HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız."

Transkript

1 HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

2 TEMİNAT SÖZLEŞMELERİ VE YENİ TAŞINIR REHNİ KANUNU Seminer, mevzuat, banka ve yargı uygulamaları ile yeni Borçlar Kanunu`nun ilgili değişikliklerini ele almayı amaçlamaktadır. #Sağlamlık #Risk #Tercihler #YeniMevzuatBilgisi Bilir: Teminat sözleşmelerinin geçerlilik koşullarını ve sağlamlık kriterlerini bilir. Anlar: Teminatta değişiklik veya yenileme gereğini anlar Yapar: Mevzuta uymayan hususları düzeltir. Kredi işlemleri yapan bankacıların katılımına yöneliktir. Genel Olarak Teminatlar Kişisel ve Nesnel Teminat Ayırımı Kişisel (Şahsi) Teminatlar Kefalet Geçerlik Koşulları Kefalet Ehliyeti, Firma Kefaletleri Türleri Kefilin Sorumluluğu ve Sorunları Süreli, Süresiz Kefalet Sona Ermesi Garanti Sözleşmesi Sözleşmenin Yapısı ve Kefaletten Farklar Garanti Taahhüdü Olarak Teminat Mektupları Mektup İçeriği (Karşılanacak Riskin Kapsamı) Garantörün Sorumluluğu ve Sona Ermesi (Riskin Ortadan Kalkması) Garantör Banka nın Mektup Lehdarına Rücu Etmesi Nesnel (Ayni) Teminatlar Genel Olarak Rehin Hukuku Taşınmaz Rehni (İpotek) Sözleşmenin Kurulması, İpotek Verme Ehliyeti İpotek Anlamında Özen Gösterilmesi Gereken Hususlar Derece Sistemi Teminatın Kapsamı İpotek Türleri (Kesin Alacak ve Limit İpotekleri) İpoteğin Paraya Çevrilmesi (Kanuni Takipte Yaşanan Sorunlar) Taşınır Rehni Genel Olarak Taşıt Araçları Üzerinde Rehin Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Getirdiği Yenilikler Alacak Hakları Üzerinde Rehin Tesisi Kredi Sözleşmelerinde Yer Alan Genel Rehin Şartı Rehin Blokaj Taahhütleri Teminat Olarak Kambiyo Senetleri Yasal Açıdan Kredi Sözleşmelerinin Teminat Fonksiyonu ve İşleyişi Banka Uygulamaları Açısından Kredi Sözleşmelerinin Teminat Olarak Kullanılması (Özellikle Teminat Amaçlı Çekler) Teknik Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık ) Sonuç Odaklılık, Koordinasyon Mevzuat i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ömer Sivrihisarlı Baş. Tarihi : 3 Nisan 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 4 Nisan 2017, Dalı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

3 BANKACILIKTA BORÇLAR HUKUKU VE TİCARET HUKUKU Seminerde, bankacılık faaliyetlerinin Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku yönünden irdelenmesi, bankacılık iş ve işlemlerinde ortaya çıkan Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku düzenlemeleri hakkında bilgilendirme yapılması ve uygulamada dikkat edilmesi gereken hukuki düzenlemelerin açıklanması amaçlanmaktadır. #Borçlar hukuku ve Ticaret hukuku #Bankacılıkta Borçlar ve Ticaret Hukuku #Mevzuata Hakimiyet #Mevzuat #Yükümlülükler #Hukuki düzenlemeler #Hukuki Uygunluk #Hukuki riskler Bilir: Bankacılık faaliyetleri yönünden Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku düzenlemelerini bilir. Anlar: Bankacılık iş ve işlemlerinde uyulması gereken Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku düzenlemelerinin önemini ve etkisini anlar. Yapar: Mevzuata uygun olarak işlem yapar. Seminere, bankacılık faaliyetlerindeki hukuki ilişkileri irdelemek isteyen tüm banka çalışanları katılabilir. Bankacılıkta Borçlar Hukuku Kavramları ve Uygulaması Borç İlişkileri - Kaynakları Haksız Fiil Sebepsiz Zenginleşme Sözleşmeler Genel İşlem Koşulları Temsil Kusursuz Sorumluluk Yardımcı Kişilerin Fiillerinden Sorumluluk Sorumsuzluk Anlaşmaları Borcu Sona Erdiren Nedenler Müteselsil Borçluluk Müteselsil Alacaklılık Borç İlişkilerinde Taraf Değişiklikleri Alacağın Devri Borcun Üstlenilmesi Borca Katılma Malvarlığının veya İşletmenin Devralınması Vekalet Sözleşmeleri Bankacılık Faaliyetlerinde Vekaletnameler ve Karşılaşılan Sorunlar Ticari Temsilciler Ticari Vekiller Adi Ortaklık Sözleşmesi Garanti Sözleşmeleri Banka Teminat Mektupları Banka Kredi Teminat Sözleşmeleri Kefalet Sözleşmesi İpotek Rehin Bankacılıkta Ticaret Hukuku Ticari işletme - Tacir Ticaret Sicili İmza Sirküleri Cari Hesap Şirketler Hukuku Kıymetli Evrak Hukuku Kambiyo Senetleri Poliçe Bono Çek Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı Teknik Planlama ve Organizasyon, Performans Geliştirme, Koordinasyon Operasyonel Takip ve Bilinç, Mevzuat, İç Sistemler ve Denetim i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Banu Özşuca Saatci Baş. Tarihi : 5 Nisan 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 6 Nisan 2017, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

4 TÜKETİCİ KREDİLERİ VE NPL Seminerde, NPL kavramının tüketici kredileri tarafından yansımalarının kredi veren kuruluşlara ve piyasalara etkileri hakkında katılımcıların bilgi sahibi olması ve bankacı katılımcıların kendi şube ve portföylerinde bulunan kredileri, NPL oranları dikkate alınarak yönetme becerisinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. #tüketicikredileri #tüketicifinansmanı #mevzuat #bireyselkrediler #npl #sorunlukrediler Bilir: NPL kavramı ve sorunlu tüketici kredilerinin unsur ve etkilerini bilir. Anlar: Sorunlu kredilerin mikro ve makro düzeyde etkilerini anlar. Yapar: Kredi portföyünü daha karlı ve iyi hale getirir. Tüketici Finansmanı Nedir İhtiyaç-Risk ve Finansman Kavramları Dünya da ve Türkiye de Tüketici Kredileri Tüketici Kredilerinin Tarihsel Gelişimi ve Ürün Bazlı Dağılımı Tüketici Kredi Ürünlerine Genel Bakış Gerçek Kişi Neden Kredi Alır? Sorunlu Kredi Nedir? Kredi Neden Sorunlu Olur? Sorunlu Tüketici Kredilerinde Güncel Rakamlar ve Değerlendirmeler Kredi Ürün Çeşitlerinin NPL oranlarına Yansımaları Mevzuat Ne Söyler? Teminat Nedir ve Sorunlu Krediyi kurtarır mı? Kredi Portfoyümü NPL Açısından Daha İyi Duruma Nasıl Getirebilirim? Mesleki Gelişim ve Yenilenme Planlama ve Orhanizasyon, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon Seminere, sorunlu tüketici kredileri ile ilgili bilgi edinmek isteyen ve NPL kavramının etkilerini öğrenmek ve uygulamada bu bilgileri kullanmak isteyen banka çalışanları ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Teknik i Mevzuat, Operasyonel Verimlilik, İkna TBB Eğitim Merkezi 1 gün Setenay Çatalkaya Baş. Tarihi : 10 Nisan 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 10 Nisan 2017, Pazartesi TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

5 PRATİK HUKUK ÇALIŞMALARI (SON YASA DEĞİŞİKLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE) Bankacıların uygulamada en sık karşılaştığı hukuki sorunların, son yasa değişiklikleri de dikkate alınmak suretiyle, tartışmalı olarak karşılıklı değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. #Güncel mevzuata uyum #Hukuki perspektif Bilir: Güncel mevzuat değişikliklerini bilir. Anlar: Hukuka uygun işlem yapmanın önemini anlar. Yapar: Güncel dış ve iç mevzuatla uyumlu işlem yapar. Şubeler ve Genel Müdürlüklerde çalışan pazarlama, operasyon, idari takip, risk kontrol, krediler, tahsis, teftiş, iç kontrol, iş akışı ve nakit yönetimi, teminat kontrol yönetmen ve yetkilileri başta olmak üzere konuyla ilgili tüm bankacıların katılımına yöneliktir. Gerçek ve Tüzel Kişilerde Hukuki İşlem Ehliyeti Huzurda Asillere İmza Esasları, Gözleri Görmeyen ya da Okur-Yazar Olmayanlarda Yapılacaklar Huzurda Asillere İmza Esasları, Gözleri Görmeyen ya da Okur-Yazar Olmayanlarda Yapılacaklar İmza Mührü ya da Parmak Basarak İmzalama, Farklı İmza Atanlar İmza İnkarı Yaş ve Hayat Sigortası Konusu,Önemi Ölüm ve Miras Hukukunun Bankamızdaki İşlemlere Etkisi Ticaret Sicili Gazeteleri, Kuruluş-Esas Sözleşme ve Değişiklikleri İmza Sirküleri ve Temsil-İlzamda Süre Var mıdır? Ticaret Ünvanı ve Kaşe Hususu Temsilcilerle İşlem Yapılması Halinde Dikkat Edilecek Konular Yasal Temsilciler (Veli, Vasi, Kayyum) İradi Temsilciler (Vekil-Vekaletnameler-, Ticari Vekil, Ticari Mümessil) Talimat ve/veya Faksla İşlem Yapma Sözleşmelerin İmzalanmasında Dikkat Edilecek Konular Kredi Sözleşmelerinin Teslimi Kredi Sözleşmesinin Her Sayfasının İmzalanması Hususu Rehin Sözleşmeleri Kefalet Sözleşmeleri Şirketin Kefalet Vermesi ve Çapraz Kefaletler Kefaletin, Aval ve Garantiyle Karşılaştırılması Kefilin Sorumluluğunun Sınırı nedir? Yeni Borçlar Yasasının Kefaletle İlgili Hükümleri Kefalet Nasıl Sona Erdirilir? Yeni Çek Yasasının Getirdiklerinin Kısaca Değerlendirilmesi Alacağın Tahsili Aşamasına Ait Bazı Pratik Bilgiler İhtiyati Tedbir-İhtiyati Haciz Nedir? Kambiyo Senetlerinin ( Munzam Senet- Finansman Senedi) Alacaklıya Yasal Takipte Sağladığı Olanaklar Nelerdir? Şemayla Anlatım. Haciz İhbarnameleri Muvazaalı ( Danışıklı) Devirler ve Açılacak Davaların Değerlendirilmesi Teknik i Takım Çalışması ve İşbirliği, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık, Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Denetleme Mevzuat, Hukuki Yorum Yetisi, Hukuki Bilinç Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 2 gün Emel Tezcan Baş. Tarihi : 12 Nisan 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 13 Nisan 2017, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

6 ÇEK HUKUKU Seminerde çek kullanımı ve ibrazında uygulamada karşılaşılan sorunların, ilgili mevzuat çerçevesinde tartışmalı olarak incelenmesi amaçlanmaktadır. #Çek Kullanımı ve İbrazı #Sorunlar #Çözümler #Sorumluluk Bilir: Çeklerde şekil şartlarını ve bankanın sorumluluğunu bilir. Anlar: Hangi durumlarda hukuka danışılması gerektiğini anlar Yapar: Çek işlemlerini kendinden emin olarak yapar. Konu ile ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. Çeklerin Diğer Kambiyo Senetlerinden Farkları İleri Keşide Tarihli Çek Uygulaması Çeklerde Biçim Koşullarına Bağlı Sorunlar Biçim Bozukluk ve Eksiklikleri Çeklerde Düzeltmeler (Bu Bağlamda TL YTL Yazılımlar) Keşideci İmzası, Sahte İmzalarda Bankaların Sorumluluk Kriterleri Ödemeden Men Talimatı Çeklerin Düzenleniş ve Devir Biçimleri Ciro İmzaları Emre ve Nama Yazılı Çeklerde Yetkili Hamil Kavramı Çeklerin İbrazı İbrazın Hukuksal Anlam ve Sonuçları Karşılıksızlık İşlemleri Karşılıksız Çeklere İlişkin Ödemeden Men Talimatı Çekin İbrazından Sonraki Hukuki Durum Haricen Ödeme Çeki Yazdıran Hamil Dışındakilerin Başvurusu Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık ) Sonuç Odaklılık, Koordinasyon Teknik Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Operasyonel Verimlilik i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ömer Sivrihisarlı Baş. Tarihi : 2 Mayıs 2017, Salı - Bitiş T.: 3 Mayıs 2017, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

7 TÜRKİYE`DE ARABULUCULUK SİSTEMİ Türkiye`de alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olarak yasalarımızda yer alan ve uyuşmazlık çözümlerinde aktif olarak deneyimlenen arabuluculuk sisteminin temel bileşenleri ve yasal süreçlerinin öğrenilerek, ekip çalışması içinde yer alan profesyonellerin görevleri sırasında karşılarına çıkan uyuşmazlıkların çözümünde sağlıklı ve verimli adımlar atmalarını sağlamak ve kişileri bir araya getirerek sağlıklı çözümler üretilmesine katkıda bulunmaları amacı ile bu eğitim hazırlanmıştır. #arabuluculuk #iletişim #mevzuat #uyuşmazlıkçözümü #problemçözümü #mediation Bilir: Arabuluculuk Sisteminin temel bileşenlerini, yasal düzenlemeleri, uyuşmazlık çözümünde etkilerini ve pratikte uygulama örneklerini bilir. Anlar: Uyuşmazlık çözümünde alternatif yöntemlerin varlığını ve bu konuda yasal süreçleri bilmenin iletişim yeteneği ile birleştirilerek problem çözümüne katkılarını anlar. Yapar: Uyuşmazlık halinde durum değerlendirmesi yaparak ilgili kişilere bilgilendirme ile ilk görüşmeleri ve yönlendirmeleri yapar. Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri ve Arabuluculuk Arabuluculuk (Mediation) Nedir? Sistemin Tarihsel Gelişimi ve Arabuluculuğun Temel İlkeleri Arabuluculuk Sisteminin Faydaları İyi bir Arabulucu Nasıl Olur? Türkiye de Arabuluculuğun Yasal Temelleri ve Uygulama Şekilleri Arabuluculuğun Konusu Arabuluculuk Kanunu ve Yönetmelik Hükümleri Arabuluculuk Sürecinin Yasal Çerçevesi Arabuluculuk Yöntemi ile Uyuşmazlık Nasıl Çözülür? Arabuluculuk ve İletişim Arabuluculuk Sisteminde İletişimin Önemi Güven Etkisi Dinleme ve Doğru Soru Sorma Taraf Analizi Örnek Vaka Çalışması Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme,Proaktif Davranış ve Duygu Kontrolü,İletişim,Güven Yaratma Planlama ve Organizasyon,Sonuç Odaklılık,Koordinasyon Mevzuat,Operasyonel Verimlilik,İkna Farklılıkları Yönetme Alternatif uyuşmazlık çözümleri hakkında bilgi edinmek isteyen ve yasal bir süreç olan arabuluculuk sisteminin esaslarını öğrenmek ve uygulamada bu bilgileri kullanmak isteyen yöneticiler ile birim, şube müdürleri, yönetici adayları ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. TBB Eğitim Merkezi 1 gün Setenay Çatalkaya Baş. Tarihi : 5 Mayıs 2017, Cuma - Bitiş T.: 5 Mayıs 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

8 BANKACILAR İÇİN BORÇLAR HUKUKU Seminer, banka ve yargı uygulamaları ile Borçlar Kanunu ile ilgili değişiklikleri ele almayı amaçlamaktadır #Mevzuata Hakimiyet #Risk #Tercihler Bilir: Borçlar Kanunu ile ilgili mevzuatı, iç prosedürleri bilir. Anlar: İç prosedürleri bilmenin, yasal düzenlemeler ile olan uyum ve yaptırımlara olan etkisini ve gereğini anlar. Yapar: Mevzuata uymayan hususları düzeltir. Seminer, şubelerde ve genel müdürlük`te çalışan pazarlama, operasyon, krediler, tahsis, teftiş, iç kontrol bölümlerinde çalışanlar başta olmak üzere konuyla ilgili tüm bankacıların katılımına yöneliktir. Borç ilişkisinin kaynakları Sözleşmeler (akitler) İcaba davet ve icap Kabul(örtülü kabul) Akitlerin türleri Akitlerin şekilleri Kredi Sözleşmeleri Genel işlem koşulları Kredi sözleşmelerinde dikkat edilecek konular Faiz Faiz oranları Yabancı para ile ödeme Temerrüt Faizi Temerrütün şartları ihtar şekilleri ve şartları Temerrüt faizi oranı Zaman aşımı Temsil Kanuni temsilciler Vekaletnamelerde dikkat edilecek konular Vekaletnamede ahs-u-kabz yetkisi Avukatlara verilen vekaletnameler Vekaletin sona ermesi Şirketlerin temsili Kefalete akdi Kefalet akdinin şartları Kefaletin türleri Kefilin hakları Kefaletin sona ermesi Garanti akdi (teminat mektupları) Genel hükümler Garanti akdinin kefalet akdinden farkları Teminat mektuplarının çeşitleri Teminat mektuplarında vade Garanti akdinden doğan sorumluluğun sona ermesi Alacağın temliki Borcun nakli Havale akdi Adi ortaklık Mesleki/ Bankacılık Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma er: Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma : Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Denetleme kler: Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma : Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Denetleme Mesleki/ Bankacılık Teknik : Mevzuat, Operasyonel Takip, Bilinç Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma : Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Denetleme Teknik : Mevzuat, Operasyonel Takip, Bilinç i: TBB Eğitim Merkezi 1 gün Özaydın Özpay Baş. Tarihi : 18 Mayıs 2017, Perşembe - Bitiş T.: 18 Mayıs 2017, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

9 KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU Seminerde, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu kapsamda kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken esaslar ile ilgili mevzuat hakkında bilgilendirme yapılması amaçlanmaktadır. #kişisel veri #kişisel verilerin koruması #kişisel verilerin işlenmesi #mevzuat #haklar #yükümlülükler #kişisel verilerin korunması kanunu #uyum Kişisel Verilerin Korunması Genel olarak değerlendirme Uluslararası Yaklaşımlar Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kanunun amaç ve kapsamı Kişisel verilerin işlenmesinde genel ilkeler Kişisel verileri işleme şartları Kişisel verilerle ilgili işlemler Haklar ve yükümlülükler Veri güvenliği Yaptırımlar Kişisel Verileri Koruma Kurumu Kişisel verilerin korunması yönünden Bankacılık Kanunu ve bankacılık faaliyetlerinin irdelenmesi Bilir: Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması ile ilgili hak ve yükümlülükleri, konuya ilişkin hukuki düzenlemeleri bilir. Anlar: Kişisel verilerin korunması ile ilgili düzenlemelerin amacını, kişisel verilerin işlenmesindeki sorumlulukları anlar. Yapar: Düzenlemelere uyum sağlar. Seminere kişisel verilerin iletilmesi, kişisel verilerin işlenmesi veya kişisel verilerin korunması sürecinde yer alan tüm banka çalışanları, kişisel verilere ulaşan görevliler, kişisel verilerin korunması ile ilgili mevzuata uyum sorumluları, denetim, kontrol, risk yönetimi çalışanları katılabilir. Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı, Kurumsal Farkındalık ve Etik Bilinci Planlama ve Organizasyon, Koordinasyon, Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sistemler ve Denetim Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak, Kurumsal Girişimcilik TBB Eğitim Merkezi 1 gün Banu Özşuca Saatci Baş. Tarihi : 18 Mayıs 2017, Perşembe - Bitiş T.: 18 Mayıs 2017, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

10 GÜNCEL HUKUKSAL DÜZENLEMELER Seminerde hukuk ve bankacılık ile doğrudan ilgili yasaların güncel düzenleme ve uygulamalarını ayrıntılı bir şekilde verilmesi ve katılımcıların bu bilgileri çalışma hayatlarına etkin bir biçimde yansıtmaları amaçlanmaktadır. Seminere katılanlar eğitim sürecinin sonunda; sözleşmelerin borçlar hukuku açısından öneminin farkına varacaklar, bankacılıktaki sözleşme türlerini borçlar hukuku açısından yorumlayabilecekler ve şahsi teminat sözleşmelerinin yeni yasaya göre farklarını göreceklerdir. #Hak #Teminat #Sözleşme inceleme #Kredi - Teminat ilişkisi #Banka hukukunu kavrama #Hukuktaki yenilikler #Temerrüt Bilir: Yeni düzenlemeler çerçevesinde bankacılık işlemlerinin yasal temellerini bilir. Anlar: Yeni yasaların banka düzenlemelerindeki farklılıklarını anlar. Yapar: Sözleşme, Kredi ve teminatlandırma sürecini yeni yasalara göre kavrar. Hak Kişiler Hak ve Fiil Ehliyeti Miras Hukuku Aile Hukuku -Eş Muvafakatnamesi Uygulamada Karşılaşılan Örnekler Kredi Tesisi Tüketiciyi Koruma Yasası Kredi Kartları Yasası Sözleşmeler, Bankacılık Sözleşmelerinin Düzenlenmesi ve İmzalanması Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Konular Vekaletname (Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar ve Konu Hakkındaki Yargı Kararları) Borçlar Kanunu İmza Beyannamesi Yeni Borçlar Yasası Hakkında Bilgi (İmza - Saklama Sözleşmeleri) İcra Dosya Örnekleri Takip Hukuku Açısından Karşılaşılan Zorluklar Teminat Hukuku Kefalet Çeşitleri Uygulamadaki Örnekler - Yeni Borçlar Kanunu Hakkında Bilgi Uygulamada Karşılaşılan Aksaklıklar Çek Kanunu ve Yenilikleri Uygulama Örnekleri Elektronik İmza Kanunu Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık), Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı Güncel hukuk düzenlemeleri, gelişimi ve bankacılığa yansımaları hakkında yeniliklerini takip etmek isteyen banka yönetici ve yönetici adayları katılımda bulunabilirler. Teknik i Bilgi İzleme Ve Operasyonel Takip, Sorumluluğu Devretme, Sonuç Odaklılık Hukuki Alt Yapıya Hakim Olmak, Mevzuat, Operasyonel Takip Ve Bilinç, İç Sistemler Ve Denetim, Operasyonel Verimlilik Değişimi Okuyabilmek Ve Geleceği Kurgulamak, Farklılıkları Yönetme, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ayşen Türktekin Cinoğlu Baş. Tarihi : 22 Mayıs 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 23 Mayıs 2017, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

11 BANKACILIK KANUNU Seminerde 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve ilgili yayınlanmış bulunan tebliğ ve yönetmelikler ışığında bankanın kuruluşu, örgütü, faaliyete geçmesi, başlıca faaliyet konuları, denetlenmesi ve sona ermesi örnekler ile anlatılmaktadır. #Mevzuata hakimiyet #Yasal otorite yaptırımlarına uyum sağlama Bilir: Bankacılık Kanununu ve ilgili mevzuatı, iç prosedürleri bilir. Anlar: İç prosedürleri bilmenin, yasal düzenlemeler ile olan uyum ve yaptırımlara olan etkisini ve gereğini anlar. Yapar: Mevzuata uymayan hususları düzeltir. Seminere, çeşitli yasal düzenlemeler arasındaki ilişkiyi kurarak, iş hayatındaki performansını daha iyi yansıtabilmek isteyen yöneticiler, yönetici adayları ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Kapsam Bankaların kuruluşu Kuruluş izni Faaliyet izni Bankaların birleşme ve devri Banka hisse senetleri ve devri Kurumsal yönetim Yönetim kurulu Denetim komitesi Kredi komitesi İç sistemler İç kontrol İç denetim Risk yönetimi Özkaynak Krediler Risk grupları Kredi açma yetkisi Kredi sınırları Karşılıklar kararnamesi Mevduat Mevduatın çekilmesi Mevduatta zamanaşımı Mevduatın sigortası Bankaların denetimi Düzeltici, iyileştirici, kısıtlayıcı önlemler Bankaların faaliyet izninin kaldırılması veya Fona devir Kanuni yükümlülükler Sırların saklanması İtibarın korunması Müşteri hakları Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu (BDDK) Tasarruf mevduatı sigorta fonu (TMSF) Teknik Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç i TBB Eğitim Merkezi 1 gün Özaydın Özpay Baş. Tarihi : 2 Haziran 2017, Cuma - Bitiş T.: 2 Haziran 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

12 6502 SAYILI TÜKETİCİ KORUMA KAPSAMINDAKİ DÜZENLEMELER VE BANKA UYGULAMALARI Seminerde, Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun Bireysel bankacılık ile doğrudan ilgili kavramlarının ayrıntılı bir şekilde verilmesi ve katılımcıların bu bilgileri işlerinde doğrudan uygulayabilir hale gelmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Eğitime katılanlar eğitim sürecinin sonunda; Tüketici Sözleşmelerin yeni yasa açısından öneminin farkına varacaklar,bireysel krediler ve Konut Kredilerinin Tüketici hukuku açısından yorumlayabilecekler, Tüketicinin korunması konusunda yeni düzenleme ile Kredi kartlarına getirilen yenilikler hakkında bilgi sahibi olacaklar. #Tüketici #Hak #Teminat #Sözleşme #Kredi - Teminat ilişkisi #Bireysel krediler #Tüketici hakları #Temerrüt #Kredi kartları Bilir: Tüketiciyi koruma yasası kapsamında bireysel bankacılık işlemlerinin yasal temellerini bilir. Anlar: Bireysel kredileri tüketiciyi koruma kapsamında değerlendirir, yasanın uygulama şartlarının nedenini anlar. Yapar: Sözleşme, tüketici, kredi, teminat, SÖB ve uyuşmazlık sürecini yeni yasaya göre kavrar. Seminere, temel hukuk eğitiminden geçmiş ve Bireysel bankacılık konusunu irdelemesi gereken Banka çalışanları katılabilir. Tüketici Hukukunun Günümüze Kadar Gelişim Süreci Tüketici Kavramı Bireysel Kredi Sözleşmelerinin Genel Esasları Kanunun Kapsamı ve Tanımlar Temel İlkeler ve Haksız Şartlar Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Bildirim Yükümlülüğü, Cayma Şartı, Faiz Oranı Temerrüt, Bağlı Krediler Konut Finansmanı Sözleşmeleri Faiz,Temerrüt, Erken Ödeme Tüketici Hakem Heyeti İşleyişi, Karar ve İtiraz Tüketici Mahkemeleri Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkındaki Yeni Düzenlemeler Teknik i Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık), Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı Bilgi İzleme Ve Operasyonel Takip, Sorumluluğu Devretme, Sonuç Odaklılık Hukuki Alt Yapıya Hakim Olmak, Mevzuat, Operasyonel Takip Ve Bilinç, İç Sistemler Ve Denetim, Operasyonel Verimlilik Değişimi Okuyabilmek Ve Geleceği Kurgulamak, Farklılıkları Yönetme, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ayşen Türktekin Cinoğlu Baş. Tarihi : 7 Haziran 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 8 Haziran 2017, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

13 BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ HUKUKU Seminerde bilişim hukuku, bu alanın diğer hukuk dalları ile arasındaki bağlantı, bu alanı diğer alanlardan ayıran ilke ve yaklaşımlar ile bilgi ve iletişim teknolojileri ile organik bağına değinildikten sonra, günümüzde artık her biri bilişim hukuku altında ayrı uzmanlık alanlarına dönüşmüş alanlar hakkında bilgiler verilerek, katılımcıların bilişim hukuku hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır. #yeni bir disiplini öğrenme #hukuksal farkındalık #teknik farkındalık #uyum Bilir: İnterdisipliner bir alan olarak bilişim hukukunun, bilgi ve iletişim teknolojileri ve diğer hukuk alanları ile kesiştiği veya ayrıldığı noktaları, bu alanın alt dallarını bilir Anlar: Karar verme süreçlerinde bilişim hukukunun perpsektifi ile olayın değerlendirilmesi gerektiğini anlar Yapar: Bilişim hukuku bilgisi ile uyum, sorun çözme, süreç geliştirme çalışmalarını yürütür Seminere, bilişim hukukunun doğrudan etkilediği IT, finans, hukuk, denetim, risk, iş geliştirme ekiplerinden çalışanlar katılabilir. Seminere, bilişim hukukunun doğrudan etkilediği IT, finans, hukuk, denetim, risk, iş geliştirme ekiplerinden katılımda bulunulabilir. Genel olarak Bilişim Hukuku Bölümleri ve her bir bölüme dair ilkeler Diğer hukuk dallarından farkı ve bilgi-iletişim teknolojileri ile organik bağı Bilişim Hukukunun alt dalları Elektronik imza Kayıtlı e-posta Dijital Şirket (e-genel kurul, internet sitesi zorunluluğu) Adli Bilişim Sayısal muhasebe: e-fatura/e-defter/e-arşiv Elektronik ticaret(e-ticaret) E-TicaretinTeknolojik ve Hukuki Altyapısı E-Ticaret Sözleşmeleri E-Ticarette Banka ve Kredi Kartlarının Uygulaması Elektronik Haberleşme Kanununun E-Ticarete Etkisi E-Ticarette Reklam Bilişim suçları Kişisel verilerin korunması E-tebligat Biyometrik yöntemler İnternet içerik hukuku (5651 sayılı kanun uygulaması) Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme, İletişim, Güven Yaratma Planlama ve Organizasyon Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Kıyaslama Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 1 gün Erden Gürden Baş. Tarihi : 9 Haziran 2017, Cuma - Bitiş T.: 9 Haziran 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

14 SÖZLEŞMELERİN - SENETLERİN HAZIRLANMASI VE KONTROLÜNDE DİKKAT EDİLECEK KONULAR Hukuki ilişkilerimizde önemli yeri olan sözleşmelerimizde ve senetlerimizde yaşanan sorunlar, hak ve alacaklarımızın elde edilmesinde sıkıntı yaratmakta veya gecikmeye sebep olmaktadır. Seminer; bu sorunları interaktif olarak paylaşarak, katılımcıları yasal çözümler ve hukuki yorumlar konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. #Sözleşme - Senet Bilinci #Hukuksal Bakış Bilir: Sözleşme ve senetlerde yaşanması olası sorunları bilir. Anlar: Bu sorunları gidermenin riski minimize edeceğini anlar. Yapar: Takım ruhu ile çalışarak, yasal bazda kalarak, müşteri-banka dengesini sağlayıcı işlem yapar. Seminer, şubeler ve genel müdürlüklerde çalışan pazarlama, operasyon, krediler, tahsis, teftiş, iç kontrol, hukuk birimleri, sözleşme ve teminat kontrol bölümlerinde görevli çalışanlar başta olmak üzere, konuyla ilgili tüm bankacıların katılımına yöneliktir. Hukuki İşlemler Tanımı ve Ayrımları Hukuki İşlemlerde İçerik Serbestisi ve Sınırları Hukuki İşlemlerde Şekil Serbestisi ve Uymak Zorunda Olduğumuz Şekil Şartları( Yazılı Şekil-Resmi Şekil-Tescil-İlan) ve Örnekleri Gerçek Kişilerde Hukuki İşlem Ehliyeti Reşit (Ergen) Olma - Mümeyyiz (Ayırt Etme Gücüne Sahip Olma) - Mahcur (Hacir Altına Alınmış - Kısıtlı) Olmama Muhatapların Yaşı (65 yaşını aşan muhataplarda?) ve Hayat Sigortasının Konusu, Önemi Ölüm/Gaiplik Kararı ve Miras Hukukunun İşlemlerimize Etkisi Tüzel Kişilerde İşlem Ehliyeti Anonim, Limited, Kollektif, Komandit Şirketler ve Şahıs Şirketleri ile Ortaklarının İşlemlerden Doğan Sorumluluğu Ticaret Sicili Gazeteleri, Kuruluş-Esas Sözleşme ve Değişiklikleri ile Kararların İncelenmesi Temsil-İlzam (İmza Sirkülerinde Dikkat edilecek Hususlar ve Yetkilerin Süresi Sorunsalı) İmza Esasları Huzurda-Islak İmza-Güvenli E-İmza Gözleri Görmeyen ya da Okur-Yazar Olmayanlar -İmza Mührü/ Parmak Basma? Farklı İmza Atanlarda Durum İmza İnkarı Temsilcilerle İşlem Yapılması Halinde Dikkat Edilecek Konular Yasal Temsil (Veli, Vasi, Kayyum), İradi Temsil (Vekil - Vekaletnameler) Talimat ve/veya Faksla ya da E-Posta ile İşlem Yapma? Borçlar Kanununun, Sözleşmelere İlişkin Getirdikleri Sözleşmenin Tanımı (Teklif-Öneri ve Kabul ) Genel İşlem Şartlarının Sözleşmelerin Geçerliliğine Etkileri-Sonuçları- Değerlendirilmesi Muhataplara Önceden Bildirimde Bulunma Zorunluluğu Uygulamada Nasıl İcra Edilecektir? Bazı Sözleşme Türleri İle İlgili Pratik Bilgiler Kredi Sözleşmeleri ve Dikkat Edilecek Konular Rehin Sözleşmeleri( Taşınır-Taşınmaz), Kefalet (Yeni Borçlar Yasasının ilgili Hükümleri) Temlik ( Hak ve Alacak Devri) İşlemlerinde Dikkat Edilecek Konular Nelerdir? Garanti (Teminat Mektupları), Satım, Borcun Nakli, Karz (Ödünç) Kambiyo Senetleri Tanımı,Çeşitleri ve Özellikleri-Adi Senetten Farkları Çek, Şekil Şartları, İbraz Süreleri, Ödemeden Men, Çekten Cayma, Zamanaşımı(Yeni Çek Yasaları Neler Getirdi?) Bono(Senet) ve Şekil Şartları (Munzam - Finansman Senetlerinde Dikkat Edilecek Hususlar?)a Poliçe ve Yasal Şekil Şartları, Kambiyo Senetlerinde Ciro ve Aval Kambiyo Senedi Alırken Dikkat Edilecek Hususlar? Teknik i Takım Çalışması ve İşbirliği Planlama ve Organizasyon, Denetleme Operasyonel Takip Ve Bilinç, Mevzuat, Hukuki Bilinç Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Emel Tezcan Baş. Tarihi : 21 Haziran 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 22 Haziran 2017, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

15 MORTGAGE KREDİLERİ Seminerde katılımcıların bankacılığın karlı ve stabil ürünlerinden biri olan Mortgage konusuna genel bakış sonrası yasal süreçleri, Dünya ve Türkiye uygulamaları ve mevcut rakamlarla değerlendirme yapabilecek duruma gelmesi amaçlanmaktadır. #mortgage #konut #konutkredisi #tüketicikredileri #tüketici finansmanı #mevzuat #bireysel krediler Bilir: Mortgage kredilerinin Dünya ve Türkiyedeki durumu, özellikleri ve mevzuatını bilir. Anlar: Mortgage kredilerin mikro ve makro düzeyde etkilerini anlar. Yapar: Mortgage ürünleri açısından portföyünü karlı ve bilinçli yönetir. Seminere mortgage ile ilgili bilgi edinmek isteyen ve uygulamada bu bilgileri kullanmak isteyen banka çalışanları ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Mortgage Nedir? Dünya'da ve Türkiye'de Mortgage Tarihi, Gelişimi, Dağılımı Mortgage Ürünlerine Rakamlarla Genel Bakış Mortgage hakkında Yasal Düzenlemeler Tüketicinin Korunması hakkında Kanun Mortgage Ürünleri Faiz Uygulamaları Esas Alınan Ürünler Ödeme Planı Uygulamaları Esas Alınan Ürünler Ürün Özelliği Farklılaştırılarak Oluşan Ürünler Mortgage Süreçleri Başvuru Onay Teminat Kullandırım Takip Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme Sonuç Odaklılık, Koordinasyon Mevzuat, Operasyonel Verimlilik, İkna TBB Eğitim Merkezi 1 gün Setenay Çatalkaya Baş. Tarihi : 7 Temmuz 2017, Cuma - Bitiş T.: 7 Temmuz 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. BANKALARDA İŞ HUKUKU UYGULAMALARI, GÜNCEL SORUNLAR VE PRATİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (2014-2015 YILI YARGITAY İLKE KARARLARI IŞIĞINDA) Seminerde, özellikle

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜRK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA TİCARET ŞİRKETLERİ, ŞİRKETLER TOPLULUĞU VE ŞİRKET BİRLEŞME, BÖLÜNME, TÜR DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ Seminerde, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde ticaret şirketleri,

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU Eğitimde, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu kapsamda kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKALARDA İŞ HUKUKU UYGULAMALARI, GÜNCEL SORUNLAR VE PRATİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (GÜNCEL YARGITAY İLKE KARARLARI IŞIĞINDA) Eğitimde, özellikle orta ve üst kademelerde görev alan yöneticilere, insan kaynakları,

Detaylı

Süre : 2 gün Tercih Edilen Katılımcı Sayısı : 14-16 kişi Katılımcı Profili: Operasyon Yönetmeni/Operasyon Yetkilisi/Gişe Yetkilisi

Süre : 2 gün Tercih Edilen Katılımcı Sayısı : 14-16 kişi Katılımcı Profili: Operasyon Yönetmeni/Operasyon Yetkilisi/Gişe Yetkilisi OPERASYONEL RİSK YÖNETİMİ Sayfa 0 Amaç : Operasyon personelinin, görev tanımları arasında bulunan, tüm operasyonel süreçlerin, işlem ve evrak kabulünden başlayarak, işlemlerin yapılışı, sonlandırılması

Detaylı

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUK HAKKINDA GENEL BİLGİLER A. HUKUK B. TOPLUMSAL KURALLAR VE MÜEYYİDELERİ 1. Toplumsal Kuralların Gerekliliği 2. Toplumsal Kuralların Sınıflandırılması a. Görgü

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı TİCARET

Detaylı

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Adli Hakimlik Sınavlarına Hazırlıkta Son Tekrar Kitabı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII TİCARİ İŞLETME HUKUKU I. TİCARÎ İŞLETME...1 A- Genel Olarak...1

Detaylı

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Adli Hakimlik Sınavlarına Hazırlıkta Son Tekrar Kitabı İÇİNDEKİLER 3. BASKI İÇİN ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER... XI TİCARİ İŞLETME HUKUKU I. TİCARÎ İŞLETME...1

Detaylı

DERS İÇERİĞİ. Bankacılık İşlemleri ve Teknikleri. Zorunlu DERS HEDEFİ

DERS İÇERİĞİ. Bankacılık İşlemleri ve Teknikleri. Zorunlu DERS HEDEFİ DERS İÇERİĞİ Ders Adı Ders Türü Bankacılık İşlemleri ve Teknikleri Zorunlu DERS HEDEFİ Bankacılık İşlemleri ve Teknikleri dersini alan öğrenciler aşağıdaki becerileri kazanacaktır: Bankacılık Sektörü hakkında

Detaylı

İçindekiler. Önsöz III BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM. Borç İlişkisinin Kaynakları BİRİNCİ AYIRIM. Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri

İçindekiler. Önsöz III BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM. Borç İlişkisinin Kaynakları BİRİNCİ AYIRIM. Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri İçindekiler Önsöz III BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Borç İlişkisinin Kaynakları BİRİNCİ AYIRIM Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri A. Sözleşmenin kurulması 1 I. İrade açıklaması 1 II. Öneri

Detaylı

MEDENİ HUKUKUN ALT DALLARI-TİCARET HUKUKU-ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK. Dr. Öğr. Üyesi Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MEDENİ HUKUKUN ALT DALLARI-TİCARET HUKUKU-ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK. Dr. Öğr. Üyesi Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MEDENİ HUKUKUN ALT DALLARI-TİCARET HUKUKU-ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK Dr. Öğr. Üyesi Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi KİŞİLER HUKUKU Medenî Hukuk-Kişiler Hukuku Konusu: Hukuk bakımından hak sahibi

Detaylı

İÇİNDEKİLER TÜRK HUKUKU 1

İÇİNDEKİLER TÜRK HUKUKU 1 Erkan KARAARSLAN İÇİNDEKİLER Türk Hukuku TÜRK HUKUKU 1 BİRİNCİ KISIM ----------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 BİRİNCİ BÖLÜM ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Seminerde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde;

Detaylı

KONUT FİNANSMANI ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ

KONUT FİNANSMANI ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ Tarih:.../../ Müşteri Müşteri Numarası :. :. KONUT FİNANSMANI ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ T. Garanti Bankası A.Ş. olarak biz ( Biz ), Konut Finansmanı Çerçeve Sözleşmesi ( Çerçeve Sözleşme ) ve ekinde imzalanacak

Detaylı

İÇİNDEKİLER. viii. ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix

İÇİNDEKİLER. viii. ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix viii İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix GİRİŞ I - KIYMETLİ EVRAK HUKUKUNUN KONUSU... 1 II - KIYMETLİ EVRAKTA HAK VE SENET KAVRAMLARI... 3 III - KIYMETLİ EVRAKIN MEVZUATIMIZDA

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ UYGULAMA AĞIRLIKLI İNŞAAT TAAHHÜT FİRMALARININ KREDİ DEĞERLİLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ Seminerde, inşaat taahhüt firmalarının mali yapılarının incelenmesi ve kredilendirmede diğer sektörlere göre farklılıkların

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

Av. Ayşegül ÖZKURT BANKACILIK HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN KALDIRILMASI

Av. Ayşegül ÖZKURT BANKACILIK HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN KALDIRILMASI Av. Ayşegül ÖZKURT BANKACILIK HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN KALDIRILMASI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR... xvii GİRİŞ...1 Birinci Bölüm TÜZEL KİŞİLİK VE TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN

Detaylı

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır. KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ Kefil ve Rehin Veren :. (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.) Alacaklı Müşteri Kefalet ve Rehin Miktarı : TÜRKİYE FİNANS

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat TİCARET HUKUKU 0102401 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı GENERAL

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Seminerde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

Staja Baþlama Ticaret Hukuku Çýkmýþ Soru ve Cevap Gönderen : guliz - 12/05/2009 12:31

Staja Baþlama Ticaret Hukuku Çýkmýþ Soru ve Cevap Gönderen : guliz - 12/05/2009 12:31 Staja Baþlama Ticaret Hukuku Çýkmýþ Soru ve Cevap Gönderen : guliz - 12/05/2009 12:31 TÝCARET HUKUKU - 1-Aþaðýdakilerden hangisi Ticaret Sicili Tüzüðüne göre, ticari iþletmenin genel unsurlarýndan biri

Detaylı

KIYMETLİ EVRAK HUKUKU TİCARET HUKUKU - CİLT III. Tamer BOZKURT THEMIS

KIYMETLİ EVRAK HUKUKU TİCARET HUKUKU - CİLT III. Tamer BOZKURT THEMIS Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT III KIYMETLİ EVRAK HUKUKU 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu na göre hazırlanmış, 31.1.2012 tarih ve 6273 sayılı Kanun

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM BANKACILIK MEVZUATI

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM BANKACILIK MEVZUATI İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM BANKACILIK MEVZUATI A- GENEL OLARAK BANKACILIK 1 B- BANKALARIN KURULUŞU, FAALİYETİ VE HUKUKİ NİTELİĞİ 3 1. Bankaların kuruluşu 3 2. Bankaların Faaliyeti 4 3. Bankaların Hukuki Niteliği

Detaylı

1. -Ortaklık Paylarının ve Ortaklık Haklarının İncelenmesi-49 2. -Birleşmenin, Bölünmenin ve Tür Değiştirmenin İptali ve Eksikliklerin Sonuçları-49

1. -Ortaklık Paylarının ve Ortaklık Haklarının İncelenmesi-49 2. -Birleşmenin, Bölünmenin ve Tür Değiştirmenin İptali ve Eksikliklerin Sonuçları-49 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL AÇIKLAMALAR VEBAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ I. -YENİ TİCARET KANUNU İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR-3 II. -YENİ TİCARET KANUNU NUN YÜRÜRLÜĞÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR-7 III. -YENİ TİCARET KANUNU NUN

Detaylı

TİCARÎ İŞLETME HUKUKU

TİCARÎ İŞLETME HUKUKU Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU ÖZET - Cilt I ADLÎ YARGI SINAVLARI İÇİN ÖZEL BASKI TİCARÎ İŞLETME HUKUKU 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu na göre hazırlanmış,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI İÇİNDEKİLER Önsöz... v Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI 1. TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI... 1 1.1. Hukukun Tanımı... 1 1.2. Hukukun Dayanağı İle İlgili Kuramlar... 1 1.3. Hukukun Kollara

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1- Banka, Kredi ve Kredi sayılan işlemlerde karşılaşılan

Detaylı

BELİRLİ SÜRELİ TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ

BELİRLİ SÜRELİ TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ Abdülhamit YILMAZ Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi BELİRLİ SÜRELİ TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR

Detaylı

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Bankalar Kanunu Hükümlerine İstinaden Bankacılık İşlemleri Yap

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Bankalar Kanunu Hükümlerine İstinaden Bankacılık İşlemleri Yap Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Bankalar Kanunu Hükümlerine İstinaden Bankacılık İşlemleri Yapma ve Mevduat Kabul Etme İzni Kaldırılan Türkiye İmar Bankası Türk Anonim Şirketi Hakkında Tesis Edilecek

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * :

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * : İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ

1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ 9 1.1. Genel Olarak Hukuk Kuralları 10 1.2. Ticaret ve Ticaret Hukuku Kavramları 10 1.3. Ticaret Hukukunun Özellikleri ve Medeni Hukuk-Borçlar

Detaylı

Dr. Gökçen TURAN Sermaye Piyasası Kurulu Başuzman Hukukçu. Menkul Kıymetleştirme ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler

Dr. Gökçen TURAN Sermaye Piyasası Kurulu Başuzman Hukukçu. Menkul Kıymetleştirme ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler Dr. Gökçen TURAN Sermaye Piyasası Kurulu Başuzman Hukukçu Menkul Kıymetleştirme ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR...XV BİBLİYOGR AFYA... XVII KONUNUN

Detaylı

İkinci Sınıf / İkinci Yarıyıl Ön Lisans Zorunlu Adalet Örgün Eğitim 3 Saat Öğr. Gör. Duygu Arda Bağce. Öğr. Gör. Ozan Ersaraç

İkinci Sınıf / İkinci Yarıyıl Ön Lisans Zorunlu Adalet Örgün Eğitim 3 Saat Öğr. Gör. Duygu Arda Bağce. Öğr. Gör. Ozan Ersaraç T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKUKU ADALET PROGRAMI 2. SINIF 2. DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: ADL206 Adı: TİCARET HUKUKU II Teorik + Uygulama: 3+0 AKTS: 4 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIKTA SORUNLU KREDİLERİN YÖNETİMİ VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Seminerde bankacılık sektörünün en önemli gündem konularından biri olan problemli kredilerin teşhisi ve yönetimi hakkında katılımcıların

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ VE TALEP FORMU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ VE TALEP FORMU TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ VE TALEP FORMU KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER Kredi Türü Kredinin Toplam Tutarı (Anapara Tutarı) (TL) Belirli Süreli Tüketici Kredisi Kredi Vadesi/Süresi (Ay) BSMV Oranı

Detaylı

BANKALARLA KARŞILAŞTIRMALI OLARAK HUKUKİ YÖNDEN ÖZEL FİNANS KURUMLARI

BANKALARLA KARŞILAŞTIRMALI OLARAK HUKUKİ YÖNDEN ÖZEL FİNANS KURUMLARI BANKALARLA KARŞILAŞTIRMALI OLARAK HUKUKİ YÖNDEN ÖZEL FİNANS KURUMLARI BİRİNCİ BÖLÜM GİRİŞ I. ÖZEL FİNANS KURUMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER A. Kavram ve Kurum Olarak Özel Finans Kurumları 1. Kavramın Ortaya

Detaylı

Editörler Yrd.Doç.Dr. Fethi Kılıç / Yrd.Doç.Dr. Ümmügülsüm Kılıç TİCARET HUKUKU

Editörler Yrd.Doç.Dr. Fethi Kılıç / Yrd.Doç.Dr. Ümmügülsüm Kılıç TİCARET HUKUKU Editörler Yrd.Doç.Dr. Fethi Kılıç / Yrd.Doç.Dr. Ümmügülsüm Kılıç TİCARET HUKUKU Yazarlar Yrd.Doç.Dr. Efe Dündar Yrd.Doç.Dr. Mehmet Ali Akkaya Yrd.Doç.Dr. Özge Tuçe Gökalp Yrd.Doç.Dr. Ümmügülsüm Kılıç Derviş

Detaylı

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu Doküman No Hazırlayan Onaylayan MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi Creditwest Muhasebe Müdürlüğü Creditwest Yönetim Kurulu Yürürlük Tarihi 16.05.2018 Revizyon -No 5.0 1 İç Yönerge Tarih:16.05.2018 İç Yönerge

Detaylı

1. Tüketici kredileri ve tüketicilerin korunması Tüketici kredisi sözleşmesinin tarafları ve konusu Kredi sözleşmelerinin yazılı biçimde

1. Tüketici kredileri ve tüketicilerin korunması Tüketici kredisi sözleşmesinin tarafları ve konusu Kredi sözleşmelerinin yazılı biçimde 1. FAİZ KAVRAMI, UNSURLARI, HUKUKİ NİTELİĞİ VE TÜRLERİ-1 I. FAİZ KAVRAMI VE UNSURLARI-1 II. FAİZİN HUKUKİ NİTELİĞİ-3 A. Faizin Asıl Alacağa Bağlı Olması (Fer ilik Kuralı)-3 B. Faizin Asıl Alacaktan Bağımsız

Detaylı

FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012

FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012 Sayfa No: 1 FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012 Sayfa No: 2 I. GİRİŞ 1. Raporun Dönemi: 01/01/2012 31/03/2012 2. Ortaklığın Ünvanı: Euro Portföy Yönetimi A.Ş. 3. Euro Portföy ve Tarihsel Gelişimi: Euro

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İŞ VE SOSYAL

Detaylı

İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm

İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm Kambiyo Senetlerine ilişkin Genel Hükümler BONO'NUN ZORUNLU ŞEKİL ŞARTLARINDAKİ EKSİKLİK Sayfa No BONO VE ÇEKTE TARAFLAR Keşideci 16 Lehtar 16 Ciranta

Detaylı

2010 Yılı Faaliyet Raporu

2010 Yılı Faaliyet Raporu 2010 Yılı Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER A. Sunuş a. Ulusal Faktoring ve 2010 a Genel Bakış b. Önemli Kilometre Taşları B. Faaliyetler a. Faktoring Sektörü b. Ulusal ın Başlıca Finansal Göstergeleri ve Sektördeki

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TEMEL BANKA MUHASEBESİ Seminerin amacı, katılımcılara, temel muhasebe kavramlarını, süreçlerini, kayıt yöntemlerini örnek çalışmalarla açıklamak, muhasebe evrakları, kanuni defterler ve finansal tablolar

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ R.G 58 27 Mart 2009 TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ AMAÇ 1. Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu tarafından bankaların donuk kredilerinin

Detaylı

SENDİKASYON KREDİSİ ALACAKLARININ FER İ TEMİNATLARLA GÜVENCE ALTINA ALINMASI

SENDİKASYON KREDİSİ ALACAKLARININ FER İ TEMİNATLARLA GÜVENCE ALTINA ALINMASI Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Can AKSOY Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi SENDİKASYON KREDİSİ ALACAKLARININ FER İ TEMİNATLARLA GÜVENCE ALTINA ALINMASI İÇİNDEKİLER

Detaylı

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...xiii ÖN SÖZ... xv TABLOLAR LİSTESİ... xvii ŞEKİLLER VE GRAFİKLER LİSTESİ... xix BİRİNCİ BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ 1. Bankacılık Faaliyet Alanları... 1 1.1. Mevduat

Detaylı

Konu: Kuruluş Aşamasında Şirket Sözleşmesinin Ticaret Sicil Müdürü Huzurunda İmzalanması Hk.

Konu: Kuruluş Aşamasında Şirket Sözleşmesinin Ticaret Sicil Müdürü Huzurunda İmzalanması Hk. Sirküler No: 2016-99 Sirküler Tarihi: 06.12.2016 Konu: Kuruluş Aşamasında Şirket Sözleşmesinin Ticaret Sicil Müdürü Huzurunda İmzalanması Hk. 06.12.2016 tarih ve 29910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Detaylı

ÖMER FARUK ŞENOL HUKUKİ AÇIDAN BANKALARIN TEZGAHÜSTÜ PİYASADA TARAF OLDUĞU TÜREV İŞLEMLER

ÖMER FARUK ŞENOL HUKUKİ AÇIDAN BANKALARIN TEZGAHÜSTÜ PİYASADA TARAF OLDUĞU TÜREV İŞLEMLER ÖMER FARUK ŞENOL HUKUKİ AÇIDAN BANKALARIN TEZGAHÜSTÜ PİYASADA TARAF OLDUĞU TÜREV İŞLEMLER İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR...XV GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK TÜREV İŞLEMLER,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı BANKA HUKUKU

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIK MUHASEBESİNDE DÖNEM SONU İŞLEMLERİ: REESKONTLAR VE KARŞILIKLAR Seminerde, katılımcıların krediler ile ilgili olarak ayrılması gereken genel ve özel karşılıklar ile aktif ve pasif hesaplarla

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRK HUKUKUNDA FAİZ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRK HUKUKUNDA FAİZ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRK HUKUKUNDA FAİZ A- FAİZ KAVRAMI VE HUKUKİ NİTELİĞİ...15 [- Faiz Kavramı...15 II- Faizin Hukuki Niteliği...15 1- Faizin Asıl Alacağa Bağlı Olması... 16 2- Faizin Asıl Alacaktan

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*):

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): MASRAFIN ADI Faiz Oranı

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı ders malzemelerine ANADOLUM ekampüs Sistemin'nden (https://ekampus.anadolu.edu.tr) ulaşabilirsiniz. 19.

Özet, yaprak test, deneme sınavı ders malzemelerine ANADOLUM ekampüs Sistemin'nden (https://ekampus.anadolu.edu.tr) ulaşabilirsiniz. 19. 2016 BAHAR ARA - A TİCARET HUKUKU A 1. 2. 3. 4. Tacirler arasında gerçekleşen aşağıdaki ihbar veya ihtarlardan hangisi Türk Ticaret Kanununun öngördüğü şekil şartına uygun değildir? Noter kanalıyla yapılan

Detaylı

Züccaciyeciler Derneği

Züccaciyeciler Derneği 31 Aralık 2017 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu 27 Haziran 2018 Bu rapor, 3 sayfa bağımsız denetim raporu ve 8 sayfa finansal tablolar ve tamamlayıcı notlarından

Detaylı

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMAN KREDİSİ VE TEMİNAT SÖZLEŞMESİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMAN KREDİSİ VE TEMİNAT SÖZLEŞMESİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER Müşteri No. İşbu Ev Değiştiren Mortgage Krediye şkin Bilgiler sayfası, Ödeme Planı, Ev Değiştiren Mortgage Konut Finansman Kredisi İle İlgili Sözleşme Öncesi Bilgi Formu Kapak Sayfası, Sözleşme Öncesi

Detaylı

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ FİRMA SİCİL BİLGİLERİ İSTANBUL TİCARET ODASI BİLGİ BANKASI Sicil No 269666/0 Firmanın dosyasında TAKYİDAT bulunmaktadır! Ünvan LAR İNŞAAT VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KATAŞ İNŞAAT VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İşletme Hukuku BBA 310 Bahar 3, 0, 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. İşletme Hukuku BBA 310 Bahar 3, 0, 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS İşletme Hukuku BBA 310 Bahar 3, 0, 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

TÜKETİCİ FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME İLE TALEP VE BİLGİ FORMU

TÜKETİCİ FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME İLE TALEP VE BİLGİ FORMU TÜKETİCİ FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME İLE TALEP VE BİLGİ FORMU 1. Kredinin Türü: İşbu sözleşme konusu kredi, belirli süreli tüketici kredisidir. 2. Kredinin Süresi: Sözleşme, ödeme planında

Detaylı

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR 1.Alacak kaydı taleplerimi nereye ve nasıl yapabilirim? İstanbul 1. İflas Müdürlüğünün 2017/14 İflas sayılı dosyasına doğrudan

Detaylı

FAALİYET RAPORU 01.01.2011-31.03.2011

FAALİYET RAPORU 01.01.2011-31.03.2011 Sayfa No: 1 FAALİYET RAPORU 01.01.2011-31.03.2011 Sayfa No: 2 I. GİRİŞ 1. Raporun Dönemi: 01/01/2011 31/032011 2. Ortaklığın Ünvanı: Euro Portföy Yönetimi A.Ş. 3. Euro Portföy ve Tarihsel Gelişimi: Euro

Detaylı

EŞYA HUKUKU. Cilt II REHİN HUKUKU. Prof. Dr. Haluk Nami NOMER. Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE

EŞYA HUKUKU. Cilt II REHİN HUKUKU. Prof. Dr. Haluk Nami NOMER. Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE Prof. Dr. Haluk Nami NOMER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı EŞYA HUKUKU Cilt

Detaylı

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir.

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. 1. İŞ MÜKEMMELLİĞİ Seminerde basarılı, etkili, istenen sonuçları üreten mükemmel ve profesyonel olmak için gerekli, bilgi, beceri, tutum, bakıs açısı ve davranıslar hakkında bilgi aktarılması amaçlanmaktadır.

Detaylı

BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ

BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ EK-1 BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ Türk Ticaret Kanunu nun 367nci Maddesi ile Banka Esas Sözleşmesi nin 18inci Maddesi Uyarınca 10/08/2015 Tarih ve 2 Sayılı Yönetim ve Temsil Yetkisinin

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ Dr. MÜJGAN TUNÇ YÜCEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii YAZARIN

Detaylı

ÖRNEKTİR KONUT FİNANSMANI (MORTGAGE) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU. Form No.:...[1]

ÖRNEKTİR KONUT FİNANSMANI (MORTGAGE) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU. Form No.:...[1] KONUT FİNANSMANI (MORTGAGE) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Form No.:...[1] Bu formda bilgileri yer alan konut finansmanı (mortgage) kredisinin kullanılabilmesi için konut sigortası ve hayat sigortası yaptırılması

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI ÜRÜNE AİT BİLGİLER: İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU Ürünün Adı /Tanımı Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı İHTİYAÇ KREDİSİ TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: FAİZ MASRAFIN

Detaylı

TAŞIT KREDİSİ ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

TAŞIT KREDİSİ ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Form No.:...[1] TAŞIT KREDİSİ ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Bu formda yer alan bilgiler ve kredi koşulları. [2] tarihi itibari ile düzenlenmiş olup, verilen bilgiler. [3] tarihine kadar geçerlidir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM 1 13 1. EKONOMİK SİSTEM 2 2. FİNANSAL SİSTEM 5 3. FİNANSAL SİSTEMİN UNSURLARI 8 4. FİNANSAL PİYASALARIN YAPISI 9 4.1. Borç ve Öz Sermaye Yapısı 9 4.2.

Detaylı

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu na Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi nin

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 3. Sınıf Güz Dönemi. HUK335 Medeni Usul Hukuku I Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 3. Sınıf Güz Dönemi. HUK335 Medeni Usul Hukuku I Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok. . Sınıf Güz Dönemi Teori HUK5 Medeni Usul Hukuku I 5 5 Medeni Usul Hukukuna giriş Mahkemeler Mahkemelerin görevi Mahkemelerin yetkisi 5 Genel yetki kuralları Yetki itirazı 7 Genel mahkemeler arasında işbölümü

Detaylı

Aylık Akdî Kâr Oranı (Net Basit) Tahsis Ücreti Tutarı (BSMV Dahil İpotek Tesis Ücreti (BSMV Dahil) Ekspertiz Ücreti KKDF Oranı BSMV Oranı

Aylık Akdî Kâr Oranı (Net Basit) Tahsis Ücreti Tutarı (BSMV Dahil İpotek Tesis Ücreti (BSMV Dahil) Ekspertiz Ücreti KKDF Oranı BSMV Oranı TÜKETİCİ FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME İLE TALEP VE BİLGİ FORMU 1. Kredinin Türü: İşbu sözleşme konusu kredi, belirli süreli tüketici kredisidir. 2. Kredinin Süresi: Sözleşme, ödeme planında

Detaylı

KREDİLİ MEVDUAT HESABI (KURTARAN HESAP) SÖZLEŞMESİ Sözleşme No : [1]

KREDİLİ MEVDUAT HESABI (KURTARAN HESAP) SÖZLEŞMESİ Sözleşme No : [1] KREDİLİ MEVDUAT HESABI (KURTARAN HESAP) SÖZLEŞMESİ Sözleşme No : [1] I. TARAFLAR: Bu Kredili Mevduat Hesabı (Kurtaran Hesap) Sözleşmesi (Sözleşme), Ticaret Unvanı : Denizbank A.Ş Merkez Adresi : Şube Adresi

Detaylı

Türkiye deki başlıca şirket türlerinin temel özellikleri aşağıdaki gösterilmektedir.

Türkiye deki başlıca şirket türlerinin temel özellikleri aşağıdaki gösterilmektedir. YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET KURULUŞU Türkiye deki yabancı sermaye mevzuatının temelinde, ayrım gözetmeme ve eşit muamele ilkeleri yatar. Yabancı yatırımcılar yerli bir şirketle aynı konuma sahiptirler. Yabancı

Detaylı

Limited Şirketlerde Yönetim ve Yöneticilerin Sorumluluğu

Limited Şirketlerde Yönetim ve Yöneticilerin Sorumluluğu Limited Şirketlerde Yönetim ve Yöneticilerin Sorumluluğu Prof. Dr. H. Ercüment Erdem Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi E. Öğretim Üyesi TTK Komisyonu Üyesi 12

Detaylı

Müşteri İmzası:... 1 / 5

Müşteri İmzası:... 1 / 5 Tarih: Müşteri Müşteri Numarası KONUT FİNANSMANI ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ T. Garanti Bankası A.Ş. olarak biz ( Biz ), Konut Finansmanı Çerçeve Sözleşmesi ( Çerçeve Sözleşme ) ve ekinde imzalanacak kredi sözleşmesi

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜRKİYE EKONOMİSİ VE FİNANSAL PİYASALAR Seminerde, makro iktisat kavramları ve araçları kullanılarak Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ve bu gelişmelerin finansal piyasalara etkilerinin değerlendirilmesi

Detaylı

BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI

BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI Prof. Dr. Baki İlkay ENGİN Dr. Tülay A. ÜNVER Dr. Işık ÖNAY BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR... XIII Birinci Bölüm ŞEMALAR Şema 1: Borç İlişkisinin

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ ÜCRET ve MASRAF TUTARLARI (*): FAİZİN/MASRAFIN/ÜCRETİN FAİZ MASRAF

Detaylı

SABİT FAİZLİ KONUT DESTEK KREDİSİ (KONUT FİNANSMANI) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

SABİT FAİZLİ KONUT DESTEK KREDİSİ (KONUT FİNANSMANI) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU SABİT FAİZLİ KONUT DESTEK KREDİSİ (KONUT FİNANSMANI) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Bu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un 33. maddesi ile Konut Finansmanı Kuruluşlarınca

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU FAİZ ORANI %..

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU FAİZ ORANI %.. İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM KIYMETLİ EVRAK HUKUKUNUN GENEL ESASLARI

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM KIYMETLİ EVRAK HUKUKUNUN GENEL ESASLARI vü İÇİMDEKİLER ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER V VII I. BÖLÜM KIYMETLİ EVRAK HUKUKUNUN GENEL ESASLARI I. KIYMETLİ EVRAK TERİMİ VE KIYMETLİ EVRAK HUKUKUNA DUYULAN İHTİYAÇ 1 II. KIYMETLİ EVRAK HUKUKUNA İLİŞKİN MEVZUAT

Detaylı

GENEL MUHASEBE - I / FİNAL DENEME

GENEL MUHASEBE - I / FİNAL DENEME 1. Aşağıdakilerden hangisi sınırsız kabul edilen işletme ömrünün, belli dönemlere bölünmesi ve her dönemin faaliyet sonuçlarının diğer dönemlerden bağımsız olarak ele alınması, gelir, hâsılat ve karların

Detaylı

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ ÜRÜN VE BİLGİ FORMU Form No :

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ ÜRÜN VE BİLGİ FORMU Form No : SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ ÜRÜN VE BİLGİ FORMU Form No : 1. KREDİ VERENİN BİLGİLERİ Unvan ve Adres : Burgan Bank A.Ş. ( Banka ) Esentepe Mah. Eski Büyükdere Cad. Tekfen Tower

Detaylı

Vergi mevzuatı pek çok firma için karmaşık ve komplike olabilir. Tüm vergilendirme mevzuatlarına yönelik hizmet sunmaktayız.

Vergi mevzuatı pek çok firma için karmaşık ve komplike olabilir. Tüm vergilendirme mevzuatlarına yönelik hizmet sunmaktayız. VERGİ DANIŞMANLIĞI Vergi mevzuatı pek çok firma için karmaşık ve komplike olabilir. Tüm vergilendirme mevzuatlarına yönelik hizmet sunmaktayız. Bunlar: Gelir Vergisi Kurumlar Vergisi KDV Diğer Vergi Kanunları

Detaylı

TİCARÎ İŞLETME HUKUKU TİCARET HUKUKU - CİLT I. Tamer BOZKURT THEMIS

TİCARÎ İŞLETME HUKUKU TİCARET HUKUKU - CİLT I. Tamer BOZKURT THEMIS Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT I TİCARÎ İŞLETME HUKUKU 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu na göre hazırlanmış, 26.6.2012 tarih ve 6335 sayılı Kanun

Detaylı

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu nun Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu nun Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler Av. Umut YENİOCAK 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu nun Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler Genel Hükümler İÇİNDEKİLER SUNUŞ...VII TEŞEKKÜR... IX İÇİNDEKİLER... XI KAYNAKÇA... XVII KISALTMALAR... XXV GİRİŞ...1

Detaylı

Sorumluluğu sınırlı olmayan ortaklara komandite, sorumluluğu sınırlı olanlara komanditer denir.

Sorumluluğu sınırlı olmayan ortaklara komandite, sorumluluğu sınırlı olanlara komanditer denir. KOMANDİT ŞİRKETLER ADİ KOMANDİT ŞİRKET Ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla kurulan, şirket alacaklılarına karşı ortaklardan bir veya birkaçının sorumluluğu sınırlandırılmamış

Detaylı

60 SERİ NOLU DAMGA VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI.

60 SERİ NOLU DAMGA VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI. 60 SERİ NOLU DAMGA VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI. 6728 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Hakkında Kanun ile Damga Vergisi Kanunu nda bir takım düzenlemeler yapılmıştı. Bununla ilgili olarak 29.09.2016

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi Başvuru Bilgileri Başvuru No Ad TCKN İletişim Bilgileri Ev Adresi İş Adresi Cep Telefonu İş Telefonu Ev Telefonu İletişim Telefonu İletişim Adresi İletişim Eposta Adresi KEP Adresi TÜKETİCİ KREDİSİ EK

Detaylı