Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr"

Transkript

1 ĠÇĠNDEKĠLER Bültenimiz Çıkarken Yılı Genel Kurul Toplantımız Antalya'da Yapıldı! 2015 Yılı Ulusal Mavi Bayrak Jüri Toplantısı KuĢadası'nda Yapıldı! Antalya Ġl Mavi Bayrak Komisyonu 2015 Yılı Numune Alım Noktaları Belirlendi! Ġzmir Ġl Mavi Bayrak Komisyonunda Yeni Bir ÇalıĢma Yönergesi OluĢturuldu! 2015 Yılı Yatlarda Mavi Bayrak Ulusal Jüri Toplantısı Ankara'da Yapıldı! Turizmcilerin %95'i Mavi Bayrak'ı Diğerlerine Tavsiye Ediyor! Suda Boğulma Olayları! "Temiz ve Kirli Karaler" Fotoğraf YarıĢması! Mavi Bayrak Facebook Sayfamız Yayında! Mavi Bayrak Denetimi Bilgisayar Ortamında Yapılacak! 2015 Yılı için Çevreye Duyarlı 22 Konaklama Tesisi Uluslararası YeĢil Anahtar Ödülüne Hak Kazandı! Ulusal YeĢil Anahtar Jürisi Toplandı! YeĢil Anahtar Ödülüne BaĢvuruda Bulunan 22 Yeni Tesisin Ön Denetimi Yapıldı! Crystal Otellerine YeĢil Anahtar Semineri... YeĢil Bayrak BaĢvuruları Alındı, Denetimler BaĢlıyor... Dünya Eylem Günü Uluslararası Video YarıĢması için Son Gün 20 Nisan 2015! Ġzmir Eko-Okulları 8. Fotoğraf Sergisi Düzenlendi... Antalya Eko-Okullarımızdan Sabiha Gökçen Anaokulu'nun Eko-Binası Açıldı... Eko-Okullar Ġl Toplantılarımız... Expo-2016 Antalya Ajansı ve Eko-Okullar Programı... Antalya Eko-Okulları Konyaaltı Kaymakamı ve Konyaaltı Ġlçe Milli eğitim Müdürünü Ziyaret Etti! MuratpaĢa Eko-Okulları Orman Haftasında MuratpaĢa Belediyesindeydi... EskiĢehir Eko-Okulları ve Tema Okulları Orman Haftasında 3000 Fidan Diktiler... Çevrenin Genç Sözcüleri Ulusal Koordinatörler Toplantısı BükreĢ'te GerçekleĢti YILI OLA Çevrenin Genç Sözcüleri "Haydi Gezegenimize Sahip Çıkalım" Projesi kapsamında Gençlik Konferansına Katılıyor! Çevrenin Genç Sözcüleri Dünya Çevre Eğitim Kongresinde... Okullarda Orman Programı Ulusal Koordinatörler Toplantısı Brüksel'de GerçekleĢti... Orman Haftası Kutlamaları...

2 E-BÜLTENĠMĠZ ÇIKARKEN Eylül 2007 tarihinden itibaren üç ay ara ile kesintisiz yayınlanan bu e-bültenimiz ile, Vakfımızın faaliyetlerini duyurmayı hedefledik. Bu bülten aracılığı ile, üyelerimize ve işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlara elektronik ortamda çalışmalarımızı duyurmaya çalıştık. 31. sini okumakta olduğunuz bu bültenimiz sizlerin vereceği kritik ile daha yararlı hale geleceğine inanıyoruz. Bu nedenle önerilerinizi bekliyoruz. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTIMIZ ANTALYA DA YAPILDI! Vakfımızın 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Antalya da günü saat 13:00 de Hotel Su Toplantı salonunda 25 katılımcı ile yapıldı. Genel Kurul, Mali Kurul niteliğindeydi. Oturum Başkanlığını önceki yıllarda olduğu gibi, Turizm eski Bakanı Sn. Abdulkadir Ateş yapmıştır. Genel Kurul a sunulan raporlarımızın tümü onaylanmış ve 2015 yılına ilişkin Faaliyet Programı ve Bütçemiz ile, 2015 yılı ile ilgili çalışmalarımızın çatısı belirlenmiştir. Genel Kurul nedeni ile, Yönetim Kurulu üyeleri bir araya gelmişken aynı zamanda Yönetim Kurulu Toplantısı da yapılmıştır. Hatta Yönetim Kurulu, vakıf çalışanlarından brifing de alarak; yürütülen çalışmaların ayrıntısı konusunda karşılıklı fikir teatisinde bulunulmuştur. Dolayısı ile Genel Kurul Toplantısı kapsamında dolu dolu iki gün çalışılmıştır. Programlarımıza ilişkin ayrıntılı bilgi adresindeki web sayfasından takib edilebilir YILI ULUSAL MAVĠ BAYRAK JÜRĠ TOPLANTISI KUġADASI'NDA YAPILDI! Her yıl Mavi Bayrak Ödülü için, ülkemizden aday olacak plaj ve marinaların belirlendiği Mavi Bayrak Ulusal Jüri Toplantısı, bu yıl Kuşadası Belediyesinin ev sahipliğinde 10 Ocak 2015 te Kuşadası Pine Bay Otel de gerçekleştirilmiştir. Toplantı öncesinde Davutlar beldesinde bulunan Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi'ne Kuşadası Belediyesi ev sahipliğinde bir de gezi düzenlenmiştir. Gezinin ardından Kuşadası'nda bulunan Efes Kongre Merkezi ziyaret edilerek bilgiler alınmıştır. Ülkemizin 2015 yılı plaj ve marina adaylarının belirlendiği Jüri Toplantısı nda belirlenen aday dosyalar her yıl olduğu gibi, bu yıl da Uluslararası Jüri değerlendirmesi için Danimarka- Kopenhag a gönderilecektir. Uluslararası Jüri nin birkaç aşamalı olarak gerçekleştirdiği değerlendirmenin sonuçlarının ise Nisan ayı sonunda açıklanması beklenmektedir.

3 MAVĠ BAYRAK ĠL KOMĠSYONLARI FAALĠYETLERĠNĠ SÜRDÜRÜYOR Mavi Bayrak Programı kapsamında yapılan çalışmaları ilgili kamu görevlileri ile paylaşmak ve ödüllü plajlarda sürdürülebilirliği sağlamak amacı ile ilki Antalya da takiben Muğla ve İzmir de son olarak da Aydın illerimizde Mavi Bayrak İl Komisyonu oluşturulmuştur. Vakfımızın teklifi kapsamında Valilerimizin de uygun görmeleri sonucunda; Vali Yardımcısı başkanlığında, İl Kültür ve Turizm, Çevre ve Şehircilik, Sağlık müdürlüklerinden birer uzman ile vakfımız temsilcisinden oluşan bir komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyon periyodik olarak sezon başı ve sonunda, sair zaman da ihtiyaç halinde toplanmaktadır.bu kapsamda: ANTALYA ĠL MAVĠ BAYRAK KOMĠSYONU 2015 YILI NUMUNE ALIM NOKTALARINIBELĠRLENDĠ! İl Mavi Bayrak Komisyonu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesinin 5. Maddesi gereği, günü, TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) Antalya Şubesi toplantı salonunda bir araya gelmiştir. Komisyon üyesi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve TÜRÇEV Antalya Şubesi yetkililerinden oluşan alt komisyon; aktif ve pasif yüzme alanı noktalarından 2015 yılı için Mavi Bayrak noktalarına dahil edilebilecek noktalar, ilavesi ve isim değişikliği önerilen Mavi Bayrak numune noktaları görüşülmüş, 2015 yılı deniz suyu numune alım takvimi belirlenmiştir. ĠZMĠR ĠL MAVĠ BAYRAK KOMĠSYONUNDA YENĠ BĠR ÇALIġMA YÖNERGESĠ OLUġTURULDU 2015 yaz sezonu hazırlıkları kapsamında çalışmaların değerlendirildiği ve bununla birlikte yeni bir yönerge oluşturulması hususunda kararlar alındığı komisyon toplantısı İzmir Valiliği Toplantı salonunda düzenlenmiştir. Vali Yardımcısı Sayın Hasan Hüseyin Can Başkanlığında, TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Görevine yeni başlayan Vali Yardımcısı Sayın Hasan Hüseyin Can a görevinde başarılar dileriz.

4 2015 YILI YATLARDA MAVĠ BAYRAK ULUSAL JÜRĠ TOPLANTISI ANKARA'DA YAPILDI! Her yıl ödüle hak kazanan yatları belirlemek üzere toplanan Yatlarda Mavi Bayrak Ulusal Jürisi bu yıl yine Ankara da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Deniz Turizmi Birliği, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve TÜRÇEV yetkililerinin katılımı ile 24 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Yatlarda oluşan atıkların düzenli olarak lisanslı merkezlere verilmesi, marinada yapılan çevre eğitim etkinliklerine katılım ve denizde çevreci davranışlar sergileyerek diğer yatçılara örnek olmak üzerine kurulu kriterlerin kontrol edildiği toplantıda onaylanan adayların listesi plaj ve marina ödülleri ile birlikte açıklanacaktır.böylece 2015 yılına ait tüm ödüllerin, Mayıs ayının ilk haftasında açıklanması beklenmektedir. TURĠZMCĠLERĠN %95 i MAVĠ BAYRAK'I DĠĞERLERĠNE TAVSĠYE EDĠYOR! Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE nin, Mavi bayrak Programı nı uygulayan tüm ülkelerdeki plaj ve marina yöneticilerine yönelik Mavi Bayrak Memnuniyet Anketi sonuçları açıklanmıştır. Internet tabanlı araştırma programı SurveyMonkey üzerinden yapılan araştırmaya göre, yöneticilerin %95 i Mavi Bayrak ı diğer yöneticilere de tavsiye ediyorlar. Yapılan araştırmaya göre çıkan sonuçlar özet olarak şöyledir; Toplamda 33 ülkeden 1151 plaj ve marina yöneticisinin katıldığı ankete, en fazla katılım gösteren ülke Türkiye olarak belirlenmiştir. Araştırmaya katılanların %40 ından fazlası 10 yıldan daha uzun bir süredir Mavi Bayrak lı tesiste görev yapmaktadır. Katılanların %55 i Mavi Bayrak ödülünün tek başına teşvik edici bir unsur olduğunu belirtmiştir. Ankete katılan yöneticilerin %80 i Mavi Bayrak Programının belediyelerin karar alma mekanizmalarında önemli bir etkiye sahip olduğu görüşünü paylaşmaktadır..yöneticilerin uygulamada en çok zorlandığı kriter: Çevre Eğitim Etkinlikleri olarak belirtmişlerdir. Diğer taraftan da, ankete katılan yöneticilerin %80 e yakın bir kısmı Mavi Bayraklı yerlerde düzenlenen Çevre Eğitim Etkinliklerinin ilgili kişilerde ve plaj(veya marina) kullanıcıları üzerinde olumlu etki yarattığı görüşünü paylaşmaktadır. Ankete katılan yöneticilerin %25 inden fazlası Mavi Bayrak ödülünü aldıklarından beri yerli ve yabancı turist sayısının arttığını belirtmişlerdir.

5 Ankete katılan plaj ve marina yöneticilerin %75 i Mavi Bayrak ı pazarlama aracı olarak kullandıklarını belirtmişlerdir. Ankete katılan plaj ve marina yöneticilerinin yarısından fazlası Mavi Bayrak ödülünün yerel ekonomiye fayda sağladığını vurgulanmıştır. Ankete katılan yöneticilerin 4 te 3 ü Mavi Bayrak ödülünü aldıktan sonra plaj/marina çevresinin iyileşme gösterdiği görüşüne katılmışlardır. Ankete katılan plaj/marina yöneticilerinin %95 i Mavi Bayrak Programını diğer marina/plaj yöneticilerine tavsiye etmektedirler. SUDA BOĞULMA OLAYLARI 25 Mart 2015 tarihinde, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde, Vakfımızın da yer aldığı Antalya Suda Boğulma Olayları Komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Suda Boğulma Genelgesinin revize edilmesi hakkında komisyonun ileriki bir tarihte tekrar toplanması kararlaştırılmıştır. "TEMĠZ ve KĠRLĠ KARELER" FOTOĞRAF YARIġMASI Sealight Otel in "Mavi Bayrak Çevre Eğitim Etkinlikleri" kapsamında 3 ay önce başlattığı Temiz ve Kirli Kareler" fotoğraf yarışması tarihinde yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu. Yarışma kapsamında Kuşadası nda bulunan 11 lise ziyaret edilmiş ve öğrencilere yarışma tanıtılmıştır. Öğrenciler çevrelerinde gördükleri temiz ve kirli birer fotoğrafı göndererek yarışmaya katılmışlardır. KUFSAD (Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) Başkanı Mimar Levent Köylü, fotoğraf sanatçısı Mimar Erdoğan Elçi ve Sealight Otel Eğlence Koordinatörü Oğuz Yükselsin'den oluşan jüri 17 fotoğrafı ödüle değer bulmuştur. Birinci dijital fotoğraf makinesi, ikinci dizüstü bilgisayar, üçüncü tablet bilgisayar, mansiyon kazananlar mp4 çalar, kitap ve KUFSAD tarafından 1 aylık fotoğraf eğitimi ile ödüllendirilmişlerdir. MAVĠ BAYRAK FACEBOOK SAYFAMIZ YAYINDA! Mavi Bayrak Programını artık Facebook' tan da takip edebilirsiniz. Yapılan çalışmaları, duyuruları ve haberleri web sitemizin yanı sıra facebook sayfamızdan da öğrenebilirsiniz. Mavi Bayraklı plaj ve marinanızdaki örnek uygulamaları Vakfımıza göndererek Facebook sayfamızda paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.

6 MARĠNA VE YATLARIN DA MAVĠ BAYRAK DENETĠMĠ BĠLGĠSAYAR ORTAMINDA YAPILACAK Vakfımız tarafından yaptırılan bir yazılım ile, 2014 yılında plajların Mavi Bayrak denetimleri bilgisayar ortamında yapılmıştır. Böylece denetimler daha kısa sürede yapılırken, denetimi takiben, denetim raporu tesisin yönetim kadrosuna dainternet ortamında gönderilmektedir. Benzeri uygulama 2015 yılında marina ve yatlar için de yapılabilecektir. Bu amaçla yaptırılan yazılım sezon için uygulanabilir hale getirilmiştir ĠÇĠN ÇEVREYE DUYARLI 22 KONAKLAMA TESĠSĠ DAHA YEġĠL ANAHTAR ÖDÜLÜNE HAK KAZANDI! Uluslararası bir eko- etiket olan ve konaklama tesislerine verilen Yeşil Anahtar Programı ilk kez 1994 yılında Danimarka'da uygulanmaya başlamış ve, 2002 yılında da uluslararası alanda yayılmaya başlamıştır. Ülkemizde ise 2011 yılında vakfımız koordinasyonunda başlatılmıştır. Bu programın uluslararası koordinasyonunu Foundation ForEnvironmentalEducation (FEE) yapmaktadır. Ülkemizde ise FEE nin Türkiye temsilcisi olarak Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) yürütmektedir. Uluslararası niteliğe sahip olan bu programda tesislerde su ve enerji tasarrufu başta olmak üzere çevre yönetimi gibi konularla iklim değişikliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunması amaçlanmaktadır. Uluslararası alanda 47 ülkede uygulanmakta olan bu program kapsamında toplamda 2300 Yeşil Anahtar Ödüllü Tesis bulunmaktadır. Yeşil Anahtar Ödülü Yeşil Anahtar Ulusal Jüri si tarafından bir yıl için verilmekte ve takip eden yıl için yeniden başvuruda bulunulması gerekmektedir yılında 37 olan Yeşil Anahtar (GreenKey) Ödüllü tesis sayısı, 2015 yılında 22 yeni konaklama tesisi daha artarak 59 e ulaşmıştır. Ekim 2015 de başlayan başvurular kapsamında, ilgili tesisleri ziyaret ederek gerekli incelemeleri yapmış ve uygun görülen tesislerin dosyaları tarihinde Yeşil Anahtar Ulusal Jürisine sunulmuştur. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 59 tesis 2015 yılı için ödüle layık görülmüştür.

7 GÜNÜ ULUSAL YEġĠL ANAHTAR JÜRĠSĠ TOPLANDI! 2015 yılı Yeşil Anahtar Ulusal Jürisi, günü Ankara da vakfımız bürosunda toplandı yılı için 22 yeni tesis başvuruda bulunmuştur. İlk kez başvuruda bulunan söz konusu tesisler, jüriden önce ulusal koordinatörümüz tarafından ziyaret edilmiş ve ön değerlendirmesini yapmıştır. Böylece bir taraftan, tesis yetkililerine kriterler hakkında ayrıntılı açıklama yapılırken, diğer taraftan da görülen eksikliklerin giderilmesi mümkün olmuştur. Dolayısı ile jüriye eksiklikleri giderilmiş dosya sunulabilmiştir. Jüri Toplantısından önce 2015 yılı için, Yeşil Anahtar Ödülü için başvuruda bulunan eski ve yeni toplam, 59 dosya bilgisayar ortamında jüri üyelerine gönderilmiştir. Jüri toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda, 59 tesise de, bir yıl süre ile Yeşil Anahtar Ödülü verilmesine karar verilmiştir. YEġĠL ANAHTAR ÖDÜLÜNE BAġVURUDA BULUNAN 22 YENĠ TESĠSĠN ÖN DENETĠMĠ YAPILDI! 2015 yılı için Yeşil Anahtar Ödülüne ilk defa başvuruda bulunan 22 yeni tesisin ön denetimleri yapılmış olup, bu tesislerden bir kısmına Adana, Antalya ve Bursa'da ödül hakkında sunum yapılmıştır. Sunum tesislerin departman sorumlularının katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Ayrıca tesisler Yeşil Anahtar Ödülü kapsamında ön denetimleri yapılmış,var ise eksiklikleri tesis yetkililerine bildirilip ve Ulusal Jüri ye kadar eksiklikler giderilerek başvuru dosyaları Ulusal Jüri ye hazırlanmıştır. CRYSTAL OTELLERĠNE YEġĠL ANAHTAR SEMĠNERĠ... Uluslararası Yeşil Anahtar Programına gösterilen ilgi her geçen gün artmaktadır. Böylece Yeşil Anahtar ödüllü tesis sayısı da artmaktadır. Türkiye nin en büyük otel zinciri olan Crystal Grubu, Antalya da bulunan 12 oteli için başvuruda bulunmuştur. 29 Ocak 2015 tarihinde, otellerin konuyla ilgili yöneticilerine, Antalya Belek te bulunan Crystal Tat Beach Otel de düzenlenen Yeşil Anahtar seminerinde program ve işleyişi hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

8 YeĢil Bayrak BaĢvuruları Alındı, Denetimler BaĢlıyor... Eko-Okullar Programı'nda, ikinci yılını dolduran okullar çalışmalarını Yeşil Bayrak ödülü ile taçlandırabilmek için bu yıl da, 16 Şubat-13 Mart tarihleri arasında başvuru dosyalarını ulusal koordinatörlüğe ulaştırmışlardır. 13 Mart 2015 tarihinde sonlandırılan Yeşil Bayrak başvuruları kapsamında, 31 ilden216 okul Yeşil Bayrak başvurusunda bulunmuştur. Eko- Okullar Ulusal Koordinasyonu, Mavi Bayrak Antalya- Muğla-İzmir Koordinasyonları ve deneyimli Eko-Okul koordinatör öğretmenlerinin yardım ve destekleri ile yapılacak denetimlerimizin Nisan ve Mayıs ayları boyunca devam etmesi ve tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır. Yeşil Bayrak Ödül başvurusu sürecinde, başvuruda bulunan okullarımız ziyaret edilerek çalışmalar yerinde görülmekte ve öğrenci ve öğretmenlerimizle görüşmeler yapılmaktadır. Okul ziyaretlerimizde, koordinatör öğretmen ve idarecilerimizle yapılan görüşmelerin yanı sıra öğrencilerle iletişime de oldukça önem verilmekte, yapılan Eko-Okul etkinliklerinin kapsamına, ulaştığı seviyeye ve okulun Yeşil Bayrak Ödülü'nü hak edip etmediğine öğrencilerle yapılan görüşmeler sonucunda karar verilmektedir. Dünya Eylem Günü Uluslararası Video YarıĢması Ġçin Son Gün 20 Nisan 2015 Olarak Belirlendi! Eko-Okullar uluslararası koordinasyonu 2015 yılının Dünya Eylem Günü'nde tüm Eko-Okulları sürdürülebilir bir Dünya için şarkı söylemeye davet ediyor. Her bir ülke "Generation Next-Gelecek Nesiller" şarkısına okullar tarafından çekilen videolardan birini aday olarak belirleyecek ve I. okul 600 euro, II. okul 400 euro ve III. okul ise 200 euro para ödülünün sahibi olacaktır. Yarışma kapsamında ülkemiz okulları 20 Nisan 2015 tarihine kadar kliplerini ulusal koordinasyona iletecek, uluslararası sonuçlar ise 6 Mayıs 2015 tarihinde açıklanacaktır. Detaylı bilgi için adresini ziyaret ediniz.

9 Ġzmir Eko-Okulları 8. Fotoğraf Sergisini Düzenledi... İzmir Eko-Okulları tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 8. si düzenlenen fotoğraf sergisi Mart tarihleri arasında İzmir Ticaret Odasında gerçekleştirildi. "Ağaç" konulu fotoğraf sergisine İzmir'de yer alan 25 Eko-Okul katılmıştır. İzmir Eko-Okulları yayınladıkları ortak bildiride, geleneksel hale gelen sergileri ile ilgili şöyle dediler:"her yıl tarih olarak bu haftaları seçmemizin nedeni hem Dünya Su Günü nün 22 Mart tarihinde kutlanıyor olması hem de Orman Haftası olarak Mart tarihlerinin belirlenmiş olmasıdır. Bizler de dünyamızın en önemli iki konusuna dikkat çekmek ve öğrencilerimizi bu konularda bilinçlendirmek istiyoruz. Her yıl farklı temada fotoğraf sergileri düzenledik. Bu yılın teması ise AĞAÇLAR'dır. Bu konu tesadüfi değildir. Özellikle ülkemizde bilinçsizce yapılan ağaç katliamları bizleri üzmüştür. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ġşte biz tam da bu nedenle Ġzmir Eko-Okulları olarak bir koru oluşturmaya karar verdik. Daha önceki yıllarda 3004 fidanlık bir Eko Okul korusu oluşturmuştuk. Bu yıl da Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak yeni bir koru oluşturmak üzere çalışmalar başlattık. Okullar kendi bünyelerinde fidan bağış kampanyaları düzenlediler. Çeşme Ildırı da oluşturulacak olan ormanlık alana biz de korumuz ile destek vereceğiz. Böylelikle Dünyanın ciğerleri durumunda olan ormanların artması konusunda katkı sağlamış olacağız. Çünkü biliyoruz ki birlikten güç doğar." Açılış törenine Ege Orman Vakfı yöneticilerinden Ülkü Ongun "orman" konulu sunumu ile katılmış, İzmir SEV İlköğretim Okulu ve Meridyen Koleji koroları çevre konulu şarkıları ile, Özel Fatoş Nurcan Abla Koleji de "Küçük Çocuk ve Ağaç" konulu müzikli sunumları ile törene renk katmışlardır. Antalya Eko-Okullarımızdan Sabiha Gökçen Anaokulu'nun Eko-Binası Açıldı... Çocuklarda çevre bilinci ve doğa algısının geliştirilmesi, yaparak, yaşayarak ve deneyerek öğrenme ortamı sağlamak amacıyla tasarlanan Antalya Eko-Okullarımızdan Sabiha Gökçen Anaokulu'nun Yaşam Becerilerini Geliştirme Atölyesi - Eko Bina açılışı,20 Mart tarihinde Muratpaşa Kaymakamı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Vakfımız Antalya Koordinatörlüğü ve okul velilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Okulumuzun bu örnek projesi ile öğrencilerin bilinçli tüketici olmaları, kaynakları verimli kullanmaları, problem çözme yeteneklerini geliştirmeleri, doğaya karşı tavırlarında olumlu değişiklikler meydana gelmesi, çevre sorunlarına duyarlı ve çevre bilincine sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

10 Eko-Okullar Ġl Toplantılarımız... Eko-Okullar il toplantılarımız farklı illerde Vakfımız temsilciliklerinin ve koordinatör öğretmenlerin katılımları ile devam ediyor. Aylık olarak yapılan il toplantılarımız aracılığı ile okullarımız bir araya geliyor ve hem o yıl yapılacak sergi, yarışma, şenlik gibi etkinlikler öğretmenlerimiz tarafından beraber planlanıyor hem de okullar süreç boyunca yaptıkları Eko-Okul etkinliklerini birbirleri ile paylaşıyorlar. Ayrıca, toplantı sürecinde tutulan tutanaklar, toplantının ardından tüm okul ağına dağıtılıyor ve toplantıya katılamayan okul idarecileri ve öğretmenlerin de alınan kararlardan haberdar edilmesi sağlanıyor. Bu kapsamda, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Eskişehir ve Niğde illerimizde yapılan toplantılar önümüzdeki aylarda da devam edecektir Eğitim-öğretim yılı Eko-Okullar il koordinatörü kişi ve kurumlar: Adana Ankara Antalya Batman Bursa Denizli Eskişehir İstanbul İzmir Kayseri Niğde Emin Doğan (Çukurova Anaokulu) Nevcivan Durdu (Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu), Elif Betos (Özel Batı İlkokulu) Yasemin Güner (DilşadRefizade Anaokulu) Yasemin Aksoy (Batman İl MEM) Gülşah Saka (Özel Bahçeşehir Bursa Modern İlkokulu) Deniz Uzun, Aylin Pala (Pamukkale Eğitim Vakfı Özel İlkokulu) Nadir Erdem (Ahmet Sezer Ortaokulu) ve Tepebaşı Belediyesi Salih Erol (Kalem Vakfı Okulları) Özlem Altay (Özel İzmir SEV İlkokulu ve Ortaokulu) Hakan Tatlı (Kayseri İl MEM) Buket Akyol (Niğde İl MEM)

11 Expo 2016 Antalya Ajansı ve Eko-Okullar Programı Bilindiği gibi, Antalya, Çocuk ve Çiçek teması ile 23 Nisan-30 Ekim 2016 tarihleri arasında hizmet verecek olan Expo 2016 Uluslararası Botanik Sergisine hazırlanmakta, Dünya'nın farklı yerlerinden birçok ziyaretçinin gelmesi beklenen fuarın sekretaryasını ise Expo 2016 Antalya Ajansı yürütmektedir. Fuarın en önemli amaçlarından biri de gelecek nesillerin çevre bilincini arttırmaya yöneliktir. Bu kapsamda, Ajansın Tanıtım ve Etkinlik Direktörlüğü ile Vakfımız Antalya Şubesi ve İl Koordinatör okulu öğretmenleri bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Eko-Okullar Programı, kapsamı ve işbirliği ile yapılabilecek çalışmalar üzerine fikir alış verişinde bulunuldu. Antalya Eko-Okulları Konyaaltı Kaymakamı ve Konyaaltı Ġlçe Milli Eğitim Müdürünü Ziyaret Etti Antalya daki Eko-Okul Programı'na ilişkin çalışmalarımız hakkında bilgi vermek ve Program'ın geliştirilmesine yönelik bilgi alış verişinde bulunmak amacıyla Vakfımız Antalya Şubesi, İl Koordinatör Okulumuz, Konyaaltı Eko-Okul koordinatör öğretmenlerimiz ve Eko-Tim öğrencilerimizden oluşturulan heyet ile Konyaaltı Kaymakamı ve Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürüne 19 Ocak ta ziyaret gerçekleştirildi. Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün içten ve samimi karşılaması sonrasında Eko-Tim öğrencileri geri dönüşümlü materyallerden hazırladıkları çalışmaları kendilerine sundular.

12 MuratpaĢa Eko-Okulları Orman Haftası'nda MuratpaĢa Belediyesindeydi... Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından 24 Mart tarihinde Orman Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen etkinlik, ilçedeki tüm Eko-Okul müdürleri, koordinatör öğretmenler, Eko-Tim'den 2 şer öğrenci ve yerel halkın da katılımıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilmiştir. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Vakfımız Antalya Şubesi İl Koordinatörü Lokman Atasoy ve Demircikara Mahallesi Muhtarı Ayşe Peçen tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ceren Şahin, bölgelerindeki Eko- Okul sayısını arttırmak için Eko-Okullara kardeş okul projesini başlattıklarını, her bir Eko-Okulun aday bir okul bulması halinde kendilerine tüm desteği sağlayacaklarını ifade ettiler. Etkinlik kapsamında çiçek ve çocuk bahçesi açılışı yapılmış, Eko-Okul öğrencileri ile turunç fideleri dikimi gerçekleştirilmiştir. Kağıtların dansı sergisi ve atölye çalışması, ağaç ürünleri kullanılarak tasarlanmış heykellerin sergilendiği ADO konsept sergisi ve atölye çalışması, geri dönüştürülebilir atıklar kullanılarak hazırlanan bahçe ürünleri atölye çalışması gibi etkinliklerle kutlamalar tamamlanmıştır. EskiĢehir Eko- Okulları ve Tema Okulları Orman Haftasında 3000 Fidan Diktiler Eskişehir Eko-Okullarımızdan Ahmet Sezer Ortaokulu, Şehit Teğmen Subütay Alkan Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Ata Ortaokulu, Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu, Çamlıca Ticaret Odası İlkokulu, TED Eskişehir İlkokulu, TOKİ Söğütönü Anaokulu, Cemal Ererdi Anaokulu, Kutludoğum Anaokulu, Özel Çağdaş İlkokulu, Suzan Gürcanlı İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velilerinden oluşan 300 kişilik grup Tepebaşı Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve TEMA Eskişehir Temsilciliği işbirliği ile 1500 fidanı Muttalip Mahallesi Türk Dünyası Hatıra Ormanı Ağaçlandırma Sahasında toprakla buluşturdular. Etkinlikle ilgili bilgi veren Eko-Okullar ve TEMA Okulları İl Koordinatörü Nadir Erdem her yıl Orman Haftasında, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlandırma sahasında fidan dikimi yapmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ve ağaçlandırma çalışmalarına destek olmanın öğrenciler üzerinde olumlu etkileri olduğunu söyledi.

13 ÇGS Ulusal Koordinatörler Toplantısı BükreĢte GerçekleĢtirildi... Çevrenin Genç Sözcüleri Ulusal Koordinatörlerinin yıllık toplantısı 28 üye ülkeden 21 ülkenin temsilcilerinin katılımı ile Bükreş te 28 Şubat 2015 te yapıldı. Turçev i Çelik Tarımcı temsil ettiği toplantıda, ÇGS nin 20. Yılı kutlaması çerçevesinde programı ilk başlatan Philippe Sauger ve ilk öğrencilerden Pedro Marcelino davetli olarak ilk yılları anlattılar. Programın Uluslar arası koordinatörü Gosia Luszczek 2014 yılı etkinliklerini özetleyerek 2015 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurulan çalışma gruplarında ulusal koordinatörle ile öğrenci ve öğretmenlere yönelik hazırlanmakta olan el kitaplarının içerikleri oluşturuldu; yenilenecek olan program web sayfasının yapısı tartışıldı ve öneriler not edildi; öğretim yılı sonunda öğrencilerin katıldığı yarışmaların ölçütleri ve değerlendirme süreçleri ele alındı. Ayrıca programın uluslar arası boyutunun geliştirilmesi ele alındı. Çevrenin genç sözcüleri facebook paylaşım sayfası: Çevrenin Genç Sözcüleri Programı Haydi Gezegenimize Sahip Çıkalım Projesi, LTCP Sürdürülebilir Gelişme için Eğitim, ESD kapsamında okul ağımızda 2014 ve 2015 yıllarında okullarımız, Haydi Gezegenimizi Koruyalım isimli bir Proje üzerinde çalıştılar. Çalışmaları ile öne çıkan Ankara dan Atatürk Lisesi, Antalya dan Antalya Anadolu Lisesi, İzmir den Saint Joseph Lisesi ve TAKEV Lisesi üçer öğrenci ve birer öğretmenleri ile Mayıs 2015 tarihlerinde Brüksel de düzenlenecek olan The Second European Youth Conference a katılacaklardır. Çevrenin Genç Sözcüleri Dünya Çevre Eğitim Kongresinde 8 inci Dünya Çevre Eğitim Kongresi, WEEC 28 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde İsveç Götenburg kentinde Gothenburg ve Chalmers Teknoloji Üniversiteleri tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir. Uluslar arası bir kongre olan WEEC'te çevre eğitimi ve sürdürülebilir gelişme en son uygulamalar tartışılacaktır. ÇGS okulumuz İzmir Saint Joseph Lisesi geçen yıl gerçekleştirdiği özgün çevre eğitim projesini kongrede poster olarak sunacaktır. Ayrıca bir ÇGS ekibi kongreyi gazeteci gibi izleyerek çeşitli etkinliklerden haber üreterek uluslar arası ÇGS ağına iletecektir. 6 Öğrencimizin yol ve konaklama giderleri İsveç Enstitüsü nün vakfımıza sağladığı mali destek ile karşılanacaktır.

14 OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ULUSAL KOORDĠNATÖRLERĠ BRÜKSEL'DE TOPLANDI! 2015 yılı Okullarda Orman Ulusal koordinatörler toplantısı Mart 2015 tarihleri arasında Belçika nın Brüksel kentinde yapıldı. Toplantı boyunca; Program için fon yaratma, Çevre eğitiminin daha nitelikli hale getirilmesi, Ulusal Koordinatörler İşbirliği ve İnternet sitesi ve Sosyal medya kullanımı konuları görüşülmüştür. Programa fon yaratma konusunda tüm koordinatörlerin benzer sıkıntılarının olduğu görülmüştür. Programlarının ekonomik desteklerini orman endüstrisinden alan kuzey Avrupa ülkelerinin (Finlandiya, Letonya ve Norveç) programları için fon yaratma konusunda önemli önerileri vardı. İklim özelliklerinin, orman ekonomisinin geliştirilmesine uygun olması sebebi ile bu 3 ülke, Programa fon aranırken başvurulacak ilk sektörün öncelikle Orman Endüstrisi olduğunu vurgulamışlardır. Sürdürülebilir kalkınmaya destek sağlayan ENO (Environment Online) programı ile ilerleyen zamanlarda daha fazla işbirliği yapılması ve ENO yürütücüsü Mika Vanhanen' ın sunumu ile okulların sürdürülebilir kalkınmaya katkısı değerlendirilmiştir. Türkiye okullarının "ENO Treelympics-2014" katılımını çok etkileyici bulduğunu söyleyen Mika Vanhanen, ortak çalışmaların artması ve geliştirilmesi yönünde görüşlerini bildirmiştir. Toplantıda, Programı yürüten 21 ülke ulusal koordinatörleri ülkelerin deneyimlerini sunumlarıyla paylaşmıştır. Toplantıya vakfımız adına Okullarda Orman Ulusal Koordinatörü Fatma Köle katılmıştır. Fatma Köle sunumunda; Türkiye'nin Orman varlığı, Türk Eğitim programında doğa eğitimi, Türkiye'de orman bilinci oluşturulmasında Okullarda Orman Programının yeri, Türkiye okul sayıları ve okul çalışmalarının niteliği konularını paylaşmıştır. Learning About Forest Programının 15. yaş kutlamaları için tüm koordinatörler hep beraber ağaç dikimi gerçekleştirmişlerdir. Toplantının son gününde Brüksel kentinde bulunan Sonian Ormanında çocuklarla yapılabilecek birkaç etkinlik örneği, programın geliştirilmesi ile ilgili çeşitli workshoplar, ülke bazında internet sitesi ve sosyal medya kullanımı ile ilgili konular görüşülmüştür. Okullarda orman facebook paylaşım sayfası:

15 ORMAN HAFTASI KUTLAMALARI Okullarda Orman Programı nın en önemli kriterlerinden biri olan alan çalışmaları baharın gelmesi ve Orman Haftası ile birlikte Program a kayıtlı okullarımız tarafından Mart Orman Haftasında farklı günlerde İstanbul, Ankara, Kayseri, Muğla ve birçok ilde gerçekleştirilmiştir. Orman timinin, alanında uzman kişiler tarafından orman eko-sistemi hakkında bilgilendirilmeleri ve yerinde gözlemler yapmalarının amaçlandığı bu çalışmalarda, koordinatörlüğümüze gelen talepler doğrultusunda Orman Bölge müdürlükleri iletişime geçilmiştir. Orman timlerimiz, okullarında misafir ettikleri Orman Bölge Müdürlükleri görevlileri tarafından orman ile ilgili yapılan sunumlarla bilgilendirilmişlerdir. Birçok okul Orman Haftası ve Ağaç Bayramında alan çalışmalarını yapmak için okul dışında etkinlikler düzenlemiştir. Ekosistemin bir parçası olduklarını yaptıkları çalışmalarla tecrübe eden timlerimize ve emek veren tüm koordinatör öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bültenimiz ile ilgili görüş ve önerilerinizi bulten@turcev.org.tr adresine bildirebilirsiniz.

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri TÜRÇEV 20 YAŞINDA! www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER 2014 Yılı Mavi Bayrak Başvuruları- Son Gün 15 Kasım 2013! Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi'nin Dördüncüsü

Detaylı

MAVİ BAYRAK ARAŞTIRMA SONUÇLARI

MAVİ BAYRAK ARAŞTIRMA SONUÇLARI MAVİ BAYRAK ARAŞTIRMA SONUÇLARI FEE nin 2011 yılında Mavi Bayraklı plaj ve marina yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen anket sonuçları açıklandı. Toplamda 33 ülkeden 1151 plaj ve marina yöneticisinin

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ BELEDİYEMİZ HAKINDA GENEL BİLGİLER Belediye Nüfusu : 465.927 Toplam Turistik otel, pansiyon vb. Sayısı : 265 Turistik

Detaylı

www.turcev.org.tr ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 31 MART 2009 MAVİ BAYRAK EKO-OKULLAR ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ OKULLARDA ORMAN İÇİNDEKİLER

www.turcev.org.tr ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 31 MART 2009 MAVİ BAYRAK EKO-OKULLAR ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ OKULLARDA ORMAN İÇİNDEKİLER TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI www.turcev.org.tr İÇİNDEKİLER 2008 Yılı TÜRÇEV Yıllık Bülteninin Baskısı Yapıldı! Mavi Bayrak Portalı www.mavibayrak.org.tr açıldı! Antalya İl Mavi Bayrak Komisyonu 2009 Yılının

Detaylı

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr Acarlar Longozu-Sakarya ĠÇĠNDEKĠLER... E-Bültenimiz Çıkarken... 2013 Yılı Genel Kurul Toplantımız Ankara'da Yapıldı! Ġzmir Büromuz Faaliyete

Detaylı

www.turcev.org.tr İÇİNDEKİLER TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) nın Başkanı Jan Eriksen Vakfımızı Ziyaret Etti

www.turcev.org.tr İÇİNDEKİLER TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) nın Başkanı Jan Eriksen Vakfımızı Ziyaret Etti TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI www.turcev.org.tr İÇİNDEKİLER Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) nın Başkanı Jan Eriksen Vakfımızı Ziyaret Etti Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Eğitimi Plajlar ve Marinalarda

Detaylı

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Almıla Kından Cebbari Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Almıla Kından Cebbari Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK Almıla Kından Cebbari Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI 1993 YILINDA KURULDU ULUSLARARASI ÇEVRE EĞİTİM VAKFI NDA(FEE)

Detaylı

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER Acı Kaybımız, Vakfımız Kurucu Üyelerinden Sayın Yılmaz IŞIKÇI Vefat Etti 2011 Yılı TÜRÇEV Olağan Genel Kurul Toplantısı 04.02.2012

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN ÇEVRE ÇALIŞMALARI EKO-OKULLAR PROGRAMI

ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN ÇEVRE ÇALIŞMALARI EKO-OKULLAR PROGRAMI ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN EKO-OKULLAR PROGRAMI Alev KULAÇ Çevre Yüksek Mühendisi Temizlik İşleri Müdürü İÇERİK GĠRĠġ Sağlıklı ġehirler Projesi (SġP) Kapsamında Yapılan ÇalıĢmalar SġP Çevre Uygulamaları Eko-Okullar

Detaylı

FOTOĞRAF MAVİ BAYRAK BAŞVURU PROSEDÜRÜ VE DOSYALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÜRECİ.

FOTOĞRAF MAVİ BAYRAK BAŞVURU PROSEDÜRÜ VE DOSYALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÜRECİ. FOTOĞRAF MAVİ BAYRAK BAŞVURU PROSEDÜRÜ VE DOSYALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÜRECİ ÖDÜL ALMA AŞAMALARI 1. Adayların Belirlenmesi 2. Başvuruların Alınması 3. Başvuruların Değerlendirilmesi 4. Ödüllerin Açıklanması

Detaylı

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

Daha iyi yıllara, hep birlikte, el ele MUTLU YILLAR!

Daha iyi yıllara, hep birlikte, el ele MUTLU YILLAR! Daha iyi yıllara, hep birlikte, el ele MUTLU YILLAR! İÇİNDEKİLER "Mavi Bayrak" İsim Hakkı Sadece TÜRÇEV'de! www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr Yeşil Anahtar Programı Batı Akdeniz

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

MAVİ BAYRAK BAŞVURU PROSEDÜRÜ VE DOSYALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

MAVİ BAYRAK BAŞVURU PROSEDÜRÜ VE DOSYALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ MAVİ BAYRAK BAŞVURU PROSEDÜRÜ VE DOSYALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ GÜLŞEN NARİN Mavi Bayrak Ulusal Koordinatör Yardımcısı 5.Plaj Mavi Bayrak Temsilcisi Eğitimi 06-07 Nisan 2017 -ANTALYA 1 KAPSAM 1. Adayların

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

Eko-Okullar Programı

Eko-Okullar Programı Uluslararası Eko-Okullar Programı Gülbahar CEBESOY Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü FEE (Foundation for Environmental Education) PROGRAMLARI www.fee-international.org Eko-Okullar Uluslararası Koordinasyonu

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009 2009 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 2001 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı na seçildi. İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM 2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM Konu: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) ile işbirliği içerisinde

Detaylı

Ü Ç A Y L I K T Ü R Ç E V E - B Ü L T E N İ

Ü Ç A Y L I K T Ü R Ç E V E - B Ü L T E N İ S A Y I - 3 5 / M A R T 2 0 1 6 Ü Ç A Y L I K T Ü R Ç E V 3 1 M A R T 2 0 1 6 B U S A Y I D A : S. B Ö L Ü M L E R VAKFIMIZIN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 05.03.2016 TARİHİNDE ANTALYA DA YAPILDI O L A

Detaylı

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul)

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul) ODS-3 Telafi (Ortaokul) Etütleri 4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF PROGRAMI ANLATILDI 30.03.2016 tarihinde okulumuz konferans salonunda 4.sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Yabancı

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

Uluslararası Eko-Okullar Programı. Sezil Evircan Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü

Uluslararası Eko-Okullar Programı. Sezil Evircan Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü Uluslararası Eko-Okullar Programı Sezil Evircan Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü FEE Kimdir? (Foundation For Environmental Education) Yürüttüğü Programlar www.fee-international.org FEE Kimdir? (Foundation

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Hakkımızda: İstanbul Aydın Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi alanında sosyo-ekonomik faktörleri de ele alarak;

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER Mavi Bayrak Başvuruları İçin Son Tarih 10 Ocak 2012! Mavi Bayrak Uluslararası Ulusal Koordinatörler Toplantısı Almanya da Yapıldı

Detaylı

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr çalış www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr İÇİNDEKİLER Mavi Bayrak Başvuruları Başladı! Mavi Bayrak Uluslararası Denetimi Mavi Bayrak İnternet Sitemiz Yeniden Yapılandırıldı DEKAMER (Deniz Kaplumbağalarını

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇANKAYA PINAR İLKOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI 2. DÖNEM SONU RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ Birinci dönem faaliyet raporu hazırlandı

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

T.C. MANAVGAT KA YMAKAMLIGI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü (İşlemler Şefliği) DOSYA

T.C. MANAVGAT KA YMAKAMLIGI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü (İşlemler Şefliği) DOSYA Sayı :70868051-880-3298 Konu :2015 yılı 39. Turizm Haftası Etkinlikleri Programı T.C. MANAVGAT KA YMAKAMLIGI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü (İşlemler Şefliği) :ew : e. E.6\\EEH s::. tıi:e". ı

Detaylı

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN İL İLÇE PROJENİN ADI PROJEDEN SORUMLU BİRİM PROJE KOORDİNATÖRÜ PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE EKİBİ : Tekirdağ : Şarköy : Gündem Eğitim : İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü : Zekeriya GÜNEY_Kaymakam : İrfan BALLI_İlçe

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Eko-okul eylem planının

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 2013 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 1. YARIŞMANIN AMACI 2. YARIŞMANIN HEDEFLERİ 3. YARIŞMANIN KONUSU 4. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI ve ESASLARI 5.

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU Anadolu İlkokulu nu temsilen bu yıl ilk kez eko- okul projesinde görev alacak bir grup olarak büyük bir heyecan ve

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

TOD MARMARA ŞUBESİ 4.DÖNEM FAALİYETLERİ

TOD MARMARA ŞUBESİ 4.DÖNEM FAALİYETLERİ TOD MARMARA ŞUBESİ 4.DÖNEM FAALİYETLERİ -18 OCAK-10 NİSAN 2015 TARİHLERİ ARASI- Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi olarak 18 Ocak 2015 tarihinde göreve geldikten sonra 10 Nisan 2015 tarihine kadar

Detaylı

ÜÇAYLIKTÜRÇEV E-BÜLTENİ. 30 Haziran 2015. www.turcev.org.tr. www.mavibayrak.org.tr. www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER

ÜÇAYLIKTÜRÇEV E-BÜLTENİ. 30 Haziran 2015. www.turcev.org.tr. www.mavibayrak.org.tr. www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER E-Bültenimiz Çıkarken... Türkiye, Mavi Bayrak'ta Dünya Ġkincisi! 2015 Yılı Ulusal Mavi Bayrak Töreni Adana-Yumurtalık ta Yapıldı!

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

Haftasonu Etütleri Başlıyor..

Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Öğrencilerimizin okul dışında kalan zamanlarını etkinliklerle planlayarak geçirmeleri, onların bedensel ve ruhsal gelişmelerinin sağlıklı sürmesine destek olacaktır. Bu öngörüyle

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

OKULUMUZDA DEPREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

OKULUMUZDA DEPREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ OKULUMUZDA DÜZENLENDİ DEPREM SEMİNERİ Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize Deprem konulu sunum yapılmıştır. Verdikleri bilgilerden

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

ULUSLAR ARASI ÇEVRE EĞĠTĠM VAKFI (Foundation for Environmental Education, FEE)

ULUSLAR ARASI ÇEVRE EĞĠTĠM VAKFI (Foundation for Environmental Education, FEE) ULUSLAR ARASI ÇEVRE EĞĠTĠM VAKFI (Foundation for Environmental Education, FEE) FEE, 1981 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen, Dünya çapında toplam 55 ülkeyi temsil eden üye organizasyonlarla çalışan bir

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Biyolojik Çeşitlilik AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL komitesinin oluşturulması Serpil Çakıcı Demirdamar,

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 07-08 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 07 08 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu KONU: Çöp Atık EKİM AYI EYLEM ve ETKİNLİKLER Eko-okul Timi oluşturuldu Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Tüm okul personeli

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 0-06 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 0 06 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN AİLELERİN YARIŞMASI BİLGİ REHBERİ

GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN AİLELERİN YARIŞMASI BİLGİ REHBERİ YARIŞMANIN KONUSU Enerji varlıklarının günümüzde hızlı bir şekilde tükenmesi, Türkiye nin enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olması ve bunun ekonomimize ciddi bir yük oluşturması, enerji tasarrufunun

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 FAALİYETLER Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi Tamamlandı Fethiye Vergi Dairesi Müdürlüğü Odamızı Ziyaret Etti Bazı Alacakların

Detaylı

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ Otizm ve Asperger Sendromu Birliği otistik çocuklar, gençler ve yetişkinler için daha iyi koşullar yaratmaya çalışır. ÜYE OLARAK BİLGİ paylaşımı, topluluğa erişim

Detaylı

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER)

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) Organizasyon ġeması REKTÖR Mühendislik Fakültesi ÇEVMER MÜDÜRÜ ÇEVMER YÖNETĠM KURULU Ziraat Fakültesi MÜDÜRYARD. MÜDÜR YARD. ÇEVMER

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI 8. GELENEKSEL MAKET YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI 8. GELENEKSEL MAKET YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI 8. GELENEKSEL MAKET YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 9 Mart - 15 Mayıs 2017 1. ADI: 8. Geleneksel Maket Yarışması 2. KONUSU Çevre Haftası kapsamında Başkanlığımızca

Detaylı

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015-2016 EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ANKARA 20 EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZ EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZLA KAHVALTIMIZ 1- TÜBİTAK 4006 2. BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI Okulumuzda

Detaylı

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILIULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ, TARİHİ GÜNLER

Detaylı

Haydi, Atıkları Azaltalım! Az Tüket, Yeniden Kullan, Geri Kazandır

Haydi, Atıkları Azaltalım! Az Tüket, Yeniden Kullan, Geri Kazandır Çevre ve Yenilikçi Fikirler Yarışması (2010-2012) Haydi, Atıkları Azaltalım! Az Tüket, Yeniden Kullan, Geri Kazandır Proje Adımları Proje 2 yearcycle Adımları Proje Konusunun Duyurulması Projenin Resmi

Detaylı

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr

www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER Uluslararası Mavi Bayrak Denetimi Bodrum'da Gerçekleştirildi! Ulusal Mavi Bayrak Denetimleri! Genel Müdürlüğümüzün Kurum Ziyaretleri!

Detaylı

BU PROJE TC Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.2 Gençlik Projeleri kapsamında finanse

BU PROJE TC Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.2 Gençlik Projeleri kapsamında finanse BU PROJE TC Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.2 Gençlik Projeleri kapsamında finanse edilmiş, Antalya Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Golden

Detaylı

GELECEĞİMİZE YAŞANILABİLİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN...

GELECEĞİMİZE YAŞANILABİLİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN... GELECEĞİMİZE YAŞANILABİLİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN... ENERJİ VERİMLİLİĞİ DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBESİ FAALİYET RAPORU: 2011-2015 2011-2015 FAALİYETLERİ 02 Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi 04.02.2011 tarihinde

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Dönem sonu yaklaşıyor; ancak okulumuzdaki çalışmalar hızla devam

Detaylı

UNESCO ASPnet. UNESCO KARDEŞ OKULLAR PROJESİ AĞI, ASPnet. www.unesco.org/education/asp

UNESCO ASPnet. UNESCO KARDEŞ OKULLAR PROJESİ AĞI, ASPnet. www.unesco.org/education/asp UNESCO UNESCO KARDEŞ OKULLAR PROJESİ AĞI, www.unesco.org/education/asp in Amaçları Eğitimde iyi deneyimleri ve uygulamaları uluslar arası düzeyde paylaşarak yaymak Birleşmiş Milletlerin 21. yüzyıl hedeflerine

Detaylı

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Değerli Öğretmenlerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğretmenlerin katılımıyla proje tanıtım

Detaylı

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

YAVUZELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ İSTİKLÂL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YÖNERGESİ

YAVUZELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ İSTİKLÂL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YÖNERGESİ YAVUZELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ İSTİKLÂL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

Detaylı