IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ. Ertay SEYREK KIDEMLİ EĞİTMENLİK KURSU. IAAF CECS Level I Eğitmeni. IAAF CECS Düzey I Eğitmenler Kursu. Çeviren: Ertay Seyrek

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ. Ertay SEYREK KIDEMLİ EĞİTMENLİK KURSU. IAAF CECS Level I Eğitmeni. IAAF CECS Düzey I Eğitmenler Kursu. Çeviren: Ertay Seyrek"

Transkript

1 IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ KIDEMLİ EĞİTMENLİK KURSU Ertay SEYREK IAAF CECS Level I Eğitmeni IAAF CECS Düzey I Eğitmenler Kursu Çeviren: Ertay Seyrek

2 Atletizmde çoğu zaman çocuklar için düzenlenmiş yarışmalar erişkin yarışmalarının küçültülmüş birer kopyası gibidir. Bu yetersiz standardizasyon çoğu zaman birbirine bağlı gelişim süreci için çocukların ihtiyaçlarına açıkça ters düşmektedir ve de çocukların büyük çoğunluğu için zararlı olan erken elitizmi getirmektedir.

3 Mevcut durum üzerine yapılan çeşitli araştırma teşebbüsleri ve çalışmalardan sonra çocuğun gelişim gereksinimlerine odaklı şekilde uygun hale getirilmiş yeni Atletizm kavramını formüle etmek IAAF ın çözmesi gereken önemli bir sorunu olmuştur.

4 Bu çizgiler boyunca her öneri aşağıdaki gereksinimleri sürekli olarak göz önünde bulundurmak zorundadır (yarışmalar, organizasyonlar vb.) : - çocuklara çekici bir atletizm sunmak - çocuklara erişilebilir bir atletizm sunmak - çocuklara eğitici bir atletizm sunmak

5 2001 in ilkbaharında IAAF Çocuk Atletizmi Çalışma Grubu ilk adımı atmıştır ve Atletizmin yetişkinlere yönelik modelinden belirgin biçimde ayrılmış nitelikte çocuklar için bir yarışma kavramı geliştirmiştir. Kavram o andan itibaren IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ olarak nitelendirilmiştir ve bu dokümanın kalan sayfalarında açıklanmıştır.

6 IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ ile Atletizm oynama zevki kazandırma amaçlanır. Yeni yarışmalar ve teknolojik organizasyonlar çocuklara her yerde (stadyum, oyun alanı, salon ve elde edilebilir her spor alanı) sprint, dayanıklılık koşusu, atlama, atma/fırlatma temel aktivitelerini keşfetme olanağı sağlar.

7 Atletizm oyunları çocuklara Sağlık, Eğitim ve Kişisel gelişime dayalı olarak atletizmin en faydalı uygulamasını yapma fırsatı sağlayacaktır.

8 IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ kavramının ilgili organizasyon amaçları aşağıda verilmiştir: Çok sayıda çocuk aynı zamanda aktif olabilir. Sadece kuvvetli ve hızlı çocukların iyi sonuçlara katkı sağlamamasıdır. Beceri talepleri yaşlara göre ve gerekli koordinasyon yetilerine göre çeşitlenir. Çocuklar için uygun bir Atletizm yaklaşımı teklif eden bu programın macera karakteriyle doldurulmasıdır.

9 Yarışmanın yapısı ve puanlamanın kolay olması ve takımların bitiriş sırasının temel alınmasıdır. Çok az yardımcının ve hakemin gerekli olmasıdır. Atletizmin karma takım yarışması (kız erkek birlikte) olarak sunulmasıdır.

10 YAŞ GRUBUNA GÖRE OYUNLAR 7-8 YAŞ Sprint/Engelli Bayrak Mekik Koşusu YAŞ GRUBU 7 8 X 8 dak. Dayanıklılık Koşusu X Formula -1 Yarışı İleri Sguat Sıçrama Sürat Merdiveni Çapraz sıçrama (İleri-Geri-Sağa-Sola Atlama) İp Atlama Oyunu Üç adım Atlama Cirit Atma Diz Üstünden Öne Top Atma Hedefe Atış Oyunu (Hedefe Roket Atma) X X X X X X X X X Toplam Oyun Sayısı 11

11 9-10 YAŞ OYUNLARI Aşamalı Dayanıklılık Koşusu Sprint/Engelli Slalom Bayrak Mekik Koşusu İsabetli Uzun Atlama Sırıkla Uzun Atlama Rotasyonel Atış Baş Üstünden Geriye Top Atma 9-10 YAŞ X X X X X X Toplam Oyun Sayısı 6

12 11-12 YAŞ OYUNLARI YAŞ Dönemeçli Sprint Engel Bayrak Koşusu Dönemeçli Sprint Bayrak koşusu 40m Engelli Koşu 1000m Dayanıklılık Koşusu Sırıkla Yükseğe ve Uzağa Atlama Kısa Koşu ile Üçadım Atlama Kısa Koşu ile Uzun Atlama Cirit Atma Disk Atma Toplam Oyun Sayısı X X X X X X X X X 9

13 BRANŞLAR Sprint/Engelli Bayrak Koşusu

14 Prosedür Ekipman yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi yerleştirilir. Her takım için 2 kulvar gereklidir: Kulvarların biri engelli diğeri engelsizdir. İlk mesafe engel mesafesidir ve takım üyeleri normal Bayrak Yarışında ki sprint mesafesini koşarlar. Yarışma, takımın her üyesinin sprint ve engel koşu mesafesini bitirdiğinde tamamlanır. Bayrak değişimleri sol elle yapılarak stafet elden ele yürütülür.

15 Puanlama Sıralama elde edilen süreye göre belirlenir: en iyi süreyi elde eden kazanan takım olur. Sonraki takımlar bitiriş sürelerine göre sıralanırlar. Yardımcılar Verimli organizasyon için her takıma bir yardımcı gereklidir. Bu kişinin görevleri şunlardır: Yarışmanın nizami parkurunu kontrol etmek. Derece zamanını tutmak. Puanlama yapmak ve yarışma kartına dereceleri kaydetmek.

16 8 Dak. DAYANIKLILIK KOŞUSU

17 Prosedür Her takım verili başlangıç noktasında başlayarak 150m lik parkur etrafında koşmak zorundadır. Takımın tamamı 8 dakika süresince parkurun etrafında mümkün olduğunca çok tur atmaya çalışır. Tüm takımlara aynı anda başlangıç komutu verilir (düdük çalarak ya da start tabancasıyla). Takımın her üyesi elinde bir kart (top, kağıt parçası, mantar vb.) ile başlar. Parkurun etrafında bir turu tamamladıktan sonra yeni tura başlarken yeni bir kart vb. alır. Yedi dakika sonra düdük çalarak ya da start tabancasıyla son dakika anonsu yapılır. Sekiz dakika sonra bitiş komutuyla koşunun sona erdiği ilan edilir.

18 Puanlama Parkuru bitirdikten sonra tüm katılımcılar puanlama için kartları sayacak olan yardımcıya topladıkları kartları verirler. Sadece tamamlanmış turlar puanlamaya dahil edilir. Tamamlanmamış turlar önemli değildir. Yardımcılar Yarışmanın verimli organizasyonu için her takıma en az iki yardımcı gereklidir. Bu yardımcılar katların oluşturulmasının, toplanmasının ve sayılmasının yanı sıra başlangıç çizgisinin dizayn edilmesinden sorumludur ve kazanılan puanları kaydetmek zorundadır. Bu yardımcılara ek olarak süreyi tutmak ve diğer işaretleri (son dakika ve bitiriş komutu) vermek için bir starter gereklidir.

19 Formula 1 Oyunu

20 Prosedür Mesafe yaklaşık 6O m ya da 8Om uzunluğundadır ve yarışma alanı düz sprint, slalom çubukları etrafında sprint ve engeller üzerinden sprint için bölünür (yukarıdaki şekile bakınız). Yumuşak halka bayrak stafeti olarak kullanılır. Her katılımcı takla minderinden öne yuvarlanarak başlamak zorundadır. Formula 1 her takım üyesinin parkurun tamamını bitirmek zorunda olduğu bir takım yarışmasıdır. Bir parkurda aynı zamanda 6 takıma kadar takım yarışabilir.

21 Puanlama Sıralama süreye göre değerlendirilir: kazanan takım en iyi zamana sahip olandır. Sonraki takımlar bitirme sürelerine bağlı olarak sıralanırlar. Yardımcılar Ekipmanları uygun şekilde yerleştirmek için sektörlerin (engel, slalom) herbirine en az iki yardımcı gereklidir. Takımların beklemesinden başka değişim bölgesi hakemi olarak görev yapacak ilave 2 yardımcı gereklidir. Starterlik yapacak bir kişiye de ihtiyaç vardır. Son olarak, yarışmada takımların olması nedeniyle mümkün olduğunca fazla kronometre tutucuya ihtiyaç vardır. Kronometre tutanlar yarışma kartlarında dereceleri kayıt etmeklede sorumludur. Kulvar başına dört paspas veya halı parçası (60cm 60cm ölçülerinde), 12 engel (50cm), 12 slalom çubuğu, 20 işaret konisi veya renkli şerit; takım başına bir hafif stafet ve 1 kronometre.

22 ÖNE SKUAT SIÇRAMA

23 Prosedür Katılımcılar başlangıç çizgisinden birbiri ardından kurbağa sıçraması sergiler ( kurbağa sıçraması : iki ayakla öne doğru skuat sıçrama). Takımın ilk üyesi başlangıç çizgisinde ayak parmaklarının ucu değecek şekilde dikilir. Sonra skuat pozisyonuna çöker ve mümkün olduğunca öne doğru sıçrar. Yardımcı başlangıç noktasına en yakın yer (topuklar) olan iniş noktasına işaret koyar. Eğer katılımcı geriye doğru örneğin ellerle düşerse işaret konulacak iniş noktası ellerini koyduğu yer olacaktır. İniş noktası kurbağa sıçraması nı bu iniş noktasından öne doğru götürecek takımın ikinci atlayıcısı için başlangıç noktası olur. Üçüncü takım arkadaşı ikincinin iniş noktasından sıçrar ve bu şekilde yarışma devam eder. Takımın son üyesinin sıçraması ve de iniş noktasının işaretlenmesiyle yarışma tamamlanır.

24 Puanlama Takımın her üyesi yarışır. Tüm sıçramaların toplam mesafesi takımın puanıdır. Her takıma iki denemeden en iyisine puan verilir. Ölümler 1cm aralıklarla kaydedilir. Yardımcılar Bu yarışmada her takım için bir yardımcı gerekir ve görevleri şunlardır: - Yarışın prosedürlerini kontrol etmek ve düzenlemek (başlangıç çizgisi, iniş), - Herbir denemenin toplam mesafesini ölçmek Sonuçları kaydetmek, - Yarışma kartlarına dereceleri kaydetmek.

25 Merdiven Koşusu

26 Prosedür 9.5 m aralıkla yerleştirilmiş 2 işaret konisi arasındaki zemine koniler arası eşit mesafe kalacak şekilde bir koordinasyon merdiveni yerleştirilir (yukarıdaki şekile bakınız). Katılımcı çıkışta ilk koniyle aynı hizada olan çıkış çizgisine ayak parmak ucuyla adım atma pozisyonunda (ayaktan çıkış) bekler. Çıkış komutunun ardından katılımcı merdivene koşar, mümkün olduğunca çabuk merdiven boyunca adım atar/koşar (basamaklar arasında mesafe: 50cm) ve ikinci koniye koşar. Elle koniye dokunulduktan sonra katılımcı hızlı şekilde geriye dönerek merdivenin üstünden ilk koniye kadar koşar. Koniye dokunduğu zaman kronometre tutan kişi süreyi durdurur. Eğer katılımcı merdivenin dışına çıkarsa ya da üstünden sıçrarsa uygun bir sonraki konide yardımcı tarafından mesafe 1 m genişletilir (her konide bir yardımcı bulunur). Eğer hareket tam olarak yapılmadıysa bu şekilde daha uzun bir mesafede koşuya sahip olması nedeniyle katılımcı dezantajlı olacaktır. Eğer 2 hata yapılırsa mesafe 2m ye genişletilir ve bu şekilde devam eder.

27 Puanlama İki denemenin en iyisi puanlamaya alınacaktır. Yardımcılar Bu yarışmada verimli organizasyon için iki yardımcı gerekir ve bu yardımcıların görevleri şunlardır: Yarışmayı başlatmak Yarışmayı kontrol etmek ve düzenini sağlamak Derece tutmak Yarışma kartına dereceleri kaydetmek

28 ÇAPRAZ SIÇRAMA (İleri-Geri-Sağa-Sola Atlama)

29 Prosedür Katılımcılar sıçrama merkezinden öne, arkaya ve yanlara çapraz sıçrar. Özelliği, başlangıç noktası olan sıçrama merkezinden öne, sonrasında sıçrama merkezine, daha sonra sağa, sonrasında yine sıçrama merkezine, daha sonra sola ve sonrasında yine sıçrama merkezine ve son olarak geriye sıçrama ve sonrasında yine sıçrama merkezine sıçramasıdır.

30 Puanlama Takımın her üyesi 15sn deneme süresine sahiptir ve mümkün olduğunca fazla sayıda çift ayakla sıçrama yapmaya çaba gösterir. Bir turunda toplamda maksimum 8 noktaya sıçrama sergilenebilen tamamlanmış her artı (öne, her iki yana, arkaya, ortaya) şeklindeki sıçramaya 8 puan verilir. İki denemenin en iyisi puanlamaya dahil edilir. Yardımcılar Bu yarışmada her takım için bir yardımcı gerekir ve görevleri şunlardır: Yarışmayı başlatmak. Yarışmayı kontrol etmek ve düzenini sağlamak. Süreyi tutmak ve sıçrama sayısını saymak. Yarışma kartına dereceleri kaydetmek.

31 İP ATLAMA OYUNU

32 Prosedür Katılımcı başlangıç pozisyonunda her iki eliyle atlama ipini vücudun arkasında tutarak ayaklar paralel şekilde dikilir. Komutla birlikte baş üstünden ip öne doğru getirilir ve vücudun önünde aşağı indirilir ve katılımcı ipin üstünden atlar. Bu döngüsel süreç 15 saniyede mümkün olduğunca fazla tekrar edilir. Bu yarışma yalnız Yaş Grubu I için uygundur. Çocuklar çift ayakla ipi atlamalıdır. Her çocuğa 2 deneme şansı verilir.

33 Puanlama Her takım üyesi yarışır ve ipin yere her dokunuşu sayılır. Takımın her üyesinin elde ettiği en iyi derece toplam puan olarak yazılır. Yardımcılar Bu yarışmada verimli organizasyon için bir yardımcı gerekir ve bu yardımcının görevleri şunlardır: Yarışmayı başlatmak. İp atlamanın düzenini sağlamak ve doğru atlandığından emin olmak. Süreyi tutmak. Puan vermek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

34 Sınırlandırılmış Alanda Üç Adım Atlama

35 Prosedür Yarışmacı kendi seviyesine uygun Üç adım atlama alanı seçer. En çok 5m uzunluğunda bir yaklaşma koşusundan sonra sekme, adım alma ve atlamayı tamamlar. İki denemenin en iyisi değerlendirmeye alınır. Her puan kaydedilir ve Takımının toplam puanı belirlenir. Yarışma, 7 8 yaşlar için belirlenmiş iki kulvar içinde yapılmasını gerektirir. Atlama alanları (puanlama tablosu): 1m= 1 puan, 1.25m= 2 puan, 1.50m= 3 puan. Yarışma, 9 10 yaşlar için seçili kulvarda tamamlanabilir. Atlama alanları (puanlama tablosu): 1.50m= 1 puan, 1.80m= 2 puan, 2.15m= 3 puan.

36 Puanlama Sıralama sonuçlara göre belirlenir: En yüksek toplam puanı elde eden takım birinciliği kazanan takım olacaktır. Diğer takımlar elde ettikleri sonuçlara göre sıralanır. Puanlar yarışma prosedürüne dayalı olarak verilir (9 takım varsa: 1nci takım= 9 puan, 2nci takım = 8 puan, vb.). Yardımcılar Bu yarışmada verimli organizasyon için bir yardımcı gerekir ve bu yardımcının görevleri şunlardır: - Yarışmanın geçerli şekilde yapıldığını kontrol etmek. - Sonuçları yukarıdan aşağı sıralamak. - Puan vermek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

37 7/8 Yaş Çocuk Cirit Atma

38 Prosedür 7/8 Yaş çocuk cirit atışı 5m lik alanda gerçekleştirilir. Kısa bir yaklaşma koşusu sonrası katılımcı ciriti faul çizgisinin basmadan atış alanı içerisinden atar (Yaş Grubu I ve II için atışlar yumuşak ciritlerle iken Yaş Grubu III için atışlar TURBO-CİRİTlerle yapılır). Her katılımcının 2 atış hakkı vardır. Güvenlik Notu: 7/8 Yaş Çocuk Cirit Atışı yarışmasında güvenlik kritik bir konudur ve atış (iniş) alanına sadece yardımcıların geçmesine izin verilir. Faul çizgisinin tersine atış yapmak kesinlikle yasaklanmıştır.

39 Puanlama Her atış faul çizgisine 90 o (dik açı) açıyla ölçülür ve 20cm aralıklarla kaydedilir (bu çizgilerin arasına gerçekleşen inişlerde yukarıdaki mesafe değeri alınır). Takımın her üyesinin iki atıştan en iyisi toplam takım puanına eklenir. Yardımcılar Bu yarışmada her takım için iki yardımcı gerekir ve bu iki yardımcının görevleri şunlardır: - Yarışma prosedürünü kontrol etmek ve düzenini sağlamak. - Ciritin düştüğü mesafeyi ölçmek (faul çizgisinden 90 o lik açıyla). - Ciriti atış sonrasında faul çizgisine geri getirmek. - Puan vermek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

40 Diz Üstü Atış

41 Prosedür Katılımcı yumuşak minderde (takla minderi ya da sünger minderi) ya da diğer yumuşak yüzeylerde dizüstünde dik olacak şekilde çöker. Katılımcı sonrasında dizlerin üzerindeyken iki eliyle sağlık topunu (1kg) maksimal uzaklığa baş üstünden atmak için gövdesini geriye götürür (vücudun ön-gerimi). Atışın hemen sonrasında katılımcı yastıkla yükseltilebilecek önündeki yumuşak zemin üzerine düşebilir. Güvenlik Notu: Sağlık topu asla arkadaki katılımcılara atılmaz. Bir sonraki atıcı için sağlık topunun geriye getirilmesi ya da yuvarlanması tavsiye edilir.

42 Puanlama Her katılımcı iki atış yapar. Her atış faul çizgisine 90 o (dik açı) açıyla ölçülür ve 20cm aralıklarla kaydedilir (bu çizgilerin arasına gerçekleşen inişlerde yukarıdaki mesafe değeri alınır). Takımın her üyesinin iki atıştan en iyisi toplam takım puanına eklenir. Yardımcılar Bu yarışmada her takım için iki yardımcı gerekir ve bu iki yardımcının görevleri şunlardır: - Yarışma prosedürünü kontrol etmek ve düzenini sağlamak. - Sağlık topunun düştüğü mesafeyi ölçmek (faul çizgisinden 90 o lik açıyla). - Sağlık topunu atış sonrasında faul çizgisine geri getirmek. - Puan vermek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

43 Bariyer Üzerinden Hedefe Atış

44 Prosedür Hedefe atış 5ml lik alandan gerçekleştirilir. Bariyer 2.5m yüksekliğe getirilir ve bariyerden en az 2.5m gerisinde hedef alanı yerleştirilir (yukarıdaki şekle bakınız). Dizayn edilen obje katılımcının bariyerin gerisindeki seçeceği mesafeden bariyerin üzerinden hedefe doğru atılır. Bariyerin gerisinde 5m, 6m, 7m, ve 8m uzaklıklarda olan 4 atış çizgisinin işaretlenmesi gereklidir. Atış objesini hedefe isabet ettirmek için her katılımcı 3 atış yapar. Her atışta katılımcı 4 atış çizgisinden birini seçebilir. Çünkü potansiyel olarak daha uzak mesafeden daha fazla puan kazanma şansına sahiptir.

45 Puanlama Hedef alana ya da en az köşesine isabet ettirmek başarılı atış denemesi olarak nitelendirilir. Her isabetli atış için puan verilir (5m den isabetli atış = 2 puan, 6m = 3 puan, 7m = 4 puan ve 8m = 5 puan). Eğer obje bariyerin üstünden atılırsa fakat hedef alana isabet etmediyse 1 puan verilir. Her Katılımcı 3 atış hakkına sahiptir. Bu üç atışın toplamı toplam takım puanına eklenir. Yardımcılar Bu yarışmada verimli organizasyon için bir yardımcı gerekir ve bu yardımcının görevleri şunlardır: - Yarışma prosedürünü kontrol etmek ve düzenini sağlamak (atış mesafesi ve isabet eden atışlar). - Puan vermek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

46

47 Aşamalı Dayanıklılık Yarışı

48 Prosedür Takımın her üyesi aşamalı olarak artan yarışmada yaklaşık 100m olan parkurun etrafında mümkün olduğunca fazla koşmak zorundadır (yukarıdaki şekle ve aşağıdaki Sürat/Süre tablosuna bakınız). Parkurdaki katılımcı tamamladığı tur için takımına 1 puan kazandırır. Takımın tüm üyelerinin sergilediği tamamlanmış turlar kayıt edilir.

49 Puanlama Takımların elde ettiği sonuçlar takım bireylerinin bitirdiği turların toplamıyla belirlenir. Yardımcılar Bu yarışmayı organize etmek için her takım için en az 4 yardımcı gereklidir. Yardımcılardan biri Sürat/Zaman Tablosundan, diğeri kapı açma/kapama dan ve diğerleri tamamlanan turları kaydetmekten ve yarışma kartlarına sonuçları kaydetmekten sorumludur.

50 Sürat Süre 100m/sn Km/saat 8km/saat 45 9km/saat 40 10km/saat 36 11km/saat 33 12km/saat 30 13km/saat 27 14km/saat 25 15km/saat 23 16km/saat 22 17km/saat 21 18km/saat 20 19km/saat 19 20km/saat 18

51 Koşu Sürati/tur Kapı Açılışı Koşu Sürati/tur Kapı Açılışı 12km/saat 30sn 10km/saat 36sn 12km/saat 1:00 10km/saat 1:12 13km/saat 1:27 11km/saat 1:45 13km/saat 1:54 11km/saat 2:18 14km/saat 2:19 12km/saat 2:48 14km/saat 2:44 12km/saat 3:18 15km/saat 3:07 13km/saat 3:45 15km/saat 3:30 13km/saat 4:12 16km/saat 3:52 14km/saat 4:37 16km/saat 4:14 14km/saat 5:02 17km/saat 4:35 15km/saat 5:25 18km/saat 4:55 15km/saat 5:48 19km/saat 5:14 16km/saat 6:10

52 Not: Bu tablolar 10km/saatten 19km/saate kadar örnek bir yol olarak verilmiştir. Verilmiş olan 100m geçiş mesafeleri bunu daha da kolaylaştıracaktır. Atletler yarışın sonunda ki final sprinti hariç her koşu ritminde 2 tur koşarlar. Yetişkin standartlarına dayalı olarak animatörler uygun yarış formülünü seçeceklerdir. Puanlama tamamlanmış tur sayısına göre yapılacaktır (her tur 1 puan).

53 Sprint/Engelli Slalom Bayrak Koşusu

54 Prosedür Yukardaki şekilde görüldüğü gibi istasyon organize edilir. Her takım için birine engel yerleştirilmiş ve diğeri boş olan iki kulvar gereklidir. Takımın üyeleri ilk olarak slalomla kombine edilmiş engel yerleştirilmiş olan mesafeyi ve sonra da normal bayrak koşusu şeklinde olan sprint koşu mesafesini tamamlarlar. Yarışma takımın her üyesinin düz sprint ve slalom/engel içeren mesafeyi bitirmesiyle tamamlanır. Yumuşak bir halka (bayrak stafeti) sol elde taşınır ve bayrağı alacak kişinin her zaman sol eline uzatılır

55 Puanlama Sıralama elde edilen zamana göre değerlendirilir: En hızlı zamanı elde eden takım kazanan takımdır. Sonraki takımlar elde ettikleri zaman derecesine göre sıralanırlar. Eğer her yaş grubu için mevcut kulvarlardan çok daha az takım varsa sıralama direk olarak her takımın finaldeki yerine dayalı olarak belirlenir. bir yardımcı gerekir ve bu yardımcının görevleri şunlardır: - Yarışma prosedürünü kontrol etmek. - Derece zamanını tutmak. - Puan vermek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

56 SIRIKLA UZUN ATLAMA

57 Prosedür 5m yaklaşma koşusu alanından (bir kano ya da çubukla işaretlenmiş olan başlama çizgisi) katılımcı çember/lastik/mindere koşu yapar. Havalanış tek ayakla sıçrama ile gerçekleştirilmelidir (sağ eli kullanan atlayıcılar- sol ayakla sıçrıyorsa- sırığı sağ elleri üstte olacak şekilde tutar). Sırığın yere kuvvetle saplanmasını takiben katılımcı kendini öne doğru götürür. Atlayıcı sırığı sürerek kendini sıralı halde duran hedef objelerden (lastik ya da minderlere) birinin üstüne taşır. Hedef objeler yukarıdaki şekilde gibi yere yerleştirilir. İlk hedef objesi işaretten 1m sonrasın a yerleştirilir. Atlayış sırasında sırığın düşürülmemesi tavsiye edilir.

58 Puanlama Her katılımcının 2 deneme yapma hakkı var. Eğer 1 numaralı objenin üstüne inerse 2 puan; 2 numaralı objenin üstüne inerse 3 puan alır ve böyle devam eder [3 numaralı obje = 4 puan, 5 numaralı obje = 6 puan]. İniş sırasında lastik/minderden oluşan objenin kenarına dokunulduğunda atlayış başarılı olarak nitelendirilir. Lastik/minderden oluşan objenin üstüne bir bacak içerde diğeri dışarda olacak şekilde inilirse 1 puan verilecektir. Bu yarışma için çocuklara 3 atlayış hakkı verilir. Hakemlerin bu yarışmanın kurallarını sporculara hatırlatması gerekir. Yardımcılar Bu yarışma için bir yardımcı gerekir ve bu yardımcının görevleri şunlardır: - Sırığı tutuş yüksekliğini kontrol etmek. - İnişin doğruluğunu kontrol etmek. - Puan vermek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

59 Hedefe İsabetli Uzun Atlama

60 Prosedür Katılımcılar en fazla 10m lik bir yaklaşma koşusundan hedef mesafeye basış ve iniş gerektiren uzun atlamayı tamamlarlar. Puanlar aşağıdaki şekilde kaydedilir (daha önce tanımlanmış çeşitli alanlarda). - iniş alanı: sabit olmayan pozisyonla ulaşılan hedefe göre puanlar verilir (alan 3 = 3 puan). - eğer her iki ayakla ayakta iniş yapıldı ise 1 ilave puan verilir. - eğer hedefe tam basıldıysa +2 puan +/-10cm civarına basıldıysa +1 puan hedefe basılmadıysa 0 puan verilir.

61 Puanlama Takımın her üyesine üç atlayış yapma hakkı verilir. Her sonuç kaydedilir. Her takım üyesinin en iyi derecesi takımın toplam puanını elde etmek için toplanır. Yardımcılar Bu yarışma için bir yardımcı gerekir ve bu yardımcının görevleri şunlardır: - Hedef mesafeye basışı kontrol etmek. - Hedef mesafeye inişi kontrol etmek. - Her atlayıcının elde ettiği puanı saymak. - Toplam puanı belirlemek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

62 Rotasyon Atış

63 Prosedür İki direk arası (ya da kale direği şeklinde) bir alan sol bölge, merkez bölge ve sağ bölge olarak 3 eşit bölgeye ayrılır. Katılımcı merkez bölgenin 5m önünde yan durur pozisyondan tam gergin halde olan kolun elini yandan getirerek iki direk ya da futbol kalesine topu (ya da benzer objeyi) atarlar (disk atışı ya da tenis raketini savurma hareketine benzeyen şekilde). Katılımcıların herbirinin ellerindeki objeyi atış koluyla eşleşen hedefledikleri bölgeye 2 atış şansı vardır (örn: sol elini kullanarak atış yapanlar ellerindeki objeyi sol atış bölgesine atmaya çabalarlar).

64 Puanlama Objeyi sağ eliyle sağ bölgeye atanlar 3 puan kazanırlar. Merkez bölgeye atarsalar 2 puan ve sol bölgeye atarsalar 1 puan kazanırlar. Eğer bölgelerden birinin köşesine çarparsa yüksek olan puan verilir. Sol elini kullanarak atış yapanlar için puanlama sağ el için yapılan puanlamanın ters şeklidir. Hedef alanın dışına yapılan atışlar (yanına, üstüne, önüne) ya da faul çizgisini geçerek atarsa puan kazanmayı denemesi için sadece birkez ekstra atış şansına sahiptir. Yardımcılar Bu yarışmada her takım için iki yardımcı gerekir ve bu iki yardımcının görevleri şunlardır: - Yarışma prosedürünü kontrol etmek ve düzenini sağlamak. - Atış sonrasında atılan malzemeyi faul çizgisine geri getirmek. - Puan vermek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

65 Baş üstünden Geriye Atış

66 Prosedür Katılımcı bacaklar paralel şekilde topuklar faul çizgisinin gerisinde ve atış yönüne sırtı gelecek şekilde ayakta dikilir. Sağlık topunu her iki elle kol uzunluğu mesafesinde tutar. Yarım skuat pozisyonuna çöker (uyluk kaslarının ön gerimi için) ve sonra sağlık topunu atış alanında maksimum uzak mesafeye baş üstünden geriye atmak için kolları ve bacakları süratle gergin pozisyona getirir. Atış sonrası faul çizgisini geçebilir (örn: geriye adım atma). Katılımcıların herbirine iki atış hakkı verilir.

67 Puanlama Her atış faul çizgisine 90 o (dik açı) açıyla ölçülür ve 20cm aralıklarla kaydedilir (bu çizgilerin arasına gerçekleşen inişlerde yukarıdaki mesafe değeri alınır). Takımın her üyesinin iki atışında en uzak mesafeye giden atışı takım puanına eklenir. Yardımcılar Bu yarışmada her takım için iki yardımcı gerekir ve bu iki yardımcının görevleri şunlardır: - Yarışma prosedürünü kontrol etmek ve düzenini sağlamak. - sağlık topunun düştüğü mesafeyi belirlemek (faul çizgisinden 90 o lik açıyla ölçerek) atış sonrasında sağlık topunu geri getirmek. - Puan vermek ve puanları yarışma kartına kaydetmek.

68

69 Dönüşlü Formula : Sprint/Engel Bayrak

70 Prosedür Her takım için iki kulvara gereksinim vardır: Birinde bayrak değişim alanı/sprint bölümü bulunur, diğerinde 2 engel bulunur. Bütün takım üyeleri 10m lik değişim alanı önünde toplanır. İlk yarışmacı ilk bayrak direğine doğru düz bölümü koşmaya başlar, bu direğin etrafından döner, sonra iki engelin üzerinden geçer ve takımına doğru tekrar koşmak için ikinci bayrak direğinin etrafından döner. Değişim alanının içerisine girmesiyle, aynı mesafeyi koşacak olan takım arkadaşına elden ele yumuşak halkayı (bayrak sopasını) verir. Bayrağı alan kişi üçüncü kişiye bayrağı verir vb Bayrağı alacak kişi değişim alanı içerisinde mesafeyi koşmaya başlar. Kronometre birinci yarışmacının başlangıç çizgisini geçmesiyle (değişim alanına girmesiyle) başlatılır ve takımdaki son yarışmacının bitiriş çizgisini geçmesiyle (değişim alanına girmesiyle) durdurulur.

71 Puanlama Sıralama kazanan takımın bitirme zamanına göre belirlenir. Sonraki takımlar kendi derecelerine göre sıralanır. Yardımcılar Verimli bir organizasyon için, her takıma bir yardımcı gerekir ve Bu yardımcın görevleri şunlardır: Yarışma turlarının düzenini kontrol etmek. Derece tutmak. Puanlama yapmak ve yarışma kartları üzerine puanlamayı kaydetmek.

72 Dönüşlü Formula : Sprint Bayrak

73 Prosedür Her takım için iki kulvara gereksinim vardır: Birinde bayrak değişim alanı bulunur, diğerinde değişim alanı yoktur. Bütün takım üyeleri 10m lik değişim alanı önünde toplanır. İlk yarışmacı ilk bayrak direğine doğru mesafeyi koşmaya başlar, düz çizgiyi koşmadan önce bu direğin etrafından döner, sonra takımına doğru tekrar koşmak için ikinci bayrak direğinin etrafından döner. Değişim alanının içerisine girmesiyle, aynı mesafeyi koşacak olan takım arkadaşına elden ele yumuşak halkayı (bayrak sopasını) verir. Bayrağı alan kişi üçüncü kişiye bayrağı verir vb Bayrağı alacak kişi değişim alanı içerisinde mesafeyi (yüzü mesafeye dönük) koşmaya başlar. Kronometre birinci yarışmacının başlangıç çizgisini geçmesiyle ( değişim alanına girmesiyle) başlatılır ve takımdaki son yarışmacının bitiriş çizgisini geçmesiyle (değişim alanına girmesi) durdurulur.

74 Puanlama Sıralama kazanan takımın bitirme zamanına göre belirlenir. Sonraki takımlar kendi derecelerine göre sıralanır. Yardımcılar Verimli bir organizasyon için, her takıma bir yardımcı gerekir ve bu yardımcının görevleri aşağıdaki gibidir: Yarışma turlarının düzenini kontrol etmek. Derece tutmak. Puanlama yapmak ve yarışma kartları üzerine puanlamayı kaydetmek.

75 ENGEL YARIŞI

76 Prosedür Engel araları yukarıda çizilenle eşleşmelidir. Her kişinin bireysel olarak koştuğu bir takım yarışmasıdır. Başlangıç sinyali (çıkış) verildiğinde ya da hazır uyarısını takip eden el çırpma (çıkış sesi) esnasında (çıkış sesi) katılımcı başlangıçta çizgisinin önünde hazır bekler. Sporcu mümkün olan en yüksek hızda bitiriş çizgisini geçer ve kişisel derecesini elde eder. İki katılımcı bir tane çıkış verilerek yan yana dizilmiş iki engel parkurunda eş zamanlı olarak koşabilirler. Belirlenen mesafeye 4 engel 6.5m aralıklarla yerleştirilir. Başlangıç çizgisi ile birinci engel arası mesafe= 10m uzaklıkta/ son engel ve bitiş arasındaki mesafe= 10.5m uzaklıktadır.

77 Puanlama Sıralama bütün takımın sonuçlarının toplamına dayanır: en iyi derece ile birinci olan takım kazanır. Diğer takımlar kendi bitiriş derecelerine göre sıralanır. Yardımcılar Bu oyunda, her kulvar için bir deneyimli kronometre hakemi gereklidir. Bir kişinin start uyarısı (sinyali) vermesi gerekir. Kronometre hakemi yarışma kartları üzerine sonuçları kaydeder.

78 1000 M DAYANIKLILIK KOŞUSU

79 Prosedür Her takım yaklaşık 200m lik parkuru belirtilen başlangıç çizgisinden 5 tur koşmak zorundadır (Yukarıdaki şekle bakınız). Takımda bulunan her kişinin derecesi kaydedilir. Mesafe parkurda iki zıt başlangıç noktasından gerçekleştirilir, her noktada en fazla iki takım yer alır.

80 Puanlama Takım puanı bireysel sonuçların toplamından oluşur. Yardımcılar yarışmanın organizasyonu için her takıma iki yardımcı gerekir. Bazı yardımcılar diğer istasyonlara yardım ettikleri için aynı zamanda aynı mesafeyi en fazla 4 takım koşabilir ya da takım liderleri kullanılabilir.

81 11-12 YAŞ CİRİT ATMA

82 Prosedür Atış 5m hızlanma alanından gerçekleştirilir. Sporcu ciriti işaretli alan üzerinde atabildiği en uzak mesafeye (=30m) atar. Eğer cirit 30m mesafeden fazlaya, 5m genişliğinde hedef alanın içerisine düşerse, 10 m ödül verilir. Performans zemin üzerine seçilen metreden ya da işaretlerden direk kaydedilir. Her üç denemede her bireysel sonuç kaydedilir.

83 Puanlama Takımdaki her bir üyenin en iyi derecesi kaydedilir ve takımın diğer sonuçlarına eklenir. Takımın toplam performansı sonra puanlanır. Yardımcılar Bu yarışma için bir yardımcı gerekir ve bu yardımcıların görevleri şunlardır: Yarışmanın düzenini kontrol etmek. Puanlama yapmak ve yarışma kartları üzerine puanları kaydetmek.

84 11-12 YAŞ DİSK ATMA

85 Prosedür 3m lik hızlanma alanından, sporcu tutması kolay olan düz bir obje ile rotasyon hareketi ile atış yapar. Atma aleti sınırlandırılmış alanın içerisine düşmelidir (en fazla 10m genişliğinde). Sporcu atışını olası işaretlerle belirlenmiş bir çizgi boyunca en uzak mesafeye gerçekleştirmelidir (30m kadar). Eğer yaş Disk Atma 30m mesafeden fazlaya, 5m genişliğinde hedef alanın içerisine düşerse, 10 m ödül verilir. Ölçüm diskin düştüğü en yakın mesafeden düşme alanı boyunca yerleştirilen ölçüm metresine dik açıyla yapılır. Her katılımcının iki hakkı vardır, her iki hak da ölçülür ve kaydedilir. Güvenlik Notu: Güvenlik Disk Atmada önemli olduğundan, sadece yardımcıların atma (düşme) alanı içerisnde bulunmasına izin verilir. Başlama işareti verilmeden atış yapmak kesinlikle yasaktır.

86 Puanlama Her atış çizgisine 90 o açı (dik açı) ile ölçülür. Her takım üyesinin iki hakkının en iyisi takım puanına katkı sağlar. Sonraki atışlar bu yarışmanın sıralaması için diğer atışlarla karşılaştırılır. Yardımcılar Bu yarışmada her takım için iki yardımcıya gereksinim vardır ve bu yardımcıların görevleri şunlardır: Prosedürü kontrol etmek ve düzenlemek. Diskin düştüğü mesafeyi ölçmek ( atış çizgisinden 90 o açı ile ölçüm). Diski atış çizgisine geri taşımak. Puanlama yapmak ve yarışma kartları üzerine puanları kaydetmek.

87 Kum havuzuna Sırıkla Uzun Atlama

88 Prosedür En fazla 10m hız alma alanından (zorunlu yer işaretleri: koni, çubuk ya da bant), katılımcı kum havuzunun önüne yerleştirilen çember/lastik/mindere doğru koşar. Havalanış tek ayakla sıçrama ile gerçekleştirilmelidir (sağ eli kullanan atlayıcılar- sol ayakla sıçrıyorsa- sırığı sağ elleri üstte olacak şekilde tutar). Havalanış çizgisinin yanında sırığı aşağıya doğru saplarlar ve yere doğru kuvvet uygularlar, katılımcı daha sonra sırığın üzerine ata biner gibi binerler ve yerleştirilmiş engel üzerinden temel yüksek atlamayı gerçekleştirmek için bir kuvvet uygular. Daha sonra kişi hedef nesnenin içerisine konmak zorundadır (lastik ya da minder). Hedef nesne yukarıdaki şekilde gerçekleştirildiği gibi yerleştirilir (ilk hedef nesne kutunun 1m ötesine yerleştirilir). Katılımcı her iki ayakla konmak zorundadır (herhangi bir sakatlık riskinden kaçınmak için). Konma işlemi gerçekleştirilene kadar sırık her iki elle (!) tutulmalıdır. Son olarak, atlayış süresince sırık tutuşunda el değiştirmek yasaktır.

89 Puanlama Her katılımcının iki deneme hakkı vardır. Eğer sporcu 1 nesnesinin içerisine düşerse 1 puanla ödüllendirilir, 2 nin içerisine düşerse 2 puan verilir; vb.. 3 numara (=3 puan), 4 numara (=4 puan). Konma alanındaki lastik/minderin kenarına bastığında atlayış başarılı olarak sayılır. Eğer lastik/minderin içerisine her iki ayakla basarsa ilave 1 puanla ödüllendirilir. Her iki ayak lastik/minderin dışına basarsa, katılımcıya doğru yapması için ekstra 1 deneme hakkı daha verilir. Engele dokunmak 1 puanla cezalandırılır. Yardımcılar: Bu yarışma için bir yardımcı gerekir ve bu yardımcının aşağıdaki görevleri vardır: Tutma yerinin yüksekliği ve genişliğini kontrol etmek. Doğru konmayı kontrol etmek. Puanlama yapmak ve yarışma kartı üzerine puanlamayı yazmak.

90 . Puanlama Sistemi Çocuk Atletizminde puanlama sistemi basittir ve hiçbir bilgisayar sistemi ya da atletizm kurallarına bağlı hiçbir bilgi gerektirmez. 9 takımdan oluşan bir yarışmada skor tablosunu oluşturmak için sadece bir kişi gereklidir. Son yarışmanın bitiminden sonra sonuçların açıklanması için iki dakika yeterlidir.

91 Özet olarak, puanlama şemaları aşağıda verilen kılavuza dayanır: Maksimum puan yaş gruplarında yarışan takımların sayısına bağlıdır. Örneğin; 9 takımın katıldığı bir yarışmada en iyi takım 9 puan, ikinci olan takım 8 puan, üçüncü olan takım 7 puan vb sonuncu olan takım 1 puan alır.

92 Belli bir yarışmanın tamamlanmasının hemen takibinde toplam sonuç transfer edilir ve skor tablosunda gösterilir. Eğer iki ya da daha fazla takım eşit sonuç alırsa, bütün takımlar o sıralamada yer aldıkları puanı alırlar. Sonraki takım sıralamada karşılık gelen bir sonraki yeri alır. Yarışmanın kazananı bütün yarışmaların sonunda toplamda en yüksek puana ulaşan takımdır.

93 SKOR TABLOSU Bunlara istinaden yarışma boyunca skor tablosunda güncel sıralamaya bakarak takımın puanlaması güncel tutulabilir. Yarışma boyunca sonuçların devamlı görüntülenmesi heyecanı canlı tutmanın bir yoludur.

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy (cm) Ağırlık (kğ) Doğum Tarihi Antropometrik ölçümler puanlamaya dahil değildir. 1-

Detaylı

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR 1. BRANŞLAR Yarışmalar aşağıdaki branşlarda düzenlenecektir: 1.1. Pist yarışmaları: 60m, 200m, 400m, 800m, 1000m, 2000m, 4x200m bayrak. 1.2. Alan yarışmaları: Uzun atlama,

Detaylı

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU Okulumuza öğrenci seçiminde; yetenek sınavı ( 1.Fiziksel uygunluk, 2.Ritim, 3.Sporcu geçmişi ) puanının %70 i ile

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet, dayanıklılık,

Detaylı

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI İ İ Ş 1 Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Test Parkuru

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Test Parkuru BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Kısım KOŞULAR

İÇİNDEKİLER. Birinci Kısım KOŞULAR İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 ATLETİZMDE SINIFLAMA... 2 KOŞULAR... 2 A. Pist Koşuları... 2 B. Yol Koşuları... 3 ATLAMALAR... 3 ATMALAR... 3 ÇOKLU YARIŞLAR... 3 Birinci Kısım KOŞULAR Birinci Bölüm: PİST KOŞULARI...

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet,

Detaylı

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu BURSA GENÇLĐK HĐZMETLERĐ VE SPOR ĐL MÜDÜRLÜĞÜ ATLETĐZM ĐL TEMSĐLCĐLĐĞĐ 2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu 1- Bursa ili sınırları içindeki

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU KURUMLARARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI KONTENJANI İÇİN MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL YETENEK

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet, dayanıklılık,

Detaylı

ULUSAL HAKEM TERFİ SORU BANKASI

ULUSAL HAKEM TERFİ SORU BANKASI 1. Aşağıdaki senaryolardan hangisinde Yardımcı Hakem Sarı bayrak kaldırmalıdır? a) 3000 metre engelli yarışında koşan bir atlet, engelin önüne geldiği anda engele sırtını dönüp üzerine oturur, diğer tarafa

Detaylı

İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ)

İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) Bu talimat Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. BebeStad Oyunları

Detaylı

7. 30 sn mekik testi:

7. 30 sn mekik testi: 7. 30 sn mekik testi: Çocuk ve gençlerin abdominal kas dayanıklılığını ölçmek amacıyla uygulanır. Ölçüm materyali olarak; standart ölçülerinde iki adet jimnastik minderi ve kronometre kullanılır. 8. Bükülü

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ)

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) Bu açıklamalar Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. BebeStad Oyunları Organizasyon Hedefleri BebeStad oyunları, yeni sunumlar

Detaylı

Çocuklara özel. Fiziksek uygunluk testleri. Çalışma grubuna özel testler. Yaş grubuna özel testler. Engellilere özel testler. Spora özel testler

Çocuklara özel. Fiziksek uygunluk testleri. Çalışma grubuna özel testler. Yaş grubuna özel testler. Engellilere özel testler. Spora özel testler Fiziksek uygunluk testleri Spora özel testler Çalışma grubuna özel testler Yaş grubuna özel testler Engellilere özel testler Basketbol Futbol Askerlere özel Hakemlere özel Çocuklara özel Atletizm Yüzme

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ĠLKOKULLAR IAAF ÇOCUK ATLETĠZMĠ

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ĠLKOKULLAR IAAF ÇOCUK ATLETĠZMĠ Bu açıklamalar Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. IAAF Çocuk Atletizmi Organizasyonu Hedefleri IAAF Çocuk Atletizmi, yeni

Detaylı

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 SINAV TARİHİ : 01-3 TEMMUZ.2015 SINAV SAATİ : 09 : 00 SINAV YERİ : TUNCELİ SPOR LİSESİ SPOR SALONU TUNCELİ SPOR LİSESİ 2015-2016 YETENEK SINAVI BAŞVURU

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU AMASYA SPOR LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 07 11 TEMMUZ 2014 AMASYA AMASYA SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI 1-40 m SLALOM KOŞUSU ( 20 PUAN ) 2- DURARAK UZUN ATLAMA ( 10 PUAN

Detaylı

ATLETİZM

ATLETİZM www.heranbilgi.com ATLETİZM Temel hareket formlarından yürüme, koşma, atma ve atlama gibi dallardan oluşan karmaşık spor dalıdır. Bu karmaşık hareketler dolaşım ve sinir sisteminin elverişli gelişmesi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM KOŞULAR

BİRİNCİ BÖLÜM KOŞULAR İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM KOŞULAR GİRİŞ...1 A- PİST KOŞULARI...8 1. SÜRAT KOŞULARI (DÜZ KOŞULAR)...11 1.1. GENEL BİLGİLER...12 1.1.1. Süratin Tanımı...12 1.1.2. Süratin Çeşitleri...12 1.1.3. Sürati Etkileyen

Detaylı

VAN SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TAKVİMİ YETENEK SINAVI BAŞVURULARI HAZİRAN 2016 YETENEK SINAVLARI TEMMUZ 2016

VAN SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TAKVİMİ YETENEK SINAVI BAŞVURULARI HAZİRAN 2016 YETENEK SINAVLARI TEMMUZ 2016 2016 VAN SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TAKVİMİ YETENEK SINAVI BAŞVURULARI 20-29 HAZİRAN 2016 YETENEK SINAVLARI 11-15 TEMMUZ 2016 ASİL ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYITLARI 18-19 TEMMUZ 2016 YEDEK ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır?

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? 1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? a) Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü tarafından b) İl Atletizm Tertip Kurulu tarafından c) Hakemler toplanarak kendi aralarında

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İKİNCİ ÖĞRETİM SPORDA YETENEK SEÇİMİ ORYANTİRİNG BRANŞI İÇİN YETENEK SEÇİMİ Kahraman GÖÇMEZOĞLU 118428005 DERS SORUMLUSU Yrd.

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ KOORDİNASYON PARKURU

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ KOORDİNASYON PARKURU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ KOORDİNASYON PARKURU 1. İstasyon: Çıkış çizgisinden parkura başladıktan sonra aday

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Ders : Artistik Cimnastik Öğretim Üyeleri : Doç.Dr. Ufuk ALPKAYA Sevim FĠDAN Hazırlayanlar

Detaylı

OKUL SPORLARI PUANLI ATLETİZM AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Genel Yarışma Talimatı, Uluslararası Oyun

OKUL SPORLARI PUANLI ATLETİZM AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Genel Yarışma Talimatı, Uluslararası Oyun OKUL SPORLARI PUANLI ATLETİZM AÇIKLAMALAR 1. lar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Genel Talimatı, Uluslararası Oyun Kuralları ve Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ I VE II ÖĞRETİM SPOR BRANŞLARI SINAV ESASLARI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ I VE II ÖĞRETİM SPOR BRANŞLARI SINAV ESASLARI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ I VE II ÖĞRETİM SPOR BRANŞLARI SINAV ESASLARI ATLETİZM Adaylar Atletizm Uygulama Sınavı Puanlama cetvellerinde) yer alan branşlardan birini seçeceklerdir. 1. Seçtikleri bir branştan

Detaylı

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. YETENEK SINAV KILAVUZU

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. YETENEK SINAV KILAVUZU İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. YETENEK SINAV KILAVUZU Okulumuza öğrenci seçiminde; yetenek sınavı ( 1.Fiziksel uygunluk, 2.Ritim, 3.Sporcu geçmişi ) puanının %70

Detaylı

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ATLETĠZM BRANġ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ATLETĠZM BRANġ AÇIKLAMALARI 1. lar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU 1 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU 2 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

FIFA FIZIKSEL YETERLİLİK TESTİ. TERCÜME VE DÜZENLEME: Doç. Dr. Ali KIZILET Dr. Tuba K. BOZDOĞAN

FIFA FIZIKSEL YETERLİLİK TESTİ. TERCÜME VE DÜZENLEME: Doç. Dr. Ali KIZILET Dr. Tuba K. BOZDOĞAN FIFA FIZIKSEL YETERLİLİK TESTİ TERCÜME VE DÜZENLEME: Doç. Dr. Ali KIZILET Dr. Tuba K. BOZDOĞAN HAKEMLER FİZİKSEL YETERLİLİK TEST YÖNTEMLERİ - TEST 1 6 x 40 m sürat koşusu, her sürat koşusunun ardından

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI DEĞERLİ ADAYLAR; Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 2017/18 nolu genelgesi ile şekli, takvimi ve usulü belirlenen

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

VAN SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

VAN SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU VAN SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015-2016 SINAV TARİHİ : 28 Eylül -29 Eylül 2015 SINAV SAATİ : 09 : 00 SINAV YERİ : VAN SPOR LİSESİ SPOR SALONU VAN SPOR LĠSESĠ 2015-2016 YETENEK SINAVI BAġVURU

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ SPOR ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TARİHLERİ: 29Haziran 03Temmuz 2015 1. YETENEK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU YERİ: Adayların; Ortaokuldan

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 11. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 2017 - KONYA 1) Amaç ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI Çizgi izleyen robotlar

Detaylı

Temel Hareketler Kontrol Listeleri Yer değiştirme hareketleri: Gerçekleşti Gerçekleşmedi

Temel Hareketler Kontrol Listeleri Yer değiştirme hareketleri: Gerçekleşti Gerçekleşmedi GÜRSEL, F., YILDIZ, N., Temel Hareketler Kontrol Listeleri Güvenirlik Çalışması. 199. SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, 2008, VI (4) 199-205. TEMEL HAREKET BECERİLERİ KONTROL LİSTESİ Temel

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKAT SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI DEĞERLİ ADAYLAR; Milli Eğitim Bakanlığımızın onayı ile 2016-2016 Eğitim öğretim yılında İlimize açmış olduğu Tokat Spor Lisemizin

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI ESKRİM EĞİTİM MERKEZLERİ SEÇME SINAVI UYGULAMA TALİMATI Eskrim Eğitim Merkezlerine 2015 2016 Eğitim Öğretim yılında federasyonumuzca belirlenen seçme kriterleri, sınav talimatı ve sporcu eğitim merkezlerinin

Detaylı

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ: 11-12 mayıs 2013 günlerinde Ankara da Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu toplantı salonunda

Detaylı

Sürat Antrenmanı. Dr.Ali KIZILET

Sürat Antrenmanı. Dr.Ali KIZILET Sürat Antrenmanı Bu antrenmanlar sürat ve çabukluk çeviklik gelişimi için antrenörler için temel kaynaktır.özel bir sürat antrenmanını takiben gevşeme egzersizleri her zaman kullanılmalıdır. Sürat antrenmanları

Detaylı

ATLETİZM BAYRAK KOŞULARI.

ATLETİZM BAYRAK KOŞULARI. ATLETİZM BAYRAK KOŞULARI www.heranbilgi.com Bayrak koşuları atletizm yarışmalarının sevilen bir dalıdır. Atletizm yarışmalarının son karşılaşması olarak uygulanır. Yüksek puan getirmesi ve takım yarışı

Detaylı

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1) Amaç Yarışmanın amacı İstanbul u fethini robotlar ile sembolik olarak canlandırarak hem karada hem denizde görev yapabilen amfibik otonom robotlar geliştirmektir.

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili ATLETİZM Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ATLETİZM ŞAMPİYONASI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ATLETİZM ŞAMPİYONASI TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ATLETİZM ŞAMPİYONASI Yer SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (KOÇ FEST) Tarih 9-11 MAYIS 2015 Tel Yer Tarih 8 MAYIS 2015 Saat 17:00 AÇIKLAMALAR: 1. Yarışmalar 3 gün üzerinden ekteki programa

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 1 Sevgili Adaylar, Uluslararası Final Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Lisans Programının temel

Detaylı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKAN Demirhan ŞEREFHAN GENEL SEKRETER Mehmet TURHAN ADRES : Ulus İşhanı A Blok Kat:1 Ulus-Ankara TÜRKİYE TEL: +90 312 309 73 97 FAKS:

Detaylı

ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI

ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VAN SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI 1 SEVGİLİ ADAYLAR; Van Spor Lisesi olarak amacımız öğrencilerin; Spor alanında temel bilgi ve becerileri kazanmaları için ilgi

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI Kayaklı Koşu - Tekerlekli Kayak Yarışmaları Temel Kuralları Kayaklı Koşu Yarışmaları; 1. Kayaklı Koşu yarışmaları; erkekler ve

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2010-2011 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ve SINAV SİSTEMİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2010-2011 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ve SINAV SİSTEMİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2010-2011 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ve SINAV SİSTEMİ BAŞVURU TARİHLERİ VE ÖN KAYITLAR Milli Sporcu, Süper Lig,

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ATLETĠZM BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ATLETĠZM BRANġ AÇIKLAMALARI 1. lar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

GİRİŞ... 1 ATLETİZM OYUNLARI... 9 DÜZ KOŞU OYUNLARI...

GİRİŞ... 1 ATLETİZM OYUNLARI... 9 DÜZ KOŞU OYUNLARI... İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 ATLETİZM OYUNLARI... 9 DÜZ KOŞU OYUNLARI... 11 Bayrak Yarışı I... 12 Bayrak Yarışı II... 14 Bayrak Yarışı III... 16 Mekik Koşusu... 18 Numaralı Koşu Oyunu... 20 Alçak Çıkıştan Koşu...

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Bu kategoride robotlar, siyah dekota üzerinde beyaz çizgileri ve/veya beyaz dekota üzerinde siyah

Detaylı

TYF MİLLİ TAKIMLAR FİZİKSEL YETERLİLİK SİSTEMİ. Türkiye Yelken Federasyonu.

TYF MİLLİ TAKIMLAR FİZİKSEL YETERLİLİK SİSTEMİ.   Türkiye Yelken Federasyonu. TYF MİLLİ TAKIMLAR FİZİKSEL YETERLİLİK SİSTEMİ Türkiye Yelken Federasyonu turkiyeyelkenfederasyonu @TurkiyeYelken TYF Yelken TV www.tyf.org.tr TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU MİLLİ TAKIMLAR FİZİKSEL YETERLİLİK

Detaylı

MATHLETİC 2019 MATEMATİK YARIŞMA YÖNERGESİ

MATHLETİC 2019 MATEMATİK YARIŞMA YÖNERGESİ EK-2 MATHLETİC 2019 MATEMATİK YARIŞMA YÖNERGESİ YARIŞMA ADI: Mathletic 2019 Matematik Yarışması BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ: 13 Nisan 2019 Teorik Sınav Etabı 4 Mayıs 2019 Final (Beden Matematiği Farkındalık)

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Kontenjan Bitlis Eren Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Detaylı

STEP HAREKETLERİ TABLO : (1x8) 8 defa adımlama yapılır (sağ adımla başlanır).

STEP HAREKETLERİ TABLO : (1x8) 8 defa adımlama yapılır (sağ adımla başlanır). STEP HAREKETLERİ TABLO : 1 Müziği : Dabduka (Harem) Süresi : 3 dk. 56 sn. 1. (1x8) 8 defa adımlama yapılır (sağ adımla başlanır). 2. (2x4) Sağ adım yana açılarak sağ ayağın topuğu yere vurulur. Sol dizden

Detaylı

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay TAKTĠK KURALLAR 1-Servis atmadan önce konsantre olunmalı. Bu sırada; Rakibe dikkat edilmeli, Hedef saptanmalı, Atılacak servis için konsantre

Detaylı

İSTANBUL BİNİCİLİK KULÜBÜ

İSTANBUL BİNİCİLİK KULÜBÜ İSTANBUL BİNİCİLİK KULÜBÜ 28.05.2016 SAAT 10:00: SINAV KATEGORİ BELGESİ SINAVI (P1 P2 P3 Yetişkin) SAAT 14:00: PONY FESTİVALİ & ÇALIŞMA PARKURU EQUIFUN PARKUR - BRONZ SEVİYESİ / ÇEKİCİLİ EQUIFUN PARKUR

Detaylı

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler FUTBOL Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler Futbol; On birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla

Detaylı

ARTİSTİK CİMNASTİK. Öğr.Gör.Dr. Emre BAĞCI

ARTİSTİK CİMNASTİK. Öğr.Gör.Dr. Emre BAĞCI ARTİSTİK CİMNASTİK Öğr.Gör.Dr. Emre BAĞCI ARTİSTİK CİMNASTİK ERKEK ALETLERİ OLİMPİK SIRA 1. YER 2. KULPLU BEYGİR 3. HALKA 4. ATLAMA MASASI 5. PARALEL 6. BARFİKS ARTİSTİK CİMNASTİK BAYAN ALETLERİ OLİMPİK

Detaylı

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir.

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. MASA TENİSİ Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. 1900'lerde İngiltere ve ABD'de selüloit bir top ve tirşe gerili tefe benzer raketlerle oynanan

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride robotlar, siyah pist üzerindeki beyaz çizgileri veya beyaz pist üzerindeki siyah çizgileri

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 218 219 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 1. GENEL HÜKÜMLER a. Ön kayıtlar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor

Detaylı

BAŞVURU VE GEREKLİ ŞARTLAR Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS). Puan türlerinin en az birinden 150 puanı almış olmak

BAŞVURU VE GEREKLİ ŞARTLAR Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS). Puan türlerinin en az birinden 150 puanı almış olmak ADAY KABUL KOŞULLARI T.C. ya da K.K.T.C vatandaşı olmak BAŞVURU VE GEREKLİ ŞARTLAR 2016 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS). Puan türlerinin en az birinden 150 puanı almış olmak BAŞVURU İÇİN GEREKLİ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TARİHİ: AYDIN

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TARİHİ: AYDIN 1 , 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TARİHİ: 11.07.2016 15.07.2016 AYDIN http://incirliovasporlisesi.meb.k12.tr 2 İÇİNDEKİLER Sayfa Kapak 1-2 İçindekiler 3 Okulumuzun Amacı 4

Detaylı

ATLETİZM AÇIKLAMALAR. Oyunları Rekoru kırana +1 puan verilecektir. Ferdi olarak yarışıp rekor kıranların üniversitelerine puan verilmeyecektir.

ATLETİZM AÇIKLAMALAR. Oyunları Rekoru kırana +1 puan verilecektir. Ferdi olarak yarışıp rekor kıranların üniversitelerine puan verilmeyecektir. ATLETİZM Yeri Tarihi YARIŞMALAR PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ - DENİZLİ 16-18 MAYIS 2010 TEKNİK TOPLANTI Yer PAMUKKALE ÜNİV. KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ A1 SAL. Tarih 15 MAYIS 2010 Saat 18:00 AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar

Detaylı

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : Ankara Tarih : Katılan Sporcu Sayısı : 07-08 Mayıs 2016 4 Sıra Göğüs Yarışma : 100 Metre Doğum Tarihi Adı ve Soyadı

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak 2. YARIŞMA FORMATI

Detaylı

2-6 YASINDA MOTOR GELISIM YRD. DOC. DR. SELCUK AKPINAR

2-6 YASINDA MOTOR GELISIM YRD. DOC. DR. SELCUK AKPINAR 2-6 YASINDA MOTOR GELISIM YRD. DOC. DR. SELCUK AKPINAR Temel hareketler donemi Temel beceriler, koşma, adama, sıçrama. sekme, yakalama, fırlatma, topa ayakta vurma gibi hareketlerdir. Tüm çocuklarda bulunan

Detaylı

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI Teknik Şartnamesi 1) Amaç Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamak 2) Pist Yarışmada 2 adet pist bulunmaktadır. Pistler, giriş ve

Detaylı

TEKRAR. Genç Brezilyalılar topla yatıp topla kalkar. Kazanmak için yaşarlar. Köklerine inerek orijinal futsal hız hareketlerinin bazılarını öğren.

TEKRAR. Genç Brezilyalılar topla yatıp topla kalkar. Kazanmak için yaşarlar. Köklerine inerek orijinal futsal hız hareketlerinin bazılarını öğren. Genç rezilyalılar topla yatıp topla kalkar. Kazanmak için yaşarlar. Köklerine inerek orijinal futsal hız hareketlerinin bazılarını öğren. antrenman DRILE D VÇ 360 ELÁSTICO lambreta TEKRR Çözene kadar Çözene

Detaylı

8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı

8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı 8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı Çocuk Grubu Çalışmaları 8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı Çocuk Grubu Çalışmaları ile İlgili Bilgilendirme Katılımcılar egzersiz programına

Detaylı

E l e m e S i s t e m i 2

E l e m e S i s t e m i 2 ELEME SİSTEMİ Ana Kurallar ve Eşlendirme TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puan durumunda ek maçların

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 1 Sevgili Adaylar, Ulusararası Final Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Lisans Programının temel

Detaylı

Kurallı Kategori Gençler. Oyun açıklamaları, Kurallar ve Puanlama. Sürdürülebilirlik için Robotlar. Yenilenebilir ve Temiz Enerji

Kurallı Kategori Gençler. Oyun açıklamaları, Kurallar ve Puanlama. Sürdürülebilirlik için Robotlar. Yenilenebilir ve Temiz Enerji Kurallı Kategori Gençler Oyun açıklamaları, Kurallar ve Puanlama Sürdürülebilirlik için Robotlar Yenilenebilir ve Temiz Enerji İçindekiler Giriş... 2 1. Oyun Açıklamaları... 3 2. Oyun Kuralları... 5 3.

Detaylı

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar.

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar. mız 6 kategoriden oluşmaktadır. -Sumo -Mini-sumo -Çizgi İzleyen -Serbest Kategori -Labirent -Yangın Söndüren Çizgi İzleyen Kategorisi Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru, en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamak.

Detaylı

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : Ankara Kategori : Yıldız Erkekler (Dekatlon) Tarih : 07-08 Mayıs 2016 Katılan Sporcu Sayısı : 3 Sıra Göğüs Yarışma

Detaylı

14.TÜRKİYE KOÇSPORFEST ÜNİVERSİTE OYUNLARI ATLETİZM ŞAMPİYONASI

14.TÜRKİYE KOÇSPORFEST ÜNİVERSİTE OYUNLARI ATLETİZM ŞAMPİYONASI 14.TÜRKİYE KOÇSPORFEST ÜNİVERSİTE OYUNLARI ATLETİZM ŞAMPİYONASI Yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ GHSİM ALBAYRAK SPOR KOMPLEKSİ (KOÇSPORFEST) Tarih 08-11 MAYIS 2017 Tel TEKNİK TOPLANTI Yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI - Ekim 0 EKİM -9 Ekim 0 08- Ekim 0 0-0 Ekim 0-8 Eylül 0 EYLÜL 7- Eylül 0 ve ve ve ve ve ve B.. Atatürk ve B.. Düzenli B.. Düzenli B.. Atatürk ve 0-0 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU. SINIFLAR

Detaylı

İki kişi bir Top çalışmalar

İki kişi bir Top çalışmalar İki kişi bir Top çalışmalar 20 x 20 metre alan 2 Oyuncuya bir top 1. Oyuncular alan içinde hafif koşuyla dolaşmaya başlarlar. 2. Bu koşu sırasında yaklaşık 5 metre mesafedeki eşleri ile paslaşırlar. 3.

Detaylı

Gedik Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Özel yetenek sınavı Yönergesi

Gedik Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Özel yetenek sınavı Yönergesi Gedik Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Özel yetenek sınavı Yönergesi Amaç ve dayanak Amaç ve dayanak Madde 1- Gedik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 2. maddesine

Detaylı

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır.

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Oyun, orta saha çizgisinde her takımdan birer oyuncu arasında

Detaylı

14.TÜRKİYE KOÇSPORFEST ÜNİVERSİTE OYUNLARI ATLETİZM ŞAMPİYONASI

14.TÜRKİYE KOÇSPORFEST ÜNİVERSİTE OYUNLARI ATLETİZM ŞAMPİYONASI 14.TÜRKİYE KOÇSPORFEST ÜNİVERSİTE OYUNLARI ATLETİZM ŞAMPİYONASI Yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ GHSİM ALBAYRAK SPOR KOMPLEKSİ (KOÇSPORFEST) Tarih 08-11 MAYIS 2017 Tel TEKNİK TOPLANTI Yer PAMUKKALE ÜNİV. SPOR

Detaylı

TEMEL HAREKETLER DÖNEMİ. Başlangıç Evresi: 2-3 Yaş İlk Evre: 3-4 Yaş Olgun Evre : 5-6 yaş

TEMEL HAREKETLER DÖNEMİ. Başlangıç Evresi: 2-3 Yaş İlk Evre: 3-4 Yaş Olgun Evre : 5-6 yaş TEMEL HAREKETLER DÖNEMİ Başlangıç Evresi: 2-3 Yaş İlk Evre: 3-4 Yaş Olgun Evre : 5-6 yaş TEMEL HAREKET BECERİLERİ Denge Yakalama Durarak Uzun Atlama Tenis Topu Fırlatma Koşu Topa Ayakla Vurma Sıçrama

Detaylı

İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ

İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ Yarışmalar, Uluslararası Rafting Federasyonu (IRF) standartlarına uygun ekipmanlarla ve IRF nin belirlediği puanlama sistemine uygun olarak gerçekleşir.

Detaylı

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI Uluslararası Birinci Robot Yarışması nın Safran Çiçeği Toplama Robotu Yarışması bir platform ve bir parkurdan oluşmaktadır. 1. Platform Yarışma

Detaylı

ANADOLU YILDIZLAR LİGİ CİMNASTİK BRANŞ AÇIKLAMALARI

ANADOLU YILDIZLAR LİGİ CİMNASTİK BRANŞ AÇIKLAMALARI . Yarışmalar; ANALİG Uygulama Talimatına, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak 2. Yarışmalar; a) Grup ve Türkiye

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GİRESUN SPOR LİSESİ EK ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI

T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GİRESUN SPOR LİSESİ EK ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GİRESUN SPOR LİSESİ EK ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPÇIĞI 2017-2018 İÇİNDEKİLER Sayfa 2017-2018 Ek Sınav Ve Kayıt Takvimi... 3 Temel İlke Ve Kurallar.. 5 Başvuru İşlemleri ve Evrakları.

Detaylı

Olimpiyat Sporlarıyla İlgili Bilmeceler

Olimpiyat Sporlarıyla İlgili Bilmeceler Hazırlayan: Tuğba Can Okçuluk Uzaktaki hedefe yapılan atışlarla, Toplayan en yüksek puanı, Kazanır madalya, Avcılığa dayanan bu spor dalında. Atletizm Yüz metre koşusu, üç bin metre koşusu, Maratonu, dekatlonu,

Detaylı

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9.

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9. TENİS AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MANİSA SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPCIĞI SINAV TARİHLERİ: 29 HAZİRAN-3TEMMUZ 2015

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MANİSA SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPCIĞI SINAV TARİHLERİ: 29 HAZİRAN-3TEMMUZ 2015 T.C. YUNUSEMRE KAYMAKAMLIĞI YUNUSEMRE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MANİSA SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPCIĞI SINAV TARİHLERİ: 29 HAZİRAN-3TEMMUZ 2015 SEVGİLİ ADAYLAR;

Detaylı

SALON REKOR DENEME YARIŞMALARI. (Salon) Yıldız Erkekler Heptatlon Yarışma Sonuçları

SALON REKOR DENEME YARIŞMALARI. (Salon) Yıldız Erkekler Heptatlon Yarışma Sonuçları TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU SALON REKOR DENEME YARIŞMALARI (Salon) Yarışma Sonuçları 28-29 Aralık 2013 Ataköy Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu İSTANBUL 2013 Kulvar Sıra No Kulvar Yarışma Adı SALON

Detaylı