EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ"

Transkript

1

2 MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Seminerde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt Analizi #Rasyo Analizi #Nakit Akım #Kredi Komitesi #Risk Analizi Bilir: Mali Analiz Yöntemlerini Bilir. Firmalara Doğru Soruları Sormayı Bilir. Firmanın Faaliyet Değişikliğinin Mali Tablolara Etkisini Bilir. Müşterilerde Güven Yaratmayı Bilir. Anlar: Merak Ve Keşfetmenin Firma Analizindeki Önemini Anlar. Firmaların Faaliyet Döngüsünü Anlar. Firmaların Taşıdığı Riskleri Anlar. Rasyoların Nasıl Okunacağını Ve Ne Anlam Taşıdığını, Firmanın Mali Tablolarına Dayanarak Ne Kadar Kredi İhtiyacı Olduğunu Anlar. Kredi Komitesi Nezdinde Önemli Konuları Anlar. Finansal Tabloların Tanımı Özellikleri Bilanço Gelir Tablosu Aktarma Arındırma İşlemleri Krizin Mali Tablolara Etkisi -Yorumlanması İnşaat Firmaları Finansal Tablolarının Özellikleri ve İnceleme Farklılıkları Konsolide Mali Tabloların Hazırlanma Özellikleri Finansal Tablolar Analiz Yöntemleri Statik Analiz Dinamik Analiz Trend Analizi Yüzdesel Analiz Oran Analizi Öz Kaynak Değişim Tablosu Net İşletme Sermayesi Değişim Tablosu Fon Akım Tablosu Analizi Nakit Akım Tablosu Analizi Kredi Paketi Hazırlama Süreci Standart Kredi Paketi Hazırlanması Temel Bilgi Formu Müşteri Tanıtım Raporu (Müşteri Profili) İstihbarat Banka İlişkileri Raporu Sektör ve Finansal Analiz Raporu (Yorum) Risk Analizi Raporu Krizin Firmanın Faaliyetlerine ve Finansal Tablolarına Etkileri Açık Pozisyon Taşıyan Firmaların Değerlendirilmesi Öğrenme İştahı, Güven Yaratmak, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık, Kurumsal Farkındalık ve Etik Bilinci Yapar: Analitik Düşünme Ve Kredi Bilgisini Bir Araya Getirir. Firma Ve Sektörde Kıyaslama Yapar. Bankanın Kredi Prosedürüne Uygun Rapor Yazar. Banka Ve Firmaya En Uygun Kredi Teklifini Hazırlar. Konu ile ilgili yetkililer katılabilir. Mesleki/ Bankacılık Teknik i Hızlı karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon ve Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sistemler ve Denetim, İkna, Raporlama ve Sunum, Kıyaslama, Global Zeka Değişimi okumak Ve geleceği kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 3 gün Nurten Düzgün Sönmemiş Baş. Tarihi : 10 Ocak 2018, Çarşamba - Bitiş T.: 12 Ocak 2018, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

3 KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Seminerde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, Ticari nitelikli kredi tahsis süreçlerinden başlayıp, yasal takibe kadar olan tüm süreçlerin yönetilmesine ilişkin bilgilerin aktarılması amaçlanmıştır. #Kredi #Mevzuata hakimiyet #Yasal otorite yaptırımları #uyum #kredi süreçlerini yönetme #kredi müşterisini yönetme Bilir: Kredi verilmesi ve teminatlandırılması ile ilgili Bankacılık Kanunu ve ilgili diğer mevzuatı, keza banka içi kredi prosesesinde dikkate alınacak hususları bilir. Anlar: Yasal düzenlemeler ile bunlara uyum gösterilmesi gereğini, kredinin geçirdiği aşamaları, kredi nevilerini, aralarındaki farkları, firma değerliliğinin nasıl anlaşılacağını, teminatlandırmanın sonuçlarını, kredi tahsisinden kredi izlemeye kadar olan tüm süreçlerin etkin yönlerini, anlar Yapar: Kredi tahsis operasyonlarını, kredi süreçlerinin yönetimini, izleme fonksiyonlarının yönetimini yapar, kredi pazarlamasının daha bilinçli yönetilmesini sağlar. Seminere şube ve genel müdürlükte konuya ilgi duyan her seviyedeki tüm çalışanlar katılabilir. Kredi Türleri, Nakit ve Gayrinakit Krediler, Özellikli Krediler, Teşvikli Krediler, İhracat, Yatırım ve Döviz Kredileri, Birbirlerinden Farklılıkları, Bankacılık Kanunu nun Kredilere Yönelik Kısıtlamaları İstihbarat Süreci, Kredi Türlerinin Tahsis Özellikleri, Müşteriye Göre Farklılıkları Kredi Tahsisinde Müşteri Taleplerinin Değerlendirilmesi ve Sektörleri ve Faaliyet Döngüleri İtibariyle Dikkat Edilecek Hususlar Kredi Teminatları, Özellikleri, Birbirlerinden Farklılıkları, Kuvvetli ve Zayıf Yönleri İle Tüm Bu Süreçlerde Dikkat Edilecek Hususlar Karşılık Yönetmeliği ve Buna Bağlı Olarak Kredi İzleme Kriterleri ile Uygulamaları Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç sistemler ve Denetim, Operasyonel Verimlilik TBB Eğitim Merkezi 2 gün Salih Semih Kortel Baş. Tarihi : 25 Ocak 2018, Perşembe - Bitiş T.: 26 Ocak 2018, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

4 KREDİ DERECELENDİRMELERİNE GİRİŞ, BANKACILIK SİSTEMLERİ VE BANKACILIK ANALİZİ Seminerin amacı, banka ve diğer finansal kurumlar çalışanlarına kredi derecelendirmeleri hakkında genel bilgiler edindirme ve S&PGlobal Ratings`in banka ve bankacılık sistemleri metodolojilerinin anlatılmasıdır. #banka analizi #banka sistemleri risk analizi #kredi derecelendirme #derecelendirme tipleri #kredi piyasalari #S&PGlobal Ratings Bilir: Kredi derecelendirmeleri ile ilgili genel tanımları, derecelendirmelerin kullanım alanlarını ve süreci bilir. Anlar: Genel kredi derecelendirme bilgilerinin ötesinde, S&Pningenel banka sistemi ve banka analizi yöntemlerini anlar. Yapar: Herhangi bir bankanın finansallarına ve halka açık bilgilerine bakarak (yeteli bilgi olduğu takdirde) o bankanın muhtemel kredi derecelendirmesi hakkında yorum yapar. Seminere, bankaların kredi, kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı, uluslararası bankacılık departmanlarında çalışanları ile, diğer finansal kurumların kredi analizi ile uğrasan birimleri, bono ve tahvil ihraçlarında çalışan aracı kurumlar, kurumsal finansman uzmanları ve sabit getirili yatırımlar alanında uzmanlaşan fon yönetimi şirketleri çalışanları katılabilir. Kredi Derecelendirmelerine Giriş Kredi Derecelendirmelerinin kısa tarihi ve gelişimi Derecelendirmelerin ana özellikleri ve yanlış bilinenler Derecelendirmelerin Sermaye Piyasalarında Kullanım Alanları Değişik derecelendirme tipleri ve kullanım alanları S&P kredi derecelendirme notasyonları Kredi derecelendirme süreci ve kullanılan değişik derecelendirme metodolojileri S&P nin banka kredi derecelendirmeleri analiz yöntemine giriş Bankacılık sistemleri ve Bankacılık Analizi: S&P nin BICRA analizi yöntemi: Banka sistemlerindeki ekonomik risklerin analizi SSMH gibi makro metriklerin bankacılık üstündeki etkileri Dış ticaret pozisyonu, gayrimenkul ve sermaye piyasası fiyatlarından doğabilecek riskler Kredi büyümesi ve banka riskleri arasındaki ilişki. Kredi ve ödeme kültürü, sektör konsantrasyonları Banka sistemlerindeki sektör yapısından doğan riskler Bankacılık regülasyonu ve düzenlemelerinin etkinliği Sektör içi rekabet ve performans üstüne etkisi Sektör fonlama profili, yurtdışı fonlama ile ilgili riskler Karşılaştırmalı bankacılık sistemi analizi S&P nin banka analiz yöntemi: Piyasa ve yönetim gücü analizi Sermaye gücü analizi Risk pozisyonu analizi Fonlama ve likidite analizi Banka derecelendirmelerinde grup ya da devlet desteğinin önemi Körfez bankaları karşılaştırmalı derecelendirme analizi Teknik i TBB Eğitim Merkezi 1 gün Ülke Müdürü Fevzi Timuçin Engin Baş. Tarihi : 26 Ocak 2018, Cuma - Bitiş T.: 26 Ocak 2018, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

5 BAŞARILI KREDİ YÖNETİMİ Seminerin amacı, kurum ve bireylere tahsis edilmiş ve kullandırılmış kredilerin geri dönüşümlerini maksimum kılacak, kredi pazarlama, tahsis, izleme ve takip süreçleri ile ilgili politika ve strateji oluşturmak suretiyle kredi portföyünün yönetimi ile ilgili ilkeleri katılımcılarla paylaşmaktır. #Mevzuat #Kredi #Politika #Strateji #Yönetme ve Uygulama Bilir:Bankanın kredi politikası doğrultusunda kredilendirme sürecini bilir Anlar: Kredi sürecinin doğru uygulanmasının bankaya olumlu katkı sağlayacağını anlar Yapar: Kredilendirme sürecine yetkileri doğrultusunda uyum sağlar Seminere, bankaların kredi pazarlama, tahsis, izleme ve takip bölümlerinde çalışanlar, stajyer müfettiş yardımcıları, müfettiş yardımcıları ve konu hakkında bilgi sahibi olmak çalışanlar katılabilir. Bankaların Kredi Politika ve Stratejisi Pazarlama Tahsis İzleme Takip Kredi Pazarlama Süreçlerinin Yönetimi Ürünleri Tanıma ve Pazarlama Müşteri Seçimi İhtiyaç Tespiti Kredi Tahsis Süreçlerinin Yönetimi Değerlendirme Müşteri Kredi Değerliliği Ölçüsünde Tahsis Müşteri Riskini Belirleme Teminat ve Garanti Alma Limit Belirleme ve Kullandırım Kriz Dönemlerinde Kredi Kullandırımı Kredi İzleme Süreci Yönetimi Kredi Riski ve İçsel Derecelendirme Kredi Portföy Riski Kapsamında İzleme Kredi Takip Süreçlerinin Yönetimi Kredinin Yeniden Yapılandırılması Kredilerden Doğan Alacakların Sınıflandırılması ve Karşılık Ayırma Kanuni Takip Yolu İle Alacağın Tahsili Mesleki Gelişim ve Yenilenme, İletişim, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Performans Değerlendirme (geri-ileri-eş zamanlı bildirim), Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip Mesleki/ Bankacılık Teknik i Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Kıyaslama Vizyon ve Değerlerle Liderlik TBB Eğitim Merkezi 2 gün Nahit Özen Baş. Tarihi : 5 Şubat 2018, Pazartesi - Bitiş T.: 6 Şubat 2018, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

6 SORUNLU KREDİLER VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Günümüz ekonomik koşullarında çok önemli bir yere sahip olan; kullandırılan kredilerde oluşan erken uyarı sinyallerini tanıma, teşhis etme, analiz etme, önlem alma ve sorunlu kredi yönetimi kapsamında yeniden yapılandırma ile ilgili bilgi vermeyi amaçlamaktadır. #Krediler # Kredi İzleme # Sorunlu Kredi # Erken Uyarı Sinyalleri # Analiz # Kredilendirme Süreci Kredilerde Sorun Göstergeleri, Erken Uyarı Sinyalleri Sorunlu Kredi Sorunlu Kredilerin Yönetimi Yeniden Yapılandırma Sorunlu Kredilerin Bankacılık Sistemi Üzerine Etkisi Analitik Düşünme Bilir: Kullandırılan kredilerde, kredibilite de oluşan erken uyarı sinyallerini ve sorunlu kredi yönetimini bilir. Anlar: Kullandırılan kredilerde, krediler sorunlu kredi olmadan önceki aşamaları ve sorunlu kredi yönetiminden anlar. Teknik i İzleme ve Takip, Hızlı Karar Alma ve Çeviklik Mevzuat, Kredi İzleme ve Sorunlu Kredi Yönetimi, Yapar: Kredilerde erken uyarı sinyallerini görür, önlem alır, sorunlu kredi haline dönüşürse yeniden yapılandırma yapar. Seminere kredi tahsis, kredi risk izleme ve şube portföy çalışanları katılabilir. TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ayşe Çolak Baş. Tarihi : 12 Şubat 2018, Pazartesi - Bitiş T.: 13 Şubat 2018, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

7 BANKACILIKTA SORUNLU KREDİLERİN YÖNETİMİ VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Seminerde bankacılık sektörünün en önemli gündem konularından biri olan problemli kredilerin teşhisi ve yönetimi hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi hedeflenmiştir. #Kredi kaynakları #Risk yönetimi #Erken uyarı sinyalleri #Temel kredilendirme kriterleri #Teşhis ve sonuçlandırma Bilir: Sorunlu kredilerin yönetimini bilir, Anlar: Sorunlu kredilerin teşhisi ve erken uyarı sinyallerinin etkisini ve gereğini anlar Yapar: Kredi yönetiminin kullandırım öncesi ve sonrası nasıl yapılmasına uyum sağlar. Seminer, bankaların genel müdürlük kredi tahsis, risk yönetimi ve şubelerde çalışan portföy yöneticilerine yöneliktir. BÖLÜM I Kredi İle İlgili Tanımlar ve Kavramlar Kredinin Bünyesinde Taşıdığı Unsurlar Bankaların Fon Kaynakları Bankacılıkta Plasmanın Önemi Kredilerin Sınıflandırılması Kredi Organizasyonu ve Süreci Müşteri Risk Sınıflandırılması BÖLÜM 2 Sorunlu Kredilerin Tanımı Sorunlu Kredileri Yaratan Etkenler Sorunlu Kredileri Yaratan Nedenler Sorunlu Kredilerin Bankalara ve Ekonomiye Getirdiği Zararlar Sorunlu Kredilerin Bankalara Getirdiği Maliyet BÖLÜM 3 Sorunlu Kredilerde Erken Uyarı Sinyalleri Erken Uyarı Sistemi Erken Uyarı Sistemleri Ana Başlıkları Yönetim konularında Erken Uyarı Sistemleri Firma Faaliyetlerinde Erken Uyarı Sistemleri Finansal konularda Erken Uyarı Sistemleri Banka Firma İlişkilerinde Erken Uyarı Sinyalleri Sorunlu Kredilerin Banka İçindeki Nedenleri Kredi kullanana (borçluya) İlişkin Nedenler BÖLÜM 4 Sorunlu Kredilerin Yönetimi Bankanın Durumu Diğer Kreditörlerin Durumu Firmanın Analizi Likiditasyon Analizi Kredinin Yeniden Yapılandırılması İzleme Sorunlu Kredilerin Sınıflandırılması Sorunlu Kredilere Aday Firmaların Tespitinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Tasfiye Edilmesi Gereken Firmalarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Yapılması Gerekenler Güven Yaratma, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Mesleki/ Bankacılık Teknik Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon, Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Maliyet, Fiyatlama, Operasyonel Verimlilik, İkna, İlişki Yönetimi, Stratejik İlişkiler ve Kilit Ortaklıklar Kurma i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Zafer Mustafa Savaşal Baş. Tarihi : 19 Şubat 2018, Pazartesi - Bitiş T.: 20 Şubat 2018, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

8 KOBİ VE TİCARİ KREDİLERDE HIZLI KREDİ RİSK YÖNETİMİ Seminer bankacılık sektöründeki yüksek rekabet ortamında, KOBİ ve Ticari Müşteri Yöneticilerinin kredi işlemlerinden kaynaklı zaman ve risk yönetim verimliliklerini yükseltmeyi hedeflemektedir. #Hızlı Risk Değerleme #Hızlı Değerleme Unsurları #Risk Tutarı Yönetme ve Hesaplama Teknikleri Bilir: Kredi riskini hızlı değerleme yöntemlerini bilir. Anlar: Kredi risk tutarını çok daha hızlı anlamanın maili analiz açısından önemini anlar. Yapar: Kredi risk ve tutarı ile mali analizi hızlı yapar Tahsis, takip,pazarlama ve şube yöneticileri ile bu bölümlerin yetkili ve temsilcileri. Ekonomide Trend Analizi Ekonomiyi Anlamak ve Ekonominin Harcama Gruplarına Göre Kredi Verilecek İş Kollarının Seçilmesini Hazırlamak. İlgili İş Kollarına Göre Müşteri Portföyü Oluşturmayı Ekonominin Trendlerine Göre Yorumlamak. Ekonomide Kayıt Dışını Anlamak, Kayıt Dışının Sadece Gelir Yönünü Değil Diğer Risklerini Göz Ardı Etmemeyi Öğrenmek. Kayıt Dışı İşlem Yapan İşletmenin Kayıt Dışı Hacimleri ile İlgili Kanaat Oluşturmak Hızlı Kayıt Dışı Bilanço Hazırlamak Müşterilerin Risk Fotoğraflarını Çekmek İtibar Riski İş Riski Stratejik Riskler Operasyonel Riskler Finansal Riskler Kredilerin Objektif Esasları, Kredi Kullandırırken Oluşan Körlükler Krediler Bankaların Yatırım Unsurumu? Kredilerde Yatırımcının Bakış Açısı. Güvenlik Seyyaliyet Verimlilik Hızlı İstihbarat Başlıkları Hızlı Finansal Analiz ve Standartlara Bakış Açısı Sermaye Yeterlilik Net İşletme Sermayesi Mali Tablolarda Manipüle Edilen Hesaplar ve Anlamları, Yapılacak Hızlı Düzeltme İşlemleri Hızlı Kar Zarar ve Bilanço Analizi Hızlı Kredi Tutarının Hesaplanması Teknikleri Kısa Vadeli Krediler, Uzun Vadeli Krediler Kredilerin Vadelerinin Hesaplanması, Tahsilât Süreleri ile İlgili Stratejiler İşletmenin Güçlü ve Zayıf Yönlerin Oluşturma İtibarın Durumu İşin ve Stratejisinin Durumu Şirketin ve Faaliyetsel Durumu Mevcut Mali Durumun Analizi Mali Durumda Beklenen Gelişmeler Kredinin Yapılandırılması Kredinin Amacı ve Kullanılacağı Yerler Kısa Vadeli Kredilerin Kullanım Yerleri Orta ve Uzun Vadeli Kredilerde Durum Kredinin İzlenmesi Banka Dışı Kaynaklardan Banka İçi ve Müşteri Kökenli Kaynaklardan Problemli Kredinin Teşhisi Firmaların Problemli Hale Gelme Nedenleri Problemli Kredide Kredi Kurumundan Kaynaklı Nedenler Erken Uyarı Sinyalleri Ticari Faaliyetlerde Erken Uyarılar Ortaklar/Çalışanlar ile İlgili Erken Uyarılar Banka İlişkilerinde Erken Uyarılar Finansal Konularda Erken Uyarılar Uygulamalarda Erken Uyarılar Problemli Kredinin Yönetimi Örnek Uygulamalar (10 Adet) İtibar Analizi İş Analizi Stratejik Analiz Operasyonel Analiz Finansal Analiz Firmanın Kredi Eğiliminin İncelenmesi Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Sonuç Odaklılık, Denetleme Operasyonel Takip ve Bilinç, İkna, Raporlama ve Sunum, Kıyaslama Farklılıkları Yönetme, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 3 gün Caner Çelik Baş. Tarihi : 5 Mart 2018, Pazartesi - Bitiş T.: 7 Mart 2018, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

9 KREDİLER SİMÜLASYONU Katılımcıların, firmaların finansal sonuçlarını, yine firmanın mali olmayan verileri, piyasa ve sektör haberleri ve döviz piyasalarında yaşanan değişimler ile birleştirerek, doğru müşteride doğru krediyi doğru vade ve teminat ile tahsis etmesi; erken uyarı sinyallerini zamanında tespit ederek, müşteri ile yeni çalışma koşullarını, çözüm önerileri ya da çıkış yolunu saptaması amaçlanmaktadır. Sanal ortamda her katılımcının kendi bankasının kredi portföyünü yönetmesi ve gelir yaratması beklenmektedir. Bununla birlikte, katılımcı, kar marjı, limit doluluğu, batık oranı, teminat geri dönme oranları ve mali analiz ile erken uyarı sinyalleri konulu küçük testlerden de puan alacak ya da kaybedecektir. #Bilanço okuma #Erken uyarı sinyalleri #Kredilerde vade ve teminat yapısı #Fiyatlama Makroekonomik ve sektörel veriler ışığında hedef müşterilerin belirlenmesi Müşterilerin Kredi Limitlerinin Oluşturulması Finansal tabloların ve firmalara ilişkin diğer bilgilerin analizi Müşterinin faaliyetlerinin incelenerek kredi ihtiyaçlarının tespiti Yapılan analiz sonucunda uygun kredi tipi, vade ve teminat koşullarının belirlenerek, kredi limitlerinin oluşturulması Müşterilerden gelen kredi kullanım taleplerinin değerlendirilmesi, kredilerin fiyatlandırılması ve kullandırımı Kredi ihtiyacının firma faaliyetleri ile talep edilen vade ve teminat tipi ile uyumu Rekabet Koşulları, ekonomik veriler, sektör ve firma haberleri dikkate alınarak kredinin fiyatlandırılması Kredi kullandırımından sonra, değişen piyasa koşullarında oluşacak yeni risklerin ve maliyet değişimlerinin takibi, değerlendirilmesi ve bunlarla ilgili gerekli aksiyonların zamanında alınabilmesi Kredilerde erken uyarı sinyalleri Dönemsel olarak finansal tablolar, genel ekonomik durum, sektör ve firma özelindeki gelişmelerin izlenerek sorunlu hale gelebilecek kredilerin tespiti ve bu doğrultuda alınabilecek aksiyonlar Genel değerlendirme Simülasyon sonunda katılımcıların süreç boyunca aldıkları kredi kararlarının; şube bilanço ve gelir tablolarına yansıması üzerinden genel değerlendirme yapılacaktır. Etkin kredi kullandırımı ve yönetimi ile ilgili belirlenmiş kriterler üzerinden katılımcıların yetkinlikleri ölçülecektir. Bilir: Bilanço okumayı bilir. Anlar: Müşterinin ihtiyacını anlar. Yapar: Erken uyarı sinyalleri çerçevesinde çözüm odaklı aksiyon planı yapar. Eğitime, perakende bankacılık şube pazarlama ve satış ekipleri, ticari bankacılık şube pazarlama ve satış ekipleri katılımda bulunabilir. Teknik i Mesleki Gelişim, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Sonuç Odaklılık Operasyonel Takip ve Bilinç, Maliyet, Fiyatlama TBB Eğitim Merkezi 2 gün Zeynep Karakaya Baş. Tarihi : 9 Mart 2018, Cuma - Bitiş T.: 10 Mart 2018, Cumartesi TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

10 KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi öncesi aşamasından başlayan ve kredide risk doğması halinde tasfiyesine kadar ki sürece ilişkin olarak teorik ve pratik bilgilerin aktarılması amaçlanmaktadır. #Koruyucu hukuk #Hukuki farkındalık Bilir: İlgili iç ve dış mevzuatı bilir. Anlar: Kredilerdeki hukuki sorunların önemini anlar. Yapar: Hızlı çözüm isteyen müşteriyi anlayarak, banka-müşteri dengesini sağlayıp, hukuki bazda işlem yapar. Pazarlama, operasyon, risk izleme ve hukuk departmanlarında çalışan personel başta olmak üzere; kredilerin tahsis ve tasfiyesinde görev alan çalışanlara yöneliktir. Kredilerin Tahsisi Aşamasında Kredi Sözleşmelerinin Düzenlenmesi ve İmzalanmasında Dikkat Edilecek Konular Muhataplardan Talep Edilecek Belgeler ve Bilgiler Gerçek Kişi ise Tüzel Kişi ise Vekalet ile İşgörme Halinde Banka Lehine Tesis Edilecek Belirli Teminatlar. Kambiyo Senetleri ( Çek, Bono ve Poliçede Şekil Şartları ile Tevdii Usulleri) Taşınmaz Rehni Taşınır Rehni Ticari İşletme Rehni Kefalet Temlik Garanti Sorunlu Kredilerde, Yasal Takibe Karar Verilmesi Halinde İşlemler Teminatların Değerlendirilmesi ve Ek Teminat Alınması Hesap Özetlerinin Önemi ve Hukuki Durumu Hesap Kat ı ve İhtarnamede Dikkat Edilecek Konular ile Hukuki Sonuçları Yasal Takip için Hazırlanacak Dosyanın İçeriği ve İstihbaratın İletilmesi Yasal Takiplere Ait Bazı Kavramlar ve Pratik Bilgiler Dava Yolu Takip Yolu Ayrımı ve Çeşitleri Haciz Yolu ile Takip İflas İpoteğin Paraya Çevrilmesi Konkordato İhtiyati Haciz-İhtiyati Tedbir Muvazaalı İşlemler ve Tasarrufların İptali Davaları Gönderilen Haciz İhbarnamelerine Karşı Banka Personelince Yapılacak İşlemler Uygulamada Karşılaşılan Sorunların Tartışılması Takım Çalışması ve İşbirliği, İletişim, Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Koordinasyon Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Hukuki Bilinç Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 3 gün Avukat Emel Tezcan Baş. Tarihi : 19 Mart 2018, Pazartesi - Bitiş T.: 21 Mart 2018, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ UYGULAMA AĞIRLIKLI İNŞAAT TAAHHÜT FİRMALARININ KREDİ DEĞERLİLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ Seminerde, inşaat taahhüt firmalarının mali yapılarının incelenmesi ve kredilendirmede diğer sektörlere göre farklılıkların

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Seminerde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde;

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIKTA SORUNLU KREDİLERİN YÖNETİMİ VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Seminerde bankacılık sektörünün en önemli gündem konularından biri olan problemli kredilerin teşhisi ve yönetimi hakkında katılımcıların

Detaylı

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir.

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. 1. İŞ MÜKEMMELLİĞİ Seminerde basarılı, etkili, istenen sonuçları üreten mükemmel ve profesyonel olmak için gerekli, bilgi, beceri, tutum, bakıs açısı ve davranıslar hakkında bilgi aktarılması amaçlanmaktadır.

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜRKİYE EKONOMİSİ VE FİNANSAL PİYASALAR Seminerde, makro iktisat kavramları ve araçları kullanılarak Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ve bu gelişmelerin finansal piyasalara etkilerinin değerlendirilmesi

Detaylı

Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar

Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar Kimler Katılmalı: Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar veya yöneticileri, Banka veya finansal kurumlarda çalışan ve müşteri gözüyle hazine

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIK MUHASEBESİNDE DÖNEM SONU İŞLEMLERİ: REESKONTLAR VE KARŞILIKLAR Seminerde, katılımcıların krediler ile ilgili olarak ayrılması gereken genel ve özel karşılıklar ile aktif ve pasif hesaplarla

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TEMEL BANKA MUHASEBESİ Seminerin amacı, katılımcılara, temel muhasebe kavramlarını, süreçlerini, kayıt yöntemlerini örnek çalışmalarla açıklamak, muhasebe evrakları, kanuni defterler ve finansal tablolar

Detaylı

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144 Tarih : 28-29 Haziran 2016 Salı/Çarşamba (09:30-17:00) Yer : Hilton ParkSa-Maçka

Detaylı

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. DÜNYADA VE TÜRKİYE`DE EKONOMİ VE PİYASALARLA İLGİLİ SON GELİŞMELER Seminerin amacı, makroekonomik göstergeleri yorumlayarak

Detaylı

YENİDEN YAPILANDIRMA SÜRECİNDE KDM FİNANSAL DANIŞMANLIK. Eylül 2014

YENİDEN YAPILANDIRMA SÜRECİNDE KDM FİNANSAL DANIŞMANLIK. Eylül 2014 YENİDEN YAPILANDIRMA SÜRECİNDE KDM FİNANSAL DANIŞMANLIK Eylül 2014 İÇİNDEKİLER Şirketlerin Karşılaşabileceği Finansal Problemler Yeniden Yapılandırma Kavramı ve Yöntemleri Yeniden Yapılandırma Süreci ve

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir.

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir. 1. Risk Odaklı İç Denetim Gerek uluslararası düzenlemeler ile yurt içi düzenlemelere uyum, gerekse de bankaların risk profillerinin önceliklendirilerek denetim kaynaklarının bu amaçlara göre yönlendirilmesi

Detaylı

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ----

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- Neden Finans Eğitimi? Günümüzün iş dünyasında, tüm yönetici ve çalışanlardan finansal verileri göz önünde bulundurarak hızlı ve doğru karar

Detaylı

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. BANKALARDA İŞ HUKUKU UYGULAMALARI, GÜNCEL SORUNLAR VE PRATİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (2014-2015 YILI YARGITAY İLKE KARARLARI IŞIĞINDA) Seminerde, özellikle

Detaylı

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI EĞĠTĠM 2009 TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI Eğitim programımıza; SPK sınavlarına hazırlananlar; Bankaların Hazine Fon Yönetimi,Risk

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILAR İÇİN TEMEL GÖSTERGELERİN, RAPORLARIN İZLENMESİ VE OKUNMASI Eğitimde bankacıların ulusal ve uluslararası boyutta yayınlanan temel göstergeleri ve raporları irdelemeleri ve yorumlamalarına yardımcı

Detaylı

Exit Plan Çıkış Stratejisi

Exit Plan Çıkış Stratejisi Exit Plan Çıkış Stratejisi 2 İçindekiler Proje yaklaşımı ve kapsamı Projeye genel bakış Proje adımları ve ürünler Aksiyon planı ve performans kriterleri Proje organizasyonu 3 Proje yaklaşımı ve kapsamı

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Yatırım (Sermaye Bütçelemesi) ve Finanslama Kararları Şirket Nedir? Finansal Yönetici Kimdir? Şirketin Amaçları Finansal piyasalar ve kurumların

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1- Banka, Kredi ve Kredi sayılan işlemlerde karşılaşılan

Detaylı

Bankacılıkta Kredi Tahsisi

Bankacılıkta Kredi Tahsisi Bankacılıkta Kredi Tahsisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet YAZICI BANKACILIKTA KREDİ TAHSİSİ Tüm Yönleri İle Uygulamada Kredi Tahsisi Müşteri Ziyaretinden İzlemeye Kredi Süreci Ziyaret, İstihbarat, Mali Analiz,

Detaylı

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. TÜM EKONOMİK VERİLERİ İYİ ANLAMAK VE DOĞRU YORUMLAMAK Seminer, Türkiye`de ve dünya piyasalarında açıklanan ekonomik verilerin

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

EK: 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE)

EK: 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) EK: 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye B) Kanuni Yedek Akçeler (Muhtemel Zararlar Karşılığı) C) İhtiyari ve Fevkalade Yedek Akçeler D) Hesap

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ Dr. Korcan Demircioğlu T. Garanti Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Operasyonel Risk Yönetiminin Önemi Amaçları ve Hedefleri Nelerdir? Hedefler Amaçlar Daha

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık...

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... ...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... Deriva İle Tanışın Deriva Danışmanlık ve Eğitim reel ve mali sektör

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin (Banka) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapısına

Detaylı

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel

Detaylı

İçindekiler. Yatırım Fonları. Şirket Profili IV. II. Kimler Varlık Yönetimi Servisi Alır? Şirket Bonosu III. Varlık Yönetimi Strateji

İçindekiler. Yatırım Fonları. Şirket Profili IV. II. Kimler Varlık Yönetimi Servisi Alır? Şirket Bonosu III. Varlık Yönetimi Strateji Varlık Yönetimi İçindekiler I. Şirket Profili IV. Yatırım Fonları II. Kimler Varlık Yönetimi Servisi Alır? V Şirket Bonosu III. Varlık Gruplarımız VI. Varlık Yönetimi Strateji VII. Özel Varlık Danışmanlığı

Detaylı

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler UNVAN VE GÖREVLER YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili aracı kurumlar için geçerlidir.) Genel Müdür (kısmi veya geniş yetkili

Detaylı

FACTORING. M. Vefa TOROSLU

FACTORING. M. Vefa TOROSLU FACTORING M. Vefa TOROSLU Factoring in Tanımı Factoring, vadeli satış yapan firmaların her türlü mal ve hizmet satışından doğan alacak haklarını factor adı verilen finansal kuruluşlara satmak suretiyle

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Züccaciyeciler Derneği

Züccaciyeciler Derneği 31 Aralık 2017 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu 27 Haziran 2018 Bu rapor, 3 sayfa bağımsız denetim raporu ve 8 sayfa finansal tablolar ve tamamlayıcı notlarından

Detaylı

EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE)

EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye (Tebliğ'in 2B Fıkrası Doğrultusunda Onaylı) B) Kanuni Yedek Akçeler (Muhtemel Zararlar Karşılığı)

Detaylı

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt Departman Ad/Panel/Yer Tarih Yatırım Finansman Kurumsal Kimliğimiz Ürün ve Hizmetlerimiz 2 Türkiye nin ilk özel aracı kurumu olarak, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI

TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI EĞĠTĠM 2009 TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI DEĞERLEME UZMANLIĞI SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI hazırlananlar ile konuya ilgi duyan herkes katılabilir Program,Değerleme Uzmanlığında yer alan 5 Modülden oluşmuş

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel göstergelere bakar ve bu verilere göre o işletme hakkında ana

Detaylı

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 İşletme Finansmanı ix İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 I. Finans, Finansman ve Finansal Yönetim Nedir? 5 Finansal Hizmetler, 6; Finansal Yönetim, 6; Finansal Yönetimin Öğrenilmesi,

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ SATIŞIN GÜCÜ Müşterilerin ürünleri etkin kullanarak kuruma bağlılığının artması temel amaçtır. Bu süreçte farklı ürünlerin etkin kullanımı için verilen hizmetin ihtiyacı karşılaması ve potansiyel ihtiyaçları

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Müfredat I. Yarıyıl Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Kredi AKTS Güz 3 3 6 Dili Seviyesi Yüksek Lisans Türü Zorunlu Amacı Öğrencilerin bilim ve bilim felsefesi konusunda

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri

28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri 28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri Yönetici Özeti: 28.06.2012 tarihinde yayımlanan Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik ile

Detaylı

KONSOLİDE EDİLMEMİŞ MALİ TABLOLAR ESAS ALINARAK DÜZENLENE SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE)

KONSOLİDE EDİLMEMİŞ MALİ TABLOLAR ESAS ALINARAK DÜZENLENE SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) EK : 1 KONSOLİDE EDİLMEMİŞ MALİ TABLOLAR ESAS ALINARAK DÜZENLENE SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye B) Kanuni Yedek Akçeler C) İhtiyari ve

Detaylı

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Dr. Gökçen TURAN Sermaye Piyasası Kurulu Başuzman Hukukçu. Menkul Kıymetleştirme ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler

Dr. Gökçen TURAN Sermaye Piyasası Kurulu Başuzman Hukukçu. Menkul Kıymetleştirme ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler Dr. Gökçen TURAN Sermaye Piyasası Kurulu Başuzman Hukukçu Menkul Kıymetleştirme ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR...XV BİBLİYOGR AFYA... XVII KONUNUN

Detaylı

Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları

Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları Seminer Adı Eğitmen Adı Seminer Tarihi Finansal Risk Yönetimi Oğuz Kemal Bulut 26-27 Şubat 2009 Banka Muhasebesi Prof.Dr.

Detaylı

LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER

LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER Unvan ve Görevler YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili aracı kurumlar için geçerlidir.)

Detaylı

T Ü B İ T A K. TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI

T Ü B İ T A K. TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI Ülke ekonomisine katma değer sağlayabilecek nitelikte yenilikçi,

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) Paylar - Bankacılık PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07/03/2000 30/06/2018 tarihi itibarıyla - Demir, Çelik

Detaylı

YATIRIMLARINIZI DİLEDİĞİNİZ VADE SEÇENEKLERİYLE DEĞERLENDİREN GETİRİ VAKIFBANK'TA TALEP TOPLAMA 14-15-16 OCAK 2013

YATIRIMLARINIZI DİLEDİĞİNİZ VADE SEÇENEKLERİYLE DEĞERLENDİREN GETİRİ VAKIFBANK'TA TALEP TOPLAMA 14-15-16 OCAK 2013 YATIRIMLARINIZI DİLEDİĞİNİZ VADE SEÇENEKLERİYLE DEĞERLENDİREN GETİRİ VAKIFBANK'TA TALEP TOPLAMA 14-15-16 OCAK 2013 Yasal Uyarı Bu doküman Yatırımcıya bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olup, kaynak olarak

Detaylı

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur?

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? BAŞVURU ÖNCESİ Ön Koşul: Müracaat eden markanın Türkiye de tescilinin yapılmış olması, yurtdışında da ibraz edeceği İş Planında belirtilecek hedef pazarlarının en

Detaylı

EĞİTİMLERİ NİSAN - HAZİRAN 2015. Kurumsal

EĞİTİMLERİ NİSAN - HAZİRAN 2015. Kurumsal TKYD EĞİTİMLERİ NİSAN - HAZİRAN 2015 Kurumsal TAKVİMİNİZE NOT EDİNİZ! 2015 GİRİŞİM SERMAYESİ VE FİNANSMAN KAYNAKLARI NİSAN MAYIS HAZİRAN PZT SAL ÇAR PER CUM CTS PAZ PZT SAL ÇAR PER CUM CTS PAZ PZT SAL

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-4 A TANITICI BİLGİLER 1-2 B PERFORMANS BİLGİSİ 3 C DİPNOTLAR 4

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-4 A TANITICI BİLGİLER 1-2 B PERFORMANS BİLGİSİ 3 C DİPNOTLAR 4 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-4 A TANITICI BİLGİLER 1-2 B PERFORMANS BİLGİSİ 3 C DİPNOTLAR 4 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 26.05.2017 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

Yatırım Komitesi profesyonel yöneticilerden oluşan bir ekiple yapılandırılmıştır.

Yatırım Komitesi profesyonel yöneticilerden oluşan bir ekiple yapılandırılmıştır. Yatırım Felsefesi Fon yönetiminde felsefemiz, dürüst, güvenilir,şeffaf ve sürekli kendini geliştiren, yatırımcı mutluluğunu ve uzun vadeli kazancını herşeyden önde tutan bir anlayışla hizmet etmektir.

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 31 ARALIK 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 OCAK - 31 ARALIK 2018 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ Halka arz tarihi: 20/11/2015 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI

FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI FİNANSAL KURUMLAR PARA PİYASASI KURUMLARI Bankalar Merkez Bankaları Ticaret Bankaları Yatırım Bankaları Kalkınma Bankaları Katılım Bankaları Eximbank BDDK Uluslararası Bankacılık BANKALAR Finansal Aracılık

Detaylı

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu Doküman No Hazırlayan Onaylayan MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi Creditwest Muhasebe Müdürlüğü Creditwest Yönetim Kurulu Yürürlük Tarihi 16.05.2018 Revizyon -No 5.0 1 İç Yönerge Tarih:16.05.2018 İç Yönerge

Detaylı

AZİMUT PYŞ SERBEST (DÖVİZ) FON

AZİMUT PYŞ SERBEST (DÖVİZ) FON 2 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ Halka arz tarihi: 2 Ocak 2017 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ASHMORE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM 1 13 1. EKONOMİK SİSTEM 2 2. FİNANSAL SİSTEM 5 3. FİNANSAL SİSTEMİN UNSURLARI 8 4. FİNANSAL PİYASALARIN YAPISI 9 4.1. Borç ve Öz Sermaye Yapısı 9 4.2.

Detaylı

4) Merkezi takas kurumu na üye olabilmenin kriterleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

4) Merkezi takas kurumu na üye olabilmenin kriterleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 1) Aşağıdakilerden hangisi MKK ya üye değildir? A) İhraççı kuruluşlar B) Yatırım kuruluşları C) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu D) Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası E) Merkezi takas kuruluşları 2) Merkezi

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU KREDİLERİNİN GELİŞİMİ VE PERFORMANSINA İLİŞKİN BİLGİ NOTU

KREDİ GARANTİ FONU KREDİLERİNİN GELİŞİMİ VE PERFORMANSINA İLİŞKİN BİLGİ NOTU MART 2018 KREDİ GARANTİ FONU KREDİLERİNİN GELİŞİMİ VE PERFORMANSINA İLİŞKİN BİLGİ NOTU Denetim IV Daire Başkanlığı BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU KREDİ GARANTİ FONU KREDİLERİNİN GELİŞİMİ VE PERFORMANSINA

Detaylı

SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI. Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012

SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI. Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012 SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012 Operasyonel Risk ve Sigortacılık 1. Aşırı düzenleme 16. Siyasi sarsıntı ve baskılar 2. Doğal afetler 17. Yeni riskleri

Detaylı

BİZİM PORTFÖY İKİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

BİZİM PORTFÖY İKİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi: 18.02.2013 BİZİM PORTFÖY İKİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi

Detaylı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 31.03.2015 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30.06.2017 tarihi itibarıyla Fon'un

Detaylı

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ Sayın İlgili: İç denetim teknik bir uzmanlık alanı olmanın ötesinde çok temel bir yönetim aracıdır. Yönetim sürecinin temel bir unsuru olan kontrol ve izleme rolü iç denetim

Detaylı

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. TEMİNAT SÖZLEŞMELERİ VE YENİ TAŞINIR REHNİ KANUNU Seminer, mevzuat, banka ve yargı uygulamaları ile yeni Borçlar Kanunu`nun ilgili değişikliklerini

Detaylı

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...xiii ÖN SÖZ... xv TABLOLAR LİSTESİ... xvii ŞEKİLLER VE GRAFİKLER LİSTESİ... xix BİRİNCİ BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ 1. Bankacılık Faaliyet Alanları... 1 1.1. Mevduat

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Türkiye

Detaylı

TKBB 2015-2016 DÖNEMİ EĞİTİM ÇİZELGESİ

TKBB 2015-2016 DÖNEMİ EĞİTİM ÇİZELGESİ A - GENEL BANKACILIK HUKUK - KATILIM BANKACILIĞI KİŞİSEL GELİŞİM EKİM 2015 1-2- 3- Bankacılık Kanunu (1. grup) Bankacılığı (1.grup KONYA) Faizsiz Bankacılıkta Hazine ve Sermaye Piyasası Ürünleri Eğitimi

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS İÇERİĞİ Ders Adı Ders Türü Finansın İlkeleri Zorunlu DERS HEDEFİ Finansın İlkeleri dersini alan öğrenciler aşağıdaki becerileri kazanacaktır: Finans nedir ve çalışma alanları nelerdir sorularına cevap

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir. A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 23 Temmuz 2014 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fon un Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri Portföyünde

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 08/04/1996 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

Operasyonel Risk ve Sigortacılık

Operasyonel Risk ve Sigortacılık SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012 Operasyonel Risk ve Sigortacılık 1. Aşırı düzenleme 16. Siyasi sarsıntı ve baskılar 2. Doğal afetler 17. Yeni riskleri

Detaylı

TBB-KKBB Eylül-Aralık 2008 Eğitim Takvimi

TBB-KKBB Eylül-Aralık 2008 Eğitim Takvimi TBB-KKBB Eylül-Aralık 2008 Eğitim Takvimi Seminer Adı Eğitmen Tarih Temel Satış Becerileri Prof.Dr.Erdoğan Taşkın 18-19 Eylül 2008 Haliç Ünv. Grup Çalışmalarında Grup Prof. Dr. Cavide Uyargil 25-26 Eylül

Detaylı

VAKIFBANK BANKA BONOLARINI HALKA ARZ EDİYOR TALEP TOPLAMA 13-14-15 MAYIS 2013

VAKIFBANK BANKA BONOLARINI HALKA ARZ EDİYOR TALEP TOPLAMA 13-14-15 MAYIS 2013 VAKIFBANK BANKA BONOLARINI HALKA ARZ EDİYOR TALEP TOPLAMA 13-14-15 MAYIS 2013 Yasal Uyarı Bu doküman Yatırımcıya bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olup, kaynak olarak Vakıfbank tarafından kamuya açıklanan

Detaylı

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ Dr. Emre BALIBEK Genel Müdür Yardımcısı Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü E-posta: emre.balibek@hazine.gov.tr İÇERİK Hazinede

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2011 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

ZİRAAT PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. KATILIM ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ZİRAAT PORTFÖY KISA VADELİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU

ZİRAAT PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. KATILIM ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ZİRAAT PORTFÖY KISA VADELİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU ZİRAAT PORTFÖY KISA VADELİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU 26.05.2017 31.12.2017 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR İÇİNDEKİLER

Detaylı

(Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler

(Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler (Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler Unvan ve Görevler YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili

Detaylı