DEPREMİN ARDINDAN VAN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DEPREMİN ARDINDAN VAN"

Transkript

1 DEPREMİN ARDINDAN VAN

2 GENEL BİLGİ 23 Ekim 2011 tarihinde saat 13:41 deki 7.2 şiddetindeki depremin merkezi Merkeze bağlı Tabanlı köyüdür.9 Kasım tarihine kadar 3000 den fazla artçı deprem olmuştur. 9 Kasım 2011 de 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmıştır. Bu deprem 23 Ekim tarihli depremin artçısı olmayıp yeni bir deprem olarak belirlenmiştir.

3 Depremin birinci haftasında bölgede büyüklüğü 4,0-4,9 arasında değişen depremsayısı 114, 5,0'den büyük olan deprem sayısı ise 7 olduğu, ilk ay içinde bölgede her gün ortalama 180 artçı deprem meydana geldiği tespit edilmiştir.

4 CAN KAYBI VAN MERKEZ VE ERCİŞ Çalışma Yapılan Yer Adı Hayatını Kaybedenler Çıkarılan Yaralı Sayısı Toplam VAN-MERKEZ ERCİŞ MERKEZ KÖYLER TOPLAM VAN MERKEZ Çalışma Yapılan Yer Adı Hayatını Kaybedenler Çıkarılan Yaralı Sayısı Toplam BAYRAM OTEL ASLAN OTEL HASTANEDE ÖLEN 5 5 TOPLAM GENEL TOPLAM KAYNAK: VAN AFAD İL MÜD.

5 HASAR TESPİT Hasar Tespiti Yapılan Yıkık/Ağır Hasarlı Orta Hasarlı Az Hasarlı Hasarsız Van Van Erciş Edremit Erciş Edremit Köyler Köyler Köyler Toplam Konut İşyeri Ahır Konut İşyeri Ahır Konut İşyeri Ahır Konut İşyeri Ahır Konut İşyeri Ahır KAYNAK: VAN AFAD İL MÜD.

6 ENKAZ YIKIM VAN AĞIR HASARLI YAPILARIN ENKAZ-YIKIM İCMALİ AĞIR HASARLI/YIKIK ENKAZI KALDIRILAN VATANDAŞ TARAFINDAN KALDIRILAN KALAN KONUT AHIR KONUT AHIR KONUT AHIR KONUT AHIR VAN MERKEZ MERKEZ/KÖY ERCİŞ ERCİŞ/KÖY EDREMİT TOPLAM GENEL TOPLAM KAYNAK: VAN AFAD İL MÜD.

7 ÇEVRESEL ETKİ Enkazların Van Gölüne dökülmesi ciddi çevresel zararlara yol açmıştır.

8 AZ HASAR ÖDEME TABLOSU HAK SAHİBİ SAYISI YAPILAN ÖDEME TOPLAM ,00 YILLARA GÖRE GÜÇLENDİRME KREDİSİ 2012 YILI ÖDEME MİKTARI TL 2013 YILI ÖDEME MİKTARI TL 2014 YILI ÖDEME MİKTARI TL GENEL TOPLAM TL KAYNAK: VAN AFAD İL MÜD.

9 AFET KONUTLARI BİLGİ FORMU KONUT BÖLGESİ KONUT SAYILARI VERİLEN KONUT SAYISI KAMU KURULUŞUNA VERİLEN KONUT ARTAN KONUT BOSTANİÇİ KEVENLİ EDREMİT 1.BÖLGE EDREMİT 2.BÖLGE KALECİK AKKÖPRÜ VAN TOPLAMI ERCİŞ VAN-ERCİŞ TOPLAMI ÖZKAYNAK KÖYÜ TOPAKTAŞ KÖYÜ GENEL TOPLAM Toplam : konut Köy Evi -30 Okul - 27 Cami - 17 Büfe 10 Ticaret Merkezi KAYNAK: VAN AFAD İL MÜD.

10 KOSGEB KREDİLERİ İlimizde aylık yaklaşık 33 Milyon TL Kosgeb kredisi taksit ödemesi gerçekleşmektedir. KAYNAK: KOSGEB VAN HİZMET MÜD.

11 TOBB DESTEKLERİ - 25 Milyon TL Faizsiz Kredi Desteği - Birliğe Çağrı Platformu kapsamında Oda Borsalarla birlikte 2,5 Milyon TL Bağış - 50 deprem evinin yapımına katkı, 75 sobalı çadır, 150 yeni deprem evi için kaynak aktarımı - 34 bin battaniye soba (katalitik/elektrikli) mont/kaban bot/kışlık ayakkabı bin çocuk bezi ton su ton gıda (süt, çocuk maması, çay, şeker, kuru gıda) - 50 Adet Konteyner - Bunlara ilaveten 600 bin liralık muhtelif ihtiyaç malzemesi gönderilmiştir.

12 VERGİ TAHAKKUK TAHSİLAT ORANLARI ORAN TAHAKKUK TAHSİLAT 2011 Vergi Gelirleri Toplamı , ,06 56,69% 2012 Vergi Gelirleri Toplamı , ,99 45,91% 2013 Vergi Gelirleri Toplamı , ,06 41,47% KAYNAK: VAN VERGİ DAİRESİ

13 ÜYE KAYIT/TERKİN KAYIT YAPAN VE TERKİN EDEN ÜYELER ( DÖNEMİ) KURULUŞ TÜRÜ KAYIT YAPAN TERKİN EDEN ANONİM ŞİRKET KOOPERATIF LİMİTED ŞİRKET GERÇEK KİŞİ TİCARİ İŞLETMESİ VAKIF İKTİSADİ İŞLETMESİ 3 1 TOPLAM

14 KAMU YATIRIMLARININ İL BAZINDA DAĞILIMI (VAN) YILLAR TOPLAM YATIRIM ARTIŞ MİKTARI (%) ,43 KAYNAK: KALKINMA BAKANLIĞI KAMU YATIRIMLARININ SEKTÖREL DAĞILIMI (VAN) Yıllar Tarım Madencilik İmalat Enerji Ulaş. Ve Turizm Konut Eğitim Sağlık Diğ. Toplam haber. Kamu yatır Değişim Oranı (%) 15,13-182, ,7-38,22-82,88 110,95 19,57-16,69 112,72 23,43 KAYNAK: KALKINMA BAKANLIĞI BİN TL İlimizde Konut ve Diğer Kamu Yatırımları artarken, Enerji, Madencilik, Ulaştırma, Turizm ve Sağlık Yatırımlarında düşüş gerçekleşmiştir.

15 PROTESTO EDiLEN SENETLER YIL ADET TUTAR ( İlk 9 Ay ) Yılının ilk dokuz aylık dönemi sonunda protesto edilen senet tutarlarına bakıldığında İlimiz İstanbul, Ankara ve İzmir den sonra Türkiye de 4.sırade yer almıştır. KAYNAK: TBB RİSK MERKEZİ/TCMB

16 BANKACILIK İSTATİSTİKLERİ VAN (İLK 6 AY) Toplam Nakdi Krediler Takipteki Alacaklar Gayri nakdi Krediler Dönemi ele alındığında kredi kullanım oranında yaklaşık % 300 artış Sağlanmıştır. Yine takipteki alacak oranında da % 100 artış görülmektedir. KAYNAK: BDDK

17 EĞİTİM DURUMU YIL OKUL SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI KAYNAK: TÜİK EĞİTİM İSTATİSTİKLERİ

18 NÜFUS GÖSTERGELERİ Yıllar Toplam Nüfus İl Ve İlçe Merkezleri Nüfusu İl Ve İlçe Nüfusunun Toplam Nüfus İçindeki Oranı (%) Belde Ve Köyler Nüfusunun Toplam Nüfus İçindeki Oranı (%) Yıllık Nüfus Artış Hızı (Binde) ,12 47,88 12, ,51 48,49-12, ,16 47,84 28, ,09 KAYNAK: ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (TÜİK)

19 Van Harcama Dağılım Tablosu Gönderilen Toplam Acil Yardım Ödeneği BAŞBAKANLIK İnsani Yardım Hesaplarından Yapılan Harcamalar Diğer Bakanlık, Kamu Kurum ve Kuruluşları Harcamaları Kızılay STK lar (Bilgi Alınabilen) Valilikler Özel Sektör Yurtdışından Gelen Malzemelerin Toplam Tutarı Kalıcı Konutlar İçin TOKİ ye Aktarılan Tutar EYY (Evini yapan Yardım) Kapsamında Aktarılan Tutar Toplam TL TL TL TL TL TL TL TL TL TL TL TL KAYNAK: VAN AFAD İL MÜD.

20 TALEPLER

21 VERGİ TERKİNİ İlimizde devam eden ekonomik durgunluğa ve yaşanan sorunlara karşı özel ekonomik müdahale stratejisi uygulanması amacı ile Daha Önce Kocaeli depreminde uygulanan Vergi terkininin İlimizde de hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar yapılmıştır. Ancak olumlu sonuç alınamamıştır. YAPILAN GÖRÜŞMELER Cumhurbaşkanı Başbakan Ekonomi Bakanı Kalkınma Bakanı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Maliye Bakanı TOBB

22 SGK PRİMLERİNİ TERKİNİ SGK Primlerini Terkinine yönelik tüm çabalar sonuçsuz kalmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nca Sigorta primleri 1 yıl süreyle erteleme kararı alınmıştır. 1 yılın sonunda mükellefler tarafından primler ödenmeye başlanmıştır.

23 KOSGEB KREDİLERİNİN ERTELENMESİ Deprem sonrası ilimizde oluşan ekonomik buhranın devam etmesi nedeniyle 2013 Yılında geri ödemesi başlayan Kosgeb kredilerinin ertelenmesine yönelik çalışmalar sonuçsuz kalmıştır. Kullanılan kredilerin geri ödemeleri ekonomik yapıya darbe vurmuştur.

24 TOKİ KONUT ÖDEMELERİ Deprem sonrası yapımı gerçekleşene TOKİ konutlarının geri ödemelerinin ertelenmesine yönelik taleplere karşılık 6 aylık bir erteleme gerçekleşmiştir. Nisan 2015 de başlayacak geri ödemelerin ertelenmesine ilişkin henüz bir gelişme sağlanamamıştır.

25 EKONOMİK SUÇLARA AİT SİCİL AFFI Yaşanan depremler sonrasında 7000 civarında iş yerimiz orta hasar veya yıkım raporu almıştır. Tüccar ve Sanayicimiz bu dönemde özellikle bankalara olan borçları ile çek ve senetlerini ödeyememiştir. Bu durum neticesinde iş dünyamızın bankalar nezdinde ekonomik görünümleri negatif bir hal almıştır. Önemli bir kısmı kredi kullanma, çek alma gibi bankacılık işlemlerini yapamaz duruma gelmiştir. Çıkarılacak bir sicil affı ile ekonomik suçlara ait düzenleme talebimizde ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır.

26 BÖLGEYE ÖZEL EKONOMİK PAKET İlimiz olmak üzere bölgemizde yaşanan ekonomik durgunluğun genel ekonomik durumdan bağımsız ele alınarak özellikle tarım, hayvancılık ve turizm gibi sektörlerde hükümetimizin daha önce açıkladığı teşvik paketlerinden ayrı yeni desteklerin açıklanması ve yatırımların yapılması yönündeki girişimlerde sonuçsuz kalmıştır.

27 SINIR TİCARETİ Sınır ticareti İlimiz başta olmak üzere, bölge illerimiz içinde önem arz etmektedir. Deprem sonrası oluşan İşsizliğin önlenmesi ve bölgenin gelişimine katkı sunması amacı ile İlimizin önemli ekonomik kalemlerinden biri olan sınır ticaretinde mevzuat ve uygulamadan kaynaklı sorunların giderilmesi, sınır ticaretinin kesintiye uğramadan devam etmesi, İlimiz Başkale İlçesinde yer alan Gelincik Sınır Kapısının aktif hale getirilmesi ve gümrük kapılarımızın modernizasyon işlemlerinin kısa sürede çözüme kavuşturulması yönündeki taleplerimizde henüz karşılanmamıştır.

28 KENTSEL DÖNÜŞÜM İMAR PLANI Deprem sonrası ilimiz imar planın uygulamaya geç konulması ve halen uygulamada aksaklıkların yaşanması kent ekonomisi için önem arz eden inşaat sektörünü durma noktasına getirmiştir. İlimizin deprem bölgesinde olması ve yakın zaman da depremi yaşamış olması da fırsat bilinerek kentsel dönüşümün ilimizde kamu eliyle hayata geçirilmesi elzem bir konu haline gelmiştir. Özel sektör kamu işbirliği ile ilimizin yeniden yapılanması bizleri sonuca ulaştıracaktır. Ancak gelişme sağlanamamıştır.

29 ET VE SÜT KURUMU KOMBİNASI İlimizde yaşanan depremlerin ardından kullanılmaz hale gelen Et ve Süt Kurumu Van Kombinası'nın yerine, yenisinin inşa edilmesine yönelik yaklaşık 3 yıldır yapılan girişimler neticesinde gözle görülür bir gelişme sağlanamamıştır.

30 İŞKUR İŞÇİLERİ İŞKUR Tarafından Toplum Yararına Çalışma Projesi adı altında 2011 depreminden sonra Van daki işçi sayısı arttırılmış ve 7286 sayısına ulaşılmıştır. Bu işçilere süresiz çalışma müjdesi verilmesine rağmen 7286 işçinin tamamı işten çıkarılmıştır. Yapılan girişimler neticesinde şu ana kadar 1500 İşçi kura yöntemi ile işe alınmıştır.

31 YENİ STADYUM Deprem sonrası hasar görev Van Stadyumunun yerine yeniden stadyum yapılmasına yönelik girişimler sonuçsuz kalmıştır.

32 Depremde Van İçin Tek Yürek Olan 76 Milyon Vatandaşımıza Şükranlarımızı sunarız.

33 TEŞEKKÜRLER

Hazırlayan: Hüseyin Abi [AĞUSTOS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017] HAZIRLAYAN: HÜSEYİN ABİ

Hazırlayan: Hüseyin Abi [AĞUSTOS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017] HAZIRLAYAN: HÜSEYİN ABİ 207 Hazırlayan: Hüseyin Abi [ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 207] HAZIRLAYAN: HÜSEYİN ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 207 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 20 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT

Detaylı

NİSAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017

NİSAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 HAZIRLAYAN: HÜSEYİN ABİ TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($) D. T. AÇIĞI ($) MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM

Detaylı

HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016

HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İTHALAT ($) İHRACAT($) D.T AÇIĞI ($) OCAK 16.645.661 12.302.384-4.343.276 ŞUBAT 16.940.906 12.232.355-4.708.551

Detaylı

ŞUBAT AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017

ŞUBAT AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 HAZIRLAYAN: HÜSEYİN ABİ TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($) D. T. AÇIĞI ($) MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS

Detaylı

TEMMUZ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017

TEMMUZ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 HAZIRLAYAN: HÜSEYİN ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 201 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($) D. T. AÇIĞI ($) AĞUSTOS

Detaylı

HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017

HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 Hazırlayan: Hüseyin ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 201 (BİN DOLAR) 2 TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($) D. T. AÇIĞI ($) TEMMUZ

Detaylı

[OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017]

[OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017] 2017 [ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017] Hazırlayan: HÜSEYİN ABI 2 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($) D. T. AÇIĞI ($) ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN

Detaylı

ARALIK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017

ARALIK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017 Hazırlayan: Hüseyin ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($) D. T. AÇIĞI ($) OCAK ŞUBAT

Detaylı

EYLÜL AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER Hazırlayan: Hüseyin ABİ

EYLÜL AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER Hazırlayan: Hüseyin ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017 Hazırlayan: Hüseyin ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($) D. T. AÇIĞI ($) EKİM KASIM

Detaylı

EKİM AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017

EKİM AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017 2017 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017 Hazırlayan: Hüseyin ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2017 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($) D. T. AÇIĞI ($) KASIM

Detaylı

TEMMUZ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER

TEMMUZ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 201 TEMMUZ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İTHALAT ($) İHRACAT($) D.T AÇIĞI ($) OCAK 1.45.1 12.302.384-4.343.27 ŞUBAT 1.940.90 12.232.355-4.708.551

Detaylı

[AĞUSTOS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER]

[AĞUSTOS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER] 2016 [ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER] 2 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İTHALAT ($) İHRACAT($) D.T AÇIĞI ($) EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 16.645.661 16.40.06 18.726.25 18.373.670

Detaylı

1 MAYIS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 MAYIS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER Hazırlayan: Hüseyin ABİ

1 MAYIS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 MAYIS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER Hazırlayan: Hüseyin ABİ 1 AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 Hazırlayan: Hüseyin ABİ TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($) D. T. AÇIĞI ($) HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM

Detaylı

NİSAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016

NİSAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 NİSAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 NİSAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS

Detaylı

TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR)

TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR) MAYIS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 2 MAYIS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS

Detaylı

EYLÜL AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER

EYLÜL AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER HAZIRLAYAN: HÜSEYİN ABİ TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İTHALAT ($) İHRACAT($) D.T AÇIĞI ($) EKİM KASIM ARALIK 16.645.661 16.40.06 18.726.25

Detaylı

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, 2011-11:17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık

Detaylı

KASIM AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016

KASIM AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 Hazırlayan: Hüseyin ABİ 2 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İTHALAT ($) İHRACAT($) D.T AÇIĞI ($) OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ

Detaylı

MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLERİ 2017

MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLERİ 2017 MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLERİ 2017 HAZIRLAYAN: HÜSEYİN ABİ 2 MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2017 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2016 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İHRACAT ($) İTHALAT ($)

Detaylı

MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016

MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE OCAK ŞUBAT NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK

Detaylı

EYLÜL AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER

EYLÜL AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER EYLÜL AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 2 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İTHALAT ($) İHRACAT($) D.T AÇIĞI ($) OCAK 16.643.499 12.306.790-4.336.709 ŞUBAT 16.937.250 12.241.191-4.696.059

Detaylı

HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER

HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 215 HAZİRAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 214 AYLAR İHRACAT ($) İTHALAT ($) OCAK 1.341.469 1.852.24 ŞUBAT 2.69.244 3.973.466 MART 1.32.44 4.863.37 NİSAN 2.32.854

Detaylı

EKONOMİK VE SOSYAL GÖSTERGELER 2014

EKONOMİK VE SOSYAL GÖSTERGELER 2014 EKONOMİK VE SOSYAL GÖSTERGELER 214 SOSYAL YAPI EĞİTİM İŞGÜCÜ EKONOMİK DIŞ TİCARET BANKACILIK TURİZM SOSYAL YAPI GÖSTERGELERİ YILLAR VAN TÜRKİYE 199 637.433 56.473.35 2 877.524 67.83.524 21 1.35.418 73.722.988

Detaylı

OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018

OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 Hazırlayan: Hüseyin ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2017 (BİN DOLAR) ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM

Detaylı

MAYIS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015

MAYIS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 MAYIS AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 215 VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 214 AYLAR İHRACAT ($) İTHALAT ($) OCAK 1.341.469 1.852.24 ŞUBAT 2.69.244 3.973.466 MART 1.32.44 4.863.37 NİSAN 2.32.854 6.4.529

Detaylı

Ekim Ayı Van İli Ekonomik İstatistikler 2015

Ekim Ayı Van İli Ekonomik İstatistikler 2015 Ekim Ayı Van İli Ekonomik İstatistikler 2015 Ekim Ayı Van İli Ekonomik İstatistikler 2 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İTHALAT ($) İHRACAT($) D.T AÇIĞI ($) OCAK 16.643.499 12.306.790-4.336.709

Detaylı

NİSAN-MAYIS VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 2014

NİSAN-MAYIS VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 2014 NİSAN-MAYIS VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 214 213 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.52 1.45.136 ŞUBAT 1.735.696 1.62.13 MART 1.346.793 1.41.747 NİSAN 1.443.495 2.82.915

Detaylı

ARALIK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015

ARALIK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 ARALIK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 2 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DOLAR) TÜRKİYE İTHALAT ($) İHRACAT($) D.T AÇIĞI ($) OCAK 16.643.499 12.306.790-4.336.709 ŞUBAT 16.937.250 12.241.191-4.696.059

Detaylı

MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER

MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 2015 MART AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 2 VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2014 AYLAR İHRACAT ($) İTHALAT ($) OCAK 1.341.469 1.852.240 ŞUBAT 2.069.244

Detaylı

Van ilinde 2014 yılında toplam dolar ihracat ve dolar ithalat gerçekleşmiştir. Dış ticaret açığı dolar olmuştur.

Van ilinde 2014 yılında toplam dolar ihracat ve dolar ithalat gerçekleşmiştir. Dış ticaret açığı dolar olmuştur. NİSAN AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2014 AYLAR İHRACAT ($) İTHALAT ($) OCAK 1.341.469 1.852.240 ŞUBAT 2.069.244 3.973.466 MART 1.032.044 4.863.037 NİSAN 2.302.854

Detaylı

TEMMUZ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015

TEMMUZ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 TEMMUZ AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 215 VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 214 AYLAR İHRACAT ($) İTHALAT ($) OCAK 1.341.469 1.852.24 ŞUBAT 2.69.244 3.973.466 MART 1.32.44 4.863.37 NİSAN 2.32.854

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ 2018 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ (BİN DOLAR) EKİM KASIM ARALIK 11.248.474.752 12.00.437.82 14.471.636.142

Detaylı

OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER

OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 1 OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2014 AYLAR İHRACAT ($) İTHALAT ($) OCAK 1.341.469 1.852.240 ŞUBAT 2.069.244 3.973.466

Detaylı

MAYIS-HAZİRAN VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ

MAYIS-HAZİRAN VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 213 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.52 1.45.136 ŞUBAT 1.735.696 1.62.13 MART 1.346.793 1.41.747 NİSAN 1.443.495 2.82.915 MAYIS 3.534.372 5.498.312 HAZİRAN

Detaylı

ŞUBAT AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018

ŞUBAT AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 2018 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 Hazırlayan: Hüseyin ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ (BİN DOLAR) MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM

Detaylı

VAN İLİ MART-NİSAN 2014 İSTATİSTİKLERİ

VAN İLİ MART-NİSAN 2014 İSTATİSTİKLERİ VAN İLİ MART-NİSAN 214 İSTATİSTİKLERİ 213 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.52 1.45.136 ŞUBAT 1.735.696 1.62.13 MART 1.346.793 1.41.747 NİSAN 1.443.495 2.82.915

Detaylı

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ 2018 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ (BİN DOLAR) NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK

Detaylı

EKİM AYI VAN İLİ EKONOMİK. Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ İSTATİSTİLER 2018

EKİM AYI VAN İLİ EKONOMİK. Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ İSTATİSTİLER 2018 2018 EKİM AYI VAN İLİ EKONOMİK Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ İSTATİSTİLER 2018 2 EKİM AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2017 (BİN DOLAR) Ay İhracat Dolar İthalat Dolar

Detaylı

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ 2018 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ (BİN DOLAR) MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 11.248.474.752

Detaylı

ŞUBAT AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015

ŞUBAT AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 ŞUBAT AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2015 VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2014 AYLAR İHRACAT ($) İTHALAT ($) OCAK 1.341.469 1.852.240 ŞUBAT 2.069.244 3.973.466 MART 1.032.044 4.863.037 NİSAN 2.302.854

Detaylı

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ 2018 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ (BİN DOLAR) HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 11.248.474.752 12.090.47.892 14.471.66.142

Detaylı

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ 2018 KASIM AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ 2 KASIM AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2017 (BİN DOLAR) Ay İhracat Dolar İthalat Dolar

Detaylı

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ

Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ 2018 AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 Hazırlayan: HÜSEYİN ABİ AYI İLİ EKONOMİK İSTATİSTİLER 2018 TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ (BİN DOLAR) EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 11.248.474.752 12.090.437.892 14.471.3.142

Detaylı

OCAK ŞUBAT 2014 İSTATİSTİKLERİ

OCAK ŞUBAT 2014 İSTATİSTİKLERİ OCAK ŞUBAT İSTATİSTİKLERİ 2013 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.502 1.405.136 ŞUBAT 1.735.696 1.620.130 MART 1.346.793 1.410.747 NİSAN 1.443.495 2.820.915

Detaylı

TEMMUZ-AĞUSTOS VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 2014

TEMMUZ-AĞUSTOS VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 2014 TEMMUZ-AĞUSTOS VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 213 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.52 1.45.136 ŞUBAT 1.735.696 1.62.13 MART 1.346.793 1.41.747 NİSAN 1.443.495 2.82.915

Detaylı

TR42 DOĞU MARMARA BÖLGESİ 2011 YILI OCAK-ŞUBAT-MART AYLARI EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU

TR42 DOĞU MARMARA BÖLGESİ 2011 YILI OCAK-ŞUBAT-MART AYLARI EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU TR42 DOĞU MARMARA BÖLGESİ 2011 YILI OCAK-ŞUBAT-MART AYLARI EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI NİSAN, 2011 BÖLÜM 1: DOĞU MARMARA TR42 BÖLGESİ NE GENEL BAKIŞ BÖLÜM 2: ULUSAL GÖSTERGELER

Detaylı

Haziran 2014. Konya Dış Ticaret Verileri

Haziran 2014. Konya Dış Ticaret Verileri Haziran 2014 Konya Dış Ticaret Verileri Dış Ticaret Tablo 1-Dış Ticarette Türkiye Konya Karşılaştırması 1000 $ 2013 Haziran 2014 Haziran Değişim 2013 2014 Değişim İHRACAT Konya 103.812 112.271 8,15 649.933

Detaylı

Mart 2014. Konya Dış Ticaret Verileri

Mart 2014. Konya Dış Ticaret Verileri Mart 2014 Konya Dış Ticaret Verileri Dış Ticaret Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması 1000 $ 2012 Mart 2013 Mart 2013 Ocak - Mart 2014 Ocak - Mart İHRACAT 1000 $ Konya 120.741 133.742 10,8 319.568

Detaylı

EKONOMİK GÖSTERGELER BÜLTENİ

EKONOMİK GÖSTERGELER BÜLTENİ SAYI 12 EKONOMİK GÖSTERGELER BÜLTENİ 2014 2. Çeyrek Yıllar İtibariyle Yatırım Teşvik Belgeli Yatırım Bilgileri YATIRIM TEŞVİK İSTATİSTİKLERİ (ENERJİ YATIRIMLARI HARİÇ) Kaynak: Ekonomi Bakanlığı Bölgemizde

Detaylı

Mayıs Konya Dış Ticaret Verileri

Mayıs Konya Dış Ticaret Verileri Mayıs 2014 Konya Dış Ticaret Verileri Dış Ticaret Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması 1000 $ 2013 Mayıs 2014 Mayıs Değişim 2013 Ocak - Mayıs 2014 Ocak - Mayıs Değişim İHRACAT İTHALAT 1000 $

Detaylı

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi Rakamlarla Konya Analizi OCAK 2018 OCAK 2018 YÖNETİCİ ÖZETİ Konya nın 2018 yılı Ocak ayı ihracatı 135 Milyon 658 Bin $ olarak gerçekleşmiştir. 2018 yılı Ocak ayı Konya ihracatının, 2017 yılının aynı ayına

Detaylı

acil durum yönetimi başkanlığı iyileştirme daire başkanlığı van depremi iyileştirme çalışmaları

acil durum yönetimi başkanlığı iyileştirme daire başkanlığı van depremi iyileştirme çalışmaları Ayhan Işık Jeoloji Yüksek Mühendisi /AFAD Faaliyetlerin süresi afetin ortaya çıkardığı hasarın büyüklüğüne bağlı olarak birkaç yıl sürebilir ve bu süre içerisinde toplum için gerekli olan ve zarar azaltma

Detaylı

OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016

OCAK AYI VAN İLİ EKONOMİK İSTATİSTİKLER 2016 CAK AYI VAN İLİ EKNMİK İSTATİSTİKLER VAN TİCARET VE SANAYİ DASI CAK AYI VAN İLİ EKNMİK İSTATİSTİKLER TÜRKİYE DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2015 (BİN DLAR) TÜRKİYE CAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ

Detaylı

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ LERİN BORÇLARININ YEN

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ LERİN BORÇLARININ YEN BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ LERİN BORÇLARININ YEN Kasım 20, 2006-12:00:00 BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ'LERİN BORÇLARININ

Detaylı

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ 12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ Ocak ayı cari işlemler açığı piyasa beklentisi olan -5,2 Milyar doların altında -4,88 milyar dolar olarak geldi. Ocak ayında dış ticaret açığı geçen yılın aynı ayına göre

Detaylı

EYLÜL-EKİM AYI İSTATİSTİKLERİ 2014

EYLÜL-EKİM AYI İSTATİSTİKLERİ 2014 EYLÜL-EKİM AYI İSTATİSTİKLERİ 2014 2013 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.502 1.405.136 ŞUBAT 1.735.696 1.620.130 MART 1.346.793 1.410.747 NİSAN 1.443.495

Detaylı

AĞUSTOS-EYLÜL AYI İSTATİSTİKLERİ 2014

AĞUSTOS-EYLÜL AYI İSTATİSTİKLERİ 2014 AĞUSTOS-EYLÜL AYI İSTATİSTİKLERİ 2014 VANTSO 2013 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.502 1.405.136 ŞUBAT 1.735.696 1.620.130 MART 1.346.793 1.410.747 NİSAN

Detaylı

Mayıs 2015. Konya Ekonomik Verileri

Mayıs 2015. Konya Ekonomik Verileri Mayıs 2015 Konya Ekonomik Verileri Dış Ticaret İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması İHRACAT 1000 $ Mayıs 14 Mayıs 15 Değişim % Ocak-Mayıs 14 Ocak-Mayıs 15 Değişim % Konya 143.645

Detaylı

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi Rakamlarla Konya Analizi TEMMUZ 2017 TEMMUZ 2017 YÖNETİCİ ÖZETİ Konya nın 2017 yılı Temmuz ayı ihracatı 119 Milyon 839 Bin $ olarak gerçekleşmiştir. 2017 yılının Temmuz ayı Konya ihracatının, 2016 yılının

Detaylı

Nisan 2015. Konya Ekonomik Verileri

Nisan 2015. Konya Ekonomik Verileri Nisan 2015 Konya Ekonomik Verileri Dış Ticaret İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması İHRACAT 1000 $ Nisan 14 Nisan 15 Değişim % Ocak-Nisan 14 Ocak-Nisan 15 Değişim % Konya 140.853

Detaylı

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2015

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2015 Konya Ekonomik Verileri Temmuz 2015 DIŞ TİCARET VERİLERİ İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması (1000 $) İHRACAT RAKAMLARI -1.000 $ TEMMUZ OCAK-TEMMUZ KONYA 114.893 106.076-7,7%

Detaylı

HAZİRAN-TEMMUZ VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ

HAZİRAN-TEMMUZ VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ HAZİRAN-TEMMUZ VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 213 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ OCAK 2.322.52 1.45.136 ŞUBAT 1.735.696 1.62.13 MART 1.346.793 1.41.747 NİSAN 1.443.495 2.82.915 MAYIS 3.534.372 5.498.312

Detaylı

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2014

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2014 Konya Ekonomik Verileri Temmuz 2014 Dış Ticaret Tablo 1-Dış Ticarette Türkiye Konya Karşılaştırması 1000 $ Temmuz 13 Temmuz 14 Değişim % Oca.-Tem.13 Oca.-Tem. 14 Değişim % İHRACAT Konya 117.647 115.165-2,11%

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Ocak 2017 2017 YILINA TERÖRLE GİRİŞ KAHRAMAN ŞEHİDİMİZ İÇİN TEK YÜREK ODAMIZ YARDIM KAMPANYASI (20.01.2017-08.02.2017) Ziraat Bankası - 2616

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Ocak 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI 2014 YILI PROGRAMI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI 2014 YILI PROGRAMI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR T.C. KALKINMA BAKANLIĞI 2014 YILI PROGRAMI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR 11 EKİM 2013 T.C. KALKINMA BAKANLIĞI 2014 YILI PROGRAMI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR 11 EKİM 2013 İÇİNDEKİLER GENEL

Detaylı

EKİM-KASIM VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ2014

EKİM-KASIM VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ2014 EKİM-KASIM VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ2014 2013 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.502 1.405.136 ŞUBAT 1.735.696 1.620.130 MART 1.346.793 1.410.747 NİSAN 1.443.495

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI 2015 YILI PROGRAMI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI 2015 YILI PROGRAMI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR T.C. KALKINMA BAKANLIĞI 2015 YILI PROGRAMI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR 15 EKİM 2014 T.C. KALKINMA BAKANLIĞI 2015 YILI PROGRAMI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR 15 EKİM 2014 İÇİNDEKİLER GENEL

Detaylı

Tablo 1. Seçilen Ülkeler için Yıllar İtibariyle Hizmetler Sektörü İthalat ve İhracatı (cari fiyatlarla Toplam Hizmetler, cari döviz kuru milyon $)

Tablo 1. Seçilen Ülkeler için Yıllar İtibariyle Hizmetler Sektörü İthalat ve İhracatı (cari fiyatlarla Toplam Hizmetler, cari döviz kuru milyon $) 4.2. HİZMETLER 1. Hizmetler sektörünün ekonomideki ağırlığı bir refah kriteri olarak değerlendirilmektedir (1). (2) tarafından bildirildiği üzere, sanayileşmeyle birlikte, ulaştırma hizmetleri ve belirli

Detaylı

HESABI 3 KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI KESİN

HESABI 3 KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI KESİN 2 0 1 3 KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI EGO Genel Müdürlüğü 2013 Yılı Kesin Hesabı Bütçe ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Türkiye Sigorta Sektörüne Bakış & Sağlık Sektörünün Önemi

Türkiye Sigorta Sektörüne Bakış & Sağlık Sektörünün Önemi Türkiye Sigorta Sektörüne Bakış & Sağlık Sektörünün Önemi M. Akif EROĞLU Genel Sekreter 28 Aralık 2017 1 I. Temel Göstergeler 2 Sektöre İlişkin Genel Bilgiler Aktif Toplamı: 138 Milyar TL Prim Üretimi

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012 de %4 artışla 1,035 milyar

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI VAN İLİ ŞUBAT - MART 2014 İSTATİSTİKLERİ

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI VAN İLİ ŞUBAT - MART 2014 İSTATİSTİKLERİ VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI VAN İLİ ŞUBAT - MART 2014 İSTATİSTİKLERİ 2013 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.502 1.405.136 ŞUBAT 1.735.696 1.620.130 MART 1.346.793

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Aylık Ekonomi Bülteni Mayıs 2009

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Aylık Ekonomi Bülteni Mayıs 2009 www.etonet.org.tr 1 Ocak Mart ihracat performansı %13 azaldı. İlimizin Ocak Mart ihracat performansı bir önceki yılın aynı dönemine göre %13 azalmıştır. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türkiye istatistik

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER. (Kasım 2015)

TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER. (Kasım 2015) TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER (Kasım 2015) TEPAV Perakende Güven Endeksi-TEPE (Ağustos 2015) TEPE, Ekim ayında bir önceki aya ve geçen yılın aynı dönemine göre arttı. Geçtiğimiz 3 ayda işlerin

Detaylı

I. GİDER-GELİR BİLGİLERİ

I. GİDER-GELİR BİLGİLERİ I. GİDER-GELİR BİLGİLERİ 2014-2015-2016 YILI GİDER- GİDER GERÇEKLEME TABLOSU GİDER TAHMİN GİDER GERÇEKLEŞEN GİDER GERÇEKLEŞME ORANI GELİR TAMİN GELİR GERÇEKLEŞEN GELİR GERÇEKLEŞME ORANI 2016 396.699.477,19

Detaylı

GSYH

GSYH İÇİNDEKİLER GENEL EKONOMİK HEDEFLER Sayfa: TABLO 1: Makroekonomik Büyüklüklerdeki Gelişmeler 3 TABLO 2: Kaynaklar-Harcamalar Dengesi (Cari Fiyatlarla) 4 TABLO 3: Kaynaklar-Harcamalar Dengesi (1998 Fiyatlarıyla)

Detaylı

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi Rakamlarla Konya Analizi KASIM 2017 KASIM 2017 YÖNETİCİ ÖZETİ Konya nın 2017 yılı Kasım ayı ihracatı 140 Milyon 847 Bin $ olarak gerçekleşmiştir. 2017 yılının Kasım ayı Konya ihracatının, 2016 yılının

Detaylı

-1- Adres: A Blok AZ. Kat 1 Nolu Banko Oda: 12, TBMM, ANKARA Tel: +90 (312) 420 61 88 +90 (312) 420 61 89 Faks: +90 (312) 420 69 45 E-Posta:

-1- Adres: A Blok AZ. Kat 1 Nolu Banko Oda: 12, TBMM, ANKARA Tel: +90 (312) 420 61 88 +90 (312) 420 61 89 Faks: +90 (312) 420 69 45 E-Posta: -1- Ülkemizin sosyo ekonomik açıdan en geri kalmış bölgesi olan Güneydoğu Anadolu da halkın gelir düzeyi ve hayat standardını yükseltmek amacıyla uygulamaya konulan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Türkiye

Detaylı

KASIM-ARALIK AYI VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 2014

KASIM-ARALIK AYI VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 2014 KASIM-ARALIK AYI VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 2014 2013 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ 2 AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.502 1.405.136 ŞUBAT 1.735.696 1.620.130 MART 1.346.793 1.410.747 NİSAN

Detaylı

1.000$ MERSİN SERBEST BÖLGESİ TİCARET HACMİ

1.000$ MERSİN SERBEST BÖLGESİ TİCARET HACMİ DIŞ TİCARET 2006 Ocak ayında, ihracat geçen yıla göre %6,8, ithalat %22 oranında arttı. 2006 yılının Ocak ayında Mersin ili dış ticaret rakamları incelendiğinde, 2005 yılının belirtilen dönemine göre;

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR 2012

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR 2012 T.C. KALKINMA BAKANLIĞI GENEL EKONOMİK HEDEFLER VE YATIRIMLAR 2012 17 EKİM 2011 İÇİNDEKİLER GENEL EKONOMİK HEDEFLER Sayfa: TABLO 1: Makroekonomik Büyüklüklerdeki Gelişmeler... 3 TABLO 2: Kaynaklar-Harcamalar

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU BÜYÜME 2012 yılı ikinci çeyreğe ilişkin hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla değeri bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Şubat 2014

EKONOMİK GELİŞMELER Şubat 2014 EKONOMİK GELİŞMELER Şubat 2014 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mart 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Mart 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Mart 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

RİSK MERKEZİ AYLIK BÜLTENİ

RİSK MERKEZİ AYLIK BÜLTENİ RİSK MERKEZİ AYLIK BÜLTENİ Mayıs 2015 Sayı : 1 İçindekiler Açıklamalar 2 I. Krediler/Tasfiye Olunacak Alacaklar Sayfa No Bankalar, Finansman Şirketleri, Faktoring Şirketleri ve Finansal Kiralama Şirketleri

Detaylı

RİSK MERKEZİ AYLIK BÜLTENİ

RİSK MERKEZİ AYLIK BÜLTENİ RİSK MERKEZİ AYLIK BÜLTENİ Mayıs 2015 Sayı : 1 İçindekiler Açıklamalar 2 I. Krediler/Tasfiye Olunacak Alacaklar Sayfa No Bankalar, Finansman Şirketleri, Faktoring Şirketleri ve Finansal Kiralama Şirketleri

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN 2015 YILINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN 2015 YILINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YILINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME İÇİNDEKİLER: 1) REEL KESİM 1-a) Büyüme 1-b) Sanayi 1-c) İstihdam 2) FİNANSAL KESİM 2-a) Fiyatlar 2-b) Parasal Göstergeler 2-c) Finansal Yatırım Araçları

Detaylı

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi Rakamlarla Konya Analizi ŞUBAT 2018 ŞUBAT 2018 Rakamlarla Konya Analizi YÖNETİCİ ÖZETİ Konya nın 2018 yılı Şubat ayı ihracatı 137 milyon 959 bin $ olarak gerçekleşmiştir. 2018 yılı Ocak-Şubat döneminde

Detaylı

OCAK 2019-BÜLTEN 12 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ

OCAK 2019-BÜLTEN 12 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ OCAK 2019-BÜLTEN 12 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ 1 Bu Ay 1. Büyümede Duraksama... 2 2. İthalat Düşüyor... 2 3. Sanayi Üretiminde Duraklama... 3 4. İşsizlik Artıyor... 4

Detaylı

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi

Rakamlarla Konya Analizi. Rakamlarla Konya Analizi Rakamlarla Konya Analizi MART MART YÖNETİCİ ÖZETİ Konya nın yılı Mart ayı ihracatı 162 milyon 685 bin $ olarak gerçekleşmiştir. yılı Ocak-Mart döneminde Konya ihracatının, 2017 yılının aynı dönemine göre

Detaylı

İnşaat Sektörünün 2008 Yılı Sayısal Performansı 2009 Yılı İçin Umut Vermiyor

İnşaat Sektörünün 2008 Yılı Sayısal Performansı 2009 Yılı İçin Umut Vermiyor İnşaat Sektörünün 2008 Yılı Sayısal Performansı 2009 Yılı İçin Umut Vermiyor Nurel KILIÇ Sağladığı istihdam ve girdilerinin çeşitliliği açısından, ekonomide çok geniş bir yelpazeyi etkileyen inşaat sektöründe,

Detaylı

AYDIN TİCARET BORSASI

AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN COMMODITY EXCHANGE HAZİRAN 2015 TÜRKİYE NİN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ Ata Mahallesi Denizli Bulv. No:18 09010 AYDIN Tel: +90 256 211 50 00 +90 256 211 61 45 Faks:+90 256 211

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR TEMMUZ 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı