17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri Coşkulu Başladı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri Coşkulu Başladı"

Transkript

1 Sayfa -1 YIL : 4 SayI: Geleneksel Bahar Şenlikleri Coşkulu Başladı Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, 17. Geleneksel Bahar Şenlikleri, Üniversitemiz kampusunda yapılan açılış töreniyle başladı Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, 17. Geleneksel Bahar Şenlikleri, Üniversitemiz kampusunda yapılan açılış töreniyle başladı. Törene; YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Suriye Başkonsolosu Haitsam Saad, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Koruk ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Törenin açılışında konuşan Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, öğrencilerin sadece kendi alanlarında değil, sanat, kültür, estetik alanlarında da gelişmelerini, donanımlı kalmalarını sağlamak amacıyla etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Prof. Dr. Coşkun, eğitim öğretim yılının bahar şenliklerini bugün sizlerle birlikte idrak ediyoruz. Bahar şenliklerinin bahar şenlikleri olarak değil, kültür, sanat ve düşünce festivali olarak kutlanması geleneğini iki yıldır sürdürmek istiyoruz ve bu anlamda da yeni bir etkinliğin açılışındayız. Bahar şenlikleri üniversitelerin mutlaka katma değer üretmek, toplumla işbirliği yapmak ve yeni alanlarda düşünce üreterek bunu toplumla paylaşarak, toplumun gelişimine katkıda bulunmak gibi bir görevi devamı 2 de

2 1 den devam.. vardır Açılış konuşmasının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Türk Halk Oyunları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi düzenlendi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir halk oyunları topluluğuna eşlik ederek, halay çektiler. Bahar şenliği kortej yürüyüşünde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve protokol üyeleri bisiklete binerken; çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci yürüyüşe katıldı. Sayfa -2 Sergi Açılışı Gerçekleştirildi Geleneksel Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri, kapsamında Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde sergi açılışı gerçekleştirildi. Plastik Sanatlar Topluluğuna üye öğrenciler tarafından düzenlenen Karma Resim, Ebru Heykel Sergisi ve Fotoğraf Topluluğuna üye öğrenciler tarafından düzenlenen Karma Fotoğraf Sergisi nin açılışına; YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Koruk ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Sergi açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, bahar şenliklerinin tamamen eğlence ağırlıklı değil, panel, söyleşi gibi bilimsel faaliyet ağırlıklı olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Özcan, Biz istiyoruz ki üniversiteler arasında bilimsel faaliyetlerde bahar şenlikleri sırasında artsın, gelişsin. Gaziantep Üniversitesi bu konuda iyi bir örnek. Bu nedenle Rektörümüzü kutlarım. Bizim düşündüklerimizi çoktan hayata geçirmiş durumda. İnşallah bundan sonrada Türkiye nin diğer üniversiteleri de aynı şekilde davranırlar şeklinde konuşarak, Üniversitemizin bisiklet projesini çok beğendiğini ve diğer üniversitelere de örnek olduğunu belirtti.

3 Sayfa -3 GAÜN'de Mor ve Ötesi Rüzgarı 17. Kültür, Sanat, Spor, Bahar Şenlikleri kapsamında Üniversitemiz konser alanında, Mor ve Ötesi grubu tarafından konser düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Rock Grubu Mor ve Ötesi, hayranlarına ke- yifli saatler yaşattı. Harun Tekin, Kerem Özyeğen, Burak Güven ve Kerem Kabadayı dan oluşan grup, geçtiğimiz yıllarda Sırbistan ın başkenti Belgrad ta yapılan Eurovision Şarkı Yarışması nda ülkemizi temsil ettiği Deli isimli şarkısının yanı sıra Bir Derdim Var, Sevda Çiçeği, Şirket, Küçük Sevgilim gibi şarkılarıyla konser alanındakileri coşturdu. Konserin sonunda üniversitemizde verdiği konser dolayısıyla Mor ve Ötesi grubuna Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Grubun solisti Harun Tekin Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin konsere gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyet ifade etti.

4 Sayfa -4 Muhteşem Yonca Lodi Konseri, 17. Kültür, Sanat, Spor, Bahar Şenlikleri kapsamında Üniversitemiz konser alanında, Yonca Lodi rüzgârı esti. Eski ve yeni albümlerinde yer alan, birbirinden güzel şarkılarını hayranlarıyla bir ağızdan seslendiren Lodi, müzikseverlere uzun süre unutulmayacak bir gece yaşattı Yılında ilk albümünü çıkartan Yonca Lodi ye ait toplam dört albümde yer alan Emanet, Sana Bir Şey Olmasın, Anlatma, Düştüysek, Kara Sevda gibi gönülleri fethetmiş şarkılarıyla şenlik alanını dolduran Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elamanlarıyla, Gaziantep halkına adeta müzik ziyafeti verdi. Muhteşem Yonca Lodi konserinin sonunda, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Koraşlı tarafından Bahar Şenlikleri anısına sanatçı Yonca Lodi ye plaket ve çiçek takdim edildi.

5 Sayfa -5 YIL : 4 SayI: 46 Emre Aydın dan Muhteşem Konser 2007 Yılında çıkardığı ilk solo albümünde yer alan Afili Yalnızlık isimli parçasıyla bir anda zirveye çıkan sanatçı, Gaziantep Üniversitesi nde unutulmayacak bir gece yaşattı de düzenlenen 15. MTV Müzik Ödülleri nde Avrupa nın En İyi Sanatçısı Ödülü nü kazanan Emre Aydın, şarkılarını Gaziantep 17. Kültür, Sanat, Spor, Bahar Şenlikleri kapsamında üniversitemiz konser alanında Emre Aydın hayranlarıyla buluştu. Üniversitesi konser alanını dolduran yaklaşık 30 bin dolayında hayranıyla koro halinde seslendirdi. Sanatçı, Bu Kez Anladım, Git, Son Defa, Hoşça Kal, Bu Yağmurlar, Kim Dokunduysa Sana gibi şarkılarını söylerken kimi zaman duygusal anlar yaşatırken, Hareket Vakti, Alıştım Susmaya, Afili Yalnızlık gibi şarkılarıyla da zaman zaman konser alanını hareketlendirdi. Konserin Sonunda Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Emre Aydın a çiçek ve plaket takdim edildi. Bahar şenliklerinin bu yıl dolu dolu geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Coşkun, Parlayan Yıldız nin her alanda büyümeye devam ettiğini belirtti.

6 Sayfa -6 YIL : 4 SayI: 46 Şair Hüsrev HATEMİ Anadolu da Türkçe yazılmış şiirler Türklerin Malazgirt e girişiyle başladı Geleneksel Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri kapsamında, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde, Şair Hüsrev Hatemi tarafından söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Koruk, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Selçukluların Anadolu topraklarına şiire sahip çıkarak girdikleri belirten Hatemi, Anadolu da Malazgirt ten itibaren şiir başladığını söyledi. Selçuklulardan önce de Anadolu da başka dillerde şiirlerin olduğunu ifade eden Hatemi, Doğu Roma, Hitit gibi diğer toplulukların şiirleri de Anadolu da vardı. Bu topraklarda Türkçe yazılmış şiirler Türklerin Malazgirt e girişiyle başladı. Yusuf Has Hacip tarafından ise Kutadgu Bilig doğu Türkçesiyle, Özbeklerin Türkçesiyle daha önce yazılmıştı Yunus Emre nin Türk şiiri için büyük başlangıçlar sağladığını belirten Hatemi, Yunus Emre tasavvuf şiiri örneği Anadolu nun ilk lirik aşk şiiri gazel ve şarkı güftesi örneği olan rubaiyle şiirler yazan Sivas Hükümdarı Kadı Burhanettindir. Sivas ın sultanı olan Yıldırım Beyazıt Osmanlı Beyliğinin sultanı iken Sivas ve Kayseri ye hakim olan kişi ise Kadı Burhanettindir. Kadı Burhanettin yazdığı dizelerle yaklaşan Timur tehlikesine önem vermediğini, iki cihanda da Allah a sığındığını belirtiyor. Kadı Burhanettin hem hükümdardır, hem de Türk müziğiyle uğraşmaktadır diye konuştu. Fatih devrinin büyük şairi Necati den sonra Fuzuli nin geldiğini vurgulayan Hatemi, Fuzuli klasik divan şairlerinden biridir. Baki ise Fuzuli nin bir nesil arkasından geliyor. Baki de gerçekten çok büyük divan şairlerimizden birisidir. Baki Osmanlı İmparatorluğunun başkentinin Türkçesi olan İstanbul Türkçesini kullanıyor. Bu anlamda Baki nin Kanuni Sultan Süleyman için yazdığı mersiye çok meşhurdur ifadesinde bulundu. 17 nci yüzyılda Nefi nin, 18 inci yüzyılda ise Nedim in edebiyatımızda büyük önem taşıdığını belirten Hatemi, Nedimle birlikte edebiyatta İstanbul Türkçesinin daha çok hakim olduğunu kaydetti. Hatemi, Nedim in şiirlerinin Osmanlı Devletindeki Lale Devrini anlattığını söyledi. Söyleşinin sonrasında konuşmacı Şair Hüsrev Hatemi ye plaket takdim eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Hüsrev Hatemi nin büyük bir kültür insanı olduğunu söyleyerek, Olağanüstü bir ziyafet sundunuz bize. Bu bir şelaleye benziyor. Hani çağlayan bütün haşmetiyle akar, siz susuzsunuz ancak yanından geçerken birkaç yudum içebilirsiniz. Sizde öyle birisiniz. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Şad olun diye konuştu.

7 Sayfa -7 Türk Tiyatrosu ile Geçmişten Günümüze konulu söyleşi Bahar Şenlikleri kapsamında, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde; Teoman Yazgan tarafından Türk Tiyatrosu ile Geçmişten Günümüze konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ile öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı. Cumhuriyetin fikri anlam da iki temel kurumu olduğunu söyleyen Yazgan, Bunlardan birisi 28 Ekim 1938 yılında yayın hayatına başlayan Ankara Radyosudur. Bu tarihten itibaren Türk toplumunun kaderi değişmiştir. Türk musikisini sevdirmesi, güzel konuşmayı öğretmesi bakımından çok önemlidir. Büyüklerimden dinlediğime göre o yıllarda Antepte belediyeye ait tek bir radyo vardı. Herkes o radyonun başına oturur ve bunların büyük bir bölü- mü de inanmaz arka tarafından birilerinin olduğunu zannederlerdi Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1933 yılında Almanya dan iki önemli müzisyeni danışman olarak getirttiğini söyleyen Yazgan, Bunlarla beraber 6 Mayıs 1936 yılında Devlet Konservatuarı ilk kez kuruldu. Türk toplumunda sanatkarlar yetişmeye başladı. O günün koşullarında 3-4 bin kabiliyetli genç arasından 5-6 kişi seçilerek alınıyordu diyerek, Atatürk ün 1928 yılında Ankara da yapılan konservatuvar binasının yapılışı sırasında sık sık denetime geldiğini bir çok kaynaktan duyduğunu söyledi. Tiyatro gibi insanı hayata hazırlayan ikinci bir sanat dalı olmadığını söyleyen Yazgan, ileriki yaşamında karşılaşacağınız tüm olayların, çarpıklıkların, aksaklıkların çözümünü bulabileceğiniz bir sanat. İnsan şiir dinleye dinleye hayata hazırlanamaz. Ancak, tiyatroda insan karekterini inceleyen binlerce oyundan bir çok çözüm üretebilir diyerek, Anteplilerin geçmişte tiyatroya çok ilgili olduğunu söyledi. Söyleşinin sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Teoman Yazgan a Bahar Şenlikleri anısına, üniversitemiz- de gerçekleştirdiği söyleşiden dolayı plaket takdim etti. Prof. Dr. Coşkun, Sayın Teoman Yazgan araştırmacı kimliğiyle verdiği bu essiz söyleşiyle verdiği bilgilerle bizleri tiyatro dünyasının derinliklerine götürdüğünü ve sonbahar da ülkemizin önemli tiyatro sanatçılarının katılımıyla bu tür etkinlikleri devam ettireceklerini söyledi.

8 Sayfa -8 Yücel Çakmaklı Belgeseli Üzerine Söyleşi Gerçekleştirildi Geleneksel Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri kapsamında, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde, Yücel Çakmaklı Belgeseli nin gösterimi ve belgeselin Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Sadık Battal tarafından söyleşi gerçekleştirildi. Yücel Çakmaklı nın ufku geniş bir insan olduğunu belirten Battal, ondan alınacak çok ders olduğunu söyledi. Yücel Çakmaklı nın ibret verici bir hikayesi olduğunu ifade eden Battal, Belgeseldeki yıkık dökük görüntüleri sizin daha iyi çekmenizi bekliyoruz. Onunki, oralarda yetişmiş yıkık dökük yerlerde, yetiştirme yurtlarında daha sonra devam eden bir hayat. Yücel Çakmaklı sonrasında külliyelerin bahçelerinde kalarak buradan hayatı, bu hikayeyi çıkarmış. Belgeselde bunu anlatmaya çalıştım diye konuştu. Battal, Neşet Ertaş ın dediği şeyi tekrar ediyorum. Ben onun elini öpmeye çalışmıştım. Oda bana aynısı sende de var demişti ve elini öptürmemişti. Yücel Çakmaklı da ne varsa aynısı sizde de var. Önemli olan onu bulup ortaya çıkarabilmek Söyleşinin sonrasında Genel Sekreter Yardımcısı Ökkeş Demir tarafından, bahar şenlikleri nedeniyle Yönetmen Yrd. Doç. Dr. Sadık Battal a plaket takdim edildi. Öğrenciler Müzik ve Dans Gösterimiyle Doyasıya Eğlendi Geleneksel Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri kapsamında, Üniversitemiz Dans Topluluğu ve Müzik Topluluğuna üye öğrenciler tarafından, muhteşem bir gösteri sunuldu. Birbirinden güzel dans figürleriyle izlemeye gelenlere hareketli dakikalar yaşatan Dans Topluluğuna üye öğrenciler, tango, salsa gibi danslarla renkli görüntülere sahne oldular. Günümüz ve nostaljik şarkılardan oluşan eserlerle dinleyicileri kimi zaman hüzünlü, kimi zaman ise hareketli şarkılarla coşturan Müzik Topluluğuna üye öğrencilerimiz, dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Günün yorgunluğunu birbirinden güzel şarkılarla atan gençler, şarkılara eşlik etti.

9 Sayfa -9 Memleket Meselesi Filmi Üzerine Söyleşi Gerçekleştirildi Üniversitemizde Düzenlenen Satranç Turnuvası Sonuçlandı Geleneksel Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri, kapsamında Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde, Memleket Meselesi adlı film gösterimi ve sonrasında filmin Yönetmeni İsa Yıldız ve Görüntü Yönetmeni Ali Utku tarafından söyleşi gerçekleştirildi. Sinemanın kalıcı olduğunu söyleyen Yönetmen İsa Yıldız, sinemayı isteyenlerin günün birinde mutlaka başka formatlarda, başka ortamlarda sinemaya ulaşabileceğini söyledi. Sinemanın sadece para kazanma amaçlı yapılmadığına dikkat çeken Yıldız, Film oynayıp bittikten sonra bizim filmden bir beklentimiz olamaz. Artık izleyen izlere, izlemeyen izlemez. Sinema dediğimiz şey edebiyat, resim gibi çok ucuz maliyetlerle olan bir şey değil. Tabi ki çok minimal de olsa diğer sanat disiplinlerine göre çok ciddi bir ekonomik yatırım gerekiyor ve herkes filmin bunu maddi olarak karşılamasını ister. Ama diğer taraftan sinemanın salt para kazanma aracı olduğuna ben inanmıyorum. Bu sadece para için yapılan bir şey değildir Çekilen görüntünün kaliteli olmasında çekim şartlarının çok önemli olduğunu belirten Görüntü Yönetmeni Ali Utku, hava şartlarının bazen olumsuzluklar getirdiğini söyledi. Geleneksel Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri kapsamında, Üniversitemiz 80. Yıl Öğrenci Kültür Merkezinde düzenlenen satranç turnuvası sonuçlandı Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen turnuvada, Mehmet Yılmazsoy birinci, Cevher Çetin ikinci, Yavuz Selim Özbey üçüncü, Fırat Kaçmaz dördüncü, Mübarek Çağan ise beşinci oldu. Dereceye girenlere plaket takdim eden Kültür Müdürü Mehmet Tatar, satranç turnuvalarının bahar şenlikleri içerisinde önemli bir turnuva olduğunu belirterek, çok sayıda öğrencinin turnuvaya katıldığını ancak sonuçta kazanın birkaç kişiyle sınırlı olduğunu söyledi. Tatar, gerek turnuvaya ilgi gösteren öğrencilere gerekse turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Üniversite yönetimine teşekkür ederek bu tür aktivitelerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

10 Sayfa -10 Mandalina Kabukları Filmi Üzerine Söyleşi Gerçekleştirildi Geleneksel Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri kapsamında, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde, Mandalina Kabukları adlı filmin gösterimi ve sonrasında filmin Yönetmeni Mehmet İnan tarafından söyleşi gerçekleştirildi. Filmin Birlemiş Milletler Nüfus Formu ve Birleşmiş Milletler HIV AIDS ortak programı tarafından desteklendiğini söyleyen İnan, filmin gerçek bir yaşam hikayesi olduğunu belirtti. Filmin dört yıldır süren bir proje sonucunda çekildiğini söyleyen İnan, Projede gerçekleştirmek istediğimiz ortak nokta, HIV AIDS tanısı konan kişilere karşı ön yargıyı yok etmek. Hiçbir şekilde artık HIV AIDS in ilaç tedavisiyle herkes gibi yaşamını sürdürebilecek hale gelmesi, bu tanıyı alan kişilerin artık negatif bir çocuk dünyaya getirebileceği ortamdayız. Bizde buna iletişim dünyasının önemli araçlarından bir tanesi olan sinemadan baktık ve sonunda bu projeyi gerçekleştirdik İnan, Filmin içinde hiçbir şekilde AIDS, HIV kelimesi geçmiyor. Ekip olarak filmi yapmamızdaki amaç verem, kanser gibi bütün öldürücü hastalıklara karşı yapılmış bütün önyargıları aslında yok etmek. Buna ne kadar destek olabilirsek o bizim için kardır. Bu hastalıklarla mücadele eden kimsenin hayata sıkı bir şekilde bağlanmasını istiyoruz diye konuştu. Filmin adının Kitrini Poli nin Mandalina Kabukları adlı şiirinden geldiğini belirten İnan, Filmde AIDS HIV tanısını alan kişinin iki sene sonra bu şiirle karşılaştıktan sonra yaşamış olduğu travmanın bu şiirle özdeşleştiğini görüyor. Bu şiirle kendi hikayesini birleştirerek bir öykü yazıyor. Bunun nedeni de şiirde çocuklar gözlerinin üzerine mandalina kabukları koyuyorlar ki acılara karşı dayanıklıkları artsın diye. Filmdeki kişi, bende herkes gibi yaşayacağım ve canlı bomba olmadığımı herkese göstereceğim diyor ifadesinde bulundu. Söyleşinin sonunda konuşmacı Yönetmen Mehmet İnan a, Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Sait Liman tarafından plaket takdim edildi. Üniversitemiz Bilinçli Gençler Topluluğu Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi Bilinçli Gençler Topluluğu ile Türk Kızılay ı tarafından, Kan Grubunu Söyle sloganı adı altında başlatılan kampanyaya destek sağlamak üzere Üniversitemiz kampus alanı içerisinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan bağışının önemli olduğunu belirten Bilinçli Gençler Topluluğu Başkanı ve Proje Sorumlusu Derya Olgaç, kanın kaynağının insan olduğunu, fabrikada üretilmeyen bir ilaç olduğunu vurguladı. Olgaç, kan verince kişinin kendi sağlığında da büyük rahatlamaların yaşandığını, kan veren kişilerin Hepatit B, Hepatit C, HIV, Sifilis gibi yaptırma maliyetleri yüksek olan testleri de yaptırmış olduğunu söyledi. Bilinçli Gençler Topluluğu Başkanı ve Proje Sorumlusu Derya Olgaç, kan bağışı dışında temin edilemeyen güvenli kanın; gönüllü, düzenli, karşılık beklemeksizin bilinçli insanlardan sağlanabilmesine ön ayak oldukları için kampanyanın başarıyla gerçekleştiğini belirtti. Olgaç, Bilinçli Gençler ve Türk Kızılay ının bu yıl ikincisini düzenledikleri kan bağışı kampanyasından büyük verim elde edildiğini söyledi. İlk kampanyayı Mart ayında gerçekleştirdiklerini, Türkiye ortalanmasının bu ay yüzde 36 olduğunu, Üniversitemizde gerçekleştirilen 5 günlük bağış kampanyasında ise yüzde 42 ortalamaya ulaşıldığını vurguladı. Bilinçli Gençler Topluluğu Akademik Danışmanı Kadir Alper, Tüm çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmalarında da kendilerine destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun a, Rektör Yardımcısı Fahrettin Göğüş e, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Lütfiye Özmarangoz a, Kültür Müdürü Mehmet Tatar ile Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğluna teşekkür ediyoruz

11 Sayfa Geleneksel Bahar Şenlikleri Dolu Dolu Geçti Üniversitemiz kampusunda Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen, 17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri nde öğrencilerimiz stres atarak, doyasıya eğlendi. Farklı alanlarda açılan stantları gezen Üniversitemiz akademik, idari personeli, öğrencileri ve Gaziantep halkı stantlara yoğun ilgi gösterdi. Üniversitemiz Onkoloji Hastanesi tarafından açılan stantta, Onkoloji Hastanesi Pediatri Servisinde tedavi gören çocukların yaptığı birbirinden farklı el emeği göz nuru ürünler, çocukların aileleri, yakınları ve hemşirelerin yaptığı yiyecekler tedavi gören çocuklar yararına satışa sunuldu. Üniversitemiz Kültür Müdürlüğüne bağlı topluluklara üye öğrenciler tarafından gerçekleştirilen satranç, tenis, bilek güreşi gibi birbirinden eğlenceli yarışmaların yanı sıra, fotoğraf topluluğuna üye öğrenciler tarafından gerçekleştirilen slayt fotoğraf gösterisi büyük beğeni topladı. Birbirinden güzel dans figürleriyle izleyenlere hareketli dakikalar yaşatan dans topluluğu danslarıyla renkli görüntülere sahne oldular. Geçmişten ve günümüzden gelen duygusal ve hareketli şarkılardan oluşan eserlerle dinleyenleri coşturan müzik topluluğu, öğrencileri sınav stresinden uzaklaştırıp keyifli anlar yaşattılar. Plastik sanatlar topluluğuna üye öğrencilerin yaptığı resim, ebru, heykel gibi birbirinden güzel eserler, sanatseverlerin hayranlığını kazandı. Şenlik kapsamında; Yücel Çakmakçı belgeseli ile Mandalina Kabukları ve Memleket Meselesi film gösterimlerinin yanı sıra ünlü yönetmenlerle kültürel söyleşiler gerçekleştirilirken, Yazar Teoman Yazgan ve Şair Hüsrev Hatemi ile yapılan kültür, sanat, sohbetleri öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Hayat Akademisinin konuğu olarak Üniversitemizde öğrencilerle bir araya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, öğrencilere Gaziantep in geçmişi ve bugünü hakkında bilgiler verdi. Mor ve Ötesi, Yonca Lodi, Emre Aydın gibi değerli sanatçıların gerçekleştirdiği konserlerde, günün yorgunluğunu birbirinden güzel şarkılarla atan gençler, kimi zaman şarkılara da eşlik ederek, doyasıya eğlendi.

12 Sayfa -12 YIL : 4 SayI: 46 Hasta Yakınları Konaklama Evi nin A çılı ş Tör eni Ger çek le ş t ir ildi kampus alanı içerisine Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Hasta Yakınları Konaklama Evi nin açılış töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Protokol Girişinde düzenlene törene; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Hasta olmanın çok zor bir süreç olduğunu söyleyen Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Hasta yakınları yazın sıcaktan yanarak, kışın soğuktan üşüyerek burada günlerini geçirmeye çalışıyorlar. Bu üzücü olaya Şehitkamil Belediye Başkanımız el attı ve Gaziantep Üniversitesiyle işbirliği çerçevesinde burada elli yataklı hasta yakınlarına bir hizmet vermek için bir yer yapıldı. Bu belki yeterli değil ama bir başlangıç. Gaziantep imize dışarıdan gelen hastalarımız burada hasta yakınlarıyla birlikte en azından yapılması gereken asgari düzeyde hizmet almış olacaklar ifadesinde bulundu. Üniversitelerin topluma öncülük etmesi gerektiğini belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Toplumla işbirliği noktasında yeni bir projeyi hayata geçireceğimiz, semeresini göreceğimiz heyecanlı bir gün. Toplumun her katmanında, gerek sivil toplum kuruluşlarıyla olsun gerekse belediyeler, vilayet gibi bütün kuruluşlarla işbirliği içerisinde şehrin toplumun gelişimine öncülük etmek üzere bir üniversite yapılanmasını hayata geçirmeye biz baştan söz vermiştik. Biz bu çizgide de devam ediyoruz Prof. Dr. Coşkun, Şehitkamil Belediyesi ile çok yakın, çok güzel ilişkilerimiz var. Her konuda bize yardımcı oluyorlar. Tıpkı bu konaklama evinin yapılması gibi. Gaziantep Üniversitesi artık sadece bölge için değil, Türkiye için belki Ortadevamı 13 de

13 12 den devam.. doğu için bir Parlayan Yıldız. Özellikle hastane hizmetlerinde ve tıp fakültesindeki araştırma, geliştirme olanaklarıyla bütün akademik kadrosuyla gerçekten çok önemli bir yere sahiptir diye konuştu. İşbirliği için Üniversiteden aldığımız destek bizi şevklendirdi şeklinde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Üniversite belediye işbirliği çerçevesinde yaptığımız projelerden bir tanesini bugün hayata geçiriyoruz. Rektörümüzle ve başhekimimizle birlikte, özellikle hastane bahçesinde yaz kış meydanda kalan insanlarımızın ihtiyacını giderebilmek adına böyle bir konaklama merkezinden bahsetmiştik. Üniversitemizin kendi bünyesinde bulunan bu arazi tespit edildi. Yine Üniversitemiz tarafından projelendirilen bu bina Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirildi ifadesinde bulundu. Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, Parlayan Yıldız nin çevresine ışık saçarken önemli bir birimi olan hastanenin gelişerek hem bölge halkına, hem de uluslararası yakın komşularına hizmet verdiğini söyledi. Açılış konuşmalarını sonrasında, Hasta Yakınları Konaklama Evi protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı. Sayfa -13 Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda Eğiticilerin Eğitimi Programı Düzenlenecek Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu ve Fer eğitim merkezi arasında Eğiticilerin Eğitimi Programı düzenlenmesi konusunda işbirliği yapılmak üzere protokol imzalandı. Çalışma hayatı üzerine yetişkin eğitimi programları uygulamayı düşünen tüm üniversite mezunlarının bu programa katılabileceğini söyleyen Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan, programın asıl mesleği eğiticilik olmayan bireylere eğiticilik becerilerini kazandırmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Civan, Her geçen gün büyüyen marka şehir Gaziantep in her alanda faaliyet gösteren firmalarının kurumsal yapılaşma sürecinde de oluşum içinde olması, firmaların kurumsal eğitimlere önem vermeleri ve eğitim kültürünün her alanda benimsenmesi ön plana çıkmaktadır. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ve sanayi kuruluşlarının her alanda yapmış oldukları işbirliği neticesinde Gaziantep her alanda öncü ve örnek olmaya devam etmektedir Yrd. Doç. Dr. Civan, eğitimin temel kavramlarını, öğrenim hedeflerinin belirlenmesi aşamalarını, ihtiyaç belirleme tekniklerini, öğretim yöntemlerini, eğitim planının hazırlanmasını ve eğitim programlarının izleme, ölçme ve değerlendirme tekniklerini kavrayarak, etkili sunum teknikleri becerilerine sahip olarak bir eğitim programını planlama aşamasından uygulama ve değerlendirme aşamalarına kadar hazırlayabilme ve sunabilme becerileri kazandırmak olarak ifade etti. Eğitim sonunda Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu tarafından katılımcı belgesi verileceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Civan, Günümüzde dünyada ve ülkemizde de kabul gören hayat boyu eğitim kültürünün benimsenmesi ve üniversitelerde alınan eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim, mesleki uzmanlıklar, iş güvenliği uzmanlığı, kalite yönetim sistemleri gibi çeşitli kurslar neticesinde şirketlerin ve kurumların hizmet içi eğitim programlarında görev alabilmeleri için eğiticilerin eğitimi programına dahil olmaları gerekmektedir. Ülkemizde birçok üniversitede ve Çasgem tarafından da düzenlenen eğiticilerin eğitimi programı yapılan protokol sonrasında artık Gaziantep te de düzenlenecektir diye konuştu.

14 Sayfa -14 YIL : 4 SayI: 46 GAÜN de Kariyer Günleri Başladı Merkezi Kafeterya önünde, Kariyer Günleri Açılış töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz Yönetim Kariyer topluluğu tarafından organize edilen Kariyer günleri etkinliği çerçevesinde Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından yapılan açılışa, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr Yusuf Akan, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, İş Kur Müdürü İlyas Bulduk ile 45 katılımcı firma yetkilisi ile çok sayıda öğrenci ve öğretim elamanı katıldı. Üniversitemiz öğrencilerine seslenen Prof. Dr. Coşkun, iyi bir iş hayatı, iyi bir hayat edinebilme noktasında kendinize yatırım yapmanız gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Coşkun, Mutlaka üniversite ikliminden de faydalanarak, İngilizceyi iyi öğrenmeniz lazım. Kariyer dendi- ğinde olmazsa olmazlardan biri haline gelen lisanı çözmeniz gerekir. Üniversite sıralarında dil ile ilgili eksiğiniz var ise bu konuda bizden isteyin biz size gerekli şartları oluşturalım diye konuştu. İletişim konusunda becerinizi arttırın diyen Prof. Dr. Coşkun, İletişim artık çağın geldiği en önemli nokta. İyi bir iletişimle ancak kendinizi, ilgili konuyu anlatabiliyorsunuz. Bu konuda çağın bütün tekniklerinden de kullanarak iyi bir iletişim becerisine mutlaka sahip olun. Bunları üniversite yıllarında yapın daha sonra bunları gerçekleştirmek zor olacak diyerek hayatta yılmamak gerektiğini söyledi. Babam çocukluğumda her zaman bana azimli ve cesur olmamı söylemiştir diyen Prof. Dr. Coşkun, Timurlenk in kazanmayı karıncadan öğrendiğini söyledi. Prof. Dr. Coşkun, Azimli ve cesur olmak gerekir. Cesur olabilmek için de donanımlı, dürüst ve ilkeli olmak gerekir. Cahil cesareti değil bilgiye dayalı cesaretli olmak gerekir diyerek, çalışın ve insanı sevin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr Yusuf Akan açılışta yaptığı konuşmasında katılımcı firmalara teşekkür etti.

15 Sayfa -15 Mezuniyet Sonrası İstihdam Olanakları Üniversitemizde düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda, Mezuniyet Sonrası İstihdam Olanakları adlı panel gerçekleştirildi. Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun un başkanlığında gerçekleştirilen panele; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Akan, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan, İŞKUR İl Müdürü İlyas Bulduk ve Tiryaki Holding Yöne- tim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu katıldı. Zorlukların insanlara güçlü olmayı öğrettiğine dikkat çeken Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Hayat üzerinize gelen bir çığ gibidir. Çünkü mücadele etmeniz gereken bir yaşam mücadelesi içerisine gireceksiniz. Bu yüzden talebelik en güzel çağdır. Talebelikte en mutlu olduğunuz dönem şu dönemdir. Sizin burada iş kaygınız yok. Bu dönemde mutlaka kendinize bir şeyler kazandırmanız, birtakım yatırımlar yapmanız gerekir. Mücadeleye iyi hazırlanabilirseniz o zaman daha iyi yerlerde, hayatın içinde ezilmemiş olursunuz. Zorluklar insanlara güçlü olmayı mücadele etmeyi öğretir. Gelecekte iş, eş gibi kaygılarınız olacak. Bunun için sizin bu dönemde hazırlık yapmanız gerekir. Kendi alanınızda iyi yetişin. Bunun hiçbir kaçarı olamaz. İktisat okuyorsanız iktisat tıp okuyorsanız tıp ne işi yapıyorsanız isterse boyacı olun en iyisini yapın. İşini iyi yapan bir boyacı sıradan bir mühendisten, doktordan çok daha verimlidir ve başarılıdır, daha iyisini de kazanır diye konuştu. Hayatta ne yapıyorsanız en iyisini yapın şeklinde konuşan Prof. Dr. Coşkun, Tuttuğunuza sarılın, onu severek ve içselleştirerek yapın. Emin olun son derece daha verimli olacaksınız. Kendinize bir şeyler kazandırma dönemi sizin için önemlidir. Herkes en iyi olmaya gayret ederse toplam kalite artar. Mutlaka kaliteyi iyiyi elde etmek üzere çabalamak zorundasınız. İngilizceyi artık su gibi bilmek zorundasınız. Bunu da bir iki cümleyle değil, tam bilmek zorundasınız. Mezun olduğunuzda bunu uygulama alanına sokabilmelisiniz. Biz bu sene hazırlıkta okuyan öğrencilerimizi yurt dışına gönderdik. Öğrencilerimiz yabancı dilini ilerletebilsin diye bunu yaptık ifadesinde bulundu. Olayları profesyonel bakış açısıyla değerlendirmenin önemine değinen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Akan, Amatör bir futbolcuyu düşünün. Sahada kendisini parçalıyor. Zemin şartları çok kötü olmasına rağmen yaralanmalardan kaçmıyor. Belki biri beni görür keşfeder, ben profesyonel olabilirim anlayışı içerisinde devamı 16 da..

16 15 den devam.. bunu yapıyor. Tabi çok cüzi fiyatlarla transfer edilip daha sonra çok ciddi kulüplerde çalışabiliyor. Üniversiteden mezun olduktan sonra size bir anahtar veriliyor aslında. Bu anahtarı kullanarak kapıları açmak artık sizin elinizde İŞKUR ile birlikte birçok projede çalışmalar yaptıklarını söyleyen Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan, Biz şuanda İŞ- KUR ile birlikte çalışan en önemli kurumlardan biriyiz. Pratik eğitimle teorik eğitimi bir araya getiren arkadaşlar şuanda başarısız oluyor. Sizin okulu bitirdiğinizde ne olacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Ne iş olursa yaparım demeyin. İleride hangi dalda uzmanlaşacağınıza karar verin. Biz Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda ilk defa uygulanan bir modeli uyguluyoruz. Tüm Türkiye deki yüksekokullar dört dönemken, biz altı dönem uyguluyoruz. Her öğrencimiz 75 iş günü sanayide çalışıyor. Yani bir öğrenci okulunu bitirdiğinde 150 iş günü çalışmış oluyor ifadesinde bulundu. Gaziantep te işsizlik değil mesleksizlik olduğunu belirten İŞKUR İl Müdürü İlyas Bulduk, Sanayinin içerisinde gerek vasıflı gerekse vasıfsız eleman yetiştirme noktasında sıkıntı çekmekteyiz. Bu konuda sizlere çok büyük işler düşmektedir. Bizim çeşitli alanlarda kalifiyeli eleman yetiştirmek adına programlarımız, kurslarımız var. İşverenler bize yeni eleman ihtiyacı olduğu zaman eleman talebinde bulunuyor. Eğer şartlara uygun hazır eleman varsa verebiliyoruz. Yok, ben kendi işçimi yetiştirmek istiyorum diyorsa bu imkanı işverenlere sağlıyoruz diye konuştu. İş hayatında çalışanların dürüst olması gerektiğini belirten Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, İnsanların kafasında iyi bir izlenim oluşturmak çok önemli. Yaparsa doğrusunu yapar, sözünden dönmez imajı bizim için hazinelerin hazinesi. Aslında bu hazine bizim cebimizde. Bunu çıkarıp bir şekilde önce kendimize sunmamız lazım. Biz kimseyle pazarlık etmiyoruz. Adamın pazarlığı olmaz. Sizler için esas okul bundan sonra başlıyor. Her türlü entrikaların olduğu bir pozisyondasınız Panelin sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Akan ve İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin İbrahimoğlu tarafından Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Akan, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan, İŞKUR İl Müdürü İlyas Bulduk ve Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu na plaket takdim edildi. Sayfa -16 Öğrencilerinden Kitap Toplama Kampanyası İslâhiye Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencileri, Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi kapsamında Kitap Okuma, Toplama ve Kütüphane Oluşturma adlı proje çerçevesinde kitap toplama kampanyası düzenledi. Kitap Okuma, Toplama ve Kütüphane Oluşturma Projesi çerçevesinde Proje Koordinatörü Bilal Erdoğan tarafından, öğrencilere kitap okumanın faydaları ve hızlı kitap okuma teknikleri konusunda bilgi verildi. Projenin ikinci ayağının kitap toplama olduğunu belirten Proje Koordinatörü Bilal Erdoğan, projenin üçüncü ayağında ise toplanan kitaplarla Kırıkçalı Köyü köy konağına kütüphane oluşturarak, köye katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Projede 30 öğrencinin görev aldığını söyleyen Erdoğan, kitapseverlerin bağışlayacakları kitapları beklediklerini kaydetti.

17 Sayfa -17 Üniversitemiz Öğrencileri İrlanda ya Gidiyor bu yıl hazırlık sınıfında okuyan en başarılı 10 öğrencisini İrlanda nın Dublin City Üniversitesi ne 1 ay süre ile dil eğitimine gönderiyor. Vakfı tarafından finanse edilen, United Towers Yurtdışı Eğitim Danışmanlığınca organizasyonu yürütülen proje, İrlanda Cumhuriyeti nin 2011 yılında Türk öğrenciler için uygulamaya koyduğu MEI pilot vize uygulamasının ilk örneği olması açısından da büyük önem taşıyor. Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına; Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı ve Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koruk, İrlanda Ankara Konsolosu Fiona Nic Dhonnacha, United Towers Yurtdışı Eğitim firma yetkilisi Önder Öztütüncü ve İrlanda ya gidecek olan öğrenciler katıldı. Rektörü Prof Dr. M. Yavuz Coşkun Gaziantep Üniversiteli öğrencilerin Avrupa nın önemli üniversitelerinden biri olan Dublin City Üniversitesinde farklı ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte eğitim alarak, İngilizcelerini geliştirmenin yanı sıra farklı kültürleri yakından tanıma ve yurt dışı deneyimi kazanma şansına erişeceklerini belirtti. Prof. Dr. Coşkun, Parlayan Yıldız nde okumak, buraya ait olmak, buradan mezun olmak bir ayrıcalık, üzerinizde taşıyacağınız çok güzel bir geçmiş olacak. Türkiye nin en iyi üniversitelerinden biri olarak sadece bulunduğu coğrafyada değil tüm Ortadoğu ve giderek daha büyük coğrafyalarda adından çokça bahsedilen bir üniversite haline gelmiştir Rektör Yardımcısı ve Gaziantep Üniversitesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koruk ise bu girişimin, vakfın Gaziantep Üniversitesi nin bilimsel, sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkıda bulunma misyonuna hizmet eden önemli bir proje olduğunu, gelecekte daha fazla sayıda öğrenciye buna benzer imkanları oluşturmanın çabası içinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Koruk, Gaziantep Üniversitesi Vakfı imkanlarıyla böyle bir projenin gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum. Çünkü vakfın esas amaçlarından bir tanesi de bu üniversitenin sosyal, kültürel yönlerden gelişmesine de katkıda bulunmasıdır. Bu proje tam buna hizmet eden hem de öğrencilerle hizmet eden bir proje olması nedeniyle son derece amacına uygun ifadesinde bulundu. Projenin tanıtımı için Gaziantep Üniversitesini ziyaret eden İrlanda Ankara Konsolosu Fiona Nic Dhonnacha projenin İrlanda ve Türkiye nin gelecekteki eğitim işbirlikleri açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, Gaziantep Üniversiteli öğrencilerin İrlanda da çok iyi ağırlanacaklarını belirtti yılında uygulamaya konulan Türk Üniversite öğrencilerine özel pilot vize uygulaması sayesinde İrlanda Ankara Konsolosluğu nun öğrencilere 3 gün içerisinde vizelerini ulaştırdığına değinen konsolos İrlanda nın daha fazla Türk öğrenciyi misafir etmek istediğini belirtti. Dublin City Üniversitesi ve arasında kurulan işbirliğine danışmanlık eden United Towers Yurtdışı Eğitim firma yetkilisi Önder Öztütüncü, Dublin nin oldukça gelişmiş, güvenli ve çok az sayıda Türk ün bulunduğu bir şehir olduğu için, Dublin City Üniversitesi nin ise eğitim kalitesi, kampüs olanakları ve Gaziantep Üniversitesi ne göstermiş olduğu yakın ilgi sebebiyle tercih edildiğini vurguladı. Proje tanıtım toplantısının sonrasında Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından, İrlanda Ankara Konsolosu Fiona Nic Dhonnacha ya hediye takdim edildi.

18 Sayfa -18 Antep Fıstığının Beslenmedeki Yeri ve Önemi Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen, Bahar Dönemi Konferansları çerçevesinde; Nizip Ticaret Odası Konferans Salonunda Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından, Beslenme ve Dengeli Beslenmenin Önemi, Antep Fıstığının Beslenmedeki Yeri ve Sağlık Açısından Önemi konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa; Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı ve Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Antep fıstığının beslenmedeki önemine değinen Prof. Dr. Bağcı, insan yaşamı için gerek motivasyon gerekse sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenmenin önemli bir unsur olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Bağcı, Antep fıstığının iyi bir gıda maddesi olduğunu protein, yağ, karbonhidrat, mineral ve vitaminler açısından önemli bir kompozisyona sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bağcı, yaptıkları deneysel çalışmalarda günlük kalori ihtiyacının yüzde 20 sinin Antep fıstığından sağlayarak yapılan beslenmelerde, Antep fıstığının kolesterol düzeyini düşürdüğü, HDL kolesterolü yükselttiği kan glikoz düzeyini ise düzenlediğini kaydetti. Konferansın sonunda Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu tarafından, konuşmacı Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı ya plaket takdim edildi. Fotoğraf Topluluğu Öğrencileri Tarafından Slayt Gösterimi Gerçekleştirildi Geleneksel Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri, kapsamında Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde slayt gösterimi gerçekleştirildi. Fotoğraf Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Adalar adlı fotoğraf sergisinde, Heybeliada, Burgazada ve Büyükada da çekilen birbirinden güzel fotoğraflar sanatseverlerle buluştu. Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Biten Aslan, Fizik Mühendisliği bölümü öğrencisi Caner Kılıç, Tıp Fakültesi öğrencisi Fikriye Güngören, Tarih bölümü öğrencisi Fırat Kıztanrı ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi Osman Çağrı tarafından hazırlanan fotoğraflar öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

19 Sayfa -19 Dünden Bugüne Yunus Emre Bilinçli Gençler Topluluğuna üye öğrencilerimiz tarafından, Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda Dünden Bugüne Yunus Emre konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatçı, her şeyin başında aşkın olduğunu, aşksız hiçbir şeyin anlam kazanamayacağını söyledi. İnsanın tefekkür eden bir varlık olduğunu dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Tatçı, Yunus Emre nin bu anlamda insanlar için bir model olduğunu belirtti. Yunus bizim aşk ve mana dilimizdir şeklinde konuşan Yrd. Doç. Dr. Tatçı, Yunus Emre bizim sokakta konuştuğumuz sıradan evde, barkta, çarşıda, pazarda konuş- tuğumuz dili alıp, kendi gönül dünyasında mana verdi ve o verdiği manayı içselleştirdi ve bunu bizimle paylaştırdı. Sıradan sokak dilini mana dili, edebi dil haline getirdi. Ondan önce elbette Türkçe konuşuluyordu fakat Yunus Emre çok farklı bir şey yaptı. Yunus anamın, babamın anlayacağı şekilde bir mana dili kurdu ve bunu da ilk defa yaptı. Ondan öncekiler anlaşılamıyordu. Bu nedenle ya aruza ya da aldıkları klasik terbiyeye mahkum kalıyorlardı ifadesinde bulundu. Yunus Emre nin şiirlerinin gönül kitabından okunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Tatçı, Yunus Emre gönlünde tecelli eden manayı, okuma yazması olmayan insanların bile anlayabileceği hale getirdi. Dolayısıyla Yunus bizim mana dilimizdir. Bu mana dili sadece Yunus un kurduğu bir dil değildir. Yunus eğitiminden geçen herkes hangi dili kullanırsa kullansın mana dili kurabilirler. Tek şart Yunus un geçtiği köprülerden geçmeleridir diye konuştu. İnsanın sevgi ve bilgi kanatlarıyla uçtuğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Tatçı, Mutasavvıfların terbiye metodunda sohbet yöntemi vardır. Sohbet canı besler. Nasıl aldığımız gıdalar vücudumuzu besliyorsa, ilahi sohbette canımızı besler. Biz onunla göklere kanatlanırız Söyleşide; Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından, Yunus Emre nin Yunuslayın, Aşksızlara Verme Öğüt, Sen Burda Garip Mi Geldin, Yusufu Kaybettim şiirlerinin okunduğu dinleti gerçekleştirildi. Söyleşinin sonunda, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından konuşmacı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatçı ya hediye ve plaket takdim edildi.

20 Sayfa -20 YIL : 4 SayI: 46 Antik Çağda Sosyal Yaşam Konulu Konferans Düzenlendi Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından, Fen - Edebiyat Fakültesi Anfisinde Antik Çağda Sosyal Yaşam konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sümer Atasoy, antik çağda kadının sosyal yaşamdaki yeri hakkında bilgi verdi. Geçmişte kız çocuklarının çok küçük yaşlarda evlendirildiğini belirten Prof. Dr. Atasoy, Antik çağda kızlar 13 yaşını geçirmeden, erkekler ise 25 yaşlarında evlilik yapıyorlardı. Bir inanışa göre, genç yaşta kızların doğurması sıhhatli bir çocuk doğuracağı anlamına geliyordu. Yaşı geçkin olursa onun doğuracağı çocuktan fayda gelmeyeceği inancı vardı. O zamanda kızlar babasının istediği kişiyle ve başlık parası karşılığında evleniyorlardı. Bu, günümüzde de bazı yerlerde devam ediyor diye konuştu. Kadınların erkek çocuk doğurmasının antik çağda çok önemli bir konu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Atasoy, Kadınlar doğum yaptıktan sonra çocuğu kocalarına takdim ederler. Eğer çocuk sakat doğarsa, o çocuğu erkek kabul etmiyordu. Ne yazık ki, annenin hiçbir söz hakkı yoktu. Çocuğunu alıp, şehrin dışında bir yere götürüyorlardı ve çocuğunu bile bile ölüme terk ediyorlardı şeklinde konuştu. Kadınların boşanmak gibi bir hakka sahip olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Atasoy, Erkek karısından iki şahit getirip boşanmak gibi bir hakka sahip fakat kadının böyle bir hakkı yok. Eğer çocukların varsa çocuklar babada kalıyor ve kız tekrar babasının evine gönderiliyor. Erkek tekrar evlenirse evlendiği kadın çocuklara bakmakla yükümlü oluyor ifadesinde bulundu. Prof. Dr. Atasoy, Kadının mülkiyet hakkı milattan önce 12 inci yüzyılda Bizanslar birlikte oluyor. Mal, mülk sa- hibi olup, boşanabiliyorlar. Milattan önce 12 inci yüzyıla kadar böyle bir hakları olmuyor. Tarihi sürece baktığınız zaman böyle erkek egemen toplum hala devam edip gidiyor diye konuştu. Simültane Satranç Yarışması Düzenlendi Geleneksel Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri kapsamında, Üniversitemiz 80. Yıl Öğrenci Kültür Merkezinde, Üniversitemiz Satranç Topluluğuna üye öğrenciler tarafından Simültane Satranç Yarışması düzenlendi. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen yarışmada çok sayıda katılımcı birbiriyle kıyasıya bir mücadele etti. Simültane Satranç Yarışması nda; Yavuz Selim Özbey birinci, Alptekin Boran ikinci, Öykü Başıbüyük üçüncü, Yusuf Bilge Kamber dördüncü, Baran Sezgin ise beşinci oldu. Dereceye girenlere plaket takdim eden Üniversitemiz Kültür Müdürü Mehmet Tatar, öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Öğrencilerin, satranç oynayarak zeka ve strateji kabiliyetini artırabileceğini söyleyen Tatar, yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

21 Sayfa -21 Üniversitemiz Bilinçli Gençler Topluluğu Huzurevini Ziyaret Etti Üniversitemiz Kültür Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Bilinçli Gençler Topluluğu, huzurevini ziyaret etti. Bilinçli Gençler Topluluğu Başkanı ve Proje Sorumlusu Derya Olgaç, huzurevinde kalan sevgiye, sıcak bir gülümsemeye, birlikteliğe ihtiyacı olan yaşlılarımıza yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Olgaç, Bir gün bizler de yaşlanacağız bunu unutmamalıyız ve biz gençlere düşen sorumluluğun farkında olup görevimizi yani geçmi- şimize sahip çıkma işini en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Bilinçli Gençler olarak geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişimizin ne kadar önemli olduğunu unutmamamız gerekiyor Yaşlıları ziyaretin önemine değinen Olgaç, Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte halay çekip, şarkı söyleyen huzurevi sakinleri, unutulmaz bir gün yaşadılar. Hüznün ve mutluluğu bir arada yaşatan unutulmaz bir ziyaret gerçekleştiren Bilinçli Gençler Topluluğu öğrencileri huzurevine televizyon ve uydu cihazı hediye etti. Huzurevi yöneticileri ise ziyaretten çok memnun kaldıklarını söylerken hediyenin çok önemli bir eksiklerini giderdiğini belirttiler. Huzurevi yöneticileri, başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun olmak üzere tüm idarecilere teşekkür ettiler Olgaç, Çalışmalarımızda bize destek olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahrettin Göğüş e, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Yılmaz a, Üniversitemiz Matbaa Müdürü Tahsin Kılıç a, Topluluk Akademik Danışman Kadir Alper e teşekkür ediyoruz diye konuştu.

17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri Coşkulu Başladı

17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri Coşkulu Başladı Sayfa -1 YIL : 4 SayI: 46 17. Geleneksel Bahar Şenlikleri Coşkulu Başladı 23 25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, 17. Geleneksel Bahar Şenlikleri, Üniversitemiz kampusunda yapılan açılış

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ 2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ Acıbadem Sağlık Grubu 18. Hemşirelik haftası etkinlikleri; Sağlıkta Tek ve Eşsiz Hizmet Hemşirelik: Birçok Alan Birçok Etki teması ile 10 Mayıs Perşembe günü Acıbadem

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliklerimiz, anaokulu 3 yaş grubundan

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

İlkokul Yabancı Diller Festivali

İlkokul Yabancı Diller Festivali İlkokul Festivali Yabancı Diller 50.KURULUŞ YILIMIZI RESİM SERGİMİZ İLE TAÇLANDIRDIK Milli değerlerine, kültürüne, diline sahip çıkan, kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

GAÜN e Türkiye nin En Modern Kardiyoloji Merkezi

GAÜN e Türkiye nin En Modern Kardiyoloji Merkezi GAÜN e Türkiye nin En Modern Kardiyoloji Merkezi "Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Servisi, Türkiye de hiçbir hastanede bulunmayan 3 boyutlu anjiyo cihazı

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

EMRAH YAZAR. Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi: Uyruk:TC. Cinsiyet:Erkek. Askerlik Durumu:Tecilli. Yabancı Dil:İngilizce

EMRAH YAZAR. Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi: Uyruk:TC. Cinsiyet:Erkek. Askerlik Durumu:Tecilli. Yabancı Dil:İngilizce EMRAH YAZAR Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi:06.09.1988 Uyruk:TC Cinsiyet:Erkek Askerlik Durumu:Tecilli Yabancı Dil:İngilizce Adres:Yeditepe Mah. Renk Konutları A Blok Kat:1 Daire:102 Şahinbey/Gaziantep

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

BİLİM SEYYAHLARI PROJESİ GÜMÜLCİNE DEYDİ, HERŞEY GÜZEL GEÇTİ, ANCAK ETKİNLİĞİN SONUN Pazar, 04 Kasım :48

BİLİM SEYYAHLARI PROJESİ GÜMÜLCİNE DEYDİ, HERŞEY GÜZEL GEÇTİ, ANCAK ETKİNLİĞİN SONUN Pazar, 04 Kasım :48 Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca desteklenen "Bilim Seyyahları Projesi" Bulgaristan'ın ardından Yunanistan Batı Trakya

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

05.10.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

05.10.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 05.10.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof. Dr. Akhan, Kopyala yapıştır bilgiden uzak durun İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi

Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray

Detaylı

18 KASIM PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

18 KASIM PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 18 KASIM PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Maddeye Değil, Hayata Bağlan Bağımlılık yaşının sürekli düşmesi üzerine, toplumda bağımlılıkla

Detaylı

Kökü Mazide Olan Âtiyim

Kökü Mazide Olan Âtiyim Kökü Mazide Olan Âtiyim Yahya Kemal Beyat lı Yılı Açılış Programı Yapıldı Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Yahya Kemal Beyatlı Yılı Açılış Programı Atatürk Konferans

Detaylı

8. Kamu Yönetimi Sempozyumu

8. Kamu Yönetimi Sempozyumu 8. Kamu Yönetimi Sempozyumu Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Türkiye Belediyeler Birliği nin işbirliği ile Yönet imi Sempoz yumu Antakya Ottoman Palace ta çok sayıda davetlinin katılımı

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler n Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Erman Artun onuruna, kurumsal emeklilik töreniyle Aşıklık Geleneği ve Aşık

Detaylı

9 MAYIS PAZARTESİ Futsal Çeyrek Final Maçları Yer: Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu

9 MAYIS PAZARTESİ Futsal Çeyrek Final Maçları Yer: Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu 10.30 Açılış - Protokol Konuşmaları - Halk Oyunu Gösterisi Yer: Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Önü Takı Tasarımı, Ebru ve Rölyef Sergisi (2 Gün) Yer: Merkez Kütüphane Sergi Salonu 9 MAYIS 2016 PAZARTESİ

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

İMYO da şenlik coşkusu

İMYO da şenlik coşkusu İMYO da şenlik coşkusu Öğrencilerin yıl sonunda stres atmaları ve yaptıkları çalışmaları sergileme imkanı sağlayan 4. Geleneksel Kültür Etkinliği ve Kermesi coşkuyla gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ŞUANDA TÜRKİYE DE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR KURUM VARSA BU SOSYAL GÜVENLİK KURUMUDUR - BU BELGEYİ ALMAMIZA

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündemi

Pazartesi İzmir Basın Gündemi 16.01-2017 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Tamamlandı Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği Gereği, 2016 yılında 20 üniversite ile başlanan kurumsal dış değerlendirme

Detaylı

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında 23 Nisan 2014 Çarşamba 17:23 Devremülk Turizm inden Sağlık Turizm ine, madencilik ve mermerden gayrimenkule kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren

Detaylı

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015-2016 EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ANKARA 20 EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZ EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZLA KAHVALTIMIZ 1- TÜBİTAK 4006 2. BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI Okulumuzda

Detaylı

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLMASI BEKLENİYOR Muğla ve Ege Bölgesi için büyük önem taşıyan Onkoloji Merkezi, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde hizmete

Detaylı

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ 15 Mart 2018 Harran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda, 15 Mart Perşembe günü Harran Üniversitesi Ekonomi Kulübünün

Detaylı

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 61 3. EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 22 Mart 2008 tarihinde Şubemiz EMO Genç Komisyonu tarafından Dicle Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

Đsmail Hilmi Adıgüzel

Đsmail Hilmi Adıgüzel Đsmail Hilmi Adıgüzel Gençlik Platformu / Kurcu Başkan Marka Yönetimi Derneği / Yönetim Kurulu Üyesi Türkiye Fotoğraf Gönüllüleri / Genel Koordinatör Đnternet Medya ve Bilişim Federasyonu / Yönetici Gravga

Detaylı

21. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası Açılış Programı. 3 Mayıs 2015. Saat 21:00-22:00 Meşalelerle davul zurna eşliğinde yürüyüş Emniyet Kapı

21. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası Açılış Programı. 3 Mayıs 2015. Saat 21:00-22:00 Meşalelerle davul zurna eşliğinde yürüyüş Emniyet Kapı 21. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası Açılış Programı 3 Mayıs 2015 Saat 21:00-22:00 Meşalelerle davul zurna eşliğinde yürüyüş Emniyet Kapı Saat 22.15 Halk Oyunları Toplu Halay Gösterisi Prof. Dr. Arif

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 06-28 Şubat SERGİ Ege Üniversitesi Levanten Köşkleri Fotoğraf Sergisi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Levanten evleri İzmir in mimarlık tarihinin önemli

Detaylı

Benimle Evlenir misin?

Benimle Evlenir misin? Benimle Evlenir misin? Bodrum sokakları ilginç bir evlenme teklifine daha sahne oldu. Bodrumlu genç kaptan Ali Özbaylan 9 yıl önce tanıştığı kız arkadaşı Tuba Cihat a, Milta Marina da bulunan bir kafede

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN 2017 Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. Öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür ediyoruz. BABALARIMIZA... VELİLERİMİZE

Detaylı

BİZ KİMİZ? ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Atatürk ü ve ideolojisini daha iyi tanımak ve tanıtmak için 1989 yılında ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan bir düşünce topluluğudur. Atatürkçü

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07 Kasım-08 Aralık SERGİ Renklerin Hikayesi Resim Sergisi Necla Coşkun Sergi Açılışı: 07 Kasım, Salı, 17:30 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Necla Çoşkun

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 03 Aralık, Pazartesi, 13:30 TÖREN Minik Sporcular Projesi Ödül Töreni ve Dünya Engelliler Günü Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 06 Aralık, Perşembe,

Detaylı

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sayın Kaymakamım, Sayın Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Belediye Başkanım, Okul Aile Birliğimizin değerli yöneticileri, Saygıdeğer Velilerimiz, Sevgili öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz, Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 13/02/2017-58963 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BENU6RZP2* Sayı :18830503-821.06- Konu :Gösteri ve ler İçin Hazırlanan Etkinlik Takvimi Değişikliği

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -2008 YILINDA YAŞANAN OLUMSUZLUKLARA ARTIK RASTLAMIYORUZ -PLAKET VERDİĞİMİZ İŞVERENLER DÜZENLİ PRİMLERİNİ ÖDEYEN,

Detaylı

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ sosyal sorumluluk projesi kapsamında HALKLA İLİŞKİLER ve ORGANİZASYON ALANI öğrencilerimiz Sığacık

Detaylı

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR AB yi Öğreniyorum.. Avrupa Birliği Platformu ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uygulanmakta olan Öğrenciler AB yi Öğreniyor Projesi kapsamında öğrencimiz Rabia ÜZEL Kayseri İl birincisi olmuştur. Öğrencimize

Detaylı

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ ONUR KURULU Sn. M. Celalettin LEKESİZ Hatay Valisi Sn. Prof. Dr. H. Salih GÜDER MKÜ Rektörü Sn. Osman ŞİMŞEK Hatay İl Milli Eğitim Müdürü YAHYA KEMAL YILI YÜRÜTME

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

Konserin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pultaş ve orkestra şefi Prof. Rinat

Konserin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pultaş ve orkestra şefi Prof. Rinat 33 Konserin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pultaş ve orkestra şefi Prof. Rinat Halitov'a Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Süheyla

Detaylı

GELECEGIN MUCITLERI ROBOT YAPMAYI ÖGRENIYOR

GELECEGIN MUCITLERI ROBOT YAPMAYI ÖGRENIYOR GELECEGIN MUCITLERI ROBOT YAPMAYI ÖGRENIYOR Portal : www.haberinozu.com İçeriği : Gündem Tarih : 03.01.2016 Adres : http://www.haberinozu.com/genel/gelecegin-mucitleri-robot-yapmayi-ogreniyor-h303269.html

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

GÜL-AY Basın-Meslek İlkelerine Uyar. Yazı ve ilanlar imza sahiplerine aittir. Köşe yazılarına ücret ödenmez. Makalelerinden kendileri sorumludur.

GÜL-AY Basın-Meslek İlkelerine Uyar. Yazı ve ilanlar imza sahiplerine aittir. Köşe yazılarına ücret ödenmez. Makalelerinden kendileri sorumludur. 06 EKİM 2014 REKLAM HABERLER Gül-Ay - Sayfa 3 06 EKİM 2014 Gül-Ay - Sayfa 5 HABERLER Erdemli de üzüm festivali yapıldı Erdemli'ye bağlı Üzümlü köyünde Üzüm festivali yapıldı. Erdemli Belediyesi tarafından

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta sonunda 2-6.sınıflardaki öğrencilerimizin

Detaylı

''Hepimiz Atatürk'üz''

''Hepimiz Atatürk'üz'' ''Hepimiz Atatürk'üz'' Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anıldığı gibi Beşiktaş'ta da törenlerle anıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümünü anma gününde özel bir mesaj

Detaylı

2015/2016 yabancidiller.ksu.edu.tr. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

2015/2016 yabancidiller.ksu.edu.tr. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 2015/2016 yabancidiller.ksu.edu.tr Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürünün Mesajı Yabancı Diller Yüksekokulu kurulduğu 02.01.2012 tarihinden

Detaylı

KUSADASl - demokrat 24 Nisan 2010 Sayfa 6 1. BALKAN TÜRKLERİ ŞENLİĞİ AYDIN'DA YAPILDI - Arif Şentürk'ün sahne aldığı gecede davetliler doyasıya eğlendi. Aydın Belediyesi ile Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma

Detaylı

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013 Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013 Yüksekokulumuz Projeleri Ankara da Tanıtıldı. Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri nde; Yüksekokulumuzda

Detaylı

YAZI KÜLTÜR İŞLERİVE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

YAZI KÜLTÜR İŞLERİVE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ YAZI ÜLTÜR İŞLERİVE MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL FAALİYET RAPORU 2006 FAALİYET RAPORU GÖREVİ ültür hizmetlerinin y a y g ı n l a ş t ı r ı l m a s ı v e geliştirilmesi ile ilgili araştırma ve planlama yapmak, halkın

Detaylı

e-bülten 1 Mayıs ta Meydanlardaydık MMO Antalya Şube olarak 1 Mayıs ta meydanlardaydık. Şubemizde Köpüklü Söndürme Sistemleri Eğitimi gerçekleştirildi

e-bülten 1 Mayıs ta Meydanlardaydık MMO Antalya Şube olarak 1 Mayıs ta meydanlardaydık. Şubemizde Köpüklü Söndürme Sistemleri Eğitimi gerçekleştirildi TSM Koromuzdan Yaza Merhaba Konseri Meslek Odaları Futbol Turnuvası nda Genç Takımımız 2. oldu SDÜ lü Makine Mühendisi Adaylarına Baretli Mezuniyet e-bülten 1-15 Mayıs 2018 / Sayı 3 1 Mayıs ta Meydanlardaydık

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği İAÜMED Başkanından, İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği (İAÜMED) 13 Nisan 2007 tarihinde kuruldu. İstanbul Aydın Üniversitesi mezun ve mensup bireylerini bir arada tutmak ve mezunlarının üniversiteleri

Detaylı

AKSA JENERATÖR A LES FTAR YEME NDE BULU TU

AKSA JENERATÖR A LES FTAR YEME NDE BULU TU AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ 4. SAYI / 2014 AKSA JENERATÖR A LES FTAR YEME NDE BULU TU ÇA RI MERKEZ LE 7/24 ÇÖZÜM ÜRET YORUZ EN YEN AKSA... AKSA JENERATÖR İFTAR YEMEĞİ AKSA JENERATÖR AİLESİ

Detaylı

ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ

ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ HU08 e-bülten AĞUSTOS 2017 ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ www.hu.edu.tr HU08 AĞUSTOS 2017 Üniversitemiz'de Kayıtlar Devam Ediyor Hakkari nin Doğa Sporları Rotası Çıkarılıyor Kardeşlik Sınır

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın...

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... 2018 2016 2017 2014 2015 Genç Beyinlerle; Güçlü Projelere, Güçlü Yarınlara... Bilim ve Fikir Festivali gençlerin, ilginç fikirlerini ortaya çıkarmak, değerlendirmek,

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan aynı kültür

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Dünyada En Hızlı Yaşlanan İkinci Ülke: Türkiye 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında,izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek

Detaylı

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ NEVRUZ BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI MERKEZ KAMPÜS 19 MART 2012

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ NEVRUZ BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI MERKEZ KAMPÜS 19 MART 2012 MERKEZ KAMPÜS 19 MART 2012 : Prof. Dr. Arif AMİROV Konferans Salonu Saat : 16.00 Yabancı Uyruklu Öğrencilerimizin Müzik, Dans ve Tiyatro Gösterisi 20 MART 2012 : Tahir KARAUĞUZ Konferans Salonu Saat :

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı