiği firma ziyaretlerinden kısa notlar: Pratt & Whitney Ziyareti İTÜ SAVTEK üyesi ve aynı zamanda İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Yücel Orkut Aktaş, dünyanın sayılı uçak motoru üreticileri arasında yer alan Pratt&Whitney Firması nın yetkilileri ile bir araya geldi. Bu esnada Aktaş, Pratt&Whitney in en önemli projelerinden biri olan ve ülkemizin de içinde görev aldığı JSF (Joint Strike Fighter / Müşterek Taarruz Uçağı) Programı kapsamında geliştirilen F135 motorunun Proje Müdürü Keith Taylor ile görüştü. Aktaş ın soruları doğrultusunda F-135 motorunun teknik özelliklerini anlatan Taylor, ardından F- 135 in önemli bir rakibi olan F-22 Raptor un motoru F-119 a karşı sahip olduğu üstünlüklerden bahsetti. Sohbet esnasında proje kapsamında geliştirilen F-135 STOVL (Short Take-off and Vertical Landing / Kısa Mesafede Kalkış ve Dikey İniş ) ve CTOL (Conventional Take-off and Landing / Konvansiyonel Kalkış ve İniş) modellerinin teknik kabiliyetlerine değinen Taylor, F-135 projesinde yer alan firma ve alt yüklenicilerin sorumluluklarına da kısaca bahsetti. İki uçak sever, keyifli sohbetlerinin ardından F-135 maketinin önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

8 MAYIS 2009 BÜLTEN III Sayfa 8 SAVTEK in IDEF 09 süresince gerçekleştirdiği firma ziyaretlerinden kısa notlar: Aerovironment Ziyareti İTÜ SAVTEK üyeleri, dünyadaki en gelişmiş ve çevre dostu insansız hava araçları üzerine çalışmalar yürüten Aerovironment Firması nı IDEF 09 esnasında ziyaret etti. Aeroviroment Firması Müdür Yardımcısı İlker Bayraktar ve İş Geliştirme Müdürü Stayne Hoff ile görüşen öğrenciler, alternatif enerji kaynakları ve insansız hava araçları (İHA) konusunda önemli bilgiler alma fırsatı buldu. Konuşma esnasında Hoff ve Bayraktar, NASA tarafından desteklen ve alternatif enerji kullanarak birçok rekora imza atmış olan Helios İHA projesinin teknik detaylarını ve video görüntülerini de gençlerle paylaştı. İnsansız hava araçlarının dünyadaki yeri ve önemi üzerine gerçekleştirilen keyifli sohbetin ardından SAVTEK üyeleri, Hoff ve Bayraktar ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

9 Sayfa 9 SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK in IDEF 09 süresince gerçekleştirdiği ziyaretlerden kısa notlar: Yonca Onuk Firması Ziyareti Çeşitli üniversitelerdeki birçok öğrenciye ve öğrenci projelerine önemli destekler veren Yonca Onuk Firması, IDEF 09 etkinliği esnasında SAVTEK üyelerinin ziyaret ettiği önemli firmalardan birisiydi. Bu ziyaret esnasında Yonca Onuk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ekber İ. N. Onuk ve Stratejik Planlama Direktörü Armağan Ortaç ile görüşme fırsatı bulan SAVTEK üyeleri, MRTP sahil güvenlik botlarının kabiliyetleri konusunda Ortaç tan birçok bilgi aldı. Fuarın yoğun temposuna rağmen SAVTEK üyeleri ile bir araya gelen Prof. Dr. Ekber Onuk ise, öncelikle SAVTEK öğrencilerinin fuar konusundaki düşüncelerini dinledi, ardından ders niteliğindeki birkaç anısını gençlerle paylaştı. Kendisi de İTÜ mezunu bir Uçak Mühendisi olan Onuk, bilgilerini, tecrübelerini ve her şeyden önemlisi heyecanlarını öğrenciler ile paylaşmak için kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. SELEX Komünikasyon A.Ş. Ziyareti Firma ziyaretlerini daha çok fuarın üçüncü gününde gerçekleştiren SAVTEK üyeleri, ilk olarak Avrupa nın dev kuruluşlarından olan Finmeccanica nın çatısı altında yer alan Selex Komünikasyon A.Ş. yi ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında Hava Sistemleri Satış Müdürü Ertuğrul Can ile görüşen SAVTEK üyeleri, Selex Komünikasyon un şirket yapısını ve ürünlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Can, geliştirdikleri sistemleri tek tek tanıtmasının ardından SAVTEK bünyesindeki farklı disiplinlerden öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Kendisi de İTÜ lü bir Uçak Mühendisi olan Can, Türkiye de havacılığın gelişimi konusundaki düşüncelerini de keyifli bir sohnbet ortamında gençlerle paylaştı. İTÜ kimliğine sahip olmaktan gurur duyduğunu belirten CAN, tüm SAVTEK üyelerine derslerinde ve ders dışı etkinliklerinde başarılar diledi.

10 MAYIS 2009 BÜLTEN III Sayfa 10 Seminer: Savunma Sanayisinde Kullanılan Yazılımlar İle Proje Üretim Süreçleri İTÜlü Mühendisler Yazılım Teknolojilerini Konuştu Savunma sanayisi başta olmak üzere birçok sektörün belkemiğini oluşturan yazılım teknolojileri, İTÜ SAVTEK in düzenlediği bir seminerde üniversite öğrencilerine anlatıldı. Savunma Sanayisinde Kullanılan Yazılımlar İle Proje Üretim Süreçleri başlığı altında 4 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe, İnformatik Firması Kurumsal Satış Uzmanı Salim Kabasakal, İnformatik Firması MCAD Proje ve Destek Mühendisi Orkun Tarakçı ve CNK Havacılık Firması Genel Müdürü Melih Han Bilgin katıldı. Kabasakal ın Proje Üretim Süreçleri konulu sunum çalışması ile başlayan etkinlik, projelerin tasarımdan üretime kadarki süreçte tabi tutuldukları işlemlerin ve PTC Firması nın bu süreç kapsamında geliştirdiği yazılım çözümlerininin anlatılmasıyla devam etti. Ardından Tarakçı, bir CAD CAM çizim programı olan Proengineer yazılımının savunma sanayi alanındaki uygulamalarını bilgisayar üzerinde bazı örnekler vererek öğrencilere aktardı. Proengineer yazılımıyla ilgili seminerin ardından ise sözü, İTÜ mezunu bir Uçak Mühendisi olan Bilgin aldı. Konuşmasına Türk ve dünya savunma sanayileri konusunda genel bir değerlendirme yaparak başlayan Bilgin, ardından bu alanda uygulanan proje ve risk yönetimleri konusunda SAVTEK üyelerini bilgilendirdi. Her şeyden önce bilgiye sahip olunması gerektiğinin altını çizen Bilgin, bu gibi üniversite etkinlikleri ile bilgi paylaşımının arttırılmasının üniversite-sanayi işbirliğinin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını da sözlerine ekledi. Yazılım çözümlerinin ve proje üretim süreçlerinin, AR-GE ve üretim üzerindeki öneminin vurgulandığı seminer, katılımcılara anı takdim edilmesi ile sona erdi.

11 Sayfa 11 SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ EĞİTİM CAD-CAM Yazılımı - Proengineer Eğitimi Savunma Sanayisinde Kullanılan Yazılımlar İle Proje Üretim Süreçleri başlığı altında 4 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilen seminer etkinliğin ardından SAVTEK, 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde Proengineer yazılımının öğrenciler ile paylaşılacağı 3 saatlik bir eğitim etkinliği düzenledi. İnformatik Firması MCAD Proje ve Destek Mühendisi Orkun Tarakçı nın katıldığı eğitimde, Proengineer yazılımının kabiliyetleri bilgisayar üzerinden bire bir aktarıldı. Bir örnek çizimi ile başlayan eğitim, ardından detay, analiz ve simülasyon işlemleri ile devam etti. Savunma sanayisinde kullanılan yazılımları tanıma ve öğrenme anlamında oldukça önemli bir etkinlik olan bu gibi eğitimler, önümüzde dönemlerde SAVTEK tarafından düzenlenmeye devam edecek. SAVTEK GENEL KURUL TOPLANTISI SAVTEK GENEL KURULU TOPLANDI İstanbul Teknolojileri Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK), bir dönem süren zorlu ama bir o kadar keyifli macerasının ardından ilk Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Yeni Yönetim Kurulu nun seçildiği ve tüzüğün geliştirilmesine yönelik birçok konunun ele alındığı toplantıda, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler de gündeme getirildi. Genel Kurul sonucunda SAVTEK mevcut Yönetim Kurulu; Başkan, Başkan Yardımcısı, Sayman, Etkinlik Komitesi Başkanı, Tanıtım Komitesi Başkanı ve AR-GE Sorumlusu ndan oluşuyor. İleriki dönemlerde daha sağlam bir kulüp yapısı ve aktif çalışmalar ile yoluna devam etmeyi hedefleyen SAVTEK, İTÜ Akademik Yılı Güz Dönemi başında yapacağı bir sonraki Genel Kurul toplantısında tüzüğün geliştirilmiş halini ve gelecek yılın plan takvimini yeni öğrenciler ile paylaşacak yeni öğretim yılında da SAVTEK, teknolojiye meraklı, paylaşmayı ve üretmeyi seven üniversite öğrencileri ile birlikte Türk Savunma Sanayisi ni en iyi şekilde tanıyıp tanıtmaya ve üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarına devam edecek.

12 MAYIS 2009 BÜLTEN III Sayfa 12 Teknik Gezi - RMK Marine Tersanesi İTÜ SAVTEK üyeleri, gemi inşaatı konusunda Türkiye nin önde gelen firmalarından birisi olan RMK Marine Tersanesi ne bir gezi düzenledi. 30 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilen geziye, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliğinin yanı sıra farklı bölümlerde okuyan öğrenciler de ilgi gösterdi. İlk olarak RMK Marine Tersanesi Kurumsal İletişim Uzmanı Simge Yıldırım, öğrencilere firmanın kurum yapısı hakkında bilgi verdi ve ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Daha sonra Gemi Dizayn Bölümü Yöneticisi Oğuz Çakan, gençlere firmada hâlihazırda yürütülmekte olan projelerden ve firmanın teknik kabiliyetlerinden bahsetti. Sunumların ardından Çakan ile birlikte tersane turuna katılan öğrenciler, üretim yapılan bölümleri ziyaret ederek mühendislerin çalışma ortamlarını da yakından gözlemledi. Ardından kompozit malzemelerle yapılan üretim çalışmalarını gözlemlemek üzere kompozit atölyesini gezen SAVTEK üyeleri, bu uzun soluklu gezinin bitiminde de Çakan ve Yıldırım ile birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

13 Sayfa 13 İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ Değerlendirme Yemeği SAVTEK Üyeleri, Dönemi Çalışmalarını İTÜ Vakıftepe Tesisleri nde Değerlendirdi 2009 yılı Şubat ayında faaliyetlerine başlayan İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK), Akademik Yılı Bahar Dönemi nde başarılı ve keyifli birçok etkinliği geride bıraktı. 30 Mayıs 2009 tarihinde ise SAVTEK üyeleri, bu çalışmaları değerlendirmek ve ileriki süreçte kulüp olarak daha bilinçli adımlar atabilmek için bir değerlendirme yemeği düzenledi. İTÜ Vakıftepe Tesisleri nde gerçekleştirilen yemeğe SAVTEK Yönetim Kurulu Üyeleri nin yanı sıra kulüp etkinliklerinde aktif olarak görev alan birçok üye de katıldı. Kulübün yapılanmasına ve hedeflerine yönelik birçok değerlendirmenin yapıldığı toplantıda, ileriki sürece yönelik kulübün gerçekleştirebileceği birçok proje de tartışıldı. Değerlendirmenin yanı sıra üyeler, birlikte paylaştıkları keyifli çok sayıda anıyı da yad etmiş oldu. Bir dönemlik çalışma sürecini başarılı bir şekilde geride bırakan SAVTEK üyeleri, yemeğin ardından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü manzarası önünde bir hatıra fotoğrafı çektirerek bu önemli buluşmayı ölümsüzleştirmeyi de unutmadı.

14 Sayfa 14 SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ Basında SAVTEK Military Science & Intelligence (MSI) Dergisi Sayı

15 İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SONUÇ; İLETİŞİM; Prof. Dr. Mehmet Şerif KAVSAOĞLU İTÜ Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı Türkiye de savunma teknolojileri alanında ilk ve tek üniversite öğrenci kulübü olan İTÜ Savunma Teknolojiler Kulübü (SAVTEK), farklı disiplinlerden yeni mühendis adaylarını mühendislik çatısı altında bir araya getirmeyi başarmıştır. Her geçen gün güçlenmeye devam eden SAVTEK, hedefleri doğrultusunda Türk Savunma Sanayisi ile üniversiteler arasındaki iş birliğinin önemini vurgulama yönelik alışmalar yürütmeye devam edecektir. İTÜ SAVTEK Danışmanı Gözde KARA İTÜ SAVTEK Başkanı Ercan EYDURAN İTÜ SAVTEK Başkan Yard Destekleyen Kuruluşlar:

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ MART 2009 BÜLTEN I SAVTEK İTÜ bünyesinde 2008 yılı güz döneminde kurulmuş olan SAVTEK, savunma sanayileri konusunda bilinçli öğrenci toplulukları

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü Kasım 2009 Bülten VI Kasım 2009 Bülten VI İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ İTÜ SAVTEK İÇERİK - ARI Teknokent Ziyareti - Sunum Çalışması - İstiklal

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK HEDEFLERİMİZ İÇERİK

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK HEDEFLERİMİZ İÇERİK İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ HAZİRAN 2009 BÜLTEN IV SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK), 2008-2009 akademik yılı güz döneminde farklı

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. Temmuz - Ekim 2009 Bülten İTÜ SAVTEK ÖZ GÖREVİ ÜLKÜSÜ İÇERİK

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. Temmuz - Ekim 2009 Bülten İTÜ SAVTEK ÖZ GÖREVİ ÜLKÜSÜ İÇERİK İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Temmuz - Ekim 2009 Bülten Temmuz - Ekim 2009 Bülten İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ İTÜ SAVTEK İÇERİK - Savunma Sanayii Müsteşarlığı Tanıtım ve Öğrenci Bilgilendirme Programı

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü Aralık 2009 Bülten 7 Aralık 2009 Bülten 7 İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ İTÜ SAVTEK İÇERİK - Sunum Çalışması - Savunma Sanayisinin Ana Hatları

Detaylı

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretim

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları,

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Bugün, ulusal savunmamızın güvencesi ve bölge barışı için en önemli denge ve istikrâr unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri nin etkinliğini ve

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

2-3 EKİM 2018, ANKARA

2-3 EKİM 2018, ANKARA DESTEKLERİYLE ORGANİZATÖR 2-3 EKİM 2018, ANKARA S O N U Ç R A P O R U OPERASYON ve İÇERİK PARTNERİ www.inpps.com ZİRVE HAKKINDA Terörle mücadele, malların dolaşımının kontrolü ve uluslararası sınırlardaki

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Sivil Havacılıkta Çalışma Alanları, Fırsatlar ve Başarı Örnekleri Hava Aracı ve Komponent Üretimi İtki Sistemleri Talaşlı imalat Hassas döküm Kimyasal

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANI SN. FİKRİ IŞIK KATILIMLI TOPLANTI

T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANI SN. FİKRİ IŞIK KATILIMLI TOPLANTI T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANI SN. FİKRİ IŞIK KATILIMLI TOPLANTI 23.02.2017 Sayın Valim, Değerli Konuklar, Basınımızın Kıymetli Temsilcileri, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve şahsım adına, sizleri sevgi ve saygıyla

Detaylı

Çebi Denizcilik ve Ticaret A.Ş. yi temsilen Personel Müdürü Sn. Murat AKGÖZ konuk oldular. Kaptan Group çatısı altında denizcilik faaliyetlerini

Çebi Denizcilik ve Ticaret A.Ş. yi temsilen Personel Müdürü Sn. Murat AKGÖZ konuk oldular. Kaptan Group çatısı altında denizcilik faaliyetlerini Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünce bu yıl 13.sü düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri Etkinliğinin ikinci haftasında Borealis

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İstanbul Teknik Üniversitesi'nin tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'na Sultan III. Mustafa nın saltanat yıllarına kadar uzanmaktadır. Osmanlı Devleti'nde ilk kez Batılı anlamda

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI - EMO Genç Etkinliklerimiz 9. dönem çalışma raporu / 2010-2011 EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ EMO nun toplumsal yaşamdaki yerini bugünün

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

KOÇ SAVUNMA SANAYİ GRUBU ŞİRKETLERİ IDEF 2011 DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK

KOÇ SAVUNMA SANAYİ GRUBU ŞİRKETLERİ IDEF 2011 DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK KOÇ SAVUNMA SANAYİ GRUBU ŞİRKETLERİ IDEF 2011 DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK Koç Savunma Sanayii Grubu şirketleri Otokar, RMK Marine, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri ve KaTron; İstanbul'da düzenlenecek

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

2.9. EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ

2.9. EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ 2.9. EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ Şube sınırlarımız içerisindeki Anadolu, Eskişehir Osmangazi, Dumlupınar ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitelerinde eğitim gören EMO-Genç üyelerimize çeşitli etkinlikler düzenlenmiş

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

e-bülten İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU GENÇ PUPA TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 3

e-bülten İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU GENÇ PUPA TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 3 e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 3 GENÇ PUPA İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU 1 İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU TTO muz İNOPAK (İnovasyon ve Patent) Kulübü nü kurmuştur. -1 Kasım 2015 TÜBİTAK (SOBAG) Proje

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ Bire Bir Görüşmeler Zirve Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bugüne kadar 28 araştırmacı ve akademisyen ile yüzyüze proje fikirleri,

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

www.tosyovsamsun.org 2006-2008 dönemi faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz.

www.tosyovsamsun.org 2006-2008 dönemi faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz. www.tosyovsamsun.org 2006-2008 dönemi faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz. Saygılarımızla Tosyöv Samsun Destekleme Derneği yön.kur Samsun OMU Mühendislik Fakültesi bünyesinde,işadamları ile buluşması kurum

Detaylı

SANAYİ KATILIMI OFFSET UYGULAMALARI. Göknur PİLLİ. Şube Müdürü Offset ve Yerli Katkı Şube Müdürlüğü

SANAYİ KATILIMI OFFSET UYGULAMALARI. Göknur PİLLİ. Şube Müdürü Offset ve Yerli Katkı Şube Müdürlüğü SANAYİ KATILIMI OFFSET UYGULAMALARI Göknur PİLLİ Şube Müdürü Offset ve Yerli Katkı Şube Müdürlüğü Sunum Planı Sanayi Katılımı/Offset Tanımı Sanayi Katılımı/Offset Amaçları Sanayi Katılımı / Offset Yönergesi

Detaylı

GTÜ Bilgisayar Topluluğu

GTÜ Bilgisayar Topluluğu GTÜ Bilgisayar Topluluğu Tanıtım Dökümanı Şubat 2016 tarihinden itibaren GTÜ Bilgisayar Topluluğunun yapmış olduğu faaliyetlerin kapsamlı incelemesini içerir. GTÜ Bilgisayar Topluluğu Tanıtım Dökümanı

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 22.04.2017 Değerli Üyelerimiz, Derneğimiz tüzüğünde belirtilen amaçlar doğrultusunda ahşabın dünyada olduğu gibi ülkemizde de hak ettiği yeri alması için çalışmalarını

Detaylı

2. AKADEMİK KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2. AKADEMİK KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ 2. AKADEMİK KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ Elektrik Mühendisleri Odası nın (EMO) Görüntü İşlemede İleri Uygulamalar ve Son Gelişmeler başlığı altında düzenlediği 2. Akademik Kamp çalışmalarına, İzmir Şirince deki

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

2016 Yılı GençKal Proje Raporu

2016 Yılı GençKal Proje Raporu 2016 Yılı GençKal Proje Raporu KalDer bünyesinde yer alan GençKal (Genç KalDer liler), kalite ve çağdaş yönetim anlayışını öğrenip içselleştirecek, liderlik niteliklerine sahip üniversite öğrencilerinden

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), bölgesel ve sektörel temelde faaliyet gösteren 60 İhracatçı Birliğini, 26 ihracatçı

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi,

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

[ ab2018.karabuk.edu.tr ]

[ ab2018.karabuk.edu.tr ] [ ab2018.karabuk.edu.tr ] ::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: İletişim : Yrd.Doç.Dr. Yüksel ÇELİK yukselcelik@karabuk.edu.tr 0532 779 7413 AKADEMİK BİLİŞİM 2018 ORGANİZASYONU HAKKINDA Üniversitelerde bilgi

Detaylı

2014 FAALİYET RAPORU. IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği. İçindekiler. 2/20/2015 Turkey ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2

2014 FAALİYET RAPORU. IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği. İçindekiler. 2/20/2015 Turkey ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2 2014 FAALİYET RAPORU IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği 2/20/2015 Turkey İçindekiler ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2 2014 FAALİYETLERİ ÖZETİ 3 SEZON SONU GERÇEKLEŞEN BETTER COTTON

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ 25 ÇALIŞMASI VE SEKTÖR ÖDÜLLERİ DUYURUSU

SAVUNMA SANAYİİ 25 ÇALIŞMASI VE SEKTÖR ÖDÜLLERİ DUYURUSU SAVUNMA SANAYİİ 25 ÇALIŞMASI VE SEKTÖR ÖDÜLLERİ DUYURUSU Türk Savunma Sanayii son yıllarda hızlı bir yükseliş trendi yakalamış ve dikkat çeken bir performans sergilemiştir. Sözkonusu performansın sürdürülebilirliği

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

Firma Profili. Ağustos 2014

Firma Profili. Ağustos 2014 Ağustos 2014 TARİHÇE Kuruluş :2002 (SE Teknoloji Çözümleri) Özel yazılım, donanım tedariki, uzak mesafe kablosuz ağlar, danışmanlık ve sistem entegrasyonu Yurt içinde Üretim Kaynak Kullanımı ve Otomasyonu,

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

Sunum Planı. Sanayi Katılımı/Offset t Amaçları. Deniz Araçları Offset Sözleşmeleri. Gemi İnşa Yan Sanayi Firmaları Offsetten Nasıl

Sunum Planı. Sanayi Katılımı/Offset t Amaçları. Deniz Araçları Offset Sözleşmeleri. Gemi İnşa Yan Sanayi Firmaları Offsetten Nasıl SANAYİ KATILIMI OFFSET UYGULAMALARI Atilla GÜÇLÜ Uzman Offset ve Yerli Katkı Şube Müdürlüğü Sunum Planı Sanayi Katılımı/Offset Tanımı Sanayi Katılımı/Offset t Amaçları Sanayi Katılımı / Offset Yönergesi

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIM BİLGİLERİ ZONGULDAK 2015 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Detaylı

TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği nin eğitim alanındaki 91 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında, Ankara da kurulmuş, genç,

TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği nin eğitim alanındaki 91 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında, Ankara da kurulmuş, genç, TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği nin eğitim alanındaki 91 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında, Ankara da kurulmuş, genç, dinamik, çağdaş bir şehir üniversitedir. Önce insan ilkesi

Detaylı

MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER

MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri bilimsel destekli üretim dersi kapsamında Bodrum Mutfak Mobilya yı ziyaret ederek yetkililerden üretim

Detaylı

Türkiye, dünyanın dijital bankacılık başkenti

Türkiye, dünyanın dijital bankacılık başkenti BASIN BÜLTENİ Fintech Istanbul 5. Buluşması: Türkiye, dünyanın dijital bankacılık başkenti 2016 yılında kurulan ve Türkiye de Fintech ekosisteminin sağlam bir temel üzerine kurulması için çalışmalar yapan

Detaylı

::::::: SPONSORLUK DOSYASI :::::::

::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: ::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: ab2018.karabuk.edu.tr İletişim : Yrd.Doç.Dr. Yüksel ÇELİK yukselcelik@karabuk.edu.tr 0532 779 7413 AKADEMİK BİLİŞİM 2018 ORGANİZASYONU HAKKINDA Üniversitelerde bilgi

Detaylı

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ N11.com un Kurucu Müdürü Ömürden Sezgin, Samsun Teknopark Konferans Salonu nda Markanı Baştan Yarat-Stratejik Pazarlama

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

TRAKYA SAVUNMA HAVACILIK ve UZAY SİSTEMLERİ YAN SANAYİ YERLEŞTİRME ZİRVESİ

TRAKYA SAVUNMA HAVACILIK ve UZAY SİSTEMLERİ YAN SANAYİ YERLEŞTİRME ZİRVESİ ve SİSTEMLERİ YAN SANAYİ YERLEŞTİRME ZİRVESİ Türk Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayinin tasarım, mühendislik, ar-ge ve üretim, ile ihracat için küresel entegrasyon çalışmalarını desteklemek, uluslar arası

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇAMLIK ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSESİ TEKNİK GEZİSİ

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇAMLIK ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSESİ TEKNİK GEZİSİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇAMLIK ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSESİ TEKNİK GEZİSİ PROJE KONUSU İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM İMKÂNLARININ ARAŞTIRILMASI PROJESİ (Bu Proje Trabzon Valimiz Sn. Abdil Celil

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

MÜKAD Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği

MÜKAD Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği Sayı: 1 2018 MÜKAD MÜKAD Haber Bülteni +90 312 434 44 38 www.mukad.org.tr Kültür Mah.Dr. Mediha Eldem Sok. No:62/16 Yenisehir Çankaya/ANKARA KÜNYE Değerli dostlar merhaba, Şu an okumakta olduğunuz bülten,

Detaylı

JCI Antalya. Nisan-Mayıs-Haziran 2010 Haber Bülteni. Antalya

JCI Antalya. Nisan-Mayıs-Haziran 2010 Haber Bülteni. Antalya Etkinlik: Networking Performansınızı Geliştirin Tarih: Nisan 2010 Yer: Dedeman Otel JCI Salonu Network (iş ağı) kavramını daha iyi tanımak ve iş ağı performansımızı geliştirmek üzere üyelerimiz ve iş dünyasındaki

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 6 Bülten Tarihi : 18 TEMMUZ 2016 TAB E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 Türk Armatörler Birliği Milliyet Gazetesinde Başkanımız ve Başkan Vekilimiz ile yapılan röportaj yayımlandı. Piri Reis Üniversitesi

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği İAÜMED Başkanından, İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği (İAÜMED) 13 Nisan 2007 tarihinde kuruldu. İstanbul Aydın Üniversitesi mezun ve mensup bireylerini bir arada tutmak ve mezunlarının üniversiteleri

Detaylı

Ar-Ge merkezleriyle ilgili

Ar-Ge merkezleriyle ilgili ÖZEL HABER Özel Sektör Ar-Ge Merkezlerine Savunma Sanayisi Damga Vurdu 68 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi,

Detaylı

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ;

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Bölüm Profili Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Lisans Programlarında hazırlık sınıfı dahil 281 öğrenci, Yüksek lisans programlarında 75 i tezli (69 u Türkçe

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

BİZ KİMİZ? Lagari Takımı (#5278), Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği çatısı altında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur.

BİZ KİMİZ? Lagari Takımı (#5278), Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği çatısı altında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. İÇİNDEKİLER MİSYON, VİZYON ve DEĞERLER... 3 YARIŞMA HAKKINDA BİLGİ... 4 CANSAT 2016 YARIŞMASINA GENEL BAKIŞ... 5 CanSat 2016 Temel Görev... 6 YARIŞMANIN GETİRİLERİ... 7 1 BİZ KİMİZ? Takımı (#5278), Yıldız

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliklerimiz, anaokulu 3 yaş grubundan

Detaylı

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 18 Ağustos 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27676 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

TÜRKONFED GENEL SEKRETERLER TOPLANTISI ĠÇ VE DIġ ĠLETĠġĠM EĞĠTĠMĠ

TÜRKONFED GENEL SEKRETERLER TOPLANTISI ĠÇ VE DIġ ĠLETĠġĠM EĞĠTĠMĠ TÜRKONFED GENEL SEKRETERLER TOPLANTISI ĠÇ VE DIġ ĠLETĠġĠM EĞĠTĠMĠ 23-25 EKİM 2015 / ALANYA TÜRKONFED Genel Sekreterler Koordinasyon Toplantısı, İç ve Dış İletişim Eğitimi, 23-25 Ekim 2015 tarihleri arasında

Detaylı

FMO-GENÇ I. ÖĞRENCİ YAZ KAMPI YAPILDI

FMO-GENÇ I. ÖĞRENCİ YAZ KAMPI YAPILDI FMO-GENÇ I. ÖĞRENCİ YAZ KAMPI YAPILDI Odamız, TMMOB'ye bağlı diğer birçok odanın düzenli olarak gerçekleştirdiği yaz kamplarının bir benzerini 2011 Yaz'ında kendi öğrenci üyeleri için düzenledi. I. FMO-Genç

Detaylı

SANAYİDE GİRİŞİMCİLİK ve PROJE YÖNETİMİ

SANAYİDE GİRİŞİMCİLİK ve PROJE YÖNETİMİ SANAYİDE GİRİŞİMCİLİK ve PROJE YÖNETİMİ Büyük Şirketlerde Yenilikçiliği Teşvik etmek ÜSİMP 4. Ulusal Kongresi 3 Haziran 2011 Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi İzmir Yalçın Yılmazkaya Danışman - Kale

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 1 GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Teknoloji Transfer Ofisi Genç Pupa e-bülten 14 TEMMUZ 2016 19 TEMMUZ 2016 Uğur Metal Ldt. Şti. ye Teknoloji

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ!

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 SAYI:1 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen MISAD Genel Kurul Toplantısı sektör aktörlerini bir araya getirdi... TEŞEKKÜRLER MİSAD Yönetim Kurulu

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE KULÜBÜ YEŞİL SEKTÖR TANITIM DOSYASI HAKKIMIZDA Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü (YTÜÇEV); sürdürülebilir gelişim sürecinde sanayi, sosyal yaşam ve çevre boyutlarının

Detaylı

YILI FAALİYET RAPORU

YILI FAALİYET RAPORU 2017-2018 YILI FAALİYET RAPORU Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 2001 yılında, Üniversitemizin örgün ön lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında verilecek sürekli eğitim programlarını

Detaylı

DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI

DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI 2015-2016 DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI YK: Yönetim Kurulu IK: İdari Kurul Yönetim Kurulu Görev Tanımları Yönetim Kurulu Yapısı Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Yardımcısı

Detaylı

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015 Sponsorluk Dosyası Amaç ve Hedeflerimiz Vizyonumuz Türkiye de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dicle Üniversitesi AB Proje Ofisi tarafından

Detaylı

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Biz kimiz Neden platform? Üniversitelerde; İSG farkındalığını nasıl arttırabiliriz? İSG kültürünü nasıl geliştirebiliriz?

Detaylı

Isparta Valiliği Resmi Sitesi

Isparta Valiliği Resmi Sitesi Isparta Valiliği Resmi Sitesi 22.04.2016 DÜNYA ÖĞRENCİLERİ ISPARTA DA Çin, Suriye, Cezayir, Tacikistan, Bangladeş, Çad, Doğu Türkistan, Etiyopya, Filistin, Filipinler, Irak, Mısır, Somali ve Yemen den

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 41

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 41 ÖZET: SDÜ TBMYO Müdür Yardımcısı Hasan Çalıncı: Akademik personel olarak oldukça güçlü bir yapıya sahibiz. Kadromuzda 10 öğretim üyesi, 45 öğretim görevlisi ve 4 uzmanımız bulunmaktadır. Akademik personelimizin

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

Pazartesi Basın Gündemi

Pazartesi Basın Gündemi 14.07.2014 Pazartesi Basın Gündemi İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Açıldı İzmir in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi,

Detaylı

2017 Yılı GençKal Proje Raporu

2017 Yılı GençKal Proje Raporu 2017 Yılı GençKal Proje Raporu GençKal (GençKalderliler), KalDer'in 2016 yılında gençlere ve geleceklerine yatırım yapmak amacıyla, mükemmellik kültürünü benimsemiş, değişim ve gelişime açık, disiplin

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatı öğrencilerimiz ilgiyle izlemişlerdir.

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 12 Şubat 2016 SAĞLIK HİZMETLERİ İstanbul da Uluslararası Eğitim Zirvesi Dünyanın en seçkin üniversiteleri,

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

İşletme ve Ekonomi Topluluğu olarak dördüncüsünü düzenlediğimiz Kariyer Günleri etkinliğinin amacı iş adamları ve başarılı girişimcilerle öğrencileri bir araya getirmek. Bu birlikteliği öğrencilerin hedefleri

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimi İşbirliği Protokolü by Sefa Sezer

Milli Eğitim Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimi İşbirliği Protokolü by Sefa Sezer MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü Hazırlayan : Sefa SEZER MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitimi

Detaylı

Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri. TEKİM www.tekim.com.tr 1

Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri. TEKİM www.tekim.com.tr 1 Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri TEKİM www.tekim.com.tr 1 Tekim Hakkında Sektörel Deneyim: 1982 > Savunma Sanayii Kuruluş: 2005 > Komuta Kontrol ve Silah Sistemleri Askeri ve Sivil Haberleşme Sistemleri

Detaylı

PSİART Ekip Arkadaşlarını Arıyor!

PSİART Ekip Arkadaşlarını Arıyor! PSİART Ekip Arkadaşlarını Arıyor! İstanbul da farklı üniversitelerde psikoloji lisans öğrenimi gören bir grup arkadaşın psikoloji öğrencileri olarak akademik gelişimlerimize nasıl katkı sağlarız? sorusunun

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı